O le mea e faʻaleaga ai

O le gasegase faʻalavelave o se maʻi faʻaleagaina e aofia ai le soliina o le tafe o le pisa o le hepatic e ala i le talo i le duodenum ona o le faʻalavelave faʻainisinia.

Synonyms o le faʻamaʻi: faʻamalosi o le jaundice, fomaʻi faʻasolosolo faʻasalalau, jaundice, resorption jaundice, cholestasis extrahepatic.

O le faalavelaveina o masini o bile e atiina ae e avea o se tuufaatasiga o se vaega tele o faamai o le pancreas ma le biliary system (o le auala o le talo ma le sphincters e faatonutonuina ai le suavai) ma o faatasi ai ma faailoga masani e pei o le paʻu o le paʻu, mucous membranes and sclera, o le mimiti pogisa, o le vaaia o feces, skin sasaina, tiga o le manava.

O le taunuuga o le gasolosolo o le alualu i luma e mafai ona avea ma le toilalo o le ate, o le toilalo, purulent cholangitis, sepsis, biliary cirrhosis poo cholangitis abscess o le ate, aemaise lava mataupu ogaoga ma le leai o ni togafitiga faafomai - maliu.

Faatasi ai ma mafuaaga sili ona taatele o le jaundice, o gallstone faamaʻi (29% o mataupu) ma maʻi mama (67% o mataupu) ua iloga. I le 30 tausaga o le matua, o le gallstone faamaʻi na mafua ai, i le vaitausaga o le 30-40 tausaga, o le tino ma le gallstone o faamaʻi o mafuaʻaga o jaundice e taatele. I tagata gasegase e sili atu ma le 40, o le tumutumu o neoplasms e sili ona taua.

I le tulaga lautele, o le gasegase faalavelave e masani ona maua i tamaitai (82%). Ae ui i lea, o le faalavelaveina o le tumutumu o le biliary tract e sili atu ona taatele i alii (54%).

Faʻaiʻuga o le faʻataʻavaleina o le au

E oʻo mai i le taimi nei, o mafuaʻaga o le gaogao faʻamalosi ona o le faʻamalosi o le vaʻaia o le biliary ua uma ona suʻesuʻe lelei.

Faʻalagolago i tulaga o le estiological, ua vaevaeina i ni vaega se 5:

Faʻaleagaina faʻaleagaina o le vaʻaia o le biliary: hypoplasia ma atresia o le biliary tract,

E suia le penele i le auala o le biliary ma le pancreas ona o le cholelithiasis: siaki (maa) i le alalele, mea faʻapitoa (puipui o le puipui) o le duodenum ma le stenosis o le papilla leodenal lapopoʻa (BDS) o loʻo i totonu o le vaega o le duodenum, faʻasolosolo taimi ole pancreatitis, sclerosing cholangitis,

Faʻataunuʻu o le alalaupapa autu o le talo ona o se taotoga faʻapipii (faʻavae ona o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le vaʻaia poʻo le faʻaogaina le talafeagai),

Pepa Peraimeri ma le lua (metastatic) o le pancreatic-hepatobiliary system: o le kanesa o le tino, o le kanesa o le ulu ma le BDS, faapea foi ma le i ai o metotisi tumama o le eseesega o le localization i le ate (o le kanesa masani o le manava, lymphogranulomatosis),

Faʻaleagaina o le ate ma le biliary tract (parasites) (alveococcosis, cystatid cyst, etc.).

O mafuaʻaga sili ona taatele o jaundice faʻatapulaʻa o le neoplasms o le tino (ate, vaʻaia biliary, ulu pancreatic) ma le gallstone mala. O le faaletonu o le tino o le biliary ma faʻamaʻi parasitic e tele lava ina le masani ai. I tausaga o le matua, o le vavalalata (ona o gallstones) ma le taofiofi o le tumutumu ua sili ona maua, i le matua o le itiiti ifo ma le 40 tausaga, o le mafuaʻaga e masani ona masani ai cholelithiasis.

Duodenal ulceria ma le tele o le appendicitis (i le tulaga o le nofoaga o le faʻaopoopoga i le itu o le faitotoa o le ate) e tele lava mafuaaga o lenei maʻi faʻaleaga.

Cholestasis (o le faʻaitiitia o le tafe o le talo i totonu o le duodenum) e masani ona tupu ona o le femalagaaʻi o le aoina i le ala mai le gallbladder. O le faʻatulagaina o le aofaʻi o leketi ia latou lava e matauina le tele o taimi. E masani lava ona latou ulu atu i le gallbladder i le taatele o le talo (mulimulita masani) i le taimi o le osofaʻiga o le hepatic colic. E tupu se taʻaloga pe a le mafai e se maʻa tele ona pasia. O nisi taimi, ona o le spasm umi o le sphincter o Oddi (o le musele lamolemole o loo i totonu o le BDS), e oo lava i maa laiti e pipii i le vaega pito i tua o le pule masani.

O le i ai o maʻa i totonu o le ponaivi e maua i le tusa ma le 20% o tagata gasegase e maua i le gallstone disease. Jaundice ma cholestasis ona o cholelithiasis i le 65% o mataupu e le tumau. O ona faailoga e tumau pe a uma ona tuʻu maʻa i totonu o le manava. O le faifai pea o le atinaʻeina o le stenosis (vavalalata) o le BDS e 25%.

Suauu o le pancreatic-hepatobiliary zone cause jaundice i le 37% o mataupu. I le taimi muamua i taimi e masani ai o le kanesa o le ulu o le pancreas ma le BDS, i le lona lua - tumepa o le auala autu ma le vevela. O suauu o le ate ma ona ala e seasea maua.

Faailoga o le jaundice obstructive

Faailoga masani o le faamai e aofia ai:

Faʻanoanoa tiga i le faʻalautelega o le itulagi ma i lalo ifo o le iʻu i le itu taumatau, lea e faʻateleina lemu,

Pogisa ma faʻanoanoa, vevela,

Lanu samasama o le paʻu, mucous membranes ma le sclera o mata, foliga lanu o foliga o le paʻu e fai malie lava le paʻu palapala,

Leai o le fiaai, paʻu mamafa

Fefe

I nisi o tulaga, o laupepa o le cholesterol samasama i luga o laumata i le ituaiga o faatulagaga manino ua tupu aʻe i luga aʻe o le paʻu,

Faʻasalaina e ala i le siakiina o le talo, o le tiga e vaʻaia, maamaʻi, e mafai ona tuʻuina i le pusa, i le taumatau saʻo ma le tauau o le tauau. Faailoga mai fafo o le jaundice foliga mai ile 1-2 aso talu ona faʻavaivaia le colic hepatic. O le paʻu o le ate e tiga tele. E leai se mea e gata mai ai le afaina o le gall. O le kiliki i le itu i le taumatau i lalo o le iʻuʻai e mafua ai le manava e le faʻaaogaina. E mafai ona gase ma vulu.

Faʻasolosolo i le paʻu o le pancreas, BDS, piliane tract, o le tiga e le manaia, faʻalauiloaina i le itumalo pito sili, toe aumai. I luga o le palpation, ua maua ai se vela vevela tele, o le mea e leai se tiga. Ua faʻalautele le ate, o loʻo i ai se mea e ola ai pe faʻapitoa, ma o se faagasologa leaga o loʻo i ai se faʻatulagaga nodular. E seasea ona lagona le toga. O faailoga mai fafo o jaundice e muamua i le faʻaitiitia o le manava, paʻu o le paʻu.

O le lautele o le ate o se faailoga taatele lea o le gasegase faaumiumi. Ua faʻateleina le ate ona o lona vevela i le talo ma le mumū o le biliary tract.

O le faateleina o le gallbladder o le uiga lea o tumutumu o le BDS, o le ulu o le pancreas ma le vaega pito i lalo o le pule masani. O le faateleina o le ate e tupu i le 75% o tagata gasegase, o le faateleina o le gallbladder i le 65%, ae o le laparoscopy o loo maua i le toeititi atoa le 100% o tagata gasegase.

E masani ona amata ona faʻalavelave le paʻu o le tino e tusa lava pe oʻo mai foliga o faailo o le jaundice, aemaise lava i le genesis tumo o le maʻi. E malosi o ia, faʻavaivaia, e le mafai ona faʻaumatia e fomaʻi togafitiga. E i luga o le paʻu le faʻaogaina, o le hematomasite laiti. O le mamafa o le gau e masani lava ona matauina i le jaundice ona o tumutumu oona.

O le faateleina o le vevela e masani ona aʻafia ma le faʻamaʻi pipisi o le biliary, e seasea ona maua, ma le pala o le paʻu. O le faʻalauteleina o le vevela o se faailoilo eseʻese lea e faʻamaonia ai le lapatitis faʻasolosolo mai le atefataʻi vaka, lea, ao faagasolo le vaitaimi o faailo o le jaundice, o le vevela e pa'ū i tulaga masani.

Faʻamatalaga o le faʻamalosi faʻamalosi

O se suʻesuʻega muamua e le faigata i le i ai o se tumutumu o loʻo taʻavale, lea e faigofie lava ona paʻu. Ae o faʻamatalaga muamua o cholestasis, o le suʻesuʻega e mafua ai nisi faigata, talu ai o faitioga a le maʻi ma faʻataʻitaʻiga lautele e mafai ona avea ma faailoga o le tele o faʻamaʻi. O auala mo suʻesuʻega e itiiti lava le faʻaoga mo le vave suʻesuʻeina o le gasegase faʻamalosi. O le faateleina o le cholesterol, bilirubin, alkaline phosphatase gaoioiga o le uiga lea o le cholestasis intrahepatic ma viral hepatitis.

O le mea lea, o le matafaioi faʻavae e aofia ai metotia suʻesuʻeina, o mea nei e faʻaaogaina:

Faʻamatalaga faʻamalosi. O loʻo faʻaalia ai le faʻalauteleina o le talo, o le i ai o le faʻataʻitaʻiga i totonu ia i latou ma le faʻaleagaina ole ate. Faatasi ai ma le localization o maa i le gallbladder, o le avanoa o le latou siaki e 90%, faatasi ai ma le tulaga i totonu o le vaega pito i tua o le pule masani o le talo - 25-30%. O nai mea sese e aofia ai le faʻamaonia o le tumutumu o le gallbladder e pei o se faʻaopoopoga o le aofaʻi.

Faʻafouina le duocenography. O le metotia o se x-ray o le duodenum i tulaga o lona vaʻaia faʻavae. E faʻaaogaina e faʻamaonia ai faailoga o Frostberg (faʻafitauli o le pito i totonu o le vaega o loʻo alu ifo o le duodenum, ma o lona taunuuga e foliga mai o le tusi "E") ma le tupua duodenal. O faailoga o Frostberg o se faailoilo o le pancreatitis faʻamaʻi poʻo le kanesa o le pancreatic ma le metastases i le duodenum.

Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (RCP). E faʻaaoga i le tulaga o le le lava o taunuuga o le ultrasound, pe a masalomia se poloka o le BDS. Faatasi ai ma lenei metotia, o le a tosina atu ai se sui soʻotaga i totonu o le taʻavale e faʻaaoga ai se cannula (puʻu faapitoa), ona ave ai lea o se laina x-ray. E mafai e le RCHP ona faʻamaonia maʻi tumutumu, faʻataʻitaʻi suʻesuʻega o le cytological ma histological o le epithelium ma mea o loʻo iai i le pule. O se auala sili lea ona malamalama, ae talu ai ona o le osofaia, e mafai ona o faatasi ma ni faafitauli ogaoga.

Faʻasologa o le faʻasologa o le cholangiography. O loʻo faʻaalia mo poloka o le biliary tract i le faitotoa o le ate. I lenei tulaga, i lalo o le faʻamaʻiina i le lotoifale i lalo o le vaavaaiga a le ultrasound, o se nila manifinifi ma se faʻatusatusaga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se tasi o lelei o le hepatic e ala i le paʻu ma le ate. Ole numera o faʻalavelave i lenei auala e sili atu nai lo le RCHP (toto toto ile toto, kulupu o bile, peritonitis).

Radioisotope scan o le ate. E faʻaaogaina e faʻamaonia ai le tino ma faʻasalaga parasite o le ate (alveococcosis), pe a faigata ona iloa se faʻalavelave faʻainisinia i le biliary tract i se isi auala.

Laparoscopy O le auala aupito sili lea ona osofaia, ma e faʻaaogaina pe afai o isi metotia e le aoga i tulaga o faʻamaonia saʻo. O le faʻaaogaina o le laparoscopy e fautuaina i le faailoaina o metastases, e fuafua ai le tulaga o le faaleagaina o le ate i le alveococcosis, etc.

Faʻamālōlō togafitiga

E aofia ai se taumafataga e taulai atu i fualaau faisua, fualaau 'aina, meaʻai susu. O meaai e tatau ona avea ma vaega, ipu - kuka ma masini. E fautuaina e inu le tele o le suavai pe a mafai (vai, vai).

O le puleaina o le kulukose, B vitamini, Essentiale, methionine poo le lipocaine (e faaosofia ai le toto toto i le ate), Vikasol (puipuia o le toto), Trental, glutamic acid. Afai e tatau ai, o vailaau faʻamaʻi, plasmapheresis (faʻamamaina o le toto), faʻasologa o le gasegase (faʻasologa o le faʻamalolo).

Faʻaiʻuga o le faʻataʻavaleina o le au

O le mafuaʻaga vave o jaundice faʻalavelave o loʻo taofia ai (vaʻaiga) o le biliary tract. E mafai ona faʻailoga pe maeʻa, lea e fuafua ai le ogaoga o faʻamaʻiga o le maʻi.

E mafai ona mafua mai le gasegase faʻalavelave ona o faʻamaʻi nei:

  • cholecystitis
  • cholangitis
  • uila o le vaeluaina o le biliary
  • gallstone faamaʻi
  • fusi poʻo sikula o le alalele,
  • hepatitis, cirrhosis o le ate,
  • pancreatitis
  • susu o le ate, duodenum, manava, poʻo le pancreas,
  • faʻamatalaga parasite,
  • Mirizzy syndrome
  • vailaʻau faʻapipiʻi tetele o loʻo i ai i le ogatotonu o le faitotoa o le ate,
  • taotoga faʻapitoa i luga o le biliary tract.

O le togafitiga faʻaleagaina mo le atinaʻeina o jaundice faʻalavelave e faigata tele. O le tele lava o faʻavae e faʻavae i luga o se faʻafitauli e le afaina lea e aʻafia ai le peʻa. Faʻasaga i tua o le mumu, edema ma le mafiafia o le membrane mucous o le gaioiga o loʻo tutupu, lea e mafua ai ona faʻaitiitia o latou lumen. O ia lava, o lenei gaioiga e solia ai le ala o talo. Afai o le taimi nei e oʻo lava i se laʻititi laʻititi e oʻo i le pule, o le tafe o talo i totonu e mafai ona maeʻa atoa. I le faaputuputuina ma le paʻu i le talo, o le talo e fesoasoani i le faalautele, faʻaumatia o hepatocytes, ma le bilirubin ma le bile o loʻo ulufale atu i le faʻaogaina o le tino. O le Bilirubin, lea e ulu i totonu o le toto mai le talo, e le o fusifusia i puipuiga - o lenei mea e faamatalaina ai le maualuga o le vevela i siama ma tino o le tino.

O le tagata maʻi e fautuaina e inu le itiiti ifo i le lua lita o le suavai i le aso, o lenei mea e saofaga ai i le faʻavavevaveina o le bilirubin, ma faʻaitiitia ai lona aʻafiaga leaga ile tino o le tino, fatugaʻo, mama.

O le faamutaina o le tafe o suauu pipiʻi i totonu o le manava e faalavelaveina ai le inu o gaʻo ma fuamoa gaʻo-soluble (K, D, A, E). O le iʻuga, ua faʻalavelaveina le faʻavaeina o le toto, faʻapupulaina ai le hypoprofrombinemia.

O le umi o le faʻasalaga o le talo i le faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le faʻaumatia ogaoga o le hepatocytes, ma faasolosolo malie atu i le fausiaina o le le mafaia o le ate.

O mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le faʻamalosi o le:

  • paʻu faafuasei paʻu, pe, i se isi itu, o le manuʻa,
  • faʻamaʻi pipisi o le ate ma le pancreas,
  • taotoga vavave i luga o le ate ma le biliary tract,
  • manuʻa o le taumatau pito i luga o le manava.

Togafitiga o jaundice faalavelave

O le auala autu o le togafitia o le gasegase faʻalavelave o le taotoga lea, o le mafuaʻaga o le toe faʻafoʻiina o le suavai i le duodenum. Ina ia faʻamautinoa le tulaga o le maʻi, faʻamaunuʻu, faʻafeʻau ma togafitiga antibacterial. O metotia nei e faʻaaogaina mo sina taimi e faʻaleleia ai le tafe o le talo:

  • choledochostomy - le faia o alavai e ala i le faʻaaogaina o se fistula i fafo i le alalele,
  • cholecystostomy - o le faia o le fistula mai fafo o le gallbladder,
  • gallbladder percutaneous puncture
  • alavai alavai (faʻaofiina o se pusi i totonu o le piliati i le taimi o le retrograde cholangiopancreatorygraphy).

Afai, e ui lava i le togafitiga o le jaundice obstructive, e le lelei le tulaga o le maʻi, o le alavai vaʻaia o le alalaupapa ole alalaupapa ua faʻaalia.

A maeʻa le faʻamautinoaina o le maʻi, o le fesili i le isi laasaga o togafitiga mo jacice faalavelave e foia. E sili atu le faʻasologa o metotia faʻasalalau ona e itiiti le faʻalavelave. I le tulaga o le vevela ma le gasegase o le cicatric, e faia ai le afi o le biliary, ma sosoo ai ma le faʻapipiʻiina o siama i totonu o latou lumenia, o lona uiga, o le endoscopic bile duct stenting ua faia. Pe a poloka le sphincter i se maa, o le fale o Oddi e faʻaiʻuina ai le faʻasologa o paluni.

I mataupu e le mafai e le faʻaiʻuga ona faʻasaʻo le faʻalavelave i le paʻu o le talo, faʻaavanoa i le taotoga faʻapitoa o le taotoga. O le taofiofi o le talo i totonu o le manava i totonu o le paʻu i totonu ole taimi o le taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi.

Afai e le mauaina e le tagata maʻi togafitiga faafomaʻi, ona faasaga atu lea i le tala o le oti tele o hepatocytes, o le ate o galuega e le afaina, ma ua tupu le toilalo o le ate.

Meaʻai mo le faʻamalosi faʻasili

I le togafitiga faʻapitoa o jaundice, o le meaʻai maloloina e leai sona taua.I le taimi muamua, o le taumafa e tatau ona maua ai se faʻaitiitia o le avega i luga o le ate, ma a maeʻa le gasegase, e tatau ona fesoasoani i le faʻavaveina o le tino.

O le tagata maʻi e fautuaina e inu le itiiti ifo i le lua lita o le suavai i le aso, o lenei mea e saofaga ai i le faʻavavevaveina o le bilirubin, ma faʻaitiitia ai lona aʻafiaga leaga ile tino o le tino, fatugaʻo, mama.

O le lisi o tagata gasegase i le taimi o sauniuni e tatau ona aofia ai mea inu ava malosi (glucose solution, compote, sua sua vaivai). O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻafetaui manaoga ole malosi o le tino ma i le taimi e tasi e le mafua ai le gase loload, fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes.

A maeʻa le taotoga o le taotoga ma faʻaleleia le tulaga o le tagata maʻi, e faʻagesegese ona faʻalauteleina le taumafa, faʻafeiloaʻi malie atu o sua o fualaau suamalie, paluga susu, fualaau suamalie i totonu o le meaai. O meaai e tatau ona faia ile mama, ma ia iai le vevela vevela. Faatasi ai ma le masani ai o le faapalepale, iʻa po o aano o aano o manu fasi (suauu poo le kuka) e aofia i le taumafataga.

O fua i le taumafataga e matua faatapulaaina. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase sina laʻititi ole pata ma fuālaʻau manogi. O gaʻo manu e solia.

A maeʻa ona faʻamautuina le tulaga o le maʻi, o le aso ananafi poo le falaoa paʻepaʻe mama ma oloa gaosi susu o mea maualalo maualalo e mafai ona aofia ai i le taumafataga.

Puipuiga

O le puipuia o jawnice faalavelave e aofia ai vaega nei:

  • faʻamatalaga taimi ma togafitiga faʻaleagaina o faʻamaʻi o le gallstone, faʻamaʻi tumau o le tino o le hepatobiliary,
  • meaʻai talafeagai (faʻasaina o le falai, gaʻo ma le tamaoaiga i mea e gaosi ai meainu, tausisia o meaai)
  • teena o le ava malosi,
  • olaga ola malosi
  • Faʻasalalauga o le mamafa o le tino.

O isi faailo o jaundice faʻataʻitaʻia o le pogisa o le urine, faʻavasegaina o feces, sosoʻo o le paʻu.

O faʻafitauli faigata

Faatasi ai ma le taimi amata o le togafitiga, o le togafitiga e lelei. E faʻaleagaina i le tulaga o le faʻamalosia o le pulelele e se maʻi mama. Afai e le maua e le tagata gasegase togafitiga faʻapitoa i le taimi, faʻalavelave tupuga ogaoga:

  • cirrhosis o le ate
  • bilirubin encephalopathy,
  • sepsis
  • gaʻo (faʻapipiʻi atoatoa o le talo) pe faʻasolosolo (faʻalavelave faʻalavelave) foia ole ate.

O le a lenei mea

E aliali mai le faʻaalia i tagata o loʻo i ai faafitauli i le tafe o le talo.

O le afaina ai o le gase o se tulaga o le maʻi o le ate. Faatasi ai ma lea, o le vevela o le talo, ua pagatia, o le paʻu ma le mucous membranes ua lanu samasama. E mafua lenei mea i le mea moni o le taloina o pigments e ulufale atu i le toto. O le maʻi o loʻo i ai le tino o le tino i le tele o tulaga.

O gasegase leaga e masani ona maua i tagata gasegase e masani ona sili atu nai lo le pala. I nisi o tulaga, o lenei jaundice e le o le malosi i le natura.

O le ata o le faʻamaʻi e masani lava ona atiaʻe lemu. O le mataʻituina o le mataʻituina e seasea lava ona tupu, o le tele o taimi e masani ona faʻalavelaveina ai le gaogao o se taunuuga o le mumū o le vaʻaia biliary.

Mafuaaga o mea tutupu

O mafuaʻaga sili ona taatele o maʻi tuga ma le maʻi gaʻo. O neoplasms tumo e masani lava ona maua i maʻi e sili atu ma le 40 tausaga. O le tele o siaki faalavelave e tupu i tamaitai.

I le taimi lava lea e tasi, o le vavave o le vavalaʻau o le biliary e sili atu ona lelei mo alii.

Mafuaaga o mea tutupu e mafai ona vaevaeina i vaega:

  • suiga laiti i le auala o le biliary ma le pancreas na tupu ona o se gasegase o le gallstone, mo se faataitaiga, i le i ai o maa i totonu o alavai,
  • malformations faaletonu o le faiga o le biliary,
  • susu o le pancreatic-hepatobiliary system, mo se faataitaiga, cancer o gallbladder,
  • faʻaleagaina le ate ma le biliary tract with parasites,
  • faʻataʻitaʻiga o le talo pe a uma le taotoga,
  • ulutala duodenal ma le appendicitis,
  • se faaitiitia o le tafe o le talo i le duodenum - cholestasis.

Faailoga

  • faʻamaʻapeʻapeʻa, faʻavalava vavao ma le vevela pogisa,
  • vevela, vomia e seasea,
  • tiga i le pito i lalo ma i lalo ifo o le iʻu i le itu taumatau,
  • vevela paʻu
  • foliga lanu o le paʻu, mucous membranes ma sclera o mata,
  • faateleina le ate
  • aveesea o le mamafa ma le le fia taumafa,
  • fiva.

2 aso i le maea ai o le hepatic colic, faʻaalia faailoga fafo o le jaundice. E mafai foʻi ona tupu le gaʻo ma le vili. O tiga tiga e maua i le vaega pito i luma ma faʻasalaga i tua i le tulaga o le tino o le paʻu ma le talo. O se faailoga taatele o le vavave faʻamalosi faʻamalosi o le gase faateleina lea ona o le afaina o le biliary tract ma lona vevela i le talo.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le auala o le biliary. I le tulaga o le toilalo i lana galuega, e mafai ona aliali mai ai le kiona.

O le tele o le paʻu o le paʻu e masani lava ona amata ona faʻalavelave i le maʻi aʻo leʻi oʻo mai foliga o fafo o le jaundice, lea e faʻamaonia faapitoa i le mafuaʻaga o le maʻi. E le mafai ona aveʻesea e le fomaʻi togafitiga. O le iʻuga, o faʻavavega ma tuʻimomomoga e aliali i luga o le paʻu. Faatasi ai ma le jaundice e mafua mai i le tino o le tino, ua matauina ai le leiloa mamafa. Ole maʻi pipisi poʻo le pala e mafua ai ona fiva.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

I le i ai o se tumutumu tamomoʻe lea e faigofie ona faʻaleleia, e faigofie lava ona faia se uluaʻi suʻesuʻega. O faʻamatalaga e mafua ai nisi o faʻafitauli ma faʻamatalaga muamua o cholestasis. O faitioga a tagata maʻi ma faʻataʻitaʻiga lautele e mafai ona faʻaalia ai le tele o isi faʻamaʻi. I lenei laasaga, o metotia falesuesue e le maua ai le mea e manaʻo i ai.

O le autu o metotia faʻavae suʻesuʻega:

  • malologa leodenography poo le x-ray o le duodenum,
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona iloa ai le faaleagaina o le ate i le fofo, faʻalauteleina o alalele ma le i ai o le faʻatatau i totonu,
  • O le cholangiography o le transhepatic percutaneous e faia i le poloka o le biliary tract. Ae o lenei faiga ei ai le tele o faʻafitauli, mo se faataitaiga, o le lūlū o le talo, peritonitis poʻo le toto i totonu,
  • Endoscopic retrograde cholangiopancreatory o loʻo faʻaaoga mo masalomia poloka poloka o le BDS. O lenei metotia faʻamalamalamaga e mafai ai e oe ona faʻamaonia maʻi tumutumu ma auiliili mea o loʻo i totonu o le talo ma epithelium, ae mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia,
  • o le auala sili ona osofaia o le laparoscopy. E faʻaaoga i le leai o ni taunuʻuga mai isi metotia suʻesuʻe. E tatau ona fuafua le tikeri o le faaleagaina o le ate i le alveococcosis ma maua ai metastases,
  • leitio leioioina o le ate o loʻo faia i faʻamaʻi parasitic o le ate ma le faʻamaonia o tumema.

O togafitiga faʻalavelave e togafitia i ni tulaga se lua. I le laasaga muamua, o auala eseese e faʻaleagaina ai e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o talo, o lona uiga, cholestasis. Ua fautuaina foi le togafitiga faasao.

O togafitiga faasao e aofia ai togafitiga o vailaʻau ma fualaau faasaina e faaleleia atili ai le galue o le ate: Cirepar, Essentiale, Cocarboxylase. I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina Prednisolone, o se faʻamalosia o le metabolism o le Pentoxyl ma amino acids i le ituaiga methionine. O le tagata gasegase ua faʻamaonia le kulukose, Glutamic acid, Vikasol, B vitamins, Trental. Antibiotics, faʻamālōlōina ma faʻamamaina toto - ua faʻaaogaina plasmapheresis pe'ā tatau.

Tausiga togafitiga

O faʻataʻitaʻiga taʻavale faʻapitoa e faʻamatalaina i le leai o se faʻamalosia lelei o ni auala e sili ona osofaʻi. Latou te aofia ai:

  • liliuga
  • alavai alavai
  • le cholangiostomy peʻapeʻapeʻa i fafo poʻo le faʻaleleia o totonu,
  • laparoscopic alavai,
  • toe faʻafouina taotoga i luga o le biliary tract ma le tuʻuina atu o anastomoses i luga o le toto-intestinal,
  • laparotomy ma le gallbladder aveese.

I le taimi lona lua O togafiti faʻamalosia ma faʻamalosi e faʻaaogaina mo togafitiga. E le gata i lea, o le tagata gasegase e faʻaaogaina le hemodesis o le toto, toto toto, vailaʻau kullucose ma le inisalini, vaifofo vai.

E na o se fomai faapitoa e mafai ona iloa ma faatonu togafitiga. Ia mautinoa e pasia uma suʻega talafeagai ina ia mafai e le fomaʻi ona malamalama i le ata atoa o lou soifua maloloina.

Togafitiga ma togafiti a tagata

I le tulaga o le paʻu o le paʻu poʻo le sclera, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa. O le faʻaaogaina o vailaʻau masani faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le a faia ai ni tuutuuga mo se vave vave manuia. O togafitiga faʻamalolo e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga ma toe faʻafouina le malosi.

Ae o le togafiti togatala e tatau ona na o se fesoasoani i vailaau masani, ma e tatau ona talia togafitiga a tagata e tatau ona faamaonia e le fomaʻi.

Faʻasoifua faʻasoifua mo gaioiga faʻalavelave:

  • aluga o le tino
  • teuteu o le pepa mumu, fugalaau olaola, mata e tolu-lanu, fatu o le coriander,
  • miti vao,
  • laulaau o laʻau o le palisi i luga o le uaina papaʻe,
  • fua o le olive oona, ae e le tatau ona e ave le fofo mo tagata mamaʻi i gastritis, enterocolitis ma nephritis,
  • sua sauerkraut,
  • faʻafefeteina o lau laʻau,
  • afifi o moli hop,
  • faʻafefeteina o faʻasalaga o sana.

Fualaau faisua, fualaau 'aina, oloa gaosi susu e tatau ona faatumulia i le taumafataga. O meaai e tatau ona faʻaititia. E sili le lelei pe a fufuluina pe solo le ipu. E taua le inu i le tele o le malosi e mafai ai.

O a faʻafitauli ma faʻamaʻi e mafua ai le taʻaloga i tagata matutua

Mo se malamalama saʻo i le faiga o le atinaʻe o jaundice, e tatau ona faʻamautuina le mafuaʻaga o le faʻalagolago i ituaiga autu o lenei tulaga.

Suprahepatic jaundice o le taunuuga o le faagasologa o le faaleagaina ma le pala o le toto mumu. E taʻitaʻia ai i le faateleina o le mea e aofia ai le bilirubin i le toto, faʻatasi ai ma le "faʻaaoga" lea e le mafai e le ate ona mafai ona faʻatonu lelei.

Faʻalogo lelei: bilirubin e lua ni ituaiga autu. Muamua o le tatalaina (e le tuusao, e le mafai ona folasia, e le o soli) mea matautia e fesootaʻi ma le toto toto ma e taamilo solo i totonu o le toto. Lua - e leai se totogi (tuusaʻo, soluva, faʻamalosi), na faia e ala i le fusifusia i kela o le ate o le ituaiga muamua ma le glucuronic acid. E le afaina ma ua alu i totonu o le manava o se vaega o le talo.

Faatasi ai ma le suprahepatic version of jaundice, o le tuputupu ae o le aofaiga atoa o le bilirubin e mafua mai i le faateleina o le bilirubin saʻo, talu ai e le mafai e le ate ona gafatia lona fusifusia. O lenei mea oona e tau atu ai i le oona o le tino.

O le ituaiga autu o faʻamaʻi e mafua ai le japatice suprahepatic o le anemia lemolytic (faatasi ma le faʻamaogaina o toto toto): laʻau o le hemolytic aiga, thalassemia, anemia sickle cell, ma isi.

Malaria e taʻitaʻia ai i le siama, nisi o gaioiga masimmune.

Hepatic E mafua mai i le faaleagaina (fesuiaiga) o suauu ate (hepatocytes), capillaries bilepatitis. O le faagasologa o le faʻaumatia o le hepatocytes e faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le aofaiga o le aofaiga o le bilirubin i le toto, e le o le talaaga o le faateleina o le bilirubin free.

O le atinaʻeina o lapataiga o le hepatic e mafua mai i:

  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi o le hepatitis (faʻavavega ma faʻaoga masani),
  • hepatitis o eseese etiologies,
  • suiga o le gase i le ate e faasaga i le talaaga o le 'ava malosi oona, isi vailaʻau oona ma vailaau,
  • afaina o le tino,
  • Gilbert's syndrome
  • leptospirosis,
  • kanesa (hepatocellular) o le ate,
  • afaina o le autoimmune e faaleagaina ai le ate ate.

Vaʻalele o le lanu e amataina i le solia o le suasusu o talo mai i le intra- ma extrahepatic bile ducts. O lenei soligatualfono e faʻaosoina ai se faʻalavelave faʻainisinia i le ala o le pulelelele (faʻalavelave, vavave).

O le masani masani o le talo e mafai ona taofiofia e:

  • gallstones (fuaina)
  • faiga faʻavavelosi
  • pancreatitis (mumu o le pancreas),
  • fulufulu o le pancreas, ate, gall vladder, 12 - duodenum,
  • faaputuga o parasite,
  • lymphogranulomatosis,
  • faʻafitauli pe a uma le taotoga i luga o le ate, talo o le talo, pani,
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le biliary tract,
  • spasm ma le vaʻaia (stenosis) o le sphincter o Oddi (o le maso vavalalata lea e puleaina ai le gaioiga o le pulu mai le pule masani ole talo - choledoch i totonu o le inumaga).

O le mea na mafua ai le suiga o le toto. Tulaga maualuga o le Bilirubin e mafua ona o le vaega tuusao. O le faʻaalatua faʻapitoa e mafai ona i totonu o tapulaa masani, poʻo le siʻitia faʻaititia. O le Bilirubin e maua foi i le urine.

Faʻamatalaga o faʻamaʻi e tau atu i jaundice

O maʻi, pe a filifilia le mafuaaga o le jaundice, faia se suʻega, lea e amata i se suʻega ma le fesiligia e se fomaʻi.

Ua faaopoopoina faaopoopo:

  • suesuega o le toto o meaola (aemaise lava, suʻesuʻega o laʻasaga o le bilirubin). E masani lava, o le aofaiga atoa o le bilirubin o le pito i luga e le sili atu i le 20 μmol / L, e le saʻo - 17 μmol / L, ma e saʻo - e le sili atu i le 2.5 μmol / L,
  • fibrogastroduodenoscopy (FGDS),
  • O le faʻamaʻi o le ate, o le au, o le vevela, o le pancreas,
  • Suesuega X-ray o le ate ma le talo,
  • MRI
  • suʻesuʻega faʻamaʻi faʻamaloilo e fuafua ai le i ai ma le maualuga o le immunoglobulins o uiga o le hepatitis pisia.

Vaega o le faʻamaʻi

O le tulaga o loʻo iloiloina, e taua foi o le resorption (acholytic, obstructive, subhepatic), poʻo le cholestasis faʻasolo mai fafo, e atiina ae ona o foliga mai o se faʻalavelave faʻainisinia lea e puipuia ai le tafe atu o le talo i le lumen o le duodenum. I le taimi lava e tasi, o le mea o loʻo i luga o le bilirubin, o se siaki lanu samasama-samasama ua fatuina i le taimi o le malepelepe o le toto mūmū ma ua faʻaaogaina i totonu o le iniseti ma le pulelasi o le biliary, ua tulaʻi i le plasma. O le Hyperbilirubinemia e atiina ae, e maua ai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

O faailoga o le jaundice i tagata matutua e taʻu mai ai le ogaoga o le maʻi. Ma mo le tele o pepe faatoa fananau mai, o se faʻafitauli faʻapitoa masani lea e atiae i le 60% o mataupu. E saogalemu mo le tino ma e le manaʻomia se togafitiga faafomai. E le o se mea e tupu ai le gaogao faʻalavelave i tamaiti laiti ma mafua mai i faʻalavelave faʻalavelave. O iinei, e manaʻomia togafitiga faʻatulagaina, e mafai ona manaʻomia se togafitiga o taotoga.

Tausiga togafitiga

E faʻalagolago i le faʻamaʻi muamua lea na mafua ai le faʻamalosi o le gaogao. Faʻalagolago i lenei mea e mafai ona faʻatinoina:

Vaitafe mai fafo o le talo - toe faʻaleleia le tafe o talo i le taimi o le poloka o le biliary system. O se auala sili ona leaga e mafai ona faʻaaoga e pei ona fuafuaina.

Endoscopic cholecystectomy - aveeseina o le gallbladder e ala atu i pupuʻu i totonu o le puipui abdomina.

Endoscopic papillosphincterotomy - aveeseina o maʻa mai le gallbladder.

Choledocholithotomy - ua faia faʻatasi ma le aveeseina o le gallbladder ma e aofia ai le aveeseina o maa mai le auala masani, lea ua tatala ai lona puipui pito i luma.

Lelei ole hepatectomy - aveeseina o vaega o le ate o loʻo aafia i le faʻaleagaina o le tino.

Aoga: O se tipiloma i le faapitoa "Medicine General" na maua i le Russian State Medical University. N.I. Pirogova (2005). Faʻasalalauga maualuluga i le tulaga faʻapitoa "Gastroenterology" - nofoaga faʻapitoa aʻoaʻoga ma faʻasaienisi.

Le mea moni atoa e uiga i gaʻo i le manava - 8 mea moni!

5 diets, o lona aoga e faʻamaonia e saienisi faʻaonapo nei

Jaundice o se faasologa o faailoga e faʻaalia e pei o le paʻu o paʻu, sclera ma mucous membranes i le samasama, lea e fesootaʻi ma le tele o le faaputuga o le bilirubin i le tino. E masani lava, o lenei vailaʻau e faʻamalolo i le taimi o le malepelepe o sela mumu e tupu i totonu o le vaʻa.

O le Jaundice e faʻaalia i le samasama o le paʻu, mucous membranes ma mata ona o le fesuiaiga o alalele ma le gaʻo maʻi ma le gall le function function. O le jaundice e tupu pe a tuai le tafe o le talo i totonu o le duodenum, ma e oʻo i le toto. E ese mai metotia masani.

Faʻaleagaina vailaʻau leaga i le ate - maʻi a Botkin. I le taimi nei, o le faamaʻi e iloa ai o le fiva samasama A. O faailoga autu o le maʻi: vaivaiga, fiva, lagomalie, faʻafefete, afaina o le paʻu ma foliga mucous vaaia, faʻanatinati le lanu o le pia pia, feces colorless.

O se tasi o galuega sili ona taua o le ate o le fusifusia lea o le toto bilirubin ma lona vaeluaina. O le mea lea, o fusi o le tino, aemaise lava le faiʻai, e puipuia mai ona aafiaga matautia. O lenei gafatia o le ate e mafai ona iloiloina le faafetai i le suʻega o le toto e faʻamaonia ai le maualuga o le aofaiga o le bilirubin, ma, pe a manaʻomia, ia vaega taʻitasi.

Faailoga o Jaundice

O se vaega o le faamai o se suiga i le pigmentation o paʻu, ma o le taunuuga lea e avea ai le feutagaiga ma le samasama. O lanu o mata ma mucous luga e lanu samasama foi. Faatasi ai ma cholestasis faaumiumi, o le paʻu e avea ma lanu samasama. O le lanu lanu e maua mai i le pigment bilirubin, lea e tele le lanu e maua i totonu o le gallbladder, mai le mea e toe ulufale ai i le toto, e fusifusia i albumin.

E iai isi faʻamaoniga o le maʻi:

  • tiga i le faʻasolosolo ma / poʻo le sao ole hypochondrium, lea e mafai ona faateleina i le taimi,
  • pogisa pouliuli
  • le mautonu o le nofoa, faʻavasegaina o feces,
  • tele o le gasea, vomiting e mafai,
  • leai se manaʻoga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le le faʻaaogaina,
  • fiva, afu,
  • vaivaiga, vaivai,
  • le faʻamalosia o le suamalie, e oʻo atu ai i foliga vaaia o le vevesi ma le momomo ootia,
  • faalauteleina o le ate i le tele.

Xanthelasms o nisi taimi e aliali mai i luga o laumata - o laumei samasama, lea o loʻo i ai cholesterol deposits. O latou faʻatulagaga e fesoʻotaʻi ma le solia o le cholesterol, o le tele o ia mea e faʻasaʻoina i le talo.

O le natura o le tiga atonu e eseese. O lea la, faatasi ai ma le faʻaogaina o le talo ona o le gallstone, o maʻi tiga e foliga mai e mafai ona susulu i luga o le itu taumatau i le sternum, axillary ma scapular area. Paʻu e tupu i le taimi o le faʻavauvau o le ate. Ma faʻasolosolo faʻamaʻi o pancreato-o le faʻapitoa o le hepatobiliary, o le tiga e le manaia. Latou te faʻaogaina i lalo o le lua, ae masani ona tuʻuina atu i tua. O le tala o le ate ole mea e leai se afaina.

E le mafai ona faʻaumatia le faʻaalia o le suamalie pe faʻapitoa e ala i galuega faʻainisinia poʻo auala faʻapitoa. E amata ona paʻu le paʻu i luma o le samasama. O le sosoʻoina ma le viliina o le mamafa o le mamafa o loʻo sili atu ona faʻamaonia i le tino. Afai o le fialaʻi ua mou atu ao leʻi oʻo i le faʻaalia o isi faʻamaoniga, o le faʻamaoniga lea e ono leaga le tumo.

I le jaundice, o le faateleina o le ate e fesootaʻi ma le masuasua o le vevela ma le talo ma le afaina cholecystitis / cholangitis. I foliga vaaia o neoplasms, o le gallbladder e lelei le lagona ma tiga pe a paʻu.

O le i ai o le fiva e masani ona faʻaalia ai le atinaʻe o faʻamaʻi. O le fiva e umi lava o se faʻailoga o le gaioiga faʻamalosi. E faʻatatau i faʻamatalaga eseese e le aofia ai le siama o le vaka, lea e paʻu ai le vevela pe a mavae ni nai aso.

Taʻiala mo le togafitiga o faʻamaʻi ma le jaundice i tagata matutua

O le filifiliga o le togafitiga togafitiga e faʻalagolago i le faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaosofia ai le malosi, ma le malosi o le maʻi. I lenei tulaga, o le manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa (i totonu o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga) poʻo le mafai foi ona faia se togafitiga mo togafitiga.

E maua maʻi:

  • Faʻamālōlō togafitiga - O loʻo faʻataʻitaʻiina mo fomaʻi faʻapitoa o togafitiga, faʻatasi ai ma le soona inu. O le umi ma le tele o togafitiga e faʻasolosoloina e filifilia i le tagata lava ia, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le maʻi ma faʻamaumauga a le fale suesue (aemaise lava i le gasegase o le hepatitis, faʻamaʻi pipisi o le ava malosi, faʻamaʻi o le ate, vailaau faafomaʻi).
  • Togafitiga - o loʻo faʻaalia i mataupu o faʻamaʻi pipisi ma siama faʻamaʻi e mafua ai i le jaundice. Ia mautinoa ia faia le filifiliga muamua o le lagona o le faʻaogaina o le microbial flora i antimicrobial agents. O le tausisia o togafitiga masani, maualuga o tui ma le togafitiga faafomaʻi e taua tele.
  • I faʻamaʻi e oʻo atu ai i le jaundice i tua o le faʻaleagaina o le hepatocyte, e maua ai se lelei lelei hepatoprotectors puipuia ma le toe faʻaleleia o mea ate.
  • O le faʻamaʻavale i le tele o tulaga e manaʻomia ai hematotherapy (toto masani ma ana tapenapenaga, faapea foi ma le liua o plasma ma toto).
  • Ua filifili e le fomaʻi togafitiga togafitiga o togafitiga o le neoplasm process (togafitiga o togafitiga, chemotherapy, radiotherapy).
  • Tausiga togafitiga - faʻaalia i le i ai o le tele o maʻa tetele i totonu o le gall vase, o vaʻa. O vailaʻau faʻapipiʻi e faia mo faʻalavelave faʻafuaseʻi o le biliary tract ma a maeʻa faʻalavelave i le talaaga o se taotoga muamua. O nisi taimi e faʻaaogaina ai le gafa o le ate.
  • Immunotherapy.
  • I mataupu ogaoga - togafitiga fualaau oona.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi e maua ai le siaki

O le faʻamatalaga o le jaundice i le mea moni e mafai foi ona mafua mai i faʻafitauli o faʻamaʻi. Ma o taunuuga e mafai ona tupu e faasaga i le talaaga o le jaundice oi ai nei e mafai ona ese.

O le tele o taimi, o faʻamaʻi e tupu i le jaundice e masani lava ona taʻitaʻi atu i:

  • anaemia
  • le tumau o le auala autu,
  • o le atinaʻeina o auala lelei ma le leaga,
  • gasegase ogaoga ma le gaʻo tumau,
  • faateia, faasaga i se talaaga o le tiga,
  • faʻasologa o le hepatic,
  • maliu i mataupu ogaoga.

Taumafa mo jaundice ma le puipuia o ona foliga vaaia

I totonu o falemaʻi, o tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi e maua ai meaai paleni Nu.5 e tusa ai ma Pevzner.

O le taumafataga e aofia ai:

  • faʻalauteleina le tele o vai - suamalie ma fualaau aina suamalie mai fua faʻasese ma fua suamalie, vai faʻafefe e aunoa ma le kesi, suamalie suamalie,
  • vailaʻau matala ma le agamalū, gelini, palu pateta,
  • falaoa mago, vevela aano o manu i foliga afifi, poo le kuka (meatballs, meatballs), iʻa maualalo-kuka ma kuka,
  • kulimi ma le gaʻo maualalo kisi, salu, pudding,
  • marmalade ma fualaau aina suamalie,
  • faatapulaa i le suauu
  • Fua fou, suamalie suamalie.

A o gasegase, e tatau ona e teena:

  • ituaiga uma o faʻasao
  • meaai gaʻo (aano o manufasi ma susu, iʻa),
  • falai, lea o le a matua solia ma le jaundice,
  • sukalati, koko, kofe, falaoa, siva, mea manogi,
  • soo se ituaiga ava malosi.

Faʻasalaga ma le puipuiga o le mafiafia i tagata matutua

O le taunuʻuga o le faʻamaʻi, faatasi ai ma le jaundice, e faalagolago i le mafuaaga, foliga ma le malosi o le faagasologa. Faatasi ai ma togafitiga lelei, i le tele lava o tulaga e mafai ona maua se togafitiga mo maʻi poʻo se faʻaleleia lelei i lona tulaga.

Mo faamoemoega puipuia, ina ia aloese mai le atinaʻeina o le jaundice, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i se taimi talafeagai. I faʻamaʻi faʻamaʻi - mulimuli i taʻiala ma meaʻai.

Lotin Alexander, tagata vaai i mea faafomai

12,241 le aofaʻi manatu, 3 manatu i le aso

Laʻau faʻalavelave - o le a

Talu ai ona o le faʻalavelaveina o le pulelele, e mafai ona tupu se tulaga e tuʻuina mai faatasi ma le faateleina o le bilirubin (hyperbilirubinemia). O le gasegase faʻalavelave o se maʻi faʻaleagaina pe a paʻu le paʻu, mucous membranes, ma le sclera i le lanu ona o le bilirubin. O le jaundice i tagata matutua e le o pipisi; o loʻo i ai le code ICD o le 10 K83.1. E i ai ituaiga faʻamaʻi: faʻamalosi, faʻaogaina, faʻasolosolo, gasegase faʻalavelave. O togafitiga e tatau ona amata i se taimi vave e mafai ai, a faʻapea o le a le mafai ona faʻamaonia le faʻamaonia.

Laʻau faʻalavelave - mafuaʻaga

O le iʻuga o le faʻalavelave i le vaʻaia o le biliary, o loʻo faʻateleina ai le gasegase jaundice i tagata matutua. O le faʻalavelave faʻalavelave, faʻafefe i luga o le pele o maʻa e aʻafia ai le tafe o talo. O mea taua o le amataina o le maʻi ua malamalama lelei. Pe a faʻaaogaina, o le taloina o pigments e afaina ai le paʻu, mucous membranes. Mafuaʻaga o le faʻamalosi faʻamalosi:

  1. Parasites i le vaeluala, ate (echinococcal cyst, alveococcosis).
  2. Faʻataunuʻu o le pulelaʻau autu pe a uma le taotoga (faʻaaogaina le talafeagai, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le vaʻa).
  3. Faʻafitauli faʻapitoa o le atinaʻeina o le biliary system (atesia o bile, hypoplasia).
  4. Oona mumusu: tumema metastatic i le pancreato-hepatobiliary system (maʻi o le ulu pancreatic, o le tumo duolala duodenal lapoa, faapea foi ma le tumutumu o le tile, gase cancer) ma le gase metastases of various places (lymphogranulomatosis, cancer stomach).
  5. Faʻapitoaina o le Benign, o faʻamaʻi na mafua mai i le cholelithiasis: faʻamaʻitia (faʻasolosolo o le talo), o le pati pancreatic cyst, o le faʻamalosi o le duodenal wall, stenosis o le BDS, sclerosing cholangitis, faʻasolosolo pancreatite, lapisi ma le edema o le pancreatic gland.

Laʻau faʻalavelave - faʻamaoniga

O le ata o le falemaʻi e masani lava ona fuafuaina e le mafuaʻaga. O suiga o le tino, o le tino o le tino e mafua ona o le faateleina o le faasolosolo malie. I le tulaga o maʻa valve e poloka ai le lumen o le pule, o le maʻi e fesuisuiai: e mafai ona mou atu, toe foliga mai. O le faʻailoga autu o le samasama o matala ma mucous o mata, paʻu. I le aluga o taimi, o suiga lanu samasama i se fuga eleele. O le tele o isi faʻamaoniga o jaundice faʻalavelave i tagata matutua ma pepe faatoa fananau mai:

  • leiloa o le mamafa, gau o le mamafa, leiloa o meaʻai,
  • vaivai, faasolosolo malie le tuputupu ae o tiga i le itu taumatau i lalo ifo o le iʻuʻai, i le itu o loʻo pito i luma,
  • faateleina le ate
  • tatala, totino le fale, pogisa mumusu,
  • vevela paʻu
  • vevela o le tino ua siitia,
  • taʻavale
  • i se mea e seasea tupu, vomiting, siama cholesterol samasama i luga o laumata.

Laʻau faʻalavelave - togafitiga

Vaʻaia togafitiga o jaundice obstructive - meaʻai, fualaau. O togafitiga faʻapitoa i taotoga e faalagolago i le faʻamaʻi na mafua ai le syndrome. Faʻaaogā le faʻamalolo ma le alavai e ala i auala endoscopic poʻo transdermal. O nei mea e aofia ai: cholangiostomy transhepatic chopcystomy (ChCHS) poʻo le cholecystostomy transhepatic percutaneous i lalo o le vaavaaiga a ultrasound, CT. Faatasi ai ma ituaiga o alavai e le gata, papillosphincterotomy (EPST), e iloagofie ai alavai o leodeno-biliary.

Gallbladder vaʻavai faʻapipiʻi faʻamalosi

O le faʻaaogaina o alavai vaʻaia (BHP) e fesoasoani i le tafe o talo. O faʻavaivai faʻavaivai e faʻatautaia ai le ala o le talo i totonu o se pusi i totonu o le faʻaogaina o otaota ina ia le maua ai ni meaʻai. Faʻasalavai o le gallbladder ma le faʻamalosi faʻamalosi (fafo-totonu) e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o se pusi mai fafo. Pe a faʻaitiitia le edema i le vaega vaapiapi, e faia i totonu o le duodenum, ma taloina le talo i le vaega o meaʻai. Faʻaiʻuga faʻapitoa: faʻapipiʻi fomaʻi se fomai palatini e sui ai se vaega o le puipui.

Tuua Lau Faamatalaga