Microalbuminuria i le maʻisuka mitusitus - o le a le mea e lamatia ai le protein?

O uluai faailoga o faʻatoʻaga fatugao e aofia ai le microalbuminuria i le maʻisuka, lea e taua le faailoaina mo le fuafuaina o togafitiga togafitiga.

I le avea ai o se tulafono, latou te le totogia lelei le tulaga o fatugaʻo. O loʻo faʻamatalaina lenei i le umi o le atinaʻeina o le nephropathy i ni faʻailoga laiti.

Ae e taʻitaʻia, i le iʻuga mulimuli, ia toe faʻavaivai. O le mafai e puipuia ai se faʻalavelave faigata o le hypoinsulinism, glomerulosclerosis, e faalagolago i le vave ona faia o le siama.

O le a le albuminuria?

O lipine o se ituaiga o porotini o loʻo faia i le ate ma o loʻo iai i le plasma toto. O le latou voluma e tusa ma le 60% o popo uma.

O galuega e faia e albumin e taua mo:

  • malosi o osmotic i le tino,
  • felauaiga o oloa gaosia uma e ala i totoga i totonu (bilirubin, fatty acids, urobilin, thyroxine), faapea foi mai fafo,
  • fatuina o se protein protein.

Molecules o albumin - laiti i le voluma, e sili atu le televave ma le tele oi latou.

O le mea lea, afai ei ai se soliga i totonu o fatugaʻo, e matua leiloloa lava galuega faʻamamaina. O le foliga mai o se vaega itiiti o porotini i le urine - microalbuminuria - o le uiga o le muamua vaega o le fatu fatu fatu faʻataʻi.

O le taufaasese o lenei laasaga o le le maua lea o faaaliga mai fafo o le liona, ae o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau le faʻaleagaina o le gaioiga. A mavae ni nai tausaga (12-15) mai le faʻaalia o le maʻisuka, o le tulaga o le proteinuria e amata - o le leai o se polotini e le tino.

Ua i ai nei ni faʻamaoniga manino o le maʻi: faʻaleleia, faʻaosoina o le malosi, vaivaiga. O le alualu i luma o togafitiga o loʻo taʻitaʻia ai i le tulaga o le tino - le atinaʻeina o le tino.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O le mea lea, o faʻamaʻi fatugaʻo i le maʻisuka e ala i laasaga o:

O le le lava o se vaega itiiti o polotini ua leva ona faailoa mai ai le taua o le faaleagaina o fatuga. Ae i le taimi muamua, faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona taofia lē tumau le faagasologa.

Faʻafefea ona pasia se faʻataʻitaʻiga mo microalbuminuria i le maʻisuka?

Afai e maua le maʻisuka, e tatau ona tofotofoina le tagata maʻi i lea taimi ma lea taimi mo le microalbumin i le urine mo le vave iloa o suiga o fausaga fou.

O le masani masani mo se ituaiga o siama e le aoga. Mo se sili atu le saʻo o le filifiliga, radioimmune, immunoassay enzyme, auala immunoturbidimetric o loʻo faʻaaogaina i le fale suesue.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

E sili atu le aoina o le auiliiliga i le aso i totonu o se fagu mama e 3-lita. Ona sosoo ai lea:

  • ua palu le vai
  • 150 ml ua lafoina i totonu o se pusa tioata,
  • o le suʻega faufautua ua tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o le urine.

O le maualuga o le leiloa albumin e eseese ma le taimi ma le tulaga o le tino.

O le mea lea, o lo latou faʻamalosiaga e faʻatupulaia i se tulaga saʻo, faʻamalositino, polotini paleni, faʻamaʻi urology, fatu fatu, ulaula. O le matua, gasegase, fegalegaleaiga aiga e atagia mai foi i taunuuga.

Aʻo leʻi aoina le auʻiliʻiliga, e tatau ona e:

  • faaitiitia le muai faaaogaina o le polotini, masima, mea e gaosia ai le urine, vai ma meaai,
  • matau le filemu faaletino, le aofia ai le le fiafia,
  • aua le faʻaalia le tino i le vevela vevela,
  • aua le ulaula
  • tumama ao lei aoina mai le urine.

E i ai se auala vave mo le faʻamautuina o microteins (mataʻitusi).

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia se auiliiliga i le fale i ni nai minute. E manino le taunuʻuga pe a faʻatusatusa le vaega lanu o le fasipepa i le fua o loʻo faʻamaonia i le afifi. O le lagona lelei o le suʻega e maualuga, ae o se taunuuga le lelei, e sili atu le toe faia o le auʻiliʻiliga i le fale suesue.

Tulaga Masani i Tagata Soifua Maloloina ma le maʻisuka

O tagata maloloina e faʻasaoina foi se vaega itiiti o polotini. O le aofaʻiga o protein e masani lava - e tusa ma le 150 mg / dl, ma albumin - itiiti ifo i le 30 mg / dl i se tasi o tautua.

O aso uma e oʻo atu i le 30-300 mg / aso. O le faateleina o faailoilo e mafai ona taʻu mai ai togafitiga.

Afai e faigata ona fuafua le taimi na aoina ai le urina, o le fua o le albumin i le creatinine ua fuafuaina. I tane, o lenei faailo e laʻititi lava - 2.5 mg / μmol e masani. Mo tamaitai - 3.5 mg / μmol. Faateleina numera e talanoa i le tiga o le faagasologa.

Tuuina atu o le excretion o le albumin i le urine e faalagolago i le tele o mea ma e mafai ona iloa i nisi taimi i se tino maloloina, e fautuaina e faia ni suʻega se tolu i se laina i le 3-6 masina.

Mafuaʻaga mo le teena o taunuʻuga o suʻesuʻega

Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka o ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 e fesoʻotai ma se liona faapitoa:

  • faiga faʻasolosolo
  • vaa (arterioles).

O le le atoatoa o le inisalini e taʻitaʻia ai le membrane autu o capillaries lapopoa ma le faʻalauteleina o le lumen i totonu o le toto ona o le faʻaopoopoga o le faʻafefiloi o le suka i fualaʻau.

O le mea taua i le uluaʻi maʻi o le maʻisuka e aʻafia ai le siʻitia o le fua o le filtration, lea e mafua ai le faateleina o le mamafa i totonu o capillaries. Le maualuga o le glomeruli, ma le faateleina o le permeability vascular. O lenei mea e faʻaolaina ai le ulu atu o le albumin i le urine.

Togafitiga ma le faʻamautuina o microalbuminuria i le maʻisuka

I le atinaʻeina o metotia mo le togafitia o le maʻisuka, o le diabetology ua ausia ai taunuuga taua. O fualaau fou uma lava o loʻo faia i taimi uma e sui ai inisalini.

E le gata i lea, o lenei vaega o vailaau o loʻo aafia i le filifilia o taumafa a le tagata lava ia, puipuiga muamua, lea e le gata ina togafitia ai le maʻisuka, ae ia faʻaitiitia foi lona faʻalavelave.

I le laasaga o le microalbuminuria, lea ua uma ona faʻalavelaveina le faʻamaʻi, e tatau ai:

  • ia faʻafesoʻotaʻi lelei le metabolism metabolism o fualaau (aemaise lava i le fesiitaiga i vailaau o le inisalini),
  • e tusa lava pe itiiti se faʻaopoopoga o le toto toto, faʻaaoga le initeti ACE poʻo se vaega analog (pe afai latou te le faʻatagaina), talu ai o loʻo i ai o latou meatotino,
  • faʻaaoga vailaʻau i togafitiga,
  • togafitiga togafitiga faʻatasi ai ma angioprotectors ma antioxidants.

E le gata i lea, e tatau ona mataituina se pulega faʻapitoa i:

  • meaai paleni (faʻatapulaʻaina o vailaau faʻamalosi faigofie, falai, mea vevela, salima),
  • galuega ma malolo (aua le soona galue)
  • gaoioiga faaletino (faamalositino masani ma se avega mamafa),
  • soifua maloloina lelei (e aunoa ma ni mea e fai ma vaisu leaga).

O le a le microalbuminuria

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e leai se aʻafiaga, e masani lava ona aafia ai fatugaʻo, o le mea e taʻua o le nephropathy e atiina ae. O le Nephropathy e faʻaalia i le foliga mai o se porotini i le urine, ma o le taimi muamua e amata ona aliali mai vaega pito sili ona itiiti, o le mea lava e tasi o le microalbumin, faatasi ai ma le alualu i luma o togafitiga, o le tele o puipuiga e ulufale atu i le urine.

Atonu na e matauina i le auiliiliga masani o le urine (OAM), o nisi taimi latou te tusia ai le palatini pe lelei, pe a lelei, ona o le a le tele. O le mea lea, au uo pele, pe a e vaʻaia le iʻuga o le OAM ma se peletini ua faʻamaonia i se tagata gasegase maua i le maʻisuka, o lona uiga o le nephropathy o loʻo sologa lelei, ma o le mea sili ona leaga, o lenei laasaga ua le mafai ona faʻafitia. Afai e iloa le tele o vaʻaia i le faanatinati, ua matua mamao lava le mataupu.

Ae a le microalbumin? Ma o le OAM, e le mafai ona iloa atu ni aʻafiaga laiti, ona o le tele o metotia faʻamaʻi e faʻaaogaina. Ina ia mafai ona vaai i le microalbumin, o se suʻesuʻega eseese e manaʻomia, lea e taʻua o le "urine mo le microalbuminuria." O le auʻiliʻiliga e faia i le urine i aso taʻitasi ma nofofua. E sili atu ma e sili atu ona faʻaalia le aoina o aso faimalaga. E faʻapefea ona fai lenei mea o le a ou taʻuina atu i se taimi mulimuli ane.

Atonu e te mateina, o lenei auiliiliga e taua tele i le iloaina o le faaleagaina o fatuga i se taimi vave e maua ai se avanoa e toe faaleleia ai mea uma, o lona uiga, o lenei laasaga e 100% le mafai ona toe faʻaaogaina. O le mea lea, e mafai ona e faia fua faʻatatau taimi e faʻamaonia ai le kulūkose, faʻataʻitaʻiina le tele o togafitiga faʻafomaʻi ma faʻaaoga faʻamaʻi fatuga.

Nai lo le mafatia i fatugaʻo, aua o le nephropathy e mautinoa e vave ona oʻo atu pe mulimuli ane oʻo atu i le maʻi ma le sailiga mo se fatuga foaʻi. Maoaʻe? Ou te manatu o lea. O le mea lea, o sea suʻesuʻega e tatau ona faia i tausaga taʻitasi e tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava po o le a le umi o le maʻisuka, ma e 5 tausaga foi talu mai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1.

Auala e faia ai se faʻamatalaga mo le microalbuminuria

Metotia o le aoina o le urine: i le 6:00 I le taeao, tulaʻi ma urinate i totonu o le faletaele. Mai le 6:00 i le taeao o lenei aso i le 6:00 i le taeao o le aso e sosoo ai (e aofia ai le taeao) e faʻapipiʻiina uma urine i totonu o le pusa e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, se ipu e 3-lita. Ma le isi, fua le tele o le urini e te maua i le aso i le ml. Manatua pe tusi i lalo lenei ata, o le a e manaʻomia atili.

Faʻamalosi ina ia faʻafefiloi lelei le ala, ma sasaa 150 ml o le mimiti i totonu o se isi fagu laʻitiiti, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le mayonnaise. E te aumaia se tamai fagu i le fale suesue, pe a maeʻa le auʻiliʻiliga, taʻu i le tausisoifua le aofaiga o le urine ua faʻatagaina i le aso (faamaumauina numera). A maeʻa ni nai aso, e mafai ona e aoina le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga i le fale suesue lea na ave ai le urine.

Le masani o le microalbumin i le urine

O le masani o le vaevaeina o le microalbumin e itiiti ifo ma le 30 mg i le aso faisoo ma e itiiti ifo ma le 20 mg i se urine e tasi.

Afai e te maua se faʻateleina o mea o lenei protein i le urine, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se nephrologist - o se fomaʻi e malamalama i faʻamaʻi fatugao. Masalo o le a tuʻuina atu oe i ai suʻesuʻega faaopoopo e faia ai se faʻamaoniga saʻo ma amata ai togafitiga saʻo.

O lenei auiliiliga e tatau ona taʻitasi i le tausaga, seivagana ua taʻu atu e le fomai ia te oe i se isi itu. Afai e te mauaina se porotini i se faʻataʻitaʻiga masani, ona leai lea o se mea i le faia o se suʻesuʻega mo microalbuminuria, o le a siitia pea.

E faaiʻu ai laʻu tusiga. Pe aoga lenei faamatalaga? Kiliki i le pāfesootai. fesoʻotaʻiga, fefaʻasoaaʻi ma uo i le faʻalavelave.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Microalbuminuria - o le a lenei faʻamaʻi?

Afai o se porotini o loʻo maua i le iniseti o tagata, ona faʻaalia ai lea o se faʻamaʻi e pei ole microalbuminuria. Faʻatasi ai ma le umi o le maʻisuka, o le kulukose o loʻo i ai se aʻafiaga ogaoga i fatugaʻo, e faʻaosofia ai a latou maʻi.

O se taunuuga, o le filtration ua faʻalavelaveina, lea e faʻapogai ai le foliga mai i le urine o aʻafiaga e masani lava e le tatau ona pasia i totonu o le faamama. O le tele o palatini o le albumin. O le uluaʻi laasaga o le faʻaalia o le protein i le urine e taʻua o le microalbuminuria, o lona uiga. polotini i totonu o microdoses ma o lenei faiga e matua faigofie lava ona faʻaumatia.

Faailoga masani o le microalbumin i le urine:

I fafineI alii
2.6-30 mg3.6-30 mg

Afai e maualuga le microinbumin i le mimi (30 - 300 mg), ona avea lea o le microalbuminuria, ma afai o le faailoga e sili atu nai lo le 300 mg, ona avea ai lea o le macroalbuminuria.

Mafuaaga ma masini mo le atinaeina o togafitiga i le maʻisuka

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ai le galala tele o tagata mamaʻi (o le auala lea e taumafai ai le tino e aveese le suka maualuga mai le tino) ma, e tusa ai ma lea, o le tele o le suavai e faʻafefeteina, e matua mamafa lava le gaʻo.

O se taunuuga, o le mamafa i luga o capillaries o le glomeruli, o le a faʻapipiʻi ai vaʻa o le nephron - o nei mea uma ma pasi le protein i totonu o le urine (o lona uiga, o le filtration ua matua faʻaleagaina).

O mafuaʻaga autu e mafua ai lenei soliga:

  • genis predisposition
  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • mala o le eleele
  • faamai o le cardiovascular system,
  • o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga (maualuga toto maualuga),
  • maualuga le cholesterol maualuga
  • maualuga lipid levels
  • se aofaiga tele o meaʻai protein, e taʻua o meaʻai,
  • leaga masani, aemaise lava ulaula.

Vaega o lamatiaga

E le o tagata uma e le lelei le puleaina o le kulukose o le toto e faigofie lava i le microalbuminuria.

O nei tagata e masani lava:

  • e taʻitaʻia ai se olaga le lelei, maua ai masaniga leaga, faʻaaogaina o meaʻai "sese",
  • mamafa tele, taʻitaʻia se olaga ola solo,
  • ma faʻamaʻi loto faʻamaʻi,
  • ma le toto maualuga
  • pancreas malfunctions,
  • matua.

Faailoga o le maʻi

O le faagasologa o le atiina ae o faamaʻi fatu fatu e umi. I totonu o le 6-7 tausaga, o le taimi muamua o le maʻi e tupu - asymptomatic. E faʻaalia i le leai o ni faʻaʻailoga tiga. E naʻo le faia o se faʻataʻitaʻiga faapitoa ile microalbumin e mafai ona iloa. I le auiliiliga lautele o le urine, o mea uma lava e masani. Faatasi ai ma le fesoasoani taimi, o galuega tau fatuga e mafai ona faʻafoʻisia atoatoa.

A maeʻa mo le 10-15 tausaga, o le laasaga lona lua e tupu - proteinuria. I le auiliiliga lautele o le urine, o pulu e foliga mai i le taua o le sili atu ma le 3 mg ma lela mumu totoga, i le auiliiliga mo le microalbumin, o faailoga e sili atu i le aoga o le 300 mg.

Creativeine ma Uurea foi e faateleina. O le tagata maʻi e faitio i le maualuga o le toto maualuga, maʻi tiga o le ulu, fula i le tino. Pe a oʻo mai sea tulaga, e faanatinati le faʻafesoʻotaʻi se nephrologist. O lenei tulaga e le mafai ona faʻafitia - o galuega fatugao e le lelei ma e le mafai ona toe faʻafoʻisia. I lenei laasaga, o le faagasologa e naʻo le "malulu" e aloese ai mai le leiloa atoatoa o le gaioiga galue.

Ma, i le gasologa o le 15-20 tausaga, o le vaega lona tolu e atiina ae - le faʻaaogaina o fanau. I suʻesuʻega suʻesuʻeina, o loʻo maua ai i totonu o le toto mumu mūmū ma polotini le tele, ma o le suka i totonu o le urine e faʻaalia foi. O se tagata na te suia suiga faafuasei i le toto.

O le fulafula e maua ai foliga vaaia, foliga maualuga. O le faʻavauvau e masani ona lagonaina i le itu tauagavale o le tino, ma o le tiga e aliali mai. O le tulaga masani o se tagata e leaga. O ulu masani, o le mafaufau e le mautonu, o le tautala e le mautonu.

Felafolafoaiga, leai se malamalama, ma e mafai foi ona tupu. E mafai ona foia le faafitauli ile tolu vaega naʻo totonu ole puipui o le falemaʻi. I le tele o taimi, o lenei faafitauli e tatau ona foia e ala i le vevela ma le fatu fatu fatu.

Faʻavasegaga o laʻasaga o le alualu i luma o le nephropathy

Afai e tele taimi e iloa ai le microalbuminuria poʻo le proteinuria, e tatau ona e suʻeina se mafuaʻaga faʻaleagaina o lenei tulaga.

Talu mai le amataina o le nephropathy e masani lava ona faifai malie, e aunoa ma faʻamatalaga ile falemaʻi, o se tulaga o le soymptomatic e seasea lava ona togafitia. E na o ni suiga laiti lava i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe, ma e leai ni faitioga faʻalelalolagi i le tagata maʻi.

E na o le mafai lava ona iloa se albumin maualuga i le urine. O le mea lea, o suʻega falesuesue o lenei ituaiga e taua tele mo le siamaina o le nephropathy i se taimi vave.

E faapefea ona tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga?

Mo tagata e maua i le toto maualuga, o suʻega faʻasolosolo masani e le lava.

E tatau ona faia se suʻega faʻapitoa faapitoa mo le microalbuminuria. E tatau i le fomaʻi ona tusia i lalo le taʻiala mo lenei auʻiliʻiliga - e tatau ona faia e se fomaʻi poʻo se fomaʻi faapitoa ma se vaʻaiga taulalata.

Ina ia aoina se suʻega o le urine, e tatau ona e aoina i aso taʻitasi - o lenei mea e faʻamaonia ai le sili atu le saʻo o le suʻega, ae mafai ona e siakiina se tasi aso o le urine.

Aoina mai mimi i aso uma, e tatau ona e pipii i nisi o vaega.

O se pusa faapitoa mo le aoina o le urine e manaʻomia. E sili atu le faʻatau i se fale talavai, talu ai o se pusa fou e le faʻamaonia e le faatagaina ai oe e faʻafeeseesea taunuuga o suʻesuʻega (o le tele o taimi e lua 2.7 l containers). O le a e manaʻomia foi se pusa masani mo le auʻiliʻili ma se voluma o le 200 ml (sili atu ona faʻamaonia).

E tatau ona aoina i totonu o se pusa tele i le aso, ma e tatau ona faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  • mo se faʻataʻitaʻiga, e aoina mai le auʻiliʻiliga mai le 7 i le 7 i le taeao e sosoo ai (24 itula),
  • aua le aoina mai le vaega muamua o le urine i le 7 i le taeao (i le tuanai o le po),
  • ona aoina uma lea o le faanatinati i totonu o se vaa tele seia aulia le 7 i le taeao o le aso e sosoo ai,
  • i le 7 o le taeao o se aso fou i se isi ipu e aoina ai le 200 ml o le mimila pe a uma le moe,
  • faaopoopo i ai nei 200 ml i se vaa na muai aoina suavai ma fefiloi lelei,
  • ina ua maea le sasaa mai o le 150 ml mai le aofaiga atoa o le suavai ua aoina ma auina atu i le fale suesue mo suesuega,
  • e taua tele le taʻuina o le tele o urine i aso taʻitasi (pe fia le aofaʻi e aoina i aso taitasi),
  • e aofia ai le mimilo i totonu o le pusaaisa i le taimi o aoina ina ia le faʻaseseina ia taunuuga,
  • pe a aoina le auʻiliʻiliga, e tatau ona faʻaleleia lelei le tumama o totoga tino i fafo,
  • aua nei faia se auiliiliga i aso faigata,
  • aʻo leʻi aoina le auʻiliʻiliga, faʻaaogaina oloa e mafai ona afaina ai le urine, diuretics, aspirin.

E mafai ona maua se faʻatuatuaga mautinoa e ala i le matauina uma o vaega o loʻo i luga.

Taʻiala o togafitiga

O togafitiga mo microalbuminuria ma le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

O vailaʻau ua faatonuina e faʻaititia ai le cholesterol i le tino, e faʻaitiitia le toto maualuga:

  • Lisinopril
  • Liptonorm,
  • Rosucard
  • Captopril ma isi.

O le tofiga e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia.

O loʻo faʻatulagaina foʻi auala e pulea ai le suka. Afai e manaʻomia, o loʻo faʻamautuina le togafitiga o le inisalini.

Togafitiga o le lona lua ma le tolu o vaega o le faamai e tupu i se falemai, i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.

Ina ia faʻamautinoa le tulaga o le maʻi, e tatau ona e tausisia lelei se soifua maloloina maloloina. O oloa e tatau ona filifilia naʻo le natura, e aunoa ma ni vailaʻau faʻataʻitaʻi i le ituaiga o vailaau, faʻamautuina ma faʻasao.

O meaʻai e tatau ona maualalo-mauvaʻa ma le maualalo. E manaʻomia le faʻaesea o masaniga leaga i le faʻaaogaina o le ava malosi ma sikaleti. Ole maualuga o le suavai faʻamamaina e tatau ona 1.5-2 lita i le aso.

Ina ia aloese mai microalbuminuria pe taofia i le amataga, e tatau ona e:

  1. Ia mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.
  2. Mataitu le cholesterol.
  3. Aumai le toto maualuga i le masani, fuaina e le aunoa.
  4. Aloese mai faamai pipisi.
  5. Mulimuli i se taumafataga.
  6. Aveese amio leaga.
  7. Puleaina le tele o le vai na faʻaaogaina.

Vitio mai le tagata tomai faapitoa:

O tagata ei ai le faʻalavelave o le pancreatic e tatau ona i ai se suʻega urine mo le microalbumin ia le itiiti ifo ile tasi i le tausaga. E taua le manatuaina o le uluaʻi laasaga e mafai ona puipuia ma gaioiga atoatoa fatugaʻo. O suʻega masani ma se olaga soifua maloloina o le a fesoasoani e taulimaina lenei mea.

O le a le mea e faʻaalia i le albumin i le urine?

Afai o le pasene o le vailaau i le urine e alu ese mai le masani, e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o faʻamaʻi nei:

  • maʻisuka malosi
  • le lelei o gaioiga o le tino cardiovascular,
  • ogaoga maualuga
  • fua o le fua o le fructose i le le toʻa,
  • sarcoidosis.

Afai tatou te talanoa e uiga i le mafuaaga taatele o le microalbuminuria, e taua le matauina o le maʻisuka. O le faateleina o le saturation o le urine ma le albumin protein e aliali mai i le tele o tausaga talu ona tupu le faamaʻi. O le mea lea, o se suʻega mo le faʻaoʻoina o se vailaʻau i le tino o le tino e mafai ai ona e fuafuaina lelei le sili atu o le kulukose.

Faʻaaliga faʻapitoa

O le faateleina o le albumin i le urine e faia i ni tulaga:

  1. Asymptomatic - e leai se faitioga e maua mai le maʻi, peitaʻi, o suiga taua e mataituina i totonu o le tino.
  2. Muamua - faaletonu o le tino i le tino e lei faailoaina. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le lelei o le fufuluina o le tino i totonu o le fatu fatu ua atiae.
  3. Prenephrotic - o urine i aso taʻitasi e tumu i le tele o polotini. O le maʻi e mafatia i le mamafa o le mamafa ona o le faʻateleina o le fatuina o fatugaʻo.
  4. Nephrotic - o se tagata e matauina le foliga mai o le faʻanoanoa i luga o le tino. I le urine, i se faaopoopoga i se aofaiga tele o le albumin, o le aliali mai o lela mumu ua matauina. O le maualuga o le gaosiga o le urea ma le creatinine e le tino ua faateleina.
  5. Laasaga o le siama (faʻaaogaina o le tino) - eo faatasi ma le osofaʻi faifaipea ma osofaʻi i le toto. O vaega taua i luga o le tino e mausali. O le maualuga o lela toto mumu i le Uria e maualuga lona taua. O le fua faatatau o le atinaʻe o mea oona e ala i le gaʻo o le tino e faʻaitiitia ai le taua. O urine i aso uma e tumu i le kulukose. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le inisalini mai le tino e faʻagesegese.

Faʻaaliga faʻalesino o microalbuminuria

O le Microalbuminuria (e tele le palatini albumin i le urine) e mafai ona faʻaalia i faʻamaoniga nei: tiga o le pusa, o le i ai o le le mautonu i le itu tauagavale o le tino, faʻateleina le mamafa ma se faʻalavelave lautele i le soifua manuia.

O se tasi o taunuuga o le atinaʻeina o togafitiga i taimi mulimuli ane o faailoilo ia o le paʻu. I lenei tulaga, o tagata e ono aafia i le faʻamaʻi e masani lava ona mafatia mai le leiloa o le mafaufau, faigata tautala, vaivaiga i vae. O faʻaaliga e faʻaalia e mafai ona faaopoopoina i le vevela, o le ulu masani.

E faʻapefea ona pasia le urine?

Mo le fuafuaina o le maualuga o proteinin protein i mea e gaosia, o loʻo manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga urine. E mafai e se urologist, endocrinologist, fomai tipitipi poʻo le fomaʻi ona fautuaina se suʻesuʻega.

E faʻapefea ona pasia se suʻega o le urine? O le faʻamamaina o iuga o le a faʻaalia ai le ata sili ona talitonuina pe afai o le tagata maʻi e lelei mea uma. Mo suʻesuʻega e faʻatatau i le fuafuaina o le masima masima i le tino o le tino ma le leaga i le gaioiga o fatugaʻo, faaaoga le biomaterial na aoina le aso ao leʻi faia le suʻega.

Ina ia maua ni faʻamaumauga o le auiliiliga maumaututu, e fautuaina e faʻaaoga se pusa faapitoa mo le urine. O le taualumaga e faapenei:

  • e tusa ma le 200 ml o le mimiti ua lafoina i se pusa,
  • o le koneteina e tuʻuina atu i le fale suesue,
  • afai e tatau ai, ia toe iloilo
  • O fuataga e faʻatatau e le nephrologist e faʻatatau i le mamafa ole maʻi.

O fatugaʻo, e avea o se totoga autū o le faʻaogaina o le tino, aveese faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo mai le tino, faʻafefe uma mea talafeagai i tua. A le mafai ona latou taulimaina le avega, o mea faʻaleagaina e pei o le toto mumu mumu, tioata masima, epithelium, ma le microalbumin i le urine atonu e aliali mai.

Faamatalaga lautele

O galuega a fatugaʻo e aofia ai le faʻamamaina o le toto mai toxini, sili atu le tele o eletise, salts ma le vai. I lenei tulaga, o le protein a le tagata, glucose, ma le toto o loʻo taofia.

O penetini e faʻapipiʻi i le ate, faʻapea foi i latou e maua mai meaʻai, e manaʻomia mo le faʻafouina faifai pea o sela i totoga uma ma fusi. O le tele o pene i totonu o le toto o le albumin.

E manaʻomia e faʻamautinoa ai le maualuga o le toto ma le paleni lelei i le va o le toto ma sela i totonu o le masini. O le faʻaogaina o fausaga o le meaola o le fatugaʻo e nafa ma le malupuipuia o nei puipuiga i totonu o le auala e feoai ai.

E le gata i lea, ua i ai i le distal tubules, le vai ma elemene talafeagai ia toe faʻaaogaina. O isi mea uma lava e alu ese mai le urinary tract ma e taua o le mimiimiti lona lua.

Tuua Lau Faamatalaga