Faʻafefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka

O le mea moni, o le faʻaitiitia o le mamafa i le maʻisuka e sili atu ona faigata nai lo le leai. "O le mea uma lava e uiga i le homulus insulin," fai mai MarinaSuesueina, dietitian, Sui sui fomai i le Weight Factor Clinic. "E masani lava, e maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, fesoasoani e pasi i totonu o sela." Ae ui i lea, i le maʻisuka, o lenei masini e faʻavaivai, ma i le amataga o le maʻi, e tulai mai se tulaga pe a maualuga le kulukose o le toto ma le inisalini. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini. E le gata i lea, o le inisalini e faʻaleleia ai le faʻapipiʻi o gaʻo ma proteins ma faʻalavelave ai le gaioiga o le enzymes e talepe ai gaʻo, lea e mafua ai le faʻaleleia o gaʻo. "

I le taimi lava e tasi, o le leiloa o le mamafa o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taua, aua o se tasi lea o auala sili ona lelei e toe faʻaleleia ai lagona o sela i le inisalini ma faʻaitiitia le kulukose maualuga. O le mea lea, o le maʻi ua amata ona faʻaitiitia. "I laʻu masaniga, sa i ai se tagata maʻi na muai mauaina i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le pito i luga o le mamafa. Na mamafa lona mamafa i le mamafa o le 17 kilokalama, ma na toe foi mai lona kulukose toto i le masani mai le 14 mmol / L i le 4 mmol / L, "o le tala lea a Marina Studenikina. (tagaʻi: Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka)

O lea la, o le gau o le tino i le maʻisuka e moni, sili ona aoga ma ei ai nisi o foliga. O fea fea?

O le a se mea e tatau ona e manatuaina pe afai o loʻo e le maua le mamafa i le maʻisuka?

O mea e tatau ona e faia o loʻo i lalo o le vaavaaiga a lau fomaʻi. Tulaga faʻamaonia ma sili atu, o meaʻai fiaai mo le maʻisuka e faʻasaina. "Ua sili atu le leaga o le puipuiga o latou tino," o le faamalamalama mai lea Ekaterina Belova, fomai paleni, fomai sili o le Nofoaga Autu mo Meaʻai a le Tagata Lava ia "Paleni o Meaʻai". - Suauu toto ona o le fiaai atonu o le a paʻu. I le maualuga o le inisalini, e matua afaina i le le mautonu ma e oʻo lava i se paʻu. "

E le gata i lea, a e leiloa le mamafa, o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka. Ma afai na te inuina fualaau faasaina, atonu e tatau ona fetuunai la latou gaioiga.

Atonu e le o le mamafa o le mamafa o le mamafa,aua, e pei ona tatou manatuaina, o le inisalini e faʻamalosia le faʻaputuina o gaʻo. E ui o lenei tulafono e le o se uʻamea. E mautinoa o le a mautinoa e tagata e taumafa taumafa taumafa meaʻai i latou na latou le maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 i le 1 kilokalama i le vaiaso, ma o lenei mea na mafua ona o le tino o le tino. Ma o le mea sili lea e mafai ona maua mo se tagata e aunoa ma ni faʻafitauli tau soifua maloloina.

Manaoga faaletino e manaomia. E masani lava ona le faʻamalosia e le au fai mea taumafa mea e faʻamalosi ai a latou tagata. "Ae o tagata e maua i le maʻisuka o se tulaga faapitoa," o le tala lea a Ekaterina Belova. "Latou te manaʻomia le gaioiga faaletino i taimi uma lava, aua o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le inisalini e faʻapitoa."

O le toatele oi tatou e fiafia e faʻaaogaina "seasea, ae saʻo": o ni nai taimi i le vaiaso, ae loloto, itula ma le afa. Ina ia mole le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2, e te manaʻomia se isi fuafuaga. "O gaoioiga faaletino e tatau ona agamalu, ae o aso uma," o le tala lea a Marina Studenikina. - Sili lelei - faʻatau se pedometer ma taulai i le numera o laasaga na fai. I aso masani, e tatau ona i ai le 6,000. I le aso aʻoga, 10,000, ma o lenei ua tatau ona malosi le savali. " E le faigata tele le mauaina o se aofaiga telē: ave 6000 laasaga, e lava le savali 1 le itula i le saosaoa (5-6 km / h), alu i totonu o ni pasi pasi.

Gauai atu i gaʻo. O le gau o le mamafa e masani lava ona taulai atu i calories poo - i le tulaga o meaʻai meaai - tautua. Afai e te leiloa le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau foi ona e mataʻituina lelei le faaaogaina o gaʻo.

E le mafai ona e lafoaia atoa, ae fautuaina e aloese mai le osofaʻi faifai pea i le maualuga o le suka. O le mea lea, muamua, e tatau ona e taulai atu i oloa o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. Ma le lona lua, taumafai e aua le feinu i le va o meaʻai, aua o meaʻai uma o se fonotaga ma le inisalini. Ae i le afiafi, e mafai ona gafatia se vaega o gaʻo. E ala ile maliega ma le fomaʻi. Ma afai o lou tulaga e le o se filifiliga, aua, i le avea ai o se tulafono, o le i ai i se meaai ma fualaau aina, pata, falaoa, tatou te "nonoa" e le sili atu nai lo se taumafataga o le aoauli.

E taua tele le matauina o se mea inu ava. "Ola!" Faʻaauau ona faamanatu le taua o le tuʻuina atu o le tino i le tele o vai. Aemaise lava i le vaitaimi o le paʻu o le mamafa, aua e auai uma i faiga faʻava-o-tino ma lafoai le faʻatafunaina otaota, lea e mafua mai i le taimi o le paʻu o le mamafa e sili atu nai lo le masani.

"Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o se vaega taua tele lea," o le tala lea a Marina Studenikina. - A uma mea uma, oa latou siaki o loʻo i ai i se tulaga o le faʻamalaina. I se aso, e manaʻomia e le tagata matua ona inu 30-40 ml o le vai mo le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Ma le 70-80% o lea mea e tatau ona sau i vai mama e aunoa ma le kesi. O mea e pei o le kofe e tatau ona lafoai. I le auala, e lelei le suia i le chicory: e faʻamautuina ai metabolic processes ma maualuga o le suka. "

Manaomia le inu vitamini.

"Ou te fautuaina le chrome ma le zinc i aʻu tagata o loʻo i ai le mamafa o le maʻisuka," o le tala lea a Marina Studenikina. "Chromium e toe faʻaleleia ai le lagona o sela i le inisalini ma fesoasoani e maualalo le suka o le toto, ma faʻateleina le tui puipui, lea e masani ona faʻaititia i lenei faʻamaʻi, ma faʻaleleia le gaosiga o le inisalini e le pancreas."

Manaomia se feutagaiga a se fomaʻi mafaufau.O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona atiae i tagata matutua. Ma e faigata mo i latou ona talia le mea moni e faapea o le fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi e tatau ona sui a latou ituaiga olaga. "Ae afai e iloa e se tagata lenei mea ma o loʻo toe fausiaina, o le aveesea o le mamafa mo ia e le o se faʻafitauli, o le tala lea a Marina Studenikina. - Ou te fai atu lenei mea mai le poto masani o aʻu tagata fai pisinisi. Ma le mea mulimuli, o le maʻisuka e pei lava o le tele o avanoa e faigofie e pei o isi. "

Tulafono mo le aveesea o le mamafa mo le maʻisuka

Aʻo leʻi amataina se taumafataga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e maua ana fautuaga ma, pe a tatau ai, suia le fua o vailaʻau. E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻalogo i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa. E tusa uma lava le maualalo o le lagona ile inisalini, lea e puipuia ai le malepelepe o gaʻo. O le leiloa o le tasi le kilokalama i le vaiaso o le taunuuga lelei lea, ae e mafai ona itiiti ifo (calorizer). O meaʻai e maualalo le calorie e faʻasaina mo na tagata, aua latou te le fesoasoani e vave le mamafa le mamafa, e mafai ona mafua ai le paʻu ma e paʻu i le sili atu ona leaga o le faʻalogo.

Le mea e fai:

  1. Faʻataʻitaʻi lau mea e manaʻomia ile kalori aso,
  2. Pe a faʻapipiʻi se lisi, ia taulai atu i tulafono o mea taumafa mo le maʻisuka,
  3. Faʻataʻitaʻi le BJU, faʻatapulaʻa le aoga o kalori ona o gaʻo ma gaʻo, ia 'ai lemu, e aunoa ma le alu i fafo atu o le KBJU,
  4. Taumafa i vaega vaevaega, ma tufatufaina atu vaega i le aso atoa,
  5. Faʻaitiitia mea faigofie gaʻo, filifili meaai e maualalo le gaʻo, meaai maualalo-GI, ma le pulea o vaega,
  6. Taofi le togi, ae taumafai e aua nei misia meaai ua fuafuaina,
  7. Inu vai tele i aso uma
  8. Aumai se vaitamini ma mea faʻapitoa mea tau minerale,
  9. Taumafai e 'ai, ave vailaau ma faʻamalositino i le taimi e tasi.

E i ai ni nai tulafono, ae latou te manaʻomia le tumau ma le aʻafia. O le taunuuga o le a le vave oo mai, ae o le faagasologa o le a suia ai lou olaga mo le sili atu.

Gaioiga faaletino mo le maʻisuka

O se toleniga faʻataʻitaʻiga e tolu faʻatasiga i le vaiaso e le talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka. Latou te manaʻomia le aʻoga i le tele o taimi - pe a ma le 4-5 taimi i le vaiaso, ae o vasega lava ia e tatau ona pupuu. E sili atu le amata i le 5-10 minute, faasolosolo malie le faateleina o le umi i le 45 minute. Mo vasega, e mafai ona e filifilia soʻo se ituaiga o malosi, ae o le maʻisuka e tatau ona faasolosolo lemu ma faʻaeteete i totonu o aʻoaʻoga faʻaleaʻoaʻoga.

E taua tele le mulimuli i tulafono o meaʻai i luma atu, i le taimi ma le maeʻa aʻoaʻoga e aloese ai i le hypo- or hyperglycemia. I le averesi, 2 itula ao lei faia se taʻaloga, e tatau ona e 'aina lau' aiga atoa o palatini ma gaʻo. Faʻalagolago i lau maualuga o le suka, o nisi taimi e te manaʻomia ai se meaʻai mama i luma o lau toleniga. Ma afai o le umi o le lesona e sili atu ma le afa itula, ona tatau loa lea ona e taoto i totonu o se moli mama (carbohydrate snack (juice or yogurt), ona faaauau ai lea o aʻoaʻoga. O nei manatu uma e tatau ona vave talanoaina ma lau fomaʻi.

E le taua le aoga ona o le faʻaleleia o le kalori. E tele auala e faʻaalu atili ai kalori. Afai lava e te ulufale malie atu i le tulaga aʻoga, o gaoioiga a le aiga o le a avea ma fesoasoani lelei.

O tagata atoatoa e le tatau ona taulai atu i le faamalositino, ae o le savali. E lelei tele le alu e savali i aso uma ma savali 7-10 afe laasaga. E taua le amataina i se tulaga e mafai ai ona maualalo, ia faatumauina le gaioiga i se tulaga faifai pea, faʻalautele le faʻatupulaia o lona umi ma le malosi.

Isi mea taua

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai le le lava o le moe e faʻaitiitia ai le lagona o le insulin, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga II i tagata gasegase. O le moe lelei mo le 7-9 itula e faʻaleleia ai le gasegase o le inisalini ma lelei ai le aʻafiaga o togafitiga. E le gata i lea, o le leai o se moe, o le manava o le manava ua faʻavaivaia. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, e tatau ona amata ona e lava le moe.

O le mea taua lona lua o le faʻafoega o le atuatuvale ao paʻu le mamafa. Taʻu ou lagona, tausia se tusi o lagona, matau taimi lelei o le olaga. Talia e le mafai ona e pulea mea tutupu i le lalolagi, ae e mafai ona faʻaleleia lou soifua maloloina ma faʻaitiitia le mamafa (calorizator). O nisi taimi o faafitauli faalemafaufau e nofo loloto lava e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. Faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e fesoasoani ia te oe e taulimaina.

Ia mataala ia te oe lava ma lou manuia lelei, aua e te manaʻo tele mai ia te oe lava, aoao ia e alofa ia oe lava i le taimi nei ma suia au masaniga. Afai e maua oe i le maʻisuka ma le tele o le mamafa o le mamafa, e tatau ona e faia se taumafaiga sili atu nai lo tagata soifua maloloina, ae aua le faʻavaivai, oei luga o le ala sao.

Tuua Lau Faamatalaga