Lea o le kulino e iai mea e maua ai le maʻisuka

Muamua lava, e tatau ona maitauina o laulaau paina o se visepisi sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Ona o le i ai o se faʻasalaga tele o le vine i totonu, o le laulaau e mafai ona i ai se faʻamalologa manuʻa. O le vailaau faʻamaonia e puipuia ai le faʻamaʻi o manuʻa, ma fesoasoani foi e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi o le paʻu.

E le gata i lea, o laulaʻau laulamu e tumu i tannins ma flavonoids e puipuia ai sela o le tino, faapea foi ma meaola o le phenol carboxylic, ia e talafeagai mo soo se ituaiga o le maʻisuka.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaalia o laulaau e aofia ai se aofaiga tele:

  • suauu minerale
  • polysaccharides,
  • o suauu taua.

O le i ai o polysaccharides lea e mafai ai ona faʻaaoga laulaʻau paina e aveesea ai le maʻisuka.

O auala autu e faʻaaoga ai lau

Faʻasologa faʻapitoa e ofoina atu ni auala e faʻaaoga vave ai lau laulaʻau. E mafai ona:

O le a sili ona aoga o nei tupe o le ai ai i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, lea e faʻaalia i le solia o le tuʻuina atu o le kulukose i siama o le tino.

O le filifiliga lelei i lenei mataupu o le faʻaaogaina lea o lenei mea e afaina ai. Fuga e faigofie tele.

Mo le faia o lenei mea, ave se sipuni sipuni o laulaau mamago ma paʻu ma 250 ml o vai inu. Faaaoga se meafaigaluega i le 50ml tolu taimi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

E mafai ona e mauaina se taunuuga sili ona lelei o ia togafitiga pe afai e te pasia nisi vasega.

O le togafitiga o le a fautuaina e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo faafitauli nei:

  1. asthenia
  2. vaivai pe a mavae se gasegase tuga,
  3. le solia o le taamilosaga o le taotoga.

O vailaau masani o le a fesoasoani e faamama le tino ma fetuunai le metabolism.

E le taua ni laulaʻau ona o lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le afaina. O le tele o taimi e mafai ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai le gout ma le rūmāmati. O teuteuga e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o nei maʻi.

E le gata i lea, o le teuteuga o le a fesoasoani e taofi le gaioiga o le mumusu i totonu o le vavau o le oral, faʻamalosia ai le gaʻo ma faʻasaʻo latou tikeri o siama.

O nisi o fomaʻi faʻaonapo nei e mafai ona fautuaina se teuteuga e faʻavae i luga o lau paina e faʻaumatia ai:

O le fua mo le kuka e faigofie. E tatau ona ave le 10 g o le pepa ma faʻatumu i le 400 ml o le vai. O le faʻafefiloi e kuka i le vevela vevela mo le 20 minute, ona faʻafesoʻotaʻi lea mo le 2 itula i le vevela o le potu. E faʻaaoga le susu e faʻamamā ai le faʻaʻoto ma le faitotoʻa tautala.

O lenei vailaau o le a le itiiti ifo le aoga mo le furunculosis, eczema, scrofula, laisene, faapea foi ma paʻu paʻu e mafua mai i le gasegase.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le a fesoasoani le kulimi e puipuia ai le atinaʻeina o soo se ituaiga faʻafitauli i le gasologa o lenei maʻi. O loʻo matou talanoa e uiga i liona o pito pito i lalo, o le oral mouth and other mucous membranes.

I nisi o tulaga, e mafai ona faʻaaogaina i fafo fafo ni oloa faʻalanu. E moni lenei mea mo le togafitiga o mastitis i fafine. E mafai ona faʻaalia se isi faʻataʻitaʻi pe a manaʻomia, e faʻaitiitia ai le gaosiga o susu susu.

E ui lava i le faigofie o le faʻaaogaina o fualaau a tagata ma lo latou aoga tele, e le tatau ona galo ia i tatou le faʻatautaia o faʻatalanoaga a se fomaʻi. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia oe lava mai taunuuga e le manaomia o sea togafitiga.

Laʻau ma le maʻisuka

O le mea muamua ma le autu o se kiona o lona mafai lea ona tau le agavaa i le atherosclerosis. E tusa ai ma lenei mea, o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le kulino ma ona fua o le a fesoasoani i le taulimaina o le toto maualuga o le cholesterol ma o le a avea ma se puipuiga e sili ona lelei e faasaga i le taia ma le infarction o le myocardial.

O fomaʻi e faʻamalosia o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatoʻilaloina pe afai e te 'ai faʻamaʻi saʻo, o ni fatu. A maeʻa le 3 masina o le faʻapipiʻi masani o nati i le taumafataga, o le maualuga o le inisalini o le a faʻaleleia.

Walnuts e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona avea ma se meafaigaluega sili ona lelei e puipuia ai mai fualaau oona e mafua mai i lo latou gafatia e faʻafaigofieina le aloʻa.

Afai e le galo ia te oe le 'ai o fatu, ona latou fesoasoani lea:

  1. faamatuu atu le toto o le toto,
  2. aveese le le mautonu
  3. faaitiitia le faaletonu o le neurotic i le tino.

O nei mea uma o le a ausia ona o le i ai o se aofaiga tele o le magnesium.

O i latou e pagatia mai le anemia e tatau foi ona faʻauluina walnuts. O le toto o le a toe foi i le faafetai masani i le uʻamea ma isi minerale o loʻo i ai i totonu o le oloa.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le suauu paina mo togafitiga faafomaʻi. E mafai ona fesoasoani e foia na ituaiga faafitauli:

O nei maʻi faʻamaʻi e masani lava ona maua saʻo i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina na o le 20 g o le suauu o le a fesoasoani e puipuia le vevela gaʻo o le ate o le tagata maʻi, o se faʻalavelave faifai pea o le maʻisuka.

O loʻo iai foʻi mea nei i le suauu paʻu:

  1. maualuga
  2. siama
  3. anti-inflammatory
  4. vasodilator.

O aoga o laulaʻau paina mo le maʻisuka

O le a foliga mai, e mafai faʻapefea e le faila masani masani ona fesoasoani i se faʻafitauli faʻapitoa pei o le maʻisuka? O le mea moni, faʻatasi ai ma le maʻisuka, toetoe lava o tino uma o le tino e aʻafia ai, ma o le taunuuga o le gaioiga o le fatu ma toto toto, o le faiʻai, mea vaaia, auala faʻasolosolo, ma isi mea e faʻalavelaveina. E masani lava, o le maʻisuka e fesoasoani foi i le atinaʻeina o le gaʻo. O laulaau o le tsar, e pei ona taua, o le kino e taofia le atina o le atherosclerosis, faaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia, faatelevave le metabolism. E mafua ai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le tuufaatasiga o vailaau o laulaau e aofia ai:

  • se vaega o vitamini C, B1, P,
  • tanning components
  • siaki alala,
  • gaʻo gaʻo
  • ese,
  • carotenes
  • o suauu taua
  • vailaʻau faʻatoʻaga, ma isi.

Mai le vitio e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i mea aoga o 'au lanumeamata ma a latou laʻau, faʻapea foʻi ma fualaʻau faʻapitoa mo le sauniuniga o vailaʻau faʻasaina:

O lau laʻau e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 ma i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga (tagai i togafitiga faʻataʻitaʻi mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2). Faatasi ai ma meatotino taua, o mea nei e tatau ona i ai le gauai faapitoa:

  • faʻasologa masani o le kulukose o le toto ma le elemene i totonu o le vaega o meaʻai,
  • le vavaeeseina o masini vasa ma le faamalosia o puipui,
  • aveeseina o le le mautonu ma le faatamaia o meaola leaga leaga,
  • satuutu o mamanu uma o tino ma mea aoga,
  • faaleleia o le toto ma le faaitiitia o le toto,
  • suauʻu ma le toe faʻaleleia o mea,
  • faʻamalosia o le malosi, faʻavavevaveina o le faagasologa o le digestibility ma le gaosiga o suka,
  • aveeseina o le le fiafia ma le tuueseina o le cholesterol leaga,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o puipuiga ma faʻaosoina le teteʻe atu i faʻafitauli,
  • le faʻamaloloina o aʻafiaga o le paʻu ma mea e le faʻaleagaina,
  • o le saoasaoa o metabolic processes ma le faaleleia o le toto coagulability,
  • faʻamaʻoʻesega o siama, siama, anufe.

Ina ia ausia se maualuga o le aoga o togafitiga, e taua tele le aoina saʻo o lau paina. E tatau ona avea ma vaitau o le vaitau - mai ia Me ia Iuni e aofia ai. Fufulu ese laʻau e ala i le tosoina mai petioles i le ogatotonu.

I le isi itu, o laulaau o loʻo tuʻu i luga o le auala, i lalo o le paolo, mo le faʻamago atoatoa. Ia mautinoa latou te le o aafia i le susulu o le la. Aua nei faatagaina le faapipiiina, aua o lenei mea o loo faailoa mai ai le leiloa o meatotino aoga. O lau e tatau ona i ai se manogi faapitoa (balsamic).

Laau e tatau ona teuina i totonu o se taga fai i se mea masani mo le silia ma le 2 tausaga.

Mo le togafitiga e maua ai le lelei, e tatau ona mulimuli i le tuʻuina atu o suʻega ma fautuaga mo le saunia o tupe, ma faʻatalanoa foi ma le endocrinologist togafiti.

Mai laulaʻau e mafai ona e saunia ai ni meaʻai, decoctions ma teas mo le faʻaaogaina totonu, faʻapea foʻi ma tinctures ma suauu mo le faʻaaogaina i fafo.

O gaioiga mo le maʻisuka e mafai ona faia i luga o le vai, ava ma le suauu. E faʻaaogaina uma mo le faʻaoga tautala ma fafo. O fua sili ona aoga ma lauiloa:

O teuteuga o lau laulani e faʻaaogaina mo totonu ma le faʻaaogaina fafo. Recipes:

  1. Ave le 10 kalama o laʻau malogo, sasaa 2 ipu vai ma faʻapipiʻi mo le tusa ma le 20 minute. Faʻamalie ma faʻavaivai. E fautuaina ina ia faia le tautala ile 0.5 cup 4 taimi i le aso. O sea teuteuga e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o paʻu, o le oral mouth, fungus, mastitis i totonu o fafine maʻitaga, ma le galala.
  2. Mo lenei teuteuga, o laulaʻau mamago e faʻaaoga foi, ae i le aofaiga o le 2 sipuni tele mo le 200 ml o le vai. Aumai ao le i fafagaina faatolu i le aso mo le 1 tbsp. sipuni.
  3. E mafai ona e faia se mea teuteu mai se faʻafefiloi o laulaʻau paina ma paʻu. Ave uma vaega e lua i vaega tutusa ina ia e maua le 40 kalama. Liligi le afa-lita o le vai ma tuu i luga o le vevela vevela mo le 60 minute. Ia mautinoa e ufiufi le atigipusa ma se tapuni ina ia faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le vai. E faʻaaoga i totonu aʻo leʻi 'ai e tolu taimi i le aso mo le 1 tbsp. l

O meaʻai ma teuteuga e i ai se taimi mulimuli ma manogi, o lea e le fiafia tagata uma ia i latou. E mafai ona e faia le la, e sili atu le malie e inu.

Mo le kuka, o le a e manaʻomia se lima atoa (pe tusa o le 1-1.5 sipuni sipuni) o laulaʻau mamago. Sasaa vai inu (2 ipu). Tuu le mea e pei o se lauti masani. Talia i le suamalie po o le meli ma inu e tusa ma le 6 taimi i le aso.

Ina ia saunia se suauu togafitiga, o le ae manaomia le 30 kalama o laʻau mamago ma le 200 ml o le suāuʻu fuamoa, e fautuaina e suʻeina le olive poʻo le sami buckthorn. Tuu le faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le 3 itula. Tuu le faʻamalosi mo se vaiaso. Ona vevela ma mafanafana mo le afa itula. Ia mautinoa e faaopoopo le 30 kalama o le suka.

O mea manogi e faʻaaogaina faapitoa mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e pei o le maʻi o le tino, manuʻa o le pullenti, faʻaleagaina o le tino, i le mucous membranes o le gutu ma isi.

O le suāuʻu manogi e mafai ona faia ai ni meaʻai ma faʻaaoga e pei o se kulimi.

Sauniuniga o isi oloa mai lau laulani

E mafai ona e faʻaogaina lau laulaʻau mo le maʻisuka i auala nei:

  1. E mafai ona e taʻele ma le tele o manua e le faʻamalolo. O le ae manaomia le 2 kilokalama o laulaau fou po o le afa kilo o le malogo.
  2. E mafai ona faʻaaogaina lau laʻau fou i manua ma maʻi.
  3. E mafai ona e sufuluina le vai ma fai ni gaʻo pe a faʻapipiʻi manuʻa.
  4. Mo vae baths, ave le 200-250 kalama o laulaau fou i le lita o vai inu.
  5. I le maʻisuka, o fistulas e masani ona fausiaina. I lenei tulaga, fai ni moa. Faʻapipii se pepa fou o le kulino i le vai inu ma faʻapipiʻi i le nofoaga ua afaina.
  6. Ina ia faʻamamaina le toto, e mafai ona e faia se paluga faʻapitoa. O lenei mea o le a taofia ai faʻalavelave i manuʻa. Faʻafesoʻotaʻi i le tutusa tutusa le tuʻuina o le kuline, vine ma le mutia: se manoa, se viole e tolu lanu, calendula. 5 sipuni tele o le faʻafefiloi mo se ipu vai inu ma faʻafefe mo le sili atu i le 10 minute. Mo le taumafaina, ia faʻaitiitia le susu susu ma se lita o vai mama. E inu i le aso.

E masani lava, e le mafai ona afaina ai lau paina. Ae o lena mea e tupu. Auai i lenei tulaga maualuga ma le i ai o faʻasolega. O le mea lea, o na aʻafiaga e mafai ona tupu:

  • tiga o le ulu
  • afaina o le tino
  • faʻavavevave o faʻamaʻi e pei o le psoriasis ma le eczema,
  • taʻavale
  • e seasea lava ona maua - le mautonu.
  • faʻaleagaina le manava,
  • togafitiga i le pancreas,
  • maualuga maualuga o le toto totoina,
  • psoriasis, eczema, diathesis,
  • allergy i nati.

Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga lau lau. Afai e te leʻi iloa e uiga i le i ai i totonu o lou tino o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻailoga, e tatau ona pasia se suʻega talafeagai. Ma le tali i le fesili: e mafai ona 'ai ni fatu mo le maʻisuka - aumai iinei.

Aua neʻi galo o togafitiga faʻasoifua masani e faʻaaogaina e avea ma sui o le maʻisuka. O le mea lea, 'aua nei e le amanaiaina fualaau ma ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo le i faia lau laulaau.

Na oo mai ni lauiloa matagofie io tatou latituga mai Asia Tutotonu, ae le mai Eleni, e pei ona talitonu nisi. O aso nei e mafai ona maua lenei laau i le toetoe lava o aai uma i lo tatou atunuu. O fualaau paina o se tasi lea o togafiti e sili ona fiafia i ai tamaiti ma tagata matutua. I le taimi lava e tasi, o fatuga e le gata e lelei, ae sili foi ona aoga. E mafai ona faʻamalosia e oʻo lava ile maʻisuka. E le gata i lea, i totonu o atunuu Europa, o vailaau o loʻo taʻua o se vailaau faʻasaʻo atoa mo le maʻisuka ituaiga 2. Ae toaitiiti tagata e iloa o laulaau o lenei laau tulaga ese e aoga foi mo le maʻisuka. Aisea ua faamamaluina ai se kiona? Sei o tatou sailia faatasi.

O lau o le laau o loʻo fesiligia e aofia ai le sili atu ma le 70% o gaʻo, gaʻo susu ma suauu. Na latou mauaina foi se maualuga maualuga o polotini, o ituaiga macro-ma microelements, e aofia ai: iodine, uʻamea, zinc, cobalt, copper ma le magnesium. E le gata i lea, o laulaau ma fua o le laau e mauoa i vitamini B, acidic ascorbic, ma beta-carotene. Phytoncides, o mea aoga amino acids, alkaloids, tannins, ma suauu taua na maua i totonu o le laau. Ae o gaʻo gaʻo, e itiiti lava i latou i nati - e le silia ma le 8%, o le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le fefe.

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka e aafia ai toetoe o totoga uma ma mamanu, faʻalavelaveina o latou gaioiga. O le mea lea, e masani lava ona tetee i le tulaga o le maʻisuka, e tulaʻi mai faafitauli ma le loto, metabolism, mata, ma le manatua. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o ia faʻafitauli, e fautuaina ai le maʻisuka e 'ai ni lanu ma inu meaʻai mai lau o le laau. O nei oloa e mafai ona tau i le atherosclerosis, sili atu cholesterol, lapisi ma, ioe, ma le kulukose maualuga. A maeʻa le tolu masina o faʻaaoga masani fualaau mai i aʻa, o le tulaga o le maʻisuka faʻaleleia lelei.

O le teuteuina o le lau paina paʻu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea o se togafiti togafiti mo maʻi o le vailaau oona, laveaʻi vasospasm, faʻaitiitia le sogaso ma isi maʻi o le neurotic. Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai foi ona faʻaaogaina le suauu paina. O lenei mea masani e faʻatau lelei lava e tetee atu i maʻi pipili, o le afaina, o le ate.

Laulaʻau laulaʻau mo maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto toto, faʻapea foi ma le togafitiga o le maʻisuka e fesootaʻi ma le faʻasolosolo, atherosclerosis ma le maualuga, e tatau ona ave faʻaupu ma teuteuga mai lau o le laau o loʻo fesiligia. O faʻamatalaga auiliili mo le sauniuniga ma le faʻaaogaina o ia oloa o le a faalauiloaina mulimuli ane.

O sea inu ua fautuaina ina ia faʻaaogaina e fufulu ai le tino o toxins ma toxins, faʻapea foʻi ma le faʻavavevaveina o le metabolism. O le faia o lauti e faigofie lava: e tatau ona sasaa le 1 tbsp. sipuni o vailaʻau faʻataʻitaʻi faʻamaʻi ma 2 ipu vai inu, tuʻu le vai inu mo le 10 minute ma inu i le aso atoa. E mafai ona e faʻamaua le lauti ma suia ai le suka.

O lenei vaiinu faamalolo o le a fesoasoani e faamamaina ai faailoga o le rūmatism ma le gout i le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻamalosiina o gaogao, faʻateleina le faʻaogaina o le tino, ma aveese le faʻaleagaina o le tino i luga o le paʻu. Ina ia saunia se mea teuteu, sasaa le 10 g o meaʻai i le 400 ml o le vai, ia faʻafefiloi le paluga ile vevela vevela mo le 20 minute, ona faʻamalosi mo le lua itula.Faatasi ai ma le fesoasoani a se decoction, e mafai ona faʻamama lou gutu, faia ni tusi talosaga mo manua ma faʻaaoga le oloa i totonu o le 100ml fa fa i le aso.

O lanu o le kino i le maʻisuka o le a fesoasoani ai i le "soa" faifaipea o lenei faamai e pei o le afaina o vae, gutu, ma mucous membranes. I tina tausimai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2, sauniuni o launiu kalani, pe a faʻaaogaina i luga, faʻaitiitia le mastitis, ma a faʻaaoga i totonu, latou te faʻaitiitia le gaosiga o le susu.

O le mea lea, na matou iloa ai o le fesoasoani o laulaau lau, o le a mafai ai e le maʻisuka ona faʻaleleia o latou tino, faʻaumatia le paʻu ma le manava o le manava, ma faʻaleleia atili le soifua maloloina. O le mea lea, matou te fautua atu ia e taumafai e fofo lenei vailaau masani taua i le faatinoga ma iloilo lona aoga mai mea na e oo i ai.

Matou te moomoo ia maua pea lou suka toto i le masani ai!

Ua faʻamaonia e saienitisi o le palasi o se vailaau masani a tagata, e aofia ai mea na faʻaaoga mo le maʻisuka. E taua tele le faʻaaogaina o vaega uma o le kulimi i togafitiga, ae le o se tuusaunoaga ma se atigi. O le mea pito sili ona taua, o le saunia lelei lea o vailaʻau, faʻasoa i mea uma lava. Ua fautuaina foi Walnuts ina ia faʻaumatia lelei, o loʻo aofia ai le tele o minerale ma vitamini e fesoasoani i le faʻamamaina o le kulukose.

O vaega uma o le laau e tele mea aoga ma aoga:

  • laulaʻau laulaʻau ei ai le suauu taua, alkaloids, carotene, flavonoids, vitamini C ma le PP, vaega B, tannins,
  • kernels - suauʻu gaʻo, fiber, linoleic ma le oleic acid, uʻamea, faʻalavelave o vitamini, zinc, manganese, cobalt, iodine,
  • septa - alkaloids, flavonoids, magnesium, iodine, zinc, glycosides, pectin, vitamini.
  • o le atigi o loʻo mauʻoa i tannins, coumarins, phenolcarboxylic acids.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻasoifua maloloina ma le aoga o nati i le maʻisuka

Ole aʻafia ile maʻisuka o loʻo i ai togafitiga faʻaleagaina. Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e aina uma ia fatu i le 50-70 kalama i le aso. E aofia ai le tele o gaʻo ma maualuga tele i kalori (654 kcal mo le 100 kalama o le oloa), ae e mafai ona faʻamamaina toto toto ma lalo ifo o le cholesterol. O le faʻaaogaina o fatu mo le maʻisuka e faʻaleleia ai le faʻalavelave o vitamini, faʻateleina le hemoglobin ma faʻaleleia ai le gaioiga o le inumaga. I totonu o le maʻisuka, o laulaʻau laulaʻau, puʻupuʻu ma faʻasaga i totonu e faʻaaogaina. O vaega uma lava ua maua i le faʻamalositino ma ua i ai se aoga aoga i le tino o loʻo maua i le maʻisuka:

  • faaleleia atili le soifua maloloina
  • toto maualuga le suka
  • fesoasoani i le hyperthyroidism, faʻamaonia lana galuega,
  • toe faʻafouina le faʻalavelave faʻalavelave
  • faasaʻo le moe, toe faʻafouina le malosi,
  • saturate ma vitamini ma iodine,
  • faamalosia le puipuiga
  • gaʻo vailaʻau ma faʻamalama,
  • i ai se faʻaaoga aʻafiaga
  • faaleleia le galue o le ate (o lona toesea ua faaitiitia),
  • toe faafouina le tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

O vaega uma lava e faʻafomaʻi ma e faʻaaogaina mo le maʻisuka:

  • laʻau - faatoa maua muamua, faʻagogo, faʻamaʻi, faʻaaoga i teuteu pe na o le fausiaina i le ituaiga lauti,
  • kernels - 'ai ma le meli, e pei o se meaʻai suamalie, faʻaopopo, o se tasi o meaʻai i salakeke, sasaina le suauʻu, o le faʻamaʻi manuʻa, antibacterial, antiseptic ma le anti-aging agent,
  • fagu - alu mo vaiinu vai, mea inu ava, teuteu pe ave i le eleele eleele malogo,
  • walnut leaves - mo le gaosia o teuteuga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O meainu malolosi ma mea inu ava e fesoasoani i le faʻamautuina o maualuga o le suka, aʻo le manaʻo e faʻaitiitia ma matelaina le fiainu. O le teuteu o le septum e fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaititia ai le fua o le insulin. O le vaega o loʻo saunia e pei ona taʻua i lalo:

  • pulumu 50 nati ma aveese mai mai latou,
  • faatumu i vai vevela (200-250 ml),
  • tuu se mumu laitiiti mo le 20 minute,
  • ia faʻaaogaina mo ni nai itula,
  • ua fufulu le vai ma 'aina le sipuni muamua ao leʻi' ai. O le vasega o le faʻatagaina o le 1 masina.
  • nutimomoia i se mea e teu ai manu poo le kofe kope 50 kalama o paʻu,
  • sasaa i vodka poo le 70% ava malosi ile aofaiga ole 400-500 ml,
  • o le paluga ua tauanau pea i se nofoaga pogisa mo le 14 aso,
  • faamamaina ma ave e pei ona taua i lalo: o se sipuniti o le oloa ua faʻafefeteina i le vai ma ave ao leʻi 'ai. O le umi o le pulega e 1-2 masina.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le faʻaaogaina o lanu lanumeamata e faʻaleleia ai le maualalo o le aʻa ona o le zinc ma le manganese. O le fua e faigofie:

  • ave ni nai fatu le maoti ma olo i se mea e fai ai meaʻai,
  • faaopoopo le lava aofaiga o le meli suamalie ma faʻafefiloi ma le kulimi,
  • faaputu le paluga i totonu o se ipu malamalama, pusa tapuni,
  • faʻasolosolo i totonu o se nofoaga e le o gatasi, leai se vevela mo le 1 masina, faʻavaivaia taimi,
  • o le falalaʻau maeʻa e 'aina 1 teaspoon 3 r / aso i le afa itula ao leʻi' aʻai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Mo le faʻaleleia atili o le kulūkose, teuteuga ma le lauti mai laulaau e faʻaaogaina. E le gata ina latou saofaga i le faʻamautuina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae faʻamaloloina ai foi le tulaga i le tonsillitis, maʻi o le kulumu, ma latou fufuluina ai foi ni manua ma le maʻi e le o faʻamalolo. O laʻau tipi ua gaosia e pei o le lauti. Ina ia faia lenei mea, e 1 le sipunipuni o laʻau tipi ua sasaa mai i le 2 ipu tioata vai, afifiina i se solo ma mafai ona tuʻu. Inu i totonu o tolu inumaga. Ina ia saunia le suka, faʻaaoga se lau lanu meamata, faʻamago pe faʻama. Ata teuteu o laulaau:

  • ave le 100 grams o laulaau gaosi,
  • faatumu i le 300 ml o vai inu,
  • kuka i totonu o le vai vai taele mo le 10-15 minute,
  • faataga faʻamaalili ma atoatoa,
  • inu 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai, 1 le sipunipuni.

Toe foʻi i le laulau o mea

O faʻamanuiaga o decoction o valve e le mafai ona faʻamagaloina. E faʻaaogaina i totonu ma faʻaaogaina i fafo e faʻamalolo ai le paʻu o le paʻu o manua ma le sasa. O le susu e saunia i le auala lenei:

  • uʻu ma tago i lima o lau
  • sasaa i latou i le 1 lita o vai inu,
  • kuka le sili atu ma le 10 minute i luga o vevela vevela,
  • faataga ia faamalolo ma faamama,
  • ave i totonu o se ipu malamalama i le taeao ma i le afiafi mo le 1 masina, ona toe foʻi ai lea ma toe fai le tali.

Toe foʻi i le laulau o mea

O aʻafiaga i le togafitiga o le maʻisuka ma pala

E tatau ona matua matauina le fua i le faʻaaogaina o fatu, deco deco, teas ma tinctures.

A leai, latou te mafua ai le vevela matautia ma le manava. O meaʻai e le tatau foi ona avea ma meaʻai - e mafua mai i le gasegase o le digestive, naʻo, vomiting, e mafai ona lilo ai le masima, e mafai ona tupu le fula o le faʻaʻau, o le vaʻa o le ulu (faʻaalia i se ulu e le mafai ona faʻavaivaia) ma faʻaleagaina gastritis.

O tagata e maua i le maʻisuka ua faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga pe a maeʻa ona talanoa i la latou fomaʻi, e ui i lea, o lanu, teuteuga ma mea laiti mai laulaau ma vaeluaga e tatau ona lafoai atoa pe afai o oe e faʻaauau pe faʻafefe i le oloa. Contraindications o maʻi paʻu - psoriasis ma eczema. Faatasi ai ma faafitauli o le gastrointestinal tract, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le toto - ua faʻaseseina ia nusipepa.

O lenei faʻamaʻi o le endocrin system e muaʻi togafitia i togafitiga faʻataʻitaʻi. O se tasi oi latou o pepa laulani. E faapefea ona tatau ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka? O a isi togafitiga fesoasoani i togafitiga o le maʻi?

E aofia ai i le 4% tannins, e oʻo atu i le 30% provitamin A, o loʻo i ai foi le acid ascorbic, tocopherol, vitamini PP, B1. Coumarin, glycosides, acidic caffeic, alkaloids, flavonoids, anthocyanins o se vaega o laulaau. O a latou mea maualuga o meaola o phenolcarboxylic, polysaccharides ma saponins.

E taua le matauina o lena, faʻafetai i le vaega polysaccharide, o lenei fofo faʻapitoa e taua tele i le maʻisuka. O le mea autu o vailaʻau faʻamaʻi o laulaʻau lau paʻu o le faʻaitiitia tele o le toto suka ona o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le initaneti.

E le gata i lea, o laulaau laulaa e aoga mo le galala aua o le a maua ai se malosi malosi. O a latou mea e afaina ai e fesoasoani i gaogala o le gaogao, tiga i le manava, gastroenterocolitis.

O lau o lenei ituaiga o kulimi e aofia ai ituaiga o vailaau e lima e puipuia ai suauu mai le gaioiga o fualaʻau saoloto.

O lau o lauusiusi o se vailaau masani a tagata e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o le maʻisuka. E faʻaaogaina fou, saunia infusions, decoctions.

O lau e seleseleina i le vaitaimi o le vavalaʻau o le nut, o lona uiga, ia Me-Iuni. E faia lenei mea e ala i le tauina o laupepa taʻitasi mai petioles tutotonu. A o faagasolo lenei vaitaimi, ua le atoatoa ona atiaʻe, maua se manogi faapitoa.

O lau e faʻamago i lalo o le paolo, e aunoa ma le susulu o le la, ma salalau solo i se mea manifinifi i pepa mama. A maeʻa mago, lafoaʻi ma lanu uliuli e lafoai. O mea laititi e teu i taga lino i totonu o se vaʻa lelei.

E le sili atu i le lua tausaga le ola o le tamaoaiga.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o laulaau mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e fesootaʻi ma le kulukose le mama i totonu o sela. O le faʻaogaina o meafaitino matagofie i le ituaiga o le afu e fautuaina. Mo le faia o lenei mea, o se sipuni tele o laʻau malogo ua sasaa i se ipu vai inu, ufiufi i se tapuni ma faia mo le 30 minute. Ona faʻamamāina lea o le vai faʻamalolo e ala i le susu. I le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le 50 kalama tolu i le aso.

O le talosaga lona lua o mea lanu e masani ona fesoʻotaʻi ma laulaau fou laulani. E tatau ona ave se sipuni sipuni o laulaau lamolemole, sasaa le afa o le lita o le vai ma le kuka mo le 15 minute ile vevela vevela. O le vai e faʻaaogaina mo le 30 minute, e faʻaalu i le afa afa se fa i le aso.

E taua le matauina o soʻo se vailaʻau e faʻavae i luga o laulaʻau laulanoa e le fautuaina mo le faʻaogaina i totonu pe afai o se tagata ua faʻateleina le tuiina o le toto.

Sa faʻaputuina e le au togalaau le tele o fualaau lelei mo togafitiga o lenei maʻi faamai. E le gata i tapenaga o le kalani, e mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  1. O le fefete a le Brewer. E tatau ona ave le sipuni faalua i le aso.
  2. Buds o birch. Ina ia saunia le fusi, e tatau ona aoina mai i le tautotogo, i le vaitau o le fula. E fautuaina ina ia faʻatumu le lua laulau punetipi o meaave mata i totonu o le vevela ma le afa lita o le vai vevela. I le taeao, e tatau ona faamamaina le vai faamalolo ma ave i totonu o le afa tioata i le 30 minute ao le i faia le taumafataga.
  3. Faʻasalaga o launi pi. E tatau ona fufulu meaʻai matago ma sasaa le lua punetini o le vai i se vevela ma ni ipu tioata se lua. Faʻaosolosi o lona uiga o loʻo fautua mai a itiiti ifo i le 6 itula. A uma le filtration, ona sasaa lea o le vai i totonu o se koneteina tioata, faʻaaogaina i le aso i tolu inumaga. E tatau ona faia lenei mea i le 30-40 minute ao lei faia le taumafataga. O lenei meafaigaluega e sili ona faʻaaoga i le amataga o le maʻisuka.
  4. Le faʻasologa o se faasologa o le tripartite. O se sipuni sipuni o mea matagogo ua sasaaina i se ipu vai inu, faʻaaogaina mo le 10-12 itula, ma pe a uma ona faʻamamaina, ½ ipu faʻatolu i le aso ona faʻaaogaina.
  5. O se teuteuga o le rhizome o elecampane. O se ipu vai e tatau ona 20 grama o mea matagogo, faʻafefeteina mo le 5 minute, ufiufi ma tuʻu ai mo le 30 minute. Ona faʻamamaina lea o le vai, tuiina, 'aina le tasi sipuni siva i le aso ao leʻi' aʻai.

I le maʻi suka, ina ia maua ai le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona sui muamua le meaʻai. O tapulaa i luga o le taumafa o meaʻai gaʻo ma le cholesterol e fautuaina.

O le lisi e tatau ona aofia ai meaai maloloina ma le lelei, lea e mafai ai ona e ausia le faʻamautuina lelei o le soifua manuia ma taui mo le maʻisuka.

I tulaga maʻaleʻale o le faʻamaʻi ma i uluaʻi laʻasaga, o togafitiga o meaʻai ma le faʻaaogaina o togalaau e ono avea ma auala e tasi e pulea ai maualuga le kulukose o le toto. Mo maʻi uma, togafitiga fualaau faʻasoifua maloloina e aunoa ma le taumafa o meaʻai e le aoga.

O le faʻaogaina o launiu mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka, e fesoʻotaʻi ma lona fatuga. Pe a faatusatusa i isi fatu, e itiiti le gaʻo i le nucleoli, ma sili atu le palatini ma elemene.E i ai a latou acid ascorbic ma e toetoe lava o le vaega atoa o vitamini B, beta-carotene ma le vitamini E i le tele o digestible foliga - i le ituaiga gamma-tocopherol.

O le Macro- ma le microelement o loʻo faʻatusalia i iodine, uʻamea, zinc, copper ma cobalt. O le oloa e aofia ai foʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - vevela ma yuglon, lea e iai lona aʻafiaga. E le gata i lea, o amino acids, alkaloids ma suauu taua na maua i laulaau ma fua.

E ui lava i le maualuga o le kalori o le 656 kcal mo le 100 g, o loo i ai le tele o fiber, ma o gaʻo o loʻo faʻatusalia e ni mea e le o faʻamaonia, lea e mafai ona faʻavasega ai le lipoproteins i le toto, faʻaitiitia ai le maualuga o le triglycerides.

O le faʻaaogaina o launiu i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona maua i ni meaʻai laiti-carb. Talu ai o le 100 g e na o le 7 g o gaʻo, ma le glycemic index (GI) o le oloa (o le gafatia e mafua ai le vave po o le tuai o le kulūkose i le toto) e 15.

O lona uiga o le palasi i le maʻisuka, pei o almonds, hazelnuts, pine pine, faapea pistachios ma cashews, lea ei ai foi le GI 15, o le meatotino o le faasolosolo malie ona faateleina le toto toto, o lea e fautuaina ai se luʻu o fatu e avea ma meaai atoatoa, lea e masani lava faigofie e ave faʻatasi ma oe.

Ina ia tali le fesili pe ono mafai ona 'ai fatu, faʻalauteleina lona leo ma faʻatinoga, e tatau ona e iloa e uiga i le faʻaaogaina o palasi mo le puipuia o faʻamaʻi. E fautuaina i latou:

  1. Ma le hypovitaminosis, faʻapea foʻi ma lo latou puipuia i le tautotogo ma le autumn.
  2. I le anemia e faateleina ai le hemoglobin.
  3. I le avea ai o se tagata aphrodisiac ma ia faaleleia atili le tulaga.
  4. Tulaga masani o le microflora i le inumaga.
  5. Le faʻaleleia o le mafaufau ma le faiʻai.

Mo le puleaina o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo, o fautuaga mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina mo le aofia ai i le taumafataga, aemaise lava i le faʻalavelave faʻaleagaina o le fatu, toto toto ma vaivaiga lautele. O lo latou faʻamoemoe e tauamiotonuina uma i faʻamaʻiga ogaoga o le faʻamaʻi, ma le maʻisuka le tumau.

A faʻapipiʻi i totonu o le lisi, o le a faʻaitiitia le tulaga lamatia o le atiaeina o se maʻi gasegase. O le mauaina o le 3-4 i totonu o le lua masina ua faatagaina e faaititia le maualuga o le toto, i tagata mamaʻi ua maualuga le maualuga o le cholesterol ma ua faateleina le maualuga o le lipoprotein maualuga, o le maualuga o le kulukose i le toto ua faamautuina ma le mamafa na paʻu i le 3%.

Ina ia maua ai le maualuga o le aoga mai le 'aina o fatu, e tatau ona e mafaufau i mea taua:

  • Pau naʻo oe e manaʻomia le 'ai o fatu fou.
  • E le fautuaina le faʻatauina o pepa faʻasalalau.
  • O le taimi sili e ai ai o le afa muamua lea o le aso (muamua meaai poʻo le 'aiga o le aoauli).
  • Faatasi ai ma le tele o le mamafa o le tino, e tatau ona e fuafuaina mea o le kalori o le taumafa pe a aofia ai fatu i le lisi.
  • Faʻatasi ai ma ni fatu, e le fautuaina le faʻaaogaina o gaʻo manu po o le suauʻu manogi i se tasi o meaai muamua.

Ina ia faʻaaoga fua o meaai, e mafai ona e tuʻuina i totonu o se salati, 'ai ma seleni, pulu lanumeamata, isalaʻelu, moa.

I le taimi lava e tasi, e lelei le faʻapipiʻi le kālati, cilantro, pi poʻo le pasesa i ipu fufulu ma ni fatu.

E mafai ona aʻafia i le maʻisuka ituaiga 2 - walsuts diabetics

O le tusiga o loʻo talanoaina ai walnuts mo le maʻisuka. O le a e suʻeina pe oa mea tau vailaʻau o loʻo maua e lenei oloa, ma o le a le aoga mo le faʻaleleia o latou tulaga e mafai ona maua e tagata mamaʻi le maʻisuka e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina.

Pe a fesiligia pe mafai ona 'ai ni walnuts ma le maʻisuka ituaiga 2, o le tali o le ioe. E iai a latou elemene aoga: vitamini, minerale, tannins, fualaʻau fualaʻau, suauu tāua. I le 100 gr. O le kulimi matutua e na o le 14 kalama. carbohydrates, lea e fuafua ai se fuainumera maualalo maualalo - 15.

Walnuts e lelei mo le maʻisuka

O aʻa e leai ni aʻa e mauʻoa i polyunsaturated acid, lea e leai ni toto toto mai cholesterol leaga. Mo maʻi e maua i le faʻafitauli o le tino, o se puipuiga lelei lea o pathoces cardiovascular.

Walnuts mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le cholesterol e faʻaleleia ai le toto ma faʻaitiitia le toto suka. O le oloa o loʻo i ai le itu nei:

  • faaleleia le toto,
  • puipuia malu o le ate ma faʻamamaina,
  • faʻamālōlōina līlū paʻu
  • lagolagosua i le tino puipuia ma le popole,

O le faʻaaogaina o vavaega ma laulaʻau paina i le maʻisuka malosi e mafai ona faʻamalosia ai capillaries ma toe faʻaleleia ai le gaoioi o puipui o le vaa, puipuia ai le thrombosis, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga o free radicals.

E lava le aso e ai ai 50-70 gr. lalaga i se aso. O sea vaega o le a maua ai se faʻamalologa ma mo se taimi umi o le a faʻaitiitia ai lagona o le fiaaai. Obese tagata e tatau ona faʻatapulaʻa le aofaiga o walnuts i le 30 kalama. ma aua neʻi aveʻeseina faʻatasi ma se meaʻai i aso uma.

Aʻai i le afa muamua o le aso, o le a mafai ai e oe ona faʻaalu le malosi mai calories e maua i le aso atoa. Teuina fualaau suamalie i totonu o le pusaaisa, a le o lea, o le a vave ona faateteleina ma leiloa lo latou tau. O le lima o le fufulu o le nucleoli mo le 'aiga o le taeao po o le aoauli o le a avea o se faaopoopoga matagofie i salati, aano o manu, fualaau faisua.

Mai i laei e fai ai teuteuga, mea e faʻaaogaina ma mea laiti

O le eseʻesega o laufanua o loʻo taoto i le mea moni e faʻapea, mo togafitiga faafomaʻi, o vaega uma o le laau e faʻaaogaina: fagu, shells ma lau. E teuteuina teuteuga, mea faʻaoga ma mea laiti i luga o latou faʻavae.

Broth - o le mea sili ona faʻalautele, e fesoasoani e faʻaititia le suka toto.

O mea aoga:

  1. Sini - 40-50 fualaau aina.
  2. Suavai suamalie - 1 ipu.

E faʻafefea ona kuka: Faʻamumu ia fagu i le vai vevela ma faʻapipiʻi mo le 30 minute. Faʻafiafia, faamama ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le 2 itula.

Auala e faʻaoga ai: Inu le inu 2 taimi i le aso mo le 1 tbsp. ao le i ai i le 2-4 vaiaso, ona ave lea o se lua vaiaso malolo ma toe fai le kosi.

Taunuuga: O le teuteuga mai vaega o le paina i le maʻisuka e faʻagaoioia ai metabolic processes ma faʻaleleia ai le atoatoa o le kulukose.

E mafai ona saunia le faʻafefeteina e le gata i luga o le vai, ae faʻapea foi luga o le meli. O le fua o loʻo tuʻuina atu i lalo.

O mea aoga:

  1. Fualaau lanu lanulaulaula - 0.5 kg.
  2. Liquid honey - 0.5 l.

E faʻafefea ona kuka: Tufa atu laulaʻau lanumeamata e ala i se mea e teu ai manu ma faʻafefiloi ma le meli. Tuu le paluga i totonu o se fagu, tapuni vavalalata ma tuu i se nofoaga pogisa mo le masina.

Auala e faʻaoga ai: 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga.

Taunuuga: Faʻaitiitia le cholesterol ma le suka toto, e puipuia ai le teuina o gaʻo i le ate.

O faʻamalo i totonu o fua o loʻo faʻasaoina o latou fale faʻamalolo i teuteuga. O le taunuuga o togafitiga o le a faʻalagolago i le auala e te fafaguina ai vaega o le paina.

Pe a sauniuni le ava malosi mai palapala, ia faʻaaogaina le mataupu faavae - o le fua faatatau o mea e gaosia i le vodka e tatau ona 1 i le 3. E faaopoopo atu i le faʻafefiloi, o ia mea e faʻamalolo ai le paʻu o le paʻu ma le fulafula, ma faʻamalolo manuʻa matala.

O mea aoga:

  1. Vodka - 0.5 l.
  2. Laʻau paʻu - 5-6 pcs.

E faʻafefea ona kuka: Tuu le atigi i totonu o se pusa tioata malamalama. Faatumu mea e aofia ai vodka ma tuʻu ai mo ni nai vaiaso i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le susu.

Auala e faʻaoga ai: Ave le ½ sipuni sau tolu i le aso 20-30 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi o togafitiga e 1-2 masina.

Taunuuga: O le kulupu mai le lau paina e faʻamamā ai puipui o toto toto, faʻasaʻoina le toto ma le suka toto.

O le togafitia o le maʻisuka i totonu o se tamaititi o le a manaʻomia ai le suia o le vai inu vai inu vai. O le a le tele o le tamaititi e inu i lenei afifi e faalagolago i lona matua - tuʻuina atu le tele o matūa pei o le pepe. Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotai lau fomaʻi

Mo faʻamatalaga, e lelei le faʻaaogaina o fualaʻau lanu meamata, faʻamaoaigaina i le zinc, iodine ma le manganese.

Recipes mo vailaau vailaʻau vailaʻau inu e aofia ai e le gata o fua, ae o laulaau foi o le laau. Lea o loʻo aofia ai vitamini B, PP, C vitamini, flavonoids, suauu meli ma isi mea aoga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e inu i mea teuteu o lau paina.E sili ona aoga pe'āfai e faigata le maʻi i le gout, rūmatism, atherosclerosis, maualuga maualuga. O faʻamatalaga e uiga i decoctions o lau paina e lelei.

O mea aoga:

  1. Laʻau mūmū - 10 g.
  2. Suavai - 400 ml.

E faʻafefea ona kuka: Faatumu lau i le vai ma le kuka mo le 20 minute. Alu e fafagu mo ni nai itula, ona faʻailoga ai lea.

Auala e faʻaoga ai: Faaaoga 3-4 taimi i le aso, 100 ml aʻo leʻi 'ai.

Taunuuga: Broth e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻavaivaia ai le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi, faʻamalosia le metabolism telefoni.

O faʻamaumauga ma faʻamalositiga e faʻamalieina ai le le lelei o taunuuga o le maʻisuka e pei o le malie, stomatitis, faʻamaʻi pipisi, siama ma manuʻa manu.

Pe a le faʻaaogaina ni paʻu mo le maʻisuka

E leai se manuia e afaina ai tagata e maua i le maʻisuka i ia tulaga:

  • afaina ai
  • psoriasis, neurodermatitis, eczema,
  • maualuga le toto coagulation ma le taufaʻataʻu o fusi toto,
  • maualuga maualuga o hormones iodine.

O le tele o le fualaau e afaina i le tiga o le maʻi tiga, o le galala ma le nofoa, o le vomiting, o le faamaʻi, o le vevesi o gastritis masani.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i laulaʻau paina mo le maʻisuka, vaʻai i le vitio:

  1. O le maʻisuka walnut o se oloa ua faamaonia. O le a aumaia ai fuainumera o manaʻoga pe afai e te faʻaaogaina i le faʻaogaina.
  2. E mafai ona e maua ni paʻu? Faʻailoa se endocrinologist mo fautuaga.
  3. O le faʻaaogaina o le kuline i le maʻisuka ua i ai le faʻasalaga, faitau muamua ao le i faʻaaogaina le oloa.

Faamolemole lagolago le poloketi - taʻu mai e uiga ia i matou


  1. Gubergrits A.Ya., Linevsky Yu.V. Meaʻai maloloina. Kiev, lomia le fale "Aoga Maualuga", 1989.

  2. Peters-Harmel E., Matur R. Maʻi suka. Faʻamatalaga ma togafitiga, Practice -, 2008. - 500 c.

  3. Rumer-Zaraev M. Diabetes. O le mekasini "Star", 2000, No. 2.
  4. Rosen V.B. Faavae o le Endocrinology. Moscow, Moscow State University Publishing House, 1994.384 pp.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le tuufaatasiga o le vaega o le kiona

O le vaega e le mafaamatalaina o le fualaau aina e aofia ai le tele o vaega nei:

  • Alkaloids,
  • Glucosides
  • Flavonoids,
  • Vitamini o le vaega B (1,2,6), PP, H,
  • Fiber (pectin),
  • Puipuia, gaʻo ma nisi o gaʻo,
  • Magnesium
  • Iodine.

O le elemene mulimuli lea o loʻo i ai se tulaga maualuga i totonu o le faʻaleleia totonu o mata. O lona aoga aoga e fuafua ai le faʻaaoga lautele o le oloa i vailaʻau masani.

O vaega o le paina i le maʻisuka e aʻafia ai le gaosiga o le tino o le tino, e ala i le faʻaitiitia o le faʻafefe o le suka mai le moli. O pene Pectin e taofia ai le tuʻuina atu o le kulukose ma tuʻuina atu se lamolemole susulu i lona maualuga ile serum.

E puipuia e le magnesium le membrane o suauu pancreatic B mai aafiaga faʻaleaga. O le Iodine e faʻamaopoopoina le malosi o le malosi o le malosi i totonu o le tino o le tagata ma e lelei le aʻafiaga o le galuega o le cardiovascular system.

Laʻu Sila Vaega mo le maʻisuka

E tatau ona fai i le taimi lava lena, o le togafitia o le maʻisuka ma vaega o le kiona e pei o le monotherapy o le a le aumaia le mea e manaʻo ai. Po o le a lava le aoga o latou, o le a latou le lava a latou lava punaoa mo se faʻaitiitia maualuga ma le faifai pea o le glycemia. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina na o se vaega o togafitiga faʻamalosi faʻamaʻi o le maʻi.

O le vavaeina o paʻu e mafai ona faʻaleleia ai le lelei o vailaʻau faʻatoʻa ona o faʻafitauli nei:

  1. Antibacterial. Flavonoids ma alkaloids o se vaega o vaega o le paina o le antimicrobial agents.O le vailaʻau o siama B-cell e puipuia mai i le siama siama - ma le exotoxins.
  2. Faʻafouina. O le i ai o vitamini ma minerale e faʻalogo ai le tino o le maʻi ma tausia ai le paleni eletise lelei i le tino atoa.
  3. Astringent. O le 'ai o nati ma membranes e mafai ona faʻaleleia ai le' ailaina o otaota, ae o le faʻaogaina o mea e mafai ona mafua ai le taʻavale.
  4. Faʻafouina o iodine. O lenei elemene o loʻo maua ai le meafaigaluega mo le faʻaaoga lautele i isi vaega o vailaʻau, ma e le gata i le faʻamalosia. E tele vailaʻau e faʻavae i luga o le vailaʻau ma ona vaega.
  5. I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina ni lomiga e seasea ona talanoa e uiga i se mea e vaivai ai le faʻaaogaina o le oloa. E moni lava - i le taimi e faigata ona fai atu.

O le maʻisuka o se mea e masani ona maua mai mea taumafa masani (mea ola maloloina) e faavae i luga o le sami o le Fucus, na atiae e saienisi faasaienisi Rusia, e taua i meaai ma meaai a tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o tagata matutua ma talavou. Aoao atili

A maeʻa le faʻaaogaina masani o le fusi poʻo le teuteu, e mafai e le tagata gasegase ona matau taunuuga nei:

  • Faʻaitiitia le maualuga o le glycemia.
  • Faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le toto.
  • Faʻaitiitia o faʻamaoniga autu (fiainu, fiaai, afaina, vaivaiga ma isi).
  • Faaleleia lautele.

E faʻafefea ona vaʻai paʻu laulani?

Ina ia ausia taunuʻuga e sili ona lelei, e tatau ona saunia lelei vaega o vailaʻau mo le maʻisuka. E tele suʻega masani e faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi.

O fautuaga nei e fautuaina:

  1. Vailaʻau vai. Ina ia faia, e tatau ona e suʻeina mai le 50-60 fualaau aina ma sasaa i le 250 ml o le vai kuka. Ona fufulu lea o mea uma ile vevela vevela mo le 1-1.5 itula. Faʻasolo le mea e tupu ai le faʻafefiloi ma ave le 1 teaspoon 15 minute aʻo leʻi fafaga i aso uma. O le togafitiga e 21-30 aso.
  2. Tincture. 50 g fasi felafolafoaʻi i totonu o se fai meaʻai e tatau ona fefiloi ma le 400-500 ml o vodka poʻo le 70% o le ava malosi. Sook i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso. Faʻasolo atu i le tele o laʻau o gau. Inu 1 sipuni i le 1/3 ipu vai 15 minute ao le i uma taumafataga. O le umi ole togafitiga e 1-2 masina.
  3. I se faiga masani. Le auala sili ona le masani ai ma le le masani ai. E tatau ona 'ai 20 g o vailaʻau gaosi meaʻai i aso uma ao leʻi ave le ipu autu, faʻamalu ile vai. Ona o le tofo tulaga ese, o nai suʻi suka na faʻaaogaina se metotia talitutusa. O le togafitiga e 21-60 aso.

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma Contraindications

O aʻafiaga e le manaʻomia e mafai e tagata gasegase ona tupu mai o se taunuuga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o vaega o le paina o:

  • Naua, vili,
  • Faʻailogaina
  • O le faʻavalea o le faʻafitauli o le urticaria,
  • Vaʻaia o le gastritis ma le maʻi o le peptic.

  1. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale i fua.
  2. Le iai o faʻamaʻi ogaoga o le faʻaogaina o meaʻai.
  3. Paʻu o le paʻu: eczema, psoriasis, seborrhea.
  4. Tigāina o le toto coagulation (coagulopathy).
  5. Lapataiga gaʻo oʻo i le pancreatitis (pancreatitis).

Faʻaaogā ma le faaeteete matala o nati, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le mafai o se metotia e aʻafia ai le hyperglycemia.

E tatau i le maʻisuka ona nofouta o loʻo i ai ni nai suka i totonu o lenei oloa - na o le 8%. O lenei oloa e aofia ai le sili atu ma le 12% o gaʻo, ma le tele o acid ascorbic, o lona faʻaoga e fautuaina mo le maʻisuka.

O lenei oloa e ono le aoga i tagata uma, o nisi e tatau ona aloese mai le ave. E taua tele le faʻaaogaina o vaega uma o le kulimi i togafitiga, ae le o se tuusaunoaga ma se atigi.

E matua faasaina le faʻaaogaina o faʻamatalaga ua lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi mo suʻesuʻega a le tagata lava ia ma fualaau faʻapitoa, faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi! Ua faʻamaonia e saienitisi o le palasi o se vailaau masani a tagata, e aofia ai mea na faʻaaoga mo le maʻisuka.

Togafitiga faʻavaomalo mo le maʻisuka

O tagata pe a uma le 'ai o le fetal e lafo ese fagu. Ae o lenei "lapisi" e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le endocrin system. Latou te aʻafia ai le metabolism o gaʻo i totonu o le tino ma faʻaitiitia ai le maualuga ole kulukose. O faʻamalologa faʻamalolo ma teuteuga e faia mai i vaega o meaʻai.

  • 50 g o membranes sasaa le 0.5 lita o le vodka, mausali mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa. E tatau ona faʻaaoga le 3 ml tolu taimi i le aso, faʻafefe le tincture i le vai.
  • Pe tusa ma le 40 walnuts. Gagau manoa i totonu o se pesini faʻamamafa, sasaa le vai vevela ma faʻapipiʻi mo le tusa o le itula. Fufulu ma inu 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • Ave 2 tbsp. l faatumu ia vaega i le 350 ml o le vai vevela, faapipii mo le 20 minute, ma tuu mo le tusa o le itula. Fiave e inu i le aso.

Laʻau Fomaʻi

E mafai ona e faʻaleleia le setete o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani o nei fua:

  • Faʻaoga vaega mai walnuts. O se vaega taua e saunia mai ia i latou. E tatau ona faia ni vaega o le limasefulu fua ma sasaa se ipu vai inu. E tatau ona faia le mea faigaluega mo le itula e tasi ile vai taele. A maeʻa, e mafai ona faʻaaogaina vailaau i le aofaʻi o le sipuni se tasi ao lei faia le taumafataga.
  • E mafai ona faʻaititia le kulūkose toto e ala i le saunia o se faʻafefeteina o pala. Ina ia faia lenei mea, faʻagogo mo le lua vaiaso 50 kalama o vaega mai walnuts. Ona sasaa lea o le afa o le lita o vodka. O se sipuniti o le vailaʻau e tatau ona faʻafefe i totonu o se ipu vai ma inu le tolu o ipu tioata aʻo leʻi 'ai.

O lauʻau lauusiusi e faʻaaogaina foi mo togafitiga faafomaʻi. O loʻo aofia ai le tele o mea amino, vailaʻau, flavonoids, tannins, vitamini C ma vave faʻavave le kulūkose. O phenol carboxylic acids o loʻo i totonu o laʻau e tatau mo soʻo se ituaiga o suka suka.

O se teuteuga o laʻau matutu ua saunia i lenei auala: 1 tbsp. sipuni o laulaau tuʻu 1 tbsp. tafe vai ma tuʻu i luga, ave 1 lepp. faatolu i le aso.

Talosaga

Mo le faʻamoemoega o togafitiga poʻo le puipuiga, o mea inu ava po o se teuteuga o vaega o palanikeke ua saunia, faʻaaogaina i fafo ma fafo (lotions, faʻapipiʻi i vaega faʻafitauli).

O loʻo i ai le tele o fua o fualaau mai vailaʻau o loʻo fuafua mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese poʻo mo faamoemoega puipuia.

O sisi na maua mai walnuts e faʻaaoga i foliga o mea uma e lua ma mea teuteu. O faʻamatalaga i luga o vailaʻau paʻu o le vai ma le ava malosi. Na maua e le vaega mulimuli le lauiloa ma tufatufaga.

Laʻau le laulaʻau ma le maʻisuka o loʻo i ai ni faʻalapotopotoga faʻamalolo pe afai e te iloa le kukaina o se mea teuteu poʻo se faʻafefete. O sea talosaga e fautuaina e fomaʻi masani. Mo togafitiga o le faamaʻi, o vaega uma o le kuline e faʻaaogaina: atigi, vaeluaga, kernels, faʻapea laʻau fou ma le vevela. E fautuaina foi le faʻaaogaina o paluga faʻamaʻi mo le maʻisuka i le faʻafeoloolo.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O a faʻamanuiaga o paʻu palapala mo le maʻisuka, ma e mafai ona 'ai a latou fatu? O nei fua, ma le faamalieina lelei o le fiaʻai, e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka o ni meaʻai nai lo o sanuisi. O a latou meaola e tamaoaiga i fualaau aina, gaʻo ma minerale. O loʻo aofia ai foi ia mea amino e pei o le methionine ma le lysine, lea e fesoasoani i le gaioiga masani a le tino.

O le aoga o fualaau paina mo le maʻisuka o le i ai o le zinc ma le manganese, o nei mea e fesoasoani e faʻaititia ai le suka. E le gata i lea, e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o toto toto, lea e taʻalo ai se taua tele i le faʻamaʻi. O meaʻai e le gata i totonu o le uila, ae i totonu foi o laulaau ma vaeluaga faʻasalalau le malosi o le manava ma puipuia ai se maʻi e pei o le atherosclerosis vascular.

O le maʻisuka e mafai ona 'ai e 5-6 pulu i le aso pe faaopoopo i ni ipu eseese. E tatau ona saunia ni mea faʻapitoa ma teuteuga e tusa ai ma fua. O vaega, laulaʻau ma kernels e faʻaaogaina mo a latou fatuga.

O faʻalavelave e pei o le oona poʻo le le fiafia o fale e mafai ona afua mai i le faʻaleagaina o atigi gutu ma laʻau o lenei laau. I le faaopoopo atu, e le o tagata maʻisuka uma e mafai ona faʻaaogaina lenei togafitiga.

O le a e maua le aoga mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o vailaau mai vailaʻau laulani.O a maʻi e ese mai le suka suka latou te fesoasoani ai. E faʻafefea ona kuka se uila faamalolo e faʻaaoga ai vaega. E faʻapefea ona faʻaaoga fasi lau paina mo le maʻisuka e togafitia ai lenei maʻi.

O meatotino o faʻamaʻaloga i togafitiga o le maʻisuka e iloa e tagata uma, ae o nai tagata maʻisuka latou te iloa i totonu o laulaʻau ma laumei vali e leai se aoga e sili atu ona aoga nai lo fatu. O le vaeluaina o vaega e aofia ai le iodine, o le le lava i totonu o le tino e mafua ai le tele o faamai.

I le maʻisuka, o le iodine e lagolagoina le gaioiga o le thyroid gland, faʻaleleia le puipuiga, ma e fesoasoani i le masaniga masani o le tino.

E leai ni vaega o le maʻisuka e le gata ina maua ai le iodine i le tino - o se teuteuga na faia mai ia i latou e maua ai le maualuga o le kulukose plasma, o lea e tatau ai ona e aoao pe faapefea ona kuka saʻo. O le ava malosi i luga o le vaega e tutusa lelei lona aafiaga.

Fuga kuka

Mai i vaega o meaʻai e faia ai se faʻamalolo faʻamalolo pei o lenei:

  1. Sini (40 pcs.) Liligi se ipu vai inu ma faʻaosooso ile itula ile vevela vevela.
  2. E mafai ona faʻamalolo le vai, fufulu, ma inu i le sipuni ao leʻi fafaga 2 taimi i le aso.

O lenei vaiinu e togafitia ai le lauroid gland ma o loʻo iai ni malosi malosi. O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi, aua o le sili atu o le iodine e matautia e pei o le le lava. E masani lava, o le vai inu e faʻaaoga i vasega o le 1-4 vaiaso, ma faia ni malologa se lua i le va oi latou.

O taunuʻuga mai le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega o le a matauina i ni nai aso:

  • o le a lagona e se tagata le tele o le fiafia ma le malosi,
  • tiga ma le leaga o le loto o le a mou atu,
  • moe faʻalelei
  • mafaufau o le a faateleina
  • e faʻaleleia lagona ma loimata,
  • po o le a pasi
  • mamafa o le a faʻasolosolo lelei, ma faʻaleleia faiga faʻavae i le tino.

Laogaina vaega mo le maʻisuka togafitiga o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. Latou te fesoasoani foi e tetee atu i faʻamaʻi pipisi e mafai ona aliali i totonu o tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou faʻamaloloina conjunctivitis. I le togafitiga o lenei maʻi, o uiga taua o le decoction mai le vaega e aoga. Ae latou te saunia lenei mea faigaluega i sina eseesega:

  1. O sisi o le a nutimomoia i le paʻu i le mea e teu ai le kofe.
  2. O le afa o le ipu e mafua ai le paʻu o le a sasaa i le vai (1, 5 ipu o le a manaʻomia) ma aumai i se vevela.
  3. Suauu lenei meafaigaluega mo le 20 minute ma alu e faamaalili.
  4. O le suka e faʻamaʻaina e ala i gau gau.

O le a faʻaaogaina se vai enaena enaena. O suauu suauu ua faʻaaoga i ai ma faʻaaogaina i mata. O lenei fofo e vave ona aveese le mumū.

Mo le gaosiga o isi vailaʻau, o vaega, kernels, leaves ma shells e faʻaaogaina. Mai ia i latou e mafai ona e saunia vailaau faʻamalosi ma vai vai, teuteuga ma mea faʻaoga.

O le umi o togafitiga e faalagolago i le tulaga o le maʻi, ae masani lava e mai le 3 vaiaso i le 3 masina. A maeʻa se togafitiga o vailaʻau, e mafai e le maʻisuka ona maitauina se alualu i luma taua i le soifua lelei ma se faʻaitiitia o le aofai o le inisalini e faʻatonu.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻalapotopotoga e faʻavae i vailaʻau, e tatau ona e feutagai ma se endocrinologist

Recipes of remedies folk based on partitions:

  1. Suavai vai. Mo le kukaina, e tatau ona e ave tolu vaega o le ipu tioata ua gaosia i totonu o le apa, sasaa 300 ml o vai. Simmer mo le 60-80 minute. Faʻamau le mea e maua mai ai le paluga ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le 2 aso. Faʻaaoga faʻaleagaina i aso uma mo le 1 tsp. 20 minute ao lei faia taumafataga.
  2. Ava malosi. Ina ia sauniuni, e tatau ona e ata i le 50 g o vaega, lea e faʻafefiloi ma le 0.5 lita o le vodka poo le ava malosi. Tuu le mea e tupu mai ai meaʻai i le mea pogisa mo le 2 vaiaso. Faʻasolo le mea e faʻavae. Ave, pe a maeʻa le 1 tsp. e faʻafefete i le 1/3 ipu vai, 20 minute aʻo leʻi 'ai.
  3. Atagofie. Sisiga i le aofaiga o fasi pepa e 40 mo vai inu vevela, ona tuʻu ai lea o le afi, kuka mo le tusa o le 60 minute.A maeʻa ona faʻamafanafanaina le susu, e tatau ona fufulu. Faʻaalu faalua i le aso mo le 1 itula. l 30 minute aʻo le i ai.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o lau laʻau e fesoasoani e sili atu ona gauai i le kulūkose, aua o isi vailaʻau i le taimi muamua o le maʻi, faʻafefeteina, suʻega ma mea e faʻaaogaina vai e faʻaaogaina lautele.

Recipes mo le sauniuniga o vailaʻau mai lau laulani:

  1. Atagofie. 10 g o laulaau e sasaa ai le 400 ml o le suavai, faʻapipiʻi le paluga mo le 25 minute i luga o le vevela vevela, ona malulu, tumau ai 3 itula. E mafai ona faʻaaogā le suka mo le faʻaaogaina i fafo e pei o meaʻai i vaega afaina o le paʻu, ma o le fualaau faasaina e faʻaalia ile afa afa 3 taimi i le aso.
  2. Tea Liligi le 25ml o le vai inu kuka kuka ma le 25 g o mea matago matago, tapuni le tapuni, tuu mo le 15 minute. Faʻasusu le uʻu ma ave i le ituaiga o lauti e oʻo atu i le 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina i aso taitasi o paʻu o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino atoa, e puipuia ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le suka. O togafitiga faʻapitoa e faʻavae i luga o ona vailaʻau e mafai ona avea ma togafitiga faaopoopo i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina vaega eseese o laufanua: fatu, laulaau, laulaʻau (fou ma mago), vaeluaga. E mafai ona kukaina, faia faʻamalolo ma le teas. I lalo ifo, tatou te tuʻuina atu fualaʻau sili ona lauiloa e faʻaaogaina i vailaau masani a atunuu eseese.

O le laititi o le tin tin tinini ua faʻaaoga lelei mo le paʻu o le paʻu:

  • Mo le faia o lenei mea, e tatau ona kuka i totonu o se apa faʻailoa seia oʻo i le enaena.
  • Faʻasusu le uʻu.
  • Fufulu ile vai mama i le 1:10.

Faatasi ai ma lenei fofo, e lelei le lūlūina o paʻu ua afaina mo le vave faamalolo ma le aveesea o le mumu, fulafula.

Ina ia faʻamamaina le vaʻa ma le maualuga o le toto, lea e masani ona maua i tagata mamaʻi ma le maʻisuka, e fautuaina ia tincture walwuts i le ava malosi:

  • Ave le 14 eka.
  • Fufulu i le paʻu.
  • Liligi vodka i totonu o se ipu tioata.
  • Tuu le faʻamalosi mo se vaiaso i se nofoaga pogisa.
  • Ave le tinomi i luga o se manava gaogao i le 1 sipunipuni.

Ina ia sili atu ona maua le kulūkose i totonu o le tino, o laʻau laulanati fesoasoani, aemaise lava i uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, teuteuga ma mea faʻaleaga mai ia i latou e faʻamaonia ai le maualuga o le suka.

E le gata i lea, o laulaau mamago e mafai ona gaosia ma inu pei o le lauti masani.

I vailaau faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina mai le vaeluaga ma vali kernels e faʻaaogaina e togafitia ai le le atoatoa ma maʻi cardiovascular:

  • Saunia 1 sipunipuni o nati nutimomoia ma ¼ sipuni sipuni o le falaoamata mai paʻu (membranes).
  • Faaopopo 1.5 teasetete o le meli masani ma se sipuni o vai i le paluga, faʻavevela.
  • Faʻataga e fafagu mo le itiiti ifo ma le tasi le itula, ae ia tuu i le po i se po pogisa, mago.
  • E mafai ona faʻaaogaina se mea faigaluega 2-3 taimi i le afa afa itula pe a uma se taumafataga.

E lelei le inu i lenei paluga faʻafefiloi ma le susu gaʻo. O le ala o le faʻatagaina e tatau ona tusa ma le 20-30 aso.

Ina ia faʻamautinoaina le tuufaatasiga o le toto, o lona faamamaina ma le faʻamalosiina o le tino puipuia o le tino e fesoasoani i le totoina o le lanikali lanumeamata.

Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefiloi i vaega eseese o fualaau lanu meamata, eleele i totonu o se mea e fai ai meaʻai, ma le meli, faʻafefiloi i se mea pogisa mo le masina i totonu o se fagu tapuni, luluina mea mai lea taimi i lea taimi.

O le oloa maeʻa e faʻaaogaina i totonu o sipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

O le fua mo le teuteuina o vailaʻau paina mo le maʻisuka:

  • Liligi 2 tbsp. l septum 350 ml o vai inu.
  • Suauu ile vevela vevela mo le 20 minute.
  • Fafaga le susu mo le itiiti ifo ile itula.
  • Le tele o le vai inu e te manaʻomia e inu i le aso ile tolu vaeluaina.

O teuteuga ma mea laiti, gasegase ma suauu - o nei auala uma o auala e mafai ona faʻaaogaina ai le laau faʻamatalaina i vailaau faʻapitoa. Laʻau lelei tele o le a fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2, lea e fesootaʻi ma glucose le mama i totonu o sel.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau e pei o infusions. E na o le tolusefulu minute na latou faʻaosoina, ma ua saunia mai se sipuni tele o laʻau mamago, ua tumu i tioata vai inu.

E tatau ona e inu 50 ml i le tolu aso i le ao.

Ia o nei mea totino o loʻo faʻaalia i nei fua o togafitiga faʻale-aganuʻu, pe a faʻaaoga i aʻoaʻoga. O nei vasega e faʻaalia e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo le asthenia, faʻaleagaina o le tino, pe a mavae faʻamaʻi ogaoga ma le vaivai o le tino. O auala o le a fesoasoani e faamama le tino ma aumaia ai le gataifale i le masani.

O nei laʻau ei ai sona aʻafiaga e le faʻaleagaina. O le tele o taimi, o lenei meatotino e faʻaaogaina mo le gout ma le rūmāmati e faʻamalolo ai faʻamaoniga o nei maʻi. O teuteuga e mafai ona faʻamalosi ai gaʻo ma faʻamalolo ai a latou faʻamaʻi, taofi ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O nisi o fomai tipitipi e faatonuina decoctions o laulaʻau lau paʻu e togafitia ai le stomatitis, maʻi o le taimi ma le tonsillitis. I se tulaga faapena, e tatau ona e kukaina faapenei: faaopoopo le sefulu ml o le vai i le sefulu kalama o laulaau.

Suauu mo le luasefulu minute, ona sosoo ai lea ma le isi 120 minute e faʻamalosi. Taʻu ma puipui.

O le a faʻaaoga lelei foi talosaga. O se teuteuga ua saunia e tusa ai ma le fua faʻatatau e mafai ona faʻaaogaina i fafo mo furunculosis, lichen, eczema, scrofula, faʻamaʻi tui paʻu.

O mea uma lava e faʻaaogaina: laulaʻau, nati, suauu ma e oʻo lava i vaega. E uiga i nei mea, o meaʻai, teuteuga, mea ma mea e gaosia.

  1. Atagofie
    Sasaa 40 pipi i le 1 ipu (200-250 ml) le vai inu ma tuʻu vevela. Suauu mo le 1 le itula, ona faʻauʻu lea ma 'ai 1 teaspoon 3 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga autu.
  2. Ava malosi
    50 g o vaega e sasaa ai le 0.5 l vodka ma tuu i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso. Aʻo sauni le tinini, e tatau ona ave le 0.5 teaspini (muamua faʻafefe i le vai) i se aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E tatau i tagata matutua ona faʻaaogaina le 1 teaspoon 2-3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai (mo le 20-30 minute).

Taua! I faʻamaʻi e pei o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis ma le tuberculosis, e tatau ona na o le meli e tatau ona faʻaaogāina ai le suauu paina.

Faʻaauau foi ona faʻaaogaina fafo. Mo le tele o faʻamaʻi paʻu, faʻapea foʻi ma mea e teuteu ai le tino, e tatau ona e lūlūina paʻu 1-2 taimi i le aso. O lenei suāuʻu o loʻo i ai se faʻamalolo sili ona lelei faʻamalolo

Faailoga mo le faʻaaogaina

O lau laʻau e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 ma i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga (tagai i togafitiga faʻataʻitaʻi mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2). Faatasi ai ma meatotino taua, o mea nei e tatau ona i ai le gauai faapitoa:

  • faʻasologa masani o le kulukose o le toto ma le elemene i totonu o le vaega o meaʻai,
  • le vavaeeseina o masini vasa ma le faamalosia o puipui,
  • aveeseina o le le mautonu ma le faatamaia o meaola leaga leaga,
  • satuutu o mamanu uma o tino ma mea aoga,
  • faaleleia o le toto ma le faaitiitia o le toto,
  • suauʻu ma le toe faʻaleleia o mea,
  • faʻamalosia o le malosi, faʻavavevaveina o le faagasologa o le digestibility ma le gaosiga o suka,
  • aveeseina o le le fiafia ma le tuueseina o le cholesterol leaga,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o puipuiga ma faʻaosoina le teteʻe atu i faʻafitauli,
  • le faʻamaloloina o aʻafiaga o le paʻu ma mea e le faʻaleagaina,
  • o le saoasaoa o metabolic processes ma le faaleleia o le toto coagulability,
  • faʻamaʻoʻesega o siama, siama, anufe.

Totoina lelei ma le faʻamagoina o lālā

Ina ia ausia se maualuga o le aoga o togafitiga, e taua tele le aoina saʻo o lau paina. E tatau ona avea ma vaitau o le vaitau - mai ia Me ia Iuni e aofia ai. Fufulu ese laʻau e ala i le tosoina mai petioles i le ogatotonu.

I le isi itu, o laulaau o loʻo tuʻu i luga o le auala, i lalo o le paolo, mo le faʻamago atoatoa. Ia mautinoa latou te le o aafia i le susulu o le la. Aua nei faatagaina le faapipiiina, aua o lenei mea o loo faailoa mai ai le leiloa o meatotino aoga. O lau e tatau ona i ai se manogi faapitoa (balsamic).

Laau e tatau ona teuina i totonu o se taga fai i se mea masani mo le silia ma le 2 tausaga.

E faʻapefea ona avea e tagata maʻisuka ni laulaʻau laulani?

Mo le togafitiga e maua ai le lelei, e tatau ona mulimuli i le tuʻuina atu o suʻega ma fautuaga mo le saunia o tupe, ma faʻatalanoa foi ma le endocrinologist togafiti.

Mai laulaʻau e mafai ona e saunia ai ni meaʻai, decoctions ma teas mo le faʻaaogaina totonu, faʻapea foʻi ma tinctures ma suauu mo le faʻaaogaina i fafo.

Laʻau fafaga

O gaioiga mo le maʻisuka e mafai ona faia i luga o le vai, ava ma le suauu. E faʻaaogaina uma mo le faʻaoga tautala ma fafo. O fua sili ona aoga ma lauiloa:

  1. Suauu suauu. Ave le 100 kalama o laʻau tilati fou, ma tipi i se naifi. Suauu 350 ml o le suauu olive mafanafana. Fafaga le paluga mo le 20 aso i se nofoaga mafanafana. E lelei le ave o le suauu faamama. Mo le faʻaaogaina i fafo, o le tincture e faʻaaogaina i maʻi mama ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai e fai ma le tautala, ona 1 le sipuni sau tolu i le aso ona lava lea ao le i ai.
  2. Laʻau vai faʻavae №1. I le vaitau e le mafai ai ona aoina lau laʻau fou (soo se masina o le tausaga, sei vagana ai Me ma Iuni), e mafai ona e faʻaaoga mea mamago. E mafai ona e faʻatau i latou i le fale talavai pe saunia oe lava. Mo le 1 sipunipuni o laulaʻau mamago, e te manaʻomia 200 ml o vai inu. A maeʻa ona e faʻatumu lau, e tatau ona e faatali 30-40 minute pe solomuli lelei. Faʻasolosolo le faʻasolosolo e ala i le tele o laʻau o le kulimi ma ave le 50-70 ml faʻalanu 3 taimi i le aso.
  3. Laʻau vai faʻavae №2. Tipi lau launiu o le nut nut to get 1 tbsp. l Liligi le 0.5 lita o le vai ma tuʻu lemu le afi. A uma le kuka, e tatau ona e kuka mo le silia ma le 15 minute. Tuu mo le itiiti ifo ma le afa itula. Faʻafofo faʻafofoga 4 taimi i le aso mo le 0.5 ipu.
  4. Ava o le ava malosi. Ave le 3 sipuni tele o laulaʻau matagogo pe lau o le paina. Faʻafiafia. Liligi 1 le ipu vodka. E tatau ona e faʻaosooso i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. Fai faalua i le aso, 35-40 faʻapala. Ia mautinoa ia inu i le tincture 20 minute ao leʻi oʻo i le aoauli. E tumau le vasega seia maeʻa. Ma le isi, taofi mo le 14 aso. I le aotelega, e le sili atu ma le 5 vasega e faatagaina. Afai ei ai ni faʻafitauli i veins, fai ni faʻamau mai le tinoso tinoso.

Faʻaaoga mea aoga o laulaʻau paina

O lau o le laau o loʻo fesiligia e aofia ai le sili atu ma le 70% o gaʻo, gaʻo susu ma suauu. Na latou mauaina foi se maualuga maualuga o polotini, o ituaiga macro-ma microelements, e aofia ai: iodine, uʻamea, zinc, cobalt, copper ma le magnesium. E le gata i lea, o laulaau ma fua o le laau e mauoa i vitamini B, acidic ascorbic, ma beta-carotene. Phytoncides, o mea aoga amino acids, alkaloids, tannins, ma suauu taua na maua i totonu o le laau. Ae o gaʻo gaʻo, e itiiti lava i latou i nati - e le silia ma le 8%, o le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le fefe.

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka e aafia ai toetoe o totoga uma ma mamanu, faʻalavelaveina o latou gaioiga. O le mea lea, e masani lava ona tetee i le tulaga o le maʻisuka, e tulaʻi mai faafitauli ma le loto, metabolism, mata, ma le manatua. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o ia faʻafitauli, e fautuaina ai le maʻisuka e 'ai ni lanu ma inu meaʻai mai lau o le laau. O nei oloa e mafai ona tau i le atherosclerosis, sili atu cholesterol, lapisi ma, ioe, ma le kulukose maualuga. A maeʻa le tolu masina o faʻaaoga masani fualaau mai i aʻa, o le tulaga o le maʻisuka faʻaleleia lelei.

O le teuteuina o le lau paina paʻu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea o se togafiti togafiti mo maʻi o le vailaau oona, laveaʻi vasospasm, faʻaitiitia le sogaso ma isi maʻi o le neurotic. Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai foi ona faʻaaogaina le suauu paina. O lenei mea masani e faʻatau lelei lava e tetee atu i maʻi pipili, o le afaina, o le ate.

Walnut Leaf Tea

O sea inu ua fautuaina ina ia faʻaaogaina e fufulu ai le tino o toxins ma toxins, faʻapea foʻi ma le faʻavavevaveina o le metabolism. O le faia o lauti e faigofie lava: e tatau ona sasaa le 1 tbsp. sipuni o vailaʻau faʻataʻitaʻi faʻamaʻi ma 2 ipu vai inu, tuʻu le vai inu mo le 10 minute ma inu i le aso atoa. E mafai ona e faʻamaua le lauti ma suia ai le suka.

E faʻafefea ona 'ai se kulimi?

Muamua lava, o le oloa e tatau ona matua fou pe a mafai ai. Latou te teuina fatu i totonu o le pusaaisa, lea o le a fesoasoani e le gata ina faʻasaʻo ai ona uiga uma o le antioxidants, ae ia puipuia ai le foliga o le oona. Muamua, o le a tatou iloa tonu pe mafai ona faʻaaoga fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ma a maeʻa ona amata lea ona tatou suʻesuʻeina mea e ono mafai ona fai ma fua.

O le kulimi e aofia i meaai 50-70 g, ae i le leai o ni faafitauli e sili atu le mamafa. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, latou te 'ai le oloa i se tulaga sili ona lelei - e le silia le 30 g i le aso.

O ai e sili atu ona lafoai le kiona?

Ole aʻafiaga autu i le faʻaaogaina o fatu ole neurodermatitis ma le psoriasis. O nei maʻi e mafai ona sili atu ona faʻateleina i se faʻafefe o le faʻafefe i se paʻu poʻo le faʻamaoni.

I se tulaga vaʻaia, e mafai ona matauina le lelei o le galue o fatu i le pancreatitis, ona o le maʻisuka e masani lava ona i ai faafitauli i le pancreas.

Ona o le mamana o aafiaga o le toto, ma le tele o le faaaogaina o ni fatu, o le ulu tiga e mafai ona amata.

Laʻu Sila Vaega mo le maʻisuka

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona aofia i la latou 'ai e le gata i le kulimi, ae o lona septum foi. O le aufaʻataʻupuga e iai mea moni faʻapitoa - latou te aafia ai le toto kulukose ma puipuia ai le faʻaleagaina o le maʻisuka.

E faʻavae i luga o vaega, e mafai ona e saunia se vailaau faʻamaʻi e faʻamaʻaina i se sipuniti faʻaselau faatolu i le aso. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona ave le mataupu o fasipepa e 40 ma sasaa atu i le 20 ml o le vai inu. O le faʻafefiloi o loʻo kuka i totonu o le vai taele mo le 60 minute. A maeʻa lena mea, e fufulu ma faʻaulu ao leʻi 'ai.

E mafai foi ona e faia le faʻamalosi o le ava. Ina ia faia lenei mea, ave le 50 g o le septum, lea e tumu i le 500 ml o vodka. E teuina le meafaigaluega mo le 2 vaiaso, ona faʻauʻuina lea i le 3 ml tolu taimi i le aso, faʻamaʻi muamua i le vai.

Nati lanumeamata

  1. Totoga Toto 1
    Liligi 30 fualaau matago ma vodka (a itiiti ifo ma le 70 tikeri), tuu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. A maeʻa le seti, ia faʻaaoga 3 taimi i le aso, 1 sipuni. O lenei vailaʻau e maualalo ai le kulukose toto.
  2. Talosaga Tinomi 2
    Ave le 200 g o fualaau lanu meamata lelei ma 0.4 l o vodka. Liligi le fatu i vodka ma tuʻu i se mea pogisa mo le 12 aso. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona lelei lelei le inu ma inu 1 teaspoon 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaoga le tincture ma le meli.

Vodka po o meainu ava malosi e sili ona lauiloa, taatele, ma sili ona aoga. E i ai se tulafono taua ao le i saunia soʻo se ituaiga o sauniuniga - e tatau ona vili fua, fufulu mama, ma sili ona vego.

Faʻaauau vodka: Ave se tasi o vaega o meaʻai ma vaega e tolu o le vodka maualuga. Faʻatalata latalata ane ma ave i se nofoaga e leai se susu ma susulu le la. E tolu vaiaso mulimuli ane, ua saunia le tinii mo le faʻaaogaina.

Faʻamālū mālie ma faʻaalu faalua i le aso mo le 20 minute aʻo leʻi 'aina le tasi sipuni sipuni (e mafai ona faʻavevesi i le afa afa vai vai vevela mama).

Faʻasalaga tiga ma faʻalauteleina o le faʻamalolo poʻo le mumū o le sooga, faʻaaogaina le tincture i fafo, olopala ma le faʻaaogaina o masini.

Ina ia faʻateʻaina le atuatuvale, faʻavauvau tumau, faʻaleagaina ma vaivaiga lautele o le tino, ia faʻatolu faatolu i le aso, 25-30 pa'ū. O le tulafono lava e tasi o le a fesoasoani e taulimaina le manava.

Tincture o se visefofo lelei, o le mea lea ma manua, o vavaega ma pala, ma le saogalemu le togafitia o vaega ua afaina.

Vodka tincture mo le maʻisuka ma le pancreatitis

Faʻafefiloi 4 sipuni o laʻau vali laʻau faʻamalo ma le 300 ml vodka (pe a manaʻomia, faʻaitiitia pe faʻaititia le tele o meaʻai, mataʻituina le vaega faʻatulagaina) ma faʻasolo mo se vaiaso i se nofoaga pogisa. Ave i aso uma i luga o se manava gaogao, faʻafefe 5 ml o le tinomi i se ipu vai (50 ml).

O le tapulaa laʻititi o le faʻatagaina o le 3 vaiaso, o le maualuga e 3 masina. O le faʻaaogaina o le tincture e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ma aveesea ai foi le le lelei o faailoga o lenei maʻi.

Naʻo le Tincture lava ia o le a fesoasoani i le uluaʻi fualaau o fualaau o le maʻisuka, ma o le inisalini o le iniseti o le a avea ma fesoasoani, e faʻaitiitia ai le tele o inisiua.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i oloa e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka i totonu o le tusitusiga "." Mo pancreatitis, ave le tinomi i le auala lava e tasi mo le itiiti ifo i le 14 aso seia oʻo ina faʻamafiesea uma ia faailoga.

Loto fatu

I se mea e fai ai le kofe, fufulu fasi vaega o nati ma sasaa i totonu o se fagu. Ona liligi lea o vodka lelei ina ia mafai ai ona ufiufi uma vaega. Tuu mo se vaiaso i se nofoaga tapuni. Matou te aveina le 30-35 o pa'ū i le tioata o le mafanafana, ae le o le vevela vai, ave i aso uma. O le mea lava e tasi o loʻo faʻaalia i le taimi o le vetema i le aofaiga o le 1 sipunipuni (e mafai lava e aunoa ma se vai), ave i aso uma.

Fesoasoani Taʻi

Faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi e le fomaʻi, faʻafefiloi le 200 ml o le 70-tiketi ava malosi ma ni vaega mai le 25 voloshki nati. Aʻo le i faʻaaogaina, taofi le taoto mo le vaiaso i se pogisa pogisa. O le amata amata e amata i le 15 pata, ma faasolosolo lemu i le 20-25.

Fuene tincture i vai mamā mama. O le vasega o le ulufale mai e 2 masina. O le isi vasega o togafitiga e mafai ona amata e le muamua muamua nai lo le 10 aso talu ona maeʻa le vasega muamua.

Laʻau togafitiga mo togafitiga o siama mata

Fufulu fasi vaega o le palanikisi ua maeʻa ona tata i le eletise. Sasaa le vai malulu ma tuʻu se afi mumū. Taʻu le susu mo le afa itula. A maeʻa le mafanafana, faʻaalu lelei ma le faʻaeteete seia oʻo ina mama atoatoa le susu.

Faʻaaogā swabs cotton ua faʻamaluluina i totonu poʻo ni mea e leai ni mea e fufulu i le mata mo le 30 minute. O lea teuteuga e mafai ona faʻaalia i le tautala e puipuia ai le le atoatoa o le iodine.

Afai e te mafatia mai se faafitauli o le gau o lauulu, o le a le aoga foi le siʻi mai i vaega o le paina. E naʻo le tulaga lenei, vodka poo le ava malosi e tatau ona faʻafefe i le vai - o le tasi vaega o le ava ma lua vaega o le vai. O lenei elixir ua faʻaaoga mo le lua vaiaso.

Aʻo leʻi faʻaaogāina, o le aofaʻiga o le meaʻai (e faʻalagolago i le uumi ma le mafiafia o le lauulu) e faʻafefiloi ma le meli ma maualuga le taua poʻo isi mea e sili ona fiafia i ai le suauu mama.

Matou te sasaina se suauu i totonu o le pulu ma le lauulu lava, tuu i luga o se pusa faʻafefe poʻo se taga faigofie, ma a uma le afa itula ona fufuluina loʻu ulu i le paʻu. Faʻaaoga tasi i le vaiaso seʻia oʻo ina mou ese atu faafitauli e paʻu ai lauulu.

I le taimi nei, masalo o tagata le talitonu e talitonu o vaega masani o le lauiloa lauiloa e matua aoga ma aoga.

E le o le lapisi lenei, ae o se mea talafeagai e mafai ona faʻamalosi ai le tino, puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi, ma faʻamaloloina ai foi maʻi o loʻo iai.

I le uluaʻi laasaga o le maʻi, o le faʻaaogaina o metotia faʻaleaganuʻu mai lau lau paʻu e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tino ma faʻamautu le maualuga o le suka i le toto.

I le taimi o togafitiga, e taua le mulimuli i metotia mo sauniuniga teuteu, faʻaaoga vaega ma le tele o taimi latou te faʻaaoga e pei ona faʻaalia i totonu o fualaʻau. E naʻo le auala lenei e mafai ona maua ai se lelei lelei.

E tele suʻega ma le faʻaopoopoga o fualaau aina nei, lea e le gata ina fesoasoani i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma:

  1. Atherosclerosis.
  2. Maualuga maualuga.
  3. Paʻu o le fatu ma le paʻu.
  4. Faatasi ai ma se manulele.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o meaʻai mo deco deco ma tinctures ua salalau:

  • Ina ia mafai ona saunia se vailaau vailaʻau o laulaʻau lau, ia ave se sipuni sipuni o mea gaogao nutimomoia ma sasaa se ipu vai. Ona fufuluina lea mo le 30 sekone ma aveese mai le vevela. A maeʻa maeʻa le susu, o le a faʻamamaina e ala i se suʻi. E mafai ona onā i le aso i nai tamai sipuni i se foliga malulu.
  • O le auala lona lua e saunia ai se teuteuga: 100 kalama o mea mataʻetaʻe ua sasaa atu i totonu o se ipu vai ma faʻavela i le afi mo le 10 minute. Tuu le mafanafana mo le 30 minute, ona fufulu lea ma inu 1 sipuni faalua i le aso.
  • I le faaopoopo atu, ma le maʻisuka, e mafai ona e faia le lauti mai lau o le laau. E tasi le sipuni sipuni o laʻau mamago ua tumu i le 200 kalama o le vai inu ma saosaoa mo le tusa ma le sefulu minute. Ona fufulu lea ma inu i se foliga mafana e pei o le lauti. E tusa ma le tolu taimi na talia ai i nisi taimi.
  • Mai i vaega, e mafai ona e saunia se ava malosi. Mo le fua, e tatau ona e ave le 50 kalama o le septum cores ma le 500 ml o vodka. O mea uma ua faʻafefiloi lelei ma tuu i se mea pogisa mo vaiaso e lua. A maeʻa le sipuni se tasi i le 1/3 ipu ma inu ao le i fafagaina faatolu i le aso.
  • O puipui puipui e iai foi se meatotino lelei. Ina ia saunia le fua, e tatau ona e faia ni vaega mai le fasefulu fua ma sasaa vai inu (200 kalama). E tatau ona e faʻapipiʻiina i totonu o le vai taele mo le 60 minute. Ona malulu lea ma pasi atu i se sulu. E tatau ona faʻaumatia faʻasalaga faʻavaʻa i le aso mo le 30 kalama.
  • E le mafai ona saunia vaega o vaega i se isi auala. 2 sipuni faʻasaina vai inu i le aofaiga o le 350 kalama. Tuu se afi filemu mo le 20 minute. Ona malulu mo le tusa o le itula. Vaeluaina i ni vaega se tolu ma inu i le aso.

E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka e afaina i le maualuga o le suka, ma ua latou pati vaa e faamamaina i latou i le faʻaaogaina o launiu mo le ava malosi.

Ina ia kuka, ave 14 kernels of nuts ma tatipi i latou. E tuʻuina atu i se ipu tioata ma sasaa i se ipu vodka. Katia ma tuʻu i se mea pogisa mo le 7 aso. O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega ua fautuaina i luga o se manava gaogao, tasi sipuni sipuni.

O le faʻaaogaina o lau laulani e eseese. E mafai ona e faʻatau laulaʻau mamago i totonu o se fale talavai ma saunia ni mea faʻapitoa, teuteu poʻo tiuti. Ma e mafai ona e saunia oe lava oe. Ina ia faia lenei mea, ave laulaau i le amataga o le taumafanafana ma vego i le la.

E taua tele latou te le soona faiva pe faʻalanu. Ona nutimomoia ma olo, lafoina i se pusa vevela. O faʻataʻitaʻiga sili atu ona lelei le faʻapipiʻi i latou lava, faʻamamā le nofoaga. A maeʻa, e mafai e faʻatau i luga o le maketi ona faatau ni oloa maualalo e le talafeagai ma mea e manaʻomia mo le tumama.

Aʻo leʻi faʻaaogā togafitiga faʻale-aganuʻu, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi ina ia aua nei faʻalavelaveina le tulaga. E tatau foi ona e faʻaauau ona faʻaaoga fualaau ma mea taumafa.

Contraindications

O lau o lauusiusi o se togafitiga faʻasamoa lea e fesoasoani i le saturate o le tino faʻatasi ai ma vitamini ma minerale talafeagai, faʻateleina le faʻamalositino, faʻamaloloina siama faʻamaʻi ma puipuia mai faʻamaʻi pipisi eseese faʻamaʻi.

O fomaʻi e fautuaina le inu o le teas, tinctures ma infusions mai laulaʻau laulaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualalini o se tonic mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E ui i ona togafitiga faʻaleagaina, o vaega o le kiona e iai le tele o faʻailoga. Aua neʻi faʻaoga tupe e faʻavae i latou mo:

  • paʻu o le paʻu (psoriasis, eczema, neurodermatitis, urticaria),
  • gastritis, aemaise lava i lona foliga lapopoa,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema),
  • tasi le le faapalepale.

O le vavaeina o vaega, o aogā ma faʻamaʻi ua manino, o le a fesoasoani i le toʻatele o tagata e faʻaleleia o latou tulaga ma feagai ai ma faʻamaʻi tuga. O le mea autu o le filifili lea o meafaigaluega saʻo ma manino mulimuli i faatonuga, e aunoa ma le le amanaiaina o le masani ona faʻaaogaina.

Leai se tala fou

E ui lava i ona aoga uma, o vaega o le kiona e le o faʻaalia i tagata uma ma faʻamaonia mautinoa. Gastritis faʻasolosolo pe gaʻo 2.Paʻu paʻu paʻu: urticaria, eczema, psoriasis, neurodermatitis 3. Maʻi gasegase faʻatasi ma Quincke edema 4. Faʻafeiloaʻi tagata taitoatasi ile tali atu i soʻo se elemene o loʻo aofia ai i totonu.

O lou soifua maloloina e tatau ona matua taua, o lea afai ei ai se tasi o nei mafuaʻaga, e tatau ona e lafoaia vailaʻau ma faʻatalanoa lau fomaʻi.

Ina ia tusiaina lenei tusiga, o mea e faaaoga mai sites http://narodnayamedicina.com ma http: //stroynaya.su na faʻaaogaina.

I totonu latou te vaeluaina, e le tatau ona lafoina. O loʻo iai a latou faʻamalositino sili ona lelei ma o le faavae lea mo le sauniuniga o vailaau faʻasoifua maloloina e fesoasoani i le tele o faʻamaʻi.

E le tatau ona faʻaaogāina vaega o paʻu e tagata e:

  • Tali a le Allergic, o se uiga o le urticaria, o le Quumeke's edema.
  • I gastritis gasegase ma gasegase.
  • Neurodermatitis, ogaoga dermatitis, psoriasis maaleale.
  • Tagata e iai le faʻalepale.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e asiasi atu i se tausi meaʻai poo le endocrinologist, o le a fesoasoani e iloa ai faʻamaʻi lea e faasaina ai ona ulu i totonu o le meaai. Namu e mafai ona mafua ai se faʻafitauli matuia o le siama, o le mea lea e tatau ai i tagata gasegase e maua ai le eletise i le fuatini fualaʻau ona faʻaeteete.

  • O faamai inflammatory o le gastrointestinal tract i le laasaga o le faigata o le faagasologa masani.
  • Tagata taʻitoʻatasi e le faʻaaloalo e totoina vaega.
  • Pancreatitis i le taimi masani.
  • Le toto faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻamatalaga inflammatory i luga o le paʻu.

Pe a faʻaaogaina le oloa mo le sauniuniga o togafitiga faʻasolo, e tatau ona matua pipii atu i le faʻatonuga fautuaina ma le fuataga, talu ai o le solia o le fua e mafai ona oʻo atu ai i le soona inu o le tino.

O le taumafaina o le oloa i le i ai o soʻo se faʻamaʻi (aemaise lava le ogaoga) e tatau ona tupu ma le faʻaeteete, sili atu ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

O lona lelei ma faʻaleagaina e masani ona faʻasaga i le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e 3 ni pusi ma le meli e mafai ona avea ma mea aoga aoga, faʻamafanafanaina le tiga o le ulu ma faʻamalolo ai le atuatuvale, o le tele o le taumafaina e mafua ai migraines ma vasospasms.

E tatau ona e iloa o le faʻaogaina o atigi ma laʻau laulaʻau e faʻaaogaina i fualaau a tagata, ma le maualuga, e mafai ona mafua ai le oona ma le manava ita.

O lenei oloa e ono le aoga i tagata uma, o nisi e tatau ona aloese mai le ave.

Faamanuiaga ma le afaina

O le elemene pito sili ona taua lea e taua ai lau lau o le vitamini C (acid ascorbic). E pei lava o laʻau lauʻau, lea e fautuaina ai e inu leuti mo le malulu ma le le atoatoa.

I le faʻaopoopoga i le acid ascorbic, o launut lau o loʻo i ai le tele o carotene, vitamini B1, faʻamalotilo tiloni, suauu o suauu ma tannins. Latou te faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamalosia puipui o toto toto, o le popole ma le faʻaogaina o meaʻai, faʻamalosi malosi e osofaʻia faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi matautia, e pei o le tuberculosis, dysentery, candidiasis, etc.

Le tuufaatasiga o vailaau o laulaau

E leai ni aʻa i le aiga onutnut. O le igoa masani lenei o le laau. E mafai ona e maua isi igoa - pala tupu, voloshsky nut, Greek nut. O le laau e maualuga tele - e mafai ona e maua ni vailaʻau e oo i le 25 mita le maualuga. I Rusia, e na o le itu i saute e tupu ai. E mafua ona o le vevela o le laau. I le vevela o -25 tikeri, e mate laau.

E le lavelave lau. O lona uiga e aofia ai ni laupepa o loʻo i luga o petiole masani. O le umi o laulaau e i le lautele o le fa i le fitu senitimita.

O laʻau o loʻo aofia ai le tele o mea e ola i meaola (quinones, flavonoids, vitamini B ma le C, caffeic acid, carotenoids, ma isi). O lo latou faatasi ai ua fuafuaina e ala i le tele o togafitiga o laulaau, aemaise lava o le hemostatic, faamaʻi manuʻa, anti-inflammatory, immunomodulating, astringent ma analgesic.

Aoina mai, sauniuniga ma le teuina o meafaitino mata

Laʻau e selesele i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana (Me-Iuni). Pe latou te saunia e seleseleina e mafai ona fuafuaina e ala i le manogi. Afai latou te lafoaia se manogi malosi o le balsamic, ona mafai loa lea ona selesele mea gaosi.

O tulafono faʻapipiʻi e faigofie.

O le aoina o loʻo faʻapitoa i le tau vevela, ma, ao lei faia lenei mea, e le tatau ona timu i luma o le lua poʻo le tolu aso.

E tatau ona vavae ese laupepa i le lima.

O le vevela e faia i lalo o se pupuni i le ea poʻo totonu o se potu e lelei le faʻaleleia. Aloese mai le susulu o le la i luga o mea e masani ai.

O meafaitino faʻamaeʻaina ua maeʻa e faʻamoemoeina pe afai e paʻu laulaʻau i le mama.

O mea laititi e teuina mo le silia ma le lua tausaga. Teu i le vevela o le potu i totonu o ato o mea masani. O le suavai i totonu o le potu e tatau ona maualalo.

Mo togafitiga, e sili atu le faʻaaogaina o laulaau fou.

Laʻau Lelei mo le maʻi suka

I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le tele o faamatalaga e uiga i le faaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka malosi (DM). E oo lava i tagata taʻutaʻua lauiloa o loʻo tusia e uiga i le togafitia o le maʻisuka i lenei laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Roma Akhmedov ua ofoina atu le fua mo le maʻisuka. O se sipuni sipuni o mea matagogo e sasaa atu i totonu o se pusa e iai ni ipu tioata e lua. Salu mo le 15-20 minute. Inu se decoction i le tolu i le fa inumaga i le aso.

Ae ui i lea, mai lenei fua, e matua le mafaamatalaina pe o le a le ituaiga maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina se teuteuga. Togafitiga o ituaiga eseese e manaʻomia ai auala eseese. O le mea lea, ao leʻi taliina le fesili pe tatau ona togafitia i fualaau mo le maʻisuka, e tatau ona totogi sina gauai laitiiti ile togafitiga.

Ituaiga, mafuaaga, faailoga ma togafitiga o le maʻisuka

O se uiga iloga o le maʻi o le maualuga o le kulukose o le toto.

E lua ituaiga o maʻisuka:

  • muamua
  • lona lua.
  1. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e masani lava ona atiaʻe i le matua (e oʻo atu i le tolusefulu tausaga). O le maʻi e mafua mai i le le lava o le insulin hormone i le tino. O le pulelaʻau autu o le gaʻo gaʻo i le tino. O le inisalini e faʻateleina ai le faʻaogaina o siama faʻamau mo le kullukose, faʻamalosia ai le faagasologa o lona faʻamaʻiina, ma faʻamalosia ai le fausia o le glycogen mai i le ate ma maso. O le inisalini e faʻalavelaveina ai foi le gaioiga o le enzymes lea e talepeina ai le kulisocogen ma gaʻo i totonu o le kulukose.

O le inisalini e maua mai i le pancreas (pancreas). O le leai o se mafuaʻaga ona o le faaleagaina o β-sel o tamaʻitaʻi o Langerhans. O siama e mafai ona faʻaleagaina le tali a le tino i nisi o vailaʻau faʻamaʻi (rubella, hepatitis, ma isi mea) poo aʻafiaga o vailaʻau (vailaʻau, vailaau faʻasaina, ma isi).

  1. T2DM e amata masani lava pe a mavae le fasefulu tausaga. O le pancreas e faalilolilo le inisalini i le tele o aofaiga, o ona mea i totonu o le toto atonu e masani pe maualuga foi nai lo le masani, ae ui i lea, o le maualuga o le suka i le toto e tumau pea le maualuga. O le faafitauli e tulaʻi mai ona o le puipuiga o siama o le tino i le insulin. O mafuaʻaga o le maʻisuka e eseese (oona, mea e maua mai i le maʻisuka, ma isi).

Eseese ituaiga o le maʻisuka alualu i luma i vitio eseese. O le ituaiga muamua e vave ona tupu, o le lona lua o le faasolosolo malie. E i ai ni eseesega eseese i aʻafiaga, ae o iai faailoga lautele.

E aofia ai:

  • o le fia inu pea lava, lea e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le ola,
  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • faateleina le 'ai
  • pustular skin lions,
  • vevela paʻu
  • faʻanoanoa vaaia
  • vaʻavaʻai o maso o le tamai povi.

Latou te togafitia le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka i auala eseese. O le fualaau autu mo le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin. O le faamamafa autu i togafitiga o le T2DM o loʻo i luga o fualaau taumafa ma le suka. O le inisalini e faʻamaonia pe afai e le aoga le fua o le suka, ketoacidosis ma se tulaga o loʻo tupu. Ole togafitiga o insulin mo le maʻisuka e faia foi i le iai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi (ate ma le fatu fatu, tuberculosis, chronic pyelonephritis).

Vaʻaia vailaʻau masani

O lona tulaga i luga o sauniuniga e faʻavae i luga o laulaʻau laulanati o loʻo mulimuli mai. O mea o loʻo iai i totonu e leai sona aʻafiaga i le faʻamalositino o le inisalini pancreatic poo luga o le toto suka.

O lea la, e le o se fofo mo le maʻisuka. Afai ei ai i le tagata le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiina o ia i mea masani a tagata e le aoga. O le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e ese lava. Talu ai ona o fualaau oona ei ai le aoga aoga i metabolic processes in the body, e mafai ona e faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

E mafai ona e inu lauti, teuteu ma le fusi o lau.

E mafai ona saunia lea i le auala e tasi 1 tbsp. sasaa se sipuni o meaave mata i se ipu vai inu. Faʻaosooso 10 minute. Faʻasologa. E mafai ona e inu i le tele o taimi i le aso, pei o lauti masani.

Mo le faʻaaogaina fafo i le paʻu o le paʻu, e mafai ona e faʻaaogaina decoctions ma infusions. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefeteina e faia pei o lenei: 4 sipuni o mea faʻaaoga e sasaa atu i le 0.5 lita o le vai inu, o loʻo faʻamalosi mo le afa itula ma faʻapipiʻi. Fufulu se solosolo ma faʻaaoga i se nofoaga faʻafitauli. Lisi taimi e oo atu i le 15 minute, e faia faatolu i luga i le aso.

E mafai ona e faia se suauu. 30 kalama o meaola faʻasalalau o loʻo tauanau pea i le 200 mililiters o le suāuʻu manogi mo le vaiaso. Ona vevela lea o le faʻafefe i totonu o le vai vaiinu mo le tolu itula. Filu i totonu o le sipuni ma faʻaopoopo 30 g. solo masima. Teuina le suauu i totonu o le pusaaisa.

O le DM o se faʻamaʻi matautia o se natura masani. Aua e te taumafai e faʻaumatia faʻapitoa e ala i metotia a tagata. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona latou fesoasoani i le amataga o le faʻamaʻi, ae i taimi mulimuli, o le le amanaiaina o togafitiga faʻataʻitaʻiina o le a mafua ai le faʻavaveina o le faʻamaʻi ma le le lelei o le soifua maloloina.

E mafai ona e aoao atili e uiga i uiga lelei o laulaau ma la latou talosaga mai le vitio.

I lenei vitio, o le fomaʻi lauiloa o Evdokimenko o loʻo faʻaalia lona manatu i togafitiga o le T2DM.

Fuga kuka

O teuteuga o lau laulani e faʻaaogaina mo totonu ma le faʻaaogaina fafo. Recipes:

  1. Ave le 10 kalama o laʻau malogo, sasaa 2 ipu vai ma faʻapipiʻi mo le tusa ma le 20 minute. Faʻamalie ma faʻavaivai. E fautuaina ina ia faia le tautala ile 0.5 cup 4 taimi i le aso. O sea teuteuga e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o paʻu, o le oral mouth, fungus, mastitis i totonu o fafine maʻitaga, ma le galala.
  2. Mo lenei teuteuga, o laulaʻau mamago e faʻaaoga foi, ae i le aofaiga o le 2 sipuni tele mo le 200 ml o le vai. Aumai ao le i fafagaina faatolu i le aso mo le 1 tbsp. sipuni.
  3. E mafai ona e faia se mea teuteu mai se faʻafefiloi o laulaʻau paina ma paʻu. Ave uma vaega e lua i vaega tutusa ina ia e maua le 40 kalama. Liligi le afa-lita o le vai ma tuu i luga o le vevela vevela mo le 60 minute. Ia mautinoa e ufiufi le atigipusa ma se tapuni ina ia faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le vai. E faʻaaoga i totonu aʻo leʻi 'ai e tolu taimi i le aso mo le 1 tbsp. l

Faamalologa lauti

O meaʻai ma teuteuga e i ai se taimi mulimuli ma manogi, o lea e le fiafia tagata uma ia i latou. E mafai ona e faia le la, e sili atu le malie e inu.

Mo le kuka, o le a e manaʻomia se lima atoa (pe tusa o le 1-1.5 sipuni sipuni) o laulaʻau mamago. Sasaa vai inu (2 ipu). Tuu le mea e pei o se lauti masani. Talia i le suamalie po o le meli ma inu e tusa ma le 6 taimi i le aso.

Laʻau o le Walnut Leaf

Ina ia saunia se suauu togafitiga, o le ae manaomia le 30 kalama o laʻau mamago ma le 200 ml o le suāuʻu fuamoa, e fautuaina e suʻeina le olive poʻo le sami buckthorn. Tuu le faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le 3 itula. Tuu le faʻamalosi mo se vaiaso. Ona vevela ma mafanafana mo le afa itula. Ia mautinoa e faaopoopo le 30 kalama o le suka.

O mea manogi e faʻaaogaina faapitoa mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e pei o le maʻi o le tino, manuʻa o le pullenti, faʻaleagaina o le tino, i le mucous membranes o le gutu ma isi.

O le suāuʻu manogi e mafai ona faia ai ni meaʻai ma faʻaaoga e pei o se kulimi.

Malosiaga faʻaleagaina ma faʻaleagaina

E masani lava, e le mafai ona afaina ai lau paina.Ae o lena mea e tupu. Auai i lenei tulaga maualuga ma le i ai o faʻasolega. O le mea lea, o na aʻafiaga e mafai ona tupu:

  • tiga o le ulu
  • afaina o le tino
  • faʻavavevave o faʻamaʻi e pei o le psoriasis ma le eczema,
  • taʻavale
  • e seasea lava ona maua - le mautonu.

  • faʻaleagaina le manava,
  • togafitiga i le pancreas,
  • maualuga maualuga o le toto totoina,
  • psoriasis, eczema, diathesis,
  • allergy i nati.

Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga lau lau. Afai e te leʻi iloa e uiga i le i ai i totonu o lou tino o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻailoga, e tatau ona pasia se suʻega talafeagai. Ma le tali i le fesili: e mafai ona 'ai ni fatu mo le maʻisuka - aumai iinei.

Aua neʻi galo o togafitiga faʻasoifua masani e faʻaaogaina e avea ma sui o le maʻisuka. O le mea lea, 'aua nei e le amanaiaina fualaau ma ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo le i faia lau laulaau.

Laʻau laʻau lau

O lenei vaiinu faamalolo o le a fesoasoani e faamamaina ai faailoga o le rūmatism ma le gout i le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻamalosiina o gaogao, faʻateleina le faʻaogaina o le tino, ma aveese le faʻaleagaina o le tino i luga o le paʻu. Ina ia saunia se mea teuteu, sasaa le 10 g o meaʻai i le 400 ml o le vai, ia faʻafefiloi le paluga ile vevela vevela mo le 20 minute, ona faʻamalosi mo le lua itula. Faatasi ai ma le fesoasoani a se decoction, e mafai ona faʻamama lou gutu, faia ni tusi talosaga mo manua ma faʻaaoga le oloa i totonu o le 100ml fa fa i le aso.

O lanu o le kino i le maʻisuka o le a fesoasoani ai i le "soa" faifaipea o lenei faamai e pei o le afaina o vae, gutu, ma mucous membranes. I tina tausimai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2, sauniuni o launiu kalani, pe a faʻaaogaina i luga, faʻaitiitia le mastitis, ma a faʻaaoga i totonu, latou te faʻaitiitia le gaosiga o le susu.

O le mea lea, na matou iloa ai o le fesoasoani o laulaau lau, o le a mafai ai e le maʻisuka ona faʻaleleia o latou tino, faʻaumatia le paʻu ma le manava o le manava, ma faʻaleleia atili le soifua maloloina. O le mea lea, matou te fautua atu ia e taumafai e fofo lenei vailaau masani taua i le faatinoga ma iloilo lona aoga mai mea na e oo i ai.

Matou te moomoo ia maua pea lou suka toto i le masani ai!

Tuua Lau Faamatalaga