Gout: Meaʻai mo le maʻi suka

E ui lava o le maʻisuka ma le gout o faʻamaʻi eseese uma lava, e masani lava ona tutupu faʻatasi.

E le gata i lea, e toetoe lava o "aiga", aua o la latou mafuaaga o se olaga le saʻo. Mafaufau pe o le a le gout, ma o a foliga o ana togafitiga e faasaga i le maʻisuka.

O le a le gout?

Gout o se faʻamaʻi lea e mafua mai i le faaputuga o le uric acid ma ona masima.. O lenei vailaʻau o loʻo i ai i se tino ola maloloina.

Ae faʻatasi ai ma faigata ma le faʻamalosi, e faʻamalamalamaina ma tuʻuina i sooga ma tendon. E mafua ai ona tupu lenei maʻi.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

E sili atu ona taatele le goutoto i alii. "Tisaga tausaga" e masani ona 30-60 tausaga. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino o le tane e le maaleale i le inisalini ma e maualuga lona maualuga o le uric acid.

Mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai le tupu o le suka ma le maʻisuka e aofia ai:

  • leai se faamalositino
  • meaʻai paleni
  • ava malosi
  • aʻafiaga e aʻafia ai
  • tausaga A o matou matutua, o totoga ma suauʻu e sili atu le leaga. O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini poʻo le le mafai ona faʻaaogaina e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma faafitauli i le excretion o le uric acid o se auala tuusaʻo i le gout.

Afai tatou te talanoa e uiga i le tulaga tutusa o le gout ma le maʻisuka, e mafai ona faigata ona taʻu atu po o fea o faamaʻi e lua o le mafuaʻaga lea, ma o le a le mea e tupu (faʻaosooso). O filifiliga uma, e pei ona latou fai mai ai, ei ai le aia tatau i le olaga. Le lelei o le paleni o meaai, le malosi o le tino ma le gasegase e mafua ai le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2.

O mafuaʻaga mafuaʻaga o le autu, ae mamao mai na o le pau. O le mea lea, e tatau i le fomaʻi ona aoina ma le faaeteete le mekasini ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina se fuafuaga mo togafitiga.

Gout o se faʻamaʻi tumau. O le tele o taimi, o le siʻitia o le faʻaogaina o le uric acid e faʻaleagaina ai le tamatamai vae. Ae ui i lea, o le faagasologa e ono aʻafia ai tapulima, tulivae, tapuvae. Vaitaimi o le faʻamagaloina e mulimulitaʻia ai faʻasalaga.

O faʻalavelave o le gout e tupu ma faʻaʻailoga nei:

  • ogaoga tiga i le sooga e aafia i le faamaʻi,
  • mūmū o le paʻu i le eria o le sooga faʻapipiʻi, faʻatasi ai ma le faateleina o le vevela,
  • fula o le tino
  • faʻamalosi i totonu o se tuʻufaʻatasiga tuga,
  • vaivaiga lautele
  • faigata ile suʻaina muamua aʻo leʻi oʻo i se osofaʻiga, ma, i se isi uiga, malosi malosi pe a maeʻa.

I le le lava o togafitiga, o le a faʻaauau pea le maʻi. E taʻitaʻia ai le faʻaogaina faʻatasi. E salalau le faʻamaʻi, e aafia uma ai vaega fou o le tino.

O se osofaiga oso i le po ma e tumau seia oʻo i le taeao.

Togafitiga o le gout mo le maʻisuka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O togafitiga uma i le togafitiga o le suka i le maʻisuka e aofia ai: meaʻai talafeagai, togafitiga fualaau, hirudotherapy, physiotherapy.

Faʻatau togafitiga


O le faʻamatalaga o vailaʻau mo le gout e faʻatino i le 2 vaega:

  • fualaau faasaina e faamoemoe e aveese le mumū: tiga, mumu, fulafula. O le tagata maʻi na te aveina nei tupe seia oʻo lava ina faʻamalolo atoa le tiga. I le taimi lea, o fualaau mai le vaega o vailaau e le o le toto-anti-inflammatory ua faʻamatalaina. Faatasi ai ma osofaiga ogaoga, e mafai ona faʻaaoga fualaau oona e faʻaitiitia ai le afaina,
  • vailaʻau lea e ave e le tagata maʻi i fafo o se osofaiga malosi a le tootoo. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le tele o le uric acid i totonu o le toto. O le saʻo o faʻamatalaga o fualaau faasaina ma le usitaia o faʻamaumauga faafomaʻi o le a mafai ai ona le gata ina aloese mai faʻasalaga fou ma faʻaumatiaga o sooga, ae faʻapea foi le taofia o se faʻalavelave e pei o le faʻaaogaina o le tino. Allomaron, Tiopurinol, Allopurinol o lenei vaega o tupe.

Afai e te le faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma e oʻo atu ai i le atoatoa o le le atoatoa ma le oti. I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase o loʻo tago i fualaau faʻamaonia, faʻaitiitia le faʻaogaina o urates i totonu o le toto, lagona le maloloina lelei mo se taimi umi.

A o le i faia le togafitiga o le gout, o le usitai i se meaai faapitoa na toetoe lava o le auala lea e togafitia ai. Pe a faatonuina se taumafa a le tagata lava ia, e tatau i fomaʻi ona amanaʻia mea taua e pei o le i ai o le maʻisuka i se tagata maʻi, mamafa o le tino, faʻafia ona oʻo mai ma le mamafa o le faoa faamalosi.

O le tele o purines e maua i le meaʻai manu

O le aano o le taumafa mo le maʻisuka ma le gout o loʻo mulimuli mai. I fafo atu o le faoa faamalosi, o le meaai e tatau ona aofia ai se vaega itiiti o le polotini, gaʻo, masima ma purine. Afai o le tagata maʻi e mamafa tele, o le meaai e tatau ona avea ma hypocaloric.

O le faʻamoemoe o le taumafataga o le faʻaitiitia o le uric acid ma faʻasaʻo le kulūkose i le taimi lava e tasi:

  • faamamaina tapulaa,
  • mamafa inu
  • le faʻatulafonoina o le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

O oloa nei ua faʻasaina:

  • le masima. O le filifiliga sili lava o le teena lea, ae afai e le mafai e le tagata maʻi ona faia lenei mea, faʻagata lona faʻaaoga i aso taitasi i le 6-8 g,
  • ate
  • gaʻo: aano o manu ma iʻa,
  • saisi,
  • faʻamalosi (mama, fatuga),
  • iʻa manaia
  • meaai maualuga-kalori
  • leki (sei vagana peʻa).

Ina ia aloese mai le faateleina o le maualuga o le maualuga o le uric acid, o mea nei e gata mai:

  • aano o manu. E faatagaina i se vaega itiiti, e le faʻafefeteina, kuka. Afai e le mafai ona aveese faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o nei oloa e vavae ese mai le taumafataga,
  • iʻa
  • pi.

Meainu faasaina faasaina, aemaise o pia ma le uaina. Latou te faaluaina le lamatiaga o le vevela o le gout.

Mea faʻasaina mo le maʻisuka: ituaiga uma o meaai kuka, asikulimi, fualaau mama (sei vagana ai palu), meaʻai, sorrel, sukalati, mea faʻafiafia, fualaau aina ma fualaʻau faʻatasi ma se faʻamaufaʻailoga maualuga.

Ae o oloa gaosia, e tatau ona mauʻoa i fiber ma gaʻo:

  • pasta (mai le saito o le saito),
  • cereals: buckwheat, saito, selu,
  • fualaau mamago - laumei,
  • fuālaʻau 'aina fou ma fuālaʻau: kapisi, uka, tamato, kukama. Folic acid i fualaau faisua e fesoasoani e faʻamalosi ai le faʻamalositino,
  • nusi (i ni vaega laiti),
  • oloa gaosiga susu i fuainumera e le faatapulaaina e totogi ai le leai o le popo. E mafai ona e inuina le susu, 'ai leisi siʻomaga ma fulufulu malu,
  • fuamoa - 1 pc. i le aso, soo se gaioiga,
  • mai ipu suamalie - marmalade, tiʻeli, lole, fasipolo, na fuafua faapitoa mo le maʻisuka.

Faʻasologa o mea taumafa (5-6 taumafataga i le aso), ae i ni vaega laiti.

E taua le tausisia o le pulea o le ava. O le aofaiga atoa o vai inu i le aso e le tatau ona itiiti ifo i le 2 lita. O le tuusaunoaga o tagata gasegase i faafitauli ogaoga. Mai mea inu, e tatau i se tasi ona tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai le sua o le rosehip, o mea inu suamalie ole suamalie, ma le vai o le minerale ma se tali alkaline.

Faʻapitoa o le soifua maloloina o tagata gasegase e mamafa tele


O le mea autu o le faaitiitia o le aofai o kalori (e le silia le 30 kcal i le 1 kg o le mamafa o le tino).

O meaai maualuga-kalori e mafua ai le faateleina i le maualuga o le mama. E tatau ona manatuaina o le mamafa o le mamafa o le mamafa e afaina foi. O le mamafa o le paʻu e tatau ona lamolemole.

Faʻasalaga le pulea i meaai, ma, sili atu, o le matelaina e mafai ona taʻitaʻia ai le ketoacidosis e faʻasaga i le maʻi o le maʻisuka (faʻaputuina o ketones i le toto). O le faʻaitiitia o le tau aogā o le malosi ona o le faʻaitiitia o le numera o oloa gaosi.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le meaai a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai mea taumafa e maua i le folic ma ascorbic acid (fualaau faisua).

Faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi e faʻamautinoaina meaai vai (cereals, dairy products, jelly). Mo le vaitaimi o le faʻavavevave, e tatau ona vavaeeseina atoa aano o manufasi, talu ai o oloa mama e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le manuia.

Hirudotherapy

I le gout, o le metabolism i faʻamaʻi maʻi e faʻavaivaia. O le togafitiga o Leech o se tasi lea o metotia sili ona leva. O lenei metotia e faʻaaoga uma i le togafitiga o gout ma le togafitiga o le maʻisuka.

O le Hirudotherapy o se mea e matua le tiga lava lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le purine metabolism.

Lelei togafitiga mo gout ma lago.

O le autu o togafitiga e pei ona taua i lalo. Lulu e susu i le suasite o le uric acid. E le gata i lea, o painkili e maua i le uila o lago e fesoasoani i le umi (6-24 itula) le faʻamalolo o le lymph ma sina toto. E tafe mai le lymphatic mai manuʻa e faʻaolaina ai laina o le lymph e maua ai suauu puipuia - lymphocytes.

O le aafiaga o le hirudotherapy e faapenei:

  • faateleina le puipuiga
  • faʻaopoʻopoina le toto i 'ie ma sooga e aʻafia e le gout,
  • faafouina o toto,
  • faʻaleleia atili le faʻatinoina o le tino o le endocrine, faʻamaonia le maualuga o le suka.

O le maualuga o le tele o nei taualumaga o le 1 taimi i le vaiaso. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaoga mai le 1 i le 20 lelei i le 1 vasega.

Afai o le gout e faigata i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le auala masani o togafitiga e 5 i le 6 vasega.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mafuaaga ma metotia o le togafiti o gout i le maʻisuka i le vitio:

O le aʻa e le o se faʻasalaga, ae maise lava talu mai faʻamaunuuga o vailaau faʻaonapo nei e mafai ona maua ai taunuʻuga lelei. Ae sili atu le faalagolago i le tagata maʻi, o lana amio pulea ma le usitaia o pepa a le fomaʻi. O togafitiga talafeagai e taʻitaʻia ai le mea moni o le toto toto e masani ona faʻasolosolo, ma o le gout e totoe mo se taimi umi.

O le maʻi suka

O se maʻi le gasegase i le tino ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e mafua ona o le le lava o le inisalini, lea e mafua ona o le lelei o le gaioiga o le pancreas poʻo lona faʻaoga sese ile sel.

E lua ituaiga o faʻamaʻi:

  • Tusa 1 - pe a le gaosia le vailaʻau inisalini i le tele o aofaiga mo le tino e galue ai. Ole maualuga o le kulukose i le toto e matua maualuga ma e le maua e le tino le taimi e gaoioi ai. O maʻi o lenei ituaiga e pagatia i le vevela.
  • 2 ituaiga - i lenei tulaga, o le inisalini e gaosia i le tele o aofaiga, ae le lelei lona faia i luga o le tino. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tele lava ina mamafa.

O le faʻalavelave o lenei faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni e faigata ona iloa i le amataga. Ae ui i lea, ina ia maua se tagata e suʻesuʻeina, o nei mea e tatau ona:

  • faamalolo o le tino mai le tala o le masani ona fai, ae i le taimi lava e tasi ma le lava o le suavai, o lona uiga o le fiainu,
  • faatasi ai ma le maualuga o taumafa taumafa o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa,
  • o le tagata gasegase e vave ona gaoioi i le taimi o le faʻamalositino ma faʻalogona vaivaiga lautele i le tino i taimi uma,
  • faʻaitiitia le faʻaaliga, vavao,
  • leai se feusuaʻiga ma le faʻalavelave o vae,
  • maso maso ma tingling e mataituina,
  • faʻamālōlōina o manua, o le a le umi ma le leaga le abrasions.

E faʻafefea ona togafiti le gout i se tagata maʻi i le maʻisuka

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga mataʻutia o se tagata maʻi toto. E naʻo le faʻafelagolagomaʻi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamaoniga o gout ma le maʻisuka. Taualumaga o togafitiga e aofia ai:

  • fualaau faasaina
  • togafitiga o le physiotherapeutic
  • meaʻai talafeagai, lea e faʻavae i se taumafataga faapitoa.

O le meaai mo gout ma le maʻisuka ituaiga 1 e faʻavae i luga o fautuaga.

Faasaina

O se faʻamavaega atoatoa mai le taumafa i aso taitasi o se vaega o meaʻai e aofia ai le maualuga o purines:

  • ate
  • aano o manu
  • faʻamalosi - gaʻo, mama,
  • aano o manu ma iʻa.

O le faʻasaina o le ava malosi, aemaise lava pia ma le uaina, aua o nei mea inu e faʻaititia ai le lamatiaga o le toʻalua toetoe faalua.

E tatau ona e lafoaia le suamalie suamalie suamalie ma isi suamalie, faapea foi ma meaai maualuga-kalori.

O meaʻai a tagata gasegase ma le suka i le taimi e tasi e tatau ona aofia ai mea taumafa e maua ai le gaʻo ma gaʻo:

  • fatufasi - araisa, buckwheat, pasta (na o ni mea faigata),
  • marmalade, fualaau mamago (vine, aso),
  • meli ma siamu ua faatagaina,
  • e le gata i oloa gaosia susu - falaoisi, kefir, kirimigi suamalie, sisi,
  • fualaau faisua, e kuka uma ma fou - pateta, tamato ma kukama, meaʻai ma kapisi, uka,
  • fualaau 'aina, tele o vine, faʻapea foʻi ma nati ma mea manogi (e le o ni mea laiti).

O mea inu, e sili ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei ile inu o sualaau suamalie, vai inu alkaline, o se teuteu o sisi o le rose.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O a mea e mafai ona faʻaaogaina ma pe o le a le aofaʻi - e tatau ona filifilia e lenei fomaʻi e tusa ai ma le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, laʻasaga ma le gaioiga o le gaioiga. Ae ui i lea, o le lisi o mea maʻoti mo tagata maʻi ma le gout ma le maʻisuka mo le aso e tasi ua fautuaina i lenei pepa:

  • Mo le taumafataga o le taeao - falala buckwheat, sinaisi kulimi ma lauti ma le faaopoopoina o susu.
  • O le lona lua o le taeao o se teuteuga o le sana o le sana.
  • Mo le taumafataga o le aoauli - fualaau suamalie ma le salati, faʻapea foʻi ma le tele o taimi i le vaiaso, e mafai ona faʻaaogāina aano o manu (e le sili atu i le 150 g), ae na o ituaiga meaʻai - lapiti, toso, moa.
  • Mo se taumafataga i le aoauli - fualaau aina (apu, soo se vine po o se tilo mai ia i latou).
  • Mo le taumafataga o le afiafi - iʻa iʻa tunu (na o ituaiga paʻu paʻepaʻe) ma fualaau faisua. I le po - kefir.

I le aso atoa e te manaʻomia ai le inu vai, o le taunuuga e le itiiti ifo i le 2 lita. O meaai e tatau ona faʻaititia - e masani ona fai, ae le tele i le tele.

Fautuaga lautele

I le faaopoopo atu i mea taumafa ma le toe foi vave atu i se soifua maloloina ma lelei, o togafitiga mo le gout ma le maʻisuka e aofia ai se olaga malosi. O le mea lea, o togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina i totonu o le faʻalavelave. O le faamalositino e faia lelei, e aunoa ma se popole, ae i aso uma. E na o le matauina o fautuaga uma a le fomaʻi ma le mulimuli i faatonuga o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia mea taua o le tino ma faia ai faʻamaʻi ogaoga e toe faʻagasolo mo se taimi umi.

E uiga i le Gout Diet

Faʻatasi ma le maʻisuka, e pei ona e iloa, e manaʻomia se meaai faapitoa. Ae o le maʻisuka, lea e mamafa i se faʻamaʻi pei o gout, o se meaʻai faapitoa e faigofie, e aofia ai naʻo pato sukalati. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, e manaʻomia le gout e le gata i le faatumauina o le gaioiga sili ona lelei o le metabolism, ae ia manatua foi le galuega o sooga ma le tele o isi nuances eo mai faatasi ma le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. O le a lenei mea taumafa ma o le a lona faʻaoga?

E uiga i meaai

E le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi ma le gout, o se mea e manaʻomia muamua o le tausisia lea o se meaʻai lelei. E tatau ona e 'ai pea i taimi uma - ia le itiiti ifo i le faa fa i le aso, e sili ona lelei le faia o lenei mea i le taimi lava e tasi o le aso. E le gata i lea, o le taumafataga e le faatagaina ai le 'ai ma le matelaina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai se osofaiga fou ma matuia tele ai le tulaga o le maʻisuka. O i latou e feagai ma le gout e tatau ona tauivi ma se numera tele o le tino, ae o lona paʻu faafuaseʻi e mafai foi ona afaina, o le sili ona aoga o le a suka e faaitiitia ai meaai.

O le meaai na faʻalauiloa mo le gout ma le maʻisuka e tatau ona aofia ai se aofaiga tele o le vai:

  • e le itiiti ifo i le 1,5 - 2 lita i le soifua maloloina masani,
  • i le taimi o le faʻalavelave maualuga le suka lenei fuainumera e tatau ona oʻo atu i le tolu lita.

E le gata na o le suamalie, ae o fualaau suamalie foʻi, meainu suamalie po o le lanu uliuli po o le lanu meamata. O le aoga tele o le a avea ma se mea teuteu e faia mai i sipuni o le rose. E sili atu le faʻaaoga i le va o mea taumafa ma le gout ma le maʻisuka.

E uiga i mea ua faasaina

O a ituaiga o aano o manufasi e mafai ona fai ma le gout?

Mo se malamalama sili atu i le mea e 'ai, e tatau ona e iloa se lisi o meaʻai e faʻasaina mo le faʻaaogaina, e le faʻagaloina le faʻailoga o le' ai vine. Muamua lava, o tapulaa e tatau ona faʻaaoga i fua o manu. O le mea lea, o le maʻisuka, o lona tulaga o loʻo mamafa i le gout, ua na o le teenaina o pi na faia mai aano o manu, iʻa, pulou ma pulou. fuamoa. E le gata i lea, faatasi ai ma le gout ma le maʻisuka i soo se ituaiga, e le taliaina le 'aiina o aano o manu laiti, afaina (ate, fatugaʻo, mama), ulaula meaʻai, sola ma gaʻo manu.

E oo lava i nai vaega laiti o iʻa faamalu ma falai, iʻa ma caviar ua le o aofia ai. I le tulaga o soʻo se mea e sili atu ona faigata, e tatau ona le aofia ai ituaiga o iʻa i soo se ituaiga.

Afai e te mulimuli i se taumafataga ma le gout, e tatau ona e lafoaia atoa le faʻaaogaina o ituaiga uma o leki.

O loʻo matou talanoa e uiga i lentils, pi, pi, pi ma soya. O mea manogi eseese e le manaʻomia, e aofia ai le pepa, horseradish ma le sinapi. O le mea lea, o le taumafataga e faʻaaogaina uma ai ni oloa e sili atu ona ese mai le taumafa ma maua ai se tofo malosi pe faʻamaʻa. I le uma, o lenei mea e ono aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina i le maʻisuka, lea, e le gata i lea, ua mamafa i le gout.

E matua fautuaina lava e te le inuina ava malosi, e tusa lava pe o se ituaiga vaivai tele o le pia. E le fautuaina e tagata atamamai e alu i le lauti malosi, kofe ma le koko. Faʻaaoga le faʻaaoga:

  1. sukalati
  2. ituaiga keke ma pusa,
  3. fugalaau
  4. mati
  5. vine.

E uiga ile sisi na faasaina ma le gout

Faasaina o, faatasi ai ma isi mea, e faʻasalaina i se masima ma le vevela. O le lisi o na meaʻai ma meaʻai e mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka e umi atu. O nei oloa e tatau ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi i le gout. E moni, o le a tupu lenei mea pe a fai e tausisia lelei le meaai.

E uiga i mea e faatagaina

O le filifiliga sili i le tulaga o le gout, mamafa i le maʻisuka, o le a avea ma se meaʻai i meaʻai. O loʻo matou talanoa e uiga i ituaiga uma o fualaau faisua ma susu susu, oloa gaosi susu ma fualaau aina.

O le tele o aano o aano o aano o manu i totonu o le meaai e tatau ona aofia ai, ioe, i latou o meaʻai-ituaiga meaʻai. E uiga i moa, tolotolo, lapiti. O tagata faʻapitoa e iai le gout ma le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina fuamoa moa, iʻa faʻanoʻa, squid ma salu mo meaai.

Afai e mulimulitaʻia le taumafataga, o le a sili ona aoga le i ai o le siʻosiʻomaga ituaiga kisi ma ipu e saunia mai ai, faapea foʻi ma ituaiga o sisi ma maualalo le maualuga o le gaʻo. E fautuaina e le aufaitau le 'ai o fatu mai le tele o ituaiga o meaʻai, pusa pasta. O Porridge e tatau ona saunia i le susu susu, ina ia maitauina atoatoa le meaai. O le susu atoa e tatau ona onā i le faʻaeteete tele.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o fualaau faisua ua fautuaina: mai le kapisi papaʻe ma kāloti i pateta, kukama, zucini ma le eggplant. I le taimi lava e tasi, o le a sili atu le sao i le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o le failaʻau, asparagus, meaʻai, rhubarb, celeri, pepa ma le radish.

O le mea moni, o laʻau e tatau ona manatu e aoga, ae o le aniani lanu meamata ma le pasili e tele lava ina taumafaina i ni vaega laiti i le maʻisuka ma, sili ona taua, i le gout.

O a ituaiga o fua e mafai ona maua i le gout?

Fualaau sili ona aoga e pei o le:

E le gata i lea, o le taumafa e mafai ai ma uunaia le faʻaaogaina o ituaiga ituaiga o vine, ituaiga uma o nati ma fatu.

O meaai lelei i le tulaga o le kuka e aofia ai le faʻaaogaina o le masima ma ona ituaiga uma.

O le taumafataga mo faʻamaʻi tuʻuina atu faʻatagaina le faʻaaogaina o meainu nei, e pei o le lanu meamata, lauti ma le lemon, susu ma le chicory. E le gata i lea, e pei ona taua i luga, o teuteuga o selu papala, e faavae i luga o le saito o le saito, o fualaau suamalie o le a manaomia. O vine mai vine, fualaau faisua, faapea foi ma meainu suamalie, kvass ma compotes o le a le aoga tele. E taua tele le taua o fualaau aina suamalie e faia mai i le arasi ma le vine. E aʻafia ai le aʻafiaga o le tele o purines mai le sua o le tino na faia mai kukama. E fautuaina e te le sili atu i le tasi le ipu i le aso e te inu ai, e pei foi o le vai ua taua, o le mineral water, lea e tuuitiitia i se mea itiiti.

Faatasi ai ma le gout, faapea foi ma le maʻisuka, e sili atu nai lo le taliaina o le falaoa, paʻepaʻe ma uliuli. E sili ona lelei le suauu o le suauu. Ia mautinoa e teu i le olive ma le sulu. O le tapulaʻa ua tuʻuina atu i luga o le pata o le mea na tupu. Le isi, e tatau ona e talanoa e uiga i se faʻataʻitaʻiga mo aso taʻitasi, lea e tatau ona matauina i lenei tulaga.

Pro atoatoa le taeao i le tulaga o le gout

O le mea lea, o le matafaioi o se lisi lelei e fatuina i le maʻisuka, faapea foi i le gout, e le o masalosalo. A uma mea uma, o le a mafai ai ona tausia le soifua maloloina atoatoa, tausia lelei le metabolism ma sili atu, lea e tatau mo le gout. O le mea lea, e taua tele le taumafa i le tulaga tuʻuina atu.

O lea la, o le taeao o le taeao e aofia ai le salalaʻau fualaʻau ma le suauʻu fuālaʻau, fuālaʻau mūmū, masini falala ma faʻaaogaina ai le apu ma le suka, e le gata i le suamalie ma le vaivai.

E le gata i lea, e taua i le taimi o le lua o le taeao, e tatau ona e faʻaaogaina se mea teuteu faapitoa, lea na saunia mai i le sipuni o le rose. A maeʻa lea o loʻo i ai se 'aiga o le aoauli, lea e tatau ona e' ai:

  1. susu o le noodle soup
  2. pati pateta falai,
  3. toli.

O sina aotelega o apu fou o le a faʻaalia lava o se meaʻai i le aoauli, ona fai ai lea o le kuka, e tatau ona e faʻavelaina keke tīfei, tipeti fufuluina fualaʻau ma araisa, faʻapea foi ma le lauti.

O se pito sili ona lelei i le aso ma le gout, lea e mamafa i le maʻisuka, o le faʻaaogaina lea o se teuteu o le sana o le sana.

O le a latou fesoasoani e faʻaleleia uma le faʻaogaina o meaʻai, o le mea lea o le a sili atu le lelei o le mea e gaosia. O nei mea uma e talafeagai i le tulaga tuʻuina atu, pe a oʻo mai i le tausisia o le ola maloloina.

O le taumafataga o loʻo tuʻuina atu iinei ma ona mataupu uma, aemaise lava, mea e faatagaina ma mea e le o, e tatau ona mulimulitaia. O lenei mea e tatau ona manatu i ai na o le pau lea o le ala e mafai ai ona faʻaleleia le soifua maloloina ma faʻaleleia i le gout, lea e faʻatupulaʻia vave lava e aunoa ma se auala talafeagai. O le mea lea, o se mea taumafa i le tulaga o le maʻisuka ma le gout e talafeagai, ma e tatau ona matua tausisia ina ia maua ai le 100% o le iuga.

Le aoauli lelei, ou te faatoese mo le popole, Alexey o loʻu igoa.
Na maua e loʻu tama le faamai, na fanau mai i le 1954, i le masina ua tuanai ia Aperila 2012. O le talaaga, pe a ma le 3 masina talu ai, na amata ona fufui ona sooga i lona lima, fulafula, ona sosoo ai lea ma lona vae, fulafula, ona sosoo ai lea ma lona vae, i le vae. Sa agasala o ia i luga o le maʻi tigaina, na galue malosi faaletino i le olaga. Na latou faʻamalosia o ia e alu i le falemaʻi e faʻamaonia pe o le oona, o le tasi, ina ia le afaina, ma isi mea, ina ia maua ai se faʻamatalaga manino, fualaau faasaina, ma isi.
Sa alu o ia i le falemai, o se fomaʻi, na auina atu o ia e suʻe suʻega.
Faʻamatalaga: uric acid: 567.1, suka aʻo leʻi 'ai le 5.6, i le maeʻa o meaai 14.4, C-piptide 3.1, PBAC-6.45%, creatine-127.5, cholesterol-8.9, urea- 9.1, AST-16.9, ALT-25.8, bilirubin-11.8.
Ua togafitia e le fomaʻi: maualuga le cholesterol. Ua maua i le fomaʻi maʻi le GIT. Le suʻesuʻega o le endocrinologist: DIABETES Type 2.
Ma o tagata uma e le tilotilo le tasi i le isi, o tagata taʻitoʻatasi uma e faʻatuina ana lava vailaʻau, ma o lenei ua inu nei:
• mo le cholesterol: Torvacard
• mo le maʻisuka: Siofor
• mo gout: Allopurinol ma Arthrosan
Meaʻai, e leʻo manino pe o le a le mea e mafai ma o le a le mea e sili atu, o le mea e mafai mo le maʻisuka taumafa, e le mafai mo gout, ma le isi itu, o le taimi nei o le 'ai o le siʻi ma le oatmeal porridge, i loʻu manatu oatatal.
E naʻo le tele o fesili:
1) Na ou faitauina le faʻalanoaga, ma maua ai le faʻamatalaga e faapea o fomaʻi o loʻo i ai vae e le mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo mo le maʻisuka, ou te fefe e leai se maʻi suka, leai se maʻi, e foliga mai na te le maua nei tulaga maualuga, ae o le mea e fefe ai. I lenei tulaga, na maua ai Padagra ao le i maua le maʻisuka, e mafai ona ia faia isi suʻega ma suʻega, atonu na sese lona mauaina?
2) E ui i luga o nisi o saite na ou maua ai le avanoa e tuufaatasia ai nei faʻamaʻi e lua, PADAGRA ma DIABETES 2, ae o le faʻamatalaga i na o le lua upu "atonu o le a". Ma o le a le mea pe afai ei ai ni mea se lua, pe faapefea ona togafitia lelei lenei "hodgepodge", o le tino e tasi, ma fomaʻi e fomaʻi ese togafitiga mo faʻamaʻi taʻitasi, atonu ei ai ni feeseeseaiga, ma o le fesili e uiga i lenei mea: masalo ua e feiloai ma PADAGRA ma DIABETES 2, e mafai ona e fautuaina soʻo se auala: forums, theory, books or from your own practice.
3) Ma talu ai o nei faʻamaʻi e lua o loʻo i ai, o le mea lea e faʻafefea ona 'ai saʻo, ou te leʻi mauaina se faʻalanoaga poʻo se faʻamatalaga o mea e mafai ona ou' ai, pe faʻapefea ona fai se meaʻai. Sa ou faitau e uiga i le maʻisuka eseese, na ou faitau e uiga i le gout eseese, lea e le mafai mo le tasi. Masalo ua e mauaina se ituaiga o gaioiga lea e 'ai ai ia tagata, pe afai e mafai ona e maua le meaai saʻo ma le togafitiga faafomaʻi saʻo, OOOOV e matua faʻafetai.

Aua e te tuuaia au mo le tele o lau tusi, ole ole fesili tele, ave lou taimi. A o latou fai mai, na pau mea uma i luga o lona ulu, pe a latou le faatali, latou te manatu o le sili atu o le gasegase ma iinei o le ....

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na talitonu ai o le gout, o le "maʻi o tupu," o le aia tatau lea a le au mauoa ma le tupu o tagata uma e fiafia i le uaina ma le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo. Ae i le asō, e tusa ma le 68% o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o tagata matutua o le mamafa poʻo le mamafa. O se taunuuga, o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua avea ma faʻamaʻi masani e lua e mafua mai i se olaga le lelei. O le tuputupu ae o le numera o tagata e iai le gout ma le maʻisuka i Amerika o loo solia uma faamaumauga i tausaga talu ai nei.

O lenei ituaiga soifuaga o le tamaoaiga, na mafua ai le tootoo, na faaalia e le tusitala Peretania o James Gillray

O le aʻa o se faʻamaʻi e mafua mai i le tele o le faʻateleina o le urate ma le uric acid i le tino. I le gout, tiga faafuasei ma le maamaʻi tiga, fulafula ma le mumu o le paʻu e tupu. E masani ona aafia le limamatua i le oona, ae mafai foi ona tupu i luga o vae, tapuvae, tulivae, lima ma tapulima.

Gout ma le maʻisuka e masani ona fesoʻotai vavalalata

O le maʻisuka ituaiga 2 - o se faʻamaʻi e maua i le maualuga o le suka i le toto, e mafai foi ona avea ma taunuuga o le fafagaina ma le ola mama.

O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka masani e masani ona mafuta faatasi i tagata ei ai uiga masani masani ma tulaga ola, o le sili ona manino o le maʻisuka.

"O le tele o mea lamatia mo le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa lava mo le gout," o le saunoaga lea a Michel Meltzer, MD, o le polofesa lagolago i le Thomas Jefferson Clinic i Philadelphia, faapitoa i le togafitia o le gout. "I le faʻaaogaina o nei tulaga lamatia, e mafai ona e fesoasoani e puipuia pe faʻamalosia lelei nei faʻamaʻi."

"Gout" - o se satirical miniature o James Gillray, 1799

O nisi nei o mea e mafai ona e faia e puipuia ai le atinaʻe o gout ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • Lese le mamafa. "O loo tatou eliina o tatou tuugamau i lenei atunuu ma a tatou tui," o le tala lea a MD John D. Revale, o le faatonu o le mata o fualaau oona i le Houston Medical School. Ina ia puipuia le suka, ituaiga 2 maʻisuka, ma le anoanoai o isi faafitauli tau le soifua maloloina, ua ia fautuaina e te vaavaaia ma le faaeteete lau Body Mass Index (BMI) ma lou taamilosaga puʻu. E tusa ai ma le National Institute of Health, o le lapoa o le puʻu e matua taua lava pe a eseese le numera o le tino i le va o le 25 ma le 34.9 points. O le BMI e silia i le 25 e manatu mamafa i le mamafa, ma o le BMI e sili atu ma le 30 ua manatu o le mea sili ona mamafa.

"Taofi lou pulou i lalo ifo o le 35 inisi (89 cm) pe afai o oe o se fafine ma e itiiti ifo ile 40 inisi (101.5 cm) pe afai o oe o se tamaloa."

  • Amata amata ona faia masani. O faamalositino masani o le a fesoasoani i le pulea o le mamafa ma le maualalo o le toto maualuga. O nei mea taua o le a fesoasoani foi e faʻaititia le maualuga o le uric acid ma o le mea lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le gout.

"Ua lauiloa o le faamalositino e faaleleia atili le faapalepale o le kulukose, lea e faaosofia ai le atinae o le maʻisuka ituaiga 2," o le tala lea a Dr Revell. Na ia fautua atu i ona tagata gasegase 30 minute o le tino faaletino, a itiiti ifo ma le lima aso i le vaiaso. Afai ei ai sau osofaiga ogaoga o le gout pe afai e faʻamaʻaʻa ou sooga ona o le mamafa o faafitauli, o nisi ituaiga o gaoioiga faaletino e mafai ona faigata. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le polokalama sili ona lelei mo au.

  • Taofi le inu ava malosi. Sa faʻatautaia e saienitisi mai le Falemaʻi Tele Massachusetts se suʻesuʻega iloga i le sootaga i le va o le pia ma le faʻaleleia o gout. Na latou iloa o tagata na inu i le 2 i le 4 ipu ava i le vaiaso e 25% le sili atu i le lamatiaga mo le atinaʻeina o gout. Ma o i latou na ave i le avetaavale e le itiiti ifo i le lua ipuinu o le pia i le aso na faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi e le 200%.

"O pia ma agaga e faateleina ai le maualuga o le uric acid," o le tala lea a Michel Melzer. E tusa ai ma le uaina, e leai se tali e tasi ma suʻesuʻega. O le inu malosi foi o se tulaga matautia tele mo le gout. "E le gata i lea, o tagata gasegase na lafoaia a latou falesa e lua o pia i aso taʻitasi na amata ona paʻu le mamafa, lea na faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, o le ae maua faalua faalua pe afai e te le taliaina le pia, "o lana tala lea.

  • Aloese mai meainu e maualuga i le suka. O suʻesuʻega e faʻaalia ai o meainu e aofia ai le tele o suka poʻo le fructose, e pei o suauu fualaau aina poʻo le siaki, e faʻaititia ai le ono aʻafia. E oʻo lava i le faʻaaogaina masani o le moli eletise e mafai ona faateleina ai le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi O le teenaina o meainu suamalie o se auala sili lea e faʻaitiitia ai le kalori meaʻai o lau meaʻai, faʻaalu sina pauna ma faʻaleleia lau soifua maloloina.
  • Amata ona mulimulitaʻi i le meaai. O se taumafataga mo le gout e faʻamoemoe i le puleaina o elemene o le uric acid e ala i le faʻaitiitia o le taumafa o mea taumafa maualuga i purines. O oloa Purine e maua ai se maualuga o le uric acid i le tino. O le tele o gaʻo purine o loʻo maua i le ate ma isi meaʻai manu, faʻapea foʻi ma taula. O isi mea taumafa e aloese mai le kuka e aofia ai lobsters, anufe, fulufulu, vao, malati, povi, puaa, ma le tamai mamoe. Aua e te popole e uiga i le le atoatoa o nei meaai suamalie mai le meaai - ia na o le 'ai ia i latou i le tulaga lelei, e le silia ma le tasi le vaega itiiti i le aso.
  • Taumafa tele meaʻai susu. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le susu susu, faʻapea foʻi ma isi mea gaosi susu, e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le gout, o le tala lea a Meltzer. O loʻo i ai foʻi faʻamaoniga e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 i le faʻaaogaina o oloa gaosi susu. Faamoemoega: ia faʻaaoga mai le 500 i le 700 kalama o meaʻai susu i aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga