E mafai ona ou faʻaogaina faʻasalaga o sana ma falaoa pipi ma pancreatitis? Fua ma auala e faʻaoga ai

O togafitiga o le pancreatitis ma togafitiga faʻa-tagata, o le a talanoaina i le aso. O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le tele o taimi, o le pancreatitis chronic o le faʻaauau pea o le pancreatitis.
O lenei faʻamaʻi e faʻailoaina i taimi o le vevela, ma vaitaimi o le faʻamagaloga. O le maʻi e umi ma e mafai ona tumau mo le tele o tausaga.

Faatasi ai ma le tiga o le pancreatitis, o loo i ai pea le tiga i le pito i luga, o le tiga ua tuuina atu i le pusa, i le afa agavale o le pito i lalo, i le fatu. Ma e mafai foi ona tupu le tiga pe a maeʻa le 'ai o meaʻai. E mafai ona tupu mai i taimi taʻitasi le vaivaiga.

O le faagasologa o le pancreatitis e masani ona mafai ona alualu i luma, e mafai ona oo atu ai i ituaiga uma o faafitauli, i le le lelei o le pancreas.

Faailoga o le pancreatitis masani: o le manava o le tino, o le belching e aliali mai, atonu o le gasea, vomiting, galuega o le digestive o loʻo faʻalavelaveina, faʻaleleia le gaosiga o le gaʻo i totonu o le manava, ua faʻalavelave le nofoa.

O mafuaʻaga autū o le pancreatitis o le gasegase o le biliary system, maʻi o le ate, mea inu malosi, ma le manaʻoga, manuʻa, faʻafitauli maʻi. I le pancreatitis masani, o se matafaioi taua e mafua mai i le soifua maloloina o meaʻai. E tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o gaʻo, o le taumafa e tatau ona i ai se faʻaopoopoga o le polotini, o meaai e tatau ona masani ai i le tolu, fa itula. Ma afai e tupu tele tiga, e mafai ona e matelaina i le tasi, lua aso.

O vailaʻau mai vailaʻau faʻamalositino e ave i le amataga o le faʻamaʻi, ina ia faʻasalalau ai le failautusi ma galuega tau afi a le pancreas, faʻapea foʻi ma le aveesea o le faʻaogaina o le faʻaogaina. Ave ni meaʻai ma teuteuga o laau toto.

Faʻailoga pancreatite faʻasolosolo togafitiga faʻatoʻa.

Uma masani. Matou te ave se sipuni se tasi o mutia, sasaa se ipu vai inu, tuu mo le itula e tasi, ona faamama lea o le fua. Matou te ave le tasi vaetolu o le tioata ao le i fafagaina faatolu i le aso mo aso e tolu, sefulu aso le mamao. O le fusi e faʻamaopoopo le pancreas ma le gastrointestinal tract.

Chicory aʻa. Fesoasoani i le pancreatitis chicory aʻa. Matou te tago i ni teaseti se lua o le aʻa nutimomoia, sasaa se ipu vai inu, vevela mo le 5 minute i luga o le vevela vevela, tumau seia maeʻa, ona fufulu lea. Inu i le siva i le aso atoa ma le pancreatitis. Faaaoga le 21 aso, ona oʻo lea i le vaiaso malolo.

Umu mumu E tatau ona e tolu laulaau o se pulou auro, ia tofu le itiiti ifo ma le 20 cm. E tatau ona tipi le laʻau, taofi i totonu o le tolu ipu vai mo le 20 minute i luga o le vevela, vevela. E tatau ona e ave se sipuni sipuni i le aso, ma faʻaititia le fua o aso taitasi o decoction i le 150 mililita i le aso.

Fuga o le ua. Faatasi ai ma le pancreatitis, ave se teuteuga o stigmas. Matou te 'aina se tasi sipuni tele o mea e gaosia, ma sasaa vai malulu ma tumau mo le tasi itula. Ona faʻaalu lea o se afi mumū ma faʻapipiʻi mo le 5 minute, mālūlū, faamama. Faʻaalu faatolu i le aso, tasi le ipu fala.

Pulu (fusiua). O maʻi pancreatitis e togafitia i le fusi o laulaʻau pi. Matou te tolu laulau punetini, laʻau pipi, sasaa le afa lita o le vai inu i luga o le fola, faʻaauau le 5 itula i le vai vevela, ona fufulu lea. Faʻaalu le afa itula ao le i 'ai, afa afa i le aso.

Oats Latou te togafiti i le pancreatitis ma le decoction o oats. O avo e tatau ona fuafua lelei. Ona toesea lea o le oats, faatumu i le vai vevela mafanafana ma tuu ai mo ni nai aso i se nofoaga mafanafana.Pe a totoina fatu, e tatau ona fufuluina lelei, mago, ma salalau i luga o gau. A uma le oats, olo i totonu o le falaoamata. O lenei falaoamata e tatau ona faʻaaogaina i le tasi le sipunini i le lua selau kalama o le vai, ona kuka ai lea mo ni nai minute, ia faʻamalie mo le 40 minute, vela ma inu. O le kuka kuka e le mafai ona teuina mo le silia ma le tasi ma le afa itula. Mo faʻaoga taʻitasi, e manaʻomia le teuteu o se teuteuga fou.

Toe faʻafoʻi le galuega faalilolilo o le pancreas.

O le seleseleina o laau afu 1. Ave le fua, mai ia laau, ma ave i se tasi vaega: vao o St. Ioane, vao e tolu lanu violē, manulele o le mauga (knotweed), fua o le sana, fua o vao masani, tele vao vao. Matou te aveina se tasi o sipuni o se paluga o laau mamago i totonu o le tasi ipu malamalama vai, matou te faʻamalosi mo le 20 minute i totonu o se pusa faamau. Ave se tasi tioata o le afu, i le ituaiga o vevela i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso.

Aoina o laau afu 2. Matou te saunia se teuteuga o laau afu, ave se tasi vaega o mutia mint, vao vao lalandine, lanu samian samasama, laulaau lau tolu o le matamata, ma vaega e lua o togafitiga faafomaʻi, paʻu buckthorn. Matou te ave se sipuniti o le faʻafefiloi o afu i totonu o se ipu vai, faʻapipiʻi pe tusa ma le 5 minute i luga o le vevela vevela, faʻamalosi mo le tusa ma le 20 minute, faamama, ave le afa afa i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso. O sea decoction e faʻapipiʻiina le nofoa ma faʻasaʻo le mumū.

Juices mo pancreatitis.

Cranberries Latou te aumai le sua mai le fualaau mama. Faʻaalu faatolu i le aso i totonu o se sipuni sipuni. O le sukalani e atili ai le sua pancreatic.

Vaimato. Matou te taʻi tolu pateta lapopeta ma le tasi, lua kāloti, matou te pasia fualaau faisua i totonu o le sua, e tusa ma le 200 kalama o le sua. Inu lenei sua i luga o se manava leai, ao le afa itula e tatau ona taoto ai ma pe a uma le itula e mafai ona e 'ai i le taeao. E tatau ona e inuina le vai mo aso e fitu, vaiaso malolo. O le sua mama mama e fesoasoani tele.

E maua le tamato. Ave le sua mai le fualaau aina suamalie fou ma fua. Inu le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso mo le afa ipu. O le Tomato juice e faʻateleina ai le galuega faalilolilo o le pancreas.

Paʻu paʻepaʻe. O fualaau e faʻaleleia ai le pulelasi o le talo, pani ma le gastric juice. Ou te inuina le sua o le afa sina afa i foliga mafana faalua, faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

O togafitiga o le pancreatitis ma togafitiga faʻalapotopotoga ua iloa nei e oe. Ae ia manatua o le tiga tele i le pancreas, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ae leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Mataʻituina lou soifua maloloina. Ia soifua maloloina

O le kulupu mo pancreatitis o loʻo aofia i le lisi o oloa faʻasaina mo lenei maʻi. Ae ui i lea, e le manaʻomia ona e faʻafeiloaʻi e faʻavavau se mea mai se tamaitiiti mai foliga o le kuka. I le taimi o le faamagaloga, o sana ma oloa e faʻavaeina e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga, e ui lava e matua faʻaeteete lava.

Faʻafefe i le tino

E mafai ona ou 'ai sana i le pancreatitis? I le mumū poʻo le faʻamafanafana o le pancreas, o lenei oloa e matua faʻasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o fatu e faʻamatalaina e se fausaga faigata. Mo le galoina o filo o meaʻai, o le tino o le maʻi e manaʻomia ai le tele o taumafaiga. E oo lava i se tagata soifua maloloina pe a uma le taumafaina o ulu ufi o kapeti e lagona le vaivaiga faaleo i le manava.

E le gata i lea, o fatu fatu e aofia ai le tele o le suka, lea e le faigofie ona fai, talu ai e manaʻomia ai le tele o enzymes. O lenei mea e mafua ai le faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le pancreas, lea e faʻateleina atili ai le faʻaogaina o le faʻaiʻuga. A maeʻa, faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o le maʻi e fautuaina le fiaʻai ina ia mautinoa le malologa atoa o le okeni.

I faʻalavelave mataʻutia o le gasegase o le pancreatitis, poʻo le faʻavavevaveina o pancreatitis, e le faʻasaina oloa o loʻo i lalo o sana:

  1. Pupu vine, kate pipi poʻo kuka.E le mafai ona e 'ai i se oloa gaosi, aua o taimi o sauniuni o vailaau faʻasaina e faaopoopoina, lea e aʻafia ai le setete o le okeni. E le fautuaina le faʻaaogaina o salati, e aofia ai fatu.
  2. Nofoaga uʻu. Faatasi ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis, o le 'aiina o nei mea e matua faʻasaina. E ui lava i le togafitiga faapitoa ma le leai o se malosi pe a uma le taumafa, o le oloa e aofia ai le tele o vailaʻau eseese, mea suamalie ma isi mea leaga.
  3. Popcorn E le fautuaina mo le faʻaaoga e tusa lava pe o tagata soifua maloloina atoatoa e fesoʻotaʻi ma isi faʻaopoopoga o vaega o ia mea. "Faʻaleagaina togafitiga" e aʻafia ai e le gata i le pancreas, ae o le gastrointestinal tract a se tagata.

Pancreatitis Corn Eating

E naʻo le mafai ona aofia ai oloa faʻatau i totonu o le lisi autu pe afai e maua se faamagaloga mautu. Ae ui i lea, e leai se manaʻoga e vavaeeseina atoa mai le taumafataga, talu ai o le oloa e aofia ai le tele o vitamini, elemene elemene ma isi vaega aoga.

I le pancreatitis e masani ai, ua mafai ai ona 'ai le falala. E mafai ona e faʻatau pe sauni e teu ai. O fatu nutimomoia e sili atu ona faigofie ona eli, e aunoa ma le faia o se avega mamafa i totoga oona i totonu o le manava, ma i le taimi lava e tasi e maua ai le tino ma mea taua. Ina ia maua le soifua maloloina lelei, e tatau ona e kukaina i luga o le vai, talu ai o meaʻai susu uma e afaina tele ai le pancreas. E tatau ona kuka i le vevela vevela mo le 20-30 minute, a maeʻa ona afifi lelei lea o le apa ma tuʻu i le ogaumu. O lenei mea o le a mafai ai e le falaoa ona maua le vaivai ma le toesea atoatoa o fatu. E le fautuaina e faaopoopo le pata ma isi gaʻo i le masini tapuni.

E ui lava i le mea moni o le sana sana ua faigata tele i le manava, pe a maua le faʻamagaloga, e mafai e le maʻi ona 'ai sina meaʻai. E tatau ona faʻaumatia e le sili atu i le tasi le taimi i le vaiaso, aʻo e tatau ona mataʻituina lelei le tulaga o le tino. A oʻo ina faʻaletonu sina faʻafitauli, o le a tatau ona lafoai vave sana.

O stigmas ma le pancreatitis e faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloina i foliga o se teuteuga. O le a latou fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega o le exocrine o le okeni ma toe faʻafoisia le gaioiga o le gastrointestinal tract. Mo le sauniuniga o se vailaʻau 1 tbsp. l E tatau ona sasaa mea elemene eletise i le 1 ipu vai malulu ma tauanau mo le 50-60 minute. Faʻavave le vevela, aumai i se vevela ma faʻafefe mo le 5-7 minute. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe ma ave le 1 ipu o vailaau faafomai i le aso. O le umi ole togafitiga e 2-3 vaiaso.

I totonu o le pancreatitis ma le gasegase, e tatau ona e usitai i fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faʻavave ona faʻagasolo le faʻaogaina o le mimiti i le paʻu ma maua ai le faʻamagaloga mausali.

O le pancreatitis o se maʻi fomaʻi lea e aʻafia ai siama pancreatic. E faʻaalia i le paʻu o le fusi i le saʻo saʻo, o se lagona o le vaivai, leu ma vomiting. O le maʻi e mafai ona tupu i ni mea se lua: o le gasegase ma le tumau.

Afai e te masalomia le atinaʻe o pancreatitis, e tatau i le tagata gasegase ona suʻe se suʻega atoa. Togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O vailaʻau faʻaaogaina, o se taumafataga faapitoa e faʻatulagaina. O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani foi i le ausia o se taunuuga sili ona lelei, ae faʻaaogaina faʻatasi ma isi metotia ma na o le faʻatagaga a se fomaʻi.

O le aoga o vailaau faʻaleaganuʻu e mafua ona o aʻafiaga nei:

  1. aʻafiaga o le antispasmodic
  2. faatelevaveina le faafouga o meaola oona,
  3. aafiaga e tetee ai le inflammatory.

E faʻafefea ona togafitia pancreatitis faʻatasi ai ma le fesoasoani a suʻega a tagata - matou te toe iloilo atili. O auala sili ona lelei o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Umu mumu

Ave tolu lau o le laau ma se umi 15 - 20 cm, tipi i ni fasi vaega, sasaa le 700 ml o vai inu.Faʻaauau le vevela ma le vevela mo le kuata o le itula. Ona tatau lea ona afifiina le fofo i se palanikeke mafanafana ma tuu ai mo le tusa o le afa aso. E mafai ona e faʻaaoga le oloa maeʻa i le 3 - 4 inumaga i le aso, 50 ml i le tasi, 40 minute ao lei faia le taumafataga. O lenei vailaʻau o loʻo teuina lelei. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona vevela se mea e tasi i se vai vai.

Foeshka masani

O lenei laau e tele naua mea lelei i luga o le pancreas. Muamua lava, o se tonic, anti-inflammatory, astringent, anti-allergic and antispasmodic aafiaga. O le tausoshka e aofia ai le tele o flavonoids, kulupu, glycosides, alkaloids, resins ma isi vailaʻau e iai se aafiaga lelei i le tino.

Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e faʻafefiloi 1 sipuni sipuni o le vailaau faʻamalosisi ma le 0.2 l o le vai inu ma tuʻu ai e faʻaoga mo le 10 minute. O le mea e maua ai le vaevaega ua vaevaeina i ni talisuaga se tolu ma inu i le afa itula ao lei faia le taumafataga. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau i le taimi o se taumafataga.

Ina ia ausia se taunuuga tumau, o togafitiga masani e fautuaina ai le faʻaaogaina o le fusi mo le 90 aso i nai vasega laiti: a maeʻa le 21 aso o le faʻaaoga, e tatau ona faʻatulaga le reposhka mo le tino e malolo mo le 10 aso, ona toe fai lea. O lenei meafaigaluega, e faaopoopo atu i le faʻaaogaina o faailo o le mumū i le pancreas, fesoasoani e faʻamaonia le moe ma faʻalavelave ai le atuatuvale.

Ina ia saunia le fualaau faasaina, e mafai ona e faʻaaogaina se laau mamago poo ona fatu. Ave le 1 sipunifi o le dill ma faʻafefiloi ma le 0.2 l o le vai inu, tuʻu mo le 10 minute, ona faʻamaʻi ma faʻaopopo sina vai laitiiti e fai ai 200 ml. E fautuaina e 'aina le afa itula ao lei faia se taumafataga i se tulaga mafanafana.

O faʻamalologa o meatotino o faʻasalaga o sana

Suesuega faafomai e faamaonia ai le i ai o se numera tele o mea aoga i fila o le sana.

O le i ai o se numera tele o mea aoga e mafua mai i le i ai o vaega eseese o le biologically active in the composition of the raw materials.

Talu ai ona o le tamaoaiga o le kemikal, o le stigmas e faʻaaogaina uma i aganuʻu faʻaleaganuʻu ma aganuu.

O suʻesuʻega ua faʻatuina ai le i ai o vaega nei o vailaau faʻasolo i le tuufaatasiga o mea e gaosia ai laau:

  • afuaga o le vitamini K1,
  • Vitamin C
  • pantothenic acid
  • tannins ma ituaiga eseese o le oona,
  • glycosides,
  • Saponins,
  • alkaloids
  • uila
  • ogaoga taua ma gaʻo.

O le i ai o nei vailaʻau faʻasolosolo faʻasalaga faʻaputuina o le sana i mea nei:

  1. Toto.
  2. Cholagogue.
  3. Antispasmodic.
  4. Faʻailoa.
  5. Faamalosia.
  6. Hemostatic.

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau mo togafitiga faafomaʻi e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tafe o le talo ma puipuia ai lona faʻaleagaina ma faʻaititia ai le viscosity ma le maualuga o le pule faʻanatura.

O vaega mai le tuufaatasiga o filo e fesoasoani i le faʻamavae ma le faʻaaogaina o maa laiti e maua i totonu o le fale, fatuga ma fatuga.

O le faʻaaogaina o tupe faʻavae i luga o lenei meafaitino e maua ai se aafiaga lelei i metabolic processes in the body.

O vailaʻau fesoasoani e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma faʻateleina lona tetee atu i faʻamaʻi pipisi, faʻaititia le aofaʻi o bilirubin i le toto.

O le mauaina o le meatotino o le faateleina o mea o loʻo i totonu ole palatini ma platelet i totonu o le toto, o tapenapenaga ua saunia i luga o le faʻavae o meaola laʻau e mafai ai ona faʻamalosia le faʻaaogaina o le toto.

O se taunuuga lelei o le faʻaaogaina o fualaau oona i le tau faasaga i le mamafa. Faʻaitiitia o le manaʻo.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o siama o le sana e fautuaina pe a faʻaalia maʻi nei:

  • urolithiasis,
  • cholecystitis
  • lapisi
  • maʻisuka nephropathy,
  • cystitis
  • hepatitis
  • o le valevale ei ai se eseesega o mea,
  • afaina ma isi.

O vailaʻau faʻasaina e faʻavae i luga o suauu o le sana o loʻo faʻaaogaina i le tulaga o mea faʻapipiʻi suavai, mea faʻaleagaina ma teuteuga.

Pancreatitis masini sima

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O faʻamaoniga autu o lenei maʻi o ni tiga ogaoga i le vaega o le pancreas ma le faʻaalia o le gaioiga i gaʻo o le gastrointestinal tract.

O suauu suauʻu i pancreatitis e faʻaitiitia ai le malosi o le faʻaogaina o le mumusu i totonu o masini o le pancreas. O faʻauluʻau o le talo mo le pancreas e faʻasaʻo ai le tiga.

Mo le pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga se mea teuteu e faia mai le stigmas o sana.

Sauniuniga o le susu e faapenei:

  1. O se sipuni sipuni o mea faʻaaoga e manaʻomia e sasaa ai se ipu vai malulu.
  2. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faʻamalosia mo se itula.
  3. A uma ona faʻamalosi, tuʻu le paluga ile vevela vevela ma vela mo le lima minute.
  4. A uma le kuka o le kulupu, e tatau ona faʻamamaina ma faʻafefete le susu.

Ave le gauga saunia i le tolu taimi i le aso, tasi le ipu malamalama taʻitasi.

Mo le toe faʻafoʻiina o le galuega faalilolilo a le tino, e fautuaina e fomaʻi le faia o se faʻasalaga ua saunia i luga o le faʻavaeina o togalaau e aofia ai:

  • suauu o sana,
  • St. John's wort herbs
  • mutia o le mauga,
  • tolu lanu violet lanu,
  • Fualaau faisua
  • tele vao vao vao.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o mea faʻatau i totonu o le pancreatitis oona e faʻamalolo ai le mumū ma faʻasaʻo le pancreas.

I le taimi lava lea e tasi e pei o stigmas o le sana, e fautuaina e faʻaaoga palu pusi pe a togafiti le pancreas.

Afai o le falaoa pipi ma le pancreatitis e faʻaaogaina i fila, ona maua ai lea e le tagata maʻi se faʻaleleia atili i le toto ma le manaʻo. O penefiti o loʻo i totonu o le oloa faʻamalosi o le tausiga o le beekeeping mo le mamafa o le mamafa o loʻo aʻafia ai le atinaʻe o pancreatitis.

E le gata i lea, o le pollen pollen i pancreatitis e fesoasoani e taofi ai le faʻaogaina o le fuga ma le pala. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o lenei oloa e maua ai se aafiaga faʻaosofia i luga o le microflora o le intestinal ma faʻatasi ai loa i le taimi lava e tasi ona taofia le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o le pollen i le foliga masani o pancreatitis e fesoasoani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le toe foʻi ma maua ai se aoga aoga ile faagasologa o le faʻamalolo o mea e faʻaleagaina ai le tino.

E le gata i lea, o le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata na faʻaaogaina suauu ma falaoa pipi mo togafitiga o pancreatitis, o nei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi o le vai gao.

Contraindications i le faʻaaogaina o vailaʻau

A faʻaaogaina filo o le sana, e tatau ona mafaufauina le tele o faʻailoga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se auala mo togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma faʻamautinoa le fua o fualaau o loʻo faʻaaogaina.

Afai o le tagata maʻi e maualalo le mamafa o le tino ma le le lelei o le manaʻo, o le faʻaaogaina o teuteuga ma mea e maua mai i luga o fila sana e le taliaina.

O le faʻaseseina o le faʻaaogaina o le i ai foi o veins varicose veins ma faʻateleina le tui toto. O nei vailaʻau e le tatau ona faʻaaoga i le i ai o le thrombosis ma le thrombophlebitis.

O le tutoatasi tutoʻatasi o se togafitiga faʻatasi ai ma aʻafiaga o le sana mo maʻi e mafua mai i le atinaʻe o pancreatitis e le taliaina.

O le taitaia o togafitiga ma le fesoasoani o lenei mea totino e mafai ona faʻaosofia ai le tagata maʻi ina ia i ai ni faʻafitauli o le maʻi ile vaega o vailaʻau faʻasolosolo. O lenei itu e aʻafia ona o le i ai o le tagata le toʻa i le maʻi.

Afai e tulai mai se ituaiga o pancreatitis, e tatau ona manatua o lenei ituaiga o faʻamaʻi e le togafitia i le fale, ma o le faʻaaogaina o togafitiga faʻavae e faʻavae i togafitiga faʻasalalau e mafai ona na o se maʻi masani o le maʻi.

O faʻamalologa o faʻasalaga o faʻasalaga o sana o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Barberry tincture

Ina ia faʻaumatia faailoga o pancreatitis, saunia se tincture. Faʻapipii 100 g o le barberry ma le afa lita o vodka poʻo le ava malosi. Taofi le paluga mai le malamalama mo le 1.5 vaiaso e tumau ai.Lulu le pusa i taimi taʻitasi. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona fufulu ma faʻamaeʻa le oloa maeʻa i le sipuni ao leʻi 'aʻai.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai lona tele o vitamini ma minerale e fesoasoani i se aafiaga lelei i le tino atoa. Ina ia saunia le vailaau, e tatau ona e sasaa se sipuni sipuni o le suauu ma le 250 ml o le vai vevela, tuu mo le 10 minute, ona tuu lea i luga o se afi ma faʻapala mo le 5 minute. O le taimi nei ua uma ona faamamaina le gaʻo ma faʻaaogaina le 200 ml aʻo leʻi fafagaina faatolu i le aso.

O se meafaigaluega tutusa e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le talo, e faʻaitiitia ai lona viscosity. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le puipuiga malu, faʻavasegaina o metabolic processes ma se faʻaitiitia o le manava. O le teuteuina o le saito o le sana e aveesea ai tiga ma faailoga o le mumū i pancreatitis, ma fesoasoani ai foi i le aveeseina o maa mai le vevela ma le gall vladder.

Tala o le au faitau

Na ou faʻateʻaina ni faafitauli faʻaogaina i le fale. Ua tasi le masina talu ona ou galo e uiga i le tiga matautia i le manava ma le fatu. Heartburn ma le taʻavale pe a uma ona 'ai, o le manava faʻamalosi e le toe faʻalavelave. Oi, o le a le tele na ou taumafai ai i mea uma - e leai se mea na fesoasoani. E fia taimi na ou alu ai i le falemai, ae na faatonuina aʻu i taimi uma e le o fualaau faasaina, ma ina ua ou toe foi mai, sa feteenai lava fomai. Ma le mea mulimuli, na ou taulimaina faafitauli faʻaogalua, ma faʻafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma ei ai faafitauli faʻaogaina e tatau ona faitau!

O se faʻalavelave o le tele o auala

E tele taimi e aofia ai le faʻaogaina o le tele o fausaga o le vaitafe oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatitis ma le cholecystitis, e mafai ona maua se fua lelei i lenei vailaʻau. Togafitiga e faia i ni tulaga.

I le laasaga muamua, o le maʻi e faʻatau Pheonin. E mafai ona e kuka e tusa ai ma lenei fua. Faatumu le fagu faʻamafaʻailoga ma solofanua mafanafana ma aʻa o le hawthorn i le ratio 2: 1. Faatumu i le vai ma tuu e tu mo le tusa o le itula. I le isi laasaga o sauniuniga, e aoga le tuʻuina o fagu i luga o le afi ma kuka mo le 5 i le 7 itula.

I le faaiuga o lenei vaitau, ua faʻafefete le susu, o isi aʻa ua toe sasaa i le vai ma ua kuka mo le isi 3 - 5 itula, ona toe faʻavaivai lea o le vai. O vaega uma e lua o le falala suamalie e tatau ona faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi mo ni nai minute. O lenei ua sauni le mea faigaluega. E tatau ona e 'ai i le tolu taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga e tusa ai ma le polokalame:

5 aso - 1 sipuni,
4 aso - i le 0.5 tbsp. l sili atu
3 aso - 2 sipuni.

O le laasaga lona lua e aofia ai le faʻaaogaina o nila ma oso aʻe ai i luga. 500 kalama o fualaau aina ua sasaa mai i le 3 lita o le vai, mausali mo le afa itula, ona kuka ai lea mo le 10 minute. O le taimi nei ua faʻatagaina le susu e tuʻuina atu mo le 120 minute, mulimuli ane o fua o fufulu, ma o le oloa ua toe tuʻuina i luga o le afi.

A maeʻa lena, 0.1 kilokalama o nila fou e faaopoopo i le broth rose ma faʻapipiʻi i luga o le mumu filemu mo ni nai minute. O lenei ua vailaau vailaʻau, ua palu faatasi ma le 3 sipuni tele o le meli ma faʻaaoga 200 ml i le maeʻa ai o le 'ai. O le vaega lona tolu o loʻo faʻatino tutusa ma le muamua. E tatau ona teu uma ia susu i se nofoaga malulu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le mea manaʻomia e sili atu ona vevela.

Ina ia faʻamalo le kuluma ma faʻaleleia le aveeseina o le talo, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻafefeteina o aʻa. E fesoasoani foi i le malepelepe o maʻa i le gallbladder ma le faʻaumatia. Muamua vaega o le laau e tatau ona nutimomoia i le paʻu. Ona tago lea i ni nai sipuni o le laau gaosi ma faʻafefiloi ma le 200 ml o le vai, faʻapipiʻi pe a ma le 5 minute.

I le faaiuga o lenei gaioiga, e tatau ona faʻafefete le susu e oʻo i le vevela o le vevela. A maeʻa lenei mea, faʻaaoga togafitiga, inu le mea e tupu i le aso atoa i ni vaega laiti. E mafai ona e faʻaaogaina lenei meafaigaluega mo le sili atu ma le 3 vaiaso, a maeʻa ai se aso malolo mo le 7 aso.

Faatasi ai ma se auala talafeagai, o le togafitiga o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata e maua ai se aafiaga sili ona lelei. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se tasi o vailaau ua taʻua i luga pe a maeʻa le fautuaga a se tagata tomai faapitoa.

O le kulupu mo pancreatitis o loʻo aofia i le lisi o oloa faʻasaina mo lenei maʻi. Ae ui i lea, e le manaʻomia ona e faʻafeiloaʻi e faʻavavau se mea mai se tamaitiiti mai foliga o le kuka. I le taimi o le faamagaloga, o sana ma oloa e faʻavaeina e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga, e ui lava e matua faʻaeteete lava.

Fuga o stigmas - o le a lea?

O le fatu o se laau totō, e le maua i le vao. E tupu ma e faʻasolosolo i soo se mea. Mo togafitiga togafitiga, o suauu ma sana e faaaoga, o lauiloa lauiloa o lauulu. O laʻau e maua ai filo o loʻo maua i totonu o le pulu. Mo togafitiga faafomaʻi, e aoina pe a maua e le sana se lanu paʻepaʻe.

E selesele lima lima filo, ona faʻamago ai lea o meaʻai. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga mea faʻapitoa poʻo le faia i le paolo, pe a leai se la, ae o le ea fou e tafe. O se falemaʻi o se nofoaga lelei mo kulimi mama i le fale. Ua salalau le laʻau i le pepa. E faasolosolo taimi e fesuiai ai ina ia mamago mai itu uma, e le faʻasaina. A maeʻa lenei mea, e fautuaina le lauulu o le sana e teuina i totonu o se pogisa, mago, ma lelei le nofoaga. O le ola o le fila e 2-3 tausaga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O lauulu o lauulu e tele mea aoga. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻatonuina fualaau oona e maua ai vailaʻau mo togafitiga o faʻamaʻi nei:

  • cholecystitis - mumū o le gallbladder,
  • faʻamaʻi faʻavafesa o le hepatitis - mumu o le ate o le ate,
  • biliary dyskinesia - faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga o le biliary e mafua ona o le le lelei o le gallbladder,
  • cholangitis - o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le mumu o le talo,
  • edema e mafua mai i le faaputuputu o le tele o le vai i le tino,
  • nephrourolithiasis - o se faʻamaʻi lea o loʻo i ai i le fatuga ni tamai maʻa,
  • gasegase e mafua mai i se numera laʻititi o le prothrombin.

E faʻafefea ona fai fatuga o saito

Mo togafitiga, teuteu poʻo mea faʻaleagaina ua saunia mai fila sana. Faaaoga i ai i le tele o aso i se aso. O le mea e kuka ai, pe faʻapefea ona faʻaoga, e faʻalagolago i le faʻamaʻi ma uiga taʻitoʻatasi o le tino. E le fautuaina e filifili tutoatasi le togafitiga mo oe lava - e tatau ona faia lenei mea e se fomaʻi agavaa, talu ai o tupe ma faʻasalaga o sana e tele faʻasolega.

O le fua mo le faʻafefete i faʻamaʻi ate

O faʻamaunuʻu o fiber e fai ma lelei mo faʻamaʻi ate. Ina ia saunia i latou, e te manaʻomia le 1 teaspoon o stigmas ma le 1 ipu vai inu. Ua sasaa mai fagu i le vai. Tuʻu pe a ma le 20 minute. O le faʻasolosolo faʻasusu e faʻamamaina e ala i le susu. E tatau ona faʻaaoga 20 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso. Ave 2-3 teasetetete i le taimi. Teu le faʻasolo mo le sili atu i le 2 aso i se nofoaga malulu malulu.

Teuteuga mo le togafitia o maʻi gallstone

O fualaau e pei o se decoction mo le tetee atu i faamaʻi o le gallstone ua saunia e faapenei: 1 tsp E sasaa le manogi i le 1 ipu ipu vai. Mo le kukaina, faʻaaoga se vai faʻaʻeleʻele: tuʻu se atigipusa ma se vaifofo o mea e masani ai i totonu o se atigipusa o loʻo faʻapipiʻiina ma ufiufi tapuni ma vevela. O le taimi o le kuka e afa itula. A maeʻa lenei mea, e faʻamaʻaina, ma faʻapipiʻi se paʻu o le kululu kulu. O le tele o le mea e maua mai ai le vai ua faʻafetaui i le uluai (1 tioata). Ave le decoction e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi ma faatonuga.

Faamalologa decoction mo pancreatiti

O loʻo i ai se auala sili ona lelei e togafitia ai le pancreatitis. Muamua e tatau ona e faʻafefete i le falai, mea vela, ma meaʻai gaʻo. I meaai paleni, e manaʻomia ona sui i meaʻai aano o moa, lapiti ma iʻa. Faʻaaofia le susu, faʻi, ma meaʻai susu i lau'aiga. I le faaopoopo atu i meaʻai, faʻalogo i le faʻalagona lagona. Mo togafitiga manuia, e tatau ona e taitaia se olaga toafilemu, e aunoa ma le atuatuvale ma le popole.

Ina ia faʻafetaia pancreatitis, e faʻaaogaina se fualaau faasaina. E aofia ai:

  • fualaau faisua
  • o le mutia o le celandine
  • suauu o sana,
  • Highlander vao
  • laʻau aʻa
  • tricolor violet aʻa.

Ave vaega taʻitasi o le 10 g, sasaa 500 g vai inu. Tuu le faʻafefiloi i le vai i luga o le afi, aumai i se vevela. Ona kuka ai lea mo le 2-3 minute. Aveese mai le vevela, malulu. Inu 3 taimi i le aso mo le lua vaiaso 20-30 minute aʻo leʻi 'ai. I le faaiuga o lenei vaitau, ia saunia se isi gaʻo, lea e aofia ai: chamomile, fatu pi, mite laulaau, fuamoa ma fualaau fugalaau. Latou te inuina mo le masina.

E fia aso e inu ai se teuteuga ma pe faapefea ona fai?

Faʻaaogaina o meaʻai ma teuteuga o fila sana e ave e tusa ai ma le molimau a le fomaʻi. O le umi o le faʻatagaina e faʻalagolago i le ituaiga ma le malosi o le maʻi, o le mea lea ua fuafuaina ai le tagata lava ia, i le amanaʻiaina o uiga uma lava. Lulu le mea na tupu ae leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻamafanafana. Faʻalagolago i le tausaga ole maʻi. E masani lava mo se tagata matua, o le fua e mafua ai le 1 i le 3 sipuni i 3-4 itula. Mo tamaiti, e itiiti ifo:

  • tamaiti mai le 3 i le 7 tausaga le matua - 1 sipuni o le faʻafefeteina,
  • se tamaitiiti e 7 i le 10 tausaga le matua - 1 sipuni meaai,
  • tamaiti mai le 10 i le 14 tausaga - 1 sipuni,
  • sili atu i le 14 tausaga, ave le fualaau faasaina i le fua o se tagata matua.

O a faʻamanuiaga o le faʻamalo o le sana mo le paʻu o le mamafa?

O filo o loʻo masani ona maua i le slimming teas ma isi mea e 'ai meaʻai. E mafai ona e saunia le fusi oe lava. Ina ia faia lenei mea, sasaa le afa afa tioata o otaota gaosi otaota o le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 2 itula. O le faʻasolosolo mo le paʻu mamafa ua saunia mo le faʻaaogaina. E tatau ona e inu malosi i le 20 minute aʻo leʻi 'ai le 100-150 kalama.

O le mamafa e faʻaititia ona o le mea moni e faʻapea, faʻaititia le tele o le manaʻo e 'ai ma fesoasoani i le faʻaitiitia o manaʻoga mo laʻau suamalie. E mafai e le faʻasolosolo ona faʻafaigofieina faiga faʻasolosolo i totonu o le tino ma aveese le tele o le vai. E taua lenei mea pe a le maua le mamafa, faapea foi i le taimi o le tau faasaga i le cellulite. O mea lelei o togafitiga e aofia ai le mea moni o stigmas e tamaoaiga i vitamini B.

Togafitiga o le mamafa o le mamafa o filo o le sana e le gata o se aafiaga lelei, ae o itu leaga foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le meaʻai e faʻaititia ma le faʻaaogaina e le aunoa, e le mafai ona e misia ni nai taimi. Togafitiga e mafua ai le faaiuga mai le tino o nisi o elemene (potassium ma magnesium), lea e tatau ona toe faʻaleleia ma se faʻaaogaina o fualaau oona. O le le lelei o lenei gau gau o le lamatiaga lea o le cystitis ona o le masani ona faia.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O togafitiga o filo o loʻo i ai le tele o faʻailoga. O le tagata lava ia poʻo le faʻaaogaina o tupe i ni mea le talafeagai e mafai ona afaina ai le tino. Afai o le tagata e maualalo le mamafa o le tino ma e le lelei lona manaʻo, e le tatau ona e faʻaleagaina i soo se tulaga. E faʻasaina foi i latou i le tulaga o veins varicose, faʻateleina le toto ma le thrombosis poʻo le thrombophlebitis.

E le taliaina le faʻatonuina oe lava togafitiga i lauulu o sana. I nisi tulaga, e le gata o loʻo leai ni taunuʻuga lelei, ae o aʻafiaga e tulaʻi mai ona o le faʻaaogaina o decoctions poʻo faʻauiga mai stigmas. O faafitauli e sili ona taatele o aʻafiaga o le tino i le mea totino e mafua mai i le le faʻalogo. Aʻo leʻi togafitia le lauulu o sana mo le maʻisuka, fatugaʻo poʻo isi faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi i se fomaʻi.

E mafai i le sana o le pancreatitis

Lelei e lelei mo le tino. Ae ona o le mea moni o le manava e le ola lelei ma maua ai le malosi malosi i luga o le gastrointestinal tract, o le sana ma le pancreatitis e na o se aofaiga faatapulaʻa e faaaogaina. Ina ia aua le mafua ai se osofaiga o pancreatitis, e tatau ona mulimuli i tulafono faavae mo le faaaofiaina o sana i le meaai a le tagata maʻi.

I totonu o le vaega laititi o le mumū

Afai o le tagata gasegase ei ai se laasaga laititi o le pancreatitis, faʻatasi ma le tiga, e le taliaina le 'ai o sana.E tele mafuaaga mo lenei mea.

  1. Mo le talepeina o se fualaau faisua, o le manava e manaʻomia le faia o taumafaiga aupito maualuga, talu ai o le sana o se oloa gaosi. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e le o fautuaina le faʻaogaina o le meaʻai e faʻamalosia malosi, ona o lenei mafuaʻaga, ua faʻasaina le faʻaaogaina o sana.
  2. O loʻo i ai le tele o le suka, lea e le faʻatagaina mo tagata mamaʻi i pancreatitis i le gasegase o le faʻamaʻi, talu ona faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le malosi o le okeni ma le vevela. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le fausiaina o faʻafitauli - cholelithiasis ma isi faʻamaʻi o totoga. O le faʻaaogaina o faʻamalosi mai le malolo i totonu o le vaega gasegase e mafai ona tupu ai le tiga ma le poloka.

I le fausiaina o se mumu mataʻutia po o le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi, e le faatagaina e faʻaaoga mea nei:

  • kenera tunu tunu mo pancreatitis, fatu ma masini uaina ua le mafai ona faʻatagaina, talu ai e faʻaaogaina togafitiga e faʻaaoga ai, lea e faʻasaina pe a oʻo mai le pancreatitis. E le mafai ona e 'aina le salati, pe a iai lenei fualaau faisua,
  • laʻau ma vaomalo i le faʻalavelave faʻaleagaina ua faʻasaina mai le taumafaina, talu ai o mea suamalie ma vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e maua ai le oloa, ma latou aʻafia ai le afaina o le maʻi,
  • ma le pancreatitis, e le taliaina le 'ai o popukoni, e tusa lava mo se tagata soifua maloloina, aua o mea faʻaopopo o loʻo iai i totonu e afaina ai le manuia lelei. O aʻafiaga le lelei o popukoni o loʻo i luga o le gland ma le fua o meaʻai,
  • cereal mo pancreatitis e le faatagaina e aofia ai ma le pancreatitis.

E le taliaina foi le falaoamata sana sana i totonu o le ituaiga uaua.

I le pancreatitis e le masani ai

I le taimi o le faasologa o foliga masani ma i le faamagaloga, o le lisi o oloa ua faateleina, o se ituaiga e foliga mai. I le taimi lava e tasi, latou te manaʻomia foi ona 'ai ma le faʻaeteete, aua o lona umi ma le lamatiaga o le toe faia o le faʻataʻi o le a faalagolago lea i le lelei o taumafa mo pancreatitis ma le taimi o le faʻamagaloga.

E mafai ona ou 'ai sana i le pancreatitis? Leai. I le taimi lava e tasi, i le manava o le togafitiga ua mafai ai ona faʻalauiloa le cereal i le mea taumafa i ni atigi pusa. Afai e kuka le falaoʻo ao lei kukaina, e sili atu le faigofie ona eli le manava.
Ina ia lelei le kuka falala, mulimuli i tulafono:

  1. I le taimi muamua, teuteu le grits i totonu o se mea e pala. O lenei ituaiga o sana i le taimi o le faʻamagaloina e agamalu ma e le faʻaosofia ai le mamafa.
  2. O le oloa e tusa ma le afa itula. Ua maeʻa ona faʻaalia pe a foliga mai o le pusa e pei o se mea malie. Afai e te kuka ma 'ai e faia i lenei auala, o le a faʻaitiitia ai le mamafa i le faʻaogaina o le tino.
  3. O le talia o le falaoʻo ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona faatagaina e 2 taimi i le aso. E tusa lava po oa auala uma e kuka ai, o le cereal o loʻo i ai pea se lamatiaga sili i le gaioiga o totoga o le fata, aua o le malo.

Porridge mo le tofo e matua patino lava, o lea e le fiafia tagata uma i ai. O nisi taimi, o se tasi e fiafia i le sana ma e mafatia i le faaleagaina o okeni, o vaega autu o sana o se oa moni lava.

E le gata i lea, o nisi taimi e mafai ai ona faʻalauiloa le falaoamata o sana i se foliga masani ma i le faʻamagaloina. E le sili atu le leaga nai lo le saito o se fualaau faisua, ma e taʻitaʻia ai foʻi le vave faʻavave ma faʻaitiitia le lagona o le fiaaai.

I le taimi o le faamagaloga, ua faatagaina ai e faʻaaogaina le suauu o le sana e avea o se teuteuga. Faʻafetai i na faʻaoga, o le galuega faalilolilo i fafo o le okeni ma le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai e masani ona faʻapitoa.

Ina ia faia se fomaʻi faʻamalolo mo togafitiga o le pancreas, e tatau ona e:

  • olo 1 le sipuni tele i totonu o se fausaga eletise ma faʻaitiitia i le 250 ml o le vai,
  • faataatia mo se itula,
  • i luga o se tamai afi, faatalitali mo le kuka, ona kuka ai lea mo le 7 minute,
  • filifili e faʻaaoga le gau ao leʻi faʻaaogaina,
  • inu 250 ml 3 taimi i le aso. O togafitiga e 20 aso.

Faʻatasi ai ma ituaiga o pancreatiti, ma latou pipii atu i meaʻai, o lona uiga o le a le faʻalavelave le maʻi ile maʻi mo se taimi umi.

Taunuuga o Mea

Faʻamata e mafai ona e 'ai i sana sanalala ma le maʻi faʻamaʻi? Ua fautuaina tagata Gastroenterologists e le sili atu le saogalemu nai lo fualaau faisua i le pancreatitis, fualaau faisua. E pei o isi meaai faʻafela, ua faʻatau atu le cereal ma le faʻaopoopoga o le vailaka, citric acids, faʻatoʻaga, lea e faʻaosofia ai le malosi o pancreatitis.

E tusa lava pe e te faʻaopopo sina tamaʻi kulite i le ipu, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se osofaʻiga o togafitiga.

O keke e faia i fualaau faisua, ma e le manaʻomia foi ona faʻafeiloai i le meaʻai. Faatasi ai ma lenei metotia o le gaosia o fatu, e leai se faigata faalenatura, ae o loo i ai ni mea e ono afaina ai.

Pe mafai ona faatagaina popcorn i le taumafataga pe afai o le maʻi o loʻo faʻamagaloina? Leai, aua o loʻo i ai foʻi mea faʻapitoa vailaʻau, masima ma suka, faʻaleleia meaʻai. E le gata i lea, o le faiga o le kuka lava ia e afaina ai totoga o meaola - o le mea lea o le fuga.

E faʻasaina le faʻalauiloaina o laisa i le pancreatitis. O le mafuaʻaga e tutusa lelei ma le popcorn mafai. Afai e masani ona e 'ai le cereal i le tele o mea, ona leaga ai lea.

  1. Faʻafefe o kalori, talu ai ona faʻaaogaina i le kukaina o pata, suka, ma isi mea faʻaopopo maualuga-kalori.
  2. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa, faʻamafanafanaga, faʻaleleia atili meaʻai e afaina ai le trak. Flakes e sili atu ona lamatia pe afai oi ai i le taeao ma pe a fiaaai se tagata.

E tusa ai ma sana sana, e le talafeagai foi ona 'ai, talu ai o loʻo i ai se numera tele o paʻu paʻu i fatu e le o taoto i le manava.

I se tulaga e le masani ai, pe a lelei le kukaina o fatu, ona faʻatagaina lea e le sili atu ma le 50 kalama i le aso ma sili atu i le 2 taimi i le masina.

Faʻafefuga falaoa fafa

Ina ia saunia se mea e te manaʻomia:

  • 200 ml o le suavai, ua faaopoopoina le susu o le susu,
  • 2 lapisi tele o cereal,
  • se sipuniti o le pata.

falaoamata sana i le ogaumu

E sasaaina le suavai i totonu o le pesini ma sasaa le cereal, pe a uma ona faaopoopo le suka ma masima. E alu le pesini i le ogaumu mo le afa itula. Ua faʻafefiloi le falala ma toe lafoina i le ogaumu mo le 15 minute.

Pe a sauni, o le falaoʻo e paʻu i le suauu.

Fafaga faʻalua lua

O le kuka falaoa e te manaʻomia:

  • vai - 150 ml
  • susu susu - 50 ml,
  • sana sana - 2 sipuni tetele.

Ua tuʻuina atu fafie vao i le pesini ma tumu i le vai. O le taimi sauniuni e seti mo le 25 minute. A maeʻa se itula faʻatulagaina, e sasaa atu le susu i totonu o le pesini, suʻi masima ma masima, faʻafefiloi mea uma ma tuʻu mo le isi 15 minute.

Fafaga faʻalua lua

Ina ia faia le ipu:

  • cornmeal - 100 kalama,
  • susu susu-60 ml,
  • pata - 40 kalama,
  • fuamoa - 2 pi.

O le kulimi ma le pata o loʻo tuʻufaʻatasia ma o le vevela o le vevela e maua ai le vevela. Ona sasaa lea o sina falaoamata i totonu o le paluga, ma taumafai malosi e aveese le moli, o le masini e tutusa.

Ona sasaina lea o fuamoa ma auina atu i le paluga ma toe faʻafefiloi mea uma. I le faʻaaogaina o se ato kuka, e togiina i luga o se fusi laʻitiiti. Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri ma auina atu le mea faigaluega mo le 5 minute. Pe a mālūina le saito, e mafai ona e 'ai.

O maʻi e maua i le pancreatitis e taua le manatuaina pe afai e aliali mai faʻamaʻi o le maʻi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia fautuaina togafitiga talafeagai ma vailaau ma se meaʻai e taua tele le sao mo se vave toe faʻaleleia.

Manua o le kulimi - mea tau togafitiga ma le faʻaaoga

O loʻo faʻaaogaina ma le faʻaogaina le faʻauʻuina o le kokilima e faʻamama ai le ate. O le meafaigaluega e faʻaleleia ai le toto toto. O aʻafiaga o le kulimi e mafai ona faʻaumatia ai le tiga e tupu i maʻi eseese o le ate. O le oloa e maua i vitamini, minerale, tannins.

I fua o le sana o loʻo i ai foi le seleni, lea e faʻaleleia ai le gasegase ma puipuia ai le tupu o le kanesa. O le oloa e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le bilirubin i le tino, faʻafaigofieina le tafe mai o le urine. O aʻafiaga o le kulimi e maua ai se faʻafeoloolo ma le faʻamalosia.

O a mea o loʻo i ai i faʻasalaga o sana?

O fua o le aʻai e mauoa i mea nei:

  • Ole suāsusu taua
  • Chrome
  • Gum
  • Saponins
  • Ascorbic acid
  • O suauu mama
  • Omea
  • Copper
  • Vitamin K
  • Aluminium
  • Tannin
  • Glycosides
  • Vitamini B5.

O siama o le kuluna e faʻatagaina ai oe e faʻafaigofieina le suka o le toto, faʻaseseina ai aʻafiaga o mea oona.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O faʻataʻitaʻiga o le kulimi e faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi faʻapitoa:

  • Cholecystitis
  • Gaioiga o gallbladder le lelei,
  • Neprourolithiasis. O fesoasoani a stigmas fesoasoani e soloia ai fatu fatugaʻo,
  • O le maʻi suka
  • O le mamafa
  • Le popole
  • Faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • Le lava o le okesene i le faiʻai
  • Faʻafitauli
  • Faʻafefe ona o le maualalo o le maualuga o le prothrombin i le toto.

Tulafono mo le faʻatauina o mea e gaosia

I le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e faʻaaoga uma ai fatuga ma fua o saito. Fuga o le ulu - fiva e lata ane i le pusa. E tatau ona i ai i totonu o se potu le meaʻai vevela vevela e puipuia mai le la. O se mea e manaʻomia muamua mo le teuina o le suauu o le sana o le avanoa faifaipea lea o le ea fou.

O le fufuluina o mea totino o loʻo faia ile pepa. Pe a faʻamago, e faʻafeiloaʻi i taimi uma le manua e puipuia ai le fausaga.

Taua! O le olaga sili ona lelei o mea tau vailaau faʻasaina o le 2 tausaga. E tatau ona teuina i totonu o se potu malulu ia stigmas mūmū.

O le fua mo ni meainu eseese

Faʻatasi ai ma maʻi o le ate, e mafai ona e sauniuni se vailaʻau togafitiga o le saito o le sana e tusa ai ma le fua masani:

  1. E tatau ona e ave se sipuni sipuni o mea totino,
  2. Fuga o stigmas e sasaa mai le 0.25 lita o vai inu,
  3. E tatau ona saunia le vai inu vai inu vai mo le 30 minute,
  4. A maeʻa maeʻa le sooupu, e tatau ona fufulu. O le vai inu ua faʻafefeteina i le vai ina ia maua ai le uluai voluma (200 ml).

E fautuaina e ave le 10 ml o le fualaau faasaina i faatolu i le aso. O le umi o le taimi o togafitiga togafitiga e 14 aso.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le ate, e mafai ona e faia ti lauti e faʻavae i fualaau faʻalaʻau. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • Fuga o le 'au,
  • Pepa o le Blackcurrant
  • Thyme
  • Mint
  • Burdock.

10 kalama o le aoina mai o le aoina o le a sasaa atu i le 200 ml o le vai inu. O le tea e tauanau mo le 25 minute. A maeʻa lenei taimi, e tatau ona fufulu le vai. Faʻaaoga le 0.1 lita o le vai faalua i le aso.

Afai o maʻi o le tagata maʻi, e mafai foi ona e faʻaaogaina se meafaigaluega e aofia ai:

  • Celandine
  • Anise
  • Fua o le Coriander
  • St. John's wort
  • Faʻailoga o sana
  • Laʻau sosolo
  • Fugalaau fugalaau.

O se laasaga taʻitasi i le laasaga mo le faia o se meainu e faapenei:

  1. 3 punetini o le tau togafitiga e 0.7 lita o vai inu,
  2. E tatau ona faʻaaoga le vai mo le itiiti ifo i le 15 minute. A uma lena ona faʻamamāina.

E fautuaina e ave le 0.15 lita o le fualaau faasaina faatolu i le aso. O le umi o le faʻatagaina e seti taʻitasi.

E mafai ona e faʻatau se faʻasologa faʻataʻatitia e faʻatatau i stigmas i le fale talavai. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina le faʻaitiitia o le 30 mataʻu o le vailaau faʻasaina ma le 0.2 l vai. O le tali o loʻo maua i le tolu taimi i le aso. E fesoasoani i le cholecystitis. Faatasi ai ma lenei faʻamaʻi, ua matauina ai se gaioiga le lelei i le gallbladder. O faailoga autu o le cholecystitis e aofia ai:

  • O foliga vaaia o le tiga i le taumatau saʻo,
  • Le manogi suamalie i le gutu
  • Nausea
  • Totoina
  • Fale e sili ona leaga.

I le masaniga o le cholecystitis, o le tiga, e pei o se tulafono, ua faʻaalia le vaivai.O loʻo maʻi le tagata maʻi, o tiga tiga e mafai ona faʻaleleia pe a uma ona 'ai meaai.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • O le faʻaogaina o le tino i le gastrointestinal tract,
  • Faʻaleaga manu i fuamoa
  • Faʻamatalaga faʻapitoa,
  • O faʻamaʻi inflammatory o le faiga o meaʻai.

O le avanoa e atiae ai le cholecystitis e faateleina i tulaga nei:

  • Vaʻaiga faʻasologa
  • Dyskinesia o le talo,
  • Le maua o le toto i le gallbladder ona o le maualuga o le toto, maʻi o le maʻisuka poo le atherosclerosis,
  • Tali atu i le Allergic
  • Faʻaleagaina faʻaleagaga o le gallbladder,
  • Dyscholia, faatasi ai ma le faaleagaina i puipui o le gallbladder,
  • Faamai Endocrine
  • O le mamafa
  • Mataʻituina mataʻitusi mataʻutia.

I le leai o togafitiga talafeagai, o le maʻi e mafai ona oo atu ai i le tele o faʻafitauli:

  • Cholangitis
  • Hepatitis
  • Gaioiga o gallbladder le lelei,
  • E tele le afaina o le okeni,
  • Gangrene o le gallbladder faatasi ai ma le tupu mai o peritonitis,
  • Faʻavaevaevae
  • Faʻalavelave faʻamaʻi.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e manaʻomia ai se taumafa vavalalata. I aso muamua e lua e fautuaina ai le faʻaaogaina o vai e leai se suavai, fua o fua ua faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 1.

Faʻaaogaina i le i ai o suiga i totonu o le gall vladder and a decoction e faia i luga o le faavae o sulu o le rose.

Afai e osofaia se cholecystitis, e fautuaina e ai meaʻai nei:

  • Slimy soups
  • Rice, semolina poo oatmeal,
  • Berry Mousses
  • Laeli
  • Kissels.

O meaʻai e faʻatagaina i ni vaega laiti ina ia faʻaitiitia ai le avega i le faʻaogaina o meaʻai. Faatasi ai ma se faʻaleleia atili o le soifua manuia o le tagata maʻi, o le siʻi gaʻo susu, iʻa faʻanoʻa, aano gaʻo, ma falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo aofia i totonu o le taumafataga.

Manua o le kulimi i luma o pancreatitis

I le pancreatitis, o le mumū o le pancreas o loʻo matauina. O faʻaalia autu o le maʻi o tiga i le itu o le gland ma le solia o galuega o totoga o meaʻai.

O stigmas i le pancreatitis e faʻaitiitia ai le malosi o le tiga. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o se togafitiga faafomaʻi ua saunia e tusa ai ma lenei polokalame o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaoga:

  1. 10 kalama o sima o le sana mo 200 ml o vai malulu,
  2. E tatau ona faʻafefiloi iʻuga mo le 50 minute,
  3. A uma ona faʻamalosi, e tatau ona tuʻu le vai i luga o le vevela ma vela mo le lua minute,
  4. A uma le kuka, e faʻamamaina le susu ma faʻaputu.

O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso. O se tasi o tui o le 200 ml o le vaiinu.

Mo le pancreatiti, o le sana e fautuaina ina ia faʻafefiloi ma mea nei:

O auala e saunia i luga o fualaau o vailaʻau e fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻaogaina o le faʻaogaina. Latou te faʻatagaina oe e faʻafaigofie le galuega o le pancreas. Afai e tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e fautuaina togafitiga e faʻagata.

Contraindications

O le faʻaaogaina o le stigmas i le sana e faʻasaina i le maitaga ma le susu. E faʻasaina ona faʻaoga mo le le faʻamaoni, veins varicose.

O auala e faia i luga o le faavae o stigmas o le sana e le tatau ona faʻaaogaina e tagata o lo latou mamafa o loʻo i lalo ifo o le tulafono ua fautuaina. O mea inu e fesoasoani e taofia ai meaʻai, faʻaitiitia le mamafa o le tino.

Taua! O auala e faia i luga o le faavae o suauu o le sana e le tatau ona faʻaaoga mo se taimi umi. A le o lena, o mea o iai le potassium ma le magnesium i le tino e mafai ona faʻaititia.

O le faʻamaʻoina o le ate ma le faʻasalaga o le sana e faʻasalaina i tagata o loʻo i ai se uiga faʻalauiloa i ni mea e afaina ai. E faʻasaina togafitiga pe a iai ni maa tetele i le gallbladder. A faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi, faʻapipiʻiina o le talo ma maʻa e mafai ona tupu.

Pe a oʻo ina sili atu i le fua fautuaina o tupe na faia i luga o le faavae o stigmas, o faʻafitauli leaga e mafai ona matauina. O loʻo i ai se avanoa o le rhinitis poʻo se mea faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le a le ituaiga e mafai ona maua ai le sana mo pancreatitis ma pe faapefea ona kuka saʻo

I totonu o le pancreatitis, o le sana o se oloa faasaina.

E ui i le mea moni e faapea o le cereal o loʻo i ai se lisi matagofie o vailaʻau taua e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaʻoina ma le tuʻuina atu o le cholesterol, tuufaatasia ai le sana i tagata maʻi ma le pancreatitis i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi.

Ae peitai, afai e te iloa le kukaina lelei o paluga, ma taimi e tatau ona faʻaaoga ai, o le a avea ma sana fesoasoani i le togafitiga o le pancreas.

E faʻafefea ona aʻafia le tino o se tagata maʻi ile pancreatitis

O le tino o le pancreatitis e masani ona atiina ae ona o le cholecystitis, o le gallstone ma le tele o isi mea faaosofia.

Pe a maʻi le tagata maʻi i se tulaga matuia i le soifua lelei, e fautuaina e muamua aso e tuʻuina atu i luga o meaʻai ma faʻaaogaina naʻo le vai e aunoa ma le kesi.

A maeʻa aso e lua, e faʻatagaina ona 'ai meaai mama lea e le aofia ai gaʻo manu ma meaola.

Oka - o se togafiti lelei ma maloloina

Talu ai o le sana o se mea vevela, ina ia mafai ai ona totoina lelei fatu, e tatau ona galue malosi gaioiga o meaʻai. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le vai gaositi ma gaʻo eletone talafeagai e faʻaaogaina.

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina pe a uma ona 'ai sana e mafai ona oʻo i se lagona o le vaivai i totonu o le manava.

O le mea lea, i se tagata gasegase i le tino pancreatitis, o lenei oloa o le a mafua ai le leaga o le soifua lelei.

O le sini autu o le tagata maʻi i le taimi o le maʻi pancreatitis o le tausia lea o se meaai talafeagai, mea taumafa ina ia mafai ai ona taofia le tele o avega i le pancreas ua afaina.

Ona o le tele o le suka i le cereal, mo le faʻaogaina masani, e manaʻomia e le tino ona faʻaleleia le gaosiga o le vai inu, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le galuega o le gland.

O le taumafaina o taumafa mamafa e mafai ona mafua ai le tele o faʻalavelave, e aofia ai le necrosis pancreatic.

E mafai ona maua le sana mo le pancreatitis ma le faʻamagalo?

Pe a pasia le gasegase o le faʻamaʻi, o le a sili atu le lautele o le taumafataga o le maʻi ma lautele. Faatagaina e 'ai nisi o mea e te fiafia i ai ma ipu. O le mea lea, o se tagata maʻi e alofa i sana ua tunu o se fesili masani lava: o le sana sana ua faatagaina mo le pancreatitis, e mafai ona 'ai i sina taimi. Ae peitai, e le faigofie tele.

Fai mai tagata popoto e matua le manaomia le 'ai o le cereal i le faiga lenei:

  • fatuga atoa o sana
  • lanumeamata lanumeamata mai kulupu na vave aveeseina mai le laau laitiiti,
  • kosi tunu tunu,
  • sana mala.

O le sanaina o sana o se mea e masani ona masani ai i le sauniuni o ipu ma salakeke.

E toatele tagata e fiafia i le tofo o le kulimi suamalie suamalie ma ua sauni e faʻaaogaina o se mea tutoatasi.

Ae ui i lea, o faʻaopoopoga o mea faʻaopopo, faʻasao, mea suamalie, ma faʻamalama lanu vailaʻau e tuʻuina atu ai le paʻu ma faʻamalosia atili e faʻasolo le oloa gaosi.

Fagaina fatu

Fai mai tagata popoto, o meaai faʻafefiloi e afaina ai le soifua maloloina o tagata. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina, e iai faafitauli e mafai ona tutupu i le gaioiga o le palanymal gland.

O le faʻatau vine ua faʻasalaina ona o le toʻatele o tagata faʻasao

O le aʻafiaga leaga i le tino o le tagata ua faʻamatalaina e ala i le i ai i le oloa o faʻamalositiga, faʻamalosia o meaʻai ma isi vaega o loʻo i ai se aafiaga leaga i le parenchyma.

Popcorn o se meaai e sili ona fiafia i ai i le va o ata tifaga ma faʻasalalauga ma uo. Malamalama ma le manogi lelei e mafai ona saunia i le fale ma mea eseese: tofo, suamalie, ma le tofo o le sipisi ma pulou.

Afai o le tagata maʻi ua maua i le pancreatitis, e tatau ona lafoai le popcorn. O loʻo i ai le tele o masima ma le suka gaosia (fuafua i le tofo filifilia), meainu ma mea faʻaopopo e faʻaleleia ai le tofo o meaai.

O nei vaega uma e i ai se aafiaga leaga i luga o le pancreatitis-aafia gland.

O le Pancreatitis popcorn foi ua faalēaogaina

E le talafeagai le popcorn mo tagata mamai i pancreatitis ona o le auala sauniuni. Ina ia maua le popcorn suamalie ma le manogi, o fatu o sana e falaiina i le suauʻu seia oʻo ina tatala fatu i lalo o le malosi o le vevela maualuga. E pei ona e iloa, o meaʻai falai ma faʻamaʻi o le pancreas e matua faasaina. E mulimuli mai ua faʻasaina popcorn.

Taavale vaalele

O isi meaʻai e faia mai le cereal o ni vaʻalele. Ae ui i lea, o latou maʻi ma pancreatitis e le faatagaina ona 'ai. I le taimi o le gaosiga o laau, o le sana e maua ai togafitiga. O le oloa maeʻa e aofia ai le tele o suka, suamalie, meaʻai ma le tele o togafitiga, lea e fesoasoani e faʻateleina ai le ola o oloa.

O ogalaau e aofia ai le tele o mea suamalie ma tausi

E le gata i lea, o suauu manogi suamalie o se oloa maualuga-kalori. 100 g e sili atu ma le 300 calories. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o ia ituaiga o mea lelei, o se tagata e ono lamatia le vave mauaina o pauna faaopoopo, lea e le saofaga i le faʻaleleia o le soifua maloloina ma le soifua manuia.

Breakfast cereal

I faʻasalalauga uma mo taumafataga o le taeao, e le vaivai le au gaosiga e talanoa e uiga i a latou mea aoga ma le mea o loʻo i ai i le tele o fuainumera ma mea elemene aoga, vitamini ma minerale.

Ae ui i lea, i le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga, o le faʻaaoga masani o le cereal e faʻamamafa ai le tino ma meaʻai gaʻo. O a latou faaputuga e mafua ai le tele o le gaʻo i luga o le puimanava, pulou ma totoa.

I le tele o atunuu o Europa, o loʻo iai i luga o le lisi o oloa mea e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

Flakes o le a le faʻamanuiaina ai le tagata maʻi

Faatasi ai ma le pancreatitis, o meaai taumafa e le faapea o le i ai o le taumafataga o le taeao i le taumafataga, aua o le a latou tuuina atu se avega mamafa i luga o le afaina o le tino ma faatupuina ai le faateteleina o le le fiafia.

Pancreatitis Prevention

O se tasi o togafitiga puipuia lelei mo pancreatitis i le faʻamagaloina o le ave lea o se teuteuga o stigmas. O lenei meafaigaluega e faʻateleina ai le faʻamautuina o le vaega o meaʻai ma faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric and pancreatic juice.

Ina ia saunia se teuteuga e tatau ona e:

  • sasaa se sipuni sipuni o mea gaʻo nutimomoia i se ipu vai inu,
  • tuu e faamafanafana mo se itula,
  • i luga o le vevela vevela e aumaia ai le stigmas i se mea e vevela ma faʻafefe mo le tusa o le 7 minute,
  • aveese le ofe mai le vevela ma vevela i totonu o se faʻavevela.

Mo le mauaina o se togafitiga, o le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso, 1 ipu tioata mo le 3 vaiaso. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei fomaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia le faʻaosofia ai se faʻafitauli i le soifua lelei. E mafai ona e saunia se teuteuga i ni nai aso muamua. E matua lelei lava teuina i tioata i totonu o le pusaaisa mo le 5 aso.

A oʻo i le taimi o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o soʻo se mea teuteu e manatu e le manaʻomia, talu ai ona o loʻo latou tosoina foi le okeni mumū, faʻamalosia e galue ai i se auala sili atu. O le auala sili e oʻo atu ai i le tulaga o le faʻamagaloina o le 'ai lea e tusa ai ma le taumafa na faatonuina e lau fomaʻi.

E le mafai ona tali le fesili le fesili: e mafai ona 'aiina sana ma le pancreatitis? I le taimi o le faigata o le faʻamaʻi, o sana sana ua mamafa tele ma vevesi mo le gaʻoina.

O lona faaaogaina e matua faʻasaina, a faʻapea o le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le tele o faʻafitauli.Pe a oʻo atu le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻasaʻoga faʻasaʻo, e mafai ona faʻalauiloa naʻo le falala o le cereal cereroid i totonu o le taumafataga.

O isi meaʻai ma ipu o loʻo i ai fatuga atoa e tatau ona lafoai ina ia le faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi.

Perga mo pancreatitis - togafitiga ma le puipuiga


TweetOdnoklassniki

Pancreas e le na o se vailaau, ae o se mea taua foi. E pei ona e iloa, faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, oe manaʻomia: malulu, fiaai ma le filemu. O maʻi e maua i le pancreatitis e sili atu le mamafa.

Faatasi ai ma se faʻavevesi tele o le faʻamaʻi, o le taumafa e le naʻo le mafai - e te le manaʻo e ai, aua a uma ona 'ai, e masani ona oʻo mai le tiga ma le vomiting.

O Perega na o le pau lea o le mea e pulea ai le galuega a le pancreas pe a faʻalavelaveina ana galuega.

Pe a oʻo i ai, e le oʻo mai le tiga ma le fulufulu, talu ai o faʻamalositino paleni ma amino acids o loʻo faʻamalosi atoa ma e le manaʻomia le faia o enzymes. O falaoa o povi ua faia mo vitamini ma minerale na leiloa i le taimi o le vomiting ma le manava.

Mafuaaga o Pancreatitis

  1. Faʻalavelave faʻaleagaina o le gallbladder, faʻataʻavaleina o le talo, faʻapipiʻi o paipa o le pancreas e gallstones.

  • O nisi fualaau oona e mafua ai le pancreatitis, mo se faataitaiga: cephalosporin antibiotic, metronidazole, furadonin, ma isi.
  • I le tulaga o le le paleniina o taumafa ma le tagofia o sina pusa ole ava malosi.
  • Faʻafitauli matuia.

  • Faamai o le manava, colon ma duodenum.
  • Faamai pipisi.
  • E faʻapefea ona faia le galuega o le purg?

    • E maua ai amino acids ma gaʻo gaʻo talafeagai mo le gaioiga masani o le ate. O le soifua maloloina o le fomaʻi e fesoʻotai saʻo lava i le pancreas, talu ai o faʻalavelave i le gaioiga o le ate ma le gall vess can lead to pancreatitis. Faʻaitiitia le cholesterol i mea masani, faʻaleleia le tafega ma le maulalo o meatotino o le talo,
    • O le falaoa o le falaoa e fesoasoani e faʻaleleia ai le mamafa o le paʻu i pancreatitis, faʻalautele le manaʻo,
    • E faʻaleleia le toto i totoga uma, e puipuia le foliga mai o le foc o le pancreatic necrosis,
    • Faaleleia le toto,
    • E taofi le faiga o le pala ma le faʻamalosi, e faʻaosofia ai le tuputupu ae o le microflora maloloina i totonu o le manava, ma poloka le tupu aʻe o siama. Faʻasaʻo le faʻamalosi ma le colic, faʻasaʻo le tiga ma le spasm,
    • E faʻaolaina ai le faʻamālōlōina o mea faʻaleagaina faʻaleagaina,
    • Faʻaititia le faʻamalosi o le sua oona ma faʻaitiitia ai lona aʻafiaga i luga o le pancreas,
    • Faatasi ai ma le faʻaaoga masani e faʻaitiitia ai le tele o faʻasalalau,
    • Faʻaleleia tulaga faʻalagona o le maʻi. Faatasi ai ma le tiga i le pancreas, o le atuatuvale ma le le fiafia e masani lava ona tupu. O falaoa o povi e faʻaleleia ai lagona ma maua ai le malosi e manaʻomia e toe faʻaleleia ai mai se maʻi.

    Faitau atili: Perga i honeycombs - tatou te teuina ma talia saʻo ma maua ai se manuia

    Peʻa popo i totonu o le pancreatiti

    O le gasegase o le pancreatitis o le masani lea o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga o taotoga. I le vaitaimi ole tino pancreatiti, e le mafai ona e aveina ni tupe mo oe, e aofia ai le falaoa pipi.

    O le tino pancreatitis e mafai ona oʻo atu i le pancreatic necrosis, o se tulaga e lamatia ai le ola. E faʻalavelaveina ai le gaioiga o suauʻu endocrin ma fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka o le maʻisuka. Afai ei ai ni faʻafitauli e le mafai ona faʻavevelaina i le itu o loʻo aʻafia ai, vomiting ma le manava faʻafuaseʻi - e manaʻomia le falemaʻi vave, pe a faʻapea e ono tupu le tiga!

    Perga ma le televave o le palacreatitis

    Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, e mafai ona ave le paga pe a mavae le vaiaso, pe a le toe i ai se tiga ogaoga. Mo le fua muamua, e tatau ona e faʻataʻapeʻapeina sina tamai falala i le taeao i luga o se manava gaogao.

    Afai e leai ni faʻafitauli e le manaʻomia (inu, spasm), o le fua o le falaoa pipi e faʻaopoopoina i le 2 taimi. A maeʻa ni nai aso, e mafai ona ave le oloa i se fua faʻatatau - 1-2 tsp.

    i le taeao ao leʻi 'ai po o le itula talu ona' ai.

    Perga ma le pancreatitis i le faamagaloga

    O le areto o le povi ua onā i luga o le 15 g (tasi sipuni ma luga) i le taeao i luga o se manava gaogao. O le vasega o se masina i le tautoulu ma le masina i le tautotogo. O le taimi lea o loʻo faʻamalosia ai faʻamaʻi masani faʻaleaga.

    Mo le togafitiga o le pancreatitis, e masani lava ona manaʻomia le puleaina o fualaau faasaina. Talu ai o le mumusu e masani ona fua mai ai fualaau faasaina - o le falaoa pipi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi i luga o le tino ma ono ono iai aʻafiaga i le lumanaʻi.

    Pe a faatonuina ia enzymes, o le falaoa o paluga o le a faaleleia ai a latou gaioiga, aua e aofia ai enzymes e faafaigofieina ai le gaogao o meaai. Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e poloka ai le manava o le manava (proton pump blockers poʻo le n1 histamine-blockers), o le falaoa pipi e fesoasoani e faʻamaonia le malosi o le manava. O le oloa e faʻapupulaina ai foi aafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi (solcoseryl, actovegin).

    Taua! O le pancreatitis togafitiga e tatau ona tuʻuina atu faatasi ma se taumafataga faatasi ai ma le atoaga o meaʻai, mea vevela, falai ma suamalie. Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga o le pancreatitis e masani ai, o le ava malosi ua vavae ese mai le taumafa.

    O le falaoa aupito sili ona lelei o le pusi falaoa o se pusa falaoa e leai ni meaʻai. Mo le maualuga o le aafiaga, e le mafai ona vevela le gaʻo ma fufulu i le vai vevela, pe o isi mea uma e faʻamalolo ai ua leiloloa.

    O le falaoa o le a fesoasoani e le gata i le pancreatitis, ae faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli o le mea faʻapipiʻi. O le tagofia o le falaoa i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le fua o le insulin. E mafai ona e ave le oloa i tagata uma oe popole i lo latou ola maloloina.

    O aoga o sana

    O 'au ma le pancreatitis o loʻo i ai le tele o uiga aoga. Muamua lava, e faʻaleleia ai le vaega o meaʻai ma faʻaitiitia le maualuga o le toto cholesterol toto, e puipuia ai le atherosclerosis.

    E ui lava i le vaega o le carbohydrate i totonu, o le sana o se oloa e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O loʻo i ai se numera o micro-elemene e aoga mo le faʻatinoina lelei o le tino.

    O mea faʻamalolo o le oloa o le beekeeping


    O le fugalaau fugalaau o se'oa moni o elemene aoga. O lona tuufaatasiga ua faatamaoaigaina:

    • fuafasi, glucose, suauu,
    • amino acids
    • gaʻo gaʻo
    • vitamini A, B, C, D, E, P, K,
    • suauu minerale
    • carotenoids
    • phytohormones
    • magnesium ma le potassium, phosphorus, uʻamea ma le zinc, iodine.

    O Perega o se tasi o oloa pito i luga e sefulu e tusa ai ma le polotini ma le amino acids. I le taimi lava e tasi, o le caloric o le 100 kalama o le oloa e laʻititi ma e tusa ma le 230 kcal.

    Ona o lenei tuufaatasiga, o le pollen ua i ai le tele o ituaiga o fualaau faasaina ile tino:

    1. Aneti-inflammatory.
    2. Antibacterial.
    3. Antispasmodic.
    4. Fesoasoani e faamalosia le puipuiga.
    5. E fesoasoani i le faateleina o masini maso.
    6. Fafagu i luga, tuuina atu le malosi ma le malosi.
    7. E faʻamalosia le musika o le fatu, faʻamalosia ai lona gaioiga.
    8. Faʻaitiitia le cholesterol.
    9. Faateleina le numera o lela mumu i le toto.
    10. Fesoasoani e faʻafaigofie le mamafa.
    11. Fautuaina le atinaʻe o le anemia.
    12. Faʻaleleia le libido i fafine ma alii.
    13. Faʻateleina le motusia o le sperm ma le lelei.
    14. Faʻataʻitinoina le faasolosolo malie.
    15. Fesoasoani i le faʻamaʻi.
    16. E gaoioi le faiʻai.
    17. Faʻaleleia le manatua, faʻatupulaʻia le maualuga.
    18. Faateleina le manaʻo.
    19. E faʻamalosia le metabolism.
    20. Faʻavasegaina le microflora intestinal.
    21. Fesoasoani i le fulafulaina, tui o le intestinal and constipation.
    22. Fesoasoani e toe faʻafoʻi siama tino ua faaleagaina, e aofia ai apa toto.
    23. Faʻatonuina le faʻaumatia o toxins mai le tino.
    24. Faʻaleleia le sili atu o le absorption o le calcium ma le phosphorus.
    25. E lagolagoina ai le malamalama vaaia, e fesoasoani i lona faʻaleleia atili.

    O le mea lea, o le pollen e lagolagoina mea taua i le tino, faʻamalosia ai i elemene talafeagai ma fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o sela ua faaleagaina.

    O ai e faasaina le faʻaaoga o falaoa pipi?

    E ui lava i le aoga uma o le oloa, o loʻo i ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le pollen. O se tasi o autu autu o se faʻafefe o le faʻafefe ona o le le talitonu o le tagata lava ia. O pepe meli e manatu o mea e gase ai le tino, o lea ao leʻi amataina se togafitiga, e tatau lava ona e siaki le tali a le tino.Mo le faia o lenei mea, i le afa muamua o le aso, faʻaaoga se vaega itiiti o le oloa ma faʻatali se aso. Afai o le taimi lenei, o le paʻu o le paʻu, mumu, le vevela ma le susunuina o lagona, tiga o le faai, tale, gutu o le isu, puupuu le manava po o le ulu tiga, ona tatau lea ona aveese le pollen mai le meaai.

    I mataupu, pe a le o le talaaga o se tasi poʻo le sili atu foi o faʻamaoniga o loʻo i luga, o lagona, o le valevala ua lagona, manaomia vave le sailia o fesoasoani faafomaʻi, aua o nei mea atonu o ni faailoilo o le faʻalavelave anaphylactic.

    E le gata i lea, e le fautuaina le pollen mo le faʻaaoga i tulaga nei ma faʻamaʻi:

    • Tauvaʻaina o le toto.
    • Tigā toto maualuga.
    • Oncology.
    • Vaʻaia o se faʻamaʻi pipisi.
    • Vaʻavaʻaia o faʻalavelave faʻafuaseʻi.
    • O le gasegase o gastritis, ulia, pancreatitis.
    • Vaʻaia.
    • Faanatinati

    O le Purga ma le faʻaeteete tele ma i ni tootoo laiti e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, peitaʻi, pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

    I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le pollen e aoga tele, ae o lea e tatau ona e faʻaeteete. E le tatau ona e 'ai i le oloa ma se leo faateleina o le matua, o le lamatiaga o le le mautonu, talu ai o le vitamini C o loʻo i totonu o le pollen e mafai ona mafua ai le fanau mai vave.

    I le lima masina muamua o le lactation, e fautuaina e lafoaʻi le faʻaaogaina o le oloa, talu ai e faigata tele mo se tino laʻititi ona faʻagasolo meaai a tagata matutua. Ona mafai lea ona e faaopoopo atu le falaoa pipi i le taumafataga i ni vaega laiti ma ia mautinoa e mataʻituina pe afai o le pepe e maʻi (maʻi, mumu o le paʻu, paʻu o le iniseti).

    Taunuʻuga talafeagai o le pollen

    O se tasi o aʻafiaga sili ona taatele o le falaoa pipi o le allergy. E mafai ona faʻaalia i le tulaga o:

    • paʻu o le paʻu, mumu, sasaina, susunuina, fulafula,
    • ulu matua
    • tale
    • gutu le isu
    • faigata le manava.

    A faʻaaogaina le oloa i le taimi o le faʻamalolo o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, atonu o le a maʻi le maʻi. E tele taimi e faʻaalia ai i totonu o le fale le mama, leu, vomiting, o le tui poʻo le manava o le manava.

    O le oloa e aofia ai le tele o vitamini, o le mea lea, o lona faʻaaogaina i ni aofaiga tele, mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻalavelave, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypervitaminosis. O lenei tulaga e le itiiti ifo le lamatia nai lo le le lava o vitamini. E mafai ona faʻavevesi ai faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave i le vevela o le thyroid, faʻalavelave o le tino, faʻalavelave i le metabolism ma le faʻaogaina o masini.

    O le faʻaaogaina o le pollen i masina mulimuli o le maʻitaga e mafai ona faʻaosofia ai le gasegase o le uterine ma, o le iʻuga, le faʻaipoipo, fanau mai vave.

    E le fautuaina le 'ai i le oloa i le tolu i le fa itula ao le i momoe, e pei o se leo, faʻamalosia ma mafai ona mafua ai ni faafitauli i le moe.

    Le aʻafiaga o falaoa pipi i luga o le paʻu


    O le pollen pola mo le pancreatitis e faʻaaogaina mo le togafitiga o se maʻi masani o le maʻi. I le vevela tele o le pancreas, faʻapea foʻi taimi o le faʻamalolo o se faʻamaʻi masani, e le fautuaina le oloa mo le faʻaaogaina. E le mafai ona e taumafaina muamua nai lo le vaiaso pe a maeʻa le tiga e aʻafia ai le pancreatitis.

    O le Perga ma le pancreatitis e fesoasoani ai i le mumu, fulafula mai i le okeni ua afaina ma fesoasoani ai i lona vave toe faaleleia. I le faagasologa o le le fiafia, e masani lava ona tupu i le papa pancreatic, lea e matua faigata ai le alu ese o enzymes pancreatic i totonu o le duodenum, lea e tatau ai ona faʻaagaoioia. O se taunuuga, o le a amata ona galue ia enzymes i le gland lava ia ma siaki totoga.

    E fesoasoani le pollen povi e faʻamalolo ai spasms mai maso lamolemole o le pancreas, intestines, ma le manava. O lenei mea e faʻaleleia ai le lolovaia o enzymes digestive, faʻamalosia ai le metabolism ma le faʻaogaina o masini.

    Perga e toe faʻafoʻi le microflora o le manava, manava ma le pancreas, talu ai o le faʻamaʻi na afaina ai le microflora o nei totoga: o le iʻuga o maʻi mamaʻi, o nisi meaʻai e amata ona pala saʻo i totonu o le manava po o le manava.E le gata i lea, o le tele o microorganisms aoga ua maliliu e vailaau faʻamalosi i le taimi o togafitiga o le faʻamaʻi.

    O le pollen paʻu i le pancreatitis e aoga tele foi i le fesoasoani e toe faʻafoʻi ai siama faʻanoanoa. Aʻo faagasolo le gasegase o le faʻamaʻi, o aʻafiaga o le okeni e aʻafia ai i aʻafiaga o mea lilo faalilolilo, manua ma mea faʻapitoa e faʻaalia i luga o le mucous membrane. Afai e leai ni gaioiga e faia e togafitia ai i latou i le taimi, i le aluga o taimi, o ia liona e mafai ona avea ma se ulutala poʻo se kanesa. O le pollen e avea ma vaega malosi i le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina.

    O le oloa e faʻaleleia ai le carbohydrate ma le protein metabolism i totonu o le tino. O lenei mea e mafua ai le toe amataina o le gaioiga o le enzymes oona, o le gaosia i le taimi o le maʻi e mafai ona faʻalavelaveina.

    O le pancreatitis togafitiga e tuʻuina mai ma se taumafa malosi e faʻatapulaaina ai meaʻai e tele. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e le tino ona maua elemene taua. O Perega e na ona toe faʻamalosia uma mea e tatau ai ma vitamini - e matua lelei lava, ma o le kalori matāʻupu o le oloa e laʻititi lava. O le pollen e faʻaleleia ai le tuinanau, faʻalogo, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, lea e taʻitaʻia ai i le faʻaleleia atili o le tulaga o se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

    Pulega o pollen ma togafitiga fautuaina


    E faʻaaogaina le pollen i le pancreatitis, e taua tele le iloa, talu ai o le televave o le oloa e ono afaina ai le tino. Ole aofaiga ole suʻega fautuaina mo le pancreatitis e le sili atu nai lo le sipuni tele o le pi pi i le aso poʻo le 30-35 gramita.

    Tasi le togafitiga e le sili atu i le tolusefulu aso. A uma ona maeʻa, e sili atu ona fai se malologa mo le 7-14 aso, ona mafai lea ona toe faia le vasega. E le tatau ona e faia le sili atu ma le 3-5 vasega o togafitiga i le tausaga e tasi, o vaitaimi fautuaina ia Novema, Ianuari ma Aperila.

    E tatau ona manatuaina o le fualaau mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga le matua e tatau ona faʻaitiitia. O pepe mai le tasi i le tolu tausaga e le tatau ona sili atu i le afa sipuni i le aso, e mafai ona tuʻuina atu i le fanau mai le tolu i le lima tausaga le aofaʻi lenei, ma o tamaiti mai le ono i le sefulu lua tausaga le matutua e masani ona tuʻuina atu se sipuni e sili atu ma le faatolu i le aso.

    E tatau ona maitauina o togafitiga e tatau ona amata i le toe tuʻuina o le tolu i le fa o pellets o falaoa pipi - e tatau ona siaki le tali a le tino i le pollen. E faasolosolo lava, i le gasologa o ni nai aso, o le a oʻo i le tasi teaspoon o pi i le aso. A mavae le vaiaso o le suʻeina o vailaʻau, e mafai ona e ave se sipuniti i ni auala se lua pe tolu i le aso, e le aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina aʻo lei moe.

    Metotia o le faʻaaogaina o falaoa pipi mo togafitiga faafomaʻi


    O le oloa e sili atu le faʻaoga i lona foliga masani:

    A faʻaaogaina capsules faʻamaʻi, e fautuaina e tatala le gelatin shell ma faaaoga na o mea e aofia ai. O vailaʻau ma vaiinu mo le mumū o le pancreas e le manaʻomia.

    I se foliga mama

    Togafitiga o pancreatitis ma pollock e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. E mafai ona faaopoopo le pollen i sina meaʻai malosi pe fagogo i le 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. E le talafeagai le fufuluina o le oloa i le vai.

    • Ina ia mafai ona puipuia faʻamaʻi o le meaʻai, o le a lava lea e ave ai le tasi sipuniti o le oloa i le aso.
    • Mo togafitiga faafomaʻi, o le sipuniti o le oloa e faʻaaogaina faalua pe faatolu i le aso. I le leai o gastritis, ulia, o le fua muamua e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

    E lelei le 'ai o pollen i le meli. O le sipuniti o le pipi o loʻo faʻafefiloi ma se sipuni sipuni o le meli, ae mafai ona faʻaaogaina isi vaega - 1: 1 ma le 1: 2. E tatau ona vaevaeina le vailaʻau i ni inumaga tutusa tutusa. Faʻatau le afa itula ao leʻi 'aʻai.

    Faʻatasi ma laʻau

    E mafai ona tuʻuina le pollen i mea teuteu nei:

    Faʻaaoga

    Kuka

    Blackcurrant3-4 lafoaʻi 250 ml. tafe vai ma tumau pe a ma le 15 minute Mai sulu i lugao se tamai lima o vine ua nutimomoia ma ua tumu i le 400 ml. vai vevela, taofiofi i le po atoa i se vevela Mai le lanu o le hawthorn ma le lemon balmave 1 lepp. vaega taitasi ma sasaa 450 ml. tafe vai, mausali 15-20 minute Mai le mint2-3 tuʻu le 200 ml. tafe vai ma tumau pe a ma le 10 minute Mai yarrow1 tbsp o mea lanu e gaosia i le 500 ml. vai vevela ma tumau mo le itiiti ifo i le 40 minute

    Pe tusa o le 1 sipunu po o le sipuni o le paluga o le palu ma le meli (1: 1) e tolu taimi i le aso, e mulumulu i lalo i sina vaega o le laʻau. O le togafitiga e tusa ma le 15 aso. Faafetai i le tuufaatasiga o vaega eseese, e mafai ona faateleina le aoga o togafitiga.

    O se faʻafefiloi o le perga ma le meli (1: 1) e faʻatatau 3-4 taimi i le aso, faʻateleina 1 des.l. i le 50 ml. vai inu. E le gata i lea, e fautuaina e muamua le faʻaaogaina o le vai mo le 1-2 itula ma faʻaaogaina i se tulaga mafanafana. O le togafitiga e sili atu nai lo le masina e faʻamaonia ai mulimuli ane le lua vaiaso.

    Faʻamatalaga e uiga i le togafitiga o le mala

    Galina Markina: Ou te fiafia tele i le meli ma le pipi falaoa! Ou te alu i le masina faalemasina o togafitiga ma le pollen e faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le autumn. O taimi nei o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le faʻavaveina o le pancreatitis. Mo le lua tausaga na toetoe lava a galo ia te au mo lenei maʻi matautia.

    Ekaterina Nikolina: O loʻo i ai loʻu maʻi pancreatitis talu mai le inisitituti. O taimi taʻitasi, o le faʻamaʻi e leaga. O se tagata faigaluega i le galuega na fautua i ni nai taimi i le tausaga e togafitiga ma le pollen. Na fesoasoani moni o ia ia te au e faavae e le gata o le galalaina, ae faapea foi i tulaga o le hormonal. Mo le lima tausaga ua tuanaʻi, lua i le tolu taimi i le tausaga, sa ou inuina le pollen.

    Nikolai Rozmar: O loʻu tuaoi i le atunuu o loʻo punouai i le tausiga o lagomeli. I se tasi aso na ou faitioina ai ia te ia e uiga i le pancreas, ma na ia aumaia ia te au le tofo o le falaoa pipi. Talu mai lena taimi e masani ona ou ave le pollen mai ia te ia. Se mea sili ona lelei. Faʻaleleia manaʻoga, faʻamalosia le galoina o mea taumafa, faʻamalo le afaina, afaina ma le paʻu o le intestinal. Ou te le manatua e uiga i le tiga i le pancreas mo le silia ma le tausaga.

    Marina Kartinina: Ua mafatia loʻu tina mai pancreatitis mo se taimi umi lava. O le togafitiga o le pollen i taimi o le faʻamagaloina, na mafua ia te ia e le fomaʻi lava ia. O lea ua ou 'ai ma le manulele. E matua lelei le aʻafiaga i le gaʻoina ma le manava. Ina ua mavae ni nai vasega o le 'ai o falaoa pipi, sa faaleleia atili foi loʻu alualu i luma.

    Tulafono mo le filifilia o se oloa lelei


    I le tele o tulaga, o togafitiga e filifilia mo pollen - fugalaau fugalaau e faapipii i totonu o tamai falalaʻau faʻatasi ma faʻalilolilo faʻapitoa o laʻau o meli. O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ona toe faʻaaogaina i lona tulaga muamua pe teuteuina i le paʻu.

    E mafai ona siakiina le maualuga o oloa i tulaga nei:

    1. O le kulumu pollen i le vaitau o le aoina o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe ma paʻepaʻe, ae pe a uma le faʻamamago e ono mole lemu, ma a uma le teuina umi o le a toe faʻafefeteina ma mou atu.
    2. O le lanu masei o le oloa i le taumalulu (taimi e le masani ai mo le aoina o falaoa pipi) e mafai ona taʻu mai ai se uiga le lelei ma le le mautonu.
    3. E sili atu ona maua le pollen i le tautotogo ma le taumafanafana.
    4. O fuainumera faalenatura e eseese i le lanu ma le tele, talu mai le aoina mai o polu mai ituaiga eseese o fugalaau.
    5. O le apiary e tatau ona vaʻavaʻai mai auala, tele laʻau ma faʻatoʻaga faʻatoʻaga.
    6. O le pollen ua lelei ona faʻaputuina e i ai sona fale tele ma e faʻaalia se foliga lelei pe a taia i se foliga faigata.

    E na o le tatau lava ona faʻatau le falaoa o le pipi ma meaʻai i pusa meli faapitoa. E ui i le ola umi o le 2 tausaga, e sili atu le faʻaaogaina o oloa i totonu o le 6 masina muamua ina ia faʻamalamalama atoatoa ai ana vailaau.

    Faaiuga

    O le bee stew i le pancreatitis e masani ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le gaʻoina o meaʻai, metabolism, faʻatūina le microflora, faʻasaʻo le mumū ma le gaogao. O lona faʻaaogaina i le vaega laʻititi e le taliaina ma ua afaina i le faʻalavelaveina o faʻamaoniga o le maʻi.

    Ae ui i lea, o se tasi o galuega autu o le oloa o le toe faʻafoʻiina lea o siama faʻasaina, o le puipuia o faʻafitauli o le pancreatitis.

    • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

    O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

    Recipes mo le faʻaaogaina o laulaau ma le vai o le plantain mo togafitiga o pancreatitis

    E fesoasoani le Plantain e faʻamaonia le kulumamaina, aveʻeseina le manava o siama faʻamaʻi ma toe faʻafoʻi le microflora. O le a lapataia lenei mea

    Faʻamatalaga mo le togafitiga o pancreatitis faʻatasi ai ma le paluga ma tulafono mo lona faʻaaogaina

    Auala e faʻaaogaina ai i se faʻamaʻi matautia ina ia le faʻaleagaina le tulaga ua leva ona tiga o le pancreas

    E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma le vao ma e mafai ona inu i le pancreatitis

    Pe a faʻaaoga tatau, o le wormwood e leai se aoga nai lo togafitiga. Ae ui i lea, o le tele o lona talosaga e faalagolago i ai

    Recipes mo le faʻaaogaina o le kinamoni mo pancreatitis mo togafitiga faafomaʻi ma ona manuia mo le tino

    Faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi, o lona faʻaaoga e tatau ona faatapulaa. O le mea lea, faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e le mafai ona e toe faʻaogaina

    O le pollen polen na fesoasoani ia te au e fetuutuunaʻi le microflora o le intestinal pe a maeʻa se vailaau o vailaau. O se oloa sili ona lelei.

    Ua leva ona ou mafatia mai le pancreatitis masani. E tatau ona e taumafai e faʻamalo lenei togafiti.

    Ata: pe faʻapefea ona foliga le siliki

    Sa masani ona iloa e fomaʻi togafitiga le tele o metotia togafitiga aʻo leʻi amataina e togafitiga aloaia le ofoina atu o metotia o le togafitia o le maʻi. O le mafuaʻaga lea o le togafitiga o pancreatitis faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo manatu pea o se auala sili ona mataalia ma aoga e aveesea ai le faʻamaʻi i le fale.

    O le pancreatitis o se mumū o le pancreas

    Laʻau faʻalaʻauʻau: fualaʻau

    O togafitiga faʻamalo mo le pancreatitis e le faʻatagaina e oo lava i tagata o loʻo faʻalogo i togafitiga masani. I le faʻatasi ai ma le togafitiga autu o togafitiga, o togafitiga faʻamalositino e maua ai se maualuga tele.

    O le lelei o fualaau o togafitiga o togafitiga o togalaau e masani ona le afaina ai aʻafiaga, mea e afaina ai le tino ma e le afaina ai le faaitiitia.

    Faʻalogo lelei! O togalaau togafitiga e faʻatagaina i le na o le vaega o le faʻalelei o le faʻalavelave ma i le masaniga o le maʻi. I le tino o le pancreatitis, e le talia togafitiga fale!

    E faʻafefea ona togafitia pancreatitis ma otaota:

    • Immortelle . O fugalaau totō uma i le aofaiga o le lua punetini (poʻo fugalaau fugalaau - 1 sipunni) e sasaa i totonu o se ipu vai malulu. O le gaʻo e faʻapipiʻiina, ona alu ai lea mo le isi 20-30 minute i luga o le afi. E manaʻomia lou faʻaaogaina o le susu, i le ituaiga o vevela - 1/3 ipu ao leʻi amata ona 'ai.
    • Wormwood . O se ipu vai e sasaa ai le sipuni sipuni o le vormwood vao. E susunuina le susu ma tausia iina seia oʻo i le kuka (ma pe a maeʻa nai minute). O le vai inu e tatau ona taofiofia i se vevela mo le 45-60 minute. Aʻo leʻi 'ai, inu se sipuni sipuni o le fofo.
    • Togalaau. I le faasolosolo masani o pancreatitis, o le dogrose e mafai ona onā i luga o se faʻaauau faifaipea - e oo atu i le 400 ml i le aso. O suavai Rosehip ua sasaaina i le vai vevela (o le numera o vine e tutusa ma le aofaiga o le vai). I totonu o se mea e vevela ai le vevela e totoe mo ni nai itula, mulimuli ane e mafai ona faʻavave le inu.

    E talitutusa ma meaʻai ma le moa ma le vao, o mea teuteu e faia mai le alfalfa inoculum ma le susu. O nei laau toto e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻamalosia i le pancreatitis ma le faʻaitiitia o faʻamaoniga ma togafitiga o le maʻi.

    E ui i le saogalemu o le faʻaaogaina o laau mo pancreatiti, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga, aua o nisi o laʻau atonu e le i ai se afaina pe faʻaleagaina le aafiaga i luga o le pancreas, e mafua ai le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tino olafua e mafai ona mafua ai le faʻamalosi i totonu o le ate, ma ua solia ai.

    Totogi mo pancreatitis:

    • Faʻasaga Glebova . Ave ni vaega se lua o le mutia, pulupulu, fugalaau o le vao vao, laʻau talatala ma 3 vaega o fugalaau o calendula, togafiti togafitiga, pakiaka pa. Fufulu mea uma ma fefiloi lelei. I le isi itu, ia faʻatumu meaʻai i se vevela (2 tbsp. Laulau vavalaʻau) ma sasaa le afa lita o vai inu i luga o le fola. I le mavae ai o le 5-6 itula, faʻaaogaina le fua, ia faʻamafanafana ma tuʻu i se nofoaga malulu.E tatau ona e inuina le fualaau faasaina fa fa i le aso (3 taimi ao leʻi 'ai, o le taimi mulimuli ao lei moe). Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, e tatau ona vevela le tineto. O le vailaau e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo ina faʻamalieina atoa le tiga, faʻaopopo ma le 7 aso faaopoopo.
    • Flask of Paul Bragg . O vaega taʻitasi e tutusa uma lava: togafitiga faafomaʻi, vormwood oona, sipili, vaʻavaʻa, paketapa, sauga tripartite, calendula fugalaau, aʻa elecampane. Mai i mea faʻafefiloi, e lua laulau punetini ua ave ma sasaa i totonu o se ipu vai malulu. O nei mea uma o loʻo tuʻuina i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma vaivai mo le afa itula. O le fofo ua uma ona fofoina ma faʻafefe i se ipu vai mama. Mo le 30 minute ao lei faia taumafataga ou te inu i le afa afa.
    • Pancreatic collection: fualaau o le sana, vao vao, laʻau vao, vine tricolor, fualaau faisua, manulele o le mauga. O mea uma o loʻo faʻafefiloi i le fua tutusa - 10 g ia taʻitasi. O le faaputuga otaota o le a sasaaina ma le afa-lita o le vai vevela, faʻavela le vevela vevela mo le 3-5 minute. O le susu susu e inu i aso taitasi mo le lua vaiaso - 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai.

    O le pancreatic collection o se tasi lea o togafitiga sili ona lelei mo tagata pancreatitis.

    Ina ia mafai ona maua e le au togalaau le tele o faamanuiaga, e tatau ona e iloa ni mea lilo i la latou sauniuniga:

    1. E tatau ona faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete ma faʻafefiloi lauʻau faʻatasi seia maeʻa.
    2. E le mafai ona e faʻafefiloi ia laau o eseesega eseese (faʻaʻataʻitaʻiga, fugalaau ma le paʻu) ma le siʻotala (manogi manogi) faʻatasi ai ma mea gaogao faʻaogaina.
    3. E le fautuaina le teuina o totogifuapauina ma mea e faʻaleagaina ai mo se taimi umi - e sili ona lelei le kukaina i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

    O togafitiga o togatogo e mafai ona faʻatino i se taimi faʻapitoa e avea o se faʻasologa - 2 taimi i le tausaga mo vaitau o le 1.5-2 masina. I taimi masani o le pancreatitis i le i ai o le tiga faifaipea, e mafai ona faatino togafitiga o fualaʻau i luga o se faʻaauau pea. O le umi o le togafitiga o togalaau e masani lava 4-6 vaiaso, ma o le tuufaatasiga o sauniuniga o laʻau e fautuaina ina ia suia i aso uma e 5-7.

    Faʻafitauli mo Fale mo Pancreatitis

    Ua fautuaina e le au togafitiga le faʻaaogaina o meaalofa o togalaau ma le umukuka mo togafitiga o pancreatitis: fualaau faisua, fualaau aina, laau toto, ia e iloga i lo latou mauaina ma le saogalemu o le faʻaaogaina.

    O le patate juice ei ai le antispasmodic, anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamalolo. O le faʻaaogaina o le pateta o le a fesoasoani i le fofoina e le gata o le pancreatitis, ae ia faʻaitiitia foi le tulaga o le maʻi i le taimi o le faigata.

    Metotia o togafitiga: pateta le patetaina o loʻo faapipii i luga o se fatu, pe a uma ona sasaina le sua mai le masini. E tatau ona e inuina le vai i luma tonu o le 'ai i le 1 / 3-2 / 3 ipu. o le vaitaimi o togafitiga e 2 vaiaso, pe a uma lea e tatau ona e malolo mo le 10 aso, ona toe fai lea o le kosi.

    • O le patate juice e tumau i le malosi ma le faamalologa mo na o le 10 minute, o lona uiga e tatau ona e inuina na o le sua suamalie fou.
    • E le tatau ona inu le pati pati i le maualuga maualuga.
    • E fautuaina e inu vai pateta ma se ipu malamalama o le pata, ma afai o le tofo o le pateta e le mafai ona gafatia, e mafai ona e faaopoopo sina mea itiiti i le sua.

    Propolis e faʻaolaina le pancreas, faʻateleina le toe faʻaleleia ma le gaosiga o masini, ma o loʻo i ai foi lona puipuiga.

    Propolis faʻaaoga metotia:

    • Faʻasalaga ma osofaʻiga o pancreatitis, ua lava lea e faʻatau ai se fasi mea fou fou i le gutu. O mea le fiafia e alu ese toetoe lava a maeʻa ona maeʻa le fuʻa.
    • Propolis alcohol tincture o loʻo faʻaaogaina foi i le togafitiga o pancreatitis: 15 otaota e faʻamaʻapeʻa ile afa afa o susu susu. Mo le vaiaso, o le fofo e onā i le po i aso uma.

    Lapatai pancreatiti

    Talu ai ona o le sana e maua mai i mea taumafa, o se fesili talafeagai e tulaʻi mai: e mafai ona 'ai le saito i le taimi o faʻalavelave o le pancreatitis.

    I le isi itu, i le taimi o faʻasalaga, e mafai ona faatagaina na o vai mama e aunoa ma le kesi. Ma, o meaʻai mama e aunoa ma gaʻo, o meaʻai e faigofie ona faʻaofiina.I totonu o le pancreatitis, o le sana e faasaina ona 'ai mo ni mafuaaga se tele:

    • O le oloa o se mea vevela lea e manaʻomia ai le tele o taumafaiga i le manava ma le manava e faʻatau ai. E ui lava i faʻamanuiaga uma o sana, o le gastrointestinal tract i le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi e le maua ai punaoa e teu ai meaai mamafa.
    • Talu ai o le sana o loʻo i ai le tele o le malo, o lona gaosiga e mafua ai se avega mamafa i luga o le paʻu. O le mea lea, e le faatagaina le oloa mo faʻasalaga.

    I aso muamua ina ua maeʻa le osofaia o le pancreatitis, e mafai ona e inuina vai, e tele foi e fautuaina ai le teuteuga o le rosehip. Ma, e tusa ai ma fautuaga a le gastroenterologist, faʻafeiloaʻi lua ma masiu mucous ua faʻalauiloaina.

    Tausaga masani

    I le pancreatitis e masani ai, e tele meaʻai e mafai ona faʻatagaina, ae e tatau foi ona ave ma le faʻaeteete, talu ai ona o lona umi ma le ono tulai mai o se osofaʻiga e faʻalagolago i le lelei o taumafa i le vaitau o le faʻamagaloga.

    I le pancreatitis masani, o le aina o fatu atoa e le faatagaina. E le fautuaina foi le faʻamalosiina o fatu, masini ua uma ona kuka ma e oʻo lava i sana kuka mo pancreatitis.

    Ae ui i lea, i le taimi o le faʻamagaloina, o sina vaega itiiti o le falaoamata sana e mafai ona faʻagasolo malie ona faʻaofiina i le meaʻai. O oloa gaosia, pe afai e aumaia i le atoatoa, e sili atu ona faigofie ona faʻaleleia e le vaega o le digestive.

    Ua faamaonia e Gastroenterologists e sili atu le lamatia o le sana e mafai ona vevela nai lo le gaʻo i tagata maʻi ma le pancreatitis. E pei o isi meaʻai, o le sana e mafai ona i ai i le vinika, acid citric, o vailaʻau faʻasaina, lea e mafua ai se osofaiga ogaoga o pancreatitis.

    E oʻo lava i faʻafitauli le taua o kulumu ua tunu poʻo fatulaʻau i totonu o soʻo se ipu e ono mafua ai osofaʻiga osofaʻi o pancreatitis i se tagata maʻi.

    Togalaau togafiti

    O loʻo i ai se metotia matagofie mo tagata e togafitia ai le pancreatitis. Afai o loʻo e maua lenei faʻamaʻi, ona tatau lea ona e lafoaia mea uma falai, e pei foi o meaʻai. E tatau ona e suia uma nei mea i aano o meaʻai aano, moa, lapiti, ma meaʻai susu, susu, sisi, cheese cheese. E tatau ona e taitaia se olaga toafilemu, e leai se mea e te popole ai.

    E tatau i se tasi ona inu i le mea e fai. I le faia o lenei mea, olo ma faʻafefiloi 10 g o le vao vao, fualaau anise, sigini o le sana, manulele o vao maualuga, aʻa o le aulaʻau ma le violiona, sasaa le paluga o le 0.5 l o le vai e kuka ai, aumai i se vevela ma vela mo 2-3 minute. E tatau ona faʻamalieina le susu ma inu i aso taʻitasi ao leʻi faia le taumafataga mo vaiaso e lua. O le taimi lava e uma ai ona e inu i lea mea, ona e alu lea i le isi.

    Aʻau ma faʻafefiloi 30 g o fatu o le pill ma pepa lanu mumu, 20 g o fuamoa vine ma fugalaau olaola, 10 g o fugalaau o le chamomile, ona sasaa lea o le faʻafefiloi o le 0.5 l o le vai inu, tuʻu i luma o le vai vevela, ona faʻafefeteina lea i se manoa ma ave meaʻai i totonu o le masina.

    O vailaʻau faʻapitoa na faʻaolaina ai se ola

    I le sefulu tausaga talu ai, na maʻi tigaina ai se tasi tamaitai: na liu samasama ma ua sefulutolu kilokalama i le vaiaso. Mo le fa masina sa le mafai ona maua o ia, talu ai o ana suʻega uma e masani lava. Ma e na o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia mai ai ni sama i le ulu o le pancreas.

    O le iʻuga, na latou mauaina se pancreatitis. O le taimi lena, na faʻaumatia atoa ai le faʻaogaina o meaʻai. E le mafai e le fafine ona aumai i le fale se tamai ato o lefirfir, mai soo se vevesi na amata ona maʻi tele i le itu tauagavale o le hypochondrium. Ina ua uma ona faamalolo o ia mai le falemaʻi, na fai mai fomai o lea e tatau ona ia ave fualaau faasaina i lona olaga atoa ma alu i le falemai i le ono masina mo le suʻega. E le o se mea lelei lenei mea i le fafine.

    Ae o nisi fomaʻi na talitonuina atili i le malosi o togafitiga faʻataʻitaʻi i togafitiga o pancreatitis. Ma na fautuaina le tamaitai ina ia togafitia i le aoina o laʻau, inu ma alu foi i le lotu.Talu mai lena taimi e leai se filifiliga a le fafine pe faamoemoe foi, na amata ona inu vai mai fualaau aina ma alu i le lotu. O le tootoo aveese uma fualaau ma faamoemoe mo le mea silisili. Na amata ona ou mataʻituina ma le faaeteete loʻu tino: e faapefea ona tali atu i nisi o oloa? Sa ou tuufaatasia laʻu meaai mai na oloa e ono mafai e ia. Na foliga mai o tiga na amata ona toe faʻasauāina o ia, pe a maua le susu i ana meaʻai - e tusa lava po o le a le tele - ma pe afai na te mamafa mamafa, mo se faʻataʻitaʻiga, se taga mamafa. Na amata ona 'ai e le fafine na o meaʻai na kukaina, ma le isi mea, i totonu o le pepa na paʻu. O le falaoa e sinasina, e aunoa ma le lauulu. Ina ua uma lena, na ou iloa ai e lelei le faʻaaogaina o jam mai currants ma gooseberries. Afai na ou lagona le manava o le kulimi, pe a ia faamatalaina mo ia lava, "e le o le kemisi i totonu o lona manava," ona ia aveina lea o le "Essentuki-4" po o le "Essentuki-17" (o se tamaitai e maualalo le eletise), ae faamamaina foi i le vai inu (1: 4 ma le 1 : 8, i le faasologa) ia "tuuese le kemisi". I le aluga o taimi, na amata ona ia lagona le sili atu ona lelei.

    E taua le taʻuina atu o le fafine ina ua maeʻa ona faʻatagaina mai le falemaʻi e le toe alu i ai iina mo le suʻega poo togafitiga. O lea ua amata ona ia tilotilo i lona tulaga, lagona, ma ia malamalama lelei i le mea sili mo ia. O le taimi nei ua tele tausaga o le fafine, ae o loʻo ia lagona lelei, e 'ai mea e manaʻo i ai. E leʻi oʻo i le taimi muamua faafitauli i le siitia o le mamafa.

    Ma o le fua lenei mo le sauniuni o le fua: fualaʻau o le sana, calendula, chamomile o le fanua, laumei, plantain (ma le maualalo o le acidity) e tatau ona faʻafefiloi i tutusa tutusa, ave le 1 teaspoon o le aoina ma selesele pe tusa ma le 800 ml o le vai inu, tuu i totonu o le vai vai mo 15 minute, ona tuu ai lea mo le 45 minute, o le mea na tupu. E mafai ona teu i totonu o le pusaaisa mo aso e lima. E tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aina le 1/4 ipu o le faʻafefete, faʻamalolo i le 3/4 ipu vai mafanafana.

    Togafitiga o pancreatitis ma le tincture o barberry

    I le afiafi, e tatau ona faatumuina se ipu tioata tao tao i le kefir. I le taeao, vaevaeina i ni vaega se lua: e tatau i se tasi ona onā nai lo le 'aiga o le taeao, ma le lona lua ae le o le' aiga o le afiafi, ae masani lava i le lua itula ao le i momoe. O lenei faiga e tatau ona faia mo aso e sefulu, ona mafai lea ona e malolo mo le 10 aso ma toe amata. I le taimi o le malologa, e tatau ona e 'ai ni fatu apricot, 5-10 fasi faalua 3 taimi i le aso, ae le sili atu i lenei fualaau!

    Mo le pancreatitis, o le 100 g o le rootberry o le a fesoasoani e sasaa le 1.5 lita o vodka ma faʻaosooso ai i aso e 10 i se nofoaga mafanafana, ma luluina i lea taimi ma lea taimi. Ona tatau lea ona pasia le oloa i totonu o se sieve ma inu 1 tsp. 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai. E aoga foi mo nei tagata gasegase e inu vai: fufuluina le 1 kalama o le oat, mince, sasaa le 1 lita o le vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, mālū ma faʻaaoga 1/2 ipu laiti 30-40 minute aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso.

    Pancreatitis taumafa , aemaise i taimi masani, e taua tele le matauina. E tatau ona e taumafaina le tele o le protein pe a mafai ma i le taimi lava e tasi e te manaʻomia e faʻaitiitia pe faʻamavae atoa ai gaʻo ma gaʻo, aemaise lava suka, o le 99% o le carbohydrate, e faʻaesea ai meaʻai faʻavela ma soʻo se mea e maua ai fiber. E fautuaina e amata ona ave le vitamini. E tatau ona itiiti, ae masani, o lona uiga, 5-6 taimi i le aso.

    E manaʻomia le pancreas e faʻamautinoa ai le gaioiga masani o le tino: e faʻafetai i le fua o le suamalie e faʻamalo i totonu o le lumino o le duodenum ma o vaega taua o meaʻai - proteins, gaʻo ma gaʻo - gaʻo. O se taunuuga o le faʻapalaina o le faʻaogaina lea o loʻo tupu i totonu o lenei vaega o le digestive tract, ua maua ai faʻamalosi faigofie e ulufale i le toto taatele pe'ā uma ona faʻaaogāina le mucosa o le intestinal. O le mea lea, o meaʻai, amino acids ma vitamini e manaʻomia mo gaioiga faʻasolosolo i sela ma mo le fausiaina o masini e maua mai i mea taumafa i le duodenum ma oʻo atu ai i totoga uma ma tino o le tino.

    E le gata i lea, o le pancreas e maua ai le inisalini, lea e talafeagai mo le masani masani o le gaʻo gaʻo, ma le lipokine, lea e puipuia ai le vevela o le ate.

    O le mafuaʻaga o pancreatitis, o loʻo faʻaalia e se faʻaoga o le gland, e masani ona avea ma faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma meainu malolosi.O le faʻamaʻi e mafai ona tutupu i le gasegase ma le masani. O le taumafataga mo le pancreatitis e faʻalagolago i mea taua o le faʻaleagaina o le faagasologa: o le taimi umi e manaʻomia ai se uiga sili atu ona mamafa i le taumafa ma mea taumafa ua 'aina.

    Meaʻai mo le tino pancreatite

    I totonu o le pancreatiti mumua i aso muamua e lua, e mafai e le tagata gase ona inu se fuʻa teuteu i luga o le rose ma le vai minerale - tasi le ipu malamalama e oʻo i le lima taimi i le aso. I le aso lona tolu, e naʻo le maualalo o calorie meaʻai e mafai ona 'aina, e le aofia ai gaʻo, masima ma ipu e faʻapipiʻi ai le pulelaʻau o le suka gaosia ma faʻaleleia ai le gaioiga o le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga.

    E mafai ona e 'ai meaai inu vai e iai le tele o mea inu, ma e tatau ona saunia e aunoa ma le masima, vaeluaina i ni keke se valu. Fautuaina fua suamalie sua, sugar, honey, decoction of blackcurrant or rose rose, fualaau suamalie mai vine. O le tele o le vai inu i le aso e le tatau ona sili atu nai lo le 2.5 lita.

    I le aso lona lima, o le aofaʻi o kalori e ulu atu i le tino ma meaʻai e mafai ona oʻo atu i le 800. O le taumafa e aofia ai susu ma fualaau faisua (15 kalama), e oʻo atu i le 200 kalama o mea inu, pei o muamua, e tatau i tagata ona tuʻuese gaʻo.

    I le ono po o le valu aso, o meaai e mafai ona sili atu maualuga-kalori ma e aofia ai le 1000 kalori i le aso. Faʻailoaina o palatini (e oo i le 50 kalama), gaʻo (10 kalama), carbohydrates (250 grams). O le tagata gasegase e mafai ona 'ai le taeao i le semolina poʻo le araisa alalaʻau, kuka i totonu o le vai, faʻatasi ai ma le faaopoopo o suka ma fua, mo le lua o le taeao e mafai ona' ai le paluga pateta poʻo kāloti, sina meaʻai povi poʻo se iʻa (pe tusa ma le 50 kalama). I le malologa, e 150 kalama o le suka gaosia, e oʻo atu i le 40 kalama o aʻano tunu po o iʻa faatasi ma paluga pateta, o le apple mashed. I le aoauli, e fautuaina le gasegase o gasegase mai le pancreatitis e oʻo atu i le 60 kalama o le siʻi gaʻo ma le suka, ao le i alu i le moega, o se ipu vai inu ma le meli po o le yogurt e aoga.

    I le aso e 10-15, o le lisi o le maʻi e tatau ona aofia ai le 60 kalama o le porotini, 20 kalama o le gaʻo ma oʻo atu i le 300 kalama o le suka i le aso. E sili atu le kukaina o mea uma, e pei o le taimi muamua, i le mama, e aunoa ma le faaopoopo o le masima, ao vaevaeina meaai i aso taitasi i ni vaega. I aso na sosoo ai, o le fuainumera o kalori e ave e le tagata maʻi i le aso ma meaai e faasolosolo malie lava ona faateleina: pulu - e oo atu i le 100 kalama, gaʻo - e oo atu i le 40 kalama, o meaʻai gaʻo - e oʻo atu i le 450 kalama. O le tele o vitamini e mafai ona vailaʻau e faʻaleleia foʻi.

    A maeʻa ona faʻaitiitia le faailoga o le tino pancreatitis, e sili atu ona lelei le fesuiaiga i soupeti o meaʻai, taumafa gaʻo ma iʻa, fuamalie fou, pata ma fualaau faisua, faapea foʻi ma puddings, fualaau suamalie, honey, jam, sugar. A o leʻi momoe, e aoga mea inu: kefir, yogurt, ma isi. E taua tele le lafoai uma o meaʻai gaʻo, muffins, iʻa falai, paluu, kirimigi suamalie, kuka ma ulaula, marinades, aniani, garlic, radishes, ava malosi.

    O le meaai fautuaina mo le tino pancreatitis e tatau ona mulimuli mai i le ono masina i le tausaga. Pe tusa ma le selau pasene o le soifua maloloina o le tagata maʻi e faʻamoemoe i le malosi o lona faʻafeiloaʻi i pepa a le fomaʻi e uiga i meaʻai. E taua le manatuaina o mea sese uma i le taumafataga e vave aʻafia ai le tulaga o le pancreas.

    Taumafa mo le pancreatitis le tumau

    O le pancreatitis o le a tupu i le tele o tulaga e uiga i le talaaga o se maʻi gasegase. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona muamua pe a maʻi le maʻi mai le cirrhosis, siapatasisi, maʻi leʻo, maʻi gallstone, allergies, atherosclerosis, ma le ava malosi.

    O se taumafataga mo le pancreatitis e masani ona manatu o le autu lea i le togafitiga o lenei maʻi. I le taimi o le faʻamagaloina, o le aofaʻi o kalori o loʻo aofia ai i aso uma e tatau ona fetaui i le gaioiga faaletino. Meaʻai e fautuaina ina ia faʻaogaina i le ono taimi i le aso, e aunoa ma le faʻagaloina o meaʻai e iai se aafiaga leaga.

    E taua tele le mataʻituina o lau meaʻai i le aso. Talu ai e talafeagai mo le masani masani o le toe faʻaleleia o faagasologa, e tatau ona faʻaaoga i le tele o mea - e oo atu i le 130 kalama i le aso, ma e na o le 30% o le porotini e tatau ona tupuga mai.

    I le taumafa a se tagata gasegase e mafatia i le pancreatitis, e tatau ona aofia ai pipi, vela, lapisi lapisi, moa, tolotolo, puaa. Faʻasalaina: tamaʻi mamoe, puaa gaʻo, faʻapea foi le siʻi, pepe ma le meaʻai. Afai e popole le tagata gasegase i taimi uma, o meaʻai aano o manufasi o loʻo faʻapalaina i totonu o se mea faʻapipiʻi poʻo se uila, e le mafai ona e taoina ipu i totonu o le umu, fry ma le stew. O iʻa e maualalo le gaʻo ua saunia i se auala talitutusa.

    O meaʻai ma iʻa e fai ma mea maualalo maualalo e fesoasoani i le tagata maʻi e aloese mai le vevela gaʻo o le ate, lea e sili ona taua i le pancreatitis faifaipea. O le kusi falaoa e faia i le fale e tutusa lelei le meatotino, ae pe afai e inu ma fou, e le fautuaina le kusi falaoamata.

    O le susu i lona mamanu i le pancreatitis e masani ona le lelei ona faapalepaleina, o lea e sili ai le faaopoopo i fatu, soup, tilo ao faagasolo sauniuniga. E tusa lava pe talia lelei le susu e tagata gasegase, e le tatau ona faʻaleagaina e ala i le inu e sili atu i le afa afa o susu susu i aso taitasi i tamai sipuni. E sili atu le aoga mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis, mea fou susu susu. Faasaina i le taimi o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi, sisi i le faʻamagaloina e mafai ona 'aina i ni mea laiti, i lalo o le soifua maloloina lelei. O falaoamata e le tatau ona vaivai ma agamalu. O fuamoa atoa e le aofia mai le taumafataga, i le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaaogaina palulatini pula, o ipu ma masini fulufulu, i se faaopoopoga, e mafai ona i ai ni fuamoa e fai ma faʻaopoopoga i isi ipu.

    O pusa o fatu laau e mafai ona faʻatusalia ai araisa, falaoa o aso ananafi, falaoa, semolina, oatmeal, buckwheat, pasta. E le faʻatagaina le 'aiʻese ma le pancreatitis.

    Oona i le taumafataga e tatau ona sili atu i le 70 kalama, ma le 80% oi latou o gaʻo manu, e lelei tele le 'ai faatasi ma isi ipu ma mea taumafa. E sili atu le tuʻuina o le suauu i totonu o le meaʻai maeʻa ao le i 'ai, o le suauʻu manogi e faʻatagaina pe afai e talia lelei. O gaʻo kuka, margarine, povi ma le gaʻo gaʻo e faasaina.

    Carbohydrates i meaai i aso taitasi e le tatau ona aofia ai le sili atu i le 350 kalama, e mafai ona suitulaga i suka, honey, jam, syrup. O meaai e maua i le gaʻo, gaʻo, semolina, oatmeal, buckwheat, karite, rice, pasta e faatagaina. E le gata i lea, o tagata gasegase e faʻatagaina e 'ai pateta, kāloti, beets, pumpkins, squash, squash. O fuālaʻau kuka e tatau ona uʻu pe i luga o le vai, e mafai ona e 'ai faʻamalosi fua. O fualaau faisua e sili ona lelei e faʻaaogaina i le masima ma le faʻaopoopoga o le sua o le cereal.

    Mai meaʻai uma, o le bechamel e faʻavae i luga o le susu ma le falaoamata ua manatu e sili ona lelei, ma e le uma le falaoamata, ma e itiiti le masima e faaopoopo.

    E taua foi le aua le fafagaina, faaitiitia le aofaiga o meaai i le 2.5 kilokalama, i le amanaia o le sua inu. Meaʻai e masani ona fai i ni vaega laiti.

    O le mulimulitai i tulafono uma mo meaʻai mo pancreatitis e mafai ona faʻapupulaina ai le aoga o togafitiga i le lautele.

    Pancreatitis Diet Menu

    O se fua faatatau o taumafa i aso taitasi mo pancreatitis:

    Muamua o le taeao : aano o meaʻai mo le muamua, ma mo le lona lua o le oatmeal ma susu ma lauti.

    Lua le taeao : omelet mai le lua o fuamoa ma le broth rose.

    Taʻaloga : suauu suamalie e aunoa ma ni aano o manufasi, nisi meaʻai kuka kuka. E mafai ona e kuka ia pateta i luga o le ipu. I luga o le tolu-dried fruit compote.

    Toa tea : keke ma le lauti ma susu.

    Taumafa : iʻa, karuti puree, lauti ma susu.

    Mo le po : inu se ipu malamalama o le kefir.

    O le a le mea e faʻaesea?

    E pei ona mafai ona e iloa, i le pancreatitis diet, o ipu uma e faia mai i le aano o manu ma iʻa - ona na o le faguina.E le faʻatagaina meaai faʻalalauina. E mafai ona e faʻaaogaina meaʻai susu ma se vaega maualalo o le gaʻo. Mai le vai, e fautuaina e inu na o vai masani ma compotes ma lauti.

    E faasaina le 'aiina o meaʻai vevela, ulaula ma le kuka. O le ava malosi ua solia. E faʻasaina foi meaai faʻatau. Afai e te mulimuli i lenei taumafataga, o le ae vave faʻavaveina lou toe faʻaleleia.

    I le togafitiga o pancreatitis, o le a fesoasoani le phytotherapy ia te oe. E taofia le alualu i luma o soʻo se faʻamaʻi ma tuʻuina atu ia te oe le puleaina o le maʻi. O loʻo faʻamatalaina ai le aoina lautele o otaota o vailaʻau masani, lea e faʻamoemoe mo togafitiga o pancreatitis. E mafai ona faʻaaogā faʻatoʻaga o laʻau faʻatasi ma isi vailaʻau. Manatua o se tasi o ki i le togafitiga manuia o pancreatitis ma togafitiga faʻataʻitaʻi ma metotia o le tausia o se taumafataga mo pancreatitis.

    O le mafuaʻaga o pancreatitis e masani lava o se faʻamaʻi, lea e afaina ai le manava. Afai o le suka e masani lava, o le taimi muamua e tatau ona e togafitia le manava e toe faʻafoʻi ai le paʻu i le masani. Ona tumau ai lea e inu na o ni laau o le a fufulu ai maa mai le pancreas, gall sladder, vessder.

    Ave i ai le tutusa o buds o le birch, rootberry root, leaf leaf, flowers immortelle, root elecampane, vao o le marjoram, vao vao, St. John's grass grass, fugalaau fugalaau, laau centaury, fua o le coriander, root root. Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. O le tuufaatasiga e tatau ona faʻaaogaina mo le 8 itula, o lea matou te fautuaina le faia i le po. Inu le fua e tatau ona avea ma afa itula aʻo leʻi 'ai, o le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 6-8 vaiaso. A maea se vaiaso malolo, e mafai ona toe amataina le vasega.

    Aumai i le tutusa o fualaau mumu, fasi repeshka, vao o le zopnik, laʻau plantain, aʻa o laʻau, vao vao, mutia momwort, fugalaau chamomile, vao vao, mutonone vao, yarrow grass. Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. E tatau ona faʻatumuina le oloa mo le 8 itula, o lea matou te fautuaina sauniuni mo le po. O le inuina o le fua e fautuaina i le afa itula ao lei 'ai, o le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 6-8 vaiaso. A maea se vaiaso malolo, e mafai ona toe amataina le vasega.

    Manatua i le vaitaimi o le faʻamalosia, o le aoina o le aoina e sili atu le malosi: nai lo le lua punetini, e tolu i le afa-lita o le vai inu. Ole togafitiga e 2-3 vaiaso, ona alu lea i le masani masani.

    Faʻaaoga tutusa fua o fua, vao vao, fatu pi, vao vao, St. John's wort grass, rose hips, root galangal, vao laurow. Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. E tatau ona faʻatumuina le oloa mo le 8 itula, o lea matou te fautuaina sauniuni mo le po. O le inuina o le fua e fautuaina i le afa itula ao lei 'ai, o le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 6-8 vaiaso. A maea se vaiaso malolo, e mafai ona toe amataina le vasega.

    Manatua i le vaitaimi o le faʻamalosia, o le aoina o le aoina e sili atu le malosi: nai lo le lua punetini, e tolu i le afa-lita o le vai inu. Ole togafitiga e 2-3 vaiaso, ona alu lea i le masani masani.

    Ave le 7 vaega o le fugalaau ola, 3 vaega o le vao o le St. John, 5 vaega o le laulaau, 2 vaega o le fatu o le flax, 2 vaega o le paʻu buckthorn, 1 vaega o le laumei, 2 vaega o le vao o le leoleo mamoe, 3 vaega o fugalaau tansy, 4 vaega o le vao chicory, 4 vaega o laulaau lanu. Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. E tatau ona faʻatumuina le oloa mo le 8 itula, o lea matou te fautuaina sauniuni mo le po. O le inuina o le fua e fautuaina i le afa itula ao lei 'ai, o le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso.O le togafitiga e 6-8 vaiaso. A maea se vaiaso malolo, e mafai ona toe amataina le vasega.

    Manatua i le vaitaimi o le faʻamalosia, o le aoina o le aoina e sili atu le malosi: nai lo le lua punetini, e tolu i le afa-lita o le vai inu. Ole togafitiga e 2-3 vaiaso, ona alu lea i le masani masani.

    Faʻaaogaina le 5 vaega o fugalaau ola, vaega e 1 o le gata i luga o le vao, 4 vaega o le vao o St. John, 4 vaega o le sigāmoa o le sana, 4 vaega o le fatu o le flax, 2 vaega o le mint leaf, 4 vaega o le filati, 5 vaega o vao vao, 2 vaega o le pi, 2 vaega o cones moa, 3 vaega o vao vao. Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. E tatau ona faʻatumuina le oloa mo le 8 itula, o lea matou te fautuaina sauniuni mo le po. O le inuina o le fua e fautuaina i le afa itula ao lei 'ai, o le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 6-8 vaiaso. A maea se vaiaso malolo, e mafai ona toe amataina le vasega.

    Manatua i le vaitaimi o le faʻamalosia, o le aoina o le aoina e sili atu le malosi: nai lo le lua punetini, e tolu i le afa-lita o le vai inu. Ole togafitiga e 2-3 vaiaso, ona alu lea i le masani masani.

    Faʻalogo! O le vao vao Celandine e matua vevela lava, o lea o lona fuataga ua na o ni mataʻu o tincture poʻo vai!

    Ave le tolu vaega o fugalaau ola, 3 vaega o calendula fugalaau, 3 vaega o le paʻu buckthorn, 3 vaega o fatu o le flax, 4 vaega o le laumei, 5 vaega o le mutia vao, 2 vaega o fugalaau fomomile, 2 vaega o le pi, 3 vaega o thyme, 4 vaega o selu oso . Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. E tatau ona faʻatumuina le oloa mo le 8 itula, o lea matou te fautuaina sauniuni mo le po. O le inuina o le fua e fautuaina i le afa itula ao lei 'ai, o le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 6-8 vaiaso. A maea se vaiaso malolo, e mafai ona toe amataina le vasega.

    Manatua i le vaitaimi o le faʻamalosia, o le aoina o le aoina e sili atu le malosi: nai lo le lua punetini, e tolu i le afa-lita o le vai inu. Ole togafitiga e 2-3 vaiaso, ona alu lea i le masani masani.

    Faʻaaoga tutusa i aʻa o le paʻu, o aʻa o le elecampane, fomomile fugalaau, calendula fugalaau, vao vao, o le St. John's tarutaru, vao vao vao, vao o le vao, o le vao vao, vao vao. Fufulu uma mea uma ma faʻafefiloi. E tatau ona e maua le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, lea e tatau ona sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa o le lita o vai inu. E tatau ona faʻatumu le tuufaatasiga mo le 4 itula. E tatau ona inu i le afa itula ao le i faia taumafa, afa afa 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 10 aso.

    Talu mai le taimi umi, i vailaau masani mo le togafitia o fatuga, afaina ma isi faamaʻi na amata ona faʻaaogaina ai suauu. O le taimi nei o sauniuniga o laʻau o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se faʻamuamua, choleretic, diuretic ma spasm-faʻamalolo fualaau. Latou te faʻatau mea faʻasoa i se fale talavai, pei totogi tuusaʻo e le saogalemu i taimi uma. O le a le leaga o le sana ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese?

    Faʻaofuofu o le tino i togafitiga o pancreatitis

    Togafitiga ma metotia faaleaganuu ma agaifanua e le mafai ona maua ai le lelei tatau mo pancreatiti. E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o toxins e faʻapupulaina i le tino, lea e puipuia ai vailaʻau mai le faʻafetaui ma le faʻaogaina o mea e fai.

    O le mea lea, faatasi ai ma togafitiga autu, o fuafuaga faamama e tatau ona faia e le gata ina fesoasoani e aveese ai toxins mai le pancreas, ae faamalosia foi le tino atoa.

    E faʻapefea ona faʻamamā le tino i le pancreatitis:

    • Fuga o le ua. O ogalaau e kukaina faatasi ma taliga laiti, ma o le mea e mafua ai le inu o le pusa i faalua i le aso i totonu o se ipu.
    • Olive ma le sua o le tipolo . E tatau ona inu 1 tbsp. sipuni o le fualaau faasaina i luga o se manava gaogao i aso uma - o lenei mea e faʻasaʻo ai le tino mai le faʻamalosi ma faʻamamaina lelei le pancreas.
    • Mountain ash . O se sui sili ona lelei o le choleretic, lea e faʻaaoga uma i le togafitiga ma le puipuia o pancreatitis. E mafai ona faʻamaunuʻu fualaau eletise pe fou mo le faʻaaogaina i le lumanai.
    • Laʻau sosolo . O aʻafiaga fou na maua i le tautotogo po o le autumn e faʻaaoga lelei ai toxins. Ua nutimomoia le laau, sasaa i le vai inu (o se sipuniti i totonu o se ipu vai inu), ua aumaia i se vevela ma ua mafanafana ile afi mo le luasefulu minute. Se tasi fua - ¼ cup fa fa i le aso.

    Mountain ash o se sui sili ona lelei o le choleretic

    E tatau ona faʻataunuʻuina faʻamalositino i le taimi lava e tasi ma le oti - o le a fesoasoani e le gata ina faʻaumatia ai le faʻamalosi, ae ia faʻavasega foi lou mamafa.

    Lua vasega

    E pei o le falala, e mafai ona faʻaofiina i le maʻi a le tagata maʻi pe a faʻamagalo le maʻi. O le sauniuniga o le falaoamata e aoga ma saogalemu mo se tagata maʻi i le pancreatitis e matua faigofie lava.

    • Ina ia faia lenei mea, aumai le vai i se mea vevela ma sasaa le falaoamata sana i totonu o le apa.
    • E manaʻomia lou moe malie, i ni vaega, faʻamalosia lelei.
    • Ona faaitiitia lea o le vevela ma vevela i luga o le vevela vevela pe tusa ma le afa itula, ma osofaʻi ina ia le pipii le falaologa i puipui ma lalo o le apa.
    • Pe a lava le susulu o le falaoʻo ma ia vaivai, ia ufiufi le pani ma se tapuni ma tuu i totonu o le ogaumu.
    • I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona muaʻi faʻamamaina le ogaumu ma tape - ia lava le vevela o totoe.
    • Mo le mafuaʻaga lenei, o le falaoamata muamua e ufiufi i uʻamea uʻamea - e foliga mai e sili atu le solomuli.

    Ae ui i lea, o le tofo o le falaoʻo e matua maoti lava ma faigata, aua e le mafai e tagata uma ona fiafia i ai. O nisi taimi, mo tagata saito i le saito e mafatia i le mumū o le pancreas, o ipu autu e avea ma se faaolataga moni.

    Auala e togafitia ai le pancreatitis ma le propolis, perga ma isi oloa o le beekeeping

    E le o tagata uma e iloa le aoga o oloa gaosi. Ae ui i lea, o tagata uma e mamaʻi e iloa lena mea ma le mumu o le pancreas e te manaʻomia e te tausisia ai se taumafa malosi.

    Ae oi tatou uma o tagata, ma mai lea taimi i lea taimi ou te manao i se mea lelei. O se tasi o mea suamalie, lea e manaia ma e le faasaina mo le faamai, o le meli.

    Ae o isi oloa o le beekeeping ma pancreatitis o le a avea ma fesoasoani taua i le tau faasaga i le faamaʻi.

    O a aoga o oloa gaosi?

    E tele oloa gaosi, ae masani ona na o le meli e valaʻaulia. Ma e tele isi ituaiga: pipi falaoa, propolis, pollen ma zabrus ma pancreatitis e tatau ona avea ma fesoasoani muamua i le aveeseina o le maʻi.

    E masani lava, o le meli ua lauiloa o se togafitiga mo malulu, ma faʻaleleia le puipuiga. O loʻo inu i le susu, peitaʻi, o loʻo iai faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, o loʻo i ai foʻi ni faʻamanuiaga i le meli:

    • o le autu o le meli o monosaccharides. O la latou faʻailoga o loʻo taʻoto i le mea moni latou te le auai i le gaioiga o le pancreas, ma e faigofie lava ona aʻafia e tusa lava pe o se gasegase maʻi ma vaivai.
    • o le meli o loʻo aofia ai le tele o vaega faʻaaogā faʻamaʻi pipisi e mafai ai e oe ona aveese le mumū mai le okeni ma maua se aoga aoga i luga o lona microflora,
    • monosaccharides o loʻo i totonu o le meli lalo i le fructose ma le glucose, ma mo le faʻamalosia o nei vaega, e le manaomia le elekene o le pancreas, o lona uiga, o le faʻaaogaina o le meli i meaʻai e leai sona aoga i le okeni,
    • ma le mumū o le pancreas, ua vaivai le tino o le tagata, o lea e le afaina ai le puipuia o le puipuiga ma toe faʻafouina ai le malosi. O le mea lenei e fesoasoani i le lavelave o vitamini ma minerale e maua i le meli,
    • o le meli o loʻo i ai ni aʻafiaga leaga, ma o le a aoga mo na tagata o loʻo i ai ni faafitauli ma le alu i le faletaele i le tulaga o le taʻavale. Ae ui i lea, i tulaga e maua ai le mumunia ma le manava, o le meli e tatau ona lafoaia, aua e na o le leaga lava.

    Tulafono mo le aveina o le meli

    E ui lava i le manino o le aoga o lenei oloa, ae iai tulafono patino mo lona faaaogaina:

    1. E amataina i totonu o le taumafataga lemu, i ni vaega laiti. Aua le vave faʻalagolago i lenei oloa, a leai o le ae lagona le leaga.
    2. Ia mautinoa o lenei oloa e le afaina ai oe i se mea e le afaina ai, ona e faʻaauau ai lea ona faʻaaogaina.
    3. Faʻatagaina e faʻaaoga le meli i se taimi masani. I le vaitau o le faʻavavevaveina, e lelei tele le teena.
    4. Aua e te le taumafaina lenei oloa.
    5. Faatasi ai ma le faʻamaga umi, e faatagaina le meli e faʻaopopo i le lanu mafanafana, faʻapea foʻi ma mea e gaosia i le fale keke (i kuki masi).
    6. Aua le faʻaaogaina le oloa i le taimi lava e tasi e pei o vailaʻau, e mafai ona e 'ai pe tusa ma le 30 minute aʻo leʻi ave lau pepa, poʻo se itula mulimuli ane.

    Faʻalogo! Le auala e togafitia ai le pancreatitis ma le meli o loʻo faʻatalatalanoa ma lau fomaʻi, aua o tulaga taʻitasi e manaʻomia ai le tagata lava ia ma filifili filifilia lelei.

    O aoga o le pipi

    O Perega o se oloa gaosi tulaga ese, lea e lolomiina le pollen. I tagata masani e taʻua lea o le falaoa pipi. O lenei oloa o loʻo i ai meatotino aoga nei:

    • pollen polisi o loʻo i ai le tele o meaʻai e faʻafetaia ai le tino ma gaʻo amino gaʻo. O lenei oloa e afaina ai foi le gaioiga o le ate, ma o le ate e fesoʻotaʻi tuusao atu i le pancreas ma le vevela. O lona uiga, o se ate ola maloloina o le ki lea i le ola maloloina,
    • Panga ma pancreatitis e faʻaleleia ai le toto, faʻavaeina le faʻavaeina o toto, lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le gasegase,
    • O le Purga e faʻaleleia ai le manaʻo ma maua ai le palatini, lea e fesoasoani e faatumauina le mamafa masani,
    • faʻaitiitia aʻafiaga o siama leaga. O i latou oe, pe a latou mumū le pancreas, faʻaaoga le falaoa pipi i luga o se faʻaauau pea, ia maitauina o le tiga ua matua faʻaitiitia, colic ma flatulence ua mou atu,
    • faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o pi pi, o le faʻafia ona faʻaitiitia o le toe foʻi,
    • o le oloa e faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o mea ua faaleagaina i totonu o le pancreas,
    • O le Purga e faʻaitiitia ai le faʻamalūina o le suka gaʻo, ma o le a le afaina ai le mucous membrane o le gland.

    Faʻalogo! I le faaopoopo atu i se aafiaga lelei i le pancreas, o le falaoa pipi e faaleleia ai le lagona, aveesea le le fiafia ma le atuatuvale, lea e taua tele mo se tagata maʻi.

    E faʻapefea ona fai falaoa pipi?

    O tulafono mo le tagofia o falaoa pipi e ese mai tulafono mo le aveina o le meli mo le mumū o le pancreas:

    1. E mafai ona e 'ai le kuka i le taimi o le vevela, ae e sili atu le faʻatali seia oʻo ina uma le tiga (5-7 aso).
    2. I le aso muamua o le 'aiina o le areto o le pipi, e mafai ona e faʻaumatia na o le 3 ona fualaʻau.
    3. Mataʻituina le gaioiga o lou tino, ma afai e leai se maʻi, gasegase po o le vomiting, ona mafai lea ona faʻaleleia le fualaau i le lua teasusu i le aso.

    Propolis mo pancreatitis

    Propolis, faafetai i ona mea aoga, ei ai sona aafiaga lelei e le gata i le paʻu, ae o le tino atoa:

    • faʻalavelave faʻamaʻi. O le pancreas ma le propolis i lenei tulaga ua tuʻufaʻatasia lelei, talu ai o le pancreatitis e masani ona afaina,
    • fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins,
    • E i ai sona aafiaga faʻamalosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a le propolis, o le pancreas e togafitia e tusa lava pe o se taimi faigata,
    • toe faʻafoʻisia mea faaleagaina
    • faaleleia atili le puipuiga ma le soifua maloloina lautele,
    • faʻavaivaia le pancreatitis.

    E faʻapefea ona ave faʻamalosia mo tagata mamaʻi i pancreatitis?

    O le pancreatitis ma le propolis e masani ona o gatasi ma le itu, talu ai o le togafitiga o le gland e faia ma lana fesoasoani. A faʻaaoga le propolis, faʻaaoga tulafono nei:

    1. Afai o le maʻi e sili atu le sosoʻo, ona mafai lea ona e faʻatau sina vaega itiiti o le faʻasolosolo i meaʻai.
    2. O le Propolis tincture mo pancreatitis e tatau ona onā mo i latou o loʻo i ai le faʻavavega o le maʻi.Propolis alcohol tincture o loʻo i totonu o soʻo se fale talavai, ae e le mafai ona faia i tulaga uma ona o le ava malosi. Pe a togafitia le pancreas, e tatau ona tagofia le vailaʻau e pei ona taua i lalo: o se sipuniti o le tincture ua fefiloi ma se ipu vai ma o se vaifofo ua onā, ma o ia ituaiga o fualaʻau ua faʻaaoga mo le tele o tausaga. O le Propolis tincture mo pancreatiti e mafai ona faia i le fale pe faʻatau mai se tamaoloa tausi lafu.
    3. Togafitiga o le pancreatitis ma le propolis e talia lelei foi. Faʻamālōina le tiga i le susu ma le propolis: faʻafefeteina le propolis poʻo lona siʻosiʻomaga, faʻafefiloi ma se ipu malamalama susu ma inu i le pō. Faatasi ai ma le pancreatitis, susu e mafai ona faamamāina ai se paʻu oona, ma o le paluga o propolis i le susu o le togafitiga pito sili lea mo le pancreas. Ae ui i lea, o le aveina o meaʻai susu mo pancreatitis e le mo tagata uma.

    O le mea lea, o oloa o le tausiga o le beekeeping o se faleteuoloa e le mafaitaulia o vitamini ma meaʻai e aoga tele i soo se tasi.

    Ma mo se tasi e maʻi i le pancreatitis, o nei tupe o le a fesoasoani e faatumauina lo latou ola maloloina ma togafitia oe lava i le suamalie. O oloa o le beekeeping mo pancreatitis o le a avea ma ou fesoasoani taua, e pei o le togafiti o le pancreatitis ma la latou fesoasoani e faigofie lava.

    Isi metotia

    I le faʻaopoopoga i fuaitau o loʻo i luga, e tele isi metotia o togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis. Faatasi ai ma i latou - togafiti togafiti, togafiti o togafiti, togafitiga o le palapala ma le tele o isi.

    O nei metotia uma e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, e pei o le fua lava lea lava e tasi e mafai ona i ai le tulaga tonu e faʻafeagai ma tagata eseese.

    Ole togafitiga o le pancreatitis i le fale e le tatau ona avea ma se mea e ese ai i le togafitiga o fualaau faasaina - e na o se faʻaopoopoga i le faʻalavelave o togafitiga faʻafomaʻi lautele. Soʻo se faʻaaogaina o laau afu ma isi vailaʻau e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi ma naʻo le faʻatagaina e faʻamaonia.

    Mo togafitiga togafitiga, e masani ona faʻaaogaina ai suauu o le sana - o vailaau ma vailaau faʻasaina o lenei vaega ua faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina. E mafai ona e faʻatau se phytopreparation i le fale talavai i le tulaga o se faʻamaumauga o le suavai pe faʻapipiʻiina oe lava e faia ni teuteuga, infusions ma teas mai le falemaʻi. O le fofo ua faamaonia mai ia lava mai le itu pito i lelei, ae o loo i ai foi le faalumaina.

    O le a le tulaga o le saito o le sana

    O filo o loʻo i tafatafa o le taloketi e taua tele i tagata o se punavai o nisi o mea aoga tele. O le mea lenei o le saito o le sana. Pe a potopoto, e foliga mai o le ie. O le seleseleina o mea gaosi e mafai ona faʻatinoina i le taumafanafana, pe a oʻo atu le au susu susu . O le faagasologa e faia i le lima, i le tipiina o filo ma se selesaito po o se naifi. A maeʻa le aoina o le gaʻo, e tatau ona faʻamago i masini vaigogo i le vevela o le fasefulu tikeri poʻo le faʻamavaeina o mea na aoina i totonu o se tasi poʻo le lua senitimita le mamafa i totonu o le paolo.

    Talosaga

    O aʻafiaga o le aʻa e maualalo le aʻafiaga o le lotoa, o le mea lea e mafai ai e le faʻaogaina o le faʻaaogaina ona aʻafia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻafefe ai le le mautonu. E faʻatautaia alalaʻau i auala eseese, sauniuni mea teuteu, meaʻai, suauu mai ia mea. La latou talosaga faamaonia e togafitiga aloaia ma masani ona fautuaina e fomaʻi e faamama le tino, faaleleia le metabolism ma faateleina le tetee atu i le puipuiga o le puipuiga i mea leaga e mafua ai faamaʻi, e aofia ai le oncology. I le faaopoopo atu i mea tau vailaau, o meafaitino mataga ua i ai le faʻasaina.

    O le lautele o le faʻaaogaina o le stigmas o sana e mafua mai i le latou mea o loʻo i ai i le acoric acid, o gaʻo gaʻo, saponins, vitamini K, seleni, ma le masini. Ona o le malosi o filo e faʻaumatia flammatory latou faʻaaogaina gaioiga e fautuaina mo tagata e iai faʻamaoniga o le mumu o le mumu. O le masani ai o meaʻai e faʻaleleia ai le mafai.Mo tamaitai, e le gata i le faamalologa lautele (faaleleia atili o le moe, aveese le ulu o le ulu), o le togafiti o togafitiga e faailoa mai i le faaitiitia o le toto o le uterine, o le mumu o le mucous membranes with diseases gynecological, and the prevention of oncology.

    Talu ai o lenei mea o se oloa o le natura masani, ma i le taimi lava lea e tele mea aoga, o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona faʻamalosia e tausia le soifua maloloina o tamaiti. O le filo stigmas e aoga mo le faʻamautuina o le gaioiga o le gastrointestinal tract, ma o le aʻafiaga o le inflammatory e faʻamalosia ai le faʻamaʻi manuʻa. Pe a faʻaopoopoina lenei oloa i tamaiti, e taua le matauina o se vailaʻau e tatau ona avea ma afa o tagata matutua.

    I le taimi o le maitaga

    O meatotino o fila sana e avea ai i latou ma oloa sili ona lelei, lea o le a maua ai e le tina faamoemoeina meaʻai talafeagai ma fesoasoani i le faaleleia o le soifua maloloina. O le laau e aoga mo le faʻamalosi mai le tino toxins , lea e sili ona taua pe a faʻapea e le o le talaaga o le maitaga o loʻo i ai se manaʻoga e faʻataʻitaʻi togafitiga. O le mea e faʻaaogaina ai le filo e fesoasoani i le tele o mataupu pe a manaʻomia le fesoasoani (ole faʻataʻitaʻiga, ma le cystitis).

    E faʻapefea ona fai le stigmas

    O fualaau vevela o sana e mafai ona gaosia i foliga o se teuteuga, faʻafeʻau poʻo le lauti, e faʻatatau i le maʻi o le maʻi. O teuteuga e ese mai i le faʻaogaina i lena mea mo a latou faʻataʻitaʻiga e faʻataʻoto ai vai inu ma faʻaauau pea mo le 10-15 minute. E le o afaina meaʻai, ae na o le tausia pea o meaʻai vailaau mo le tele o itula, ina ia mafai ai e le mutia ona faʻamalolo uma ana meatotino faʻamalolo i vai. Stigmas e pei o le lauti e mafai ona faʻafefiloi ma isi laulaau e aunoa ma se faʻamaonia faapitoa.

    Mo le ate

    O fua o le vaʻai mo le ate o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreatitis, faʻamaʻi o le gallstone, hepatitis, dyskinesia biliary. O se teuteuga o latou o loʻo i ai se mea faʻapitoa, fesoasoani i togafitiga faʻapitoa o le gastrointestinal tract. Tusi lesona mo le kukaina:

    • vaevae lua sipuni tele o stigmas maoaʻe i se ipu vai inu,
    • teu i totonu o se vai vai i lalo ole tapuni mo le 15-20 minute,
    • onosaʻi 40-50 minute, faamama,
    • faaopoopo le vai e fai ai se ipu tioata,
    • inu vai faʻamamaina i totonu o se sipuni sipuni pe a maeʻa taumafataga taitasi mo se vasega e 14-20 aso, pe a uma le malologa mo le masina.

    O le isi fua mo le togafitia o le ate ma le gall vladder is to use a healing decoction of corn stigmas. Le auala o lona gaosia:

    • tolu teaseti o vao mamago, tata se ipu vai inu,
    • faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le afa itula, ma sili atu i ai, aʻafia e ala i se tamai sulu,
    • inu se sipuni tele pe'ā uma ona 'ai (fa taimi / aso)
    • o le vasega o togafitiga o le a 10 aso, a maeʻa ona e manaʻomia lea e malolo mo le 30-50 aso,
    • o faʻamaoniga mo le faʻaaoga o le a avea ma faʻamaʻi o le ate.

    Mo le gau o le mamafa

    E mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi o le kulima mo le paʻu o le mamafa i le tino o mea e faia e le tagata lava ia pe faʻatau i se fale talavai. O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻamamaina o le fulafula, faʻaleleia faiga faʻavalea, talepe gaʻo . O se metotia o le saunia o se tinic tincture:

    • vevela, faʻatumu i le aofaiga tutusa o le alcohol ethyl (96%, e sili atu le faʻatau i se fale talavai) poʻo vodka,
    • tuʻu i se mea pogisa mo le 20 aso, luluina i lea taimi ma lea taimi,
    • faʻalavelave
    • e faʻaitiitia ai le manava, inu 1.5 ml o le kulumu aʻo leʻi 'ai ma le afa ipu vai,
    • o le vasega e 28 aso, sosoo ai ma le lua vaiaso.

    Mo gall vladder

    O suauʻu maʻau ma stigmas e sili ona lelei mo fatugaʻo, urogenital, cystitis, maʻa fatuga, ma mumū. E tusa ai ma iloiloga, e sili atu ona lelei le faʻafefiloiina i latou i se faaputuga o laau aina o le aniani, centaury ma le immortelle. Faʻaaogaina o Faatonuga:

    • ave se sipuni tele o le paluga o vaega i vaega tutusa,
    • pipi 450 ml o vai inu, taofi i totonu o le vai vai taele mo le 25 minute,
    • faʻamalosi se itula i lalo ole tapuni,
    • solo i le vai e maua ai le afa lita o le vai,
    • inu vai 50 ml i le aso pe a uma taumafa.

    E faʻafefea ona inu i le kulimi stigmas

    E mafai ona e faʻaaogaina tinctures, decoctions ma teas mai le faʻamaʻiina o le sana, i le amanaʻia o le faʻasaina. O tulafono lautele mo le faʻaaogaina o se vailaau faʻataʻitaʻi o:

    • ia mautinoa e matau le fuainumera o loʻo taʻuina i le fua e maua ai le manaʻoga e manaʻomia,
    • e tatau ona i ai se malologa i le va o vasega ina ia faʻaalia uma ai faʻamalologa o le mutia ma e le aumaia se aʻafiaga leaga,
    • faamaopoopo faʻasologa ma togafitiga faʻatasi ma le fomaʻi, aua o mea teuteu ma faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o isi vailaʻau.

    E faʻafefea ona inu i le maʻisuka

    O le faʻaitiitia o le toto toto ma faʻafefeteina le pancreas, ave toso fiva laʻau, lea o loʻo faʻatau atu i se fale talavai. E mafai ona faia toʻatasi. Le mataupu faavae o le tagofia o fualaau faasaina:

    • i aso uma pe a uma ona 'ai, ave le 1 ml o le mea na faʻafefiloi ma le 100 ml o le vai,
    • o le togafitiga e tasi le masina, ona 15 aso lea, e manaʻomia se malologa,
    • ina ia maua ai se taunuuga mautu, ua fautuaina e inu le fualaau faasaina mo le itiiti ifo ma le ono masina,
    • ao le i feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le faʻasaʻo.

    I totonu o falemaʻi, o loʻo maua ai se faʻataʻitaʻiga saunia o le stigmas o sana, lea e aofia ai mea faʻamago ma vai-propylene glycol le paluga. O fualaau faasaina ua i ai faatonuga mo le faaaogaina.

    Tuua Lau Faamatalaga