Faʻaiʻuga o le faʻalanuina o fao i luga o tamatamaivae ile maʻisuka

O aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka e masani ona aafia ai totoga eseese ma tino o le tino o le tagata. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se paʻu e faʻavalea i le maʻisuka, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le iʻuga o le soliga o faiga faʻavae i le tino, faʻapena foʻi ma faʻavavega faifaipea i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se suiga i le lanu ma le fausaga o le faʻailoga o fao, ae faʻapea foi ma le tamailima.

E masani lava, o le maʻisuka e maitauina se paʻu uliuli, faʻaleagaina o le paʻu, ma isi paʻu o le paʻu.

E tatau ona maitauina i le faagasologa o le faʻaleleia o togafitiga, o le maualuga o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi eseese e mafai ona aliali mai, e mafua mai i le faʻaitiitia ma le taofiofia o le maualuga o le lagona o le pito i lalo.

Aisea ua i ai se suiga i lala pito i lalo?

I le taimi nei, o suiga i pito i lalo e masani ona tupu, ona o mafuaaga o mafuaaga nei:

Faʻafitauli i pito pito i lalo e amata ona aliali mai o se taunuuga o aʻafiaga le lelei o le maʻisuka e masani lava ona i ai uiga nei:

  • o le paʻu i luga o vae e amata ona paʻu ona o le maualuga o le mago,
  • taʻuina mai o le sasaina o le paʻu ua aliali mai,
  • afaina ma le mafiafia i luga o le paʻu o vae,
  • fulafula o le vaega pito i lalo o pito i lalo,
  • lagona tiga e sili atu ona malosi i le taimi o le atinaeina,
  • suia o foliga ma le fausaga o papatusi fao,
  • manuʻa ma maʻi pipili.

Afai o le tamatamailima e paʻu i le maʻisuka, o le faailoga muamua lea e uiga i le manaʻomia e faʻavave ona faia suʻesuʻega talafeagai ma maua le fautuaga a se fomaʻi maʻi.

E faapefea ona togafitiga?

E tatau ona maitauina o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iai le faʻatagaina ma siakiina, e tusa lava pe leai se faʻaaliga vaaia.

E naʻo le auala lenei, e mafai ona faʻamaonia vave mea eseese poʻo le amataina o faʻafitauli.

Fomaʻi faafomaʻi e iloa ai le i ai o faafitauli i vaʻa toto ma namu fila e aofia ai se vaega o fuataga ma suʻega.

O le mea lea e iloa ai faʻafitauli o loʻo faʻaaogaina metotia suʻesuʻe nei:

  1. Faʻaauau o toto toto o pito i lalo.
  2. O suʻesuʻega o le neurological reflexes.
  3. Iloiloga lemu o arteries autu.
  4. Faʻafanua.
  5. Faʻamatalaga o suiga o tamatamailima.

E le gata i lea, o se faʻamalologa faʻamalosia o pito i lalo e faia e fuafua ai le tulaga o le pulus.

O togafitiga faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻalauteleina ai le lumenia o vaa, faʻapea foʻi ma le iloa o mea na mafua ai le faʻaitiitia o le setete o vaʻa ma lo latou faʻaogaina.

I nisi tulaga, afai e iloa se mea e vavalalata ai i maʻa tetele, o le taotoga atonu e manaʻomia. O se tasi oi latou o le taʻaloga taotoga ma le angioplasty.

E tatau ona manatuaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma ia vaifofo nei:

  • vailaʻau faʻamaʻi ma faʻapitoa swabs,
  • vailaʻau faʻasaina (furatsilin),
  • meaʻai gaʻo gaʻo,
  • vailaau faʻamalosi e faʻavae i luga o vailaau faʻasaʻi.

Afai o soʻo se manua poʻo se maʻi faʻafuaseʻi, e tatau ona togafitia vave ma tuu e faʻamalolo.

E faasaina le tutoatasi mai sana ma sana i luga o vae.

O a aʻafiaga leaga e mafai ona tulai mai?

I le faagasologa o suesuega suʻesuʻeina, o se nofoaga taua e nofoia e ala i le fuafuaina o le matuia o le faʻamaoniga o maʻi ma ona foliga.Afai e le mafai ona iloa le foconi o se mea o se taunuuga o nei taualumaga, o togafitiga faasao ua faatonuina, lea e aofia ai le toe faʻafoisia o le toto masani (ave vailaʻau). E le gata i lea, e tatau ona ave vailaʻau e faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.

Gangrene e mafai ona tupu i ni mea se lua - mago ma susu. O togafitiga faasao e faʻamoemoe e faʻaumatia le ituaiga muamua o gangrene.

Aveesea o siama oti e tatau ona tuʻuina mai faatasi ma le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi faapitoa. A maeʻa le faʻamavaeina, e mafai ona aveese mai pupuni toto mai vaʻa na afaina, faʻamaʻa faamamaina, poʻo le faʻaogaina o vailaʻau faʻamalosi.

Faʻaaogaina tamatamai lima o se fua talafeagai. O le tamoe i le faʻamaʻi e le aoga, talu ai ona o togafitiga lē lelei, o le vavaeeseina o le vae atonu e tatau ai i le maʻisuka atoa.

Faʻafefea ona aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka o le a taʻu atu i le fomaʻi i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaiʻuga o le faʻavalea

  • Fuafuaga. E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻaalia mai o le faʻauʻuina uliuli o le faʻavaeina lea o le tino i soʻo se faʻamaʻi. I lenei tulaga, e fautuaina e saili po o fea o aiga na mafatia i se maʻi faapena.
  • Fungal maʻi. Namu fasipolo o se maʻi pipisi lea e mafai ona afaina ai fao i pito loloto o le fagu fagu. I le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ma le paʻu o tamatamailima e tupu.
  • Faʻi maʻi.
  • O maʻi ogaoga tumau, aemaise lava o le maʻisuka.
  • Maua ni manua. A maeʻa le manua, e tatau ona e vave tausia le manua. Afai e le malosi le manua, o le hematoma (bruise) uliuli e faia i lalo o le manino o le apa fao, lea o le a pasi lava ia i luga o le taimi.

I le faʻaopoopoga i le autu, e tele mafuaʻaga mafuaʻaga e mafua ai ona faʻafiafia le toes. O nei mea e aofia ai: melanonychia, fomaʻi mama ma isi maʻi, o le togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Faailoga o Maʻi mafai

Afai e paʻu le toʻamea ona o le faamanualia poʻo isi mea faʻaleagaina, ae o le iʻuga o se faʻataʻiina o faʻamaʻi, o le a faigata ona iloa pe o le a tonu le mafuaʻaga o le faʻailoga. I lenei tulaga, e taua le mafaufau i le tele o faailoga e faʻaalia ai i latou lava i le atinaʻeina o se faʻamaʻi i le tino.

Taofiaga

E masani lava, e le mafai ona taofia le faʻaalia o faʻamaʻi uma i le taimi e tasi. O nisi o ia mea e mafai ona faʻamaʻatia atoa pe o le lamatiaga o lo latou tupuga e mafai ona faaitiitia e ala i le matauina o tulafono faigofie puipuiga:

Afai e sui le tamatamailima, e ui lava i auala talafeagai o le puipuiga ma togafitiga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faufautua o se asiasiga i le fomaʻi. I le tele o tulaga, o le faʻasolosoloina o lenei mea taua e lelei, ae o mea e manaʻomia e tatau ona vave tautalagia.

O mafuaʻaga autu o le faʻavasegaina o fao ma tamatamai lima

O mea tau atinae o le tasi poo le isi togafitiga, e mafua ai le pa'ō o fao po o tamatamailima, o loo taua pea o le le atoatoa o le tino. E faʻapupulaina i suiga i le suka o le toto. Faʻasaga i faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga, i le maʻisuka, o le tino e masani ona taatele, e masani ona afaina ai fao. E mafua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka, o le maualuga o le lagona o le pito i lalo o loʻo faʻaitiitia, ma, i le tele o mataupu, o soʻo se suiga e mafai ona iloa vave.

I le tautala sao e uiga i le gaʻo, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le trichophyton e tatau ona manatu o le mea e mafua ai ona sui. I le faaopoopo atu i le suia o le lanu o le fao plafola, o le maʻisuka e tosina atu ai le mafaufau i le foliga mai o se vevela lanumumu ma se filifili atoa o vesicles i le vaega ua afaina. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, ona amata lea ona pogisa le vesicles, o le a faʻaalia ai se faʻamaʻi.O le anapogi tele, o le maʻisuka foi e tau atu ai i le mea moni e faapea o le fausaga o fao e sui: o le a avea ma mea e sili atu ona pupuʻu ma pala.

Ou te fia tosina faapitoa i le mea moni e faapea, o le atinaʻeina o le tulaga faʻaleagaina tuusaʻo e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma faʻamaʻi vailaʻau poʻo se vae o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻalauteleina veins vevela vevela faʻateleina poʻo vevela. O tulaga taʻitasi ua tuʻuina atu, i le leai o se togafitiga talafeagai, e aʻafia ai suiga o fao i le maʻisuka. Talu ai ona o le faigata o soʻo se aiaiga ua tuʻuina atu, atonu e mafai ona atiaʻe ni faʻalavelave, ou te manaʻo e tosina atu le gata i faʻamatalaga o le falemaʻi, ae faʻapea foi le auala tonu e tatau ai ona faia le togafitiga ma pe o le a lona uiga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga faʻapitoa

E masani lava, o le maʻisuka e leai se tiga pe o isi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae peitai, i le talanoa e uiga i le falemai, ou te fia tosina atu i le:

  • se suiga i le foliga o fao ma e oo lava i tamatamailima, lea e taʻu mai ai se laasaga mulimuli ane o le vaega na tuuina atu,
  • laiti lagona tiga, lea, ao amataina le maʻi, liliu atu ia sili atu le malosi,
  • faʻaleagaina o le soifua manuia lautele - vaivaiga e oʻo i le leiloa o le mafaufau, lea e faʻaalia ai le amataina o faʻamaʻi poʻo isi tulaga ogaoga.

O le mea lea, o le faailoga, o le faʻaalia o fao o loʻo aʻafia i le maʻisuka, ma ua lava le malamalama, aemaise i tulaga mulimuli o le atinaʻe.

O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e amata le toe faʻaleleia o le gaioiga i se taimi vave e mafai ai, lea o loʻo i ai ni vala iloga i le maʻisuka.

Toe faʻaleleia gaoioiga

Muamua lava, ou te manaʻo e tosina atu i mafaufauga o le togafitiga o pito i lalo i le mataupu pe a aafia i latou i se malie. E mafua ona o le le mafai ona faʻaaoga soo se ituaiga o suauʻu ma mea e faʻafesoʻotaʻi i taimi uma. E le gata i lea, ona o le leai o se tikeri sili ona lelei o le mafai ona gafatia, o le maʻisuka i le tele o mataupu e manaʻomia le lagolago faafomaʻi, ma e sili atu foi le malosi o togafitiga. O togafitiga e mafai ona amata vave tuai ona naʻo le toesea o le a fesoasoani i le tagata maʻi.

I le tautala tuusaʻo e uiga i vailaau vailaau, ou te fia tosina atu i le mea moni e tatau ona filifilia i latou e tusa ai ma ni tulaga maʻoti. O le muamua o nei mea o le le lava lea o fegalegaleaiga le lelei i le va o ituaiga o fualaau faasaina. Ae, aemaise lava, e uiga i vaega o le antifungal ma ia ituaiga sooupu lea e faʻaaogaina e le tagata gasegase e suia ai le suka toto. E taua tele lenei mea e mafaufau i ai ina ia toe faʻaleleia le fao ma lona tulaga sili ona lelei.

O le isi tulaga o le faʻalagolago lea i le leai o le hypoglycemia, lea, e pei ona e iloa, ua faʻaalia i le paʻu tele o le toto suka. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le leai o ni aʻafiaga, aua latou te saofagā i le aʻafiaga o le tulaga lautele o le maʻi i le maʻisuka. O le tagata gasegase e mafai ona faatelevave togafitiga ma mulimuli i nai fautuaga faigofie e faaleleia ai le tulaga o fao i le maʻisuka.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Aemaise lava, afai o le vaega o le toe toso ua liu i le maʻisuka, e fautuaina e te siakiina pea lau tau suka. I lenei tulaga, o togafitiga e mafua mai i le inisalini e le tatau ona taofi. O taʻaloga masani, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o seevae sili ona faʻalelei, e tatau ona manatu e tutusa le taua.

  • mea uma lava e tatau ona faia ina ia mafai ai ona aloese mai le sili atu o le sosolo o pito i lalo,
  • i aso uma e fautuaina e mulumulu ou vae e faʻaaoga ai le vai mafanafana ma le fasimoli, a maeʻa ona fufulu mama,
  • pe afai o le paʻu i le itu o pito i lalo o loʻo faʻamamago ma e faigofie lava i le taʻeina, e matua fautuaina lava e faʻamamāina i ni faʻavae faʻapipiʻi faapitoa-i lenei tulaga, o le a sili atu le soifua maloloina o le vae atoa.

E le gata i lea, e taua tele le faia o togafitiga mo togafiti o pito maualalo pito i lalo na o vailaau faasaina na fautuaina e se fomaʻi. O le isi tulaga e tatau ona manatu e le taliaina le soona vevela o lima i lenei maʻi. Mo se mafuaaga tutusa, o le a le taliaina le aumaia latalata ia i latou i soo se mea vevela.

Faʻaiʻuga O le a le taimi e tatau ai ona faʻaaoga le tamatamailima?

Lagoina le galo po o soo se isi lava tulaga e mafua ai le pogisa o le fao po o fao, o le a avea ma se tulaga matautia i le tulaga o le soifua maloloina. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o manua ma gaʻo na faia tuusao mai se maʻi faʻaleagaina e togafitia mo se taimi umi lava. O le isi tulaga lamatia o lo latou faateleina o le ono gasegase i siama, lea e mafua ai se lamatiaga tele o le faia o le gangrene.

O ia, i le isi itu, e matuai lamatia lava ona o le ono gasegase o le tino, o le faia o sepsis ma se maualuga maualuga o le oti.

Faʻaiʻuga mai fafo

Aiseā e faʻavalea ai se atigilima i luga o le tamatamailima e tasi? I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga faʻaalia o loʻo faʻaalia ai le faaleagaina o masini. O le fao o le fagu e faʻapogisaina mo mafuaaga e lua: manua ma le le lava o seevae. I le tulaga lona lua, e le mafai e se tagata ona maitauina le faʻaalia o le le faʻavauvau, ae o le vaega i lalo o le ipu o le a vave faʻafuaseʻi pe amata ona tiga.

Faʻaleagaina mea faʻapitoa o loʻo faʻaalia foi i se lanu enaena po o le lanumoana. A o tuputupu ae le hematoma, e foliga mai o le pogisa e foliga mai. I le taimi lava lea e tasi, o le fao o le fao e alu ese mai le moega, ona toe mouese loa lea. E leai se mea sese i lenei faagasologa. O le fao e le manaʻomia ona togafitia, ae fautuaina e masani ona togafitia i se vaifofo antiseptic. Ma e aoga le malamalama o le a pau ese le ipu.

Isi mafuaʻaga mai fafo e ono faʻapogisaina ai le fao:

  • o le faʻaaogaina o varnish maualalo,
  • faaumiumi le faʻaalia i vailaʻau (i totonu o le aiga) i luga o fagu pepa,
  • onychomycosis.

E taua le faʻamalamalamaina o le 'onychomycosis' e faasino i mafuaʻaga i fafo ma totonu. O foliga mai o le galo e afaina i eseesega eseese: o se mataua o le tino puipuia o le tino, maʻi le gaioiga i vae. Ae o meaola faʻapitoa ole tino e aafia ai na o fao ma paʻu (faatasi ai ma mycosis). E mafai ona maua i luga lima lima le manoa, ae o luga o vae e tele taimi e aliali mai ai.

O le tele o taimi, o fagu ua faʻaleagaina i le maʻisuka, lea e mafua ona o le le lelei o le toto i le pito i lalo. Mo isi tagata e le o le maʻisuka, o lenei faagasologa e le o se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, aua o le tele lava o tulaga e faigofie lava ona mafai.

I le maʻisuka, o le microbes lea na mafua ai le faʻatupuina o le ogo e mafai vave ona salalau i luga o le tulaga atoa o le vae, ma faʻaleagaina ai masini mūmū.

O le maʻisuka e masani lava ona feagai ma le mea moni o le lanu o le fagu pla i le vae vae suiga.O le tele o manua ma lino, o le faʻapipiʻiina o le siosiomaga, faʻapea foi ma le amataina o le amio leaga e mafai ona avea ma mafuaʻaga e mafua ai ona liu manua lima.

Ina ia mautinoa o le mafuaaga lea mo le atinaʻeina o le faagasologa o loʻo tuʻuina atu, e matua fautuaina lava e auai atu i le siakiina ma se tulaga faʻaleleia lelei e faatatau i le fagu fagu ma le tino atoa.

1. Faʻaleaga faʻaleaga.

O loʻo matou talanoa e uiga i se faʻamaʻi pipisi - faʻapitoa, ma se mea e sili ona leaga - o le trichophytone. O le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma faʻamaoniga e pei o le faapipiiina o fao ma vaega lata ane o le paʻu, ma ua lagona e le maʻi o ona vae ua afaina i le maʻisuka ma ua afaina tele.

Trichophyton e sili atu le faigata ona togafitia nai lo le au failautusi. O le faʻamaʻi pipisi vave lava, o lea afai e aliali mai le pogisa i luga o tamatamailima, e tatau ona e faʻatalanoa se fomai tipitipi e vaʻaia e le na o le gangrene, ae o le galo foi.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e faʻaaogaina le kulimi puipuia.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i le ointments mo le maʻisuka ma faʻatonuina i latou i le faʻatagaina ile fale poʻo le imeli.

Isi mafuaaga

O maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka e masani ona agaʻi lima. E tele mafuaʻaga mo se tuaoi leaga - mai le faʻaitiitia o le puipuiga o le maʻisuka i le faʻaleagaina o le kulukose o le toto. I lenei tulaga, faʻamaʻi osofaʻi faʻafuaseʻi se tino le puipuia nai lo tagata ola maloloina, ma o le siama lava ia e sili atu ona ogaoga.

O mafuaʻaga patino o le faʻavasegaina o tootoo i le maʻisuka e mafai ona valaʻau pe a maeʻa se suʻega faʻamaʻi.

O maʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu i se suiga i papatusi fao. Leai se mea e le masani ai e tatau ona mafaufau i ai o le maʻi o le ate, o le gasegase ma le leaga tele o masini.

Faʻaleagaina o vaʻa o vae i le maʻisuka e fesoʻotai ma le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, lea e le mafai ona ulu i totonu o siaki ona o le le atoatoa o le inisalini. O le toto e tafe atu i totonu o vaa e faʻaitiitia, o le faʻasalaga o manaʻoga o le nerve e faʻasaina. I tulaga o le vaivai o le innervation ma le faʻaitiitia o meaai paleni, e afaina ai le lagona o le tino, o le faʻasolosolo faʻamaloloina lemu.

E tele mafuaʻaga e mafua ai le pogisa o le tamailima. E vaevaeina i latou uma i ni vaega se lua: totonu ma fafo.

Aiga

O le pogisa e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le fao lava ia.

  1. Fungal infections. E mafai ona e aafia i soʻo se nofoaga lautele poʻo le ofuina o se isi seevae. O le malamalama o le fao na faʻapogisa ona o siama i le malie e faigofie lava: o le a le mou ese atu pe a uma le tuputupu ae o le fagu, ae o loo faaauau pea ona salalau atu mai le faavae i luga o lona tulaga, e oo atu ai i lona faatafunaina.
  2. Melanonychia o se tulaga lea e faʻapogisa atoa ai le fao i luga o le limamatua po o le vaʻaia (sasa). O le mafuaaga autu mo lona atinaʻe o le faaputuputuina o le melanin i lalo o le faofolafola. O se tulaga talitutusa e mafai ona tupu ma se "aafiaga umi" o le ulaula tapaa, patho o gaioiga o le tino, le faʻaaogaina o mea e maualalo i le tausiga o vae.
  3. Benign neoplasm. E atiina ae i le faateleina o capillaries i lalo o le fao fagu.

Taua! O togafitiga e le afaina ai le tulaga lautele, ae mafai ona mafua ai le tiga.

O suiga o lanu e aʻafia ai i faʻamaʻi o totoga i totonu ma a latou faiga:

  • popole
  • cardiovascular
  • vailaʻau,
  • mamanu
  • faʻamaʻi faʻasalaga
  • maʻisuka malosi
  • sili atu nai lo nisi o elemene taua (seasea).

Taua! Taʻoti faʻamaonia togafitiga mo nei mafuaaga e le mafai. E mafai ona naʻo le tulaga e sili ona leaga.

O le tamatamailima e atagia i lalo o le tele o tulaga i fafo. O le mafuaaga muamua ma masani ai o le afaina lautele i lalo o le fao ona o le faaleagaina o masini. E mafai ona avea ma se manua ogaoga, manuʻa poʻo le seevae seevae.Le fuafuaina o le faaleagaina na afua ai le suiga o lanu na mafua mai i le faigofie: e leai se tiga ma le le mautonu, ua maua ai le paʻu o le hematoma ma ua i ai ni itu pala.

Ae afai o mafuaaga ua lisiina i luga o mea uma e sili atu pe itiiti foi le manino, o le a se mea pe afai e te leʻi tuleiina i soo se mea, e saofafai ou seevae i ou vae, ma i se tasi taimi "lelei" e te maua se togitogi uliuli? O ia tulaga e le masani ai, ma o le mafuaaga i lenei mataupu e tatau ona sailia i totonu o lou tino.

E mafai ona liuliu manulele tele mo ni mafuaaga autu se lua: fafo ma totonu.

Faʻamatalaga mai fafo e aofia ai tulaga nei:

  • tuʻimomomoina o le toevae - pe a maeʻa se microtrauma, e tafe ai vaa i lalo o le fao fagu, e mafua ai ona maua sina maʻi
  • Rubromycosis poo rubrophytia,
  • fai ni seevae vavalalata ma faʻamafanafana - seevae le lelei poʻo seevae e faʻapipiʻi pea i luga tamatamai vae, faʻaleagaina ai toto toto ma taʻitaʻi atu ai i le faʻapipiʻiina o manua i luga o tamatamai vae,
  • fafo lanu paʻu - o seevae e le lelei-lelei poʻo varnishes leaga e mafai ona mafua ai ona liu le fao
  • faʻaalia i vailaʻau faʻamalosi i luga o le fao,
  • Faatalanoaga epidermophytosis,
  • lanu lanumoana i luga o fao e foliga mai o se taunuuga o le malulu.

Afai o le atigilima e pogisa ona o mea moni, o nei mataupu e le o se mea e fefe ai ma saogalemu mo le olaga. Latou te le afaina le tino.

Faʻamatalaga i totonu i le lotoifale o lenei pogisa e mafua ona o faʻamaʻi eseese. O le faapipiiina o fao o se faailoga lea o le toilalo i le tino ma e tatau ona e faafesootai se fomai. Faʻamatalaga i totonu e aofia ai mea nei:

  • tumo o le tootoo lapoa, lea e mama i le natura - toto toto e amata ona ola i lalo o le fagu plao, e mafua mai ona o foliga uliuli. E tatau ona togafitia le paʻu, masalo o le a faʻaumatia e le fomaʻi. A o tuputupu ae le tino, e lagona e se tagata lagona le mautonu e suia ai le tiga,
  • afaina o fao - i nei tulaga, o loʻo i ai isi faʻailoga. O le fao e mimiti ma faʻasalaga, e faʻavaivai. O le paʻu faataamilo i le fao e lanu mumu, e le fiafia i taimi uma, o nisi taimi e tafe tiga ma manua o iai i luga. O faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le faaleagaina o fao, ae le naʻo luga o le lima matua. I le tutusa, o mafatiaga faʻapitoa foi e mafatia ai,
  • Faamai o le cardiovascular or endocrine system. E masani lava, o le toilalo e paʻu i le maʻisuka.

O meaʻai i fao e mafai ona eseese.

  1. Lanu lanu meamata e faʻaalia ai faafitauli o le gastrointestinal tract.
  2. O se mea lanu enaena i lalo ifo o le faʻailoga e faʻaalia ai le le lelei o le tino o le tino, o suiga tetele e tupu i le faiʻai.
  3. O ata malulu e foliga mai ona o le mea moni o le toto masani i le fao fao e faʻaleagaina.

Afai e faʻapouliuli fao ona o le fuga

E masani lava, o mafuaʻaga o le faʻaleaʻopiʻo e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o fao. O aʻafiaga o le tino o Candida e faʻailoa i luga o fao.

O papatusi e suia le lanu, mafiafia, lanu uliuli po o lanu enaena i lalo ifo o fao. Ae ui i lea, o fao e faigofie ona pala.

O le paʻu o tamatamailima e afaina ai foi i meaola ninii. E faliuli i le mumu, e ufiufi i vaʻa na maligi.

I nei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻataʻitaʻiga.

O le a le mea e fai pe a afaina

O se tasi o mafuaʻaga autu o stains i luga o tootolo o se tuʻimomomo. Afai e te lavea faʻafuaseʻi lou tamatamailima pe lafo i lalo se mea mamafa i ou vae, e tatau ona tuʻuina muamua le fesoasoani muamua. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le afaina i lalo o le fagu fagu.

Muamua lava, e tatau ona e tuu le malulu i luga o le tamatamaʻilima malemu. E mafai ona avea ma pusa tioisa, soʻo se aisa. Afai e leai se aisa, sasaa lou vae i le vai malulu pe tuu lou tamatamailima i lalo o le vaitafe.

Afai e toto mai le toto i lalo o le fao, ia vaʻaia ma le faaeteete. Ae aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻafomaʻi. Soo se mea e tatau ona togafitia i se vaifofo.Afai e ulufale atu i fafo, o le a faʻateleina le faʻamaʻi. O le a faasolosolo lava, o le a toe ola le ipu, o le uliuli i luga o tootolo o le a mou atu ao latou tuputupu aʻe.

O mafuaʻaga e mafai ai e le fagu paʻu ona suia ona lanu e tele
e uiga i. O nisi oi latou ei ai uiga faʻaletagata, o isi e sau mai fafo. O nei mea aupito sili ona faigofie e puipuia.

Afai e leai se aafiaga i luga ole tamatamai vae, ona saili loa lea e le fomai le tali i le fesili "aisea ua paʻu ai le fagu o tamaitai i tamaitai". O le tagata gasegase e tatau ona faia se suʻega e suʻe ai le mafuaaga o loʻo i totonu ia te ia lava.

O mafuaʻaga e mafua mai le mafuaʻaga e mafai ona tuuaia ai le mea moni e faapea o se fafine e iai ni fao vaivai ma ni mea eleelea i lalo ifo. Ole laʻititi laʻititi ile tamatamai lima o le a mafua ai manua

E aofia ai foi le vavave i se suiga pupuu mo le faʻailoga,

  • O le isi mafuaaga o le uliuli o le ipu i luga o vae e mafai ona avea ma se mea e faʻafefe ai le fafine ile varnish. E fesoʻotaʻi lenei mea e le gata i le tulaga lelei o le mea teuteu, ae faʻatasi ai ma le faʻaalia o le tino, lea e nofouta i soʻo se sauniuniga vailaʻau,
  • E taua tele le mauaina e se fomaʻi pe afai o le mea e faʻalavelave ai fao o faʻamaʻi ia o totoga i totonu. E le mafai e se fafine ona lagona le maʻi, ae o le tino ua amata ona faailogaina faafitauli i le ate, o le gastrointestinal tract, cardiovascular system,
  • O le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le nuanua uliuli aua e aʻafia ai le setete o toto (ma e le gata i tamatamailima, ae i le tino atoa).

O le toto i lalo o le aafiaga o le faʻamaʻi e suia ai lona maualuga, lea e mafua ai le solia o le microcirculation. O le tafe vaivai o le toto e tau atu i le tuʻimomomoina i lalo o le ipu. Talu ai ona o le le lelei o le taamilosaga ile maʻisuka, o le tui tele i totonu o masini mumu o le tamatamai lima e tupu foi.

O se maʻi toʻafilemu o se mea malie, lea e lilo ai le kulukose i le afu o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina,

  • Ona o manua eseese o le fao plafola, o le tino i lalo ifo o le toto, vaʻa toto, vailaau oona - hemangiomas - o nisi taimi e atiaʻe ai. O loʻo faʻaalia i le tuputupu ae o vaʻa toto e mafua ai le tafe toto, ma maua ai se lanu uliuli.

O le mea lenei e maua ai le lanu o se tootoo. O nei neoplasms e ogatasi ma tiga ogaoga, ae iʻu ina faʻamaonia le i ai o se paʻu, e tatau ona pipiʻi le fao. I lenei tulaga, e tatau ona ia lili paʻepaʻe, lea o le a avea ma faailoga mo se suʻesuʻega ogaoga.

A oʻo ina liliu le tootoo mo tamaitai o soo se matua, e na o se fomaʻi e mafai ona tali atu ma le mautinoa pe aisea ua tupu ai lenei mea.

I lona tomai e iloa ai mea moni totonu o loʻo natia i le tino o le maʻi. O le vave lava ona faʻatuina o le mafuaaga, o le faigofie ona faʻasaʻo le faʻamaoni o le fao fao ma toe faʻaleleia ona foliga matagofie.

Faʻatasi ma le maʻisuka, o aʻafiaga uma e aʻafia. E leai se faʻasalaga ma le paʻu. O tagata uma e maua i lenei faʻamaʻi matautia o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o maʻi paʻu. Mafaufau pe aisea latou te aliali mai ai, oa latou faailoga ma pe faʻapefea ona puipuia lelei faʻamaʻi.

Ituaiga o le maʻisuka vae

E tolu ituaiga o maʻi o le maʻisuka vaevaega e faʻalagolago i le tele o faʻafitauli o le innervation poʻo le toto. Faatasi ai ma le leai o se amio i totonu o kela nerve, ua amata ai ona fausia se ituaiga neuropathic. O se uiga lelei mo ia, o le faigofie lea o le faʻaaogaina o le pulupation. Faʻaalia ma faʻaauau le fula i luga o vae.

Vaevaega i lenei fomu e mafanafana, paʻu o le paʻu o se mea masani poʻo sina pale, o le ulupo (e pei o le ata) i le eria o le faateleina o le avega - i le ogatotonu o ponaivi metatarsal. Paʻu maʻi e agamalu. O le manua e susu, o le itu e faʻamafiafia. E masani ona aʻafia ai tagata talavou i le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻamauaina o le ava e mafai ona avea ma se mea e mafua ai.

O le mumu o vae i le maʻisuka i le ata e mafai ona avea ma se faailoga o se ituaiga o siama o le polyneuropathy, lea o loʻo faʻaalia ai i le toto totoʻi uiga o le maʻisuka vae.

Faatasi ai ma lenei filifiliga, e malulu vae, o le pulse e faigata ona iloa, o vae atonu o le a vaivai.

O le ulupoʻo e i ai i nofoaga o le sili ona leaga o le toto - tulivae, pito i fafo o vae, ma lima matua. O le paʻu i le manua o se mea manifinifi. I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase e faʻalavelaveina i le tiga i le malolo, sili atu ona leaga i le po; pe a savali, e masani ona faʻamalosia e taofi ona o le tiga ogaoga.

O le faʻafefiloi masani e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻapipiʻiina ai faailoga o le siama ma le faaletonu o le neurology. O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka o:

  • O le umi o le maʻisuka e silia ma le 10 tausaga.
  • Le maʻisuka e leai se aʻafia poʻo le lapalai.
  • Fuʻa.
  • Tagata maʻi na maua i le fatu poʻo le afaina.
  • Ava malosi.
  • Faatasi ai ma se tulaga e fai ai ni fusi toto.
  • Tele le mea matautia.
  • Vailaʻau vailaʻau.

E tele ituaiga o le maʻisuka, e fuafua i faʻalavelave e tupu i le tino o le maʻi.

  1. Ischic suauu vae

I le maʻisuka o le maʻisuka, e faʻaleagaina ai le toto i le tagata maʻi. O le toto e salalau solo i totonu o vaʻa o vae, ma o se taunuuga o le a avea ai le vae ma mea faʻamaonia. O le lanu o le paʻu i luga o vae e fesuisuiai, ma aʻo savali i maʻi o faʻafitauli ogaoga.

O le amataga o le ata o le maʻisuka vae

I le uluai laasaga o le atinaʻeina o vae o le maʻisuka, o suiga i le fausaga o le tapuvae ma vae e masani ona taua o le "faafitauli laitiiti", e ui lava o suiga laiti e foliga mai e matua faateleina ai le lamatiaga o faafitauli o le lalolagi e mafua ai taunuuga ogaoga (tagai i le ata).

  1. Faʻamau faʻamau. O sea faʻagasolo e faʻaosoina ai le le saʻo o le vaeluaina o tulimanu o le fao. O se taunuuga, o tulimanu o fao o loʻo tutupu aʻe i totonu o le tino, ma mafua ai ona faʻafefeteina faiga faʻapipiʻi.
  2. Pogisa o le fagu fagu. Atonu o le taunuuga o seevae e le filifilia e fetaui ma le tele, o le mamafa i luga o le fao e mafua ai le afaina i lalo o le fao fagu. Afai o le a le o faʻatasi ma se isi resorption o le afaina, o le a faʻaleleia se gaioiga suppurative i lona tulaga.
  3. Faʻasalaga o le nailia i le galo. E mafai ona vave iloa lenei mea e ala i le gauai atu i suiga faʻavae i le fao ma lona lanu. O le fagu paʻu e faʻafefete ma avea ma ao. E mafai ona faʻaleleia le faʻaaogaina, i lalo ifo o le afaina ua afaina ma i luga o papatusi lata ane, ona o le mamafa i luga o se paʻu mafiafia, afaina.
  4. O le faʻavaeina o sana ma le au. Aveesea e ala i le taʻavale, sosoo ai ma le tipi poʻo le faʻaaogaina o pusa faapitoa, i le tele o tulaga e gata i le afaina ma le suppuration. I lenei tulaga, e mafai ona fesoasoani faʻasalaga faʻasalalau.
  5. Toto i le paʻu o fao. O le faʻaitiitia o le lagona lelei i le tiga e mafua ai ona afaina le paʻu o le tino ma le le lelei o le vaai atu i tagata mamaʻi e le o taimi uma latou te puʻeina saʻo ai o latou fao. I nofoaga o gasegase, ma le maʻisuka, maʻi umi taimi ma le le lelei e faigofie lava ona fausiaina.
  6. Faʻailogaina o mulivae. O faʻalavelave i luga o le mulivae e mafua mai ile paʻu vevela, lea e faigofie ona gau pe a savali solo e leai ni seevae poʻo ni seevae faʻatasi ma se mulivae e leʻi tatalaina. O ia taʻaloga e faigofie lava ona fai, e mafua ai le fatuina ole maʻi suka.
  7. Faʻaleagaina o le paʻu o vae e mafua ai le fausia o vaʻa ma faasaga i tua o lona māgogo e oʻo atu ai i taunuuga tutusa - faʻavae uluaʻi.
  8. Faʻafitauli faʻapitoa vailaʻau - faʻamaʻi tamatamaʻilima, gaʻo le ponaivi i lalo o le lima matua, e fesoasoani i le paʻu o le callosities ma le tosoina o le paʻu i le gasologa o vaega faʻapitoa.

O nei faʻailoga faatauvaa mo se tagata masani - mo le maʻisuka, e mafai ona liua i le ogaoga o faʻalavelave o le maʻisuka - o le maʻisuka vae o se ituaiga o manuʻa.

I le taimi muamua o le maʻi, o nei faʻafitauli uma e mafai ona o mai faatasi ma:

  • faamafanafana ma le manava o le paʻu i le vaega o le tapuvae ma vae,
  • tiga i le po, ma le tiga i le malologa,
  • faʻapipiʻi faʻamalosi
  • pale paʻu
  • le leai o se faʻalavelave i luga o vaʻa i tua o vaʻa.

Uluai faailoga o le maʻisuka vae

O le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua mamago ma le manaia, e masani lava ona manua, aemaise lava i tamatamailima.O le faʻavaeina o masini mo le atinaʻeina o neurologic and vascular lions atonu o ni faʻamaʻi pipisi, o se gasegase faʻamalosi poʻo se taotoga o se tui tui.

Talu ai ona o le fatuina o le maʻisuka vaevaega ogaoga ogaoga i le tulaga o le vaevaeina o le vae po o le oti mai sepsis, lea na atiina ae ona o se osofaiga o purulenti, o le faailoaina o faailoga muamua o le faaleagaina o le maʻisuka e mafai ona faasaoina ai le soifua o se tagata maʻi.

O le faailoga muamua lava o se faʻaitiitia o le lagona o le vibration, ona faʻaleagaina loa lea o le vevela, tiga ma le malosi. O se mea mataʻutia e mafai ona oso i luga o le vae i lalo o le tamai povi, i le vaega o vae. Afai o vevela e vevela pe malulu, o le uiga o lona uiga o le toto o loʻo tafe pe pipisi le siama.

O le faʻaalia o faailo o le maʻisuka foot syndrome e faʻalagolago i le natura o le leona e fesootaʻi ma se ituaiga maʻi faʻapitoa o le maʻi.

Neuropathic faailoga ona o suiga o le gaʻo i lima o loʻo matauina i le sili atu ma le 60% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e faʻaalia ai:

  • O le faʻatoʻilaloina o fausaga o le nerve e mafua ai le vevesi o le innervation, aʻo aʻafia ai le paʻu, ponaivi, sooga ma musika i totonu o vae.
  • Faʻailoga o le vaʻaia faʻaauau (ANS), e mafua ai le le mautonu o galuega failautusi i le afu, ma mafua ai le paʻu vevela tele.
  • O le maʻisuka osteoarthropathy, e aofia ai se faʻaogaina lelei o ponaivi ma sooga e faasaga i tua o la latou innervation.
  • Ulcerous, ma le leai o ni mea e fai. O le le gauai i le tiga e afua mai i le faaleagaina o le nerve receptors ma le faʻaleagaina o fausaga o loʻo tuʻuina atu ai masini e maua ai le toto ma le lymph (trophic) ma faʻalavelaveina ai le tiga i le itiiti ifo o le palpation, mafua ai faailoga o le paʻu i lalo i le tapuvae ma vae. I le faagasologa o le atinaʻeina o le faamai, o le leiloa o ituaiga eseese o le lagona e matauina.

O se uiga iloga o vae o le ischemic vaevae o:

  • Paʻu tiga i nofoaga na afaina, ona o le atinaʻeina o meaola o meaola, ona o le faʻalavelave i totonu o le tino. Ona o le microcircular disorders, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le gasegase ole-gasegase i-gaʻo i totonu o masini e fesoasoani i le atinaʻeina o tiga ogaoga.
  • Ona o le faaitiitia o le faatumuina o toto toto i le toto, pallor o le paʻu, o se faaitiitia o faailoga o le vevela o se natura i le lotoifale ma faailoga o le pathologies o le natura, e foliga mai o le vevela o le paʻu ma faailoga o le alopecia i totonu o nofoaga faaleagaina.
  • O le faʻaleagaina o le nerve receptors e mafua ai le tiga ogaoga i le paʻu o le paʻu ma mea vavalalata lata ane.

Faailoga o foliga fefiloi (neuroischemic) e faʻaalia i le tuufaatasiga, e aʻafia uma ai tulaga o le vaevaega ma le popole o le vae. O se taunuuga, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i togafitiga o siama i totonu o masini ma faʻamaʻi o le natura neuropathic.

O le faʻaalia o nisi faʻamaoniga o le togafitiga faʻapitoa e fesoʻotaʻi tonu lava ma le tulaga o le falemaʻi o le maʻi.

  1. I le lafoaʻi o le faʻamaʻi, o faailoga e mafua mai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino ma le ponaivi, le atinaʻeina o le hyperkeratosis ma le faʻavaeina o sana. E leai ni faʻamatalaga ulcerative.
  2. I le laasaga muamua, ua uma ona maitauina le papa o le tino matua ua faatapulaaina e le paʻu.
  3. I le laasaga lona lua o le faagasologa o le faʻaleagaina, ua aliali mai ai lino ulia, e aʻafia ai le paʻu o le paʻu, ae o le loloto foi o le tino - fiva, maso ma tulu, e aunoa ma le afaina o le ponaivi.
  4. I le vaega lona tolu o le faamai, o le ulcerative process e atiina ae i le aafia o le ponaivi i totonu o le togafitiga.
  5. O le vaevaega fa e mafua ona o se faʻatapulaʻaina o gaioiga.
  6. I le lima o taimi o togafitiga, o loʻo matauina faailoilo o se gaioiga tele. E televave le atinaʻeina, e le o aʻafiaga o faʻalavelave faʻavavelavave ma faʻamaʻi maʻi anaerobic.O le faagasologa, mo le tele o vaega, e le mafai ona fesuisuiai ma e masani ona taitai atu ai i le tosoina o le tino poʻo le maliu o le maʻi.

O le finauga autu lea e amata ai le togafitiga o le maʻisuka vae e aunoa ma se taotoga, pe a mafai pea.

Soo se mea, e tusa lava pe itiiti le leaga o mea vaivai o vae e tatau ona avea ma mafuaaga mo le asiasiga i le fomaʻi. O le atuatuvale o se tasi lea o faailoga o le maʻi o le maʻisuka vae. O nisi tagata na lipotia le tiga o le savali, lea e faasolosolo malie le malolo i le malologa. O le le amanaʻiaina o faʻamaʻi faʻaalia e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia pe oʻo foi i le afaina o le maʻi.

O le isi faailoga moni, lea e sili atu ona faatatau i alii. O le logo muamua o le maʻi o le le lava lea o le ulu o lauulu i tapuvae.

Fao o se faailoga o le soifua maloloina, sui i le foliga ma le lanu o le fao, diagnostics - Beauty page

O le suʻeina ole vae ole maʻi suka e le o se galuega faigofie. Ina ia faia se suʻesuʻega saʻo, e tatau ona faia se suʻega faʻapitoa ma nisi o tagata tomai faapitoa.

Iloiloina e le tagata o ia lava le mea e tatau ona amata i tagata uma e maua i le maʻisuka. E le mafai e fomai ona gauai atu i soo se suiga i lou paʻu, ae e le tatau ona natia mai ou mata.

O le atuatuvale e tatau ona mafua ona o le le atoatoa o vae, o le vavave o sooga ma le mafiafia o le paʻu. I le taimi o se suʻesuʻega a le tagata lava ia, o le a siakiina e le fomaʻi ou mafaufauga, vaai pe ua suia le lagona o le vae.

O suʻega o se vaega taua o se suʻesuʻega faafomaʻi. Mo se faʻamaoniga mautinoa, ua maeʻa le suʻeina o le toto ma le urine. O maʻi e maua i le maʻisuka vae o le maʻisuka vae e tatau ona faʻaalia le leitio.

Afai ua amata ona tatala i luga o le vae vaevaega, ona tatau lea ona ave faʻamatalaga uluaʻi suʻesuʻega mo suʻesuʻega atili.

O fao lelei e tatau ona tutusa le uumi ma ogatasi ma foliga o tamatamailima: sina laugutu, lamolemole, e tusa lava, mea manifinifi i le cuticle, o le pito ma le itu e leai se totogi, e foliga mai e masani. Aʻo faʻamalosi se fao, ia mafaufau mai itu e fitu: i le itu tauagavale ma le itu taumatau, faʻasolo i lalo, faʻasolo i luga, i le itu, saʻo, mai le pito o le alofilima.

O suiga i totonu o fao e mafai ona fesoasoani i le siamaina o le tele o faamai o totoga i totonu.

  • Faʻasalaga poʻo le ogatotonu o aʻa e mafua mai i le tupu aʻe o fao, e masani lava ona o manuaga poʻo maʻi.
  • Grooves (faʻavaivaia) e mafai ona faʻalautele le umi o le fao. E masani lava o le taunuʻuga o gasegase poʻo manua i le fao i totonu o totonu poo le latalata ane o le matrix. afai o toso ma mea e tuʻuina atu e tuʻuina atu ai le atigilima i se manoa, o le lapataiga lea mo psoriasis.
  • O faʻasolosolo solo i luga o le fagu fagu e foliga mai ona o se taofi lē tumau i le tuputupu ae o fao. O le mafuaʻaga o se maʻi ogaoga, e pei o le faʻaleagaina o le myocardial, thromboembolism pulmonary, faʻalavelave, maualuga fiva. Faatasi ai ma le toe amataina o le tuputupu aʻe o le laina fao e faasolosolo pea i luma. I le iloaina o le fao i luga o le lima e tupu mai i le pito i tua o le fao i le tau leai se totogi 3-4 masina (o le saoasaoa e faalagolago i le matua), o le mamao mai le uila pito i tua ma le laina e mafai ona faamautu ai le umi o le maʻi.
  • O le vaʻaia o fasi felafolafoaʻi e tutusa lelei ma le lua e masani ona i ai i faʻamaʻi pipisi, e mafua ai le aveesea tele o palatini mai le tino, ma mafua ai ona leai.
  • Vaʻai matao tioata (faʻafeiloaʻi faʻapipii) e masani ona faʻaalia maʻi faʻamaʻi, bronchitis, poʻo le kanesa.
  • Pusa-fagu fao (koilonychia). O fao e faʻaaogaina ai se foliga faʻapitoa pe a faʻamalūlūina ma faʻapipiʻi le fagu fao. O le tele o taimi, o le leai o se mea ua taʻuina, lea e tatau ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E mafai ona matauina i latou i le maʻi o le Plummer-Winson, le maʻi o Raynaud, hemochromatosis, manua ma le kemini o fao. E le gata i lea, o le foliga o fao e mafai ona avea ma aiga.
  • Le tele o le mafiafia o le fao (hypertrophy).E masani ona afua mai i se faʻafitauli faʻalotoifale, e pei o se faʻafitauli faʻapitonuʻu.
  • Manatu o le apa fao (atrophy) - o le fao e leiloa lona lili, e le manaia ma o nisi taimi e mou ese atu. Mafuaʻaga: faʻafitauli o le endocrine system, dermatosis, vaivaiga gasegase, faʻaleagaina, mumu.
  • Faʻasalaina fao. Faatasi ai ma mafuaaga na mafua ai ona avea lenei mea ma se manuaga o le tamatamailima, se nofoaga le popole, poo le faʻaaoga tele o soli fao. vaivai ma vaevaega o fao, o se suiga i la latou lanu e taʻu mai ai le tele o le ulaula tapaa, meaʻai paleni ma le faʻafesoʻotaʻi tuusao ma mea e faʻaaogaina. Exfoliation o fao e tupu foi ona o le le lava o le vitamini D, silikoni poʻo le calcium i le tino.
  • Vavaeese o le fagu fasi pepa e aunoa ma le vavae ese mai le fao (onycholysis). O le vaega o le exfoliated e foliga paepae ma opaque, e matua ese lava mai le vaega lanu piniki o le fao. E tupu i le thyrotoxicosis, ao o le limatusi lima o le mea muamua lea e aafia, o le paʻu o tamatamailima e susu, vevela, veveve, o alofilima e faʻafefe. E masani lava o le mafuaʻaga atonu o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaaogaina o nisi vailaʻau faʻamaʻi, faʻaleagaina, faʻalaʻau faʻamaʻi, faʻaalia i vailaau faʻasolosi.
  • Sulu-Uailima - O le fao e manino lava le manifinifi, paepae, ma e sili atu ona sili atu nai lo fao masani. O le tui fao e vavae ese mai le moega fao, punou i le avanoa e leai se totogi. O lenei suiga e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O le afaina i luga o le fao e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o siama, lefete, le usitaia o tulafono mama, fao e lue i le paʻu paʻu.

Suia o foliga o le fao:

  • ulutala ulu lima.
  • maualuluga lima gasegase gastrointestinal.
  • fusi lima lima fatu ma fatu.
  • tamai faʻamaʻi tamatamailima o faʻamaʻi.

Auala e togafitia fao fao

O tagata e maua i le maʻisuka e sili atu nai lo isi na ono aafia i faʻamaʻi pipisi. I le taimi lava e tasi, e le gata o le atiae o le makeriki, ae o le maʻisuka e mafai ona pasi i ni faafitauli.

O ia tagata ua i ai le tulaga lamatia tele. Latou te manaʻomia le mataʻituina o latou toto toto ma mulimulitaia tulafono a le tagata lava ia mo le tumama e puipui ai o latou paʻu ma fao mai Mycosis.

E faʻafefea ona togafitia i le maʻisuka?

O nisi o vailaʻau faʻasaina ua faʻasalaina i le onychomycosis, o le mea lea e le lava fomaʻi i le filifilia o fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga e faasaga i le afu fao. Muamua lava, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma suʻeina mo le malie. O lenei faiga faigofie ma le leai se tiga o le a fesoasoani e faʻamaonia le faʻamaonia o aʻafiaga, faʻapea foi le faʻamautuina o le ituaiga o pathogen.

I lenei tulaga, e faaopoopo atu i vailaʻau, e sili ona lelei le faʻaogaina o metotia fou e faasaga i le onychomycosis. O nei togafitiga e mafai ona faia e ogatasi ma le aganuu, ina ia mafai ai ona maua le sili ona lelei mo le taimi tutusa lava.

E lelei tele le faʻaaogaina o bath baths mo vaʻa fao. Latou te faamaluluina le fagu fagu ma faataga ai kulimi ma mea manogi e vave ona oʻo atu i le taulaʻi o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le aveeseina o se faʻamaʻi maʻi. I le maʻisuka, o le umi o togafitiga mo le onychomycosis e mafai ona ave mai le 2 i le 9 masina.

E faʻapefea se isi mea e mafai ona vave faʻavaveina togafitiga

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o suauʻu ma kulimi mo le gaogao e taua tele mo faamoemoega puipuia, aemaise lava pe ae asiasi i vaituloto, baths, saunas, vaega taʻalo ma mea e faʻalelei. I lenei tulaga, o mea manogi e faʻaaogaina i le vaiaso e faʻamama ai ma mago.

I suʻesuʻega faʻapitoa i le 215 tagata gasegase e maua mai i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le aoga ma le gafatia o le cyclopirox (Batrafen) i le ituaiga o poli fao na suesueina. O le umi o le umi o le faʻaleagaina o fao o le 4.6 tausaga. 61.3% o tagata gasegase muamua na togafitia le togafitiga na le aoga.

Cyclopirox i le foliga o le poli fao na faʻaaoga i fao ua afaina mo le 6 masina. Sa suesueina tagata maʻi i masina taitasi.Ina ia iloilo le aoga o togafitiga, sa fuaina le vaega o leona e faʻaaogaina ai se ata mafiafia ma le ata. A maeʻa le togafitiga ma le cyclopirox, o le vaega o faʻaleagaina o fao na faʻaitiitia mai le 63.5 i le 27.2%. Na maua le togafitiga o loʻu fale i le 80% o tagata gasegase.

Sa lelei le toleniina o le fualaau faasaina. E na o le 5 mai le 215 gasegase na faitio i se lagona mu itiiti i le amataga o togafitiga. O le faigofie ma le faigofie o le faʻaaogaina, maualuga le lelei ma le leai o ni aʻafiaga ogaoga e le manaʻomia poʻo fegalegaleaiga ma isi vailaʻau faʻasaina, cyclopirox i foliga o poli fao e mafai ona avea ma auala e filifili ai mo le togafitiga o le onychomycosis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

I tausaga talu ai nei, i Europa ua i ai se faʻaopoopoga taua o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o fao, lea na avea ma tulaga taua e talanoa ai nisi tagata atamamai i le faʻamaʻi onychomycosis. E tusa ai ma suesuega lata mai nei, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i tagata matutua mai le 7 i le 15%.

O faʻamaʻi laʻau e tumau pea mo se taimi uumi ma e faigata ona togafitia e sili ona taatele i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, lea e maua ai tulaga lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻaaogaina e le sigi mo le gasegase o metotia, ua faʻalauteleina.

O faʻalavelave faʻasolosolo e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le paʻu, fao ma tino o le nerve. O faʻamaʻi faʻamaʻi tui i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua vave ona tutupu ma e taua e le gata mai i se mea matagofie.

O le toʻatele o tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise le nephropathy, e faʻafeiloaʻi ai le faʻaaogaina o isi vailaʻau. I le togafitiga masani o le onychomycosis, e tatau ona amanaia le ono mafai ona maua ai faʻamalositisi, faʻapea foʻi ma aʻafiaga matuia o le ate ma fatuga ma togafitiga faaumiumi.

O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega faʻapitoa o le suʻesuʻeina o le malosi ma le gafatia o le cyclopirox (Batrafen, "Hoechst Marion Roussel") i le foliga o le fagu polish i le togafitiga o le onychomycosis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Mea ma metotia

O le suʻesuʻega e aofia ai le 215 o gasegase (100 alii ma le 115 fafine, e tusa ma le 62.2 tausaga le matutua, 21 i le 95 tausaga le matutua) ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma le onychomycosis, o le maʻi na faamaonia i le microscopy ma le aganuu. O le umi o le umi o le faʻaleagaina o fao o le 4.6 tausaga.

E sili atu i le afa (61.3%) o tagata gasegase na maua muamua togafitiga faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o togafitiga, lea e leʻi oʻo atu ai i se fofo. I lenei tulaga, na faʻatapulaʻaina le cyclopirox i le muamua atu i le 1 ma le 6 masina talu ona maeʻa le faʻaogaina o togafitiga faʻapitonuʻu ma faʻaleleia. I le 29.1% o mataupu, na afaina ai fao o tamailima, i le 70.9% o vae.

Na faʻaaogaina le polishfenise paʻu i le fasi mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina ai le pulumu o loʻo aofia i totonu o le pusa. Sa faaauau le togafitiga mo le 6 masina. Sa suesueina tagata maʻi i masina taitasi.

Ina ia iloilo le aoga o togafitiga, na fuafuaina ai le nofoaga o le liona e faʻaaogaina ai se ata mataʻituina o le millimeter ma sa faia ai se suʻesuʻega suʻesuʻega i le suʻesuʻega. O le suʻega na suʻe mai le fao na fufulu i se vaifofo o le dimethyl sulfoxide e puipuia ai vaega le taofiofi o le fao paʻu mai le ulu atu i totonu o ipu ma le alalaʻau.

Iʻuga

I le togafitiga ma le cyclopirox i foliga o le fao, pe a mavae le tolu masina o le a faʻaitiitia le faʻaleagaina mai le 63.5 i le 42.5%, ma i le suʻesuʻega mulimuli, lea na faia i le itiiti ifo ma le 1 masina talu ona maea le 6-masina o togafitiga, e 27 , 2%.

O lenei aafiaga na fesootaʻi ma le faʻaumatia o fua i lalo o le faʻaaoga masani o le cyclopirox, lea na fausia ai tuutuuga mo le tupu aʻe o se fao fou.E tusa ai ma suʻesuʻega faʻavae, o le togafitiga na maua i le 80% o mataupu. O le toʻatele o tagata gasegase na faʻamaonia le lelei o le fualaau faasaina o le "lelei tele".

O tagata gasegase ma fomaʻi e taliaina le fualaau faasaina "lelei tele" poʻo le "lelei". Aʻo fesiligia i le faaiuga o le suʻesuʻega, na iloiloina lelei e tagata gasegase le saoasaoa ma le faigofie o le faʻaaogaina o le varnish, faʻapea foi ma le faia o se ata e le vaaia pe a faʻaaogaina i le fao ua afaina.

Le talanoaga

I le taimi nei i Siamani, e tusa ma le 4 miliona tagata e mafatia i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e masani ona faʻalavelaveina i le vavalalata o gaioiga o le gaʻo, le faʻaogaina o le microcirculation ma le polyneuropathy. Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, o le laasaga mo le mafaufauga o le mamafa ma le tiga ua faaititia, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o hyperkeratosis, o le fatuina o sana ma vae o vae.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa ma faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tulaga, e fautuaina e faʻaaoga igoa faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa. I uluai faailoga o se siama siama, o togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau. I se isi faʻasesega, e tatau ona talanoa ma le endocrinologist poo le a le ituaiga fesoasoani e tatau ai ma po o le a le lisi o tupe e tatau ona faʻaaogaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fao i luga o lima po o vae e paʻu i lalo o le malosi o se maʻi pipisi, o le tele o vailaʻau e faʻatagaina e faʻaaoga mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, Loceryl poʻo Batrafen (mea e sili ona aoga i le amataga o le setete).

Nogtimycin ma Nogtevin e mafai ona faʻaaogaina, lea e mafai ai ona e faʻavavevave ma le faʻatauvalea le faʻailoga o le fagu. E le gata i lea, o se igoa lauiloa e pei o Ketoconazole, Exoderil, Nizoral ma isi e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.

E tatau ona filifilia uma vailaʻau e amanaʻia ai nisi o manaʻoga:

  • leai se fegalegaleaiga e le manaomia i le va o sui antidiabetic ma antifilt,
  • le lava o le hypoglycemia (aemaise lava le mafai ona i ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka o le toto)
  • le leai o aʻafiaga o le itu, aua e ono afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻisuka.

Ina ia iloa le tikeri o le liona, e maua e tagata gasegase se suʻega atoa: suʻega o le toto mo le kulukose ma le suʻesuʻeina o meaola o meaola, faʻamautuina o galuega faʻavae, x-ray ma suʻesuʻega a le angiographic. E siakiina e le neuropathologist le saogalemu o mafaufauga ma lagona le tiga, paʻi, vibration ma le vevela.

Ina ia fuafuaina le tafe toto, faia le dopplerometry, o le mamafa i totonu o vaʻa o vae e fuaina. I le i ai o se ulutala, o le aganuu microflora ma le lagona lelei i fualaau faasaina.

O togafitiga o le maʻisuka e amata i le fetuunaiga o maualuga ole kulukose o le toto i tulaga maualuga. Afai e maua e le tagata maʻi pili e faʻaitiitia ai le suka, ona tuʻuina atu atoa lea i le inisalini pe faʻapipiʻiina le inisalini faaumiumi ma vailaʻau faʻasaina i totonu o maʻa.

O le aveeseina o le tiga o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka ua faia i fualaau nei:

  1. Faʻataʻitaʻiga (Finlepsin, Faʻatonu).
  2. Painkillers (Dexalgin, Nimesulide).
  3. Vaʻapalapala (venlafaxine, clofranil).
  4. Teu i le lidocaine.

Togafitiga ma tapenaga o meaola o le thioctic (Thiogamma, Berlition), faʻapea foʻi ma injections o vitamini B (Milgamma, Neurobion) e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le natura o le tino ma faʻalauteleina ai le faʻamalolo o le faaletonu ulcerative. Dipyridamole, Actovegin, Pentoxifylline e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le toto.

I le faʻaopoopoga, e togafitia maʻi susu, ma o le vaega ua aʻafia e lelea. Faʻasolosolo i le vae pito i lalo, e tatau ona e taumafai e faʻasaga i luga o se tulaga faʻasaʻo. O togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le uta i luga o le vae. I le taua faasaga i lenei faʻamaʻi, o le togafitiga o le maʻisuka i togafitiga faʻapitoa e maua ai taunuuga lelei.

Afai e pipii se siama, o le togafitiga o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo se taimi umi aʻo leʻi faʻamalosi maʻi.

O togafitiga ogaoga e faia foi e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faigata ai ona toe maua maʻi: o le anemia, o le fatu ma le ate.

Muamua lava, ou te fia fai atu e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia se ituaiga o siama. O se mea malie o se faʻamaʻi pipisi tele lea e faigata ona faʻaumatia. Ina ia taofia lona atinaʻe ma maua ni taunuuga lelei mai togafitiga, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono.

  • O vae e tatau ona tausia mama i taimi uma. E fautuaina e vave ona faia togafitiga o le tumama pe a taunuu i le fale.
  • E tutusa lava le taua o le suia faifaipea ma fufululava ma totini.
  • I nofoaga faitele (vaileʻele) faʻaofu ou seevae ma aua le savali solo.
  • E taua tele le le faatagaina o vae e susu mo se taimi umi. A maeʻa ona e taʻele, e tatau ona e fufulu ma le faaeteete i se solo ma le lauulu lauulu.

Afai o le faʻailoga e paʻu ona o se tuʻimomomoina pe mafua mai i isi mea moni mai fafo, ona faigofie lea ona toe faaleleia. E mafai e se tagata ona faʻatali mo ni nai masina seia oʻo ina tupu le fao.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e sailia se fesoasoani mai se fomai tipitipi. O le a fautuaina e le fomai le togafitiga o le laser, ona aveese lea o le fao atoa pe tipiina e faamama ai le mamafa.

O le faʻatinoga o le tui fao o le a tuia i se atigi mūmū vevela e le mumu, e tafe mai le toto mai le lua. I totonu o le masina, e mate le toilalo, ma e tupu se mea fou i lona tulaga.

O le tui o se mea e leai se faʻaletonu ma saogalemu.

Aveesea o le fagu uma ile falesa e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino. Afai e le aveeseina le fao, ona ono faʻalavelave ai lea i le tuputupu ae o se mea fou fou. Fusion o fao uma e mafai, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomai ni fualaau e faamama ai le tiga ma faʻalautele ai le faʻamalolo. E fautuaina e te aofia ai se tele o meaʻai o le calcium i luga o le lisi.

Ina ia faʻamalo lelei meaʻai, e fautuaina le faʻaaogaina o suauu mamanu poʻo kulimi. E aofia ai Exoderil, Nizoral. E le gata i lea, ua fautuaina e faʻaaoga faʻamalosi fualaau faʻamalo: "Ketoconazole", "Fluconazole" "Terbinafine tablets" (o pusa papalama o le azole vaega ua faatonuina).

I uluai laasaga o le foliga mai o le fuga, puipui puipui puipui e fesoasoani: "Lotseril", "Batrafen" pe mafai foi ona e faaaogaina "Oflomil". Ae o nei fofo e leai se malosi pe a afaina ai le tele o fao.

Faʻatau auala

Afai o fao o tamatamaivaevae ua faʻapogisaina ona o le sigi, ona mafai lea ona togafitia faʻamaʻi le maʻi. Ae e aoga le faʻaaogaina o togafitiga a tagata pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. E tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma togafitiga masani, ae le o le suia.

  1. O le auala pito i sili ona aoga o le iodine togafitiga. O se faʻi maʻi e lūlū faalua i le aso ma se vaifofo o le iodine. A mavae sina taimi, o le a pasi le tiga.
  2. Laʻau paʻu.
  3. Apple cider vinegar
  4. I togafitiga, vae fesoasoani baths fesoasoani. Vinegar, masima pati poʻo fuālaʻau taua e mafai ona faaopoopo i le vai. O le suauʻu o le laʻau e faʻaalia ai le iuga sili.
  5. Copper sulfate.
  6. Birch tar.
  7. O lanu uliuli i luga o fao e tatau ona lūlūina i le wai o Kalanchoe poʻo le eucalyptus tincture.

O nisi taimi e le mafai ona vave talanoa i se fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e tagofia togafitiga oe lava ia. E tele ni fua o le a fesoasoani i le tau faasaga i fao uliuli:

  1. Le faʻaaogaina o le aloe. E tatau ona faʻafefiloi le 20 ml o le aloe o le sua ma le 20 g soda. E tatau ona tuʻuina i luga se fao ua faaleagaina. E tatau ona iai i luga seia maeʻa maeʻa. A uma lena, e mafai ona fufuluina. O lenei fua o le a fesoasoani i tagata e le iloa le mea e fai pe afai latou te tuiina se fao.
  2. Paʻu gluconate. Ina ia faia lenei mea, ia togi tasi le papa maa i le paʻu. O le paʻu e faʻapipiʻiina i le suāuʻu olive ma fefiloi lelei. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le afaina ua afaina.E tatau ona aveese le afa itula pe a uma le talosaga.
  3. Suavai ma masima. E talafeagai le ave o le vai ma le masima i tutusa tutusa ma faia lenei mea faʻafefe-pei o le supalu, lea e faʻaaoga i le fao. E naʻo le maeʻa ona faʻamaʻaʻaina.

I le fale, o togafitiga e tatau ona fautuaina e se fomaʻi. Liliu i se faʻailoga masani e le aoga, aua atonu e le iloa e se fafine le mafuaaga tonu na faʻafuaseʻi ona paʻu ai ona fao i ona vae.

E naʻo le tulaga o faʻamaʻaloga poʻo ni seevae mausali e mafai ona faʻaaogaina se fuainumera o fuataga o loʻo faʻamatalaina i luga e puipuia ai le atinaʻeina o se hematoma tele.

Ae tusa lava pe i lenei tulaga, e tatau ona e vaai i se fomaʻi ia mautinoa o mea uma o le a faia e aunoa ma ni taunuuga. E le gata i lea, o le manua e mafai ona matua ogaoga, ona tupu aʻe ai lea o le mumū, o se taunuuga o le a amata ona aluese ai le ipu mai masini vaivai.

E le mafai ona e aveesea oe lava ia i soo se tulaga, ina ia le aʻafia ai le siama. I le faʻaaogaina o se fusi faʻafefiloi ma le faʻaofo, e tatau loa ona e alu i le taimi o le fomai tipitipi.

O mea uma o le a manaʻomia e se fafine i le fale, e le o le utaina o le vae, o lona tamatamailima o se fao uliuli.

I le tulaga o le faʻafeiloaʻi i papatusi o varnish le lelei poʻo vailaʻau, ua lava mo le fafine ona faʻafefete fao, e fai ma faʻataʻitaʻiga, le sua o le tipolo.

O le mea autu e taulai atu i le togafitiga o le maʻisuka vae o le antibacterial ma symptomatic togafitiga o fualaau faasaina lea e aveesea ai faailoga o le maʻi ma galue tuusao i se patho faapitoa.

O le laasaga autu o le togafitiga o le tofia lea o togafitiga o vailaau faʻamaʻi, antibiotic e puipuia ai faʻalavelave pipisi ma purulenti. O vaega nei o vailaau faʻamaʻi (Amoxiclav ma Ceftriaxone), o le vaega o cephalosporins (Ceftriaxone, Cefepim) ma fluoroquinolones (Ciprofloxacin ma Ofloxacin).

Ina ia faʻaitiitia le tiga o le faʻaʻailoga o le maʻisuka vae, e le faʻaaogaina ni mea e le masani ai le non-steroidal painkillers. Talu ai ona ua fuafuaina e aveese le tiga o se natura mumusu, ma i tulaga o le maʻisuka, o le tiga e mafua ai ona afaina ai le tino.

Ua faʻaumatia le tiga i fualaau faʻasaina (Tramadol, Morphine), antidepressants ma anticonvulsants (Amitriptyline ma Gabapentin).

O se mea tāua i togafitiga faafomaʻi e:

  • O seevae Orthopedic ua faia faapitoa mo le maʻi suka i mea vaivai e aunoa ma le malosi o le tino, le gaogao i totonu o seevae, faʻatasi ma se paʻu mafiafia, e tusa ai ma le tele o vae.
  • Sii le afa o seevae ma le leai o se meaʻai i luma, lea e faʻamavae ai le avega i vaega taua o vae, ma o latou tufatufaina atu ile mulivae. Lea fesoasoani e faʻaleleia ai le toto, ma le vave faʻamalolo o manua.
  • O faʻasolosolo faʻapitoa i foliga o nifo faʻapitoa, mo le faasaʻoina o le ponaivi taʻutaʻu ma le faʻaogaina masani o vae, faʻapea foʻi ma le tufatufaina o le mamafa pe a savali.

I nisi vaega o togafitiga, latou te aofia ai ni taʻaloga faʻapitoa mo togafitiga o le physiotherapy, ma le faasaʻoina o meaʻai, lea e aofia ai le i ai o le suka mama i oloa, faatasi ai ma lona sui ma sui o le suka ma le filifilia o mea e suitulaga ai vailaʻau gaʻo.

Togafitiga

O togafitiga faʻapipiʻi e talafeagai e puipuia ai le alualu i luma o maʻi ma le pipisi, pe a manaʻomia e aveese faʻamaʻi pipisi poʻo se mea e le o le tino.

O le natura o le taotoga o taotoga e fuafua i faailoilo taʻitasi, e tusa ai ma suiga faʻaleaga. Latou te aofia ai:

  • Faʻamāina o folenti focal fog (faʻamalo),
  • Vaʻavaʻaʻi faʻapipiʻi o le foceni faʻasolosolo e faʻaaoga ai le amio,
  • Lapatoma ma alavai vaʻaia,
  • Eseese metotia o taotoga palasitino e saʻo lelei le afaina.

Togafitiga o le maʻi o le maʻisuka vaevaega e aofia ai se seti o fua faʻatatau. O le a le ituaiga togafitiga o le a faalagolago i ituaiga o le maʻisuka ma le tulaga o le maʻi.

  • E tatau ona faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i le toto
  • Ua faatonuina e le fomaʻi vailaau
  • O le viscosity toto e faʻaititia i fualaau faasaina
  • Feteenaiga o le Toto
  • Togafitiga e toe faʻaleleia ai le vaʻaia masani
  • Soifua maloloina, ulaula ulaula
  • O maualuga o le suka i le toto e tatau ona faʻatulagaina.
  • Totoina o le tino maliu i luga o le itu o le ulupo
  • Ua faatonuina e le fomaʻi vailaau
  • Fai masani masani
  • Aua le utaina le vae

Mo togafitiga talafeagai o lenei faʻamaʻi, e tatau ona faia ni feutagaiga a nisi fomaʻi. E naʻo se faʻatasiga faʻatasi a se fomaʻi maʻi, fomaʻi tipitipi ma fomai tipitipi fesoasoani o le a fesoasoani e sailia se ala e toe faʻaleleia ai.

Afai tatou te mafaufau i le fuafuaga atoa o togafitiga, o lona uiga o le vaega muamua o le a mautinoa lava le atofaina i le puleaina o maualuga o le suka. E taua tele le inuina o le insulin i taimi uma ma ia siaki e lau fomaʻi. O fualaau faʻasamaʻi e puipuia ai le mumū, ma o mea faʻaletagata e faʻasaʻo ai le tiga i vae.

Suia o faʻamau faʻailoga o se tasi lea o faʻamaoniga o le maʻisuka. O le taua o lenei mea matautia o le faʻaleagaina lea o nai peleni laiti, o le uiga o soo se ituaiga o maʻisuka, ona o le le mautonu o le puipui lapisi ona o le tele o fesuiaiga i le maualuga o le suka.

Ona o le solia o le toto, o le fao matrix e maua ai le hypoxia, e iloa ai le le atoatoa o mea e manaomia mo le masani ai. E mafua ai ona faia suiga eseese i le fao, ma e fesoasoani foi i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o fao i lima ma vae.

I le tulaga o loʻo i ai togenegi, o lenei tulaga ua faʻateleina e ala i le faʻamaʻiina o le toto vevela, aua vailaʻau vevela i le maʻisuka e masani lava ona i ai.

E taua tele le malamalama o le tagata maʻi i le manaʻomia o se suʻesuʻega i aso taʻitasi o pito i lalo ma faʻalogo i le tulaga o faʻailoga fao - i lenei tulaga, o suiga faʻapitoa i le fao e mafai ona faʻagesegese, ma i nisi tulaga na puipuia.

Faʻanoanoa faʻapouliuli i le maʻisuka

O le faʻapouliuligia o le mai suka e mamao mai se mea masani

E pei ona taʻua muamua, o ipu o le maʻisuka e matua leaga tele, o lona uiga o le afaina i lalo o le fao e masani ona tupu.

O le mafuaaga o le mamafa tele o le fao i luga o lona lava moega, mo se faataitaiga, ona o seevae e le o ni atigi. I tagata e leai se maʻisuka, e tupu tele lenei mea, aua e faaopoopo atu i le faʻaumatia o vaʻa laiti, o mafatiaga namu lautele e mafatia foi - o le maʻisuka e "aua le sogisogi" ma masani ai ona faamanualia i latou.

Iloilo lelei seevae aʻo leʻi tuʻuina i ou vae. E tatau ona e mautinoa e le latalata ia te oe, e le tatau ona e taulai atu i le lagona o le mamafa - o lenei ituaiga o lagona e mafai ona matua faaitiitia i le maʻisuka.

Afai e te le o gauai atu i se fao pogisa - o le a faateleina le afaina o le gasegase, o le a oʻo i ai le siama (e faʻaitiitia le faʻamaʻi i le lotoifale ona o maʻi faʻaleagaina) ma o le tamatamailima o loʻo faʻapipiʻi.

Mafaufau i le le lelei o le lavea o vae i lenei vaega ole gasegase, o le maʻi suka o le maʻisuka i luga o le lima matua e le manaomia e le tagata maʻi poo le fomaʻi.

Faʻafeagai ma se mea talitutusa tutusa - suesue uma seevae, aemaise lava mea fou, saili mo mea mai fafo. E taua foi le pulea o le maualuga i le vaega o tamatamailima, e tatau ona sili atu nai lo le mafiafia o le lapoa tele.

A uma ona e mauaina sea pea seevae - e tatau ona e vaeluaina.

Auala e filifili ai seevae e le afaina ai lou fao

Filifilia o seevae mo le maʻisuka o se mataupu taua

O le lautele o le seevae e tatau ona sili atu nai lo le lautele o le vae. E fautuaina e faʻatau ni seevae e aunoa ma ni faʻailoga. O le seevae o le maʻisuka e tatau ona fetuunai ma Velcro poʻo laces.

O le kulupu e tatau ona faʻamalosi, e aunoa ma se faʻalagolago, ma se lisi, ma mea o le pito i luga - e mafai.

E fautuaina e le naʻo le fuaina o le maualuga i le lima matua, ae ia faʻalagolago foi i luga o se faʻasalalauga faʻasalalau faʻaopoopo, o lona uiga. o le maualuga e tatau ona "i ai i se itu", a leai o le ai ai le mamafa tele i luga o le fao. E tatau ona afifi le mulivae mai le pito i luma.

Togafitiga o le afu fao i le maʻisuka malosi e matua ese lava mai togafitiga masani o le antifungal i se tagata soifua maloloina. O le tulafono autu e tutusa lava - i sina masalosalo itiiti o le onychomycosis, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Ae afai o tagata soifua maloloina i se taimi muamua o le faʻamaʻi e mafai lava ona o atu i le falemaʻi mo fualaau faʻasaina aloaʻia, ona faʻasaina lea o le saolotoga i le maʻisuka.

E leai ni tulafono manino ma fautuaga mo le togafitiga o le afu fao e tetee i le maʻisuka. E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se faʻagasologa taʻitasi.

O togafitiga e tatau ona fuafuaina e mafaufau i suʻega ma le tulaga o le maʻi-maʻisuka. O le lisi lautele o vailaʻau faʻamaloloina mo le maʻisuka ua faʻaitiitia: e le o vailaʻau uma ua faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻi o le endocrine.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le faamautinoa o le togafitia o togafitiga e le faʻaitiitia ai le aoga o fualaau autu. E mafai ona avea ma auala e maualalo ai le suka, saʻo le metabolism, atitiata ACE, ma isi.

O fualaau mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tatau ona ausia manaoga nei:

  • e tatau ona tuʻuina atu faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina,
  • e le tatau ona latou faaosofia le tui o le hypoglycemia,
  • e le tatau ona i ai o latou aʻafiaga (pe'ā mafai).

Togafitiga o le numera o tamatamai vae ile maʻi suka e mafai ona aoga i le amataga o le atinaʻe o togafitiga. I le taimi, o le gauai atu i mea e faʻalavelave ai, o le a faʻatuputeleina le avanoa e laveaʻiina ai aʻafi.

I ia tulaga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka i totonu o le toto, talu ai ona o lona faʻaitiitia o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le masaniga o le tino o le tino ma le gaioiga o aʻafiaga namu.

O le taotoga masani e le manaʻomia. E tatau ona aveese mea leaga ma toxins mai le tino. E taua tele le mulimuli i se meaʻai ma faʻamalosi.

I le maʻisuka, o le faʻaogaina o tamatamaivae e togafitia i togafitiga o aso taitasi, bath baths, faapea foi ma se seti faapitoa o taotoga faaletino. I le tulaga o le fulafula o vae, e mafai e le fomai ona fautuaina se masini faamalositino. E le gata i lea, o le togafitiga o tamatamai vae i le maʻisuka o le:

  • tagofia o fualaau oona lea e aofia ai vitamini B,
  • faʻamaʻi
  • ave togafitiga e faʻamalolo ai le faoa faamalosi,
  • faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le galuega e faʻaosofia ai aʻafiaga namu.

O togafitiga faʻapipiʻi mo le garyrene susu o le faʻailoa lea o le tino maliu i luga ae o le nofoaga o necrosis. Ua faia lenei mea ina ia avea le gangrene e mafua mai i le maʻisuka i luga o le tamatamailima e le taitai atu ai i le manaʻoga e vavae ese le vae atoa. E le gata i le taotoga, e taua tele le faia o ni fua faatatau e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi ma le inupia. I lenei itu:

  • ua faʻamautuina se vailaʻau faʻasaʻo lautele,
  • totoina o le toto,
  • faatonuina le togafitiga faamama.

E taua le manatua e sili atu ona faigofie le mulimuli i faʻasologa o le fomaʻi pe a togafitia se tamailima mo le maʻisuka, nai lo le faʻaitiitia o le ogaoga o taunuuga o le maʻi - gangrene. Mo le puipuia o lona atinaʻe, e tatau ona mataʻituina pea le toto toto, mulimuli i se meaai faʻapitoa, faʻaaoga pea fualaau faasaina i le suka maualuga, pe afai e manaʻomia, insulin.

Soo se mea, e tusa lava pe itiiti le faaleagaina o le paʻu e tatau ona togafitia i se taimi talafeagai.

O le faʻatagaina e tatau ona avea ma suʻesuʻega i aso uma o le paʻu o vae ma tamatamailima. O lenei mea e mafai ai ona maua le taimi e iloa ai sana, fagu fasi fagu poʻo isi mea faʻaleagaina, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia.O le avanoa vave i se fomaʻi ma togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka mai le tele o faafitauli, ma e masani ona laveaiina se ola.

Pe a faʻapouliuli vae, e faia e fomaʻi suʻesuʻega nei:

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • suʻesuʻega o neurologically reflexes,
  • vailaau tumama,
  • biopsy o mea faaleagaina.

O le aoga o togafitiga e iloiloina e ala i le faia o se suʻega lona lua, lea e suʻesuʻeina mo le i ai o spores spores.

Faatasi ai ma faafitauli i le toto, o togafitiga e taulai i le toe faaleleia o le toto masani. Ina ia faia lenei mea, ia faatonu le vasodilator ma isi fualaau faasaina, physiotherapy. O togafitiga faʻapitoa e faia e se fomaʻi.

Tagata

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

E tatau ona maitauina o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iai le faʻatagaina ma siakiina, e tusa lava pe leai se faʻaaliga vaaia.

E naʻo le auala lenei, e mafai ona faʻamaonia vave mea eseese poʻo le amataina o faʻafitauli.

Fomaʻi faafomaʻi e iloa ai le i ai o faafitauli i vaʻa toto ma namu fila e aofia ai se vaega o fuataga ma suʻega.

O le mea lea e iloa ai faʻafitauli o loʻo faʻaaogaina metotia suʻesuʻe nei:

  1. Faʻaauau o toto toto o pito i lalo.
  2. O suʻesuʻega o le neurological reflexes.
  3. Iloiloga lemu o arteries autu.
  4. Faʻafanua.
  5. Faʻamatalaga o suiga o tamatamailima.

E le gata i lea, o se faʻamalologa faʻamalosia o pito i lalo e faia e fuafua ai le tulaga o le pulus.

O togafitiga faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻalauteleina ai le lumenia o vaa, faʻapea foʻi ma le iloa o mea na mafua ai le faʻaitiitia o le setete o vaʻa ma lo latou faʻaogaina.

E le gata i lea, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina le tulaga o ona lala lima ma faia ia togafitiga fautuaina. O se tasi o tulafono sili ona taua o le ofuina lea o seevae lelei, lea e le saofaga atu ai i le tiga i vae, o latou soloina poʻo le faʻavaeina o sana, sana. O le mea lea, e mafai ona taofia le atinaʻe o abscesses purulenti.

I nisi tulaga, afai e iloa se mea e vavalalata ai i maʻa tetele, o le taotoga atonu e manaʻomia. O se tasi oi latou o le taʻaloga taotoga ma le angioplasty.

E tatau ona manatuaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma ia vaifofo nei:

  • vailaʻau faʻamaʻi ma faʻapitoa swabs,
  • vailaʻau faʻasaina (furatsilin),
  • meaʻai gaʻo gaʻo,
  • vailaau faʻamalosi e faʻavae i luga o vailaau faʻasaʻi.

E iai neuropathic, ischemic ma faʻafefiloi (neuroischemic) ituaiga o le maʻisuka vae. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e maitauina le maualuga o le neuropathic vaevaega, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, siama o le maʻisuka poʻo, sili atu i taimi uma, o se mea faʻafefiloi o le maʻisuka vae ua matauina.

O le neuropathic forms e faʻaalia i se faʻavasegaina faapitoa o vae, tamatamailima ma tapuvae sooga, o le faʻaitiitia o ituaiga uma o lagona lautele, o le leai o se tiga i le vae, ma le pulupation i le gaʻo o vae.

O le lanu ma le paʻu o le paʻu o le fefaʻatauaiga o loʻo i totonu o taʻaloga masani, o loʻo iloa le uluaʻi i vaega o le mamafa mamafa o avega. O foliga o le maʻisuka o le maʻisuka e mafua mai i le tiga o le tiga o le eseesega o le matuia, pallor, cyanosis ma le atrophy o le paʻu, o le paʻu malosi o le pulupation i le gaʻo o vae ma le puipuia o lagona, gasegase tigaina.

I foliga o le maʻisuka, o loʻo i ai faʻamaʻi lisi, o loʻo i ai le faaletonu o le lipid metabolism, o isi faʻaaliga o le macroangiopathy (faʻamaʻi fatu o le fatu, ma isi), ma o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e masani ona matauina.

Faʻatasi ma se fomaʻi (neuroischemic), o loʻo i ai le eseesega o le mamafa o faʻamaoniga ma faailoga o mamanu o loʻo i luga ole syndrome. O se vaega taua o le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka vae o le faʻaleagaina lea o le ogalaau lapoa o pito pito i lalo.

Ae ui i lea, o le maualuga o le faaleagaina ma le uila o vaa e aafia ai e ese. E masani lava ona maua i le maʻisuka ia suiga i fao, faʻatasi ai ma le atrophy ma le faʻaleagaina o le fagu fagu ma faʻaleagaina ai lona gaʻo.

O le faʻavaeina o le maʻi o le maʻisuka vaevaeina i le tele o vaega, e faaiʻu i le tele o tulaga ma lo latou natura masani e ala i le fausiaina o maʻi pipisi ma le gangrene ma le faʻamavaeina mulimuli ane o le tino.

Faʻamatalaga e uiga i le glucose metabolism i le tino o le tagata i la tatou itulau

I le tulaga o manua

I le taimi lava e uma ai le manuʻa, e tatau ona tuʻu i lalo le vae i le vai malulu (e lelei le faaopoopo o le aisa). O le a fesoasoani le faʻalavelave e puipuia ai le fausiaina o se hematoma tele.

Fautuaga Afai e te faia lenei taimi (i aso uma 2), ona faʻavaveina lea o le faagasologa o le tuputupu ae o se meaʻai maloloina.

Faatasi ai ma se talo e tasi o le "magic magic" e le mafai ona aveesea le pogisa mai le ipu (vagana ai le valiina o fao i le varnish uliuli). E umi se taimi e suia ai le lanu.

O iinei e tatau foi ona e gauai atu i le mea o loo i ai le nofoaga lava ia.

  • Afai e tu saʻo i totonu o le fausaga o le fao (o lona uiga, ua suia le pigmentation o nisi o ona vaega), ona oʻo lea ina tupu se ipu mama fou, o le a le mou atu le pogisa.
  • Afai o le fao e afifi i se hematoma o loʻo i lalo ifo, ona mafai lea ona faia ni fuataga e fesoasoani ai i le toto toto e foia.

Maʻisuka togafitiga, togafitiga

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e mafai ona faatagaina i le noatia ma le fai fuafua i tuutuuga nei: muamua faʻamaopoopoina ma le endocrinologist ma le faʻatinoga atoatoa o le aʻoaʻoga toe faaleleia.

O lona uiga, o ia tupe e tatau ona na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu.

Faʻatasi ai ma vae lanu uliuli faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o togafitiga faʻalapotopotoga e sili ona lelei. E faʻapefea ona togafitia se manua vae i le maʻisuka i le fale?

1. Ave ni fasi falala fou ma fufulu lelei. Aua nei faʻamago! Faʻasalaina lelei seia maeʻa. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina e avea o ni meaʻai i se nofoaga uliuli.

Taofi le kulimi mo le 5-6 itula poʻo seʻia maeʻa maeʻa le faʻafefiloi. Toe faia le faiga i le taeao ma le afiafi.

2. Ave ni pateta lanu piniki ma tipi i liʻo, e aunoa ma le aveeseina o le peel. O nei liʻo faʻapipiʻi i vae, i luga o se solosolo ma meaai o le polyethylene.

Faʻafusi i se fusi faʻalanu. Savaliga 2-5 itula. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i aso uma i le faagasologa o togafitiga.

Faʻalogo! Ia manatua e oʻo lava i metotia sili ona aoga e le suitulaga i se fomaʻi i se fomaʻi ma togafitiga faafomaʻi, ae na o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu.

Vailaau faʻapitoa

Afai e leai ni fualaau oona, pe o taugata foi, e mafai ona e taumafai e ese le ese i luga o le paʻu uliuli. Togafitiga ma togafitiga faʻa-aganuʻu e tele mea lelei. E le taugata, o fualaau uma o loʻo lata mai, ma o le aʻafiaga o sea faʻaaliga e lelei foi.

  • Numera tasi o le masani masani o le iodine. E faʻaaoga i le fao ma le vaʻaiga o loʻo siomia ai. E tatau ona faʻaoga faalua i le aso, o le mea lea e fasi ai ni mea e gaosia. A maeʻa se vaiaso faʻavaiaso e manaʻomia ona e malolo mo ni nai aso.
  • Togafitiga i le pisipisia o nisi taimi e faalauiloaina foi i fonotaga autu, ae e le tatau ona e faaaogaina lenei auala. E le mafai ona e fasi fasipolo, ae o le a mautinoa lava o se mumu.
  • Laʻau - e faʻaleagaina ma fasiotia ai siama. O le mea lea, ia na o le pipiʻi i le pulupulu ma faʻaoga i le fao i aso uma i le po seia oʻo ina faʻalelei le tulaga.
  • Matou te avatu ia te oe le fua aupito lata mai e mafai ona aoga pe afai e te popole e uiga i se toilalo uliuli. Togafitiga ma le propolis (o togafitiga faa-tagata e masani ona ausia taunuuga e le sili atu ona leaga nai lo le fesoasoani o vailaau faafomai i aso nei) e matua lauiloa foi.Ina ia faia lenei mea, e na o le tatau lava ona faʻaaogaina se palu faʻatasi ma le 20% propolis tincture i le galo i aso uma. O le iʻuga, o le afaina o le faʻamaʻi e sau, ma i lona tulaga e ola maloloina.

Faʻaipoipoga faʻapouliuligia o vae ma fao

E tele mea e aʻafia ai suiga o lanu o fao ma vae i le maʻisuka.

Matou te lisi mafuaaga autu:

  • leaga leaga
  • uliuli acanthosis,
  • fugalaau
  • seevae le lelei
  • mamafa mamafa i luga o vae,
  • manuʻa
  • faamaʻi pipisi
  • fungal infection.

Seʻio tatou mafaufau i mafuaaga taʻitasi i nisi auiliiliga.

Faʻafitauli faʻapitoa

O se taunuuga o le faateleina o le kulūkose i totonu o le tino, o le faʻasolosolo i luga o le thrombus e faaosofia.

Faʻaofuofu faʻapipiʻi i totonu o le toto toto, faʻaosofia le toto i totonu o vae. O se taunuuga, o lanu pogisa i luga o vae e pei o se mamanu o veins i luga o vae ma vae.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

I le leai o se togafitiga lelei, o se tulaga faigata e atiina ae - thromboembolism, lea e afua ai le gasegase o le tino, lea e na o le otaota e laveai ai.

Frostbite

I le taumalulu, e masani ona faʻalolotoina tamatamailima ma tamatamai vae. O le paʻu ua paʻu, ua faʻaitiitia le lagona. I le le lava o le toto, o lenei faailoga e sili atu ona taʻuina.

Afai e te taumafai e vevela le faʻafitauli, e mafai ona e maua se mu. Faʻatasi ai ma le malulu malosi, e foliga mai le edema, lea e salalau i tala atu o nofoaga ua faaleagaina.

O le paʻu o paʻu e liu uliuli, ufiufi i paʻu. O se taunuuga o le maalili, o le gangrene e masani ona tupu, o le tagata e leiloa tamatamailima ma e oʻo lava i vaega atoa.

O le faaleagaina o le paʻu e masani ona mafua mai i le hematomas, ma le le lelei o le tausiga o le maasiasi poo le le fetaui lelei togafitiga, o vaega o faafitauli e ono afaina, o maʻi o le tino e foliga mai e faigata ona togafitia.

Afai o le hematoma e laʻititi ma e le afaina ai ni mea e vavalalata, o loʻo i ai se avanoa e sau mai ia lava e aunoa ma togafitiga. A oʻo ina faʻalautele le tuʻimomomo, e lagona le tiga pe a paʻi, faʻaali toto, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi tipitipi.

Toa seevae ma vae vae

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, alofilima paʻu, saito, sana e foliga mai o se taunuuga o seevae le talafeagai ma le malosi tele i luga o vae. Ina ia faʻaumatia le uliuli, e mafai ona e filifilia ni seevae lelei i le lapoa, faʻaaoga faʻamalosi eletise mo le maʻisuka, lea e faʻaitiitia ai le mamafa i vae.

Black acanthosis

Faʻasaga i tua o le faʻamalosia o le inisalini, o le paʻu e sili atu ona mamafa, suiga lanu, lanu. E i ai le tiga, e mate le tino. O le Acanthosis e faʻaalia i le gafatia e liua ai i se maʻi leaga. O tagata maʻi e maua ai lenei suʻesuʻega e tatau ona suʻeina e le suʻega, e mataʻituina le atinaʻeina o faʻamaoniga.

Aisea e matautia ai

O se tasi o taunuuga le lelei o le faaauauina pea o le atinae o le maʻisuka ma le neuropathy e taua o le gangrene. O le oti o le paʻu e amata mai vae, tamatamai vae. O le mafuaʻaga o lenei maʻi o loʻo lolomiina faafitauli, faʻalogo, siama siama.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Pe a faʻamaonia, o le ogaoga o le maʻi ma le fomu ua faʻaalia. Afai a maeʻa ona faia faʻataʻitaʻiga, e le oti le fusi, e faʻaleleia le togafitiga, e toe faʻaleleia le toto e faʻaaoga ai vailaʻau vailaʻau. E manaʻomia ona e inuina vailaʻau e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose i le tino.

Gangrene e mafai ona tupu i ni mea se lua: malogo ma susu. O togafitiga faʻasao e fesoasoani e faʻamalo le vailaʻau vevela. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le susu susu, o le auala autu o togafitiga o le tino oti o le toesea lea. O le failaina o loʻo faia i luga atu o le mea ua faaleagaina.

O le necrosis lautele e atiina ae i le susu gangrene, e tele mea tulei e aliali mai. O le faʻamaʻaloina o le maliu o le mea o loʻo tuʻuina atu faatasi ma isi togafitiga faʻapitoa, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi. A maeʻa le tosoina, e tatau ona faʻaumatia le toto toto i totonu o le toto, faʻamama le fausaga ma fai le taotoga o le mea e faʻaaoga ai le microsurgical.

O tagata uma e maua i le maʻisuka latou te faia suʻesuʻega masani e puipuia ai e tusa lava pe leai ni faailo o le maʻi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamaonia ni faʻafitauli ma ni mea sese i le taimi.

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai se seti o taualumaga:

  • suʻesuʻega ultrasound
  • suʻesuʻega o neurologically reflexes,
  • fausiaina o toto toto,
  • tala faʻasolopito
  • siakiina o suiga o le toto i luga o tamatamailima,
  • O le palpation e tatau ona faʻatinoina, o le pulusal e faʻavaivaia.

O togafitiga o vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia ai le lumenia o laʻau ma veins, e fuafua ai mea e mafua ai le faʻamaʻaloga o le toto i totonu o vaa. O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina lona lava tulaga, mulimuli i fautuaga faʻamalosi, ia faia ni seevae faʻalelei i ni laulamole lamolemole e aunoa ma ni afifi, solo lona vae po o isi elemene e afaina ai se vaega e maualalo le lagona.

E tele taimi e le lagona ai e tagata gasegase o latou manuaga i luga o le vae, i le aluga o taimi, ma le le lava o le toto, o nei manuʻa laiti e faateleina, ma o se maʻi e aliali mai. E faʻaaogaina foi lenei mea i masini ma tagata faʻapitoa. O se taunuuga, e mafai ona puipuia le faʻaalia mai o abscesses purulenti.

O faʻatautau e matua vaapiapi, o se taotoga e faia, taʻavale tipitipi, angioplasty.

O tagata maʻi ua faatonuina ia vailaau ma togafitiga faafomai:

  • tampons ma fusi mama,
  • Furacilin ma isi togafitiga,
  • paʻu paʻu suamalie
  • suauu e faʻavae i luga o vailaau antibacterial.

E le fautuaina e faʻaumatia sana ma saito na oi latou lava, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i ia tulaga mo le maʻisuka.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisukavae, e seasea ona lelei le togafitiga, ae o le naʻo le maʻi o le faʻamautuina o le toto i mata, toe faʻaleleia o le paʻu o le paʻu, e tatau ona faia se taumafaiga tele ina ia faʻamaonia le suka o le toto.

O le le lava o le toto e aunoa ma le vave toe faʻaleleia poʻo mulimuli ane e oʻo atu ai i le mumū, talu ai e leai se tasi e puipuia mai le faʻaleagaina.

Afai e le lagona e le tagata i le taimi e gaosia ai lona vae, e mafai ona liua se tipi laiti i le gangrene i le tulaga sili ona leaga. Afai e amata le gangrene, o le a tupu le necrosis, o le tino o le tagata o le a maua le oona, o le oti e le faʻamaʻaloina.

O ia faafitauli e masani ona tupu i le maʻisuka, o le mea lea e tatau ai ona sili atu le gauai i fautuaga puipuia ma mulimuli i faatonuga uma a fomaʻi.

Puipuiga ma fautuaga

E iloa uma e tagata le auala e mulimuli ai i tulafono faavae o le tumama o le tagata lava ia, o le maʻisuka e faʻafesoʻotaʻia ia fautuaga ma le faʻaluaina o le mafaufau. E ono mafai ona aloese mai faʻafitauli matuia pe afai e te tausia lelei ou vae ma tamatamai lima.

  • i aso uma e tatau ona suʻesuʻe vae, vae, tamatamailima, fuafua suiga,
  • pe afai e maua ni maʻila, abrasions, sana, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata suʻesuʻe,
  • taimi faʻapitoa togafitiga e mafai ai ona faʻaumatia faʻasalaga e le manaʻomia,
  • fufulu le paʻu pe a uma ona taʻele ma se fafie vaivai,
  • o le faʻaaogaina o susu, o le maʻisuka e manaʻomia ona faʻapipiʻi soo se mea e puipuia ai i latou mai faʻamaʻi pipisi,
  • siaki ma se mea itiiti e ono lamatia ai, o le faʻamaʻiina o fao e naʻo le fautuaga a se fomaʻi e faia, talu ai e oʻo lava i sina mea itiiti e mafai ona fesoasoani i le faʻamaʻi.
  • o seevae ese e le faʻaaogaina, o tagata maʻisuka e masani ona savavali i luga o le matafaga i slipplippers, malaga i le taele ma le sauna e le aofia,
  • afai ei ai faailoga o le faʻapouliuligia, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O seevae e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. E ono faʻaititia le faʻaleagaina pe'ā faʻaaogaina mea lelei, ergonomic insoles. Ole elemene autu lea o le puipuiga lea e fesoasoani e pulea le atinaʻeina ole maʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O le maʻi suka: o le vae uliuli, tiga ma isi faʻaʻailoga


O le lanu uliuli i luga o vae ma le maʻisuka e seasea ona aliali mai faafuasei.

I le avea ai o se tulafono, o le faapogisaina o le lanu o le paʻu ua muamua atu i ai faailoga nei:

  • se suiga i le foliga o le moega fao i luga o tamatamai vae,
  • faasolosolo malie lava ona tupu lagona tiga,
  • faaitiitia i le lagona lelei po o le leaga o le eleelea o le paʻu,
  • faʻafitauli i le soifua maloloina lautele (vaivaiga, vailaau maualalo),
  • mūmū, faʻaʻamu'ūina, faʻamaina o le paʻu,
  • o le foliga mai o le fula o lala,
  • vae vevela pe vevela foi malulu.

O nei faʻaʻailoga uma e iloa i luma o le paʻepaʻe o tamatamailima ma lalo vae, faʻavae malie. Faamolemole ia maitauina o le uila e vave ona pogisa o soʻo se vaega o le tino e faʻaalia ai le necrosis tissue.

I lenei tulaga, e faanatinati le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi tipitipi e suʻe mafuaʻaga o le faʻapouliuli o le paʻu ma le tofiaina o togafitiga.

Aisea e paʻu ai vae i le maʻisuka?


I le faaopoopo atu i le gangrene, e tele isi mafuaʻaga e aliali mai ai le uliuli i tamatamailima, vae ma vae. I

o taʻaloga sili ona taatele ma fomaʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

4. Faʻaofuina seevae ma avega mamafa i luga o vae.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, ua paʻepaʻe lou vae, o sana ma sana, o lona uiga o le taunuuga o seevae e le tatau ona filifilia pe faateleina le avega i luga o vae.

Ina ia aveeseina le pogisa, e lava lava le filifili o seevae maualuga i le lapopoa ma amata ona lalagaina insoles for diabetes, lea e faaitiitia ai le mamafa i luga o vae.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli.

6. Faʻailoga.

I se tulaga e le masani ai, o le paʻu o vae i le maʻisuka e le o se faʻalavelave faʻamaʻi o le endocrin, ae o se mea na mafua mai i le gaʻo e fesoʻotaʻi ma uiga o le taufaʻailoga.

O le tagata maʻi e le lagona le faʻaletonu (sei vagana ai mea matagofie), e leai sona tiga. Togafitiga i lenei mataupu e le manaʻomia.

Pulu manulele - maʻisuka poʻo gangrene?

O le faapipiiina o tamatamailima ma le gangrene e mafua mai i le i ai o le uʻamea uʻamea, lea e maua mai i lelamolobin i lalo o le malosi o le ea.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gangreno māgoʻo e tupu i le 95% o mataupu, lea e le pala ai le gasegase o le necrotic ma o le inu malosi e le tupu. E lagona le faamalieina o le tagata maʻi.

O le gangrene susu e amataina lemu - le umi o le maʻi mai le 3 vaiaso i le tele o tausaga. Ae peitai, e le o lona uiga o le gangrene e le manaʻomia se togafitiga vave.

O le vave togafitiga e amataina, o le tele lava o le aloese mai le toesea ma le le atoatoa.

O faailoga muamua o le gangrene, faʻaopoopo i le paʻu o le paʻu, o:

Afai e iai sou lauli uliuli ma le maʻisuka ma e masalomia e le fomaʻi le gangrene, ona tatau ai lea ona faia se suʻesuʻega o mea. O le faagasologa o le atinaʻeina o le faamai o le a faalagolago lea i le togafitiga saʻo.

O le autu o le togafitiga o le faʻasaʻoina lea o le toto i totonu o le vailaʻau faʻasolosolo ma le puipuia o siama. I nisi tulaga, e manaʻomia le aveeseina o taʻavale o vaega ua aʻafia o le epidermis ma le musika.

E faʻafefea ona togafitia le faʻavalea o vae i le maʻisuka?

Pe a faʻapouliuli vae, e faia e fomaʻi suʻesuʻega nei:

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • suʻesuʻega o neurologically reflexes,
  • vailaau tumama,
  • biopsy o mea faaleagaina.

Faatasi ai ma faafitauli i le toto, o togafitiga e taulai i le toe faaleleia o le toto masani. Ina ia faia lenei mea, ia faatonu le vasodilator ma isi fualaau faasaina, physiotherapy. O togafitiga faʻapitoa e faia e se fomaʻi.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa pe a fai e togitogi le toe i le maʻisuka

Faʻatasi ai ma vae lanu uliuli faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o togafitiga faʻalapotopotoga e sili ona lelei. E faʻapefea ona togafitia se manua vae i le maʻisuka i le fale?

E mafai ona faʻaaoga fua faʻataʻitaʻi lelei nei:

1. Ave ni fasi falala fou ma fufulu lelei.Aua nei faʻamago! Faʻasalaina lelei seia maeʻa. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina e avea o ni meaʻai i se nofoaga uliuli.

Taofi le kulimi mo le 5-6 itula poʻo seʻia maeʻa maeʻa le faʻafefiloi. Toe faia le faiga i le taeao ma le afiafi.

2. Ave ni pateta lanu piniki ma tipi i liʻo, e aunoa ma le aveeseina o le peel. O nei liʻo faʻapipiʻi i vae, i luga o se solosolo ma meaai o le polyethylene.

Faʻafusi i se fusi faʻalanu. Savaliga 2-5 itula. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i aso uma i le faagasologa o togafitiga.

Faʻalogo! Ia manatua e oʻo lava i metotia sili ona aoga e le suitulaga i se fomaʻi i se fomaʻi ma togafitiga faafomaʻi, ae na o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu.

Puipuiga o le faʻavasegaina o vae i le maʻisuka

Ina ia puipuia le foliga mai o lanu uliuli i le maʻisuka, e tatau ai:

  1. Iloilo ou vae i taimi uma ma tausi lelei i latou e faʻaaoga ai faʻaogaina faapitoa mo lou maʻi suka.
  2. E le aofia ai le vevela, le maalili o le maalili, saluina o pito.
  3. Aloese mai le savali e aunoa ma seevae i fafo atu o le fale.
  4. Vaʻaia vave le microtrauma: faʻamaʻapeʻa, abrasions, magia, soresi.
  5. Faʻaaoga fualaau faʻasaina e faʻamaonia le kulukose toto.
  6. Mulimuli i le meaʻai saʻo ma faʻatonu e lau fomaʻi meaai.
  7. Lalaga solo seevae ma faʻaaoga le faʻaaogaina o taʻavale mo vae.

O nei fautuaga o le a fesoasoani e aloese ai mai le tiʻetiʻeina o vae ma puipuia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia e pei o le gangrene.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona aoga ma faʻaonaponei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

O le maʻisuka e masani lava ona feagai ma le mea moni o le lanu o le fagu pla i le vae vae suiga. O le tele o manua ma lino, o le faʻapipiʻiina o le siosiomaga, faʻapea foi ma le amataina o le amio leaga e mafai ona avea ma mafuaʻaga e mafua ai ona liu manua lima. Ina ia mautinoa o le mafuaaga lea mo le atinaʻeina o le faagasologa o loʻo tuʻuina atu, e matua fautuaina lava e auai atu i le siakiina ma se tulaga faʻaleleia lelei e faatatau i le fagu fagu ma le tino atoa.

O mafuaʻaga autu o le faʻavasegaina o fao ma tamatamai lima

O mea tau atinae o le tasi poo le isi togafitiga, e mafua ai le pa'ō o fao po o tamatamailima, o loo taua pea o le le atoatoa o le tino. E faʻapupulaina i suiga i le suka o le toto. Faʻasaga i faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga, i le maʻisuka, o le tino e masani ona taatele, e masani ona afaina ai fao. E mafua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka, o le maualuga o le lagona o le pito i lalo o loʻo faʻaitiitia, ma, i le tele o mataupu, o soʻo se suiga e mafai ona iloa vave.

I le tautala sao e uiga i le gaʻo, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le trichophyton e tatau ona manatu o le mea e mafua ai ona sui. I le faaopoopo atu i le suia o le lanu o le fao plafola, o le maʻisuka e tosina atu ai le mafaufau i le foliga mai o se vevela lanumumu ma se filifili atoa o vesicles i le vaega ua afaina. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, ona amata lea ona pogisa le vesicles, o le a faʻaalia ai se faʻamaʻi. O le anapogi tele, o le maʻisuka foi e tau atu ai i le mea moni e faapea o le fausaga o fao e sui: o le a avea ma mea e sili atu ona pupuʻu ma pala.

Ou te fia tosina faapitoa i le mea moni e faapea, o le atinaʻeina o le tulaga faʻaleagaina tuusaʻo e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma faʻamaʻi vailaʻau poʻo se vae o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻalauteleina veins vevela vevela faʻateleina poʻo vevela. O tulaga taʻitasi ua tuʻuina atu, i le leai o se togafitiga talafeagai, e aʻafia ai suiga o fao i le maʻisuka.Talu ai ona o le faigata o soʻo se aiaiga ua tuʻuina atu, atonu e mafai ona atiaʻe ni faʻalavelave, ou te manaʻo e tosina atu le gata i faʻamatalaga o le falemaʻi, ae faʻapea foi le auala tonu e tatau ai ona faia le togafitiga ma pe o le a lona uiga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E masani lava, o le maʻisuka e leai se tiga pe o isi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae peitai, i le talanoa e uiga i le falemai, ou te fia tosina atu i le:

  1. se suiga i le foliga o fao ma e oo lava i tamatamailima, lea e taʻu mai ai se laasaga mulimuli ane o le vaega na tuuina atu,
  2. laiti lagona tiga, lea, ao amataina le maʻi, liliu atu ia sili atu le malosi,
  3. faʻaleagaina o le soifua manuia lautele - vaivaiga e oʻo i le leiloa o le mafaufau, lea e faʻaalia ai le amataina o faʻamaʻi poʻo isi tulaga ogaoga.

O le mea lea, o le faailoga, o le faʻaalia o fao o loʻo aʻafia i le maʻisuka, ma ua lava le malamalama, aemaise i tulaga mulimuli o le atinaʻe.

O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e amata le toe faʻaleleia o le gaioiga i se taimi vave e mafai ai, lea o loʻo i ai ni vala iloga i le maʻisuka.

Muamua lava, ou te manaʻo e tosina atu i mafaufauga o le togafitiga o pito i lalo i le mataupu pe a aafia i latou i se malie. E mafua ona o le le mafai ona faʻaaoga soo se ituaiga o suauʻu ma mea e faʻafesoʻotaʻi i taimi uma. E le gata i lea, ona o le leai o se tikeri sili ona lelei o le mafai ona gafatia, o le maʻisuka i le tele o mataupu e manaʻomia le lagolago faafomaʻi, ma e sili atu foi le malosi o togafitiga. O togafitiga e mafai ona amata vave tuai ona naʻo le toesea o le a fesoasoani i le tagata maʻi.

I le tautala tuusaʻo e uiga i vailaau vailaau, ou te fia tosina atu i le mea moni e tatau ona filifilia i latou e tusa ai ma ni tulaga maʻoti. O le muamua o nei mea o le le lava lea o fegalegaleaiga le lelei i le va o ituaiga o fualaau faasaina. Ae, aemaise lava, e uiga i vaega o le antifungal ma ia ituaiga sooupu lea e faʻaaogaina e le tagata gasegase e suia ai le suka toto. E taua tele lenei mea e mafaufau i ai ina ia toe faʻaleleia le fao ma lona tulaga sili ona lelei.

O le isi tulaga o le faʻalagolago lea i le leai o le hypoglycemia, lea, e pei ona e iloa, ua faʻaalia i le paʻu tele o le toto suka. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le leai o ni aʻafiaga, aua latou te saofagā i le aʻafiaga o le tulaga lautele o le maʻi i le maʻisuka. O le tagata gasegase e mafai ona faatelevave togafitiga ma mulimuli i nai fautuaga faigofie e faaleleia ai le tulaga o fao i le maʻisuka.

Aemaise lava, afai o le vaega o le toe toso ua liu i le maʻisuka, e fautuaina e te siakiina pea lau tau suka. I lenei tulaga, o togafitiga e mafua mai i le inisalini e le tatau ona taofi. O taʻaloga masani, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o seevae sili ona faʻalelei, e tatau ona manatu e tutusa le taua.

O lenei mea o le a mautinoa lava le fesoasoani e faʻamalieina le microcirculation.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

  • mea uma lava e tatau ona faia ina ia mafai ai ona aloese mai le sili atu o le sosolo o pito i lalo,
  • i aso uma e fautuaina e mulumulu ou vae e faʻaaoga ai le vai mafanafana ma le fasimoli, a maeʻa ona fufulu mama,
  • pe afai o le paʻu i le itu o pito i lalo o loʻo faʻamamago ma e faigofie lava i le taʻeina, e matua fautuaina lava e faʻamamāina i ni faʻavae faʻapipiʻi faapitoa-i lenei tulaga, o le a sili atu le soifua maloloina o le vae atoa.

E le gata i lea, e taua tele le faia o togafitiga mo togafiti o pito maualalo pito i lalo na o vailaau faasaina na fautuaina e se fomaʻi. O le isi tulaga e tatau ona manatu e le taliaina le soona vevela o lima i lenei maʻi. Mo se mafuaaga tutusa, o le a le taliaina le aumaia latalata ia i latou i soo se mea vevela.

Ina ia mautinoa le puipuia, o le a vaeluaina fao. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e tipi tulimanu, ae ia vavaeeseina i latou i se faila faʻapitoa faʻapipiʻi ina ia le faʻateteleina le tulaga o le maʻisuka. O le a sili atu ona saʻo le le alu i le taele o le lautele, aua o le ono mafai ona afaina i ia nofoaga o le maualuga, aemaise lava i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga O le a le taimi e tatau ai ona faʻaaoga le tamatamailima?

Lagoina le galo po o soo se isi lava tulaga e mafua ai le pogisa o le fao po o fao, o le a avea ma se tulaga matautia i le tulaga o le soifua maloloina. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o manua ma gaʻo na faia tuusao mai se maʻi faʻaleagaina e togafitia mo se taimi umi lava. O le isi tulaga lamatia o lo latou faateleina o le ono gasegase i siama, lea e mafua ai se lamatiaga tele o le faia o le gangrene.

O ia, i le isi itu, e matuai lamatia lava ona o le ono gasegase o le tino, o le faia o sepsis ma se maualuga maualuga o le oti.

O le mafuaʻaga lea, pe a amata ona faʻapogisaina le limo poʻo le suia o lona uluai malu - o le a sili atu ona saʻo le faʻafesoʻotaʻi loa i se fomaʻi.

O le mea lea, i le maʻisuka malosi, o le fao poʻo le vae o le tagata maʻi e mafai ona pogisa. E mafua lenei mea ona o le maʻisuka, i se tulaga lautele, o soʻo se faagasologa taua e faʻateleina. O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai le amataina o le faagasologa o le toe faʻaleleia i le vave e mafai ai ina ia faʻamaonia se ituaiga o gaioiga e pei o le aveeseina o vae.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faʻaiʻuga
O lau iʻuga

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

  • Suga Suga toto
  • Faʻaiʻuga lelei
  • Taʻi faʻamaʻi
  • E leai se tali e sao.

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

  • Polycetimia, erythrocytosis
  • Polyphagy (tele taumafa taumafa)
  • Polydipsia (faʻateleina le fia inu)
  • Polyuria (faʻatupulaia galuega faʻaleleia)

O le a le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2?

  • Faʻafitauli
  • Iniseti ua pipii
  • Meaʻai oona
  • O le mamafa / oona

O le a se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o suga faigofie (mono-ma le disaccharides) e faʻafeiloaʻi ai ma ona po nei?

  • O suga faigofie e tatau ona aloese uma.
  • E mafai ona faatagaina le maualalo o le suka, i totonu o le sipuniti (10 grams) i le aso
  • I lalo o ni tuutuuga faapitoa, o le faʻaaogaina tatau o suga faigofie e faatagaina.
  • Mono- ma faʻasalaga ua faatagaina e faʻaaogaina e le gata.

O le a le vaitaimi o le soifua maloloina mo le faʻafuaseʻi poʻo le faʻateleina o le toto o le suka?

  • Hypoglycemia
  • Hyperglycemia
  • Hyperuricemia
  • Hyperthermia

O fea o nei faʻamaʻi e le o se faʻalavelave o le maʻisuka?

O aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka e masani ona aafia ai totoga eseese ma tino o le tino o le tagata. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se paʻu e faʻavalea i le maʻisuka, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O mea e fesoasoani i le tupuga o sea ituaiga mea e mafai ona avea ma manua ma liʻa, o le atinaʻeina o le anufe poʻo le amataina o le gangrene.O se tasi o mafuaʻaga mo lenei gaioiga o le solia o le tele o metabolic processes e faʻatasi ma le maʻisuka.

O le iʻuga o le soliga o faiga faʻavae i le tino, faʻapena foʻi ma faʻavavega faifaipea i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se suiga i le lanu ma le fausaga o le faʻailoga o fao, ae faʻapea foi ma le tamailima.

E masani lava, o le maʻisuka e maitauina se paʻu uliuli, faʻaleagaina o le paʻu, ma isi paʻu o le paʻu.

E tatau ona maitauina i le faagasologa o le faʻaleleia o togafitiga, o le maualuga o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi eseese e mafai ona aliali mai, e mafua mai i le faʻaitiitia ma le taofiofia o le maualuga o le lagona o le pito i lalo.

Afai o le mafuaʻaga e malie

Afai o le pogisa na mafua mai i se malie, e le fautuaina le togafitiga a le tagata lava ia ma le au faʻamalolo. Ae ao le i asiasi atu i se fomaʻi ma taimi o togafitiga, e tatau ona mulimulitaia fautuaga nei.

  1. Sui solo i taimi uma e mafai ai.
  2. Pe a asiasi atu i se fale taele po o se sauna, faaaoga na o pupuni paʻu pupuni.
  3. Aua le faatagaina isi tagata o le aiga e fua ma fai seevae o se tagata maʻi.
  4. Aua le savali solo i totonu.
  5. O le pau i luga o vae e tatau ona matutu.
  6. A faʻapipiʻi se fao ua faʻaleagaina, faʻaaoga se isi mea faigaluega.

O nei faiga faigofie o le a taofia ai le salalau o spores spores ma puipuia isi mai faʻamaʻi. O le togafitiga na faatonuina e le fomaʻi atonu e tele ni vaiaso pe a fai e le amanaʻia le maʻi.

Maʻi faʻamaʻi pipisi

Afai o le mafuaʻaga o le faʻapogisaina o le lima matua o se faʻamaʻi o totoga i totonu, ona mafai loa lea ona faʻaumatia faʻamaʻi pipisi o lona ipu pe a uma togafitiga o togafitiga faʻapitoa.

O togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona iu i le toilalo Filifiliga le saʻo, o a latou fuataga ma auala o pulega e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaeteete pe a faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata. O lo latou faʻaaoga e tatau ona faaopoopo i le togafitiga autu ma e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Le taimi e faʻalogo ai i le faʻamalo

I le tulaga pe a oʻo i le taimi o le tamatamai lima manua e faaauau pea ona mafua ai le le mautonu, le tiga, fula e foliga mai, ua leaga le phalanx, ua le lava le gaoioi, e le talafeagai, faʻaaoga auala eseese, taumafai e taulimaina na o oe.

O le manogi patino e sau mai le ipu ua faʻamaina e tatau ona mataala. O ona foliga vaaia e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le mumū o le mumū. O lenei tulaga e sili ona matautia, ma le le amanaiaina o togafitiga e mafai ona oo atu ai i le salalau o le mumu i tisipenisione vavalalata, ma i le lumanaʻi - ia sepsis.

I nei tulaga, ia saili togafitiga faafomaʻi. Faʻavae i luga o le tulaga, o le tagata maʻi o le a faatonuina vailaʻau, faʻavae, e mafai ona aveese le fao. O lenei mea e tatau ona faia i se faʻalavelave matuia o le ipu poʻo lona faʻaumatia.

Puipuiga o le faʻalanuina o le fao

Ua leva ona iloa e tagata uma le mea moni e sili atu le le togafitia o le maʻi, ae ia faia uma fuafuaga e puipuia ai. Ina ia aua le faapogisaina lou tamatamailima, e tatau ona e mulimuli i fautuaga faigofie, ae taugofie.

  1. A asiasi atu i nofoaga maualuluga maualuga, faʻaaoga seevae seevae.
  2. Mama faʻatasi ma fomaʻi faapitoa.
  3. Fufulu ou seevae.
  4. Faatau maualuga, talafeagai i le lapoa, seevae faʻalelei.
  5. Savalivali leai se seevae.
  6. Faaaoga le faʻaeteete ma lapatai e aloese mai le faʻalavelave faʻaleagaina lou tamatamailima.

O le puipuia o le vavave ona o le atinaʻeina o faafitauli ile loto i totonu o le tino, e taua le togafitia i taimi talafeagai, taumafa lelei ma faapaleni, ma faaleleia le soifua maloloina.

Le amanaia le faapogisaina o le atigilima. E le gata o se mea e le atoatoa, ae o se faailoga foi o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faapitoa o totoga i totonu. Ma o lenei ua matua lamatia!

Aisea e fagu ai le paʻu

O le faʻaoloa o le fao e faʻavaivai i lalo o le malosi o mea i totonu poʻo fafo. E tatau ona e gauai atu i le vaega o le eletise le masani ai.O le pogisa e masani ona foliga mai ua pisia, ae i nisi tulaga e ufiufi uma ai le fao.

Aiseā e faʻavalea ai se atigilima i luga o le tamatamailima e tasi? I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga faʻaalia o loʻo faʻaalia ai le faaleagaina o masini. O le fao o le fagu e faʻapogisaina mo mafuaaga e lua: manua ma le le lava o seevae. I le tulaga lona lua, e le mafai e se tagata ona maitauina le faʻaalia o le le faʻavauvau, ae o le vaega i lalo o le ipu o le a vave faʻafuaseʻi pe amata ona tiga.

Faʻaleagaina mea faʻapitoa o loʻo faʻaalia foi i se lanu enaena po o le lanumoana. A o tuputupu ae le hematoma, e foliga mai o le pogisa e foliga mai. I le taimi lava lea e tasi, o le fao o le fao e alu ese mai le moega, ona toe mouese loa lea. E leai se mea sese i lenei faagasologa. O le fao e le manaʻomia ona togafitia, ae fautuaina e masani ona togafitia i se vaifofo antiseptic. Ma e aoga le malamalama o le a pau ese le ipu.

Isi mafuaʻaga mai fafo e ono faʻapogisaina ai le fao:

  • o le faʻaaogaina o varnish maualalo,
  • faaumiumi le faʻaalia i vailaʻau (i totonu o le aiga) i luga o fagu pepa,
  • onychomycosis.

E taua le faʻamalamalamaina o le 'onychomycosis' e faasino i mafuaʻaga i fafo ma totonu. O foliga mai o le galo e afaina i eseesega eseese: o se mataua o le tino puipuia o le tino, maʻi le gaioiga i vae. Ae o meaola faʻapitoa ole tino e aafia ai na o fao ma paʻu (faatasi ai ma mycosis). E mafai ona maua i luga lima lima le manoa, ae o luga o vae e tele taimi e aliali mai ai.

Faailoga: faʻamavae ma le mafiafia o le apa fao, le tupu mai o le manogi manogi, sosogi ma le mu i le va o tamatamailima.

O le faʻamaʻi i le tele o faʻaaliga e faʻaalia lava ia i le lotoifale, e masani lava i luga o le lima matua po o le tamaʻi lima. E mafai ona faʻamau i lalo, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o le fao poʻo ona itu.

O le faapipiiina o fao e mafai ona amata ai mafuaaga nei:

  1. Faʻafitauli faʻapitoa. O togitogi uliuli e fai i luga o fagu pepa, o le fuainumera e faateleina i le taimi. E fautuaina e vaʻai i se ata o sea ituaiga faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ai ona malamalama pe o le a.
  2. Tigā o le gaioiga i vae. Talu ai ona o lenei mea uiga ese, o fao e mafai ona suia ai le faʻailoga. I le avea ai o se tulafono, latou te le fiafia pe lanu moana. O pepa faasee e paʻu i na o mataupu sili atu.
  3. Aiga. O nisi tagata e fananau mai ma se gasegase o le gasegase e vaivai ai fao, lauulu, nifo, ma le paʻu leaga. O faʻamafola faʻavae fao e manua i sina mea itiiti. Mo lenei mafuaʻaga, suia o la lanu.
  4. Faamai o le manava ma le manava. Ma le isi, faatasi ai ma nei maʻi, o fao e sili atu ona lanu samasama nai lo le uliuli. O le faʻalauteleina o le pigmentation e aliali mai i le lotoifale - o lona uiga, i nisi vaega.
  5. Chemotherapy I le taimi o le faʻatinoga, e faʻaaogaina ai mea oona ma mea oona, e le gata ina aʻafia ai sui soʻo, ae faʻapea foʻi le tino o le maʻi. O fao manulele pe a maeʻa le chemotherapy o se mea e masani ona tupu na o ia lava.

O loʻo i ai se manatu e faʻapea foi o le faʻaaogaina o papatusi fao e liua i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi na faʻavaivaia ai fao ma faʻavaivaia ai faʻafitauli eseese. E le gata i lea, i le maʻisuka, o le lanu o le ipu e suia i taimi uma mai le teʻi po o feteʻenaʻiga. O le mea lea, e manaʻomia e tagata maʻi ona filifili na o seevae faʻalelei e talafeagai lelei.

Mai meao loʻo i ai pea se pogisa o le fao? Papatusi e mafai ona sui fesuiaiga ona o le leai o vitamini ma minerale i le tino. O le le atoatoa o le suamalie e masani lava ona atiaʻe e le o se mea le talafeagai, o se meaai le lelei.

O le a le mea e fai pe afai e liua le fao

E matua faigata lava ona faʻamaonia saʻo le mafuaaga o le faʻapogisaina o le fao. Afai o le fagu paʻu e paʻu i luga e aunoa ma le manua ma le feteʻenaʻi masini, ona faʻamaonia manino mai lea o le atinaʻe o faʻamaʻi i tagata. I le fale, na o le nuchomycosis e mafai ona faʻamalolo.

E faʻafefea ona togafitia le faʻavaleaina o papatusi fao? Mo nei faamoemoega, e mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina:

  1. Cyclopirox. Anifagal agent, e maua i foliga o varnish.Faia faapitoa mo le togafitiga o le onychomycosis. O le togafitiga e faia seia oʻo ina tupu aʻe se fao fou. Mo togafitiga talafeagai, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau faasaina i aso uma po o isi aso uma. Le tau o le fualaau faasaina: mai le 600 rubles.
  2. NailsVit. O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le aveeseina ma le leai o le fagu plao. O le meafaigaluega e fesoasoani foi i le tauvaga. E maua i foliga o suauu. O NailsVit ei ai lona faʻalogiga analgesic. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le nofoaga ua afaina ma se mea malulu, aua le faʻapala. E manaʻomia lou faʻaaogaina o le mea faigaluega seia maeʻa le ipu. Le tau o fualaau: mai 280 rubles.
  3. Exoderyl. E maua le meafaigaluega i le ituaiga o kulimi ma le fofo. E sili atu le kulimi mo le togafitia o fao. O le Naphthyphine hydrochloride o se gaioiga malosi i lenei sauniuniga. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona fufuluina ma faʻagogo ou vae e aunoa ma se solo. A maeʻa lenei mea, faʻaaoga le kulimi i le ipu ma le puʻu. Faaaoga le kulimi 2 taimi i le aso mo le 5-6 masina (seia tupu se fao fou). Tau o tupe: mai 400 rubles.

O isi togafitiga e faʻaaogaina mo na o le gaosia o compresses poʻo vai faʻapitoa. O ia tupe e fesoasoani e aveese le fao i le leai o se faʻalavelave.

Aloe Compress

Mo le faia o se kulupu, e mafai ona e faʻaaoga le aloe. O le a ave le tino o le laau. Tuu i luga o lou tamatamai lima ma faʻapipiʻi i le gau. Aloe e faʻamaluluina le paʻu, ma e aʻafia foi lona aʻafiaga ma le faʻamalosi.

I le taimi lava e uma ai le aʻafiaga, e tatau ona faʻaaoga le aisa i le mea ua faaleagaina. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le lamatiaga o le hematoma.

Paʻele ma otaota ma suauu

Ina ia faia le taele, o meaʻai e manaʻomia: chamomile, sage (5 sipuni vavae taʻitasi), faʻapea foʻi suauu (laʻau, almonds) ma le 2-3 lita o le vai mafanafana. O mea e tatau ona faʻafefiloi ma le vai ma tuʻu ai mo le 15 minute. A maeʻa lena mea, e mafai ona e maua le saogalemu i lalo o ou vae pe lima i le fofo. O le taele e fesoasoani foi e faamaluluina le paʻu faataamilo i le fao ma aveese ai le tiga.

Auala puipuia e faasaga i le faapipiiina o fao:

  1. I fafine, e masani ona pogisa pepa o fao ona o le faʻaaogaina o varnishes maualalo pe faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau oona. O le mea lea, e tatau i fafine ona faʻaogaina luga o laʻei puipui (le lanu).
  2. O le onychomycosis i luga o le vae o se mea taatele i tagata, talu ai e itiiti lava latou te mulimuli i lo latou lava tumama ma faʻamausali le teena o pedicures. E tatau ona malamalama e mafai ona pasi le fasipolo mai se isi tagata. O le mea lea, e tatau ona e aloese mai le ofuina o isi seevae, totini, solo.
  3. E tatau ona e tausisia lau polokalama puipuia ma mataʻituina lou soifua maloloina lautele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i se taumafa paleni, ma ia ave vitamini. O ia faiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le onychomycosis ma le tele o isi faʻamaʻi.
  4. Lima poʻo vae e le tatau ona faatagaina e susu mo se taimi umi. Faʻafeiloaʻi pese ma uluola i totonu o se siosiomaga malie. O le mea lea, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le paʻu mo seevae (aemaise lava i vevela vevela), ma faʻamago pea ou vae ma lima pe a uma le taʻele.

O le tosoina o fao o se mea e seasea tupu, ae aua e te fefe pe a tulaʻi mai mo mafuaaga manino. Faʻatasi ai ma suʻesuʻega i luga o le mafaufau, o loʻo i ai se faʻamatalaga manino i foliga o ni togitogi laiti. O luga o le vaaia o faailoga ia e tatau i se tagata ona mataala.

O le a le lanu uliuli o le faailo o le fao?

Soo se mea e faaleagaina i le fao lea e amata ona aoina ai le toto o le mafuaaga taatele lea o le faapogisaina o le fagu fagu. O le hematoma e mafai ona tumau mo se taimi umi ma e le manaʻomia se togafitiga faapitoa, seʻi vagana ua amata le alualu i luma.

O le faʻaaogaina o le ipu e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le faaputuputuina o le melanin. O lenei mea matautia e mafai ona faaosofia ai le tele o mea taua:

  • O le faʻaleaoga e tupu mai ona o le faʻaleagaina o fao e ala i siʻosiʻimi eseese: lefete-pei, dermatophytes poʻo Proteus.
  • E mafai ona aʻafia le elemene i le paʻu'ū o le fao fagu - o se parasite lea e mafai ona afaina ai le tino pe a faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le liona.

O le taimi lava e tulaʻi mai ai le faʻailoga o le fao, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai tagata tomai faapitoa o le a faʻamautinoa togafitiga e faʻaaoga ai le immunomodulators poʻo vailaʻau faʻamalo.

Nail plaus injury

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona matauina se fao uliuli ona o le malosi o le mamafa o le tamailima po o le manua faaletino. E seasea lava o le aʻafiaga e mafua ona o le vevela maualuga. O le tele lava o taimi, o le tino e faʻaalia i manuʻa. A maeʻa ona maua se malosi poʻo se tuʻimomomo, e mafai ona faʻalavelave le tiga mo le 14 aso, seia oo i le oti o le namu o loʻo i totonu o le fao. Afai o le fao uliuli i luga o le lapoa tele (pe i luga o soʻo se isi lava) e le sili atu ma le lua vaiaso, e sili atu i le lua vaiaso, e tatau ona faʻalauteleina le tele, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. E ala i le faia o se tamai pu ile fagu, o le vai na faaputuputuina o le a aveesea.

Mycosis o se faafitauli taatele

Mycosis - i se isi faaupuga, o se maʻi afaina. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona tupu faʻamaʻi tui pe a asiasi i nofoaga faitele (sauna, bath) poʻo le ofuina o seevae o se tasi. E matua le mafai lava ona e feagai ma le faʻamaʻi ona o le mea moni e na o fomaʻi e mafai ona fuafua le ituaiga o galo.

Isi mafuaaga o le faapogisaina o le fao fagu

O le mafuaʻaga o le suʻesuʻeina o papatusi fao e mafai ona avea ma faʻamaʻi o totoga i totonu. Faailoga fomaʻi agavaa:

  • o le lanumeamata lanumoana o le ipu mafolafola o loʻo faʻaalia ai faafitauli i le gastrointestinal tract,
  • lanumoana lanumoana ona o le solia o le masaniga masani,
  • o fao efuefu e mafai ona avea o se taunuuga o le le mautonu o le fatugalemu o le tino, aemaise lava i suiga i le faiʻai.

O le mea e sili ona mataʻutia e mafai ona faʻafefe ai manua uliuli i fao pe o latou maeʻa atoa o le lemonioma. O le pogisa e faʻafefe ai vaʻa toto e tupu ma mafua ai le tiga e le mafai ona faʻafitia. I nisi o tulaga, e tupu aʻo lumanaʻi foliga o se tumo. O le faʻamoemoeina o le paʻu o le a fesoasoani i le faʻavaveina o tamatamailima. Afai e sui le lanu uliuli i le paʻepaʻe, ona i ai lea o se neoplasm.

Auala e taulima ai se faafitauli

Afai, e faaopoopo atu i le lanu uliuli o le fao, o le le mautonu ma le ogaoga o tiga ua faaopoopoina, o se faailo lea e tele le mamafa i lalo o le ipu, ma e le mafai ona e faia e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi. Talu ai e le mafai ona sui le apa fao, e fautuaina e fomaʻi le aveeseina o le fao, ona faia lea o se faasologa o taualumaga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia le tiga.

O gaioiga a fomaʻi e faʻavae i luga o le mea moni latou te tuiina le ipu. A maeʻa lenei faiga, e mate le fao i totonu o le masina e tasi, ma amata ona tupu se mea fou i lona tulaga. Afai e te le aveeseina le apa faʻasala, e mafai ona taofia le tuputupu ae o se mea fou, pe o le a latou fusia.

Auala e faanatinati ai le faagasologa o le faamalologa

Afai e te le faia togafitiga taimi o fao, o le latou toe faʻaleleia e mafai ona umi se taimi pe oʻo atu ai i ni faafitauli ogaoga. Ina ia vave televave le faagasologa o le faamaloloina o le fagu plao, e tatau ona aofia ai meaai ia e aofia ai le tele o le konisini i le taumafataga, ma ia faia pea le taele ma le masima. Latou te faʻavasegaina le mamafa i le vaega o le tuʻimomomo, ma o le toto o le a faasolosolo lava ina amata mai i lalo o le fao. Ina ia faatelevave le faagasologa o le teenaina o se fasi ie faʻasalaina, e mafai ona e saluina i le iodine. O se tui ola maloloina o le a ola i se nofoaga o se fao ua oti, sei vagana ua masani ona masani i le manuʻa.

Ina ia taofia le fausiaina o se hematoma, e tatau ona vai lou tamatamailima i le vai malulu pe faʻaaoga le aisa pe a uma se faʻalavelave.

Le taimi e popole ai

I se tulaga, pe a mavae se taimi faapitoa, o le faʻaauau pea o le manua o le fao e matua faʻalavelave lava, e le tatau ona e faia ni au lava fuafuaga. E manaʻomia lou faʻaaogaina o le fesoasoani a se fomaʻi o le a tatala le fao ma aveese le toto.

Faailoga o se tulaga sili ona ogaoga:

  • fulafula
  • faʻaleagaina o le phalanx,
  • faatapulaaina o le motusia o le afi.

Afai o se fomaʻi e faʻaosofia ai togafitiga, e le faʻamaonia le ola o le tagata lava ia, e na o se fomaʻi e mafai ona fesoasoani. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o fao o loʻo aʻafia e le anufe e aoga ma faʻatautaia togafitiga faafomaʻi. O le a ia faʻatonuina ni faʻavaega faʻapitoa, vailaʻau ma se vaʻalele lelei.

O le taimi lava na maua ai le fao ua alu ese mai luga o le tamatamailima lava ia, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa mea uma. O le atuatuvale e mafai ona mafua ai se manogi manaia, lea e sau mai i se fasi fagu paluga, o le i ai o le purulent discharge, pain shooting.

Fautuaga mo le puipuia o le faapipiiina o le fao

E le mafai ona aloese le faasee o le fao pe a fai e tausisia tulafono nei:

  1. O seevae saʻo. E masani lava e manaʻomia le faʻatau lelei o laʻei lelei, maualuga ma lelei. E tatau ona fetaui le lapoa, o le mea e tatau ona masani ai. A filifilia ni seevae taʻaloga, e tatau ona maitauina e tatau ona i ai sina avanoa avanoa i luma o le lima matua.
  2. Tausiga talafeagai A e asiasi i nofoaga faitele, e tatau ona ave i taimi uma ou seevae ma se solo mo ou vae. E matua faasaina le savali i luga o le fola i ona vae.
  3. Lapataiga O le mea itiiti lava na faaleagaina i fao o se taunuuga o le sese o se tagata. E tatau ona e mulimulitai i tulafono o le lapataiga i soo se tulaga, pe o taaloga, faʻaaogaina mea faitino ma sili atu.

Ina ia puipuia le tupu mai o togafitiga o loʻo taʻua i luga ona o maʻi ogaoga, e tatau ona faʻaaoga pea le aano o manu, fualaʻau, fualaau. O mea taumafa e tatau ona atoatoa ma paleni. Aua e te le amanaiaina foliga o se fao uliuli. I soʻo se tulaga, e tatau ona vaʻaia se tagata tomai faapitoa e fuafua le mafuaʻaga ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

Fomaʻi autasi

O le mea moni, e toʻatele le au atamamai fomaʻi e ioe o se fao uliuli i luga o le lapoa lapoa e taʻu mai ai le solia o le toto. O le mea lea, afai e te vaʻai i se vaega pogisa po o le fao atoa ua suia le lanu, ma e lanu uliuli, e tatau ona le gata ina suʻesuʻeina ma le totoa, ae ia maua foi le mafuaʻaga o lenei mea ofoofogia.

E mafai ona aliali mai se fao uliuli pe a uma ona ofuina ni seevae manoa poʻo le manua. I nisi tulaga, o le suʻesuʻeina o le fagu fagu e faʻatasi ma le faʻafuaseʻi o le tupu aʻe o vae. Ua toe faʻamaonia foi e lenei mea o loʻo i ai se faʻalavelave faʻavavega. Peitai, sei o tatou tilotilo i mafuaaga taʻitasi e ono aliali mai ai se fao uliuli.

Manua ogaoga

O le tele o taimi, mo lenei mafuaʻaga, ua aliali mai ai se fao uliuli. Ua lava lea e toso ai se tamailima pe tuu ai se mea mamafa i luga, pei o le hematoma e aliali i luga o le tamailima. E vave ona pogisa le lanumumu mumu ma e le pine ae salalau i luga o le fagu fagu i le foliga o se lanu uliuli. E mafai foi ona tupu ona o le faaumiumi o le uuina o seevae malulu ma le le lelei.

Afai o le aʻafiaga e le malosi tele, ona maeʻa loa lea o le manuale e aunoa ma se faʻasologa. Ae e tupu foi o se fao ua faaleagaina o le a faasolosolo malie lava ona toe tupu, ma o le vaega o le pouliuli o le a tatau lava ona vavae ese lemu. O le mafuaaga autu o le faaputuputuina o le toto i lalo o le ipu, lona faamamaina ma le pogisa. O le fao e mafai ona pau ese mai le tamatamailima, ma o le a tupu se mea fou i lona tulaga.

Laasaga talafeagai pe a mavae ni manua

O le a le mea e fai pe, a maeʻa le aso e faʻaalu i se pea seevae, e te mauaina se togitogi uliuli? O le fesoasoani o le a tutusa pe afai e te lafoina se mea mamafa i lou vae.

  • Muamua, e fautuaina e ufiufi lou lima i le malulu.Ina ia faia lenei mea, faʻaaogaina i totonu o se ipu ma le vai malulu pe faʻaaoga se pusa i le aisa.
  • Afai mai le ipu mea e te matauina le faʻasaʻoina o le toto, ona mafai lea ona e taumafai e aveese lea mea e faʻaitiitia ai le aafiaga i totonu o masini totonu. Ae peitai, o le taualumaga e tiga. Afai e fou le manua ma e leʻi totoina le toto, e mafai ona e tuʻi le fao ma se nila mumu. O le toto o le a alu atu i fafo i lenei avanoa. E taua tele le mulimuli ma le faʻaeteete i faʻasologa o mea e faʻaaogāina. Ma a uma le faʻatulagaga e manaʻomia ona fusi lou tamatamailima. Ripple o le a tumau pea mo se taimi - o le mea masani lenei.
  • Aʻo tuputupu ae le fao, e manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi ina ia maua, faʻafuaseʻi ona puʻea, e le faamanualia ai masini vaivai i lalo ifo, ma sili atu ona malolosi.

Faʻasalaga sese

O le isi lea mafuaaga e mafai ai ona e faia ni fao uliuli. O ata e le eseese i le maualuga o le tino, ae mo le atoatoa o le aofia ai o le autu o la tatou tusiga, e taua foi. O lea, filifili ma le faaeteete le matai, o ai o le ae teuina ou fao. O le faʻaaogaina o mea e maualalo le lelei, aemaise lava o varnishes, e masani ona taʻitaʻia atu i taunuuga tutusa. Acetone, lea e le faʻaaogaina i falemaʻi faʻapolofesa, e sili ona afaina ai le fao. E le gata i lea, afai o le faagasologa e amata malosi, ona e faʻatali lea mo le meaʻai maloloina e ola ai.

O isi itu taua

O le a se isi mea e mafai ona faia i fao fao? O ata matou te maua i le tusiga e avea o se fesoasoani vaaia pe faʻapefea ona suia foliga ma ata lautele i lenei mataupu. O lea la, o le isi mafuaaga o le faʻapogisaina o le ipu o le aʻafiaga lea o mea matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea le potassium ma faʻasalaga. E le na o le pisia, ae suia ai le fausaga o le tino, o lea o le a umi se taimi ao lei toe foi mai le fao i lona uluai foliga maloloina. Ina ia le faʻaleagaina le ata, e mafai ona e faʻaaogaina se lanu moli, e ui e le fautuaina e le cosmetologists le faia o se pusa seia maeʻa le toe faʻaleleia.

Faʻapogai o le faʻapogisaina o fao e sau mai totonu

Ae afai o mafuaaga ua lisiina i luga o mea uma e sili atu pe itiiti foi le manino, o le a se mea pe afai e te leʻi tuleiina i soo se mea, e saofafai ou seevae i ou vae, ma i se tasi taimi "lelei" e te maua se togitogi uliuli? O ia tulaga e le masani ai, ma o le mafuaaga i lenei mataupu e tatau ona sailia i totonu o lou tino.

  • Fungal maʻi. I lenei tulaga, o le velaina o le fao mafolafola ma le tuputupu aʻe o le pogisa mai le pito i lalo i le ogatotonu e masani ona matauina.
  • Aveina o fualaau. Afai e leʻi leva ona togafitia oe, ona tatau lea ona e fesili atu i le fomaʻi i auiliiliga e uiga i aʻafiaga o fualaau oona ua ave i lou tino. Afai i se tasi oi latou o loʻo i ai se mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe na o se tagata e le faʻapalepale, ona fai ai lea o se fao uliuli i luga o le tamaʻi matua (vaai i le tusiga mo le masani) e mafai ona avea ma se taunuuga o lenei mea. O le mea lea, aua nei faatuai, alu i le fomaʻi.
  • Afai na o se vaega patino o le fao na faʻapogisa pe tele ni mea pogisa ua aliali mai ile luga, e mafai ona faʻaalia ai faafitauli i le galuega a le inumaga po o le manava. Iloilo lau'aiga, pe afai e te leʻi faʻaaogaina le gaʻo, meaʻai suamalie poʻo leʻai, e le tatau ona 'ai meaʻai e muta, ona e le ofo ai lea ua aliali mai se togitoʻu uliuli. O mafuaʻaga atonu e iai i le vailaʻau o le vailaʻau, lea e mafua mai i le le lelei o meaʻai. E toe faʻamaonia ai e lenei mea o le tagata o le mea lea na te 'ai.

Togafitiga faʻamaʻi

Muamua lava, ou te fia fai atu e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia se ituaiga o siama. O se mea malie o se faʻamaʻi pipisi tele lea e faigata ona faʻaumatia. Ina ia taofia lona atinaʻe ma maua ni taunuuga lelei mai togafitiga, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono.

  • O vae e tatau ona tausia mama i taimi uma. E fautuaina e vave ona faia togafitiga o le tumama pe a taunuu i le fale.
  • E tutusa lava le taua o le suia faifaipea ma fufululava ma totini.
  • I nofoaga faitele (vaileʻele) faʻaofu ou seevae ma aua le savali solo.
  • E taua tele le le faatagaina o vae e susu mo se taimi umi. A maeʻa ona e taʻele, e tatau ona e fufulu ma le faaeteete i se solo ma le lauulu lauulu.

Metotia o vailaau faʻaonapo nei

O le tele o taimi, o metotia faʻapitoa e manaʻomia i mataupu na maua ai se maʻi faʻaleagaina. Afai o le siama o loʻo i le amataga, o le a fautuaina oe e le fomaʻi e faʻaaoga fualaau oona. O laulaʻau ma suauu e mafai ai ona e taofia le atinaʻeina o le galo, faʻaleleia le tulaga o le fao. I le tusa o le vaiaso, o lona foliga vaaia o le a amata faʻalelei atili. O le filifiliga o fualaau oona i aso nei e tele.

  • O nei varnishes faʻaulu: Cyclopirox, Nogtivit.
  • Lotoifale, togafitiga faafomaʻi. O vailaʻau nei e iloa mo faasalalauga: Nizoral, Exoderil.
  • Fualaau oona, o lona uiga, o fualaʻau e faʻaleleia ai le tino o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi: Orungal, Irunin.
  • I tulaga ogaoga, e tumau pea le aveeseina o le fao paʻu atoa, ina ia mafai ai togafitiga.

Nai lo o se faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻai, e mafai ona tele mafuaaga o le faʻapogisaina o le fao. Ua na o mea autu lava ua matou lisiina. E ui i foliga manino, e le tatau ona le amanaiaina nei faailoga. E sili pe afai e te le mafaufau, ae talanoa i se fomaʻi o le a ia faia faʻataʻitaʻi talafeagai ma faʻamaonia togafitiga.

Taofiaga

O fao manulele e naʻo se faailoga o se faʻamaʻi. E le mafai ona puipuia mai faʻamaʻi uma na mafua ai ona pogisa le atigilima. Pau lava le auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi o le faʻamalosia lea o le tino puipuia. E aofia ai le tausisia o se soifua maloloina lelei, tuʻuina atu o amio leaga, aʻoga masani i taaloga, ma se meaʻai talafeagai.

O isi puipuiga puipuia e puipuia mai itu i fafo o mea nei:

  • 'aua neʻi fai ni seevae mālū ma le le lelei; e mafua ai le pogisa ma le enaena i fao,
  • Faʻasoa ma le faʻaeteete i le filifiliga a se matai o le gafa, ia mautinoa o loʻo faʻaaogaina meafaifaʻaili e faʻamalosi ai visepiso:
  • Aua le faʻaogaina mea e fai i le tino-lelei - e mafai ona leaga le varnish poʻo le acetone. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o laulaau i lalo ifo o fao.

O le tele o taimi, o le faʻaipoipo e faʻafefe ona o le i ai o se malie o le ituaiga o Candida. Ina ia aloese mai lenei faʻamaʻi, ia mulimuli i tulafono o le ola mama. Aua le ofuina seevae o isi tagata, aua e te alu e leai ni seevae i le lautele. I uluai faailoga o se malie, asiasi atu i se tagata suʻesuʻe.

Faʻaiʻuga mai fafo

E i ai mafuaaga patino e taʻitaʻia ai le paʻu o le fao. O mafuaʻaga mai fafo e aofia ai:

  1. Lafoaʻi mai fafo. E le taatele. O ia mea e tupu pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi le paʻu fao ma nisi mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi ma le potassium i le taimi nei, e mafai ona liliu ma le liua pe lanu moana. O nisi taimi e afaina ai fafo pe a uma ona faʻaaoga varnishes maualalo maualalo, lea na faʻaaogaina e aunoa ma se togafitiga faapitoa. O le faʻavae o nei varnishes o ni mea faʻatauvaʻa, e faigata ona faʻaumatia e tusa lava pe faʻaiʻuina le faʻamaʻi pepa. I mataupu e sili ona faigata, o le aveesea o se faafitauli e mafai ona ausia e ala i le faʻatupulaia atoa o le fao.
  2. Faʻaleagaina. Afai o se fao uliuli e aliali mai mai le teʻi ma le tuʻimomomoina, aua le popole tele. Le suiga o le lanu ona o sina maʻi pipili pe a uma le manua. E le afaina ai le soifua maloloina. I nisi tulaga, e le suia lava le lanu ona o manua po o manuaga laiti, ae ona o le ofuina o seevae fufusi. E mafai ona afaina ai toto, lea e tau atu i se suiga i le lanu o le fao.

E faigofie lava ona iloa o le fao ua faaleagaina ona o le manua. I lenei tulaga, o loʻo iai se suiga i lanu o le lotoifale ma faʻafefeteina pito o le fao.I le taimi muamua, o le fao ua amata ona le fiafia ma ua amata ona paʻu i le taimi.

Aʻo faʻaleagaina le masini, o le fao e amata ona aluese mai le moega ma faasolosolo malie lava ona tape atoa.

E tele mafuaʻaga i totonu. E aofia ai:

  1. Fuga. E mafai ona foliga mai se laumei uliuli e mafua mai i se malie. I vailaau, o lenei maʻi ua taʻua o le medanonychia. O le tele o taimi, e faʻaalia ai lava ia i tagata e vaivai le puipuiga. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e tupu i tupulaga, tamaiti ma fafine maʻitaga. I lenei tulaga, e le faʻapogisaina le fao vave, ae faasolosolo malie. O suiga lanu mai le faavae o le fao. Ina ia iloa ai o le malie ua avea ma mafuaʻaga o le faʻavaleaina, e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e gauai atu i lona tuputupu ae. Afai o le faavae o le ipu ua pagatia e tusa lava pe o le tuputupu ae, ona mafai lea ona e mautinoa o se malie.
  2. Pene Benign. O le lanu o le fao e sui ona o le mea moni e tupu toto toto. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻaumatia lenei faafitauli.
  3. Maʻi faʻamaʻi. O nei mea e aofia ai le maʻisuka, faʻafitauli tau fatuga, ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. Naʻo le saʻo togafitiga o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

Faitau: Faʻafefea ona saunia se paʻu o le vae mo fulufulu vae

O le a le mea e fai pe afai o ou tootoo e paʻu

E tele auala e foia ai lenei faafitauli. Latou te faalagolago i mafuaaga o lona tupu. O le mea lea, muamua e tatau ona e suʻeina pe aisea ua faʻafiafia ai fao. E mafai ona e faʻateʻaina le faʻaleaʻoina lea na mafua mai i le manua e aunoa ma fesoasoani faʻapitoa. O le togafitiga e toetoe lava a ese mai le togafitiga o se hematoma masani:

  1. A maeʻa le manua, e tatau ona vave tuʻuina le tamatamailima i le aisa poʻo le malulu. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le toe faʻaleleia, e tatau ona toe faʻafia ona faia le faiga i le tele o taimi i le aso.
  2. Ia mautinoa e vaʻaia ou tamatamailima. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi ma puipuia siama mai le ulufale atu.
  3. Faʻatasi ai ma se manuʻa tuga, e le gata o le tamatamailima e mafai ona paʻu, ae mafai foi ona oʻo mai se hematoma tele. I lenei tulaga, e le mafai ona foia le faafitauli e aunoa ma se autopsy. O le faia o oe lava ia e le fautuaina, ona o se siama e mafai ona ulu i totonu.

Afai o faʻailoga lanu uliuli e foliga mai ona o se malie, ona le mafai lea ona e faʻaumatia oe lava. Asiasi i se fomaʻi vave. Pau lava le mea e mafai ona faia i lenei tulaga o le taofia lea o le galo mai le salalau atili. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • togafitia ou fao ma le iodine i le tele o taimi i le aso,
  • mo falesa maloloina ma afaina, e tatau ona faʻaaogaina mea faigaluega e faʻaaogaina,
  • oe manaʻomia e faʻamautinoa o le paʻu i luga o vae e tumau pea mago,
  • sui totini i le tele e mafai ai
  • O paʻu paʻu uʻamea tapuni e tatau ona ofuina i totonu o le solarium, vaitaʻele po o le sauna.

Togafitiga ma togafitiga masani

O nisi taimi e le mafai ona vave talanoa i se fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e tagofia togafitiga oe lava ia. E tele ni fua o le a fesoasoani i le tau faasaga i fao uliuli:

  1. Aloe faaaoga. E tatau ona faʻafefiloi le 20 ml o le aloe o le sua ma le 20 g soda. E tatau ona tuʻuina i luga se fao ua faaleagaina. E tatau ona iai i luga seia maeʻa maeʻa. A uma lena, e mafai ona fufuluina. O lenei fua o le a fesoasoani i tagata e le iloa le mea e fai pe afai latou te tuiina se fao.
  2. Paʻu gluconate. Ina ia faia lenei mea, ia togi tasi le papa maa i le paʻu. O le paʻu e faʻapipiʻiina i le suāuʻu olive ma fefiloi lelei. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le afaina ua afaina. E tatau ona aveese le afa itula pe a uma le talosaga.
  3. Suavai ma masima. E talafeagai le ave o le vai ma le masima i tutusa tutusa ma faia lenei mea faʻafefe-pei o le supalu, lea e faʻaaoga i le fao. E naʻo le maeʻa ona faʻamaʻaʻaina.

Afai e le fesoasoani metotia togafitiga fale ma e le o manino le mea e fai pe afai o le fao e paʻuuli ma tiga, ona sili atu lea ona fefaʻasoaʻi se fomaʻi.

O le tele o taimi, o le fesoasoani a se fomaʻi e manaʻomia pe a fai o le faʻanoanoa o le fao na mafua ona o se mea malie. Mo togafitiga, e tatau ona e asiasi atu i se tagata faʻatau mai le fomaʻi poʻo le fomaʻi.I le taimi o le suʻesuʻega, o le a iloilo e se fomaʻi le fausaga o le fao ma lona mafiafia. E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona ave suʻega o masini ina ia mafai ai ona faia nisi suʻesuʻega. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamaonia se togafitiga lelei. I le taimi o le suʻega, o le foliga o le liona ma le faʻaaogaina o le faagasologa ua fuafuaina.

Mo togafitiga, faʻaaogaina faʻalapotopotoga ma lautele. E faʻaaoga togafitiga faʻalotoifale pe'āfai e iloa le maʻi i le taimi muamua. I lenei tulaga, e faʻaaogaina fualaau faʻatau. O nei mea e aofia ai kulimi, suauu, poʻo fofo.

O nisi taimi, aʻo leʻi faʻaaogaina le kulimi, e faia e fomaʻi ni faʻapitoa faʻapitoa. E faʻamoemoeina mo sauniuniga o fao. Ua faia se paluga suauu-soda. Mo le faia o lenei mea, ua tumu le pelvis i le vai mafanafana ma le 50 g o le faʻaumea a le tagamea ma tasi le sipuni siva o le suamalie o loʻo soloia i totonu. O tamatamaʻilima ua faaleagaina ua tuu i le fofo mo le 20 minute. Afai e le fesoasoani lenei togafitiga, o loʻo faʻatulagaina se ituaiga o meaola.

Faʻaiʻuga o le faʻalanuina o fao

O mafuaʻaga e mafai ai e le fagu paʻu ona suia ona lanu e tele. O nisi oi latou ei ai uiga faʻaletagata, o isi e sau mai fafo. O nei mea aupito sili ona faigofie e puipuia.

O le uliuli o tootoo e masani ona aafia mafuaaga na semanu e aloese ai se tamaitai, talu ai e le tumau i latou i le natura ma e le fesootai ma le tulaga i totonu o le tino.

O le faʻavaleaina o le fagu paʻu e mafai ona tele ni mafuaaga o le natura ma fafo.

Mafuaʻaga o se natura faʻapitoa:

  • o se manua manu poʻo se manua o se tamatamailima e oʻo atu ai i le malepe o tamai vaa, ma faaputuputu toto i lalo o fao, lea, pe a faʻamalosi, tuʻu le laulau i se lanu uliuli,
  • fusi faʻamalosi tuʻu le mamafa i luga o tamatamailima e malolo ai. O le isi lea mafuaʻaga e manua ai toto toto,
  • Faatasi ai ma tulaga o le faapipiiina o fao, oa latou fegalegaleaiga ma vailaau matautia e taua foi pe a faaaoga e se fafine ni oloa maualalo mo le tausiga o papatusi, po o sauniuniga o fale. O vailaʻau e ulu i totonu o pou o le fao, faʻaleleia lona lanu,
  • pe a oʻo mai le pogisa i luga o le ipu ma lona vaivai ma le faʻamavaeina, e masalomia e le fomaʻi se afu fao poʻo le atoa o le vae. Ua pogisa lea e taʻu mai ai le le amanaiaina o le faafitauli.

E mafai e le namu ona faʻaleagaina ma faʻapouliuligia fao.

Faʻatasi ona faamatalaina mafuaʻaga i fafo o le a faʻaumatia, o le fagu o le fao o le a faasolo ina maua se lanu ola maloloinape afai e le puipuia i totonu o itu.

Afai e leai se aafiaga i luga ole tamatamai vae, ona saili loa lea e le fomai le tali i le fesili "aisea ua paʻu ai le fagu o tamaitai i tamaitai". O le tagata maʻi e tatau ona faia se suʻega e suʻe ai le mafuaaga.natia i totonu ia te ia lava.

O mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o le fao, faʻaosofia i faʻamaʻi i totonu:

  • O le malosi e ola ai, ia malosi ma matagofie o loʻo faʻapipiʻiina i le fao i se tulaga faʻafomaʻi. O le mea lea, o nisi taimi e masalomia e le fomaʻi mafuaʻaga o le kenera i le pogisa o le ipu.

O mafuaʻaga e mafua mai le mafuaʻaga e mafai ona tuuaia ai le mea moni e faapea o se fafine e iai ni fao vaivai ma ni mea eleelea i lalo ifo. Ole laʻititi laʻititi ile tamatamai lima o le a mafua ai manua

E aofia ai foi le vavave i se suiga pupuu mo le faʻailoga,

  • O le isi mafuaaga o le uliuli o le ipu i luga o vae e mafai ona avea ma se mea e faʻafefe ai le fafine ile varnish. E fesoʻotaʻi lenei mea e le gata i le tulaga lelei o le mea teuteu, ae faʻatasi ai ma le faʻaalia o le tino, lea e nofouta i soʻo se sauniuniga vailaʻau,
  • E taua tele le mauaina e se fomaʻi pe afai o le mea e faʻalavelave ai fao o faʻamaʻi ia o totoga i totonu. Atonu e le o lagona e se fafine le maʻi, ae o le tino ua amata nei ona faʻailoa mai faafitauli o le ate, gastrointestinal tract, masini cardiovascular,
  • O le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le nuanua uliuli aua e aʻafia ai le setete o toto (ma e le gata i tamatamailima, ae i le tino atoa).

O le toto i lalo o le aafiaga o le faʻamaʻi e suia ai lona maualuga, lea e mafua ai le solia o le microcirculation.O le tafe vaivai o le toto e tau atu i le tuʻimomomoina i lalo o le ipu. Talu ai ona o le le lelei o le taamilosaga ile maʻisuka, o le tui tele i totonu o masini mumu o le tamatamai lima e tupu foi.

O le namu e avea o se maʻi faʻafefelea o le glucose ua faʻamalolo mai i le afu o se auala lelei mo le atinaʻeina,

  • Ona o manua eseese o le fao plafola, o le tino i lalo ifo o le toto, vaʻa toto, vailaau oona - hemangiomas - o nisi taimi e atiaʻe ai. O loʻo faʻaalia i le tuputupu ae o vaʻa toto e mafua ai le tafe toto, ma maua ai se lanu uliuli.

O le mea lenei e maua ai le lanu o se tootoo. O nei neoplasms eo mai ma le tiga matuia., ae o le faʻamaonia mulimuli ane o le i ai o se pulu, e tatau ona lolomi le fao. I lenei tulaga, e tatau ona ia lili paʻepaʻe, lea o le a avea ma faailoga mo se suʻesuʻega ogaoga.

A oʻo ina liliu le tootoo mo tamaitai o soo se matua, e na o se fomaʻi e mafai ona tali atu ma le mautinoa pe aisea ua tupu ai lenei mea.

I lona tomai e iloa ai mea moni totonu o loʻo natia i le tino o le maʻi. O le vave lava ona faʻamautuina le mafuaʻaga, o le faigofie tele le faatumauina o le faʻamaoni o le fagu fafie ma toe faafoi atu ia te ia se vaaiga matagofie.

Faʻataʻutia le leaga?

O nisi e manatu o se fao uliuli e pei o se mea laugatasi. Afai e le o faʻatasi ma le tiga, ona latou le gauai tele atu lea, ma le faʻamoemoe o mea uma o le a pasi vave lava ia.

E ui o iinei e tatau ona e mafaufau i ai o mafuaʻaga na mafua ai ona suia le lanu - o le tele o ia mea e manaʻomia e faʻaaogaina i vailaʻau. Ma o le toesea o tiga o faailoga e le o se faailoga lea o se faaletonu e le afaina.

Afai e leai se tiga, tau lava o le faʻavalea

E tusa lava pe e te iloa le mafuaʻaga o le faanenefu o tamaʻitaʻi i tulaga taʻitasi, soʻo se mea e tatau ona faia faʻamaonie taʻitaʻia ai lenei mea (e ui lava o le suʻesuʻega e le o faʻatasi ma le tiga).

Mafuaʻaga o le faʻalanuina o le fao plao, e le o faʻatasi ma le tiga:

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atinaʻeina o se mea malie i le taimi muamua atonu e le faʻaalia o ia o se faʻamaʻi tiga.
  • O vaʻa e tafe i lalo o le mamafa o seevae seevae e masani ona amio le mama.
  • Afai o faʻamaʻi o totoga i totonu e avea ma mafuaʻaga o le pogisa, e masani lava, e leai se tiga o le a tupu i le vaega o fao fao.
  • O faʻamalositino e le o faailogaina i le tiga.

O nei tulaga uma e foliga mai e le afaina aua e le o faatasi ma le tiga. E ui o lenei manatu e sese - uliuli o le fao ua uma ona faailoa mai se faaletonu i le tino.

E le afaina po o le a lona fua - pe o le faafitauli o loʻo i totonu o totoga o le tino, pe pe na o le tasi le vae e paʻi, ae le o le faʻamoemoe i se ituaiga o faaletonu e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga.

O le tele lava o taimi, e le na o se fao e faʻafefeteina - e tafe toto toto.

O le tele o le hematoma, o le sili atu lea ona faigata mo le foia o ia lava. Afai e iai foi le siama, e le mafai ona aloese mai le afaina tele. O le tiga na tulai mai i lenei tulaga ua avea ma se faailoga o se faafitauli ua le amanaiaina, lea e mafai ona sili atu ona faigata nai lo se fao ua afaina.

Afai ei ai le tiga

E pei ona taʻua i luga, afai o le tiga e aliali mai i lalo o le fao uliuli i luga o le taimi, o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o le taulaiga o le mumū ona o le faʻamaʻi o loʻo pau i lalo o le ipu.

A maeʻa le vavaeina o toto toto i lalo o le fao, e mafai ona faʻaputuina le tele o paʻu totolea, pe a le faʻamamaina, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o neoplasms.

A oʻo mai lagona le lelei, e afaina ai se fao e leai se paʻu - o masini mūmū ma faʻamamaga o loʻo i lalo o le ipu ma tali ai.

O lona uiga o mafuaʻaga na afaina ai fao o se faletua i nei vaega i luga o ona vae.

Ae aiseā e aliali mai ai mafatiaga ogaoga?

Mafuaaga o tiga:

  1. E oʻo lava i se manuaga laiti o le tamatamaʻi o le a faʻatasi ma le tiga, ona o le gasegase (o lona uiga o le masini faʻapitoa i le tino).
  2. I tulaga maualuga, o le manulele e ulu atu i totonu o masini mumu, 'ai.
  3. O le maʻisuka e le "faamalieina" i le na o le pogisa lava - pe a tupu le fao i totonu o le pulupulu o le tamailima, o le a mafua ai ona afaina.
  4. I fomaʻi mama, o le faʻalauteleina o lapopoʻa e tupu foi i masini mumu, ma e matua tiga lava ma e le mafai ona le amanaiaina nei faailoga.

Soo se tiga ua leva ona i ai se tulaga lamatia.

Afai e le faia ni fua i le taimi, ona mafai lea ona e nofo e le gata e aunoa ma se fao, ae e aunoa foi ma se lima matua po o ni vae foi. I nisi tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le maua o le gangrene gaʻo.

Ina ia aveʻeseʻese fao, pe tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E faʻafefea ona faʻaumatia le pogisa

Faatasi ai ma se talo e tasi o le "magic magic" e le mafai ona aveesea le pogisa mai le ipu (vagana ai le valiina o fao i le varnish uliuli). E umi se taimi e suia ai le lanu..

O faʻamaʻi o le tui fao e tatau ona faʻamaʻapeʻaina e fualaau (vailaʻau, uʻu, pulupulu).

O iinei e tatau foi ona e gauai atu i le mea o loo i ai le nofoaga lava ia.

  • Afai e tu saʻo i totonu o le fausaga o le fao (o lona uiga, ua suia le pigmentation o nisi o ona vaega), ona oʻo lea ina tupu se ipu mama fou, o le a le mou atu le pogisa.
  • Afai o le fao e afifi i se hematoma o loʻo i lalo ifo, ona mafai lea ona faia ni fuataga e fesoasoani ai i le toto toto e foia.

Laasaga talafeagai mo le toe faʻaitiitia o le toto i lalo o le fao fagu:

  1. Afai ei ai se manua, o le laasaga muamua o le tuu lea o tamatamailima i luga o le aisa e faʻaitiitia ai le maʻi.
  2. E fautuaina ia vave ona mautinoa le tafe mai o le toto mai le vae, sii i luga.
  3. Le taofi o le toto vaivai, faʻaitiitia le tiga ma faʻamalolo le mimiti o le a fesoasoani i le faʻamalosi o le ricinol faʻapipiʻiina i luga o le tamatamailima, poʻo le paʻu o le tino o le tino.
  4. O faʻamaumauga faʻatasi ai ma le faʻafefiloi, faʻapea foi ma le suauu heparin (pe faʻavae i luga o arnica) o le a fesoasoani i le faʻaumatia vave o le pogisa.

Dimexide o se mea faigaluega o le a fesoasoani ia te oe e faʻaumatia vave fao.

  • Ae o le faʻamaʻi o totoga i totonu, o le anufe, maʻi o le maʻisuka, o le fao o le a tumau le pogisa seia oʻo ina faʻaumatia le mafuaʻaga. I se isi faaupuga, sei vagana ua faia togafitiga talafeagai.
  • E sili atu le faigata i neoplasms - o loʻo iai faʻamaʻi tamatamailima iinei. Atonu e aunoa ma se taotoga, e le mafai ona foia le faafitauli.

Po o le a lava le mafuaaga e mafua ai ona paʻu le fagu o tamaitai, aveese le faaletonu e le o se vateatea. O le vailaau e tatau ona filifilia e se fomaʻi o le a muamua ona mautinoa po o fea mea na mafua ai ona taufaʻailogaina.

E masani lava ona taliaina le togafitiga o le tagata lava ia

I le fale togafitiga e tatau ona fautuaina e se fomaʻi. Liliu i se faʻailoga masani e le aoga, aua atonu e le iloa e se fafine le mafuaaga tonu na faʻafuaseʻi ona paʻu ai ona fao i ona vae.

E naʻo le tulaga o faʻamaʻaloga poʻo ni seevae mausali e mafai ona faʻaaogaina se fuainumera o fuataga o loʻo faʻamatalaina i luga e puipuia ai le atinaʻeina o se hematoma tele.

Ae tusa lava pe i lenei tulaga, e tatau ona e vaai i se fomaʻi ia mautinoa o mea uma o le a faia e aunoa ma ni taunuuga. E le gata i lea o le manua e mafai ona matua ogaoga, ona tupu ai lea o le mumuona o le a amata ona alu ese le ipu ile masini mumu.

E le mafai ona e aveesea oe lava ia i soo se tulaga, ina ia le aʻafia ai le siama. I le faʻaaogaina o se fusi faʻafefiloi ma le faʻaofo, e tatau loa ona e alu i le taimi o le fomai tipitipi.

O mea uma o le a manaʻomia e se fafine i le fale - aua le utaina le vaefaatasi ma se fao uliuli i luga o lona tamailima.

Lemoni e fesoasoani e aveese le pogisa i fao.

I le tulaga o le faʻafeiloaʻi i papatusi o varnish le lelei poʻo vailaʻau, ua lava mo le fafine ona faʻafefete fao, e fai ma faʻataʻitaʻiga, le sua o le tipolo.

Puipuiga o le faʻalanuina o fao

O lea e te le tau feagai ai ma se faafitauli i le olaga, pe faʻafefea ona faʻaumatia nofoaga o pogisa i papatusi, e tatau ona malamalama pe aisea ua paʻu ai fagu o fafine, ina ia mafai ai ona taofia lenei mea i le lumanaʻi.

O togafitiga puipuia o le a puipuia ai fao mai fuluʻi malie ma le vaivai.

O togafitiga e matua taua tele iinei.

  • O le a le mafai ona aloese mai faʻamaʻi, ae e mafai lava ona faʻaitiitia pe afai e matauina tulaga saogalemu i taimi o galuega faaletino, taalo taʻaloga, ma isi.
  • O se matafaioi taua e faia i le filifilia o seevae sao, lea o le a faʻalelei ai vae o tamaitai.
  • O le tausisia o tulafono mama o le tumama o le a puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi, mumu ma faʻamaʻi pipisi.
  • E matua taua lava le mataituina o lou soifua maloloina, aloese mai faamaʻi matautia. I le tulaga o lo latou tupuga, aua nei faatuai le togafitiga.
  • Paleni paleni o le a faʻamautuina le faiga o le endocrine i tulaga faigaluega. Vitamini ma minerale e ulufale i totonu o le tino faʻatamaoaigaina le toto, lea e fesoasoani i le masani ai o le taʻavale.

E manaʻomia e le tino se paleni taumafa mo le masani ai.

E faapena foi o le fafine taua e popole i le tausisia o le puipuiga lautele, lea o le a fesoasoani i le tino e feagai ma soʻo se faʻamaʻi ma faʻafitauli.

Tausia lou soifua maloloina ma tausia oe lava, tamaitai pele!

Aiseā e aliali mai ai le pogisa poʻo le mafiafia o le fao, auʻiliʻili i le vitio:

Afai o le tosoina o le fao e fesootaʻi ma se faʻamaʻi maʻi. Auiliiliga i le vitio:

E faapefea ona togafiti fao? Tali i le vitio:

Tuua Lau Faamatalaga