E lelei le faʻamafaʻi mo le maʻisuka?

O le togafiti mo le maʻisuka o se tasi lea o nai oloa e maualalo le faʻaogaina o le maʻisuka ma le maualuga o le taua. Ae e ui lava i ona faʻamalologa, o aʻa o lenei laau e le o se mea e suitulaga mo togafitiga fualaau. E moni lava lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 1, aua i lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona tui inisalini e faʻamaonia lona soifua maloloina. Afai e mafatia se tagata i le ituaiga 2 o lenei maʻi, ona i ai lea i nisi tulaga atonu e le manaʻomia ona ia ave fualaau.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

I ia tulaga, o meaʻai ma togafitiga faʻalapotopotoga o ni fesoasoani lelei i le tagata maʻi ile auala e faʻamautu ai. Ae ao leʻi faʻaaoga soʻo se togafitiga faʻaleaganuʻu (e aofia ai i latou o loʻo i ai le faʻamafaʻi), o le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist ina ia le afaina ai lona tino.

Vailaau faʻamaʻi

O le ginger o loʻo i ai ni nai gaʻo popo; o lona faʻasinomaga mataʻitusi e na o le 15 iunite. O lona uiga o le 'aiina o lenei oloa e le mafua ai le fesuiaʻiga o fesuiaiga i le suka toto ma e le faia ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

O le aʻa o lenei laau e aofia ai le tele o le calcium, magnesium, phosphorus, potassium, selenium ma isi mea aoga ma micro elemene. Talu ai ona o le tele o ana vailaʻau ma le i ai o le toetoe lava o vitamini uma i aʻa o le togafiti, e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua.

O le togafiti mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faatumauina o le toto toto masani. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le tuufaatasiga o aʻa o lenei laau e aofia ai se mea faapitoa - gingerol. O lenei vailaʻau vailaʻau e faʻaleleia ai le mafai gaʻo o maso e talepe lalo le kulukose e aunoa ma le aafia tuusao o le inisalini. Ona o lenei mea, o le avega i luga o le pancreas ua faʻaitiitia, ma ua faʻaleleia lelei le manuia o le tagata. Vitamini ma elemene o le faʻaleleia lelei o le toto i vaʻa laiti. O lenei mea e sili ona taua mo le vaʻa mata (faʻapitoa mo le retina), talu ai faʻafitauli o faʻaaliga o loʻo tupu i le toetoe lava o maʻisuka uma.

Faʻasusu i lalo o le suka ma faʻamalosia le tele o faʻamaʻi

Ina ia tausia le puipuiga i le tulaga lelei ma pulea toto maualuga o le suka, e mafai ona e faʻaaogaina taimi faʻapitoa faʻatau. E tele suʻega taʻutaʻua mo na vailaʻau. I nisi o na mea, o le faʻatoʻaga e na o le pau lea o le mea e manaʻomia, o isi mea e tuʻufaʻatasia ma isi vaega e faʻaleleia ai le tasi ma le isi ma faia isi vailaʻau e sili atu ona aoga.

O nisi nei o fualaʻau mo lou tino e faʻaleleia ai lau tino puipuia ma faʻatonutonu lau maualuga o suka:

  • Ginger Tea Ina ia saunia, e tatau ona e tipiina se fasi laau o le fatu (pe tusa ma le 2 cm le umi) ma sasaa i le vai malulu mo le 1 itula. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamago ma faʻapipiʻi mea e gaosia i se mea e tutusa lelei. O le taunuuga o le masini e tatau ona sasaaina i le vai inu i le fua faatatau o le 1 teaspoon o le masini mo 200 ml o le vai. O lenei vaiinu e mafai ona onā i lona tino mamā nai lo lauti e oo atu i le 3 taimi i le aso. E mafai foi ona fefiloi i le afa i le lanu uliuli po o le lanu vaivai.
  • Ginger tea ma lemoni. O lenei meafaigaluega ua saunia e ala i le faʻafefiloiina o le aʻa o le laau ma lemoni i le maualuga o le 2: 1 ma sasaa i le vai inu mo le afa itula (1 - 2 tsp Masima i le ipu vai). Faʻafetai i le acoric acid i le tuufaatasiga o le lemon, e le gata o le faʻamalosia o le puipuiga, ae o vaʻa toto foi.

O le togafiti mo le maʻisuka e mafai lava ona avea ma meaai, faʻaopoopoina i salalaʻau fualaau poʻo pusa. Pau lava le tulaga o le faapalepale masani o le oloa ma lona faʻaaogaina fou (e na o lalo lava o lenei tulaga e faʻaaogaina). O le uʻamea o le uʻamea poʻo, aemaise lava, aʻa o loʻo maua i le maʻisuka e le manaʻomia, aʻo latou faʻapupulaina le gaʻo ma faʻafefe ai le pancreas.

Fesoasoani i le polyneuropathy

O se tasi o faʻaaliga o le maʻisuka o le polyneuropathy. O le liona lenei o fiva namu, e mafua ai ona amata le le lava o le lagona o le susu. O le Polyneuropathy e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matautia o le maʻisuka - o le maʻisuka vae syndrome. O nei tagata maʻi ei ai faafitauli i le masani ai, o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le vaevaeina o le limite.

Ina ia faʻasolosolo le toto ma faʻasalaga le mama o masini o vae, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu ma le faʻaoʻo ma le St. John's wort.

Mo lana tapenapenaga, e tatau ai ona olo le 50 g o lau mama o le hypericum, sasaa se ipu malamalama o le suauu ma vevela i totonu o se vai vai taele i le vevela o le 45 - 50 ° C. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le vaifofo i totonu o se koneteina tioata ma faʻaosoosoina i se pogisa, mafanafana mo le 24 itula. Faʻasusu le suauu ma faʻaopopo se tasi sipuni sipuni o aʻa faʻamau faʻapipiʻi. O le meafaigaluega e faʻaaogaina e faʻamalo ai pito i lalo o le taeao ma le afiafi. I le taimi, e tatau ona faia le 15-20 minute, ma o le massage e tatau ona fai faigofie ma faigofie (e masani ona aʻoaʻoina le maʻisuka i le massage masini i potu faapitoa o le maʻisuka, lea e maua i falemaʻi ma falemaʻi).

A maeʻa le masini, e tatau ona fufulu le suauʻu, aua o le faʻamaʻi e faʻaosofia ai le toto toto malosi malosi ma faʻalautele le faʻaalia i le paʻu e mafai ona faʻaosoina ai se mimiti mumu. Afai e saʻo le faʻatinoina o le faʻatonuga, e lagona e le tagata maʻi le mafanafana ma se lagona ootia (ae le o se lagona malosi mu).

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka

Ona o le gasegase o le gaʻo gaʻo, o gasegase e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai se vevela i foliga o tamai pustules ma pula i luga o le paʻu. E masani lava o lenei faʻaaliga e tupu i na gasegase e maualalo le maualuga o le toto poʻo le maʻisuka e faigata ma faigata. O le mea moni, o le faatea ese o le vevela, e tatau ona muamua faʻamautuina le suka, aua a aunoa ma lea, o auala i fafo e le aumaia ai le mea e manaʻomia. Ae ina ia mafai ai ona faʻagogo kulusia ma faʻateleina le faiga o le faʻamamaina o le paʻu, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae faʻapitoa.

Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 1 tbsp. l faʻamamaina i luga o se aʻa ma le 2 tbsp. l suauʻu suauʻu ma le 1 tbsp. l lanumeamata lanu meamata. O lea faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina i naʻo mea elemene mumusu. E le mafai ona faʻamamaina i latou i le paʻu maloloina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le mago o le paʻu ma le osofaia, faapea foi ma se lagona o le faʻamalosi.

O le paluga togafitiga e teuina mo le pe tusa o le 15-20 minute, pe a uma lea e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana ma faʻagogo i se solo mama. E masani lava, a maeʻa le faʻatonuga lona lua, o le paʻu o le paʻu e faʻaleleia ma le manino, ae ia maua le maualuga o le aoga, e manaʻomia se vasega o 8-10 sauniga.

Afai i le eseesega o le faʻaaogaina o le togavao mo le maʻisuka, e lagona e se tagata le susunuina o lagona i luga o le paʻu, vaʻai mumu, fulafula pe fulafula, e tatau loa ona fufuluina le paʻu ma talanoa i se fomaʻi. O faʻamaoniga faapena e mafai ona taʻu mai ai se faʻafefe faʻafefe i vaega o se fofo faʻa-tagata.

Contraindications

O le iloa lelei o mea aoga ma le faʻailogaina o le togafiti mo le maʻisuka, e mafai ona e mauaina le aofaʻiga maualuga mai le tino e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina.

E le tatau i le maʻisuka ona faʻaogaina lenei oloa mo ia tulaga faʻamafanafana ma faʻamaʻi:

  • faamai pipisi o le gastrointestinal tract,
  • fiva
  • maualuga le toto maualuga
  • solia o le faamavaega o le loto,
  • le vaitaimi o le susu i fafine.

Afai a maeʻa ona tago i le togafiti, e lagona e le tagata maʻi le faateleina o le gasegase, fiva, po o le faaletonu o moe, e mafai ona taʻu mai e le talafeagai le oloa mo tagata. O ia ituaiga o faailoga e seasea lava ona tupu, ae afai e tupu, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le togafiti i soo se ituaiga ma fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le lumanaʻi. Atonu e lava e fetuʻunaʻi ai le fua o lenei oloa i le taumafataga, pe atonu foi e tatau ona faʻaumatia atoa.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, aʻo latou 'ai i le meaʻai, o le faʻalauteleina o le lagona o gaʻo i le inisalini ma se faʻaitiitia o le tele o le cholesterol i le toto e masani lava ona matauina.

E ui lava i le mea moni o lenei oloa ua faʻaaogaina mo meaai ma mo togafitiga masani mo sina taimi, o mea uma lava e uiga i le togafitiina e le o iloaina i le saienisi aloaia. O le aʻa o le laau e tele se aoga o meatotino aoga, ae tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ma le faaeteete ma mautinoa ia mataʻituina le faʻaalia o le tagata.

Auala e faʻaaogaina ai aʻa faʻamau ma le suka maualuga

E taua tele le mulimuli i se taumafataga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le totino i le taimi lava e tasi e mafai ai ona tuʻuina atu ni laʻau faʻafefiloi i meaʻai fualaʻau fou ma maua ai nisi o minerale complexes, nutrients ma le maualalo o le toto suka. E le gata i lea, o le maʻisuka e masani lava ona tupu i tagata e mamafa pe mamafa, ma o le totino e fesoasoani i le paʻu o le mamafa. O le togafiti e sili ona lelei e inu i le ituaiga sua sua suamalie poo le lauti.

E taua.

  • E tatau ona faʻaaogaina na o na maʻi o ē e le faʻaaogaina fualaau oona, ma latou puleaina le pulea o le suka i le fesoasoani o se taumafa, talu ai o le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻamalositino ma le faʻaleleia o le tamaʻi faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faasaina ma le maualuga o le suka e mafai ona paʻu tele, lea e sili ona matautia.
  • Faʻaaoga togatini mo le maʻisuka e tatau na o le maliega a le endocrinologist.
  • I le tulaga o le televave vili, manava, gase, ma gasegase e mafai ona tupu i lenei laau.
  • O faʻafitauli e mafai ona tupu e le gata mai le faʻalavelave, ae o tagata foi e ese mai i le eseese afaina o le tino o le mea lea, e aoga le amata ona ave aʻa i ni nai inumaga.
  • E tatau ona manatua i lou mafaufau o le faʻapipiʻi i luga o fata o la tatou supermarkets e mafua mai i le mafuaʻaga na mafua mai, ma e pei ona e iloa, o oloa faaulufale mai uma o fualaau toto e maua ai le ola ola faʻaalia i vailaʻau, ma e le o se mea faʻapitoa le faʻamalosi.

Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafiaga o nei meaʻai, e tatau ona fufulu mama ma tuu i totonu o se fagu vai mo se itula aʻo leʻi faʻaaogaina.

Ginger Tea:

Togafitiga o le maʻisuka e aʻafia ai le aʻa e mafai ona fai i le ituaiga o le sua poo le lauti. Mo le faia o le lauti, e tatau ona e tilotilo se aʻa, soʻo mo se itula i le vai malulu, ona faʻafefe lea pe tipi i ni mea vavae lamolemole. Tuu le meataalo i totonu o se vevela ma sasaa vai inu. Faaaoga muamua ao leʻi 'ai mo le afa itula ile tolu taimi i le aso, faʻaopoopo i le laʻau masani poʻo le tila.

Tuua Lau Faamatalaga