E mafai ona ou alu i le bathhouse ma le sauna mo le maʻisuka?

Afai e leai se faʻailogaina, ona mafai ai lea ona maua le aoga o le maʻisuka i le tino. Mo se maʻi suka, e mafai e le vaʻa vevela ona aveese mea leaga, lea e faaputuputu i se faatelevavevavevavevave i le taimi o le gasegase lemu. E mafai foi ona iloa lelei o le masani ona vevela i le tino e mafua ai le faaitiitia o le suka i le toto, ma pe a mavae ni nai vaiaso, o le maʻi suka e iloa ai le faaleleia atili o le soifua maloloina.

O le lelei o aafiaga o le mulumuluga e mafai ona iloa i le i ai o faʻamaʻi pipisi. O le sauna ma le sauna mo le maʻisuka e aoga mo lo latou toe faafouina: o le a le faatagaina le paʻu e vave ona matua, faʻamaonia le galuega o totoga uma, gland, mucous membranes. Ona o le vevela o le vevela ma le aveeseina o mea leaga i le afu, o totoga uma ua faatumulia i le malosi ma le malosi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le sauna ma le taele o le a fesoasoani e foia se faafitauli taua - ia feagai ma le mamafa. Afai e te 'ai meaai, tausi lelei sina mea faʻaletino laiti, ma asiasi i le taele, o le a faasolosolo lava ina latalata le ata i foliga manaʻomia. O le mea lea, o faafitauli ma sooga, o le a mou atu, o le a faaleleia atili lagona.

O le taele o le a fesoasoani foi i le atuatuvale, lea e masani ona avea ma soa tumau o le maʻisuka. O fea se isi mea e mafai ona e malolo ai, maua le tele o lagona fiafia ma manuia o le soifua maloloina, pe afai e le o totonu o se fale talimalo? E le gata i lea, o se taimi e masani ai o se pamu faamalolo mo faamaʻi o fatugaʻo, tino o le tino (aemaise lava o migraines), ma le ate, lea e faamama ai le tiga ma le mumu.

Faʻasagaga ma le faʻasaʻoina o meaʻai ma le maʻisuka

Afai e leʻi asiasi muamua se tagata i le vaʻa vaʻaia pe ua filifili e faʻaauau ona faʻaaogaina taimi masani, e sili atu lona lelei ile suʻega faafomaʻi. E uiga uma i faʻafitauli o le maʻisuka, e le seasea. O le toatele o tagata mai ma le ituaiga 2 togafiti e iai ni faafitauli i vaʻa, fatu, ina ia mafai ai ona latou manaʻomia se faʻagasologa o taimi o le taʻele.

O le aʻafiaga autu e mafai ona faia e le fale taele i le maʻisuka e matua ogaoga mamafa mamafa. O le mea lea, o loʻo i ai se lisi o faʻasolega lea e tatau ai ona e lafoaia le pisinisi e ave le taʻele o le pata:

  • O le i ai o le acetone i le urine
  • Faʻaiʻuga o le maʻisuka mai fatugaʻo, ate
  • Faʻaleagaina le fatu, toto toto

I soo se tulaga, i totonu o se fale taele po o se sauna, e tatau ona e faaeteete ia aua nei suia suiga faafuasei i le vevela, mo se faataitaiga, aua nei e alu atu i totonu o le vai malulu pe a uma se vevela vevela.

Tulafono ma fautuaga pe a asiasi ile taʻele

Afai o le fesili pe mafai ona ave se taele pata ma le maʻisuka ma asiasi i le vai ua uma ona foia, e tatau ona e faʻalogologo i fautuaga ole a faʻafefeina ai le vai:

  1. Alu faʻatasi i le fale taʻele ma le kamupani.
  2. Tausia se ala o lagona.
  3. Maua le mita o le kulukose toto, glucose faʻaitiitia o fualaau oona, fualaau oona poʻo se tuilaʻau ma le kulukose e puipuia ai le hypoglycemia.
  4. Aloese mai faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma faʻamaʻi pipisi.
  5. Aua e te alu e taʻele pe'ā iai ni paʻu paʻu.
  6. Inu teas e aoga mo le maʻisuka, malamalama mama e leʻi faʻasalaina.
  7. E fufulu ma faʻamatalaga o laau.
  8. Afai e manaʻomia, ia faʻaaoga ai suauu mata.

O le fale talimalo o se tasi lea o elemene taua o se olaga ola maloloina mo se maʻisuka. Afai e te le faʻaleagaina ma faʻalogo i lou lava tino, o le a mautinoa e maua ai le tele o aogā ma fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka maʻi.

O ai e ono afaina le taele?

Muamua lava, mo tagata amata oeo atu i le potu vavave e aunoa ma le sauniuni, e aunoa ma le mauaina "lelei" mai le fomai. I se tulaga faʻapitoa, e mafai ona e lagona le lelei, ae o nisi tulaga matautia e tutupu e toetoe lava leai, ae o le a le afaina lava. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, faʻafitauli i le fatu, toto toto, fatugaʻo, o le pancreas e le masani. O le taele Rusia ma le sauna e maua ai se avega ogaoga i totoga i totonu. E ono mafai ona leai se faʻamaoniga faʻamaoni, ae o le a fautuaina oe i se malo malulu. E le sefulu minute i totonu o le potu vaʻa, ae na o le lima, ae le o le "mafanafana" i se vevela vevela, ae o se masini moli, ma isi.

Contraindications:

  • Faʻaiʻuga o le maʻisuka mai le fatu, faʻalavelave o le tino, ate, fatugaʻo,
  • Vaega III maualuga le maualuga,
  • O faʻamaʻi faʻafuaseʻi i totonu o le laasaga laititi,
  • O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi viral,
  • Faʻaauau pea pe faʻateleina le acidosis (presence of acetone in urine),
  • Paʻu o le paʻu
  • Faamai o le gasegase.

Paʻa ma le maʻisuka

O le maualuga o le vevela o loʻo i ai se aafiaga ogaoga i totoga ma tino, aemaise lava mo tagata ei ai faʻalavelave i le galuega o le cardiovascular system. O le asu vevela ei ai lona aafiaga i luga o le toto ile inisalini; i totonu o le vevela vevela, ua faʻaumatiaina vaega o le inisalini o le tino. O le mea lea, a uma le taele, o le suka e mafai ona faʻateleina pe faʻaititia.

E fautuaina e tuʻufaʻatasia auala masani ma inu malosi. E fautuaina le faʻaaogaina o togafitiga.

O mea leaga na faʻapupulaina ona o le faʻavavega o le metabolism ua vave faʻavalea pe a asiasi i le vaʻa. Ole mafanafana ile tino e ala i le faʻaitiitia ole suka. Ua maitauina e leʻi umi ae uma ona taʻele, o le maʻisuka e faʻaleleia le soifua manuia.

O aoga o le taele mo le maʻisuka:

  • Vasodilation,
  • Musika malologa
  • Faamalolosia o taga
  • Faʻaleleia atili o le toto i totonu o le tino,
  • Aafiaga faʻamaʻi,
  • Faʻaitiitia le faʻavaivai.

Tusa 2 maʻisuka bath

O le faʻaalia i le vevela vevela o le a faʻavaivaia le vaivai ma faʻateleina le tetee o le tino. O toto toto e afaina i le mafanafana, o lenei mea e fesoasoani i le lelei atili o le gauaiina o vailaʻau i totonu o tino uma, o le mea lea, e le tatau ona ave se tele o vailaau.

O se fale talimalo mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona asiasi lelei, e le sili atu ma le 2-3 taimi i le masina, ae fautuaina e asiasi i se potu vavalalata ma se vevela lelei ma e le o se taimi umi. E le tatau ona alofia le vevela o le tino, talu ai ona o le vevela vevela e mafai ona mafua ai faʻafitauli.

E le tatau ona e suʻeina lou tino i se eseesega o le vevela, taele i le vai malulu, pe alu faʻamalosi i le malulu. O aʻafiaga i luga o toto e mafai ona mafua ai faʻafitauli. E tatau ona e aloese mai le taumafaina 3 itula ao lei faia le taotoga. O le tolopoina o se asiasiga i le falemaʻi o le tulaga lea o faʻafitauli o le paʻu: matala matala poʻo le maʻi pipili.

Paʻele ma le fatu

O le siosiomaga i le taele e faia ai se avega mamafa i luga o le fatu ma toto toto, o lea e tatau ai ona e vaʻaia mea lelei ma le lelei. Afai o le maʻisuka ua filifili e ave le vai taʻele, ona tatau ai lea ona alofia le maualuga o le vevela, ma faʻamalo ai massage ma brooms. E le mafai e le fatu ona faʻafeiloaʻi suiga faʻafuaseʻi pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, ua soloia i le kiona pe a uma le vaʻa.

Paʻele ma mama

O le maualuga o le vevela ma le susu o le ea e faʻaleleia ai le tafega o le ea i totonu o mama ma le mucous membranes o le respiratory system.

O le ea vevela e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le ea, faateleina le fesuiaiga o le kesi, maua ai se togafitiga faʻapitoa i le manava.

I lalo o le aʻafiaga o le vevela vevela, o liʻo ma maso o le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.

Paʻele ma fatugao

I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le slander slander secrete adrenaline. Ua faaitiitia le diuresis ma o lenei aafiaga e tumau mo le 6 itula pe a uma ona asiasi i le taele. Faʻafeiloaʻi le faateleina, talu mai le vevela vevela, e faʻaaoga le vai e faʻamafanafana ai le tino.

O le faagasologa o le excretion o le sodium i le urine ua faaitiitia, o ona sima ua aveesea mai le tino ma le afu. I lenei tulaga, o le avega i fatugaʻo ua faʻaitiitia. Latou te fautuaina foi le faʻaaogaina o se aofaiga tele o vai mama manino.

    Paʻele ma endocrin ma faʻaogaina fua

O le vevela vevela e suia ai le vevela, faʻalauteleina le protein ma le faʻaaogaina o meaola. O le paleni-faavae faavae o le toto e sui foi.

I le vevela maualuga, faʻalauteleina le toto i le gastrointestinal tract.

Paʻa ma neura

I totonu o le potu vaʻaia o loʻo i ai se malologa o le tino o le tino, o lenei mea e faʻamalosia e le maligi o le toto mai le faiʻai.

Ina ia puipuia mai le vevela, e fautuaina tagata o loʻo vaʻavaʻai e ufiufi o latou ulu i se solo pe faʻatau se pulou faʻapitoa faʻapitoa mo ia tulaga.

A leai

Paʻu ma le maʻisuka e le mafai ona tuʻufaʻatasia, mo ni mafuaaga:

  • Faamai o le fatu ma toto toto. O nisi galuega mamafa e mafai ona mafua ai le osofaʻi o le fatu poʻo le taʻavale.
  • Paʻu o le paʻu: purulent ulupia, faʻala. O le vevela e faʻaosoina ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o microbes.
  • Maʻi o le ate ma fatuga.
  • Maua i totonu o le toto. O lenei tulaga e mafai ona amata ai se maʻi o le maʻisuka.

Fautuaga mo le maʻisuka

Ina ia maua le iuga sili, ia fautuaina e pipii i mea nei: mafanafana mo le tusa ma le 10-15 minute, ona togi lea i le vai malulu ma toe mafanafana. I le taimi lea, e tatau i tagata maʻisuka ona faʻalogologo lelei i lo latou soifua maloloina.

Ina ia puipuia aʻafiaga leaga ma tuua le potu vaʻaia i le taimi, ua fautuaina le maʻisuka e taʻele i le kamupani. E fautuaina ia i ai sou mita o le kulukose toto e siaki ai suiga o lou suka toto.

Talu ai ona o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu malie i le maualuga o le vevela, e fautuaina e taofi le lauti suamalie poo fualaau e toto ai le suka.

Faʻafesoʻotaʻi lelei le faʻaaogāina o vaiinu, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau oona, teas. Mo se faʻataʻitaʻiga, lauti e faʻavae i luga o le oona oona, o le teuteu o le bay bay, tii ma le chamomile.

O se asiasiga i le taele o le maʻisuka e mafai ona avea o se metotia faʻaleleia atili e faʻafefe ai le faʻamaʻi, pe afai e te faʻaalia lelei le mataupu.

Fautuaga mo le maʻisuka

Ina ia saogalemu ma togafitia togafitiga vai mafanafana ma vai, ave fautuaga nei:

  • Aloese mai le faʻamaʻavave, inu vailaau faʻamalaʻau e aoga mo le maʻisuka, vai manino, tea e le faʻamalolo,
  • Afai ei ai se mea leaga i le paʻu, e sili atu le tolopo le taele
  • Aua e te alu e aunoa ma ni seevae, ave ni seevae e le o tosoina oe e taele i le taele: seevae seevae, slippers,
  • Aua le soona fai, aua le tauva, o ai o le a umi le umi i totonu o le potu vaʻaia - o ia faʻaosoosoga e afaina ai tagata soifua maloloina,
  • Afai ei ai lou maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini, ave vailaau talafeagai mo oe,
  • Taumafai e alu e taʻele ma lou aiga poʻo le kamupanī: afai e te lagona le manava, aua e te faatuai e liliu atu i tagata ese mo se fesoasoani ma ia mautinoa e lapatai oe e maua i le maʻisuka.

Aua nei galo e aumai le mita Satellite Express ma le siakiina o fasi mita mo le mita. Latou te nonofo i se avanoa maualalo ma faigofie ona tuʻuina i totonu o le taga o le ato faʻatasi ma mea e faʻaaogā ai le taele. I soʻo se siosiomaga, e mafai ona e vave faia se suʻega o le toto ma toeititi lava a le iloa i isi.

E pei ona tusia i se tasi o mau anamua:

"E sefulu mea aoga e maua mai i le faʻamaonia: manino o le mafaufau, malosi, malosi, soifua maloloina, malosi, matagofie, talavou, mama, matagofie lanu paʻu ma le mafaufau o tamaitai lalelei."

O le faʻamafanafanaina lelei ma le aʻafiaga e aʻafia ai le tulaga o loʻo faʻatino ai gaioiga uma ma tino o le tino, fesoasoani e faʻaleleia le metabolism, le atinaʻeina o le puipuiga ma le faʻasalaga. O le paʻele ma le sauna ei ai le lelei o aʻafiaga i le cardiovascular, respiratory, thermoregulatory ma endocrine, toe faʻafouina ai le tino, toe faʻaleleia le mataalia, fesoasoani e toe faʻaleleia le malosi pe a maeʻa le tino ma le mafaufau.

O a mea e te manaʻomia e ave faʻatasi ma oe i le sauna poʻo le taele?

Afai e te alu i se fale taʻele (sauna), 'aua le galo e aumai se solo poʻo se laupepa faʻatasi ma oe, e mafai ona e nofo saogalemu i luga oi latou ma taooto i luga o nofoa vevela, pusi paʻu ma palu paʻu e puipui ai lou ulu ma lauulu, poʻo le itiiti ifo o se solo solo e mafai ona e nonoa le ulu. Ma, ioe, aua nei galo e saunia se mumu - o le elemene sili ona taua o le soaring i se bath bath Russian.

Aiseā e manaʻomia ai e se fale talimalo se pulou faapitoa taʻele poʻo se solo? Latou te puipuia le ulu mai le vevela ma e le faatagaina oe e maua se vevela vevela. O se pulou faʻapitoa faʻapitoa e sili ona talafeagai mo i latou o loʻo i ai vaʻa vaivai, ma e faigofie ona maua le la ma le vevela vevela i le taumafanafana. A aunoa ma se pulou, e le tatau ona latou o atu i totonu o le potu vaʻaia mo sina taimi puupuu. E le mafai ona e ulu atu i le sauna poo le taele ile ulu susu, aua e afaina ai vaʻa o le ulu.

O le ulufale atu i totonu o le vaʻa, e tatau ona e aveese faʻamalo ma paʻu uʻamea uʻamea. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela (aemaise pe a oo mai i le sauna), o mea uma uamea e masani ona vevela. Ae afai o le vevela o le filifili o mama ma mama e vave lava ona iloa ma e ono le mafai ona e susunuina, ona mafai ai lea e lauulu lauulu vevela ona mumu lelei lou lauulu, aemaise lava pe afai o oe masani o le nofo i totonu o le potu vavalalata mo se taimi umi.

E faʻapefea ona uu?

O le mea lea, o le fale vevela e vevela, o oe o le "ofu" atoatoa, e foliga mai - sau mai ma fiafia. Ae e le o mea uma. O le fale taele e mafai ona aoga tele, ae o loʻo i ai foi se tulaga lamatia o loʻo faatalitali mo tagata e leai ni mea e gaosia ai le asu. O le mea lea, ao leʻi tuʻuina atu lou tino i se vevela vevela, e tatau ona e fesili muamua pe faapefea ona e faia saʻo, ma sili atu le aoga i le tino.

  • A e leʻi ulufale atu i le sauna poʻo le taele, e tatau ona e ave se mafanafana vevela. Ae aua le faʻaoga fasimoli! E fufulu ese le ata gaʻo mai le tino, lea e sili ai ona faigata le vevela.
  • Aua le faimalaga ao le i asiasi i le fale taʻele poʻo le sauna. I lenei tulaga, o taualumaga e mafai ona faʻaleagaina. Ae e te le manaʻomia le alu i luga o se manava gaogao. E mafai ona e inuina le pisa tea, faigofie ona 'ai - fualaau faisua, fualaau, pusa.
  • O le ulufale atu i le vaʻa, e le tatau i se tasi ona faanatinati e aʻe i le pito i luga. E tatau ona tatou manatua o le mea maualuga - o le vevela, ma le paʻu, faʻafouina o le manava ma le cardiovascular e leʻi saunia mo le vevela maualuga.
  • Muamua, e sili atu le taoto i le pito i lalo, ona i luga o le ogatotonu, ona mafai lea ona e taumafai e alu i luga. E le fautuaina e tu i totonu o se fale talimalo pe nofo. O le mea moni o le vevela o le fale e masani ona 30-40 ° C lalo ifo o le taualuga. Ma afai e te nofo, ae le pepelo, ma mo se taimi umi lava, ona mafai ai lea ona taua le eseesega o le vevela i le maualuga o vae ma le ulu. O le mea lea, e sili ai le taoto ma malolo lelei.
  • I totonu o le potu vaʻaia, e tatau ona taʻitaʻia oe e ou lagona: na o le taimi e te lagona ai le le faʻavauvau e sili atu le vave ona taofia le faiga.
  • I le averesi, o le umi o le vasega e mafai ona 5-15 minute, fuafua i le matua, soifua manuia o le tagata ma tulaga o le vevela ile taele.
  • A maeʻa ona e tuua le vaʻa, e tatau ona fufuluina le afu i lalo o se malulu malulu ma e na o le maeʻa lava e mafai ona e ulu atu i totonu o se vai malulu poʻo se aisa ile 5-20 sekone. I le va o valaʻau, e tatau ona e malolo 10-15 minute. E fautuaina mo se tagata amata e ulufale i totonu o le potu faʻavave tasi ma taoto i lalo (i le nofoaga mafanafana) mo le sili atu i le 4-5 minute. I le averesi, o le taʻele atoa o le baths e le tatau ona sili atu i le 2-3 itula, ma i totonu o le taele e mafai ona e tumau i le aofaiga e le sili atu i le 35-40 minute, tusa lava po o le a le numera o asiasiga.
  • O le taimi o le massage o le a aoga tele i le taele, lea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tafe toto. E le gata i lea, o le sasaina o se mumu o se ituaiga massage foi.
  • I le taele, o le tagata e faʻamalolo tele le susu nai lo masani ma le afu ma le manava. O lea e tatau ai ona e inu atili. E aoga tele le toe faʻaleleia o le susu i le taimi lava e uma ai le vaʻa.
  • A uma le taele, e fautuaina e inu le lauti vevela vevela faatasi ma le faaopoopoina o le meli, cranberries, viburnum, currants ma isi vine. O se faʻamatalaga lelei tele o le lauti lauti, lea e faʻamalosia ai foi le fatu ma le manava. Faamamaina ma faʻamalosia le tino ma le rose ma le chamomile tea. O le faafouina o le malosi o le lauti mai le oregano, o le St. John's wort ma oso aʻe ai i luga. E tatau ona e inuina le lauti i ni tamai sipuni ma malologa. E mafai ona inu le tea i le 1 lita.
  • O le ava malosi i totonu o le taele e matua solia, e sili atu le suia i le lauti, vai manino po o fualaau suamalie.
  • E manaʻomia ona e laʻeiina pe a maeʻa le tino, atonu o le 15-20 minute, e le lava le solo solo solo.O le mea moni, o le gafatia o le afu malosi e tumau mo sina taimi tusa lava pe a uma ona fufulu le tino ma maeʻa maeʻa. O le mea moni, e le o vavalalata ia poresi, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou le avanoa e galulue ai i se auala malie, e aunoa ma le alu i totonu o le ea mama.
  • E le fautuaina e asiasi i le vaʻa ma tamaiti ei lalo o le fa tausaga. O a latou pepa o le tino ma le manava e tumau pea le matua ma e mafai ona faʻatagaina na mamafa.

Afai, i le malamalama o mea na muamua atu, o fesili ma masalosaloga e tulaʻi mai e faatatau i aoga ma le afaina o le sauna mo se tagata faapitoa, ona tatau ai lea ona faafesootai se fomaʻi mo fautuaga talafeagai. Ma afai e leai ni faʻailoga, faʻafeiloai i le sauna.

Faatasi ai ma se vaalele moli! Ma ia maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga