Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1

Faʻatasi ma le maʻisuka tausia se soifua maloloina leleifaia o taga faaletino. E toatele tagata e manatu o vine ma fua e mafai ona faateleina le suka toto. Ae e le o taimi uma lenei.

O fualaʻau e sili atu ona malosi nai lo le suamalie. E le gata i lea, e mafai ona aofia ai ma le saogalemu i au meaai i aso taitasi mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le suka i le toto toto ona o le i ai o le fiva talafeagai i lona fatuga. O le mea moni, i le tasi ipu tioata o loʻo aofia ai le 3 kalama o fiber.

O fualaʻau e maualalo i calories ma e na o le pau 46 calories. E le gata i lea, i le tasi ipu o vine e aofia ai le 1 gram o le polotini, 11 kalama o le gaʻo ma le 1 kalama gaʻo. E aoga tele ona o lona maualuga o meaʻai o le vaitamini C, gaʻo siama ma le manganese.

O loʻo i totonu o le fatu le fatu tele tele ma isi vitamini, filo o meaʻai ma meaʻai eseese. Ma o le antioxidants o lo oi totonu o le strawberries e maua ai se faʻamalologa i luga o le maʻisuka, faʻamautuina le suka o le toto ma puipuia ai lona faʻateleina.

  • O le gaioiga o antioxidants o loʻo faʻamoemoe i le puipuia o le tino cellular o le tino, aua latou te puipuia le puipuia o le membrane mai gasegase matautia o gaioiga ia e faia i taimi o gaioiga o le oxidative.
  • O lenei puipuiga foi e faaalia ai ia lava i totonu o mea e tetee ai le inflammatory o le oloa, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Ona o le maualuga o le polyphenolic tuufaatasia i fualaʻau, lea e lauiloa foi o filo o meaʻai, Tuai le tuai o le kulukose i le gastrointestinal tract, ona o le leai o se faʻateleina o le toto toto.

Faʻafefea ona faʻaaoga strawberries mo le maʻisuka

Faatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e 'aina le strawberries i le mea e' ai, nai lo le sanuisi poʻo se faʻi, o lona uiga i le va o meaai autu. O ia meaʻai e taua tele e faʻamautinoa ai le tumau o le maualuga o le suka o le toto i tagata mamaʻi.

Ina ia tumau le paleni o gaʻo, gaʻo, ma gaʻo, e mafai foi ona e faaopoopo i ai le afa ipu tioata o le susu, sina susu po o se tamai lima o nati.

E mafai foi ona faaopoopo ni fasi laau i soʻo se ipu ua saunia mo le 'aiga o le aoauli poʻo le' aiga o le afiafi, poʻo le faʻaaogaina o se meaʻai. O Berry e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi oloa, ona o le maʻisuka, e fautuaina e faʻaalu pe tusa ma le 50-60 kalama o meaʻai gaʻo i le taʻitasi, ma o le ipu o le strawberries e naʻo le 11 kalama.

Mai ia mea e mafai ona e kukaina ituaiga eseese o salakeke ma cocktails. Ma o le a le gata e lelei, ae aoga foi, ma o le mea pito sili ona taua. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o se filifiliga sili lea ma e toetoe lava a manaʻomia le mauaina o meaai suamalie ma lelei i taumafa i aso taitasi e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.

E sili atu ona aoga lenei fale. e fou, ma i le faiga ua gaosia i le maualuga pe maualalo le vevela, o nisi o meatotino e aluese.

Fualaau suamalie ma fualaau suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2: o a mea e mafai ma pe faapefea ona afaina?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

E tele fualaau aina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faatagaina, aua latou, ona oa latou meatotino, fesoasoani e faatumauina le tino. Ae o nisi fualaau aina ua faasaina.

O meaai a le tagata gasegase e tatau ona fatufatuina lelei, o lea la e tatau ona aofia ai fualaau aina mo le maʻisuka ituaiga 2 i le taumafataga ina ia faʻavasega le kulūkose. O le mamafa tele o se mea taatele i le maʻisuka. O le mea lea, o meaai paleni e tatau ona togafitia tatau. Afai e saʻo le faia, e le manaʻomia ni vailaʻau. O le lisi e tatau ona aofia ai se vaega maualalo o meaʻai gaʻo ma gaʻo. O oloa leaga ua soloia atoa. Faʻafetai i fualaau faisua ma fualaʻau, meaʻai e maloloina ma eseese.

Aisea e manaomia ai e le maʻisuka ona 'ai fua?

I le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga fualaau aina suamalie i se aofaiga tele. O ia fautuaga e mafai ona faʻamatalaina e ala i le i ai o le pectin i oloa, aemaise lava fiber.

O le vailaau e aoga i lona aʻafia tonu i le saoasaoa o le absorption o meaʻai. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona teena na meaalofa masani ma le faʻamalolo o meatotino.

  • soluble
  • e le mafai ona faʻaaoga.

O le ituaiga muamua e mafai ona maua i pears ma apu. O se taunuuga o fegalegaleaiga ma le suavai, e sosolo ma e alu i luga o se foliga foliga malie. I lenei setete, o le fiber e fesoasoani i le aveesea o le maualuga o le suka ma le cholesterol deposits.

O le ituaiga lona lua o le vailaʻau o loʻo i ai sona aafiaga aoga i le inumaga, faʻamamaina, faʻaleleia galuega.

O le fiva o loʻo faʻagesegese lemu. E oo lava i se vaega itiiti o meaai e atoatoa le saturates o le tino. Ma talu ai e afaina ai le maʻisuka e gaosia, o fua e aofia ai fiber e tatau ona 'aina. E le gata i lea, o lenei auala e mafai ai ona e aloese mai le maua o le mamafa

O le aofaiga fautuaina o le fiber i le aso e 25-30 g.

Le aʻafiaga o fua i luga o le tino

Pe a filifilia ni fua, e taua le taʻitaʻia e faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga faʻapitoa. O lona uiga, pe a tulaʻi le fesili, o le a le ituaiga o fua e mafai ona maua i le maʻisuka, o le tali lea: oi latou e gasolo malie le gaʻo.

I se isi faaupuga, o le faasinomaga o le faasinomaga e tatau ona maualalo pe malamalama.

Muamua, e faʻatagaina e faʻaopoopo i le faʻailoga ma apu ma pears, talu ai o loʻo aofia ai:

Faafetai i le pectin, o mea e maua ai le metabolism e aunoa ma le faalavelave. Ma ona talu ai o nei faiga e le lelei i maʻi, o fua e maua i le maʻisuka o le a sili ona taliaina.

I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e fesoasoani i:

  1. Faʻaitiitia le tele o le cholesterol, lea o le a mafua ai ona faʻaititia le pito i lalo o le maʻa ma le toto.
  2. Le faʻavaeina o gaioiga lautele.
  3. Faʻasalalauga masani o le gaioiga o le tino.

O le taua tele o le pectin o le mafai lea ona aveesea toxins. Faʻateleina gaioiga o le suka i luga o le tino e pei o le oona, ona o le maʻi o feagai ma faʻafitauli. Pectin e taofia lenei tulaga, aʻo le paleni o meaola e le faʻalavelaveina.

E le afaina le lanu o apu ma lo latou suamalie. O le teuina o taimi uumi e fesoasoani i le faʻaumatia o nisi vitamini. O le sili aoga o le a maua mai i na apu e lilo i le peel.

Paʻu e manaʻomia mo se tino maʻi. E moni, e le manaʻomia ona 'ai i luga o se manava gaogao, ona o le tele o le gaosiga o le kesi ma le fugalaau e le faʻatea.

Cherry e mauoa i le coumarin. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le toe tuʻuina o le toto. Na te taofia foi i latou mai le faia. O le toto e mafai ona iloa i luma o le atherosclerosis. O le mea lea, e sili atu ona lelei le 'ai pea o cherili nai lo le faʻalagolago i vailaau mulimuli ane.

O a ituaiga o fua e mafai ona maua e tagata e maua i le maʻisuka e 'ai? O le lisi e mafai ona faaopoopoina i fualaʻau suamalie.

E matua aoga tele aua latou te aofia ai:

  • fiber (e faʻafouina uma ma e le mafai ona folasia),
  • vitamini, aemaise lava C.

E tatau i le vine ona gauai faapitoa. O le oloa ua faʻamaonia mo le faʻaaoga e fesoasoani ai le tumau o vai e tumau ai, tausia o latou ala, ma aveesea ai le mamafa o le mamafa.

Mo i latou e le lelei le paʻu, e tatau i le tasi ona 'aina le kiwi. I le i ai o le gaʻo, gaʻo le gaʻo, faʻamamaina ma faʻamalosia vaʻa toto. Laasaga faapena e tulai mai ona o le enzymes o loo i ai i kiwi.

I le apricots, e mafai ona e maua le uʻamea, potassium, provitamin A, lea e aoga ai mo tagata mamaʻi ma le maʻi o le mama ma le fatu. O fiva ma pectins o loʻo iai i le taimi nei e saofagā ai i le manaia lelei o otaota, ma faʻamalolo ai foi le malosi. Ae o se fuainumera tele o fua e afua ai le le fiafia. E fautuaina le 'ai e le sili atu i le 4 vaega i le aso.

E mafai ona e faʻaleleia le totoina o le toto ma rimoni. Faʻafetai atu ia i latou, o le a faateleina le tele o lela toto.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • gasegase masani
  • gasegase tumau
  • maʻitaga
  • taimi toe faʻaleleia pe a uma le taotoga,
  • tausia se tino vaivai.

O se vailaau faʻatasi ma le meatotino faʻasalaga o le faʻaaogaina o faʻasalaga e faasaga i faiga le lelei. E maualalo ai foi le cholesterol.

E tele le fiber i fatu rimoni. E lelei tele mo salakeke. I le aso e le sili atu ma le tasi le lima o fatu.

Se mea tāua: o le rimoni o le vine o le gafatia e faʻaleleia le suka, e tusa lava pe faʻavaivaia. E sili atu le lelei o le 'aina o fatu.

Manua o fua mo le maʻisuka ituaiga 2, e taua le faʻatautaia o mea e mafai ma o le a faʻaleagaina.

Afai tatou te talanoa e uiga i fua faasaina, ona tatau ai lea ona aloese mai:

  • vine
  • aso
  • faʻi tumu
  • pineapples
  • mati
  • lisiina fualaʻau i le faʻagogo pe mafai ona fai.

O le faʻasa e faʻaaoga i meaʻai suamalie ma meainu e faia mai apu: suamalie, faʻasao, paluga, pies.

O fualaau mamago o fualaau aina ia e le maua mai i le susu. E aliali mai o le suka o loʻo i ai i fualaau aina fou o le a le alu i se mea. O lona aofaiga e tumau pea, ao le mamafa o le fetus ua faʻaitiitia. O le mea lea, ina ia mafai ona lava, o le a fia taumafa se tagata. O le mea lea, 2-3 fasi fasi pepa mamago i le aso e faatagaina.

Fualaau suamalie

Faatasi ai ma ni sua ua leva ona togi, e tatau ona matua faʻaeteete. O lenei mea e matua moni lava mo suamalie e maualuga le pasene o le kulukose. O le mea moni, o nisi meainu e mafai lava ona faʻaumatia.

  1. Fua mai lemoni. E tatau ona inu lemu, ave sina sipuni. E le tatau ona faaopoopo le vai ma le suka. O le oloa lelei e afaina ai toto toto, e fesoasoani ai e taulima le atherosclerosis ma galue e avea o se faʻasolosolo. E le gata i lea, o loʻo faʻavaeina faiga faʻavae, o le tino ua faʻasaʻoloto mai mea oona.
  2. Pameka moli. O se fofo lelei e fesoasoani e puipuia ai soʻo se faʻafitauli mai le maʻisuka. E malolosi vaʻa, e faʻaititia le tulaga lamatia o le faia o se paʻu.

E fautuaina e faʻafefe le suasusu i sina vaega o le meli. Afai e le o lelei le manava, ma o le eletise ua faateleina, e sili atu le teena o le oloa.

E le gata i lea, o le gaosiga ua gaosia e faʻaaoga ai ni mea e le talafeagai ma faʻamalolo ai tagata faʻamalosia, o vailaʻau ma isi mea afaina.

E i ai se fua e mafai ona faʻaaoga e fai ai le vai faamalolo.

  1. Kāreti ma apu o loʻo mulumulu lelei, faʻaleleia i le vai inu, tuʻu i le mea e fufulu ai, ona togi ai lea i le gau ina ia maua mai ai le sua.
  2. E faʻafefiloi vaega, pe a manaʻomia, e faaopoopoina se suauu.
  3. Mo le 5 minute, e tatau ona kukaina le paluga, ona sasaa lea i ni apa ma teuteu.

Folasaga i le taumafa o fualaau aina e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa o le a mautinoa lava le faia o suʻesuʻega ma, e faavae i luga o taunuuga na maua, o le a mafai ona saʻo le fuaina o le tulaga o oloa.

E mafai ona ou 'aina strawberries ma le maʻisuka ituaiga 2?

O fualaau o le Sun-dried-o se mea e sili ona lelei ma sili ona maloloina. O loʻo aofia ai le tele o mea e sili ona taua mo tagata, e pei o vitamini, minerale, meaola faʻasaina, fiber ma sili atu.

Ae ui i lea, o riki mamago e mauoa foi i suga, lea e mafai ona faateleina le kulukose toto. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka latou te mumusu e faʻaaoga fualaau mamago mo le fefefe e mafua ai se osofaiga o le hyperglycemia. Ae o le a le tauamiotonuina o nei popolega ma e mafai ona 'ai le strawberries ma le maʻisuka ituaiga 2?

Mo le taliina o lenei fesili, e tatau ona e malamalama i le auala e saunia ai lenei oloa, pe o le a lona fatuga, ma pe faʻafefea foi pe o le a le tele e mafai ona 'ai ma le maʻisuka.

Tekonolosi teu

O le faagasologa o le faʻamagoina e manino le ese mai le faʻamago. A maeʻa le mago, o fua e matua faigata ma pala, o lea e faigata ai ma e le lelei le 'ai. O le tekinolosi o le faʻamagoina e mafai ai e oe ona faʻateleina le puipuia o meatotino o le fua, ma tuʻu ai i latou e mama ma e mafai. O le mea lea, o strawberries e mamago e talitutusa lava ma fualaau fou, ae sili atu le suamalie ma e mafai foi ona suia ai laʻau suamalie.

Ina ia saunia fualaau mamago, e vavaeese muamua mai le tele o le sua, ona faʻamago ai lea i le vevela e le sili atu i le 65 ℃. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻasaʻo le tulaga masani ma le lelei o le oloa. Ae ui i lea, o le tele o kopi o kopi ua saunia e faʻaaoga ai se tekonolosi eseese.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata o aso nei o loʻo muamua faʻapipiʻi vine i le suka suka ma naʻo le maeʻa ona faʻamagoina i latou i le vevela potu. Faatasi ai ma lenei metotia o sauniuniga, o le seleselega e toetoe o a latou mea aoga uma e aoga ma maua ai le tele o suka, lea e sili ona matautia mo le maʻi suka.

Mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua, na o fualaau suamalie mamago e leai se suka e aoga, lea e matua faigata lava ona maua i luga o fale teu oloa.

O le mea lea, e sili ona lelei le kukaina o se mea faapena oe, faʻagogoina o vine i le mea e manaʻomia i le ogaumu.

O le faʻaaogaina o strawberries mamago e sili atu nai lo o vine fou. O le mea mamago o se faʻaoga o mea aoga uma lava, lea e matua lelei ai. Ae ui i lea, o strawberries o loʻo i ai isi suga sili atu, e aofia ai le fructose, glucose ma le sucrose.

Mo lenei mafuaʻaga, o fualaau strawberries mago ma mamago o se oloa maualalo maualuga-kalori - 246 kcal mo le 100 g. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina le strawberries mago ma le maʻisuka ituaiga 2, e pei o le tele o tagata gasegase i lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani ona mafatia i le mamafa o le mamafa.

Fugalaau fou ei ai se fuainumera maualalo maualalo mai le 25 i le 32, e fuafua i le eseesega. I fualaau mamago, o lenei fuainumera e sili atu le maualuga, ae e le sili atu i le faitioga 60. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga fualaau mamago mo le maʻisuka, ae e tatau ona e iloa le fua ma e le tele ni fua i le aso.

Faʻavaeina o fualaau mamago:

  1. Vitamini: PP, A, B1, B2, B3, B9, C, H,
  2. Minerale: potassium, boron, magnesium, manganese, iodine, calcium, sodium, iron, chlorine, sulfur,
  3. Suga: fuafasi, sucrose, glucose.
  4. Pectin
  5. Ole suāsusu taua
  6. Phenolic acid
  7. Tannins
  8. Quinic ma malic acid,
  9. Fiber

I le taimi lava e tasi, e ui lava i le tele o faʻamaumauga, e toetoe lava a leai ni gaʻo i strawberries mamago, e sili atu nai lo le 0.3 kalama.

Talu ai ona o le maualalo o le gaʻo, o lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina e tagata e maualalo le gaʻo meaai.

O le faʻamago e fesoasoani i le faʻasaoina o mea aoga o fua fou ma faʻamalosia ai foi i latou i le tele o taimi. I vailaau faʻapitoa, o togafitiga mamago ua manatu o se vailaʻau sili lea e mafai ona feagai ma le tele o faʻamaʻi ma faʻaleleia le tulaga o se tagata.

O faʻamalologa o le faʻamalolo o le strawberries o le a sili ona aoga mo le maʻisuka, ao latou fesoasoani e taulimaina le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai i lenei maʻi. O le mea moni, o strawberries e mamago ma le maʻisuka e le mafai ona suia vailaʻau, ae o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i togafitiga masani.

O le tele o mea aoga o strawberries mamago e lautele. O lenei oloa e iai sona aʻafiaga aoga i le toetoe lava o totoga uma ma totonu o le tagata, e leai sona taua i le maʻisuka ituaiga 2.

Fualaau mo le maʻisuka - mea aoga aoga:

  • Fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins, toxins ma isi mea leaga,
  • Maea atoatoa le le atoatoa o le vitamini B9 (ole gaʻo), lea e fesoasoani e faʻamalosia le faʻavaeina o toto ma faʻaleleia le toto,
  • E faʻamaonia ai galuega a le loto ma faʻamalolo ai le fatu o le fatu, faʻapea foi ma le faʻamamaina o vaʻa, faʻateleina ai o latou gaʻo ma puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • Faateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • E i ai le anti-inflammatory, antipyretic, antiviral, mea faʻapipiʻi. Fesoasoani i le tauivi o siama faʻamaʻi ma faʻamaʻi,
  • E i ai sona aʻafiaga faʻapitoa i le tino, puipuia mai mai gasegase masani ma le matua tuai,
  • O se vailaʻau malosi, e fesoasoani e aveese le oneone ma maʻa mai fatugaʻo, faʻapea foʻi le taulimaina o cystitis,
  • Fesoasoani e faʻaleleia le hemoglobin, lea e avea ai ma meafaigaluega taua mo le anemia,
  • Faʻafefe lelei le maualuga maualuga e ala i le faʻaitiitia o le toto maualuga,
  • E fesoasoani i faʻatasi faʻamaʻi, e sili ona aoga i le tetee atu i le gout ma le rūmū,
  • Faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, faʻafefe popolega ma popolega, faʻaleleia lagona,
  • E sili ona aoga mo faʻamaʻi faʻaleagaina o le bronchi ma le mama,
  • Faʻataunuʻuina le vevela,
  • E faʻaleleia atili ai le metabolism, e faʻateleina ai le gaosiga o le gaʻo,
  • E faʻaleleia ai le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino, e aoga mo le faʻamalosi,
  • Fesoasoani i le faʻataʻiina o le maʻisuka ma le gaʻo,
  • Puipui le tino mai le fausiaina o sela o le kanesa.

Ae mo le faʻaaogaina o strawberries mamago e maua ai na o le manuia, e taua le iloa pe faapefea ma po o le a le tele o lenei oloa e maua mo le maʻisuka ituaiga 2.

Auala e faʻaoga ai

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona 'aina faʻasalalaʻau matagogo ma' aina uma, ma faʻafefiloi i salati ma isi ipu. E le pei o isi fualaau mamago, strawberries e aunoa ma le suka e saogalemu mo le maʻisuka ma e lelei mo le 'ai i maualuga maualuga o suka.

O le auala pito sili ona faigofie e 'ai ai fualaau mamago o le' ai lea o vine i le va o taumafataga. Ae e mafai foi ona faaopoopo i le susu susu, o strawberries e faapitoa lava le tuufaatasia ma le oatmeal. E le gata i lea, e mafai ona avea ma uluai mea e gaosi mo sau sau.

E le gata i lea, e mafai ona e kuka faʻamalosi faʻasagala ma jelini e aunoa ma le suka, e pei foi ona faia ai le kele. O lenei oloa e mafai ona 'aina faʻatasi ma isi fualaau aina ma fualaʻau, e pei o lanu mumu ma le uliuli, laumei, cherries, plums, apples, pears ma sili atu.

E le gata i lea, i le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga fualaʻau, lea e tele mea aoga. Ina ia saunia le fusi, tuu 3 gr. laʻau malogo, sasaa le afa o le lita o le vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 5 minute.

E ala i le faʻamautuina o laʻau vine, e mafai ona e maua se vai inu suamalie ma maloloina e mafai ona e inu nai lo le lanu lanumeamata mo le maʻisuka. E fesoasoani i le taulimaina o le malulu ma le tiga o le manava, faʻaleleia le galuega o le ate, aveese mai maa mai fatuga ma gaogala, puipui le toto toto mai le atherosclerosis, ma fesoasoani tele i faʻamaʻi o le mama ma le bronchi, e aofia ai le maamala bronchial.

E mafai ona faʻaaogaina lau o le strawberries i luga o fatulala, lea e faʻavaveina ai lo latou faamalologa. O lenei fua e mafai ona feagai ma manua o le vae lea e masani ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Lea ma strawberries latou lava ma le maʻisuka ei ai le aoga aoga i le tino o le maʻi ma o lea e tatau ona i ai i lana meaai. Strawberry mo le maʻisuka o se mea aoga ma taugofie le taugofie ma e mafai ona avea ma sui atoatoa mo selu. O lona fuainumera faasinomaga e faatagaina ai le maʻisuka e le faʻagataina i latou i le faʻaaogaina o lenei oloa.

O a ituaiga o fua e mafai ona faʻaumatia e le maʻisuka o le a taʻuina e se tagata poto i le vitio i lenei tusiga.

Vaʻai le maʻisuka ituaiga 1

Seʻia oʻo i le faaiuga o le 1980, na tuʻuina atu e endocrinologists i tagata mamaʻi, ma faʻamautuina faatonuga i luga o le maʻisuka ituaiga 1. O tagata matutua matutua e maua i le maʻisuka na fautuaina e faʻaaogaina tutusa lava le tele o kalori, protein, gaʻo ma gaʻo meaʻai i aso uma. Ma e tusa ai ma lea, na maua e le tagata maʻi se aofaiga tumau o le UNITS o le inisalini i inisiua i aso uma i le taimi lava e tasi. Talu mai le 1990, ua suia mea uma. O le taimi nei o le taumafataga faʻamaoniaina mo le maʻisuka ituaiga 1 e matua fesuisuiaʻi. I aso nei, e toetoe lava a ese mai le taumafataga o tagata maloloina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faigofie lava ona faʻafetaui le taumafataga i a latou masani ma aso uma o le olaga. O le mea lea, latou te naunau e mulimuli i fautuaga ile auala e 'ai ai.

  • E mafai ona fuafua le fua o le insulin e fuafua i le aofaʻi o meaʻai.
  • O le fea meaai e lelei tele - paleni poʻo le maualalo-carbohydrate.
  • Faʻataʻitaʻiina o meaʻai gaʻo e ala ile suauu o le falaoa (XE)
  • Meaʻai o le maʻisuka, faʻamatalaga faʻapitoa o meaai.
  • Mea inu ava malosi ma le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka.
  • Lisi o oloa, Filifiliga Tau Meaʻai, Lisi Mea Fai

O le sini o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 o le faatumauina o le suka toto e latalata i tagata soifua maloloina pe a mafai ai. O le mea sili ona taua mo lenei mea o le mulimuli lea i se meaʻai lelei. O fautuaga mai le nofoaga o le DiabetMom.Com i lenei mataupu e matua eseese lava mai le faʻamalositino aloaia. Matou te fautuaina se taumafataga maualalo-carbohydrate mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ma o le fomai i le falemaʻi o le a fautuaina oe ia '' paleni. ' Ae ui i lea, o mea taumafa e tumu i gaʻo meaʻai e mafua ai ona paʻu i le suka o le toto e le mafai ona tineia i soo se fualaau o le inisalini. O tagata maʻi e le lelei le soifua maloloina, maualuga le lamatia o le hypoglycemia, ma o faʻafitauli o le maʻisuka ua vave ona atiaʻe. O le ata e sili atu ona vaivai nai lo togafitiga faʻapitoa.

Ma e naʻo se taumafa-maualalo o meaʻai e mafai ai ona e puleaina lelei le maʻisuka ituaiga 1. O iinei o le ae iloa ai le auala e teu ai le suka toto pe a uma ona leai se maualuga e maualuga atu i le 6.0 mmol / L. O meaola o le inisalini i injections o le a faaitiitia i le 2-7 taimi. O le mea lea, o le aʻafiaga o le hypoglycemia o le a faaitiitia. O le soifua lelei ma le faʻatinoga o le a faaleleia. Faitau faʻamatalaga i le tusiga o loʻo i lalo, matamata i le vitio.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo maua iinei.

Faʻalogo! O le tusiga o loʻo i lalo o loʻo faʻamalamalamaina le 'paleni' meaai mo le maʻisuka ituaiga 1, lea ua fautuaina aloaia e fomaʻi. Faataʻitaʻiga faʻaalia e faʻapea afai e te tausisi i lenei taumafataga, ona faʻaitiitia lea o le toto suka i le masani ma faʻaaogaina e le mafai. E mafai ona e tausia le suka toto masani, puipuia le faʻalavelave o le maʻisuka, ma o le ae lagona le lelei pe afai e te alu i luga o se meaʻai maualalo mo le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. O le itiiti ifo o le gaʻo meaʻai e te 'ai, o le itiiti foi o le ae manaomia le inisalini. Ma o le maualalo o le tui o le inisalini, o le itiiti ifo o le hypoglycemia e tupu. O le taumafa o le gaʻo-gaʻo mo le maʻisuka o le fesuiaiga lea i meaʻai e maua i le polotini ma gaʻo maloloina lelei.

Faatusatusaga o le paleni ma le maualalo o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1

Talu ai o le maʻisuka onosaʻi e tele naua mea e gaosi ai le gaʻo, e manaʻomia ona tui tui taua ole inisaliniO se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e le sili atu i le 30 g o le suka suka i le aso, o lea e pulea ai e ia ni nai inumaga o le inisalini O le suka toto e oso i taimi uma mai le maualuga i le hypoglycemia, ona o lenei lagona e le lelei. E le mafai ona faʻamaonia lelei le fua o le inisalini e taofi ai le oso i le suka.E tumau pea le suka o le toto i le fale masani, aua o le "faasee" gaʻololo ma gaʻo maualalo o le inisalini e fai ma vaʻaiga Faʻaiʻuga o le maʻisuka i totonu o fatugaʻo, vaai, faʻapea foʻi ma le atherosclerosis ma faafitauli o vaeO faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka e le tupu ona o le toto toto e nofo tumau Taimi masani o le hypoglycemia, tele taimi i le vaiaso, e aofia ai osofaiga ogaogaO faʻasologa o le hypoglycemia e seasea lava ona faʻaitiitia le tele o siama ile inisalini. O suʻega toto mo le cholesterol e leaga, e ui i le teena o fuamoa, pata, mea mumu mumu. Ua faatonuina e le fomaʻi fualaau ole maualalo o le cholesterol ina ia faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis.O suʻe toto mo le cholesterol e lelei. O le maualalo o meaʻai gaʻo e faʻamaonia ai le gaʻo toto, ae o le cholesterol foi. Leai se mea e tatau ai ona ave fualaau aina e maualalo le cholesterol.

O se paleni paleni mo le maʻisuka ituaiga 1

O le tele o tagata mamaʻi e le o le mamafa e le faʻatagaina aloaia mai le faʻaaogaina o le suka masani, e oo i le 50 kalama i le aso. Aisea na avea ai le meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le mausali, ma ua amata nei ona faigofie ma faigofie ona pipii i ai? E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • E faʻaaoga e tagata maʻi glucometers. Ua faigofie ona faʻafetaui le fua o le suka toto i le tele o taimi i le aso, ma mo lea mea e le tatau ona e alu i le falemaʻi.
  • O tagata maʻi e fesuiaʻi i le malosi o le togafitiga o insulin. O le fualaau ole inisalini "pupuu" latou te mauaina aʻo leʻi 'ai, e le o faʻamautu, ma e mafai ona suia.
  • E tele ma sili atu polokalame faʻaleaʻoaʻoga ma "aʻoga o le maʻisuka", lea e aoaoina ai tagata gasegase e iloilo le mea e gaosi ai le gaosiga o meaʻai ma "fetuunai" le tui o le inisalini.

Taʻiala o le maʻisuka ituaiga 1

O meaai faʻaonapo nei mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona fetuunai. O le mea autu mo le maʻisuka o le aʻoaʻo lea e faʻamaopoopo le aofaʻi o meaʻai gaʻo lea na ia fuafua e 'ai ma le fua o le inisalini o le a ia tui.

  • Togafitiga Type 1 Mateʻo faʻatasi ma Insulin: Amata i Lenei. Ituaiga o inisalini ma tulafono mo lona teuina.
  • O le a le ituaiga inisalini e tui, i le a le taimi ma i le a le mea e fai. Fuafuaga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • Lantus ma Levemir - o le inisalini e faʻateleina
  • Faʻasologa o le inumaga o le inisalini anapogi ao leʻi oʻo i taumafataga
  • Laau insulin, peni tui ma nila ia i latou. O fea o togalaau e sili ona lelei e faʻaaogaina.
  • Ole inisalini Humalog, NovoRapid ma Apidra. Inisalini ole tagata
  • Auala e faʻaitiitia ai le inisalini e faʻamalosi ai le tui i lalo ifo
  • Pomoli insulin: tamaoaiga ma mea e pala. Pump insulin togafitiga
  • Togafitiga o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga insulin Humalog (aafiaga faʻaPeretania)

O se soifua maloloina lelei mo le maʻisuka e faʻateleina ai le ola ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli faʻapitoa. Ina ia faia se meaai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e mulimuli i nei taʻiala:

  • Taumafa i se auala e tumau ai le latalata i le mamafa o le tino. E tatau ona faʻafefiloi le meaʻai, ia mauoa i le gaʻo (55-60% o le aofai o caloric o meaai i aso uma).
  • Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, ia suʻe le mea e gaosi ai le gaosiga o oloa e tusa ai ma le faiga o falaoa ma filifili ai le fualaau ole inisalini "puupuu". E fautuaina e faʻaaogaina le tele o na meaʻai o loʻo i ai ni vailaʻau faʻasolosolo e maualalo i le faʻaogaina o fuainumera.
  • I luga o se taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1, naʻo tagata gasegase e manaʻomia ona faʻaitiitia le gaʻo i le taumafataga. Afai e iai sou mamafa masani, cholesterol masani ma triglycerides i le toto, e le tatau ona e faia lenei mea. Aua o le gaʻo o meaʻai o au meaʻai e le aʻafia ai le manaʻomia mo le inisalini.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona i ai se mea masani (e le faʻaitiitia!) Faletupe. E mafai ona e 'ai meaʻai suamalie, aemaise lava i mea taumafa e maualalo le faʻasologa o fuainumera. Mataala ma le faaeteete ina ia lava le fiva. O le masima, suka, ma le agaga - e mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei, e pei o tagata matutua talafeagai e le maua i le maʻisuka.

Suesuega o maʻi

O le sini o aʻoaʻoga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o le fesoasoani lea i tagata ia aʻoaʻoina e faatumauina a latou toto maualuga i le suka i tafatafa o masani. Ma o le mea pito sili ona taua - o le hypoglycemia e seasea lava ona tupu. Mo lenei mea, o le tomai sili ona taua o le filifilia saʻo lea o le inumaga o le "inisiua" ile inisalini aʻo leʻi 'aʻai. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaleleia le faʻaleleia o mea taumafa maloloina mo le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopoina faʻatasi ma ia lona faʻafouina o le togafitiga o le inisalini. O aʻoaʻoga i totonu o se falemaʻi poʻo se faʻafitauli faʻapitoa e tatau ona amanaia manaoga o tagata taitoatasi. E tatau i le fomaʻi ona iloa le mea e masani ona 'ai ma le taimi.

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • O le taimi e momoe ai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma pe faapefea ona faaumiumi
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Fualaau a Siofor ma Glucofage (pe afai oi ai le meaʻai i le maʻisuka ituaiga 1)
  • Itū'āiga 1 Tisuka Taʻi Meaʻai

O le aʻoaʻoina o mataupu faavae o le lelei o meaʻai mo le maʻisuka e sili ona lelei i se tulaga moni: i se taʻavale poʻo se falemai falemaʻi. O le tagata maʻi e tatau ona ia iloa e le tatau ona ia fuaina fua o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi i taimi taʻitasi aʻo le i ai. A maeʻaeʻa, e aʻoaʻoina tagata e "mata" e iloilo i latou e tusa ai ma le faiga o falaoa. O le togafitiga o le inisalini e faʻateleina le iniseti o le inisalini i le gasologa o le aso - e maua ai le maʻisuka sili atu le saʻolotoga i filifiliga o mea taumafa. Mo le tele o gasegase, o lenei manuia vave o le finauga sili lea e fiafia i togafitiga ogaoga o insulin.

Faʻataʻitaʻiina o meaʻai gaʻo e ala ile suauu o le falaoa (XE)

I luga o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 1, e tatau i le tagata gasegase ona fuafua i le taimi atoa pe fia ni gaʻo meaʻai o le a ia 'ai nei. Aua e faʻalagolago i le a le tui ole inisalini e tatau ona e tui. O le manatu o le "areto o le falaoa" (XE) e faʻaaogaina e faitauina ai gaʻo i meaʻai. O le 12 kalama o meaʻai gaʻo - 25 g falaoa o loʻo i ai le tele o ia mea.

Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "Itū falaoa mo le ituaiga 1 Maʻisuka".

Tusa 1 le suamalie o le maʻisuka

O mea suamalie ua vaevaeina i mea e leai ni suka e sui ai le suka ma le caloric analogues (xylitol, sorbitol, isomalt, fructose). O le mea mulimuli, e itiiti ifo i le suka, e maualuga ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae e le sili atu ona maualalo ile aoga o caloric. O le mea lea, e le fautuaina le maualuga o le suka kalo i le maʻisuka ma le mamafa.

E le mafai ona faʻaaogaina suamalie e leai ni meaʻai i aso uma i pusa ma le limite pito i luga:

  • saccharin - e oʻo i le 5 mg / kg mamafa o le tino,
  • aspartame - e oo i le 40 mg / kg mamafa o le tino,
  • cyclamate - e oʻo i le 7 mg / kg mamafa o le tino,
  • acesulfame K - e oo atu i le 15 mg / kg le mamafa o le tino,
  • sucralose - e oʻo i le 15 mg / kg mamafa o le tino,
  • O le Stevia o se suauu masani e le o ni meaʻai suamalie.

I tausaga talu ai nei, ua oʻo mai ai le faaiuga o le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka 1, e le tatau ona faʻaumatia le suka i le 50 kalama i le aso pe afai o le tagata gasegase ua lelei ona totogi le maʻisuka. I le mauaina o se faatagaga e ai sina suka i le loto, o le a sili atu ona mulimuli mai tagata gase i fautuaga mo le fuafuaina o le XE ma fetuunai le fua o le insulin.

Ituaiga 1 maʻisuka ma le ava malosi

O le faʻaaogaina o le ava malosi i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 e faatagaina i ni togi laiti. E mafai e tama ona inu le tutusa ma le 30 kalama o le ava malosi i le aso, ma e le mafai e tamaitai ona inu e sili atu nai lo le 15 kalama o le ethanol. O nei mea uma na maua e le o le pancreatitis, le neuropathy matuia ma le ava malosi.

O le fomai e sili atu i luga o le 15 g o le ava malosi e tusa ma le 40 kalama o meainu malosi, 140 g o le uaina mama po o le 300 g o le pia. Mo tagata, o le fua faʻasologa o aso taitasi e 2 taimi maualuga. O lona uiga e mafai ona e lagolagoina se kamupanī e inu, ae faʻamalositino ma faʻaeteete.

Manatua le mea autu: o le inu pia tele o le ava malosi e mafai ona mafua ai le faʻasolosolo o le hypoglycemia. Ma e le o vave, ae a mavae ni nai itula, ma e sili atu le matautia. Aua o le ava malosi e poloka ai le gaosiga o le kulukose i le ate. I le maʻisuka ituaiga 1, e le tatau, aemaise lava, inu ava malosi i le po, ina ia aloese mai le hypoglycemia i le po i se miti.

Manatu o le maʻisuka ituaiga 1

I totonu o faʻalapotopotoga a le fale mai le "Fesoasoani Oe Lava" mo le tagata maʻi suka, o loʻo taʻua o "matema o le maʻisuka". Latou te auiliiliina meaai ma ipu mo le 7 aso o le vaiaso, saʻo i le kalama. O nei ituaiga o maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona fatuina e tagata tomai faapitoa i meaʻai, ae mo le faatinoga e leai se aoga. E mafai e fomaʻi ona faʻamatalaina le tele o mataupu i le olaga pe a faʻanatinati le maʻisuka e leai se poto masani e mulimuli i fautuaga. O le tagata gasegase e muamua ona fiafia. Na te tuʻuina atu lona taimi atoa ma lona malosi i le sailia o oloa ma faʻavasega lelei. Ae ina ua mavae sina taimi, ua talitonu o ia e le manuia lava o ia i le totogiina atoa o le maʻisuka. Ona mafai ai lea ona vave oso i le isi itu: lafoai i mea uma, sui i le 'ai o meaai e le lelei ma leaga.

O se meaʻai faʻaonaponei faʻaonapo nei mo le maʻisuka ituaiga 1 o le aumaia lea o meaai a le tagata maʻi latalata ile taumafa a se tagata soifua maloloina.E le gata i lea, o le tulafono faatonutonu o le manava mo le tau o le malosi o le tino e tutusa lava i tagata soifua maloloina ma i le maʻisuka e le mamafa. O le sili atu ona fetuunai le taumafataga, o le tele lava o le a pipii i ai le tagata gasegase. E le oi ai i totonu o atunuu CIS, poʻo fafo foi, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e le mafai ma e le mananao e tausisi i se meaai paleni. Ma o le mea e le o se mea e faigata ai ona maua ni oloa taumafa i luga o le faʻatau poʻo le tau tupe. O le fuafuaina o se lisi mo se taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 mo le vaiaso i luma atu o le a mafua ai le le mautonu i le galuega ma le le mafaufau. Ae ui i lea, o le faia o sea fuafuaga i le taimi muamua e aoga.

O mea nei e fai i le taeao o le taeao, aoauli, ma taumafataga o le afiafi. Mo taumafataga taitasi, 7-8 ipu e aofia ai meaai sili ona taugata. Le auala sili ona faigofie e kuka ai nei ipu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faigofie ona e fuafua le lisi mo le maʻisuka ituaiga 1. E malamalama o le tagata maʻi e mulimuli i se taumafa maualalo-carbohydrate. O mea uma na e faitauina i luga na tusia ma le autu autu - ia faʻamaonia oe e sui i lenei taumafataga ina ia faʻamaonia ai le suka toto. Ou te faʻamoemoe na mafai ona ou faia lenei mea :). Afai o lea, a maeʻa le 2-3 aso o le a talitonuina oe e ala i faailoilo o le glucometer o se mea e sili ona fesoasoani i le maualalo o le gaʻo.

Ina ia maua se lisi o mea ua saunia, ia faʻasoa i la matou faasalalauga saoloto iinei ma faʻamaonia lau faʻailoga.

Mataupu faavae o fuafuaga fuafuaina

Toe faitau le lisi o mea faatagaina ma faasaina. E fautuaina e lolomi, ave faʻatasi i latou i le faleoloa, tautau i latou i luga o le pusaaisa.

Talotila a le Sukalati Fale. Matou te ave le pata suamalie, 82.5% gaʻo. Sulu i totonu o se apa. Faʻaopopo le koko paʻu. Faʻafefiloi seia maeʻa le koko i le suauʻu, faʻaauau pea ona faʻapipiʻi. Faaopopo lau mea suamalie e te fiafia i ai. Faʻamalie. Ona mafai lea ona e malolo i le kisaisa.

Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 na te amataina le inisalini aʻo le i ai taumafataga, ona tatau ai lea ona ia fafaga 3 taimi i le aso i le 4-5 itula. O le faʻatauina e matua le manaomia. Fai le mea sili e te maua e aunoa ma se meaʻai. Faʻafefea ona ausia lenei mea? E tatau ona e 'ai se vaega lelei o le polotini i taumafataga uma. Lisi mai lisi oi luga e pei lava ona fuafuaina. Na o le 'ai fualaau faisua ma aano o manu, iʻa po o fuamoa fetogi.

O le afiafi e tatau ona 4-5 itula aʻo lei moe. Aʻo leʻi tuiina le inisalini umi i le pō, matou te fuaina le suka i se glucometer. Matou te iloiloina pe na faapefea ona galue le 'aiga i le afiafi ma le tuiina o le inisalini vave i luma. Afai ole 4-5 itula e leʻi pasia, ole a le mafai ona iloiloina le tulaga, ona o le inisalini, lea na tuiina aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e leʻi uma ona faʻaitiitia le suka.

  • Breakfast i le 8.00, 'aiga o le aoauli i le 13.00-14.00,' aʻai i le 18.00, o le injection of evening extended insulin i le 22.00-23.00.
  • Breakfast i le 9.00, 'aiga o le aoauli i le 14.00-15.00,' aiga o le afiafi i le 19.00, na tuiina le inisalini mai le 23.00 i le vaeluapo.

I taumafataga uma e tatau ona e 'ai le polotini. Mo le 'aiga o le taeao e taua tele lenei mea. Fai se taumafataga o le taeao, aua e te tuua le fale seia e 'ai. O fuʻa mo le 'aiga o le taeao o meaai a atua! Ae a pe afai e te le fiafia e 'ai meaʻai i le taeao? Tali: e tatau ona e atiina ae le masani o le faia o le 'aiga o le afiafi. Afai e te 'ai i le afiafi e le sili atu i le 19.00, ona oʻo lea i le isi taeao e te fiaaai. O le ae fiafia e le gata i fuamoa, ae o meaʻai gaʻo mo le 'aiga o le taeao. E faʻapefea ona aʻoaʻo e fai le taumafataga i le sili atu i le 19.00? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e setiina se faamanatu ile telefoni ile 18.00-18.30. Na matou faʻalogo i se valaau - matou te faʻaaoga mea uma, alu i le 'aiga o le afiafi. Ma ia faatalitali le lalolagi atoa :).

E te le manaʻomia ni vailaau vailaʻau o loʻo maua i totonu o le fale gaosi meaʻai ma sausage. Taumafai e kuka oe lava oe pe faʻatau mai meaʻai a le fale mai tagata talitonuina. I la matou lisi mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi, o ipu e filifilia e sili ona faigofie e kuka ai. Aoao e tunu aano o manu ma iʻa i totonu o le ogaumu. Soʻo se mea ulaula e le fautuaina ona o latou o le tino o le tino, o lona uiga o le kanesa. Matou te faia ni taumafaiga sili e pulea ai le maʻisuka, ae le o le pauu atu i lima maaleale o gastroenterologists ae maise lava oncologists.

O kukama ua maeʻa, pulou puʻupuʻu ma soʻo se isi lava piko e le tatau ona faʻaumatia. Aua o nei oloa e faʻaleleia ai le atinaʻe o le fefete candida albicans. O oloa aoga o gaʻo e afaina ai le tino. Latou te faʻateteleina le faʻaleagaina o le tino ma faʻapogai ai le tumau o le au failotu. O lona faʻaaliga sili ona tautaua o le faʻasusu i tamaitai. Ae o le candidiasis e le na o le solo. O lona uiga e le faʻafefe, faʻafefe, faʻavaivaia le vaivai, faʻafitauli ma le faʻamalosi. O tagata gasegase o le a sili atu ona i ai ni candidiasis nai lo tagata ei ai le suka o le toto. O le mea lea, e leai se mea e tatau ona faʻaosoosoina ai le faʻaaogaina o oloa faʻamalosi. E mafai ona e fatuina se lisi o meaʻai eseese ma le manaia mo le maʻisuka ituaiga 1 ma aunoa ma ni piko. E oʻo lava sauerkraut e le manaʻomia. Nai lo o le kulimi kirimigi - gaʻo kulimi.

O lea la, e te faitau i se auiliiliga auiliili e uiga i le ituaiga maʻisuka ituaiga 1. Sa matou faʻatusatusaina se paleni paleni ma le maualalo o meaʻai. O la matou 'upega tafaʻilagi e galue e faʻaleleia se taumafataga maualalo-carbohydrate mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai o lenei taumafataga e faʻamautuina ai le toto toto, faʻaitiitia ai le tui o le inisalini ma faʻaleleia ai le lelei o le ola. O se paleni paleni o meaʻai, e televaveina i gaʻo, e vave ona aumai ai le maʻisuka i le tuugamau. Suʻe i se meaʻai maualalo-carbohydrate, fua tele lou suka i se glucometer - ma vave ona mautinoa e fesoasoani tele.

Sa matou ufiufi ia autu taua e pei o mea inu ava ma le suka i luga o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 1. Alu malosi e mafai ona faʻaumatia, sina mea laʻitiiti, ma faʻasao tele. E mafai ona faʻatagaina le ava malosi pe afai e leai se faalagolago o le maʻisuka ia te ia, e mulimulitaʻia e se tagata le puipuiga ma le inu mea inu e faʻamalieina. Ituaiga o maʻisuka 1 - o le faʻamaʻi o le tele o taimi sili atu ona ogaoga nai lo le maʻisuka ituaiga 2. Pau lava le faʻamafanafanaga o le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka e mafai ona e faʻaaogaina suamalie, ma le maʻisuka ituaiga 2 latou te matua afaina.

O le tele o tagata gasegase o loʻo suʻe ni manusini sauniuni mo le maʻisuka ituaiga 1. O filifiliga mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi o loʻo ofoina atu i luga. O nei ipu uma e mafai ona saunia vave ma faigofie. O meaai paleni e le totoina ai le toto suka e le taugofie, ae o loʻo avanoa pea. E maua ai foi meaʻai faapitoa. Lisi o meaai faʻatagaina ma faʻasaina mo se taumafataga maualalo-gaosi faitau iinei. Faaaoga le 10-20 minute i le vaiaso e fuafua ai i luma. O a matou lisi oloa ma ipu fautuaina ua fautuaina o le a fesoasoani ia te oe. O le sini autū o le faia lea o le taumafataga i le tele o auala e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga