O le maʻi suka: togafitiga i Isaraelu

Glucose o se tasi lea o mea autu e tatau mo le faʻatinoina o se numera o le manaia o le faagasologa i le tino o le tagata.

Peitai, e ui i lea, o le maualuga poʻo le leai foi o lenei tuufaatasiga e mafai ona faaosofia ai le tele o faafitauli.

O le mea lea ina ia aloese mai tulaga le lelei i totonu oo tatou tino o loo i ai se mea e taʻua o le "faatonutonu" o le kulukose i le tino, lea e taua o le inisalini. O le mea nei o le hormone pancreatic.

Pe a faʻalavelave le gaosiga o lenei tino i le tino, o le a faʻaitiitia ai le maaleale i le tino, o le faʻatupulaia o le kulukose i le toto e faateleina, ma le solia o le gaʻo o le gaʻo, lea e taʻua o le maʻisuka, e aliali mai.

Ma o lenei faʻamaʻi matautia, lea e manatu o se maʻi endocrine. E lamatia ona o le tele o mafuaaga. E le gata i lea, o le faʻamaʻi i le lumanaʻi o loʻo taufaamataʻu i foliga o ni faʻafitauli matuia, e pei o le nephropathy ma le atinaʻeina atili o le le atoatoa, faʻapea foʻi ma le faʻamaonia.

E masani lava, e le tusa ai ma le talaaga o le gaioiga o le carbohydrate, le taofiofia o le toto, maʻi o le toto, ma le faʻaalia o maʻi o le gaʻo. Faʻafetai i le faʻavaveina o le atinaʻe o vailaau, o le toʻatele i aso nei e mafai ona maua le tausiga o le maʻisuka i Isaraelu. O le a, ma pe o le a, e mafai ona maua i lalo.

O aoga o togafitiga o le maʻisuka i Isaraelu

  • Tagata faʻapitoa
  • Auala fou
  • Faʻaaoga vailaau faʻaonapo nei
O togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i Isaraelu e faʻavae i luga o metotia faʻafouina ma aumaia ai taunuʻuga moni.

O fomaʻi ile falemaʻi Isaraelu latou te faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. O lo latou aoga na faʻamaonia e le tele o tagata gasegase. Polofesa Samuelu le Levitiko mo le 7 tausaga na ia togafitia ai 54 tagata gasegase ma le silia ma le 15 tausaga o le poto masani i le faʻamaʻi. O le taunuuga e ofoofogia -13% o tagata gasegase na mafai ona alu ese mai le insulin, na mafai e le fomaʻi ona fetuunai le vaega o totoe ma faʻaitiitia faʻaititia lona fua.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai pea e le pancreas ona maua mai le inisalini, pe a mamaʻi maʻi ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaititia le fua o le insulin ma faʻaitiitia le faʻavaivai seʻia maeʻa. Mo le manuia o ia togafitiga o le malamalama ma le onosai o le faagasologa e taua, faʻamalosia le galulue faʻatasi ma lau fomaʻi i Isaraelu.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona ave se tele o vailaʻau e ese mai le inisalini i o latou olaga. Faaaogaina e matua taua lava. naʻo na vailaʻau e manaʻomia moni e le tino. Faʻataʻitaʻiga o fomaʻi i Isaraelu e faʻataʻitaʻi togafitiga e na o tagata taitoatasi e faʻaleleia le tulaga ma faʻaitiitia le aofaʻi o fualaau.

Taua le filifilia le ituaiga saʻo o le inisalini. I aso nei, o togafitiga o le maʻisuka i Isaraelu o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o se faʻavae fou o fualaau oona lea e mafai ai e oe ona faʻaauau le inisalini i le tasi aso i le aso ma faʻaitiitia ai le lamatiaga ole maualalo, ae ausia le pulea lelei mo le 36 itula.

Faʻaauau tausiga togafitiga faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e tusa ai ma faʻamaoniga, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻalavelave ai i le faʻafefeina o le suka, mafua ai togafitiga o le inisalini, faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini. O vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka faʻamaʻi ua atiae foi.

O le taotoga o le vaʻaia o se vaega o taotoga e togafiti ai le meaʻai. Mo tagata gasegase ei ai le tino o le numera (BMI) e silia ma le 35, e mafai ona faʻamaonia le taotoga e faʻafefe ai le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaaoga nei i le lalolagi nisi o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga:

  • Popoina o le manava. O le faʻaaogaina o se penisini i le pito i luga o le manava.
  • Manulele lima. Aveesea o se vaega o le manava.
  • Gastric alo ese taotoga. Vavaeeseina o le manava i le apa eleʻele i ni vaega se 2 e faaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai.
  • Faʻasalaga Faʻapitoa. E faʻaalia ai foʻi le valavala o le manava i ni faʻamalaupapa apa. I le faʻaopoopoga, o le tootoo laiti e paʻuina, lea e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o meaʻai.

Le mulimulitaia o tagata gasegase ina ua uma togafitiga i Isaraelu ua faaalia ai tau maua manuia (masani kullukose e aunoa ma fualaau) 70% pe sili atu i le averesi mo le 6 masina muamua ma e tusa ma le 40% i le 5 tausaga talu ona taotoga. I se vaitaimi uumi, pe a suʻesuʻeina 343 tagata, na maua e le au suʻesuʻe 15.4 tausaga talu ona faʻatonuga, 30.4% o tagata gasegase o loʻo faʻamagaloina.

Iloiloga o tagata mamisuka i falemai o Isaraelu

Togafitiga o le maʻisuka i Isaraelu e amata i se faʻamautinoaga atoatoa o le maʻi. O le suʻega e amata i le aso o le taunuu mai, e te le o iai se aso i le tiliva ma faʻatali. O le fuataga e aofia ai:

  • toto ma suʻega suʻesuʻe
  • Faʻasalaina o totoga o le manava - pancreas, fatugaʻo, ate, faʻapea foʻi ma le gaʻo,
  • afaina o le manava,
  • Faʻaauau o laʻau o vae, faʻatalanoaina o sikuea
  • footromyography vae
  • suesuega atoa o le siama
  • ECG
  • suʻesuʻega atoa o le porokalama cardiovascular
  • faʻasalaga o le endocrinologist

O le aofaʻiga o le suʻesuʻega e tusa ma le $ 2,000, faʻalagolago i le falemai, le aofaʻi o le siama. O a taualumaga e manaʻomia mo oe, e fuafua e le fomaʻi.

Metotia mo togafitiga o le maʻisuka i Isaraelu

Mo tagata maʻi taʻitasi o loʻo feagai ma togafiti o le maʻisuka i Isaraelu, ua faʻasolosolo se fuafuaga mo togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faʻatūina o se fuafuaga o meaʻai, faatonuina o vailaʻau ma toleniga e mataʻitūina ai le maualuga o le toto suka. Soo se tagata maʻi e tofiaina:

  • meaai taʻitasi e maualalo ifo-kapiti
  • togafitiga sauniuni - toe faʻaleleia le maualuga o le okesene
  • polokalame faʻaleleia mo totoga o aʻafiaga e aafia i le maʻisuka
  • fualaau faasaina e taulai i le toe faʻafoʻisia o le lagona o le tino i lona lava inisalini
  • togafitiga o le kalaveina pe a iloa le faʻavae o le maʻisuka vae,
  • Magnetoturbotron - 10-15 sauniga - faʻafiafia le magnetotherapy i le tino atoa, ma faʻafefe ai le faʻaogaina o le tino.

Fomaʻi Faʻataʻitaʻi mo le Maʻisuka i Isaraelu

I le togafitiga o le ituaiga I ma le ituaiga 2 maʻisuka i Isaraelu, o le augatupulaga aupito lata mai o fualaau faasaina ua faʻaaogaina:

  • Metformin (gdukofazh) - e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise i le mamafa o tagata, ma le faʻaaoga tatau e itiiti lava aʻafiaga o aʻafiaga.
  • O sauniuniga o Sulfonylurea (glyburide, glipizide, glimepiride) e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini.
  • Meglitinides (repaglinide, nateglinide) e fesoasoani foi i le gaosiga o le inisalini, ae ia i ai se taimi pupuu nai lo sauniuniga o le sulfonylurea
  • O le thiazolidinediones e faʻapupulaina ai foi le lagona o le tino i le inisalini. Mafaufau ia i latou o fualaau lua laina lua.
  • DPP-4 inhibitors (sitagliptin, saxagliptin, linagliptin) o fua o le suka e maualalo le suka e le afaina ai le maua o le mamafa.
  • SGLT2 inhibitors o vailaau sili ona lata mai o le maʻisuka, o le masini o le gaioiga o loʻo faia i luga o le puipuia o le kulukose mai le toe gauaʻiina e gaʻo i totonu o le toto pe a maeʻa le filtration.

Suʻeina o le maʻisuka inisalini

Faʻamaumauga i le taimi nei i Isaraelu e talitonu o le inisalini e le tatau ona faʻauigaina o se mulimuli mulimuli, ae sili atu i le taimi muamua. O se inisalini filifilia saʻo e mautinoa ai le lelei o le olaga, le mafai ona taʻalo taʻaloga, ma le leai o ni faʻafitauli.

E tele ituaiga o inisalini, i Isaraelu e ono ituaiga autu:

  • ose inisalini vave, ma le umi o le 4 itula,
  • ose inisalini umi-taimi e manaʻomia ai le pulega 1 taimi i le aso,
  • inisalini puupuu, e oo atu i le 8 itula,
  • vavalalata, umi-gaioiga i taga e oo atu i le 30 itula,
  • lua ituaiga fefiloi ma se tuufaatasiga o galuega uumi, puupuu, ma le vavalalata.

Saini mo togafitiga

Paina o le inisalini o Isaraelu

O le tele oo tatou tagata maʻi na o mai i Isaraelu e faʻapipiʻi se pamu insulin. O se auala fou ma faigofie tele mo le puleaina o le maʻisuka, aemaise lava mo tamaiti ma tagata talavou. O le lauiloa o le pusa o le insulin e tupu, ma o le masini insulin pump o le OmniPod, lea e leai se pusi e faatapulaaina ai le fegasoloaiga, aemaise lava i manaoga i Isaraelu. Ina ia faʻapipiʻi se pamu insulin, e tatau ona e sau i Isaraelu mo le 7 aso, alu i faʻataʻitaʻiga, alu i le faʻapipiʻiina o le masini ma ia iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga. E mafai ona e faʻapipiʻi lenei faiga ma se tafaoga sili. Faʻalapotopotoga o femalagaiga e aofia i totonu o le faʻafeagaiga o le telefoni a Izmed.

O le tau o le faʻapipiʻiina o se kapili insulin i Isaraelu e mai le 1,500 i le 6,000 tala, faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga ma isi mea.

Togafitiga Tomaʻi mo le maʻi suka

Afai e le fesoasoani togafitiga, o le maʻi ua faatonuina se taotoga. O le taotoga e aofia ai le taotoga o le taotoga poʻo le gasegase o taotoga. O lenei ituaiga o taotoga e aofia ai le faalavelaveina o faailo i le pancreas. E le gata i lea, i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina se gaioiga e togafitia ai meaʻai.

Ua faamautinoa e fomai tipitipi Isaraela e faapea o tagata gasegase uma e faatea ese fualaau faasaina. O le aafiaga o ia gaoioiga e tumau mo se taimi umi - sili atu ma le sefulu tausaga.

Fesuiaiga o le Islet Cell (Edmont Protocol) - O se auala fou e togafitia ai le maʻisuka, lea e na o le salalau. O le faʻamatalaga mo sea ituaiga taotoga o le maʻisuka ituaiga I ma se umi umi o le silia ma le 5 tausaga, o le i ai o faʻafitauli. O le taua o le taotoga o le faʻaaogaina o suauu pancreatic maloloina mai se tagata ua maliu. O le tausaga talu ona maeʻa le taotoga, o le manaʻomia o le mataʻituina o le maualuga o le suka, e leai se aoga, ae o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o fualaau oona e puipuia ai le teenaina o suauu foai. O le mea moni, o tekinolosi ua faatoa tulaʻi mai e faʻalavelave ai i le malosi o le faʻaogaina o le tino e faʻaalia ai sela o isi tagata ma faʻaalia se tali atu ia i latou. O le mea lea, e mafai ona ufiufi siaki foaʻi i se gel faapitoa. O lenei auala e le masani, ma e na o nai falemaʻi i Isaraelu ma i le lalolagi o le a mafai ona faia lenei togafitiga.

O togafitiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai le togafiti o le maʻisuka i Isaraelu ma siama.

I le tulaga o faʻafitauli o le faʻamaʻi, e ono mafai foi ona ofoina atu se suʻega i isi eria: faʻasologa o le neurology, nephrology, ophthalmology or cardiology.

Togafitiga Metotia mo le ituaiga 1 ma le Type 2 Tisuka i Isaraelu


I le taimi nei, e lua ituaiga o faʻamaʻi: maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua. O le ituaiga muamua o gasegase ua taʻua o se faʻamaʻi o tagata talavou ma faʻanoanoa.

E tupu pe a le lava le insulin i le toto o le tagata maʻi. E faʻapea foʻi ona faʻamaonia i se soliga ogaoga o ituaiga uma o metabolic processes ma le tele o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo. E tatau ona maitauina o le maʻi na maua i le tele o tausaga ma e matua faigata lava.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona mafua mai i maʻi ma tuutuuga e pei o vailaʻau faʻamaʻi pipisi, galuega le puipuia o le tino, oona ma toxins, ma le gasegase o vailaʻau.

Ae o le ituaiga lona lua o le faʻamaʻi, e aʻafia ai na tagata o loʻo fia maua. O le mea moni, o lenei vaega o tagata ua uma ona laiti (gasegase o endocrinologists ma lenei ituaiga o suka suka mai le tusa o le fasefulu tausaga).

O le ituaiga lona lua o le faamai e mafua ona o mea e matua faaitiitia ai le lagona o le tino i le inisalini. E aofia ai mea nei:

  • mamafa mamafa
  • ituaiga faʻamaʻi pipisi (aemaise lava o le maʻisimune diabetes mitusitus),
  • faʻalavelave faʻafitauli
  • maualuga le toto maualuga
  • suʻesuʻega
  • o le tele o meaʻai gaʻo-o loʻo aofia ai meaai i le taumafataga,
  • le lava le fiber i aso taʻitasi meaai paleni,
  • afaina o vaʻa toto ma atherosclerotic (cholesterol) plaques,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa (glucocorticosteroids, diuretics, vailaʻau e maualalo ai le toto ma vailaʻau faʻasaina).

O le maʻisuka situs ua iloagofie foi pe a le mafai ona iloa mafuaʻaga o le amataina o le maʻi. I le taimi nei, e tele laasaga o togafitiga e iloga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le maʻisuka 1 o le maʻisuka e foliga mai e aunoa ma se faʻapitoa e aunoa ma ni mea muamua. O le mafuaaga lena e leai ai ni ona vaega o le atinae.


O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e i ai tikeri faapitoa:

  1. malamalama. I lenei tulaga, o le maʻi na mafua mai, o le mea lea, o le kulūkose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e 8 mmol / l,
  2. avega. O loʻo faʻaalia i faʻamaoniga o le kulukose i le toto, lea e tusa ma le 7 i le 15 mmol / l,
  3. mamafa. O le vaega mulimuli, pe a oʻo le maualuga o le kulukose pe a ma le 15 mmol / L.

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi matautia:

  1. galala ma le mago o le mucous membranes o le vavagana o waha,
  2. faʻaauau faifaipea
  3. sasaina o le paʻu, aemaise lava i le eria o le tino i fafo,
  4. ogaoga o le ulu tiga ma masani ai ona i ai le vaovao,
  5. lagona o le tingling, afaina ma mamafa mamafa i pito i lalo. E masani lava, e gasegase tagata gase ia latou maso o latou tamai povi,
  6. vaivai, le mautonu, ma isi tulaga lelava moe,
  7. faʻanoanoa vaaia,
  8. e masani lava ona faitio le tagata maʻi i se mea faapea o se "ie paʻepaʻe" i ona luma,
  9. manuʻa faʻaleagaina vave, ae o faʻamaʻi pipisi e umi se taimi,
  10. leiloa o le mamafa ma le manaia lelei,
  11. toʻaga i le malosi,
  12. Faʻaitiitia le vevela o le tino: i le maʻisuka e masani lava pe tusa ma le 35 tikeri Celsius.

O le mea muamua lava e tatau ona e iloa e uiga i tomai faafomai o Isaraelu - togafitiga o le maʻisuka e amata i se suʻesuʻega taugofie, lea e aofia ai le aoina o le toto mo le auiliiliga i se tagata maʻi.

O se falemaʻi faʻapitoa mo le togafitiga o se faʻamaʻi i totonu o se atunuu tuʻuina atu o loʻo avanoa i falemaʻi uma o le setete. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi soʻo se nofoaga tutotonu.

Peitai, e ui lava i lea, o le filifiliga a se fomaʻi, ae le o se fomaʻi, e faia se sao taua i le togafitiga o le maʻi. Aʻo le i faia le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona maua se faʻailoga faʻapitoa i Isaraelu.


O faʻamaʻiloga e aofia ai nisi o laasaga:

  1. suega o le kulukose toto,
  2. Glucose toleni test
  3. suʻesuʻega urine mo le suka ma le acetone,
  4. isi suʻesuʻega e faʻatatau i luga o faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻafitauli.

Faatasi ai ma faʻafitauli e sili ona tulaʻi mai o nephropathy, retinopathy, neuropathy, micro-ma macroangiopathy, faʻapea foi ma le vae o le maʻisuka.

Inisalini ma togafitiga fualaau faasaina

O se metotia o togafitiga faʻatasi ai ma le insulin (o le hormone o le pancreas o le tupuaga o le mea na tupu) e faʻaaogaina e togafiti ai se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, pe a le lava le suiga o le olaga poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka toto. E faʻaaogaina foi e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1.


I le taimi nei, e tele ituaiga o togafitiga o inisalini:

  1. masani. O lona uiga o le faʻaaogaina o inisiua e faalua i le aso. O loʻo faʻaalia mai mo le maʻisuka ituaiga 2,
  2. ogaoga masani. E manaʻomia i le togafitiga o se faʻamaʻi o le ituaiga muamua. O le masaniga ogaoga e seasea lava ona faatonuina mo le ituaiga lona lua o faamaʻi.

E fautuaina e faʻaaogaina fualaau faasaina i aso uma, a itiiti mai faalua i le aso. Afai e mafai ona e faʻaogaina se masini e pei o se tui insulin, ona e manaʻomia lea.

Faʻafeiloaʻiga o le Islet cell


O tagata tomai faapitoa mai Isaraelu oe na maua ni avanoa fou i togafitiga o le maʻisuka. O loʻo latou faʻapipiʻiina ia motu faʻamaʻi i gasegase ma puaa.

Afai o le tagata gasegase e totoina ma ni maile o le pancreas, ona faʻaaogaina loa lea o le manaʻomia mo le faʻaauauina pea o le inisalini.

Talu ai ona ua lagona e le fomaʻi le le lava o foaʻi totoga, o se taunuuga o le tele o suega, na tonu ai i suauu o le alagaina o meaola i tagata.

Faiga faʻavae

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


I lenei auala, o le maʻisuka e togafitia i Isaraelu, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

O le gasegase o le gasegase ma le gasegase e maua ai se aoga aoga i le gasegase o le faamai.

O loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi auai i le toesea o le tino ile tali atu i togafitiga ua tuʻuina atu. E le gata i lea, o le taotoga ua faailoa mai mo le sili atu o le mamafa o le mamafa o le 50 kilokalama pe sili atu.

O se suiga taua i meaʻai o le mulimuli lea i se taumafa faapitoa e le aofia ai toetoe o meaola uma mai manu mai meaai. Ae o fualaau aina e mafai ona 'ai i le tele o mea.

Faiga fou


I le taimi nei, pe a faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi i aso nei i totonu o Isaraelu, o le tagata maʻi e ofoina atu le togafitiga o le toto.

Peitai, e ui i lea, e oʻo mai i le taimi nei o lenei togafitiga faʻapitoa e faʻamasinoina ma e naʻo le maliega a le tagata maʻi e faia.

O le faʻasalaga lava ia e aofia ai le mea moni o tagata tomai faapitoa e faia faʻataʻitaʻiga o sima sima o loʻo aofia i le gaʻo ponaivi. Afai i le taimi muamua e tusa ma le 30,000 sela na aoina, a maeʻa ona ola i lalo o fale suʻesuʻe, o le numera o le a oʻo atu i le 300,000,000.

Aiseā e sili ai ona lelei le togafitia i fafo: tulaga lelei ma tulaga o falemai a Isaraelu

I le taimi nei, ua iloa ai o le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e tatau ona faia i totonu tonu o Isaraelu mo le mafuaʻaga o lenei atunuu o se taʻitaʻi i le taua faasaga i lenei faʻamaʻi. E le gata i lea, o fomaʻi e faʻaaoga togafitiga faapitoa, e aofia ai le tele o metotia.

E mafai ona faʻamalolo atoatoa le faʻamaʻi?


O le maʻi suka o se maʻi taatele e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia.

I le taimi nei, o Isaraelu o le togafitiga o loʻo sili ona lelei ma aoga.

O le tele o tagata na mauaina togafitiga i lenei atunuu na mafai ona faʻalauteleina o latou olaga ma faʻaleleia ai a latou faailoilo lelei.

Tala o le Maʻisuka

O tagata na togafitia i falemai i Isaraelu e matua lelei lava e uiga i togafitiga.

Latou te fai mai o le maualuga o aʻoaʻoga a fomaʻi, auaunaga lelei, tekonolosi faʻaonaponei ma masini - o nei mea uma e mafai ai ona suia le olaga o le tagata maʻi mo le lelei.

Ae ao lei tuuina atu se aofaiga tele mo le togafitia o le maʻisuka i Isaraelu, e tatau ona e mautinoa o agavaa o se tagata tomai faapitoa.

O le mafuaaga o le maʻisiologia i le maʻisuka ituaiga 1, o fomaʻi Isaraelu e iloagofie tele:

  • le lelei
  • elemene leaga
  • inupia
  • mamanu
  • lapisi
  • gasegase tino
  • maʻi o le pancreatic
  • manuʻa
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le tele o mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e foliga mai e leai se tasi oi latou na o le pau lea o le mea saʻo, tasi. E ui lava i le faʻateleina o le maʻisuka, e le o iai ni faʻamatalaga e le mafaamatalaina e le saienisi faafomaʻi i mafuaʻaga o lona maʻi. O le mea lea, o suʻesuʻega faafomaʻi o nisi taimi e tumau i le maualuga o manatu.

I se tulaga faapena, e tatau ona e suʻe mo se fomaʻi ua iai le poto masani ua faʻamaonia lona faʻamaonia i le lalolagi. O se gasegase tuga e manaʻomia ai se auala ogaoga i le siakiina ma le togafitiga ma mea talafeagai ma tulaga faʻapitoa. A leai, o le a tupu taunuuga ogaoga.

I le tele o faʻafitauli, e iai:

  • retinopathy (faʻaleagaina o mea faʻataʻitaʻi e mafua ai le tauaso),
  • microangiopathy e mafua ai le atherosclerosis ma le thrombosis,
  • nephropathy e taʻitaʻia ai le le mafai ona faʻaaoga,
  • arthropathy (faʻaleagaina faʻatasi),
  • neuropathy (polyneuritis, paresis, paralysis),
  • encephalopathy (faʻalavelave i le fausiaina o le fatuga ogatotonu).

O afea e tatau ai ona ou ilia le faailo?

O faʻafitauli autu o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

  • faateleina le galala
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • paʻu o le mamafa e ui lava i le tele o taumafa,
  • le lava, vaivai, ita.

O nei faʻaaliga e mafua ona o le le lava o le malosi o le malosi i le tino. E moni, i tulaga o le le lava o le inisalini, e le na o le gaʻo o le tino, ae o le muscle foi ua vaeluaina.

Talosaga vave i tagata tomai faapitoa o Isaraelu e mafai ona suia uma le tulaga leaga o le olaga o le mai.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 i Isaraelu

O suʻega o le toto ma le tele o suʻesuʻega i fale tekonolosi tekonolosi i totonu o Isaraelu ua mafai ai ona e suʻesuʻe lelei le ituaiga o togafitiga ma le laasaga o le faʻafitauli o faʻamaʻi. C-peptide, tino o le ketone, glucose concentration, antibodies ma isi faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia e mafai ai ona filifili le togafitiga sili ona lelei. O le aoga o togafitiga i falemaʻi a Isaraelu e maua i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, faʻapipiʻi i se taumafataga faapitoa, ma saunia le tagata maʻi mo le tauivi mo le soifua maloloina.

E tele le taulai atu i le atiaeina o tomai o le puleaina o fualaau faasaina ma le fuaina o le kulukose. O tagata maʻi ma o latou aiga e aoaoina. Faʻamatala faʻamalamalama lelei e fomaʻi ia mataupu faavae o togafitiga ma le tutoatasi e aunoa ma le aufaigaluega faafomaʻi.

O le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 i Isaraelu e maua ai ni iloiloga lelei, e mafua ona o le lelei o le umi o iuga.

O le fati masani o le gaosiga o mea i totonu o le tino o le faavae lea mo le togafitiga o le inisalini i Isaraelu. O injections e matua faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le umi o le gaioiga. O se tasi oi latou e faaumiumi i le aso. Aʻo leʻi 'ai, o le fua o le vailaau faʻataʻitaʻi e faalagolago i le aofaʻi o meaʻai gaʻo ua fuafuaina mo le taumafa.

O le tui o le inisalini, faʻaogaina lelei i Isaraelu, ua manatu o se avanoa talafeagai i auala o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. O lenei filifiliga e aofia ai le tofiaina o vailaʻau faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

O le vailaau e tuʻuina i totonu o le toto i tamai atumaga. O le aoga sili o le masini o le leai lea o fesuiaiga i le kulukose ona o lona vave faʻaaogaina. E talitutusa foi le taua o le vavalalata o le metotia ma le faatuatuaina o le suka.

O le masini e faʻaitiitia le aofaʻi o paʻu paʻu i le 12 taimi ma e tele isi mea e manaʻomia. O le faʻaaogaina o le faʻatulagaga e sui tasi i aso uma 3. Ua faʻapipiʻiina i le masini komepiuta e fua saʻo le fualaau o vailaʻau.

E tusa ai ma le mea tatou te iloa, o le faafitauli sili ona ogaoga i lo tatou taimi o le aʻafiaga o le popole i le soifua maloloina. Afai o le taua faasaga i siama e tele lava ina manumalo, ona leiloloa lea o le tau faasaga i le popole. O le ogaoga o le mafuaʻaga e afua ai le faʻalavelave popole o le tino e faʻalavelaveina ai le gaosiga o le inisalini ma faʻalautele ai le faʻasaʻoina o suga mai le nofoaga. I lalo o ia tulaga, o le pancreas atonu e le lelei.

O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i Isaraelu ua faia i le amanaia o lenei sootaga o le pathogenetic.

FAʻAMATALAGA MA TALOSAGA

Afai ei ai sau mea e faʻaopopo i luga o le autu, pe mafai foi ona e faʻamatalaina lou poto masani, taʻu mai ia i matou manatu pe manatua.

E MAUA TULAGA FAATINO, FAAFITAULI FAAPITOA FAAPITOA

I le tele o atunuu o le lalolagi, o le tulaga o le atinaʻeina o vailaau e le mafai ona faʻatoʻilaloina maʻi o tane, o le mea lea, o le aʻafia o tagata gasegase i falemaʻi o Isaraelu o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi. I Isaraelu, o metotia eseese e faʻaaogaina i le togafitiga o le prostate, lea e masani ona faʻaaogaina: faʻamalosi le laser, hyperthermic therapy ma mea Thermospec, ma vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o le prostatitis i Isaraelu, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma taunuuga o le faʻamalosia i luga o se nofoaga faapitoa. Trichomonads, viruses, melegi ma isi punavai o faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma sui soʻo, o lea e taua ai le filifilia o fualaau faʻatau. O le ae aʻoaʻo atili e uiga i avanoa o togafitiga i fafo atu o le kamupani "MedExpress".

Tuua Lau Faamatalaga