Roxer Cholesterol Remedy

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka i aso nei o loʻo faʻaalia ai se faafitauli matuia i le sosaiete faʻasaienisi o le lalolagi, talu ona oʻo i le 7% o le faitau aofai o tagata o le lalolagi. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo atoatoa ma e sili ona matautia ona o loʻo mamafa i maʻi faʻamaʻi. O le tele o taimi, i totonu o nei tagata gasegase, e pagatia le tino o le cardiovascular, lea e fesootaʻi ma le faateleina o le cholesterol i le toto, faʻamaʻi ma le faʻasalaina o vaʻa toto i paʻu.

Ae o le maʻisuka na o ia e le o se faʻasalaga, ona ua atiae e le au saienitisi metotia lelei mo le faʻamautuina o le tulaga o le maʻi ma tausia lona ola i se tulaga lelei. Mo lenei mea, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i se meaʻai, faia ni faʻamalositino faʻapitoa ma suʻe vailaʻau taʻitasi.

Talu ai nei, na faaaoga ai statins i togafitiga faafomaʻi e tau ai le maʻisuka. Ae ui i lea, o lo o finau pea fomaʻi e uiga i le lelei ma le le aoga o nei vailaʻau, talu ai o se lisi matagofie o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai fomaʻi ma tagata gasegase e uiga i le talafeagai o le faʻaaogaina.

Cholesterol ma le maʻisuka

Ua leva ona maitauina e saienitisi le faalagolago o le faateleina o le toto toto ma le cholesterol. I le taimi o le maʻisuka, o le glucose o loʻo faʻateleina le faʻatupulaia, ae mafua ai le faateleina o lenei lipid e le saʻo, ae leai. Talu ai o loʻo i ai se suiga i le vailaʻau o le toto i totonu o nei tagata gasegase, o gaʻo ma le ate o loʻo mafatia pea, ma o le mea lea e mafua ai le faateleina o le cholesterol.

E oʻo atu i le 80% o lenei vailaʻau e maua mai i le tino o le tagata, o le totoe 20% e sau mai le 'aiina o meaai. E lua ituaiga o triglyceride:

  • suavai suavai ("lelei"),
  • se tasi e le soloia i le vai ("leaga").

O cholesterol leaga e mafai ona faaputuputu i luga o puipui lapoa, e fai ai mafolafola. O le iʻuga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o lē ua tele mea e maua i lenei lipid i totonu o le toto, ei ai tulaga matautia o le atiaʻe o le atherosclerosis, o se masani masani o le maʻisuka. E le gata i lea, o pusa o le cholesterol e oʻo atu ai i le vavalalata o le moega lapoa ma le faʻaitiitia o le tafe toto. O suiga faapena i le tino e mafai ona afaina ai le paʻu poʻo le fatu.

Mo mafuaʻaga nei, e taua tele mo le maʻisuka e pulea ai le cholesterol toto, lea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular. Mo nei faʻamoemoe, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, aemaise lava pe a faʻamaonia i le ituaiga 2, o loʻo faʻatulagaina ai fuainumera o se vaega o togafitiga faʻapitoa. O la latou faʻatagaga e mafai ai e oe ona tumau le gaioiga masani ole lipid metabolism, lea e mafai ai ona aloese mai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina.

O a fuainumera ma pe faapefea ona latou galulue

O tulafono o se kulupu o fualaau oona e maualalo le lipid-e faʻaitiitia ai le cholesterol toto. O le faiga o la latou gaioiga e pei ona taua i lalo: o statins e taofia ai le gaioiga o se enzyme e taua o le HMG-CoA. O le aʻafiaga lenei e nafa ma le biosynthesis lipid i totonu o potu o le ate. Pe a poloka lenei enzyme, o le suauu o le cholesterol i le ate e matua faʻagesegese. O le galuega autu lenei o statins.

O le mevalonic acid foi e aofia ai le faia o le cholesterol. O ia o se tasi o uluai sootaga i lenei faiga. O tulafono e taofiofia ai ona uiga, o le mea lea, o le gaosia o lipids ua faaitiitia foi.

Ona o le faʻaititia o lona maualuga i le toto, ua faʻaaoga ai le masini e totogi ai: o faʻamau i luga o sela e sili atu ona maaleale i le cholesterol. O lenei mea e saofaga i le faʻamalosia o lona sili atu i sui o tagata talita ma, o se taunuuga, o le cholesterol o loʻo i totonu o le toto ua faʻaitiitia.

E le gata i lea, o vailaau o lenei vaega e iai se faʻaopoopoga o le tino:

  • faʻaitiitia le faʻamafanafana lemu i totonu o vaʻa, lea e fesoasoani e faʻasaʻo ai ia papatusi,
  • faʻataga oe e faʻaleleia faiga faʻasolosolo i le tino,
  • saofagā i le totoina o le toto, ma mafua ai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻavaeina o maʻalaʻau i totonu o le toto toto,
  • lagolagosua i atherosclerotic plaques i se tulaga malulu, pe afai ei ai se tulaga lamatia itiiti o le teteʻa
  • faaitiitia le inu o le intestinal o le cholesterol mai le taumafa o meaai,
  • e faʻaleleia ai le gaosia o le oxide faʻamalolo, lea e faʻafefe ai vaʻa e faʻafilemu ai ma mafua ai ona maualalo le faʻalautele.

Ona o le aʻafiaga o aʻafiaga, ua faʻataʻitaʻiina ai fuainumera ina ia puipuia ai le stroke ma le fatu o le fatu, latou te faʻatagaina oe e toe vave faʻaleleia pe a maeʻa se fatu fatu. O lenei vaega o vailaʻau e taua tele mo tagata gasegase ei ai le atherosclerosis, talu ai e mafai e le statins ona toe faʻafouina le mimitila (i totonu) o toto toto, aemaise lava i le vave amataina o le maʻi, pe a le iloa e le tagata ni faailoga o le atherosclerosis ma e le mafai ona togafitia, ae ua amataina le lafoina o le cholesterol i luga o puipui. Tuʻu atu i tagata maʻi ma le maʻi suka ma isi faʻamaʻi e faʻaalia i le tele o le aʻafiaga o le atiaʻe o le atherosclerotic pathologies.

Tulafono ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi, lea e faʻaalia i le tele o faʻamaʻi pipisi. O aʻafiaga sili ona taatele o faʻamaʻi o le cardiovascular system, lea e foliga mai i tua o le faʻaleagaina ma le taina o toto toto. Ae ui i lea, o le tausiga lelei, lelei ma le umi o le ola e mafai ona faaleleia. O se tasi o fualaau oona e faʻaleleia ai togafitiga faʻasolosolo i le tino o fuainumera. Latou te fiafia e aafia le gaʻo gaʻo, lea e sili ona taua mo le ituaiga faʻamaʻi lua.

O le galuega autu a nei vailaʻau, lea latou te faia mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le taofia lea o le atinaʻega o faʻafitauli mai le cardiovascular system: stroke, heart attack and atherosclerosis.

Fautuaga a le lalolagi, Europa ma fale faʻafomaʻi faʻapitoa i luga o le tuʻuina atu o fuainumera mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaaogaina i le tele o tagata gasegase i lenei faʻafitauli:

  1. O tulafono o le filifiliga muamua lea pe afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maualuga le maualuga o le cholesterol LDL i le 2 mmol / L.
  2. Mo le maʻisuka ua maua i le maʻi fatu fatu, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻamalosia tusa lava pe o le a le vaega muamua o le lipids i totonu o le toto.
  3. O togafitiga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le maua i le siakiina e tatau ona faʻamaonia pe a oʻo i le maualuga o le cholesterol maualuga e maualuga le 3.5 mmol / L.
  4. I mataupu e togafitia ai togafitiga faʻatasi ai ma fuainumera i le maualuga o faʻatagaga o gaʻo e leʻi oʻo atu i le maualuga o triglycerides i mea masani (itiiti ifo i le 2 mmol / l), o le togafitiga e faaopoopo i le nicotinic acid, fibrates poʻo le ezetimibe.

O a fuainumera sili ona lelei mo le maʻisuka

I togafitiga faʻapitoa o ia ituaiga gasegase, e masani ona faʻaaoga e fomaʻi Rosuvastatin, Atorvastatin ma Simvastatin. Afai e te faatusatusa nei fualaau faasaina e tolu, ona avea loa lea o le fualaau fou o le gaosiga fou, Rosuvastatin, e avea ma taitai e le mafaatusalia. E sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le maualuga o le "leaga" cholesterol - e 38%, ma e tusa ai ma nisi o punaoa, o lenei fuainumera e oʻo ile 55%. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o lipids e mafai ona sosolo i le suavai e faʻaititia i le 10%, lea e aʻafia ai le gaʻo atoa o le gaʻo i le tino.

Simvastatin ma Atorvastatin e laʻititi lava i tua o nei faʻaʻailoga. O le muamua maualalo le maualuga o le maualuga o le triglycerides e 10-15% ("leaga" cholesterol ua faaitiitia e 22 points), ma le lona lua - e 10-20% (o le maualuga o gaʻo vaivai e faaitiitia i le 27 points). O faʻamatalaga faapena na maitauina i Lovastatin, lea e masani ona faatonuina e fomaʻi Rusia.

O se uiga lelei o Rosuvastatin o lana molimau o loʻo i ai se maualuga o le C-reactive protein - o se mea e faʻaalia ai le mumū tumau i totonu o vaa. O le mea lea, o le rosuvastatin e mafai ona sili atu ona lelei le tuʻuina atu o pusa o loʻo i ai i se tulaga mautu.

I falemaʻi, o lenei vailaʻau e mafai ona maua i lalo o igoa tau fefaatauaiga nei:

O le lua sili ona lauiloa ma faʻamalositino - Atorvastatin - e mafai ona maua i lalo o igoa nei:

  • Atorvastatin Canon,
  • Atomax
  • Atoris
  • Liptonorm,
  • Liprimar
  • Tulip
  • Torvacard.

Ina ia malamalama lelei i le aoga ma le aoga o fuainumera, e mafai ona e mafaufau i ai mai le vaaiga o augatupulaga o fualaau faasaina:

Igoa faavaomaloSimvastatin, Lovastatin, PravastatinFluvastatinAtorvastatinRosuvastatin FeʻauFaamatala atu i vailaau masani. Le aoga tele i le tuʻuina atu o triglycerides i le toto.Se vailaʻau faʻamaʻi faʻatasi ma le umi o le taimi o gaioiga. Pe a faatusatusa i le augatupulaga muamua, o lona uiga o le faateleina o le mamafa o le mea galue i le toto.O se vailaau gaosiga, e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol, ae faateleina ai foi le maualuga o le suavai suamalie.O se vailaʻau gaosi, o loʻo faʻaalia e se faʻalautelega o le saogalemu ma le lelei.

Aua e te manatu o na tulafono masani e sili atu le saogalemu nai lo tagata gaosia. E tusa ai ma nisi o lipoti, o loʻo i ai muamua aafiaga sili atu nai lo fuainumera, e aofia ai "kemisi".

E taua le mafaufau o fuainumera uma o faʻamatalaga, o lea e le mafai ai ona e filifilia fualaau faasaina ia oe lava. O nisi oi latou e ono iai ni faʻasesega eseese, o lea aua nei e fesili i se fomaʻi e faatonu oe i le fualaau sili ona lelei i lou manatu. I tulaga taitasi, o le togafitiga e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i uiga o le tino maʻi.

O a fualaau o le a fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2

O lenei ituaiga o le faamai e maualuga atu le lamatia o le faatupuina o maʻi fatu fatu - 80% e tusa ma le 40% mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo lenei mafuaʻaga, faʻasologa o fuainumera o se vaega o le togafitiga autu o ia ituaiga o gasegase. Latou te faatagaina le puipuiga muamua ma le lua o maʻi fatu fatu ma matua faateleina ai le tulaga o le ola o ia tagata. O le faʻaaogaina o fuainumera e tatau ona manaʻomia mo ia tagata gasegase e oo lava i mataupu pe a le maua i le maʻi fatu fatu poʻo le cholesterol o loʻo i totonu o tapulaa talafeagai.

I le tele o suʻesuʻega, na maitauina ai e faʻapea, mo le tele o tagata gasegase e iai le faʻamaʻi 2, o le fua o aso taitasi o fuainumera, lea na aoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, na maua ai ni taunuuga leaga. O le mea lea, i le togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le maualuga faatagaina o vailaau o fualaau oona o loʻo faʻaaogaina nei:

  • mo le atorvastatin ma le pravastatin, e le sili atu i le 80 mg le fua faatatau o aso taitasi,
  • mo rosuvastatin ma pravastatin - e le silia le 40 mg.

O le tele o suʻesuʻega o fomaʻi faʻasaienisi 4S, DECODE, CARE, HPS ma isi ua faʻavaeina se sootaga i le va o le faʻaaogaina o fuainumera i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaitiitia o faʻafitauli ma le soifuaga mai le maʻi o le fatu fatu ona o le alualu i luma o le maʻi. O le mea lea, na faaalia ai e Pravastatin iuga lelei - o le tino na paʻu i lalo e 25%. I le maeʻa ai o se taimi umi o Simvastatin, sa maua ai e saienitisi ia tali tutusa - tutusa lava 25%.

O se suʻesuʻega o faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o Atorvastatin na faʻaalia ai taunuuga nei: o le soifuaga o le tino na faʻaititia e le 27%, ae o le lamatiaga o le paʻu ua faʻaititia 2 taimi. O suʻesuʻega tutusa o Rosuvastatin e leʻi faʻasalalau, talu ai o lenei vailaʻau na foliga mai talu ai nei i luga o le maketi. Ae ui i lea, o saienitisi i totonu o aiga e taua le sili ona lelei i le tulaga o le faaitiitia o le cholesterol, talu ai ona ua oʻo atu i le 55% ona faailoilo mataalia.

E taua le iloa o le tulaga lenei e le mafai ona filifili pe o fea ia fuainumera e sili atu mo tagata mamaʻi i lenei ituaiga o le faamai, ona o le togafitiga e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le tele o uiga o le tino ma le vailaʻau o le toto.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ona togafitia ma o le faʻaaogaina o fuainumera e ono le maua ai se taunuuga vaaia mo le 2 masina. Na o le masani ma faaumiumi togafitiga ma lenei vaega o vailaau o le a mafai ai ona e lagona se taunuuga tumau.

Crestor poʻo Roxer: o le fea e sili atu mo le cholesterol?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maualuga o le cholesterol i le taimi nei o le atiina ae o le sosaiete o se tasi lea o faafitauli taatele i tupulaga matutua. I tausaga talu ai, o le i ai o le maualuga o le cholesterol maualuga ua faʻateleina ona faamaumauina i tupulaga laiti.

O mafuaʻaga mo le toe faʻafouina o togafitiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o popolega o le mafaufau i luga o le tino, o le soliina o aganuu, o le taumafaina o le tele o oloa e ono lamatia, ma o loʻo taʻitaʻia ai foi se olaga ola solo. O nei mea uma e faʻaosofia ai maʻi faʻaleagaina i le tino.

Ina ia faʻaitiitia le tulaʻi mai o tulaga faʻaleaga, e manaʻomia le filifilia o fualaau lelei ma lelei mo le togafitiga o le plasma cholesterol.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le tino, e masani ona fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vailaʻau o le vaega o statins.

E sili ona lauiloa o fualaau e lua o lenei vaega - Krestor poʻo Roxer.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nei fualaau oona e maualalo le lipid e gaosia e le gaosi oloa i le tulaga o laupepa mo le faʻafofoga tautala.

Ina ia faia togafitiga lelei, e tatau ona e fuafuaina Roxer poo Atorvastatin lea e sili atu, i le faaopoopo atu i lenei fesili, o tagata maʻi foi ei ai le fesili i le mea e sili atu nai lo Rosucard poo Roxer. O le tulai mai o nei fesili e fesootaʻi ma le maualuga lauiloa o nei tupe mo le lipid-lowering therapy.

O le faigata i le filifilia o fualaau lelei lelei o le aʻafiaga lea o latou uma i le tino o le maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, naʻo le fomaʻi ua mafai ona filifilia le filifiliga lelei o fualaau oona e tusa ai ma taunuuga o suʻega ma le amanaʻiaina o uiga o le tino o le tagata maʻi.

Vaega o fualaau faasaina Crestor

O le satauro o se vaifofo muamua lava ma le lipid-lowering properties. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia lelei le aofaʻi o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

O le vailaau oona o se faʻatagaina faʻatauvaga filifilia o le HMG-CoA reductase. O lenei enzyme e nafa ma le liua o le 3-hydroxy-3-methylglutarylcoenzyme A e vavalo ai, o le vailaau o le polycyclic lipophilic alcohol.

O le autu autu o le faʻamaʻiina o fualaau o le hepatocytes o le ate, lea e faʻatinoina ai le synthesis o le cholesterol ma le LDL catabolism.

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, o le faʻaalia o se togafitiga faʻapitoa e mataituina i le vaiaso e tasi talu mai le amataga o le pulega.

O le maualuga o le taunuʻuga e ausia i le faaiuga o le masina o togafitiga.

O le manava o le Crestor e faia mai le tino i se fesuiaiga e le suia o se vaega o feces. E tusa ma le 90% o le vaega galue o le fualaau faasaina ua mafua ona o le manava. O le 10% totoe o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo i le urine.

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se vailaau faʻamaʻi o:

  • le auai o se tagata maʻi i le hypercholesterolemia muamua e tusa ai ma Fredrickson,
  • o le tagata gasegase o loʻo iai le hypercholesterolemia faʻataʻitaʻi,
  • siakiina o le hypertriglyceridemia ogaoga i le tino o le tagata,
  • le faʻaaogaina o fualaau faasaina o se mea e faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis.

Pe a faʻaaogaina fualaau, o se mea e manaʻomia muamua o le tausia lea o se fualaau palapeti mataʻutia.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le Crestor o tulaga nei:

  1. Faʻasologa o le gase i le taimi galue.
  2. Faʻafitauli i le galuega a gaʻo.
  3. Myopathy
  4. Taliaina o cyclosporine e avea o se sui sooupu.
  5. O le taimi o le faʻataʻitaʻiga ma le susu.
  6. O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.

Ma le faʻaeteete, e faʻaaogaina vailaau pe a faʻamalosi le inisiua i meainu malosi ma i le tulaga o togafitiga i le matua, ma se tagata maʻi e sili atu ma le 65 ona tausaga.

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaalia i le tulaga o le faʻatulagaga tutusa o le tele o aso i aso taitasi.

E leai se vaifofo faapitoa, ma o togafitiga e faia pe afai e talafeagai le symptomatic, e taulai i le faatumauina o le galuega a le tino sili ona taua.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina, auala e faaaoga ai ma fua

O le elemene autu autu i Crestor o loʻo faʻapipiʻi. O lenei vailaau o loʻo i ai le faʻalogona o le lipid-faʻaitiitia. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o papa maʻalaʻau o loʻo i ai se vateatea atoa o vailaʻau faʻatemika lea e faia ai se matafaioi a ausilali.

O le tagofia o fualaau e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e mafai ona faʻatino i soo se taimi o le aso. O le laulau e faia i le tautala, e le o le galo ma fufulu ile vai na lava. Ole fua muamua fautuaina o le vailaʻau e 5 mg. Afai e manaʻomia, fetuunaiga i le metotia faʻaaoga e faia i le masina pe a uma le togafitiga.

Pe a filifilia se uluaʻi fua, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi suʻesuʻega a le tagata suʻesuʻe e uiga i mea o loʻo iai i le cholesterol i le plasma toto. E le gata i lea, pe a fuafuaina le metotia, e tatau ona iloilo le mafai ona iai aʻafiaga.

Pe a togafitia tagata gasegase o le Mongoloid, o le fua muamua o le fualaau oona e 5 mg.

I le tulaga o le tagata maʻi e faʻapitoa i le atinaʻe o le myopathy, ona faʻatagaina loa lea o le fua muamua o le vailaʻau

A faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, e mafai e se tagata maʻi ona oʻo i aʻafiaga itu.

O le tele lava o taimi, o aʻafiaga i le faʻaaogaina o Krestor e faʻaalia mai i le ogatotonu o le tino, o le gastrointestinal tract, skin, musculoskeletal system, ma le polokalama urinary.

Analogues o fualaau faasaina o vailaau nei:

  • Mertenil
  • Rosuvastatin SZ,
  • Rosart,
  • Tevastor
  • Rosucard
  • Rosicore
  • Rosulip,
  • Rustor
  • Roxer ma isi.

O le tau o Krestor ma ana analogues e mafai ona matua fesuiaʻi tele e fuafua i le itu o le atunuʻu ma le ituaiga o vailaʻau faʻatau mai se tagata maʻi.

O le taugofie, ae i le taimi lava e tasi, lelei le tutusa o le Crestor - Akort. O le tau o lenei fualaau faasaina e tusa ma le 511 rupu.

Pe a faatusatusa i le tau o le uluai fualaau o le tusa ma le 1,676 ru, e sili atu i le 3 taimi le maualalo.

Vaega o le fualaau faasaina Roxer

Roxera o se vailaʻau mamana malosi. O le elemene aoga autu o lenei vailaʻau o le rosuvastatin.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le i ai i se tagata maʻi o le hypercholesterolemia i ituaiga eseese - muamua ma fefiloi.

E faʻaaogaina foi Roxera i togafitiga o faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia e fesootaʻi ma le maualuga o le cholesterol i le plasma toto.

O tagata sili ona taatele ma lauiloa Roxer i tagata mamaʻi o fualaau faasaina e pei o Atoris ma Krestor.

I nei fualaau faasaina, o le vaega autu o loʻo galue malosi o le mea lava e tasi - rosuvastatin.

Roxera o se vailaʻau na faʻaleleia e tagata fomaʻi Rusia.

Roxera o loʻo maua i le pepa o loʻo fuafua mo le faʻafofoga tautala.

O fualaau o fualaau faasaina e ave leotele ma solo i lalo i le tele o vai.

O loʻo faʻaaogaina i le togafiti togafitiga e faʻaaogaina i togafitiga o Crestor.

O faʻamaoniga mo le faʻaogaina o tulaga nei:

  1. O le gasegase i le vaega autū poʻo le ausilali.
  2. O le taimi o le faʻagasologa ma le taimi o le susu.
  3. O le matua o le maʻi e oʻo i le 18 tausaga.
  4. O le tagata maʻi e maua i le lactose inelivema ma le le lava i le tino o lactase.
  5. Myopathy
  6. Faʻailoga o le Renal ma le ate.

I le tulaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona atiaʻe aʻafiaga e aofia ai le vevela, maʻi vevela, paʻu o le paʻu, jaundice, hepatitis, leiloloa o le mafaufau, tiga i totonu o le manava, malosi ma le manava, gasea, myopathy.

O faʻamaufaʻailoga autu o Roxers mo le vaega galue o:

Analogues o fualaau faasaina, o le tino o le vaega o statins, o Zokor, Vazator, Lipona. Lipostat, Apextatin ma nisi auala.

O le eseesega tele i le va o Crestor ma Roxer

Ina ia mafai ona tali le fesili e sili atu le lelei o Krestor poʻo Roxer, e manaʻomia le suʻesuʻeina o eseesega autu i le va o fualaau.

O nei vailaʻau uma e lua o le vaega lava e tasi ma e tutusa lava le malosi o le vailaʻau oona, o le eseesega i le va o fualaau oona o loo taoto i le tuufaatasiga o vaega fesoasoani o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau. O vailaʻau uma e lua e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipids i le tino maʻi.

Pe a filifilia se fualaau faasaina, o le eseesega o loʻo iai i le va o vailaʻau, lea e pei ona taua i lalo:

  1. E mafai e Roxer ona faʻaputuina se faʻafitauli faʻapitoa ma o le mea lea e faʻaalia ai le lelei o faʻalauiloa pe'ā faʻaaogaina le fualaau faasaina i le faaiuga o le vaiaso lona lua o le pulega. O le satauro o se vailaʻau lea e sili atu le saoasaoa o lana gaioiga, o le aafiaga e mafai ona maitauina i le aso lima o le faʻaaogaina o vailaʻau.
  2. Pe a ave Krestor i se maʻi, o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai. I le tulaga o le faʻaaogaina o vailaʻau mo togafitiga, e le o matauina sea itu.
  3. O se falemaʻi e mafai ona faʻaosoosoina le foliga mai o le polotini i totonu o suʻesuʻega o le toto, aʻo le faʻamatalaina muamua e le mafua ai sea solitulafono.
  4. O le satauro e mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, ma o vailaʻau faʻapitoa e faʻasaina mo le faʻaaoga seia oʻo i le 18 tausaga.

A faʻaaogaina le tasi ma le isi vailaʻau, o le taumafa faʻamalosi o le hypolipedymic ma le faʻaopoopoga o le gaioiga o le ate e manaʻomia.

Aʻo leʻi filifilia i luga o le filifiliga o se vailaʻau, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi ma faamasani i iloiloga a fomaʻi ma tagata gasegase e uiga i le tasi ma isi vailaʻau.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻasau mai e masani lava ona tuʻua e tagata gasegase e mafatia i le atherosclerosis. E tusa ai ma i latou, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafai ai e oe ona faʻalautele le taimi o le faʻamagaloina ma faʻaititia le numera o toe faʻafoʻi e tupu, ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i nisi o tulaga e aloese mai falemaʻi.

E tusa ai ma tagata gasegase, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e fesoʻotaʻi ma le mea e ono tutupu mai o le tele o itu aʻafiaga i se tagata maʻi. O sea aafiaga i le tino o le tagata maʻi e mafua ai se faamoemoega mamao o le mafutaga faalemalo o Krestor.

Pe tatau ona ou ave fuainumera o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aterol i lalo ifo o le cholesterol

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Aterol (Aterol) mai cholesterol - o se vailaau e fesoasoani e aveese ai mea vevela, faʻamaʻi mai le tino. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e amata ona galue vave. Ua i ai i luga o le aso lona lua ua iloa ai le taunuuga. Ona o le mea moni o le a sao vave le cholesterol, o le mamafa e vave amata ona faʻaitiitia.

E leai ni tagata e le faʻalogo e uiga i le "leaga" cholesterol. E matautia aua e mafai ona teuina i luga o puipui o toto toto, faia o pusa cholesterol. O i latou, i le itu, e oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto. O le cholesterol leaga o le mafuaʻaga lea o thrombophlebitis, strokes, heart attacks. I le aveina o Aterol, o nei faafitauli e mafai ona alofia.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le a le aoga o fualaau faasaina?

Aterol o se fualaau faasaina mo le tauina o cholesterol matautia. O le fualaau faasaina ua atiae mo le tele o tausaga. O le vailaau na pasia uma suʻesuʻega talafeagai ma ua faamaonia mo le faʻatau atu i Rusia. O le faavae o le fualaau faasaina o mea tau fualaau faasaina.

O faʻafitauli o le maualuga o le cholesterol e tupu tele i alii. I totonu o le tino o fafine, o se hormone faapitoa ua gaosia e fesoasoani e faʻamamaina ai le faʻasalaga. O le mea lea, mo tagata, o Aterol o se faʻaolataga moni. Aemaise lava ina ua mavae le 40 tausaga. Ole tele o vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faʻaititia ai faʻamaoniga o le faamai, aua le afaina ai mafuaaga o le maualuga o le toto. Ae o le cholesterol plaques o se tasi lea o mafuaʻaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system ma sili atu le mamafa. Aterol e aʻafia ai le mafuaʻaga autu o pathoces - cholesterol ma faʻaumatia loa.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e le tusa ai ma le tala o le ave o le vailaʻau Aterol, o ia gaioiga e tupu i le tino:

  • o faailoga autu o le toto maualuga e mou atu - o le tino, o le ulu, lele i mata,
  • cholesterol e amata ona faʻamavae pe a uma le fua muamua,
  • totoina o toto ua toe faʻaleleia,
  • toto toto e sili atu ona malosi, malolosi,
  • ua faʻafouina le metabolism, e aofia ai le lipid,
  • o le faagasologa o le metabolism telefoni e faaleleia,
  • gaʻo ua gaʻo
  • toto ma le toto e faʻamamaina (e leai se manaʻoga e faia se faʻataʻitaʻiga o le plasmapheresis taugata).

E le gata i lea, o le natura masani e mafai ai ona faʻaaoga e toetoe o tagata uma. O faatonuga mo le faʻaaogaina e fai mai ai e leai se faʻailoga, sei vagana ai le le faʻamaonia. O le isi avanoa e mafai ona e faʻatau e aunoa ma se faʻasologa. O fomaʻi fautuaina le tagofia o fualaau mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

O a faailoga e taʻu mai ai e manaʻomia e le tagata ona faʻatau se vailaʻau mo le toto maualuga:

  • vavao
  • vaivai, televave o le fatu,
  • soona inu tele, aemaise i le po,
  • mumu i foliga
  • oso i totonu o malumalu,
  • lagona masani o le le fiafia
  • popolega
  • mafaufau le mafaufau
  • faaitiitia galuega
  • lago i luma o ou mata
  • fulafula o laumata i le taeao,
  • numera o vae
  • nopolesi o lanu samasama i lalo o le paʻu,
  • tiga ma vaivaiga i vae i le taimi o faamalositino.

O le fualaau faasaina ua fautuaina e le gata i le tulaga o faailoga ua taua i luga, ae faapea foi pe afai o loo lamatia tagata:

  • Faʻasologa o aso uma.
  • Fuʻa.
  • Alu
  • Taumafa le lelei.

  • Totogi mamafa.
  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Soifuaga masani.
  • Faaaoga umi o fualaau (immunosuppressants, hormones).

Itū faʻatasi

Aterol e aofia ai vaega e pei o le Jerusalem artichoke extra, probioiotics, fibergam filogam:

  • Ierusalema outichoke extract. Faʻafetai i le tele o vaega e fausia ai le artichoke a Ierusalema, o le tino o loʻo i ai sona aafiaga lelei. Inulin e aoga mo i latou e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei vaega e aveesea mea oona mai le tino, e aofia ai le cholesterol. O le atisina o atisiliko a Ierusalema e sili atu ona faʻasaina ai le tele o siama ma faʻamaʻi. E galue o se mea e faaosofia ai le toto. E i ai mea e puipuia ai le ita.
  • Le faʻalavelave o mea faʻapitoa. O nei vaega e fesoasoani e faʻaleleia ai mea puipuia. Aveese elemene leaga, faaleagaina mea o mea leaga. Latou te faamamaina le toto mai le cholesterol, lymph mai mea oona. Tuʻu atu i le faʻavaveina o le gaʻo. Faʻavasega le microflora o le gastrointestinal tract, puipuia faʻamaʻi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol ma le suka.

  • Acacia fiber. E manaʻomia mo le saʻo lelei o le gaioiga o le fatu, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, ma le faʻasaʻoina o le vascular tone (malologa o puipui) i le tulaga o le maualuga o le toto. Latou te faʻavaveina le faʻaumatiaina o faʻamaʻi pipisi ma isi microorganisms. E i ai o latou aafiaga lelei i le ate, e faʻaleleia ai lipid metabolism.

I le faʻalavelave, o vailaʻau o loʻo aofia i le tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻatoagaina o le gaosiga o gaʻo, poloka o le gaosiga o faʻamaʻi pipisi, siama. Taofi le faagasologa o le pala. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le tuufaatasiga o hormones e faaleleia, o le gaioiga o totoga o le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract) ua faatelevaveina, o mea matautia ua tuufaatasia ua talepe i lalo ma ua leai.

Aterol o se fualaau faasaina lea e faʻamalosia ai le faiga saʻo o le gataifale, e faasaga i le talaaga o le toe faʻaleleia o microflora aoga.

Ina ia faʻamaonia le lelei o le fualaau faasaina, e mafai ona e asiasi i le fonotaga ma faitau iloiloga. O a mea e faʻailoga ai, e mafai ona e fesili i lau fomaʻi. Ae o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai faʻamatalaga e leai ni faʻasalaga. E leai ni aʻafiaga itu. E leai se vaisu e tusa lava pe a maeʻa le faʻaaogaina.

E mafai moni ona aveesea le mamafa?

Aterol o se fualaau faasaina lea e fesoasoani e le gata i le maualuga maualuga. Faatasi ai, e mafai ona e le maua le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai mafuaaga e lua - o le le paleni o meaai ma nisi o maʻi (e masani lava ona fesootaʻi ma le solia o taualumaga ole endocrin). I lenei tulaga, e le lava le taimi e maua ai le tele o enzymes e gaosia ai toxins. O se taunuuga, latou te nonofo i totonu o le tino ma ola lelei i luga o le togalaau oona, i le toto ma le lymph. O le mucosa o le intestinal "ua pipisi" ma toxins ma le slag ua avea ma mafuaʻaga o le gaʻo i le tino. O se taunuuga, e amata ona gaʻo le tagata.

I le suesueina o le tuufaatasiga o Aterol, e le faigata ona mateina pe a uma le puleaina, o le faamamaina malosi o le tino e amata e le gata mai le cholesterol, ae mai le toxins foi i luga o le mucosa o le intestinal. I le faʻaopoopoga, o le galuega o le ate e faʻapitoa.

O aʻafiaga tuʻufaʻatasiga o vaega o le vailaau faʻamalosi e galue ai le tino i se auala fou, e pei o le mata. O le mamafa e faʻaitiitia vave, ae e le afaina ma faʻalavelave ai le tino.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

O a mea e faʻaaoga ei latou oe faʻaaogaina e tusi ai le fualaau faasaina.

Elena Anatolyevna, 37 tausaga, Moscow

Po o le a lava le mea sa ou asiasi i ai, na o le na o ni iloiloga lelei e uiga i le fualaau faasaina. O le tau o se vailaau mo le maualuga o le toto maualuga e taugofie, ma o le tuufaatasiga ua faamalieina atoatoa aʻu. Sa ou filifili e faataitai le fualaau faasaina. O le mea moni, o le mamafa o le mamafa na mafai ona iloa i le aso lona tolu. Sa amata ona ia lagona le lelei, lele i luma o ona mata na mou atu. Na faia e le gaosiga se meafaigaluega sili ona lelei ma faafetai atu mo lena mea.

Alexander Stepanovich, 56 tausaga, Chita

Na fautuaina aʻu e lenei fomai i laʻu fomaʻi. Na maua e laʻu tama se faʻasalalauga lea tatou te faitau ai e le gata i faatonuga mo le faʻaaogaina, ae faʻapea foʻi ma iloiloga o tagata. E ui lava ou te le masalosalo e uiga i meafaigaluega i luga o le Initaneti, ae sa finau loʻu atalii ia ou taumafai capsules. Ou te fiafia lava i le meafaigaluega. Ou te manaʻo e toe faʻatonu. Ua ou lagona le sili atu ona lelei.

Julia, 43 tausaga, Moscow

Sa ou mulimuli i le fuainumera, ae i tausaga talu ai ua atili ai ona faigata ona fai lenei mea. E le gata i lea, o meaʻai e mafai ona afaina ai le tino. O le galuega autu pe a aveesea le mamafa o le faamamaina lea o le manava, toto ma le lymph. Sa ou talanoa i se tagata fai meaʻai. Sa ia suesue i faatonuga mo le faaaogaina, o le tuufaatasiga o le fualaau faasaina ma fautuaina mai ia te aʻu.

Naʻo le mea na tupu, na ou alu i le fonotaga, faitau i iloiloga ma filifili loa e faʻatonu. O le taunuuga e matua faamalieina lava. I le 2 vaiaso na leiloa 7 kilokalama! Ou te fautuaina tagata uma e mananao e aveesea le mamafa.

Anna Vasilievna, 58 tausaga, St. Petersburg

O maʻua ma loʻu toʻalua o ni tagata fiafia i fagakeke ma pusa fale. I o tatou tausaga, o meaai falai ua matua leaga lava. Ae e le mafai ona tatou faafitia i tatou lava le fiafiaga o le fiafia i se meaʻai suamalie. Na faʻafuaseʻi ona ou iloa faamatalaga i luga o Atherol i luga o nisi saite. O le tuufaatasiga o se mea moni, e leai se faʻailoga, ma sili atu ona taua, e talia le tau. Matou te fiafia lava i le mea faigaluega. Matou te lagona le 10 tausaga le matua.

Sergey Valerievich, 59 tausaga, cardiologist o le vaega sili ona maualuga

O le fofo e aoga tele mo faafitauli ma le maualuga. O vailaʻau faʻamalosi e faʻapipiʻi ai le kulupu e vave lava ona aveese faʻamaʻilapalapala, ave faʻamaʻi toxins. Ma o lenei mea ua faamaonia e le gata i suesuega na ou masani ai, ae faapea foi i loʻu aafiaga. Aʻo ave le kapoti, e sili atu ona lelei lagona o aʻu gasegase, o le a le faʻalavelave ai uiga o le toto maualuga. O aʻu, i le avea ai o se fomaʻi o le vasega maualuga, fautuaina le fualaau faasaina i tagata uma! Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. E le fautuaina e ave capsules pe afai ei ai se tali atu i se tasi o vaega. I isi tulaga, o le fualaau faasaina e matua saogalemu ma e le afaina.

O a fualaau oona e maualalo ai le cholesterol toto

Cholesterol o se vailaʻau porotini lea e gaosia e le ate. O lenei vaega e faʻaaogaina e fai ai le faiʻai, ituaiga o hormones: testosterone, estrogen.

O le faateleina o le maualuga o le porotini i totonu o le toto e taʻu mai ai ua afaina le ate. O le faʻapipiʻiina o pusa talo e fesoasoani i lenei tulaga. I totonu o se tino maloloina, o le vaega e ulu atu i le ate ma meaʻai ua liua i le suka. Latou te ulu atu i le gallbladder, ona ulufale atu lea i le duodenum, auai i le gasegase ma ua aluese mai le tino ma le fafagaina o meaai.

A oʻo mai le faʻalavelave o le talo, o le cholesterol e nofo i totonu o vaʻa. O se taunuuga o lenei mea, o pepa atherosclerotic e fai. Latou te faʻateteleina le toto, faʻamamoe vaʻa i totonu o vaa. O lenei mafuaʻaga e mafua ai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻaloga e mafai ona taʻitaʻia ai le fatu.

Vitio auiliili ma taua tele e uiga i le cholesterol

E tusa ma le 70 pasene o cholesterol uma e gaosia e le tino lava ia. E na o le tolu vaetolu o le vaega e sau faatasi ma meaai. A aunoa ma lea, e le mafai e le tino o le tagata ona galue.

O a fualaau oona e maualalo ifo

O le faʻavasegaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai lona maualuga i le toto e faalagolago i le faiga o gaioiga. O loo faatinoina e faapea:

O vailaʻau faʻalavelave e faʻalavelaveina ai le sifi o le "leaga" cholesterol:

Lagona le saoloto e fai au fesili i se tagata suʻesuʻe tumau i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻamatalaga. O le a mautinoa lava le tali. Fesili atu >>

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Tulafono - o se tasi lea o fualaau e sili ona aoga o lipid-faʻaitiitia le gaioiga. Latou te poloka poloka elemene o le cholesterol. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto e faaitiitia. O tulafono e saogalemu, ae e faasaina nai lo a latou metotia. O loʻo faʻatulagaina mo le faʻaaogaina i le afiafi (tasi i le aso), talu ai e maualuga le cholesterol i le tele e mafai ai i le po. O tulafono ua faatonuina mo le le mautonu o le finocrine gland, e aofia ai le maʻisuka. Latou te le aʻafia le metabolism o le carbohydrate. O le aʻafiaga o le aveina o fuainumera e mafai ona vaaia pe a mavae ni nai aso, o le maualuga o le iuga e mafai ona iloa pe a uma le masina. O fomaʻi ma gasegase e tuua ni iloiloga lelei e uiga i lenei vaega o vailaʻau.
  • Fureti o fualaau oona lea e faʻaititia ai le maualuga o triglycerides i le toto. I se tulaga maualalo, latou te faʻaititia le mamafa o le cholesterol. E faʻaaogaina mo hypertriglyceridemia tele.
  • Probucol o se vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol o ituaiga uma (lelei ma leaga). O le fualaau faasaina e le afaina ai le fua faatatau o triglycerides. Probucol faʻapupula le fua faatatau o le excretion o le vaega faʻamalama ma le talo mai le tino. O le aafiaga o le a matauina pe a mavae le 2 masina mai le amataga o le pulega.
  • Nicotinic acid - o lenei vailaʻau e aʻafia i vitamini B, lea e fesoasoani i le faʻaititia o le "leaga" cholesterol. O le vailaau faʻatele e faʻaitiitia ai le gafatia o le toto e fai ai ni fusi toto. Togafitiga ma lenei vailaʻau e faia mo se taimi umi. E faasolosolo lava, e tatau ona faateleina le metotia. Aʻo leʻi oʻo i le faʻaaogaina o le kulimi nicotinic, e le tatau ona ave mea inu vevela.

Vailaʻau faʻalavelave lea e faʻagesegese ai le faʻaaogaina o le "leaga" i le intestine:

  • O fualaau e taofia ai le aveʻesea o le cholesterol i totonu o le inumaga - o nei vailaʻau e faʻagesegese ai le faʻafefeina o se meaolatini i le taimi o le gaʻoina ma le aveeseina o meaʻai mai le tino, faʻaitiitia lona faʻamaualuga i le toto. Latou te faʻavaveina le tosoina o meaʻai kulimi, faʻaitiitia le manaʻo, lea e aʻafia ai le leiloa. O le fualaau sili ona taatele o le guar.
  • Sequestrants of acid acids - o nei vailaʻau e fusifusia ai mea aoga ma faʻafefea ona aveesea. E lagona e le tino le leai o se kulimi kulimi, ma o le taunuuga o le ate e amata ona faʻapipiʻiina le cholesterol lelei. E le mafai e le au filifilia ona afaina le fua faatatau o triglycerides i le toto.

O isi fualaau o le lipid-lowering o faʻamaʻoa e siitia ai le cholesterol lelei. E aofia ai:

  • Essentiale o se vailaʻau e faʻaleleia ai le malepelepe o le "leaga" cholesterol, e faʻamalosia ai meatotino o le cholesterol lelei.
  • Benzaflavin o se vailaau e maua ile vaega o vitamini B12. O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia ma le umi o vasega o le taliaina.

Laulaʻau vailaʻau

Suafa FualaauContraindicationsTau
GuaremFaʻasalalau poʻo le faʻalavelaveina o le gastrointestinal tract,

lagona lelei i soʻo se vaega o le vailaʻaumai le 570 rubles Nicotinic acidGastritis, maʻi o le peptic, hepatitis, gout,

ogaoga ogaoga o faʻalavelave faʻafuaseʻimai le 134 rubles ProbucolFaʻasolosolo faʻasolosolo taimi, myocardial ischemia, low HDLmai le 880 rubles Lovastatin (o se fualaau faasaina mai le vaega o fuainumera)Maʻi maʻi gase, mafaufau maualuga i vaega o fualaau faasaina,

tulaga ogaoga lautele o le maʻimai le 250 rubles Gemfibrozil (o se vailaʻau mai le vaega fibrate)Ole gasegase ile vaega, o le cirrhosis o le ate,

toilalo o le ate, cholecystitismai le 811 rubles Cholestyramine (mai le vaega o le vaega o le vaega)Faʻasalaga i vaega

peʻa le faʻalavelavemai le 1047 rubles EssentialeVaʻaia le vailaʻaumai le 1026 rubles

O le tau o vailaau e mafai ona fesuisuiai, e faalagolago i le tau o le tau o vailaau mo togafitiga.

O vailaʻau (statins, guaram, probucol, ma isi) e le tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation. Afai oi ai i tamaitai i tulaga e iai faafitauli ona o le maualuga o le cholesterol, ona talanoa lea i se fomaʻi. O le a ia filifilia le togafitiga talafeagai lea o le a saogalemu mo le fomaʻi ma le tina faʻamoemoe.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona e faʻaititia le cholesterol e ala i le suʻe i isi metotia. Ae e tatau ona e fefautua muamua i se fomaʻi.

  1. Ave le calendula tincture faatolu i le aso. Totoga - 30 toesea aʻo leʻi 'ai mo le masina.
  2. Faʻafeiloaʻi fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol maualuga. O lenei oloa ua faatauina atu i soo se fale talavai. E mafai ona faʻapipiʻi i le meaʻai i le atoa poʻo le eleele.
  3. Faʻaaoga aʻa, ao le i fulufulu i latou i le paʻu. Totoga - tasi sipunipuni o aʻa i luma o taumafataga taitasi. Ave le paʻu seia e lagona lelei.

Taumafa i le maualuga o le cholesterol maualuga

E i ai se meaʻai faapitoa e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le porotini i le toto. E tatau ona tuʻuina atu i mea nei: iʻa, meaʻai e maualalo le gaʻo (moa, pipi, lapiti), falaoa atoa o le falaoa, fuālaʻau fou ma fualaau 'aina, gaʻo susu, gaʻo susu, gaʻo susu.

Vitio e uiga i le cholesterol faʻaitiitia meaʻai

Pe a kuka, e fautuaina e faʻaaoga le metotia o le suʻaina, kukaina poʻo le kuka.

O mea e fesoasoani e siitia le cholesterol:

  • gaʻo gaʻo (puaa),
  • fuamoa
  • gaʻo tumu
  • tao tao
  • manu - pato, vao,
  • meaʻai vave.

Gaoioiga faaletino e fesoasoani i le faaitiitia o le faailo. O le toto o lona toto e faalagolago i tausaga ma kenera.

Ma i le faaiuga, se isi vitio e uiga i le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma fualaau

Mo le puipuia o faʻamaʻi eseese, ua fautuaina e fai se suʻega o le toto faʻamaʻi 1-2 taimi i le tausaga e siaki ai le tulaga o le tino atoa.

Tuua Lau Faamatalaga