Faʻaaogaina o mea totino o le pulupulu o le rosehip mo le maʻisuka

Rosehip o se tasi o mea e sili ona lauiloa ma sili ona aoga ma mea aoga. E leai se mea e ofo ai i le mea moni o lona faʻaaogaina e faʻamaonia i le mea e tupu i se faʻafeiloaʻiga ma le maʻisuka. O le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina lenei laau i foliga o mea teuteu, infusions ma isi mea inu lelei. Ina ia mafai ai e tagata mamaʻi ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 le aoga tele, e matua fautuaina lava ia e faamasani ia oe ma foliga o lona faʻaoga ma mea aoga.

E faapefea ona aoga le rosehip?

I le masani ai, i le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau aina ia o le rosehip o loʻo faʻaaogaina. Latou te faʻapipiʻi ia i latou lava se aofaiga o mea aoga e mafai ona feagai ma se lisi atoa o faʻamaʻi, mo se faataitaiga, atherosclerosis, maualuga maualuga, ma, ioe, o le maʻi na tuʻuina mai.

Ua faamatalaina lenei mea i se aofaiga tele o le acid ascorbic, faapea foi ma isi vitamini, o le maualuga o lona mamafa e sili atu ona taua nai lo currants poo lemoni.

O le Rosehip e mafai ona onā i le maʻisuka, ma e mafai ona faʻaaoga e sauniuni ai e le gata o le suka. O ituaiga tī, faapea foi ma siva, o le a le itiiti ifo le aoga. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o fualaau ua tuʻuina atu e le o taimi uma e faatagaina, ma e mafua mai ona o le maualuga o le faʻaogaina o gaʻo vailaʻau faigofie.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le mafuaʻaga lea ao leʻi faʻaaogaina sopo o le rose, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le a ia faʻaalia le aoga o fua o le ai ai i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. I le tautala tuusao e uiga i aoga, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • faateleina le puipuiga, lea na faʻavaivaia i malulu ma isi faamaʻi, e aofia ai mea faʻasolosolo,
  • o faailo o le toto maualuga e faʻapitoa,
  • o le fuainumera o le cholesterol ua faaitiitia, lea ei ai sona aafiaga lelei i le galuega o le fatu ma le vascular system as a whole,
  • ua faʻamamāina le tino mai toga ma toxini, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o le maʻisuka i le lautele, e mafua ai le vave vave ona toe faʻaleleia.

E tatau foi ona maitauina e mafai ona faʻaaogaina risetaina ona o le i ai o carotene, pectin, faʻamalosi tino ma elemene o loʻo i ai. O le lisi o mea mulimuli e aofia ai vaega e pei o le uʻamea, magnesium, manganese, potassium ma isi. O lenei seti e mafai ai e oe ona faatumauina le atoatoa lelei o galuega a le tino. Ae ui i lea, ina ia mafai ona faʻaaogaina mea aoga uma i totonu o le maile, e matua fautuaina lava e mulimuli i fuamasi ma faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono uma.

E faʻafefea ona kuka meaʻai ma teuteuga?

O le a sili ona saʻo le faʻaaogaina o ituaiga fualaau mamago. E mafai ona saunia tutoatasi pe faʻatau i se fale talavai. E tatau ona maitauina, i le sauniuniga o mea e teu ai, deco deco ma teas, na o na fua na aoina i le taimi o le tautoulu e mafai ona faʻaaogaina. O totogifuapauina uma, pe a oʻo mai i le sauniuniga a le tagata lava ia, e tatau ona faʻataunuʻuina aʻo leʻi amataina le kiona. E tāua le faʻapitoa o sulu o le rose i se mea lanu mumu po o le uliuli. O loʻo gaosia i totonu o le ogaumu poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se masini faʻamago.

I le talanoa tuusao e uiga i le sauniuniga o le susu, lea o loʻo i ai se faʻateleina o le fualaʻau, faʻalogo i se lisi atoa o taga. Mo le 500 ml o le vai, o le a lava lea e faʻaaoga ai le tasi tsp. fualaau suamalie. A maeʻa lenei mea, o le a manaʻomia le faʻavaivaia o le kulupu mo le 15 minute i totonu o le vai taʻele. E le gata i lea, e susulu le susu, faʻapipiʻi ma mafai ona mafaufau e sauni mo le faʻaaogaina. E fautuaina ina ia 'ai muamua ae le i faalua ile 24 itula.

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia ai le suka o le toto. Ina ia mafai ona ausia se tali talitutusa, e mafai ona e auai i le sauniuniga o le faʻaoga. Faʻatasi ma se faamai o le muamua ma le lona lua, o sauniuniga e faia e pei ona taʻua i lalo:

  1. o mea uma e manaʻomia e aoina, e pei o le vao vao ma lau lauʻau. O le vaega mulimuli o le a naʻo le faʻateleina o meatotino lelei o le afaina, e aʻafia ai le maualuga o le suka ma isi faailo taua,
  2. mea e tatau ona faʻaaogaina i le tutusa tutusa. A maea lea ona sasaa atu lea i le 500 ml o le vai kuka ma faʻafefe mo le 60 minute,
  3. o le mea e maua mai ai le suavai e mafai ona faʻaaoga lelei e avea ma lauti masani.

O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le 1, o se tulaga maʻi e le mafai ai ona faʻaaogaina ituaiga vine, fualaau faisua, ma fualaau. Ae ui i lea, o sea faʻasalaga e le faʻaaogaina i sipuni o le rosa, i le taimi lava e tasi, o le le gauai atu i faitioga o le a le taliaina.

O le a le faʻamalologa?

O le mea lea, i le taua i le maualuga ma le maualalo o le toto toto, le teuteuina o le rosehip mo le maʻisuka, infusions ma fualaau e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma. Tagata faʻapitoa e gauai atu i se lisi o faʻasalaga. Muamua lava, e tatau ona amanaia se taua tele o le suka, e tusa lava pe o le natura, ae tumau. O le mea lea, o le faʻaaoga soo o sopo o le rose o le a mautinoa ai le faateleina o le suka toto.

I le talanoa e uiga i le le taliaina o le faʻaaogaina o teuteuga, latou te gauai atu ai i le mea moni e le manaomia i manatu, e taʻua i na gasegase maualalo le toto. E ui o le faʻateleina o gaoioiga o nei faailoilo e leai se tulaga e fautuaina ai e faʻaaogaina le malosi o le ava malosi.

O le i ai o thrombophlebitis, endocarditis, faapea foi ma le faateleina o le thrombosis ma isi maʻi e fesootai ma le faafitauli o le totoina o le toto e tatau ona manatu o se faalumaina. O le mea moni e faapea o laʻau o le rose o loʻo faʻailoaina i meatotino e faʻateleina ai nei tulaga faʻapitoa. E le gata i lea, o le maʻi o le ulcer, gastritis e tatau ona manatu o ni mea e le atoatoa. E taua foi le gauai atu i le gafatia o gauga e faaoso ai le faʻaumatia o le nifo nifo, se pale maualuga maualuga o le kulimi i le gutu.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le mea lea, o le faʻaaogaina o sipuni o le rosa, o lona lisi maualuluga o mea aoga e taua tele. O le avanoa e tatau ona mafaufauina o le taliaina o le sauniuniga o teuteu, infusions ma isi meainu. Ae ui i lea, latou te le maua i taimi uma se aafiaga lelei i le toto, ma o le mea lea ua fautuaina ai e te faamasani muamua oe i le solia ma talanoa i se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga