Black cumin mo le maʻisuka

O le kulimi mumu o le cumin e lauiloa i vailaau faʻataʻitaʻi, masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

E uiga i mea aoga o le suauʻu mo le tino o le tagata, e uiga ile auala e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻavae e faavae i le suauu cumin cine, faitau i lalo.

Le aʻafiaga o le kulimi uliuli i luga o le suka

O nisi taimi o vailaʻau masani e le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le masani, ona mafai lea ona e faʻaaoga togafiti, lea e faʻatinoina. Ua faʻamaonia e mafai ona aʻafia ai le suka i le maʻisuka ituaiga 2 o kulumu uliuli e faʻaaogaina i meaai.

O fualaau faʻatau fualaau e faʻaititia ai le suka pe a ave i luga o se manava gaogao, pe afai e te tago i le fualaau oona pe a uma le taumafataga, o le a faʻaalia pe a maeʻa le 2 itula, o le maualuga o le hemoglobin glycated e faʻapitoa foi ona faʻaitiitia, e aunoa ma le afaina ai le mamafa atoa o le tino.

O vailaau faafomai e le tumau pea, o le mea lea, i le faagasologa o suega, lea na faaaoga ai le mea manogi e avea o fualaau faasaina, o se faaitiitia o le maualuga o le kulukose toto na faaalia. O le faʻaaogaina o mea manogi sa faʻaaogaina e avea o se togafitiga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini), faʻaopoopoina i le autu o fualaau.

Vitio: togafitiga o le maʻisuka i le manumini uliuli

Uiga ma foliga

O le vailaʻau kemineina o le oloa e aofia ai le 15 amino acids, 8 o ia mea e taua mo le tino.

O fualaau oona ma mineral e aofia ai:

  • toso
  • ascorbic acid
  • Vitamin D
  • measina
  • riboflavin
  • calioum pantothenate,
  • pyridoxine hydrochloride,
  • lipine
  • Vitamin E
  • calcium
  • magnesium
  • sodium
  • zinc.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai gaʻo gaʻo:

  • linoleic,
  • linolenic,
  • faila
  • palmitic,
  • taʻavale.

O se vaega taua o le suauu manogi o lona lanu lanu meamata ma lanu enaena. O le suauu e leai se mafiafia e tutusa, pe a uma ona faʻafefiloi, e lagona le uiga o le tau o le vai, lea e matua le vaaia pe a faʻaaoga i le paʻu. O le manogi e vevela, ma faʻamalamalamaina musk, o le tofo o le maamaʻa, ma le oona, astringent aftertaste.

Mea aoga

O Omega-3 ma Omega-6 aoga gaʻo e taua tele mo le tino o le tagata, e maua mai na o meaai, o le mea lea, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le kumino uliuli e fesoasoani i le gaioiga o le puipuiga o le paʻu ma le lauulu.

Vitamin D - e taua tele mo le faatumauina o le malosi o le skeleton ma le faʻamalosiina o faʻailoga fao, ma avea ai foi ma se vaega malosi i le tuufaatasiga o hormones ma le vaeluagalemu. B vitamini, faatasi ai ma le magnesium ma le sodium, e saofagā i le faʻamalosiina o le faʻalavelave o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le malosi o le faiʻai ma faʻaitiitia ai le le mautonu.

Timoquinone, o se vaega o le mea manogi, o se eletise e matua taua tele mo le tino o le maʻisuka, ona e sili atu le lamatia o le atiaʻe o le kanesa ona o le faʻaitiitia o le puipuiga ma le le atoatoa o le tino.

E faʻapefea ona fai?

O le suauʻu manogi o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i vailaau masani mo le maʻisuka, ona o le tele o vitamini ma minerale e fausia ai le kumumu. Mo le mauaina o le tele o faamanuiaga, e tatau ona e faʻaaogaina vailaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma tulafono ma faʻamautinoa lelei le tui, lea o le a talanoaina i lalo.

Faʻasologa o Togafitiga Tusitusia

E tasi lava le auala mo le faʻaaogaina o le suauʻu palule o le caraway ma e aofia ai le faʻaaogaina i lona tulaga sili ona mama. O le feteʻenaʻi o le maʻisuka e aofia ai se faagasologa umi ma le faʻavaivaia, o lea e tatau ai ona atiaʻe se fuafuaga mo le faia o vailaau. E tatau ona e amata ave, faasolosolo faasolosolo malie, ma faʻaitiitia le fualaau.

O le vaiaso muamua e fautuaina e ave le 15 g suauʻu i luga o se manava gaogao, i le vaiaso e sosoo ai e momotu i 2 atopa i le taeao ma le afiafi, i taimi uma e faʻamalu ai vailaʻau faʻatasi ma se ipu vai malulu. I le vaiaso lona tolu, e tatau ona faʻafeiloaʻi uma ia meaʻai i le taeao ma faʻaaoga le 30 g suauʻu, i le vaiaso lona fa, faʻaitiitia le fua i le 15 g i le taeao i luga o se manava gaogao. Le isi, fai se malologa mo le 1-2 vaiaso ma faʻaauau pea ona maua tupe e tusa ai ma le polokalame lava e tasi.

Taumafaiga mo le ituaiga 2 Faailoga o le Maʻisuka

O suʻesuʻega o le aʻafiaga o mea manogi i luga ole kulukosese na faia i luga o tagata volenitia e 94, oe na vaevaeina i ni vaega se 3. E tofu le vaega ma lana lava mea manogi mo le 90 aso - 1 g, 2 g, 3 g. O le taunuuga o le aveina o le cumin cumu na iloiloina i aso uma i luga o se manava gaogao ma le maeʻa ai ina ua mavae le 2 itula.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega i le vaega muamua, lea na avea ai le 1 g o le vailaau faʻasaina, na faʻaalia ai se faʻaleleia atili lea na seasea lava ona vaʻavaʻa ese mai le uluaʻi fua. Afai o le faasinusisi o le sugar o le 6.7 mmol / L ma le masani o le 5.6 mmol / L, ona faaitiitia lea i le ave i le 6.5 mmol / L.

O le vaega lona lua, ma le 2 g o mea manogi, na faaalia ai taunuuga taua o le faaitiitia o le kulukose, ma le vaega lona tolu, ma le 3 g o mea manogi, e leai ni eseesega tele mai le vaega lona lua. E tusa ma le 8 mmol / L, o le faaitiitia o le tele o tagata gasegase sa matauina e 1.52%, ma o se taunuuga, na maitauina lelei tulaga taua o le 5.26 mmol / L.

E faʻapefea ona fesoasoani le kalone uliuli e faʻaititia le mamafa?

E iloa o le mafuaʻaga autu o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le mamafa o le tino, o lea e manaʻomia ai e tagata uma ona faʻamalosi lona tino. O le auala sili ona faigofie o le aveesea o le mamafa e mafai ona mafaufauina o le faʻaaogaina o lauti e faʻavae i luga o laʻau uliuli. E mafai e le Spice ona faʻagasolo le gaioiga o le tino, faʻafetai i le tele o omega-3 ma Omega-6 i gaʻo, ma o le a faʻalogo foi i maso, faafetai i minerale e pei o le magnesium ma le potassium.

O se suauu na faia mai mea manogi e avea ma se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i le meaʻai, aua o le faaaogaina o le 10 g o le anapogi mo aso e 10 e mafai ona aveesea ai le taofiofia ma faamama ai le manava, faapea foi le faaitiitia o le manava, lea o le a mafua ai le leiloa 2-3 kg o le vai na faaputuputu i tino, ma o le a avea foi ma se fesoasoani lelei mo le faʻaitiitia o le paʻu o le mamafa.

O fatu laau e faaaoga e fai ai le lauti, lea e faia e tusa ai ma le fua:

  1. Nofoaga lanu uliuli 120 g, sasaa 200 ml o vai inu.
  2. Brew mo le 20 minute.
  3. Faaaoga pe a maeʻa, i le taeao i luga o se manava gaogao ma le afiafi ao lei moe, 100 g.

O le togafitiga mo le isesa e tatau ona faia i totonu o le 14 aso, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o gaoioiga faʻaletino ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kalori o meaʻai.

Contraindications

O le vailaʻau uliuli laititi o loʻo i ai le faʻasalaga mo le faʻaaogaina, aemaise lava faʻaeteete i le aveina o le oloa i totonu, faatasi ai ma:

  • aveina se tamaititi, ona o le maualuga o le lamatiaga o le le faia o se mea,
  • maʻi fatu cardiovascular, infarction myocardial,
  • faafitauli i le gastrointestinal tract i totonu o le gaioiga laititi.

O le suauu pulu manini o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e mafai ona faʻaaoga faatasi ai ma togafitiga masani.

Le aʻafiaga o le kumumu uliuli i luga o le suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani masani lea e afaina ai le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. E le mafai e togafitiga faʻapitoa ona ausia le faʻasalaga talafeagai o le kulukose o le toto i le tele o tagata gasegase. O le mea lea, e iai se manaʻoga e suʻesuʻe fualaau faʻapitoa o le hypoglycemic e faʻaleleia atili ai le pulea lelei o tagata mamai e maua i le maʻisuka.

Ua faʻaaogaina le kumini Black i le togafitiga o le maʻisuka i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2 i a latou vailaʻau faʻasaina. E tusa ma le 94 tagata maʻi na faʻafaigaluegaina ma vaevaeina i ni vaega se tolu. O capsules e aofia ai Nigella Sativa na faʻafofoga tautala i se fua faatatau o le 1, 2 ma le 3 g / aso mo le tolu masina.

O le aafiaga o le kumumu uliuli i luga o le suka na iloiloina e ala i le anapogi toto (FBG), toto sugar 2 itula i le maea ai o le taumafataga (2 HPG) ma le hemoglobin glycosylated (HbA1c). E le gata i lea, i le sailia o le C-peptide i le siama ma suia le mamafa o le tino, o le insulin resistance ma le beta-cell function sa fuafuaina.

Iʻuga:

    O le kulimi uliuli o le 2 g / aso na mafua ai le paʻu tele i le FBG, 2hPG ma le HBA1 e aunoa ma ni suiga tetele i le mamafa o le tino. O le toto glucose anapogi sa faaitiitia i le averesi e 45, 62, ma le 56 mg / dl i le 4, 8, ma le 12 vaiaso, i le faasologa. HbAlc na faaitiitia e 1.52% i le faaiuga o le 12 vaiaso o togafitiga (P O le faʻaaogaina o le kasino uliuli i se fua faatatau o le 1 g / aso na faʻaalia ai foi le faʻaleleia o faiga i fua faʻatatau uma, ae e le o se fuainumera taua mai le laina faʻavae. Peitai, o le faateleina o le aoga aoga o se fualaau o le 2g / aso, mai le 3g / aso o le kumumu uliuli, e leʻi matauina.

I le faagasologa o le suʻesuʻega, e leʻi faʻaalia ai e Nigella Sativa se faʻaleagaina o le gaioiga poʻo le ate o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I le faaiuga: o taunuʻuga o lenei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le 2 g / aso Nigella Sativa e fautuaina e faʻaaogaina e faaopoopo atu i vailaʻau o le hypoglycemic o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le kumumu uli ma lona suauu o le a avea ma fesoasoani lelei mo le maʻisuka

I le itu i Sasaʻe, o mea faʻamalolo ma faamanuiaga o le kumumu uliuli ua lauiloa mo le tusa ma le tolu afe tausaga, ma afai o talitonuga a le toatele o sage sasaʻe e talitonu moni, ona mafai ai lea e Nigella sativa ona faʻamalolo tagata mai toetoe lava o faʻamaʻi.

Manatua o le kumumu uliuli o le a aoga mo na tagata o loʻo maua i le maʻisuka, ma mea uma aua e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le vaega o meaʻai, faʻaolaina le faʻafouina o le tino, ma faʻaleleia le gaioiga o le fatu.

Faʻalata latalata i fatu o caraway

O lenei vaega lua o le aiga o le au faʻailoga e oʻo i se maualuga pe a ma le mita ma o loʻo i ai sona aʻa malolosi, lamolemole ma laʻau masani. O lana fugalaau e laiti, paʻepaʻe, e aofia ai peti e lima, ma e aliali i le amataga o le taumafanafana, ma e mafai ona e aoina fatu i le faaiuga o Aokuso ma oʻo atu ia Setema.

Mo tagata eseese, o lenei mea manogi e valaʻauina i lona lava ala: coriander uliuli, chernukha, nigela, ma ua tupu i le tele o atunuu, e masani lava i Initia, Saudi Arabia, ae mafai ona e mauaina lenei laau i le itu i saute o Rusia. O le vailaʻau vailaʻau o le kumumu uliuli e aofia ai le silia ma le selau vaega eseese, o nisi o ia mea e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina.

O le fatu e aofia ai le 0.5% o mea taua ma le 35% gaʻo gaʻo, ma o le lisi o mea aoga e aofia i totonu e le o sina mea itiiti: uʻamea, calcium, carbohydrates, phosphorus, vitamins, acids (linoleic, stearic, palmitic, eicosene, oleic, alpha-linoleic ma isi).

Faʻamanatu togafitiga faʻapitoa

O lenei mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le suka o le suka suka ma, e tusa ai ma saienitisi Amerika, ona o le malosi tele o le tino o le tino ma faʻaosofia ai le galuega o toetoe o totoga uma. E mafai ona saunia sauniuniga aoga ma faʻamalolo mai fualaʻau lanu uliuli i auala eseese, o le a matou faamasani i le aufaitau ma nisi oi latou.

    Faʻafefiloi se ipu o fatu ma le aofaiga tutusa o le vai, tasi ma le afa tioata o le rimoni peel ma tapuni. Mo le masina, o lenei paluga e vave faʻaaogaina ao leʻi faia le taeao i luga o le sipuniti faatasi ai ma caraway fatu. O se ipu tioata o le caraway e faʻafefiloi ma se ipu tioata ma le afa afa o le rimoni, faʻafefiloi lelei le paluga ma faʻafefiloi lelei. Taofi lenei meaʻai i totonu o le pusaaisa, ma fautuaina e ave i luga o se manava gaogao e na o se sipuni sipuni. E mafai ona e faʻaaogaina e le gata naʻo fatu, leai se mea aoga ma le uliuli mumu mo le maʻisuka, lea e luasefululima tofu faʻafe tolu taimi i le aso. O vailaʻau nei ua saunia e tusa ai ma se fua faitaʻaga faa-Arapi e masani ai, e faʻaitiitia ai le kulūkose. Mo sea ituaiga oloa, e tatau ona e faʻafefiloi ia mea taua i tutusa tutusa: elecampane aʻa, penisini uliuli, fatu o rimoni, uumi Suria. O le vailaʻau e ave i le sefululima minute ao leʻi faia taumafataga i aso uma i totonu o le sipuni pesini.

Manatua pe a faʻaaogaina le alalaupapa mo le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma fuatia le fuaina o le kulūkose, aua e le mafai foi ona faʻaitiitia i se tulaga maualalo, a leai o le a le afaina ia taunuuga. Ia talanoa soo i soo se ituaiga togafitiga faaleaganuu ma se fomai, ia mataala.

O le kulimi uliuli i le togafitiga o le maʻisuka

O manu feʻai e faʻateleina i le tele o togafitiga masani e fesoasoani lelei i tagata e iai faʻamaʻi eseese. O se tasi o nei togalaau togafitiga o le kumumu uliuli. Mo togafitiga i fale, o metotia a tagata e faʻaaogaina fatu ma sasaina mai suauu mai ia mea. O le kumumu uliuli e sili ona aoga i le maʻisuka maualuga - o lona tulaga uiga ese e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga, faatulaga le maualuga o le suka.

Faamanuiaga ma le afaina

O le faʻaaogaina o le kumini uliuli mo le puipuia ma le togafitia o le maʻisuka ua fautuaina e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata foi i lenei vaega faʻafitauli. I le faʻaopoopoga i fatu, e mafai ona e faʻaaogāina le suauʻu e ala i le suʻeina o se suauu. O le kulimi uliuli kulimi i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka e sili atu ona malosi, o loʻo umia meatotino uma o le laau.

O aoga o le maʻisuka:

    o le endocrine ma le puipuiga o le tino, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le tino atoa o galuega, o le paʻu o le tino e faaleleia atili, ma le faʻaitiitia o gaioiga i totonu o le tino.

Faʻailoga talafeagai:

    E le fautuaina e faʻaaoga le kumino uliuli mo maʻisuka e iai ni faaletonu o le fatu, faʻamaʻi pipisi o le fatu, e faʻasaina le faia i le taimi o le maitaga ma le lactation.

E fautuaina e fua le maualuga o le suka i aso taʻitasi i togafitiga e puipuia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia.

Mumu Mumu Cumin mo le suka suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani masani masani o loʻo tupu i lalo o le aʻafiaga o le faʻafitauli o le tino i le tino, faʻapea foi ma mea e faʻalavelave ai le tino ma e mafua ona o le le lava o le inisalini.

Sa faʻamaonia e saienitisi le aoga aoga o lenei suauu toto i luga o le endocrine ma le puipuiga o le tino e pulea ai auala o le faatupuina ma le atiina ae o le maʻisuka. E pei ona e iloa, i le i ai o lenei togafitiga, e tatau ona e mulimuli i se meaai malosi, o le cumin keke, ona o le tele o meaʻai o vitamini, o meaola o meaola ma minerale, e faia ai se puipuiga e taofia ai le amataina o le maʻi.

Ina ia faia lenei mea, ave le 10 gr. fatu o le laau ma fusi i le paʻu. Ona faʻafefiloi lea ma le tasi sipuni sipuni o le meli ma ave i le taeao i luga o se manava gaogao ae leʻi 'ai e le itiiti ifo ile itula.

O lenei taunuʻuga e maua ona o mea o loʻo i laumoquinone i le suauʻu. O fua o loʻo fautuaina e mo tamaiti mai le 12 tausaga ma tagata matutua i le lua i le aso ao le i faia ni taumafataga i le lua o kapaila poʻo le 25 go.

Ma o le suauʻu e tatau ona faʻamalu i 100 g. vai mafanafana ma lua teaspoons o le meli ua solo i totonu. Tamaiti mai le tolu i le 12 tausaga le matutua foi e faʻaaogaina fualaau faasaina i le aso ao lei oʻo i taumafataga, ae o loʻo i ai i luga o se paʻu pe 15 pata. O lenei fualaau e tatau foi ona fufulu ile vai ma le meli.

O le iloiloga na faia e ala i le suʻeina o le toto, na ave ai le biomaterial i luga o se manava gaogao, sosoo ai ma le lua itula talu ona 'ai ma e tusa ai ma taunuuga o se suʻega toto mo le hemoglobin glycosylated. Na mamafa foi le mamafa o le tino. O lea na maua ai faʻamatalaga nei:

    i le vaega lea e 2 g / aso, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamaoniga uma o le kulukose e aunoa ma ni suiga taua i le mamafa o le tino, i le vaega o loʻo faia se fualaau o le 1 g / aso, sa i ai foi ni tulaga lelei i le toto i luga o foliga, e ui e le oi latou e pei ona faʻailoaina, i le vaega lona tolu ma se atunuʻu e 3 g / aso, e leai se faʻaopoopoga i le aoga aoga.

O le aafiaga lelei o le suauu uliuli i luga o le maʻisuka o loo faamatalaina e le mea moni e faapea, pe a ave le fualaau faasaina, o loo i ai le faateleina o le gaosiga o prostaglandins, o lona aafiaga i luga o le tino e tutusa ma le faaaogaina o fualaau faasaina e tutusa ma le mataupu faavae o le gaioiga o le inisalini, lea e faateleina ai le metabolism.

E oo lava i mataupu na matauina i togafitiga o le maʻisuka i le kulimi uliuli, pe a faʻaitiitia le maualuga o le suka toto. Pe a oʻo i togafitiga, e tatau ona e manatua pea e le tatau ona e manatu faʻapitoa, e tusa lava pe oe feagai ma fofo masani. E manaʻomia i taimi uma le i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma pulea le aofaʻi o suka i totonu o le toto.

I le uma, o meaola taʻitasi e tulaga ese, ma e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se faʻagasologa taʻitasi. O le tele o tagata gasegase o le maʻisuka latou te le ausia le maualuga o le maualuga o le suka toto e faaaoga ai vailaʻau masani.

O le suauu cumin cine o se vailaau o le hypoglycem e ono mafai ona faʻaleleia le malosi o le faʻaitiitia o le glycemia i tagata gasegase. O le mea lea, e faʻaaogaina lenei laau mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka o le maʻisuka faatasi ai ma fualaau.

O le kalamu uliuli e faʻaitiitia le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2

Le aʻafiaga o fatu uliuli (Sativa Nigella) i luga o le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2. 10/10/2010. O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani masani lea e afaina ai le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi.

O pupuu lanu uliuli na faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻapitoa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga. na faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina. E tusa ma le 94 tagata mamaʻi na vaevaeina i ni vaega se tolu na latou aveina pulou e aofia ai fatu kalamu uliuli i atumaga nei: 1 g, 2 g ma le 3 g i le aso mo le tolu masina.

O le aʻafiaga o le kenera uliuli i luga o le glycemic control na suʻesuʻeina e ala i le fuaina o le toto glucose (FBG), glucose toto 2 itula i le maea ai o le gaʻoina (2 HPG) ma le hemoglobin glycosylated (HbA1c). O fua o C-peptide ma suiga i le mamafa o le tino na fuaina foi. O le faʻamalosia o insulin ma le beta cell function was evaluated using a model homeostatic (HOMA2).

O le faʻaaogaina o fatu uliuli uliuli i le fua o le 1 g i le aso na faʻaalia ai foi se tulaga e faʻaleleia ai fua faʻatatau uma, ae e le o se tulaga taua tele. Ae ui i lea, e leai se isi faʻaopoopoga o le tali aoga na matauina i se fua o le 3 g o kumumu uliuli i le aso.

O 3 inumaga o fuamini uliuli o loʻo faʻaaogaina i le suʻesuʻega e le afaina ai le gaʻo poʻo le ate i le gasegase e maua i le maʻisuka. Faaiuga: o taunuʻuga o lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai o le 2 g o le kuminumini uliuli i le aso e mafai ona avea ma faʻaopoopoga aoga i vailaau oona i le hypoglycemic i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Black cumin mo le mamafa o le mamafa ma le maʻisuka

E mafai ona faʻaaogaina fatu laʻau uliuli e le gata mo togafitiga o faʻamaʻi eseese, ae mo le paʻu mamafa. I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa ai le aoga o fatu cumin koromu mo le aveesea o le mamafa ma togafitiga o le maʻisuka.

E mafai ona faʻaleleia e le kumumu uliuli lou ola maloloina ona o ona meatotino faʻasao. Ae ui i lea, ao lei aveina ni penisini uliuli, e tatau ona e saili e uiga i le ono mafai ona e faia ni faʻamaʻi ma aʻafiaga.

  1. E mafai ona fefaʻasoaaʻi fatu o le kumini Black ma vailaau ma isi mea faaopoopo.
  2. E mafai ona latou faʻaititia le kulūkose toto, triglycerides ma le cholesterol levels.
  3. O nei fatu e mafai ona aʻafia ai le ate ma le fatu fatu.

Ae, sei o tatou agai atu i le fesili i le auala e mafai ona fesoasoani ai penisini uliuli e aveesea lou mamafa, o lona uiga, faʻaitiitia le mamafa.

E faʻapefea ona fesoasoani le kalone uliuli e faʻaititia le mamafa?

I suʻesuʻega a manu, na faʻaalia ai o le mea taua o le kumini uliuli o loʻo i ai se aafiaga itiiti o le anorexia, o lona uiga, e mafai ona taofia ai le manaʻo. Afai e faʻamaonia lenei mea i luma o le lautele, o le a sili atu le manaia. A uma, aisea e masani ai ona maua e tagata le mamafa?

    E na ona latou tofo.

Ma mafaufau faapea e 'ai naʻo le aofaiga o kilokalo, proteins, gaʻo ma meaʻai gaʻo e te manaʻomia mo lau taumafa talafeagai ma paleni i le gasologa o le aso. Ma e leai sou manao e faaopoopo atu i se mea suamalie (candy, keke poo keke). O le mea moni, e tele suʻesuʻega e manaʻomia e iloa ai pe o le ai ai se aafiaga i tagata.

  • Atonu e le lava meaʻai e maua e tagata. I le taimi lava e tasi, e faʻaitiitia le gasegase ma gaʻo ai le gaʻo.
  • O le gau o le mamafa pe a faʻaaoga le kumini uliuli o le a mafua mai i le faʻaitiitia o le suka o le toto, o lenei mea e moni lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ma o lenei mea e malamalama ai pe aisea. I le uma, o le cumin kalama o le a faʻaleleia le soifua maloloina o tagata mamaʻi i le maʻisuka.

    Sean Talbot, o le tusitala o The Cortisol Connection Diet, ua fai mai o mea e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka toto e mafai ona pulea ai le manaʻo ona o le faaitiitia o le gaʻo gaʻo.

    E tusa ai ma ana faʻamatalaga, o le faʻaitiitia o manaʻoga mo meaʻai gaʻo e mafai ona taʻitaʻia ai le mamafa o le lua i le fa pauna i le masina e aunoa ma le suia o au meaʻai (o le 1 i le 2 kilokalama). O fatu o le alumini uli mo le mamafa o le gau o loʻo maua i le tulaga o se siʻosiʻomaga, papa poʻo le ituaiga o lauti. Ae ui i lea, o nisi o loʻo faʻatuatua e talitonu o le pepa sili ona malosi o le suauʻu o le suauʻu.

    O lenei mea e faʻaaogaina i vailaau faʻamalosi mo vailaʻau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto ma laau totō, e pei o le ginseng poʻo le pipi a le tiapolo, aua e ono iai se faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia, o lona uiga o le toto maualuga.

    O le hypoglycemia i se tulaga e le masani ai e mafai ona oo atu ai i le faoa faamalosi ma le leiloa o le mafaufau, ae masani lava faailoga e tupu e pei o:

      fenumiai, palapitations, afu, le mautonu le vaai mamao.

    Ou te manaʻo e faʻamanatu atu ia te oe ua faʻaaogaina e tagata le kalamu uliuli mo sili atu i le 3,000 tausaga. O lona suāuʻu e mafai ona faʻafoʻisia le paleni ma le nofo lelei i le tino o le tagata O fualaau o Caraway e faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaleleia ai le metabolism, faʻaitiitia le mumunia, ma togafitia le faʻaogaina o fualaau oona, manava ma cardiovascular.

    E le gata i lea, e faʻaaogaina e togafitia ai le fiva hay, fomaʻi, bronchitis, allergies, togafela o le intestinal, toto maualuga, palasi, premenstrual ma le ulu, ma fiva.

    Tuua Lau Faamatalaga