O a suiga o le pancreatic changes?

O le faagasologa e sili atu ona faigata i tagata matutua, i tamaiti o faailoga e le o faʻamaonia. E tatau ona manatua e le o se faʻamaʻi, ae o le faʻaleagaina o gaioiga i totonu o le tino o se okeni. O mafuaʻaga nei o suiga o le gaioioiga i le pancreas e iloga:

  1. O le afaina o le manava ma le duodenum (gastritis, maʻi o le peptic, o le gastroesovagal reflux),
  2. Cholecystitis (faʻaleagaina pe faʻaleagaina le gallbladder),
  3. Faʻasologa o le gase (lesepesa, cirrhosis),
  4. Neoplasms, kiona e faʻalavelaveina le manaʻoga),
  5. Ulcer enterocolitis (ulupea o le tootoo laiti),
  6. Faamai ogaoga
  7. Vaʻaia o le valaʻau
  8. Aveina o vailaʻau (togafiti fanau, vailaau faʻamaʻi, vailaʻau e le o faʻamaʻi-fomaʻi).

Afai i totonu o totola lata ane o loʻo i ai le taulaiga o le mumū poʻo le paʻu, o lenei mea e oʻo atu ai i le solia o le vevela o le enzymes, o le vave faʻamalosia ma, o le iʻuga, o le autolysis e amata (faʻaogaina o oe lava).

Talu ai ona o le malosi o le palacreatic enzymes, ua manino ai o le faaleagaina o le tagata lava ia e manaomia ai le vave togafitiga faafomai. Ae o faʻamaoniga i le amataga o ni tulaga e le manino, lea e faʻamalosia ai le faʻamaoniga o le togafitiga o le faʻaleagaina. I le amataga, o le ai ai le tiga i le manava, o le mamafa i totonu o le manava, palasi ma le fulafula, suiga i le nofoa (atonu o le a le umi le tu, o le manava, po o le solomuli ma le manava). A o amataina le faagasologa, o le a aliali mai faailoga o le gasegase o le tino:

  • o le faʻamaʻaina o tiga o le abdomina lea e salalau i luga o le tau o le tau ("fusi" nature), latou te mafua ai ona faanatinati le tagata maʻi, i le sailiga o se tulaga lelei, taofia le moe. O nisi taimi o le tiga e matua malosi lava ma e manaʻomia ai le faʻamaʻi faʻasaina i fualaau faasaina,
  • fomaʻi faʻamalosi: vailaʻau, vomiting, fatuburn, flatulence ma bloating, faʻapalepale i meaʻai gaʻo, faʻalavelave faʻataina),
  • faaletonu o le neurological: le mautonu, atuatuvale, taumafai suicidal, amioga sauā,
  • malogogo, fia inu, vave vave urination (faailoga o le maʻisuka).

Faʻamatalaga o suiga faʻatonutonu

E faʻapefea ona faʻaalia le faagasologa ua maua:

E faʻamalamalamaina faitioga, e aoina mai se siama, e faʻaalia, pe a faʻaalia e le tagata maʻi faailoga, mea na togafitia, pe o le a le mea e tupu i luga.

O isi suʻega suʻega e faia:

  • suesuega lautele o le toto (o loʻo i ai le faateleina o le ESR, leukocytosis ma se fesuiaiga ile itu tauagavale, lea e faʻaalia ai le mumū),
  • faʻataʻitaʻiga (o foliga mai o le kulukose, foliga o polotini e ono oʻo mai),
  • suesuega o meaola o meaola (faateleina i le amylase, ALT, AST, alkaline phosphatase, solia o le paleni eletise o le potassium ma le sodium).
  • O suʻesuʻega faʻatautaia o le faʻamautinoaga autu lea o le faagasologa.

Auiliiliga e uiga i le suʻesuʻega o le pancreas

O le ultrasound o le tino o le tino e faia, o maa i totonu o le mea oona, o le i ai o le mumu i totonu o le manava, e iloa, ma, ioe, o maʻi mai le gland ua fuafuaina.

O le ata e fesuisuiai, suiga o le pacellyma pancreatic o loʻo matauina, faʻateleina le faʻalogoina o le faailoilo, o nofoaga laiti laiti (foci o le edema) e masani ona maua i tamaiti. Ina ia iloilo le gaioiga galue o le gland, o nisi taimi e faia ai suʻesuʻega i tua atu (pe'ā uma ona 'ai).

O le suʻesuʻega e aofia ai ni vaega se lua: o se suʻesuʻega o le fausaga i luga o se manava gaogao ma le lua itula pe a uma se taumafataga. I le gaogaoina o meaai, o le okeni o le a faateleina i le tele, ao faateleina le toto. O le suʻesuʻega e fuafua ai le aofaʻi o le tuputupu ae o le gland ma le faʻaitiitia o le lapoa o le a faʻaalia ai togafitiga faʻaleaga.

Fibrogastroduodenoscopy - o se suʻesuʻega o le esophagus, manava, duodenum e ala i se suʻega - e mafai ai ona e iloa le mafuaaga o le mumū, ma afai e tatau ai, taitaia se biopsy o vaega ua suia o le mucosa (ma le maʻila) poʻo neoplasms.

Fuafuaina o mafuaʻaga o le mumu mo togafitiga

Mo le fuafuaina o togafitiga o togafitiga, e tatau ai ona iloa le mafuaʻaga o le mumu faʻamaʻi.

Cholecystitis - togafitiga faʻapitoa o le gallbladder o loʻo faia faʻatasi ma togafitiga o le enzyme mulimuli ma le tofiaina o se meaai talafeagai.

Papatic ulcer o le manava ma duodenum - antibacterial therapy, e faʻaumatia Helicobacter pylori (o le mafuaaga autu o gastritis), o le tofiaina o se meaʻai ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le pulelasi o le suka gastric.

Neoplasms - faʻalagolago i le lelei o le faagasologa, taotoga togafitiga ma togafitiga faʻasolosolo mulimuli ma togafitiga o le radiation.

O le soloia o fualaau faasaina e mafua ai le mumū o le gastrointestinal tract ma le fesuiaiga i isi vaega o fualaau faasaina.

A maeʻa togafitiga o le faʻamaʻi, o togafitiga o le pancreas e amata:

  1. o se taumafataga ua faʻamatalaina i se faʻatapulaʻa o gaʻo, mea vevela, vevela, suamalie,
  2. enzyme togafitiga e faʻaaoga ai fatuga, pancreatin, fausal, oraza,
  3. ave faʻataʻitaʻiga mo le tiga (ketorol, nise).

O le suʻesuʻeina o suiga faʻamalosi e masani ona lelei, talu ai ona o le taimi e aveeseina ai le mafuaʻaga o le etiological (mafuaʻaga), e mafai ona toe faʻagaoioia le faʻagasologa o le tino. Ae e le mafai ona e faʻamoemoe mo le faʻaolaina o le tagata lava ia.

Faailoga o suiga o le pancreatic suiga

O suiga fou o le pancreatic changes ei ai uiga nei:

  • Faʻanoanoa i le itumalo pito i luma. O le faaitiitia o le malosi o lagona le lelei e matauina pe a fai se tulaga faatulagaina.
  • O osofaiga o le gaioiga, e mafua ai le vomiting. Vomit o loʻo aofia ai le tele o le gastric juice ma meaʻai e leʻi faʻaaogaina. O le osofaʻiga e le aumaia le toomaga i le tagata maʻi.
  • Faailoga o le inisua. I le amataga o le faamaʻi, o le vevela o le vevela, tagi, vaivaiga lautele, maʻi o le ulu.
  • Manua. O le taofiofi ua suia i le manava, o le faateleina o le gaosiga o le kesi ua matauina.
  • Gusu gutu, faatasi ai ma foliga vaaia o se uila pupula i luga o le laulaufaiva.
  • Faʻaitiitia le manava, faʻafuaseʻi le paʻu o le mamafa.
  • O le faʻafefe, e tele lava ina i ai se uiga faʻamalolo.
  • O se suiga i le fausaga o le pancreas, lea ei ai ona lava leo.

Faʻailoga

E mafai ona faia se faʻamaonia saʻo i le maeʻa ai o se suʻega atoa. Muamua, e faia se suʻega, o le taimi lea e iloilo ai e le fomai ia faailoga o loʻo i ai nei, faʻaalia ai le faateleina o le okeni. Ina ia iloa mafuaaga o ia suiga, o le ultrasound abdominal, FGDS, suʻesuʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe.

O se taunuuga o le ultrasound, e mafai ona faia faaiuga e uiga i:

  1. Faʻitiʻitia le maualuga o le tino o meaʻai ma o latou faʻamatalaga, faateleina le okeni. O loʻo matauina i totonu o le pancreatitis.
  2. Faʻaitiitia le faʻasolosolo ma le maualuga o le tino ao tumau le tele o le gland. O le uiga o suiga faifai pea o le gaoioi.
  3. O se faʻaopoopoga o le faʻalogologo ma le tele o lapopoa o le pancreas. Faʻailogaina le i ai o le lipomatosis, lea o loʻo i ai se sui o masini glandular ma gaʻo.
  4. Faʻateleina le maualuga ma le faʻasolosolo ma le faʻaitiitia o le tele o le gland. Faʻapitoa i pancreatic fibrosis.

O le suʻesuʻega mo le faʻamaʻiina o le pancreatic inflammation e aofia ai:

  1. Suʻega o le toto. E atagia mai ai le faʻaalia o le faʻaalia o le faʻaogaina o le faʻaogaina - o se faʻaopoopoga i le ESR ma le numera o leʻolotu.
  2. Suesuega o meaola o le urine. E siakiina le urine mo le i ai o enzymes e leʻo suia e fatugaʻo e le suia.
  3. Suesuega ole toto. E mafai ai ona e iloa le faateleina o le maualuga o enzymes i le tino.
  4. Coprogram. Faʻaaogaina e fuafua ai le aofaʻi o fulafula e leʻi faʻaaogaina ma vaega o gaʻo i le feces.

Vailaau

O le tele lava o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

  • (ma se ala filemu o le faʻamaʻi - o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, faʻatasi ai ma faʻataʻitaga ogaoga)
  • antispasmodics (No-shpa, Platifillin),
  • faʻamaʻi pipisi (Espumisan),
  • tapenapenaga o le enzyme (Pancreatin, Mezim).

Faitau atili e uiga i sauniuniga o le enzyme mo le pancreas i le tusitusiga.

Faʻatau auala

Faʻafeiloaʻiga o suiga o le pancreatic suiga ma togafitiga masani:

  1. Inu mai viburnum. 1 tbsp. l vine suamalie 300 ml o vai inu, faʻamalosi 2 itula, faʻafefiloi ma le 1 tsp. meli. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le masina.
  2. Rosehip Oil. O le vailaʻau e ave i le 15 ml mo le vaiaso. A maeʻa le 2 masina, ona toe fai lea o togafitiga.
  3. Meaʻai Dogwood. 0.5 tbsp. suamalie suamalieina i le vai mafanafana, inu i luma o taumafataga taitasi.
  4. Tincture o iris ma le oona. O togavao e maua i vaega tutusa, 1 tbsp. l aoina mo le 200 ml o le vai inu, mausali 3 itula, ave 3 taimi i le aso mo le 4 tbsp. l
  5. Vaimato. O lenei meafaigaluega e ave i le 100 ml 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao. I le gasologa o taimi, ua siitia le fualaau i le 200 ml. I nai minute pe a uma ona tago i le sua, inu se ipu malamalama o le kefir. O le togafitiga e 14 aso, pe a maeʻa le 2-vaiaso le toe faia.
  6. O se teuteuga o laumei. 1 tbsp. l tipi i le 200 ml o le vai mo le 10 minute, inu 3 taimi i le aso.
  7. Immortelle Tincture. Mo le kuka, e te manaʻomia 2 tbsp. l fugalaau ma le 0.5 lita o vai inu. O le fualaau faasaina ua kuka mo le 30 minute, mausali seia maeʻa maeʻa, ave le 100 ml. afa itula ao le i faia taumafataga.

E tatau ona 'ai i faʻamaʻi pipisi i vaega laiti, 5-6 taimi i le aso. I le popofou o le vevela, ua fautuaina ina ia lafoaia atoatoa le taumafa. A maeʻa ni nai aso, faʻafeiloaʻi atu i le taumafataga, faʻanatinati, keke, keke ma le oatmeal e le faʻasalalauina. Faamaonia mo le faaaogaina:

  • oloa susu,
  • toli
  • falaoa paleni
  • fualaau fai sua
  • meaʻai tunu
  • Fugalaau matala ma fua.

O meaʻai talafeagai ma suiga faʻamalosi i le pancreas o lona uiga o le teena o oloa nei:

  • sukalati
  • ulaula meaʻai
  • saisi,
  • malosi malosi o aano o manu,
  • meaʻai e aofia ai faʻasaʻo, meaʻai ma lanu,
  • fualaau suamalie.

Nai lo le matautia

O faʻafitauli sili ona taatele o le faʻavelaina o le pancreatic inflammation o:

  • purulent pancreatitis,
  • phlegmon o le puipui o le manava,
  • fao
  • tuufaatasiga o meaʻai o le pancreatic faatasi ai ma le fausia o fistulas,
  • sepsis
  • faʻailoga vein inflammation,
  • telefoni tetele e tupu pe a vaʻaia papupuni papa,
  • totoʻa i totonu ile mafuaʻaga ile faaleagaina ole lapisi ile enzymes,
  • maʻisuka malosi.

O faʻamatalaga patino o togafitiga i tamaiti laiti

I pepe laiti, o faʻamaʻi pipisi o le pancreatic pathologies e faʻaalia i le tagi leotele ma le faʻatupulaia o le afi. E na o le auala lenei e mafai ai e se pepe faatoa fanau ona faamanino atu ei ai se mea e sese i lona tino. O faʻafitauli o le mumu o le pancreatic e aliali mai i le taimi lava na tuʻuina atu ai se mea le lelei i totonu o meaai faʻapitoa.

Komarovsky e uiga i suiga i le pancreas

Dr. Komarovsky e talitonu o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o suiga i le tino o tamaiti o le vave amataina lea o taumafa felagolagomaʻi ma le faʻaaogaina o meaai e aofia ai le tele o mea faʻapipiʻi. O le manaʻoga o matua e faʻamafanafana le pepe e masani lava ona taʻitaʻi atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi matautia.

Fuafuaga o le olaga

I le vave amataina o togafitiga, o le tulaga faʻaleagaina e le o se mea e lamatia ai le ola, o sela o le pancreas e toe faʻafoʻi i le taimi ma amata ona faatino a latou galuega taua. I le leai o se togafitiga, e mate ai le tino, o se tulaga e lamatia ai le ola e atiina ae - pancreatic necrosis. O le pipiiina o sepsis e masani ona iu i le oti.

O a suiga o le pancreatic suiga

Vitio (kiliki e taʻalo).

O suiga faʻafouina i le pancreas e faʻaalia ona o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le manava, gaʻo, ate ma isi vaega o le tino. O le faʻailoga e faʻaalia ai suiga i le tele o faʻataʻitaʻiga i le tino, o le mea lea, pe a aliali mai, ona e manaʻomia loa lea ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega atoa.

O a suiga o le pancreatic changes? O suiga faʻafouina i le okeni e le o taʻua o se isi maʻi ma e le mafai ona pasi na o latou. O nei faaletonu o ni tali ia o se okeni o ituaiga eseese o faamai e fesootai ma totoga o le manava ma le gaogao, faapea foi ma aafiaga leaga o loo i ai le tino.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le pancreas - o le lona lua lona lua i totonu o le manava i tua o le ate, e maua ai le gaosia o mea taua e lua.

  1. Atinaʻeina o le inisalini e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose.
  2. O le gaosia o le fualaau suamalie, e aunoa ma le leai o se faʻaogaina masani.

E ala i auala, o le vai e ulu atu i le duodenum. O le tulaga o nei taʻiala e taua tele mo galuega faʻatonu. Talu ai o totoga uma o le gastric ma le intestinal tract e faʻasalalauina i auala o le ala, o se faʻamaʻi ese o soo se tasi oi latou e vave aʻafia ai le gaioiga o le okeni, e oʻo atu ai i faʻafitauli o le tino.

Enzymes na gaosia e le tino na o le amataina o le gaioiga pe a latou ulu atu i le vailaau oona. Afai o le suavai mai le duodenum 12 ua sasaa atu i le pancreatic canals, o nei elemene e amataina vave galuega, ma o le taunuuga lea ua gauai ai maso gland. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o suiga i le parenchyma pancreatic, lea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o mafuaʻaga e mafua ai.

O mafuaʻaga mo le atinaʻega o faʻamaoniga faʻaalia e iloiloina:

  • faʻamaʻi pipisi - o suiga faʻatonuina e tutupu i le talaaga o le niumonia, vailaʻau faʻamaʻi, malulu,
  • o le i ai o le mumu i le manava ma le fatu - o le okeni e faateleina ona o le gastritis, maʻi o le tino, liona o le esophagus,
  • manuʻa faʻaleagaina,
  • ate ma gase vailaʻau faʻamaʻi
  • mea taumafa leaga - o le mumū e aliali mai ona o le inuina o le ava malosi, soda, taumafa taumafa vave,
  • tagofia o vailaau - o le faia o faʻamaoniga faʻamautinoa e matauina pe afai o togafitiga uumi mo togafitiga faʻamaʻi, fualaau e faʻamalo ai le mumu ma le gao, togafitiga,
  • faʻaleagaina fanau
  • faafitauli pe a uma tui,
  • tino oona
  • le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi
  • faʻafitauli pe a uma le taotoga o le tino,
  • onosai tausaga. O tamaitai i le va o le vaitausaga o le 40-50 tausaga e tele lava ina maua i le fuainumeraina o faʻamaʻi pipisi nai lo alii.

O a tulaga e ono mafai ona oʻo atu ai i suiga faʻamalosi i totonu o fusi o le gland

Muamua lava, o le mauaina o se manatu faapena i ona lima, o le a mafaufau le fomai e uiga i le alualu pea i luma i le paʻu lava ia po o se isi okeni o le hepatobiliary system. O le mea lea, o mafuaʻaga e aofia ai:

  • O se osofaiga ogaoga o pancreatitis.
  • Faʻaleagaina poʻo le faʻasolosolo mea leaga faʻaleagaina i le pancreas (faʻataʻitaʻi, ava malosi).
  • O le mumu ma le masani ona mumusu o le ate (ituaiga uma o le hepatitis).
  • O le mumu ma le tumau o le mumu o le gallbladder.
  • Pepela ulcer o le manava poʻo le duodenum.
  • Faʻasologa o colitis.
  • Isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.

O le pancreas e vavalalata vavalalata i totoga uma o meaʻai. Faatasi ai ma soʻo se suiga i la latou galuega, o le faʻamalosia malosi o tagata faufautua ma cytokines e tupu, o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i luga o totoga lata ane. E le gata i lea, o le tafe mai o le pule faʻanatura ua faʻalavelaveina, ua toe faʻafoʻi, ma o mea e gaosia e amata ai le sua o le a amata ona eliina lelei le pancreas lava ia. O le okeni e amata ona mumusu, lea o loʻo tuʻuina atu faatasi ma suiga faʻamalosi.

Faailoga ma faailo o suiga vave e tutupu vave, i le tali atu i le faaleagaina o fila gland. O le ogaoga o faʻamaoniga e fesuisuiaʻi - mai i laititi laʻititi i tulaga lamatia o le ola.

  • Paʻu i le itu taumatau subcostal, pito i tua o se fusi poʻo le faʻaogaina o le amio. Paʻu e tupu i le tali atu i gaʻo, meaʻai, meaʻai vevela poʻo mea mamafa.
  • Dyspeptic disorders: vomiting o meaʻai na 'aina i le aso na muamua atu, vavalalata e aunoa ma ni mea leaga faʻaleagaina ma le maualuga o mea oona, flatulence ma bloating. Leai o le fiaʻai, fusivaʻa, uila.
  • Faʻailoga o le inisua: faʻalauteleina le vevela o le tino i luga o le tino, maʻi vevela, afu.
  • Oona manogi i le gutu, paʻu paepae i luga o le laulaufaiva.
  • Le fia inu.

Taua! O le lisi o faʻamaoniga e matua leai lava. E mataʻituina i latou i le tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. I lenei tulaga, o se tagata maʻi e iai ni suiga i le pancreas e manaʻomia lava se suʻesuʻega faaopoopo.

I le i ai o suiga faʻamausali i luga o le mata ile mataʻituina i le taimi o suʻesuʻega ultrasound, o le a faʻapupulaina se faʻaopoopoga i le pancreas. O eseesega e eseese ona o le edema o le capsule ma le parenchyma, fulafula o sulu. E le gata i lea, o le parenchyma lava o le a eseese i le mafai ona gafatia, lea e faʻailoaina o le faateleina pe faʻaitiitia le faʻalogoina o le parenchyma gland.

Mai se suʻesuʻega a le tagata maʻi, ua iloa ai e le fomaʻi maʻi ma faʻamaʻi o le isi tagata, e uiga i le natura o le taumafataga. Mai le emenesis, o le amataina o faailoga, o mafuaʻaga o mea tutupu ma le natura e taua.

A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, o faʻataʻitaʻiga faaopoopo e faʻamaonia e faʻamaonia ai le faʻamaonia:

  • Taunuuga atoa o le toto - fesuiaiga o inflammatory, faailoga o le anemia.
  • Suesuega o le toto o meaola - o faailoga o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, suiga i mea o loʻo i totonu o le enzymes, le aofaʻiga o polotini, pigle pigments.
  • Urinalysis (e aofia ai meaola oona) - i le taimi o suiga i le urine, o le amylase enzyme o le a faalilolilo.
  • Suʻega faʻapitoa mo le steatorrhea.
  • Iloiloina o mea uma o totoga o le tino.
  • Esophagogastroduodenoscopy.
  • I luga o le manaʻoga: faʻataʻitaʻiga ma le magnetic resonance imaging, ERCP, fibrocolonoscopy, ma isi.

I le vave iloa o suiga mo le olaga, latou te le o se tulaga lamatia. I lalo o le gaioiga o le togafitiga talafeagai mo le maʻi maualalo, o faʻagasologa uma i siama o le pancreas ua toe faʻafoisia.

Afai e le faia se togafitiga faafomaʻi i se taimi talafeagai pe ua le atoa foi, o lona uiga o suauu mai le laina o tuaoi e alu i se tulaga o le necrosis, o lona uiga, latou te oti. E faasolosolo lava, o le faagasologa e aʻafia ai le pancreas, pancreatic necrosis e tupu - o se tulaga e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi. Ua le toe aoga le pancreas, o le tagata maʻi ua i ai i se tulaga ogaoga. Faatasi ai ma le faaopoopoina o sepsis poo le faateia, e mafai ona matauina le oti.

  • Le iloa le mafaufau, ma le maofa o le setete.
  • Fefe (vevela o le tino e oʻo atu ile 39-40 C).
  • Pale po o le paʻu o le paʻu e ufitia i le afu.
  • E masani ona manava le manava.
  • Tachycardia i se tuufaatasiga ma se pulupulu elela.
  • O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto.

O ituaiga laititi o le vasega e manaʻomia ai togafitiga talafeagai mo le faʻamaʻi o le tino (faʻifaʻipatasi, cholecystitis, pancreatitis, ma isi). Faʻatasi ai ma le saʻo togafitiga, o suiga uma lava o le suiga e vave pasia pe a maeʻa le faagasologa o le gaioiga.

Faʻaiʻuina ni faʻamaʻi tele, o le tofiaina o sauniuniga o le enzyme e sui ai galuega a le pancreas o loʻo faʻaalia. Faʻatasi ai ma togafitiga faafomaʻi o le enzyme, faʻamafanafanaga i le manava, afaina ma le mamafa i totonu o le manava e aluese. Faʻasalaga tigaina, e le o faʻamalosi faʻasolosolo.

O fomaʻi matuia e manaʻomia ai le togafitiga mamafa i vaega o maʻi tigaina. O le mea lea, i le avea ai ma se tulafono, o le fesili o le aveeseina o taʻavale o le pancreas poʻo le taotoga faʻamalolo, lea e faʻaitiitia ai le maʻi o le maʻi, ua faʻamoemoeina.

Tuua Lau Faamatalaga