Auala e ave ai le talo i le maʻisuka

Soifua maloloina o le soifua maloloina: O o tatou tuaa na faʻaaloalo i le birch, ma mea uma lava na tuʻuina mai - laupapa, birch bark, leaves - na manatu o le faʻamalolo. E mai i le birch bark na iloa e o tatou augatama, e ala i le vevela matutu, e aveese mai ai le paʻu o le birch, lea e faʻaaogaina e le gata i vailaʻau,

O o tatou tuaa na faʻaaloalo i le birch, ma o mea uma na ia ofoina mai - laau, paʻu, lau - na manatu o le faʻamalolo. E mai i le birch bark na iloa e o tatou augatama, e ala i le vevela matutu, e aveese mai ai le talo o le birch, lea e faʻaaogaina e le gata i vailaʻau, ae faʻapea foi i aso uma: mo lubrication
soloina vaega o taavale solofanua, taavale solofanua, taavale, e tuʻuina ai le lanu, puipui ma faʻamalama i mea paʻu. I le faaopoopo atu i le birch, o loʻo i ai le juniper, pine ma le pine talo.

1 O le maʻi suka, thrombophlebitis, stroke

Faʻamamaina mai le 1 i le 10 matū, faʻaititia le faʻaititia o le fualaau ile matāua i le aso, i le st. l susu (sili atu i le paina) po o le karoti. Ma mai le 10 i le 1 le mata, faʻaitiitia le fualaau ile matāua. Faaaoga le 20 minute ao le i fafaga i le aso.

Ave le 1/2 o le piliki (mumu), vevela i luga o le kesi poʻo se ipu vevela. Tuu le piliki vevela i totonu o se fagu ua leai se mea, tuʻu le 2 pata i luga o piliki, o le a alu le asu. Nofo i se pakete e le lavalava (e le o luga o piliki!) Mo 15-20 minute. Aua nei toe nofo, o le a matua vevela le uila. Faia lenei faiga i le afiafi ao leʻi alu i le moega. Alu i le moega. Tulai i le taeao - o le a leai se tiga. Ma a mavae le 6 aso, o le a foia uma au koneteina.

3 Psoriasis

Lubricate fasi mea tiga ma le mama mama ua palu ma le efuefu mai le birch pala. Tino: 3/4 tar ma le 1/4 lefulefu.

2 tbsp. l ta, faatufugaga. l combustible sulfur, 1/2 tbsp. l beeswax, Art. l honey, Art. l suauu apa o le sulfate, Art. l vinisini tumu, 4 tbsp. l suauʻu sulu. Faʻafefiloi mea uma, ona vevela lea mo le 20 minute i luga o le vevela vevela, faʻamalosia pea le paluga, mālū. Faʻatasi ai ma le suauʻu na maua, faʻapipiʻi vaega o le eczema e aʻafia ai ma se mea manifinifi.

5 afaina maʻi

Ave i le tutusa tutusa tar ma le Kalanchoe sua. Faʻafefiloi mea uma. Fufulu le fusi ma tuʻu le uluga i le foliga o se pusa. A maea le 3 faʻataʻitaʻiga, o le a le tolopo le uluaʻi.

6 O le maʻi o le faai, manava

Faʻatau le birch bark tar (pe a maua ni fatuga maloloina) faʻatasi ma susu susu (sili atu o le paina). I le aso muamua, tuʻu le mataua o le susu i le susu. I le aso lona lua - 2 mataua, i le lona tolu - 3 ma aumai ai i le 20 mataʻu. A maeʻa lenei mea, faʻaititia le faʻaaogaina o le tar, ma faʻafefe malie ai ona oʻo i se matāua.

7 Faʻasologa o maʻi pipisi

E inu le talo i le birch bark e tusa ai ma le polokalame pei o le parakalafa 1. I le faaopoopo atu, ia saunia vai vai mai le birch tar. Ole vai masani e masani ona fautuaina mo le togafitiga o tamaiti ma i latou e le mafai ona taliaina le manogi o tar. O faamaʻi e pei o le faamausaliina, fomaʻi, faʻamaʻi vai, paʻu o le lau, paʻu o le paʻu, paʻukeke, gangrene, erysipelas, scabies, ma le lepela ua togafitia i vai inu.

8 Sauniuniga o vai vai

Ave le 4 l o le vai malulu vai, (e mafai ona faʻamamaina ma faʻamalo) 500 g o pa, faʻafefiloi ma se laau laau mo le 5 minute. Tapuni le vaa mo le 2 aso, ina ia mafai ai ona taʻavale. Aveese ma le faaeteete le tafe, e aunoa ma le luluina, tafe le vai manino ma teuina i totonu o se pusa tapuni (fagu). O le totoe o le tar e leai ni mea faʻamalolo, e alu mo manaoga o le fale. E lelei le vai inu lelei ma o le lanu e foliga mai o se uaina mama mama.

Faʻaaogaina o le suavai: tagata matutua 100 g i le taeao 15-20 minute aʻo leʻi 'ai, tamaiti 50 g i le taeao 15-20 minute ao leʻi faia taumafataga, pepe mai 2 to 4 tsp. 2 taimi i le aso, tasi le itula pe a uma ona 'ai.

9 lauulu lauulu

Faʻasusu vai inu i lou ulu, i se taimi puupuu, o le lauulu lauulu o le a tupu.

10 Tauleleia o le paʻu

Inu vai vai ma suʻi i vaega ua afaina o le paʻu.

11 Cystitis

Liligi 5-10 drops o le birch tar i totonu o se ipu malamalama susu (sili atu le susu susu), faʻaali ma ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 5 aso.

12 Scaly lichen

Art. l faʻafefiloi o le talo keke birch i le 3 tbsp. l fagu suauʻu, faʻafefiloi se ie ma lenei suauu ma nonoa i le laisene. O le togafitiga e 10 aso, 30 minute o taualumaga taʻitasi.

13 Epidermophytosis

Mycosis o lapopoa, epidermophytosis o vae, fao.

O nei faʻamaʻi e togafitia lelei i le 5-10% suauu sulfur.

14 Ulutala ulugalii

Faʻafefiloi birch tar faʻatasi ma le sua Kalanchoe i tutusa tutusa 1: 1. Faʻaaogā se fusi i le ulutala i foliga o se pusa. O le togafitiga e mai le 3 i le 5 taualumaga.

15 Angina

10 g o le keke birch, 30 g calendula oil, simmer mo le 40 minute i totonu o se vai vai (saunia le suauu mai le calendula fugalaau: 10 g o fugalaau, 10 g o le suauu suauu). O le kuluga 5-6 e pa'ū i luga o le laulaufaiva ma suu 2-3 minute.

16 mastopathy

I luga o se fasi fuamoa vave, ia pa'ū ifo se mataua o le susu ma susu seʻia oʻo ina solo le suka, ona inu ai lea o sina vai. Faʻaauau ona faʻaopoopo tasi i lea taimi, aumai le aofaiga o le tar i le 20 pata ma toe foi i le pau, e pei ona taua i le palakalafa 6. 2-3 masina, malolo ma toe inu. O le togafitiga e umi, 2 tausaga.

17 Nail Fungus

Fufuluina ma fufulu ou vae i le mafanafana, vai fasimoli, ma tipi ou fao. Faʻamama ou vae, faʻapitoa i ou vavae. Faʻamau i luga o le sipuni o le cotton i le tar, faʻafeiloaʻi uma fao, taumafai e tulei le ta i lalo o fao. A maeʻa le 10-15 minute, aveese le tuni i fulufulu mamoe. I luga o nei 15 minute, ua uma ona faʻafefiu le pa i totonu o le paʻu ma o le a tau ai le fuga iina. E tasi e na o le mulumuluina o vae i le faʻaumea lavalava, o le tata e toetoe lava a fufulu mai lalo o fao ma mai le paʻu.

Fufuluina ou vae e pei ona e fiafia i ai pe ae manaʻo. Ae aua neʻi galo e fufulu ou fao i le taʻavale pe a uma ona fufulu. Afai ei ai ni meaʻai ma vavave i le va o tamatamailima, ona aua nei faʻafefete i ta, ae ia fai mea nei: tsp. ta, 3 tsp faʻafefiloi ma gaʻo i le va o le suāuʻu manogi lelei, aveese pe a uma le 20 minute.

Muamua, faʻafeiloaʻi i le tasi aso, 2 aso - malologa. Ona faʻamaonia lea o aso e lua, 3 aso - malologa. I le mea mulimuli, faʻafeiloaʻi i le tasi aso, 3 aso - malolo. Ma faʻapena lava seia oʻo i le faaiuga o le masina muamua.

2nd masina: 1 taimi i aso e lima.

3 masina: 1 taimi i le 10 aso.

I se faaopoopoga, aua nei galo e taofiofi seevae tuai: o le galo i totonu e mafai ona ola umi. E oti le siama pe afai e te tuʻuina i totonu o se seevae se fasi fulufulu mamoe, gau ile susu ile tar.

18 Faamai o le sooga

Liligi ni taʻai i totonu o le alofilima o lou lima ma faʻafesoʻotaʻi le sooga faʻapipiʻi. O le taimi lava e amatalia ai le sogasoga e fufusi pe tingle, ia vave aveese le tar i se ie vaivai. E tusa ma le 15-20 minute le umi. A maeʻa le itula, fufulu le sooga faʻatasi ma le fasimoli ma se solo taele. O le ta o lana galuega, o lona uiga gau le masima. I le aso e sosoo ai, tuʻu le omea i luga o le sooga tuʻufaʻatasi (soo se - paʻepaʻe, lanumoana, mūmū), na o le oneone e aunoa ma se oneone, faʻapipiʻi. Fufulu i se kulimi mafiafia. Ma ia fufui se sooga tuʻufaʻatasi. E leai se mea e tatau ona ufiufi. A maeʻa sina taimi, o le a faʻamamago ma faʻamago le paʻu. O lea, toso le masima mai le sooga. O le a iloa le masima i luga o le sooga, ma e tofo ai le salima. O le omea i luga o le sooga e tatau ona teu i le pule faitalia a le tagata maʻi, ona o le ogaoga o le tiga e mafai ona tupu pe a faʻalautele le masima.

Togafitiga o togafitiga: Aso Muamua - togafitiga i le tar. 2 aso - togafitiga omea. Malologa - 2 aso. 5 aso - togafitiga toga. 6 aso - togafitiga omea. Malologa - 3 aso. 10 aso - togafitiga toga. 11 aso - togafitiga omea. Ma o le mea lena. E tatau ona i ai le toomaga poʻo le toe faʻaleleia. E mafai ona e toe faia le togafitiga e tusa ai ma le polokalame faʻamaonia.

19 Tigbophlebitis, taʻavale

Inu birch tar e tusa ai ma le polokalame ua faʻamaonia i le parakalafa 6.

20 Tesea

Ia inu birch tar mai le 1 le lua i le 40 fula, faʻalautele le fualaau i le pau i aso taʻitasi, ona faʻaitiitia lea o le fualaau mai le 40 pa'ū i le 1. A maeʻa le 2 masina, toe fai le togafitiga. Inu inu i le susu (1 tbsp. L.), Lelei lelei.

Afai o le tagata maʻi e mumu pe a uma ona aveese le tar mai le paʻu pe paʻu le paʻu, ona 1-2 itula lea pe a uma ona aveese le tar, faʻaaoga le paʻu o le zinc po o se vailaʻau vasa paʻu. lomia e econet.ru

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Le faʻaaogaina o le birch tar

Sa ia te ia se tiga tiga, ma na sosoo ai ma se osofaiga i lona tino. Na ou alu i se tagata faʻataʻitaʻi e maua le psoriasis ma le maʻisuka.Na faateʻia au.
Na oʻo i luma le faʻamaʻi, o le tino atoa na ufitia i le paʻu, pei o se atigi. Sa ou filifili e faataitai se fua ma le birch tar o se togafitiga. Sa ou faatauina 4 fagu o le birch tar i totonu o se fale talavai. Sa faʻamamaina au i le tar mai le ulu i le toe. Mo le pe tusa o le 40-50 minute sa ou faia ai lenei faiga, ona ou mulumulu ai lea i totonu o le fale taele ma iu ai ina fufulu loʻu tino atoa ma le suka.

Celebine e patipati i mata-o le lima lita o le vai. Sa ia faʻamago, e le solo, ma o le mea na afaina ai le celandine na lilo i totonu o le paʻu.
Sa faaauau pea lenei togafitiga i aso uma mo vaiaso e lua. I le taimi lava e tasi, sa ou inuina se teuteuga o le vao vao ma isi laau talatala.
Lua vaiaso mulimuli ane, o mea uma na alu ese ma e le toe i ai.
Ou manatu i lenei togafitiga. I le taimi o se faʻaʻi tiga, e taua tele pe faʻapefea ma le auala e togafitia ai. Afai e faʻaaogaina vailaʻau, ona aafia lea o le soifua maloloina o le ate. I le avea ai o se tulafono, o le leaga o lana galuega e aafia ai le paʻu. E le gata i lea, o le siama na mafua ai le faʻamaʻi tiga e mafai ona salalau i le tino atoa. Ole togafitiga faʻaleagaina e mafai ona sili atu ona leaga ma faʻasaʻo. O le mea lea, e taua le suʻeina o fualaau faʻamaʻi lea e faʻaumatia ai siama siama e aunoa ma le faaleagaina o le tino. Ma o se tasi o nei fualaau faasaina o le talo birch.
I le taimi o togafitiga, e taua le faatumauina o le ate ma aveese toxins mai le taimi. Mo lenei mea, o laʻau e iai se aʻafiaga ma le lagolagoina o le galuega o le ate. I lenei tulaga, o le taunuuga e lelei ma tumau.
O le a ou taʻuina atu ia te oe se isi mea ofoofogia o le faʻaaogaina o le birch tar.
Ina ua mavae se mea na faateia ai lagona, sa i ai se vaega tiga i lona alofilima. Na pau lava le mea na te lei faia, e leʻi uma le pisia. O lona paʻu o loo taʻele ma tiga.
Na manatua e le fafine i le taimi e tasi, i se taimi umi lava, ua maʻi o ia ma le leai o se mea. Sa togafitia o ia e pei ona masani ai - lubricated with iodine. Ma sa ou faitauina lena laisene mai se togafitiga e mafai ona "alu loloto i totonu o le tino." E le o luga o le paʻu - o mea uma e foliga mai o loʻo faasolo lelei. Ma i le taimi nei, na ia pueina malie lava le tino atoa. Ma pe a oʻo mai se faʻavaivaia, mai lagona faʻafuaseʻi, malulu ma isi mea e faʻavaivaia ai le tino - o loʻo i ai iina - se vevela i luga o le paʻu, pe sili atu foi le leaga. E faapena foi, o le herpes virus e amio tutusa - na maua ai le malulu, na masaa i luga o le laugutu po o se isi nofoaga.
Sa amata ona ou suesue, taumafai. Na fai mai o ia o aʻu fautuaga na fesoasoani tele ia te ia, ae le mafai ona foʻia le faafitauli. Ma i lena taimi, na ia filifili ai e faaaoga le birch tar, e aumai vai mai ai. Mo lenei mea, sa sasaa vai i totonu o se ipu tioata e 3-lita ma 100 ml o le birch tar sa faaopoopo i ai. Faʻaauau mo le 7 aso e faʻafefiloi lelei le faʻafefiloi ma le vai. Ma ina ua uma lena, sa ou inuina se ipu fagu fale i le taeao ma le afiafi.
I le vaiaso mulimuli ane, na ufitia uma lava i le mataʻu. Psoriasis mai le ulu i le toe. Na ia iloaina o le agelu agelu na amata ona aveese le laisene lea na faalauteleina i lona tino. O le tino atoa na tumu i le taʻi ma le faʻamagaloina, pei o isi parasite, na tumau pea e tamoe i totonu o le iniseti ma e ala i le paʻu.
O togafitiga e ono masina! A uma lena, ona faʻamamāina lea o le paʻu ma maua se lanu lelei. Sa le toe i ai ni faʻafefe.
Faaiuga: e talafeagai le faʻaaogaina o togafitiga e le mafai ai ona faʻamalosi le faamaʻi i totonu, lea o le a lemu lemu ma faʻaalia ai, i le iuga, i le tulaga o se maʻi faʻafuaseʻi. O mataupu e lua o loʻo faʻamatalaina o se faʻataʻitaʻiga sili lea o lenei mea ofoofogia. I le amataga o togafitiga leaga. Isi faʻaopoopoga ma le faʻaaogaina lelei o le birch tar.

Aʻo oʻu laʻitiiti, sa ou faʻafefeina le paʻu paʻu. Mo le faigofie o tamaiti, na ia tuuina atu i se tasi e fai o latou seevae. O le anufe na matua leaga lava ma pasi mai le vae i lima ma foliga. Na o le fomaʻi na le togafitia aʻu! Na le aoga mea uma. Na avea aʻu ma se tagata faʻasalaga - e aloese tagata uma mai aʻu. Sa tatau ona ou faagaloina aʻu mea fiafia uma.
Ma sa mafai e se tasi o tamaitai matua ona faamalolo aʻu. Sa ia fautuaina loʻu tina e faia se suauu e faavae i le talo birch.E tatau ona faʻafefiloi se fuamoa se tasi ma se sipuniti o kulimi kulimi ma se sipuniti o le birch tar. Faatasi ai ma lenei suāuʻu, i le po, faʻapipiʻi ni manua i luga o le paʻu ma le fusi.
I le taeao, na aveeseina fusi, sa faʻamamaina le paʻu ma toe faia le faiga i le po. Mafaufau! O aso uma lava e paʻu ai le paʻu ma faasolo ina mou atu. Ina ua mavae se taimi, na faamamaina atoatoa o ia ma avea ma lamolemole lelei atoatoa! O le auala lenei na fesoasoani ai le birch tar e toe faʻafoʻi ai mai le filo.
Ou manatu. Afai ei ai se malie i luga o le vae, fao, ona mafai lea ona faʻaaogaina le auala tutusa e aveese ai. Faatasi ai ma lenei suāuʻu manogi, faʻafefe ou vae i le po, fusi, ma fufulu i le taeao. Ma e faia lava seia maeʻa toe faʻaleleia.

Birch tar i le maʻisuka: e mafai ona ave le maʻisuka?

E pei o isi togafitiga masani, e masani ona faʻaaogaina le talo birch mo le maʻisuka. Birch ua leva ona taʻutaʻua mo ona faʻamalologa ma o se vailaʻau faʻaaogaina e le gata o laʻau po o laʻau, ae o paʻu foi, laupapa.

O le tau e maua mai i le faʻamaʻiina o le bark birch i se auala matutu. O le faagasologa e matua faigata, o le mea lea e masani ona le faʻaaoga i le fale. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona e faʻatau mai le suāuʻu faʻasaina sauniuni i soʻo se fale talavai i aso nei.

O le Birch tar o se mea oona o se lanu uliuli ma le paʻu ma se manogi manogi ma le le lelei. I lona tuufaatasiga, o le fualaau faasaina e tele vaega o vailaʻau - meaola oona, phenol, meaola ma xylene.

O le Birch tar ua faʻaaogaina i taimi uma e le gata i le olaga i aso faisoo, ae faʻapea foi mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese, faʻaogaina i fafo ma faʻafofoga. I le taimi nei, o lenei vailaau e leiloa lona taua ma nofo ai i se nofoaga taua i isi vailaʻau.

O le maʻi suka, o ona uiga ma taunuuga e ono tupu

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrine, o se taunuuga o le atinaʻe lea o loʻo i ai le solia o le tele o metabolic process in the body.

O faʻaletonu i le pancreas e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le tino ona gaosia le tele o le manaʻomia o le inisalini.

O le le atoatoa o le hormone poʻo le faʻaalia o le le mautonu o sela ma masini i le mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi ua aliali mai i le tulaga o le matuia o le faʻaaliga, o le atinaʻeina o faafitauli ma le paʻu, gaʻo, ate ma totoga o le cardiovascular system.

O se tasi o uiga le lelei o lenei togafitiga e le mafai ona toe faaleleia atoatoa mai le maʻisuka. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina ma le faaeteete ana mea taumafa i lona olaga atoa, ave fualaau talafeagai. Faʻailoga faʻafuaseʻi i se taimi vave pe mulimuli ane oʻo atu ai i le atinaʻe o taunuuga nei:

  1. O loʻo i ai se faʻaitiitiina o le lumena o vaa, o meaʻai e tatau ai e le mafai ona ulu i totonu, talu ai o latou puipui e le o totonu. Faʻaleagaina o le tino e mafua ai le maualuga o le lamatia o le fatu poʻo le faʻamaʻi.
  2. Faʻailogaina o le faalēaogā taimi faʻapitoa.
  3. O nisi faʻamaʻi o le paʻu ma le maʻi o le gaʻo e faʻalauteleina le tuputupu aʻe, lea e avea ma nofoaga mo le taua tele o faʻamaʻi pipisi.
  4. O loʻo faʻapea foʻi ona iai ni suiga o le tino. O maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona faʻaleagaina i le tiga i maso, ma le le mautonu o pito i lalo e mafai ona matauina.

O faʻafitauli nei e ono tupu mai o se taunuuga o le atinaʻeina o le maʻisuka:

  • toe faʻaleagaina le faʻaleagaina, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le faʻaaliga,
  • atherosclerosis ma le thrombosis e mafai ona atiaʻe, ona o le vaivai o toto toto,
  • faʻaalia o le polyneuropathy.

O le Polyneuropathy o le leai o se lagona o le pito i lalo ma le pito i luga - o vae e le toe lagona le vevela ma le tiga.

E le gata i lea, ei ai suiga taua i le paʻu. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e masani ona tupu le maʻi o le maʻi suka.

O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le tulaga o le atinaʻeina o gasegase tatalaina, abscesses ma le paʻu o le paʻu i vae.

O a mea aoga o le birch tar?

O le Birch tar e faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu.

Faʻalagolago i togafitiga o le faʻamaʻi, e mafai ona faia i le tautala pe faʻaaoga mo le faʻaaogaina fafo.

O mea aoga autu o le vailaʻau o loʻo taua i lalo:

  • faʻamalosia le faʻamalolo vave o manua ma le mafiafia, lea e masani ona matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka,
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o le toto ma le maualuga o le toto,
  • ua i ai ni vailaau faʻapitoa, mea faʻamaonia,
  • lelei e afaina ai le paʻu ma le fausaga o le paʻu,
  • faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga, aua e mafai ona faʻafaigofieina le toto maualuga,
  • ei ai aʻafiaga e puipuia ai,
  • e mafai ona faʻaaoga e avea o se anthelmintic.

Ona o le mea moni o le birch tar e tele mea aoga i lona tuufaatasiga, ua umi ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi nei:

  1. O faʻamaʻi o le paʻu e mafai ona tupu ona o le afaina i faʻamaʻi maʻi.
  2. I togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina.
  3. Le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi e aafia ai le manava o le tino.
  4. Catarrhal cystitis.
  5. Mastopathy i tamaitai.
  6. Hemorrhoids.
  7. Maʻi pipisi.

I aso nei, o le birch tar o se vaega o ituaiga eseese o suauu ma creams o aso nei - Vishnevsky, Konkova, Wilkinson. I totonu o faleoloa ma falemaʻi e mafai ona e faʻatau ai le fasimoli o le fasimoli, o le suauu taua ma isi mea tau tumama.

O le faʻaaoga masani o le talo birch e fesoasoani e faʻamamā ai le tino, faʻaleleia le galuega o le cardiovascular system ma le gastrointestinal tract, o le setete o vaʻa ma le faʻafouina o le paʻu ua faʻaleleia.

O le mafuaaga lena, o se vailaʻau e faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka.

E i ai ni faʻailoga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina?

E ui lava i le tele o le lelei o le birch tar, o se "vailaau" atonu e le talafeagai mo tagata uma.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e talanoaina ia togafitiga ma lau fomaʻi.

O se tasi o faʻamatalaga le lelei autu o se vailaʻau faʻapitoa o le i ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i se tagata maʻi lea e ono tupu mai o se taunuuga o lona faʻaaogaina.

O aʻafiaga autu ma faʻamaʻiloga e mafai ona tupu pe a uma ona faʻaaogaina se vailaau faʻapitoa:

  1. O le faʻaaogaina o le suauu e leʻi faʻaaogaina i lona tino mamā o le tele lea o le maʻi ma e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o dermatitis, faʻapea foʻi ma isi paʻu o le paʻu.
  2. Aua le faʻaaogaina le fualaau oona i le taimi o le faʻavavega o maʻi paʻu tumau.
  3. E faasaina le faʻaaogaina o le suāuʻu e togafitia ai tamaiti i le taimi o le maitaga ma le lactation.
  4. O le faʻaaogaina fafo o fualaau mo se taimi uumi e mafai ona mafua ai aʻafiaga. O nei mea e aofia ai lagona o vaivaiga lautele, gasegase ma le vomiting, vevela, manava manava, ma spasms o tamai povi.
  5. O se tasi o faʻamatalaga leaga o le birch tar o lona malosi malosi i fatugaʻo.
  6. A maeʻa le faʻaaogaina o le oloa, e mafai ona matauina le susulu ma le mu o le paʻu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona e faitauina ma le totoa le faʻamatalaga o loʻo maua i faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻapea foi ma le talanoaina o le faʻaaogaina o lau faʻataʻitaʻiga ma lau fomaʻi.

E faʻapefea ona ave le vailaʻau?

Faʻaaogaina i totonu ole vailaʻau e mafai ona naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, faʻamaʻitaʻi mulimuli i faatonuga ma onumaga o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le tele o taimi, o le birch tar o loʻo faʻaalia i le tautala.

O le faʻaaogaina o le talo birch e fautuaina pe a faʻaalia maʻi nei:

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, faapea foi ma le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga ma le kulukose o le toto, ua fautuaina e faaaoga le togafitiga lenei o togafitiga:

  1. Ave le fala birch mama e faʻafefiloi ma le susu i aso uma luasefulu minute ao le i faia le taumafataga mo le luasefulu aso.
  2. O le faagasologa o togafitiga e tatau ona amata i se fua o kulimi se sefulu o le suauʻu i le ipu susu, ma faasolosolo lemu.
  3. Mai le ogatotonu o le vasega, e tatau ona faaitiitia le fualaau ma aumaia i se tulaga maualalo.

I le faaopoopo atu, ma le maʻisuka ma mo le puipuia o le paʻu, ua fautuaina e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo:

  • faʻafefiloi le birch tar i le meaʻai faʻataʻaleʻaleti koko,
  • o le muamua faʻasolosolo e tatau ona tasi le fagu o le suauʻu i le sipunipuni o le sua, i aso uma e faʻatupulaʻia ai le fua o le ta i le tasi, o le tele o vailaʻau tuʻufaʻatasiga o le a sefulu pata i le sipuni o le sua,

Ave le fualaau faasaina i aso taitasi i le sefululima minute i le luasefulu minute ao leʻi faia le taumafataga autu.

E faʻapefea ona e faia vai faʻamalolo e faavae ile vailaau vailaʻau?

Ole vai faʻamalolo e masani lava ona saunia mai le talo birch, lea e mafai ona faʻaaogaina i totonu pe olopala i vaega o loʻo pagatia o le paʻu. Ina ia saunia, o le ae manaomia ni lita se fa o le vai mama ma le 500 ml o le birch tar.

Faʻafefiloi vaega talafeagai i totonu o se ipu tioata ma le pusa opaque ma faʻafefiloi malie ma se spatula laupapa.

E tatau ona tapunia ipu ma tuʻu i se mea pogisa mo aso e lua e faʻamalosi ai. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona aveese le mumu e mafua ai ma faʻafefe le vai manino i totonu o le fagu. O le vai inu ua sauni e faʻaaoga.

E mafai ona faia i le tautala e tusa ai ma aumaga nei:

  • afa afa i luma o le taumafataga autu (pe a ma le sefululima i le luasefulu minute) - mo tagata matutua,
  • mo tamaiti, o le mea aupito sili e mafai ona tuʻuina atu i se vailaʻau e le sili atu i le limasefulu maila.

E le gata i lea, o le vai ua saunia i le faavae o le tar e mafai ona faʻaaoga mo le faʻaaogaina fafo:

  • ma le pa'ū tele o lauulu, e tatau ona suʻe vailaʻau i aʻa,
  • i le i ai o pigmentation i luga o le paʻu, solo le vaega na aafia o le paʻu.

O le mea lea, i le faavae o le tar, e mafai ona e faia se vaiinu sili ona lelei e le gata ina faʻaleleia le tulaga masani o se tagata, faʻamamaina le tino o mea oona, ae fesoasoani foi e taulimaina faʻafitauli paʻu.

O a tulaga e faʻaaoga ai le fualaau faasaina?

O le faʻaaogaina o oloa faʻataunuʻu e faʻaaoga lelei i vailaau masani faʻaonapo nei.

O le faigofie ma le taugofie o lona uiga o le tar, lea e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai.

O le faʻaaogaina o le fasimoli fasimoli ua fautuaina i mataupu nei:

  1. I le iai o le faʻafitauli paʻu, paʻu. O lenei meafaigaluega e faʻaumatia ai se sebumusega mamafa ma sina paʻu o le paʻu.
  2. Faatasi ai ma le atinaʻe o eczema, psoriasis.
  3. O le faʻamavaeina o puluvave poʻo le manaia foi o le maʻila, lea e fesoasoani i le saoasaoa o le faaleagaina o le lauulu.
  4. E talitonuina afai e te fasimoli fualaʻau kuka ma le fasimoli aisa i le po, i le taeao o le a le itiiti ifo le faʻagasologa o le gaioiga.

E mafai foi ona e saunia se suauu faamalolo mai le birch tar i le fale:

  • o le faigofie ma sili atu le taugofie auala o le faʻafefiloi o le tar i le suauu paluga i le tele o le tasi i le sefulu,
  • E mafai foi ona e saunia se suauʻu e ala i le faʻafefiloi o le suāuʻu faʻamaʻi ma le gaʻo faʻafefete i le tutusa tutusa.

O le faʻaaogaina o suauu e tatau ona amata i vaega laiti o le paʻu e siaki ai allergies.

I le iai o vaʻa poʻo manuʻa i luga o vae, e fautuaina e faʻaaoga le fua lea:

  1. Faʻafefiloi birch tar ma fuālaʻau manogi i le fua o le tasi i le tolu.
  2. Fai ma le filemu le faʻafefiloi i totonu o vaega ua aafia.
  3. A maeʻa le luasefulu minute, aveese le meaʻai ma se ie.

Afai o foliga o le maivi, ona mafai lea ona aveeseina i le auala lenei:

  • e tatau ona faʻafefiloi le talo birch ma le sua fou o le Kalanchoe i tutusa tutusa,
  • soso se fusi i le mea e tupu ai le faʻafefiloi ma faʻaoga i le paʻu i le foliga o se pulufana,
  • ia faia le taualumaga mo le tolu i le lima aso.

O fua uma o loʻo i luga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ma e naʻo le maea ai o feutagaiga ma lau fomaʻi. E talafeagai le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o tagata taʻitoʻatasi, faʻapea foʻi ma le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le auala e inu ai birch tar.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

O a faʻamanuiaga o le talo o le birch mo le maʻisuka?

I aso ua mavae, sa faia e le augatuaa le pule a Birch ma le mamalu tele. Mo le togafitiga o le tele o gasegase, na faaaoga ai e tagata le laʻau birch, faia ni mea e maua mai i fatugaʻo, ma fusi lapisi mai lala birch mo le taele.

Ae o le oloa pito sili ona aoga i birch o le birch sap saʻo. Ma talu ai o loʻo i ai le maualalo o le maualuga o le kulukose, o le inuina o se vai mo le maʻisuka masani e le aumaia ai se faʻalavelave.

E lelei le gauaiina e le tino ma aveese le tele o le suavai, ma e leai lava se faateleina i le suka o le toto. Ma e le o se mea e ofo ai, ona o le tele o carbohydrates i le 100 kalama. o le oloa e na o le 5.8 g ma le 24 kcal.

Pe o le palach sap aoga i le maʻisuka o loʻo talanoaina i lalo.

  • O a mea o loʻo aofia i totonu o le oloa?
  • E faʻafefea ona faʻatau le birch sap i le maʻisuka e le afaina ai le soifua maloloina?
  • O le a le tele ma le tele e mafai ona ou inu ai le palach sap?
  • Faʻailoga talafeagai

O a mea o loʻo aofia i totonu o le oloa?

I le tepa muamua, o le birch sap o se vai masani, e le mafaamatalaina. Ae, o lenei vai e mauoa e le gata i minerale, ae o le sua foi e aofia ai se lisi tele o vitamini e manaʻomia mo le ola maloloina o le tino.

O loʻo i ai foi ni meaʻai e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, ma fesoasoani ai e sili atu ona faʻafefiloi meaʻai ma aveese faʻamaloga leaga mai le tino.

Aua le galo e uiga i enzymes, e sili atu ma le sefulu ituaiga o meaola faʻasaina ma vailaʻau faʻaleagaina i mea faʻasaina.

O le Birch sap e le gata ina faanatinati ai le fiainu, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le tino atoa, ma faamalosia ai le tino puipuia. Ma faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le lapisi o le birch e tatau ona aofia i totonu o le meaai na tuufaatasia e le fomaʻi maʻi.

E faʻafefea ona faʻatau le birch sap i le maʻisuka e le afaina ai le soifua maloloina?

Birch sap sili ona lelei e le sili atu nai lo le 100 ml. i le 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga autu. O le mea lea, i totonu o le tino o vailaau aoga o lenei vaiinu e sili atu ona lelei.

Pe a faʻaaogaina le birch sap, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona galo o lenei oloa o loʻo i ai foi meaʻai gaʻo, lea e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le suka i le tino, e tatau ona amanaʻia.

I aso nei, e matua faigata tele le aoina o le birch sap ia oe lava, ma o nisi taimi e le tusa ai ma le tulafono. O le mea lea, pe a filifilia le suka i totonu o le faleoloa, e tatau ona e gauai atu i lona fatuga.

A faʻapipiʻiina le sua i le fale gaosi oloa, gaʻo ma le kulimi citric e faʻapipiʻi umi. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka - o le maualalo o le suka, o le lelei. O le sua o le sua e tatau ona manino pe manino foi le samasama ma e saoloto mai mea leaga.

I le aoina o le suavai oe lava, e tatau ona e mafaufau i ni nai tulafono:

  1. Filifili le nofoaga saʻo e mafai ai ona faatagaina e le tulafono.
  2. E tatau ona aoina i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fulafula mai pupu.
  3. E leai se mea e tatau ona e tago ai i le vine mai se laau laititi.
  4. Afai ua e filifili i luga o se laau, e tatau ona e faia ma le faaeteete se mimiti ina ia mafai ona e le oti le maea ona e faia.

E sili ona lelei le faia o lenei mea mai le itu i matu, ma fai se pu mo se lua sikimita, ona faʻaofi lea o se togi iina, lea e faʻafefe ai le vai.

  • A maeʻa le pa, e taua tele le ufiufi o le pu ile solo, palatini, hama ma se paʻu ina ia le maua ai iina ni meaʻai, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau.
  • E le mafai ona teuina le suamalie fou mo se taimi umi, pe a mavae le 2 aso o le a amata ona ula.
  • O le mulimuli i nei tulafono faigofie, o le ae maua ai le suavai masani, ae e le afaina ai le siosiomaga.

    O le a le tele ma le tele e mafai ona ou inu ai le palach sap?

    E talafeagai le faʻaaoga o le birch sap dosed. Ina ia le afaina ai le soifua maloloina, ia le sili atu i le 3 ipu tioata i le aso.

    Ina ia faʻavave le vai tele, e tatau ona kuka mo le 10-15 minute.

    Afai e manaʻomia, e mafai ona e faaopoopoina sina moa po o le samani iina, e avatu ai se manogi fou ma se tofo. Ma taamilo solo ie ufiufi uʻamea

    E mafai ona e faia lelei kvass mai le juice birchMa aua le faʻaaogaina le suka, lea e matua afaina ai le maʻisuka. O le laasaga taʻitasi i le laasaga mo le faia o kvass mai le birch juice e faapenei:

    Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

    • 3 lita o le sua
    • 1 tbsp. karite.
    1. Faʻamuʻu le seleseleina o fatu i totonu o se mea faʻagogo mago seʻia oʻo i se lanu auro vaivai,
    2. Liligi le fatu i totonu o se ato gau,
    3. Ave le taga lenei i totonu o se fagu vai, ma tuu i totonu o se potu mafanafana mo aso e 4, faʻaosoosoina,
    4. A uma ona inu le vai i se lanu uliuli ma le'oa o le karite, e mafai ona fufulu ma sasaa.

    O nei meainu uma e mafai ona teuina i se nofoaga malulu mo le sili atu i le 5-6 masina.

    Faʻailoga talafeagai

    O lenei vaiinu e leai lava se faʻamaʻi, ae o le taumafa tele e mafai ona afaina ai le tino. Afai ei ai ni faʻafitauli tau fatuga pe o le a le afaina i le pollen polch, e sili lava le faʻagata o lau mea inu.

    E ui i le aoga o lenei oloa, aʻo lei faʻaaogaina, o le maʻisuka e manaʻomia ona feutagai ma se fomaʻi.

    O le Birch Sap, o le mea moni, o se meaʻai e sili ona aoga, ma o se tasi o nai tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai ma le faigofie ma e aunoa ma le tele o lamatiaga ile soifua maloloina. Ae, pei o mea uma lava, e tatau ona iloa le fuataga ma mautinoa ia feutagai ma se endocrinologist.

    Vaʻai i mea sese, faʻamatalaga pe le sao? Iloa le auala e sili ai le lelei o se tusitusiga?

    E te manaʻo e fautuaina ni tala e fesoʻotaʻi mo le lomiga?

    Faamolemole fesoa- soani ia i matou ia lelei le fausiaina o le nofoaga

    Faʻatau o se vailaʻau - faʻapefea ona faʻaaoga?

    O le Birch tar o se vaega o le tele o vailaʻau ma vailaau faʻamalolo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu vishnevsky. E le o tagata uma o le a lamatia le faʻaaogaina i totonu ona o le manogi manogi, ae le tatau ona manatu faʻamaloloina ia vaega faʻamalolo o le oloa! Matou te taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaoga le tar e avea o se vailaau e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina ma mea e tatau ona e faia e faʻavaivaia ai le manogi.

    Aisea e mafai ai ona faʻaaogaina le tar e fai ma vailaau?

    O le tau o se oloa o le faʻamaʻi faʻamago o le birch bark, poʻo le paʻu talavou birch. O loʻo i ai uma mea aoga o loʻo i ai i le laau. Muamua lava, o nei vaega malolosi o le antibacterial ma o meaola faʻapitoa e faʻateleina ai le faʻafouina o le tino. O vaega aupito sili ona malosi o le tar:

    O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona e faʻaaogaina le oloa mo faʻamalositino faamoemoega - faʻavavevave le tuputupu ae o lauulu, faʻailoga. O nei vaega e tasi e faia ai se togafitiga mo faʻamaʻi faʻapitoa:

    • psoriasis
    • faʻamaʻi
    • furunculosis,
    • dermatitis o soʻo se amataga,
    • bronchitis ma isi faʻamaʻi pipisi,
    • maʻi suka, gaʻo,
    • tachycardia ma isi maʻi fatu.

    O le faʻaaogaina o le tar i le togafitiga o faʻamaʻi e faalagolago i le maʻi o le a e tau ai.

    Totoga faʻavae

    O fualaau faʻapitoa e aofia ai le birch tar o loʻo aʻafia i la latou eseesega, ae e lua faiga masani. Mo le faaaogaina i totonu, o le oloa e masani ona faʻaaogaina i se foliga mamā, ma mo le faʻaaogaina fafo e faʻafefiloi ma le gaʻo, poʻo le jelini penisini. Afai e te le iloa pe faapefea ona faʻaaoga le birch tar, e mafai ona e faʻalagolago i lenei faʻamatalaga.

    Mo togafitiga o faʻamaʻi paʻu, faʻaaogaina le birch tar e tusa ai ma lenei fua:

    1. Ave le tasi vaega o le birch tar, 1 le vaega o le ava malosi o calendula ma le 3 vaega o le pogisa o le puaa e leʻi faʻaleleia.
    2. Faʻafefiloi lelei mea uma, tuʻu i totonu o se atigipusa vevela, tapuni ma vaisaisa mo le 3-4 aso.
    3. Lubricate le mea na afaina i le tele o taimi i le aso seia maeʻa ona faʻamalolo.

    Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le vailaau aupito sili ona lelei o le palach tar. I le aso muamua, inu 1 le mata o le tar, faʻamalo i se sipuni sipuni o vai, poo susu. Faatasi ai ma aso mulimuli ane, ia faateleina le numera o mataʻu e se tasi. A oʻo i le 10 fulafula, amata le faʻaaogaina o le faasologa - faʻaitiitia le numera o mataua i le auala lava e tasi.

    Afai e le lelei le inu o le pia, e mafai ona e saunia vai inu. E toetoe lava o mea aoga uma o le oloa, ae sili atu ona fiafia i le tofo ma le sogisogi. E faʻaaogaina le vai vai e togafitia ai faʻamaʻi uma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le ta i totonu. E le faigata le kukaina:

    1. Ave le 2 lita o le vai ua tunu, ma sasaa i totonu o se ipu e tolu lita.
    2. I le pito i lalo o le apa, tuu se fasi paʻu 200 g.
    3. Aua nei faʻaosoina le ta i totonu o le vai, ufiufi le fagu ma se tapuni ma nofo i se mea pogisa mo ni nai aso.
    4. Liligi suavai i totonu o se fagu, ave 50-100 g i luga o se manava gaogao i aso uma.

    Togafitiga e tusa ai ma lenei polokalame o loʻo i ai se aʻafiaga taua:

    • faʻasaʻo le toto toto
    • tauivi ma le maualuga o le cholesterol,
    • neutralizes faamaʻi pipisi,
    • faʻatautaia le faagasologa o le faʻaaogaina o le pipili pe a tale,
    • O loʻo i ai se malosiaga faʻamalosia lautele ma le le faʻamalosia,
    • fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi.

    O le togafitiga o paʻu, aemaise lava i tamaiti, e tatau ona faʻafefiloi le birch tar i le pata i le tasi ma le tasi le fua faatatau ma faʻaaogaina i le paʻu o lima ma isi vaega faʻamaʻi i le taeao ma le afiafi. Ua i ai i le aso 3, o le a le toe i ai, ma a maeʻa le vaiaso, o le a mate uma ia tupe paʻu.

    E i ai lau gastritis poʻo le masani ona o le vevela? Aua e te faanatinati atu i le fale talavai ina ia maua ai ni fualaau! O le meli o le natura o le a foia nei faafitauli e sili atu nai lo tapenapenaga mo togafitiga. O le mea moni, tau lava pe afai e le afaina oe i mea e gaosi ai pusa.Togafitiga o le faai i togafitiga faʻaleagaga E ui i le tele o vailaʻau faʻasaina mo faʻamaʻi tiga, ae o auala masani a tagata mo le faʻaumatiaina o lenei sasa ua matua manaʻomia lava. I la matou tusiga o le ae maua ai meaʻai mo solo, pulou ma mea e faʻafefiloi ai mo le toe faʻafoʻi mo ni faʻamau tiga.
    Aromatherapy i le fale E te fiafia i aano o gaʻo taua? Faitau le mea fou ua fuafuaina ma saili pe mafai faapefea ona latou fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina, aveesea le vaivai ma le le mautonu. Aoao atili e uiga i mea aoga o le aromatherapy, faʻataʻitaʻi nisi o fua o loʻo maua.Faʻasoga o le Rhumatoid - togafitiga ma togafitiga faʻaleagaga O le rthumatoid arthritis o se faʻafitauli e masani ai le toatele o tagata o vaitausaga eseese ma matata eseese. E tele metotia o togafitiga o lenei maʻi, ae o le toatele e sili e filifili e liliu atu i togafitiga faʻavae. E uiga i mea sili ona lauiloa - ile tusiga.

    Birch sap mo le maʻisuka ituaiga 2: aoga ma faʻaoga

    O se vaega taua, o le faʻaaogaina o le birch sap, faʻapea foi ma lana matafaioi i le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

    Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o soʻo se inu o le natura moni e aoga. Talu ai o lenei vai inu faapitoa ua tumu i vitamini eseese ma mea talafeagai e tatau ai mo le tino o le tagata.

    Ma o meaai tatou te faʻamatalaina e le o se mea faʻapitoa! Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e tofu tagata mamaʻi ma faʻamaʻi taitoatasi, e faʻaaogaina i le ituaiga o le maʻi, o lona mamafa ma, i se tulaga masani, le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

    O le mea muamua, muamua lava, e tatau ona e iloa po o le a le aogā, pe sui foi, o le birch sap e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1.

    O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le ava i tulaga o le maʻisuka

    E mafai ona ou inuina se inu ava? O le a lona aoga, aemaise ile maʻisuka ituaiga 2?

    O le sua o le birch ua faamatalaina mo le maʻisuka e matua aoga lava ona o lona tamaoaiga i le vitamini o meaʻai ma meaola ola. O le mea lea, o le fesili e mafai ona e inuina se inu ava pe leai, o le tali e tasi - e te manaʻomia! Ma le isi, e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2.

    E le gata i lea, o le vaega o le ava ua taua e:

    • Tannins
    • Faʻaleagaina - i ai le faʻataunuʻu.

    Ole fufuluga o loʻo iai, e sili atu nai lo le suka. O le mea lea, o le vai ua faamatalaina e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, ae ia iloa le fuataga, pe a maeʻa fautuaga faʻafomaʻi ma i lalo o le siakiina pea o le tulaga o le soifua maloloina.

    O vailaʻau totoga o lenei faʻasologa o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina ma meaola, faatasi ai ma se mea faigata faʻaletino ma vailaʻau, lea e sili ona lelei mo le ituaiga 2 ma le ituaiga 1 faʻamaʻi.

    Ma o le sili ona taua o le ava ua faamatalaina o le palukala oi ai! Ole mea e taofia ai le leo o le cardiovascular system ma faʻalauteleina ai le metabolic processes ma le tino atoa o le tagata i lona atoaga.

    O le a le afaina o sea inu e pei o le birch sap ma le maʻisuka?

    O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le mafaufau o le vai ua faʻamatalaina, sina mea itiiti ma laitiiti, talu ai e mafai ona galue faʻamalosi:

    • I le gastrointestinal tract
    • Paʻu
    • Faʻaleaga le tulafono faatonutonu o le endocrine o le tino o le tagata.

    I lenei fesoʻotaʻiga, ao leʻi amata ona e faʻaaogaina le keke o le birch mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Fainuina o se Meainu Meainu

    E le o laau uma e mafai ona maua mai le aofaʻi tutusa o lona tau e le mafaatauina. E tusa ma le lua lita i le aso. Birch sap mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e inu i le fou. Ae e mafai ona e faʻaaoga le kuka.

    I le faʻamuamua, e leai ni tapulaa faʻapitoa i le auala e inu ai le keke o le birch mo le maʻisuka ma le tele, leai. Ae tutusa uma lava, e le tatau ona e suia uma vai masani i aso taitasi i lenei vaiinu. E lava le inu o le 500-600 milliliters o lenei vai paia i le aso, ma sili atu ona lelei nai lo le 'ai.

    E mafai 'ona' ou inu le keke o le birch i urolithiasis? E sili le faʻagataina oe lava mai lona faʻaaogaina. Talu ai ona o lona aʻafiaga faʻamalosi e mafai ona aveesea maa ma mafua ai faʻafitauli.

    E mafai ona inu le sua o le birch i le taimi o maitaga, e mafai ma e tatau, o le mea e sili ona taua e le o le soona alu ma mulimuli i meaai lelei.

    Contraindications

    O le faʻamaoniga i le faʻaaogaina o sea meainu e pei o le palach sap i le maʻisuka, aemaise lava, na o le pau lava le mea o le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi. E ui o lea ituaiga o allergy e masani ona tupu, mai le le pulea ma le soona taumafaina o lenei vaiinu.

    O le fua mo se meainu suamalie e faʻavae i ona vaega e lua, e pei o:

    • Oats (fufulu lelei) - 1 ipu,
    • O le faʻamatalaga faʻamatalaina o le 1.5 lita.

    E tatau ona sasaa se ipu oona i se vai inu. Ona tuu lea i se nofoaga malulu mo le afa aso mo le faʻamalosi.

    Ona tuʻuina lea o le fagu i ai meaʻai i le afi, faʻafeiloaʻi ma vevela seia oʻo i le afa o le vai o loʻo tumau i totonu o le apa.

    E mafai ona e inu i le palach sap ma le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le isi 0.5 kapu tolu taimi i le aso i le tasi le itula ao le i faia ni taumafataga mo le 1 masina.

    O meaʻai faʻamatalaina e talafeagai mo le faʻaaogaina i le ituaiga 2 o le maʻisuka ma gasegase gasegase o faʻafanolosi eseese.

    O le faʻaopoopoina o le fua o loʻo faʻamatalaina i luga, faʻatasi ai ma le soifua maloloina, e mafai ona tatou fai atu e mafai ona faaopoopoina vine suamalie i le ipu ua faʻamatalaina.

    • E tatau ona fufuluina ma uʻu le ¾ ipu o le lingonberry ma se sipuni, e sili atu i se laau laupapa, e maua mai ai le sua,
    • E fautuaina ina ia faʻatumu le ogatasi o loʻo i ai faʻatasi ma le vai na faʻamatalaina, ole laʻititi laʻititi,
    • I totonu o le 7 minute, e tatau ona e kuka le inu i le afi seiloga ua sauni.

    A maeʻa nei laasaga, e fautuaina e vaʻaia le susu. E mafai ona e inu i le birch decoction ma, pe a manaʻomia, faʻaopoopo i ai le meli.

    O le mea lea e le o le nofoaga mulimuli i le togafitiga o faʻamaʻi faʻamatalaina o lenei mea inu maona ma mea leaga na faia i luga. E mafai ona e inu i le palach sap, ae e taua le faʻaaoga saʻo, i se auala e pulea ma faʻaogaina, ona maua ai lea o mea inu mea sili ona lelei ma maua ai le soifua maloloina.

    Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga

    O le toʻatele, o le mauaina o se anapogi o le suʻega o le toto na mafua ai ona maualuga le suka, atuatuvale. O lona uiga o loʻo iai i le tagata le maʻisuka?
    O le maualuga o le suka o le toto e le o lona uiga e maua e se tagata le maʻisuka. Ia mautinoa e faia nisi auiliiliga.

    O le maualuga o le maualuga o le suka o le suka e na o se predisposition i le maʻisuka, ma o se suʻe toto e manaʻomia mo se faʻamatalaga mautinoa.

    O loʻo faʻatinoina e pei ona taua i lalo: tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea o le inu i le 75 kalama o le suka ma a uma le lua itula e toe maua ai le toto.

    Aoina o laʻau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

    Uufulu centaury -5 g, faʻamaina le aʻa - 5 g, aʻa o le calamus - 7 g, gaʻo vao - 5 g. Pau uma laʻau ma faʻafeu i le paʻu. Tuʻu atu i tagata maʻi 1/2 teaspoon i totonu o le 40 minute. Aʻo leʻi 'aʻai. O le aoina o laau e faʻamautu ai suka, faʻaleleia le gaioiga o le meaʻai uma.
    E tatau ona fufulu le paʻu ile vai moli poo le lanu meamata.

    Galega ma le maliega o le sipeli a le tupu

    Saunia le faʻafefete i totonu o se vevela: mai le mutia - 1 le itula. sipuni o tumutumu matutu o galega officinalis 1 tbsp. vai inu, ma afai mai fatu - e tatau ona e ave le 1/2 teaspoon i totonu o se ipu vai inu. O le aso lenei o fualaau. Inu inu i le aso atoa.

    I le taimi lava e tasi, ave se paluga o le meli ma le apilak: ia tipi le 30 papa o apilak (sauniuniga faʻapitoa) i le paʻu ma faʻafefiloi ma se ipu meli. Faaaoga le 1 itula. sipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le vasega e 8-10 masina.

    A maeʻa ia togafitiga, faʻamautu le kulimi, faʻasolosolo faʻasaga, ma faʻaleleia le soifua maloloina.

    Togi faigata o le aoina o suka

    Ave i ni vaega tutusa se laʻau o le taimi, mulberry ma le kiona, lau o le pia, St. John's wort, mauga, manulele manulele, mimiti, officinalis, galega, chicory ma aʻa, fatu lūlū.
    1 tbsp aoina mo le 250 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka mo le 3-5 minute., malulu, aʻa. Inu 1/3 tbsp. tolu taimi i le aso i vasega o le 3 vaiaso ma se vaiaso malolo i le va oi latou.

    Faʻaalia le faʻalagolago, togafitiga faʻataʻitaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma le suāuʻu maa

    O le suāuʻu maa e solo i le vai inu i le vevela o le potu, faʻatasi pe a mavae 2-3 aso, e mafai ona faʻaaogaina mea e faʻaaogaina mo meaola ma meaʻai.

    I le amataga o togafitiga (2-3 aso), o le suāuʻu maa e sili ona faʻaaogaina i ni atigilima laiti (o se tioata i le ao) ma se faʻafitauli vaivai (1 g i le 3 lita o le vai) pe'ā uma ona 'ai. A o lei faia le taumafataga. O aso uma, faʻalautele le faʻapitoa, aumai i le 3 g i le 2 lita o le vai, inu 1 ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 80 aso.

    O le togafitiga e manaʻomia ai le 72 g o le suāuʻu maa. Matamata i le pa'ū suka! Faaaoga le inisalini pe a talafeagai pe a faatonuina e se fomaʻi. Faʻalagolago i le malosi o le maʻisuka, o le a manaʻomia ai vasega o togafitiga 1-4. O le malologa i le va o vasega e 1 le masina.

    I le taimi o togafitiga, e le aofia ai puaa, tamai mamoe, manulele gaʻo, pei o ava malosi, vailaau faʻamaʻi, tea malosi, kofe, koko mai le taumafataga. E le toe foi mai le maʻisuka pe afai e ausia tulaga o loʻo i luga.

    Hydrogen peroxyide mo le maʻisuka

    O le hydrogen peroxide e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Faʻamamaina o le 3% hydrogen peroxide e tusa ai ma le polokalame o loʻo i lalo: i le 1 sipunipuni o le vai (sili ona lelei) faʻaopopo le 1 le taeao i le taeao, aoauli, afiafi ma inu ai loa.

    I le aso lona lua 3 taimi i le aso, 2 mataua, i le lona tolu - 3 ma isi seia oʻo i le 10 aso. I le aso lona 10 e tatau ona e maua le 10 pata i le taeao, 10 i le aoauli, 10 i le afiafi. E na o le 30 fuga i le aso e le tatau ona toe faia.

    Ona malolo lea mo le lua i le tolu aso ona amata loa lea i le 10 pata i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. A maeʻa aso e 10, fai se malologa mo 2-3 aso.Ma ia faaauau pea i le olaga atoa. Aua le sili atu le fua.

    O le hydrogen peroxide ua tuʻufaʻatasia ma le tiny valerian, hawthorn, motherwort, corvalol, validol, injections ma le acidic nicotinic, vitamini B12.

    Manatua: o le faʻaaogaina o le peroxide i totonu e le taliaina e fomai faasaienisi. Ia faaeteete.

    Eczema e mafua mai i le maʻisuka ua faʻamalolo i fuaitau nei:

    • Faafefiloi 50 g o le suauu buckthorn sami ma le 100 g o le birch tar, togafitia le nofoaga ua afaina i se paluga.
    • 100 g o birch tar + 25 g o le suauu sulfuric + 20-30 drops of propolis alcohol tincture, mix lelei. Taulimaina ia mea tiga ma le vevela aʻo puʻeina vaega lelei o le paʻu.
    • 40 go suauu suauu + 25 g o le suauu buckthorn, faaopoopo 30 silu o le 3% hydrogen peroxide. Togafitiga le paʻu ma eria o loʻo i ai manuʻa ma le vevela.
    • Faʻafefiloi 100 g o le suauu matala mai le la ma le suauu buckthorn. Lubricate sore spots.
    • O paʻu ma abscesses i luga o lima ma vae o le a fesoasoani e aveesea le suāuʻu mai le faʻaogaina o le musika o le musika + aloe ma lau o Kalanchoe. Tuu mea uma i vaega tutusa i vaega tutusa, sasaa ma le suauʻu masani e leʻi faʻaaogaina. Faʻaosooso i se mea pogisa i le vevela o le potu mo le 15-20 aso, luluina. Pusa mo le po. Mo le puipuiga, faʻaaoga se mea manifinifi 1-2 taimi i le vaiaso i le tino atoa, lea e masani ona tupu ai le suamalie ma le paʻu, e aofia ai pustules.
    • Ina ia taofia le tupu mai ole maʻi o le maʻisuka, e fautuaina mea nei. I le 100-g ava malosi o propolis faʻaopopo 30 silė o le 3% hydrogen peroxide. Faatasi i le vaiaso, ia faʻaaoga se paluga e togafitia ai le tino atoa.

    Birch, birch tar

    Birch o se laau o le aiga birch. O le maualuga e oʻo atu i le 20 m. Mo togafitiga, birch buds, laʻau talavou, birch sap, lea e aoina i le tautotogo (i taimi mafanafana - mai le ogatotonu o Fepuari) e faʻaaogaina.

    E selesele fatuga i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi tatalaina. A gaʻo fatugaʻo, latou te leiloa se vaega taua o latou faʻamalologa.

    E le o iai foʻi ni mea faʻamalolo o le birch leaves. A maeʻa le seleseleina, ona faʻamago ai lea o laulaʻau ma tumutumu. Faaaoga mo le lua tausaga. A maeʻa lenei vaitau, e leiloa le mea totino o le laau. O le Buds, leaves ma le bark birch e mauʻoa i suauu ma tannins. O loʻo aofia ai resini, nicotinic ma ascorbic acid, elemene elemene - magnesium, calcium, uʻamea.

    O sauniuni ile Birch e faʻaaogaina i le pelele congestion, faʻatasi ai ma le edema, aemaise o le fatu fatu. Birch e faʻaaogaina mo manuʻa le faʻamalolo, i le avea ai o se sui anti-inflammatory, ma e faʻaaoga e tuliesea ai anufe. birch tar, o se vaega o le tele o suāuʻu mo le faʻamaʻi manuʻa.

    BIRCH BARBAR . Ausia e ala i le faʻamaʻiina o le pito i fafo, paʻu poʻo le paʻu o le birch. O se vai malulu mafiafia ma se manogi tulaga ese, e le o se leo. O loʻo i ai mea nei: e le afaina ai, e faʻamalosia ai le faʻaleagaina o le tino, ma e faʻaaogaina e avea ma sui ole iniseti. O le Birch tar o se vaega taua o le tele o suauu mo le togafitia o manua ma alosese - suauʻu Vishnevsky, suauu Wilkinson, ma isi.

    Latou te faia tapenaga sauniuni i le auala lava e tasi e faʻamalosia ai le tino o le tino, pe a uma ona mafatia i faʻamaʻi pipisi, i le taimi o le tau o le vitamin deficiency. Faʻaaoga e avea o se faʻamoemoega mo le bronchitis, talema tumau, laryngitis, pe a uma le niumonia. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le birch sap.

    Birch sap ei ai se isi uiga taua - e aveesea le tele o le vai mai le tino. E le pei o togafiti, e le aveesea ai elemene talafeagai e pei o le potassium ma le magnesium. O le kiri ma le fatu o Birch e faʻaaogaina e togafitia ai le rūmāmatika, o le gasegase, ma le puipuia o le malosi o le malosi. Mo togafitiga o le laisene, e faʻaaogaina ai le malala o le birch.

    E LE MAFAI ONA FESOASOANI e faʻaaogā deco deco ma infusions o birch buds i le tulaga o le le atoatoa i le gaioiga o fatuga ma le tino o le tino, i le taimi o le maʻitaga.

    Alu i le LIST PLANT

    Ua ofoina atu le maualuga o le moega faafomaʻi a tamaiti faafomai. Fuafuaina mo falemaʻi a tamaiti, fale faʻapitoa tamaiti, mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia. Faia mai mea lelei maualuluga, faʻafeiloaʻi i ni tulaga faapitoa i le taimi e faʻaaogaina ai.

    Birch tar: faʻamanuiaga ma faʻalavelave, iloiloga. O le a le mea e fai ai le talo

    Birch tar o se tasi lea o togafitiga masani lauiloa. Na faʻaaogaina talu mai aso anamua e faʻaleleia le soifua maloloina. E oo lava i fomaʻi e talitonu o le a atoatoa ona faʻamaʻi maʻi paʻu, ma o le a faʻamamaina ai foi le tino o se fofo e pei o le birch tar. Le manuia ma le faʻaleagaina, iloiloga, faʻamatalaga ma le lautele - o se faʻamatalaga taua lea, lea e mafai ona e mauaina i lenei tusiga. Ia mautinoa ia iloa uma uiga o se oloa aoga, ma e mafai ona faʻalelei lau soifua maloloina.

    O le a le tar

    Le manuia ma le afaina, toe iloilo - o mea nei e fai ma faavae, e mafai ona tatou faia e uiga i soo se masini faafomai. Ae e te lei alu i le fale talavai mo le birch tar, e tatau ona e iloa po o le a lenei oloa. O le mea lea, o le birch tar, o se vai malulu malulu mafiafia ma se manogi manogi malosi. E mafai ona maua mai ona o le faʻamago faʻamago o le bark birch. Afai e te galue i luga o le laupapa birch i se vevela maualuga, aʻo faʻamapulaʻaina le faʻaogaina o le ea, e mafai ona e vaʻaia lona faʻaumatiaga, lea o le a faʻatasi ma le faʻasaʻolotoina o se vai malulu ma se suauu. Ona faʻasolosolo lea o le vai ma liua i se falemaʻi e mafai ona e faʻatau i soʻo se fale talavai.

    Birch tar (faʻamanuiaga ma faʻalavelave, iloiloga - e mafai ona e faitauina lenei faʻamatalaga i lenei punaoa) e iai le tele o vaega aoga. Ona o lenei mea ua matua manaomia ai o ia. O le mea lea, o le tuufaatasiga e aofia ai resins, toluene, eseese meaola oona, salicylic acid, telelava, ma sili atu ona taua, guaiacol, lea ei ai aʻafiaga antibacterial ma aʻafiaga.

    O le a le aoga

    Birch tar (faʻamanuiaga ma faʻalavelave, iloiloga e fiafia i le tele o tagata faʻatau) e mafai ona i ai le tele o aafiaga lelei i le tino o le tagata. I le taimi nei, o le tar e faʻaaogaina e avea o se auala e mafai ai ona i ai le faʻamalo-inflammatory, faʻafouina, faʻamalosia ma le faʻaaogaina o aʻafiaga.

    E masani ona faʻaaogaina mo le faʻaaogaina fafo. Faʻatasi ai, e mafai ona e fufulu atoatoa le paʻu ma aveese le mumū mai ia i latou. E tele taimi e faʻaaoga ai le tar i le cosmetology i le gaosia o fasimoli, o suauu taua ma vai inu.

    O i tatou taʻitoʻa tasi i se olaga ua oʻo mai i se meafaigaluega faʻafomaʻi e pei o le kulimi Vishnevsky. O lona autu autu o le birch tar. I fafo, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e le gata i le toe faʻafoʻiina o le paʻu, ae faʻapea foi le togafiti o le fao.

    E le masani, ae o loʻo faʻaaogaina le meafaigaluega mo le faʻaaogaina i totonu. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faatoilaloina le malulu, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma meaʻai. E faʻaaogaina foʻi le meafaigaluega e togafitia ai faʻamaʻi o le oral mouth and oncology.

    Birch tar: faatonuga mo le faʻaaogaina

    O le faʻamamaina o le tino e le na o le pau lea o le mafuaaga e faʻaaogaina ai lenei mea faigaluega. E tele foʻi isi faʻamatalaga. O le mea muamua lava e tatau ona e iloa o le leai lea o se mea e tatau ona e inuina ai le mea i lona mama. Ia mautinoa e faʻaalu i le susu poʻo le vai faamama.

    O le mea lea, mo fafine e togafitia faʻamaʻi o le tino, e manaʻomia e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa. I le aso muamua o togafitiga, faʻaopopo le tasi mataua o le tar i le tasi sipuni sipuni o le susu. I le lua - lua mataua, i le lona tolu - tolu ma faʻapea ona aumaia i le toʻasefulu fulu.Ona amata lea ona faʻaitiitia le suʻega tasi le pa'ū i le aso, ma taofi le togafitiga pe ae oʻo ile taʻi lima.

    E faʻaaoga foi le meafaigaluega e togafitia ai le mastopathy. Mo lenei mea, e tolu lamala o le vailaau e faaopoopo i se ipu susu. Inu se suavai faapena mo aso muamua e tolu. Ona e manaʻomia lea e faʻateleina le numera o lālā i le lima, ona oʻo lea i le fitu. A uma ona pasia le aso e iva aso o togafitiga, e tatau ona e malolo mo le sefulu aso, ma toe fai se tasi taimi.

    E fautuaina foi e tagata atamamai o tagata gasegase o loʻo mafatia i le mastopathy e oʻo i le 24 aso o le togafitiga. Aumai se fasi falaoa, faʻaaoga ni togi se lima i luga. Taumafa falaoa ao lei alu i le moega. O afiafi taʻitasi, faʻaopoopo le isi mataua seia oʻo i le sefulu. E tatau ona taofiofi i luga o lenei fale mo aso e sefulu, ona amata lea ona faʻaitiitia le metotia, ia aumaia i le taʻi lima i le aso. A maeʻa lena, faʻaaoga le togafitiga.

    Tar birch (lea e faamaloloina, e mafai ona e faitau i le taimi lenei) e faʻafesoʻotaʻi lelei ma faʻafitauli eseese o le tino. Ave le vai faamama ma faaopoopo i ai le talo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona matauina se vaega faapitoa. E valu vaega o le vai o le a manaʻomia ai se tasi o vaega o togafitiga. O sea fofo e tatau ona faʻaaoga mo aso e lua ma e na o le maeʻa lava e mafai ona faʻaaogaina. Inu tasi le sipuni i le aso mo aso e sefulu.

    O meatotino o le birch tar e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga lenei mea faigaluega e faatea ese ai le tino o meaola (anufe). I lenei tulaga, o le togafitiga o le a sefululua aso. Ave se sipuni o le meli ma faaopoopo i ai se tasi mataua o le tar. I le vaitau atoa o togafitiga, faʻaititia le numera o mataʻu e tasi i aso taitasi.

    E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faailoaina mo le atherosclerosis. E masani lava i vailaau, togafitiga ma le birch tar e faʻaaogaina. O faʻamatalaga e faʻamaonia ai e matua aoga lava le meafaigaluega ma e tele faʻamaʻi e faʻaaogaina. O le togafitiga mo le atherosclerosis e tatau ona faʻaauau mo le fasefululima aso. Inu le limasefulu mililita o le susu i aso taitasi, pe a uma ona faaopoopo pe tusa ma le sefulu tafe o ta.

    Auala e faʻaaoga ai le ole birch i fafo: faatonuga mo le faʻaaogaina

    O le faʻamamaina o le tino e taua tele mo tagata uma. E tatau foi ona iloa pe faʻapefea ona togafitia lelei faʻamaʻi o se natura i fafo. O se meafaigaluega e pei o le birch tar ua leva ona faʻaaogaina e togafitia ai le tino o le seborrhea, o le suamalie o le paʻu, psoriasis, eczema ma isi faʻamaʻi. A maeʻa ona faʻaaoga lenei oloa, ona mama lea o le paʻu, mumu, ita, le ma le tiga e mou atu. Ae ui i lea, e taua tele le faʻaaoga saʻo o le birch tar. O le tau o lenei meafaigaluega o loʻo lisi atu i lalo. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina se oloa faʻapitoa. E mafai ona afaina ai lou tino i lenei mea. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina foi le aveina o se umi umi. Le mea sili, pe afai e maua se fasimoli, kulimi, poʻo se kulimi o loʻo i ai le talo birch i lau fale talavai.

    O le faʻatau ole birch tar i se fale talavai e le faigata. Ma o le tau o lenei meafaigaluega e matua fiafia lava. O faʻamatalaga e faʻamaonia ai e aoga tele le vailaʻau i le tele o faʻamaʻi paʻu.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se fua lelei mo fualaʻau. Faatau sau ma marshmallow aʻa i le fale talavai. O gaʻo uma e faaleagaina mea uma i le tar. Faʻapipiʻi i luga o lou paʻu mo sina taimi, ona fufulu faʻatasi ai lea o le aʻa o le aʻa na e faʻatauina.

    E le gata i lea, e le o se mea faalilolilo i soo se tasi o le faʻaaogaina o le tar e mafai ona e tosoina ai se palau mai soʻo se vaega o le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e lūlūina lelei le mea ua faaleagaina i le tar ae le fufulueseina. I le gasologa o le aso o le ae matauina le auala na tuua ai e le tafea ese le 'upega tafaʻilagi na o ia.

    E mafai ona e faʻaaoga le birch tar e togafiti ai le psoriasis. E mafai ona saunia le suāuʻu i le fale, ma o le a aoga. I totonu o se pesini, faʻafefiloi se sipuni o le pata ma se pusa o le tar.Faaopopo i ai iinei le afa o sipuni o le sukasima suauu. Tuu se pusa ma mea uma mo ni nai minute i luga o se vevela vevela, ma faʻafefiloi lelei seia maeʻa ona maua se vaega tutusa. Ma faʻaliliu le paluga ma tuu i totonu o le pusaaisa. Lubricate faʻaleagaina paʻu paʻu tasi i le aso.

    O le fasimoli o le fasimoli e atoatoa mo le faʻamamaina o le paʻu. E mafai ona e faʻatau i le fale talavai pe kuka ai oe lava ia. O lenei meafaigaluega o le a faʻamamaina atoa ai le paʻu ma tuʻuina atu ia i latou se foliga maloloina. O lea la, afai e te manaʻo e fai se fasimoli i le fale, ia faia i le auala lenei: ave soʻo se fasimoli vai poo se fagu vai ma faaopoopo i ai se tasi o sipuni i ai iina. Faʻamau lelei le oloa. Faaaoga lenei fasimoli mo le tusa o le lua vaiaso. Aua e te faia lenei mea umi.

    Nail fungus togafitiga

    I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o le talo birch mai le namu fao e masani ona faʻaaogaina. O faʻamatalaga e faʻamaonia ai o lenei meafaigaluega e mafai ona faʻafetaiaʻia loʻucoski. Ae ui i lea, e tatau ona e amata amata togafiti i lena aso i le taimi e te matauina ai. Tar o se vaega o le natura masani, o lea e itiiti lava le faʻasaina. Talitonu mai ia te au, e sili atu le faʻaaogaina o se mea aoga moni aoga i togafitiga nai lo gaʻo faʻaonaponei.

    O le taʻele ma le faʻaaoga mulimuli o le tar o loʻo i ai se faʻafitauli lelei. Tatala le fasimoli tagamea i le vai mafanafana ma tuu ou vae iina. Faʻamamaina lelei. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo i taimi uma sina vai mafanafana. A maeʻa ona uʻamea vae, e manaʻomia ona fufulu lelei le solo solo. Faʻagasolo le paluga o fao faʻapipiʻi i le tar. Faia lenei faiga faalua i le vaiaso seʻia oʻo ina mou atu le galo.

    O le Birch tar mai le nail pin (faʻamanatuga a le maʻi e faʻamaonia ai le aoga o lenei meafaigaluega) e mafai ona faʻaaoga i se isi auala. Grate tasi sipuni tele o le fasimoli. Faʻaopoopo lua laulau punetini o le suamalie. Faʻafefiloi lelei vaega, faʻafefe i latou i sina vai. Faʻamau lelei le paluga i totonu o le nofoaga ua faaleagaina. Fai lenei mea i lea aso ma lea aso seia maeʻa atoa le mycosis.

    Faʻafefea ona faʻamamā lou tino

    Tar birch, o le tau e tusa ma le limasefulu rubles i le pusa, o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻamamaina tele o le tino. E tusa ai ma le iloiloga o tagata gasegase na faia lea ituaiga o faamama, na faaleleia atili le tulaga o le tino: o le paʻu na mama, o mea uma na mou atu e aunoa ma se mea na tupu, afaina ai le suavai, ogaoga na toe foi mai i le masani, ma tigaina faatasi.

    Ae ui i lea, o lenei metotia o le faamamaina e le o se mea e sili ona saogalemu, ole mautinoa ia faʻatalanoa se fomai aʻo leʻi mulimuli i ai ma mulimuli i faatonuga.

    E sili ona lelei le faʻamamaina o le tino faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le autumn. I lenei tulaga, o le togafitiga e tatau ona lua sefulu fa aso.

    O lea, ave le susu i le vevela o le potu ma faʻaopopo i ai le toalima togi. Faʻateleina le aofaʻi o mataʻu i le tasi seia oʻo i le sefulu. E lima aso e alu ai. Mo le isi sefululima aso, ia togi ni pata se sefulu i luga o falaoa ma 'ai. Ma le isi, faʻaitiitia faʻaitiitia le numera o mataʻu seʻia e oʻo atu i le lima. E le mafai ona e faʻaaogaina le oloa umi nai lo lenei vaitau, aua o le a afaina ai lou soifua maloloina.

    Faʻafefe i le tino

    E le masalomia, o le birch tar o se mea aoga tele. Ae ui i lea, o loʻo lamatia ai faʻalavelave. Afai e te faʻaaoga sese, e ono lamatia oe i lau soifua maloloina. O le mea sili e afaina ai o le oloa o loʻo aofia ai meaʻai. I le taimi o le faʻasalaga o le bark birch, e le mafai ona faʻaumatia, talu ai o le a faʻaumatia faʻamaʻi lelei faatasi ai.

    E leai se faʻafitauli e le faʻaaoga ai le oloa ile maualuga maualuga, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le matua o lou tino.Mo le faʻaaogaina i fafo, faʻafefiloi masani faʻatasi ma mea teuteu.

    Polokalame saogalemu

    Birch tar fafo ma totonu ole tino e tatau ona faʻaaoga lelei. Mulimuli i nisi taʻiala e tausia ai lou soifua maloloina saogalemu:

    • ia mautinoa o le fuaina o le oloa,
    • aua le faʻaaogaina se fua tele atu nai lo le fautuaga i totonu o faatonuga,
    • aua le faʻalautele le ala o togafitiga na faʻamatalaina e se tagata tomai faapitoa.

    E masani lava, e fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o le birch tar i totonu. O faʻataʻitaʻiga o maʻi e faʻamaonia ai o le meafaigaluega o se mea sili ona lelei. A maeʻa ona faʻaaogaina, faʻaleleia le tulaga o le soifua maloloina, faʻamalo le paʻu, faʻamaeʻa le tino, ma faʻapipiʻi tele le sooga. E le gata i lea, e lipotia mai e tagata o loʻo faʻaaogaina le tar mo le faʻaaogaina fafo, e mafai ona ausia ni taunuʻuga ofoofogia. O faʻamaʻi pipisi e pei o le eczema, dermatitis ma scabies ua pasi, faʻaitiitia le pala, ma amata ona toe faʻafouina le paʻu o le tino. E mafai foi ona faʻaaoga le meafaigaluega e togafitia ai le fagu fagu. E matua mou ese atu le anufe i se taimi puupuu lava.

    O manatu le lelei e tuua mo le tele o vaega e i latou na le ogatasi ma sao saʻo, o le taunuuga lea na aliali mai ai ni mea e leʻi mafaufauina o le tino.

    Birch tar - o se meaalofa agalelei o le natura

    O o matou augatuaa sa iloa le aoga o le birch tar mo se taimi umi, na iloa pe faapefea ona maua mai i le umi o le faʻasalaga o le bark birch ma faʻaaogaina mo le faʻamalolo ma mo manaoga eseese o le aiga.

    O lenei o le birch tar o loʻo gaosia i le gaosiga o le tino ma e faʻaaogaina i le falemaʻi ma le cosmetology. O le tar e iai se manogi masani ma e masani ona vaeluaina, e faia mai le bark birch o laau, o nisi taimi e mafai ai ona e maua le tar birch tar.

    O aso nei, le au faitau pele, o le a tatou vaʻavaʻai atu i vaega o le faaaogaina o le birch tar.

    O mea faʻamalolo o le talo birch

    Ole tele o aoga aoga ma vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina ile togafitiga o faʻamaʻi eseese. Seʻio tatou tilotilo i ona mea taua aoga:

    • O loʻo i ai i le Tar se aʻafiaga o le antimicrobial,
    • Faʻamalo le afaina,
    • Faʻaitiitia le tiga i totonu o masini mūmū
    • Faʻaititia le faʻaleleia pe a faʻaaogaina i luga,
    • Faʻafaigofie le faamaloloina o tino
    • E i ai mea taua,
    • Faʻafeiloaʻi le fetogi o le tino
    • Faaleleia toto toto.

    O le lisi o faʻamaʻi e mafai ona fesoasoani tele i ai le tele, e masani lava o ituaiga uma ia o paʻu o le paʻu. E mafai ona faʻatau sau i faleoloa o le soifua maloloina, i se falemaʻi lanu meamata, i faleoloa i luga o le initaneti, o nisi taimi e maua foi i falemaʻi masani.

    Tar birch - manuia ma faʻaleagaina

    I le fausiaina o le tele o togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e maua ai le talo birch, o le tele o mea manogi mo le faʻaaogaina fafo, e pei o le ichthyol suauu, vishnevsky ma Wilkinson o suauʻu manogi.

    O le fasimoli ma le kulmpoo, lea e fesoasoani e taulima ai le tele o paʻu ma lauulu, e lauiloa i taimi uma.

    Ae o le faʻamalolo o meatotino e le faʻapulaʻaina i lenei, e sili atu le lautele ma o vailaʻau masani e faʻaaogaina tele ai.

    O fua nei e avanoa e faʻamaʻa ai toto toto ma maualalo le toto suka.

    Ave ni fasi fasi pepa se lua (mea manogi o loʻo faʻatau i totonu o le faleoloa), sasaa se ipu vai inu, tapuni le tapuni ma alu e faʻaaoga i le po. Inu 1/3 ipu 30 minute ao lei faia meaai 3 taimi i le aso. Ma i le afiafi, faʻaopopo 10 atili cloves i nei 20 uʻu ma sasaa vai inu, faʻaauau ma ave i le aso e sosoo ai ona fai lea o se mea fou fou. Inu i lenei vailaʻau mo le 6 masina.

    Faitau e uiga i le maʻisuka i luga o le fonotaga.

    Flask of Aspen Bark

    Lua laulau punumu o le paʻu o le aspen mo le 0.5 lita o le vai, aumai i se vevela ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 10 minute. Ona tumau pea lea seia oo ina toʻa. Faʻasologa. Inu 0.5 kapu 30 minute ao leʻi faia taumafataga. Se isi filifiliga.

    Faʻalagolago pe faʻapefea ona tipiina le paʻu, pe a maeʻaeʻa, ona 3-4 laulau sipuni, pe a 'otiʻoti i ni fasipepa, ona tolu lea o fasipepa pe tusa o le 10 cm le umi i totonu o se ipu e 3-lita - sasaa vai inu, faʻavave seia maeʻa, ona 3 -4 aso e inu ai pei o sina vai pe a fiainu. Lelei i le faʻaitiitia o le suka.

    E fesoasoani e vave faʻaitiitia le toto suka. (Talosaga na auina mai e le tagata faʻaaoga ksenia67)

    Meaai ma le toto maualuga

    I aso nei, e toʻatele e feagai ma le faʻafitauli o le maualuga o le toto suka, ma isi, i tausaga eseese. O i latou e mataituina o latou soifua maloloina latou iloa lelei o meaʻai tatau lelei o le faavae o le soifua maloloina. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le 'ai saʻo. O le tele o meaai e maualalo ma faʻamaonia le toto toto.

    Fua lelei 7 meaai e faʻamaonia ai le suka. O aso uma lava, ia le itiiti ifo ma le tasi oi latou, ia aofia ai i lau lisi autu, ma a maeʻa le 2 masina o lau suka o le a faʻasolosolo. 1. Oatmeal - 1 ipu i le aso. Oatmeal foi e maualalo ai le cholesterol ma e lelei mo le manava. O Porridge e tatau ona kuka ile vai. 2.

    Ierusalemaichokiko - 100 g i le aso, e tatau ona 'ai faʻatasi, faʻaopopo i salati poʻo le kuka ma fualaau faisua. E i ai sona aafiaga aoga i le vaʻai, fesoasoani i le loto. 3. Cod - 150-200 g i le aso. E sili atu le aua le fagogota iʻa, ae ia kuka pe tao ma fufulu fualaau faisua. Na ia faia foi mo le leai o le iodine i le tino. 4.

    Rosehip - fusi i totonu o se vevela ma inu 250 ml o le faʻasusulu i aso taitasi. 5. Meamata o le eleele - 5-10 g i le aso. Faʻaopopo i le lauti, fuamoa fuamoa, pies, kefir, yogurt. 6. Kapeisi - 200 g i le aso. Laʻau, kuka, ae sili atu i foliga masani, faʻaopoopo i le salati. E aoga foi Sauerkraut: o loʻo i ai le vitamini C mo se taimi umi.

    E lelei foi le gaosisi mo le manava ma le fatu.

    7. Lauti tiamata - 1-3 tbsp. i le aso. Tea inu vai fou.

    Maʻi Suka

    Aralia Manchurian (aralia maualuga, toto toto) - o se laau e 6-12 mita le maualuga. E tupu aʻe i Sasaʻe Mamao i vao vao-vao. I le avea ai o se mea tau vailaau, o aʻa, paʻu ma lau o loʻo faʻaaogaina. O aʻa ma paʻu e seleseleina mai ia Setema ia Fepuari, laʻau - i le taimi o le fuga o le laau.

    O aʻa ma le mafiafia o le 1 i le 3 cm e filifilia, ma tuʻu ai mea laiti pe tele. O le paʻu ma lau o loʻo faʻamago i le vevela o le 50-55 ° C. O fualaau o Aralia e maua ai se aafiaga manaia i le fatugalemu o le tino, faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis vascular, ia i ai sona aafiaga faʻapitoa i le fatu o le fatu ma faʻaosofia le manava.

    E ui lava o le siʻitia o le toto maualuga e faʻalelei, ma le maualuga o le toto, faʻaaogaina o vailaau o le aralia e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. E faʻasaina i latou i le ogaoga o le maualuga o le toto, faateleina le atuatuvale o le le mautonu, le mautonu, ma le epilepsy.

    Aralia e leai sona aʻafiaga o le tino, ae o le faʻamautuina o le gaioiga o le tino ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o le atherosclerosis, o loʻo i ai sona aoga aoga ile tino atoa

    Talu ai ona o le aafiaga o le tonic, aua nei faia ni sauniuniga a Aralia i le aoauli.

    Decoction o Aralia Manchurian

    20 g o le mea e paʻu ai le suamalie ua sasaa atu i se ipu vai inu, kuka i luga o le vevela i totonu o le vai vai mo le 30 minute, ona faʻamalosi ai lea ile vevela, faʻamamaina.

    O le lapisi o le broth e aumai i le vai mafanafana ua faʻamamafa i le uluai. Inu tasi le sipuni sau 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 2-3 vaiaso. E mafai ona e faia pe a maeʻa 2-3 masina.

    E mafai ona e teu le susu i totonu o le pusaaisa i le vevela o + 3 ... +8 ° C. i totonu o le 3 aso.

    Tulafono mo le aoina ma le faʻaaogaina o le birch sap

    E toatele tagata latou te manatua le tofo sili o le birch sap mai le tamaitiiti. O le mea e faanoanoa ai, e faigata tele ona faʻatau i le taimi nei, ae o le birch bark e tele lona tamaoaiga i ituaiga uma o meaola faʻapitoa: o loʻo aofia ai vailaʻau oona, tannins, suka, vitamini, salts o le tele o minerals (potassium, calcium, iron, etc.

    ), faʻapea foʻi ma hormones, faʻamalosi (plant antibiotic).E seleseleina fualaau ia Mati, ao lei amata ona fulafula ma amata ona fuga.

    O se meaʻai suamalie, fia inu-meaʻai e fesoasoani i le faʻailoga vaivai, faʻaaliga o le hypovitaminosis, anemia (anemia), fatu fatu ma le taua, ma le afaina ai o le gasegase.

    I le taimi o le moaopa faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le 1 ipu i le aso, o le birch sap e faʻasaʻo ai le faʻaleagaina, vaivai ma le le mautonu.

    E le lava le mafaufau, o fomaʻi e mafaufau i le suamalie suamalie o le birch sap o se meafaigaluega sili ona lelei mo le puipuia o caries (atonu ona o se paleni lelei paleni ma le minerale). Mo le puipuia o le hypovitaminosis, o le birch sap o loo inu i le 1 ipu tioata i le aso 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

    Afai ua uma ona manaʻomia togafitiga, e faʻaopopo le dose i le 1 le faʻatolu 3 taimi i le aso. O le vasega e 2-3 vaiaso. O le anufe birch e manaia ia lava, ae sili ona aoga i le faaopoopoina o le sua o vine eseese i ia mea: o na mea faaopoopo e mafai ona avea ma sua o le puluuli, laumei, aronia, cherries, apples, blueberries.

    Faʻamalosia mea e faʻamalolo ai le faʻamalolo o le suamalie o le St. John's wort, rosehip, chamomile, linden ma isi vailaʻau togafitiga.

    E tatau ona aoina fualaau ina ia le afaina ai le laau. Le tele o le faʻaaogaina o le metotia lenei: tipi se lala uʻamea i luga o se faapona, tuʻu le pito o totoe i totonu o se pusa paʻu po o se fagu. O lea e mafai ona e tautau ni nai koneteina i luga o le tasi laau.

    Afai e maua mai le sua mai se manua i luga o le ogalaau (leai se mea e tatau ona faia i se manua ogaoga!), I le faaiuga o le aoina, e tatau ona ufiufi i le togalaau. O le faʻataunuʻuina o tulafono o aoina ma le le tuliloaina o le tupe maua, e mafai ona e aoina mai le sua mai le tasi laau mo se taimi umi, mai lea tausaga i lea tausaga, ao tumau lona ola maloloina.

    Oona, lea o loʻo faʻatau atu i faletupe, e le aoga tele - o le faʻasao e faʻaaogaina e faʻalautele le ola ola e faʻaaogaina ai le tele o ana mea aoga.

    Maʻisuka Fesoasoani

    Birch na te tuuina mai ia i matou e le gata o le sua.

    E mafai ona faʻaaogaina i latou e pei o le hypovitaminosis, edema o faʻavae eseese, atherosclerosis, ulutala gastric ma ulutala duodenal, faʻamaʻi pipisi o le tino (ARV, pneumonia).

    Mo le togafitiga o le maʻisuka, o lau birch e mafai ona faʻaaogaina e avea o se adjuvant e puipuia ai le atinaʻe ma faʻaitiitia le mamafa o ona faʻalavelave - atherosclerosis, siama o le urinary traits, hypovitaminosis, ma faʻaitiitia ai le puipuiga.

    I le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga o le faʻaogaina o le faʻasolosolo e le manaʻomia ai le faʻaopopoina o taumafa o sauniuniga faʻasaina - o loʻo i totonu o laulaau ma pasi atu i totonu o se teuteuga.

    Ae peitai, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le mataʻituina o le electrocardiogram e manaʻomia pea, talu ai ona e sili atu le pa'ū o le potassium i lona faʻaaogaina, ma o lenei mea ua tupu i le fatu o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

    Laʻau seleseleina ia Me - amataga o Iuni, pe a leʻi tatalaina atoa, ma o le a tumau pea le mafiafia. E seleseleina pupuʻu i le tautotogo, ia Mati, pe a latou fufula, ae o loʻo le tatalaina lava le fua o apical.

    E le fautuaina le faʻaaogaina o matalalalalala ma le laulauina atoa o laulaau mo le gaosiga o infusions ma decoctions mo le faʻafofoga tautala, talu ai ona ua matua faʻaitiitia le faʻamalolo o latou meatotino. Ae e mafai ona e seleseleina lala ma laʻau mo birch brooms i le taumafanafana.

    Birch bud infusion

    2 tīpuni o meaʻai paʻu o loʻo sasaa atu i se ipu vai inu, na faʻaosoosoina mo le 10-15 minute i totonu o le vai vai taele, faʻamalieina, fufulu ma inu 1/3 cup 3 taimi i le aso.

    O tupe e maua mai i meaola palach e le tatau ona ave e fafine maʻitaga, talu ai e leai ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai lo latou saogalemu.

    O sauniuniga mai le birch buds e faʻasalaina i faʻamaʻi mai le nephrological, talu ai o resini o loʻo aofia ai i totonu e afaina ai le tino fatu.

    Chaga Birch Mushroom

    Chaga o se isi oloa faʻa-birch. O se totoga tutoʻatasi lea e faʻapipiʻi i luga o se laau. E tatau ona manatua e iai foi isi faʻamaʻi parasite e mafai foi ona maua i luga o le birch, o ona meatotino e leʻo malamalama lelei i ai, o le mea lea e le faʻaaogaina ai i fualaau. O le mushroom e tupu i vaega pito i lalo o le poloka birch e le talafeagai foi mo le faʻaaogaina.

    O le mashroom e seleseleina ua tipiina i ni vaega 3-6 cm ma faʻagogo i totonu o potu vavalalata poʻo masini eletise eletise i le vevela e le sili atu i le 50 ° C. Ua teuina le Chaga mo le 3-4 masina i totonu o se atigipusa, talu ai ua vave ona mimiti le mashroom ma amata ona gaosia.

    Togafitiga o maʻi pipisi o pito i lalo o le maʻisuka

    Ole aʻafiaga autu o le maʻisuka o le atinaʻe lea o faʻamaʻi faʻamaʻi e tulaʻi ona o le leaga o le kulukose o le toto maualuga.

    Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma le le maua o togafitiga talafeagai, e mafai ona tupu i luga o vae vaevaega o le maivi - purulent, faʻamaʻi manuʻa.

    O le a le mea o se mea faʻamaʻavale?

    O le fomaʻi o se lino loloto o le pito i luga o le paʻu (vaai i le ata) ma le 'ie i lalo ifo o le tino, e pei o se manua susu i luga o le vae lapoa, o loʻo siomia e siama afaina.

    I le i ai o le faʻaogaina o le faʻaleagaina e mafua mai i le pipisi o loʻo aʻafia ai, o loʻo faʻamauina le toto ma le tuuga o le toto ma se manogi le lelei.

    O lenei faʻamaʻi e faatatau i le paʻu o le paʻu ma se aʻoaʻoga masani, ei ai le tulafono ICD-10 e tusa ai ma le Faʻavasegaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi.

    O faʻamaoniga nei o uiga ia o le faʻamaʻi o le maʻisuka vae:

    • o ia leona e aunoa ma togafitiga talafeagai e le faʻamalolo i latou lava,
    • tiga faifaipea, aemaise lava i le po,
    • pito sili ona malulu: o le vevela o le paʻu e faʻaitiitia i le taimi o le maliu o namu finauga,
    • pe a maeʻa ona aveese manuʻa, faʻapipiʻi loloto ma maʻila i o latou nofoaga,
    • le leai o togafitiga e mafua ai le inu o le toto ma le tipiina o vae.

    Mafuaaga o mea tutupu

    O le solia o le toto ma le tino o meaʻai i le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le faia o liona i pito i lalo. I le lumanaʻi, o le solia o le leo o le vaa ma le faʻaumatia o latou puipui e oʻo atu ai i le gasegase o le tino.

    O le soliga o le gaosiga o le gaʻo gaʻo mo se taimi umi e pasia e aunoa ma le faailoaina o faʻamaoniga, e maua i le taimi o le suʻega pe a masalomia se isi maʻi. O le tele lava o taimi, o maʻi o le gaʻo i luga o vae e aliali mai i le maʻisuka ituaiga 2.

    O mea e manaʻomia mo le faʻavaeina o purulentions o:

    • vae manua e faigata i le fausiaina o hematomas ma purulent inflammations, lea e mulimuli ane pasi atu i fusi ponaivi ma maʻi o le tino i vae,
    • atherosclerosis: faʻavaveina o le toto ma le vavalalata o arteries,
    • vailaau vevela vevela, o le tuʻuina o paʻu i totonu,
    • gasegase le atoatoa, lea eo faatasi ma le soona masani o le tino,
    • seevae le lelei
    • manuʻa o mamanu mumu, vaʻa toto, faʻamamaga o le nerve,
    • tipi, vavae, suauʻu, mumu, tuʻimomomoʻa - aemaise lava nofoaga vaivai o paʻu o vae, tamatamailima, mulivae,
    • mea moe i luga o tagata e taoto,
    • gypsum, i lalo ole vaega o loʻo afaina,
    • solia i totonu o le tino o vae o le microcirculation o le toto.

    Atinaʻe Atinaʻe

    I le taimi muamua, o se tamai uligā e fai i luga o le paʻu o le vae, lea e susulu ma faateleina le lautele. A oʻo mai le siama faʻamaʻi i le manua, o le a amataina se faʻalavelave pipisi ma le faʻaogaina i le tuusaʻoina o le tulei. O le tagata gasegase e le lagonaina le tiga tiga e tusa lava pe i ai se liona tele ona o le leai o se lagona i totonu o vae.

    I nisi tulaga, o le fatuina o manua purulenti e mafai ona tupu i le tele o nofoaga ma matua aʻafia ai togafitiga.

    Lisi o uiga o tulaga alualu i luma:

    i le itu i lalo ifo o tulivae ma vae e vaivai, ae faʻaʻumiʻumi tiga, lea eo mai faatasi ma le mu poʻo le sasaina

    fuga o fesuiaiga eseese i le pito i lalo vae ma vae

    faʻasalaga faʻaleagaina o muso o le povi o le vae pito i lalo

    paʻu lanu paʻu, lanu mumu, foliga vaaia o le pogisa

    vaega ua faaleagaina o le paʻu e le faʻamalolo, faateleina i le eria ma le loloto loloto

    o le faʻaaogaina o le mea e aʻafia ai le faʻalavelave toto, pe a mavae le faʻamaʻi pipisi

    o le vaega o le ulutala e faʻapupula, e tele ni faaletonu e mafai ona faʻaalia i le taimi e tasi

    ogaoga o faʻaʻailoga e le oʻo mai

    o le tiga e mafai ona iloa ma faʻanoanoa le maʻi

    fiva, afu, vaivaiga

    faʻaleagaina gaʻo o loʻo loloto loloto: neura, maso, ponaivi

    O le le iloa lelei ma togafitiga le talafeagai, poʻo lona toesea, e oʻo atu ai i faʻafitauli o le faʻamaʻi, e aofia ai:

    • funga le paʻu,
    • le atinaʻeina o le eczema vesicular,
    • faaleagaina le cartilage o pito i lalo,
    • toto i totonu o veins o vae,
    • faaleagaina o sooga o vae,
    • le suiga o siama pipisi i le tulaga o le kanesa.

    O le togafitiga o liona i pito maualalo pito i lalo e faia i ni vaega ma e faalagolago i le ogaoga o le faaleagaina o le tino. O togafitiga faʻasolosolo o le faʻaaogaina o purulenti e sili atu ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

    Birch tar mai parasite

    E masani ona faʻaaogaina le anufe mai i anufe lautele i Rusia, faatasi ai ma lana fesoasoani latou te faʻamaʻapeʻa ai i luga o timuga ma taʻamilosaga, o masani masani o loʻo ola i totonu o le tagata. O le faʻaaoga e faʻaaogaina i auala eseese, ae tele lava fomaʻi fomaʻi latou te fautuaina le tago i le meli poʻo le sua sua.

    I le aso muamua o togafitiga, faʻafefiloi le tasi mataua o le tar i le sipuniti o le kulimi vai ma inu i se manava gaogao. Ona faaopoopo lea o le pata i aso uma, ma aumai le aofaiga o le tar i le 10 pata. Ave isi aso e tolu i le tele, ona faʻaititia lea mataua ma lea mataua ile aso. Afai e solia le meli, e mafai ona suia i se sipuni o susu po o le apu suamalie fou ma ave le fualaau faasaina i le auala e pei o le meli.

    Birch tar mai afu fao

    O faʻamaʻi pipisi o le falesa o le falesa o se maʻi taatele e manaʻomia ai togafitiga uumi. O le falemaʻi faʻamalositino e maua ai le tele o sooupu, ae o nei mea uma e taugata tele.

    O loʻo i ai se vailaʻau e sili ona taugofie e fesoasoani e taulimaina ai le malie - o le masani lea o le birch tar. Ae o le a na o le amataga lava o le a fesoasoani ai, pe a le o le tuulafoaia o le maʻi. Ia onosaʻi ma ia faia faʻasalalauga i aso taʻitasi e le gata ina taofia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi, ae ia faʻaumatia foi e faʻavavau.

    E tele metotia o le faʻaaogaina o birch tar mo le togafitiga o le afu fao, mafaufau i le faigofie ma tele le taugofie.

    • Aʻo leʻi faʻaaogaina le tā, o le vaʻa e lelei le vevela i le vai vevela faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le sapalai masani a le tagamea ma le susu. A uma le taʻele, tipi fao, aveese le paʻu o le tino ma se mea faʻapitoa poʻo se faila faʻapitoa faʻapipiʻi, solo le vae, ma faʻapitoa le taulaʻi i vaega o le paʻu i le va o tamatamailima ma fao, talu ai o se siosiomaga susu e faʻaolaina ai le salalau o le silo. Faʻaaogā taʻaloga i nofoaga e afaina, afifi i le ie lino poʻo le fulufulu ma tuʻu i luga o totini. Alu i le po, faʻamamā mea uma i le taeao. O se auala e sili atu le agamalu o le faʻafefiloi lea o tamatamaivae ma fao pepa faʻatasi ma le fasimoli aisa nai lo le mama.
    • Grate se fasi fasi fasimoli i luga o se falaoa lelei, faʻafefiloi ma sina vai laitiiti ma le susu susu ina ia le maua ai se vai e le tele. Faʻamau i totonu o pitonuʻu mamā ma faʻagogo ile po. I le taeao, fufuluina i le vai mafana, solo solo ma tuʻu ni totini mama.
    • Faʻafeu le fasimoli o le kul, sasaa i le vai vevela, faʻaali e faʻamafola le fasimoli, ma uu ou vae i lenei vai taʻavaʻava mo le 10-15 minute. A maeʻa, ia fufuluina ou vae i se solo mama ma tuʻu ni totini mama. O nei faiga e sili ona faia i le po.

    Ina ia maua uma aoga o le birch tar i taimi o togafitiga, e tatau ona matauina lelei le tumama.E tatau foi ona e saunia mo le mea moni o pepa, ie solo ma totini o le a lafo ese, talu ai e le lelei le fufuluina o afifi mai le ta.

    E faʻapefea ona e faʻafefe le fasimoli

    E leai se isi mea e sili atu nai lo le faia o le fasimoli i le fale, e pei ona i ai i lenei tulaga o le ae mautinoa o lona uiga. E le faigata tele lenei mea. Mo mea taua, e tatau ona e ave se fasimoli o se fasimoli pepe e aunoa ma ni mea faaopoopo ma mea manogi, ia faʻafefe ma sasaa le ½ cup mafanafana vai inu.

    Taofi lenei paluga i totonu o se vai taele seia maeʻa atoa le fasimoli, ona faaopoopo lea o le 2 sipuni tele ole suauu buckthorn (faatau i le falemaʻi).

    Faatali seia maeʻa sina paluga o le paluga, ma faʻaopopo 1 le sipunipuni o le mama mama masani, faʻafefiloi, sasaa le fasimoli o le fasimoli i totonu o soʻo se mamanu ma alu e faʻamautu. Ua sauni sauni!

    Birch tar mo lauulu

    O le Birch tar e lelei mo lauulu, e afaina i meaʻai, aemaise lava pe afai o lona foliga e fesoʻotaʻi ma le oral seborrhea. Faʻafefe i le tar ma le fasimoli aisa o loʻo faʻatau atu i faleoloa ma falemaʻi; e mafai ona fufulu lau lauulu i lenei fasimoli i le vaiaso.

    Ae afai ei ai sau mama masani faalenatura, e mafai ona e saunia se vailaau togafitiga oe lava. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi se sipuni o le tar ma le masini suauu ma faʻafefe lenei paluga i le 1/2 ipu vodka. Faʻamau i totonu o le siʻusiʻu se itula ao leʻi fufuluina, ona fufulu lea o lau lauulu i le faʻafefe masani.

    O ia auala e faʻamalolo ai le vevela, faʻaitiitia le sulu o le suauu, ma o le a faasolosolo ina mou ese atu meaʻai.

    A faʻafuaseʻi ona paʻu le lauulu, e faʻafefiloi le palu mama i glycerin i le tutusa tutusa ma solo i totonu o le sikulu lua i le vaiaso. O le toʻatele e faʻafefeteina e le manogi manogi o tar, ae a uma ona fufulu ma faʻamago le lauulu, e vave ona mou atu.

    Aʻo leʻi faʻaaogaina le tar, taumafai e faʻasala ese le ono mafai ona tupu se faʻafefe. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se matāua o le ta i le paʻu o le tulilima ma e le faʻamamā ile aso. O le le fiafia, lanu mumu, o le vevela i le tulaga o le talosaga e faailoa ai le le gauai o le tagata i le ta.

    I le tusiga Masks mo le tuputupu ae o lauulu ma le tele, o le ae mauaina le tele o fua aoga aoga mo oe lava ia.

    Le faʻaaogaina o le birch tar i totonu

    Togafitiga ma le birch tar o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻale-aganuʻu, ae ao le i aveina i totonu, faʻafesoʻotai lau fomaʻi e aloese mai faʻalavelave le mafaufauina. I tusi faʻapitoa masani faafomaʻi, e mafai ona e maua ni meaʻai mo toga togafitiga o faʻamaʻi nei:

    • Gastritis ma le manava o le manava,
    • Toto
    • Atherosclerosis,
    • Ofo tiga,
    • Otitis
    • Bronchitis
    • O le faʻamala,
    • Mastitis
    • Stomatitis
    • Fesoasoaniga fesoasoani.

    A o lei aveina le taʻavale i totonu, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le talafeagai o lona faʻaaogaina.

    Ou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i le talo birch, lea o le a e aoao ai i auiliiliga atili e uiga i ana mea tau vailaau ma faaaoga i faamaʻi eseese.

    E faʻafefea ona inu pia birch

    E tele auala e faʻaaoga ai le birch tar i totonu, e fafagaina i le vai, susu, fualati keke, meli po o le suka. Seʻio tatou tilotilo i nei metotia i auiliiliga.

    • Mo se lita o le vai malulu ua kuka, ia ave le 100 kalama o le mama mama, faʻafefiloi ma se sipuni laupapa ma tuu le paluga e faʻasolo ai le tar mo le 1 - 2 aso. Ma, e aunoa ma le luluina, aveese le pulu ma sasaa se manino, susulu vai i se koneteina tioata. O le vai vai faamalo lenei, lea e faia i le tautala ile 1 sipuni faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e 2-4 vaiaso, ona e manaʻomia lea o se malologa mo le 12 aso ma, pe a manaʻomia, toe fai le kosi.
    • Faʻaopopo se mataʻu o le mama mama i se vaega itiiti o le sukalati ma inu faalua i le aso mo le 2 vaiaso. O lenei fua e fautuaina mai e tagata faʻamalolo mo faʻamaʻi o le bronchi ma le mama.
    • Mo le maʻi mama, e fautuaina le talo e ave i le 1/3 ipu susu susu i le taeao i luga o se manava gaogao, e amata i le tasi mataua o le tar, ma faʻaopoopo le tasi mataua i aso uma mo le 10 aso.Ona toe malolo ai lea o le vaiaso ma toe ave le susu i le susu mo le 10 aso. O le togafitiga o le gasegase e umi, o le tar e ave i le 6 masina. E tutusa le fua mo le atherosclerosis.
    • Ina ia faamalūlūina le tofo o le tar, e mafai ona e togiina i luga o se fasi suka poʻo se sipuni o le meli, amata i le 1 le mata ma aumai le aofaʻi o mataʻu i le sefulu. I lenei auala latou te lafoaʻi ai meaʻai i totonu, e masani lava o togafitiga masani e 10 i le 12 aso.

    TAIMI PE A LE FAUSIAINA O LE TALA FALE

    E faʻapefea ona ola i se soifuaga atoa e aunoa ma se mea leaga

    Birch sap mo le maʻisuka

    Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

    Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

    O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona pipii atu i se meaai paleni, faatasi ai ma le maualalo o mea oona o gaʻo. O le faavae o le taumafa o fua, fualaau faisua, sua suamalie. Ae le o meainu uma lava e talafeagai mo le maʻisuka, talu ai o loʻo iai le tele o suka. Birch sap mo le maʻisuka o se oloa lelei mo le faʻaolaina o le tino ma vitamini ma minerale. O le a matou talanoa e uiga i mea aoga o le vaiinu i lalo.

    • O mea faʻamalolo o le talo o le birch
    • E aoga le palachch mo le maʻisuka?
    • Faamalologa o le inu o le suavai
    • Faaiuga

    O mea faʻamalolo o le talo o le birch

    O togafitiga o le sua o le birch sa matauina eo tatou tuaa mamao. Sa aoina lelei fualaau i le amataga o le tautotogo, ma faia ai se mea itiiti i totonu o le pa birch. Sa faʻaaogaina le suavai i togafitiga o faʻamaʻi nei:

    • solia o le manava,
    • tale e mafua mai i le gasegase
    • afaina o le tino i le tino,
    • fatuga o fatugao
    • skin dermatitis,
    • purulent rashes,
    • gout
    • fualaʻau suamalie
    • faanoanoaga
    • maualalo maualalo
    • maʻi mama,
    • pepatic ulcer
    • gasegase, rūmatika,
    • tiga o le ulu.

    O le tuufaatasiga o le vai ua faʻamaoaigaina i le tannins ma le faʻalauiloa, o loʻo faʻaalia e se tikeri maualuga o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Tuuina atu le potassium e iai sona aoga aoga i luga ole toto toto, faʻamalosiina le tino cardiovascular, tuʻuina le tino atoa. O faʻaleleia faʻamalolo e faʻamautuina ai le tino, faʻaleleia le toto i le mafaufau.

    O le uʻamea e faʻamalosia ai le toto, faʻaleleia le tulaga o le paʻu. O le kesi e faʻamalosi ai ponaivi, nifo, lauulu. Ua faʻafaigofieina e Manganese le faʻaleleia o le tino, toe faʻaleleia ai le gataifale.

    E aoga le palachch mo le maʻisuka?

    E tele tagata gasegase e mafaufau: mafai ona ou inu popo birch i le maʻisuka? O le vaiinu e faʻaalia i le maualalo o le suka ona o le fructose content.

    Mo le gaosiga ma le faʻasiliina o lenei vailaau e le tino, e le manaʻomia le inisalini, o le mea lea, e mafai e le maʻisuka ona 'ai le sua i le tele faʻamalosia, e sui ai manaoga masani o le tino mo vai. Ae le tatau ona faʻaaogaina le inu, e mafai ona afaina ai le gastrointestinal tract, faʻavevesi ai le endocrin system.

    Ole faʻaaogaina o le birch sap mo le maʻisuka e mafai ona ausia taunuʻuga nei:

    • O le mamafa o le mamafa o le mamafa ona o le kulukose. O le mamafa o se faʻafitauli vave mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
    • Toe faʻafoʻiina o metabolic processes i le tino. O le mafuaʻaga o le maʻisuka o le solia lea o le amio saʻo ma le faʻatinoga o le pancreas, lea e aʻafia ai le le lelei o le gaosiga o le inisalini o le natura, ma faʻavevesiina ai metabolic processes.
    • Faʻamatalaga o fafo ma le oral o le sua, o le paʻu ua toe faʻaleleia. Ona o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e maualalo le maualuga o le toe faʻafouina o le paʻu, e oʻo lava i sina mea e mafai ona faʻamalolo mo vaiaso. Ma o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻafouina o le paʻu ma totoga o le tino.
    • Ua soloia toxins. O le vaiinu ei ai mea faʻapitoa, ma o mea inu, o mea leaga o fualaau oona, ua faʻaumatia mai le tino.
    • E poloka ai le faʻaogaina o gaioiga o totoga i totonu.

    Faamalologa o le inu o le suavai

    Birch sap i le maʻisuka e aoga uma i lona natura masani ma faʻatasi ai ma isi mea e maua ai le suka.

    1. O le palach birch sap in tandem with lingonberry.

    Mo le kuka e te manaʻomia:

    • 150 g o fualaau suamalie,
    • 200 ml o le talo.

    Mash lingonberries faʻatasi ai ma se ogaumu laupapa / sipuni, liligi le sua i totonu o le paluga, faʻafefete i luga ole vevela mo le 5 minute. Faʻasolo le afaina o le paluga, ave 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 50 ml mo le 2-3 aso.

    1. Suauu Ua tuʻuina fualaau i totonu o se vaʻai e aunoa ma se tapuni. O le fagu e tuʻuina i luga o se vevela vevela, e kukaina seʻia oʻo i le taimi e oʻo ai le meli. O le mafuaʻaga o le faʻafefeteina ua sasaa i totonu o apa ma auina atu e teuina i se nofoaga malulu. O le siva suamalie ua fautuaina ina ia faʻaaoga nai lo le tuʻuina o suamalie, inu lauti, kofe.
    2. Birch kvass. Faatumu le taga / taga lino ma le sitiva. Aumai le faapipii i totonu o se fagu i ai le sua. Ina ia amataina le faʻagasologa o le faʻamalosi, ia tuʻu le mea e faʻasalaina i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le 48 itula, faʻaopopo se vaega itiiti o le ufi. Ina ia faʻaleleia le tofo o le vaiinu, e fautuaina e faʻaopopo i ai ni lala o le pi, o vine, lau lauusiusi. A maeʻa le 14-15 aso, tuʻu le kvass i le pusaaisa / potu.
    3. Oat tincture. Meaʻai: 1 ipu fufulu mama oona, 1500 ml o le sua. Faʻafei o oona i le sua suamalie, tuʻu mo le 12 itula i se pogisa, malulu. Aumai le faʻafefiloi o aʻafiaga i se mea e kuka ai, faʻafefete i luga o le vevela vevela e faʻaititia le tele o le afu e afa. Talia le taʻaʻa faatolu i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'ai. O le umi ole togafitiga e 1 masina.
    4. O se meainu. Faʻasolosolo le taloina o le birch sapisi e ala i le susu. Liligi le suavai i totonu o fagu / fagu, siliva tioata, uʻu ma se tapuni ufiufi, tuu i totonu o le pulou / pusaaisa. A mavae ni nai aso, o le a faʻaaogaina le "vai," o le a le toe i ai, o le a foliga mai o le a tupu mai se gasegase, e faʻaalia ai le amataina o faiga faʻamalosi. O le tali faʻamalosi e tumau mo le lua vaiaso. A maeʻa lena, o le vai inu e tutusa lava ma le kvass. O le lelei o le inupia o le teuina mo le umi mo le tausaga.

    Chaga inu

    O se vai mai le gaga ua saunia e pei ona taua i lalo. O le mashroom maroke ua lelei ona fufuluina i vai inu, ona faʻafefete lea mo le 3-4 itula. O le vai lea na ia susu ai e le sasaa, o loʻo aoga pea. A maeʻa le 3-4 itula, ona aveese lea o le mushroom, pasi atu i se mea e teu ai meaʻai poo se mea faʻapipiʻi i luga o se fatu.

    1 le ipu o le meaʻai e pei o le meaʻai ua sasaaina i le 5 ipu vai inu (e le sili atu nai lo le 50 ° C, aua i se maualuga maualuga o le anufe e toetoe lava o mea uma e faʻamalolo ai).

    I le mavae ai o le 48 itula, o le mea e afaina ai e faʻamamaina e ala i le susu, faʻamaʻi lelei ma toe faʻafoʻi le voluma i le mea muamua ma le suavai lea na faʻafefeteina ai le mashroom seia oʻo ina gaosia. Ua saunia le inu e inu. Teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 3 aso. Inu 1 ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

    O le vasega e umi - 5 masina. A maea se malologa puupuu (7-10 aso), e mafai ona toe faia togafitiga. E talitonuina e leai ni faʻamaʻiloga mo togafitiga faʻamalosi.

    O se mea sili lea e faʻamalosi ai ma inu suamalie, lea e faʻamaonia ai ituaiga uma o metabolism, e aofia ai le gaʻololo ma gaʻo, lea e afaina ai le mamafa o le mamafa ma le faʻasaina o le kulukose o le toto.

    Ua leva ona faaaoga Chaga i le togafitiga o neoplasms mama - i le gasologa o suesuega faapitoa na maua ai o le lelei lea o le antioxidants ma faaosofia ai le tino puipuia.

    E tatau ona i ai ni vailaau mama i totonu, ae ui i lea, i le avea ai ma se meafaigaluega tutoatasi mo le faaleagaina o se maʻi leaga o le gaga, e le talafeagai.

    Paʻu - o se vailaʻau mai le gaga

    O le falemaʻi faʻamalositino e maua ai ni meaʻai, o se vailaʻau mai le gaga. O lenei mea o se mea gaogao mafiafia, lea o loʻo faʻatulagaina mo le gastritis ma le maualuga maualuga o le tino, pepatic ulcer, biliary dyskinesia. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le tulaga foi 4 o le maualuga o le tino.

    I lenei tulaga, o lenei meafaigaluega e faʻaleleia le soifua manuia o tagata gasegase, faʻaititia le tiga. E lelei foi le faʻamamaluina e pei o le faʻamautuina o le metabolism ma fualaau faasaina.

    E leʻi iai se faʻamaoniga ua faʻamaonia, ae faʻatasi ai ma le faʻamaoni e tasi e mafai ona tupu i soo se fualaau faasaina, e tatau ona alofia, aemaise lava mo i latou o loʻo afaina i le tamaʻitaʻi.

    Metotia o le talosaga: 2-3 teaspoons o le suʻega e faʻafefeteina i le 150 ml o vai vevela mafanafana ma inu 1 sipunipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

    E i ai papa mai le gaga, e fa 4 taimi i le aso 30 minute ao leʻi faia taumafataga.

    Manua uliuli (lau)

    O se laʻau manaia, o le faititili o le vaovao, ua leva ona faʻaaoga e tagata togafitiga faʻapitoa. O fugalaau a Cornflower o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo, e masani ona latou faʻaaoga laulaau.

    Latou te aoina mai i le taimi o le fuga, faʻapipiʻiina o le maulalo ma le ogatotonu mai le faʻalavelave.

    E faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalosi, o le choleretic agamalū, o le anti-inflammatory and bactericidal agent - aemaise lava mo faʻamaʻi o gaʻo, mata (mumū o laumata, conjunctivitis), biliary dyskinesia.

    O loʻo i ai lipoti e faapea, o fugalaau manogi e iai le faʻaaliga o le hypoglycemic, ae ou te leʻi mauaina le faʻamaoniga aloaia o lenei mea moni.

    Faʻasusu o le sulu lanumoana

    E tele auala e saunia ai se fua.

    1 le sipunipuni o mea e gaosia i totonu o le ipu ua sasaaina i totonu o se ipu vai vevela, ua tauanau i le vai vai mo le 15 minute, faamafanafana mo le afa itula i le vevela o le potu, ona tosoina lea ma fetuunai i le uluai voluma. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso mafanafana.

    O loʻo i ai se isi auala e saunia ai le fua. 2 teaseti o mea matagogo ua gaosia i totonu o se vevela, sasaa i se ipu vai inu, tapunia, mausali mo 2-3 itula ma inu 1 sipuni sau 3 taimi i le aso ao lei faia taumafataga.

    E mafai ona faʻaaogā le faʻaaogaina o vai taele mo maʻi faʻamaʻi ma fulafula.

    Faʻalogo! O le faʻaaogaina o le suauu manogi e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le faʻasaʻo, e matua faʻasaina mo le faʻafofoga tautala i tamaiti ma fafine maʻitaga!

    Tulimanu masani

    E taua tele le berry i le vitamin, apamemea, meaola oona, suauu taua ma le tele o isi mea e ola maloloina. I vailaau faʻataʻitaʻi, e faʻaaogaina mo faʻafitauli o le gastrointestinal, arthritis, bronchitis (pei o se faʻamoemoe ma le antibacterial agent). Matou te fiafia i ai o se fofo lelei e faasaga i le atherosclerosis.

    O le teuteu o le 'au e faʻaaogaina o se diuretic. E le gata i lea, o loʻo i ai a latou meaola antipyretic ma hemostatic, o le mea lea faʻatasi ai ma se faʻagasolo i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma cherries, e tatau ona sili atu ona faʻaeteete le tasi. E le fautuaina e faʻaaogaina faʻapitoa mo faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma gastritis ma le maualuga o le eletise.

    Muamua tulaga

    O le vaega muamua o togafitiga e amata i le iloa o manuʻa e le faʻamalolo i luga o vae, i lena tulaga seia oʻo i le faʻamaʻi.

    Ina ia faʻamautinoa le tulaga, e tatau ona e faia laasaga nei:

    • pulea le toto suka, mulimuli i taiala paleni mo le maʻisuka,
    • ia tuʻuina atu i le tagata maʻi le malologa ina ia aua neʻi faʻaleagaina ai se vae tiga,
    • fuafuaina le mafuaʻaga o faaletonu,
    • amata togafitiga e toe faʻafoʻi ai toto i vae.

    Afai e le faʻamalolo le uluaʻi luga o le vae, e tatau ona e:

    • faʻamamā le vaega na aʻafia mai le toto, particles mate ma le tulei,
    • afaina le manua i fomaʻi,
    • faʻaaogā laei e puipuia ai mea mai fafo ma le palapala mai le ulu atu i le manua.

    A maeʻa uma le manipula, e faʻaleleia le tulaga o le maʻi: o le manua e le faʻatuputeleina, faʻapala, toto ma tulei e le toe tu i fafo, e fetaui lelei pito ma liliu i le piniki.

    Vitio i luga o faʻamaʻi pipili o le paʻu:

    Faʻatoʻaina o le aʻa o le peleni masani

    3 sipuni tele o 'auʻau paʻu ua sasaa mai i le 2.5 tioata vai, ua kuka i totonu o se vai vai mo 20-30 minute, o loo tauanau i lalo o se tapuni seia oʻo ina malulu, i le potu vevela. Inu se fua o le 0.5 ipu 3 taimi i le aso.

    O fualaau aina e aina fou, mago ma faia mai ia i latou infusions. O le suamalie faalenatura o le suamalie suamalie e faaleleia atili ai le metabolism. Latou te inuina i le vaitau atoa - 1/3 ipu i aso uma.

    Galega officinalis decoction

    2 sipuni tele o le vao matutu mo le 0.5 lita o le vai inu, tuu i totonu o se vai vai ma vevela ile vevela vevela mo le 15 minute. Ona faʻamamāina lea i lalo o se tapuni i le vevela vevela, faʻapipiʻiina ma tatuʻi, faʻapipiʻi le vai i le uluai voluma. E tatau ona e inu 1/3 ipu 3 taimi i le aso ma meaai mo le 1 masina.

    E faʻaaogaina foi se teuteuga o fatu. 1 le sipuniti o fatu o loo sasaaina i totonu o se ipu vai inu ma tumau i lalo o le tapuni mo le 2 itula. Inu se decoction o le 1 sipuni sau 3 taimi i le aso mo le 1 masina.

    Peas

    Pea soup, pea puree - o le a foliga mai, o le a se isi mea e mafai ona maua mai lenei laau o le aiga legume? Pea e faʻaopoopoina le peristalsis (o nisi taimi e matua sili atu lava) ma aumai ia i tatou fualaʻau fualaau aina. E foliga mai o mea uma. E moni lava e le o se pine.

    O vitamini B, acidic ascorbic, carotene, potassium, phosphorus, manganese, choline, methionine, o meaola faʻapitoa meaola e avea ai ma mea taua tele, ae le gata i meaʻai.

    I totonu o tagata faʻamuamua, o peas e faʻaaogaina e avea o se toe faʻaleleia, diuretic, antiso-atherosclerotic agent, ma le falaoamata e maua mai fualaau mamago o se mea tino matagofie (faʻafeiloaʻi foliga mai).

    Ina ia saunia le vailaau, o laʻau o loʻo faʻaaogaina ia Me-Iuni, faʻapea foʻi ma laulaʻau ma fualaau aina na aoina i le vaega o le susu ma le atoatoaga.

    E fautuaina le falaoamata e ave le 1 sipuni i aso uma: o le tamaoaiga i le kulutamic acid, lea e aofia i le galuega o le faiʻai o le faiʻai. E talitonuina foi o le falaoamata o le falaoamata e mafai ona faʻafaigofieina le metabolism, e aofia ai le carbohydrate, ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o le atherosclerosis.

    Birch sap mo le maʻisuka

    Talu mai aso anamua, i le va o tagata Slavic, sa maualuga le maualuga o le pule a Birch.

    Mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, sa faʻaogaina ai lau o birch, faʻapea foi ma birch buds, ma lala birch: na latou faia ni falala mo vai taele, lea na manatu o le faʻamalolo.

    I aso nei, o le birch e faʻaaoga foi i le tele o alamanuia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tar e aveesea mai ai, ma o le sugar lauiloa e suitulaga i le xylitol, lea e talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le birch sap ua manatu e sili ona aoga, ma e ese mai i se togafitiga lelei.

    O le Birch sap ei ai sona aafiaga faʻaleleia i le tino, e fesoasoani tele i le faʻaleleia o le toto, faʻapipiʻi foi ma le metabolism, ma o loʻo i ai se meatotino tumaʻi e le mafaatusalia.

    O fomaʻi e fautuaina lona faʻaogaina i tagata e iai faʻamaʻi eseese, e pei o le rūmatism, gout, bronchitis, maʻi o le peptic, fatu fatu ma le vevela.

    Ma i le tautotogo, pe a faʻavaivaia le tino, e lelei atoatoa le palap sa i le faʻafitauli o le vaitamini, e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e fesoasoani e faatoilaloina le faʻavaivai o le tautotogo, ma faaopoopo ai le malosi ma le malosi.

    Faʻaaogaina o mea totino o le sapalai palach

    Ae ui i lea, e iloa foi le faʻaaogaina o le birch sap i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O le faʻamaʻi pipisi lea o loʻo i ai se soliga tele o le metabolism o gaʻo, ma le vai i totonu o le tino.

    E leai se gaioiga o le pancreatic, ma o le mea lea e le mafai e sela o le tino ona gauai atu i gaʻo gaʻo e sau ma meaai i le tele o mea.

    Talu ai ona o lenei gland e le mafai ona mafai ona fausia le aofaiga manaomia o le insulin, o le tino e le faʻafefeteina ai gaʻo gaʻo lea e avea ma foliga sili ona faigofie o le kulūkose suka.

    O le mea lea, latou te faaputuputu i le tele o toto, mai le mea e ulu atu ai i totonu o le urine e ala i fatugaʻo. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le soliga o le suavai, e mafua ai ona le mafai e le tino ona taofi le vai, ma e le faʻafefeina le suavai e tele i gaʻo.

    O mafuaʻaga mo le faʻafuaseʻi o lenei faʻamaʻi e matua tele lava, o le mea muamua lea, o le mea muamua lava, o le genetic predisposition, o le taumafa tele o le suamalie, o le faʻalavelave masani ma le fiafia tele. O faʻaaliga masani o le maʻisuka, muamua lava, i le fia inu malosi ma, e tusa ai, i le sili atu o le puleaina o le urine, ma le lona lua, o se faʻaletonu itiiti o le vaaia, vaivaiga lautele, ma le suamalie o le paʻu.

    O le mea moni, e tatau i le fomaʻi ona faatonu le togafitiga o le maʻisuka, Muamua, e faia e ia se meaai mo le tagata maʻi, ma mafaufau i uiga uma o le faʻafitauli o le tino, ma ia faʻasolosolo foi le inisalini.

    O le faʻavae o soʻo se ituaiga o meaai o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o suka ma gaʻo e aofia ai, e pei o ituaiga uma o keke keke, pateta, sukaisa paepae, faʻi, fua o sua suamalie ma isi.

    I le taimi muamua, o fua o fualaau suamalie o loʻo faʻatau atu i supermarkets i aso nei e aofia ai le tele o faʻatoʻaga, mea suamalie, vailaau ma mea e faʻaleleia atili, ma toetoe lava o tagata gaosimea uma e faʻaaoga togafitiga o vevela, lea e faʻaitiitia ai a latou mea aoga, faʻaopoopoga , o le faʻaaogaina o na suamalie e tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o le gasegase o le faʻamaʻi.

    Faʻaaogā lelei o le talo o le birch

    O iinei o le birch sap, suamalie i le natura, e sau i le laveai, lea e mafai, ma e foliga mai e tatau ona e faʻaumatia se tagata maʻi i le maʻisuka. E tele togafitiga faʻamalolo ma meaola, o loʻo faʻamatalaina e se faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa faapea foi ma vailaʻau.

    O le mea lea, o le birch sap e ofoofogia mo le maʻisuka e le gata o le muamua, ae faapena foi le ituaiga lona lua. E le gata i lea, o le toʻatele o tagata suʻesuʻe e gauai atu i le i ai o vailaʻau e taʻua o antidiabetic, faapea foʻi ma faʻalapotopotoga faʻatoʻaga.

    O le tele o fualaau oona ei ai sona aafiaga lelei i le gaosiga o le gaʻofale ma e faʻamaonia foi e fomai faasaienisi.

    O le a le aofaʻi e tatau ona 'ai le sua

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka i soo se ituaiga, e fautuaina le inu o le birch sap i se voluma 100 milliliters e tusa ma le faatolu i le aso, afa itula ao leʻi faia se taumafataga.

    O le taimi o le inu o lenei mea inu e le tatau ona sili atu nai lo le masina, o le auala lea e matauina ai lona maualuga maualuga.

    E taua foi le fautuaina o le birch sap mo le faʻaaogaina e tagata gasegase oe, e faaopoopo i le maʻisuka, e iai foʻi faʻamaʻi gasegase, o le hepatitis poʻo le pancreatitis.

    O le mea moni, o le fructose e sili atu le maualuga o le suka i ona meatotino, ma o le mea lea o le a aoga ai le inu ava mo le maʻisuka, peitai, e tatau ona manatua o lona faʻaaoga tele e mafai foi ona afaina. O le mafuaaga lena e aoga ai le talanoa ma lau fomaʻi e uiga i lenei autu, lea o le a taʻitaʻia e ou uiga patino ma le mamafa o le maʻi.

    Tar birch. Faamalologa meatotino

    Aʻo leʻi amataina le atinaʻe vave o le vailaau faʻatekinisi, o le tar na matua faʻaaogaina i vaega eseese o le olaga o tagata nonofo i Rusia. Latou te fai mai foi o tagata Europa e taua o le tar "fuā Russia". Na latou faʻaaogaina e avea o se lubricant mo le taina o vaega o mamanu eseese ma mo le gaosia o oloa gaosiga - o se taunuuga, latou te leʻi faʻafefe le susu, tumau lemu ma le mafanafana.

    Ae paʻu le paʻu, ma o le soifua maloloina e sili atu ona taua - o le faʻaaogaina o le talo birch mo togafitiga faafomaʻi o se mea e faamuamua. O le lisi o faʻamaʻi na faʻaaogaina ai e le au faamalolo lenei mea matagofie tele:

    o le tele o siama o le paʻu - e masani uma (scabies, paʻu o le paʻu, lichen, scrofula, seborrhea, eczema, psoriasis, pyoderma, atmatic dermatitis, ma isi), ma le iai o se mea faʻafefe, mo se faʻataʻitaʻiga, diathesis.

    E leai se mafuaʻaga o faʻamaʻi pine ma vailaʻau eseese mo faʻamaʻi paʻu, e aofia ai le mama, maʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi o le faʻaʻa, mama ma le manava o le tino (tale, bronchitis, fomaʻi mata, tuberculosis ma le kanesa o le tino), catarrhal cystitis, o nei lauiloa. mastopathy, faʻafefeteina,

    Ae e le o mea uma - e mafai ona faʻaaogaina le birch tar o se antiseptic, e faʻaaoga ai e puipuia ai manua ma mu mai le pala. I lenei tulaga, o le a faʻateleina ai foi le faagasologa o le toe faʻaleleia, faʻaleleia le toto ma toe faʻafouina le paʻu. E pei o le pumpkin, o le tar e mafai ona faʻaaoga e avea o se anthelmintic.

    O nei mea faʻamalolo manaia uma e itiiti ifo le manaʻomia i aso nei - o le atinaʻeina o vailaʻau faʻataʻitaʻi ua matua suia ai o tatou olaga.

    O le taimi nei o se vaega o vailaʻau vailaʻau ma vailaʻau eseese: o vailaʻau Vishnevsky, Wilkinson, Konkova, antiseptic o le suauu taua, o le fasimoli o le kul, o le tausiga o lauulu, ma isi.

    I lona tulaga mamā, e masani lava ona faʻaaogaina e fomaʻi masani faʻapitoa o vailaau faʻasaina o loʻo iloa lelei le lamatiaga o togafitiga faafomaʻi ma aloese mai le faaaogaina o fualaau.

    Tar birch. Faatonuga mo le faaaogaina

    Tar birch. Faatonuga E mafai ona faʻaaogaina totonu i fafo poʻo fafo, ma o auala uma e lua e eseese fesuiaiga e fuafua lava i le faʻamaʻi o faʻamaʻi.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le pulupal tuberculosis, e fautuaina e ave le 1 pa'ū 3 taimi i le aso ma le sukalati poo le susu (o loʻo i ai foi se fua - inu ava i le tasi sipuni sipuni o le susu, faʻateleina le fualaau mai le 1 le pa'ū i le 40 i aso uma, ona faʻaitiitia le toe foʻi mai 40 pa'ū ifo i le tasi, ae o le 40 fuga o tar e le laʻititi, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi). E le gata i lea, o le birch tar ma le susu o loʻo faʻaaogaina mo le tino, leʻo ma le kanesa o le manava, catarrhal cystitis, maʻi o le maʻisuka, thrombophlebitis, strokes - peitai, o vailaau mo faʻamaʻi eseese o le a eseese.

    I psoriasis, o laʻau paʻu mamai ua lubricated ma le paluga o le mama mama ma le birch ash (i le va o le 3 i le 1). O le kuluma, o le tuufaatasiga o le suauu ua sili atu ona faigata: o le tar, combustible sulfur, beeswax, honey, copper sulfate, o le vailaau oona, suauu sulu.

    I se auala e leʻi faʻafuaseʻi, o le tar e faʻaaogaina e togafitia ai otaota. O le afa o le piliki mumu e vevela, ona tuu ai lea i totonu o se fagu ua leai se aoga, e lua pata o tar ua tafe i luga, e mafua ai le ulaula. Ma o iinei e tatau ai ona nofo i luga o lenei pakete, faʻamuamua le asini. E tatau ona e nofo mo le 15-20 minute aʻo lei moe.

    Afai e te ita i le manogi o le tar, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le vai vai mo togafitiga - e fesoasoani i le paʻu o le lauulu, faamaʻi, fomaʻi, tui faʻamaʻi ma le tele o isi faʻamaʻi. Latou te inuina pe suʻi i totonu o le paʻu.

    O le vai vai e saunia lelei lava: e fa lita o le vai malulu punavai, o le pauna o tar, e faʻafefiloi lenei paluga mo le 5 minute faʻatasi ai ma se laau laau, pe a maeʻa ona tapunia le vaa mo aso e lua, e mafai ai ona faʻasao le va.

    A maeʻaeʻa, e tatau ona aveese ma le faaeteete le tafe, ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le vai manino i se fagu eseʻese - o le vai vai lenei. E tatau ona teuina i totonu o se pepa tapuni. Inu ia vai i le auala lenei: tagata matutua 100 kalama, tamaiti - 50 kalama i le taeao 15-20 minute aʻo leʻi 'ai.

    Faamolemole ia maitauina i le tele o tulaga, matou te lei faailoaina le fua ma le taua o le tuufaatasiga o vaega.

    O se taumafaiga lenei e faʻamaonia se tasi o manatu taua - aua e te manatu e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. Faatasi ai ma se fomaʻi e mafai ona lipotia pe o le a, pe faʻapefea ma po o le a le tele o mea e tatau ona e inuina, ina ia lelei.

    E le gata i lea, o tar foi ua i ai ni faʻailoga mo le faʻaaogaina. Ma o le tusitala o lenei tusiga e le o se fomaʻi.

    Faaiuga

    E leai se masalosalo o le birch sap e tele lona aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata taʻitoʻatasi foi e pei o se soifua maloloina ma le puipuiga. E faʻaaogaina e tamaitai le tele o kulimi, o suauu, matapulepule mata, ma e lava lava le inu masani i le birch sap, faʻapitoa ona faia ni meaʻai - o le a faʻamamaina ma susulu le paʻu.

    E tele foʻi aogā ma faʻamanuiaga i tagata e maua i le maʻisuka. O le mea autu lava, a o leʻi amataina se togafitiga ma le palach sa, talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le i ai o faʻasagaga. E ui lava o lenei vai masani e na o le tasi le faʻasaina - o le i ai o ni mea e afaina ai le tino.

    Le aoga o pulou mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka

    Ua fautuaina le maʻisuka e mulimuli i se taumafa malosi. E mafai ona 'ai ni puʻupuʻu i le maʻisuka ituaiga 2? Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona suesue i aoga aoga o lenei oloa ma le solia o le tulafono mo lona faʻaaogaina. Ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi e aloese mai faʻafitauli e le manaʻomia.

    Uiga aoga

    O nei oloa e mafai ona aveesea le tino o le uamea. Faʻafiafia musika e fesoasoani e faʻavaivaia le gasegase masani ma faʻaola le tino i le maʻisuka. I le faʻaaogaina o pulou pulou, e mafai ona e puipuia le kanesa o le susu, ma o tane ma la latou fesoasoani e mafai ona faateleina le malosi.

    E mafai ona faʻaaoga nei meaʻai laau toto mo le maʻisuka ituaiga 2? Talu ai o le aofaʻi o meaʻai i totonu o musipolo e laʻitiiti tele, latou te maua ai se faʻamaufaʻailoga maualalo.

    Ona o lenei mea, ua faatagaina ai i latou e faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2 ma e oʻo lava i le ituaiga 1. E aoga foi mo latou gasegase oe mananao e aveesea le mamafa.

    O a musika e mafai ona ou 'ai

    E ui lava i le tele o uiga taua, e le o ituaiga uma o lenei fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina. O le a le mea e mafai ona faʻafeiloaʻi ai musika suga? O se tasi o mea sili ona taatele o musika. O nei pulou e mafai ona faʻamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka ma puipui ai i latou mai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi.

    E faʻatagaina foʻi ona maua ni musipolo, e mafai ona latou teena le tele o micrologic pathological, faʻamalosia le vaʻai ma maua ai se aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu. E mafai ona gaoioi moa meleni e fai ma sui o le antibacterial, ma o le kopa ma le zinc o lo o aofia ai i totonu e fesoasoani i le faʻasologa o le hematopoiesis. O le tele o taimi, o le maʻisuka e faʻaaoga ai maso seitake, lea e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto, e mafai ona faʻatau mai i foliga masini.

    Mo le maʻisuka, e fautuaina le faʻaaogaina o ituaiga anufe pei o le susu, lanu uliuli, chaga ma le laʻau Saina. E tele suʻega a tagata e faʻaaoga nei oloa e le masani ai e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o se tino faʻavaivaia ma sili atu ona maloloina.

    Auala e faʻaaoga ai nei meaʻai

    O fualaau aina mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e fautuaina e kuka pe tao ai. I le faaopoopo atu i meaai fou, e mafai ona e faʻaaogaina mea mamago, o le a fesoasoani i le faatumauina o kulūkose e le suia, aloese mai oso. Ae e le fautuaina ni pulou pulou mo le maʻisuka, aua e tatau ona latou faʻafefiloi ma le suka. Faʻafefete pe faʻafefe foi e faasaina.

    Mai musika kuka mafai ona kuka kuka suamalie. E mafai ona e kuka le kuka mushroom. O a ni pulou e talafeagai mo ia? 'Oloʻo faʻafeiloaʻi puʻupuʻu poʻo ni anufe pulou' oloʻo talafeagai mo lenei mea:

    1. E leʻi saunia mo le 30 minute, ona falai lea i totonu o le suāuʻu fualaʻau ma aniani.
    2. O pateta pateta ua faaopoopo i le fagu i le vai, faʻafefete ma sasaa susu.
    3. A maeʻa ona toe kuka, faʻapipiʻi pulo ma 'aniani i le apa ma kuka ai le susu seia kuka.

    Afai o aso uma e tatau ona e taofia oe lava i meaʻai, ona e mafai lea ona e faʻamalieina oe lava ma kuka kuka le moa i totonu o anufe. I totonu o le atigipusa, e tatau ona e faʻafefiloi apu aʻi muamua, aisa, kāloti ma nisi pateta.O nisi o sipuni o sauerkraut ma musika na muai taʻalo ai na faʻapipiʻiina iina. O vaega uma o loʻo faʻafefiloi, moa le moa i lenei paluga ma auina atu i le ogaumu. Pe a ma le 1.5 itula, o le a saunia le ipu.

    O musika puʻeina e talafeagai lelei mo se taumafataga fiafia. Muamua faʻafelaʻau manu ma moa, e lelei ma tipi i ni vaega laiti. O le faʻafefiloi e suamalie ma, pe a manaʻomia, e faaopoopo atu i ai le karika totō. O pulou moa (e aunoa ma ni vae) e tuʻuina i luga o se pepa tao, faʻapumu i meaʻai kuka vela, faʻafefete i le kulimi kuka ma tao i le umu mo le 15 minute.

    Maʻi togafiti ile maʻisuka

    Mai se ituaiga e pei o le chaga birch mushroom, e mafai ona e sauniuni se faʻamaʻi faʻamalolo mo le maʻisuka:

    1. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻatumu le 1 vaega o le mea masogo maso (lona vaega i totonu) ma le 5 vaega o le vai.
    2. O le faʻafefiloi ua vevela i le 50 ° C, ona faʻamalosi ai lea mo le itiiti ifo i le 2 aso.
    3. A maeʻa, ona fufulu lea o le faʻafefiloi, togi, pe a tatau ai, faʻafefe i le vai ua tunu, ma ua faʻapipiʻi.

    E tatau ona e inuina i totonu o se ipu malamalama mo le afa itula ao le i ai ile 3 taimi i le aso. O le togafitiga e tasi le masina, ona e manaʻomia lea e malolo mo le masina ma toe fai pe a manaʻomia. O se auala lelei tele lenei e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

    I le auala lava e tasi, e mafai ona e saunia se faʻamalolo o le faʻamalolo o le Chinese Kombucha. E i ai sona tofo suamalie ma faʻamalieina le fiainu i le vaitau o le taumafanafana. Ave i totonu o se ipu malamalama e oʻo i le 4 taimi i le aso, ma o le faagasologa o ia togafitiga e mafai ona oʻo atu i le 2 vaiaso.

    E mafai ona e saunia se vailaʻau faʻasolo mai musika, ole a fesoasoani i le faʻasaʻoina ole maualuga o le suka ma le gaosiga o meaʻai. 200 g o le oloa ua tipiina i ni fasipepa, tuu i totonu o se koneteina tioata ma ua tumu i le 500 g vodka.

    Ia faʻamalosi i se nofoaga malulu mo le tusa ma le 2 vaiaso, ona ave lea o le 1 tsp aʻo leʻi 'aʻai. muamua le faʻafefe i le vai. O le faagasologa o ia togafitiga e mafai ona oʻo atu i le 2 masina.

    E ui i le tele o uiga lelei, e tatau ona teena le faʻaogaina o musika i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract and ate, aua o lenei meaai e mamafa mo le tino. E mafai ona e 'ai ni pulou mo le maʻisuka, ae e le sili atu ma le 100 g i le aso ma le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

    E tele suʻega a tagata mo le faʻafefeteina o le maʻisuka i le fesoasoani a pulou, ae e le tatau ona galo ia i tatou o lenei faʻamaʻi e matua taufaasese lava. A aunoa ma fesoasoani faafomai, e le mafai ona e taulimaina.

    Ole suʻega a le tagata lava ia e le fautuaina, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

    Lua ma le tolu vaega

    A maeʻa se laasaga muamua aoga, e faʻaauau pea togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taulaʻi i le faʻamālōlōina o maʻi pipisi ma le faʻafoʻisia o mea paʻu.

    E fautuaina e faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga, faʻaaoga fualaau faʻasaina, togafitia le manua ma fofo i luga.

    O le ulu atu o faʻamaʻi i le manua e mafai ona faʻamasino i faailoga nei:

    • o le pito o le liona e saʻo,
    • o le lanu o le paʻu e suia e susulu pe faʻapouliuli,
    • o le ulutala ua faateleina i le tele,
    • se lagona susunuina ma foliga mai o le manogi
    • tiga faateleina.

    Faatasi ai ma nei faʻafitauli, ua faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi, o le gaioiga lea e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻamaʻi. I le i ai o ni tino maliu, ua aveeseina i latou i le taotoga.

    O le vaega tolu o le toe faʻaleleia. A maeʻa le faʻamaloloina o maʻi, e tatau ona toe faʻafoʻi pe faateleina ia mea puipui o le tino e tau ai faʻamaʻi, pathogenic siama ma faʻamaʻi pipisi.

    Lapataiga sauniuniga mo togafitiga ma togafitiga o le vaega ua afaina o le paʻu e fautuaina ina ia faʻaaogaina seia oʻo ina mou atu atoa faailoga. O togafitiga o le tino e fesoasoani e toe faʻaleleia le paʻu o le paʻu ma elasticity i le paʻu.

    Totogi

    Afai o togafitiga fualaau e le aumaia ai le manaʻoga ole manaʻoga, o le tagata maʻi e faʻamaonia le taotoga.I le taimi o le taotoga, o se fasi mea e maua ai ni siama oti lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le afi.

    E iai togafitiga togafitiga:

    1. Suʻega avanoa Togafitiga e aofia ai le faʻaalia i le liona ma le maualalo o le mamafa. O lenei metotia e mafai ai ona e toe faʻafoʻiina le toto i siama faʻanatura, o le ono mafai ona iai ni faʻafitauli e itiiti lava. O faʻamanuiaga ole togafitiga ile masima:
      • aveese le pus
      • faaitiitia le tele ma le loloto o le manua, lona fulafula,
      • faʻaosofia le fausia o ni fou fou,
      • faia se siosiomaga puipuia i totonu o le manua e faasaga i siama ma siama,
      • faʻaititia le toto i le pito i lalo.
    2. Faʻasalaga mama. O le faʻamoemoe o le taotoga o le faʻaitiitia lea o le faafitauli o le mamafa tele o le vae. Faʻapipiʻi ese vaega o le ponaivi metatarsal ma le sooga faʻatasi, ae le suia le fausaga faʻaanatura o le vae.
    3. Faʻaiuga. O le faʻamamaina o loʻo faia faʻatasi ma mea taʻavale.
    4. Faʻaleagaina. O lenei faʻaogaina e faʻaaogaina mo ni faʻafitauli ogaoga pe a le aoga isi metotia. Ua faʻapipiʻiina nei catheters faapitoa i totonu o le toto mo le umi o le tafe o vailaʻau.

    Vailaau

    O vailaʻau mo togafitiga e faʻaaogaina uma o se auala tutoatasi o togafitiga, ma i le faʻatasi ai ma taotoga faʻapitoa e faʻamama ai manuʻa. O foliga vaaia i vaega eseese o le faamai ua i ai a latou feeseeseaiga.

    O se manua matala o le tulaga sili lea ona ogaoga ma fatuina le tele o faafitauli mo le maʻi.

    I le vaitau lenei, o nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina:

    • vailaau faʻamaʻi i totonu o maʻa poʻo injections: "Duracef", "Vaeluaina", "Kefzol",
    • anti-inflammatory: Nimesulide, Ibuprofen, Diclofenac,
    • (anti-toto), "taofia le totoina o paʻu toto):" Dipyridamole "," Acekardol "," Bilobil "," Aspirin ",
    • antihistamines: Suprastin, Tavegil, Diazolin,
    • analgesics: Ketanov, Trigan-D, Gevadal,
    • vailaʻau faʻapitoa: "Furacilin", "Potassium permanganate", "Lysoform",
    • uu: "" Solokoseril "," Argosulfan "," Delaxin "," Levomekol "," Actovegin ".

    A maeʻa le vevela o le ulutala, ona faʻaauau lea o togafitiga ma le ointments ma se faʻamalologa, o le faʻalavelave e aʻafia e togafitia i vailaau faʻapitoa.

    I le faaopoopo atu, ia faʻaaoga mea nei:

    • antioxidants mo le aveeseina o toxini faatupulaia mai le tino: Essential, Berlition, Glutargin,
    • laei ma laei mo manua lavelave e faavae i: "Algimaf", "Streptocid ointment", "Argosulfan".

    A maeʻa ona amata le faʻamalolo o le ulcer, e tatau ona amata ona faʻaitiitia le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o paʻu o le paʻu - toto maualuga maualuga.

    Vailaau faʻapitoa

    Faatasi ai ma togafitiga a tagata mo le togafitia o maʻi o le tino i luga o le vae po o le vae vae, mea manogi, taele ma fofo o vaifofo, faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi faʻamalolo.

    E fautuaina ina ia faʻaaogaina e avea o se tagata faʻasaga i togafitiga fualaau faasaina:

    1. O le suauu e fai ma faʻataʻitaʻiga. Ua saunia i le faavae o le suauu olive. Suauʻu 2 sipuni tele o le suāuʻu mo le 10 minute e faʻamaʻi ai, ona faʻaopopo lea o le aofaiga tutusa o le suāuʻu iʻa ma tuʻu ai i le afi mo le isi 10 minute. Tipi ma faʻafefiloi 30 fua o le streptocide ma le paluga o le suauu mama. O lea suauʻu e faʻaaogaina i le mama faʻamamaina o le manua, e ufiufi i se fusi i le pito i luga, fusi ma tuʻu i le pō. E fesoasoani le meafaigaluega i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka.
    2. Tina. O lenei vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina i le ituaiga o lotions poʻo le ointments. Mo lotions, e lua papalama o mummy ua faʻasaʻa i le 100 ml o le vai vevela. E faʻamaluluina se ie gau i lenei fofo ma tuʻu i luga o le nofoaga ua faaleagaina. Faʻaauau le faiga mo le afa itula, sui le solo solo i taimi uma, ia mautinoa o le uluaʻi maʻi e le mago. E le gata i lea, o le mummy mo le suauu e faʻaaoga faatasi ma le birch tar. Mo lenei mea, e 3 papa o fualaau faasaina ua sasaaina i totonu o le 30 ml o vai ua tunuina, pe a maeʻa ona solo, 30 ml o ta ua faaopoopo. E faʻaaogaina le suauʻu manogi i le nofoaga tiga i le po.Ina ia faʻavaveina le aafiaga o le faʻamalolo, o le mummy o loʻo faʻaalia i luga ole laulau tasi i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le masina e tasi.
    3. Tar. Faʻaaogāina i le tulaga o se pusa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le sua Kalanchoe. O meaʻai e faia i le tutusa tutusa, fefiloi ma tuʻuina ile manua. E tele gasegase e lipotia se vave vave toe faʻaleleia pe a maeʻa ia taualumaga.
    4. Salt ma le propolis. O le togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai masima ma propolis uu. Saunia se vaifofo e pei ona taua i lalo: o le sipuni masima o le masima e sasaa mai i le manogi susu. O le suauʻu manogi o Propolis o le a fesoasoani foi: kuka se paluga o le 50 kalama o le propolis ma le 100 kalama o le gaʻo puaa fou i totonu o le vai vai mo le 20 minute. Faʻamalie i le vevela o le 40 tikeri ma faʻaopopo 10 ml o le vailaʻau vitamin A ma le tasi fagu o Gentamicin (mata mata). O togafitiga e faia e pei ona taua i lalo: e faʻaaogaina se masima masima ma tuʻu ai i le po, i le taeao e fufulu le manua ma lūlūina i le suauʻu, e leai se mea e manaʻomia e fusi ai. I le gasologa o le aso, o le suauʻu e faʻaaoga 4 i le 5 taimi sili atu, e faʻaaogaina le masima i le po. O lenei faiga e toe faia mo le tele o aso seʻia oʻo i le faʻaleleia atili.
    5. Aloe Mo le faʻaaogaina i le togafitiga o laulaʻau, ua faʻafefeteina i latou i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le tusa ma le itula, ua vaeluaina i le afa. O le manua e muamua togafitia i se vaifofo o le perokone, ona tuu lea o laulaau o le aloe i lalo o le paʻu i lalo, ufiufi i le fusifusi ata, fusi, tuu mo le tolu itula. E tatau ona toe faia 5 aso, faʻatinoina se tasi taualumaga i le aso.

    E tatau ona manatuaina o togafitiga a le tagata lava ia i le maʻi o le gaʻo e oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga. Aʻo leʻi faʻaaogā togafitiga a tagata, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a ia taʻu atu ia te oe le mea e fai i lenei tulaga.

    O nai faʻataʻitaʻiga vitio:

    Puipuia faʻamaʻi

    Togafitiga o se maʻi o le gaʻo o se faʻagasologa umi, o lona atinaʻe e faigata ona taofi. O le mea lea, o se maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faia uma fuafuaga e puipuia ai.

    Ina ia taofia le atinaʻeina o maʻi pipili i pito pito i lalo, e manaʻomia e le maʻisuka ona tausisia ia tulafono:

    • mataʻituina le maualuga o le suka o le toto, pe a fai e sili atu, faʻanatinati ona faia ni fua e faʻafaigofie ai le tulaga,
    • mulimuli i le meaai ma fautuaga a le fomaʻi,
    • taofi le ulaula ma inu ava malosi,
    • ia suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi ia vaʻa o pito i lalo mo pathologies, aemaise lava veins veinose,
    • filifili ni seevae mafanafana lelei,
    • e le faʻatagaina ai se suiga tele i le vevela o pulega o pito i lalo - ogaoga o le maalili poo le vevela, lea e oʻo atu ai i le amataina o se faʻaleagaga faʻavavega i sooga,
    • pulea le mamafa o le tino
    • mataʻituina le faʻavaeina o sana, abrasions, tamai vaʻa ma manua e oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi pipisi,
    • ia faʻamapulaʻa ai gaioiga galue i luga o vae - umi le savali, umi le nofo i se tulaga tumau,
    • mataʻituina tulafono faʻavae o le tumama: fufuluina i aso uma, faʻamaʻoina vave fao, togafitiga ma kulimi poʻo isi auala, e fuafua i le tulaga o le paʻu,
    • siakiina e le aunoa le paʻu o vae mo hypremia poʻo manuʻa; afai ei ai, faʻafesoʻotaʻi loa se endocrinologist.

    I le faʻasalaga, e tatau ona iloa e sili atu le lelei o le puipuia o le maʻisuka o le taimi talafeagai ma le togafitia o togafitiga.

    Tuua Lau Faamatalaga