Thiogammacene, saili, faatau

Faailoaina o igoa o fualaau faasaina: Thiogamma

Samoa International Nonproprietary Name: Acoa thioctic

Faiga o foliga: otaota, vaifofo mo le faʻafefeteina o le faʻafoega, faʻamoemoe mo le sauniuni o le fofo fofo

Mea aoga: thioctic acid

Pharmacotherapeutic group:

lipid ma le carbohydrate metabolism

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

O le mea galue malosi Thiogamma (Thiogamma-Turbo) o le gaʻo (alpha-lipoic). O le gaioio o le thioctic ua faia i le tino ma e avea o se coenzyme mo le gaosiga o le eletise o le alpha-keto acids e le oxidative decarboxylation. O le vailaʻau o le thioctic e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le glucose i le toto toto, e fesoasoani i le faʻaopoopoina o le glycogen i hepatocytes. O le gasegase o le gasegase po o le leai o le gaioiose gasegase e matauina ma le tele o le faaputuga o nisi o metabolites i totonu o le tino (faatusa, tino ketone), faapea foi i le tulaga o le inupia. O lenei mea e mafua ai le vevesi i le laina ole glycolysis o le ea. O loo i ai i le tino le thioctic acid i le tino e 2 ituaiga: faʻaitiitia ma faʻamaʻi. O ituaiga uma e lua o le tino e galue malosi, e maua mai ai le faʻasao ma le faʻasao.

O le vailaʻau o le thioctic e faʻafoeina ai le metabolism o carbohydrates ma gaʻo, e afaina ai le metabolism o le cholesterol, ei ai lona malosi o le hepatoprotective, faaleleia ai le ate. Aafiaga aoga i le toe faʻafoʻiina o gaioiga i gaʻo ma okeni. O mea tau vailaʻau o le thioctic acid e tutusa ma aafiaga o le vitamini B i le taimi muamua o le ate, o le thioctic acid e maua ai suiga tetele. I le maua lelei o le fualaau faasaina, o le a maitauina ai suiga taua o tagata taitoatasi.

A faʻaaogaina i totonu, e vave lava ma e toetoe lava o le gaogao atoa mai le masini vai. E maua mai le metabolism i le oxidation o le filifili o le thioctic acid ma lona tuufaatasiga. O le afa o le ola o Tiogamma (Tiogamma-Turbo) e 10 mai i le 20 minute. Faʻaitiitia i le urine, faatasi ai ma metabolites o le thioctic acid o loʻo faʻatuputeleina.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Polyneuropathy o le maʻisuka, polyneuropathy ava malosi.

Contraindications:

Tina, lactation (susu), tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, hypersensitivity i le thioctic acid poʻo isi vaega o le vailaʻau.

Faʻamatalaga ma pulega:

Thiogamma mo le puleaina o matua.

O le thiogamma e faʻamoemoe mo le pule a le matua e ala i le faʻafefeteina o mea inu. Mo tagata matutua, o se fualaau o le 600 mg (mea e aofia ai le 1 vili poo le 1 ampoule) e faʻaaoga i le aso. O le fausiaina e faia lemu, mo le 20-30 minute. O le togafitiga e tusa ma le 2 i le 4 vaiaso. I le lumanaʻi, e fautuaina le faʻaaogaina o Tiogamma i totonu o maʻa. Faʻaiʻuga o matuaeʻa O le thiogamma mo le afaina o loʻo faʻatulagaina mo ni faʻafitauli matuia o le faʻalogo e fesootaʻi ma le polyneuropathy o le maʻisuka.

O mea o loʻo i totonu o le 1 fagu o Thiogamma-Turbo poʻo le 1 ampoule o Thiogamma (600 mg o le vailaʻau) o loʻo faʻamavaeina i le 50-250 ml o le 0.9% sodium chloride solution. O le fua o le afaina o mea inu - e le sili atu ma le 50 mg o le thioctic acid i le 1 minute - e tutusa ma le 1.7 ml o le solution o Tiogamma. E tatau ona faʻaaogā se sauniuniga faʻapitoa i le taimi lava e uma ai ona faʻafefiloi ma se solvent. I le taimi o le faʻasolosolo, e tatau ona puipuia le fofo mai le malamalama e ala i se mea faʻapitoa faʻamalamalama-puipuiga.

O fualaau e fuafua mo le faʻaaogaina i totonu. E fautuaina e faatonuina le 600 mg o le vailaʻau 1 taimi i le aso. E tatau ona foloina atoa le laulau, e tusa lava po o le a le meaʻai, faʻamamaina i se vai na lava. O le umi o le togafitiga o pill e mai i le 1 i le 4 masina.

Itū taua:

Ogatotonu o le tino: i se mea e seasea tupu, a maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le ituaiga o mea e afaina ai, e mafai ona maua ni maso maso.

Seni leo: solia le lagona o le tofo, diplopia.

Hematopoietic system: purpura (vevela hemolrhagic fosh), thrombophlebitis.

Faʻafoʻiina o le eletise: gaioiga o le tino e mafua ai le afaina o anaphylactic, eczema poo urticaria i le nofoaga o tui.

Faiga faʻaoga (mo fualaau o Tiogamma): faʻaaliga vailaʻau.

Isi: afai o le Tiogamma-Turbo (poo le Tiogamma mo le tausiga o matua) e faʻatonuina faʻafuaseʻi, faʻalavelave ile manava ma le lagona o le faʻamalosia i le ulu e mafai - o nei gaioiga e taofi pe a uma le faʻaitiitia o le fua faatatau. E mafai foi: hypoglycemia, vevela, vevela, afu, tiga i totonu o le loto, faʻaitiitia le kulukose o le toto, taoto, vaʻaia le vaʻai, maʻi tiga, vomiting, tachycardia.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

O le vailaʻau o le thioctic e faʻaitiitia ai le aoga o le cisplatin ao faʻaaogaina, ma toe faʻafoʻi foi i vailaʻau faʻamaʻi, e pei o le uʻamea, magnesium.

O le gaioio o le thioctic e gaoioi ma mole o le suka, e fai ai ma mea faigofie e mafai ona fofo, e fai ma faataitaiga, faatasi ai ma se vaifofo o le levulose (fructose).

O le gaioio o le thioctic e faʻaleleia le aʻafiaga o le inflammatory o le GCS.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le thioctic acid ma le inisalini poʻo vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic, o le a mafai ona faʻaleleia le latou aafiaga.

O le ethanol ma ona metabolites e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o le thioctic acid.

O le vailaʻau o le infusion o le thioctic acid e le ogatasi ma le solution dextrose, solution a Ringer, ma tali e tali atu i le disulfide ma le vaega SH.

Aso faʻauma: 5 tausaga

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga: e ala ile faʻaulu

Foafoa:

Werwag Pharma GmbH & Co. KG (Worwag Pharma GmbH & Co. KG), Beblingen, Siamani.

Tuua Lau Faamatalaga