Aisea e manogi ai urine e pei o acetone: o faailoga ma faʻafitauli faigata


O le tagata e masani ona faʻaaogaina le plasma o le toto, lea e na o na mea e le o toe manaʻomia. E masani lava o le uric acid, o nisi ions, eseese, ua faʻaaogaina fualaau oona, nisi o mea mai meaʻai, metabolites o hormones, ma le vai foi e faʻaumatia nei mea uma.

O le manogi o le urine e maua ai le amonia. E vaivai ma faʻateleina pe afai e te alu ese le pusa oona. Ae afai o le urine e manogi vave pe a uma ona e ulu atu i totonu o le faletala (pe o le ulo), aʻo e mautinoa e leai ni vailaau fou poʻo ni mea na faʻaaogaina, o se faailoga atonu o se faailoga o le maʻi. O le fea, ma le mea e faʻalogo i ai, o le a matou talanoa atili.

O le a le faanatinati "fai mai"

Urine o le "oloa" o le gaioiga galue. O le toto e ui atu i fatuga - o mea uma lava o le manogi. O le toto muamua e pasia le masini eletene, lea e lalaga ai fualaʻau tetele i totonu (o le tele o palatini ma toto o le toto), ma o le suavai faʻatasi ai ma mea feʻaveaʻi ma mea faʻapalapala e faʻagaloaina atili ai. O loʻo i lalo se faiga o tubules - tubules. Ua latou fausia-faapitoa "auiliiliga". Latou te suʻeina mea oona i totonu o le mimi, ma faatasi ai ma le suavai latou te ave mea e tatau ai mo le tino (o le kulukose, paluka, hydrogen) toe foʻi i totonu o le toto. O le iʻuga, mai le 180 lita o le toto muamua na pasia le faamama, e 1.2-2 lita o le urine e tumau, lea e faʻamalolo i le aso. O lea ituaiga urine e taua o le "tulaga lua" ma o se suprafiltrate o le toto plasma.

O le "fesuiaiga mulimuli" o le urine ua fatuina i totonu o fatugaʻo e pasia e tagata mama, e aoina i le vevela, ona alu ai lea i le urethra. I nei totoga, o le tele o siama e le toe maua e masani lava ona faaopoopo i le ultrafiltrate o le plasma, ma i le tulaga o faʻamaʻi - siama, toto toto, tino oti. Ona oʻo mai lea o le urine. E le gata i lea, i tamaitai, e fefiloi ma se vaega faapitoa o le lafoaʻi mai maʻi, lea e maua i se vaega itiiti i le mea e alu ese ai mai le va.

O le manogi o le urine e tuuina atu e:

  • nisi o vailaau faʻasaʻo e faʻamalolo e ala i fatugaʻo,
  • mea taitasi ma se manogi malosi e aofia ai meaai,
  • metabolites o nisi o hormones,
  • tulei
  • toto
  • e mafai ona faʻaaogaina mai gland o manava faʻanatura i luga o le ala mai fatugaʻo i le paʻu o le perineum,
  • nisi mea e fausia i totonu o totoga i taimi o latou gasegase.

A le o le manogi leaga e le o se faailoga o maʻi

O mafuaʻaga o se manogi le lelei o le urine e le o taimi uma lava e faʻaalia ai soʻo se faʻamaʻi. E pei ona manino mai le lisi i le vaega muamua, e mafai foi ona matauina masani. O mataupu nei:

  • pe a ave e se tagata vailaau. Ae o nei mea, o vailaau faʻamaʻi (aemaise lava Ampicillin, Augmentin, Penicillin, Ceftriaxone) ma vitamini (aemaise lava le vaega B), ma e le afaina pe na faapefea ona ave nei vailaʻau: i totonu poʻo injections. I lenei tulaga, ei ai le manogi o le urine ma se vailaʻau,
  • pe afai na 'aina e se tagata le tele o le sititi, kalaka, asparagus, faʻavasegaina i le horseradish, curry, caraway fatu poʻo fatu cardamom. O le manogi o le urine i lenei tulaga e mataʻutia, ae e mafai foi ona e puʻeina faʻamatalaga o le mea na faʻaaoga i ai,
  • ao faagasolo suiga o le hormonal: i le talavou, i fafine - i le taimi o le taofiofi, maʻitaga ma le moa. I lenei tulaga, o le plasma ultrafiltrate e sili atu le malosi ma le faʻamalosi,
  • ma le le lelei o le tumama o totoga tino i fafo.

O le mea moni, e le mafai ona faʻamagaloina e le tusa ai ma le talaaga o le moa po o le faʻaaogaina o le kalama, o nisi faʻamaʻi e le mafai ona tupu na suia ai le "manogi" o le urine. O le mea lea, afai i soʻo se tasi o nei tulaga, o le lagona o le manogi e maua ai faʻamaumauga o le acetone, fuamoa pala, iʻa, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. A maeʻa ona 'ai mea taumafa ma le "amber" malosi, o le urine e misi le manogi mo le 1 aso. O le "manogi" o le fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu i le 3 aso pe a maeʻa le vasega o togafitiga.

Afai e manogi le urine o le acetone ao mulimuli i le taumafa o le protein ("Kremlin", Ducane, anapogi "anapogi"), e le o le masani, ae o se faailoga e tatau ona taofi. O lenei manogi e taʻu mai ai ua atiae se setete o le acetonium, pe a le 'ai e le tino le kullukose, ae o aʻafiaga o loʻo oʻo mai e maua ai le malosi mo le gaioiga. O le iʻuga, o tino o le acetone (ketone) o loʻo i ai aʻafiaga i totonu o totoga o le tino ma le faiʻai. O le mea lea, o le aliali mai o "faʻamatalaga" o le acetone ua taʻu mai ai o le taimi lea e taofi ai se meaʻai.

E tusa pe a manogi mai le urine o le acetone, aʻo leʻo pipii se tagata i se meaʻai protein ma e le fia 'ai, matou te talanoa i lalo.

A oʻo mai le manogi o le urine e uiga i maʻi

Mafaufau i tulaga o mea e puʻe ai lo tatou isu ao pepeina o se faailoga lea o le maʻi. Ina ia faafaigofie ona e maua tonu lou tulaga, tatou te vavaeina faʻamaʻi tonu i le natura o le amber. I a latou faʻatulagaga, tatou te taʻuina mafuaaga e naʻo tane, mo fafine. E ese lava, tatou te mafaufau i mafuaʻaga e manogi ai le urine i se tamaititi.

Urine manogi pei o le acetone

I vailaau, o lenei tulaga ua taua o le acetonuria ma ua fautua mai e le faʻaaogaina e le tino ia gaʻo, e pei ona faʻamoemoeina, ae o gaʻo po o protein e tuʻuina atu ai faiga taua ma le malosi. O le iʻuga, o le tele o ketone (acetone) tino e foliga mai i totonu o le toto lea e taumafai le tino e faʻaumatia ma faʻasaʻoina i le urine. Latou te tuʻuina atu i le urine se uiga manogi.

O Acetonuria e le gata ina tupu i faʻamaʻi, ae faʻapea foi i tulaga faapena:

  • faatasi ai ma le tele o polotini i meaʻai manu,
  • i le taimi o le anapogi, pe a le lava le tele o le vai e faʻaaogaina. O le iʻuga, o le tino e faʻaumatia ona lava gaʻo, ona maua ai lea o aʻafiaga, ae o lo latou maualuga ua maualuga ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le vaega o le toto,
  • faʻatasi ai ma se faʻalosologa faaumiumi o le vevela, o le taimi lea ua leiloa ai le vai, ma o protein ma gaʻo (ia lava pe sau mai meaai) e faʻaaogaina e avea ma malosiaga,
  • ma le malosi o galuega faaletino,
  • ma le inupia, pe a iai se aafiaga le lelei i le pancreas (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i le tele o tui o le ava),
  • pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi lautele, lea e aofia ai le mālōlōga loloto o maso skeletal uma.

O le faʻamaʻi sili i tagata matutua, o le mafuaʻaga o "faʻamatalaga" o le acetone, o se faʻalavelave o le maʻisuka e pei o le ketoacidosis, o se tulaga e lamatia ai le ola. E le masani ona iloa e se tagata o loʻo ia maua le maʻisuka, o le mea lea, afai e leai ni mafuaʻaga o loʻo lisiina i luga, e tatau loa ona e mafaufau vave i le ketoacidosis o le maʻisuka ma vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi seia oʻo i totonu o se ketoacidotic coma.

E tatau foi ona e mafaufau e uiga i le ketoacidosis o le maʻisuka pe afai e foliga mai, e le tusa ai ma le talaaga o le soifua maloloina atoa, e ui e le i ai se tagata i le afiafi o mea e le o iai, salati ma mayonnaise, o loo i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 3 aso, : O maʻi, viliina e atiina ae, manava e ono afaina. Ma aʻo lumanaʻi lena, e mafai e le tasi ona gauai atu i le tele o le galala, o le urination i le po, le faʻamaloloina o manuʻa, le leaga o nifo. Ma i le afiafi o le "mea oona," atonu o le na o le taumafaina o meaai suamalie, ae atonu e le pei o lenei mea: o isi laumei pancreatic e mafua ai le inisalini na maliu, ma o lenei ua le mafai e le tino ona maua le malosi mai le kulukose.

Ma o le mea moni, o le foliga mai o le manogi o le acetone mai le mamai o le maʻi e faʻamaonia ai le maʻisuka e tatau ona vave faia se tagata e mafaufau i le ketoacidosis ma faʻatalanoa vave se fomaʻi. I le maʻisuka, o lenei tulaga e mafua mai i:

  • lafoaʻi injections inisalini
  • o le faʻaaogaina o le faamaeaina o le inisalini sauniuniga,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le maʻisuka,
  • manuʻa
  • popole
  • o le tuufaatasiga o le maʻisuka faafomai ma isi maʻi faamai: endotrine: thyrotoxicosis, Cushing's syndrome, pheochromocetoma, acromegaly,
  • togasegase ma gasegase.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le acetonuria o le uiga lea o faʻamaʻi e pei o:

    1. oona i fuamoa, mata, metala mamafa,
    2. vavalalata o le mea oona (stenosis) ona o le mumu po o le tuputupu ae i le puipui o le neoplasm - leaga pe leaga.

E ui i le tele o faʻamaʻi ma tulaga e maua mai ai i le urine se acetone "agaga", o le mea muamua e vavaeese ai o le maʻisuka.

"Aroma" o le acetone i fafine

O foliga vaaia o sea amber i tamaitai talavou e le o iai i se taumafataga o le protein ma e le faʻaleagaina le ava malosi e sili ona lamatia i le taimi o le maitaga. O le tulaʻi i le amataga o le tolu masina, pe a le iloa e le tamaitai lava ia lona tulaga "fiafia," e taʻu mai ai le galala pe a sau faatasi ma le taoto ma le vomia.

I le 2-3 vaitau o le maitaga, o le foliga mai o se manogi o le acetone e masani ona faailoa ai le atinaʻeina o se tulaga e taʻua o le maʻisuka maʻisuka, lea na faigata i le ketoacidosis. Afai e taofi le ketoacidosis i le taimi ona faʻamautu lelei lea o le kulukose toto, o le a maʻimau le maʻisuka pe a uma ona fanau. Ae o lona atinaʻe e taʻu mai ai mulimuli ane, e tatau i se fafine ona mataʻituina ma le faaeteete ana mea taumafa, maualuga ma le toto kulukose, ona e tele sona aʻafiaga o le totoina o le maʻisuka ituaiga 2.

O isi mafuaaga o le "acetone flavor" o le urine i fafine e le ese mai i latou i alii. E oʻo lava i le taimi o le maʻitaga, ae le o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe, e alu ese lava ia, ae o le "moni" o le o le insulin-faalagolago (ituaiga 1) poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2).

A oʻo mai le manogi o le amonia

E pei ona taʻua muamua, o le amonia o le elemene autu o le manogi o le urine. Afai e manogi mai le urine o le amonia, ona mafai lea ona tatou fai atu na maua se manogi malosi ona o le faateleina i lona maualuga o le amonia.

E mafai ona tupu lenei mea i ia tulaga:

  • i le taimi o le faʻamaʻaina: pe a inuina e se tagata sina vai, e tele lona vevela - pe a galue i le vevela poʻo le maualuga o le vevela o le tino, ma le manava pe faʻaleagaina,
  • ma faʻamaʻi (faʻamalamua o le urethra). I lenei tulaga, e afaina ai le tigaina o le tino, ma e mafai ona aliali mai i luga o le mimilo ma le toto totoga o le toto. Urethritis e masani ona atiae pe a uma feusuaiga,
  • ma le cystitis (mumu o le vevela). O ona faailoga e toetoe lava a ese mai le maʻi o le urethritis. O le eseesega autu, lea e le o faʻaalia i tagata uma, o le faʻaosooso faifaipea ma le tiga ia urinate. E mafai foi ona tupu Hematuria,
  • ma le kielonephritis (lūlū o fatugaʻo), e masani ona faʻasolosolo. Afai o le gaioiga ogaoga e faʻaalia e ala i le faateleina o le vevela o le tino, o le tiga, o le faʻaleagaina o le soifua manuia lautele: vaivaiga, taotoga, le lava o le fiaʻai, ona faʻasolosolo, sei vagana ai le manogi o le urine ma lagona o loʻo faʻaitiitia le pito i lalo, atonu e leai ni isi faʻaʻailoga,
  • ma le maʻi tigaina o le urinary tract. I lenei tulaga, o se suiga i le lanu o le mimi, le foliga mai o le toto i totonu, e mafai foi ona matauina. E le o taimi uma e matauina ai le tiga, ae o le tele o le tino o le tino, e faigata tele,
  • ma nisi faʻamaʻi pipisi: tuberculosis, toe faʻalavelave.

Afai e malosi le malosi o le urine i se tamaloa, atonu e mafua mai i le prostate adenoma. I lenei tulaga, e faigata le urination (o se adenoma e fusi faʻataʻaliʻoliʻo le ua o le vevela), ma o le urine e faʻavaivai. O se taunuuga, o se manogi leaga e aliali mai.

Afai o le urine ei ai se manogi le lelei i tamaitai, e oo lava i le taimi o le maitaga, o le lisi tutusa lea o mafuaaga ua lisiina i luga.

Rotten manogi

O le manogi o le hydrogen sulfide e mafai ona tupu pe a uma ona inu ava malosi poʻo le tele o meaʻai vevela. E le gata i lea, afai o manogi o amine o manogi pala, atonu e ono faailoa ai faʻamaʻi e pei ole:

  • pyelonephritis. O ona uiga o loʻo talanoaina i luga.
  • foia le ate. O lenei faʻamaʻi e faigata ona le matauina, e tuʻuina mai ma le le lelei o le soifua maloloina, samasama o le paʻu ma le paʻepaʻe o mata, gasegase o le tino, nofoaga o iniseti, faʻamalosi mamafa (i tamaitai), o le tino e masani ona manogi mai le ate. Faʻataunuʻuina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi ate: o le hepatitis tumau, o le cirrhosis. I nisi itu
  • uila e manogi foi i le mea e tupu, ona o se afaina umi i se tasi o totoga lata ane - o le vevela, o le inumaga po o le fiber i le va oi latou - o se fomaʻi i le va oi latou (fistula). Ona gasolo lea o le kesi mai le inumaga i le vevela ma, solo i totonu o le uila, avatu ia i ai se manogi manaia. Afai e mafai ona ulu atu i totonu o le urethra, o le urine e maua se manogi masani o meaʻai. Aʻo leʻi oʻo mai lenei faailoga, atonu e manatua e se tasi na mafatia o ia mai le masani ai cystitis, colitis, paraproctitis.

O nei maʻi faʻamaʻi e mafua ai le manogi o le manogi o le manogi i fafine ma alii.

E paʻu le urine e pei o isumu

O le auala lea e faamatalaina ai le sogisogi i se faʻamaʻi pipisi e pei ole phenylketonuria. E amata ona aliali mai mai le vave laʻititi, ma afai e le o faʻafeiloaʻi le tamaititi i se meaʻai faapitoa e leʻo iai ni amino acids, e oʻo atu ai i le ogaoga o le mafaufau.

O le taimi nei ua tofotofoina tamaiti mo le phenylketonuria i le taimi lava na fanau mai ai, ma o nisi taimi e le mafai ona maua mulimuli ane i le matua o le 2-4 masina (sei vagana ua galo ia te oe le faia o lenei auiliiliga i le falemaʻi pe ua latou sosola ese). I tagata matutua, o lenei faʻamaʻi e le amata muamua.

Ofe manogi

Afai e manogi le urine pei o iʻa, e mafai ona avea ma se tasi o tulaga nei:

  • Trimethylaminuria. O lenei faʻamaʻi pipisi e maua ai i totonu o le tino le amataslam acids trimethylamine. O se taunuuga, o le tino lava ia e amata ona manogi pei o iʻa. E le o lagona e se tagata maʻi, ae e lagona e tagata uma. O le "manogi" iʻa e fefiloi ma le urine ma le afu ma avatu ai nei suavai e tutusa le manogi. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai i se tagata ni faʻafitauli faʻalapotopotoga e faʻapogai ai le le atoatoa o mafaufau.
  • Gardnerellosis faʻamaʻi o le pusa o manu, uiga masani mo tamaitai. Gardnerella o se siama faapitoa lea e amata ona uluola tele i le va o le fafine pe afai o le paleni o isi microorganisms e faʻalavelaveina ai. E masani lava e le mafua ai ni faʻamaoni "faapitoa". E naʻo le tele, o le foliga mai o le mucous mūmū mūmū, o le manogi o iʻa pala, faʻasaina o fafine i le fafine pe mai le urethra i alii. I se tulaga e le masani ai, aemaise lava i le faʻaitiitia o le puipuiga, o le gardnerella e mafua ai le tuputupu aʻe o cystitis, pyelonephritis i tane ma prostatitis, epididymitis i itu uma e lua.
  • E seasea lava, o se siama siama (staphylococcus, Escherichia coli, streptococcus) o le pusa kosi. I lenei tulaga, o faailoga o le cystitis poo le urethritia o loʻo faʻamatalaina i luga e atiaʻe.

Le manogi o le pia

E le o faamatalaina le manogi o le urine i alii oe na inupia le tele o pia, ae o se faailoga o se faamai ua taʻua o le "malabsorption". O se tulaga lenei e faʻalavelaveina ai le taumafaina o mea taumafa i le inumaga. E faʻaalia i le faʻaalia o le manava faʻapitoa i le faʻasaʻoina o le suauʻu, suauʻu le lelei o le faletaele, paʻu mamafa. Talu ai e maua e le tino ni mea e tatau ai, o le tuufaatasiga o ana mea ola uma, e aofia ai le urine, suiga.

Hypermethioninemia - o se faʻaopoopoga i le maualuga o le methionine amino acids i le toto. Aʻo faʻasolosolo (e aofia ai faʻamaʻi o homocystinuria ma tyrosinosis), o le manogi o galuega a le tino e suia e tusa lava pe laiti.O le mea lea, o le urine e maua ai le amber o le pia po o se gauga sipeti, ma ua amata ona manogi le fale e pei o le suauu rancid.

O nisi taimi o le manogi o le pia e faamatalaina i le manogi o le urine i le le mafaia o le ate. O lea e mafai ona fai mai, pe a tupu aʻe lenei tulaga ona o le taumafaina o le tele o methionine, faʻapea foi faʻamaʻi pipisi o le tyrosinosis ma le homocystinuria (latou muamua i tamaiti). I le tele o tulaga o le le mafaia o le ate, o le urine e na o se lanu uliuli, e tutusa ma le pia o le pia, ma pe afai o le ate o le a le mafai ona faatino lana galuega (mo se faataitaiga, ona o le gasegase maualuga), ona tupu mai ai lea o le manogi o le ate ole ate, mai lona afu ma le asini. O nisi tagata latou te fai mai o le faanatinati i lenei tulaga ogaoga ua amata ona sogisogi e pei o le pala po o le garlic.

Purulent, manogi manogi

O lea la, i se tulaga aoao, o le measure purulenti mumua poʻo le cystitis purulenti o loʻo faamatalaina. Paʻu i le pito i lalo, o le tiga tiga e oʻo mai muamua i nei tulaga, pe a foliga mai a maeʻa malaga taʻitasi i le faletaele, e le o mea uma na faʻasaʻoloto mai le vevela. I lenei tulaga, o le urine e mafai ona aofia ai taʻavale, tafe toto, ma e mafai foi ona iloa le lanu samasama poʻo le lanu samasama-lanumeamata.

Umi le manogi

O le atiaeina e tetee atu i le talaaga o faafitauli tumau ma le urination poʻo le toilalo (o latou tiga, faigata), o lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se fistula - o se auala faʻaleagaina i le va o le genitourinary system ma le intestine.

Afai o le amine na amata ona sogisogi i le ogatotonu o le soifua maloloina, masalo o lenei mea na mafua ona o le le atoatoa o le tumama.

Suiga i le "manogi" i le taeao

Afai o le manogi o le urine e manaia le manogi i le taeao, o lona uiga o lenei mea e faʻaalia ai le maualalo o le taumafa o le suavai, o le taumafa maualalo o meaʻai po o le matelaina, po o le faʻasolosolo mimilo, lea e mafai ona tupu ona o:

  • urolithiasis,
  • tumama ma polyps o totoga urinary,
  • i tamaloloa, prostatitis, se maʻi vevela poʻo le leaga o le prostate.

E le gata i lea, o le tulaga e mafai ona mafua ona o le le lelei o le tumama o le tino i afiafi, aemaise lava pe afai o se tagata matua (o se alii ma se tamaitai) e masani ona faia ni tala-vavalalata.

A e le na o le manogi ae e lanu foi i suiga

O le taimi nei pe a oʻo mai le pogisa pogisa ei ai se manogi le lelei:

  • Toto fatu. Afai o le paʻu ma le vevela o le toto mumu e sili atu ona lelei mo le cystitis ma le urethritis, o le mumu po o le tumo i fatugaʻo, pe a faʻamautu saʻo ai le urine, o le a afaina ai vaʻa i lenei vai. Tumama o fatugaʻo e mafai ona faʻavaivaia, ma o le mumū o lenei okeni ua tuʻufaʻatasia e mafua ai ona maualalo le tiga, faʻaleagaina le tulaga lautele, ma faʻateleina le toto.
  • Faʻaleagaina o le Renal i le laasaga o le gaosia o sina laʻititi ole plasma ultrafiltrate. I lenei tulaga, o le urine e pogisa (faʻaosoina), e le lava, e matua malosi lava le ammonia. O le faaletonu o le Renal e atiae pe i le faaiuga o soʻo se faʻamaʻi fatuga, poʻo le talaaga o le faʻamalolo, pe o se taunuuga o toetoe lava o ni maʻi matuia.
  • Faʻailoga o le faʻamaʻi, faʻapupulaina ona o faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder. O aʻafiaga e pei o le vaivaiga, gasegase, totoga, samasama o le paʻu ma le sclera.
  • Hypermethioninemia, i tagata matutua - na atiaeina ona o le ate po o le fatu fatu.

O a faʻamaʻi e mafai ona suia le manogi o le urine i se tamaititi

O se suiga i le manogi o le urine i totonu o se tamaititi atonu e mafua ona:

  1. maʻi faʻapitoa. I lenei tulaga, o le "amber" e foliga mai i le taimi lava na fanau ai pe o le tausaga muamua o le olaga. Faʻatapulaʻa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka), o se maʻi pipisi e faʻaalia ai ia lava i se matua,
  2. mauaina o togafitiga: e mafai ona tupu i le taimi lava e uma ai le fanau mai (e pei o le gardnerellosis, pe a feaveaʻi le siama mai le tina i le pepe ao fanau mai), ma i soo se taimi lava,
  3. le ola mama o totoga i totonu.

O faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

  • Leucinosis o se faaletonu ogaoga o le amino acid metabolism. E mafai e matua ona maitauina pe a uma le urination, o se "manogi" e le masani ai e sau mai le lepela, lea e faamatalaina e suamalie, vailaau, ma e tutusa ma le "suamalie suamalie" (o le igoa lona lua mo le maʻi o maʻi mimiti ma le manogi o le sua suamalie). O taimi taʻitasi, o le manogi manogi e suia i le gaosia o le "amber" ona o le mea moni e faʻaaoga e le tino ia gaʻo e avea o se mea malosi. Afai e le iloa le togafitiga i le taimi ma e le o matua fafagaina le tamaititi i ni mea faʻapitoa, o le togafitiga e mafua ai le afaina.
  • Homocystinuria. E amata mai i le pepe. O ia tamaiti e amata ona toso i le leva o le taimi, nofo, atonu latou te gaogao, o gaioiga e tutusa ma tics. E i ai le leaga o le mata, lauulu lauulu lauulu, afu, paʻu vevela. I le aluga o taimi, afai e te le faia se siama ma amata ona mulimuli i se meaʻai, o le a faʻaleagaina le faʻalavelave o le tino. Talu ai o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le faateleina o le maualuga o le toto o le methionine, o le urini e amata ona sogisogi e pei o le pia ma le tipi.
  • Tyrosinosis o se gasegase tuga faʻamaʻi lea e aʻafia ai fatugaʻo, ate ole ate ona o se maʻi o le tyrosine metabolism, ma o le setete o le skeletal system changes. E taua tele le vaʻavaʻai mai i le le tumau (o lona uiga, le tumau, le tumau) tyrosinuria, lea e matauina i soo se 10 tausaga atoa ma soo se tolu o pepe pepe. Faatasi ai ma lenei faamai, o le urine e manogi pei o pia po o le paluga kapisi.
  • O le maʻisuka e faʻamalosi pe a osofia e le urine ni apu tao. O le faamai i tamaiti e mafai ona amata muamua i le atinaeina o se ketoacidotic condition. Ona maua lea e le urine se acetone "amber", o le tamaititi na te faatupuina le gasea, vomiting, atonu ei ai le tiga o le manava, o le mafuaʻaga lea e tele taimi e faʻamaʻi ai tamaiti i "mea 'ona" poʻo le "gaʻo tiga".
  • Trimethylaminuria, talanoaina i luga. I lenei tulaga, o le lagona o le sogisogi a matua e fai mai o le pepe e manogi iʻa mai le urine, afu ma le paʻu.
  • Phenylketonuria. O le plasma toto ua faʻamamaina e pei o le mailei mai le urinary tract.

O faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina o mea uma ia e mafaufauina i tagata matutua:

  • ole gasegase - e aofia ai le taimi e faʻamaʻa ai, lea e mafai ona mafua mai i se tui o le tui ile vomiting ma le manava, faʻamaʻi ma le maualuga o le vevela, nofo umi i se potu mafanafana,
  • pyelonephritis,
  • siama
  • cystitis.

Faatasi ai ma nei maʻi uma, o le sosogi o le urine e iloilo lelei. O nisi matua latou te lagona le amonia, ao talanoa mai le isu o isi i le lagona o le hydrogen sulfide, pala, tulei po o iʻa.

O le mauaina foi e aofia ai le vaivaiga D i tamaiti laiti. E faʻaalia lava ia lava pe a le maua e le tamaititi meaʻai talafeagai ma e le lava i luga o le auala, e fesoasoani ai le malamalama o le la i le gaosia o lenei vaitamini i totonu o le paʻu. I le le lava o le vaitamini D, e oo lava i luma o faʻamaoniga manino o rickets, o le a matauina e le tamaititi le afu (aemaise lava i tua o le ulu), ma le urine ma le afu o le a amata ona manogi.

O le manogi manogi e maua mai i se tamaititi mai le fanau mai i le 12 tausaga o le acetone. I nisi tulaga, atonu e fesootaʻi ma le atinaʻeina o se faʻalavelave o le maʻi suka - ketoacidosis, ae i le tele o tulaga e ese le mafuaʻaga o le acetonuria. O le mea lea, o le mea o loʻo gaosia ma le paʻu o se pepe e oo i le 12 tausaga e le o "iloa pe faapefea" ona tali atu i le atuatuvale, ma pe a tulai mai tulaga nei, latou te tuuina atu se faailo e talepe ai soʻo se mea e puipuia ai po o gaʻo mo le malosi:

  • siama faʻamaʻi poʻo viral: faʻafia ona masani - faʻamaʻi pipisi o le intestinal (aemaise rotavirus), e le masani ona malulu,
  • togafitiga faʻatasi ma nisi o vailaau faʻamaʻi
  • gasegase ao maʻi,
  • maʻi mataga
  • popole
  • mafuiʻe a le maalili po o le vevela.

O le "tausalaina" o le mea moni e faapea o taimi uma mai le tamaitiiti ma ona gaioiga faaletino o manogi o le acetone atonu o le diathis arthritic - o se faʻafitauli faʻapitoa faapitoa tau atinae e fesootaʻi ma se maʻi gasegase o le tino o le uric acid.

O le a le mea e fai pe a amata ona sogisogi le mu

Togafitiga o se manogi manogi le lelei e faalagolago ile mafuaʻaga o lenei tulaga ma ua faʻamaonia taʻitasi. O le mea lea, faʻatasi ai ma le ate po o le fatu fatu - o se falemaʻi faʻamalosi ile falemaʻi i totonu o se falemaʻi faapitoa, o loʻo i ai se potu maʻi tigaina. O iina, o le a mataʻituina e le fomaʻi maʻi le setete o le soifua maloloina ma fetuunai e ala i le faailoaina o mea e tatau ai e faavae i luga o se fua faatatau tonu, o le mililili.

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le urinary (cystitis, urethritis), o togafitiga e aofia ai le ave o vailaau faʻamaʻi, o nisi taimi e fufuluina ai totoga mumū ma vaifofo faʻapitoa.

O suauu o le gaosiga o gasegase e afaina i le aveeseina faʻamalosi, ma afai e maua i totonu ia siama mama, ona faaopoopo lea i le chemo ma / poʻo le faʻamalositino. Afai e maua se maʻi faʻaleagaina, e na o se meaai faʻapitoa e mafai ona fesoasoani, ma i nisi tulaga - togafitiga faʻasolo togafitiga.

O le tulaga o le acetonium i tamaiti ma tagata matutua o loʻo togafitia i totonu o le falemaʻi, i le mea o loʻo tumu ai le tino o le maʻi i le vai talafeagai ma le kulukose. O le faʻasalaga o le acetone e faʻaitiitia pe a faʻafeiloaʻi atu i totonu o le vela pe a faʻafeiloaʻi ia vailaʻau faʻamalosi (Xylate) ma pe a oʻo mai ni fofo e pei o Citrarginine, Stimol, Betargin e le gutu (e le tuʻuina atu i fafine maʻitaga). O tamaiti foi o loʻo faʻamatalaina osofa ma le 1% o vaifofo o le suamalie, ma latou tuʻuina atu Borjomi poʻo Polyana Kvasova i totonu, lea e faʻamalolo ai le gas.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le ketoacidotic state, o togafitiga e tutusa ma le maʻi o le acetonemic, na o le faʻaaogaina o le fofo o polyionic ma le glucose e tupu faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le paʻu malie i le maualuga maualuga o suka ma le insulin.

O le mafuaʻaga o le sosoʻo le manogi o le urine ua fuafuaina e faʻaaoga ai suʻesuʻega o le urine: faʻatasi ma le faʻamautuina o kulukose ma tino ketone, e tusa ai ma le Nechiporenko, suʻesuʻega o le baioio, fuafuaina o amino acid ma a latou metabolites i le urine. E tusa ai ma le manogi e tasi, e leai se tasi i lo latou mafaufau saʻo e togafitia e aunoa ma se faʻamaonia talafeagai.

Le faʻagasologa o mea tutupu ma taunuʻuga talafeagai

Carbohydrates, pe a uma ona latou ulu atu i le tino o le tagata, ona oʻo lea i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo lea e ulu atu ai le glucose i le toto, ma o le punavai autu o le malosi. E i ai tulaga pe afai o loʻo i ai se soliga i le tuʻuina atu o se vailaau, ona faia ai lea e le tino ona lava aʻafiaga ma gaʻo. Talu ai ona o le le faʻamaeʻaina o nei mea, o tino o le ketone ua faʻasaʻoloto e sosola ese mai i le tino o le tino, o lea e mafai ai e le urine ona maua se manogi faapitoa. O le agai i luga o le toto, o nei elemene leaga e i ai se aafiaga le lelei i sela o le mafaufau, ate, ma isi totoga.

Faatasi ai ma le faatosinaga a nei tino i luga o le cardiovascular system, e le mafai ona tupu le fatu fatu. Ae o le mea pito sili ona matautia i le ogaoga o taunuuga o se paʻu ma le oti mulimuli ane.

Afai o le togafitiga o le faamai e le vave amataina, o le a mafua ai le foliga mai o ni faafitauli ogaoga, mo se faataitaiga, i fafine maʻitaga, o le tulaga e mafai ona tautala i ni faafitauli matuia o le gasegase e mafai ona afaina ai le tuputupu ae o le tama i totonu o le manava.

O le isi tulaga maʻi faʻapitoa e mafai ona mafua ai taunuuga ogaoga nei:

  • Le malamalama i tagata matutua
  • Le filo o le faiʻai o le ulu
  • Faʻaleagaina o le mucous membranes o le manava / totoga
  • Faʻaitiitia o le maualuga o le toto

O se tulaga faʻaleagaina e pei o le ketonuria o se faagasologa faʻafefe, pe a mafai ona iloa i le amataga o le atinaʻeina. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le vailaau i le urini e mafai ona toe foi i aso masani masani pe a uma le togafitiga faʻasolo. Aua e te faatali mo ni faafitauli matuia pe a e iloa le manogi o le acetone i le urine, vomiting, pala, ma isi. E fautuaina e saili ma le faanatinati le fesoasoani mai se fomaʻi.

Mafuaʻaga autū

O le urine o se meaola olaola, o se mea gaogao o le tino. O loʻo faia e fatugaʻo o se taunuuga o le faʻamamaina o le toto. E masani lava, o le urine e aofia ai vaega e pei o vai, masima, uric acid ma Urea. Afai e manogi le urine o le amonia, o le mea lea e mafai ai ona faʻamasino le tulaga o le soifua maloloina o le tagata ma iai se manatu i lona soifuaga.

O vaega o le dimethyl ketone poʻo le acetone i ni vaega laiti e faʻasalaina e mama ma gaʻo. Ae ui i lea, o lenei faiga e le o faʻatasi ma le faʻaalia o se manogi le lelei mai le urine. Afai e le mafai ona gaosia le okeni, ona o lea ua faateleina ai le tino o le kiona, ona lagona ai lea e le tagata le paʻu i le taimi o le uumi ma mai le ofuvae. O mafuaʻaga o lenei tulaga e mafai ona iai i fafo ma totonu. E tele taimi e tuuai ai se tagata mo le mea moni e na te faʻaaogaina le manava i le manogi o le acetone. Iloiloga o mafuaʻaga o lenei tulaga o le a fesoasoani.

O le maʻi suka

O le mea muamua o le a mafaufau i ai se fomaʻi pe a tagi se tagata maʻi e uiga i le manogi o le acetone mai le urine o se suiga faʻaleagaina i le suka o le toto. Mo sela e galue ai masani, latou te manaʻomia le i ai pea o le kulukose.

I le maʻisuka malosi o le ituaiga muamua, o se tulaga e tulaʻi mai e mafua ai le le atoatoa o meaʻai. O le leai o le inisalini o le hormone e taʻitaʻia ai le mea moni o le felauaiga o le kulukose i totonu o vaʻa e le lava. O le iʻuga, e le maua e sela ni meaai talafeagai.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se auala faʻapitoa tau atinaʻe. O lenei faʻamaʻi e sili atu ona taatele nai lo lona muamua. I lenei tulaga, o le inisalini i totonu o le tino o le tagata ua lava lea. Ae ui i lea, e le mafai ona iloa e sela, o le mea na tupu muamua o le le lava o le kulukose.

O le faiʻai, ma le iloa e manaʻomia e le tino se glucose tele, auina atu se faailo e maua ai le acetone. O lenei vailaau o se tasi lea o punavai masani o le malosi. O se taunuuga o lenei filifili, oona o le tino e tupu, ma e le mafai e gaʻo ona gaosia le dimethyl ketone.

O le faaputuputuina o tino o le ketone i ni aofaiga tele e mafua ai le maʻi o le maʻisuka. O le iʻuga, o le a le mafai e le tagata ona gafatia le gafatia e fai ai ni mea faʻafefete, ma o le a faʻaleagaina lona faʻalavelave.

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le urinary system

Afai e manogi mai le urine o le acetone, o lona uiga atonu o se faailoga lea o le maʻi fatu fatu. E masani lava, o le totoga o le tino e gaosia ai tino o le tino ma aveeseina mai le tino ina ia le iloa e tagata. Pe a faʻalavelave le galuega a se ulugaliʻi taua, o le faʻapupulaina o mea oona e tupu.

E masani lava o le mafuaʻaga o lenei tulaga o se siʻomaga ese. E faʻaalia i latou i faʻamaoniga:

  • tiga o le ulu
  • vaivai,
  • hyperthermia
  • mimiti faʻaitiitia
  • Mauaina o le lanu mauoa e ala i le urine
  • tiga i le faleum ma le pito i lalo,
  • maualuga le toto maualuga
  • leai se manaʻo.

E le o faʻamaʻi fatuga uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le vave faanatinati o le acetone. I vaega muamua o togafitiga, atonu e le o iai ni faailoga. I le aluga o taimi, o loʻo faʻaauau pea togafitiga, e aʻafia ai isi vaega o le okeni ua tuʻuina.

Faʻi maʻi

O le faʻamaʻapeʻapeʻa o le urine e mafai ona talanoa e uiga i faʻamaʻi o le okeni o le hematopoietic. O le ate o loʻo faia se vaega tāua i faiga faʻavae. E maua ai enzymes e talepeina ai meaʻai. Afai e le lava mea taua, ona faʻalavelave lea o le metabolism. Mo lenei mafuaʻaga, o le mea e aofia ai le acetone i le urine e faʻapupula. Faʻailoga o le ate i le amataga amata e aunoa ma ni faʻamaoniga faapitoa. O lenei okeni e leai ni aʻafi, na o na o le tino o loʻo i ai. Mo lenei mafuaʻaga, e le malamalama se tagata o loʻo aʻafia le okeni toto.

Faʻaaliga o le faʻamaʻi o le a avea ma faailoga:

  1. tofo o le oona i le gutu
  2. fusipaʻu ma le manava
  3. mamafa i totonu o le taumatau saʻo ma le manava,
  4. manava manava
  5. taʻavale
  6. lanu samasama o mucous membranes, mata mata ma alofilima,
  7. paʻu o le paʻu.

O mafuaʻaga o le manogi o le acetone mai le urine o loʻo taoto i le meaʻai. O lenei tulaga e masani ona feagai ma tamaitai oe, i le tuliloaina o le fealofani, ua sauni e teena meaai. O le faʻagasologa o le faʻaalia o vailaʻau ketone i lenei tulaga e tutusa ma le maʻisuka. E le lava le kulukose siaki, talu ai o meaʻai e maua i le tino i ni mea laiti, ona o lenei mea e maua ai e le faiʻai le malosi mai faleoloa glycogen avanoa. O lona vaevaeina e o mai faatasi ma le manogi manogi mai le urine, faʻalauiloaina o le acetone.

Afai o le taumafa ma le inu ava e le masani i le taimi, ona faʻalilolilo ai lea o tino o le ketone e le gata i le faanatinati, ae aʻafia foi i totonu o paʻu ma vailaau. Mo tagata e umi se taumafataga, e manogi le acetone mai lavalava. O le manogi manogi e sau mai le gutu, ma e oo lava i le ulaina o mea e le mafai ona faʻaumatia.

I tausaga talu ai nei, ua avea le taumafataga a Ducan ma tagata lauiloa. E aʻafia ai le faʻaaogaina o le protein mea taumafa i le tele faʻatapulaʻa. O le iʻuga, o le maualuga o le urine acid e tulaʻi mai ma foliga o le ketone. E le o faʻamaonia e fomai le faiga o ia meaʻai mo le mamafa o le mamafa.

Faamai pipisi

Afai i le taimi o le gasegase, o le mimi a le urini, o lona uiga o le tino ua faʻamalolo. E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, e mafai ona feagai se faafitauli e tutusa ma:

  • fulu
  • maniteitis
  • fiva fiva,
  • gaʻo
  • moa moa
  • tiga faʻamau
  • tui faʻamaʻi.

O nei faʻamaʻi e faʻatasi ma le faateleina o le vevela o le tino i tau maualuga. Ona o le le lava o le fiaai ma le maualalo o le suavai, ua le maua ai le susu. O le a avea le Urine ma mea faʻapitoa ma e le manaia. O le ata o le falemaʻi ua faʻapipiʻiina i le malepelepe o faʻamalosi o le protein, lea e tupu i le taimi o tauiviga malosi o le masini faʻafesoʻotaʻi ma faʻafitauli.

Ina ia puipuia le foliga mai o tino o le ketone i le urini ao faagasolo faʻamaʻi pipisi, o le a fesoasoani le inu malosi. E mafai ona e teena taumafa pe afai e te le manava, ae le mafai ona tafe le vai.

Hyperthyroidism

O le Hyperthyroidism e mafua ai le fausia o ketones. O faʻamaʻi pipisi o le endocrine e manatu e sili ona lamatia i le soifua maloloina. O le mea lea, e le tatau ona tolopoina se asiasiga i le fomaʻi. Faatasi ai ma le hyperthyroidism, e tupu aʻe ai meaola vevela ma o hormones e sili atu ona gaosia. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea, o le manogi o le acetone, o isi faailoga:

  1. sosolo le faʻaleleia atili,
  2. faʻalavelave i le pao o le fatu,
  3. fiva
  4. tetete o lima ma vae,
  5. faateleina le atuatuvale popole,
  6. paleni mamafa
  7. le foliga vaaia o le ulu sinasina uliuli.

O le leai o se togafitiga mo hyperthyroidism e taʻitaʻia ai se suiga vaaia i le foliga mai o se tagata: o mata e sili atu, o le fusi e aliali mai i le ua, o foliga e maua ai le vale.

Faʻavae i tamaitai

O le manogi o le acetone i le urine o fafine o loʻo fanauina se tamaititi o se faʻafitauli matautia. I foliga vaaia o tino o le ketone, e manaʻomia e togafitiga vave le togafitiga. I le leai o se togafitiga, o le tulaga e liua i le maʻisuka, e maua ai le avanoa e avea ai ma suka. O le avanoa o le maʻi e le gata o le tina, ae o le tamaititi foi. I le maʻisuka ituaiga 1, o le tino o le pepe e le mafai ona faʻapipiʻiina le inisalini. O maʻi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau i le taimi atoa o le olaga ma le tausia o se taumafa faapitoa.

I tamaitai i le taimi o le menopause, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le estrogen, o le mafuaʻaga lea e manogi ai le urini pei o le acetone. O se suiga i totonu o le microflora vavave, o le le saʻo i meaʻai, o se mea e mafaufau i ai - o le mea lea e faʻapupulaina ai le mafai ona fausia le tino o le ketone i le tino. E mafai ona e faʻamaonia le tulaga e ala ile suʻeina o fualaau oona, peitaʻi e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma pe a maeʻa le faʻatagaina o togafitiga faʻaleaga.

Acetone i urine i tamaiti

Matua o tamaiti, manogi manogi mai le urine, amata ona popole. Peitai, o lenei tulaga e le mafua ai se popolega ogaoga i fomaʻi. O tino pepe Ketone e mafai ona fausia i se tamaititi i se tulaga soifua maloloina. Aemaise lava e tupu lenei mea i tamaiti maaleale e le o nonofo i se nofoaga e tasi. Faatasi ai ma le faaitiitia o le malosiaga o le tino, o le maualuga o le kulukose o le toto ua faaitiitia. O suauʻu e amata ona suʻe nofoaga faasao mai le glycogen. A vaeluaina, o tino o le ketone ua faia. I le taimi nei, atonu e lagona e le tamaititi le maʻi ma oʻo lava ina puanaʻi; o loʻo ia te ia le vaivaiga, fiva, ma le ulu.

I le taimi lea, e taua le tali lelei ma toe faʻatumu ni kulukose: tuʻuina atu se mea suamalie, ofoina atu sua. E tele taimi e ave ai e matua lenei tulaga mo le faʻamaʻi ile tui, ma, i le isi itu, aua le faatagaina le tamaititi e 'ai meaai. O se taunuuga, o le ola manuia ua na o le faʻateleina. E tāua le mafai ona faʻaeseese se tasi o maʻi maʻi mai le isi ma fesoasoani i le taimi.

Le mea e fai

A iai se manogi o le ammonia mai le urine i alii ma tamaitai, e taua le faʻatuina o le mafuaaga o lenei tulaga. I le faaopoopo atu i nei tulaga, o tino o le ketone e faia i le taimi o le oncology, o le gasegase o le esophage, coma, ava malosi, mea inu ma isi maʻi. O le auala o togafitiga o le a faalagolago tonu lava i le mea na afua ai le faalavelave.

O le mea muamua e mafai ona e faia o le toe mafaufau i lou olaga. O lona uiga e tatau ona e tausisia le pulega o le ava. Mo se tagata matua, o le maualuga o le vai faʻaaoga i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le tasi ma le afa lita. Afai e te inuina mai le 6 i le 10 ipu tioata mama, ona faʻaumatia loa lea o le vai. O le a mafai foi ona siaki le tulaga lelei o le tali atu o le fatu i luga o meaʻai i aso taitasi.

Afai e ave e se tagata vitamini poʻo vailaʻau, afai e mafai, e tatau ona vaʻaia pe tatau ona maeʻa le vasega, ona taumafai lea e foia le faafitauli.

O le siakiina ole urination ole a faʻaitiitia ai le manogi o le urine. Afai e umi se manaʻoga o se tagata, o le a atili ai ona faʻasolosolo le urine. Afai ei ai se faʻamaʻi i totonu o le polokalama urinary, ona tuʻuina mai lea o le manogi o le suavai. O le masani ona masani ai se tagata, o le a le manogi le manogi.

O le tumama o le tagata lava ia e taua sona sao taua. Ina ia faʻaitiitia le manogi o le acetone, e tatau ona faia se taʻele i aso uma ma faia se falemaʻi o maʻi. Faʻavalava faʻamafanafana ma le faʻaaogaina o palu i aso taitasi o le a fesoasoani e faʻaleleia le tulaga.

Mafuaaga o togafitiga

O le tupu mai o se manogi o le acetone i le urine i se tagata matua e mafai ona mafua ona o mafuaaga eseese, ma e le o taimi uma e fesootaʻi ai ma maʻi matuia o le lotoifale.

E i ai le tele o mafuaʻaga mo le faʻaalia mai o le urine ma le manogi o le acetone, e le fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi i totonu. E aofia ai:

  • faamalolo (le lava le vai i totonu o le tino) e le o le tala o le itiiti o le taumafaina o le vai masani mama i le vevela o le tau, faapea foi i le taimi o le malosi faaletino,
  • maualuga le malosi o le tino i le taimi o faigata - gaioiga o le tino, faateleina le atuatuvale o le mafaufau ma le le lava o le moe i taimi o suʻega poʻo le taimi e faigaluega ai,
  • mea le lelei ma le paleni le paleni o mea taumafa - o le tele o meaʻai po o le protein i mea taumafa e uiga i se talaaga o le le atoatoa o le gaʻo, o le faʻaaogaina atoatoa o meaʻai poʻo le tausisia o meaai mama,
  • inupia o le tino e faasaga i tua o le ava malosi,
  • ulu o manuʻa (faʻasalaga),
  • taotoga o loʻo faia i lalo o faʻafitauli lautele.

Taua! Afai e faʻaosooso le ketonuria e mafua mai fafo, ona mafai lea ona faʻamalolo. I le mavae ai o le 24-48 itula mai le taimi e amata ai togafitiga, e ono mafai ona faʻamoemoe o le a toe foʻi atu i le masani le faʻamaoniga o tino o le ketone i le urine.

Acetone manogi mai i le urine e mafai foi ona tupu e faasaga i le talaaga o togafitiga ogaoga ogaoga ogaoga:

  • le atoatoa po o le leai o se aiga o le inisalini o le hormone,
  • ituaiga faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii,
  • faʻamaʻi o le itumalo o le hepatobiliary,
  • maʻi leaga ma le faʻaogaina o le tino,
  • faʻamaʻi fatu
  • helminthiasis,
  • hyperthyroidism
  • leai se mea e gaosia ai le pancreatic function,
  • toxicosis i soo se taimi o le fanauina o se tamaititi.

Ae e le o lona uiga o taimi uma lava e maua ai e le isu le manogi o le acetone i le urine, e tatau ona e ilia le faailo ma maua le i ai o nisi o maʻi tuga. O nisi taimi o lenei mea o se faʻaoga masani o le tino o se totoga i se oloa (pipi, marinades) poʻo se vailaʻau. Ae e tusa lava pe a oso mai le urine o le acetone e aunoa ma ni isi faʻaʻailoga, e aoga pea le feutagai ma se fomaʻi.

Mea e le lelei

O le mea moni o le faanatinati e itiiti lava le manogi o le acetone i alii nai lo tamaitai e faigofie ona faamatalaina e le maualuga o mea ua fai ma vaisu o fafine vaivai i ituaiga eseese. O le toʻatele o fafine e taumafai e aveesea le mamafa i meaai e leai ni meaʻai. Aʻo taumafa le meaʻai i le taumafataga, e faigata ile tino ona faʻataʻamiloina atoatoa ma ua tumu le toto i mea e maua ai le acetone. O le tulaga lava e tasi e tupu ma le le faʻapulaaina o le taumafa o meaʻai gaʻo ma le le lava o mea inu gaʻo.

O le isi mea e sili ona leaga pe a mafua ona o le mamafa o le mamafa, o sui o le tino vaivai e matua teena meaʻai. E i ai le le atoatoa o le malosiaga o punaoa i totonu o suauu ola, ma o le tino o loʻo taumafai e taui mo lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le glycogen, lea o lo o aofia i totonu o fiva musika ma le ate. Ae talu ai ua 24 itula talu ona teena le meaai, ua iloa ai e le faiʻai o le "suauu" e mafai ona maua mai i penetini ma faleoloa gaʻo, ma o lenei mea e mafua ai le galue malosi o mea e maua ai acetone.

O le fiaaai umi e na o le faateleina o le i ai o tino i le urine. O la latou gaioioiga e tupu foi i luga o pusi ma pala, o le mea lea, faatasi ai ma le matelaina faaumiumi, o le manogi leaga e sau e le gata mai le ooto, ae mai le paʻu foi. Ma i le aluga o taimi, o lenei manogi e puʻeina mai le urine.

Toto

I le taimi o le fanauina o se tamaititi i le tino o le tino, o ituaiga uma o suiga e tutupu i tulaga o mea faʻavave, physiological ma mea faʻapena. O gaioiga uma a le tina o loʻo faʻamoemoe e galue faʻatasi ma le faaluaina: o le saoasaoa o le toto e vave faʻavavevave, o le fatu ma le manava e avea ma vave. Afai e maualalo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le puna o le glycogen i totonu o le ate o loʻo i lalo, o auala eseese o le fausiaina o le malosi e faʻalauiloa, ma fausia ai tino o le ketone.

I fafine maʻitaga, o le manogi o le acetone i le urine e masani lava ona taua i lalo:

  • o loʻo i ai lapopoa tele i le va o meaʻai,
  • maualalo mea taumafa o le gaʻo popo i meaai,
  • o le taumafataga e aofia ai meaai mama,
  • o se fafine maʻitaga e malolo laitiiti ma faʻaali atu o ia lava i le malosi malosi faaletino,
  • ua maua i le maʻisuka malosi,
  • fiva i faʻamaʻi pipisi,
  • le faʻafefeteina o le hyperthyroidism,
  • le faʻaaogaina o meaai le lelei, lea na afua ai le afaina o mea taumafa,
  • taimi masani faigata
  • ogaoga faʻamalolo ona o le ogaoga o le faʻamaʻi.

Taua! I le maualalo o le acetone, e matua faigofie lava ona faia fetuunaiga i le taumafataga.

Toeitiiti o soʻo se maitaga i le amataga e fesoʻotaʻi ma le toxicosis. A o faagasolo lea taimi, o loʻo maʻi pea tina, o le a le maua ai lo latou tuinanau, ma o le mea lea, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le fuainumera manaomia o kalori, ma le faʻateleina o le acetone i le urine. O le aofaʻi o acetone i totonu o le mimilo e tulaʻi mai i le tulaga o le faʻamaʻaina, lea e afua mai i le tele o vomiting.

O le isi itu o le faʻaalia i le fafine maʻitaga o manaʻoga fou o le tofo. O le taumafa o tina o loʻo faʻamoemoe e ono mamao ese mai le lelei, lea e oʻo atu ai i le le lelei o le faʻaleagaina o aʻafiaga ma gaʻo, o le leai o ni gaʻo ma se suiga i le suka o le toto. Faʻatasi ma lenei talaʻaga, o le a faʻaalia i le urine ia mea e maua ai le acetone.

Ae ui i lea, e sili atu le matautia o le siaki i le urine o nei mea i se taimi mulimuli ane o le maitaga. O le gasegase o le gaʻo (matua) poʻo le maʻisuka faʻamaʻi atonu o le mafuaʻaga lea o lenei mea i le au faʻauu e tolu masina.

Faʻailoga

Afai na amata ona iloa e se tagata matua o lana urini o loʻo i ai se manogi le lelei e pei o le acetone, atonu e le vave ona alu atu i le falemaʻi. Ae e le popole i lo latou ola maloloina, e mafai ona latou oi le fale talavai mo se suega faapitoa. Afai o laupepa e faʻaalia se maualuga maualuga o le acetone, ona tatau lea ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

Tutoatasi i le fale, e tatau ona faia le faʻamaoniga mo aso e tolu. E aoina le urine i le taeao. O le suʻega e tuʻuina i totonu o se atigipusa ma se faailoga faʻapitoa, ona ave lea, luluina ma faatalitali mo sina taimi. O le i ai o le acetone e faʻamaonia i se lanu piniki. Afai o le paolo e lanu violē, atonu e mafai ona faʻaalia se maualuga maualuga o le konetone. Ma o se suʻesuʻega faaopoopo i lenei mataupu e sili atu le lelei e le faʻalale.

Puipuiga

O se vaega faapitoa i le faʻaumatiaina, faapea foi ma le puipuiga o le maualuga o le acetone i le urine, e taʻalo lelei i meaai. O lona uiga o le le gaʻo o gaʻo, meaʻai umi, ma meaʻai e maua i le purines (legumes, cauliflower, chocolate, kofe).

E tele metotia o mea taumafa lelei e fuafuaina e faʻaitiitia ai mea e maua i le acetone i le urine, ae o ia mea uma e faʻatasi i le mea moni o oloa e tatau ona faigofie ona fesuisuiaʻi, maualalo i le gaʻo ma faʻatasi ai ma sina faʻaopoopoga o masima ma mea manogi. I le avea ai o se tulafono, i aso muamua e lua e tatau ona e tuuina atu le fiafia i meaʻai o fualaau toto ma e aunoa ma le faʻaopoopoga o suauu eseese: pata, soupeti i luga o le sua o fualaau faisua, palu pateta. Afai ei ai se tulaga lelei, ona faatagaina lea e faʻalauiloa ituaiga o meaʻai ma mea inu susu i totonu o le taumafataga.

Faatasi ai ma oloa e tatau ona lafoai, o mea nei e mafai ona iloga:

  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • tamato ma le vavao,
  • susu ma se pasene maualuga o gaʻo,
  • gaʻo gaʻo (iʻa, aano o manufasi),
  • kofe, lauti uliuli,
  • musika
  • meaai vave ma mea taumafa ma le maualuga o mea o faʻaopoopoga.

O le umi o nei faʻasalaga e faʻalagolago i le lelei ma le lelei o le maʻi.

Pe a faʻamalieina atoatoa le tulaga, e fautuaina e tausisia le puipuia o mea e puipuia ai le faʻaauau pea o le maualuga o le acetone.

O ia fuafuaga e aofia ai:

  • tausisi i se faiga lelei o le inu ava - inu le itiiti ifo i le 1.5-2 lita o le vai mama i le gasologa o le aso,
  • aua e te aafia i le anapogi ma le tino taumafa,
  • lafoaia se olaga ola solo, ae aua le toe galueaiina,
  • lafoai masani e afaina ai le soifua maloloina,
  • taumafai e pipii i mataupu faavae o se olaga ola maloloina.

Afai o se tamaloa po o se tamaitai matua e taumafa ma le mafaufau, e tatau ona gauai atu i le gaioiga faaletino, ae i le taimi lava e tasi e malolo atoatoa, ma e tatau foi ona ia faia fua talafeagai pe a iai se manogi o le acetone, o le a mafai ona latou fiafia i le soifua maloloina lelei ma le manuia mo se taimi umi.

Ioe, pe a iai se manogi o le acetone i le urini - e le mafai ona taʻua lenei mea masani. O tagata gasegase faʻataʻitaʻi o loʻo faanatinati e faia se suʻega i lenei mataupu, ma o le mea lea e puipuia ai i latou mai aʻafiaga ogaoga. Mo le tausia o le soifua maloloina mo le tele o tausaga, e tatau ona toe iloiloina atoa le meaʻai ma le olaga, ma afai e tatau ai, togafitiga taimi.

Aisea e tupu ai lenei mea i tagata matutua?

O le mea moni, e tele mafuaʻaga mo lenei faʻalavelave, ma ua vaevaeina i ni vaega se lua: fafo ma totonu.

Muamua e aofia ai:

  • Faʻamalalaina (o se vai itiiti e faʻaaogaina, o le maualuga o le vevela vevela, sili atu le malosi faaletino, ma sili atu)
  • Faʻanoanoa (le lava le moe, malosi tele le mafaufau, taotoga)
  • Le lelei o mea taumafa ('ai le tele o aano o manu ma aano, fia ai poʻo se meaai malosi, sina i ai o mea inu i le taumafataga)
  • Faʻanoanoa ulu
  • Tuʻuina o le tino i masima o metale mamafa
  • Alu ava malosi, aemaise lava pe afai o se mea uiga ese e sau faatasi ma le vomiting poo le manava

Faʻamatalaga mai fafo e aofia ai:

  • Tuai o le kanesa
  • Faʻaititia le lautele i le esophagus ma le pylorus
  • Pancreatic dysfunction e mafua mai nisi faʻamaʻi
  • O le maʻi suka
  • Neoplasms, manua ma le le mautonu o le faiʻai o le ulu ma le tino popole
  • Faʻaletonu o lauroid
  • Toxicosis i fafine i le vaitau o le fanauina o se tamaititi
  • Maʻi faʻamaʻi, aemaise lava i latou eo mai faatasi ma le faateleina o le vevela

O se tulaga faʻaleagaina e pei o le sili atu o le acetone i le urine e maua lava i fafine maʻitaga ma tamaiti, ae o tamaloloa e itiiti le faʻafitauli i lenei mea.

Keteturia i tamaiti

O tino pepe Ketone e tele lava ina iloa i tamaiti nai lo tagata matutua aua o la latou reserves o glycogen e maualalo ma o le mafuaʻaga lea e televave vave ai le gaʻo o le gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le acetonuria e mafai ona avea ma mea e tasi pe tumau. I le tulaga muamua, o le fulafula e faʻaalia ma le iloagofie o se manogi malosi o le acetone.

O lenei tulaga e aliali mai ona o le le talafeagai lelei o le gaioiga o gaʻo ma gaʻo, ma o nisi foi taimi e aliali mai i pepe e le taliaina. E fautuaina e vave faʻafesoʻotaʻi lau tamaititi i lau tama, faʻapea foʻi ma le toe iloiloina o ana meaʻai, ma faʻaititia le faʻaaogaina o proteins ma gaʻo. O lenei mea matautia ua manatu e sili ona matautia, talu ai ona o se tamaititi laitiiti e mafai ona vave atinaeina se faalavelave tau acetone.

O ona uiga sili ona aofia ai:

E taua tele le malamalama pe afai o le fulafula ma se manogi faapitoa o le acetone e faʻaalia i taimi uma i tamaiti ma o loʻo i ai le tino o le ketone o loʻo mataituina i le urine, e fautuaina le faia o se suʻesuʻega sili atu ona maeʻa ina ia faʻamaonia ai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, maʻi o le ate ma le maʻi o le intestinal.

E le gata i lea, o le i ai o tino o le ketone i le urine e mafai foi ona matauina i pepe faatoa fananau mai. O lenei mea e mafai ona faʻamatalaina i le le lava o le susu o loʻo 'aina, ma o lenei mea e mafua mai i se tasi o ituaiga o ketonuria - leucinosis. O se faʻamaʻi matautia lea ma o se mea faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, e tele naua le aʻafiaga ma eo mai faatasi ma faʻalavelave o le fatugalemu o le tino, faʻafitauli o le atinaʻe, taʻutino, ma e masani ona iu i le oti.

Acetone i urine i fafine maʻitaga

O lenei mea ofoofogia ao maitaga e matua masani lava. O le galuega a le tino ao faagasolo le vaitaimi o le gaioiga ua toe fausia. I le taimi lava e tasi, o le fafine e masani ona mafatia i le toxicosis, faʻatasi ai ma le vomiting. Ona o lenei mea, ua tupu ai le maʻi.

E le gata i lea, o le tina faatalitali i le vaitau o le toxicosis ua i ai se suiga i meaai. O le mea lea, o le numera o kalori e tatau ona faʻamalosia e faʻaitiitia. Ma ia aua foʻi neʻi galo o le tina o loʻo faʻamoemoe, aemaise lava i le amataga o le maitaga, o nisi taimi e iai mea e fiafia i ai. I lenei tulaga, o le taumafataga o loʻo i ai suiga. O ia mea taua ei ai sona aafiaga taua i le malepelepe o vailaʻau. O se taunuuga, o le manogi o le acetone o loʻo i ai i le urine. Mai lenei mea e mafai ona tatou manatu o le auai o lenei vailaau e masani lava ona faamatalaina e mafuaaga masani ma e le afaina ai le ola ma le soifua maloloina o se tamaitai.

Ae peitai, afai o le faateleina o le acetone na mafai ona iloa muamua, o le tamaitai o le a ave i lalo o le vaavaaiga faapitoa ma o le a tuuina atu ia te ia ni suʻesuʻega faaopoopo ina ia le aofia ai ni maʻi tuga e sili atu ona ogaoga e mafua ai sea ituaiga mea.

O le mauaina o lea mea i le taimi o le maitaga ua mafua ai le sili atu ona popole i fomaʻi. O mafuaaga autu mo lenei:

I le tulaga muamua, o le tupu mai o se elemene e fesoʻotai ma le galuega ole ate. O le mea moni, i totonu o le tino o se fafine i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, o le tele o le toto e faʻatupulaʻia i le tele o taimi. I le iʻuga o lenei ate, e tatau ona faʻamamaina le tele o lymph nai lo le taimi e galue ai i tulaga masani. Afai e le mafai e le tino ona taulimaina lana galuega, o nisi mea e le faʻavaivaia. E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina le faateleina o lenei mea.

O le mataupu lona lua o se faʻamaʻi tulaga ese. O le maʻisuka faʻaleagaga e naʻo le taimi o le maʻitaga ma e mou atu pe a uma le fanau mai. E masani lava o lenei tulaga faʻaleagaina e mafai ona maua i fafine oe na i ai muamua faafitauli i le faiga o le endocrine.

O faʻamaʻi uma e manaʻomia togafitiga talafeagai. E naʻo le pau lea o le ala e faʻaititia ai le ono lamatia o faʻafitauli mo le tina ma lana tama e leʻi fanau mai.

I tagata matutua

O mafuaʻaga e amata ai ona sogisogi le urine e pei o le acetone e vaevaeina i fafo ma totonu. Muamua o le faʻamalasea ona o le le lava o le vai na faʻaaoga, faʻamalositino faaletino. Faʻalogo lelei i mea nei:

  • ogaoga ogaoga ona o taotoga, leai se moe,
  • leaga mea taumafa - o le tele o aano o manufasi po o iʻa i totonu o le lisi, o le gaʻo gaʻo, taimi o le anapogi,
  • inupia malosi, aemaise lava o faatasi ma le vomiting poo le manava,
  • mamafa mamafa oona,
  • faiʻai le faiʻai, e pei o le fefinauaiga.

O gasegase mumusu i le vaega o meaʻai, o gaioiga i le esophagus poʻo le pyloric (e aofia ai lo latou vavalalata) e manatu o ni mea i totonu o le fesuiaiga o le tuufaatasiga o le urine i se tagata matua. E mafai ona:

  • le lava le galuega o le pancreatic, faʻaosoina o le le atoatoa o vaega o le enzyme, e aʻafia ai le gaosiga o meaai,
  • ituaiga o le maʻisuka ma le inisalini,
  • neoplasms, manua e oʻo atu ai i le faiʻai o le faiʻai, faʻalavelave tutotonu,
  • galuega faʻapitoa o le gaosiga o le endocrine e mafua ai le faʻaleleia i le metabolism, o le le atoatoa i le tulaga o le faʻasalaina ma le gaosia o mea taumafa,
  • toxicosis (i totonu o faʻataʻitaʻiga uma o le maʻitaga).

Urine manogi o le acetone i fafine ma alii ona o faʻamaʻi pipisi. Ae maise pe afai eo mai faatasi ma le faateleina o le vevela o le tino. O lenei mea e faʻaalia ai suiga le lelei ma le manaʻomia mo togafitiga faafomaʻi.

A o laʻititi, o suiga i le manogi o le urine e aliali mai ona o le pancreas e leʻi atoatoa ona faʻatumu. I lenei tulaga, e maua ai ni nai enzymes e le talafeagai mo le galoina o meaai. Afai e le paleni le taumafa a le tamaititi, o le aliali mai o ia uiga e foliga mai.

O le taua o le tino, amio a tamaiti, e aofia ai le gaosia o le malosi, lea e maua mai i le kulukose. O lona le atoatoa e mafai ona oʻo atu i le ketonuria, ma o lea ua fautuaina ai e 'ai atili meaʻai, e aofia ai gaʻo ma gaʻo.

O le lisi o mafuaʻaga e mafua ai ona maua mai le tino o le tino i totonu o le urine e aofia ai suiga faʻaleagaina pe maua i le mafaufau. E masani lava ona mafai ona faʻataʻitaʻiina ma e mafua mai i le hypoxia (matelaina o le okesene o le fomaʻi) poʻo le fanau mai faigata.

O tulaga ma tulaga nei e faaopoopo i le lisi: o le faateleina o faailoilo o le vevela o le tino i lalo o le aafiaga o faamaʻi pipisi, o se ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, ma le manuʻa. E le tatau ona taofiofia le gaioiga faaletino poo le mafaufau.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

O le au matutua e faitio i tiga matuitui e pei o galu i le manava. E ono mafai ona teena le 'aiina o meaʻai ma meainu, masani ona faʻaauau pea le faʻaogaina o le gasea poʻo le vomiting. Faʻatasi ai ma se suiga i faailoilo o le vevela ma le umi o le toesea o togafitiga, o le a sili atu le faʻaalia o faʻamaoniga:

  1. I luga o le vaega o le tino, o lenei mea o le le mautonu ma le moe pea. E foliga mai, e pei o se tulafono, e sili atu le mamafa ma vave ona maeʻa ni faʻasalaga. Faatasi ai ma le faʻasaoina umi o le fesoʻotaʻiga o le fatugalemu o le tino, o le coma e mafai ona atiaʻe.
  2. E i ai faʻaaliga o le inupia. O le fiva lenei, ogaoga o le paʻu poʻo le mucous membrane. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o le mimilo ua aluese.
  3. Le manogi manogi Ketone. E le gata i lea, o le uiga e le gata mo le faanatinati, ae faapena foi mo isi vaʻalele.
  4. Se faʻaopoopoga i le tele o le ate. O se faʻataʻitaʻiga sili lea ona matautia, lea e faʻatasi ma faʻamatalaga laiti i le laasaga muamua - o le tiga i le itu taumatau, leai se malosi. O le faʻamaonia o le faʻasalaga o le a faʻatagaina ai le faʻasalaga o le fanua ma isi mea faigaluega, auala suesue o faʻamaoniga.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Pe a manogi mai le urine o le acetone i alii ma tamaitai, e faia suʻesuʻega falesuesue ma mea faigaluega. Ia mautinoa e siakiina le tulaga o le urine ma le toto - pe i totonu o le falemaʻi, poʻo le faʻaaogaina o fasi siaki i le fale.

O tulaga faʻamaʻi atu e sili atu ona lelei aua latou te iloa e le gata o le i ai o ketones, ae o latou fua faatatau foi. Ona o le vaega o suʻega, naʻo le i ai o le acetone ma lona faitauga e mafai ona iloa. O suʻesuʻega taʻitasi e faia i le taeao - o le vaega muamua o le urine e suʻesuʻeina. I le avea ai ma auala faʻapitoa, e faia ai le lipotia o okeni peritoneal. Afai o masalosaloga o isi faʻamaʻi poʻo togafitiga i le taimi muamua e le aoga, o loʻo faia ni suʻega faaopoopo - o suʻega CT, MRI, ma le tuma.

O togafitiga faʻasolosolo ma foliga mai o le manogi o le acetone e mafai ona avea ma seioio ma foliga. O le faʻatomuaga o se taumafataga faapitoa e faʻaaogaina. Faatasi ai ma lenei auala tuufaatasia, o le a mafai ona vave faaleleia le tulaga o le maʻi.

Etiological

Faʻalagolago i mafuaʻaga o togafitiga, e mafai ona fesuisuiai ia auala faʻaleleia. Afai e leʻi faʻamaonia le maʻisuka, o le toe faʻaleleia o le paleni o le suavai e faʻatinoina ona o le faʻaogaina poʻo le faʻafofoga tautala o vaifofo o le saline o eletini eletini poʻo le kulukose. E ave foi tagata e faʻamamā le tino ma faʻaaoga faʻamaʻi.

Pe a faʻaalia nisi tulaga faʻaleaga (inu ava malosi, mea taumafa) tuʻuina atu a latou togafitiga. I le taimi lava e tasi, ua toe faʻaleleia le paleni o le vai, ua faʻafetaui meaʻai. O fuataga faʻaalia ua tuʻufaʻatasia i le mea moni o le sili atu o le acetone ua faʻavaveina mai le tino o le tagata sili atu le saoasaoa ma e le toe faia.

Faʻailoga

Ina ia foʻia le faʻafitauli o le maʻi, o loʻo faʻaaoga uma ai vailaʻau. Faaaoga:

  1. Faʻatonuga o loʻo faʻaaoga. Latou te saofagā i le vavaeeseina ma le faʻamaʻaloina o vaega oona mai le tino. O nei igoa e aofia ai Polysorb, Polypefan. O le lauiloa ma le taugofie o loʻo faʻaaogaina le carbon.
  2. Rehydration funds. Latou te toe faʻafoisia le paleni o le vai, ae fesoasoani foi i le faʻamautuina o le fua o le suauu ma le alkali i totonu o le tino. O le sili ona lauiloa o Regidron ma Trisol.
  3. Painkillers. Taofi lagona le lelei, e masani lava ona faigofie le soifua maloloina o le tagata maʻi. Faaaoga le "Faʻamatalaga", "No-shpu" ma isi mea tutusa. O le faʻaaogaina o vailaʻau e fautuaina ina ia talanoa ma lau fomaʻi.
  4. Vailaʻau faʻamaʻi. E le manaʻomia pe ae manaʻomia le taofi o le tafaoga poʻo le faʻafeiloaʻiga. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai le "Tserukal" i le faiga o injections.

I le avea ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o isi faʻalavelave faaopoopo e faʻaaogaina. Latou te faʻatagaina oe e taui mo le le lava o minerale ma vaega o le vaitamini, faʻaleleia le faʻaoga o le tino.

Suiga o le meaai o se tasi lea o taimi taua o le toe faaleleia. O le fetuunaiga o le lisi e mafai ai ona e faʻamautuina le fua o le gaʻo, faʻapea foʻi le faʻaitiitia o le gaosiga o tino o le ketone.

O le faavae o le taumafataga o meaʻai suamalie - o loʻo lauina pe taʻe. E uiga i le pipi, moa poʻo le pipi. E aoga tele le faʻaaogaina o pipi i luga o le vai, fualaau suamalie. O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga, lea e muai kuka. E mafai foi ona e 'ai fualaau aina ma fualaau faisua (e lua fou ma taofi).

Aua nei fiu:

  • oloa gaosi susu ma se fua faatatau maualalo maualalo,
  • sima ma falaoa falaoa,
  • fualaau aina suamalie, fua mai fualaau e le i ai i ai, fua.

E fautuaina e lafoaia fualaau suamalie, falaoa fou ma taʻavale. Aua le faʻatau ai meaʻai susu (faatasi ai ma le gaʻo maualuga) ma leki - pi, pi. O loʻo faʻatumauina e le au atunuʻu le tausisia o le mulimulitaia o le suavai. O le mea lea, i le aso e te manaʻomia e faʻaaoga pe tusa ma le lua lita o le vai. O se lisi tutusa, e pei o se taimi e inu ai, e tatau ona tausisia e tusa lava pe maeʻa le faʻasalalau ma le aveesea o le acetone mai le urine.

E i ai le tele o faʻamaoniga e le mafai ona e puleaina e oe lava ia. Ina ia faʻaleleia le tulaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa ma auai i togafitiga - etiological, symptomatic. O lenei mea o le a aloese ai mai le atinaʻeina o faʻafitauli ma taunuuga.

Tuua Lau Faamatalaga