Tau ma eseesega o le tuufaatasiga o le "Humalog", faatonuga mo le faaaogaina, iloiloga ma analogues ole inisalini

Ina ia maua se taui umi mo le maʻisuka, o le tele o faʻaaogaina o le inisalini e faʻaaogaina. O le insulin Lizpro o le vailaau pito sili ona lata mai ma le saogalemu o fualaau faasaina lea e puleaina le metabolism glucose.

O lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaalia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka o vaitausaga eseese. O le insulin Lizpro e mafai ona faʻatulaga mo tamaiti e maua i le maʻisuka.

Pe a faatusatusa i insulin insulin, Insulin Lizpro e vave ona galue, ona o le maualuga o lona malosi.

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamaoniga

O le insulin na faia i le Lizpro i le faʻaaogaina o le technology DNA. O loʻo i ai se fegalegaleaiga ma le tagata e talia le cytoplasmic membrane o sela, ua faʻapipiʻiina ai se inisalini-responsor complex, lea e faʻaolaina ai gaioiga i totonu o sela, e aofia ai le faʻasologa o enzymes taua.

O le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto ua faamatalaina i le faateleina o lona faagaioiga o le intracellular, faapea foi le faateleina o le absorption ma le absorption o sela. E mafai ona faʻaitiitia le suka ona o le faʻaitiitia o le fua o lona gaosiga e le ate poʻo le faʻamalosia o le glycogenogenesis ma le lipogenesis.

O le inisalini Lyspro o se DNA recombinant oloa e ese mai le faasologa o le lysine ma le proline amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. O le vailaʻau e aofia ai le faʻamalolo lita 75% ma le 25% lyspro inisalini.

O le vailaau faʻasaina e aʻafia ai aʻafiaga ma tulafono faatonutonu o le metabolism glucose. I totonu o masini (sei vagana ai le faiʻai), o le fesuiaiga o le kulukose ma mea amino i totonu o le suauʻu ua faatelevaveina, lea e fesoasoani i le fausia o glycogen mai le kulukose i le ate.

O lenei vailaau e ese mai i le vavalalata masani i le vave ona amataina o gaioiga i le tino ma le itiiti ifo o aafiaga i itu.

O le fualaau faasaina e amata ona galue pe a uma le 15 minute, ona o le maualuga o lona malosi. O le mea lea, e mafai ona faʻatinoina 10-15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. E masani ona faia le inisalini i le itiiti ifo ma le afa itula.

O le fua o le absorption e aafia i le nofoaga o inisiua ma isi mea. O le tele o gaioiga o loʻo matauina i le va o le 0.5 - 2.5 itula. Insulin Lizpro galue mo le fa itula.

Lisi le sui o le insulin e faʻaalia mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava i le tulaga o le le faapalepale i isi inisalini. I le faaopoopo atu, e faʻaaogaina i ia tulaga:

  • meli postera,
  • faʻaauau o le inisalini i lalo o le tino.

E faʻaaogaina foi le fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e tetee atu i vailaʻau oona.

O le insulin e mafai ona faʻatulagaina mo pathoces faʻalavelave.

Insulin Apidra Solostar: faatonuga mo le faʻaaogaina o le fofo

Apidra Solostar o se inisalini puupuu, lea e faamoemoe mo le pulea lelei o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

O loʻo faʻamatalaina mo tagata matutua ma tamaiti mai le ono tausaga e ono mafatia mai le maʻisuka, pe a manaʻomia, togafitiga insulin.

Tuʻuina ma tuʻuina atu pepa

I le 1 mililita o le Apidra Solostar solution e naʻo le pau le mea e gaosia - insulin guline i se fuataga o 100 PIECES. E le gata i lea,

  • Hydroskide ma le Sodium Chloride
  • Vaʻa saunia
  • Metacresol
  • Polysobat
  • Trometamol
  • Ava o le eletise.

O le vai fofo ole inisalini o se vai manino ma le le faʻamamaina, e maua i le 3 ml ipu. O le fagu e aofia ai pusa 1 pe 5 faʻatasi ma peni tui.

Faamalologa meatotino

O le insulin gululisin o loʻo i totonu o Apidra o se faʻaopoopoga o le inisalini masani na faia i le tino o le tagata. Glulisin e sili atu le saoasaoa ma e faʻaalia i se taimi puupuu e faʻaalia pe a faatusatusa i le inisalini masani.

I lalo o le gaioiga a le insulin guline, o se fetuunaiga malie o le metabolism o le kulukose. Faatasi ai ma se faaitiitia o le maualuga o le suka, o le faaosofia o lona afaina saʻo i tisipenipiti lautele, o le puipuia o le kulupu o le kulukose i totonu o le ate ua faamauina.

Ole inisalini e taofia ai le lipolysis o loʻo tutupu ile adipocytes, faʻapea foi le proteolysis. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o le protein e matua faateleina.

O se taunuuga o le tele o suʻesuʻega ma le auai o tagata e maua i le maʻisuka, faapea foi ma tagata gasegase, na maua ai taunuuga nei: faatasi ai ma le pulea lelei o Apidra, o le gaioiga vave o le inisalini e matauina i se vaitaimi puupuu atu le taimi nai lo insulin.

A maeʻa le faʻafeiloaʻiga o le ulaula i lalo o le paʻu, ona iloa lea o lona aafiaga pe a maeʻa le 10-20 minute. Ae pe a tui i totonu o se vein, o le glucose index e faaitiitia i le auala lava lea e tasi pe a uma le folasaga o le insulin masani. 1 le iunite o le insulin glucose e foliga mai e toetoe lava o le kulūkose e tasi-o le faʻaitiitia o meatotino o le 1 le iunite o le inisalini masani.

I maʻi ma faʻafitauli o le tino, o le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia.

Apidra Solostar: faatonuga mo le faʻaaoga

E tatau ona faʻatautaia le faʻaogaina o Apidra ao leʻi 'aʻai poʻo vave loa.

O vailaau insulin e aofia ai fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻatulagaina o togafitiga faʻamaʻi faʻatasi ma le inisalini, lea e faʻaalia i le umi o le taimi e faʻaalia ai poʻo le inisalini umi. Masalo faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau oona mo le faʻafofoga tautala.

O le filifilia o le faʻatulagaga o fuataga e faʻatinoina e le endocrinologist.

Apidra Faatomuaga

O le faʻaofiina o se inisalini e aofia ai le faʻataʻitaʻiga e faia i lalo ole inisiua e ala i le tuiina poo le faʻaogaina ile faʻaaogaina o se pamu faapitoa.

O le inisiua tui e faia i totonu o le puipui o le manava (tuusaʻo lona pito i luma), i le itu o le fafine poʻo le tauau. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faia i totonu o le puipui faʻamaʻi. O nofoaga o le afu ma le tui e tatau ona suia i taimi uma.

Faʻafefea ona faʻaaoga se peni

A o lei amataina le Apidra, e manaʻomia le vevela o le suauu i le potu vevela (tusa o le 1-2 itula).

E faʻapipiʻi le nila fou i le penisini o le inisalini, ona e manaʻomia lea e fai se suʻega saogalemu. A maeʻa lena, o le faailo "0" o le a vaaia i le faamalama o le siaki o le syringe pen. Ona faʻatulagaina ai lea o le mea tatau. O le tau maualalo o le fuainumera faʻatonuina o le 1 le iunite, ma le maualuga e 80 iunite. Afai ei ai se manaʻoga mo se faʻalavelave, e tele ni inisiua e tuʻuina mai.

I le taimi o le tuiina, o le nilala, lea e faʻapipiʻi i le peni, o le a manaʻomia ona faʻapipiʻi lemu i lalo o le paʻu. O le faamau i luga o le peni a le suauu o le a paʻu, e tatau ona tumau pea i lenei tulaga seia oʻo i le taimi o le toesea. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina o le fua o loʻo manaʻomia ai le inisalini.

A maeʻa le tui, ona ave lea o le nila ma faʻalelei. O le mea lea, o le a mafai ona puipuia le faʻamaʻi o le tui tui inisalini. I le lumanaʻi, e tatau ona tapunia le pine tuila ma se pulou.

O le vailaau faasaina e mafai ona faatonuina i le maʻitaga ma le lactating women.

Contraindications ma Puipuiga

Tau: mai le 421 i le 2532 ete.

O le inisalini e aofia ai le fualaau oona Apidra Solostar e le faʻaaogaina mo le faʻaalia o le hypoglycemia ma le faʻalauteleina o aʻafiaga i vaega o le vailaʻau.

Pe a faʻaaogaina se inisalini e aofia ai fualaau faasaina mai se isi gaosi oloa, o le a manaʻomia le faʻamautinoa o le togafitiga antidiabetic e le fomaʻi, talu ai e le mafai ona faʻamaloloina le manaʻomia e fetuʻunaʻi le avega. Atonu e te manaʻomia le suia o le polokalame o le togafitiga o vailaʻau faʻasaina mo le faʻafofoga tautala.

O le maeʻa o togafitiga a antidiabetic poʻo le faʻaaogaina o le maualuga o tui o le inisalini, aemaise lava i tagata e maua i le maʻisuka, e ono aʻafia ai le ketoacidosis o le maʻisuka, faʻapea foi ma le hypoglycemia, lea e lamatia ai le ola.

O le vaitau taimi mo le tulai mai o le hypoglycemia e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le fua faatatau o le atinaʻeina o le faʻaaogaina o le hypoglycemic from the drugs used, e mafai ona suia i le faasaʻoina o togafitiga faʻapitoa.

O nisi mea e mafai ona faʻaititia le mamafa o le hypoglycemia, e aofia ai:

  • O le maʻisuka umi
  • Malosiaga malosi o le inisalini
  • Le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka
  • Le faaaogaina o fualaau oona (mo se faataitaiga, β-blockers).

O le suiga i le fua o le inisalini Apidra Solostar o loʻo faʻatinoina ma se faʻaopoopoga o gaoioiga faʻale-tino poʻo le suia foi o taumafa i aso taitasi.

I le tulaga o le faʻateleina o gaioiga vave i le taimi lava e uma ai le taumafa, o le a mafai ona faʻatupulaia le hypoglycemia. O le togafitiga o le inisalini pupuu e mafua ai le amataina o le hypoglycemia.

O faʻasologa o hypo- ma hypoglycemic e mafua ai le tupu mai o le maʻisuka precoma, coma, poʻo le tau atu i le oti.

Faatasi ai ma se suiga i le lagona faalelagona, o le atiina ae o nisi o faamai, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau o le inisalini e aofia ai fualaau faasaina.

Aʻo galue i ni auala maʻoti, taavale afi, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypo- ma le hyperglycemia, o le a manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e mafai ona faamaumauina se aafiaga i le glucose metabolism, e fesootaʻi atu i lenei mea, e manaʻomia le fetuʻutuʻunaʻi le fua o le palauliuli ma faʻamautinoa lelei le amio a togafitiga antidiabetic.

Faatasi ai ma fualaau faasaina lea e faateleina ai le malosi o le suavai o le pululifi e aofia ai:

  • Faʻailoga o se angiotensin-converging enzyme, monoamine oxidase
  • Pentoxifylline
  • Faʻasaina Vailaau
  • Faʻavae e faʻavae i sulfonamide antimicrobial agents
  • Faʻaleagaina
  • O fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaaogaina i le tautala
  • Fluoxetine
  • Salicylates
  • Propoxyphene.

O le tele o fualaau oona ua tuʻufaʻatasia e faʻaititia ai le faʻaogaina o le hypoglycemic o se vaifofo e iai le inisalini:

  • Isoniazid
  • Somatropin
  • Danazole
  • O nisi o mea alofa
  • Estrogen-progestin drugs
  • COC
  • Faʻaauau
  • Puipuia inhibitors
  • Oona horroone
  • Antipsychotic fualaau faasaina
  • GKS
  • Phenothiazine Taunuuga
  • Fualaau faasaina.

E taua le matauina o siama β-adrenergic, methanol-containing and lithium containing drugs, o le clonidine e mafai ona faateleina ma faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic o Apidra.

I le taimi o le faʻaaogaina o reserpine, β-adrenoblockers, clonidine, ma guanethidine, o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona vaivai pe leai foi.

Talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le vailaʻau faʻasaina o le gluzilin, aua le faʻafefiloi ma isi vailaʻau, o le inisalini o le inisalini o se tuusaunoaga.

I le tulaga o le faʻaaogaina o se pamu e fusi e taʻavale ai Apidra, faʻafefiloi ai se vai fofo ile insulin ma isi vailaʻau e le tatau ona iai.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le tele lava o taimi, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona tupu se tulaga matautia e pei o le hypoglycemia.

I nisi tulaga, o le kulusulu i luga o le paʻu ma foliga vaaia o le fulafula i le lotoifale o loʻo matauina.

O le tulai mai o le lipodystrophy i le tulaga o le le usitaia o tulafono faatonuina o togafitiga o togafitiga e le mafai ona taofia.

O isi faʻamaʻi pipisi e aofia ai:

  • Dermatitis o le faʻamaʻi pipisi, faʻavevela e ala i le ituaiga o urticaria, togi
  • O se lagona o le mausali i totonu o le fatafata (e seasea lava).

E taua le maitauina o ia gaioiga mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi maʻi) e mafai ona faʻamalosi i le aso e sosoo ai pe a uma le tui. I nisi tulaga, o aʻafiaga le lelei e mafua mai i le faʻalialia o le inisalini, ae o le paʻu o le paʻu ona o le togafitiga muamua ma se vaifofo vaifofo poʻo ona o le inisiua le talafeagai.

Pe a faʻamaonia se maʻi pipisi lautele, o le tulaga lamatia o le oti e maualuga. O le mea lea, i sina vaega itiiti o faʻamaoniga, o le ae manaomia le feutagai ma se fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o overdoses o Apidra, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe i foliga laiti uma ma sili atu ona ogaoga. I lenei tulaga, e tatau ona faia togafitiga:

  • Mea manogi poʻo mea inu
  • O le malosi o le tino (tulaga le iloa) - mo le taofi, 1 ml o le vailaʻau o le Glucagon o loʻo faia i lalo o le paʻu poʻo le muso, i le leai o se tali i Glucagon, e mafai ona maua se vaifofo o le kulukose.

A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, o le a tatau ona tuʻuina atu ia te ia se taumafataga e tumu i le gaʻo. Mulimuli ane, ua fautuaina le mataʻituina o le tulaga o le maʻi e le fomaʻi.

Ely Lilly ma Kamupani, Farani

Tau mai le 1602 i le 2195 tusi.

O le kulumalogist o se tasi o sui e faʻaalia se faʻaoga o le hypoglycem pronoun. Humalog e aofia ai insulin lyspro. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le a mafai ona faatonutonu le metabolism o le glucose ma faʻaleleia atili ai le faʻasologa o le protein. O fualaau faasaina e gaosia i le tulaga o se fofo ma le taofia.

Faʻamatalaga:

  • Usability
  • O le amataga o le vave o le hypoglycemic effect
  • O aʻafiaga ogaoga ogaoga atonu e le tupu.

Cons:

  • Aua le faʻaaoga pe a masalomia le hypoglycemia.
  • Tau maualuga
  • E mafai ona tupu le sosolo maualuga.

Humulin NPH

Eli Lilly East S.A., Suitiselani

Tau mai le 148 i le 1305 paʻu.

Humulin NPH - o se vailaʻau faʻasaina o le inisalini-isophan, e faʻaaogaina i le maʻisuka e pulea le glycemia. Humulin NPH e maua mai i se ituaiga o fofo i cartridges o loʻo faʻaaoga mo se peni.

Faʻamatalaga:

  • E mafai ona faʻamatalaina ile maʻitaga
  • Faʻaaoga mo le maʻisuka muamua
  • Ua faʻatagaina le togafitiga faʻasolosolo taimi umi.

Cons:

  • E mafai ona faia le lautele o le sua.
  • I tua atu o togafitiga, e ono maua ai le fatu
  • E faʻasaʻo naʻo le faʻauluina.

Novo Nordic, Tenimaka

Tau mai le 344 i le 1116 rubles.

LS ei ai insulin lemu. O loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka i le leai o se faʻaogaina lelei o isi fualaau. I lalo o le faatosinaga a le Tulafono, o le faagasologa o le intracellular faagasologa ua faʻaaogaina ona o le faʻamalosia faapitoa o le biosynthesis o le CAMP ma le vave oʻo atu i totonu o siama maso. O le gaioiga malosi o le inisalini solu. O vailaʻau e gaosia i le tulaga o se fofo.

Faʻamatalaga:

  • Tau maualalo
  • Faʻaitiitia faʻaitiitia i le suka o le toto
  • E mafai ona faʻaaogaina i le inisalini umi.

Cons:

  • Le faʻaalia o faailo o le lipodystrophy e le o faʻamalofia
  • O le sosoʻo o le edema e mafai ona atiaʻe
  • Faatasi ai ma le faʻatupulaia o le tino, o le a manaʻomia le faʻaleleia o fualaau.

Le faʻaaogaina o le inisalini Humalog Lizpro

O le inisalini Lizpro o se mea tutusa o le insulin. O le galuega autu a lenei meafaigaluega o le faʻatonutonuina lea o le gaosiga ma le gaosiga. I le taimi lava e tasi, o le insulin o le Lizpro o loʻo faʻaalia mai i mea faʻaleagaina, o lona uiga, e matua taua tele i le tuputupu ae o le maso maso.

Pe a faʻatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le insulin Lizpro (Humalog) tagata atamamai e matauina le vave vave amata ma le maeʻa o le taunuʻuga ua ausia.

E matua fautuaina oe e teʻi totoʻa i mea o le faʻamalolo, faʻaaogaina o lenei meafaigaluega - o nei mea uma o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaaoga tatau saʻo.

Le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina

O le insulin Lizpro o se vaifofo e leai se maʻoti ma manino, lea ua mamanuina faapitoa mo le faʻaofiina o mea inosia ma le gaogao. E tatau ona manatuaina o Humalog e aofia ai le inisalini malosi o le Lizpro i le aofaiga o le 100 IU. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou ni vaega fesoasoani, aemaise lava:

  • glycerol (glycerin),
  • suauu zinc
  • metacresol
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • 10% vaifofo eleʻele ma / poo le 10% sodium hydroxide solution,
  • vai.

O le faʻapitoa faapitoa e tatau ai le afifiina o le inisalini Lizpro (Humalog). O lo o matou talanoa pe tusa ma le lima pepa taʻi lima-pepa i le paʻu poʻo le lima pepa taʻi tolu-pepa i pine pipi tui faapitoa a QuickPen. Ina ia mafai ona malamalama lelei i le algorithm o le aafiaga o le vaega o le hormonal, e matua fautuaina lava e gauai atu i mataupu faavae o lona aafiaga faafomaʻi.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le gaioiga faʻataʻitaʻi?

Lizpro e mafai ona i ai sona aafiaga tele ile tulafono faatonutonu o le gaosiga o le kulukose. I le faʻaopoopoga, o lenei vaega o le hormonal o loʻo faʻamatalaina e nisi o faʻamaufaʻailoga anabolic. O loʻo faʻamatalaina i le gafatia e faʻateleina le fesuiaiga o le kulukose ma mea amino i totonu o le masini feaveaʻi.

E le gata i lea, o lenei vaega o le hormonal lea e fesoasoani tele i le fausia o glycogen mai le kulukose i le ate. E mafai ai foi ona taofia le gluconeogenesis ma uunaia ai le suia o le sili atu o kulukose i le gaʻo.

O lenei inisalini e tutusa lelei ma le inisalini o le tagata (e tutusa lava le molar mass).

O tagata tomai faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni o le amataina o le gaoioiga e vave tele atu nai lo isi ituaiga o inisalini tagata.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o loʻo faʻaalia i se amataga o le atinaʻe o le pito i luga o le faʻaaliga ma le vaitau puupuu o taimi e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le hypoglycemic. Ole vave vave amata ona faʻaalia (15 minute pe a uma le tui) e fesoʻotai ma le vave faʻaaogāina.

O le mea lea, o se taunuuga, ua mafai ai ona vave faʻalauiloaina aʻo le i 'ai meaai. E ui o le inisalini masani masani a le tagata e fautuaina malosi ina ia faʻaaogaina e le sili atu ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai.

O vaega o inisiua e sili atu ona tuusao i luga o le fua faatatau o le faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le amataga o lona aafiaga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i na ituaiga amioga ma feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Faatasi ai ma isi mea, aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le inisalini, atonu o le a masani le Lizpro i faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le inisalini Tresiba

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaoga

Aʻo talanoa e uiga i faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina, o le mea muamua e sili ona fautuaina e faʻalogo i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, e talafeagai lenei mea i se tulaga e fesootaʻi atu i le le faapalepale i isi ituaiga o mea faʻalogo. O le isi faʻamatalaga o se fomaʻi o le hyperglycemia e le mafai ona faʻasaʻoina e isi ituaiga o inisalini.

O le isi faʻamatalaga faʻapitoa e tatau ona avea o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga pe a le mafai ona faʻaaoga soʻo se suālaʻau o le suka.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le Lizpro inisalini e faʻamalosia pe a le mafai ona gauai isi ituaiga o inisalini.

Ma le mea mulimuli, o le isi faʻamaoniga o le taotoga ma faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻafuasei ona auai) maʻi faʻamaʻi i le maʻisuka.

Tosiga ma le pulega

O le aofaiga tonu o le Lizpro inisalini e tuiina e matua fautuaina e faʻavae i luga o numera glycemic. I le tautalagia o lenei mea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • pe afai e tatau ai, e faia i le tuufaatasiga o vaega o le hormonal o se ituaiga faaumiumi o le faʻaalia pe faʻatasi ai foi ma faʻafofoga tautala ma sulfonylurea i totonu,
  • injections e faia i lalo ifo o le paʻu i luga o tauau, pulou, faʻapea foi i totonu o le paʻu ma le papa,
  • e tatau ona fesuisuiai nofoaga faapitoa o tui ina ia le faʻaaogaina ia sili atu i le tasi i le masina,
  • E matua fautuaina oe e faʻaeteete ma vaʻavaʻai vaʻaia toto toto.

O faʻamaʻi pipisi poʻo le le atoatoa o le hepatic atonu e maualuga le maualuga o le faʻasalalauina o le inisalini, ae faʻatasi ai ma se faʻaititia o le manaʻomia mo ia.

O nei mea uma o le a manaʻomia ai le mataʻituina tumau o le fua o le glycemia, faʻamaonia ai foi le taimi talafeagai o le vailaau o le vaega o le hormonal.

Faʻaauau pea le mafaufau i mea taua o le faʻaaogaina ma le metotia, e le tatau ona galo se tasi e uiga i faʻamaʻi ma isi aʻafiaga, lea e taua tele mo maʻisuka uma.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O taʻiala taʻutaʻu e tatau ona manatu ole tagata le toʻa, le i ai o insulinomas i tagata, faʻapea foi ma le hypoglycemia.

Ae ui i lea, o lenei mea e mamao lava mai mea uma, aua e tatau ona manatua le ono ono iai ni aʻafiaga. Aʻo talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i nisi faʻamaʻi faʻafuaseʻi. E aofia ai le urticaria, le atinaʻeina o le angioedema, lea eo mai faatasi ma fiva, faʻavave o le manava, faʻaititia le toto maualuga.

O isi aʻafiaga e le taua tele o faʻafitauli le tumau, o le atinaʻeina o le hypoglycemia poʻo le hypoglycemic coma, faapea foi le faaopoopoina o le lipodystrophy. I le tele o mataupu, e mafai ona aloese mai lenei mea pe afai e mulimuli uma fautuaga a se fomaʻi, ma ia manatua le auala e tatau ona faʻaaoga ai le vaega o le hormonal.

E faapefea ona maualuga le inisalini?

O le maualuga o le inisalini Lizpro (Humalog) na faʻaalia ai faʻaaliga. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le afu, faʻamafanafana le afu, tachycardia ma le tetete. E le tatau ona galo ia i tatou o foliga vaaia o le fiaaai, atonu e popole.

I nisi o tulaga, o loʻo i ai i le tagata ni faʻafitauli e fesoʻotai ma mea vaaia ma isi galuega faʻapitoa.

Ona o le lamatiaga o lenei tulaga, e matua fautuaina lava e gauai atu i le auala e taulimaina ai faailoga o le maualuga o le maʻisuka.

O le mea lea, i le talanoa e uiga i togafitiga, e tatau ona manatuaina afai e maʻi le tagata maʻi, o le a manaʻomia se tui o Dextrose. E ono iai foʻi se manaʻoga mo le faʻaleagaina o le glucagon poʻo le hyperxtic dextrose.

O le faʻavaeina o se hypoglycemic coma i se maʻi o le a faʻaalia ai le faʻaaogaina o le jet o loʻo faʻaaogaina ai le solution Dextrose. Ole mea lea e tatau ona faia aʻo leʻi alu le tagata mai le coma.

Ina ia malamalama atili i le auala e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina, e tatau ona amanaʻia lona faʻatasia ma isi faʻamaʻi ma vailaʻau.

Fesootaiga ma isi auala

Iloaina uma uiga ma faʻamaoniga o le fesoʻotaʻi ma isi meafaigaluega, e fautuaina e le au atamamai le gauai atu i ni faʻaaliga e pei o:

  • leai se fetaui talafeagai ma isi vailaau faafomai,
  • o le algorithm hypoglycemic of the exposure to insulin o le a matua faateleina e sulfonamides, inhibitors MAO, carbonic anhydrase. Ketoconazole, faʻafefiloi ma le tele o isi vailaau faʻasaina e mafai foi ona i ai se aafiaga talitutusa.
  • o ia mea faʻapitoa e pei o le kalucagon, faʻasologa o le loto, estrogens, nicotine ma isi vaega e faʻavaivaia ai le alpogamoa algorithm o le faʻaalia. O le mafuaʻaga lea o le a taua tele ai le feutagai ma se fomaʻi aʻo le i oʻo i luma,
  • aafiaga o le hypoglycemic o le vaega o le hormonal e mafai ona faʻavaivaia pe faʻamalosia ai ia mea faʻapitoa e pei o beta-blockers, reserpine, Pentamidine ma e oo lava i Octreotide.

E le gata i lea, ou te fia tusia nisi o faʻamatalaga faapitoa e fautuaina malosi e mafaufau muamua ae e te leʻi faʻaaogaina le insulin (Luma).

O a ni taiala patino mo le faʻaofiina o le tuufaatasiga?

O le tausisia o le faatinoga o le algorithm e taua. Pe a faʻafeiloaʻi le maʻisuka i le inisalini Lizpro faʻatasi ai ma se vaega o le hormonal o se vave vave faʻalauiloaina, o le a foliga mai o se suiga o fua.

Afai o le fualaau i totonu o le 24 itula mo le tagata gasegase e sili atu i le 100 iunite, ona faʻaaoga lea i le falemaʻi le fesiitaiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi.

O le manaʻomia mo le inisalini faaopoopo e faʻapupulaina i le tele o faʻafitauli faʻapitoa, lagona faʻalagona, o le faateleina o le fua o le gaʻo i le meaʻai ma isi tulaga e te manaʻomia e faʻatalanoa ai se fomaʻi.

O le manaomia mo se vaega o le hormonal e faʻaitiitia i le gasegase poʻo le le atoatoa o le tino, o se faʻaitiitiga o le fua o le kulukalu i le taumafataga ma faʻalautelega faʻaalia o le gaioiga faaletino. O le ono tulai mai o le fausia o le hypoglycemia e faʻapupulaina ai le malosi o le toatele o tagata maʻisuka e ave ai se taavale, faʻapea foi ma le tausia o auala eseese.

E taua tele le maʻisuka e mafai ona taofi sina vaega itiiti o le hypoglycemia ona o a latou lava taumafaiga, pe afai latou te aveina se aofaiga o suka pe faʻaaogaina se meaai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo. E matua fautuaina lava e logoina le fomaʻi o loʻo auai i osofaʻiga o le hypoglycemia, o ia o le a faʻaalia pe faapefea ona sui le vailaau.

Inisalini Lantus: faatonuga, tau, iloiloga o le maʻisuka

O Lantus o se tasi lea o uluai analogues muamua o le inisalini o le tagata. Mauaina e ala i le sui o le amino acid asparagine ma le glycine i le tulaga 21 o le filifili A ma faaopoopo i ai le lua aridsine amino acids i le filifili B i le amino acid terminal.

O lenei fualaau faasaina e gaosia e se fomaʻi Farani-Sanofi-Aventis. I le tele o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le inisalini Lantus e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faatusatusa i fualaau o le NPH, ae faʻaleleia foi le gataifale gaʻo.

Lalo o ni faʻamatalaga puupuu mo le faʻaaogaina ma iloiloga o le maʻisuka.

O le mea malosi a Lantus o le insulin glargine. E maua mai i le recombination faʻasolo e faʻaaoga ai se k-12 o le siama Escherichia coli. I se siosiomaga le faaituau, o se mea e faigofie ona solu, i se mea faʻapitoa e faʻamavaeina i le faʻavaeina o le microprecipitate, lea e faʻauluina ma faifai malie le inisalini. Ona o lenei mea, o Lantus o loʻo iai se faʻatautaia o se gaioiga gaioiga e oʻo atu i le 24 itula.

O mea autu tau falemaʻi:

  • Faʻagasolo lemu ma le leai o se gaioiga galue i totonu o le 24 itula.
  • Taofiofi o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes.
  • O le vaega malosi e fusifusia i le insulin resptors 5-8 taimi malosi.
  • Faatonutonuina o le kulūkose metabolism, faʻasaina o le kulūkose i le ate.

I le 1 ml Lantus Solostar e aofia ai:

  • 3.6378 mg o le insulin glargine (e tusa ma le 100 IU o le inisalini o le tagata),
  • 85% glycerol
  • vai mo le tui
  • hydrochloric concentrated acid,
  • m-kesene ma le sodium hydroxide.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau o le antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

Afai o le insoline NPH (Protafan NM, Humulin, ma isi) sa faʻatonu 2 taimi i le aso, ona faʻaaogaina lea o Lantus Solostar 1 le taimi.

I le taimi lava e tasi, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, o le fua muamua o le insulin glargine e tatau ona itiiti ifo i le 30% pe a faatusatusa i le NPH.

I le lumanaʻi, o le fomaʻi e tilotilo i le suka, le sosolo o le tagata maʻi, mamafa ma fetuutuunai le numera o iunite e faʻatonutonuina. A maeʻa le tolu masina, e mafai ona siaki le aoga o le togafitiga faʻatulagaina e ala i le auiliiliga o le hemoglobin glycated.

faatonuga:

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

O fea e faʻatau, tau

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

O le maʻisuka e fai mai o se inisalini lelei lava, o lo latou suka o loʻo tausia i totonu o taʻaloga masani. O le mea lea e fai mai ai tagata e uiga ia Lantus:

O le tele o totoe na o iloiloga lelei. O nisi tagata na fai mai o Levemir poʻo Tresiba e sili atu ona talafeagai mo i latou.

Insulin lispro - faatonuga, tau, iloiloga ma mea tutusa o le fualaau faasaina

O le inisalini Lizpro o se mea tutusa o le insulin. O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism. Ae ui i lea, e iai mea leaga (faʻaleleia le tuputupu aʻe o muscle). Pe a faatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le insulin o le Lizpro e sili atu lona vave ma ua maeʻa lona aafiaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Lyspro inisalini - o se vaifofo manino mo le gasegase ma le gasegase, e aofia ai: • O le eletise autu: insulin lispro - 100ME, • Vaega o ausilali: glycerol (glycerin), oxide zinc, metacresol, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, 10% hydrochloric solution and / or 10% fofo o le sodium hydroxide, vai.

Faʻapipiʻi. Lima cartou 3ml i le paʻu poʻo le lima cartridges 3ml i pusi tui o QuickPen. Faatonuga, siaki pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le insulin o le Lizpro o se DNA secombinant tutusa o insulin. E ese mai le faasologa o le lysine ma le proline amino acids i vaega 28 ma le 29 o le filifili insulin B. E mafai ona faʻaosofia le tulafono faatonutonu o le kulūkose metabolism, ei ai mea faʻaleagaina.

E faatelevaveina le fesuiaiga o le kulukose ma amino i totonu o le suauu, e faʻaalia ai le fausia o glycogen mai le kulukose i le ate, faʻalavelave ai le gluconeogenesis, faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. O le inisalini o le tagata e tutusa.

E sili atu le vave gaioiga o le gaioiga nai lo isi insulin, o se faʻamatalaga muamua o le pito i luga o le gaioiga, se taimi puupuu o le gaioiga.

O le vave vave amataina o le gaioiga (15 minute talu ona tui) e fesoʻotai ma le vave faʻaleleia, lea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi lava lea aʻo leʻi 'ai, ao le inisalini masani o le tagata e tatau ona faʻatino i totonu o le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. O nofoaga o inisiua e aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogā, ma le amataina o ana gaioiga. O le maualuga o le gaoioiga e 0.5 - 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo atu i le 4 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  1. Tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka (i le tulaga o le le lelei o papa maʻa).

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau o le antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).

Contraindications

  1. E faʻasaina le faʻaaogaina o tagata gasegase e le faʻapalepale i le insulin glargine poʻo vaega o ausilali.
  2. Hypoglycemia.
  3. Togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  4. Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Atonu e seasea tulai mai ni uiga le lelei, o faatonuga e fai mai e ono i ai:

  • lipoatrophy poʻo lipohypertrophy,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema, faʻalavelave faʻafuaseʻi, bronchospasm),
  • tiga o le muso ma le tuai i le tino o le konatela,
  • dysgeusia ma le faʻaleagaina o le tino.

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

Afai o le insoline NPH (Protafan NM, Humulin, ma isi) sa faʻatonu 2 taimi i le aso, ona faʻaaogaina lea o Lantus Solostar 1 le taimi.

I le taimi lava e tasi, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, o le fua muamua o le insulin glargine e tatau ona itiiti ifo i le 30% pe a faatusatusa i le NPH.

I le lumanaʻi, o le fomaʻi e tilotilo i le suka, le sosolo o le tagata maʻi, mamafa ma fetuutuunai le numera o iunite e faʻatonutonuina. A maeʻa le tolu masina, e mafai ona siaki le aoga o le togafitiga faʻatulagaina e ala i le auiliiliga o le hemoglobin glycated.

faatonuga:

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

O fea e faʻatau, tau

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

O le maʻisuka e fai mai o se inisalini lelei lava, o lo latou suka o loʻo tausia i totonu o taʻaloga masani. O le mea lea e fai mai ai tagata e uiga ia Lantus:

O le tele o totoe na o iloiloga lelei. O nisi tagata na fai mai o Levemir poʻo Tresiba e sili atu ona talafeagai mo i latou.

Insulin lispro - faatonuga, tau, iloiloga ma mea tutusa o le fualaau faasaina

O le inisalini Lizpro o se mea tutusa o le insulin. O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism. Ae ui i lea, e iai mea leaga (faʻaleleia le tuputupu aʻe o muscle). Pe a faatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le insulin o le Lizpro e sili atu lona vave ma ua maeʻa lona aafiaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Lyspro inisalini - o se vaifofo manino mo le gasegase ma le gasegase, e aofia ai: • O le eletise autu: insulin lispro - 100ME, • Vaega o ausilali: glycerol (glycerin), oxide zinc, metacresol, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, 10% hydrochloric solution and / or 10% fofo o le sodium hydroxide, vai.

Faʻapipiʻi. Lima cartou 3ml i le paʻu poʻo le lima cartridges 3ml i pusi tui o QuickPen. Faatonuga, siaki pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le insulin o le Lizpro o se DNA secombinant tutusa o insulin. E ese mai le faasologa o le lysine ma le proline amino acids i vaega 28 ma le 29 o le filifili insulin B. E mafai ona faʻaosofia le tulafono faatonutonu o le kulūkose metabolism, ei ai mea faʻaleagaina.

E faatelevaveina le fesuiaiga o le kulukose ma amino i totonu o le suauu, e faʻaalia ai le fausia o glycogen mai le kulukose i le ate, faʻalavelave ai le gluconeogenesis, faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. O le inisalini o le tagata e tutusa.

E sili atu le vave gaioiga o le gaioiga nai lo isi insulin, o se faʻamatalaga muamua o le pito i luga o le gaioiga, se taimi puupuu o le gaioiga.

O le vave vave amataina o le gaioiga (15 minute talu ona tui) e fesoʻotai ma le vave faʻaleleia, lea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi lava lea aʻo leʻi 'ai, ao le inisalini masani o le tagata e tatau ona faʻatino i totonu o le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. O nofoaga o inisiua e aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogā, ma le amataina o ana gaioiga. O le maualuga o le gaoioiga e 0.5 - 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo atu i le 4 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

• Vaʻaia le maʻisuka 1, i le tulaga o le le faapalepale i isi inisua,
• Faʻafeiloaʻi le hyperglycemia e le mafai ona faʻasaʻoina e isi insulin, • Faʻailogaina le maʻisuka ituaiga 2 ma le le mafai ona faia vailaʻau oona hypoglycemic, • Le mafai ona aʻafia isi insulin,

• Faʻaauau ma faʻamaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi i le maʻisuka.

Tosiga ma le pulega

Lyspro inisalini tatau e tatau ona fuafua e faavae ile maualuga o le glycemia.

Afai e tatau ai, e faia i le faʻatasi ma inisalini faaumiumi poʻo le oral sulfonylureas.

Injections e faia i lalo o le paʻu i luga o tauau, pulou, manava ma pulu. O nofoaga o inisiua e fesuisuiai ina ia le faʻaaogaina ia sili atu i le tasi i le masina. Ia mautinoa ia faaeteete ma vavalalata vaʻa toto.

O faʻamaʻi ma le le atoatoa o le tino, atonu e maualuga le maualuga o le faʻasalalauina o le inisalini, ma le faʻaitiitia o le manaʻomia mo ia, lea e manaʻomia ai le siakiina faifai pea o le maualuga o le glycemia, ma le faʻasologa tatau o le fualaau.

Faʻasalaga

Faʻaaliga: afu, afu, tachycardia, soona, fiaai, popolevale, paʻu i le gutu, pallor, maʻi tiga, fefe, moe, vomiting, moe, fefe, ita, lagona atuatuvale, leai se gaioiga, vavalalata vaaiga ma tautalaga, fenumiai , faʻasalaga, hypoglycemic coma.

Togafitiga: pe a mafaufau le tagata maʻi, e tatau ona e tuʻuina atu se iniseti o le dextrose pe togi le glucagon poʻo se vaifofo o le dextrose. O le atinaʻeina o se hypoglycemic coma e manaʻomia ai le inuina o se vaifofo dextrose seia oʻo ina sau le maʻi mai se siama.

Tafaoga faʻamalosi

E le fetaui ma isi vailaau togafitiga.

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia sulfonamides, inhibitors Mao, anhydrase carbonic, sai, steroids vailaʻau faʻasaina, NSAIDs, androgens, bromocriptine, tetracyclines, ketoconazole, clofibrate, mebendazole, theophylline, fenfluramine, sauniuniga lithium, cyclophosphamide, pyridoxine, quinine, chloroquine, quinidine, ethanol.

Tatalaina le aafiaga hypoglycemic: glucagon, hormone tuputupu ae, corticosteroids, contraceptives mo le taumafaina, estrogens, thiazide ma diuretics matasele, BCCI, heparin, homone thyroid, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazol, clonidine, tricyclic antidepressants, tagata tetee kalisiu, diazoxide, mariuana, morphine , nicotine, phenytoin, epinephrine.
O le aafiaga o le hypoglycemous o le inisalini e mafai ona faʻavaivaia ma faʻamalosi ai beta-blockers, reserpine, pentamidine, octorotide.

Faatonuga faapitoa

O le usitai lelei i le ala o le pulega e tatau ona faamalosia.

Pe a faʻafeiloaʻi tagata gasegase i le lyspro inisalini ma le inisalini faʻataʻitaʻi o meaola, e mafai ona suia se suiga ole fomaʻi. Afai e sili atu i le 100ED le maʻi, e tatau ona faʻataunuʻu mai le tasi ituaiga o sauniuniga ile insulin i se tasi i se falemaʻi faafomaʻi.

O le manaʻomia mo se faʻaopoopoga o le inisalini e faʻateleina i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faateleina o le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai, ao faʻaaogaina fualaau faasaina ma gaioiga gaʻo (hormones thyroid, GCS, fomaʻi faʻafofoga tautala, togafitiga thiazide, ma isi).

O le manaomia mo le inisalini e faʻaitiitia i le gasegase o le tino po o le ate, o le faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i meaai, faʻalauteleina o le tino, ao faʻaaogaina fualaau faʻasaina (gaoioiga e le filifilia-beta-blockers, inhibitors MAO, sulfonamides).

O le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻaleagaina ai le malosi o le maʻisuka e ave ai se taavale, faʻapea foʻi ma auala e tausi ai.
O le maʻisuka e mafai ona taofi le mūkopia mūmū i latou lava e ala i le suʻeina o suka poʻo meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai. E taua tele le logoina o le fomaʻi e uiga i le gasegase o le hypoglycemia, lea e tatau mo le fetuunaiga o fualaau.

FUAFUAGA FAʻAALIGA

«Glucberry"- o se vailaʻau mamana malosi lea e maua ai se tulaga fou o le ola mo le maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka. O le lelei ma le saogalemu o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamaonia ile tino. Ua fautuaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina e le Russian Diabetes Association. Sailia atili >>>

Vaega lua-phase insulin Lizpro (Humalog)

O maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau inisalini.

E aofia ai le inisalini Lizpro, lea e masani ona faʻaaoga e pulea ai le suka.

Ina ia malamalama i mataupu faavae o togafitiga ma lana fesoasoani, e manaʻomia ona iloa lelei e tagata gasegase uiga autu o lenei fualaau faasaina.

Tulaga lautele

O le igoa fefaʻatauaʻiga mo le vailaʻau o Humalog Mix. E faʻavae i se faʻasologa o le inisalini o le tagata. O le vailaʻau e maua ai lona faʻaaogaina o le hypoglycemic, fesoasoani e faʻavavevave le gaosiga o le kulukose, ma faʻatonutonu ai foi le faagasologa o lona faʻamalolo. O le mea faigaluega o se vai fofo e lua-vaega.

I le faaopoopo atu i le mea autu autu, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega e pei o:

  • metacresol
  • glycerol
  • sodium hydroxide i le ituaiga o se vaifofo (po o le eleʻele chlorhydrate),
  • suauu zinc
  • sodium heptahydrate hydrogen phosphate,
  • vai.

Mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e te manaʻomia se taimi o le fomaʻi ma faʻamatalaga saʻo. E le taliaina le fetuunaʻi o le vailaau poʻo le taimi mo le faʻaaogaina e oe lava ia.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei mai le faʻaaogaina o le inisalini Lizpro, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga mo lenei vailaʻau.

O le fua o le fualaau faasaina e faalagolago i le tele o mea. E afaina ai le tausaga o le maʻi, o le ituaiga o le maʻi ma lona ogaoga, maʻi faʻamaʻi, ma isi. O le mea lea, o le fuafuaina o le fualaau o le galuega lea a le fomaʻi.

Ae o le tagata tomai faapitoa e ono sese, o lea e tatau ona mataitu le togafitiga e ala i le suʻesuʻeina e le aunoa o le suka o le toto ma le fetuunaiga o le togafitiga togafitiga. O le tagata gasegase e tatau foi ona gauai atu i lona soifua maloloina ma logoina le fomaʻi e uiga i mea leaga uma o le tino i le fualaau faasaina.

O Humalog e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. Ae e le pei o fualaau e tutusa lelei, o injections i le intramuscular e mafai foi ona faatagaina, faʻapea foi ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o se vein. E tatau ona faia ni inisiua faʻamalosi ma le auai o se tausi soifua maloloina.

O nofoaga sili ona lelei mo inisiua tuʻu o loʻo i ai le ogavae, vaega o le auʻau, pulou, vavae pito i luma. Le faʻatagaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le eria e tasi e le faatagaina, ona o lenei mafuaʻaga o lipodystrophy. O gaioiga faifaipea i totonu o le nofoaga ua atofaina e manaomia.

Injections e tatau ona faia i le tasi taimi o le aso. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuunai ma maua le faʻaauau pea ona aafia i le inisalini.

E taua tele le mafaufau i faafitauli o le soifua maloloina o maʻi (e ese mai i le maʻisuka). Ona o nisi oi latou, o le aʻafiaga o lenei vailaau e mafai ona faʻasese pe lalo. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatulaga le fualaau. I le fesoʻotaiga ma isi faʻafitauli, e mafai e le fomaʻi ona faʻasaina le faaaogaina o Humalog.

Faʻailogaina o peni tuto:

Aafiaga ma faʻaleagaina

E faigata ona faʻamaonia le leai o se faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o vailaʻau, ae o mea lamatia e mafai ona faʻaitiitia, ona o le i ai o nei faʻamaʻi. Lizpro foi ei ai ia i latou, ma o le fomai, tofiaina o ia, e tatau ona mautinoa e le maua e le tagata maʻi.

O le tele o faʻatauiga o:

  • lagona taitoatasi i vaega o le vailaʻau,
  • maualuga maualuga i le hypoglycemia,
  • le i ai o insulinomas.

I ia tulaga, e tatau ona suia Humalog i se isi vailaʻau faʻatasi ai ma se aʻafiaga faapena, ae leai se lamatiaga.

E le gata i lea, pe a togafitia i le inisalini, e tatau ona amanaʻia aʻafiaga o loʻo tutupu. O le tutupu o nisi o ia mea e le o se mea taufaamatau, talu ai ona mafua mai ona o le le atoatoa o le tino i le mea galue.

A maeʻa se taimi puupuu, ona faʻaaogaina lea o se tagata i le iniseti, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga itu. O le isi vaega o aʻafiaga itu e faʻaalia ai le i ai o le le faapalepale i lenei mea. O nei faailoga e le mou atu i le taimi, ae na o le alualu i luma, fatuina o se mea matautia matautia. Afai e tupu, e fautuaina le faalēaogā togafitiga ma se inisalini e aofia ai.

O le tele o taimi na taʻua ai na aʻafiaga o le Humalog, i le:

  1. Hypoglycemia. O le itu aupito sili lea ona leaga, aua o le tagata maʻi ua lamatia i le oti poʻo ni faʻalavelave ogaoga i le faiʻai.
  2. Lipodystrophy. O lenei uiga e faʻaalia ai le solia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E ono mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona tupu i se isi mea e sui ai le injections.
  3. Faʻaaliga Allergic. E mafai ona ese tele - mai le mumu lanu o le paʻu i le faʻalavelave anaphylactic.
  4. Faʻafitauli leaga. E mafai e tagata maʻi ona atiae le retinopathy, ma o nisi taimi e faaitiitia ai la latou vaai.
  5. Faʻaalia i le lotoifale. Latou te tutusa ma allergies, ae na o nofoaga inisiua e tupu ai. O nei mea e aofia ai le afaina, fulafula, lanu mumu, ma isi. E masani lava, o na ituaiga mea e mou atu i se taimi pe a uma le amataga o togafitiga.

Afai ei ai se mea e le masani ai, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotai se fomaʻi ina ia mautinoa e leai se faʻalavelave.

Vaega o fegalegaleaiga ma isi fualaau

O se vaega sili ona tāua o soʻo se vailaʻau faʻasolosolo o lona faʻafesoʻotaʻi ma isi fualaau. E masani ona togafitia e fomaʻi le tele o faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, ona e tatau ai ona tuʻufaʻatasia le mauaina o vailaʻau eseese.E talafeagai le fausiaina o le togafitiga ina ia le taofia ai e fualaau a le tasi le gaioiga a le isi.

O nisi taimi ei ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaaogaina ai le gaioiga o le inisalini.

O lona aafiaga e faʻaleleia pe afai, i le faʻaopoopoga i ai, o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau oona nei:

  • Fufibrate
  • Ketoconazole,
  • MAO inhibitors
  • sulfonamides.

Afai e le mafai ona e musu e suʻe, e tatau ona faʻaititia le fua o le Humalog faʻalauiloaina.

O mea nei ma vaega o sooupu e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o le fualaau faasaina ua fesiligia:

  • estrogens
  • nicotine
  • fualaau faasaina mo togafitiga,
  • Glucagon.

Ona o nei fualaau oona, o le lelei o le Lizpro atonu o le a faʻaitiitia, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona fautuaina le faateleina o le metotia.

O nisi fualaau e iai ni mea e le mafaamatalaina. E mafai ona latou faʻateleina ma faʻaitiitia le gaioiga o le mea galue malosi. E aofia ai Octreotide, Pentamidine, Reserpine, beta-blockers.

Tau ma faʻamatalaga tutusa o fualaau faasaina

Togafitiga ma Insulin Lyspro e taugata. O le tau o se tasi o pusa o nei vailaau e eseese mai le 1800 i le 200 rubles. O le mafuaʻaga ona o le tau maualuga e manaʻomia e fomaʻi i le fomaʻi ona suia lenei vailaau faʻasaina i lona tutusa ma se tau sili atu ona taugata.

E tele analogues o lenei vailaʻau. O loʻo faʻatusaina i latou i ituaiga eseese o le faʻasaʻolotoga, atonu e eseese i la latou tuufaatasiga.

Faatasi ai ma mea autu e mafai ona taʻua:

O le filifiliga o fualaau e sui ai lenei ituaiga inisalini e tatau ona tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa.

Faiga faʻapolopolo

E maua Humalog mo le faʻaaogaina o le IU i le 3 ml cartridges. O loʻo faʻapipiʻi le pusa i totonu o se peni tui faapitoa mo le toe faʻaaogaina. O fomu o foliga mo le tautala tautala e leai.

E filifili e le fomaʻi le fua o le vailaʻau faʻatasi. O se iniseti e faia i le 5 i le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le tasi vaega o le 40 iunite, sili atu ona mafai ona faatagaina i mataupu ogaoga. A faʻaaoga le "Humalog" mo le monotherapy, e faʻatonuina i le 4-6 taimi i le aso. Afai e tuʻuina togafitiga, ona faaopoopoina lea o le vailaʻau i le inisalini faaumiumi, e faʻatolu ona faia i le aso.

O le isi ituaiga o fualaau faasaina o le Humalog Mix o le inisalini. O lenei vailaʻau pasela o le afa lea e aofia ai le insulin lispro vave ma le afa-long-pro-pro-insulin lispro.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le Humalog o loʻo i ai lona faʻaoga o le hypoglycemic. O se DNA faʻafouina le faʻafouina o le inisalini tagata. O le eseesega autu o le suiga lea i le fua faatatau o mea amino e fesoasoani i le inisalini B-filifili.

O le faʻamatalaga o loʻo faʻamaonia ai o le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ai le gaosiga o le suka, o loʻo faʻailoaina e ala i faatinoga faʻavalea. Pe a ulu i totonu o maso, o le faʻateleina o le glycogen, glycerol, gaʻo gaʻo, faʻalauteleina o le protein e sili atu ona malosi, ma faʻaititia le faʻaaogaina o mea amino. I le taimi lava e tasi, o le ketogenesis, glucogenesis, lipolysis, faʻamalolo faʻamalolo faʻamalolo ma le polotini o le polotini o loʻo faʻaitiitia i le taimi lava e tasi.

O le fua o le absorption ma le pasene, faʻapea foʻi ma le fuataga o le faʻaaliga o le taunuʻuga e faʻatatau i le tui o le iniseti, taleni, manava. E le gata i lea, o le tui, o le insulin i totonu o le 1 ml o le vailaʻau e aʻafia ai lenei gaioiga.

I totonu o tisipenisione, o le gaioiga galue e tufatufaina atu le le talafeagai. E le pasia le placenta, e le pasi i susu susu. O le faʻamafunaina e taitaia le insulinase masani i gaʻo ma le ate. Faʻatonuina e fatugaʻo 30 - 80%.

Faailoga ma le faʻailoga

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o le Humalog o le maʻisuka o le maʻisuka-faalagolago poʻo le inisalini-e faalagolago i se tamaititi poʻo se tagata matua, pe a manaʻomia e tausia le togafitiga o le insulin i le toto e masani ai. E faʻaalia foi o le malosi o le inisalini.

I le taimi o le maitaga, o le vailaʻau e leai sona aʻafiaga i le tino o se fafine ma se tamaititi e leʻi fanau mai. Afai e maʻitaga se teine, e le mafai ona faʻalavelaveina le togafitiga i le fualaau faasaina, ae ia mautinoa e feutagai ma se endocrinologist mo le fetuunaʻi o fualaau.

Contraindications e aofia ai:

  • hypoglycemia ma se uiga o lona tupu,
  • maualuga le maaleale e faatatau i le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Faʻasologa ma le faʻaaogaina

O le vailaau oona ua tui faʻafuaseʻi pe faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o meaola faʻasolosolo i taimi umi ma se pamu insulin.

O le a le tele o mea e te manaʻomiafofo mo le pulega, faia e le fomaʻi e tusa ai ma le kulūkose i totonu o le toto. O le mode e filifilia taitoatasi. E mafai ona e tuʻuina atu se tui aʻo leʻi 'aʻai poʻo le lata i le taimi o le taumafataga. E taua le faatumauina o le vevela o le potu i vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le ketoacidosis, i le va o le gaioiga poʻo le taotoga i le toe faʻaleleia, ma faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻatautaia le faʻafoeina o le tali. I se isi itu, e faia lea i luga o le tauau, papaʻi, ogavae poʻo le manava. Lisi o loʻo i totonu ina ia le tasi le taimi i le masina e tasi.

E manaʻomia le galue i fafo o le Humalog e tusa ai ma tulafono, e le tatau ona ulufale i le vaa. A maeʻa le tui, e le o masalomia le nofoaga o inisiua. O le fomai o le a ia aoaoina le tagata maʻi i le auala sao mo le tui o ia lava.

Faatomuaga taualumaga

  1. Fufulu lima i le fasimoli ma le vai.
  2. Taulima le nofoaga o tui.
  3. Aveese le pulou mai le nila.
  4. Faʻamau le paʻu, aoina i se lafu lapoa, faʻapipiʻi le nila ma fai se tui e ala i le kilikiina o le ki i luga o le suauu.
  5. Aveese ma le faaeteete le nila ma faapipii le vaega o le inisiua ma se paʻu o le cotton, taofi mo ni nai sekone, e faasaina le tape.
  6. Faʻaaogaina se pulou puipui, aveese le nila ma faʻamalo.
  7. O nisi taimi o vailaʻau e tatau ona faʻaitiitia i le saline. O faʻavae ua faʻatuina e se tagata tomai faapitoa.

I le tulaga o togafitiga o fualaau faasaina, o le a amataina se ata o le hypoglycemia. O loʻo faʻaalia mai i nei faʻaaliga faʻaleaga:

  • vevesi ma le malepelepe,
  • sosolo malie,
  • fiaaai
  • vaega o gatete
  • fatu palpitations,
  • vevela ma le ulu
  • faʻanoanoa vaaia
  • mafaufauga le mautonu
  • vili

O avega mama o le hypoglycemia e mafai ona faigofie ona taofi i le ave o le kulukose poo le suka i meaai. Afai o se osofaʻiga o soʻo se mea na tupu, e manaʻomia le logo i le fomaʻi e uiga i lenei mea.

O le hypoglycemia e sili ona ogaoga e faʻasaʻoina e ala i le faʻaogaina poʻo le inisiua i le glucagon. Ma, a maeʻa le faʻamautuina, e tatau ona e 'ai meaʻai gaʻo. I le le maua ai o ni uiga lelei pe a uma le glucagon, o le dextrose i le vaifofo o loo faia i se tulaga le mautonu.

Faaiuga

O Humalog o le uluai inisalini o loʻo faʻaleleia. E galue i le maeʻa o le kuata o le itula, ona o le toto mai le toto e faʻafeiloaʻi i totonu o masini, e oʻo lava i sina hyperglycemia e le o tupu. Pe a faatusatusa i ana analogues, o Humalog o loo i ai se poloaiga e sili atu ona lelei taunuuga. I le 22%, e le tupu fesuiaiga o kulukose diurnal, o le glycemia e faʻasolosolo, ma le faʻaitiitia o aʻafiaga o le tuai o le hypoglycemia. O lenei inisalini o se tasi o vave ma sili ona mautu.

Tuua Lau Faamatalaga