E mafai ona ou 'ai le pulu i le pancreatitis

O lapisi ma mea manogi e foliga matagofie ma manaia. Ae e mafai ona 'ai le palamu i le pancreatitis? I le uma, o le pancreas o se okeni vaivai ma le faʻafefeteina lea e tali vave atu i soʻo se mea sese o meaʻai.

O nisi fomaʻi e fautuaina e le aofia ai lenei oloa e tusa lava pe faʻamagaloina, ae o isi e faatagaina a latou gasegase ona o le lautele o mea aoga. O manatu o fomai sa vaevaeina i le tutusa tutusa.

Ae peitaʻi, o fomaʻi e ioe o le maʻi pancreatiti o se tuusaʻo tuusao i le faʻaogaina o plums, pei o mea uma i lenei vaitaimi. Pau lava le mea e manaʻomia mo le pancreas e matelaina, malulu ma filemu.

Faatasi ai ma le pulu, e tele suʻega e faatagaina i le pancreatitis. O le tele o tagata gasegase e saunia mea taumafa e le afaina ai le setete. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia le mafai ona faʻafefe vai ma pancreatitis, ae faʻamautinoa tele.

Plum i le vaega laititi o le faamai

O se faʻalavelave faʻaleagaina, e faʻapipiʻi i le pancreas, e mafua ai e le gata i tiga ogaoga, ae e matua faateleina ai foi le ono tulai mai o faafitauli faigata, ma o nisi taimi o taunuuga leaga - o se taunuuga matautia.

O le faiga o le atinaʻeina o le faamai e mafua mai i le gaogao o le tino i totonu, lea e faavae i luga o le gaoioiga o enzymes digestive. O se tagata maʻi e faasaina ona 'ai faʻatoatoa mea uma e fesoasoani i le atinaʻeina o nei vaega.

O le mea lea, i le mamafa o ata, e le na o pamu ma pancreatitis, ae o isi foi oloa e le aofia ai i le meaai. O le tagata maʻi e tatau ona togafitia i le fiaʻai, malulu - faʻapipiʻi ma le aisa i le faʻaogaina o le pancreas. Faatasi ai ma le umi o le anapogi, o le tausiga o matua e faia.

Ae tusa lava pe o se foliga filemu o se osofaiga mataga, e le mafai ona e 'ai i le plum, talu ai o loʻo aofia ai mea nei:

  • Epelu, lemoni, apu.
  • Amber, oxalic, salicylic (itiiti).

A oʻo mai nei meaʻai i le tino o le tagata, latou te amataina le gaioiga gaioiga o le gaosia o le gaositi, ma pe a maeʻa le palacreatic, enzymes. E i ai a latou faʻaleagaga i sela o le pancreatic, faʻaleleia atili le fula o le okeni, faʻaogaina o le tino, lea e oʻo atu ai i se tiga tiga tiga.

Ua tele foi laumei i fiva laau, lea e faagaoioia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, e faalauiloaina ai le faiga o le fermentation. O le mea lea, o le faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le manava o le manava, afaina, faʻaleleia atili le kesi.

O le maualuga maualuga o le faʻamaʻi o loʻo maua i le paʻu o le fua. E tatau ona aveeseina aʻo le i faaaogaina.

Faʻasoga taimi o le pancreas ma plums

Mo mafuaʻaga ua faʻamatalaina i luga, i le vaega o se osofaiga faʻafuaseʻi, o fualaau aina fou e tatau ona faʻaesea mai le maʻi a le tagata maʻi. I fua lanu, e naʻo le taumafaina o le compote mai i fua mamago ua faʻatagaina.

O fualaau fou i le pancreatitis e le masani ona faatagaina i totonu o le lisi na o le 15 aso o le faamagaloga mautu, ae a le o iai le tino o le tino, e pei o le gallbladder inflammation - cholecystitis.

O patele o loʻo i ai le tele o mea aoga e aʻafia ai le gaioiga o totoga ma mamanu uma. Faatasi ai ma le pancreatitis, o fualaau aina e maua ai se togafiti togafitiga:

  1. O le faʻaaogaina o fuamoa e fesoasoani e faʻamamaina ai manaʻoga, faʻateʻa ese le faʻavaivai umi. O le tuufaatasiga o loʻo i ai fiva felanulanuaʻi, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal - e faʻaosofia ai lona fausiaina. E le mafai ona faʻafefe, e le oona i le tino, faʻaauau le gaioiga i le taimi ma aunoa ma ni faafitauli.
  2. O se maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol o se faʻalavelave mo le tele o tagata, ae maise lava le matutua. E fesoasoani le Plum e faʻaitiitia le tulaga o mea "matautia", faʻaleleia le tulaga o toto toto - faʻamalosia puipui, puipui le faʻavaeina o toto, ma faʻamautuina le tafe toto, lea e afaina ai le toto toto.
  3. O le faʻaaogaina o pamu e maua ai le malosi o le diuretic. O siama, mea vevela e tuua ai le tino o le tagata, vai ma le masima paleni e masani ona faʻamaonia. Faatasi ai ma le pancreatitis, o gaioiga e masani lava ona faʻalavelaveina, latou te faʻagesegese. O fualaau suamalie o se auala lelei tele lea e fesoasoani e faavavevave ai.
  4. O le fiber plum o loʻo i ai se aafiaga faatosina, e fesoasoani i le fusifusia o mea leaga i totonu o le tino, ma fesoasoani ai e faʻaaoga faʻamalosi.
  5. Faamalolosia o le puipuiga o le tino ona o mea o loʻo iai i vitamini B.
  6. Le faʻatamaoaigaina o le tino ma minerale - zinc, phosphorus, uʻamea, ma isi.

O se paʻu suamalie ma paʻu i totonu o se aofaiga talafeagai e le mafai ona afaina, ae na o le a manuia ai le tino atoa. O le fua e mafai ona sui ai sukalati poo suti, lea o le pancreatiti o le a lafoaia i soo se tulaga.

Tulafono mo le faʻaaogaina o plums mo pancreatitis

O faʻafeiloaʻiga e faʻafeiloaʻiina malie i le taumafataga. E le fautuaina i le taimi lava e mavae ai le leiloloa o le tiga o le tiga e fiafia i ai. E tatau ona faʻatali mo ni nai vaiaso mo se faʻamagaloga mautu. E amata ona 'ai faatasi ma le fua e tasi. E tatau ona muamua faʻasalaina.

E tatau ona e 'ai pe a uma se taumafataga e pei o se meaʻai. I luga o se manava gaogao, e matua afaina i taunuuga - o le galala, o le le mautonu, o le pala, o le gaogao ma isi faailoga. Afai e masani ona iloa e le tino le 1 pulu, ona mafai lea ona e faʻaopopo le aofaiga i le fa faʻi aso. Fualaau aina suamalie po o fualaau suamalie ma le pala e matua faasaina ona 'ai - o lenei mea o le a oʻo atu ai i se fouga fou o le faʻavavevaveina o le pancreatitis.

O le fua fautuaina o fualaau aina i luga o le pito i lalo o le mumusu mumusu i le pancreas i le leai o ni mea e le mautonu o le 3-4 pulu. Afai e suamalie le fua, ona aʻafia ai lea o le pancreas.

O le paʻu e masani ona aveesea mai le pulu. O le peʻa o se fiva faigata, lea e faigata ona eli, faia ai se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le paʻu ua faaleagaina. E i ai foi sona aafiaga le fiafia i luga o le mucosa gastric, e mafua ai le ita.

Vaega o le faʻaaogaina o poma i le pancreatiti masani:

  • E mafai ona e 'aina fua, mama ma suamalie.
  • Manatua faʻamavae pe a uma meaai.
  • E le mafai i le vaitau o le faʻamalosia.
  • Norm - e oʻo i le 4 fua i le aso.
  • Tatala i taimi uma.

E le mafai ona e 'aina fua ma le le fua, fua ma vela, faatasi ai ma le peel, se fuainumera tele o fua i le aso.

Compote ma paipa paʻu ma pancreatitis

O fua suamalie ma suamalie e mafai ona 'aina e le gata i le fou, ae faʻapipiʻi foi i ipu eseese. Faʻatasi ma pancreatitis, laʻau suamalie e le fautuaina mo le taumafaina, ae o se tamai fasi paʻu pipi e le afaina.

Fua o le kulimi: e tatau ona e faʻafefiloi le afa afa suka ma le 3 fuamoa moa, taia seia oʻo ina maua mai se foama mautu. Faaopopo lua laulau punini o kulimi kulimi, tuli. Ona faʻapipiʻiina lea o le paʻu paʻu po o le suauu na mumu i le vinika. Sasaa ni ipu tioata se lua, falala. O le mea e tatau ona fai e tatau ona avea ma se kulimi kulimi palu mafiafia.

Fufulu pe a ma le 10 fualaau aina suamalie, faʻafefe ese le paʻu, aveese fatu. Otioti afa taitasi i ni vaega laiti. Faʻamamaina le paʻu manu i se foliga lapotopoto, ia gaʻo faʻatasi ma se vaega itiiti o le suauʻu manogi.

Liligi le afa o le paluga. Faʻafesoʻotaʻi paʻu i totonu o le pa. Liligi le tofa. Tuu i totonu o le ogaumu aasa i le 180 tikeri. Pipi mo le 30 minute. Pe a kuka le keke, tuʻu i le 10-20 minute i se ogaumu vevela. Ona ave loa lea. Tau ai na o le vevela, o se aso e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 200 g.

Faʻaaogaina fale e fetaui lelei mo se meaʻai suamalie. Compote tapenaga sauniuniga:

  1. Pepe 250 g o plums mai pele, fatu. Liligi i totonu o le lua lita o le vai.
  2. Faʻaofi se moli laʻititi. Faaopopo i le vai 50-100 g o laumei, lea na masani ona susu i totonu o se vai mafanafana.
  3. Aumai i se mea vevela. Liliu. Faʻamalosi mo le 20 minute.

E le o fautuaina foi le inu o le ava. I le pancreatitis e masani ai, e tatau ona e faʻaeteete i au mea taumafa ina ia faʻateleina le taimi o le faʻamalologa mo le taimi sili ona umi.

O laumei i luga o le pito i lalo o le pancreatic inflammation e mafai ona 'aina, ae i le tapulaa faʻapulaʻa. O le le tausisia o lenei tulafono e taʻitaʻia ai i le faʻavavevaveina, faʻaleagaina o otaota ma se faʻafitauli o le manuia lautele.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o plums o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E sili atu i lenei autu:

  1. E mafai ona 'ai le velo ma le pancreatitis.
  2. O a fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona ou 'ai ma le pancreatitis.
  3. E mafai ona ou 'ai ni peaches mo pancreatitis?
  4. E aoga le 'ai o apricots mo pancreatiti

Afai e te manatu o le tusiga e matua manaia ma aoga, o le a ou matua faafetai pe afai e te faʻasoaina atu lenei faʻamatalaga ma au uo i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo. Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i luga o kulupu o fesoʻotaʻiga lautele.

O a sua e mafai ona ou inuina?

O le pancreas o loʻo i ai le tele o galuega taua e manaʻomia mo le faʻatinoina masani o le tino o le tagata. Pretionary excretion, faʻamaonia pe a oʻo mai meaai i totonu o le gastrointestinal tract, siaki meaai e maualuga i le popo ma le gaʻo. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻaleagaina o le tino i le tino, o le leaga o le "mamafa" o meaai ua matua faʻaitiitia. O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e fomai o latou tagata gasegase e aloese mai meaʻai ma gaʻo mamafa.

E faʻamautuina foi se mataupu faʻavae pe a filifilia ni meainu. O suamalie mo pancreatitis e tatau ona sasaina fou, e aunoa ma se faʻasao ma isi mea suamalie. O maualuga maualuga o le suka i totonu o le vai e faaosofia ai le faateleina o le manava o le manava o le pancreatic excretion, lea e le manaomia mo pancreatiti. E fautuaina e faʻamalu le suavai i vai mamā, ma faʻafefe.

Orange, lemon and fruit fruit e le fautuaina mo le faʻaaogaina ma le mumu o le pancreas. A le o lea, o le tulaga e mafai ona atiaʻe ai se faʻavavevave o le faʻamaʻi. E le gata i lea, e faasaina le inu o vine, vine ma currants. O le gaioiga o meaola o loʻo i totonu o nei oloa e le faʻaitiitia e tusa lava pe a uma ona tuʻuina le vai i le vaiinu.

O le faʻamatalaga i totonu o le tusiga e le o se taʻiala i taga. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se taumafataga lelei e faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o le parenchyma pancreatic.

Vaimato

E iloa e le gata o se meaʻai suamalie ma lelei, ae o se mea lelei foi i le togafitiga o pancreatiti. O lona suavai ua manatu o se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i lenei faamaʻi. Mo le felanulanuaʻi, e tatau ona e ave pateta e aunoa ma mata ma mea leaga. E tatau ona inu le pati i le taimi lava e uma ai sauniuniga, aua i lalo o le aʻafiaga o le okesene o le a amata ona aveesea ai uma faʻamalologa. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina le inu, e mafai ona faʻaumatia faʻamalo o le mumu o le parenchyma ma faʻavave le faʻafouina i le pancreas.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le pancreatitis carrot juice e lelei lelei ma pateta. I le faʻafefiloi o nei meainu, e mafai ona faʻaleleia le tofo ma faʻaleleia le aoga aoga i luga o le paʻu. Ina ia saunia le "faʻafefiloi" o le ae manaomia le afa afa o ituaiga o suavai taitasi. E inu le vai i le taimi lava e uma ai sauniuniga.

O le sua o le Beetroot

O le squeeze e sili atu ona aoga pe a faatusatusa i le kuka ma le vevela. A faʻavevelaina, o le a galo ai se vaega taua oa latou lava elemene aoga ma vailaʻau faʻasolosi. E mafai ona ou inuina le vai falala ma pancreatitis? E ono mafai, ae le o se foliga laititi ma e le o le tulaga o le faʻavavevave. O le sua pia e tatau ona suʻeina ma le faaeteete e aloese ai mai le manava o le manava ma le atiina ae o tulaga o le hyperglycemic.

Karoti sua

E mafai ona ou inu vai inu koko i le pancreatitis? Kāreti e lauiloa i le va o tagata fiafia i meainu fualaʻau ona o lo latou maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale. O mea faʻamalolo o kāloti na avea ma se meafaigaluega sili ona lelei i togafitiga o pancreatitis. E tatau ona manatua e mafai e karioti fou ona faateleina le avega i luga o le meaʻai, o lea e fautuaina ai e le au fai meaʻai e tatau ona vevela le vevela aʻo leʻi faʻaaogaina.

E fautuaina foi le faʻaaogaina o kapeti fou faʻatasi ma le pateta. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le malosi o nei oloa uma. E le fautuaina e faʻaaoga le sukaroti mo pancreatitis i se voluma e silia ma le 200 ml i le aso. A leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le "samasama."

Cabbage juice

O le sua mai le kapeti e fautuaina e faʻaaogaina pe afai ei ai le talitonuga o le a le taʻitaʻia ai ni mea e le manaʻomia mai le vaega o meaʻai. O le mea sili ona talafeagai o le faʻaaogaina o mea inu mai le sami. E sili ona afaina ai le mucous membrane o le manava, ma e taofia ai foi le atinaʻeina o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le sua sauerkraut foi e iai sona aoga aoga. E tatau ona faʻaaogaina i le 70 ml 15 minute ao lei faia se taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le mea faafefete e tatau ona faia i se auala faapitoa. E le fautuaina le faʻaaogaina o mea manogi manogi ma kāloti fou. Faatasi ai ma se faʻaaogaina masani o le kapisi pati, o le mamafa o le tiga o le tiga e faʻaitiitia, ma le faʻafefeteina faʻapena foi.

Paʻu suamalie

E mafai ona ou inu vai pikiaka ile pancreatitis? Faʻafetai i le sua o le paka, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le faʻaleagaina o faʻalavelave faʻapitoa ma le mumu o le pancreas. O lenei vai inu ua fautuaina mo le faʻaaogaina e oo lava i tagata mamaʻi e mafatia i le maualuga o le eletise o le manava. O le faʻaopopoina o fatulaki fatu i meaʻai e mafai ona faʻafiafiaina meaai ma fiafia ai. O le kulimi o se oloa uiga ese lea e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis i soo se ituaiga. E tatau ona faapea o le sua o lo oi ai le tele o meaʻai.

O faʻamanuiaga o le sua pati:

  • Aveese le tele o le suavai
  • Faamalosi le myocardium
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le toxins,
  • Laʻau faʻaititia
  • Faʻaleleia mata.

I le pancreatitis, e tatau ona inu le vai puni i le afa afa i aso uma, 30 minute aʻo lei faia se taumafataga. E ui lava i aʻafiaga aoga i luga o le tino, ae o nisi tagata e le faʻapalepale tagata taitoatasi e mafai ona tupu se faʻafefe o le gaioiga i lenei oloa. O le faʻalavelave o vitamini aoga ma minerale o loʻo i totonu o le paukini e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o le mumū i le pancreas, faʻapea foʻi ma le faʻavaveina o faiga faʻafouina.

Tomato juice

E mafai ona faʻaaogaina le sua Tomato i le pancreatitis le tumau i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. I le vaitaimi o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi, o vailaʻau o loʻo i totonu o tamato e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaleagaina o le tino e tupu i totonu o le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina le sua o le tomati, e fautuaina e faʻamalu i le vai inu. O le amata, o le fua o le suavai i le vai e tatau ona 1: 2. E faasolosolo lava, o le faʻatupulaia o le sua o le a tulaʻi mai, ma le faʻaititia o le vai. I le tulaga lelei, e tatau ona e oʻo i le fua o le sua i le vai 2: 1, faasolosolo. O tagata maʻi e iai se ituaiga lelei o le gasegase o le faʻamaʻi e mafai foi ona inuina le vai mama i se pepa e le faʻaaogaina, ae na o ni tamai volumes.

Pe a inuina se tele o le suka mama, o le a iai le lamatiaga o le atiaʻeina o se faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi. Mo le faʻamalosia o le faʻamaloloina, ua fautuaina e saunia se faʻafefiloi o tamato, paʻau ma le karoti.

O fualaau e le masani ai

E tele oloa e mafai ona aʻafia ai le afaina o le meaʻai, e ui i lea, e le o lauiloa i tagata maʻi ma pancreatitis, mo se faataitaiga, apu. E tatau ona filifilia ni apu fou mai ituaiga eseese. Teuina le sua o le apple o loo i ai se aofaiga tele o le citric ma le sorbic acid, ma inu ai e le fautuaina tele.

Mo nisi mafuaaga, e toalaiti tagata ma pancreatitis latou te iloa le lelei o le aafiaga o Ierusalema atisikoke i luga o le pancreas. O le faʻanoanoa mai le atisatisiga o Ierusalema e mafai ona faʻaititia ai le matuia o le faʻaleagaina o gaioiga i totonu o le pancreas, faʻapea foi ma faʻaleleia lana faʻatinoga ma faʻasalalau le gaioiga o gaioiga ma mea faʻapitoa.

E le tele tagata e iloa e uiga i mea faʻamalolo o le radish uliuli. Mo le kukaina, e tatau ai ona tipi le fua ma togi ese uma le sua mai fafo. O lenei vaiinu e fautuaina mo le faʻaaogaina ma le meli. Ave le sua vai e tatau ona 70ml tolu taimi i le aso. O le faʻamalositino e na o le faʻaaogaina masani mo le 1.5 masina.

Lau suamalie

O vine e faia mai i laau e maua ai le faʻamalosia ma le faʻaleleia o aafiaga e le gata i luga o le pancreas, ae faapena foi luga o le gastrointestinal tract. O le gutu o le sasili e fefiloi ma le suka sukala e lauiloa tele. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faia se teuteuga e faʻavae i luga o aʻa o laumei. O meainu mai le tuluvaga e mafai ona faʻamalosi le paleni eletise i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. E tatau ona suʻe fualaau 70ml faalua i le aso.

O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma mea faʻalavelave faʻapitoa e maua i tagata o soʻo se vaitausaga, e aofia ai tamaiti mai le taimi na latou fanau mai ai.

O le pancreatitis e mafua mai i le ituaiga o faʻamaʻi masani i lenei vaega, o le atinaʻe lea e masani ona aʻafia ai le vaega o le taulaga o le faitau aofaʻi.

Aisea e tupu ai i tamaiti

Faʻalavelave matuia o mea taumafa - mafuaʻaga o pancreatitis

O le fausiaina o pancreatitis i le taimi o le tamaitiiti e afua mai i le le lelei o aafiaga o le enzymes ua natia e le pancreas, lea, pe a faʻaaogaina, faatino le faagasologa o le faʻaogaina o oe lava.

I lenei tulaga, o tino, toto toto, ma le okeni ua faaleagaina i le atinaʻe o le mumū, ma le lafoina o enzymes ma mea matautia i totonu o le tino pipisi e oʻo atu ai i le soona masani o le tino, faaleagaina ai isi totoga taua.

O faʻapogai o le faʻavaeina o le maʻi o:

  • tosoga le talafeagai o le puleaina o le manava,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi lemu
  • helminthiasis,
  • vaivai o le tino maso,
  • afaina o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, oona),
  • faʻafitauli pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi,
  • gasegase gasegase
  • maʻi o le pancreatic.

E le gata i lea, o le faʻateleina o le faʻaleleia o enzymes ole tino e masani lava ona tupu ona o uiga o le tamaititi. E aofia ai:

  1. gasegase, aemaise lava le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo,
  2. le le tausia o taumafa taumafa,
  3. o le faʻaaogaina i le lisi o ituaiga eseese o meaai anapogi, mea inu suamalie, meaʻai, meataalo, ipu vevela.

E le gata i lea, o tagata solitulafono o le atinaʻeina o le mumu o le pancreas i tamaiti e avea ma aafiaga malosi o le toxicity, faʻamaʻi faʻaalia i nisi o meaʻai, vailaʻau.

Ituaiga faʻamaʻi

O tamaiti pancreatitis o se faʻamaʻi matautia

O le faagasologa o le pancreatitis o le tamaitiiti e mafai ona gasegase ma tumau. I le faʻaogaina o le faʻaogaina o le inflammatory, ua faia ai le edema pancreatic. O se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi e tuʻuina atu faatasi ma le afaina o le gasegase faatasi ai ma le faʻatulagaga talafeagai o le gasegase o le tino i soʻo se vaega o le okeni.

O le pancreatitis e vaevaeina i ni ituaiga, e faʻavae i luga o le ituaiga o maʻi faʻaleagaina:

  • ogama
  • afaina
  • purulenti
  • fatty pancreatic necrosis.

O le gasologa masani o le maʻi ua faʻaalia e le umi o le faagasologa o le le fiafia mo le silia ma le 5 masina. O le alualu i luma o le pancreatitis e aofia ai le sclerosis vascular, le fausia o fibrosis ma isi atrophy o le pacreatic tissue, faapea foi ma suiga le lelei i lana gaoioiga.

O le tino o le gasegase o le faʻamaʻi i le taimi o le tamaitiiti e seasea lava. I tamaiti aʻoga, o le masani masani masani o le faʻamaʻi o loʻo i ai i se tulaga faifai pea pe faʻaauau pea.

Mo le pancreatiti latote, e leai se malosi o le falemaʻi, e ui lava o le faʻateleina o taimi o le faʻavavevaveina ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le natura o lona amataga, ua vaevaeina ai le faamaʻi i ituaiga:

  1. muamua
  2. faʻamaoni (tulaga lua)
  3. kenera (ituaiga autosomal ituaiga o tofi).

Afai o le togafitiga saʻo o le maʻi na mafua ai le atinaʻeina o pancreatitis e saʻo, e mafai ona taofi le faamai, a leai o iai se lamatiaga o le atinaʻeina i totonu o le pepa moni.

Taumafa mo tamaiti

Meaʻai talafeagai - puipuiga o zapulivaniya

Afai e tupu mai ni faailoilo lapopoa o pancreatitis, o le tamaititi e vave ona falemai ile falemaʻi.

O se tulaga taua mo le ausiaina o taunuuga lelei i le toe faʻaleleia o le faagasologa o le tausia lea o se taumafataga faapitoa, o lona uiga o le faʻaaogaina atoatoa o taumafa i le aso muamua o maʻi.

O taumafa taumafa e faʻatino e ala i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o togafitiga talafeagai. A faʻamaʻo le vomiting i le aso lona lua mai le amataga o le osofaiga, e fautuaina le faʻaaogaina o ni tootoo laiti, e le sili atu ma le 1-2 sipi i le taimi o le kuka, faʻapea foi ma le vai omea mama e aunoa ma le kesi, o le vaivai o le rosehip infusion.

O le aofaiga atoa o le suavai na faia i le ituaiga o vevela, e le manaomia le sili atu i le 300 ml. I le aso lona tolu, o ipu nei e faatagaina e ulufale atu i le lisi o meaʻai a se tamaititi maʻi:

  • falaoamata faia i le susu ma le vai i tutusa pale,
  • uila gao,
  • palu pateta i foliga o le vai,
  • ufiufi fualaau faisua e pei o le falelola, zucini,
  • seasea tuai
  • sina fualaau suamalie matagogo.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le soifua manuia o le tamaititi, e mafai ona faʻaopopo atu i le 'ai o meaai e aunoa ma le falaoa o aano o manu i luga o se fuamoa o fualaau aina, o se faaputuga o le aano o meaʻai vela.

A maeʻa le vaiaso, e faʻatagaina e faʻaaoga:

  1. gaʻo fou e leai se gaʻo ma le sisi,
  2. fualaau faisua
  3. iʻa
  4. palu suamalie suamalie.

O meaai faʻatagaina e le tatau ona aofia ai le masima, suka ma e mafanafana. I le gasologa o le masina, e mafai ona faasolosolo malie le faʻalauteleina o meaai a tamaiti, e ui lava o le kuka e manaʻomia pea le faʻaaogaina o kuka, suʻe, ma le tao tao. I le taimi lava e tasi, o meaʻai ma ipu e fautuaina mo le taliaina:

  • sisi
  • iʻa
  • oloa fou susu,
  • totoʻa manu
  • paka
  • kusi falaoa,
  • fuamoa ua susu
  • kāloti
  • pudding
  • pasta
  • broccoli
  • falaoa paʻepaʻe ananafi
  • beets
  • vai vaivai.

I totonu o se falaoamata sauniuni po o se pasta, e mafai ona e tuʻuina se fasi pata, ma faʻaopopo le kulimi kulimi i se aofaiga e le sili atu i le 1 tbsp i palu pateta. punetini, poʻo le suāuʻu manogi mo le tusa o le 1 itula. O suāuʻu sui e fautuaina mo compotes ma kereli.

O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma mea e le mafai ona faʻamatalaina e le vitio:

Mea taumafa taumafa o le tamaititi i le vaitau o le faamai o le maʻi

A oʻo i le aʻafiaga o le faʻaleleia o le ola maloloina o le pepe, e mafai ona faʻateleina le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o meaʻai. Ae tatau i tagata matutua ona mataʻituina le tali a le tino i le faʻasalaga o oloa na faʻapipiʻiina, ma, i sina mea itiiti o aʻafiaga o mea faʻalavelave, aveese mai ia meaʻai a tamaiti.

  • Laʻu suamalie fou
  • suka, honey
  • strawberries
  • pineapple
  • tauleʻaleʻa talavou
  • greens
  • vine
  • Tomato
  • paʻu paepae
  • eggplant
  • tamai lanu lanumeamata
  • kukama
  • siamu,
  • apricots
  • suamalie suamalie suamalie,
  • marshmallows, Turki teuteu, pasila, marmalade,
  • pele faapelepele
  • meloni
  • fugalaau
  • pulu
  • lanu uliuli.

O le faʻaaogaina o nei oloa e faʻatinoina i le faʻatulagaina ae leʻo aso uma. E tatau ona faʻaaogā se vaega ole taumafa i vaitau o le 3 i le 4 itula i le va o 'aiga.

I le i ai o le pancreatitis i se tamaititi, e le faatagaina le umi o taimi e matelaina ai.

Faʻaaogaina o meatotino o paʻu

O le laumei o se fua matagofie ma mea aoga. O loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale e aoga mo le tino. O mea aoga o plums e iloa e le toatele, ae le o tagata uma e iloa le auala e matua talisapaiaina ai. E le gata i lea, o le laumei e matua manaia lava. I le faʻataʻitaʻiga tasi i le taimi e tasi, o le a le mafai ona e lafoaʻia le masani o le toe fiafia i ai.

Toto

O le mamanu e matua aveesea uma toxins mai le tino, faʻasaʻo le paleni masima-masima. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua vaivai ai le metabolism, e tele lava ina lemu. E masani lava, ina ia mafai ona foia le faafitauli, ua faamalosia tagata e ave vailaau faapitoa. O le Plum o se mea sili ona lelei faalenatura lea e faʻamalolo ai le tino mai totonu, puipuia ai ituaiga uma o le faʻamaʻiina o mea leaga.

Pe a faʻatagaina le alavai

Pe leai pe leai foi se alavai i le pancreatitis o se mea e leai se sao. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tulaga pe a faʻatagaina lenei oloa ma e mafai foʻi ona manatu e manaʻomia mo se tagata. E taua le gauai atu i tulaga faʻapitoa e faʻatagaina ai le taumafa mo le taumafa. I se tasi auala poʻo le isi, e leai se mea e tatau ona alu ese ai le tino e aunoa ma ni vitamini faapitoa ma faʻaaogaina le masani masani.

Umi ma paʻu

Aʻo foliga mai o se paʻu foliga e matua ma vaivai i foliga, o le fesili pe mafai ona 'aina e le tatau ona oʻo mai i lou mafaufau. O le mea sili e mafai ona e faia o le fiafia i lona tofo lelei ma lona manaia matagofie. O fuamoa mumu ma le paʻu e le mafai ona afaina ai oe, ae o le a aoga ai le tino atoa. Aua e te faʻatapulaaina oe lava i mea uma ma taumafai e aloese mai meaai lelei uma. A le o lea, o le manao ia ola, ia aʻoaʻoina se mea fou, manaia, e faia ai mea ofoofogia mataʻina e ono maeʻa atoa. E mafai e le Plum ona faʻamalosia oe, sui oe i keke suamalie ma sukalati, lea e tatau ona lafoaia ile pancreatitis i soo se tulaga.

Ina ua maeʻa le taumafataga o le aoauli

E mafai 'ona' ou 'ai le pulu i le pancreatitis? E i ai se isi tulaga taua tele. O le manava e le tatau ona gaogao. A maeʻa, e mafai ona e gafatia lenei fua matagofie e avea o se mea suamalie suamalie. O le a e vaʻaia, o le a tulaʻi mai lou loto, o le a foliga mai o le a foliga mai o le a faia se mea, talanoa ma tagata, feiloai ma uo.

E tatau ona maitauina e sili atu le 'ai o le pulu e aunoa ma se pulu, o lea o le a sili atu ona gauai i se tino vaivai. A leai, afaina, afaina ma isi faafitauli ma le gastrointestinal tract e mafai ona tupu. Ae o le tele, e taua le matauina o le fua. Aua le faʻasalalau ma faʻaleagaina. Aua le aveʻesea e pei o se tamaititi ua leva ona faʻatali i ai! Ona o faafitauli faʻalauiloaina o le soifua maloloina, e matua le taliaina ai se amio leaga. E lava le 'ai lua pe tolu mea i le aso, ae leai se isi mea.

E i ai ni faʻailoga?

E pei lava o isi oloa, e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga i tagata o loʻo i ai faʻafitauli o le soifua maloloina. O le pancreatitis o se mea e sili atu ona ogaoga, o le mea lea e le mafai ai ona iloa suiga vaaia i le tulaga faaletino o le tagata. E le mafai ona le amanaiaina, e tatau ona amata togafitiga ile taimi ma tausisi i se taumafa lelei. A leai, e mafai ona e maua ni numera o faʻafitauli.

E taua le manatuaina o le pulu e faʻasaina i le faʻamalosia o le faʻamaʻi. A oʻo mai le pancreatitis i se gaioiga laititi, o le pancreas e matua ita lava. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali sina meaʻai i le tele o mea taumafa. O iinei, e mafai ona sili atu le leaga o le faʻaaogaina o fualaʻau i le lelei. O le mea moni e faapea o lenei fua e masani ona mafua ai le gaosia o le fermentation i totonu o le manava, e fesoasoani i le tupu mai o poloka.

O le mea lea, afai o loʻo e mafaufau pe ono mafai ona aofia ai pulu i au mea taumafa ma le pancreatitis, mamafa uma tulaga. E tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa lou tulaga i totonu, iloilo lelei lau tulaga o le soifua maloloina ma ia faia loa se faaiuga mulimuli.

Faʻavae ma faʻamanuiaga ole fetus

O le Plum o se fualaau maloloina e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. E fautuaina e 'ai i le faaiuga o le taumafanafana, pe a matua ma avea ma se soifua maloloina ma lelei.

O le fualaau aina e aofia ai mea nei e tatau mo le tino o le tagata:

  • fuamoa mo le musika ma le nerve function,
  • calcium mo ponaivi
  • paluka mo le fatu,
  • ascorbic acid, faaleleia le puipuiga.

Ona o lona tuufaatasiga, o le oloa ua i ai se aoga aoga i le tino.

  1. Fufulu faʻamamafana. O le fetus o loʻo i ai le tele o fiber, lea e faʻaaogaina ai le tautua afi. Ona o lenei mea, o ona anotusi ua faʻaalia i se taimi talafeagai. E sili ona aoga mo tagata o loʻo mafatia mai le faʻamalosi, paʻu.
  2. Gaioiga faʻamalosi. 3-4 fuamoa e aina i le aso e faʻamaonia ai le paleni vai masima o le tino, puipuia ai le faʻavalea o le vai ma le faʻatulagaina o le edema.
  3. Faʻaleagaina o le tino. Ona o le anotusi o vitamini, ua faʻaleleia ai le metabolism o le cholesterol, ma puipuia ai mai le nofo i luga o le puipui vascular. Rutin e faamalosia ai capillaries, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o paʻu toto.

E mafai ona 'ai fuamini fou i le pancreatitis, o fomaʻi e foliga mai e le mautonu. O lenei fualaau aina e aofia ai le tele o suka, lea e ono aʻafia ai le tulaga o le pancreas.

Ae ui i lea, o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le aʻafiaga i le faʻaogaina o otaota e faʻaaogaina ai le alavai talafeagai mo le faʻaaogaina e tusa lava pe iai le pancreatitis pancreatic. O le mea autu - e tatau ona e 'ai lelei lenei fua.

Pancreatitis

Suʻega a le fomai - mo le faʻamaʻi o pancreatitis

Ona o le mea moni o le pancreatitis reactive o se ituaiga faapitoa o faamai, ua mafua ona o le tali atu o le pancreas i le mumū i isi totoga o le tino o le tagata.

E aʻafia ai le toʻatele o tamaiti ona o lona faʻapitoa faapitoa. O tagata solitulafono o le tulai mai o lenei ituaiga o le faamaʻi o le faaaogaina lea o taumafa gaʻo mamafa.

O le atinaʻeina o togafitiga faʻatasi ma le faʻamaoniga o nisi o faʻailoga le lelei. E aofia ai:

  • faafuasei tiga ogaoga i le manava e latalata i le pute,
  • o le faateleina o le vevela o le tino i subfebrile tapulaa, o nisi taimi e oʻo atu ai i le 38 C thermometer mark,
  • malulu maʻi
  • vili
  • afu malogo
  • leai se manaʻo
  • taʻavale
  • faʻanoanoa
  • afaina
  • lagona le le mautonu.

E leai se tulaga e tatau ona e le amanaiaina le i ai o le faʻalavelaveina o faʻamaoniga i se tamaititi poʻo le uiga o mea uma e faʻalautele ai le faʻalelei o pepe. O le inflammation e mafai ona faia se foliga masani o le kosi ma mafua ai le tele o faafitauli ogaoga, faapea foi ma aafiaga leaga o le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka, pancreatic necrosis, ma le toto i totonu.

O tamaiti pancreatitis e manaʻomia se auala ogaoga i togafitiga

O le faʻatinoga o togafitiga faʻataʻitaʻi e uiga i tamaiti ma faʻaaliga o le mumū tele o le pancreas, poʻo se faʻasalaga o le taimi masani, o loʻo faʻatinoina i tulaga tumau o se fomaʻi.

I lenei tulaga, muamua lava, o le moega mālōlōga e momoe ai ua faʻatuina. E lua togafitiga togafitiga e faʻaaoga, e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi:

Le uiga o se togafitiga o le togafitiga o le faʻataunuʻuina lea o tulaga nei:

  • faʻamautinoa le toʻa toʻafilemu ile tino maʻi,
  • faasaoina o le vaega o meaʻai mai mea mai masini ma kemisi,
  • sailia ma faʻaitiitia faʻamaumauga o le faʻamaʻi,
  • aveeseina o faʻamaʻi tiga.

I le taimi o togafitiga, o le malologa o meaai ua faʻamaonia mo se vaitau e 1 i le 3 aso, e fuafua i le soifua manuia o le pepe maʻi.

A o faagasolo lenei vaitaimi, e masani ona faʻaaogaina sina sipuni o vai inu vai manaia alkaline mafanafana, ma faʻasaʻo ai le gas mai lea taimi. O le mea taatele o:
Borjomi, Nagutskaya, Essentuki.

E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma le fesoasoani a antispasmodic ma analgesic fualaau e faʻaaogaina:

I mataupu o le malosi tele i le gasegase, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa vailaʻau e pei o Promedol, Omnopon, Tramadol.

A aunoa ma le toilalo ma le faʻaaogaina o le paʻu oona, o mea nei e faʻaaogaina:

  1. vaifofo suamalie
  2. glucose
  3. plasma toto
  4. tali a le sui
  5. Trisol
  6. puipuiga block block (Aprocal, Contrik, Trasilol, Feagaiga, Gordoks).

O nei vailaʻau ua saunia e avea o se punaoa malosi mo se tamaititi maʻi, faapea foi ma le faamamaina o le inu o le tino.

I le tulaga o le tausiga faamatua, o fualaau nei ua faatonuina:

  • Octreotide, Proxyium - fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le faʻavaeina o enzymes pancreatic.
  • Pentoxifylline, Vasonite, Peresetina - faatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga, e faʻaleleia le lelei o le microcirculation ma le toto.
  • Antibiotics - galue e avea o se sui antibacterial i le mea e tutupu i purulent events.

O le auala o le faʻaaogāina o taotoga e faʻaaogaina i nisi tulaga. Faatasi ai ma:

  1. le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻafitauli,
  2. faʻasolosolo faʻamaʻi
  3. leai se aoga o togafitiga togafitiga faasao.

O le taotoga mo le pancreatitis i tamaiti e aofia ai le faia o nisi o taga:

  • foliga tutusa o le okeni ua aafia,
  • necrectomy (faʻamamaina o le ua maliu o le pancreas),
  • suparation alavai.

E tatau i tagata matutua ona manatua e mafai ona aloese mai le atinaʻeina o pancreatitis i tamaiti laiti poʻo le faʻavavevaveina o se maʻi o loʻo i ai nei, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona latou faia taumafaiga uma ina ia maua ai se tulaga lelei.

Muamua lava, e iai le popolega i le tausisia o meaʻai na faʻatutuina e tagata tomai faapitoa ma le faʻatinoina o faʻamaʻi uma.

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, faʻaalia e pei o le mumu o le pancreas.

Ina ia puipuia oe lava mai aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona e iloa le mea e le tatau ona e 'ai ma pancreatitis, ma o a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e aloese ai mai faʻataunuʻu matautia.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • o le i ai o parasite,
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le matauina o tulafono talafeagai i le taumafataga, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o le faasologa sese o le ola, faʻapupulaina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, e mafai ai ona faateleina le lamatiaga o le maʻisuka ma le soliga matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. faʻaaoga se paʻu vevela malulu i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le afaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai se lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona i ai i totonu o le meaai mea taumafa meaʻai maloloina, aemaise lava pe afai e kukaina e ala i le faʻaaogaina o le fafie.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le galue masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea lelei, e mafai ona faʻaaoga:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o faigata o le pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

I le vevela tele o le pancreas

O le mumcreatitis o se faailoga lea mo se taumafa malosi, aemaise i aso muamua e tolu. Soo se fualaau faisua, fualaau aina ma vine, o meainu mai ia mea e faasaina. O nei oloa e afaina ai totoga ola. O se tagata o loʻo i ai le mumū tele e na o mucous lava o loʻo 'ai, masusu susu. E le mafai ona e inu ma 'ai ni susu, meaʻai gaʻo, meaai kuka. Ma o oloa gaosi susu foi e le aofia ai i le meaai.

E faʻasaina pulu i totonu o le pancreatitis. O fualaau aina e aofia ai mea faʻamalosi - malic, citric, ma oxalic. Latou te faʻafefeina le galalaina, faia le galuega o le pancreas. E ui lava e afaina, o le gaosiga o gaosiga o le sua oona e sili atu ona leaga le manuia o se tagata.

E le faʻaogaina le Plum ma le pancreatitis ma le cholecystitis ae ona e faʻaolaina ai le peristalsis, faʻamalosi i totonu o le manava. I maʻi ma pancreatitis, e faʻaleleia ai le tiga o le tiga.

Ma le faʻamagaloina ma le taimi masani o le pancreatitis

I le sefulu aso talu ona faʻaitiitia le mumu o le pancreas, e mafai ona faʻamaunu pauna. E faia malie lenei mea - i le taimi muamua e tasi le fualaau aina, peʻa ese mai le paʻu, e faʻaofiina i totonu o le meaai. O vaiaso taʻitasi, e mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o poma i se tasi vaega.

O palapopo fou ma pancreatitis e mafai ona 'aina e pei o se meaʻai - o lona uiga, pe a maeʻa ona' aina atoatoa e se tagata. E sili atu le soifua maloloina nai lo fualaau aina mo le pancreatitis e masani ai e faʻaaoga ai le plum compote poʻo le siama.

Na o fua matutua e talia. O fualaau e leai ni fua e maua ai le saofaʻi i le faʻateleina o le vevela ma le nutimomoia. O le taumafaina o le sili atu ma le fa fua i le aso e le fautuaina.

E sili atu le sao e taʻu atu pe mafai ona 'ai le palamu i le pancreatitis, e tatau i se gastroenterologist. Ina ia faia se filifiliga, na te iloiloina le tulaga o le tagata maʻi, o taunuuga o suʻega.

Meaʻai Meaʻai

O tulafono faʻaaoga e aloese ai le toe faʻafouina o pancreatitis:

  • na o fualaau aina e aunoa ma le pala,
  • faʻatau
  • e le sili atu i le fa ni fasipepa i le aso,
  • pe a uma ona 'ai
  • i le taimi o le faʻamagaloina, i le noatia ma le fai fuafua i le faʻaleagaina masani

Mo le pancreatiti, ia 'ai ni pulu i le tao tao poʻo le kuka. O fua nei o fualaau pulu mo se tagata o loʻo i ai le mumū o le pancreatic inflammation.

  1. Pulu paipa Saunia le paluga oe lava poʻo le faʻatau i le faleoloa. Ave palaka, fufulu mama, tipi i le afa ma aveese fatu. Lafoaʻi le paluga i totonu o se ipu tunu, tuʻu le fua ile luga. Fafasi i le kirimoni. Pipi mo le 50 minute.
  2. Plum conf conf. O loʻo tumau ai meaʻai uma, fufuluina le 2 kilokalama o fualaʻau, peli, tipi i totonu o nofoaga. Fafasi i le kilokalama o le suka, tuʻu i luga seia faʻamalo le sua. Tuu i totonu o se pani, faʻaopopo se ipu vai. Simmer mo le 60 minute. Faʻalelei sinamu ma solo i totonu o se sieve.
  3. O mea manogi o se taumafataga taeao lelei. E tasi le faʻi, o le apu ma le tolu pauna ua vaeluaina i totonu o pusa, faʻataʻapeʻaina ma se pulu. Faʻaopopo se ipu malamalama o le yogurt masani ma faʻafefiloi.
  4. Plum compote. 300 g o fua ua fufulu, fetogi. Oti i fasi pepa, sasaa se lita o le vai. Aumai i se vevela, faaopoopo le suka i le tofo, kuka isi 10 minute.

O le laumei o se fualaau aina ma se maualuga o meaʻai. Ae ui i lea, e mafai e tagata ma pancreatitis ona faʻaaogaina ma le faaeteete, e iai foi se aafiaga faʻaleagaina i luga o le pancreas. Fualaau aina aoga i totonu o le kuka poo le tao tao.

Le uiga o le maʻi

O maʻi pancreatitis o se maʻi ogaoga tele. O le i ai i se tulaga le mautonu, pe a oti ia sela o le pancreas ma ua le toe mafai ona ausia o latou faamoemoega tuusaʻo, o le maʻi o le tagata maʻi e faʻafuaseʻi ona mamafa. O le faigata foi o loʻo i ai i le mea moni e matua faigata lava ona faia le taotoga o le pancreatic. Afai o le faʻaogaina o le faʻaogaina o sela o le gland e leʻi taofia i se taimi talafeagai, a maeʻa sina taimi, ua le mafai ona taofia.

I le iloaina o latou tulaga ogaoga maualuga, o maʻi e maua i le pancreatitis e manaʻomia e mulimuli i se taumafataga ma iloa po oa oloa e mafai ona faʻaaoga i meaai ma e le mafai. E tatau i tagata maʻi ona nofouta o mea faasaina e mafua ai le ita i le paʻu, ma o lea ua mafua ai ona galue malosi e tuuina atu le tele o enzymes e paʻu ai meaai.

Mo laasaga taʻitasi o le pancreatitis chronic, o loʻo i ai se meaʻai faapitoa.Faatasi ai ma le faʻamalosia, e tatau ona i ai se meaai seia oʻo ina faʻafilemuina le vevela. O le matelaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O tagata maʻi na faʻaalia le le fiafia o faʻaaliga o le tino pancreatite o loʻo faʻaleagaina e le fesili: o le a le mea e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se meaʻai faʻaleagaina ina ia le toe mafatia i osofaiga o tiga ma faigata tiga? O le a se mea e mafai ona fesoasoani i le pancreatitis?

E mafai ona ou faʻaogaina plums mo pancreatitis?

E tusa lava pe iai ni faʻafitauli laiti o le tino pancreatitis, e le mafai ona ave pauna ona o loʻo i ai se maualuga o meaola eseese.

O faʻamalosi e faʻamalosia ai le faʻamalosia o le muamua gastric ona pancreatic enzymes, lea e fesoasoani i le oti o le tino o pancreatic cell, faateleina le totoina o le pancreas. O le maualuga o le acid o loʻo i totonu o le paʻu paʻu.

O loʻo i ai le tele o fiber i totonu o le pulu, lea e faʻaolaina ai le fafagaina o meaʻai ma le intestinal microflora fermentation. O le mea lea, o le faʻaaogaina o pamu i meaai e matautia. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o faʻavalava vavalalata o loʻo iai

O pamu ma pancreatitis e le o taimi uma e afaina ai, e faʻalagolago lava i le soifua maloloina o le pancreas. Afai na te faʻaalia uiga o le le faʻavauvau, ona tatau lea ona ia ofoina atu ana meaʻai pele ma ipu e fiafia i le pancreas. O le le amanaiaina o tulafono faakomepiuta, e mafai ona e aumaia le pancreas i se tulaga faigata o le taimi masani poʻo le fausia o se tino pancreatiti. E le mafai ona aumai lou tino i se tulaga faapena. O le pancreas e taua tele i totonu o la tatou tino: e maua mai ai le inisalini, vai malosi ma se hormone lea e aofia ai le faʻasalalauina o le fatuina o se mea e aafia ai le tulafono faatonutonu o le gaʻo gaʻo i le ate. O lenei vailaau e faʻamaonia ai le metabolism o gaʻo ma puipuia ai le gaʻo gaʻo i le ate. O le pancreas e maua ai le sua suamalie e liu ai gaʻo, proteins ma gaʻo i le duodenum. A o faagasolo le vaitaimi o le toe foʻi mai, o le a le afaina ai le tele o pauna. Ae afai o le fualaau aina e oʻo lava i sina manogi manaia ma o sina mea laitiiti, ona lelei lea ona teena.

Plums ma le pancreatitis

Mai i nei mea, e manino lava o le palacreatitis e masani ai, aemaise lava i le taimi o le vevela, e le mafai ona aofia ai pamu fou i le taumafa a tagata gasegase. Faatasi ai ma sina masalosalo ma le fetaui talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina masini compote mai pulu.

O se tagata gasegase i le pancreatitis e masani ona 'aina fualaau aina pe a maeʻa aso e 10, pe a oʻo mai le osofaʻiga ma faʻafilemu le tiga. I le mea e mafai ai, e taua tele le 'ai i ni ituaiga o meaʻai e le masani ai ma maloloina.

Faʻaopopo le pulu i meaai e aunoa ma le toilalo, aua e maua ai le manuia i le tino. O fua o le Plum e tumu i le tele o vitamini, phosphorus ma le potassium. O aʻafiaga faʻapitoa e iai se aafiaga lelei i le mafaufau ma le musika, faatasi ai ma le calcium e faʻaleleia ai le puipuiga o nifo mai caries, faʻamalosi ai ponaivi, ma faʻaleleia ai le fausia o le ponaivi.

O mea aoga uma o loʻo i totonu o le pulu e vave ona gauai i le tino, faʻamalosia.

O patele e iai na aoga aoga:

  • teena le atinaʻeina o le thrombosis,
  • teena le taofi o le stool ma faʻaleagaina ai mea o loʻo i totonu o le intestinal,
  • faamalosia puipui o toto,
  • maualalo le cholesterol
  • talepe i lalo masima o mamafa mamafa,
  • o se fomaʻi
  • totogi mo le leai o le paluka.

E faʻapefea ona ou faʻaogaina pauna?

Ave ia plums e tatau ona amata i le tasi, o fualaau aina e matua fua, faʻatoʻa. E tatau ona 'aʻai pe a uma se taumafataga. Afai, i totonu o se fale o manu lelei, o le tiga, leisa, le malosi ma le manava e le mulimuli, ona mafai lea ona faateleina le numera o pauna i le aso i le fa.

E le mafai ona e faʻaogaina nisi pauna pe sili atu, aua o nei gaioiga e mafai ona oʻo atu ai i se fouga fou o le faʻavavega o pancreatitis.

O le fautuaina fautuaina o fualaau aina pulu i le aso mo le pancreatitis, ae na o le faamagaloga faifaipea, o le 3-4 fualaau aina. I totonu o le pancreatitis, o le faʻamaina e matua faasaina.

I le vaitau o le paluga, e matua faigata lava ona teena le faaosoosoga. Ae e faigata ona vavalo pe faapefea ona tali atu le pancreas ma pancreatitis i fualaau aina, aemaise lava i poma. Ma ia aloese mai se ituaiga o togafitiga e matua faigata.

O laumei e vaivai, suamalie, lea e afaina ai le pancreas, pe a fua le fua ma e le o ni meaola.

E tatau ona faʻamaʻaina le laumei, pe a uma ona tilotilo le pele, lea e faigata tele, e mafua ai le ita o le manava ma le paʻu. E le gata i lea, o le peel o loʻo i ai se maliega maualuga o le kulimi, lea e amata mai ai le fulafula, fuga ma fuga.

O le mea autu ma le pancreatitis e le tatau ona faʻamaeʻaina ma le tele o plums ma o latou uiga lelei: e tatau ona suamalie ma paʻu. E leai se afaina o le maʻi mama e le gata i le maʻi, ae faʻapea foi i se tagata soifua maloloina. Afai e leʻi oʻo le pala, e tatau ona tuu i se nofoaga mafanafana mo ni nai aso. O le fua o le gafatia e fua, e le o luga o se laau, ae o le teuina, i le aluga o taimi o le a maua mai ai uiga talafeagai, fua ma e talafeagai mo le taumafaina.

Plum, pei o isi fua, e fesoasoani i le vave faʻapalaina o meaai.

E mafai ona e ave pagakeke mo meaai ma pancreatitis, tuʻuina atu mea nei:

  • pe afai ua matua le pulu ma o lona tino e mama ma suamalie,
  • 'ave faʻamaʻi vao pe a uma ona' ai,
  • afai e leai se faʻavavega o pancreatitis,
  • e le sili atu nai lo le 3-4 fua
  • e aunoa ma le paʻu.

E le mafai ona e faʻaogaina paʻu ma pancreatitis:

  • faigata ma leai se mea
  • vevela
  • ma le paʻu
  • i luga o se manava leai
  • faatasi ai ma le mumū ma osofaiga,
  • sili atu i le 7 fualaau aina i le aso.

E ui e le tatau ona faʻaogaina le pulu mo le faʻavaveina o pancreatitis, ae le o lona uiga e tatau ona e lafoaia atoa lona faʻaaogaina. O le teena o fualaau aina ma fualaʻau o le a aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina. O le mea lea, e tatau ona e 'ai mea uma, ae i totonu o mafuaaga, e faʻalagolago i ai lou soifua maloloina.

E taua foi le manatua o se tasi e mafatia i le pancreatitis e tatau ona mulimuli i se meaai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga