Dapril 20 mg: faatonuga mo le faʻaaogaina

O loo maua Dapril i ni pepa (10 fasipepa i totonu o pusa tioata, i totonu o se atigipusa pepa: 5 mg ma le 10 mg i le - 3 pusa, 20 mg ia - 2 pusa).

1 papalama e aofia ai:

  • mea galue malosi: lisinopril - 5 mg, 10 mg poʻo le 20 mg,
  • vaega o ausilali: calcium hydrogen phosphate, mannitol, uʻamea uʻamea (E172), magnesium stearate, sikelinized starch, maʻau.

Contraindications

  • se talafaasolopito o le angioedema,
  • muamua faamuamua,
  • ogaoga faaletonu,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi ma le alualu i luma o le azotemia,
  • azotemia
  • tulaga i le maea ai o le fatuina o fatugaʻo,
  • hypermalemia
  • afaina o le vailaau oona ma isi faʻalavelave faʻaleagaga o le hemodynamic,
  • tausaga o tamaiti
  • II ma le III faʻamatalaga o le taimi o le maʻitaga,
  • susu
  • hypersensitivity i le inisiua ACE ma vailaʻau faʻasaina.

Tosiga ma le pulega

O fualaau e ave faʻaalia.

Ua faatonuina e le fomaʻi le fualaau o le fualaau faasaina taʻitasi e faavae i luga o faʻamatalaga o falemaʻi ma e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi le faʻataunuʻuina o le aoga.

  • ogaoga maualuga: muamua fua - 10 mg 1 taimi i le aso. I le isi itu, o le fualaau e filifilia taitoatasi, i le amanaia o le maualuga o le toto maualuga (BP) o le maʻi, o le togafitiga masani o le 20 mg i le aso, i le le lava o le malosi o le togafitiga pe a uma le 7 aso o togafitiga, e mafai ona faateleina i le 40 mg. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg,
  • o le le tumau o le fatu: o le muamua o le tui e 2.5 mg i le aso, ole fua ole tausiga ole 5-20 mg i le aso.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le aso malolo i aso taʻitasi e faʻamautuina i le amanaʻiaina o le kiliaina creatinine (CC):

  • QC sili atu i le 30 ml / min: 10 mg,
  • KK 10-30 ml / min: 5 mg,
  • CC ifo i le 10 ml / min: 2.5 mg.

Faʻaiʻuga

  • mai le cardiovascular system: e seasea lava - tachycardia, faʻasalaga masani,
  • mai le faʻaogaina o le tino: lagona o le vaivai, maʻi tigaina, vevela, o nisi taimi - le fenumiai, le mautonu o lagona,
  • mai le faiga o le hemopoietis: agranulocytosis, neutropenia, maualuga hemoglobin maualuga, o le faaitiitia o le numera o le toto toto mumu,
  • mai le faʻaogaina o le tino: leu, e seasea ona - mago le gutu, tiga o le manava, manava manaia, o nisi taimi - faʻatupulaia le gaioiga o enzymes o le ate, maualuga o le bilirubin i le toto,
  • afaina o le tino: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, o nisi taimi - Quincke's edema,
  • mai le manava o le tino: maʻi vaivai,
  • isi: o nisi taimi - hyperkalemia, faʻaaogaina o le tino.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o le iniseti ACE e mafai ona mafua ai le itu i le tino o le mago, lea e mou atu pe a uma le faʻamavaeina o fualaau. E tatau ona amanaia lenei mea i le eseesega o siama o le tale i se maʻi na ave ai Dapril.

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le faʻaitiitia o le tino o le tino na mafua ona o le manava pe faʻaleagaina, o le faʻaoga tutusa o togafitiga, o le faʻaitiitia o le masima, poʻo le faʻamalosi. O le mea lea, e fautuaina e amata togafitiga i lalo o le vaavaaiga mataʻutia a se fomaʻi ma faʻamalosia le faʻateleina o le fualaau o fualaau faasaina.

Pe a faʻapipiʻi le faʻaogaina o membranes ma le maualuga, e iai le maualuga o le faʻafitauli o anaphylactic. O le mea lea, mo le faʻamalosi, e tatau ona faʻaaoga na o ni membranes o se isi ituaiga poʻo le suia o le vailaʻau faʻatasi ma se isi sui sooupu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa a Dapril:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi-faʻamalolo (viamteren, spironolactone, amiloride), mea e aʻafia ai le paluka o loʻo iai mea masima masima - faateleina le aʻafiaga o le hyperkalemia, aemaise lava i le le atoatoa o le galuega,
  • togafitiga, vailaʻau faʻasaina - mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs - faaitiitia le malosi o le fualaau oona,
  • tapenaga o le lithium - faʻagesegese le fua o la latou manava mai le tino,
  • ethanol - faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faasaina.

O analogues a Dapril o: papa - Diroton, Lisinopril, Lisinopril-Teva, Lisinoton.

Faʻataʻitaʻiga

O Dapril o se fualaau faasaina mai le vaega o le iniseti o le enzyme angiotensin-inhibiting (ACE) ma se aafiaga faaumiumi. O le mea galue malosi lisinopril o le metabolite o le enalapril (enalaprilat). Lisinopril, inhibiting ACE, e taofiofi ai le fausiaina o angiotensin II mai angiotensin I. O se taunuuga, o le vasoconstrictor aafiaga o le angiotensin II ua soloia. o le faʻaaogaina o le angiotensin III, o loʻo i ai se aafiaga lelei, o le faʻaitiitia, o le faʻamavaeina o norepinephrine mai le vailaʻau vailaʻau o le faʻalavelave faʻafefe popolega o loʻo faʻaitiitia, o le faʻamalositino o le aldosterone i totonu o le sonone o le vailaʻau faʻaleagaina ma le hypokalemia e mafua mai ai ma le faatumauina o le sodium ma le vai ua faʻaititia. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻaputuina o le bradykinin ma le prostaglandins e mafua ai le vasodilation. O nei mea uma e mafua ai le faʻaitiitia o le toto, faʻaosooso lemu ma sili atu lemu nai lo le tofia o le captopril poto. O le mea lea, o le faateleina o le fua o le fatu e le tupu. Ole Lisinopril e faʻaitiitia ai faʻafitauli lautele ole tino (OPSS) ma le afterload, lea e oʻo atu ai i le faateleina o gaioiga fatu, gaioiga fatu, ma le tafe toto. E le gata i lea, o le gasegase o le gasegase, faateleina, avega i le taumatau saʻo, elemene pulmonary ma veins ua faaitiitia, o lona uiga. i le pulmonary circulation, o le faʻamaʻi mulimuli-diastolic i le agavale tauagavale ua faaitiitia, o le diuresis o le a faateleina. O le mamafa o le faamamaina i capillaries lapopoa, ua faʻaitiitia le proteinuria ma ua faʻagesegese ona faʻaitiitia le atinaʻe o le glomerulosclerosis. O le aʻafiaga e tupu ile 2 itula talu ona ave le vailaʻau. O le maualuga pito i luga e tupu pe a uma le 4-6 itula ma e le itiiti ifo ma le 24 itula.

Tosiga ma le pulega

I le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o le fua muamua o le 5 mg 1 le taimi i le aso. Vaʻaia togafitiga e oʻo i le 20 mg i aso taʻitasi. Faatasi ai ma togafitiga faalevaiaso, o le fualaau lelei e faateleina i le 20-40 mg i le aso. O le filifiliga filifiliga e faʻatino taʻitoʻatasi e faalagolago i faʻamaʻi toto. Ole maualuga ile dose e 80 mg i le aso.

I le faaletonu tumau o le fatu, o le fua muamua o le 2.5 mg i le aso. Ole fua masani ole tausiga ole 5 i le 20 mg i le aso.

I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, o le fualaau ua faatulaga e faalagolago i le kiliaina creatinine (QC). I le CC e sili atu nai lo le 30 ml / minute, o le fua fautuaina ole 10 mg / aso. I le CC mai le 30 i le 10 ml / min, o le fualaau e 5 mg i le aso. I le CC e itiiti ifo ile 10 ml / min 2.5 mg.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Na faaaoga Dapril e togafitia:

  • ogaoga faʻasolosolo (e aofia ai le renovascular) - e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaau faʻasaina poʻo le faʻaogaina o le monotherapy,
  • o le le tumau o le fatu (mo le togafitia o tagata gasegase e faia togafitiga ma / poo numera sauniuniga e avea o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga).

Faʻasalaga, faʻavae

O loo maua Dapril i le ituaiga o pepa lanu piniki lanu piniki. O loʻo faʻatagaina mea laiti ma le faʻamaonia. O laulau e tuʻuina i pusa tioata, ona fai ai lea i totonu o teutusi pepa.

O laulau taʻitasi e aofia ai le lisinopril (gaioiga galue malosi), faʻapea foʻi ma vailaʻau oona - mannitol, E172, calcium hydrogen phosphate, sikelinitini maso, maso, magnesium stearate.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le Dapril ma mea faʻamalolo, potassium salts, vailaʻau faʻamalolo ma le vailaʻau (amiloride, triamteren, spironolactone) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hyperkalemia (aemaise lava i tagata gasegase), ma NSAID, e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le lisinopril, faʻatasi ai ma antidepressants ma saliptics ogaoga tuga, ma sauniuniga lithium - tolopo le aveeseina o le lithium mai le tino.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e faʻaleleia ai le malosi o le malosi o le vaega galue.

I le taimi o le maitaga

O le kamupanī e taulai atu i le le mafai ona faʻaaoga le lisinopril i le taimi o le gaioiga. O le taimi lava e faʻamaonia ai le maitaga, e tatau ona taofi vave le vailaʻau.

E taua le manatuaina o togafitiga ma le ACE inhibitors i le 3 ma le 2 i le tolu (3) ma le lua (trimesters) e i ai se aafiaga leaga i le fetus (o aʻafiaga e ono aofia ai le hyperkalemia, maliu faʻapitoa, o le faʻaitiitia o le mamafa o le toto, masipolo hypoplasia, le toe faʻavaivaia).

I le taimi lava e tasi, e leai se faʻamaoniga o se aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina i luga o le tamaititi i le uluaʻi masina muamua.

Afai o le pepe faatoa fananau mai poo le pepe e faʻaalia i le inisiua ACE i le manava, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa lona tulaga. E manaʻomia lenei mea mo le taimi e iloagofie ai le hyperlinks, oliguria, o se faʻaitiitia iloga o le toto.

E manino le iloa e mafai e le lisinopril ona ulu i le placenta, ae e leai lava se faʻamatalaga e uiga i lona ulu i le susu o susu.

I le avea ai o se lapataiga, ua fautuaina e lafoai le susu mo le taimi atoa o togafitiga ma Dapril.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le kamupanī o Dapril e faʻamaonia tagata faʻatau i le manaʻoga e filifili se nofoaga matutu, pogisa e teu ai le fualaau.

I lenei tulaga, o le ea vevela i le potu e le tatau ona sili atu i le 25 tikeri. Sei vagana ua ausia tulaga ua taua i luga, e mafai ona teuina le oloa mo le ola atoa o le 4 tausaga.

I le averesi, tasi pusa o tau a Dapril i le tagatanuu o le Rusia 150 rubles.

Tagata maʻi maua i Ukraine, e mafai ona faʻatau se afifi o fualaau faasaina i le averesi mo le 40 hryvnia.

E pei o le Diroton, Diropress, Iramed, Zoniksem, Lizigamma, Lizakard, Lisinopril, Lisinoton, Lisinopril dihydrate, Lisinopril granula, Rileys-Sanovel, Lizoril, Liziprex, Lizonlir, Lilonopril, Lilonopril, Lilonopri, Lilonopri,

I se tulaga aoao, o iloiloga o tagata Initaneti e uiga i le fualaau faasaina o Dapril e lelei.

O tagata maʻi ma fomai e tali lelei i le fualaau faasaina, taulai atu i lona aoga ma le saoasaoa o gaioiga.

E taulaʻi tagata faigaluega i le soifua maloloina i mea nei: e ui lava i le tele o aʻafiaga o loʻo faʻaalia i faatonuga, e matua le lava lava (o le taimi e faʻaalia ai faʻaaliga taʻitasi e le manaʻomia, o loʻo iai i le va o le 0.01 i le 1%).

E mafai ona e faitauina iloiloga o tagata gasegase moni e uiga i le fualaau faasaina i le faaiuga o le tusiga.

O le mea lea, ua avea ai Dapril ma tulaga lelei o fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina e manaomia, ona o lona maua, tau maualalo.

Ina ia faʻatau togafitiga i se fale talavai, e tatau ona e tuʻuina atu se fomaʻi.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, ma le maualuga o le toto maualuga - 5 mg i le aso. I le leai o se aʻafiaga, e faʻateleina le fua ile 2-3 aso i le 5 mg i le fuaselase o le 20-40 mg / aso (o le faʻateleina o le dose i luga atu o le 20 mg / aso masani e le mafua ai ona faʻaititia le toto). Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg.

Faatasi ai ma le HF - amata i le 2.5 mg tasi, sosoo ai ma le maualuga o le maualuga o le 2.5 mg pe a uma le 3-5 aso.

I le au matutua, e masani lava ona matauina se aafiaga o le umi o le umi o faaumiumi, lea e fesootai ma se faaitiitia i le fua faatatau o le excretion (sisinopril) (ua fautuaina e amata togafitiga i le 2.5 mg / aso).

I le faaletonu faifai pea, o le cumulation e tupu mai i le faaitiitia o le faamamaina o le itiiti ifo i le 50 ml / min (e tatau ona faaitiitia le togi ile 2 taimi, ma le CC e itiiti ifo i le 10 ml / min, e tatau ona faaitiitia le fua ole 75%).

Faʻasolosolo pea le maualuga o le toto maualuga, o le togafitiga mo le uumi taimi e faailoa i le 10-15 mg / aso, ma le fatu fatu - i le 7.5-10 mg / aso.

Pharmacodynamics

Dapril poloka le fausia o le hormone oligopeptide, lea ei ai sona aafiaga vasoconstrictor. E i ai foi le faʻaitiitia o le maualuga o le vasa vascular resistance, muamua ma le uta i luga o le fatu, e leai se aoga i le fatu ma le voluma minute o le toto.

E le gata i lea, o le tetee o le vaʻa e faʻaitiitia ma le faʻaleleia toto i totonu o le okeni. I le tele o tulaga, o le faʻaitiitia o le mamafa pe a maeʻa ona tago i le vailaʻau e lauiloa pe a uma le 1-2 itula (maualuga pe a uma le 6-9 itula).

Lagolagosua i le togafitiga o le togafitiga e mataituina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga. E le mafai ona atiaʻe le faʻamaʻiina o le faʻamaʻiina o fualaau.

I le taimi o togafitiga, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le le faʻasalaga i le gaioiga faaletino, aʻo i ai i gasegase maualuga o le toto maualuga o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le atinaʻeina o le tachycardia o le reflex.

, , , ,

Pharmacokinetics

Na ave le malosi o Dapril e tusa ma le 25-50%. Le maualuga o le inu o le fualaau faasaina e le afaina i le taumafaina o meaai.

I le plasma o le toto, o le fualaau faasaina e oo atu i lona maualuga maualuga pe a uma le 6-8 itula.

E leai se faʻamalosia o le vailaau faʻasaina i proteins ma le metabolization, o le fualaau faasaina e le suia e fatugaʻo.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le taimi faʻaumatia o le fualaau faasaina e faʻatupulaia e tusa ai ma le tikeri o le faʻaletonu o galuega.

, , , , , ,

Faaaogaina o le aoauli i le maʻitaga

O le elemene autu autu o Dapril o le lisinopril, lea ei ai le gafatia e ulu atu ai i le pa puipui, o lona uiga o le togafitiga o le vailaau e faʻasaina mo fafine maitaga. O le aveina o Dapril i le taimi o le maitaga e ono aʻafia ai le atinaʻe o le tamaititi. O le tagofia o fualaau i le muamua ma le lona lua o faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le tama, o le tino o le hypoplasia, le toilalo ma isi faʻafitauli.

Faʻasalaga

Pe a ave le sili atu i le fua fautuaina, e mafua ai le paʻu o le toto i le toto, le totoina o le mucosa, le le atoatoa, faateleina le fatu ma le manava, vevela, faalavelave i le paleni eletise, popole, le fiafia, moe.

I le tulaga o le maualuga o le fualaau faasaina, e fautuaina ai le gasegase ma le puleaina o meaola oona.

,

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

Faatasi ai ma le pulega tutusa a Dapril ma isi fualaau e faaitiitia ai le toto (e faapitoa lava i togafitiga), o le faateleina o le malosi o le tausisia.

O fualaau e leai ni coroidal faʻatasi ai ma aʻafiaga e le faʻamaʻi (acetylsalicylic acid, ibuprofen, ma isi), sodium chloride faatasi ai ma Dapril e faʻaitiitia ai le togafitiga o le mulimuli.

O le faʻafoega faʻapitoa o le vailaau faʻasaina ma le potassium poʻo le lithium e taʻitaʻia ai le maualuga o nei vailaʻau i totonu o le toto.

O fualaau faʻamaonia, vailaʻau faʻasaina, alopurinol, hormones steroid, faʻasolosolo faʻatasi ma Dapril e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le laukocytes.

Ua faateleina e Dapril le faailoilo o le ava malosi.

Nisikoti, vailaʻau e faʻaleleia ai le togafiti o togafitiga o Dapril.

Faʻamamaina toto, e mafai ona faia ni anaphylactic reactions.

, , , , , ,

Tuua Lau Faamatalaga