E faʻapefea ona soloia le ultrasound o le pancreas?

O fuataga faʻapitoa e aofia ai faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega faʻaaogaina o se masini ultrasound. O lenei metotia e aoga pe a iai se manaʻoga e siaki le tulaga o se okeni taua o le gastrointestinal tract - o le pancreas.

O loʻo i totonu o le faʻalauteleina o masini, o le mea lea, o masani masani o suʻesuʻega e maua ai se ata o le falemaʻi, lea e le faatagaina ai le fomaʻi e faʻatonu togafitiga. O le mafuaʻaga lena e manaʻomia ai se suʻesuʻega faʻapitoa.

Faailoga mo le ultrasound

O lenei faiga e leai se aoga, ae sili ona taua o loʻo faʻatulagaina i le 99% o mataupu o suʻesuʻega faʻamalosi.

Faailoga mo le ultrasound:

  • mamafa tele o le tagata maʻi (e le mafai ona lagona le okeni ma iloilo lona tulaga),
  • o le i ai o le tiga i le tumutumu pito i luga (maualuga pe faʻasalalau),
  • faʻaauau ona tauva (o mafuaaga mo lenei mea e le manino)
  • ua iloa le jaundice po o le masalosalo i ai,
  • o loʻo i ai se paʻu i le pito i luga,
  • o loʻo i ai se faʻalauteleina o le maualuga o le manava,
  • vevela o le tino (faateleina i luga atu o le 37.5 tikeri),
  • ina ua uma se suʻesuʻega muamua, na masalomia e le fomaʻi le i ai o se maʻi mama,
  • suavai na iloa i totonu o le manava o le manava,
  • o le tagata gasegase e maua i le masani ai o le pancreatitis faifaipea,
  • atinaʻe faʻafitauli o faʻafitauli o le fesuiaʻiga o le matuia pe a maeʻa le osofaʻiga o le tino pancreatitis, e aofia ai le alo ese, hematoma, pseudocyst.

E le gata i lea, o le faatonuga mo le ultrasound o le a sau mai le fomaʻi, pe a iai ni faʻamaʻi pipisi o le ate po o le vevela. Afai e tupu se manua o le manava, i le 60% o mataupu e manaʻomia le suʻeina o masini.

Sini suʻesuʻe

Soʻo se suʻesuʻega ei ai sini ma sini patino, faʻaopoopoga i le faʻamaonia o le autu o suʻesuʻega. O se suʻesuʻega ultrasound o le a faʻaalia - o le masani poʻo le vaeluaina o loʻo matauina i le taimi o le faʻatinoga.

O galuega nei:

  • pancreas nofoaga
  • le faatulagaga o lenei okeni
  • fua i le taimi o le suʻega, ia malamalama pe oi ai se faʻalautele,
  • pe faapefea ona ese le taua
  • parenchyma structure.

Galuega faaopoopo o le taualumaga:

  • malamalama o le maualuga o le maualuga e maualuga pe o loʻo i totonu o tapulaa masani,
  • fuafua le maualuga o le pacreatic ma le talo.

Ole suʻega ole faʻataʻitaʻiga e mafai ai e le fomaʻi ona fuafua le setete o le totoga o le tino. O le suʻesuʻega o le a fesoasoani e fuafua ai le tulaga o vaʻa, faʻapea foi i luga o le mata o le mata o le a vave ona e iloa pe o loʻo afaina pe o leai ni totoga lata ane.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻapitoa, i le faagasologa o sailiga o meafaigaluega, e faia e fomaʻi suʻesuʻega sili atu ma sili ona loloto e uiga i le mana o le tafe toto o loʻo pasia i totonu o vaʻa ma i tafatafa o le pancreas. O le fausaga o loʻo suʻesuʻeina lelei.

O sini o le suʻesuʻega e faʻatusatusa i le va o vavaeesega mai le masani ma faʻalavelave i le fausaga o le okeni.

Ua fuafua foi e le fomai:

  • afaina (o eseesega eseese o faaaliga),
  • o se fulu (e mafai ona eseese ituaiga - ofo pe pala),
  • folasia o foliga o le vevela gaʻo.

O suiga e tupu i le matua o le a mafai foi ona vaaia i luga o le ultrasound. O le pancreatitis o aso e foliga manino mai, o le a mafai ai e le fomai ona fuafua le matuia o le faamaʻi ma atiae se togafitiga talafeagai mo le tulaga.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faia se suʻesuʻega faʻapitoa i lenei faagasologa - faʻataʻitaʻiina se vaega o le gland tissue. Ua maua se nila manifinifi, o le faagasologa atoa e pulea e ultrasound.

E manaʻomia le faʻataʻitaʻiina o tagata mo se suʻesuʻega maeʻaeʻa i suʻesuʻega faʻasolopito. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, o le a faia se suʻesuʻega mulimuli.

Sauniuniga ma le amio

Ina ia mafai ai ona maua saʻo sao, e fetaui ma le tulaga moni o mataupu, e tatau ona saunia mo le suʻesuʻeina e faʻaaoga ai se masini ultrasound. Faʻalavelave poʻo faʻapitoa faʻapitoa mo aʻoaʻoga lelei e le manaʻomia.

O le mea autu e tatau ona faia e se tagata e le tatau ona 'ai muamua aʻo leʻi faia le suʻega (e masani lava o le ultrasound o loʻo faʻatulagaina i le taeao ina ia maeʻa le faʻavae i luga o se manava gaogao). O loʻo i ai se fautuaga - e teena meaai mo le 12 itula ao le i amata le suʻesuʻega.

E taua le mafaufau pe tusa ma le 1/3 o suʻesuʻega uma ei ai faigata i le maua mai o ata maualuga i luga o le mataʻituina ma faʻamaonia faamatalaga. E mafua lenei ona o le i ai o le faʻasalaga. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e siaki nisi o meaʻai paleni 2-3 aso aʻo leʻi faia le taʻaloga.

Aveese mai le lisi autu:

  • Fugalaau matala ma fua
  • falaoa rye
  • ituaiga meaʻai susu
  • leki.

E fautuaina e faʻaaoga se teuteuga o fatu pi, mite, ona e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ai le suauʻu. Fautuaga faaopoopo o le faʻalauteleina o le manava (12-24 itula ao lei faia le taʻaloga) ma le musu e ave ni meaola, faʻapea foi ma le faʻapipiʻi o le faʻamama faamama.

O loʻo faʻaalia le faʻamatalaga e pei ona taʻua i lalo:

  1. E tatau ona faʻasaʻoloto le 'aʻai o le manava mai lavalava (e aveese e le tagata maʻi lona ofutino).
  2. O le tamaloa o taoto i lona tua i luga o le moega.
  3. O le tagata poto faapitoa e faʻaaoga se gel faapitoa ile vaega o suʻega o le manava.
  4. A maeʻa lena mea, e fesoʻotaʻi ai masini i lenei vaega.
  5. I le taimi tonu lava o le suʻesuʻega, e tatau i le tagata maʻi, i le talosaga a le fomaʻi, ona manava, ma taofi lona manava mo ni nai sekone.

O le a tatau ai foʻi ona faʻamalosi le manava - e talafeagai lenei mea ina ia suia ai le inumaga. Ma o le a mafai e le fomaʻi ona sili atu ona vaʻaia le pancreas ma le eria e lata ane i ai.

O le fomaʻi ao faagasolo le faʻagasologa mo le faʻaalia atili o matagaluega o mataʻituina suʻesuʻega o loʻo faia ai felauaiga ma le masini o se masini e fesuiaʻi ai poʻo le faʻailogaina o le natura.

I le taimi o le suʻesuʻega, o le tele o le gland, faʻapea foʻi ma le ate, ua fuaina, o le fausaga ma siosiolio lata ane o nei totoga o loʻo suʻeina. Ole taimi ole suʻesuʻega e le sili atu ma le 8 minute, o le tagata maʻi e le afaina pe leaga ile faagasologa.

Vitio e uiga i le sauniuni mo le ultrasound abdominal:

O faailo o loʻo i totonu o tapulaa masani.

Tulaga masani mo tagata matutua i le suʻesuʻega o le ultrasound e tatau ona faapenei:

  1. O le okeni o loʻo i totonu o le vaega tele.
  2. O le foliga o loʻo faʻaloloa, e tutusa ma se tadpole poʻo se fulufulu.
  3. O le otootoga ma tuaoi o le okeni e manino, e manino.

  • ulu - tutusa masani i le 25mm,
  • o le vaega e sosoo ai o le tino - o ona fuaitau e tutusa -15 mm,
  • siʻusiʻu - e aunoa ma ni suiga e 22-29 mm.

Mo tamaiti, o fua masani masani e laʻititi ifo nai lo tagata matutua. Faʻatasi ai ma lenei, o le mafaufauga (faʻalogologo) e tatau ona faʻatatau. E tele lava ina matauina o le faʻalauiloaina o le faʻateleina o tagata matutua.

E masani lava, o le fausaga o tisipenisione uma e tutusa lelei - e tutusa lelei, lelei pe faʻapipiʻiina. O vaʻa e tatau ona fausia ai se mamanu e aunoa ma se lafoaʻi. O le lapoa o le ala e tusa ma le 2 mm, e le faʻalauteleina.

Toto ma togafitiga e mafai ona iloa

I le pasia o le suʻega, e tofu le tagata ma se fesili e uiga i taunuʻuga na maua mai, pe o le a le mea e faʻaaogaina, pe o iai ni mea sese ma soliga. Ole fesoasoani e fesoasoani e saili tali. E tatau mo le fomaʻi aoga, talu ai e mafai ai e oe ona atiina ae le polokalama sili ona lelei togafitiga.

Faʻamaumauga o suʻesuʻega faʻamatalaga:

FaailogaFaamalamalamaga
FaaitiitiaO le okeni e faʻaitiitia le tele, e leai ni suiga ma ni faʻafitauli. I le 90% o mataupu, o nei suiga e maitauina pe a uma le 50 tausaga, pe a iai le matua o le pancreas
LobedE i ai se faagasologa o le suia o tino masani o lenei okeni ma le gaʻo (e maua i le lipomatosis). I lenei tulaga, o le faʻalogo mai e masani lava ona faʻateleina. O le pancreas i luga o le mata e sili atu le manino nai lo le tatau
Faʻateleina faʻateleI le 95% o mataupu, o lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai o se faʻaogaina o le faʻamalama o loʻo faia i totonu o masini o le pancreas. O lona malosi e ese. O se uiga taua o le faateleina o le telē o le pancreas, o se ata gaogao e mafai ona vaaia i luga o le matapiuta, talu ai o nofoaga ia o loʻo faia ai le faʻalauiloaina o le faʻalauiloa o loʻo faʻamamafa, faʻapea foʻi ma faamaufaʻailoga. I lenei tulaga, o togafitiga vave ma le faʻaaogaina o suʻega talafeagai uma o loʻo faʻaalia.
Faʻasaʻi tele ma itiiti le faʻalauteleina o le taʻavaleO lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai o loʻo i ai se faʻaogaina o le faʻaogaina. O isi faʻataʻitaʻiga o le a manaʻomia, ona o masalosaloga o le kanesa ma le pseudocyst faʻavaeina
IgoaO loʻo faʻaalia le faʻamaoniga i le mataupu pe a iai le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le pule autu ma le vaega faʻamaufaʻailoga i totonu. O le tele o taimi, o lona uiga o loʻo i ai le pancreatitis tumau poʻo le pseudocysts ua faia.
Lotoifale (zonal, i le lotoifale) mafiafia o le tinoO se uiga iloga e faaalia i vaega muamua o le fausia o ituaiga ituaiga o suauu. I lenei tulaga, ua afaina le ulu o le gland.
Faateleina le faateleinaO le tele o taimi e faʻaalia ai le atinaʻe o pancreatitis poʻo le faʻavaeina o masini. E le gata i lea, o se faʻaaliga tutusa o le tali a le tino i le faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le atrophi o le siʻosiʻu pancreatic o se lisi o faʻamaoniga e manino ona iloa i se masini ultrasound. I lenei tulaga, faʻaopopo, o suʻega sili ona ogaoga ma iloiloga o le a manaʻomia, talu ai o loʻo iai masalosaloga o le atinaʻe o se ulu ulu.

Faailoga o suiga eseese

A maeʻa le suʻega o le ultrasound, o le a tuʻuina i luga se faʻamatalaga, lea e tusia e le fomaʻi, e faʻavae i luga o le tusitusiga. I le mataupu pe afai ei ai le fuaitau "felafolafoai suiga" - e uiga i le mea moni o le tagata maʻi ua se ese mai tulaga masani masani.

O iinei tatou te mafaufau ai i le tele o le okeni ma ona vaega patino, fausaga (pe a iai ni suiga, e eseese lava). E iai foi se suiga o le i ai o nofoaga pogisa i totonu o le fausaga - o lenei mea o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, o le sui o laʻau masani i lipid tissue.

E le gata i lea, o suiga o suiga e faailoa ai le i ai o:

  • faʻamaʻi o le endocrine (faʻamautinoa o le a manaʻomia suʻesuʻega),
  • suauu toto mo le atherosclerosis e aafia ai le pancreas,
  • faafitauli toe faaleleia pe a uma le taotoga.

E mafai foi ona mataʻituina le faʻavasegaga mai le masani pe afai e maua e se tagata le malosi pe faʻalauteleina le atuatuvale. O se faʻamaoniga saʻo e mafai ona faia na o se tagata poto faapitoa.

Lauga vitio i luga o le tala o le tino:

O le a le tala a le lipomatosis?

Afai ei ai se suiga o mea masani masani i elemene elemene, ona taʻua lea o lenei faafitauli o le lipomatosis. I le taimi o le suʻega o le okeni mo le ultrasound, e mafai ona e filifilia le faʻamaʻi e ala i le ata malamalama.

O mea masani masani e mafai ona siosiomia ai le mea gaʻo po o le suia foi i ai. I le tulaga o le malosi o le atinaʻeina o mea sese, o vaega ua suia i gaʻo e foliga mai papaʻe i luga o le mata.

Talanoaga e uiga i le atinaʻe o le lipomatosis ma sina suiga i le telē o le pancreas agai i lona siʻitia. E tupu lenei mea ona o le sui o lona tino masani i le gaʻo, lea e sili atu ona lelei tele. O le tele lava o taimi, o suiga e maitauina i tagata gasegase.

E le gata i lea, lipomatosis e mafai ona fesootai ma le i ai o isi faʻamaʻi ma pathologies, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le faʻamalolo (o le adipose tissue e suia ai le masani i le ate, o le mea lea e tupu ai le tele). Afai e faʻamaonia le faafitauli, o le a manaʻomia le togafitiga talafeagai.

Faailoga o Pancreatitis

O faʻalavelave inflammatory i le pancreas o se faʻamaoniga lea o se mea ogaoga ma e tupu i le 70% o mataupu uma ua faamauina o le maʻi e taʻua o le pancreatitis. E tele mafuaʻaga mo lona atinaʻe.

E masani ona taliaina o le mea autu o le i ai lea o masani leaga i totonu o se tagata, ae o le mea moni, o suiga leaga e mafai ona tupu i le i ai o isi faʻamaʻi poʻo le le lelei.

O le pancreatitis e mafai ona avea ma faʻamaʻi tutoʻatasi ma se faʻalavelave faʻamaʻi e pei o:

  • gallstone faamaʻi
  • eseʻese siama i le autoimmune
  • faateleina lipids i totonu o le toto (o suʻesuʻega faaopoopo talafeagai e manaʻomia e faʻamalamalama ai le maʻi maualalo),
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino,
  • o taunuuga o se manuʻa
  • faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o le pancreatitis e mafai ona avea ma se taunuuga o se aafiaga le lelei i le tino o vailaau (po o se faʻamaoniga o loʻo i ai se mea e sili atu ona maualuga i taimi o togafitiga).

Faʻaaliga faʻapitoa o pancreatitis (faʻapitoa poʻo le faʻasolosolo):

  • malosi (o nisi taimi e fusi) tiga i le pito i luga,
  • solitulafono i suesuega o le toto (hemoglobin maualalo pe maualalo),
  • i luga o le ultrasound, o suiga i le telē o le gland e manino le iloa (e faʻatupulaia),
  • faʻaitiitia le faʻalogologo (faʻapouliuli i luga o le mata).

Ia faʻamaonia foi le i ai o pancreatitis e mafai ona iai suiga e pei o:

  • le eseesega o le tino o le fausaga ma le lata ane,
  • vaevaega faʻasolo
  • o le foliga mai o edema o le tino poo o latou foliga ua faailogaina.
  • le faʻaalia ma le faʻaputuina o le vai (o le faʻavaeina o se pseudocyst).

O faʻamatalaga faʻaalia o le ita e mafua ai masalosaloga o le faafitauli. E mafai ona latou faia le fesuiaiga o pancreatitis mai le gasegase tumau. I lenei ituaiga o le maʻi, o le tino o le pancreas lava ia ua suia.

I le aluga o taimi, o le fausaga o le pancreas e avea ma mea eseese, ma o le okeni lava ia e sili atu nai lo lona tele masani. I luga o le ultrasound, o vaega ua suia ua foliga manaia. O pseudo-cysts ma maʻa e mafai ona lafoina se ata lafoia. O le faasologa o taimi e masani ona televave.

Ole taimi ole suʻesuʻega ma togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e puipuia le suiga ole pancreatitis mai le maʻi tigaina. Afai e amata le maʻi, ona oʻo lea i le taimi e suia ai suiga i le gland - o le a laʻititi, ma o le a faʻaalia se ata lanu i le ultrasound, talu ai o le tele o vaega o le a aafia.

Vitio e uiga i le aʻafiaga o le ava i luga o le paʻu:

Faʻalogo o le kanesa

O le fuafuaina o le tino, e aofia ai le kanesa, o se laasaga taua ma faigata i le suʻesuʻega i se masini ultrasound.

Ole suiga ole volumetric i lalo o le ultrasound e mafai ona:

E le gata i lea, o le faʻavasegaina o lanu mai tino masani e mafai ona faigata. Le eseesega o neoplasms e eseese - mai le laʻititi (0.1 mm) i le tele o cm. E mafai foi ona lafoaʻi - i luga o le lau o le a latou o atu i tala atu o le itu o le okeni.

Faʻamatala i neoplasms volumetric o le adenoma, hemanioma, lipoma, lymphoma, hematoma, ma le kanesa lava ia.

O le faʻamaonia o se neoplasm leaga e fesoasoani i na faailo o le logo:

  • o le faʻatulagaga ei ai se pogisa pouliuli,
  • o le otootoga e manino, manino manino,
  • ua suia le itu i fafo (ma o lenei mea ua manino foi ona iloa i le taimi o le suʻega ultrasound).

O laina lymph e lata ane i le okeni. I le 30% o mataupu, o loʻo i ai i totonu o le ate.

O le a le pupuva e manaʻomia mo ma pe faapefea ona faia?

O se faʻamalosi e faia ina ia mafai ai ona fuafua le natura o le mea e fai. O le faʻatulagaga ua faʻataʻitaʻiina e avea o se vaega o le faʻaauau pea togafitiga e puipuia ai poʻo le aveeseina o vai, abscesses poo pseudocysts.

E manaʻomia se suʻega toto aʻo leʻi faia le faʻatinoga, talu ai e faʻasaina i le tulaga o le maualalo o le faitau papalet.

O le vaega o le paʻu o le a faia ai le puncture e togafitia i le ava malosi, ona maeʻa ai lea o le faʻamaʻiina i le lotoifale. O se faʻalavelave e faia i se nila faʻapitoa, lea e faʻaofi i ai se isi silala. E faia faʻamatalaga e faʻaaoga ai se masini faapitoa. I le taimi lava e oʻo atu ai le nila i le nofoaga e manaʻomia, e faʻatautaia e le fomaʻi samoa samoa.

O faʻamatalaga faaiu ole ultrasound o se metotia fou suʻesuʻe lea e mafai ai e oe ona vavalalata suʻesuʻe i le pancreas.O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao. O le faʻatinoga o le faʻaofiina lea o se masini faʻapitoa umi ma se ataata vitio ma se masini eletise.

Le folasaga e ala i le gutu po o le isu. O sauniuniga sauniuni faapitoa ao le i faia taualumaga.

Faailoga mo le ultrasound

I lalo o le faatosinaga o le tele o mea (ola le lelei, ulaula, faʻavaivai faifaipea), o le galuega ma galuega a le pancreas e mafai ona faʻavaivaia. Pe a tupu lenei mea, e amata ona popole le tagata i tiga ogaoga, taotoga ma le vomiting. Talu ai ona o nei faʻaʻailoga o loʻo i totonu o le tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma le gastrointestinal tract, o le ultrasound o le pancreas ma okorini o le tino ua faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi.

O faʻamaoniga autu mo le ultrasound o le pancreas o:

  • tiga i le pito i luga o le hypochondrium ma le itu tauagavale,
  • tiga i le taimi o le paʻu o le manava,
  • gasegase gasegase e iloa e le gastroscopy,
  • taofiofi faifaipea o le gaioiga ma le vomia,
  • togafitiga ma faʻamaʻi ate,
  • afaina o meaʻai ma mea totino,
  • afaina o le tino
  • masalomia o le maʻisuka po o le pancreatitis,
  • suʻesuʻega falesuesue e faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi,
  • lanu.

Faʻapipiʻi sauni

Ina ia maua le faʻatuatuaga sili ona faʻatuatuaina, e tatau ona saunia lelei mo le suʻega ultrasound. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, ua fautuaina tagata uma ina ia tausisia tulafono nei:

  • Mo le tolu aso ao leʻi oʻo i le ultrasound, mataʻituina se taumafa lelei, e le aofia ai fualaau faisua, fualaau aina, legumes, sodas, susu, falaoamata oloa ma isi oloa mai lau taumafataga e faʻaosofia ai le faʻatupulaia o le kesi i totonu o le manava.
  • Fai se ultrasound leai muamua nai lo le 12 itula i le maeʻa o le meaai mulimuli.
  • I le aso o le suʻesuʻega, aua e te ulaula, aloese mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le ava malosi.
  • I le tulaga o le faateleina o le gaosiga o le kesi ma le tulaga o le fale, o le manava ma le gaʻo e tatau ona faʻamalolo e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa.

E faʻapefea ona faʻataunuʻu le ultrasound ma o le a le mea e faʻaalia?

O faʻataʻitaʻiga o le pancreas e matua leai lava se faʻaletonu ma vave. E masani lava e le sili atu i le 10 minute le faʻataʻitaʻiga.

I le taimi o le suʻesuʻega, o le tagata maʻi e tuʻu i luga o se moega ma faʻaaoga se gel faapitoa i le manava. Ona, faʻaaogaina lea o le suʻega talafeagai o ultrasound, ua siakiina se okeni, o ona taunuuga e faʻaalia i se mataʻituina faapitoa. I nisi o tulaga, e faia se faʻatautaia ultrasound ao tu pe nofo, ae e oʻo lava i le taimi e le lagona e le tagata le leai o se faʻafitauli.

Faʻafetai i tekonolosi faʻaonapo nei, e mafai e le fomaʻi ona vaʻaia le faʻafefeteina i ni faʻaaliga eseese ma faʻapitoa ona iloa ona togafitiga.

O le pancreas e masani ona afaina i galuega le lelei o isi totoga (ate, fatuga, manava). O le mea lea, i le taimi o le suʻesuʻega, e mafai loa e le fomaʻi ona suʻe isi lava okeni.

I lalo o le pule a le ultrasound, e mafai ona e iloa na ituaiga maʻi ma faʻamaʻi:

  • pancreatitis
  • kiona ma pseudocysts,
  • lipomatosis
  • fibrosis
  • faʻateleina o le tino o le tino.

O le faʻamalosi o le pancreas e mafai ona faʻaalia ai le i ai o tumutumu ma isi faʻavae i totonu o le okeni, o le faʻamautinoaina o le kanesa e mafai ona faʻatuina pe a maeʻa se biopsy ma le suʻesuʻega o suʻesuʻega o fualaʻau.

Fesuiai suiga

Fesuiaiga o suiga o le masani masani lea e le mafai ona maua i le taimi o le ultrasound scan. Faʻalagolago i le tikeri ma le ituaiga o togafiti, faʻasalalau suiga i le pancreas e mafai ona fesuisuiai, ae o le tele o taimi e foliga mai i suiga o le lapoa ma tafaoga o le okeni.

O mafuaʻaga autu o suiga eseese o faʻamaʻi ma pathologies o le okeni, e ui i lea, e mafai foi ona i ai se vaega faʻavae:

  • onosai tausaga
  • maʻisuka malosi
  • gaioiga faʻafefe
  • cystic fibrosis,
  • siderophilia
  • sese olaga soifua maʻi.

O le aotelega o feʻau o le pancreas e masani lava o se faailoga o le mumu. Edema e mafai foi ona mafua mai i le le lelei o se okeni e lata ane, mo se faataitaiga, o le manava.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o feeseeseaiga e le mafai ona faʻaaogaina e mafai ona avea ma ni mea laiti (tumutumu ma tumutumu interstitial) o loʻo i totonu o le tino o le tino. Ae o le faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu o vaega taʻitasi o le okeni - o le ulu, siʻu poʻo le tino - e mafai ona faʻaalia mai i se tumo. O le paʻu e ono lelei pe leaga. Afai o faatasi ma le faʻamalosi, lea e faʻaalia ai le ultrasound o le pancreas, o loʻo i ai le faʻalauteleina o lekese, faʻalauteleina le faʻalogo, sui o nisi o vaega ma mea filogia, e tatau ona faʻatino se numera o suʻesuʻega faaopoopo e le aofia ai le oncology.

I le tulaga o le atinaʻeina o se uila, aloese, solia o le vevela o le enzymes, o le gaioiga o le ultrasonic o le a faʻaalia ai se sono e le o toe faʻalogoina, lea o le a foliga mai o se nofoaga paepae i luga o le mata. Afai o le pancreas i le ultrasound e matua paʻepaʻe, o loʻo faʻaalia mai ai le atinaʻeina o le pancreatitis.

Pavalymal suiga

E le pei o le faʻasalalau, o suiga o parenchymal e le faʻaalia ai le faateleina o le tele poʻo le i ai o tumutumu i totonu o le pancreas. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i suiga tutusa o totoga o okeni, o le mafuaʻaga e ono:

  • ituaiga o le pancreatitis, poʻo se faʻalologo,
  • maʻisuka malosi
  • lipomatosis.

O le isi faitioga e le taua tele o le toe faʻalogo. O se suiga i le faʻasalaga i totonu o masini o le pancreas o se tasi lea o mea e sili ona matuia, lea e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai e maualuga, ona masani lea o se faailoga:

  • fibrolipotamosis,
  • faʻasolosolo po o le tino pancreatitis,
  • neoplastic processes
  • afaina i le i ai o fibrosis.

Lapataiga pancreatic

VaʻaiFeʻauMafuaaga
Faʻaitiitia suiga laitiFaʻateleina le faʻatupulaia o le totoga o le okeni, faʻasalalau lemuLe lelei le taumafa, fafaga soo, popole
Suiga talafeagaiLe lava le faʻamalosia, faʻaʻeseʻese o laupepa, fausaga granulaSuiga o le tausaga, pancreatitis, maʻi gastrointestinal, genis predisposition, faʻasologa o le hormonal
Faʻaalia suigaO le faateleina o le tele o se okeni, o se suiga i ona taʻavale, o se faʻaopoopoga o le faʻalogoPancreatitis, lipomatosis, maʻisuka
Suiga faʻaleagaSuiga i le fesuiaiga o fusi o le okeni, o se faʻaopoopoga taua o lona telē, o le i ai o faʻasalalauga ma vaega o le faʻamaopoopo, suiga faʻaleagaina o le pancreasFibrosis, kanesa, maʻi pipisi

E ui i le mea moni e faapea o taunuuga o le ultrasound e taua i le faagasologa o le suesueina o le pancreas, e mafai e se fomaʻi ona faia se suʻesuʻega saʻo pe a maeʻa se suʻega auiliili o se mamanu maʻi, lea e aofia ai le aoina o talaʻaga faafomaʻi, suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, endo ultrasound, ma le faʻatinoina o faʻasologa.

O le a le mea e foliga mai ai foliga o le pancreatic structure i luga o taunuuga o le suʻesuʻega

E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, o le fausaga o le gland ua fuaina, ma le iloa o faʻamatalaga i le maualuga o se okeni maloloina. O lona fausaga i totonu o se tagata soifua maloloina e tatau ona lanu, maʻalaʻau, ma maualalo. O le pancreas i luga o le ultrasound e tatau ona i ai le faʻalogoga, o lona uiga, o le gafatia o le tino e atagia ai le ultrasound, ae mafai foi ona aofia ai mea e le o faʻamalosi, e le tatau ona sili atu i le 3 mm. O le faʻamatalaga o lenei okeni e faʻatasi ma le faʻalogologo o le ate poʻo le toso. O suiga tetele i le fausaga o loo atagia i luga o le mata o le masini ultrasound.

Pe a faateleina le maualuga, o le ultrasound e faaalia ai le hyperechogenicity, ma afai e faaitiitia le eletise, e maitauina le faamamaina. Afai o loʻo maʻi le maʻi maʻi i se foliga masani, o le ultrasound o loʻo faʻaalia ai le maualuga ole tino, ona o le faateleina o le maualuga. O le gasegase o le pancreatitis e maua i le vaʻaia, ona ua faʻaitiitia le maualuga.

Afai o galu o le ultrasonic e le mafai ona pasi atu i soo se vaega o le okeni, ona vaaia lea o lanu paʻepaʻe i lo latou nofoaga i luga o le mata. O ia ituaiga faailoilo e uiga i le tele o neoplasms: cysts, abscesses or edema.

Le tele o le gland i le suʻeina o le ultrasound o le pancreas

Pe a filifili le ultrasound, o le tele o le pancreas ua fuafuaina:

  • o le umi o le gland o se tagata soifua maloloina e 14-22 cm,
  • lautele e 9 cm
  • o le mafiafia e le tatau ona sili atu i le 3 cm.

Mai le ulu i le siʻusiʻu, o le mafiafia e faʻaitiitia le faʻaitiitia. O le tele o le okeni e tusa ma le 80 g.

O le metotia e fuafua ai le tele o vaega o le pancreas:

  • o le masani masani o le ulu pancreatic e 2.5-3.2 cm,
  • o le tino e le tatau ona sili atu i le 2.5-3 cm,
  • toso le uumi e 3 cm.

Faatasi ai ma le faateleina o vaega o le tino, o le fomaʻi e iloa ai le gaioiga o le tino. Afai e faʻateleina le ulu, e mafai ona faʻaalia le kanesa o le tino poʻo le ulu. Faatasi ai ma se tino ua faateleina, o le i ai o abscesses poo cysts ua maua. Afai e faʻasolosolo le pule, ona ono maua ai lea o le tagata maʻi i le pancreatitis poʻo le tumo.

Afai e vaapiapi le ala autu, ona faʻaalia lea o le faʻavaeina o se uila poʻo ni maa. O le solia o galuega a le okeni, o le faʻamavaega, vaevaeina poʻo le suia o le auala autu ua matauina.

Pancreatic form

Ole suʻega faʻamatalaga e mafai ai ona e fuafuaina le foliga o le okeni. I se tagata soifua maloloina, o loʻo i ai foliga o le Igilisi Peretania S.

A maʻi se tagata maʻi pe faʻavaivaia le gaioiga o le gland, e tatau ona faia le foliga o se mama po o se vili. O le faʻamaonia poʻo le sui o elemene elemene e mafai ona maitauina, lea e aʻafia ai foi i se suiga i foliga. Afai e iloa suiga i foliga, e le o lona uiga o le i ai o le maʻi.

O le ituaiga o pancreas e mafai ona suia ona o le faʻaleagaina o lona tino i le leai o se maʻi.

Mo le faia o se siama, i le faaopoopo atu i le ultrasound, o isi ituaiga o suʻega ua faʻataʻitaʻiina o le a faʻamaonia pe faʻamaonia ai le i ai o le maʻi. O nisi taimi o le faʻamalamalamaina o isi totoga o le lua o le manava e faʻaalia ai suiga i foliga o le pancreas. I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona gauai atu i lenei mea, ona o soʻo se eseesega o le fomu mai masani masani e mafai ona alualu i luma ma faʻalavelave i le lelei o le faʻatinoga o le gland.

Pe a filifili le ultrasound, e tosina atu e le fomaʻi le mafaufau i itu o le pancreas. O se okeni maloloina e masani lava ona i ai ni taamilosaga manino, ma manino o loo manino ona vaaia i luga o le mata.

O vaega uma o le gland e tatau ona i ai ni tuaoi manino. Afai e maitauina otootoga otootoga, ona mafai lea ona taʻu mai o loʻo i ai se ituaiga o faʻasalaga. I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona fautuaina se togafitiga lelei i le tagata maʻi.

Ae o tuaoi o le okeni e mafai ona faanunununu ma e le oi ai ni itu manino pe afai o le tino e i ai sona gasegase po o le le lelei o le aoga o soo se isi lava totoga lata ane. Ae maise lava, e mafai e le tagata gasegase ona maua ni gasegase gasegase poʻo gastritis.

Afai e malepe le taʻavale o le gland i le ultrasound, ona mafai lea ona taʻu mai le i ai o se uila po o le fao, ae o vaega o le okeni e faʻafefe ma faigofie.

Afai e lauiloa ni mea e le masani ai, ona mafai lea ona taʻu mai le i ai o se paʻu poʻo le pancreatite.

Pe a suia le taʻavale o le gland atoa, o faʻasalalauga i totonu e sili atu i le 2 cm le mafai ona maua. Afai, pe a filifili le ultrasound, o le foliga ma le itu o le gland ua malepe, ona mafai ai lea ona maua maʻi maʻi.

Afai o le maʻi e i ai sulu poʻo maʻa, o le a faʻamalamalama manino ai le taua o le pancreas. Faatasi ai ma le atinaʻeina o soʻo se isi neoplasms, o taʻaloga i luga o le ultrasound e sosoʻo ma e leai ni faʻamalamalamaga manino. O se suauʻu maloloina i tulaga masani e tatau ona i ai ni taʻaloga lelei.

Faʻaaliga faʻapitoa o le okeni

O le pancreas o lona foliga tutusa - o ona foliga vaaia e foliga mai o se "mimiti". O le tino ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • O le ulu o le pito sili lea o lo o puipuia ai e le duodenum 12.
  • O le tino o le uumi pito sili lea ona latalata i le manava.
  • Tatala - o loʻo i totonu o le "vanu" faʻatasi ai ma le vao ma le agavale.

O le faʻaogaina o le manava faʻamalolo i le tino o le tino e faia i le autafa autu o le tino - o le Uiga o le Uila, lea e umi lona umi atoa; I le pepe faatoa fananau mai, o le umi o lenei okeni e 5.5 cm, i le tasi le tausaga le matua e oʻo i le 7 cm. O le uluaʻi amataga o le ulu e 1 cm, o le faʻamavaega mulimuli o taʻavale e gata i le matua o le sefulufitu tausaga.

O le masani masani o le pancreas i se tagata matua e eseese i vaega nei:

  • mamafa - mai le 80 i le 100 g,
  • umi - mai le 16 i le 22 cm,
  • lautele - tusa o le 9 cm
  • mafiafia - mai le 1.6 i le 3.3 cm,
  • o le mafiafia o le ulu e mai le 1.5 i le 3.2 cm, o lona umi e mai le 1.75 i le 2.5 cm,
  • le umi o le tino e le sili atu i le 2.5 cm,
  • siʻusiʻu umi - mai le 1.5 i le 3.5 cm,
  • o le lautele o le auala autu e mai le 1.5 i le 2 mm.

I le leai o ni faafitauli faʻalesoifua maloloina, o lenei tino o le endocrin ma le meaʻai fualaʻau e iai le S-foliga ma se foliga tutusa o vaega laiti ninii e maua ai le meaʻai suamalie ma vailaʻau e faʻasaʻo ai le metabolism.

O a faʻafitauli e mafai ona iloa

O le eletise o se faiga e matua leai lava se tiga ma e le tele se taimi e alu ai. O le ultrasonic sensor ma le gel conductor e mafai ai e se tagata tomai faapitoa ona:

  • ia suʻesuʻe le tulaga o le pancreas, o lona telē ma foliga,
  • faʻamaonia togafitiga faʻaleagaina,
  • ave se faʻamalosi mo nisi faʻamatalaga auiliili.

O le gaioioiga o le faʻaogaina o le tino e fesoʻotaʻi ma fesoʻotaʻi ma le tele o suiga faʻapitoa e salalau atu i le ate, o le vevela ma ona ala - o le mea lea e taua ai le iloiloina o latou tulaga i luga o le ultrasound. O le Ultrasonography o loʻo maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le fausaga o okeni, o le mafuaʻaga lea e faʻapitoa ai lenei metotia i le faʻamautinoaina o le tele o maʻi:

  • Lipomatoses - faʻateleina le toto o le lipid tissue. O le faateleina o le faʻalogo ma le faʻaalia mai o vaega sili atu o le gland o loʻo faʻaalia ai le sui o sene soifua maloloina ma le gaʻo.
  • O le pancreatitis gasegase po o le chronic, lea e faʻalauteleina ai le okeni, o le a suia ona taʻavale, o puipui o le autafa autu e faʻateleina le faʻalauteleina.
  • Faiga o le Tumor - o vailaau masani parenchyma ua suia i mea filogia. O le tele o le gland e le tutusa, o lona ulu ua vavae ese.
  • Faʻafumūina o le ulu - faʻafouina le fesuiaiga o le rancreas, o le telē ua faʻalauteleina, e vavalalata le ala.

O faʻamaoniga mo le ultrasound le suʻesuʻeina o le pancreas e leʻi i ai - o lenei auala o suʻesuʻega o loʻo faia e tina maʻitaga ma pepe faatoa fananau mai. Faʻaaliga mo le suʻega:

  • tiga i le pito i luga ma le taoto pe a uma ona 'ai,
  • faaitiitia le fiaai
  • maualuga o le vevela o le amataga e leʻi iloa,
  • o se toso malosi i le mamafa o le tino,
  • masalomia o le toto,
  • ogaoga o aʻafiaga o le afaina tele o le parenchymal tissue o totoga visceral - ascites, hematoma poʻo le fao,
  • faʻaleleia le toto o le kulukose,
  • o le i ai i totonu o feces of impethological impurities,
  • afaina o le tino.

Vaega o sauniuniga amata

Ina ia maua ni taunuuga mautinoa, e tatau ona maua mai fautuaga a se fomaʻi o le a faia ata faʻatusa. E masani lava, e tatau i le tagata gasegase ona matauina se meaai faapitoa e le aofia ai mea inu ava malosi ma mea inu suamalie, gaʻo, falai ma meaʻai vevela, ulaula vevela, marinade, meaʻai e faʻaosoina ai le ita. I le afiafi o le faʻamaʻi o le ultrasound, e mafai e le tagata gasegase ona faia se laxative. E tatau ona mama le taumafataga o le afiafi ma le sili atu i le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻega. E faasaina le 'ai, inu ma ulaula i le taimi lava lea ao le i faia le faʻatulagaga.

Pancreas masani e tusa ai ma taunuuga o le ultrasound

Aʻo iloiloina le faʻamaumauga mulimuli o suʻega, e tatau i tagata tomai faapitoa ona amanaʻia le itupa o le tagata maʻi, tausaga ma le mamafa o le tino. O fua faatauaina o laina o le okeni i tamaiti, alii ma tamaitai matutua o se foliga foliga tutusa - tutusa ma lelei, fatuga manino o ona vaega uma, o le fuainumera o faailo echogenic (o le mafaufau e tutusa ma le ovagenicity o le ate).

O le lisi e faʻaauau ona o le le i ai o suiga i le pancreatic arteries - faʻalauteleina poʻo le vavalalata o latou lumen, faʻalauteleina ma faʻasaʻoina, vevela poʻo le taʻavale o taʻavale vascular, vase vascular rupture ma vaivaiga i totonu o latou puipui, o le pancreas e masani lava, ma e leai se faʻalauteleina o le taʻavale.

Pancreatic deviation

O le faʻalauteleina o le pule i luga o le Uma e sili atu ma le 3 mm o loʻo faʻaalia ai le pancreatitis faʻasolosolo, faatasi ai ma le faʻalauiloaina o secretin (o le peptide hormone e faʻaolaina ai le gaioiga o le pancreas), e le suia ona faʻasologa. O le i ai o neoplasms i totonu o le gland e faʻaalia i le faateleina o le tele o le okeni poʻo ona vaega taʻitasi. O le vavalalata o le autafa autu o loʻo matauina i faiga faʻavavelosi. Mo se maʻi leaga o le ulu, o lona taua tele o lona uiga - sili atu i le 35 mm. Faafetai i le ultrasound, e tusa ma le 10% o le kanesa o le pancreatic ua maua.

Suia o foliga o lobes o le gland

O le i ai o se gaioiga e le faʻaleagaina o loʻo molimauina i se ata faʻataʻavalevale, peitaʻi, i nisi tulaga, o le fula o le okeni e mafai ona mafua mai i gastritis, ulutala peptic o le manava ma duodenum. O le faʻaleleia ma le lamolemole o foliga o vaega taʻitasi ua matauina i suiga o le cystic poʻo se fao. O le tele o tuaoi o loʻo faʻaalia ai le pancreatitis poʻo le totoina o le tino, lea e faʻaalia i vaega taʻitasi - o loʻo amanaia e se tagata suʻesuʻe faʻalogo.

Faailoga o fuainumera

Ole maualuga o le pancreas e talitutusa ma le fausaga o le moa ma le ate. O fua o faʻasalalauga e faʻaalia ai le i ai o vaega laiti o faʻalavelave i totonu o le falesa ma le faʻaogaina o le echogenicity - o lona faʻalauiloa ua faʻaalia ai le pancreatitis, o le i ai o le faʻasologa, o le i ai o se mea e pei o le toto. O le leai o se mafaufauga o le maualuga o le galu e matauina i suiga o le cystic ma le fao.

Le i ai o ni mea le masani ai o le pancreas

E mafai ona faʻapipiʻi, vaeluaina i ni vaeluaga se lua, faʻasolosolo foliga, faʻamalosi (faaopoopo). O nei suiga e faʻaalia ai faaletonu o le fanau poʻo se faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa.

O le tagata gasegase ua tuʻuina atu se faʻasalaga e faʻamatalaina uma vaega o le pancreas ma faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa. Faʻasalaga laiti mai tulaga masani, e leʻi faia se suʻesuʻega muamua. O nisi o faaletonu o le tino e le afaina ai le gaioiga masani a le tino, ma o nisi o suiga faʻapitoa e mafai ona atiaʻe atili ma faʻalavelave ai le soifua maloloina o se tagata. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le ultrasonography o loʻo faʻaalia na o latou faailoga faailoilo, o suʻesuʻega faaopoopo e manaʻomia e faʻamaonia pe faafitia ai le uluaʻi suʻesuʻega!

I le faaiuga o le faʻamatalaga o loʻo i luga, ou te fia faamamafaina atili - aua le faʻagaloina le suʻesuʻeina o le gasegase o le pancreas. O le tele o faʻamaʻi e mafai ona iloa e tusa lava pe a leai ni faailoga e faʻalavelave ai le maʻi - o le falemaʻi puipuia i ia tulaga o loʻo i ai i se taimi faigata. O le suʻesuʻeina o faʻamaʻi masani ma faʻamaonia le togafitiga e maua ai manuia manuia ma maua ai le lelei o le soifuaga mo tagata mamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga