E manaʻo o ia e taitaia se olaga sili atu ona malosi ma ola maloloina? Sainia mo la matou Pepa o le Wellness Wire mo ituaiga uma o meaʻai, soifua maloloina ma le soifua manuia.

Toeitiiti atoa le 100 tausaga talu ai, i le 1922, na maua ai e saienitisi se auala e tau ai le maʻisuka ma inisalini. Talu mai lena taimi, o isi faʻalauiloa ma faʻatautaia faʻalauiloa ua foliga mai ua faafaigofieina ai olaga o tagata o loʻo ola i le maʻisuka. Ma e tele: i le salafa o le lalolagi i le taimi nei o loʻo i ai le 371 miliona maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma o loʻo faʻateleina lo latou numera. O tomai faʻaonapo nei, o le mea moni, e fesoasoani foi i togafitiga. E fitu ni mea fou e fesoasoani ai i tagata e maua i le maʻisuka i aso uma.

Medtronic na faia le lalolagi muamua o le "pancreas paʻu"

Ia Setema, na faamaonia ai e le FDA le masini, e masani ona taua o le "pancreas artificial," mo le lautele o tagata e sili atu ile 14 tausaga. O lona igoa aloaʻia o le MiniMed 670G, ma e otometi lava ona puleaina le suka o le toto o le tagata maʻi ma faʻaaogaina le inisalini pe a manaʻomia, o lona uiga e le tatau ona faia e le tagata maʻi lenei lava mea. O le mea lautele, e sui lava le "moni" pancreas, lea e pulea ai le maualuga o le suka i le toto i tagata soifua maloloina. Tasi se tasi - e manaʻomia lou toe inuina o le inisalini i le 12 itula, ae sili atu ona faigofie nai lo le uuina o se fagu.


Medtronic

Amataina le faʻaleleiaina e Livongo o se masini matagi, lea e maua ai faʻamatalaga pei o se telefoni feʻaveaʻi

"E le popole tagata maʻi e uiga i tekinolosi. Latou te mananao e ola io latou lava olaga, "o le tala lea a Glenn Tulman, o le na faia le amataga o le Olaongo, i lana faiga. O faigata o le maʻisuka ua lauiloa ia te ia, ona o lona tama e maʻi i le maʻisuka ituaiga 1.

O le mataʻituina o le glucose na faʻaleleia e Livongo e mafai ona faʻafouina le polokalame - o lona uiga, e le manaʻomia e tagata ona suia a latou masini i ni ata fou e pei o le auʻiliʻiliga o polokalama.

Livongo

Bigfoot Biomedical e maua ai foi se "pancreas artificial"

Bigfoot Biomedical faʻatonu Jeffrey Brewer o se tasi o tagata muamua e foai atu i le JDRF, o se faalapotopotoga ole suesuega o le maʻisuka, e atiina ae se faʻalauiloa faʻapitoa. Ae ina ua oso a latou sailiga, sa ia filifili e fai ni mataupu i ona lava lima. Na ia faatauina se kamupani pamu penisini, na vavalalata ma Dexcom, o se kamupanī o siaki insulin, ma seti e uiga i le atiaeina o se masini e mafai ona galue e ala i se telefoni i luga o se telefoni ma "e le foliga mai ua e solaese mai le falemai." Na amataina muamua ia Iulai, ma e faamoemoe le kamupani e faʻalauiloa le masini i le maketi i nai tausaga o lumanai.

Bigfoot

O tagata na faia Omnipod, o le uluai tui ole inisalini ole pipili, e faia ai le mea e tasi e leai se mea e tasi o le "pancreas artificial"

Inuitlet, o le kamupani na fatuina le pamu o le insulin, o lenei Setema na faʻatautaia ai suʻesuʻega faʻapitoa o se "pancreas artificial" ma Dexcom. Na toe faalauiloa foi Omnipod i le 2005, ma ua fuafua le kamupani e faalauiloa atu lana poloketi fou i le 2018. E le pei o isi masini, o le Insulet development will directly set up on the body and contain dose of insulin for three days, and control will be carried out by a wireless wireless .

Insulet

Dexcom ua fatuina se mataʻituina o le kulukose lelei e auina atu ai faʻamatalaga i se telefoni

O se vaega taua o le atinaʻeina o Insulet ma Bigfoot o le Dexcom faaauau le siakiina o kulukose. O le siakiina faifai pea e le gata ina faʻaalia ai taimi e tele tele ai le glukose pe laʻititi foi, ae mafai ai foi ona e malamalama pe ua faateleina le kulukose pe ua paʻu ile umi. Endocrinologists e faʻamaonia o siakiina masani o le maualuga o le suka toto e faʻaleleia le pulea o lenei vaega.

I le faaopoopo atu i le auai i le atinaʻeina o faʻaogaina o mea e faʻaogaina, o loʻo galue ai Dexcom ma Google Faʻamaonia le fatuina o se mataʻuta sili atu ma malosi ma le siaki le kulukose.

Dexcom

Timesulin sa faia se peni saua e faʻaalia pe o le a le tui mulimuli

Mo tagata uma e nonofo i le maʻisuka ituaiga 1 ma le vaega o le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini o inisiua o se vaega le maalofia o le olaga. O nisi e faʻaaoga pamu inisalini, o isi e manaʻo i tui ma ampoules, poʻo ni peni tui sili atu ona talafeagai.

John Sjolund, o le na mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le sili atu ma le 30 tausaga, ua atiina ae se peni suauu o loo siaki le taimi na faia ai le tui mulimuli. O lona isi fuafuaga o le mautinoa lea o lenei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i totonu o le talosaga i le telefoni feaveai.

Timesulin

Google Faʻamaonia o loʻo faʻamalosia lelei togafitiga fou

Ia Setema, Google Verify na faasilasilaina le fausia o se kamupani e igoa o Onduo, o loʻo atinaʻe ni auala e faʻafaigofie ma faʻaaoga ai le maʻisuka. O loʻo latou galulue foʻi i luga o le mataʻituina o le kulukose tioata faʻatasi ma Novartis. Faʻafetai i faʻamatalaga uma e mafai ona latou aoina mai, latou te fuafua e fatuina togafitiga fou ma togafitiga e mafai ai ona faigofie le tau ma le maʻisuka ma taugofie.

Google

O le a le mea e amataina i le "pancreas artificial"?

E ui lava o le "Artificial Pancreas" e foliga mai o se masini e tasi e te tuu i totonu o lou tino, o le mea moni lava lenei: matou te le i ai iina.

O le fiaselau o tagata suʻesuʻe ua mafai ona oʻo atu i le mea e mafai ai ona latou faʻafesoʻotaʻi masini eseese o le maʻisuka e faʻaaoga ai le faʻapipiʻiina o laina ma le tekinolosi e fai ai se faiga e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai le mea e lelei ai le pancreas e ala i le mataʻituina o le kulukose ma le tuʻuina atu o le inisalini pe a manaʻomia.

O le mea lea, o le mea nei ua taʻua o le "pancreas artificial", o le mea moni, o se pamu insulin e fesoʻotaʻi ma le glucose faifai pea (CGM), e pulea e ala i se ituaiga o tagata e taliaina (e masani lava o se telefoni) e faʻaaoga ai algorithms software faʻapitoa e faʻaaoga ai na aoga.

O le manatu o le faʻaaogaina o le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto i le tele e mafai ai, o le mea lea e le toe manaʻomia e le pule ona faitau i le suka o le toto, ona faia ai lea o le matematika tele ina ia iloa ai le tele o le inisalini e faʻamalosi poʻo le tele foi o le inisalini e maualalo ai le faitau. O nisi masini e mafai lava ona tapeina ai le inisalini e faʻapipiʻiina faʻavaeina i luga o le maualalo o maualuga o le suka suka maua e le CGM. Ma o nisi faiga o loʻo faʻataʻitaʻiina ma le feaveaiina o le kalupago i le pamu ma le insulin e aumai ai le suka toto pe a manaʻomia.

O loʻo faʻaauau nei suʻesuʻega, ma o lenei tusiga (Aperila 2016), e leai se oloa AP faʻapisinisi i luga o le maketi. Ae o loʻo iai ni suiga tetele, ma e foliga mai o loʻo galulue faʻaupu fou i lenei faʻaleleia faʻalelei i taimi uma.

O oloa e aofia ai i polokalama ole AP:

  • se pamu insulin e maua ai se tafe faifai pea o le inisalini i totonu o le tino e ala i le "nofoaga e afaina ai" po o se tamai canla ua tuu i totonu o le paʻu
  • o se siaki kulukose faifai pea (CGM) e maua ai le toto sugar faitau e ala i se mea itiiti e faʻalanu i luga o le paʻu o loʻo i ai se vaʻa ese mai le pamu. E lua CGM i le maketi, mai Dexcom ma Medtronic
  • o se pule (e masani lava o se iPhone) lea e aofia ai se faʻaaliga faʻaalia lea e mafai ai e tagata faʻapitoa ona vaʻaia le glucose algorithm software
  • , O le "faiʻai" o se faiga e faʻamalosi ai numera e vaʻai ai pe o fea le maualuga o le kulukose ma taʻu atu i le pamu mea e fai
  • o nisi taimi o le glucagon, o le hormone lea e vave faʻaleleia le kulūkose toto, o loʻo faʻaogaina iinei o se vaifofo i le hypoglycemia (maualalo le toto suka)

O ai na fausiaina nei polokalama AP?

O le lisi lenei o kamupani o lo o aʻafia i le atiaeina o le AP, saunia mo le maketi, i le faasologa o le pi faitau:

Beta Bionics - Na fanau mai le Iunivesite o Boston, le iLet Bionic Pancreas Project, Dr Ed Damiano ma le au talu ai na fausia se pisinisi faapisinisi e aumai a latou polokalama i le maketi. iLet ei ai se tasi o fesoʻotaʻiga sili ona faʻapitoa ma faʻaaogāina ma aofia ai inisalini na muamua ma tumu ma cartridges o glucagon e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le tusi lesona o loʻo faʻatauina e le tagata faʻaoga.

Bigfoot Biomedical - Faʻatūina i le 2014 e le Faʻalapotopotoga muamua a le JDRF, Jeffrey Brewer, Bigfoot na faʻatupeina nisi o pisinisi sili ona lauiloa AP ma faʻatau IP (Intellectual Property) ma Milpitas, CA, avanoa mai le Asante Solutions, o loʻo faʻasaʻo nei le kamupani insulin pump.

CellNovo & Diabeloop o se kamupanī faʻatoʻaga a Europa ma se tagata suʻesuʻe Farani o loʻo atinaʻeina ma suʻesuʻeina polokalama fou AP i Peretania ma Farani.

Dexcom, o le taʻiala telefoni feaveaʻi o le CGM mai lenei kamupani i San Diego, o loʻo i le fatu o le tele o atinaʻe AP, e aofia ai nisi o fale (DIY-made) system e tuʻufaʻatasia e tagatanuu. Mo le faʻateleina o le atinaʻega, na faʻatautaia e Dexcom le AP algorithm i lona G4 oloa i le 2014 ma sainia maliega faʻatasi ma le Insulet (OmniPod) ma J & J Animas pumps.

O le saogalemu o le saogalemu o se amataga o Seattle e atiina ae ai se tagata tomai faʻapitoa mo le faʻaaogaina o polokalama AP.

O le DreaMed Diabetes o se faʻavae faʻavae Isaraelu lea na faavaeina i le 2014 e avea o se oloa faʻapitoa o le DREAM International Consortium, faʻatasi ai ma le sini o le faʻatauina o le faʻaaogaina o le technology pancreatic technology mo lana polokalama Glucositter.

Insulet Corp. ma le ACG, fai pisinisi a Boston o le inisalini ole inisalini pipili O OmniPod na faʻalauiloaina le faʻatasi ma CGM Dexcom i le 2014, ma talu ai nei na faʻatautaia ai le pisinisi a le AP AG firmGG (Automated Glucose Control LLC) mo le atinaʻeina ma aofia ai a latou AP algorithm alualu i luma.

J & J Animas - na gaosia le pamu ma le CGM Dexcom (Animas Vibe) i le 2014. O loʻo i ai ni fautuaga e mafai ona ulufale atu i le maketi lana polokalama umi AP mo le taimi muamua.

O le maʻisuka Medtronic o le taitai o maketi i pusa inisalini, ma e na o le kamupani o loʻo gaosia uma le pamu ma le masini CGM na faʻalauiloaina ma le lauiloa lona faʻaogaina o le maso glucose (530G) i le 2014, o le oloa muamua na faamaonia e le FDA fou. lamolemole auala faatonutonu mo nei masini. Medtronic sa sainia foi se maliega tuusaʻo i le 2015 e faʻaaoga ai le polokalama faʻafefiloi i luga o le Glucositter pancreatic i ona lumanaʻi.

I totonu Setema 28, 2016, Ua maeʻa ona faamaonia e le FDA le Meditronic Minimal System 670G Hybrid Offop System, ma o le uluai masini e faʻamaonia ai le inisalini e CGM i le lalolagi. O le mea lea, o le muaʻi muamua lea o le "pancreas muamua" i luga o le maketi. O le faʻaaogaina o le senituri lona fa o le puʻupuʻu CGM e se kamupani e igoa o le Guardian 3, e vave lava ona fetuutuunai le faavae (background) insulin e aumai ai le tagata e latalata i le 120 mg / dl pe a mafai, faʻatapulaaina le maualuga o le suka ma le toto maualuga ma e tatau ona amata i le U.S. i le tautotogo 2017. ma i le ogatotonu o le 2017, o le a faʻaalia avanoa faavaomalo.

O le Pancreum o se faʻaaliga vaʻaia na faia e se tagata Inisinia Insulet, o loʻo taumafai e fatu se mamanu faʻapitoa e tolu-tolu ina ia mafai ai e le AP ona faʻaleleia ma aoga mo tagata mamaʻi.

Tandem Diabetes Care - o tagata na faia le fatufatuga o le iPhone-o le: o le pamu siama o le insulin o le atinaʻe lea o le popo-CGM e aofia uma ai le hypoglycemia algorithm ma se algorithm mo le vaʻaia o le hyperglycemia (toto maualuga). Ua uma ona maeʻa suʻesuʻega i totonu ma galulue faatasi ma le FDA e maua se faʻatagaga IDE (Tuusaunoaga mai Suesuega) mo nisi suesuega.

TypeZero Technologies o se amataga i Charlottesville, Virginia ua vavaeese mai le tapunia faʻamalama faʻamalositino ma le AP faʻapitoa i le University of Virginia (UVA). O loʻo latou galulue i le faʻatauvagaina o le mea na masani ona taʻua o le UVA o DiAs (puupuu mo le Suʻi Fesoasoani).

Artificial pancreas Lingo

O se tasi lenei o upu taua:

Algorithms - afai e te le masani ai, o le algorithm o se seti o laasaga o le matematika o faʻasologa e foia ai se faafitauli faʻapitoa. I le AP, e tele auala eseese i lenei mea - o le mea moni o se mea e maasiasi, aua o le faʻamaoniaina o faʻamaumauga ma faʻamatalaga o lipoti o le a sili ona aoga mo fomai (e iloilo ai faʻamatalaga) ma tagata gasegase (ina ia maua avanoa i faiga e maua ai filifiliga faʻafesuiaʻiga vaega).

Maea tapuni - i le faʻauigaga, o se masini faʻaleleia o le puleaina lea e faʻatonutonuina ai se taʻaloga, faʻagasologa poʻo se masini e ala ile tali. I totonu o le lalolagi o le maʻisuka, o se faʻalavelave faʻamafaʻaloga e masani lava o se pancreas faʻamalosi, pe a faʻatulagaina le inisalini e ala ile tali mai se algorithm e faʻavae i luga ole data CGM.

Faʻalua lua - E faʻaoga lenei i le AP o loʻo iai uma inisalini ma glucagon, o le hormone o loʻo i ai le isi itu i le toto suka.

UI (faʻaoga tagata)- O le tekonolosi faaupuga, lea e faatatau i mea uma na faia i se masini e mafai e se tagata ona fegalegaleai ma, o se faʻaaliga faʻaalia, lanu, kosi, faailoilo, ata, fesoasoani i feau, ma isi. Na iloa e tagata suʻesuʻe e mafai e se tagata faʻaaogaina le lelei ona fai se taʻaloga O lena e mafai ona faʻamalosi ai tagata e faʻaaoga le AP AP. O le mea lea, o taumafaiga tetele o loʻo faia i le taimi nei i le atinaʻeina o le 'auʻaunaga faʻaoga.

Totogi le Taʻitaʻu Glucose (LGS) poʻo le Susuga Taofi - O lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ai e le AP ona faʻamalo le tapeina o le inisalini pe afai e maualalo le maualuga o le suka o le suka. O lenei faʻatulagaga o le ki i le fatuina o se AP lea e mafai ona pulea lelei le kulūkose.

#WeAreNotWaiting - o se ishtag lea na avea ma faʻataʻitaʻiga i le va o tagata faʻalavelave e agai i luma ma ni suiga i masini faʻapitoa, e aunoa ma le faʻatali mo fomai, vailaʻau faʻapitoa poʻo le FDA e tuʻuina atu ia i latou le agai i luma. O nei taumafaiga masani na i ai se aafiaga tele i le faatelevaveina o le fou, e aofia ai le atinae o AP.

#OpenAPS - O le "pancreas system artificial" na fausia e le aiga na faia e tagata taaalo o Dana Lewis ma Scott Leibrand. O la latou galuega ofoofogia na mafua ai le gaioiga, talu ai ona o le tele ma le sili atu o tagata gasegase sa amata ona faʻaoga ma toe fai lenei faiga. Ua aloaia e le FDA OpenAPS ma o loo tauivi pea ma le auala e tali atu ai.

FDA ma JDRF faʻasolosolo le alualu i luma AP

O le mea moni, sa latou tuleia lenei mea mo se sefulu tausaga atoa!

Ala i AP: I tua i le 2006, na faia ai e le JDRF le Faʻatulagaina o le Pancreas Project Consortium (APPC), se faʻagasologa o le tele o tausaga, miliona miliona e faʻateleina ai le faʻaleleia o le AP. O se faʻamalosiaga sili lenei, i le tausaga lava lea, na taʻua ai foi e le FDA le faʻaaogaina o le AP le tasi o ana fuafuaga Faʻamaufaʻatasi e faʻaosofia ai le faʻafouina o faiga faasaienisi.

Taiala: Ona, ia Mati 2011, na valaaulia ai e le JDRF le taitai o le FDA e faia ni fautuaga e faatelevave ai le atinaeina. JDRF, faʻatasi ai ma tagata atamamai faʻapitoa, na atinaʻe nei uluai fautuaga, na faʻatuina ia Tesema 2011.

O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi muamua: Ia Mati 2012, na tuʻuina mai ai e le FDA le malamalama lanumeamata i le uluai suʻega o le falemaʻi o le AP,

Approval Approval: I le masina o Setema 2016, ina ua faamaonia e le FDA le Medtronic Minimed 670G, o se "faʻaogaina o le faʻaogaina o kulupu" e faʻamaʻoina ai le insaline basal ma mafai ai ona vavalo nisi o hypo ma hyperglycemia, o se taimi taua na maitauina. O lenei masini e tapunia ai le taamilosaga, ae le o se avanoa atoatoa e mafai ai ona faia mea uma mo le tagata e faaaogaina. O le iuga lenei o le silia ma le sefulu tausaga o le faʻatalanoaga, faiga faʻavae, suʻesuʻega ma le atinaʻeina o oloa. O lenei faʻatagaga e faʻamoemoeina e maua ai le auala mo isi faʻalavelave tapuni.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le pancreas

E pei o nei aso, e tele ni nofoaga i totonu o le atunuʻu ma le salafa o le lalolagi o loʻo taʻitaʻia tofotofoga faʻapitoa mo le toto maualuga - o le toʻatele oi latou i luga o le falemaʻi, o lona uiga, o tagata suʻesuʻe e le faʻatapulaʻaina i se falemaʻi poʻo se falemaʻi.

E lua ni suega aupito sili ona lata mai, lea na amata ia Ianuari 2016, ua faamoemoe e saunia ai le auala mo le faamaoniga a le FDA o se oloa faapisinisi, ma faamaonia ai le saogalemu ma le aoga o le AP mo se taimi umi (6 masina i le tausaga) "i le siosiomaga masani o le tagata maʻi."

E leai se mea e leai se osofaiga

O le toʻatele o tagata e le masani i le maʻisuka o le a teteʻi i le iloa o nei meafaigaluega uma o loʻo tuiina pea o tatou paʻu aua latou te faʻaauau pea ona faʻalogo e uiga i le faʻaaogaina o tekinolosi e le o faʻamalosi.

E ui lava e moni o le inisalini fou na inisiua na aʻafia ai le maketi i le tausaga ua teʻa (ManreKind's Afrezza), o le na o le inisalini mo le taumafa o meaai e le lava mo le faʻaaogaina i le pancreas. Ua faʻaaoga e le faʻaaogāina o le PAS i le pamu lea e maua ai le inisalini e ala i se tamai inisiua "lalo ifo" (i lalo o le paʻu).

O le miti foi lea o le tele o tausaga e maua ai se auala e fua ai le kulukose e aunoa ma le tuiina o le paʻu, ae matou te le i ai iina. I le taimi nei, taumafai e fua le GH i totonu o le paʻu, e ala i le afu ma e oo lava i ou mata ua le manuia. Ae o tagata atamamai o loo faigata pea i le galuega taumafai. Faamolemole ia matau o Google o loʻo teu faʻafaigaluega i le atinaʻe o tioata faʻafesoʻotaʻi mo le fuaina o le kulukose. Ufiufi ou tamatamailima (po o ou mata?) Mo lenei mea!

Luʻitau o loʻo iai i le maʻisuka

I lenei faʻamaʻi, o le vailaau autu o loʻo tumau pea le insulin, lea e tatau ona masani ona tui i totonu o le toto pe i le tui poʻo le fesoasoani a se masini faʻaeletoroni faʻapitoa - o le insulin pump.

Injections o le inisalini i le ituaiga o le maʻisuka e masani ona faia 2 taimi i le aso, ma o nisi taimi 3-4 taimi.

E ui o loʻo iai nei auala mo le maʻisuka e maua ai le maʻisuka, ae o le gasegase o le inisalini e le lava le 100% mo maʻi o loʻo manaʻomia nei. Ma o nei manaoga e fesuisuiaʻi lautele mai lea aso i lea aso, e fuafua i meaʻai, gaoioiga faʻaletino, ma tamaitai, faʻapena foi i le vaega o le taʻamilomilo e fesoʻotaʻi ma fesuiaiga i le lagona o le inisalini.

Dr. Roman Hovorka ma le Dr. Hood Thabit o le Iunivesite o Cambridge i Egelani na faamalamalama mai o le pancreas e sili ona fetaui lelei mo le faaauau pea ona mataituina ma le pulea lelei o tui saʻo o le inisalini. O le masini e faʻaaogaina le tele o fesuiaiga i le kulūkose, o lona uiga e puipuia ai faʻafitauli faigata o le maʻisuka.

E tele suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia le aoga o le gaosiga o le teineiti teine, lea e masani ona totoina ai tagata o loʻo tuʻuina atu i le maʻisuka ituaiga I e maua ai le insulin. Ae tele faafitauli i lenei faiga, ma o lona aafiaga e tapulaa i ni nai tausaga.

I le mekasini a Diabetologia, Govorka ma Tabith tusi e faapea o le pancreas e le maua ai se mea itiiti le osofaia ma le saogalemu mo le puleaina o le suka i le ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin. E faʻamamafa atoatoa ai gasegase o le iniseti o le homone ma le manaʻomia mo le toe suʻesuʻeina pea o le suka.

Faʻataʻitaʻituina o Faʻamaumauga Faʻamasinoga Faʻamau

I le taimi nei, i atunuu eseese o le lalolagi o loʻo latou feagai ma le tele o filifiliga mo le faʻavaveina o le pancreas.

I le amataga o lenei tausaga, na lipotia ai e le Iunivesite o Virginia (USA) o loʻo latou galulue i le pancreas e aunoa ma se faʻaogaina e ala i se telefoni, e lua suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ua uma ona faʻamaonia le aoga o lenei masini.

E ui lava i feeseeseaiga o mamanu, ae o loʻo faavae uma lava i luga o se faʻaaogaina o faʻatautaia. O lenei manulauti o se faʻaauau pea le siaki le kulūkose e fesoʻotaʻi ma le pusa insulin (reservoir), e pulea e algorithms faapitoa.

Dr. Govorka ma ana uo latou te fai mai o le "tapuni tapunia" na faia lelei i tulaga tau suesuega i lalo o le tele o tulaga eseese. Sa fesoasoani o ia i tagata gasegase e pulea lelei le suka i le falemaʻi, i tolauapiga mo le maʻisuka, ma i totonu o se fale e leai se togafitiga faafomai.

O le suega mulimuli na aafia ai le 24 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga I, o le na nofo mo le ono vaiaso i le fale ma se paʻu o le paʻu. O masini faataitai na sili atu ona faʻatuatuaina ma sili atu le saogalemu pe a faʻatusatusa i pamu insulin.

Aemaise lava, o tulaga o le hypoglycemics na fausiaina faalua, ma o le maualuga o le suka o le suka na ausia i le 11% le tele o taimi.

Talia mo suiga tetele

E ui ina o loʻo faʻaauau pea suʻesuʻega, ae o Dr. Govorka ma Tabith o loʻo faʻamoemoeina se faaiuga a le FDA i le amataga o le 2017.

I le itu National Institute for Medical Research (NIHR) O le Peretania na faasilasilaina le maeʻa o le suʻega o le "tapuni tapuni" i le afa lona lua o le 2018.

"Ia faʻatino vailaʻau faʻasaina e le gata i le lelei o faaiuga a le au faatonutonu, ae o le faia foi o se falemai talafeagai, faapea foi ma aoaoga faaopoopo mo fomai ma le aufaigaluega faafomai, "na lapataia ai e saienitisi.

O aʻafiaga ma faʻafitauli a le tagata o mataupu autu ia

O le FDA, o lona tiute i le atuatuvale e uiga i le saogalemu o le onosai, e malamalama lelei, e popole i mea lamatia e fesootaʻi ma se masini faakomepiuta e maua ai le inisalini e aunoa ma le faia e le tagata. A aunoa ma le faia e le tagata. E le o manino pe o le a le tele e tatau ai i le faʻaaoga AP ona "faʻalauiloa" meaʻai poʻo taumafa e oʻo mai. Ma o le tele o polokalama e aofia ai faʻamatalaga e faʻamalosi ai le puleaina o tagata ma faʻafefea pe a manaʻomia.

O le FDA na umi se taimi e faamaonia ai le laasaga muamua agai i le masini - o le "taofia le tumau o le insulin" i le Medtronic, lea e taofia ai le inisalini mo le lua itula i le po pe a maua le maualuga o le toto toto ma e le tali mai le tagata e tali i faailo popolega.

E ui o le manatu o le FDA o le taofia o le faʻatagaina o le inisalini o se lamatiaga i le tagata maʻi, o le toʻatele o tagata e faia le inisalini e ese le vaʻaia.

mafaufauga (e aofia ai i totonu o laʻu tama):

O le inisalini o se fualaau matautia. O tagata maʻi e faia ni mea sese i taimi uma lava, o lea o nei mea uma o loʻo i ai se polokalama faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona maua ai faʻamatalaga faʻalauiloa. afai e maua e se tasi le hypoglycemia i le popo, e tele atu aʻafiaga e aʻafia i le leai o le faʻasaina o le inisalini nai lo le faatagaina o ia e galue.

E pei lava o togafitiga faafomaʻi uma lava, o loʻo i ai tulaga lamatia ma fetuunaiga. Ae oi matou, tagata gasegase oeo lo latou ola e faalagolago i le inisalini, o le polokalama a le AP o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga i aso uma matou te feagai ai ma le maualuga o le hypoglycemia ma le puleaina o le kulukose i lalo.

Faitau uma e uiga i ai: faʻamatalaga o loʻo iai i le taimi nei o le faʻaogaina o mea faʻapitoa

Ua matou i totonu 'Mine o loʻo atinaʻeina le AP i le umi o loʻo i ai. O se lisi lenei oa tatou tala fou mai le amataga o le 2014 i le taimi nei (Setema 2016):

NEWSFLASH: FDA faʻamaonia Medtronic Augofie le 670G muamua le palacreas faʻanatura (Setema 29, 2016)

Faʻasalaga Maualalo 670G Vaitaimi Puni Pale (Iulai 2016)

New iLet Bionic Pancreas + Isi tala mai uo mo le olaga (Iulai 2016)

Faʻailoaina o Bionactics: O se Faʻalapotopotoga fou mo Pisinisi mo iLet Bionic Pancreas (Aperila 2016)

O loʻu taimi ma iLet Bionic Pancreas "- O faʻataʻitaʻiga muamua tagata! (Mati 2016)

Faʻamaumauina le maʻisuka faʻapitoa: ILET, Bigfoot, TypeZero, ma isi mea! (Fepuari 2016)

#WeAreNotWaiting Update - Faʻaaliga mai le Summit Innovation Summit (Novema 2015)

TypeZero Technology: Manatu Lelei mo le Faʻatauvaaina o le Taamilosaga Faʻamau (Iuni 2015)

Feiloai i le Bigfoot Family ma o latou Aiga Lolo i le Fale (Mati 2015)

Faatasi ai ma lenei mama, ou te tapunia ai le loop - ma #OpenAPS (Mati 2015)

Olaga i luga o se mea e faʻaogaina i le fale (Tesema 2015)

Le fiafia o le ILET - Muamua Bionic Pancreas (Novema 2015)

Lipoti o le Alualu i Luma o le Pancreatic Report: Faiga Faʻapipiʻi Faʻasalalau Faʻamaufaʻalogaina Nei Faataitaiga (Aokuso 2014)

Tom Brobson ma lana Artificial Pancreatic Roadshow (Fepuari 2014)

Tuua Lau Faamatalaga