E mafai ona maua alalaʻau mo le maʻisuka

O maʻi na maua le faateleina o le suka toto e tatau ona nofouta i tapulaa ua faatulagaina mo le maʻisuka. E talafeagai le faia o se meaai i se auala e faaitiitia ai le avanoa e oso ai i le kulukose. Folau o lanu e tatau ona suʻeina pe mafai ona aofia fua o fualaʻau i le lisi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taulimaina mea taua o le fua o fualaau aina i luga o suka.

O le meaola, o le moli o se mea e maua. E ui ina e le o masani ai tagata uma i fualaau suamalie. E faalagolago i le ituaiga, o fua atonu e suamalie pe suamalie ma suamalie. Orani latou te talisapaia lo latou lauiloa i lo latou fiafia ma le manogi fiafia.

  • carbohydrates - 8.1 g
  • proteins - 0.9 g
  • gaʻo - 0.2 g.

Faʻaoga i le kalori - 36 kcal. O le faasinomaga o le faasinomaga o le 35. O le numera o iunite falaoa e 0.67.

E toatele e talisapaia ia fua mo la latou tulaga tulaga ese:

  • vitamini C, A, B6, In2, In5, In1, H, PP, beta-carotene,
  • sodium, molybdenum, zinc, calcium, phosphorus, uʻamea, magnesium, potassium,
  • pectin
  • fiber
  • vailaau oona.

E tatau i le maʻisuka ona manatua o le 'ai o meaʻai e maua ai le gaʻo e mafai ona mafua ai le hyperglycemia.

E le mafai ona aofia ai ni meaʻai i le taumafataga e aunoa ma ni faʻamaumauga mo pathologies endocrin. Ua faatagaina fomaʻi e le sili atu ma le afa afa le tele o le fetus i le aso. O tagata e le mafai ona tausia o latou kulūkose e puleaina e manaʻomia le tuʻuina atu o fua, aua e mafai ona mafua ai le leaga.

Maʻisuka Meaʻai

E le manaʻomia le vavae ese o fualaau suamalie mai le lisi, aua o latou o se punavai sili ona lelei o vitamini. O tagata e maua i le patipati endocrine e masani lava ona faʻavaivaia le puipuiga, faʻaleagaina o le setete o le toto ma foliga mai o faafitauli faʻafefe. Faatasi ai ma le fesoasoani o laiga, e mafai ona e faia mea uma mo le le lava o elemene aoga i le tino ma faʻaleleia lau soifua maloloina.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli e fesoʻotai ma faʻafitauli o le tino, e taua le faʻaeteete ma faʻatau fualaau suamalie i totonu o tapulaa talafeagai. Talu ai ona o le fiber content and the inclusion of fructose, o le a le faʻafuaseʻi ona oʻo i le suka. O le mea lea, faʻatasi ai ma se faʻatonuga, e faʻatagaina fomaʻi e faʻaopopo a latou lisi i ni mea laiti.

Ma o le faʻaaogaina o le sua suamalie e sili atu le lelei e aloese ai: i totonu o le tasi ipu tioata o lea inu o loʻo i ai le aofaʻiga tutusa o suka e pei o sua suamalie suamalie e leai se vai.

Soifua maloloina

O isi e ese mai isi fualaau aina i le maualuga o le vitamini C. E i ai le manatu e tasi le fua i le aso i le tautotogo o le tautotogo ua lava lea e puipuia ai siama ma le malulu. Ae o le aoga o lago e le faatapulaa i le satuina o le tino i le acid ascorbic.

O la latou masani masani e fesoasoani i:

  • faʻalauteleina le motusia o meaʻai,
  • faʻaitiitiga o metotia faʻamalosi i totonu o le manaʻoga,
  • faaleleia o galuega a le loto, toto toto e ala i le faamalolosia o puipui,
  • puipuia o le le atoatoa o fualaʻau,
  • faʻamaonia le cholesterol,
  • faaitiitia le lamatiaga o le faanatinati,
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

Ina ia ausia se togafiti o togafitiga, ua lava lea e taumafa fua i fuainumera laiti. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ia meaʻai e ese mai meaai autu.

O vailaʻau o loʻo i totonu o fualaau aina e iai le antimicrobial, faʻamaʻi-inflammatory ma le tonic i luga o le tino. E i ai so latou aoga aoga i le tulaga o le soifua maloloina o tagata o loʻo mafatia mai le gout, faʻalavelave popole. E aoga le aofia ai o fualaʻau suamalie i aso taʻitasi pe a maeʻa faʻamaʻi viral. Latou te fesoasoani foi i le toe faʻafouina o le ponaivi, o lea e fautuaina ai le taulaʻi i fualaau aina pe a uma faʻamaʻi ma faʻamaʻi le osteoporosis.

Ae e le tatau i tagata uma ona 'ai fualaau suamalie. E tatau ona e teenaina pe a:

  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, faʻatasi ai ma le maualuga o le eletise,
  • ulutala duodenal, manava,
  • allergies.

O tagata ei ai faʻafitauli o le tino e manaʻomia le manatuaina o tapulaa faʻamauina ina ia le afaina ai lo latou ola maloloina. Afai o le a le mafai ona taofiofia alalaʻau i le maʻisuka, ona le mafai lea ona aloese mai le hyperglycemia.

Fafagaina o meaʻai

O fomaʻi e fautua atu i tina faʻamoemoe ia latou 'ai i fua masani ma fua. O le fuainumera o fualaau suamalie e tatau ona tapulaa ina ia mafai ai ona maua mai allergies i le tina ma le pepe e leʻi fanau mai. Ae afai o le fafine maʻitaga e masani ona 'ai i lago ao le i fausiaina, ona le tatau ai lea ona teena fualaau fiafia i le taimi o le gaioiga. A uma, o latou o se punavai sili ona lelei o vitamini ma maua ai se aoga aoga i le soifua maloloina.

Mo le maʻisuka ituaiga, e fautuaina e fomaʻi le faatapulaaina o le gaosiga.

E manaʻomia e le fafine ona faia se mea taumafa i se auala e ono faʻaitiitia ai le maualuga ole kulūkose. O le mea lea, e fautuaina le teena o faʻamalosaga mo le solia o le gaosiga o le gaʻo. O le le tausisia o nei fautuaga e lamatia ai le soifua manuia.

E iai foi se tamaititi e maua i le maʻisuka i fafine maʻitaga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o maʻi o le intrauterine ma foliga o faʻafitauli pe a uma le fanau mai. O le tele o taimi, e feagai le neonatologists ma faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le hypoglycemia i tamaiti laiti.

E mafai ona e aloese mai faʻafitauli pe afai e te toe faʻaleleia le taumafataga ma faatasi ai ma le fesoasoani o meaʻai talafeagai e ausia ai le faʻamautuina o maualuga o suka. Afai e le mafai ona faaitiitia lona maualuga, e fautuaina e le endocrinologists le togafitiga o le inisalini. E tatau ona faia ni inisiua i luma o le pepe.

Lisi suiga

O le puipuia o le tupu mai o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ma se toe iloiloga o meaʻai. I le aveesea o mea taumafa e aofia ai se aofaiga tele o mea inu oona mai le meaʻai, e faigofie ona faʻasaʻo. Ae e le gata o lole, ice cream, sukalati, kuki ma keke e tatau ona lafoaia; o pata, pasta, pateta e pau i lalo o le faasaina. Faatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, e le mafai ona e aofia ai fua ma fualaʻau i le lisi.

O i latou o loʻo faʻatoga i se ituaiga o meaʻai, latou te fautuaina le lafoaia o alalafaga. Ae ua fautuaina le au fualaau aina e siaki le tali a le tino i fua. E tatau ona e vavaeeseina i latou mai le lisi pe a fai e maualuga le maualuga o le suka i le uma o le taumafa. A leai, i ni tapulaa faatapulaa, o meaʻai e talia.

Ina ia siaki, e tatau ona e iloa le faʻaogaina o le kulukose i luga o se manava gaogao. A maeʻa ona 'ai le vaega masani o fualaau aina, e tatau ona fai fua faʻatonutonu mo le tele o itula ile 15-30 minute. Afai e leai se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le kulūkose, ma a maeʻa le faʻatupulaʻia o le sukū e faʻamaonia i totonu o le 2 itula, o le a le tatau ona tuʻuina atu au fua e sili ona e fiafia i ai.

Lisi o tusi faʻaaogaina:

  • Faaletino o le endocrin system. Erofeev N.P., Pariyskaya E.N. 2018. ISBN 978-5-299-00841-8,
  • Faʻatauga. Taitaiga. Baranovsky A.Yu. 2017. ISBN 978-5-496-02276-7,
  • Se vaifofo mo le maʻisuka mai Dr. Bernstein. 2011. ISBN 978-0316182690.

Tuua Lau Faamatalaga