Glimepiride faatonuga, tau, mea tutusa, iloiloga

Glimepiride o se vailaau faaonaponei lea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, aveese le glycemia.

Mo le taimi muamua, o vailaʻau na gaosia e Sanofi.

I aso nei i totonu o atunuʻu uma o loʻo faia ai se vailaʻau.

Faatonuga mo le faʻaitiitia o le glycemia e faigofie, o le fualaau faasaina e tele analogues e taugofie. O vailaʻau o se vaega taua o togafitiga faʻapitoa, e le faʻaitiitia e le monotherapy le glycemia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Glimepiride ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a le maua e le taumafa ma faamalositino taunuuga, o le leiloa o le mamafa e le faʻaitiitia ai le tulaga.

Afai e le atoatoa le vailaʻau, e mafai ona e faʻafefiloi ma le metformin poʻo le insulin.

Faiga faʻapolopolo

Glimepiride e maua i laupepa ma capsules, ua vaevaeina i le 4 ituaiga:

  • 1 mg kalapu lanu piniki
  • 2 mg lime,
  • 3 mg samasama
  • 4 mg blue.

O capsules o loʻo i totonu o paʻu alumini i totonu o se pusa pepa. Ole maualuga o le ola ile ola ile 3 tausaga i le vevela ole potu.

O le tau o fualaau faasaina i falemaʻi mai le 153 i le 355 rubles. Glimepiride ua faʻatau e ala i faʻamatalaga.

O le elemene malosi glimepiride mai le 1 i le 6 mg o loʻo aofia i totonu o le tasi laulau.

Tagata faʻatau: lactose, cellulose, polysorbate 80, povidone K-30.

Faatonuga mo le faaaogaina

Le taofi atoatoa o le glycemia, e le lava le faʻaaogaina o fualaau. O tagata maʻi e faʻaopoopoina se taumafataga maualalo-gaosiga, o se siosiomaga filemu ma se vaega itiiti o aʻafiaga o aʻa. Faʻamaumau e le fomaʻi le maʻisuka, faʻamalositino faifai pea ma gaioiga faaletino.

Glimepiride o se vaega o togafitiga faigata. O faʻatinoga malosi e faʻatino 2-3 taimi i le vaiaso. Savalivali i se fua faatatau 3 taimi i le vaiaso. Taʻaloga, uila vilivae - 1 taimi i le vaiaso. O aso uma e te manaʻomia ai e aʻe i luga o faasitepu, savali filemu i luga o le auala.

O togafitiga faʻale-tino e manaʻomia mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e taʻitaʻia ai se olaga ola solo. A aunoa ma se malologa i se tulaga mautu, e faatagaina le tagata maʻi e nofo mo le maualuga o le afa itula. O le fuataga ua fuafuaina e fuafua i luga o le tulaga o le faamaʻi, faʻalavelave faʻalavelave, soifua manuia, tausaga o le matua, faʻafoʻi o le tino i vaega o loʻo faʻavaeina o le vailaʻau.

Tomai e fautuaina le glimepiride e ave le 1 g i le aso. A maeʻa ni nai vaiaso, pe a oʻo mai uluaʻi fua, o le a suia le vailaʻau e faʻatele ai le aʻafiaga. E le taumate, e faatonuina e fomaʻi 4 mg i le aso. O le maualuga o le faʻatagaina o le vailaʻau e 6 mg i le aso. O le maualuga o le metformin e le pulea atoa le glycemia. O le mea lea, o le maʻisuka e faʻaaoga foi le glimepiride.

O le togafitiga faʻatasi e faia faʻatasi ma se vaega maualalo o le glimepiride. O le siakiina e le aunoa o le kulūkose e mafai ai ona e fuafuaina le metotia talafeagai. Soʻo se suiga i le togafitiga e faia pe a maeʻa le faʻatagaga a le fomaʻi. O se tuufaatasiga o le glimepiride ma le inisalini e mafai. O le fua i lenei tulaga e itiiti lava.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻega, o le a suia i le lua vaiaso. O le vailaʻau faʻatasi ma se taumafataga, e fautuaina e inu ipu mo le 'aiga o le taeao. E fautuaina e te ave fualaau aina i le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga ina ia amata ona latou gaoioi. Afai e misia e le tagata maʻi le vailaʻau, e tatau ona e faʻaaogaina i se taimi vave e aunoa ma le suia o le fua.

A oʻo ina faʻamalosi le fuatia o le hypoglycemia, o fomaʻi e soloia le fualaau faasaina, ona o le maʻi e le mafai ona pulea le maualuga o le suka i mea taumafa, toʻa, aʻoga faaletino. Ole faʻaititia o le inisalini pe afai e mafai ona pulea le maʻisuka ituaiga 2, o le a faasolosolo malie lava le mou atu o fualaau. E talafeagai le suia o le tui i le vave paʻu o le mamafa, o se suiga i le ituaiga o faʻamalositino, i lalo o le ogaoga o le atuatuvale, poʻo lalo o le aʻafiaga o isi mea e aʻafia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E sili atu le aoga o vailaʻau faʻasoa ma faʻamaʻi faʻatasi ma fualaau faasaina:

  • Inisalini
  • Allopurinol,
  • Dizopyramiddol,
  • Miconazole
  • Tetracycline
  • Azapropazone.

O le faʻaaogaina o le glimepiride ma vailaau faapitoa e mafua ai le faʻavaivaia o le aafiaga o le hypoglycemic. O le mea lea, o isi vailaʻau e faʻaaogaina pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.

O le faaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemic ma le faateleina o le toto suka e tupu mai i se tuufaatasiga o ia fualaau faasaina:

O faʻafitauli o le hypoglycemia e faʻavaivaia pe faʻaaogaina atoa pe a fegalegaleai ma beta-blockers. E faʻafeagai ma le talaaga o le faʻaaogaina o le glimepiride, o se suiga i le gaoioiga a se mea e tupu mai. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le toto e gaʻo i le ponaivi o le ponaivi, o le a mafai ona faateleina le myelosuppression. O le 'ava malosi ua i ai aafiaga eseese i luga o le faʻaoga o le hypoglycemic.

Faʻaiʻuga

Matou te lisiina itu taua pito sili ona taua:

  • afaina o le hypoglycemia, e pei o le stroke, ae o mea e faʻaaogaina e faʻamutaina pe a uma ona taofia le maʻi,
  • faafitauli o le faʻaaliga ona o se suiga i le suka o le toto, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tioata, o se suiga i le tulaga o le teena o le malamalama,
  • se faafitauli i le toto
  • vomiting, toso, manava, manava o le manava, faʻamalo le ate le tele o enzymes, jaundice, cholestasis foliga, i tulaga faigata, faʻanofo fatuga,
  • faafitauli i le puipuiga, allergies, vasculitis, lagona lelei i le malamalama, toto toto vave vave ona faaitiitia, puupuu le manava, afaina anaphylactic. I le faailoga muamua o le urticaria, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

O nisi taimi o le aofaʻi o le sodium i le toto e faʻaititia.

Contraindications

Aua le faʻaaogaina i ia tulaga:

  • maʻitaga
  • afaina i vaega
  • tagata ketoacidosis
  • ma le maʻisuka ituaiga 1,
  • faʻatasi ai ma se mea muamua poʻo se faʻatasi.

Ole tui ole ate ma le fatu fatu.

Faʻasalaga

O le maualuga o le mafuaaga o le hypoglycemia, lea e oʻo atu i le 3 aso. A maeʻa le faʻamagaloina, e masani ona tupu se faʻasologa faifai pea. O faailoga e le alu ese i le aso pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le vaega o meaʻai.

O mea nei e tutupu:

  • taʻavale
  • gagging
  • itu taumatau tiga
  • lagona faateleina o lagona
  • lima o gatete
  • vaʻaia le faʻaaliga
  • faafitauli i le faamaopoopoina o gaoioiga,
  • o se tagata ua le iloa
  • oso mai
  • naunau e moe.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaogaina se vailaʻau faʻamaʻi pe fufuluina i se mea o le manava, inu vai inu gaʻo, laxative. I nisi tulaga, e auina atu le tagata maʻi ile falemaʻi, faʻapipiʻi le kulukose, ma siaki le suka.

E le o se lisi atoa o fualaau faasaina; o tausaga taʻitasi e oʻo mai ai fualaau fou i le maketi.

Konstantin, 48 tausaga:

Ou te faʻaaoga le glimepiride ma se fua muamua o le 2 mg, o le taimi nei ou te aveina 4 mg 2 taimi i le taeao i le taeao ma le afiafi. O loʻo ou faʻatau se vailaʻau faʻapitoa, talu ai e taugata tele le faʻaaogaina o vailaʻau. E mafai ona faaitiitia le suka i le 13 i le 7, mo aʻu o se faailo lelei. E fautuaina e le fomai le inuina o fualaau aina i luma o se taumafataga manaia po o le aiga o le taeao. A leai, o le suka e sili atu ona pa'ū. Mo le 'aiga o le taeao e tatau ona e' ai le falaoa, aano o manu, inu mea uma ma susu.

Ina ua maeʻa laʻu suʻega o le endocrinologist, na fetuutuunai loʻu togafitiga ma ua faatonuina Glimepirid. O le vailaʻau faʻaititia le toto toto lelei. I le taimi muamua na ou faatauina Glimepiride Canon, o le taunuuga na faamalieina, o lea ou te taumafai ai e faaaoga na o lenei vailaau. O tamaititi e laiti, e faigofie ona foloina. O faʻamatalaga mo vailaʻau e tele tele, o tagata gaosi oloa latou te tausia a latou tagata faʻatau i le tiute. E i ai nai aʻafiaga, atonu e tatau ona faʻafetai i loʻu tino mo lenei mea.

O vailaʻau faʻaaoga e faʻaleleia ai faʻamatalaga glycemia o le maʻisuka ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua. O le faʻatonuga e leʻo filifilia po o fea mataupu e tatau ai ona faʻaaogaina se vailaau faasaina, o vailaau ma togafitiga o togafitiga ua fuafuaina e na o le endocrinologist. O le suka i le maʻisuka e mafua ona o le le lelei o le iloa o enzymes pancreatic, o se faaitiitia o le gaosiga o le inisalini. O le osofaiga e tupu seia oʻo i uluaʻi faʻaʻailoga o le maʻisuka, ma e maua i siama gasegase.

Faʻafitauli e mafua ona o le leaga o le lelei o oloa, i se olaga masani ma faafitauli i le mamafa tele. I lenei setete, o le inisalini e gaosia i le tele, o siaki e matua puipuia, e le mafai e le tino ona foia lenei tulaga, o le toto e le lelei le faamamaina mai le sili atu o suka. O le tagata gasegase e tatau ona suia lona olaga, taʻalo i taaloga, 'ai lelei, inu pia.

Tuua Lau Faamatalaga