Hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o se tulaga lea o le maualuga o le kulukose i totonu oo latou toto e pa'ū i lalo o le 2 mmol / L i totonu o le 2-3 itula talu ona fanau mai. Fuainumera faamaumauina o lenei tulaga e atiae i le 3% o tamaiti uma. Lagolagosua, o le mamafa o le mamafa, o le asphyxia peinatal e mafai ona faaosofia ai le hypoglycemia i tamaiti.

Ina ia faia e le fomaʻi se ituaiga o siama, na te faia se suega o le kulukose mo le pepe fou. O lenei tulaga e na o le taofi - o togafitiga e aofia ai le puleaina o le kulukose. O le hypoglycemia o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o le oti i pepe faatoa fananau mai.

Faʻavasegaga

O le hypoglycemia i pepe faatoa fanau mai e lua ituaiga: tumau ma le tumau. O le ituaiga le tumau e tupu mai i tua o le pancreatic immaturity, lea e le mafai ona maua ai ni enzymes, po o le maualalo o le mea e fai. O nei mea uma e le mafai ai e le tino ona faaputuputuina le aofaʻiga manaʻomia ole glycogen. I se tulaga e le masani ai, o le hypoglycemia tumau e maua i pepe faatoa fananau mai. O lenei ituaiga o leona ua mafua ona o le faalagolago i le inisalini, e tupu ona o le solia o le gaosia o hormones contrainsular. I se tulaga e le masani ai, o se liona e mafua ona o se maʻi le gasegase.

Muamua o le hypoglycemia e le mafai ona mafua mai i le amataga i tamaiti e le atoatoa le mamafa o le tino poo le le atoatoa o le placental. O le asphyxia i totonu e mafai foi ona taʻitaʻia ai i se taunuuga faapea. Le leai o se okesene e faʻamafu ai faleoloa glycogen i le tino, o lea e mafai ai e le hypoglycemia ona atiae i totonu o ia tamaiti i totonu o nai aso o le olaga. O se vaeluaga tele i le va o fafagaina e mafai foi ona tau atu i lenei taunuuga.

O le hypoglycemia e le masani ona tupu i pepe faatoa fananau mai o loʻo maʻi lona tina i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei faʻalavelave e atiina ae i se talaaga o le faʻafitauli o le physiological. I nisi o tulaga e le masani ai, o lea ituaiga o togafitiga e afua mai i se maʻi o le autoimmune e manaʻomia ai le tele o le inisalini i le tino. O le afaina o sela i le pancreas, o Beckwith-Wiedemann maʻi, e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o ia togafitiga.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e mafai ona atiae vave pe a uma ona fanau mai ma oʻo atu i le 5 aso o lona atinaʻe. I le tele o mataupu, o sea solitulafono ua mafua ona o le le atoatoa o le intrauterine po o le tuai ona faia o totoga i totonu.

E le gata i lea, o le faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia. O le tulaga aupito sili ona lamatia o le faʻaauau pea o se ituaiga o suiga. Fai mai a ia, o le hypoglycemia e mafua mai i maʻi faʻapitoa. O lenei tulaga e manaomia ai le mataʻituina ma le faʻaauau pea tausiga faafomai

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le sukesi e faʻaititia, pe a maeʻa le fesoasoani, e le manaʻomia e le osofaʻiga se togafitiga umi. Ae peitaʻi, e lua ituaiga o suiga e tasi e manaʻomia ai se vave faʻasolo mai le fomaʻi. E tusa lava pe laʻititi le faʻatuai e mafai ona mafua ai le matuia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, lea i le lumanaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai i le gaioiga i le gaioiga o totoga i totonu.

O nisi o mafuaʻaga masani o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o:

  • O le togafitiga o le inisalini ile maʻitaga umi
  • Matema ole tina
  • Maualuga maualuga o le kulukose e le tina i se taimi lata mai ao lei fanau mai,
  • Vaʻaia o le tamaititi i totonu o le manava,
  • Mephylogy asphyxia ao fanau,
  • Le fetaui lelei o le tamaititi,
  • O aʻafiaga o gaioiga faʻafefe.

Faʻailoga muamua

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e vave ona tupu. E tupu ona o le faaleagaina o le pancreas, lea e le mafai ona maua ai le insulin ma isi enzymes. Ona o lea mea, e le mafai e le tino ona totoina le aofaiga tatau ole glycogen.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • Pulu lanumoana o laugutu,
  • Pallor
  • Musipo mumu
  • Malo vaivai
  • Mamafa
  • Faafuasei le tetete
  • Tachycardia,
  • Televave le soona,
  • Manatu.

Faʻailoga

O le suʻeina o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e faigofie. Mo lenei mea, ua lava mo le fomaʻi le taitaia o suʻesuʻega o le toto. Latou te fesoasoani i se fomaʻi e fuafua ni faʻamatalaga muamua o le gasegase oona pe gasegase i tamaiti. E masani lava, o suʻesuʻega nei e faʻatino e faʻamaonia ai le faʻamaonia:

  • Toto o le kulūkose toto,
  • O le suʻeina o le toto e fuafua ai le maualuga o gaʻo gaʻo,
  • O le suʻeina o le toto e fuafua ai le maualuga o tino o le ketone,
  • O le suʻeina o le toto e fuafua ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto,
  • O se suesuega o le toto o le hormonal mo le maualuga o cortisol, lea e nafa ma le tuputupu ae ma le atinaʻe o le tino.

E taua tele le togafitia o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai. Mo le fuafuaina o lenei tulaga i se tamaititi, e faʻaaoga e le fomaʻi fasi pepa faʻataʻitaʻi vave lea e vave fuafuaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le oʻo le faailoga i le maualuga o le 2 mmol / l, ona ave loa lea o le toto mo le suʻesuʻega faʻaletausaga. A maeʻa le faʻamaonia o le siama, o le tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina se aofaiga patino o le kulukose i totonu o le tino.

E atiina ae ona o meaai le lelei. A uma ona taofi le osofaiga, o le a le mafai ona mou ese atu faailoga o le hypoglycemia e aunoa ma se taunuuga ma taunuuga mo le tino.

E taua tele le tausisi i tulafono nei i le togafitiga o lenei tulaga:

  • E le mafai ona e faʻavevesiina le puleaina o le kulukose - e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le hypoglycemia. O le faaiʻuga e tupu malie, o le fomai e faʻaitiitia ai le fua o le mea galue.
  • O le faʻaofiina o le kulukose e tatau ona amata i le 6-8 mg / kg, ma faʻatupulaʻia malie i le 80.
  • E matua faasaina le tuiina o le glucose o le sili atu i le 12.5% ​​i totonu o veinside o se tamaititi.
  • E le fautuaina e faʻavevesi le fafagaina i le taimi o le puleaina o le kulukose.
  • Afai e pulea le kulukose i se fafine maʻitaga e puipuia ai le hypoglycemia i lana pepe faatoa fanau mai, ia tatau ona tausia e faamautinoa ai e le maualuga le maualuga o le toto toto i luga aʻe o le 11 mmol / L. a le o lea, e mafai ona taʻitaʻia atu ai i se faʻamuʻu hypoglycemic i se fafine maʻitaga.

Faatasi ai ma le auala saʻo i togafitiga, o le a mafai e le fomai ona vave taofia le osofaʻiga o le hypoglycemia i le tamaititi.

E le gata i lea, afai e mulimulitaʻi se fafine maʻitaga uma i fautuaga a le fomaʻi, o le a mafai foi ona faʻaitiitia le tulaga lamatia o le atinaʻeina e le gata o le faʻaititia o le sugar sugar i le pepe fou, ae puipuia ai foi le tupu mai o le hyperbilirubinemia, erythrocytosis ma le tele o maʻi respiratory.

O taunuuga

O le hypoglycemia o se matuia ogaoga i le gaioiga o le tino, lea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. Ina ia iloiloina lo latou malosi, ua tele suʻesuʻega na faia. Latou te mafai ona malamalama i le ala o le a atiaʻe ai okeni ma faiga a le tamaititi ona o le muamua o le hypoglycemia. O le tele o suʻesuʻega ua faaalia ai, ona o le paʻu o le kulūkose, o pepe faatoa fananau mai e faʻapupulaina ni faʻafitauli matuia i le gaioiga o le mafaufau. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, faʻateleina ai le lamatiaga o le maua mai o le epilepsy, o le tuputupu ae o le toto.

Puipuiga

Puipuiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e aofia ai i le taimi talafeagai ma atoatoa taumafa. Afai e te amata taumafa paleni naʻo 2-3 aso talu ona fanau mai, o le tulaga lamatia o le atiaeina o lenei tulaga o le a maualuga tele. A uma ona fanau mai le pepe, e fesoʻotaʻi atu i se pusi, lea e faʻafeiloaʻi ai muamua mea taumafa muamua i le 6 itula. I le aso muamua, e tuuina atu ia te ia e tusa ma le 200 ml o susu susu.

Afai e leai se susu o le tina, ona tuʻuina atu lea i le tamaititi vailaʻau faʻamalosi faapitoa, o lona fua e tusa ma le 100 ml / kg. Afai ei ai se faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia, e siakiina le faia o le toto toto i nai itula uma.

O le a le mafuaʻaga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai?

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai atonu e le tumau pe tumau. O mafuaʻaga o le hypoglycemia e le maualalo e le lava se mea e maua ai poʻo le mama o le galuega o le enzyme, lea e mafua ai ona le lava faleoloa glycogen. O mafuaʻaga o le hypoglycemia tumau o le hyperinsulinism, o le solia o hormones contrainsular ma faʻamaʻi faʻasolosolo faʻamaʻi e pei o le glycogenosis, faʻaleagaina o le gluconeogenesis, faʻaleagaina o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo.

O le le lava o fale glycogen i le fanau mai e masani lava ona maua i pepe faatoa fanau mai ma le maualalo o le mamafa o le pepe, pepe e laiti ona o le gasegase ona o le le atoatoa o le placental, ma pepe ua i ai le asphyxiation o le intranatal. O le glycolysis anaerobic e faʻaputuina ai faleoloa glycogen i ia tamaiti, ma e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia i soo se taimi i nai aso muamua, aemaise lava pe afai e umi le vaeluaga o le va o feedings poʻo le taumafa o meaʻai e maualalo. O le mea lea, o le tausisia o le aoga o le kulukose e taua i le puipuia o le hypoglycemia.

O le hyperinsulinism faʻasolosolo e sili ona taatele i tamaiti mai tina e maua i le maʻisuka. E masani ona tupu i le popolega o le tino i fanau laiti e ala i le gaioiga. O mafuaʻaga masani masani e aofia ai le hyperinsulinism (e mafua mai i le autismomal ma le malosi o le toe maua o le tofi), o le erythroblastosis feteenai matuia, Beckwith-Wiedemann syndrome (lea e tuufaatasia ai le hyperplasia cell celllet faatasi ai ma faailoga o macroglossia ma le hernia umbilical). O le tui vaʻaia e faʻaalia i le vave faʻaitiitia o le kulūkose i le 1-2 itula talu ona fanau mai, pe a uma le tuʻuina atu pea o le kulukose i le placenta.

E mafai foi ona atiae le hypoglycemia pe afai e le o toe taofia le puleaina o le puleaina o le kulukose.

Masalosemavei (faʻasolosolo) ole hypoglycemia

Pe a fanau mai se pepe, e tupu tele le popole. I le taimi o le galue ma ao faagasolo le auala o le tamaititi e ala i le fanau mai o le tina, o le kulukose e faʻamalolo mai le glycogen i totonu o le ate, ma o le masani o le suka toto i tamaiti e faʻalavelaveina.

E talafeagai lenei mea e puipuia ai le faaleagaina o le faiʻai o le pepe. Afai o se tamaitiiti maualalo le kulūkose, o le a tupu aʻe lona hypoglycemia i lona tino.

O lenei tulaga e le umi se umi, ona o le faafetai i le faiga o le faatonutonuina e le tagata lava ia o le maualuga o le kulukose o le toto, o lona malosi vave e toe foi atu i le masani.

Taua! Fafagaina susu ole pepe e tatau ona vave amata i le vave e mafai ai. O lenei mea o le a vave faʻaitiitia ai le hypoglycemia lea na tupu i le taimi ma pe a uma ona fanau.

E tele taimi e mafai ona tupu ai lenei tulaga ona o uiga le faatamala o tagata fomaʻi (o le maalili a le maalili), aemaise lava mo pepe ua vave ona fanau poʻo tamaiti e maualalo le mamafa. Faatasi ai ma le maalili, o le hypoglycemia e mafai ona tupu i se pepe malosi.

Gestational

O tamaʻi soifua maloloina tumau o loʻo i ai faleoloa tetele o glycogen i le ate. E faigofie ona mafai e le pepe ona taulimaina faʻafitauli e fesootaʻi ma le fanau mai. Ae afai o le atinaʻeina o le intestineine o le fetus na faʻaauau ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le hypoglycemia i se tamaititi e umi atu ma e manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo i le faʻaaogaina o fualaau (glucose administration).

O le hypoglycemia faʻalautele e amataina i le vave, pepe maualalo ma mamafa i pepe uumi. I le avea ai o se tulafono, o lenei vaega o pepe faatoa fananau mai e maualalo le tamaoaiga o le polotini, tino oona ma le glycogen hepatic. E le gata i lea, ona o le leai o ni enzymes i ia tamaiti, o le masini o le glycogenolysis (glycogen breakdown) ua faʻaitiitia le faʻaitiitia. O na oloa na maua mai le tina ua vave ona 'aina.

Taua! O le taulaiga faapitoa e totogi i tamaiti na fananau i fafine e maua i le maʻisuka. E masani lava o nei pepe e lapoa tele, ma o le faʻaititia o le kulukose i lo latou toto e faʻaitiitia vave. E mafua mai i le hyperinsulinemia.

Newborns na fananau mai i luma o se feteʻenaʻiga a Rhesus e tutusa lava faafitauli. E feteenaʻi ma faʻamatalaga faigata o feteʻenaʻiga serological, hyperplasia o suauʻu pancreatic e mafai ona atiaʻe, lea e maua ai le insulin. O le iʻuga, e sili atu le saoasaoa o maso o le kulupu.

Faʻalogo lelei! O le ulaula ma le inu i le taimi o le maitaga e oʻo ai i le faʻaitiitia o le kulukose toto! E le gata i lea, e le gata o le gaioiga, ae o tagata ulaula uma e pagatia!

Perinatal

O le tulaga o le pepe faatoa fanau mai ua iloiloina i luga o le fua o Apgar. O le auala lenei e fuafua ai le maualuga o le tamaititi hypoxia. Muamua, o tamaiti e mafatia i le hypoglycemia, o le vave fananau mai na televavave ma na i ai faatasi ma le toto tele.

O le hypoglycemic state e faʻapupulaina foi i tamaiti o loʻo iai ni faʻalogona o le fatu. Na ia fesoasoani foi i le faʻaaoga e le tina i le taimi o le maitaga o ni vailaʻau faapitoa.

Isi mafuaaga o le hypoglycemia faifaipea

O le hypoglycemia e le mafai ona maua mai e masani lava ona mafua ona o faʻafitauli eseese. Soo se ituaiga (o le pathogen e le afaina) e tau atu i le hypoglycemia. E mafua lenei mea ona o le tele o le malosi e faʻaalu i le tauʻaina o le faʻamaʻi. Ma, e pei ona e iloa, o le kulukose o le puna lea o le malosi. O le mamafa o faailoga faʻapitoa o le hypoglycemic e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi pipisi.

O le isi vaega tele e aofia ai pepe faatoa fananau mai o loʻo iai ni faaletonu o le fatu ma le toto. I se tulaga faapea, o le hypoglycemia e faʻafefe ai le tafe toto i le ate ma le hypoxia. O le manaʻomia mo le inisalini o le inisalini e mou atu i soʻo se tasi o nei mataupu, tuʻuina atu faʻamaonia taimi le tumau o maʻi le lua:

  • sosolo totolo,
  • anaemia
  • hypoxia.

Hypoglycemia tumau

I le tele o faʻamaʻi i totonu o le tino o loʻo i ai le soliga o faiga faʻasolosolo. E i ai tulaga e ono tulai mai ai ni faaletonu e le mafai ona suia, e taofia ai le atinaʻe masani o le pepe ma lamatia ai lona ola.

O ia tamaiti, a maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, filifili ma le faaeteete meaai talafeagai ma togafitiga faafomaʻi. Tamaiti e mafatia ile galactosemia, o ona faʻaaliga e lagona mai aso muamua o le olaga.

I sina taimi mulimuli ane, e atiaʻe ai e tamaiti le fructosemia. E mafua mai i le mea moni o le fructose o loʻo maua i le tele o fualaau faisua, honey, juice, ma o nei oloa o loʻo faʻafeiloaʻiina i le tamaititi i mea taumafa i se taimi mulimuli ane. O le iai o nei faʻamaʻi e manaʻomia ai se taumafa malosi mo le olaga.

O le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli faʻaleagamoni. I le tulaga muamua i lenei itu, o le le atoatoa o le pituitary gland ma slanderland. I se tulaga talitutusa lava, o le tamaititi o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se tagata faʻateʻa.

O aʻafiaga o nei maʻi faʻamaʻi e mafai ona tutupu uma i le pepe fou ma i se tausaga mulimuli ane. Faatasi ai ma le tuputupu ae o sela o le pancreatic, o le tele o le inisalini e faateleina ma, e tusa ai, o le maualuga o le kulukose i le toto e faaitiitia.

Faʻasaʻo lenei tulaga e ala i metotia masani e le mafai. E naʻo le taotoga e mafai ona maua ai le aʻafiaga.

Hypoglycemia ma ona faailoga

  1. Faʻavavavave vave.
  2. Lagona le popole.
  3. Faʻatonuga tele.
  4. Tremor o vae.
  5. Manatu mataga o le matelaina.
  6. Faʻasalaga faʻamaʻi.
  7. Faʻaleagaina o le manava seia oʻo ina maeʻa.
  8. Lethargy.
  9. Vaivai vai.
  10. Tauvalea.

Mo le tamaititi, faʻalavelave ma manava manava e sili ona matautia.

Taua! E leai se glucose manino e mafai ona faʻaalia ai faʻamaoniga o le hypoglycemia! O lenei vaega o tamaiti faatoa fananau mai ma pepe! E tusa lava pe lava le glycogen i nei tamaiti, e mafai e le hypoglycemia ona atiaʻe!

O le tele o taimi, o le hypoglycemia o loʻo tusia i le aso muamua o le pepe.

O ai o loʻo lamatia

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i soo se tamaititi, ae o loʻo i ai pea se vaega o aʻafiaga e aofia ai tamaiti:

  1. gesational matature
  2. vave
  3. faatasi ai ma faailoga o le hypoxia,
  4. fanau i tina e maua i le maʻisuka.

I ia pepe faatoa fananau mai, o le maualuga o le suka o le toto e fuafuaina vave pe a mavae le fanau mai (i totonu o le 1 itula o le ola).

E taua tele le vave iloa o le hypoglycemia i se pepe faatoa fananau mai, aua o togafitiga taimi ma puipuiga o le a puipuia ai le pepe mai le atinaʻega o faʻafitauli matuia o lenei tulaga.

Tutotonu i le tausisia o mataupu faavae o le atinaeina o tagata. E taua le amataina o le susu i le vave e mafai ai, puipuia le atinaʻeina o le hypoxia, ma puipuia le maalili o le maalili.

Muamua lava, faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e faʻaaogaina ai e le tamaititi le 5% glucose solution ma le loto malie. Afai o le pepe ua sili atu nai lo le aso, e 10% le fofo o le kulukose e faʻaaogaina. A maeʻa lena, o le a faʻataʻitaʻiina le suʻesuʻeina o le toto mai le mulivae o le pepe fou i le taimi lava lea i le suʻega.

I le faʻaopoopoga, ua tuʻuina atu i le tamaititi se vai inu i le foliga o se vaifofo o le kulukose pe faaopoopo i le paluga susu. Afai o nei taualumaga e le aumaia ai le manaʻoga, o togafitiga faʻamaloilo ma glucocorticoids e faʻaaogaina. E tutusa le taua o le faailoaina o le mafuaʻaga o le hypoglycemia, o lea e mafai ai ona maua ni metotia lelei mo lona faʻamamaina.

Faʻaiʻuga, aʻafiaga ma togafitiga o hypo- ma hyperglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o se tulaga e seasea tupu, pe afai tatou te le o talanoa e uiga i vaega le tumau o lenei togafitiga.

O le toʻatele o fafine maʻitaga e le manatu o le faʻavaivaia poʻo le faʻaleleia o le kulukose i tulaga ogaoga o se mea matautia tele i le atinaʻeina o le pepe.

Ae ui i lea, e mafai ona aloese mai faafitauli pe afai e te iloa mea e iloa ai le hypoglycemia, e le gata i se tagata matua ma se tagata fou. E taua le iloa poʻo le a le faiga e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le tulaga.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le hypoglycemia e faʻaalia o ia lava i se pepe faatoa fananau mai i le taimi lava na fanau mai pe sili atu ile lima aso pe a maeʻa. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le amataga poʻo le oʻo mai o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, o le gaʻo gaʻo (tino) e ono faʻavaivaia.

I lenei tulaga, ua vaevaeina le faamaʻi i ni vaega laiti se lua:

  • E le mafai ona faʻaaogaina - e masani lava ona tupu, pe a mavae aso muamua o le olaga ma e le manaʻomia se togafitiga umi.
  • Faʻaauau. E faʻavae i luga o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea eo mai faatasi ma le faʻafitauli o le gaʻo ma isi metabolism i le tino. Latou te manaʻomia le togafitiga faʻaleleia.

Fomaʻi vaevaeina vaevaega o mafuaʻaga o le hypoglycemia le tumau i ni vaega se tolu:

  • maʻisuka tina poʻo le maualuga o le kulukose i se taimi lata ane aʻo leʻi fanau mai,
  • fetau o le fetal o le fetus, faʻamalosia i le taimi o galuega, faʻamaʻi ma le le lava fetaui lelei o le tamaititi,
  • faʻaaoga umi o le insulin.

Le natura o le manatu o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

Glucose o le punavai autu o le malosi mo le ola o le tino o le tagata, e aofia ai le faiʻai. I le taimi o le atinaʻe o tama, e maua ai e le fetus ma le toto o le tina.

I le taimi lava e tasi, o le natura ua faʻamautinoaina le lava o le suka e lava mo le faʻaleleia masani o totoga uma ma tino. I le taimi lava e maeʻa ai le faʻamaʻiina o le fuamoa i totonu o le tino, ona tutupu ai lea o suiga o le hormonal, lea e siitia ai le maualuga o le kulukose toto i le fafine maʻitaga, "faʻamautinoa" lona lava "mo le lua".

A maeʻa le fusi o le maea, ona amata lea e le tino o le tamaititi ona galue tutoatasi, ma o le toto toto e pau i tagata uma lava, e oʻo atu i le 30-90 minute o le olaga. Ona faʻagasolo malie lea o lona faʻatupulaia i tulaga masani ile 72 itula mai le taimi o le fanau mai.

O lenei faagasologa o le taunuuga o le fetuunaiga i tulaga o soifuaga i fafo atu o le manava ma se suiga malosi o le metabolism mai le taumafaina o le kulukose o le tina i lona tutoatasi tutoatasi e ala i lela o le ate.

O loʻo fautuaina e le WHO le tuʻuina o le pepe i le susu i le taimi lava e uma ai ona fanau mai

I se tusi. I le tamaʻi fafine, o loʻo i ai glucose ma siama aoga e fesoasoani i le vave ona taʻavea le manava ma le totoga o meaʻai. O le ate, lea e nafa ma le tuufaatasia o le glucose mai faleoloa glycogen, lea na faʻapitoaina i vaiaso mulimuli o le atinaʻe o le fetal, ua faʻagaoioia vave foi.

Totogi pepe ma le hypoglycemia

I aso nei, e faalagolago se fomaʻi o le lotoifale i luga o se maliega e faʻamautuina ai le faʻaoga o le toto toto o le maʻoti mo le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai - Faʻavasegaga o le hypoglycemia ma le vaega aʻafia (mafuaaga)

Se ituaiga o hypoglycemia fouTaʻaloga o tamaitiO faʻamaʻi poʻo tulaga e ono mafua ai le pa'ū i lalo ifo masani
Tuaie oʻo atu i le 12 itula o le ola
  • Tamaiti laiti o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe.
  • Tamaiti latou te maua i le maʻisuka poʻo ua maua i le maʻi suka.
  • Tamaiti na maua i le maʻi pipisi o le neonatal.
  • Faʻaititia i itula muamua pe a uma le fanau mai.
  • Faʻafeiloaʻiga o measina measina.
Faʻasologa masanimai le 12 i le 48 itula o le ola
  • Muamua.
  • Laititi le mamafa o le tino.
  • Tuai faʻalavelave i le manava.
  • Tamaiti e iai se faʻamaoniga o Polycythemia.
  • Masaga, masaga, tolu tausaga.
Maualugatusa lava po o le a le matua
  • Tamaiti latou te faʻaaogaina fualaau suka, vailaʻau antiobetic, salicylate, poʻo glucocorticosteroids ao leʻi leva ona fanau mai.
  • Tamaiti ei ai sepsis.
  • Lafoaʻi o le tino.
  • Malosiaga.
  • Faʻailoga o le faʻalavelave popole.
  • O se paʻu mataʻutia i le faʻavae o le vaifofo o le kulukose.
Faʻaauaumai le 8 aso o le olaga
  • Pat's Syndrome.
  • Hyperinsulinism.
  • O faamai e mafua ai le gau o le hormone, glucose o le hepatic, synthesis synthesis amino acids, po o le solia o le oxidation o fatty acids.

O le tele o ituaiga eseese o mea uma o loʻo taʻua i luga o le mea mulimuli lea, talu ai e mafua mai i faʻafitauli faʻapitoa, e manaʻomia le tausiga faifai pea ma le lagolago faafomaʻi.

E le gata i lea, o suesuega talu ai nei ua faaalia ai o le pa'ū o le suka toto i tamaiti, i aso muamua talu ona fanau mai, e mafua mai i:

  • le fanau mai o le tamaititi muamua ma se mamafa tele o le tino,
  • maualuga le maualuga i totonu o se fafine i le taimi o maitaga, aveina o beta blockers poʻo isi vailaau mo le mamafa,
  • ao maitaga, terbutaline, ritodrin, propranolol,
  • o le i ai i le taimi o le maitaga o se tina i le lumanaʻi o se setete - na faʻavaivaia le glucose toleni,
  • togafitiga o se fafine maʻitaga mo gasegase faʻamaʻi ma le valproic acid poʻo le phenytoin,
  • maʻitaga o loʻo maʻitaga
  • le tofiaina o se pepe fananau mai, heparin, quinine, fluoroquinolones, pentamidine poo beta-blockers,
  • o le i ai o ni faaletonu o le fatu i le pepe.
O le taumafaina o meaai mama ma le inu vai, i le va o mafatiaga o galuega, e le naʻo le mafai, ae tatau

E taua. E sili atu ma le afa o tamaiti oe na maua o latou tina i le kulukose i le taimi o lo latou fananau mai (5%) na i ai le faʻaitiitia o le suka i le suka. O loʻo fautuaina e le WHO le sui o lenei faʻasologa o faʻataʻitaʻiga ma le taumafaina o taumafa i le taimi o le fanau mai. O lenei mea e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic i se tamaititi e sili atu ma le 2 taimi.

Ina ia mataʻituina le amataina o le tulaga o le hypoglycemic i se tamaititi i aso muamua o le olaga, e gauai atu fomaʻi i faʻamatalaga o loʻo mulimuli mai, lea e mafai, ae le o se mea e tatau ai, ona faʻaalia se pa'ū i le suka o le toto.

O le tele o taimi, o mea nei e matauina:

  • E ono mafai: a le o le nystagmus - o mata e amata ona sologa lelei i se liʻo, poo le faailoga o "mata o le pepe taalo" - pe a agai le ulu, e le o agai i luma ia mata, ae i le isi itu.
  • E le fiafia le tamaitiiti ma amata ona tagi tele. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi e leo, e ui lava e tui, ae e le o leotele ma leai se lagona e lanu.
  • E masani ona osooso le pepe. E le o le mamafa, ae faʻafefea ona vaʻaia.
  • O le a avea mea e vaivai ma vaivai. E mafai ona gatete lima ma / poʻo vae, pei o le vitio. Ae maise lava le manino o le uiga lea o le maasiasi-paroxysm o le lima agavale (i le 20-28 lona lua o le vitio).

E le masani ai, ae mafai ona tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻatasi ma ia faʻaaliga:

  • Faʻasaga poʻo le lanu uliuli o le paʻu. Cyanosis atonu e:
    1. masani
    2. i luga o laugutu, luga o le pito o tamatamai lima, taliga ma le isu,
    3. faataamilosaga tafatafa o le nasolabial.
  • Faateleina le maualuga o le toto, o le fatu ma le manava malosi. Masalo o le atinaʻeina o le apnea (faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le eseese o fua faatatau ma le umi o taofi i le taimi).
  • "Sulu" le vevela o le tino. Faateleina le afu.

Faʻalogo Tina, pe a uma le tufaina, aua le popole tele. Afai o lau tama o loʻo iai i se faʻafitauli o le faʻaogaina o le tino, o le a fuaina e fomaʻi le toto glucose, mataʻituina ma le totoʻa ia uiga o lenei tulaga faʻaleagaina, ma fai vave ni mea pe afai latou te faʻaalia pe vavae ese mai le masani.

E tatau foi ona e iloa o le hypoglycemia e masani ona tupu e aunoa ma ni faailoga. O le mea lea, i lo tatou atunuu, mo tamaiti laiti e lamatia le atiaeina o nei maʻi, o faatonuga nei mo le faia o suʻega e mulimulitaia ai:

  • o le suʻe muamua o le toto mo le suka e faia i le 30 minute talu ona fanau mai,
  • ao faagasolo le 24 itula talu ona fanau mai, o le toto mo le suka e suesueina i le 3 itula,
  • mai le 2 i le 4 aso (aofia ai) le pulea o le kulukose i totonu o le 6 itula,
  • sili atu - 2 taimi i le aso.

Afai o le kulukose o le toto i totonu o le pepe na pa'ū i lalo ifo o le 2.6 mmol / l, ona faʻasaʻoina lea o lona maualuga, e faʻaaogaina e neonatologists ile WHO fautuaga na faʻatagaina i le 1997:

  • I le taimi o le togafitiga, afai e le mafai ona fafaga ile susu, o le a faaauau pea ona fafagaina le pepe ile susu po o se mea e faʻafefiloi, vaʻaia lelei le faʻatulagaina o meaai, faʻaaogaina o se ipu, fagu, sipuni, ma, pe a manaʻomia, e ala i se suʻega,
  • pe afai e le mafai e le meaai ona siitia le kulūkose i le tau maualalo aupito sili ona taua, ona tatau ai lea ona faia se iniseti o le kulukose (dextrose), poo le filifilia o le saoasaoa ma le% glucose solution, amata faʻasolosolo togafitiga,
  • afai o le glucose infusion e leʻi aumaia le maualuga o le maualuga o le suka i le toto toto, e tuʻuina atu i le pepe se tui o le glucagon poʻo le hydrocortisone (prednisone).

Ma i le faaiuga, tatou te mananaʻo e faʻamautinoa i matua o tamaiti ua aafia i le hypoglycemia o le tino. O fomai e leai se manatu e tasi ma molimau talafeagai e faatatau i lona aafiaga i le tupu mai o maʻi leʻo mai le neuropsychiatric, aemaise lava pe a oo mai i pepe oe o latou togafitiga e le afaina.

Ae peitai, o lenei "tala fou" e le tatau ona avea ma se taimi e amio ai i le taimi o le maitaga, ae le o le pulea tatau o kulūkose, ma inu vai inu oe lava.

Symptomatology

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai ei ai ona lava faailoga, ae ui i lea, o se foliga asymptomatic ua iloga foi. I le tulaga lona lua, e naʻo le siakiina o le toto mo le maualuga o le suka e mafai ona iloa.

O le faʻaalia o faʻamaoniga e manatu o se osofaʻiga e le alu ese e aunoa ma le faʻaofiina o le kulukose poʻo le fafagaina faaopoopo. E vaevaeina i latou i se mea e le mautonu, lea e ave ai le tino o le manava, ma le neurological. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le fatugalemu o le tino e mafai ona faʻatusatusa faʻafeagai: faʻateleina le le mautonu ma le atuatuvale poʻo le fenumiai, faʻafefe, atuatuvale.

Hypoglycemia i pepe laiti

O le hypoglycemia i pepe faatoa fanau mai e le eseese i uiga mai tamaiti masani. E mafai ona e maitau:

  • lē onosai
  • faʻaleagaina o le tino
  • maualalo meaʻai taumafa
  • faʻafefe
  • sosolo
  • faoa faamalosi
  • cyanosis.

O sea ata o le atiina ae o lau tama o le a faʻaalia ai se faʻaitiitia o le suka o le toto. Ae ui i lea, o fanau faatoa fananau mai o le a sili atu ona latou matauina le faʻamaʻi i le taimi, e tele naua suʻega e tuʻuina atu ma o le vaavaaiga a fomaʻi e sili atu le vavalalata nai lo le fanau mai o se pepe i le taimi.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Afai e iloa le faʻamaʻi i le taimi, o le togafitiga o le a matua faigofie lava - tuʻuina atu le vai i le kulukose, atonu o le a faʻaaogaina ma le faʻamalosi. O nisi taimi, e mafai ona faaopoopo le inisalini mo le sili atu o le soona inu o le suka i le tino.

Togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia o se faʻamaʻi pipisi masani e tupu i le 1.5 i le 3 mataupu mai le 1000 pepe fou. O le feʻaveaiga (pasi) e tupu i le lua o mataupu e tolu i pepe ua leva. E i ai le tulaga maualuga o le maua o lenei faʻamaʻi i tamaiti o loʻo mafatia o latou tina mai le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, o le puipuia o le faʻamaʻi i tamaiti i taimi uma e le o iai le lamatiaga o le fausama masani, lea e totogi ai manaoga o meaʻai o se pepe soifua maloloina. O le fafagaina o susu e le manaʻomia ai le faʻaofiina o vailaʻau faaopoopo, ma o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e mafai ona aliali mai ona o le le paleni. E le gata i lea, afai e atiaʻe le ata o le faamaʻi, e tatau ona iloa le mafuaʻaga, atonu, o le maualuga o le vevela e le lava.

Afai e manaʻomia togafitiga fualaau faasaina, ona faʻapipiʻiina lea o le kulukose i le auala o se vaifofo poʻo se faʻafefeteina. I nisi tulaga, e mafai ona faaopoopo le inisalini. I le taimi lava e tasi, e tatau ona siaki pea e fomaʻi le tamaititi ina ia taofia ai le pa'ū i le suka o le toto i lalo ifo o se tulaga taua.

Le aʻafiaga o le maʻitaga ile kulukose

Soʻo se tina i le taimi o le maitaga o le a mautinoa le soifua maloloina o le pepe. Peitai, e le o taimi uma e gauai atu ai i le faalagolago o le fetus i lona lava tulaga.

Ona o le tele o mea e maua, e mafai e se fafine ona faʻalavelave ma mumusu e ai pe mulimuli i se taumafataga e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. I lenei tulaga, o le paleni o le carbohydrate e mafai ona suia tele.

O le tulaga o le hormones i le taimi o le maitaga e iai ni suiga tetele, mo se faataitaiga, o le pancreas e amata ona maua atili inisalini i lalo o le aafiaga o le estrogene ma le prolactin, ae o tagata e mamao mai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e le masani ona malamalama o le maualuga ole glucose e le maalofia.

I tulaga ogaoga, afai ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o se tulaga e pei o le hypoglycemia i fafine maʻitaga, o le a mafatia uma gaioiga i totonu, ei ai le maualuga o le lamatiaga i le tulaga faaletino ma le mafaufau e le gata o le fetus, ae o le tina foi.

E le gata i lea, o tina, ona o le naunau faifai pea e 'ai i se mea e le masani ai, o le mauaina o le mamafa ma solia ai le paleni paleni paleni naʻo ia, ma mafua ai ona tupu le maʻisuka. E le gata i lea, e pei ona i ai i le tulaga muamua, e le o taimi uma e mafai ai ona matauina le faateleina o le suka - hyperglycemia i le taimi o le maitaga e matautia foi.

Ae o le tamaititi e atiae ma maua uma mea e tatau ai mai le tina, o le sili atu poo le le lava o le kulukose e mafai ona afaina ai lona ola maloloina.Talu ai ona e le mafai ona ia pulea hormones hormones ia te ia lava.

Matou te fautua atu ia te oe ia e iloa: E faʻafefea ona aʻafia le pito i luga o le toto?

O le vaeluaina i fafine maʻitaga e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia o pepe faatoa fananau mai ma le atinaʻe o le maʻisuka i pepe mai le fanau mai.

O le mafuaaga lea e matua taua ai le puleaina o le meaai a le tina faatalitali, mataʻituina le maualuga o le suka, aemaise lava pe afai ua ia te ia se faʻamaoniga o le maʻisuka pe mafai foi ona solia se isi metabolic processes.

E tatau foi ona e faalogo i le tulaga o lou lava tino, matauina le tele o le lelava, fia inu pea, e tatau ona e faafesootai se fomai e taitaia se maʻitaga.

Na o le fanau - ua i ai se faafitauli

Faʻafitauli i le maualuga o le toto i totonu o pepe fou faatoa soifua maloloina e le taatele. E masani lava o le hyperglycemia o pepe faatoa fananau mai poʻo le hypoglycemia e aʻafia ai pepe tonu ma le maualalo le mamafa o le tino.

E tatau ona amanaʻia le mea moni o loʻo i ai le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai (lea e le tumau) - o se tulaga masani i itula muamua o le olaga o se tamaitiiti.

Talu ai ona e lei atiaʻe e le tino ana lava kullukose, i uluai minute o le olaga e faʻaaogaina ai le faʻaagaga ua faʻaputu i le ate. Pe a alu ese le sapalai ma fafagaina ua tolopo, o le le lava o le suka e atiina ae. E masani lava i ni nai itula po o aso e toe foʻi mea uma i le masani.

Vaʻa vave pe a le lava le kulukose

O se pepe faatoa fananau mai e sili atu nai lo isi le atiaeina o le hypoglycemia, ae o loo i ai le tele o faailoga o lenei tulaga.

O faʻamaoniga e ono masalomia ai le hypoglycemia e pei ona taua i lalo:

  • vaivai le tagi i le fanau mai
  • vaivai sucking reflex,
  • feanu i luga
  • cyanosis
  • gaogao
  • apnea
  • faaitiitia le gaʻo o maso mata,
  • fesuisuiai mata o le vaʻavaʻa,
  • faʻasalalauga masani.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai le faʻapupulaina o le suasusu ma le paʻu paʻu, maualuga maualuga o le toto, faʻalavelave o le fatu.

Talu ai e le o faʻamaoniga uma o le hypoglycemia e mafai ona tupu, e manaʻomia le faʻaleleia o le toto masani mo suʻesuʻega, talu ai ona o nei faailoga e mafai foi ona tautala i isi faʻamaʻi tuga.

O a mafuaaga o togafitiga?

O aʻafiaga o aʻafiaga mo faʻamaʻi e masani lava ona amanaia i le puleaina o soʻo ma maʻitaga.

Matou te fautua atu ia te oe ia e iloa: O le a le acidosis alo ma le hyperlactacidemic coma?

Afai ei ai ni faailo o le hypoglycemia, o tagata atamamai, muamua lava, filifili mafuaʻaga o le atinaʻeina o se togafitiga matautia, ina ia faavae i luga o faʻamatalaga na maua, filifili le togafitiga saʻo.

O le hypoglycemia e masani ona atiina ae mo mafuaaga nei:

  1. O le i ai o le maʻisuka i totonu o se fafine galue, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o fualaau oona. E i ai se hypoglycemia vave, e amata i le 6-12 itula o le pepe.
  2. Muamua poʻo le tele o maitaga ma le tele o tamaiti i lalo o le 1500 g. Mei i totonu ole 12-48 itula. O le mea sili ona matautia o le fanau mai o se pepe i le 32 vaiaso o le maitaga.
  3. Faʻafitauli o le fanau mai (asphyxia, manua o le faiʻai, faʻafefete). E mafai ona atiaʻe le hypoglycemia i soo se taimi.
  4. Faʻafitauli i faʻamatalaga faʻasalaga o le tamaititi (faʻaleagaina o le tino, hyperinsulinism, tumepa, palatini le mama ma le faʻasologa o gaʻo). E masani lava o le maualuga o le suka e pa'ū i le vaiaso talu ona fanau mai.

I tamaiti e ono afaina, ua ave le toto mo le auʻiliʻili i le 3 itula mo le 2 aso muamua o le olaga, ona faʻaititia ai lea o le aoina o toto, ae o le suka e siakiina mo le itiiti ifo ma le 7 aso.

Tulaga masani

E masani lava, e le manaʻomia ni togafiti togafitiga, ae i ni tulaga ogaoga, pe a leai se glucose e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave o le tino, faʻaleleia le tausiga faʻafuaseʻi.

Afai e le toe foi mai le tulaga masani pe a mavae ni nai aso, e le o talanoa e uiga i le le tumau, ae e uiga i le hypoglycemia masani, lea atonu e afaina pe afaina i le natura, o se taunuuga o se fanau faigata ma le tiga.

Afai o le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e le tumau ma e leai ni faailoga iloga e faalavelave i le olaga, e tusa ai ma mataupu a le AAP (American Academy of Pediatrics), o le togafitiga e faʻaaogaina e maua ai le tali tutusa e pei o le leai o togafitiga.

E tusa ai ma togafitiga o togafitiga WHO, ua tatau ona maua e le pepe fou le tele o meaʻai e manaʻomia, e tusa lava po o le glucose-e aofia ai togafitiga.

E le gata i lea, afai o le tamaititi e masani ona oso i luga pe leai foi ni faʻailoga, o le fafagaina i totonu o se pusa e faʻaaoga.

I lenei tulaga, e mafai ona fafagaina le pepe fou i le susu o susu ma le paluga.

A oʻo i lalo ifo o le maualuga o le suka, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi poʻo le inosia o fualaau e faʻateleina ai le suka.

Matou te fautua atu ia te oe ia e suʻeina: O fualaau o hormone Duphaston - auiliiliga e uiga i le talosaga

I lenei tulaga, o le sili ona maualalo o le aofai o le kulukose o loʻo faʻaaogaina i se tulaga le talafeagai i le fua faʻatatau o le fuaina o le infusion, pe afai i le taimi lava e tasi e leai se aoga, o le saoasaoa ua faʻateleina.

Mo tamaiti uma, o vailaʻau taʻitasi ma a latou suʻega ua filifilia. Afai e le o maua le faʻamoemoega o le puleaina o le kulukose, e faʻaogaina le togafitiga o le corticosteroids.

E le gata i lea, afai e le o faʻamautuina le normoglycemia mo se taimi umi, e le o faʻatagaina le tamaititi mai le matagaluega a le neonatal, e suʻeina ni suʻesuʻega faaopoopo ma filifilia le togafitiga talafeagai.

Ua faʻatuina le masani a Normoglycemia pe afai e le suia le kulukose mo le 72 itula e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

Faʻalogo! Mataʻutia!

O le hypoglycemia e le maua i pepe faatoa fananau mai e masani lava e leai ni aʻafiaga leaga mo le tino ma vave ona pasi.

Ma, i le avea ai ma hypoglycemia tumau i le taimi o le maitaga ma i le taimi lava na maeʻa ai le fanau mai, e aʻafia ai le faʻaleagaina faaletino, mafaufau ma le mafaufau o tamaiti.

E masani lava o le maualalo o le suka toto e mafai ona taʻitaʻia ai i lenei taunuʻuga:

  • mafaufau i lalo ifo o le mafaufau
  • faiʻai o le faiʻai
  • le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina,
  • atinaʻe o le maʻi a Parkinson.

E le gata i lea, o le mea pito sili ona matautia e mafai ona maualalo ai le suka o le oti.

O le maʻitaga o se taimi manaia o le olaga ma le avanoa e tuʻuina atu ai i le pepe mea aoga uma, aʻo puipuia o ia mai mea matautia.

E tutusa foi le puipuia o le hypoglycemia poo le tausiga o le tulaga talafeagai o le tina ma le pepe i le taimi o maitaga ma pepe faatoa fananau mai.

Fesili atu i le tusitala se fesili i faʻamatalaga

Hypoglycemia i pepe fou: o le a le mea ma aisea e tupu ai?

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e taʻu mai ai ua maualalo le maualuga o le suka i le toto, ma o le mafuaaga lea e le gata ina maua ai e le tamaititi ni gasegase ogaoga o le tino, ae o maliu e le masani ai. E manino lava, o lenei tulaga, e talafeagai le suʻesuʻega ma togafitiga talafeagai, ona mafai lea ona aloese mai na taunuuga le lelei.

Faailoga o maʻi

O ia togafitiga e iai ona lava faailoga, ae ui i lea, i nisi tulaga, atonu o le a le afaina. Ma o mataupu tonu nei e sili ona matautia, talu ai e masani ona le iloa ua maʻi tigaina le tamaititi ma o le maʻi e seasea lava ona iloa pe a maeʻa iuga o se suʻega toto, pe a siaki le maualuga o le suka.

Afai tatou te talanoa e uiga i faʻamaoniga, ona mafai lea ona faoa faamalosi iinei, ma tumau ai seia oʻo ina faʻafeiloai le kulukose i le tamaititi, o le fafagaina faaopoopo e mafai foi ona fesoasoani.

E i ai ni faailoga faʻapitoa, o loʻo i ai le foliga o le manava manava ma faailo o se natura o le neurological.

Afai e matauina faailoga i le vaega o le fatugalemu tutotonu, o mea uma lava e fetaui ma le faafeagai, o lona uiga, o le pepe e matua le fiafia lava, atonu o le a le mautonu, le mautonu, ona oo mai lea o se lagona o le le mautonu ma le sauaina.

O le tele o taimi, o faʻamatalaga somatic e faʻapitoa pe le mafai ona vaʻaia, ae e mafai ona latou atinaʻeina i se faiga faiva ina ia taunuʻu ai se osofaʻiga, ma e le o se mea e leʻi mafaufauina. Ae o le taunuuga o sea tulaga e mafai ona avea ma se suka ma e taua tele le ulufale i le fualaau tatau o le kulukose, ma o iinei e le tusa pe tusa o sekone, ae e uiga i vaega ninii o le lona lua, afai e leai sou taimi, ona mafai lea ona matua leaga mea uma.

E faʻapefea ona faʻaalia le maʻi i pepe ua leva

Afai tatou te talanoa e uiga i faʻamaoniga, o lona uiga e le o se mea e ese ai i pepe ua leva. O faʻamatalaga nei o loʻo matauina iinei:

  • o le tamaititi ua matua le onosai,
  • o le tino e le o atiina ae lelei
  • e itiiti lava le meaʻai a le pepe,
  • O le le fiafia e matauina pea
  • faʻasauāina e ala i le faimalaga
  • e mafai ona faoa faamalosi
  • le atinaʻe o cyanosis.

Afai o le pepe e itiiti ifo i le 2 o nei faʻaʻailoga, o lona uiga o loʻo i ai se tulaga maualuga e maualalo lona suka toto.

Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, i totonu o ia tamaiti o le maʻi e vave tele ona iloa vave ma sili atu nai lo le masani ai tagata masani ma le mafuaʻaga mo lenei mea e matua faigofie lava - o le numera o le tuʻuina atu i taimi uma e sili atu ona lelei, o lea e sili atu le vave ona maua ai maʻi.

Ma o se tulafono, e vaʻaia lelei e fomaʻi nei tamaiti nai lo tamaiti masani.

O a ni taunuuga

Afai e le o togafitiga se faʻamaʻi i le taimi, e iu lava ina pasi i se tulaga maualuga, ona ono aʻafia ai lea o le togafiti tutotonu.

Ae ui i lea, o le mea e sili ona lelei, i le tele o mataupu, o le maʻi e maua i se taimi muamua, lea e mautinoa ai togafitiga taimi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa le soifua maloloina o le pepe ma, afai ei ai ni suiga faapitoa, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi.

Faʻafefea ona togafitia le maʻi

Aʻo leʻi amataina togafitiga o togafitiga faʻapitoa, e tatau ona maitauina e masani lava, e lava le faʻapea e tusa ma le 2 mai le afe pepe o loʻo faʻaalia i ai.

E tusa ai ma pepe e leʻi fananau mai, e lua tulaga o le tolu fananau mai, ae ui i lea, o ituaiga ituaiga o le faʻamaʻi e tele lava ina i ai se fesuiaiga, o lona uiga, e le o toe umi ona pasia.

Ae mo tamaiti o latou tina e mafai ona maua i le maʻisuka, ona latou maua ai lea o le avanoa sili e maua ai se maʻi faapena.

E tatau ona e malamalama i le taimi lava lena pe afai o le pepe e vave lamatia pe a uma ona fanau mai, e tatau, e aunoa ma le faʻatali mo foliga o ni aʻafiaga leaga, e faia ai suʻesuʻega o se isi ituaiga. O lona uiga, i le afa itula muamua o le olaga o le pepe, e tatau ona e suʻeina vave suʻega mo le maualuga o le suka, ona tatau loa lea ona faia ia suʻesuʻega i le 3 itula i le 2 aso muamua o le olaga o le tamaititi.

Afai o lea fafaga o loʻo faʻaaogaina, ona leai lea o se mea manaʻomia e faʻaaoga ai fualaau faʻasaina, ma e pei o faailoga o le maʻi, e na o le pau lava le mea e tupu ai. Faatasi ai ma le atinaʻe malosi o le ata o se faʻamaʻi o se natura faʻapitoa, o le mea muamua e fai o le faailoaina lea o le mafuaaga, e le o se mea e le masani ai o le mea atoa lava e le lava le vevela.

E tupu ai nisi vailaʻau e faʻaaogaina mo togafitiga, e pei o le tulafono glucose e tupu iinei, lea e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaifofo pe tui i se vein. O mataupu o le inisalini faaopoopo e le o se mea e masani ai mo le sili atu ona lelei.

O le faoa o laʻu tama. Polokalame o le siakiina o multifunction EasyTouch (glucometer 3v1 o le maʻisuka o pepe faatoa fananau mai

Monoglycemia e leʻi maua i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia faʻasolosolo masani o pepe faatoa fananau mai e faʻaalia i totonu o le 12-48 itula talu ona fanau mai, e faʻamaonia i totonu o se vaega o lamatiaga, ma e tupu mai i ni tamaiti se toʻatolu e leʻi leva ona fanau ma e maualalo le mamafa, poo i latou e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka. I le tusiga e uiga i lenei mea.

Mo le tele o tausaga, sa faʻatautaia suʻesuʻega ina ia iloa ai le maualuga o le kulukose i pepe faatoa fananau mai ma mafuaʻaga o le hypoglycemia i le neonatal.

Eseese faʻamatalaga o lenei faafitauli e tulaʻi mai i sootaga ma auala eseese i lenei maʻi. Seʻi oʻo i le 80 o le seneturi talu ai, o le maualuga o le kullukose o le 1.67 mmol / L i le 72 itula muamua o le olaga o le pepe ma o le siitia malie i le 2.2 mmol / L na manatu e talia.

Mo pepe ua leva, e le tatau ona laʻititi lenei fuainumera i le 1.1 mmol / L. I le taimi nei, o le hypoglycemia ua manatu o se maualuga o le suka i lalo ifo o le 2.2 mmol / l, ma o le taimi fautuaina mo le mataituina o le tulaga o pepe faatoa oʻo atu i le 18 masina mai le aso fanau.

O se taunuuga o suʻesuʻega, na faʻamauina e tagata atamamai o WHO e naʻo fuainumera i luga aʻe o le 2.6 mmol / L e mafai ona avea o se tulaga saogalemu. Afai e pa'ū le kulūkose i lalo ifo o se fua faʻamau, e tatau ona vave amata togafitiga i le vave e mafai ai, talu ai o le maualuga tutusa o le suka i totonu o le toto e fesoʻotaʻi ma ni faʻafitauli o le neurological e le mafai ona faʻafitia.

E le o malamalama lelei le mea e tasi o le hypoglycemia i tamaiti, e tasi le mea e mautinoa: o le mafuaʻaga e mafua mai i le le lava o le glycogen i le ate o le pepe, aua e le maua e le fomaʻi le kulukose, ae o ese mai le tina. Ua lauiloa o faleoloa glycogen ua faia i vaiaso mulimuli o le maʻitaga, o le mafuaʻaga lea e matua afaina ai pepe e leʻi leva ona fanau mai ma le leai o ni meaai.

Faʻasalaga ile falemaʻi o le hypoglycemia le tumau

E tele filifiliga mo le hypoglycemia:

  • vave - atiae i le 6-12 itula muamua o le olaga, ma o le vaega lamatia o fanau a tina ei ai le maʻisuka,
  • le tumau le tumau - 12-48 itula o le olaga, mo pepe ma masaga,
  • o le hypoglycemia lona lua e fesoʻotaʻi ma vaalele, o le solia o le puleaina o le vevela, o le afaina i totonu o le eleele, o le le mautonu o le tino, ma o latou tina foi na faaaoga fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka,
  • o le hypoglycemia faifai pea e masani ona tupu i le vaiaso pe a uma ona fanau mai ma le faʻaitiitia o le hormone, hyperinsulinism, faʻasologa o le amino acid synthesis,

O faʻamatalaga faʻapitoa o lenei tulaga e masani lava o faʻasalaga o tamaiti laiti, faʻamaʻi, miti, hyper-irritability syndrome, faʻaalia i le tagi ma le tagi malosi. O uiga e fai ma vaivaiga, faʻafouga, apeniva, anorexia, cyanosis, tachycardia, vevela vevela o le tino, faʻaogaina o le tino.

O tamaiti e aʻafia e aofia ai:

  • tamaiti e leai ni meaai,
  • laiti maualalo fanau pepe
  • fanau i tina e maua i le maʻisuka
  • tamaiti ua mafatia i le sophyxiation
  • pepe e maua i le toto i le taimi na fanau ai.

Mo tamaiti e aʻafia i vaega o aʻafiaga, ua fautuaina e faia le suʻega muamua o le kulukose i le 30 minute talu ona fanau mai ma sosoo ai ma le 3 itula mo le muamua 24-48 itula, ona 6 itula uma lava, ma mai le 5 aso o le ola faalua i le aso.

E tatau ona tuʻuina atu faʻamaʻi tino faʻapitoa o le neonatologists ma le fediatricians i suʻega faʻapitoa e mafai ona maua ai sepsis, asphyxia, le afaina o le tino i le mafaufau, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o le.

O pepe pepe na afaina i aʻafiaga e aʻafia ai:

  • tamaiti e leai ni meaai,
  • laiti maualalo fanau pepe
  • fanau i tina e maua i le maʻisuka
  • tamaiti ua mafatia i le sophyxiation
  • pepe e maua i le toto i le taimi na fanau ai.

Mo tamaiti e aʻafia i vaega o aʻafiaga, ua fautuaina e faia le suʻega muamua o le kulukose i le 30 minute talu ona fanau mai ma sosoo ai ma le 3 itula mo le muamua 24-48 itula, ona 6 itula uma lava, ma mai le 5 aso o le ola faalua i le aso.

Faʻasalalau tagata tomai faapitoa i le neonatologists ma le fediatricians e tatau ona tuʻuina atu i siama faʻapitoa e mafai ona maua ai sepsis, asphyxia, faʻavasegaina o le tino i totonu o le faiʻai, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o togafitiga o fualaau.

O le taimi sili ona talafeagai mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i tamaiti o le 24 itula muamua lea o le pepe, lea atonu e mafua mai i le faʻamaʻi, lea na avea ma se faʻaosoosoga o le hypoglycemia. Afai e faʻaalia e se tamaititi ia ituaiga faʻafitauli ogaoga o le hypoglycemia e pei o le manava faʻanofo, gaogao, ma isi, e tatau ona i ai se fua o le kulūkose faʻanatinati.

Afai o le numera o le vaavaaiga e maualalo ifo nai lo le 2.6 mmol / L, o le puleaina vave o le glucose ma le siakiina faifai pea o le maualuga o le suka, e sosoo ai ma fetuunaiga i fuainumera i lalo o le 2.2 mmol / L ma le puleaina o fualaau faasaina: Glucagon, Somatostatin, Hydrocortisone, Diazoxide, etc.

O se tulafono taua o togafitiga mo le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o le susu susu.

O le togafitiga o togafitiga e faalagolago i le taimi ole suʻesuʻega ma le mamafa o le tulaga ole pepe. Afai o le maualuga o le suka e le o faʻatasi ma faʻamatalaga o le falemaʻi, e masani lava e le tupu faʻasalaga leions. Igoa Igilisi e talitonu i le neonatologists o le taimi o le faiʻai e faaleagaina mai le hypoglycemia e le tumau e fetaui ma le afaina o le maʻi o Down.

Punaoa Medkrug.ru

Hypoglycemia o le pepe fou

A uma le fanau mai o se tamaititi, o lona malosi o loʻo manaʻomia muamua ona ufiufi e le glucose o le tina, lea na puipuia e tusa lava i le vete o le umbilical, ma le kulukose na mafua mai ona o le glycogenolysis. Ae peitai, o faleoloa glycogen e vave lava ona faʻaitiitia, ma i pepe faatoa fananau uma, o le pa'ū i le toto o le kulukose toto e lauiloa i le aso muamua po o le lua o le olaga.

O lona pito sili ona itiiti e pa'ū ile 30-90 minute muamua. I le soifua maloloina o pepe e maua mai ai mea taumafa i le uluai 4 itula o le ola, o le siitia malie o le kulukose toto e amata mai le 2 itula ma oʻo i le 4 itula ile maualuga o le 2.2 mmol / L, ma i le faaiuga o le aso muamua - e sili atu i le 2, 5 mmol / l.

E tatau ona maitauina o pepe faatoa fananau mai, e aofia ai pepe ua leva, ua mafai ona gaosia lelei ma faʻaaogaina le kulukose, ma o lona faʻatulagaina e mafai ona faʻagasolo lelei.

Peitai, i se tulaga lautele, o le tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto i le vaiaso muamua o le olaga e le ogatasi, lea e faaalia i ona eseesega mai le hypoglycemia i le hyperglycemia le tumau.

O le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e mafai ona afaina ai le faiʻai (mai le folasia i suiga eseese), o le mea lea, o tulaga faatauaina mo lona naunautaiga e matua aoga tele.

I le taimi nei, ua manatu le toʻatele o tagata e leoonatologists o le fuaitau mo le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e tatau ona manatu o se faaitiitia i le kulukose toto i lalo ifo o le 2 mmol / l i le 2-3 itula o le ola ma itiiti ifo i le 2.22 mmol / l mulimuli ane. O lenei faʻamaoniga e tutusa uma lava i pepe tumau ma taimi vave.

E tusa ai ma le faailoga o le hypoglycemia, o pepe faatoa fananau mai e vaevaeina ma le tumau. O le mea muamua e masani lava ona pupuu, e masani ona tapulaa i aso muamua o le olaga, ma pe a uma ona faasaʻoina e le manaʻomia se togafitiga mo se taimi umi, o latou mafuaaga e le aafia ai faiga faavae o le gaosiga o le gaʻo.

O le hypoglycemia faifai pea o pepe faatoa fananau mai e faʻavae i luga o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai le leʻo lelei o le gaʻo poʻo isi ituaiga o metabolism ma e manaʻomia ai togafitiga mo le uumi ma le kulūkose. O lenei ituaiga o hypoglycemia o se tasi lea o faailoga o se isi maʻi faʻamaʻi, ma e le tatau ona iloa i le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai tusa lava po o le a le aso o le ola e iloa ai.

Mafuaagalea e mafua ai le hypoglycemia o fanau pepe faatoa fananau mai e vaevaeina i vaega e tolu.

Muamua e aofia ai mea e aʻafia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo o se fafine maʻitaga: maʻi maʻisuka ile maʻi ole insulin poo le tosoina o se maʻitaga aʻo leʻi leva ona fanau mai se glucose tele.

O le vaega lona lua o loʻo atagia ai faafitauli mama e le masani ai: o le intrauterine malnutrition of the fetus, o le sophyxiation i le taimi o le fanau mai, faʻamafanafanaina, faʻamaʻi ma le le lava fetaui lelei i le olaga.

O le vaega lona tolu o loʻo aʻafia ai le mafuaʻaga o le gasegase: o le faʻauʻuina o le uumi faaumiumi e aofia ai le tele o le kulūkose, fofo o le indomethacin i le tatalaina o le ductus arteriosus, ma le faʻaaogaina o le insulin i taimi o togafitiga o le maʻisuka.

O le vailaau o le intrauterine o le mafuaaga taatele lea o le hypoglycemia e le tumau. O lona natura e mafua ona o le vave faʻaitiitia o le glycogen. O ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia le umi o togafitiga.

I le va o le hypoglycemia e le tumau o pepe faatoa fananau mai ma le hypoglycemia faifaipea e fesootaʻi ma le faaletonu o le tino, o loo i ai ni faiga masani e iloa ai le hypoglycemia faaumiumi ma tumau, faatasi ai ma le tasi (nofoalii e le fesootai ma le faaletonu o le tino ma e le mafua mai i hyperinsulinism, ma le isi - manaomia le kulukose e faatulaga lelei toto pe a faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo o se maualuga maualuga o le kulukose, pe a ma le 12-15%. Ina ia faʻamaonia le metabolism o le carbohydrate i ia tamaiti, e manaʻomia le 10-day course Solu Cortef.

Faailoga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

I pepe faatoa fananau mai, e lua ituaiga o hypoglycemia e iloga: faailoga ma le soymptomatic. O le mea mulimuli e faʻaalia i le faʻaitiitia o le kulukose toto.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le hypoglycemia e tatau ona avea o se osofaʻiga, lea o le tele o faʻamaoniga i totonu ma i latou lava e aunoa ma le ita, o le faʻafofoga tautala o le kulukose poʻo le fesoʻotaʻiga vave o le fafagaina e le o ese.

O faʻamaoniga e matauina i le hypoglycemia e le o se mea patino, e mafai ona vaevaeina i latou (le manava, tachycardia) ma le neurological. O le vaega mulimuli e lua ni vaega eseese.

Muamua e aofia ai faʻailoga o le manava o le tino (faʻavevesi, mimilo, vevesi, gaogao, nystagmus), o lona lua - o faʻafitauli o le atuatuvale (muscle hypotension, leai o faamalositino, faʻalavelave lautele, osofaʻiga o apnea poʻo faʻavae o le cyanosis, leai se malamalama).

O le faʻaaliga maualuga o le osofaʻiga o le hypoglycemia i le vaega muamua o faʻamaoniga o le faʻavevesi, i le lona lua - coma.

O le hypoglycemia faʻapitoa o pepe faatoa fananau mai e mafai ona tupu malie ma tapeina, e aunoa ma ni faʻaaliga manino, poʻo le avea o se osofaʻiga mataʻutia i se vave, vave faʻafuaseʻi. O faʻamatalaga faʻapitoa o le hypoglycemia e faʻalagolago i le fua o le faʻaitiitia o le kulukose ma le eseesega i lona tulaga, o le tele o nei suiga, o le susulu atu lea o le ata.

I lenei itu, o le atiaʻeina o se osofaiga o le tino i se pepe fou e tetee i le talaaga o le umi o le inisalini i le togafitiga o le maʻisuka gasegase o se ata sili lea: o le tupu faafuaseʻi, o le maso o le muscle lautele, o le loloto, o le le iloa o le mafaufau, coma.

O le numera e alu i le sekone-minute, ma le vave tali vave i le folasia o le kulukose.

O le mea moni, o faʻamatalaga o le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e faasaga i le talaaga o le pulega o le inisalini e sili atu ona susulu, ae na matou matauina le tutusa o le ata i se taimi e sili ona toʻafilemu e aunoa ma le faaaogaina.

E masani lava, o le hypoglycemia o le pepe fou ma le atinaʻeina o le falemaʻi i foliga o se osofaʻiga mataʻutia i le taimi o togafitiga ma le 10% glucose solution e vave ona taofia ma e le toe amataina, ma e naʻo nisi o gasegase e mafai ona toe tasi pe toʻalua foi toe foʻi.

O le foliga o le asymptomatic, e tusa ai ma tagata tusitala mai fafo, e tupu i le sili atu ma le afa o mataupu o le hypoglycemia o fanau faatoa fananau mai.

O le pasene tele o ituaiga asymptomatic o le hypoglycemia faifaipea i pepe faatoa fananau mai ma se suesuega lelei mulimuli mai i nei tamaiti e foliga mai e atagia ai le leai o se fesootaiga manino i le va o le toto toto o le toto o loʻo ave mai le mulivae ma lona faʻamaualuga i gaʻo o le mafaufau ma le CSF.

O le mea mulimuli e fuafua ai le saʻo atoatoa o le faiʻai i le kulukose. O le faateleina o le manaoga mo le kulukose i totonu o le failele o pepe faatoa fananau mai ma lona lelei o le digestibility i totonu o lea mea ua toe tufatufa atu ai le maualuga o le suka i le va o le faiʻai ma le itu.

O le suʻesuʻega o le hypoglycemia faʻamaʻi o pepe faatoa fananau mai faʻatasi ai ma ona faʻamaoniga faʻaalia e mafai ona tuʻuina atu ai nisi o faigata, talu ai ona o ona aʻafiaga e leʻo patino ma e ono mafai ona tupu i isi faʻafitauli, e aofia ai ma faʻatasi. E lua tulaga e manaʻomia mo lana faʻamatalaga: o le kulūkose o loʻo maualalo ifo i le 2.2-2.5 mmol / l ma le toesea o faʻamaʻi, lea na taʻua o le "hypoglycemic," pe a uma le puleaina o le kulukose.

Faʻaaliga

O le hypoglycemia faʻapitoa o pepe faatoa fananau mai e mafai ona oʻo atu ai i manua o faiʻai. I lenei tulaga, o le natura o le osofaiga (faʻasalaga, faʻalavelave faʻalavelave), o lona umi ma taimi e taua tele. O le tuufaatasiga o nei mea e mafua ai ona sili atu le matuia o le valoʻaga.

O tamaiti e lamatia mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona tuʻuina atu i ai le glucose gasegase mai i itula muamua o le olaga, e tusa lava pe latou te maua le suʻe toto pe leai.

O le vaega aʻafia e aofia ai:

  • pepe faatoa fananau mai ma le le paleni,
  • pepe mai tina ei ai le maʻisuka ituaiga 1,
  • tele tamaiti e ala i tausaga taʻavale poʻo le mamafa o le fanau i luga o le 4 kilokalama,
  • tamaiti e tusa ma o latou tulaga o le a le mafai ona maua ni meaʻai paleni.

Faʻatasi ai ma le tauasoina o se faʻafefete, o le maualuga o le kulukose i totonu atonu e le sili atu i le 4-5 mg / (kg-min), lea o le 2.5% glucose solution o le 2.5-3 ml / kg / h. O isi auala e faʻalagolago ile glucose.

I le hypoglycemia asymptomatic, e tatau ona maua e tamaiti laiti le togafitiga faʻasolosolo ma se 10% glucose solution o 4-6 ml / kg / h.

I le hypoglycemia faʻapitoa, o le 10% glucose solution e faʻaaoga i le 2 ml / kg i le 1 minute, ona oʻo lea i le fua faatatau o le 6-8 mg / kg / min.

Togafitiga o le soymptomatic aemaise lava o le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e tatau ona faia i lalo o le pulea o le suka i totonu ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso. A maeʻa ona ausia le maualuga o le suka i le maualuga o le 3.5-4 mmol / L, e faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia le fua o le faʻasolosolo, ma pe a faʻalagolago i nei tulaga taua, o le a taofia atoatoa le pulega.

Le leai o se aafiaga o le togafitiga e mafua ai le masalosalo i le i ai o le hypoglycemia faifai pea i pepe faatoa fananau mai. O ia tamaiti e manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo e faʻalavelave ai faʻamalenoaga faʻaleagaina ma le maualuga o le hypoglycemia.

Mafuaaga o le hypoglycemia

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e mafai ona tutupu i taimi uma ma nisi taimi.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia, lea e faʻaalia i taimi uma, e aofia ai:

  • le atoatoa le sui
  • gaioiga o le enzyme, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaititia o le glycogen accumulation.

O le hypoglycemia tumau e mafai ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  • hyperinsulinism i se tamaitiiti,
  • solia o le gaosia o hormones,
  • faʻasologa o mea faʻaleagaina.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e mafai ona tupu ona o se osofaʻiga mataʻutia o le afaina o vailaau o vaifofo o glucose. E mafai foi ona avea ma se taunuuga o le tulaga le talafeagai o le pusafana poo le vaeluaga o le umbilical.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e mafai ona avea ma se faailoga o se gasegase tuga poo se togafitiga:

  • sepsis
  • le maalili,
  • polyglobulia,
  • afaina o le hepatitis,
  • maʻi fatu fatu cyanotic,
  • faʻalavelave faʻapipiʻi.

O le Hyperinsulinism e masani ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  • sa i ai le tina o loo faatalitalia togafitiga faafomai
  • o le pepe na fanau mai se fafine o loʻo maua i le maʻisuka,
  • polyglobulia na iloa i se tamaitiiti,
  • maʻi faʻapitoa.

E le gata i lea, o le feteenaʻi o mea faʻafefe i le tino o pepe faatoa fananau mai e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

Faailoga o le faʻamaʻi i tamaiti laiti

O le mea e leaga ai, o lenei tulaga faʻaleagaina e leai ni faʻailoga. O se tasi o faʻailoga e ono avea ma faʻamafanafanaga, apeni, ma bradycardia.

Afai ei ai se tulaga ogaoga o le hypoglycemia o le pepe, o le a leai ni ona uiga, o lea e talafeagai ai le fuaina o le maualuga o le kulukose, ma ia gauai faapitoa atu i ia faailoga:

  • o le pepe e matua vaivai lava i le susuina o se fata po o se fagu,
  • o le tamaititi e leai se mapusaga ma afu tele,
  • cerebral cramps
  • o le pepe e oso i le toto maualuga ma ei ai le tachycardia,
  • atonu e faafuasei ona amata ona tagi leotele le tamaitiiti.

Auala e pulea ai le hypoglycemia

Ina ia mafai ona pulea le glycemia, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faapitoa. Atonu latou te le tuuina mai se taunuuga saʻo. Afai o le suʻega na faʻaalia ai laʻititi maualalo, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave le potu suʻesuʻe mo faʻamaʻi. E taua le iloa o togafitiga e tatau ona vave amata, e aunoa ma le faʻatali mo suega suʻesuʻe. E le mafai e le suʻega ona faʻamaonia le 100% le faʻamaʻi.

E tatau ona tatou manatua o le vaega o aʻafiaga e aofia ai pepe faatoa fananau mai e itiiti ifo i le 2800 ma sili atu i le 4300 km, pepe ua leva ona fanau ma i latou e fananau mai e se fafine ua maua i le maʻisuka.

E toʻatele e fiafia i le fesili: o le a le taimi e faia ai suʻega mo faʻamatalaga glycemia? Latou te amata pulea le glycemia mo le afa itula talu ona fanau mai, ona oʻo lea i le itula, tolu, ono itula mulimuli ane, i taimi uma i luga o se manava gaogao. Afai ei ai se faʻamaoniga, e faʻaauau le faʻaauau. A maeʻa le faʻamaʻi muamua, e leʻo faʻamaloloina maʻi malupuipuia ma le vaʻaia.

Hypoglycemia i pepe fou: togafitiga

Le togafitiga o le hypoglycemia e maua i auala eseese: dextrose o loʻo faia i se auala vavalalata, ua faia se faaiuga e faʻamaonia ai mea taumafa o meaʻai, o loʻo i ai mataupu pe a faʻatonuina le glucagon i le intramuscularly.

Mo pepe e fananau mai i se tina e maua i le maʻisuka o loʻo aʻafia le inisalini, i le tele o tulaga, o vaifofo o glucose e faia pe a uma ona fanau. O fomaʻi fautuaina isi tamaiti o loʻo lamatia le amataina o fefiloi i vave vave ma sili atu ona tele ina ia tele atu mea gaʻofale e ulufale atu i le tino.

Afai e maua ai le maualuga o le kulukose i le toto o se pepe faatoa fanau mai, e tatau ona amata togafitiga le pepe. Ina ia faia lenei mea, filifili meaʻai ma meaʻai ma se vaifofo o le kulukose, lea e tui i se vein.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le kulukose ma ave vave fua talafeagai.

Afai e masani le tulaga pepe, e mafai ona e sui i togafitiga o meaʻai, ae e le mafai ona e taofia le siaki.

E taua tele le malamalama o soʻo se ituaiga hypoglycemia, e tusa lava pe pasi e aunoa ma ni faailoga, e tatau ona togafitia. Puleaina e le taimi o le uati le faʻaauau pea seia maeʻa le pepe. E tusa lava pe le o taua le faailo, o togafitiga e manaʻomia pea.

O le hypoglycemia e mafai ona lua ituaiga: agavaʻa ma ogaoga. Afai o le pepe faatoa fanau mai o le ituaiga muamua lea o faamaʻi, ona tuuina atu lea ia te ia le 15% maltodextrin ma le susu o tina. Afai e le mafai, ia tui le kullukose.

I se faʻalavelave matuia, ua faia se pulus, ona faʻapipiʻiina lea o le kulukose, ua faaopoopoina foi i le paluga. Afai e le fesoasoani lenei mea, o le glucagon e faʻatautaia. I lenei tulaga, e talafeagai le mataʻituina lelei o faailoilo, talu ai e mafai ona lagona lelei mo sina taimi.

E tupu mai mea uma o loʻo i luga e le maua ai se iuga, ona latou faʻaaogaina lea o fuataga tetele ma tuʻuina atu le diazoxide poʻo le chlorothiazide.

Polokalame puipuia mo pepe faatoa fananau mai

E taua tele mo tina faʻamoemoe o loʻo i ai se talafaasolopito o le maʻisuka i masina mulimuli o le maitaga ina ia mautinoa o latou kulūkose e masani lava.

E tatau ona tatou taumafai e amata fafagaina le pepe i le vave e mafai ai ma ia mautinoa e masani ona 'ai meaai. A oʻo mai le pepe fou i le fale, e tatau ona faʻaauau pea le fafaga.

O le va i le va o feedings e le tatau ona sili atu i le fa itula. E masani lava ei ai tulaga na faʻasao ai le pepe fou i le fale maloloina, ma o iina, ona o le umi o malologa i le va o fafagaina, na amata ai ona maua i le taimi o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o se faamai matuia lea e manaomia ai le mataituina ma le togafitiga vave. E tatau ona e mataituina lau pepe ina ia aloese mai faafitauli matuia.

Matou te moomoo ia manuia oe ma lau tama soifua maloloina!

Lisi o mataupu:

  • Hypoglycemia: mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga
  • O le a le hypoglycemia?
  • Hypoglycemia: mafuaʻaga
  • Le atinaʻe o le hypoglycemia (vitio)
  • Faailoga ma faailoga o le hypoglycemia
  • Toto toto maualalo, o le a le mea e fai? (vitio)
  • Faʻafitauli ma taunuuga o le hypoglycemia, maʻi o le hypoglycemic
  • Hypoglycemia i tamaiti
  • Togafitiga o le hypoglycemia, fualaau oona hypoglycemic
  • Taumafa mo le hypoglycemia
  • Puipuiga
  • Ituaiga o le hypoglycemia: le tumau, gaoioi, ava malosi, nocturnal, chronic
  • Monoglycemia o loʻo faʻaauau pe leai foi
  • Hypoglycemia faʻamaʻi
  • Ava o le hypoglycemia
  • Nocturnal hypoglycemia
  • Tuai o le hypoglycemia
  • Latino hypoglycemia
  • Ava o le mpoglycemia
  • Meaʻai o le hypoglycemia
  • Faʻaaliga ma faʻamatalaga
  • Tuu se toe iloiloga poʻo se faʻamatalaga
  • E leai se aoga aoga i le autu:
  • Maʻisuka Drugs
  • DIA NEWS
  • Ou te fia iloa mea uma!
  • E uiga i le Maʻisuka
  • Ituaiga ma Ituaiga
  • Meaʻai
  • Togafitiga
  • Puipuiga
  • Maʻi
  • Mafuaaga, faʻamaoniga ma togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai
  • Mafuaaga o mea tutupu
  • Faailoga o le maʻi
  • Motoglycemia o le pepe fou
  • Togafitiga
  • Vitio talafeagai
  • O le a le hypoglycemia tumau
  • Vaega o lamatiaga
  • Toto
  • Faʻavasegaga
  • Symptomatology
  • Faʻailoga
  • Suʻega o le hypoglycemia e le maua
  • Faʻasologa
  • Puipuiga
  • Faʻavasegaina, faʻasologa o maʻi ma faʻamaoniga o le hypoglycemia
  • Moni ma le sese o le hypoglycemia
  • Ituaiga o le Hypoglycemia
  • O le faʻalavelave tele o le tulaga faʻaleagaina
  • Nocturnal hypoglycemia
  • Tetee
  • Faʻamasinoga
  • Tali
  • Aloaia o le hypoglycemia postgastroectomy
  • Latino hypoglycemia
  • O le hypoglycemia faʻaleagaina
  • Posthypoglycemic
  • Faailoga
  • O le hypoglycemia pediatric
  • Neonatal
  • Tulaga o le maʻi
  • Muamua tikeri faigofie
  • Lua tikeri, faʻalelei
  • Tolu tikeri, mamafa
  • Faʻasalaga lona fa
  • Fesoasoani ao leʻi oʻo mai se fomaʻi
  • Puipuia o le Hypoglycemia

O le aʻafiaga o le hypoglycemia ua tupu talu ai ona o taumafa eseese ma le le lelei o taumafa.

Hypoglycemia: mafuaʻaga

O lenei tulaga, o se tulafono, e atiae ona o le tele o le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga, o le faagasologa masani o le liuaina o gaʻo i le kulūkose ua faʻalavelaveina. O le mea sili ona taatele, o le mea moni, o le maʻisuka. Ae o isi mafuaaga e iai foi se nofoaga e tatau ona i ai i togafitiga faafomaʻi. Seʻio tatou tilotilo atili i auiliiliga, oa isi tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia.

  • Le i ai o neoplasms i le gastrointestinal tract.

Faailoga ma faailoga o le hypoglycemia

O se vaega o faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemia e ono ono eseese i le tele o gasegase. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi faʻamaoniga masani e mafai ona i ai e tusa lava po o le a le kenera ma le matutua o maʻi. Latou te manaʻomia le vaʻaia ma le totoa, talu ai latou te faʻafaigofie le faʻamaonia o le maʻi.

Faʻafitauli ma taunuuga o le hypoglycemia, maʻi o le hypoglycemic

O le mea moni, o le tulaga o le hypoglycemia e matua lamatia tele ma e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli matuia, e aofia ai le oti. E oo lava i fesuiaiga faifai pea i le toto suka e lamatia ai se tagata e iai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le mea sili ona lamatia i le faiʻai o le tagata o le hypoglycemia tumau. E le mafai e lo tatou faiʻai ona faia e aunoa ma le tele o suka e manaʻomia mo se taimi umi. E manaʻomia e ia le malosiaga i le telē tele. O le mea lea, faatasi ai ma le le lava o le kulukose, o le a amata loa ona ia tuuina atu faailoilo ma talosagaina meaai.

Hypoglycemia i tamaiti

  • Le lava o se paleni taumafa.

Faailoga o le hypoglycemia i tamaiti o le: manogi o le acetone mai le gutu, paʻu paʻu, le lava le fiaʻai, ma le vomia.

O le vomiting faifaipea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻavaʻa, leai se mafaufau, maualuga le vevela o le tino.

I nisi tulaga, o le a fautuaina le faʻaaogaina o le pata ma le kulukose ma togafitiga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

A uma ona faʻaitiitia le suka, e tatau ona faʻatuina meaai lelei ma le tele o fualaau faisua, fualaau 'aina, iʻa o le sami. E sili le lelei ona 'ai soo ma sina mea laʻititi ina ia aua le avega mamafa i totoga o totonu.

O le tulaga o le hypoglycemia e matua leaga lava lona aafiaga i le atiina ae o le tamaititi. E le gata i lea, e lamatia ai le ola ona o le ogaoga o faalavelave faʻafuaseʻi.

Togafitiga o le hypoglycemia, fualaau oona hypoglycemic

O togafitiga o lenei togafiti i le taimi muamua e aofia ai le taumafaina atoatoa o meaʻai gaʻo-o loʻo i ai meaʻai e le maʻi.

  • Faʻamatalaga o sulfonylureas (Glibenclamide, Glikvidon). O le vaega sili lea ona lauiloa o meafaigaluega faʻaaogaina.

Pe a filifilia se vailaau mo se tagata maʻi faapitoa, e tatau ona amanaʻia uiga o le tagata maʻi ma aʻafiaga o aʻafiaga o vailaʻau. E le gata i lea, e taua le faʻatatau saʻo i le fua o loʻo manaʻomia.

Mo le puipuia o le cerebral edema, o le magnesium sulfate e mafai ona faʻatonuina i se auala vavalalata.

Hypoglycemia i pepe fou pepe

Oxygen ma glucose o punavai autu o le ola mo le tino. A maeʻa le hyperbilirubinemia, o le hypoglycemia e leai se mea e mafaufauina o le vaega lona lua lea e manaʻomia ai le umi o le pepe i le falemai pe a uma ona fanau mai.

Tuua Lau Faamatalaga