Laʻau faila mo le maʻisuka: aʻa ma togafitiga fua

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le vine laʻau o le aiga mulberry. O loʻo faʻamatalaina lona igoa lona lua - mulberry. Mulberry tuʻuina fua fua suamalie ma se manogi suamalie faapitoa, e masani lava ona faʻaaogaina i vailaʻau.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o mulberry e le faasaina. E mafai ona avea fualaʻau mama ma se meaʻai lelei, aʻo faʻamalie ma faamalieina le manaʻoga mo se mea lelei ma suamalie. Ma o ā faʻamanuiaga ma faʻaleagaina mai i le mafaufau?

Faʻamatalaga aoga: O le Mulberry e oʻo mai i ni mea taua se lua - o le uliuli ma le paʻepaʻe. O le mea mulimuli e le suamalie. Ae i le isi itu, o meaola faʻasaʻo o loʻo aofia ai i totonu o le saofaga o le saofaga o le vitamini mai isi oloa, o le faʻamautuina o le vaega o meaʻai, ma le faʻateleina o le puipuiga.

Mulipi i le maʻisuka - o aogā

O le tino o le tagata ei ai vitamini e fesoasoani i le malepe o le kulukose ma le gaosia o hormones. O le vailaʻau B mai le vaega e igoa o riboflavin e faatatau i nei mea.

O mea ia e aofia ai le tele i le tele o mea.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻamaʻi mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi ma teuteuga, ti, fualaau inu, compote poʻo tila. Faʻatasi ma le maʻisuka, toetoe lava o soʻo se vaega o le laau e aoga:

  • Fualaʻau ma tumutumu
  • Lea ma togi
  • Sulu ma aʻa.

O Mulberry e le faʻaumatia ana meatotino i le mago. O le paʻu o le laau e faʻamautuina lelei i se nofoaga matutu mo le tolu tausaga, ma fufulu fugalaau ma vine e mafai ona teuina mo le silia ma le tausaga. O fatuga o le laau, lea o loʻo faʻaaogaina e saunia ai lauti lea e aoga tele mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e teuina mo le silia ma le 12 masina.

E taua le iloa: o faʻamanuiaga o fualaau aina e faʻamautuina i na o le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona aofia ai vine i le taumafataga, latou te le afaina, ae e le tatau ona e faʻamoemoeina se faʻamalologa mai ia i latou.

E tusa ai ma ona meatotino, o le mulberry e talitutusa ma le silotilo: o le tofo o le pi e matua suamalie, ae i le taimi lava lea e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto. O fualaau, o le faavae o le a avea ai lenei laau toto, o ona fua, fugalaau po o se isi vaega, e le o gaosia. Ae o loʻo i ai le tele o suʻega a tagata.

Faʻaaogaina, e mafai ona e saunia se vailaau lelei mo le maʻisuka i le fale. Ma i le taimi lava foi e tasi e faʻateleina ai le lisi faatapulaʻa o le maʻisuka.

Laʻau o le mulberry

O se mea inu faapena o le a faaleleia atili ai le soifua manuia o le maʻisuka ma faʻaleleia ai aʻafiaga o isi fualaau. Fuga e faigofie tele.

  1. O se sipuniti o aʻagogogo ma tipi poʻo aʻa o le laau e tatau ona liligiina i le tasi ipu vai vevela,
  2. Tuu le faʻafefiloi i luga ole vevela vevela, ia faʻafefe,
  3. Cook mo le luasefulu minute, ona tape ese lea o le vevela,
  4. Ufiufi ipu ma pipisi le susu mo le itiiti ifo ile itula.

O le vai ua faʻamamaina ua fautuaina ina ia faʻatau faatolu i le aso i le afa o le ipu. O le togafitiga e mai i le 4 i le 8 vaiaso.

Ole sua suamalie ma le meli o se vailaʻau

Ma o lenei fua e naʻo le atoatoa i soo se auala. E mafai ona faʻaaogaina paluga e avea o se mea tutoʻatasi ma le manaia i le va o meaai autu, poʻo le faaopoopo i le taeao, le aoauli, le 'aiga o le afiafi. Toeitiiti lava o se meaʻai. Ae o le togafitiga foi.

E fautuaina e fomaʻi e fai lenei mea:

  • Faʻasala i luga o se ipu vevela fua o vine mama fou.
  • Faʻatasi le mafuaʻaga o le susu ma le palu ma se sipuni sipuni o le meli fugalaau fou.
  • E mafai ona e inu i le paluga i le taimi lava lena, pe a fai o se meaʻai, e te maua ile tasi ipu tioata. Pe i ni vaega pe afai o se mea taumafa mo le 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

Fautuaga: o mea uma, mea teuteu, sua ma teas, saunia ma o tatou lava lima mai mea masani faalenatura, e tatau ona faaaogaina i totonu o le aso. A leai, o le a leiloa a latou meatotino taua ma aumai ai se mea leaga nai lo le manuia.

Laʻau toto mo le maʻisuka

O lenei meafaigaluega ua saunia i le toetoe lava o le auala tutusa e pei o se teuteu o aʻa. Tau lava o le faʻaaogaina o lau laau fou ma lala ma lala.

  • Muamua e tatau ona e saunia mea autu autu. Ua vavae ese laumei ma lala laiti, ua aveese laulaau - e mafai ona tuu e sauni se isi vailaau. O lala lava latou e tipiina i ni vaega e le sili atu i le 3 cm le umi ona tatau lea ona faʻamagolaʻau ile tele o aso i totonu o se potu malulu,
  • Ina ia mafai ona faia se tasi e avea ma se meaʻai, e te manaʻomia le 3-4 laulaʻau mamago. Ua sasaaina i le lua miliuga o le vai malulu ma tuu i le afi,
  • A paʻu le vai, e faʻaitiitia le afi. E tatau ona e saunia le paluga mo le itiiti ifo ma le 10 minute,
  • E aveeseina le susu mai le afi, ufiufi i se tapuni ma faʻaauau pea seia oʻo ina susulu. Ona faʻamamāina lelei lea o le vai e ala i le tele o laʻau o gau.

O le tincture ua onā i ni vaega laiti mo le tasi aso. Faʻaauauina togafitiga e fautuaina mo le itiiti ifo i le tolu vaiaso.

Ona faia ai lea o se malologa mo vaiaso e lua, ma faʻaauau ai togafitiga faʻatasi ai ma le tincture mulumulu.

Laʻau faʻamalaʻau ma le paʻu paʻu

E toaitiiti tagata e iloa o lenei laau e aoga tele i le ituaiga o paʻu e mafai ona faʻaopopo i soʻo se ipu. O lona tofo e le faaituau, ma o mea faʻamalolo e tutusa lelei ma fualaau fou. O le eletise e sili ona aoga i le mafai ona saunia muamua i se vaega tele ona faʻaaogaina mo ni nai tausaga.

E leai se mea e tatau ona faʻaalu ai le taimi e kuka ai, faʻasolosolo ma viliina vailaʻau - na o le fufuluina o le supasiga ma le supa poʻo se ipu meaʻai. I le faaopoopo atu i ai, e faigofie ona fai le paʻu paʻu ma oe i le auala poʻo le galuega.

Mo le kukaina, o laulaʻau ma tumutumu o le laau e faʻaaogaina. Latou te manaʻomia ona fufuluina, ona tuʻu lea i totonu o se tasi faʻavae i luga o le pepa ma faʻagogo i se nofoaga mafanafana, ae lelei lava. E manaʻomia ona faʻapipiʻiina ma faʻaaoga meafaitino e fai mai lea taimi i lea taimi. A oʻo mai lau laʻau ma pulupulu, faʻapipiʻi ma ou tamatamai lima.

O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi ua tuʻuina atu i se tioata māgogo poʻo se apa uila ma se tapuni faʻapipiʻi. Afai o le eletise e mamae, o le a le aoga ona uiga lelei. E faʻaaogaina e pei o le faʻamalosi i aso uma, o le aso tatau ole 1-1.5 teaspoons.

Mulberry Tea

O le faia o lauti e faigofie lava, ae talu ai e na o laulaau fou e faʻaaoga, o le togafitiga e tatau ona vaʻaia, mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.

  1. Filifili se lima o lau laʻau, fufulu, lulu le vai ma tatu sina meaʻai ma se naifi.
  2. Gagau laulaʻau i totonu o se meaʻai poʻo le vevela ma sasaa le tasi lita o le vai inu. E mafai ona e kukaina le paluga mo le lima minute i totonu o le vai taʻele. Ma e mafai ona e kosi vavalalata, afifi ma faʻamalosi i ni nai itula.
  3. O le lauti faʻamalosi e ala i se suauu lelei, e mafai ona suamalie i le meli.

E tatau ona inu le vai inu i luga o se ipu laitiiti i luga o se manava gaogao, e le muamua i le 30 minute aʻo le i ai. O le mea lautele, o le lauti mo le maʻisuka o se mea e sili ona manaia, ma e le o se mea e sili ona lelei.

Fualaau aina suamalie

O lenei foi mea e sili ona lauiloa, faigofie ma taugofie, o lona aoga na tofotofoina ma faamaonia i le faiga masani.

  • Fufulu ma taofi lua sipuni tele o fualaau,
  • Taʻu se ipu vai, sasaa i totonu o le puree berry,
  • Faʻafesoʻu le paluga mo le 3-4 itula, ona tosina lea ma inu.

O le tincture ua onosaʻi lemu, i tamai sipuni, i le taimi. E mafai ona e faʻatupulaia le tele ma saunia se aofaiga tele o le afu mo le aso atoa. Ae o le tele o mea uma e saʻo pe a uma ona kuka.

E fautuaina e fomaʻi e aua nei faʻafefiloi le meaʻai faʻatasi ma isi meainu, aemaise lava i le lauti masani, ona o loʻo i ai le tele o tannin. Ma o lenei vailaʻau e faʻavaivaia ai le faʻamalolo o meatotino a mulberry.

I le fale, e mafai foi ona e kuka kulimi, tilo ma le faʻaaogaina o le suamalie mo le maʻisuka. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le mea o le kalori o meaʻai.

Laʻau faila mo le maʻisuka: aʻa ma togafitiga fua

O le mulipulu o se laau umi lea o le aiga Mulberry. O lenei laau o se vailaau ma ua masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa.

O taunuuga sili ona togafitiga o loʻo faʻaalia i le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o vaega uma o le laau e aofia ai le tele o vitamini o le vaega B. E faapitoa lava le tele o vitamini B1 ma le B2 i le tuufaatasiga o le mulini.

O nei vailaʻau faʻasolosolo e matua aʻafia i le gaosiga o le gaosiga o le metabolism. B vitamini e faʻaaogaina le kulukose i le tino o le tino.

Vitamini o lenei vaega e le aʻafia ai le sifi o le peta-sela o le pancreas e le insulin.

Mo lenei mafuaaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua saunia i luga o le mulberry e aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le tuufaatasiga o mulberry na faaalia ai le i ai i se fuainumera tele o tuufaatasiga nei:

  • Vitamin B1
  • Vitamin B2
  • Vitamin B3
  • ascorbic acid ma le tele o isi.

Vitamin B1 (thiamine) o se tasi o vaega i le tuufaatasiga o enzymes. O fea e nafa ma le faʻatinoga o le faʻatonutonuina o le gaʻofale gaʻo, auai i faiga e faʻamautinoa ai le masani ai o le faʻaogaina o le tino ma le vaʻaia o le tino.

Vitamin B2 (riboflavin) faʻapea foi ma le gaiamine e avea ma vaega malosi i le faamautinoaina o le masani masani o le metabolism gaʻo. O le faʻatagaina o se faʻaopoopoga o lenei vailaʻau i totonu o le tino o le maʻi e mafua ai ona paʻu tele i le maualuga o le suka.

Vitamin B3, o loʻo maua i laulaʻau ma fua o mulberry, o loʻo aofia ai i faiga e faʻafoʻi ai le lumenia o toto toto ma faʻaleleia le toto i totonu o le tino. O le faʻaofiina o se fuataga faaopoopo o lenei vaitamini i le tino o le tagata e fesoasoani e faʻalautele ai le luminaʻi totonu o toto toto.

O le ascorbic acid e faʻamalosia ai le puipui lapisi.

O le faʻaofiina o isi vailaʻau o nei tino i totonu o le tino o se puipuiga sili lea mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le faʻaauau o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fualaau aina i le maʻisuka e mafai ai ona e faia mo le le lava o nei mea faʻapitoa o meaola faʻasolosolo i totonu o le tino.

Le faʻaogaina o le mulberry i le tau faasaga i le maʻisuka

O le aʻafiaga o le mulberry i luga o le tino o le maʻi e masani lava ona fesoʻotai ma se maualuga o le riboflavin, o Vitamin B2.

Laʻau mo le tau faasaga i le maʻisuka e faʻaaoga uma ma fou.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le paʻu o le laau i le maea ai o ana sauniuniga ma le faʻagogo o loʻo tumau pea lona faʻamalolo mo le tolu tausaga.

Laʻau seleseleina ma mamago, fugalaau ma fualaau o mulberry e puipuia a latou mea tau vailaau mo le lua tausaga.

O fatuga o le laau na aoina ma faamagoina e tusa ai, o tagata atamamai i le matata o togafitiga masani ua fautuaina e teuina mo le silia ma le tasi le tausaga.

I vailaau faʻapitoa, faʻaopoopoga i nei vaega o le laau, o vaega e pei o le suka ma ona aʻa e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

E lua ituaiga autu o mulberry - paʻeʻeʻe ma uliuli. Paʻu paʻekeke e itiiti lona suamalie. Ae ui i lea, o le vailaʻau oona i lona tuufaatasiga e saofagā i se faʻamautinoaga sili atu o vitamini ma isi vailaʻau faʻasolosolo faʻasolosolo o loʻo avea ma vaega o mulberry. I le faaopoopo atu i ai, o paʻepaʻe paʻepaʻe e fesoasoani i le faʻamautuina o le faʻatinoina o le tino o meaʻai ma faateleina ai galuega puipui a le tino.

E ui lava i le mea moni o mulberry ei ai se aoga aoga i le tino pe a faʻaaogaina, o fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o vaega ma vaega o mea e le o faʻauluina nei. O le puletini e faʻaaogaina e avea o se mea autu poʻo se vaega faʻaopoopo i le sauniuniga o vailaʻau masani.

O le faʻaaogaina o le suka i le maʻisuka e le gata ina aʻafia ai le tino i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻateleina foi le lisi o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei maʻi.

Sauniuniga o le afu ma le teuteu o lau laʻau mo togafitiga o le maʻisuka


O le faiga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafai ona faʻatautaia lelei le faʻaaogaina o fualaʻau a le nuʻu lea o se tasi o vaega o le vailaau oona o se lau laʻau.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, infusions ma le paʻu o loʻo faia mai laʻau lau.

Ina ia saunia se vailaʻau faʻamaʻi mai laʻau laʻau, e mafai ona e faʻaaoga uma lau o le laau mago ma mama.

Ina ia saunia le fualaau faasaina i foliga o le afaina, o le ae manaomia:

  • laulaau fou o le laau o le mulberry - 20 kalama,
  • vai mama i se voluma o le 300 ml.

O le sauniuniga o le faʻaogaina o loʻo faia e tusa ai ma tekinolosi nei:

  1. O laʻau o le laau ua fufulu ma gaosi i se naifi.
  2. Ua aumaia le vai i se vevela.
  3. Laʻau e tipi i se naifi e sasaa i le vai inu.
  4. I luga o le vevela vevela, o le falalaʻau e 'aina mo le lima minute.
  5. O le mea kuka ua kukaina ua aveesea mai le vevela ma ua tauanau mo le lua itula.
  6. O le oloa na faʻapipiʻi e faʻamamaina e ala i le tele o laʻau o gau.
  7. Afai e tatau ai, o le afaina e tatau ona tatau ona faʻamamaina i le vai inu seia oʻo ina oʻo i le 300 ml.

E maua e tusa ai ma lenei fua mo le sauniuni o se afu o lau laulaʻau mai le maʻisuka e tatau ona tautala tautala 100 ml tolu taimi i le aso ao le i ai.

O se auala lelei e faʻaititia ai le suka i totonu o le tino o se teuteuga e maua mai i lālā talavou ma lala o le laau. Ina ia saunia se mea teuteu teuteu, e tatau ona e faʻaaogaina lala ma weni laiti 2 cm le umi, faʻagogo i totonu o se potu malulu.

Ina ia saunia le susu, e manaʻomia le 3-4 lala o le meafaitino faʻatoʻa maeʻa, sasaa ni ipu tioata se lua ma faʻafela i totonu o se fagu uila mo le 10 minute. E saunia le suka i le aso.

Laʻau ma fatu laulaʻau mo le maʻisuka


O se vailaau lelei mo le pulea o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona saunia mai tumutumu ma lau o le laau o le perosi.

Mo lenei faamoemoe, e tatau ona e aoina le fuainumera o laulaau ma pulupulu o le laau, mulimuli ane e manaʻomia ona faʻamago.

Ua saunia le fualaau faasaina ile paʻu.

O le sauniuniga o le paʻu mo togafitiga e faapenei:

  1. O le aoina o laʻau ma tumutumu o le perosi ua faʻamago i totonu o se potu faʻasalaga, puipuia mai le susulu o le la.
  2. O mea totino ua totogo ua soloina e le lima.
  3. Laʻau o lima lima ma tumutumu o loʻo faʻapalapalaina i le paʻu e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe.

E faʻaaogaina le paʻu i le sauniuni o ipu eseese, muamua ma le lua. O se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga lenei paʻu i taumafataga uma. O le tele o fualaau oona o loʻo faʻaumatia i aso taitasi e tagata gasegase e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi e tatau ona 1-1.5 teaspoons.

O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2, e ala i le faʻaaogaina o laʻau laʻau ma fatulaʻau, ua mafai ai ona totogi le le lava o vitamini B i totonu o le tino, lea e mafai ai ona lelei le pulea o le suka i le toto plasma o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu ai pe faʻapefea ona e faʻaaogaina mulberry.

E mafai ona 'ai le mulberry ma le maʻisuka ituaiga 2?

Ole siaki i le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o oloa e mafai ona faʻaumatia, ae na o ni aofaiga. Faʻatasi ai ma le maualuga, o le aʻafiaga o le faatupuina o le hyperglycemia e faateleina.O le faʻaaogaina o vine i vailaʻau fautuaina e fesoasoani i le saturate o le tino ma meaʻai ma faʻaleleia ai lagona.

Muliki poo mulberry - fua suamalie o lanu paʻepaʻe poʻo le lilac. Latou te foliga mai o fugalaau e ola i luga o laau. E tofo lelei. O nisi taimi e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻafefe ai faʻamaʻi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E manaʻomia lou vave faʻalogo i le mea moni e le faʻamalolo le maʻisuka. E le mafai ona ia faʻamaonia lelei le faitauina o le kulukose o lona toto. Ona o lenei mea, e le mafai ona avea o se fualaau oona.

Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o le laau e mafua ai le tele o aoga aoga i le tino o le tagata. O vaega autū o mulberry o:

  • Suavai
  • Carbohydrates
  • Organic acids
  • Pectin
  • Vitamini ma minerale tele.

O le pulelaʻau e manaia lona tofo. E mafai ona avea o se meaʻai lelei. O le maualalo o kalori i totonu o le oloa (52 kcal mo le 100 g) e mafai ai e soʻo se tagata maʻi ona faʻaaogaina. E moni lava lenei mea i le i ai o le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o mulberry e sili atu ona faʻamaonia i le maʻisuka ituaiga 2. Pulea Mulberry i le faʻamautuina o faiga faʻavaomalo lautele. O se aafiaga talitutusa e afaina ai le metabolism gaʻo.

O se vaega taua o le laau o le mafai lea ona faʻaaoga mo togafitiga togafitiga o soʻo se tasi o ona vaega:

Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai le tele o ituaiga o suʻega a tagata. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama e leai se tasi oi latou e maua ai se aafiaga lelei o le hypoglycem.

O le mulumulu i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese. E fautuaina e faʻaaogaina mo le tele o tagata gasegase. O le mea autu o le le lava o le faʻasaʻo. O le faʻamalosia o le gaosiga o le carbohydrate e lua ituaiga.

I le taimi muamua, e tupu ai se faʻafitauli B-cell. Latou te faʻapipiʻi le le lava o le insulin. O lenei mea e mafua ai ona osooso i le maualuga o le kulukose i le toto faatasi ai ma le alualu i luma o faailoga.

Tusa 2 le maʻisuka faʻatupulaia le le lava o le tino i aʻafiaga o se hormone faapitoa. O le malosi faaletino, o se paleni taumafa ma fualaau e mafai ona fetuunai ai le tulaga o le maʻi.

O mea aoga o le togalaau e faʻaalia i se faʻalavelave faʻapitoa i le tino atoa o le maʻi. O autu autu e:

  • Faʻaitiitia le eleʻele i le manava. O vine mulumulu o loʻo ufiufi le membrane mucous o le okeni, fesoasoani e faʻaleleia le soifua manuia o le maʻisuka faatasi ai ma le atinaʻe tutusa o gastritis,
  • Faʻasaʻoina o meatotino faʻaleagaina o le toto. O mulipi o loʻo i ai le tele o uʻamea. E lelei le aʻafiaga o le erythropoiesis, faʻateleina le numera hemoglobin,
  • Faʻasaʻoina o le gaʻo gaʻo. Ona o le aafiaga o le mulberry, o le aofai o le kulukosese i totonu o le masini e faateleina. E taofia e pei o le glycogen. O lenei vaega e faaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto,
  • Faamalolosia o le tino puipuia. O le mulipulu o se punavai o le vaitamini C. E faʻaleleia ai le malosi o le tino i aʻafiaga o siama ma siama. I le maʻisuka ituaiga 2, o faʻalavelave pipisi e le masani. E mafai e Berry ona faʻaitiitia lo latou faʻaoga,
  • Totoina o le toto. O le potassium ma le magnesium i le tuufaatasiga o le oloa e fesoasoani i le faaitiitia o faailoga i le tonometa. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo se tasi i le ave o fualaau.

O fualaʻau paʻepaʻe ua faʻaaogaina e avea o se tagata faʻamoemoe. E talitonuina o le saunia lelei o lau laʻau e mafai ona faʻaaoga e faʻaosofia ai le malosi o alii.

E i ai ni nai filifiliga eseese mo le sauniuniga o vailaʻau e faʻatatau i luga o le kulupu. O le sili ona lauiloa o le a lisi atu i lalo.

O se vailaau masani e manaʻomia ai le sauniuniga muamua o meafaitino mataʻutia. O aʻa e mafai ona gaosia pe faʻatau sauniuni-faia i se laʻau. O mea aoga mo le fatuina o se meafaigaluega e:

  • 1 sipunamu o aʻa mago mulumati,
  • 200 ml o vai kuka.

O le faagasologa o le saunia o sauniuniga masani e aofia ai laasaga nei:

  1. E tatau ona sasaa meafaitino i vai inu,
  2. Simmer mo le 20 minute,
  3. Tuu i luga o le ogaumu e malulu i lalo o le tapuni,
  4. Faʻasologa.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o se decoction o le 100ml 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le auala masani o togafitiga e fitu aso.

O se tasi o mea sili ona faigofie. O mea e aofia ai:

  • Laʻau laʻau
  • 200 ml o vai kuka.

O le faiga o kuka e faigofie lava:

  1. Fufulu ni nai laulaau o le laau i lalo o le vai tafe,
  2. Sasaa vai inu i luga ia i latou,
  3. Faʻamalosi i le 10 minute.

E mafai ona e inuina sea lauti nai lo masani. O le togafitiga e mafai ona oʻo i le 21 aso.

O se mea faigofie ma mataalia e faigofie ona fatu i le fale. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • 2 sipuni tele o fualaau manogi,
  • 200 ml o vai kuka.

O le taualumaga mo le sauniuni o le oloa e faapenei:

  1. Faʻasusu ia fua seia maeʻa,
  2. Liligi i latou i vai inu,
  3. Faʻamalosia 2-3 itula,
  4. Filu.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o se vailaʻau i lea taimi i lea aso i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le mulipulu o se mea maloloina e mafai ona 'aina e le maʻisuka. O le mea autu e le faʻaleagaina. O le faʻasologa faʻasalalau o le togalaau e 51. E le tatau ona faʻaaogaina le 200 g o le natura masani i le aso.

O tagata gasegase mulilua ma faafitauli nei o loʻo solia:

  • Faiga o le maʻisuka,
  • Lapatai pancreatiti
  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.

Aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga faʻavae mo le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o taunuuga le lelei.

O le kulupu i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina e le gata o se meaʻai, ae mo togafitiga faafomaʻi foi. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaoga ituaiga uma o mulberry.

O le mulipulu o se laau e pei o se laau mai le aiga mulberry. O le itu i saute o uiga o Asia Tutotonu, o le Metitirani, ma Amerika i Matu. I Rusia, e tupu aʻe i le vao ma le aganuu i le itu i saute o Europa (Stavropol ma Krasnodar Territories, Rostov Region). I le Sasaʻe Mamao, o loʻo ola ai le laau o le vine i Sakhalin ma Atumotu o Kuril, ma i luga o le konetineta - i le talafatai o Saina.

O lenei laau na maua ai le igoa o le atunuu ona o le mea moni e faapea, i Saina, sa faaaoga ai lala laau e fafaga ai ivi, ma sili atu ona patino, anufe laumei. O le auala lenei na faia ai le lakaina lauiloa Saina. Mulimuli ane, na amata ona faʻaaogaina lenei tekonolosi i isi atunuu, e aofia ai Rusia.

I le aganuu, e lua ituaiga o mulberry e taatele - paʻepaʻe ma uliuli. O fua o mulberry uliuli e masani ona faʻaaogaina e fai ma meaʻai e masani ai, e ui lava o paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o fugalaau, e sili atu le malosi ma suamalie le tofo. O lenei mea e fiafia i ai atonu e mafua mai i le mea moni e masani ona faʻaaogaina mulberry paʻe e fafaga ai caterpillars. O lea laau e masani lava ona teuteuina, o lea na le mafai ai ona tupu le fua.

O le mulumulu i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga uma e avea ma meaai ma avea ma sui sooupu.

O fualaau suamalie suamalie e aofia ai:

  • resveratrol o se vailaʻau faʻatoʻaga,
  • vitamini - C, B4, B9, K, A, B2, PP, B1, B6, beta-carotene (lisiina i lalo o le faasologa o le taua),
  • macroelements - potassium, calcium, phosphorus, magnesium, sodium,
  • elemene taua - apamemea, uʻamea, seleni, sima.

O le taua o mea taumafa o mulberries o loo faaalia i faailoga nei:

  • calories - 43 kcal,
  • proteins - 1.44%,
  • gaʻo - 0.39%,
  • carbohydrates - 9.8%:
  • mono-ma le le malie - 8.1%,
  • suauu gaʻo tumu - 0.027%.

O lona uiga, o mulberries o se puna lelei o vitamini ma minerale. O latou mea maualalo ifo kalori e mafai ai ona tumu i lanu uliuli ma paʻepaʻe e aunoa ma le fefe mo le ata.

Mo togafitiga faafomaʻi, toetoe o le laau atoa e mafai ona faʻaaogaina. O le faʻamalologa o meatotino e le gata mo fua, ae o aʻa foi, aʻa ma lau o lenei laau. E mafai ona e faʻaaoga le togalaau mo togafitiga faafomaʻi mo le tele o faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga:

O lenei lisi o le faʻaaogaina o mulberry e avea o se sooupu togafitiga e le mafai ona taʻua atoa. Ae ui i lea, o maʻi autu o le tino o le tagata o loʻo lisiina iinei, o se laau manaia e iai fua e pei o fugalaau o le a fesoasoani e taulimaina.

O le aʻafiaga o le maʻisuka i le maʻisuka e faalagolago i le ituaiga o lenei maʻi. O le mea moni e faapea o vitamini B i totonu o vaega uma o le laau e aafia ai le metabolism o le carbohydrate, faʻateleina le maualuga o le kulukose i le gaʻo. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o sauniuniga mai le laau o le togalaau e le afaina ai le gaioiga ole inisalini. O lona uiga e mafai ona faʻaaogaina vailaau mo ituaiga e lua o le maʻisuka, ae o le maualuga aupito sili ona aoga e naʻo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le taua tele o le taua o le vailaau o le laau.

  1. O le vitamin B2 o loʻo aafia i le faʻatonutonuina o le gaosiga o le gaʻo i le tino. O le mea masani, o le faateleina o le riboflavin i le tino ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le faʻaitiitia o le toto suka.
  2. Vitamin B3, faʻaaogaina mai sauniuniga tetele, faʻateʻa toto toto ma faʻasaʻo le toto toto. Vitamin C faaopoopo le aafiaga o le faaleleia o le tulaga o le cardiovascular system, lea e fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto.

O nei vitamini uma e le afaina ai le faiga o le amataga ma le atinaʻeina o le maʻisuka, ae latou te fesoasoani i se tagata e faʻaleagaina aafiaga o lenei maʻi.

O vailaʻau faʻapitoa, i le faʻaaogaina o le poto masani o le tele o augatupulaga o tagata, ua ofoina atu pepa o togafitiga nei e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2:

Tea na faia mai lau laʻau. Manaomia le suʻe 2 tbsp. l laulaau fou, fuga, tuu i totonu o se vevela, sasaa le 500 ml o vai kuka i ai. Lea e tatau ona faʻaaoga mo le itiiti ifo ile 2 itula. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu ma inu le mea o loʻo i totonu o le vevela, pei o le lauti masani, ae le o le taimi mulimuli, ae ao le i ai taumafa. Ina ia avea lenei inu ma mea moni e manatuaina ai lauti, e mafai ona e tuu sina meli i totonu.

Mulini aʻa i totonu o le susu. Ina ia maua aʻa o lenei laau, e matua leai lava se mea e tatau ai ona tipi ma sosolo. Ua lava lea e eli ai se pu itiiti i autafa o le laau, ma tipi ese se vaega o le mole manifinifi. O le mea autu o le faʻamautinoa o aʻa moni e maua mai le laau o le perosi. O nei faʻalavelave faʻafuaseʻi e le afaina ai le laau.

O aʻa e manaʻomia ona taina ma faʻagogo. Mo se teuteuga, ave le 1 sipuniti o fasi laau mamago, tuʻu i totonu o se fagu faʻamafa, sasaa i se ipu vai inu, aumai i se vevela i luga o le vevela, ona faʻapipiʻi lea mo le isi 15 minute. A maeʻa maeʻa le susu, e tatau ona fufulu, faʻapipiʻiina uma le vai mai aʻa. E manaʻomia lou faʻaaogaina o lenei mea faigaluega 50 ml i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

O pupuleti mulipuni ma pulupulu po o laʻau laititi e manaʻomia ona faʻamago, ona fufulu lelei lea. Ave se sipuniti o lenei meaʻai, sasaa i totonu o se fagu, sasaa vai inu, aumai i se vevela ma faʻavela mo le isi 10 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻamalo le susu, faʻafefete, sosolo, faaopoopo le vai i le tulaga muamua. E manaʻomia lou suʻeina o le vailaʻau i le kuata kuaina faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Mai laʻau mamago ole manogi e manaʻomia ona faia se paʻu lelei. O le mea lea e gata ai le fua o le kuka. E manaʻomia lou suʻeina o vailaau mo le 0.5 tsp. 3 taimi i le aso ma le vai. E mafai ona e faʻaopopo lenei paʻu i le saunia o meaʻai ma meainu.

O fualaau suamalie e mafai foi ona avea ma mea lelei lelei mo le gaosia o togafitiga faafomaʻi. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 tbsp. l vine, oloina pe tosoina i le palu, ona tuu lea i totonu o se vevela, sasaa 300 ml o vai inu i ai.

Faʻaauau i luga o se fomaʻi togafitiga mo le itiiti ifo i le 2 itula. A maea lenei, e tatau ona fufulu le fofo ma ave le 100 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. I aso o le fuaina o fualaau manogi, e tatau ona e musu e inu lauti, talu ai o loʻo i ai tannin, lea e faʻaleagaina ai le togafitiga o fua o vine.

E tofu le laau ma ona lava aogā ma faʻaleagaina. O fua o mulberry o loʻo faʻamatalaina i ni auiliiliga auiliili iinei. O le afaina o lenei mea totino o se faʻalavelave faʻafefe lea e mafai ona tupu i luga o se mea. O se allergy i mulberries e le masani, ae o loʻo mafai pea. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina ni sauniuniga faʻatoʻaga mo i latou e faigofie tele i le mamafa. I le avea ai o se itu, o le manava manava, pe, i le isi itu, e mafai ona tupu le tui. I lenei tulaga, o le teenaina o fualaau faasaina po o le filifilia o atopaʻu taitasi e manaʻomia.

Auala e faʻaaogaina ai le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2

O se fesoasoani malosi lava o le siama i le maʻisuka ituaiga 2. O lona aʻafiaga o le antidiabetic e fesoʻotaʻi ma se aofaiga manaia o vitamini B o se vaega o lea mea. E faapitoa lava le aoga B2 - o le riboflavin lenei. O le iʻuga, o le toto o le maʻisuka e faʻaitiitia.

O le faasinomaga o le faasinomaga e maualalo tele, o lea o le faaaogaina o le mulberry e mafai ona mafai. I le tulaga o le maʻisuka, e taua tele le faʻamaonia o le faasino igoa. O vaega nei o le laau e faʻaaogaina:

E mafai ona faʻaaogaina fasi laau mama pe faʻamago. O le soifuaga ola o le paʻu o se laau ile malogo o se maualuga o le tolu tausaga. Ae mo fualaau mama ma fugalaau, o iinei o le faailoga e eseese - sili atu ma le tausaga.

  1. O se fesoasoani malosi mo le gau o le kulukose. E tutusa lava mea mo le gaosiga o le hormone.
  2. O fua o fualaʻau mama e vave ona faʻateleina le metabolism.
  3. O se mea manaia tele i fua talafeagai.
  4. O le toto toto e faʻaleleia, o se taunuuga, e tele faʻafitauli o le maʻisuka e aloese mai ai.
  5. O le autu o le laau o le riboflavine, lea e iai sona aʻafiaga.
  6. O se togafitiga matagofie.
  7. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma le aʻafiaga.
  8. Aafiaga e le faʻamoemoe ma le faʻaleaga.
  9. E aʻafia Sweatshops.
  10. O le malosi o le tino ma le diuretic, astringent.

Talu ai e le lelei le fefiloi lelei o mulberry ma isi fualaʻau ma oloa, e talafeagai ona 'ai pe a leai se manava o le manava - afa itula ao leʻi faia se taumafataga.

Ina ia saunia le fua o fualaau manogi, o fatu mamago e tatau ona nutimomoia i le aofaiga o le lua sipuni tele, ona faʻafefiloi ai lea ma se ipu vai inu. O le fofo e faʻaaogaina mo le kuata o le itula, a maeʻa ona faʻamamaina ma faʻaaoga i ni sipuni. Mo le aso e tatau ona e inu ai mea uma, e oʻo lava i le tufatufaina o le voluma. O lenei vailaʻau e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le lauti. O le tuufaatasiga o le tannin infusion.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamaua le vai ma le fructose. I lenei foi tulaga, o se mea suamalie e talafeagai. O le faagasologa o togafitiga e oʻo atu i le tolu masina. Ona malolo mo se masina ma togafitiga. Ma e oʻo lava i le fa taimi. I le taimi o le malologa, e talafeagai le inuina o fualaau mai isi laau e aoga mo le maʻisuka. E mafai ona avea o se taumalulu po o se faʻamalo.

O le fusi o laʻau laʻau ua saunia ma lau lauʻau fou. E luasefulu kalama o le meafaitino e sasaa mai i le fa selau mililiters o le vai inu. O nei maʻi uma mo le ono minute. Ma le isi, faʻamalosi le sooupu, ona fufulu lea e faʻaaoga ai se sieve e fesoasoani ai. A maea lenei mea, e tatau ona vaevaeina vailaau i ni vaega se tolu ma ave muamua aʻo leʻi 'ai.

O le paʻu ua mamago i totonu o se nofoaga malulu, e mafanafana pea. E faʻaaogaina ai le vao, ma laʻau. A maeʻa lenei mea, ia sufulu i latou i se kofe kofe pe i ou lima. O meafaitino matala masi e faigofie lava ona faʻaaoga i lenei gaioiga. O le sipuni o le faʻafefiloi e faʻaaogaina i le aso. E talafeagai le fufuluina o mea lelei i taimi o taumafa.

E aoga tele le saunia o se teuteuga o tipu mama. Mo le faia o lenei mea, o lala talavou ma lala ua tipiina i ni fasi tolu tolu senetimita ma ua mamago - i totonu o se potu pogisa, lea e lelei le faʻaleleia. Ina ia saunia se mea teuteu, e fa ni suauu o meafaitino e ave. Ua sasaa mai i le 400 mililiters o vai ma ua kuka i totonu o se apa uamea. A maeʻa le luasefululima minute, ona alu ese lea o le afi, faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le oloa. Inu a decoction e tatau ona laitiiti, i le aso. O le laʻasaga o le tau faasaga i le maʻi o le tolusefulu aso lea.

E aoga le saunia o se fofo mai le meli ma le mulberry. E suaina fualaau mai fualaau aina fou.O se ipu malamalama ua fefiloi ma se sipuni sipuni o le meli. O lenei vailaau e tatau ona faaluaina i le aso ao leʻi 'ai.

Laʻau o le mulipulu ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • aʻa ma le paʻu ua magumago
  • mea e gaosia ai meaʻai - o loʻo faʻaaogaina se mea e fai ai le kofe.

A maeʻa lena, e tolu kalama o meafaitino e sasaa mai i le 250 mililiters of water. O mea uma o loʻo kuka ma faʻafesoʻotaʻi, ona faʻamaʻapeina lea ma vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu. E tatau ona ave muamua aʻo leʻi 'ai.

O le a matua talafeagai lava le faʻagogoina o le paʻu ma laʻau, faʻapea foʻi ma tumutumu ma fualaau aina, ina ia mafai mulimuli ane ona mafai ona teuina mo vailaau - mai le tausaga i le tolu. O fua e faʻaaoga lelei mo le faia o compotes, lauti. O le afa o le ipu tioata o le lita o le vai inu. Faʻafesoʻotaʻi mo le sefululua itula, ona mafai ai lea ona faʻaumatia. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamagoina le inu.

Laʻau ma tumutumu e sili ona lelei le faʻamago mama e avea o se faʻaopoopoga meaʻai. O le kuka, o le a faʻapotopotoina atoatoa ma meaʻai eseese, ua lava lea e fufulu ai i luga.

O le eletise e aoga tele ma lelei i le tau faasaga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, aua e talafeagai le aoina o laʻau ma buds e aunoa ma le toilalo. Ina ia saunia le paʻu, e tatau ona faʻamago lau, ma faʻamago fatugaʻo, ma faʻaaoga se nofoaga mafanafana ma le pouliuli - faʻaauau ona faʻaaogaina.

A uma ona faʻamago le mea mata, e tatau ona kuka - e matua faigofie lava ona faia i ou lima. O le ulaina o laulaau, faapea foi ma le pulumu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e fai ai le kofe.

Ma le isi, o le elefulefu ua sausau i ipu - muamua, lua. E sili le lelei ona 'ai i taimi taʻitasi. Mo se aso - mai le tasi i le tasi ma le afa teaspoons.

O le kulupu o le a fesoasoani malosi i le tau faasaga i le maʻisuka. Ae e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi auala - vailaʻau masani ma tagata.

O le mulipi e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, e le gata o se meaʻai meaai, ae faʻapea foi mo faamoemoega tau togafitiga. O fua o le laau e manaia le tofo, manogi, ma sili ona taua mo le maʻisuka, latou te faʻavasega le maualuga o le suka i le tino. I le faaopoopo atu i vine, ma le maʻisuka, o lau ma aʻa o le laau o loʻo faʻaaoga lelei. I le taua faasaga i le faamaʻi, o ituaiga uma o mulberry e faʻaaoga - paʻepaʻe ma uliuli.

O fualaau aina suamalie e aofia ai mea aoga e fesoasoani i le vaevaeina o le kulukose i totonu o le toto ma faʻamautuina ai le tala o le tino. O mea faʻamalolo e iai vaega o le laau o le vine:

  • o fua
  • pito i luga o le paʻu
  • aʻa
  • laʻau
  • pupu vine
  • primordium o le fetus.

O loʻo i ai i le laau le tele o le maʻisuka ona o le oloa gaosi e aofia ai:

  • antioxidants
  • se fuainumera tele o vaega o vailaʻau, mo se faataitaiga: C, A, B:
  • faʻatau
  • macro- ma microelements.

I le faaopoopo atu i ai, o le laau e le o ni meaʻai, o loʻo i ai faʻamalosi, sina vaega tele o gaʻo ma gaʻo. E mafai ona latou faamalieina lo latou matelaina, faʻafefeteina le tino ma mea taua ma e le fefefe i taunuuga. O togafitiga Mulberry e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ma faatasi ai ma le 1 latou te 'ai na o fua e pei o se fuamini hua. O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻaalia i le le lava o le inisalini i le tino, e le mafai e le mulberry ona mafai ona aʻafia lenei hormone.

I le tau faasaga i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina vaega uma o le laau. Ua suamalie le sua suamalie, ua fai meaʻai ma paluga pateta. O aʻa ma pulupulu o le laau ua kuka, mausali, faʻaaoga e fai ma fofo ma isi vaega. O le la fai mai le laʻau, ua maeʻa mo le taumalulu. O laau toto foi o loʻo i ai mea aoga, o loʻo faʻamaʻapeʻaina, kuka ma faʻamalosi. E mafai ona fai le paʻu mai vaega o le laau. O le laau e mafai ona faʻamago mo le taumalulu e aunoa ma le leai o ni vailaʻau faʻaleaga.

O le sua suamalie ma le meli mai le maʻisuka e mafai ona onā i luga o se manava gaogao pe faʻaaogaina o se meaʻai i le gasologa o le aso. Afai e leai se suia, o se ipu susu o le suamalie o loʻo faʻamamaina e ala i se faʻavevela ma lua teaseti o le meli e faʻaopoopoina. E aoga le faʻaaogaina o le ipu e tasi o le faʻafefiloi i le aso, e inu i le taimi pe vaevaeina i ni vaega laiti mo le taumafa i le aso.

Ina ia foʻia le maʻisuka, e faʻaaogaina ai se teuteu o aʻagogogogogo ma le aʻa o le laau. I tulaga uma e lua, o aʻa e tumu i le malulu ma faʻafefete i luga o le vevela vevela. O le mea e mafua ai le paluga susu mo le tele o itula ma ua faʻamaʻaina i le gau. O le suka e faʻaaoga i le afa afa 4 taimi i le aso. Mo le sili atu o le mafanafana, ua nutimomoia aʻa ma mamago i totonu o se potu malulu ma le la. I lenei fomu, o aʻa ua teuina mo se taimi umi, ma o teuteuga e mafai ona faia i le tausaga atoa.

Ina ia foia ia uiga le lelei o le maʻisuka, o le teuteuina o lala laiti ma lala o le laau o le togalaau e faaaoga. Ina ia faia lenei mea, o le a sasaa atu vaega i le vai malulu, tuu i luga o se afi mumū ma faʻavela mo le 1 itula. E faʻamalulu le susu ma faʻaaoga le afa afa i le taeao i luga o se manava gaogao po o le po ao leʻi oʻo ile moe.

I le togafitiga o faʻamaʻi suka, o loʻo faʻapipiʻiina ai le totoina o laau toto. Aʻo leʻi kukaina, e manaʻomia ona faʻamago le tipi mo le 3-4 aso i le la i totonu o le vaʻa. E faia mai le paʻu mai lala matutu i luga o le vevela vevela, o le mea e maua ai le suavai e susulu ma faʻaoʻo mo le 4-5 itula. O le lagomalie o loʻo faʻamamaina e ala i gau ma sasaa atu i totonu o se ipu fagu. E teuina mo le 3 aso, ae e sili atu le kuka i se mea fou i taimi uma. O le aso masani mo se tagata matua o le 1 ipu.

O lenei vaega o le togalaau e faʻaaogaina e fai ai lauti. Laʻau lanu fou e tipi ma sasaa i vai inu, tuu mo le afa itula. O le meainu e faʻaaogaina i le lauti masani pe eseese. E fautuaina e faaopoopo se sipuni o le meli i le lanu mafanafana mai lau o le laau. Ae e sili atu le suamalie o le vai ma le meli pe a faʻamalieina le la ina ia leai se mea e faʻamalolo ai mea o le beekeeping.

Laʻau mulumulu ma pulumu e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka i le tino o le paʻu. O sea oloa e leai sona tofo faʻamaonia ma e teuina mo le tele o tausaga, ae tumau pea le faʻamalolo o meatotino. Algorithm o sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Laʻau mūmū ma o lālā e mūmū i totonu o le lā seia oʻo ina uma le vai.
  2. O le masini malogo e faʻapipiʻi ma le lima i se paʻu paʻu.
  3. O le oloa gaosi ua teuina i totonu o se fagu tioata.
  4. E faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i soʻo se ipu ma meainu.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le siaki o le mulberry berry o se vailaʻau lauiloa ma aoga mo le maʻisuka. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Ua fufulu ma tipiina poloka.
  2. O le suavai suamalie ua sasaaina i totonu o le pesini, ua ufiufi le paluga i se tapuni ma afifi i se solo.
  3. A maeʻa le 4-5 itula, faʻapena ona faʻamamafa ma sauni e faʻaaoga.
  4. Inu 1 ipu i le aso. O le tofo e tutusa ma le compote.

Toe foʻi i le laulau o mea

E tatau ona e iloa e ui lava i le faʻamalologa o meatotino, o loʻo i ai nisi faʻasagaga, lea e tatau ona mafaufauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Aua neʻi faʻaaogaina vevela vevela vevela ma le malulu ina ia aua le afaina ai se mea e faʻavaivaia. E le fautuaina le puletini mo le faʻasalaga, le le gauai faʻaletonu i mea mamafa faʻavevela, ma faʻamalosi foi i le manava. Ae o le mea lautele, o le laau o le gaosiga o se mea masani, e leai ni aʻafiaga itu, pe afai e te mulimulitai i tulafono masani o le taumafa. Ae ia aloese mai faalavelave, e tatau ona e faafesootai se fomai.

O le puleaina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2: aogā ma faʻalavelave

O le mulipulu o se meaʻai suamalie ma lelei, e ui lava i lea, e le faʻasaina i le maʻisuka. O fua o lenei laau, e mafai ona ese lanu: lanu paepae, piniki, toetoe lava uliuli, o se punavai taua o vitamini.

O fualaau aina suamalie e mafai ona faʻauluina fou ma mago. E maua ai ni meainu suamalie ma maloloina lelei, ola, tilo, jams, compotes, teas, lea e mafai ona suamalie i le suamalie po o sina meli.

I le faaopoopo atu i vine, e mafai ona e faʻaaoga laʻau, lala, paʻu, ma aʻa o le laau mulberry (mulberry) e saunia ai meaʻai lelei ma maloloina.

O fualaau suamalie e aofia ai le 7 vitamini o le vaega B, vitamini A, C, E, K ma na microelements uma e aoga mo le maʻisuka, e aofia ai le seleni, lea e lagolago ai le fatu o le fatu, faaleleia ai le ave o le inisalini ma faaitiitia le leaga o le aafiaga i le fatu o le kulukose i totonu o le toto, toe faʻafoʻisia ai filo ua faaleagaina o le ate ma le pancreas. O maualuga maualuga o potassium e maua ai le puipuiga faaopoopo mo le loto e aʻafia ai aʻafiaga o le maʻisuka. E fesoasoani foʻi le papa i le edema o tupuaga eseese.

I le mea tatou te maua ai le vitamini B2 (riboflavin). O isi vine, ae i ni mea laiti. Ae o lenei vaitamini e fesoasoani e talepeina le kulukose ma faʻaosofia ai le gaosia o hormones, lea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2. O tagata mamaʻi e 1 ituaiga o togafitiga e mafai ona aofia ai fualaʻau o se punavai o vitamini ma minerale i le taumafataga, e ui lava e le tatau ona faʻamoemoeina togafitiga faʻasolosolo.

O le mulipulu, e tusa lava pe o mea uma, e taua o le calori caber (pe tusa ma le 40-44 kcal), ma o le gaʻo i le 100 g o fualaau aina e na o le 8 g. O le fuainumera glycemic of the berry e laiti - 25 iunite, o le mea lea e le mafai ona afaina ai le maʻisuka.

O lenei meaʻai e le o se mea manogi, o lea e le afaina ai le mucosa gastric. Ae o ona ponaivi e mafai lava ona faamanualia ai vaega e le afaina, o le mea lea, faatasi ai ma se tulaga faigata o le gastrointestinal pathologies, e le manaomia le faʻaaogaina o se pusa, sei vagana ai i se mea mama.

Mulberry, e le pei o isi vine, lea e faʻaitiitia ai le toto maualuga, e mafai, i se isi itu, ona faʻateleina, aemaise i le vevela o le tau. O le mea lea, o tagata gasegase totoga e tatau ona 'ai fua i fua itiiti, puleaina o le toto.

O fualaau suamalie suamalie suamalie e mafai ona lamatia mo le maʻisuka, o lea e tatau ai ona e gauai atu i ituaiga e maualalo ai le suka poo fualaau aina. Ae e taua le mafaufau o fualaau aina e le mafaitaulia i ni aofaiga tele e mafai ona mafua ai le mautinoa, ao fua o fua o le a avea o se mea e leai se aoga.

O le mulipulu o loʻo taua foi o se mea e oso ai le malosi, lea e mafai ona lamatia mo tagata ua muaʻi oʻo i le faʻamaʻi.

O fualaau suamalie e mafai ona taua o le tagata e toʻatasi, aua latou te le fiafia e faʻaopoopoina i isi oloa. E le tatau foi ona e faʻaaogaina i luga o se manava gaogao pe inu vai inu malulu, aua o le le faʻaletonu e mafua mai i le ita ma le gaogao, faʻaalia e le afaina, tiga o le manava, manava.


  1. Kamysheva, E. Suʻega insulin i le maʻisuka. / E. Kamysheva. - Moscow: Mir, 1977 .-- 750 p.

  2. Bliss Michael The Discovery of Insulin. 1982, 304 itu. (Michael Bliss Discovery o le inisalini, o le tusi e lei faaliliuina i le gagana Rusia).

  3. Tkachuk V. A. Faatomuaga i le endocrinology molemole: monograph. , Falemaʻi o le MSU - M., 2015. - 256 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faamanuiaga o oloa

O fualaau aina suamalie e aofia ai mea aoga e fesoasoani i le vaevaeina o le kulukose i totonu o le toto ma faʻamautuina ai le tala o le tino. O mea faʻamalolo e iai vaega o le laau o le vine:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • o fua
  • pito i luga o le paʻu
  • aʻa
  • laʻau
  • pupu vine
  • primordium o le fetus.

O loʻo i ai i le laau le tele o le maʻisuka ona o le oloa gaosi e aofia ai:

  • antioxidants
  • se fuainumera tele o vaega o vailaʻau, mo se faataitaiga: C, A, B:
  • faʻatau
  • macro- ma microelements.

I le faaopoopo atu i ai, o le laau e le o ni meaʻai, o loʻo i ai faʻamalosi, sina vaega tele o gaʻo ma gaʻo. E mafai ona latou faamalieina lo latou matelaina, faʻafefeteina le tino ma mea taua ma e le fefefe i taunuuga. O togafitiga Mulberry e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ma faatasi ai ma le 1 latou te 'ai na o fua e pei o se fuamini hua. O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻaalia i le le lava o le inisalini i le tino, e le mafai e le mulberry ona mafai ona aʻafia lenei hormone.

O a mea ua saunia mo le maʻisuka?

I le tau faasaga i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina vaega uma o le laau. Ua suamalie le sua suamalie, ua fai meaʻai ma paluga pateta. O aʻa ma pulupulu o le laau ua kuka, mausali, faʻaaoga e fai ma fofo ma isi vaega. O le la fai mai le laʻau, ua maeʻa mo le taumalulu. O laau toto foi o loʻo i ai mea aoga, o loʻo faʻamaʻapeʻaina, kuka ma faʻamalosi. E mafai ona fai le paʻu mai vaega o le laau. O le laau e mafai ona faʻamago mo le taumalulu e aunoa ma le leai o ni vailaʻau faʻaleaga.

Oona i le meli

O le sua suamalie ma le meli mai le maʻisuka e mafai ona onā i luga o se manava gaogao pe faʻaaogaina o se meaʻai i le gasologa o le aso. Afai e leai se suia, o se ipu susu o le suamalie o loʻo faʻamamaina e ala i se faʻavevela ma lua teaseti o le meli e faʻaopoopoina. E aoga le faʻaaogaina o le ipu e tasi o le faʻafefiloi i le aso, e inu i le taimi pe vaevaeina i ni vaega laiti mo le taumafa i le aso.

Laʻau Laʻau Laʻau

Ina ia foʻia le maʻisuka, e faʻaaogaina ai se teuteu o aʻagogogogogo ma le aʻa o le laau. I tulaga uma e lua, o aʻa e tumu i le malulu ma faʻafefete i luga o le vevela vevela. O le mea e mafua ai le paluga susu mo le tele o itula ma ua faʻamaʻaina i le gau. O le suka e faʻaaoga i le afa afa 4 taimi i le aso. Mo le sili atu o le mafanafana, ua nutimomoia aʻa ma mamago i totonu o se potu malulu ma le la. I lenei fomu, o aʻa ua teuina mo se taimi umi, ma o teuteuga e mafai ona faia i le tausaga atoa.

Pulu mai le taameni

Ina ia foia ia uiga le lelei o le maʻisuka, o le teuteuina o lala laiti ma lala o le laau o le togalaau e faaaoga. Ina ia faia lenei mea, o le a sasaa atu vaega i le vai malulu, tuu i luga o se afi mumū ma faʻavela mo le 1 itula. E faʻamalulu le susu ma faʻaaoga le afa afa i le taeao i luga o se manava gaogao po o le po ao leʻi oʻo ile moe.

Laʻau faʻasolosolo

I le togafitiga o faʻamaʻi suka, o loʻo faʻapipiʻiina ai le totoina o laau toto. Aʻo leʻi kukaina, e manaʻomia ona faʻamago le tipi mo le 3-4 aso i le la i totonu o le vaʻa. O teuteuga e faia mai lala matutu i luga ifo o le vevela, o le mea e maua ai le suamalie e faʻamafanafana ma infusion mo le 4-5 itula. O le lagomalie o loʻo faʻamamaina e ala i gau ma sasaa atu i totonu o se ipu fagu. E teuina mo le 3 aso, ae e sili atu le kuka i se mea fou i taimi uma. O le aso masani mo se tagata matua o le 1 ipu.

Laʻau laʻau i le lauti

O lenei vaega o le togalaau e faʻaaogaina e fai ai lauti. Laʻau lanu fou e tipi ma sasaa i vai inu, tuu mo le afa itula. O le meainu e faʻaaogaina i le lauti masani pe eseese. E fautuaina e faaopoopo se sipuni o le meli i le lanu mafanafana mai lau o le laau. Ae e sili atu le suamalie o le vai ma le meli pe a faʻamalieina le la ina ia leai se mea e faʻamalolo ai mea o le beekeeping.

Laʻau paʻu

Laʻau mulumulu ma pulumu e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka i le tino o le paʻu. O sea oloa e leai sona tofo faʻamaonia ma e teuina mo le tele o tausaga, ae tumau pea le faʻamalolo o meatotino. Algorithm o sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Laʻau mūmū ma o lālā e mūmū i totonu o le lā seia oʻo ina uma le vai.
  2. O le masini malogo e faʻapipiʻi ma le lima i se paʻu paʻu.
  3. O le oloa gaosi ua teuina i totonu o se fagu tioata.
  4. E faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i soʻo se ipu ma meainu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Berry tincture

O le siaki o le mulberry berry o se vailaʻau lauiloa ma aoga mo le maʻisuka. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Ua fufulu ma tipiina poloka.
  2. O le suavai suamalie ua sasaaina i totonu o le pesini, ua ufiufi le paluga i se tapuni ma afifi i se solo.
  3. A maeʻa le 4-5 itula, faʻapena ona faʻamamafa ma sauni e faʻaaoga.
  4. Inu 1 ipu i le aso. O le tofo e tutusa ma le compote.
Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications

E tatau ona e iloa e ui lava i le faʻamalologa o meatotino, o loʻo i ai nisi faʻasagaga, lea e tatau ona mafaufauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Aua neʻi faʻaaogaina vevela vevela vevela ma le malulu ina ia aua le afaina ai se mea e faʻavaivaia. E le fautuaina le puletini mo le faʻasalaga, le le gauai faʻaletonu i mea mamafa faʻavevela, ma faʻamalosi foi i le manava. Ae o le mea lautele, o le laau o le gaosiga o se mea masani, e leai ni aʻafiaga itu, pe afai e te mulimulitai i tulafono masani o le taumafa. Ae ia aloese mai faalavelave, e tatau ona e faafesootai se fomai.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Tuua Lau Faamatalaga