O a faʻafitauli o le maʻisuka

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e leai se faʻamatalaga (e tupu mai i ituaiga maʻisuka eseese), e aofia ai:

1. micro-ma macroangiopathy (atherosclerosis o laupega lapopoa),

O le mafuaaga autu o le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka o le hyperglycemia, hyperlipidemia ma le hypercholesterolemia. Latou te taʻitaʻiina ai le faʻaleagaina o toto toto ma le faʻaleagaina o totoga ma fomaʻi eseese e ala i le faʻamalosiina o aʻafiaga, o le faʻatulagaina o le sorbitol ma le faʻatoagaina o le atherosclerosis.

I le taimi o le glycosylation o proteins (proteoglycans, collagens, glycoproteins) o paʻu o lalo ifo, o latou fefaʻatauaʻiga, fesuiaiga ma le faʻavaeina o faʻatulagaga e faʻalavelaveina, o le lalo ifo o membranes o le a avea ma mea e sili atu ona mafiafia ma faʻalauteleina ai faʻamalosi.

O le Macroangiopathies e faʻaalia i liʻo o ipu tele ma vaʻaia o le fatu, faiʻai, pito i lalo. Failatini glycosylated o paʻu o lalo ma lalo ole matrix (collagen ma elastin) faʻaitiitia ai le galasticity of the arteries. Glycosylation faʻatasi ma le hyperlipidemia o vailaʻau glycosylated ma hypercholesterolemia o le mafuaʻaga o le faʻafouina o le atherosclerosis.

Microangiopathies o le taunuuga o le faaleagaina o capillaries ma tamai vaa. Faʻaalia i foliga o nephro, neuro- ma le retinopathy.

O le Natropathy e atiina ae i le tusa ma le vaetolu o tagata maʻi na maua i le maʻisuka. O se faailoga o le amataga o le nephropathy o le microalbuminuria (i totonu o le 30-300 mg / aso), lea e mulimuli ane atiina ae i le maʻi o le nephrotic masani, e mafua mai i le maualuga proteinuria, hypoalbuminemia ma le edema.

Retinopathy, o le sili ona ogaoga faigata o le maʻisuka ma le mafuaaga masani o tauaso, e atiina ae i le 60-80% o tagata mamaʻi maua i le maʻisuka. I le amataga, e atiaʻe ai le retinopathy o le basal, lea e faʻaalia ai i le afaina o le tino, vasodilation o le retina, ma le edema. Afai e le aʻafia le suiga i suiga, e le masani ona tupu le gau. I le lumanaʻi, e mafai ona atiina ae le retinopathy, e faʻaalia i neoplasms o vaʻa toe vaʻa ma vai inu. O le eleelea ma le maualuga o le mafai ona gafatia o vaʻa fou ua gaosia e fuafua ai le faʻafesoʻotaʻi vave i le tino o le tino poʻo le tino. I luga o le nofoaga o le toto, o le fibrosis e atiina ae, e oʻo atu ai i le taofiofia o le toto ma le leai o se vaaiga mamao.

O le maʻi suka (i le pisi-maʻisuka) o loʻo faʻaalia i se auala e le mafaʻasese ma faigata, ma toetoe lava o mataupu uma, o le a vave ona oʻo atu i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o soʻo se faʻafitauli o le maʻisuka o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ua fautuaina e fomaʻi togafitiga faafomaʻi e tatau i tagata uma e maua i le maʻisuka ona taofiofia le pulea o latou suka i le toto ma ia faia uma togafitiga tatau ma togafitiga i le taimi.

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka

O faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia o le sili lea o le lamatiaga ma le lamatiaga o le ola o le maʻisuka, talu ai e mafai ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O faʻafitauli matuia e aofia ai:

  • Ketoacidosis. E atiae ona o le faaputuputuina o oloa gaosi i le toto. O aʻafiaga autu e aofia ai: le lava o le mafaufau, le faʻaleagaina o le tele o tino i totonu ma okeni. Ketoacidosis e sili ona faigofie i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.
  • Hypoglycemia. E mafai ona atiaʻe ona o le faʻaitiitia o le glucose plasma. Faailoga: o le leai o se tamaititi aoga e tali atu i le malamalama, leai se malamalama, o se faʻateleina o le maualuga o le suka i le plasma i le vave e mafai ai, gaogao, vevela tele, i nisi tulaga, o se coma. O le hypoglycemia e mafai ona atiae i le maʻisuka, o gasegase e le gata i le 1, ae faapea foi le 2 ituaiga o maʻisuka.
  • O le hyperosamola coma. Faʻaalia i se faʻateleina o mea o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le sodium. O lona atinaʻe e faʻatasi ma le faʻavaveina o le tino. O faʻamaoniga autu e aofia ai polydipsia ma polyuria. O le atinaʻeina o lenei faʻalavelave e sili atu ona faigofie i tagata matutua, tagata gasegase.
  • Lactacidotic coma. O le faavae o le atinaʻe o le tele o faʻaopoopoga o le lactic acid i le toto. O ona faailoga autu o le faʻavavevave, oso oso faafuasei i le toto, eletise o le manava, ma le faigata o le fatuina. O lenei faʻalavelave i le tele o tulaga e aliali mai i le maʻisuka o le matua (50 tausaga ma le matua).

E taua le matauina o faʻafitauli matuia o le maʻi suka i fanau ma tagata matutua e foliga tutusa, o lea e taua ai le mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le soifua maloloina ma faʻamaoniga faapitoa o faʻaalia i le maʻisuka o soʻo se tausaga. O faʻafitauli uma o loʻo i luga e mafai ona vave tupu vave, i nisi tulaga i ni nai itula. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia i le soifua lelei ma le faʻaalia o soʻo se faailoga o loʻo i luga o faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomai talafeagai.

Faʻaiʻuga faʻafitauli o le maʻisuka

O faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka e mafua mai ile umi faaumiumi o le maʻi. E oʻo lava i le tausisia lelei o togafitiga uma e tatau ai, o le maʻisuka faʻamalosia le tulaga o le soifua maloloina o tagata maʻi taitoatasi. Talu ai o lenei faʻamaʻi mo se taimi uumi e mafai ona suia ai le toto i le itu faʻaleagaina, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe o foliga mai o faʻafitauli masani masani e aʻafia ai soʻo se totoga i totonu ma faiga a se tagata.

O le tele lava o taimi faʻalavelave masani e mafatia:

  • Vaa. O lo latou lumenisa i le maʻisuka umi e mafai ona vavalalata tele, ma o latou puipui e sili atu ona mole ma e le mafuli i mea aoga uma e ulufale atu i le tino. O lenei mea e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga fatu.
  • O fatugaʻo. Faʻatasi ai ma se umi umi o le faʻamaʻi, i le tele o tulaga, o loʻo le atiaʻe le le atoatoa.
  • Paʻu. E mafai e le DM ona faʻaleagaina le paʻu o se tagata. Talu ai ona o le tafe o le toto i le paʻu o le paʻu ua matua faʻaitiitia i lenei faʻamaʻi, e mafai ona aliali mai i luga o le mai ile gaʻo, lea e masani ona avea ma punavai autu o faʻamaʻi pipisi ma leona.
  • Nervous system. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai suiga tetele i le tino o le tino. Muamua lava, o ia suiga e atagia mai i le foliga mai o le syndrome o le le mautonu o lala. O le tagata gasegase e amata ona iloa vaivaiga faifai pea i vae, faatasi ai ma tiga matuia ma faaumiumi le tiga. I nisi o mataupu e sili ona faigata, o suiga i le tino popolega e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o le maʻi pipili.

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka malosi o le a tuputupu ae lemu i le gasologa o nai tausaga o le alualu i luma o le maʻi. O le lamatiaga o ia faʻafitauli, o le faasolosolosolo malie lava, ae sili atu le ogaoga o le faʻateteleina o le soifua maloloina o le maʻisuka. Ua finau le au atamamai fomai e faapea e tusa lava pe i ai le tulaga masani ma le faifai pea o togafitiga uma ua faatonuina, e matuai faigata lava ona puipuia i latou lava mai le atinaeina o ia faafitauli.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi e aofia ai:

  • Retinopathy E mafua mai i le faaleagaina o le retina, lea e mafai ona faʻaosoosoina e le gata i lona vaʻaia, ae o le afaina foi i totonu o le tupe. O lenei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o galuega vaaia. O le retinopathy e masani lava ona maua i le maʻisuka "poto" o loo mafatia i soo se ituaiga o faamaʻi, ae ui i lea, e masani lava ona atiae i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Angiopathy. O le solia o le vailaau faʻasaina. E mafai ona faʻaosofia ai foliga o le thrombosis ma le atherosclerosis. E vave vave ona tupu le angiopathy, i nisi tulaga i lalo ifo o le tausaga.O maʻi o le 1 ma le 2 o le maʻisuka e mafai ona aʻafia i lenei togafitiga.
  • Polyneuropathy. Faatasi ai ma lenei faamai, ua le toe lagona e se tagata le tiga ma le vevela i le pito i lalo ma le pito i luga. O aʻafiaga e aofia ai le mu ma le faʻalavelave i lima ma vae. O lenei togafitiga e mafai ona tupu i soo se maʻisuka.
  • Maʻisuka vae. Faʻaleagaina o vae, lea e aliali mai i luga o vae vaevaega o le tino. I le tele o tulaga, o lenei maʻi e mafua atu ai i togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le vavaeina o le vaega na aʻafia. Talu ai o tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe, ua fautuaina e fomaʻi ia tagata uma, e aunoa ma se tuusaunoaga, ia sili atu le gauai atu i le tumama ma le mafanafana.

Fomaʻi togafitiga ma puipuiga

Togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai muamua, i lo latou puipuiga. E manaomia e le maʻisuka le mulimulitaia e le aunoa o faʻamaumauga faafomaʻi uma e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o le maʻisuka ma ia mataʻituina soʻo se fesuiaiga i le suka o le toto. E oʻo lava i le atinaʻeina o soʻo se faʻafitauli, e taua le vave faʻaogaina o fua talafeagai e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose plasma, talu ai e le gata i le natura o le gasegase o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi i aʻafiaga na mafua ai.

Puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai:

  • pule toto,
  • masani faafomai ma togafitiga faafomaʻi,
  • tausisia le faiga o meaʻai,
  • tusia se faiga manino o le aso (e tatau ona faʻamautinoa lelei le taimi o le taeao e ala i luga ma alu i le moega, o le umi o le galuega, o itula o le puleaina o inisalini inisiua, ma isi),
  • gaioiga faaletino ma le malologa lelei,
  • tausia o le tumama ma le tumama i le fale,
  • puipuiga o le puipuiga ma le togafitiga vave o malulu ma faʻamaʻi pipisi.

O le mea moni, o soʻo se faʻalavelave o le maʻisuka e le mafai ona faʻamaloloina i fua uma o loʻo i luga, talu ai o mataupu taʻitasi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau faapitoa ma le tele o faʻataʻitaʻiga faapitoa ma togafitiga. Ae ui i lea, o le tausisia o ia fautuaga o le a le gata ina faʻamautinoa ai le tumau i se tulaga mausali o le maʻisuka, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o soʻo se faʻafitauli o lenei maʻi.

O le vaega autu e aafia i le atinaʻeina o angiopathy i le maʻisuka o le hyperglycemia. O loʻo faʻamatalaina ai le taua o le saʻo togafitiga o le maʻisuka, e pei o le tuʻuina atu o taui mo le le mautonu o le gaosiga o gaʻo - normoglycemia ma aglycosuria. O lenei mea o loʻo molimauina i suʻesuʻega umi mo le umi o suʻesuʻega o le DCCT (mo le maʻisuka ituaiga 1) ma suʻesuʻega UKPDS.

Matelaina o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le matuia o taui mo le maʻisuka, o togafitiga faaopoopo e faia foi e fuafua i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka. Mo suʻesuʻega taimi ole uluaʻi laʻasaga o le retinopathy, e masani lava (1 taimi i le tausaga) suʻesuʻega ophthalmoscopic e tatau ai, ma pe a oʻo mai faailoga muamua o le retinopathy, e tatau i le fomaʻi ona suʻesuʻeina se tagata maʻi i le ono masina. O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le retinopathy ma le faateleina o lipids o le toto ua faʻaalia e togafitia i fualaau o le lipid-lowering and antioxidants, o fualaau o le heparin mole maualalo mole molemole (sulodexide, Wessel duet F), dipyridamole.
O le auala autu e faʻamautinoa ai le amataina o le retinopathy, ma o le mea lea o le puipuia o le tauaso, o le faʻamalosi lea o le laser, lea e faʻaaogaina ai le laser krypton poʻo le ruby ​​i le faʻapitonuʻu (i le tele o microaneurysms, retinal and preordinal hemorrhages), focalop ( ma le epine epinalini i totonu o lona pou) poʻo le paneta (faatasi ai ma le retinopathy).Faʻateleina le retinopathy o le maʻisuka faʻalavelave e ala i le vailaau o le vitreous ma le i ai o le tino o meaola, o nisi tusitala e fautuaina le cryocoagulation, lea e mafai ona faʻaleleia pe faʻaleleia ai le vaaiga mamao ma puipuia ai le atinaʻe o le tauaso atoatoa. Vailaau o otaota o se faailoga mo vitctomy.

Maʻisipathy maʻi.
Faatasi ai ma le malosi o le glycemia i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1, i tausaga taʻitasi, amata mai le 5 tausaga mai le amataga o le maʻisuka, o le urine e tatau ona suesueina mo le microalbuminuria, ma faatasi ai ma faailoga o le retinopathy o le maʻisuka, o le suʻega e faia e tusa lava po o le a le umi o le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le suʻeina o le urine e faia i le ono masina e amata mai le taimi ole suʻesuʻega. E tatau ona manatuaina o faʻamaʻi pipisi, o le faʻaaogaina o se mea maualuga i le protein, faʻamalositino malosi, faʻamaʻi pipisi, tulaga faigata, e ono iai ni "mea sese" pe a suʻesuʻeina urine mo le microalbuminuria. A tupu mai le proteinuria, e manaʻomia le siakiina o se faʻaopoopoga o le excretionist, ma faʻapipiʻiina (faʻavalea i le ono masina, faʻamautuina o le toto ma faia ai se suega o Reberg).

I le laasaga o le microalbuminuria, o fualaau mai le vaega o le angiotensin-converging enzyme e fautuaina i togi maualalo o captopril (capoten) 12.5 mg 2-3 taimi i le aso, enalapril (resitec, enap) 2.5 mg 2 taimi i le aso, perindopril (prestinium) 2 mg i lea aso ma lea aso, ramipril (tritace) 1.25 mg 1-2 taimi i le aso.
E mafai ona e tagofia nei vailaʻau i vasega (vasega 2-3 masina, 2-3 vasega i le tausaga) faʻatasi ma sina microalbuminuria (itiiti ifo i le 100 mg / aso) poʻo le faʻaauau (ma le microalbuminuria i luga o le 100 mg / aso). E le gata i lea, na maitauina le lelei o le faʻaaogaina o le sulodexide intramuscularly (1 ml i aso taitasi mo le 20 aso) pe tautala 1-2 capsules 2 taimi i le aso mo 6-8 vaiaso.

I le laasaga o le proteinuria, e fautuaina ai se taumafa ma le tapulaa o le sodium chloride ma meaola manu i le 40 g / aso, ma le faateleina o le toto toto, o le puleaina o le angiotensin-converting inhibitors inzym in doses doses 2-2.5 times higher than those used to reduce microalbuminuria. Mo le togafitiga o le maualuga i le maʻisuka, o le fualaau o le filifiliga o le angiotensin-faaliliuina o inhibitors o le enzyme, o le le aoga lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o le pagaum antagonists (diltiazem, nifedipine poʻo verapamil), p-blockers filifilia (atenolol, lokren, etc.), diuretics (curvemide, lasensiv) poʻo antihypertensive o fualaau oona (clonidine, ma isi). Totoina o le toto maualuga - e le sili atu i le 130/85 mm Hg O le solia o le gaʻo gaʻo e manaʻomia ai le faʻaogaina o fualaau o le lipid-lowering.

I le laasaga o le le atoatoa, ua siitia atu tagata gasegase i le togafitiga o le insulin ma faaauau ai togafitiga ma le iniseti o le iniseti (or other antihypertensive drugs), i le i ai o hyperlipidemia, lipid-lowering drugs, enterosorbents, hemodesis ua faatonuina, o tagata maʻi e faaauau pea i luga o se taumafataga ma le faasaina o meaola. I le laasaga o le nephropathy o le maʻisuka, o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia (o le diathsis perthoneal, plasmapheresis, hemosorption, hemodialysis, transplantation o gafa, atonu o le faʻasolosolo faʻatasi).

Mateʻo le neuropathy. O le suʻesuʻega masani ma le siamaina o le neuropathy e mafai ona faia ma suʻesuʻega masani a le tagata maʻi, lea e faia i tausaga taʻitasi, ma le 3-4 tausaga talu ona amata le maʻi - i le ono masina. Iloiloina o le tendon (reflects) (tulivae poo Achilles) ma le naunautaiga o le lagona vibration o loʻo faia i le faʻaaogaina o se tui tipitipi poʻo le biotensiometer. Faatasi ai ma lenei mea, o le malosi ma le vevela, tiga, puipuiga ma le gaioiga o le mafaufau ua fuafuaina.I tausaga talu ai nei, o le faʻaaogaina o le faʻalogo puipuia e faʻaaoga ai monofilaments ua faʻaaogaina lautele. O le leai o se lagona i le suʻesuʻega o le monofilament 10 g o loʻo taʻu mai ai e toetoe lava a le atoatoa le faʻalogoina o le mafaufau. O le solia o le gaioiga o le tino o le tino e iloa ai le gau o Valsalva, o le malepelepe ma le manava loloto, ma isi.

O togafitiga faʻapitoa o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuniga o le cholineterase (proserin, neostigmine) e faʻaleleia ai le faʻasalaga o aʻafiaga o le nerve, analgesics (aspirin, analgin, baralgin), anticonvulsants (carbamazepine, phenytoin, dilantin, clonazepam), tricyclic imipyridine antidepressants) , capsaicin, aldose reductase inhibitors (olrestatin, olredase, tolrestat, faʻatu, etc), vasodilators (tagata noradrenaline, o le calcium antagonists, prostaglandino derivatives , suauu), o le suauu-faʻamautuina (lignocaine, lidocaine ma le analogylene analogue), o le suauu popo e aofia ai le linolenic (75%) ma le y-linolenic acid (8-10%), gangliosides, ma isi. Mo togafitiga o neuropathy i tausaga talu ai nei, soʻo togafitiga o le pathogenetic, aemaise lava le thioctacid, o le a-lipoic acid i le ituaiga o masima trometamol. O le gaioiga o loʻo faʻamatalaina i le foliga o le 600 mg fualaau faʻapitoa poʻo le 600 mg inisiua tui i se isotonic sodium chloride solution 1 taimi i le aso mo 2-4 vaiaso. Ina ia faatumauina le aafiaga i le lumanaʻi, e fautuaina le faʻaauauina o le gaioiga i le gutu.

O le malosi lelei lava e tasi e maua mai i sauniuniga o vai-lipoic (thioctacid, espalipon, etc.). Sa matou faʻaaogaina le espalipon mo le 3 vaiaso i le faʻaogaina o infusions (600 mg / aso), ma totonu (600 mg / aso) mo le 3-6 masina. E tutusa lava le tutusa o le togafitiga faafomaʻi e faia i sauniuniga o vitamini B (benfotiamine) ma le milgamma (o le tuufaatasiga o vitamini B6, B | 2 ma le B,). Sa matou faaaogaina le fualaau faasaina milgam-ma-100 mo le togafitiga o le 50 tagata gasegase i le maʻisuka ma le neuropathy. O le fualaau faasaina na faatonuina 1 le papa 3 taimi i le aso mo le 6 vaiaso. O le togafitiga na foliga mai ua sili ona lelei: o le malosi ma le tele o taimi o tiga i pito i lalo ifo ua faaitiitia, lagona lelei o le vibration, ua faaitiitia le paresthesia ma ua mou atu, lea na fesoasoani i le faaleleia atili o le ola o tagata mamaʻi.

Mate o le maʻi suka. O togafitiga faasao o le neuropathy o le vae o le maʻisuka e aofia ai togafitiga i le lotoifale (togafiti o manuʻa ma vaifofo faʻapitoa: 1% dioxidine, 0.05% chlorhexidine, ata puipui: antisorb, inadine, hydrocol, sorbalgon, i le mea e teu ai - branolind, hydrosorb, atrauman ma on vaega o le epithelialization - biocclusive, hyfrofilm), faapea foi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi (mandol, poʻo le cefmandol, metronidazole, ciprofloxacin, dolcin, poʻo le clindamycin). O se mea e manaʻomia muamua e tatau ona faʻaaogaina atoa le vaega na aʻafia (nofoa faataavalevale poʻo seevae faapitoa).

Matou, faatasi ai ma EI Sokolov et al., Suesueina le aafiaga o le pulega tutusa o chimes, fetin ma le glutamic acid i le hemostasis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O se aafiaga lelei pe a maeʻa le masina faalemasina o le tagofia o nei vailaʻau (taʻitasi taʻataʻaloga 1 papa maʻa 3 taimi i le aso) tumau mo le 2 masina. Ina ia faaitiitia le lipine o le serum, e fautuaina le faatonuina o inhibitors o le cholesterol (3-hydroxy-3-methyl-glutaryl-coenzyme A-reductase): lovastatin, mevacor ma isi analog, faapea foi ma le eletise eletise autū o le gastrointestinal tract and mucous membranes - "normalizer electronic " O vailaʻau (a-tocopherol, selenium, ma isi) ma poly (ADP-riboso) synthase inhibitors, lea o le nicotinamide, o loʻo faʻaalia. Latou, faʻavasegaina le lipid composition ma faʻaitiitia le tele o faʻamaumauga o fualaʻau faʻaoʻo, e aofia ai p-cell membranes, faʻaleleia le gaioiga galue o totoga eseese ma tino.

Trental (pentoxifyline) i se fualaau o le 1000-1200 mg / aso i le tautalaga e iai sona aoga aoga i luga o le microcirculation ma le auala o microangiopathy, e aofia ai le retinopathy. O isi vailaʻau e faʻaleleia le ala o le microangiopathy: Doxium (calcium dobsylate), dicinone, ticlopidine, ma isi.E pei ona faailoa mai, i tausaga talu ai, na maua ai se aafiaga lelei i le faagasologa o le microangiopathy (nephropathy, retinopathy) e ala i le faaaogaina o le sulodexide, o le heparin maualalo maualalo mole mole mai le vaega o glycosaminoglycans, e le mafai ona aveesea. O faʻatagaina o le angiotensin liliu mai o le enzyme ua fautuaina e faʻaaoga muamua i le amataga o le nephropathy o le maʻisuka. O le sauniuni o lenei vaega (capoten, elanapril, poʻo le tīma, ramipril, poʻo le tritace, perindopril, poʻo le prestari) e le gata ina faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga, ae maua ai foi le maualuga o le toto, e taofia ai le fausiaina o le angiotensin II, ma le faʻalauteleina o le faʻafefeteina o le eletise ma faʻaitiitia le mamafa o le hydrostatic i totonu o capillaries. O le coagulation o le laser, lea o loʻo faʻaalia i le vaega o le faʻateleina, e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le retinopathy o le maʻisuka.

O suʻesuʻega ogaoga o loʻo faʻagasolo ina ia faia se mea e le faʻaaogaina. Ae ui i lea, o faigata i le fatuina o ia ituaiga mea e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se masini komepiuta, ae faʻapea foi le foafoaina o se masini e mafai ona iloa le kulūkose i totonu o le vaʻaia intercellular e aunoa ma le faʻalavelave mo se taimi umi, o lona uiga, i le nofoaga o le faʻaaogaina o le masini. I le taimi nei ua atiae ma faʻaaoga meafaigaluega o le ituaiga tatala, e ese mai i masini o le ituaiga tapuni - meaola. I le biostator, o le inisalini ua faʻaaogaina e tusa ai ma tulaga faatauaina o le glycemia, fuafua i le 30-40 s. I totonu o masini faʻapipiʻi (tufatufa faʻapipiʻi), o le inisalini e faʻapipiʻi ai le faʻatulagaga o loʻo faʻavaeina i se falemai e se fomaʻi, ma mulimuli ane, pe a maeʻa aʻoaʻoga, e suia e le tagata maʻi le tulafono faʻalagolago i le taimi o le taumafataga. O le faʻaaogaina o masini faʻapipiʻi e tagata gasegase mo le 2-3 tausaga ua faʻaalia ai e sili atu ona faigofie le totogiina o le maʻisuka, aemaise lava i le auala labile, ma e mafai ona aloese mai suiga taua i le maualuga ole kulukose o le toto i le taimi o le aso, lea e fesoasoani e faʻamautu ai, ma i nisi tulaga e oʻo lava i le isi le atinaʻe o microangiopathy (retiopathy, nephropathy). I totonu o masini faʻapipiʻi, e naʻo le inisalini faigofie (poʻo le faiva) e faʻaaogaina. I le suia o le fati o lona afaina, e mafai ona faateleina le inisaline i totonu o le vaitau pe a maitauina le maualuga o le tagofia o le kulukose mai le gastrointestinal tract.

O suʻesuʻega o loʻo faʻagasolo ina ia maua ai le inisalini oralia i le liposomes. Ae ui i lea, e mamao lava mai le faʻaaogaina o nei vailaʻau i togafitiga faafomaʻi. O se savali na lolomiina e uiga i le faʻaaogaina lelei o le inisalini i le ituaiga o aerosols. I Rusia ma fafo atu, o loʻo faʻapipiʻiina i luga ole suauu o le ises B mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1. Na maua mai le sili atu pe itiiti ifo le lelei o taunuuga na maua ina ua faʻauluina nei siama i totonu o le ate ma le faʻagataina o aganuʻu B-tele i totonu o le vete (portal) vein. O lea ituaiga taualumaga e mafai ona faʻaititia faʻaititia (pe a oʻo i le 30%) le fua o le inisalini oona, ae peitai, o le aafiaga lelei o le faʻaaogāina o le B-sela mo sina taimi puupuu (3-4 masina).

E tusa lava pe faigofie le faʻatusatusa o le metotia o le suia o p-sel poʻo teine ​​(allotransplantation poʻo le xenotransplantation), o le gaioiga o suauu B transplanted e puupuu-ola, ma o le mea lea, e tatau ai ona toe faʻaauau gaoioiga. E leai se mea na mafai ona ausia ai se faʻaleleia atili o le gaosiga o le gaʻo e le manaʻomia ai le iniseti o inisalini malosi (o le fua o le insulin e mafai ona faʻaititia). Suʻega uma o vaʻetaʻetaʻe (fomaʻi mai fafo) o se ituaiga o tui puipui faʻapitoa lea e faʻaosofia ai le puipuiga ma le autoimmune o le maʻisuka ituaiga 1. O le mea lea, pe a filifili i le gafatia e mafai ona faʻaaogaina o motu poʻo p-sel, e tatau ona iloagofie antigens histocompatibility o tagata foaʻi mai i le lumanaʻi.

E tāua le filifilia o suauu foaʻi e foliga tutusa i suauu e maua mai i genes o le HLA.I se faaopoopoga, e manaʻomia se numera pito i maualalo o suauu na gaosia (ia tusa ma le 340,000-360,000), faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. O se vaeluaga poʻo le maeʻa faʻasolosolo o le pancreas e masani ona faia i le taimi lava e tasi ma se gaosiga fatuga. E tele ni tulaga manuia ua ausia i lenei vaega, ae o le faafitauli o le teenaina o totoga ua suia e tumau pea le ogaoga. O lana faaiuga mulimuli e fesoʻotaʻi ma le manuia atili o le totoina o le okeni ma le tino. O le faʻamalosia i lenei itu, o le togafitiga faʻasolo, o le mafai ona faʻaaogaina lea na faʻamaonia e ala i le alualu i luma o tekinolosi mole kenera.

Tusitaulima o le maʻisuka Svetlana Valerevna Dubrovskaya

Puipuiga o le maʻisuka faafitauli

Mo le puipuia o le amataina o faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona tausisia togafitiga uma a fomaʻi, mulimulitaʻi i se meaʻai malosi, ma faatapulaa ai le tino ma mataʻituina lona tulaga mafaufau. I nisi tulaga, e fautuaina e fomaʻi o latou tagata gasegase e masani ona faia se faagasologa o togafitiga o le physiotherapy.

O le togafitiga o le tino e maua ai se aoga aoga i le maʻisuka e le faigata, faatasi ai ma le angiopathy poo le neuropathy (i le leai o ketoacidosis). O le faʻamoemoe o ia faʻavae e fesoʻotaʻi ma le manaʻoga e faʻaosofia le gaioiga o le pancreas, faʻaleleia le toto ma faʻalauteleina le leo masani o le tino maʻi.

Sinusoidal stream modulants (SMT) mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, faʻamautuina le metabolism o le lipid ma puipuia ai le faʻavaeina o angiopathies o le fesuiaiga o le mamafa. O le atoaga o togafitiga e masani lava ona sau mai le 10 i le 15 faiga.

O le tuufaatasiga o le SMT faatasi ai ma le electrophoresis e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga II, i le taimi e tasi ma le mea galue (mannil, sikoa, ma isi). I nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le electrophoresis ma le kulicoticic acid, lea e faʻaolaina ai le gaioiga o le pancreas, ma fesoasoani ai foi e faʻalauteleina le lumenī o tamai toto ma toto tetele.

Mo le lautele elemene, faʻaaogaina le magnesium (o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto toto ma faʻaitiitia le hypercholesterolemia), pailani (lea e maua ai le malosi o le toto ma faʻaleleia galuega o le ate), apamemea (e taofia ai le atinaʻe o angiopathy ma i le taimi e tasi le maualuga o le kulukose o le toto), heparin (pei o le prophylactic faasagatau i le retinopathy), faʻateleina ma le galantamine (faʻaleleia le gaioiga o le muscle ma le popole, e puipuia le atrophy fiber muscle).

O fualaau uma o loʻo taua i luga e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi, togafitiga o le tagata lava ia i ia ituaiga mataupu e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o aʻafiaga matuia. E fuafua foi e le fomaʻi le umi o le taualumaga a le tagata lava ia ma le togafitiga atoa.

O le ultrasound telefoni (UHF) e faʻaosofia ai le ate ma le pancreas, e puipuia ai nisi faʻafitauli o le maʻisuka. E masani lava o le atoaga o togafitiga e aofia ai le 13-15 faʻatulagaga. E le gata i lea, o le aʻafiaga o le ultrasound i luga o le tino e i ai le malosi o le hypoglycemic ma e puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy i vaega o le tino na faʻaaogaina mo inisiua.

O le faʻamalosi o le ultraviolet (UV) e faʻaleleia ai le metabolism o le tino, faʻamautinoa le atoatoa o le faʻaogaina o le konisini ma le phosphorus, e puipuia ai le faʻaleagaina o le ponaivi, faʻaititia le maualuga o le kulukose toto ma faʻamalosia ai le fausiaina o se paʻu o le paʻu tino e puipuia ai totonu o masini mai le uluina o microhoganic pathogenic.

O le faʻamalosia o le okesene (HBO) o se faʻaoʻoina o le okesene e faʻaaogaina ai le mamafa o le mamafa o le lotoifale. O lenei ituaiga puipuiga o le maʻisuka faafitauli e puipuia ai le le lava o le okesene, e fesoasoani e aloese ai i le alualu i luma o le neuropathy ma le maʻisuka vae. E masani lava o se taʻaloga atoa o togafitiga e aofia ai le 10 i le 15 faʻavae.Claustrophobia o se faʻalavelave i le togafiti (talu mai le togafitiga e tatau i le tagata maʻi ona i totonu o se potu faʻapitoa, o se avanoa puipuia).

O le Electrosleep ua faʻamatalaina i le i ai o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maʻisuka - maualuga maualuga ma togafiti fatu faʻamaʻi. O togafitiga faafomaʻi e fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o faʻalavelave maualuga ma faʻaitiitia ai le tiga.

Mai le tusi Clinical Nutrition for Diabetes by Alla Viktorovna Nesterova

Togafitiga o faʻalavelave i le maʻisuka malosi Afai o le maʻisuka e faigata i le ketoacidosis, o le tagata maʻi e faʻatulagaina le pule o vaega ole inisalini faigofie, ma o le vailaau e tatau ona matua faʻamaonia. O le togafitiga o meaʻai e faʻaititia i gaioiga nei: i le taumafataga, o le gaʻo gaʻo e gata

FUAFUAGA O SUʻEGA DIABETES I le faaiuina o lenei mataupu, tatou te oʻo i le faaiuga le mautonu e faapea o faamai pipisi, pe afai e le o faia ni puipuiga mo faalavelave tutupu faafuasei, e mafai ona oo atu ai i taunuuga le mafaafitia ma faanoanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka e le mafai ona togafitia

Puipuia o le maʻisuka i tagata matutua Talu ai o mafuaʻaga autu e mafua ai le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka ile tino matutua o le gaʻo, toto maualuga, maualuga le inisalini i totonu o le toto ma i se tulaga maualalo

O le lamatiaga o le atiae o le maʻisuka i tamaiti ma lona puipuiga O le tulaga sili ona lamatia o le atiina ae o le maʻisuka o tamaiti ia e fananau i tina e maua i le maʻisuka. O se avanoa sili atu foi e atiae ai le maʻisuka o iai i totonu o se tamaitiiti o ona matua uma e maua i le maʻisuka.

Mataupu 3 Togafitiga o le maʻisuka ma ona faʻafitauli O togafitiga o le maʻisuka e aofia ai le tele o itu. Mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaogaina fualaau suka. I le faaopoopo atu i ai, o le inisalini injections ua faʻamaonia, lea e faʻamaonia mo

Togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka O togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka e aofia ai le puipuia, o lona uiga o le taui faifai pea o le maʻi. E oʻo lava i faʻalavelave ua uma ona amata, o le faʻasaina o le maualuga o le suka toto e mafai ona liua le faagasologa.

Lafoaʻi o le Maʻisuka O lenei tusi ua faʻamoemoeina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae ou te manaʻo moni lava o le a faitauina e tagata e leʻi feagai ma se faʻamaʻi. Aisea? Ona o le taimi lena, masalo, o le lamatiaga o le maua o se gasegase tuga i le tele o tagata

Puipuiga o faʻalavelave ma sauniuniga mo le fanauina o pepe Ua uma ona tatou fai atu e sili atu i le tasi o le tino o le fafine, ua suia i le tauaveina o se tamaititi, e matua suia lava. O le mammary glands e sili atu ma mamafa, toso le tauau i luma, lea e faapuupuu ai maso o le pusa ma faʻaloloa

TUSI O LE ATINAEINA O TAIMI I TAMAITI MA SAUNOAGA O fanau na fananau mai i tina o loo maua i le maʻisuka e iai se lamatiaga tele i le atiaʻe o le maʻisuka. E oʻo lava i le maualuga atu o le avanoa lea e atiaʻe ai le maʻisuka i se tamaititi o ona matua uma e maua i le maʻisuka. I tamaiti fananau mai

FAʻAMATALAGA O LE FAʻAMATALAGA O LE DIABETES I TAMAITI MA O LATOU FAʻAMATALAGA O le faʻamalositino poʻo le togafitiga lē talafeagai e tau atu ai i faʻafitauli e tupu i se taimi puupuu pe sili atu i le tele o tausaga. O le ituaiga muamua o le ketoacidosis o le maʻisuka (DKA), le lua -

TULAGAINA O DIABETES MA ITU FAʻAMATALAGA O le togafitiga o le maʻi suka o loʻo maua i le tele o itu. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka (IDDM ma le NIDDM), e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaogaina fualaau suka. E le gata i lea, o le inisalini o le inisalini e faʻamaonia, lea e faʻamaonia

TULAGA O LE FAAAOGAINA O DIABETES O le tau faasaga i faafitauli o le maʻisuka e aofia ai le puipuia, o lona uiga o le taui faifaipea mo le maʻisuka. E oʻo lava i faʻalavelave ua uma ona amata, o le faʻamaoniaina o le maualuga o le suka toto e mafai ona faʻaaogaina ai le faagasologa,

TULAGA MA LE SAUNIAINA O NI FAʻAMATALAGA O DIABETES FAʻAMATALAGA HOMEOPATHY Homeopathic remedies for atherosclerosis O le atiaʻe o le atherosclerosis e mafai ona faʻaitiitia pe faʻagesegese foi ma le fesoasoani o togafitiga faapitoa ile homeopathic. Pe a faʻatagaina e tatau ona faʻamaoni

FUAFUAINA O FUAFUAGA FAʻATASI GALUEGA Gymnastics mo le pancreas Gymnastics mo le faʻagaoioia o le pancreas e mafai ona faia i soo se taimi o le aso. Umi - 5 minute. Amataina le tulaga: taoto i lona manava, totini ma mulivae, vae

PATHOGENESIS OF SUGAR DIABETES COMPLICATIONS

O faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ai ma le gasegase, e masani ona aofia ai microangiopathies, macroangiopathies (M & P ma le MAP), faʻamalosia o le inisalini, neuropathy, nephropathy, faʻamaonia. Mo le NIDDM, hyperosmolar ma le hyperlactacidemic coma e sili atu ona lelei.

MAPs e sili ona taatele ma e faʻaalia mai i maʻi tumau o le fatu, faʻalavelave cerebrovascular ma arteriosclerosis e faʻaumatia ai le gaʻo pito i lalo. I le fomaʻi o le MAP, o le faʻavaveina o le atinae o le atherosclerosis o le taʻimua taua, ao M & P o le hyperglycemia. O auala o le faʻavaveina o le atinae o le atherosclerosis e tele - hyperlipoproteinemia, maualuga maualuga, hyperglycemia, hyperinsulinism, syndrome thrombophilic.

O le faʻaleagaina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka. Ketoacidotic coma. E pei ona amataina le maʻisuka, o le a taofia uma auala o le faaaogaina o le excess acetyl-CoA, sei vagana ai mea e mafua ai le kososis ma le cholesterol synthesis, acidosis metabolic, le lava o le vai ma eletise, toto totoga, le atoatoa o le toto, arrhythmias, faateia. O le faʻamalosi o acidosis faʻamalosi e atiina ae i le pa'ū o le sodium i le urine ma se faʻasalaga faʻasalaga o sela o le proton, lea e faʻateleina ai le acidosis. Ona o le loloto o le hypoxia o le tino tutotonu o le tino, o galuega a le nofoaga pneumotactic ua suia e le kesi, Kushmaul respiration, hyperventilation, hypocapnia, hypobicarbonatemia, lea e loloto ai le acidosis. Ona o le hypoxia, o le lactate tele e faʻapupulaina i le faiʻai o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le acidosis. O le faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻi o le maʻisuka e pei o se taamilosaga leaga e mafua ai le faateleina o le tui o le inisalini, talu ai o le inisalini i totonu o se siosiomaga oona o le a leiloa le mafutaga mo lona taliaina. E le gata i lea, o le faʻamalosia o le inisalini e mafua mai i le maualuga o le FFA ma le faʻamalolo o hormones contrainsular - o le inisalini (insrenaline, glucocorticoids, glucagon, vasopressin). Maʻisuka (ketonemic, acidotic) coma ona o le aʻafiaga o aʻafiaga o tino o le ketone ma le hypoxia o le tino i lugagalemu o le tino, suauu, acidosis. Faʻapupulaina le polotini o le polotini e oʻo atu ai i le faateleina o mea o le amonia ma le uria, gaosia o le hyperazotemia, lea e faʻalolotoina ai le inu o le faiʻai ma le hypoxia. Ole vaʻaia o neurons e oʻo atu ai i le faʻanoanoa ile manava, faʻalavelave faʻavae, faʻaitiitia le muscle, ma le solia o le GNI.

Lactic acidosis ma hyperactacidemic coma. E masani ona taatele (vailaʻau oona, cirrhosis o le ate), ma le fatu o le fatu ma isi faʻamaʻi, ma masani ona i ai i se tulaga ogaoga - faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le NIDDM, lea na togafitia i biguanides - gluconeogenesis blockers.

I le toto, o le maualuga o le lactate e maualuga atu i luga atu o le 5 mmol / l, ao le masani e oo i le 1.5 mmol / l, o le pH o le toto toto e 7.25 iunite. ma le itiiti. Lactic acidosis o le taunuuga lea o le hypoxia ma le tino. Kushmaul respiration, masalosalo, le maalili, faamalolo, acidosis, faʻavavega faʻamavae, ma le leai o ketonuria e faʻapitoa i le tino.

O le vaʻaia (hyperosmolar) coma e le masani ai le ketoacidotic e masani lava i tagata gasegase e sili atu ma le 50 tausaga, e masani ona leai se fesoasoani. E mafua ona o le faamalolo o le tino (vomiting, manava manava, togafitiga ma togafitiga, tapulaa o le faaaogaina o le tino). E le o iai le Ketoacidosis, o le hyperglycemia e mafai ona tupu aʻe i le taimi i le maualuga (55 mmol / l pe sili atu). I le faʻaaloalo, o mea nei e taua:

Hyperglycemia 55-200 mmol / l (1000-3600 mg / dl).

· Hypernatremia, hyperchloremia (ona o le hyperaldosteronism i le tali atu i le faʻamalolo o le hypovolemia),

O le gaselaemia (ona o le urea) ona o le faʻasaina o diuresis.

· Le manava Kussmaul, manogi o le acetone.

Le faʻaleagaina o faʻafitauli masani. O faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka o faafitauli autu ia o le maʻisuka, le atoatoa ma le maliu o tagata mamaʻi (Fuafuaga 3.1). O le manatu o le "angiopathy" e aofia ai microangiopathies (faaleagaina o capillaries, venules, arterioles, aemaise lava o latou paʻu pito i lalo) ma macroangiopathies (faaleagaina o gaʻo tetele).

I le taimi o le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e matauina le angiopathy e faʻatasi ma se ituaiga IDDM o microangiopathy i tupulaga talavou, i tagata e sili atu i le 40 tausaga ma IDDM o le macroangiopathy ma le alualu i luma o atherosclerosis. E masani lava i le M & P o faʻalapotopotoga uma o le a le o le mea lea, o le faʻamalosia o puipui o maʻa, o capillaries, venules ona o le faʻaputuina o mea e tutusa ma le meaʻai i totonu o le paʻu pito i lalo, faʻateleina o le endothelial i totonu ole lumen vascular (seia maeʻa uma), ma le mast cell reaction i tisifale. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le IDDM o le mafuaaga autu lea o le tauaso ma o se tasi o mafuaʻaga faʻapogai o le le atoatoa o le tino.

Pathogenesis o microangiopathies. I le pathogenesis of angiopathies, muamua lava, o le le o le enzymatic glycosylation o le tele o proteins extracellular (o palatini o le pito i lalo o le paʻu o meaola o mea e gaogao ai, mata o le mata, foliga vaaia o mata, ma isi mea) e taua tele. Lona lua, o le liua o le enzyme o le kulukose i le sorbitol ona fai ai lea o le fructose i totonu ole tino. O oloa faaiʻu o le faʻaogaina o le loloto o le suavai ei ai aʻafiaga faʻapitoa i luga o le mea faʻapipiʻi.

Mafuaaga o faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

Po o le a lava le tulaga faaletonu o se tagata ua maua i le maʻisuka, ei ai se mafuaaga. Mo le tele o tausaga, o fomaʻi o loʻo talanoa e uiga i mea e mafua ai faʻafitauli, ae o lenei aso ua latou le mafai ona iloa atoatoa le natura o nei mea faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, o le tele o tulaga ua lauiloa e fesoasoani i le faʻaalia o suiga le talafeagai o le physiological. O mea sili ona taatele o loʻo lisi atu i lalo:

  • meaai paleni le talafeagai, e mafua ai le le atoatoa o le soifua maloloina,
  • sili atu kulukose ma / poʻo le sodium,
  • faateleina le toto toto,
  • faaputuga o le lactic acid i le tino.

Ituaiga o Faafitauli

O le maʻisuka, e pei o se maʻi o le endocrine, e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o le tagata. O lenei maʻi e matautia ona e mafua ai le tele o faʻafitauli faigata e toetoe lava a le mafai ona iloa. Faʻafetai i suʻesuʻega faʻasaienisi faʻasaienisi, ua maua e le vailaʻau le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i filifiliga taʻitasi e ono faʻaleagaina ai le tulaga.

O aʻafiaga o le maʻisuka gasegase e ono lamatia ai le ola. O nei mea e aofia ai gaioiga e vave tutupu vave ma afaina ai le tulaga o le maʻi, e oʻo lava i le taua. I le tulaga sili ona lelei, o le amataina o le vevela e ave ai ni nai aso. O faʻalavelave e tutupu i se mataupu o itula e sili atu ona taatele. O i latou ma isi i le leai o se faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi o le a taʻitaʻia i le oti. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo i ai faʻamatalaga lautele e uiga i faafitauli faigata uma o le maʻisuka:

O se faʻateleina o le faateleina o le faʻaogaina o meaʻai gasegase i totonu o le toto. O nisi tulaga lamatia o tino ketone. O ia mea ofoofogia e matauina pe a maeʻa le amio o gasegase, o se tagata o loʻo maua ni manuʻa tuga ma meaʻai le talafeagai.

O le leiloa o le mafaufau, faʻafuaseʻi faʻaleagaina o totoga taua.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ketoacidosis i le ituaiga 2 maʻisuka e matua le maua lava.

Faʻaitiitia o le suka suka.O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o vailaʻau faʻamalosi, malosi tele o le ava malosi, malosi malosi faaletino.

O se suiga tele i le maualuga o le suka, o le leai o se malamalamaaga, leai se tali a tamaiti aoga i le malamalama, faateleina le vevela, vevesi. O le uiga tele o lenei faʻalavelave o se insulin coma. O le ono mafai ona atiaeina lenei faafitauli e fesoʻotai tonu lava i le taua o le faʻamaoni.

O se faʻaopoopoga i le maualuga o le kulukose ma le sodium i totonu o le toto. I tulaga uma lava, o lenei itu e tupu mai i le talaaga o le faʻalauteleina o le faʻamalolo.

O le galalaina (polydipsia), faʻateleina le urination (polyuria).

Faateleina le maualuga o lactic acid. O loʻo matauina i tagata o loʻo mafatia i le faʻailoga, le cardiovascular ma le ate.

Le mautonu, pa'ū mataʻutia i le toto maualuga, faʻanofoina o le tino, le atoatoa o le urination.

Tagata matutua ma se faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1/2.

Taimi (tuai)

O faʻalavelave tuai o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i se atinaʻe faifai malie i le tele o masina poʻo ni tausaga foi. Latou te le taufaamataʻu i le faʻamalosia, ae i le taimi lava e tasi na latou faʻagesegese ai le tulaga lautele o le soifua maloloina. E oʻo lava ile togafitiga lelei ma togafitiga faʻasoifua maloloina, puipuiga puipuia mai faʻafitauli o lenei ituaiga o maʻisuka e leʻo faʻamautinoa i taimi uma. O le ae aʻoaʻo atili e uiga ia i latou taʻitasi e ala i le faitauina o le laulau i lalo.

Lafoaʻi o puipuiga ma le toto i le retina ona o le le lelei o le faʻaitiitia o le toto ma le maualuga o le kulukose.

Teteeina o le gaioiga vaaia seia oo i le amataga o tauaso. Le faʻaogaina o microaneurysms. Le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ma / poʻo le glaucoma.

Tagata e iai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1/2, faʻavae i luga o le 10 tausaga talu ai.

O le faʻaumatia o vaʻa laiti e taʻitaʻia ai le puipuia o palatini e ala i le faʻavave.

Faʻasalaga le toe galue. I le gasologa o tausaga, ua tupu ai le le manuia masani. O fatugaʻo e leiloa le gafatia e fufulu ma faamama le toto, o lea ua amata ai ona faaputuputu mea matautia.

Tagata e maua i le maʻisuka ua sili atu ma le 10 tausaga talu ai.

Faʻafitauli tau gasegase e fesootaʻi ma le maʻisuka. O se tulaga maualuga i lenei tulaga faigata o loʻo matauina i tagata matutua.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, e mafua mai le faaleagaina o toto toto o le faiʻai. Encephalopathy e mafua ai le ulu tiga, atuatuvale, migraines, faaletonu mafaufau.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le faʻatoʻilaloina o aʻafiaga o le gaʻo lautele na mafua ona o le leai o se suauu ma le okesene ma isi vaega talafeagai.

Faʻaitiitia le faʻaitiitia i le faʻalauteleina o le lagona i le vevela ma le tiga. I le tele o tulaga, o lenei faʻalavelave e atiina ae i luga o le mataupu faavae o "totigilima ma le teu oloa" - i le taimi lava e amata i tamatamailima ma tamatamai vae. I le taimi lava lea e tasi, o le susunuina o lagona ma le le mautonu i totonu o vae. O le Polyneuropathy e masani ona taʻitaʻi atu ai i le faateleina o manuʻa.

O tagata na maua i le maʻisuka faʻamalosi lona lua / tolu vaefa o loʻo matutua atu i le 50 tausaga.

O le paʻu, e pei o le okeni aupito sili ona tele, e iloa ai le le atoatoa o meaʻai e tupu mai ona o se faʻalavelave faʻaleaga. O le vaega autu e fesoasoani i le atinaʻeina o paʻu o le tino e le talafeagai ai le gaosiga o le carbohydrate.

Dermatosis, maʻi o le gaʻo, siama o le vaʻai (faʻatasi ai ma foliga o na mea i luga o le ulu, amataina o lauulu). O le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai totonu o le paʻu, faʻapena e vevela ma mago.

O se suiga i le toto, e mafua ai le solia o le hemostasis ma faaleagaina ai puipui o tamai toto toto.

Microbbiopathy i le maʻisuka e amata i le 90% o mataupu. I lenei tulaga, o gasegase e paʻu lemu o pito (e masani lava i se taimi pupuu).I tulaga ogaoga, talu ai ona o lenei faʻalavelave, o le a leiloloa uma lava ona gaioiga, lea e manaʻomia ai le faanatinati vave.

Tagata e maua i le maʻisuka ua sili atu ma le 10 tausaga talu ai.

O lenei maʻi na mafua ona o le atinaʻeina o maʻi pipisi i luga o le paʻu o vae.

Fufulu, mumu, vaivai, tingling, gaogao. Uluai manuʻa e aliali i luga o le paʻu o vae (e pei ona faʻaalia i le ata). Latou te le afaina ai le tiga, aua o le tele o namu gataʻaga i lenei nofoaga ua maliliu. Talu ai ona o lenei faʻalavelave, o le vae e mafai ona paʻu tele i lena falemai vave i le falemaʻi lata ane lata mai.

Tagata matutua uma o le maʻisuka.

O a faʻafitauli ma aʻafiaga o le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti?

O faʻalavelave i tamaiti e faʻaalia i se tulaga maualalo, pe a fai ona o sina "poto" laitiiti. O le soifuaga i lalo ifo o le 18 tausaga le matua e latalata ile zero. Ae ui i lea, afai o se tamaititi ua maua i le maʻisuka, o lona uiga ua amata ona amataina le faagasologa o le taufaasese. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le tele o faʻafitauli o le maʻisuka i le laʻititi / talavou:

  • microalbuminuria,
  • maʻisuka nephropathy,
  • angiopathy (i taimi e le masani ai),
  • retinopathy.

O faʻalavelave o le maʻisuka ao laʻititi lava e lamatia ona o lo latou faalilolilo. O faʻamaoniga e matauina i se tamaititi e masani lava ona aʻafia i isi, sili atu ona aʻafiaga masani ma taatele. Tuuina atu avanoa vave i togafitiga faafomai, e mafai ona maua se taui atoatoa mo le maʻisuka i se taimi puupuu ma faamautinoa le faamamaina atoa o mea popole.

Tausiga o vae

I le maʻisuka, e manaʻomia ona e tausia lelei ou vae. Le lelei le taʻavale ile vae e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. I le tulaga o le faʻavevesi o le totoga, faʻalavelave ma tiga i vae e aliali mai pe a savali, pe malolo, poʻo le taimi o moe, vae malulu, paleni lanumoana pe fulafula, faʻapipiʻi le vae i vae.

Ina ia tausia ou vae, e tatau ona e :

  • fufuluina ou vae i aso uma e faʻaaoga ai le mafanafana (e le vevela) vai ma le fasimoli malu,
  • Fufulu ou vae i le maeʻa, aemaise lava i ou vavae,
  • siaki mo vaʻa, paʻu vevela pe tipi i luga o vae,
  • faʻaaoga le kulimi moli e tausia ai le paʻu lamolemole
  • 'oti faʻamaʻi solo i se laina saʻo,
  • Lalaga solo seevae. Ia mautinoa e leai se oneone poʻo ni pine i totonu o seevae,
  • Fufulu mama totini i aso uma.

  • soga vae
  • faaaoga le kulimi e vavae pe va o tamatamailima,
  • faʻaaoga mea faitino e tipi ai le paʻu i vae,
  • faʻaaoga togafitiga fale e aveese ai sana,
  • savavali solovae
  • faʻaaogā faʻamalosi poʻo mea faʻamafanafana.

Afai e maua i tua vaevaega, afaina, manua i luga o vae, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi!

Vaaiga alofa

O tausiga ile tausiga o se vaega taua tele o le vaavaaiga lautele faafomai. O tagata e maua i le maʻisuka e sili atu le maualuga o le ono lamatia o mata nai lo tagata masani. Ia mautinoa ia siakiina pea o oe mata i se fomaʻi. I le maʻisuka, e tatau ona siaki mata i tausaga taʻitasi, sili atu i le ono masina uma. O le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka e faʻavae tonu i le siakiina e le tagata ia lava. Afai e te manaʻo ia e ola maloloina, ia mautinoa ia mulimuli i fautuaga uma faafomaʻi.

Ina ia puipuia faʻafitauli o le suka, e tatau ona faaopoopo nisi tulafono:

  • Faʻaauau le togafitiga o le inisalini i mea tutusa, aua nei misia se tui o inisalini. O le manaomia mo le inisalini i le taimi o le gasegase e le gata o loo tumau pea, ae ua faateleina foi. I lenei tulaga, e le tatau ona faʻaitiitia le fualaau ole inisalini, e tusa lava pe faʻaitiitia le manaʻomia ole taumafa, talu ai o se tulaga faigata (maʻi) e mafua ai le faateleina o le toto suka.
  • Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2, ona faʻaauau lea ona faʻaaoga fualaau o le maʻisuka.
  • Siaki lau kulūkose toto ma ketones ketones. O le Hyperglycemia (sili atu ma le 13 mmol / l) e manaʻomia ai se faʻaopoopoga ole fua ole inisalini,
  • Faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist vave pe afai o le maʻi e umi atu nai lo le aso (vomiting, tiga o le tino, vave le manava).
  1. Mulimuli i le taumafataga.
  2. Siaki lau kulimi o le toto i taimi uma.
  3. Afai o le hyperglycemia e sili atu i le 13 mmol / l, ia mautinoa ia suʻe se suʻega urine mo le i ai o tino o le ketone.
  4. Mataitu le toto cholesterol ma triglycerides (ia le itiiti ifo i le 1 le taimi ile 6-8 masina).
  5. Aveese amio leaga (ulaula, ava malosi).
  6. Tausia ma le faaeteete ou vae, paʻu, mata.

O le maʻi suka. 500 tali i fesili sili ona taua Pavel Aleksandrovich Fadeev

Mataupu 9 Faʻamatalaga Faʻamataʻu o le Maʻisuka

198 O a ni faʻalavelave tuai o le maʻisuka?

O faʻalavelave tuai o le maʻisuka o se faʻafitauli lea e tupu ona o le gaioiga umi o le suka o le toto maualuga i luga o totoga ma fusi o le tino.

199 O a togafitiga e fesoʻotaʻi ma le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka?

I tuai o faʻalavelave o le maʻisuka e aofia ai suiga faʻaleagaina i totonu o vaa (angiopathy ) ma le faʻalavelave o le tino (neuropathy ).

O le maʻisuka e aafia ai mea laiti (microangiopathies ) ma lautele (macroangiopathies ) vaa.

I microangiopathies aofia ai le faaleagaina o tamai vaʻa o mata (retinopathy ) ma fatuga (nephropathy ).

I macroangiopathy aofia ai: siama fatu fatu (angina pectoris, faʻaleagaina o le myocardial ) ma mafua mai i lenei mea loto vaivai.

200 O le ā le lamatiaga o le maualuga o le toto suka mo mata?

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto suka e mafua ai le tupu mai o siama mata eseese, e mafua ai le faaletonu vaaia, e oo lava i lona leiloa. O le taatele (i le 90% o mataupu), o se faʻalavelave taatele ma le matautia o le maʻisuka retinopathy .

201 Pe tatau ona siaki lau vaai i taimi uma pe afai e leai ni faailoga o le maʻi mata?

Ioe, e tatau. O le suiga o le vaaiga mamao e ono le mafai ona matauina i le taimi muamua, ae ui i lea, o se suesuega faafomaʻi e faia i le faaaogaina o meafaigaluega faapitoa o le a fesoasoani e resitalaina le amataga o le maʻi, ma o le mea lea o le a mafai ai ona faia gaioiga tatau i se taimi talafeagai.

202 O le a le retinopathy o le maʻisuka?

Maʻisuka retinopathy O se faʻamaʻi e afaina ai vaʻa o le retina o le mata.

203 Aisea e atiina ae ai le retinopathy o le maʻisuka?

O mafuaʻaga sili ona taua e mafua ai le tupu ma le fua o le atinaʻe o le retinopathy e faalagolago i le maualuga o le kulukose o le toto ma le umi o le maʻisuka. O isi itu taua e aofia ai tausaga, le auai ma le tikeri o le maualuga o le toto, le gasegase o le lipid deficit, ulaula, faamaʻi fatu ma le maʻitaga.

204 O a ni faailoga o le retinopathy o le maʻisuka?

Maʻisuka retinopathy faʻaalia i le faʻaitiitia o le tino vaaia i se tasi pe lua uma, o foliga mai o lago, vaʻai, pusa vaʻavaʻaʻi, vaaiga faalua, ma isi pe afai o le tasi o le lisi faailoga manaʻomia vave se fomaʻi!

205 O le a se mea e tatau ona faia e le maʻi suka e taofia ai le atinaʻeina o se togafitiga o le faʻaaliga?

E tatau ona faia suʻesuʻega faʻapitoa i mata ma se tagata poto faapitoa, e tusa lava pe leai ni faʻamatalaga o le faaletonu vaaia. O ia suʻesuʻega mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻatino i le 5 tausaga talu ona faʻamalositino, ma le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi lava e faʻamaonia ai (ona o le lona tolu o vae tolu e iai le maʻi o le mata i le maʻisuka ituaiga 2). Faʻalagolago i le tulaga o le falemaʻi ua iloa, o le masani o isi suʻega o le a fuafuaina e le fomaʻi, ae tatau ona le itiiti ifo i le 1 le taimi ile 1-2 tausaga.

Ua faailoa mai i suʻesuʻega o le puipuia sili atu o le le atoatoa o le vaaia o le lelei o le puleaina o le toto.

Ole tausiga e tatau ona fai pe a fai e tatau ona e inuina vailaau e mafai ona siitia ai le maualuga glycemia ma le mamafa o le toto.

O togafitiga togafitiga o maʻi faʻamaʻi (toto maualuga, gasegase lipid metabolism) e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe retinopathies .

206 E faʻapefea ona aloese mai le taofiofia o le retinal i le retinopathy o le maʻisuka?

I le mea e le tatau ona mafua ai le taofiofia o taimi o le taimi retinopathies , e tatau ona e aloese mai soʻo se faʻamalositino mamafa, sasa (aua le punou, ae sikuea!).

207 E faapefea ona togafitia le faaletonu o le tino i tagata mamai i le maʻisuka?

O togafitiga tuusaʻo o le faʻaleagaina o le vaai o le taunuʻuga lea o tagata tomai faapitoa ma e faʻalagolago i le tulaga patino o le falemaʻi. Ae peitai, e tatau ona faamamafaina e leai, e oo lava i aso nei, o togafitiga o le a aoga atoatoa e aunoa ma le afaina ai o tulaga lamatia - e aunoa ma le faasaʻoina o le suka toto, togafitiga o togafitiga faʻasolosolo (maualuga o le toto, normalization o le maualuga lipids toto). O se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatia o le tauaso e 90%!

208 O le ā le lamatiaga o le maualuga o le toto mo gaʻo?

Maualuluga toto suka matautia mo fatuga fatu atiaʻe le maʻisuka nephropathy . O lenei mea o se faʻalavelave patino i vaʻa o fatugaʻo, lea e aʻafia ai le ala o le maʻisuka. O le taunuʻuga o lenei faʻalavelave o le atinaʻeina lea o le le atoatoa o le faʻailoga.

Mo le 20 tausaga, o tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka (ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2) e atiina ae ai fatuga o fatuga o tikeri eseese.

209 O le a le nephropathy o le maʻisuka?

Maʻisuka nephropathy O se faamaʻi fatu fatu e mafua mai i le maʻi suka.

210 O le a le mafuaʻaga o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka?

Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka e mafua mai mafuaʻaga nei:

Toto maualuga toto. Sili atu le puleaina toto suka , o le maualuga atu lea e mafai ona atiaʻe le nephropathy o le maʻisuka.

Umi o le maʻisuka. O le umi o le faʻamaʻi, e sili atu le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi fatu.

O le faʻamalosia o le lipid metabolism (hyperlipidemia) e tau atu ai i le teuina o ni atherosclerotic plate, e aofia ai i totonu o vaʻa, lea e solia ai foi le gafatia o latou filiga.

Fuʻa. O mea oona i le ulaula tapaa e faʻalavelave ai vaʻa toto o fatuga ma faʻalautele le suka o le toto.

Vaʻaiga faʻapitoa. E i ai se gasegase faʻapitoa i le atinaʻeina o le maʻisuka nephropathy.

211 E faʻapefea ona tupu i togafitiga o gaʻo i gasegase e maua i le maʻisuka?

I tulaga faʻapitoa o vailaʻau o le fatugaʻo, ua faʻamamaina le toto ina ia puipuia ai mea aoga ma faʻamamā le tino o toxins o loʻo faʻaaogaina i le urine. O le maualuga o le maualuga o le toto o le toto e mafua ai le suia o le gasegase lautele, ma o mea aoga e amata ona aveese mai le tino. O le polotini o le albumin e amata ona alu muamua, muamua i ni mea laiti, o lea ua valaʻauina lenei uiga mataʻutia microalbuminuria (gau squirrel laina mai le 30 i le 300 mg / aso). O le vaega muamua lea, o le tulaga o le asymptomatic. nephropathy , lea, i le aluga o le taimi, ua pasia i se pepa faʻafesoʻotaʻi, lea ua uma ona faʻaalia i ni tupe gau squirrel . O lenei laasaga e valaʻau macroalbuminuria , po o proteinuria . Faʻalagolago i le aofaiga na atofaina squirrel iloa tulaga eseese proteinuria : faʻalelei proteinuria pe a tuʻuina atu i le 1 g squirrel i le aso, o le tikeri tikeri o le 1 i le 3 g squirrel i le aso ma mamafa - luga o le 3 g squirrel i le aso.

O le isi laasaga o le maʻisuka nephropathy e oʻo mai - o le faaletonu le tumau o le maʻisuka, lea e faʻaalia i le faʻaumatiaina o mea aoga mai le tino ma le tuai o mea leaga.

212 O le a le faaletonu le tumau o le tino?

O le faaletonu o le taʻavale taimi e faʻaleagaina ai fatugaʻo poʻo se faʻaitiitia o la latou galuega mo le 3 masina pe sili atu foi.Faʻasolosolo malie ma le maualalo le faaletonu o le taʻavale taimi, e masani ona natia. E leai ni faitioga, po o le vaivai e tupu i le taimi o le malosi faaletino, vaivaiga e aliali mai i le afiafi, leai se manaʻo, ma le susu. Faʻaʻeseʻese aʻafiaga o faʻamatalaga faʻaalia i le mea mulimuli, faʻasalaga. Amonaia mai le gutu, ulu tiga. E paʻu le paʻu, faʻagogo, vevela. O maʻi o gaioiga uma - faʻaleagaina o le fatu, faʻaogaina o le tino, faʻalavelave o le tino, gastrointestinal tract, ma isi - e maitauina. O le tele o toxins, o le gaʻo o le tino, lea e tatau ona faʻasolo i le urine, tumau i totonu o le toto. O lenei tulaga e valaʻau siama (mimi i le toto).

213 O a ni faailoga o le nephropathy o le maʻisuka?

Maʻisuka Nifropathy amata i le faailogaina squirrel urine (i le vaitau lenei, o le kosi e faʻapitoa). O le vaega mulimuli o lenei faagasologa o le atinae faʻasologa masani o le faʻailoga (o toxins e le faʻasalaina i le iniseti ma inu ai le tino). E tolu laasaga o le faʻavaivai masani. Muamua o le natia , po o latent . E leai ni faʻailoga i lenei taimi. Lua vaʻavaʻai e mafua mai le vaivai i le taimi o galuega faaletino, vaivaiga e aliali mai i le afiafi, leai se manaʻoga, inu, le lava o le mamafa o le tino, gutu malogo. Leʻo faʻamalologa faʻamaʻi foliga e naʻo le mea mulimuli, tulaga faʻasologa . Amonaia mai le gutu, ulu tiga. E paʻu le paʻu, faʻagogo, vevela. O loʻo i ai se faʻalavelave i le galuega a totoga uma: faʻaleagaina o le fatu, faʻaogaina o le tino, faʻalavelave o le tino, gastrointestinal tract, ma isi mea faapena. O le tele o otaota o le tino e tatau ona faʻamalosi i le urine e tumau i totonu o le toto.

214 E faʻapefea ona taofia le atinaʻe o togafitiga o fatugao i tagata e maua i le maʻisuka?

O le taimi muamua, o le puipuia mai o faʻalavelave faʻalavelave amata, o le maualuga atu lea o lona aoga. E aofia ai vaega nei:

Aafiaga i le suka o le toto. E faʻamalieina lenei mea i le maualuga hemoglobin glycosylated , taumafai e le sili atu nai lo le 6.5-7%. Lelei lelei glycemia suʻesuʻega e faʻaalia ai e mafai ona faʻaitiitia le mea na tupu micro ma macroalbuminuria (proteinuria ), faʻapea foʻi le aʻafiaga o faʻalavelave macrovascular i le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai ona o le faigata o le ausia o nei tulaga faatauaina, e tatau ona faamamafaina e faapea o soo se tapulaa maualuga i glycosylated hemoglobin o le a manuia. A itiiti ifo i le 1% le faʻaitiitiga ile vaega Hba1c e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le atiaʻe o le nephropathy o le maʻisuka.

Puleaina microalbuminuria e tatau ona amata mai le taimi o le siamaina o le maʻisuka ma ia faia e le aunoa i maʻi uma. E tatau ona fai lenei mea i tausaga taʻitasi e tusa lava mo i latou oe, i le taimi o le suʻesuʻega, e fuafuaina ai le mea masani o le albumin i le urine. Afai e maua microalbuminuria poʻo proteinuria O le tele o suʻega e faʻatonutonuina e le fomaʻi.

Tapuni mataʻituina o le toto ma le togafitiga o le maualuga. E tatau ona taumafai e faamautinoa o le toto maualuga e le sili atu ma le 130/80 mm RT. Art. Faʻatonuga o loʻo faʻatinoina e fualaau faʻataʻitaʻi. ACE inhibitors poʻo sartans .

E tusa lava pe o le toto e masani (e le sili atu i le 130/80 mmHg), o le tofiaina o fualaau faasaina e aofia ai le vaega ACE inhibitors poʻo sartans e tatau foi, ae i ni togi laiti ina ia puipuia ai fatugaʻo mai aafiaga leaga o le suka maualuga. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le 10 mm RT. Art., Ma le RT 5 mm RT. Art. faʻaititia le aʻafiaga o faʻafitauli o le microvascular e 35%. I togafitiga o nei vailaʻau, o le mea e ono tupu nephropathy faaitiitia e 65%.

Se mea atoatoa, paleni taumafa ma le lava calorie, ma carbohydrates, proteins, gaʻo, filo meaʻai, vitamini ma minerale. I le tulaga o avanoa proteinuria tapulaa fautuaina squirrel i meaai, e oo i le 0.8 g / kg o le mamafa i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le mamafa o le maʻi e oʻo i le 100 kilokalama, ona 'ai lea ma meaai squirrel e le sili atu i le 80 g i le aso.

215 E faʻapefea ona togafitiga togafitiga o fatugao i tagata e maua i le maʻisuka?

Togafitiga maʻisuka nephropathy faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻe o le togafitiga. Ae i laʻasaga uma lava e tatau ai ona faʻatino galuega nei:

Taui o le suka toto, e taulaʻi i le maualuga o glycosylated hemoglobin ma le taumafai e le sili atu nai lo le 6.5-7%,

Totoina o le toto i le 130/80 mm RT. Art. ma le itiiti, ma afea proteinuria itiiti ifo i le 125/75 mm RT. Art.,

Talosaga ACE inhibitors poʻo sartans i ni togi laʻititi e maua ai le toto poʻo le faʻasologa o togafitiga, pe afai e tupu maualuga,

Lipid metabolism correction,

Meaʻai tapulaa squirrel ma masima

Faʻaititia o le taumafa poʻo le teena o le ava malosi.

I le laasaga o le faʻasolosolo o le gasegase masani, o se mea e tatau ai:

Faʻateleina creatinine e mataituina le tele o lapataiga i le faagasologa o fualaau faasaina. Aemaise lava, e tatau ona faaitiitia le fua o le metformin. Afai e mafai, aloese mai le galuega. non-steroidal anti-inflammatory drugs (latou te faʻateleina le toto ma faʻateleina le gaioiga o le le atoatoa) ma le faʻaaogaina o le glibenclamide - e mafai ona faʻaosofia le tupuga o le ogaoga hypoglycemia faigata ona togafitia

Faʻasaʻo togafitiga o insulin,

Siaki siaki taimi uma hemoglobin i le toto - i le 6 masina.

I le laasaga taʻavale o le faʻasolosolo taimi masani, o togafitiga faʻapitoa o le faʻamamāina o le toto (faʻamaʻi toto, paʻu o le tino) pe faʻaaogaina foi se gaosiga o fatuga.

216 O le a le maʻi o le maʻisuka vae?

Maʻi o le maʻisuka vae o se faʻasinomaga tuʻufaʻatasi e faʻaalia ai le tele o faʻamaʻi vae i le maʻisuka. O nei faʻamaʻi uma e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le paʻu, gaʻo susu, ponaivi ma sooga.

217 O a filifiliga mo le gasologa o le maʻi o le maʻisuka vae?

Faʻalagolago i le a le solia o tulafono, e tele filifiliga mo lenei mea maʻi :

Faʻaleagaina o le Nerve (neuropathic form), lea e mafai ona tuʻu faʻatasi ma le togafitiga o mea o le osteoarticular poʻo le leai o ni ponaivi i le ponaivi,

Faʻalavelave faʻaleagaina (angiopathic, poʻo le ischemic, foliga), o se taunuuga o le faʻaitiitia o le toto i vae o vae,

Mamanu neuroischemic form.

218 O a ni faailoga o le maʻi o le maʻisuka vae?

Maʻi o le maʻisuka vae e aliali mai o ia lava i le ituaiga o maʻi o le gaʻo, suiga paʻu-paʻu ma faiga o le pulc-necrotic. E mafua mai ona o le faʻafitauli o le neurologia e mafua mai i le maʻisuka ma le faʻaitiitia o le tafe o le toto i maʻa o pito i lalo o le eseesega o le matuia. I le 85% o mataupu, o le faʻalavelave e maua mai i le foliga o se maʻi maʻi pepese.

219 E faapefea ona taatele le maʻi o le maʻisuka vae?

Lenei maʻi e tupu i 8-10 uma maʻi i le maʻisuka, ma o le lua lona lua o loʻo lamatia. I le maʻisuka ituaiga 2, o lenei maʻi e faasefulu ona sili atu taimi e masani ai nai lo le maʻisuka ituaiga 1, ma e mafai ona tupu mai le amataga o le faamai (ma o nisi taimi o le faailoga muamua o le maʻisuka, lea e tosina ai le mafaufau). I le maʻisuka ituaiga 1, o lenei maʻi e atiaʻe e le 7-10th tausaga o le maʻi.

220 O le a le mea e fesoasoani i le atiina ae o vae o le maʻisuka?

Mo le ituaiga neuropathic o le vae o le maʻisuka, o tulaga lamatia o loʻo taua i lalo:

E le lava taui toto maualuga o suka.O le sili atu ona leaga le fuainumera, o le maualuga foi lea o le mea e ono tupu maʻi ma o le vave ona mafai ona sau,

Umi o le maʻisuka. O le umi o le faʻamaʻi, e maualuga atu le ono mafai ona atiaʻe lenei faʻalavelave,

Tausaga. Faatasi ai ma le matua, atonu o le a ono faateleina le mai,

Faʻaaogaina malosi o le ava, lea ei ai sona aʻafiaga i luga o siama nerve.

O mea muamua e lua e taua tele i le tupuga o maʻi o le maʻisuka e le gata i luga o le neuropathic ituaiga, ae faʻapea foi i luga o le angiopathic.

E le gata i lea, o le iai o faʻamaʻi e pei o le maualuga o le maualuga ma lona tikeri e taʻalo ai i se tulaga taua i le tupuga o se faʻaoga faʻa-angiopathic. taui solia o le lipid metabolism (dyslipidemia), o le mamafa o le va o le atherosclerotic o vaʻa, faapea foi ma le ulaula tapaa.

221 Aisea e atiina ae ai le maʻi o le maʻisuka vae?

Maʻi o le maʻisuka vae e amataina ona o se taunuuga o:

1) faʻamaʻi o le tino o le tino (neuropathy),

2) faʻamaʻi o arteries o pito i lalo (angiopathy) ma le faʻaleagaina o le tafe toto,

3) tuʻufaʻatasia i le talaaga o nei faiga faʻaleagaina o faʻamaʻi.

222 O a faailoga o le maʻi o le maʻisuka vae?

Faʻalagolago i le tele o faʻamaʻi (neuropathy) poʻo toto toto (angiopathy) i le atinaʻeina o lenei faʻalavelave, o le ata o le falemaʻi ei ai ona lava uiga. E lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga o le neuropathy:

O se foliga e leai se afaina - faatasi ai ma se faʻaitiitia o le lagona tiga (e sili atu ona taatele ma e sili atu le matautia, e pei o manua ma manuʻa e le mafai ona iloa),

Paʻa foliga - faʻaalia o ia lava i le tele o faailoga: tingling, susunuina, tiga, sili atu ona leaga.

O le paʻu o le tino neuropathic ua mamago, o sana ma maʻi o le maʻi le mama i vaega o le mamafa tele.

O le foliga angiopathic o loʻo faʻaalia i se lanu paʻu o le paʻu o le vae pe faʻatasi ai ma se kesi cyanotic. Faʻafuaseʻi faʻapipii maʻi o le mai luga i le pito o tamatamailima po o le pito o le mulivae. I le taimi o le savali, o tiga i vae e matauina, e fesootaʻi ai ma se mea taua, lea e taʻua o le faʻasalalau, e faʻateleina.

Afai o loʻo i ai se leona o le tino o le tino (diabetic osteoarthropathy, poʻo le Charcot), ona matauina ai lea o le falemaʻi: o le paʻu e vevela, mumu, e aunoa ma ni faʻailoga o le faaleagaina, ua fulafula le vae, e pei o se tulafono, ua iloa le tiga.

223 O le a le mea e aʻafia ai le fua o le atinaʻe o le maʻi o le maʻisuka vae?

Le fua faatatau o le atinaʻeina o le amataga maʻi o le maʻisuka vae e faalagolago i le tikeri taui toto maualuga o suka. Le sili atu ona totogi glycemia , o le itiiti ifo foi o le atinaʻeina o faʻamatalaga faʻapitoa maʻi maʻisuka vae.

224 Faʻapefea ona taofia le atinaʻe o le maʻi o le maʻisuka vae?

Lagolago i le puipuiga maʻi o le maʻisuka e taofiofi le mataʻituina ma le faasaʻoina o le suka o le toto ma isi faʻafitauli o le tino (eg. lipids toto). E tele suʻesuʻega na faʻaalia ma le mautinoa pe afai toto suka mo le tele o tausaga, e le sili atu i le 9 mmol / l, e tusa lava pe o iai le faʻavevesi ma (poʻo) le neuropathy, o le tulaga e faʻaleleia atili - o faʻafitauli o le falemaʻi e faʻaitiitia pe mou atu, faʻamaloloina faʻamaʻi. O se mea tāua e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka vae i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2 o le suiga i le folasaga inisalini i le leai o se aʻafiaga o le faia o fualaau. O le taua tele o le tausisia o tulafono mo le tausiga o vae (vaai Fesili Nu. 502-510).

225 O le a se mea e tatau ona faia ina ia maitauina le amataina o le atinaʻe o le maʻisuka i le taimi?

Ina ia matauina le amataina o le atinaʻeina ole vae o le maʻisuka i le taimi, e tatau ona faia suʻesuʻega masani e se tagata tomai faapitoa.O le puipuiga lea e taʻalo ai le vaega autu i le puipuia o le gaoi o lima. Ae paga lea, e le o gauai lelei o ia ma e sili atu ma le afa o tagata gasegase e le amata togafitiga ile taimi. E tatau ona maitauina o vave vave ona faia ni puipuiga puipuia e mafai ona faʻaitiitia ai le tele o faʻamavaega i tagata gasegase i le 90%. I le taimi nei, soo se 30 sekone i le lalolagi, o le toesega o pito i lalo ona o le maʻisuka, ma o se numera taua o tagata gasegase pe a maeʻa le taotoga iloa o loʻo maua i latou i le maʻisuka.

O se matafaioi taua, e faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka toto, e aofia ai le faʻasalaga taimi ma talafeagai lelei o isi mea faʻalavelave, faʻapea foʻi ma togafitiga faʻagavaʻaina o le faʻasolosolo ma isi faaletonu vae.

226 O le a le mea sili e lamatia ai le maʻi o le maʻisuka vae?

O le faʻalavelave matuia o le vae o le maʻisuka o le atiina ae o le gangrene o le maʻisuka.

227 O le a le gangrene o le maʻisuka?

O le gangrene o le maʻisuka o le uliuli po o le pogisa (e masani lava o pito pito i lalo) e tupu i le talaaga o le maʻisuka.

228 O a mea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le gangrene o le maʻisuka?

O le tupuga o le gangrene o le maʻisuka e faʻaosofia e mafuaʻaga nei, e pei o: o le microtrauma e le o faʻamalolo, ole fuga poʻo le mumu, tui o le iniseti, calpum calpone, maʻi faʻamaʻi.

229 I a tulaga e tatau ona ou vaʻai i se fomaʻi?

O le fomaʻi e tatau ona faʻatalanoa i mataupu nei: afaina (tusa lava pe itiiti), manua, mumu, fuegi, manua, maʻaʻa, ulia, suppurations, faʻailoga, mea e faʻaaogaina, fao efuefu, faʻavasegaina o le paʻu, foliga o le tiga poʻo le faʻaitiitia o lagona. I soo se tulaga masalosalo ma soo se suiga i le setete talu ai.

230 Aisea e taua ai le sailia o le fesoasoani i se taimi talafeagai?

Afai e tupu mai se ulupo, togafitiga talafeagai ma taimi tatau i le 95% o mataupu e aloese mai le gaosia o le tino.

231 O le a le togafiti mo le maʻi o le maʻisuka?

Togafitiga e aofia ai le faʻasaʻoina o le faʻafitauli o le tino, togafitiga faʻapitonuʻu ma lautele, ma le malologa atoa ma le lauina o le vae.

I le tulaga o se faʻalavelave ogaoga i le toto ma le vavalalata o le lumenia o vaa, o le taotoga e faia pe faʻalautele le vaa poʻo le tuʻuina atu foi o se alalaupapa vaʻalaʻau vasoso (vaʻalo).

Mai le tusi Clinical Nutrition for Diabetes by Alla Viktorovna Nesterova

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e aofia ai mea nei: - ketoacidosis o le maʻisuka, - compe o le hyperosmola, - hyperglycemic

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka o faʻamaʻi o le toetoe lava o totoga uma ma tino o le tino, mafua ona o le faʻaateleina ma le faʻalauteleina o le maualuga o le toto suka, o lona uiga, hyperglycemia. Le maualuga o lou kulukose toto, o le sili atu foi o le suka.

Faʻaiʻuga o le maʻi suka i tamaiti E iai faʻamaʻiloga ma togafitiga e le vave amataina, o le maʻisuka e mafai ona faʻavave vave ona tupu ma avea ma se mea e faʻatauvaʻa pe a faigata ona filifili se togafitiga e faʻamaonia ai le maualuga o le suka

Leʻaogaga Nu. 7. Faʻafitauli o le maʻisuka. Ketoacidosis O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e avea ma lamatiaga tele i olaga o tagata gasegase. O faʻafitauli matuia e aofia ai le hyperglycemic ma le hypoglycemic coma. O le tele o taimi, o le setete o le hypoglycemia e atiina ae,

Leʻaʻoga 11. Faʻafitauli oʻooʻo o le maʻisuka. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e aofia ai le maʻi o le maʻisuka. O le diabetic angiopathy o se vascular vascular lion lea e salalau atu i vaʻa laiti uma e lua ma le tele ma

Vaega II Faʻafitauli o le maʻisuka 136 O a faʻafitauli o le maʻisuka? O faʻafitauli uma lava e vaevaeina i le gasegase, lea e tulaʻi mai ona o le televave o le faʻasolosolo o le gaosiga o le gaʻo, ma le masani (e taua foi o le tuai) - ona o le tali

Mataupu 8 ​​Faʻafitauli matuia o le maʻisuka 137 O a ni faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka? O faʻafitauli matuia (taufaasese) o le maʻisuka e aofia ai suiga i le suka o le toto i le itu o lona faʻateleina (o le gasegase hyperglycemic cometoacidotic,

Mataupu 9 Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka 198 O a ni faʻalavelave faigata o le maʻisuka? O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi suka o se faʻalavelave e mafua mai i le faaumiumi o gaioiga o le suka maualuga i luga o totoga ma gaʻo o le tino.

O faʻafitauli matuia o le maʻi suka o le maʻi suka o se mea lamatia e le o le maualuga o le toto suka, lea e mafai ona faʻasolosolo lelei ma togafitiga talafeagai, ae faʻatasi ai ma ona faʻafitauli faigata, lea o le taimi nei o le le atoatoa ma le soifua maloloina

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka E i ai taimi e tupu ai pe afai o le maʻisuka e le faʻaogaina mo se taimi uumi (mo se faʻataʻitaʻiga, e ono le masalomia e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga lona lua), e mafua ai faʻafitauli mo le toetoe o totoga i totonu. O faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka,

Faʻafitauli matuia o le maʻi suka O le leai o ni taimi talafeagai e faʻaleagaina ai le gasegase o le maʻisuka ituaiga I ma le II ma oʻo ai i se faʻalavelave o le tulaga. O faʻafitauli matuia o le ketoacidosis, tulaga o le hypoglycemic, ketoacidotic, hypoglycemic ma

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka Ae paga lea, e tusa lava pe maua vave le maualuga o le kulukose o le toto ma le togafitiga lelei, o nisi taimi e tupu ai faafitauli i le taimi nei. I nisi tulaga, e mafai ona puipuia i latou e ala i le gauai atu i ai

FAʻAMATALAGA FAʻAMATALAGA O DIABETES O le maʻi suka e le matautia i le maualuga o le toto, lea e mafai ona faʻasolosolo lelei ma togafitiga talafeagai, ae faʻatasi ai ma ona faʻafitauli faigata, lea o le taimi nei o le le atoatoa ma le soifua maloloina

LATER COMPLICATIONS OF DIABETES (KIDNEYS, EYES, EXTREMITIES AND OTHERS) MA O LATOU FAAFAIGALUEGA Vavega faigata o le maʻisuka o faamai o le toetoe lava o totoga uma ma tino o le tino, mafua ona o le faifai pea ma faaumiumi le faateleina o le suka toto, o lona uiga, hyperglycemia. E sili atu

O faʻalavelave o le maʻi suka i tagata ma le faavae o le suka. I le atinaʻeina o le maʻisuka, o le toto toto e faʻaleleia ai le faʻavaeina o ituaiga ituaiga o suauu, mai le lipo-adipose e le afaina i le faʻavaeina o polyps ma sili atu le mamafa o neoplasms. I le gasologa o tausaga i maʻi o le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia e tusa ai ma faʻafitauli. Afai oe le faʻaeteete e uiga i lou soifua maloloina, aua le mulimuli i se meaʻai, o le a oʻo mai le maʻi ma se maualuga maualuga. Ma o le leai o togafitiga o le a foliga mai i le lautele faigata o faafitauli lea e vaevaeina i ni vaega:

Luga taunuuga

Mulimuli ane faʻafitauli ua tupu i luga o nai tausaga o gasegase. O lo latou tulaga lamatia e le o se faʻaaliga faʻaalia, ae o le mea moni o latou faasolosolo malie lava le maʻi. E oo lava i le maua o togafitiga talafeagai i nisi taimi e le mafai ona mautinoa le puipuiga mai lenei ituaiga o faafitauli.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka e aofia ai faʻamaʻi :

  1. - faʻaleagaina le retina, lea e oʻo atu ai i le gasegase i totonu o le tino, faʻatapulaʻaina o le tino. Faʻagasolo malie ona leai se faʻaaliga. O le retinopathy sili ona taatele e tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Mo se tagata gasegase ma se "poto masani" mo le silia ma le 20 tausaga, o le lamatiaga o le retinopathy e latalata i le 100%.
  2. . Pe a faʻatusatusa i isi faʻalavelave tuai, e vave ona atiaʻe, o nisi taimi i lalo ifo o le tausaga. O se soliga o le gasegase lautele, e avea ma mea e le mautonu. E i ai se uiga o le thrombosis ma le atherosclerosis.
  3. . Le lava le lagona o le tiga ma le vevela i lala. O le tele o taimi, e atiina ae e tusa ai ma le ituaiga "totigilima ma totini", e amata ona faʻaalia i le taimi lava e tasi i le pito i lalo ma le pito i luga. O faʻamaoniga muamua o se lagona o le faʻalavelave ma le susunuina i totonu o vae, lea e matua faateleina i le po. Faʻaitiitia le faʻapitoa e mafua ai le tele o manuʻa.
  4. . O se faʻalavelave lea e tupu ai le manava o le tino, abscesses purulenti, ma nofoaga faʻamaonia (maliu) i luga o vae ma pito i lalo o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa atu i le tumama o le tumama ma le filifilia o seevae saʻo e le faʻapipiʻi ai le vae. E tatau foi ona e faʻaaoga totini faapitoa e aunoa ma le afaina o le pulu.

Aisea e tupu ai faʻafitauli i le maʻisuka

O mafuaʻaga o foliga mai o maʻi faʻatoʻa faʻalagolago i luga o le faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi. I le ituaiga ou o le maʻi suka, e tupu aʻe faʻafitauli pe a le maʻi le inisiua ile taimi ole taimi.

O le tagata gasegase faigofie lava e mafai ona faʻasolosolo ona alu ese mai le faʻatulagaga o le tui, lea o le a oʻo atu ai i le faʻaalia mai o faʻamaʻi pipisi.

Le faiga mo le atinaʻeina o faʻafitauli:

  1. Le faʻaititia o le inisalini i le toto, ma faʻaititia le kulukose.
  2. O loʻo i ai se lagona malosi o le fia inu, faʻateleina (faateleina le tele o le urine).
  3. O le faʻateleina o le gaʻo gaʻo i le toto e mafua ona o le lipolysis maualuga (gaʻo gaʻo).
  4. O faʻagasolo auala uma ua faʻagesegese, ua le mafai e le fuluʻi ona faʻamautinoa le malepe o tino o le ketone (acetone o loʻo faia i le ate).
  5. E i ai le inupia o le tino.

I le ituaiga II o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago), e tulai mai faafitauli ona o le mea moni o tagata maʻi e le mananao e mulimuli i se meaʻai ma aua le faʻaaogaina fualaau suka. O le faʻamaonia o mea taumafa e faʻatagaina i le togafitiga o le hyperglycemia masani (o le tele o le suka i totonu o le toto) ma le faʻamalosia o le inisalini (faʻaitiitia le mafaufauina o suauʻu e faalagolago i le insulin i le gaioiga o le inisalini).

O faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 e tulai mai e pei ona taua i lalo:

  1. O le maualuga o le kulukose o le toto e faateleina.
  2. Ona o le tele o suka, o le galuega o totoga i totonu e amata ona paʻu.
  3. O le hyperglycemia intracellular e atiina ae, e oʻo atu ai i le kulumacose neurotoxicity (faʻaleagaina o le tino) ma isi faʻamaʻi.

Faʻailoga e faʻaititia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli

O le maʻi o le maʻi e seasea faigata ona leai se mafuaaga. Faʻailoga e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka:

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli i se maʻi e faʻaititia le 5-6 taimi pe a mafatia se tasi o ona matua mai le maʻisuka malosi.
  • Totogi mamafa. O lenei mea e sili ona lamatia mo le faʻamaʻi o le ituaiga 2. O le solia soo o le taumafataga e mafua ai ona faateleina le gaʻo o le tino. Ole telefoni feaveaʻi e le mafai ona toe galulue faʻatasi ma le inisalini, ma i le aluga ole taimi ole a faʻaitiitia ai le numera ole tino.
  • Inuina o le ava. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona lafoai le ava malosi. e mafua ai le hypoglycemia, e faʻaitiitia ai le vascular tone.
  • Le lelei le taumafa. O le maʻisuka ituaiga 2, e faʻasaina le 'aina o fua suamalie ma mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau gaʻo ma gaʻo (ice cream, chocolate, margarine, ma isi). Faʻatasi ma soʻo se faʻamaʻi, e le mafai ona e 'ai meaai vave. "Inisalini" o le maʻisuka e tatau ona faʻamamaʻa atoa laumu mai meaai. Afai e le o mulimulitaina le meaai, o le maualuga o le suka o le a tulaʻi ma paʻu lemu.
  • Le lava gaioiga faaletino. O le le mautonu o le faamalositino ma le togafitiga o le tino e taitai atu ai i le faiva o le gaosiga. Tetele o oloa e umi tele i totonu o le tino ma faʻafefe ai.
  • Maʻi maʻi fatu cardiovascular. Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, maʻi fatu o le fatu, atherosclerosis, o le faʻafitauli o le tino i le inisalini e faʻaitiitia.
  • Manatua, malosi malosi lagona-lagona-tiga. Adrenaline, noradrenaline, glucocorticoids e afaina ai le gaosiga o le pancreatic function and the insulin production.
  • Toto O le tino o le tino o le tino e faʻaitiitia ai a latou lava inisalini ona o le gaosia o hormones.

Tulaga faʻapitoa

O le tele o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona fasiotia ai se tagata ua maua i le maʻisuka. O faʻasologa faʻamalosi e fautuaina ai le falemai mo togafitiga. Latou te o mai i ni ituaiga se tolu:

TulagaMafuaʻaga mo le atiina aeFaailogaO auala autu o togafitiga
Ketoacidosis
  • o le faʻaofiina o se vaega itiiti o le inisalini,
  • maualuga le gaʻo
  • ava malosi
  • popole
  • tiga o le manava
  • manava manava
  • uila manava
  • faʻafitauli o aʻoaʻoga
  • leai se mafaufau.
  • Tulaga masani o le suka ma le insulin.
  • Rehydration o le tino.
  • Faʻafoʻo paleni minerale.
Tulaga o le Hyperosmolar
  • vili, manava manava,
  • aveina o togafitiga
  • maualalo le maualuga o le insulin
  • manuʻa
  • totoga, mumu.
  • taoto, vili,
  • gasegase, afaina,
  • Tachycardia
  • faʻasoesa
  • faʻailoga faʻapitoa.
  • Maʻega malosi o le gahydrates.
  • Faʻaleagaina o le inisalini.
  • Taui mo le le atoatoa o le eletise.
  • Faʻamatalaga ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi.
Lactic acidosis coma (lactic acidosis)
  • gasegase o le myocardial,
  • maʻi faʻamaʻi tumau
  • ava malosi
  • maualuga toto
  • toe le manuia.
  • taoto, vili,
  • moe
  • tiga i tua o le sternum
  • tulaga o le vaivai vaivai (asthenia),
  • maualalo le vevela o le tino
  • manatu faʻapitoa.
  • Tulaga masani o le vai-electrolyte metabolism.
  • Le faʻaofiina o le inisalini ma le kulukose.
  • Faʻasaʻoina o le faʻaaogaina o le vai-base.

Hypoglycemia

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafua ai le toto maualuga o le suka. Ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi, e tuʻuina atu e fomaʻi ni laumei ma glucose. O le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le manava o le inisalini, ava malosi, malosi tele le taumafa, tele faamalositino. Faailoga o le maʻi:

  • osofaiga, o se tulaga o le le fefefe po o le atuatuvale,
  • faʻateleina le afu, pallor o le paʻu,
  • faateleina le fua o le fatu - mai le 100 i le 400 i le minute,
  • mimiti po o le gaogao
  • taoto, vili,
  • "Vaaiga faalua" i mata,
  • tiga o le ulu, ogaoga vevela.

Faʻaiʻuga faʻafitauli o le maʻisuka

E leʻo faʻafitauli uma faʻafitauli faʻafitauli faʻafuaseʻi. O le tele o faʻamaʻi e tupu ma faʻalavelave faʻalavelave faʻasoesa ma faʻasalaga. O siama ma sel e taofi le fai o la latou galuega. Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le ituaiga o maʻisuka:

  • Leiloloa o le vaaiga mamao. I le uluaʻi suʻesuʻeina o le maʻi, 32% o maʻi maua le retinopathy (faʻaleagaina o le tino). Afai e le togafitiina, o le maʻisuka o le a vave ona atiina ae ni tusi, ona tauaso ai lea.
  • Maʻisipathy maʻi. Ua aʻafia le faʻaaogaina o le gaʻo o gaʻo. E le mafai ona latou faʻafesoʻotaʻi le plasma masani, ma o le polotini e aliali mai i le urine. O le faʻamaʻi totoʻa e oʻo lava i le tulaga o le maʻi.
  • Le faʻatoʻilaloina o le faʻamalositino o vaega pito i lalo. O le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le vaevaeina o vae, e le fesootaʻi ma manuaga faaletino poʻo ni faʻalavelave faʻafuaseʻi. Gangrene o loʻo alu malie le maʻi. Mo se taimi umi, atonu e le gauai le tagata maʻi i le foo o le necrosis seia oʻo i le toesea o le vae poʻo le vaega atoa e manaʻomia.
  • Faʻaleagaina i le totonugalemu o le tino (CNS).
  • Angiopathy.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o iai le maʻisuka, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe nei faʻalavelave tuai:

  • Faʻasalaga o Renal. I le laasaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se togafiti fatuga.
  • Le faʻatoʻilaloina o le cardiovascular system. O le mafuaʻaga autu o le maliu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le taʻavale poʻo le osofaʻi fatu. O vaʻa o le fatu ma le faiʻai i lalo o le aafiaga o le mamafa o le kulukose e amata ona le toe maua ai le malosi, e aliali mai ni atherosclerotic plate i luga o latou luga.
  • Faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino ma le faʻaoga o le tino.
  • Faʻaleagaina o le toto i pito i lalo.
  • Vaaiga Taulaʻi.

Angiopathy

O faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaleagaina o vaʻa tetele ma laiti. Faatasi ai ma le ita, o le toto totoga o pito i lalo, o le galuega o fatuga, mata, fatu, faiʻai ua faalavelaveina.

O faʻamaʻi e faʻaaogaina i fualaau faʻasaina e maualalo ai le cholesterol, puipuia ai le toto, ma faʻaleleia le metabolism i totonu o masini.

  • faʻaauau faifaipea
  • pallo o le paʻu,
  • arrhythmia,
  • lisiina edema,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia ma manatua,
  • maualuga le toto maualuga.

Faʻaleagaina i le totonugalemu o le tino

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le toto totoʻa i totoga uma e faʻalavelaveina. O le faaleagaina i le totoga tutotonu o loʻo faʻaalia i le atinaʻe o le encephalopathy. O tagata maʻi e maua le asthenia, vevela vegetovascular, neurosis, faʻasalaga. E mafai ona e faʻamaonia le faʻamaʻi e faʻaaoga ai le MRI ma le eletiselololography.

Mo le togafitiga o le encephalopathy i le maʻi suka, ua faatonuina ai:

  • Fualaau faasaina e faatumauina ai le masani lelei o le kulukose i totonu o le toto.
  • Fomaʻi e faʻaleleia atili ai le toto toto, nootropics.
  • Vailaʻau e maualalo ai le toto.
  • B vitamini, alpha lipoic acid, vitamini E mo le masani gaioiga o le tino tutotonu.
  • Tagata faʻatau, toʻafilemu.

Mate o le maʻi suka

O suiga faʻaanatura ma gaioiga e tutupu i le tala o le osteoarthropathy, le neuropathy, angiopathy. O maʻi i le maʻisuka vae e tutupu i vaega vavalalata o pito i lalo, o lona uiga. i tamatamailima ma puipui. Uluaʻi faʻasologa o gaioiga e aʻafia ai le mama ma le ponaivi. E tusa ma le 90% o faʻaaliga o le maʻi e tupu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻi suka e sau i ni vala se tolu:

  • Neuropathic. E atiina ae ile talaaga ole maʻi ole maʻisuka o neura ile lautele (polyneuropathy).
  • Neuroischemic. O le mafuaʻaga o lenei fomaʻi o le maʻi o le angiopathy.
  • Osteoarthropatic. O le fomu e 3 laasaga: tino, soʻo, faʻagasolo. O le mafuaaga o le faamai o le osteoporosis.

O aʻafiaga o le maʻisuka i tamaiti

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le maʻi i le talavou o se gasegase o le genetic. Afai o le tamaititi e masani ona maua i faʻamaʻi viral, o loʻo i ai se vaivaiga vaivai, o lona uiga o loʻo aʻafia foi ile atiaʻe o le maʻisuka. E i ai i tamaiti le faʻafitauli nei:

  • Faʻailoga o fatu. O le maʻi e tupu ona o le faʻateleina o le kulukose e faaleagaina ai elemene filiga o fatugaʻo. Proteinuria (o le foliga mai o le palatini i le urine) o le faailoga autu lea o le nephropathy. O tagata gasegase faʻamaʻi e faʻaalia ai se meaai e faʻasaʻo ai le toto ma le lipid metabolism. Mo faʻamaʻi pipisi o le tino, e faʻamaonia mai ai meaola.
  • Faʻaitiitia le tino vaaia. I le maualuga o le kulukose, o toto toto ma mata o le nerve e faaleagaina. E le gata i lea, o le a faʻaleagaina le vaʻai. O le tagata maʻi e faitio i le fogging, "lele" i luma o ona mata. Togafitiga e aofia ai le faʻasaʻoina o le toto i le tupe faʻaaoga e faʻaaoga ai fualaau, faʻaititia o kulūkose.

Togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka

Pe a tusia se fuafuaga togafitiga, o le tulaga o le tagata maʻi e taʻalo i se vaega taua. O vaega autu o togafitiga e tolu:

  1. Faʻaitiitia o le kulūkose. O tagata gasegase uma e tatau ona mulimulitaia se taumafataga maualalo. Faʻatasi ma le faʻafitauli 1, o loʻo faʻamautuina le togafitiga o le inisalini, ma faʻatasi ai ma le ituaiga 2, o le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka.
  2. Taui o faiga faʻapitoa. O loʻo faʻatulagaina se fuafuaga a le tagata lava ia mo meaʻai mo le maʻi, faʻafeiloaʻiga o vitamini ma mea aoga aoga. E manaʻomia togafitiga o le tino.
  3. Togafitiga. O le fuafuaga togafitiga ua atiaʻe e tusa ai ma le ituaiga ma le malosi o le maʻi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o togafiti faʻamaʻi o lima poʻo le tino o meaʻai e togafitia i vailaʻau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e faʻalavelaveina ai metabolic processes, e aofia ai le metabolism carbohydrate. O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se ala masani, ma e le mafai ona togafitia, ae mafai ona totogi.

Ina ia aua le atiaʻe ni faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona asiasi soo atu i se endocrinologist ma le fomaʻi. E taua le mataʻituina le maualuga o le kulukose, lea e tatau mai le 4 i le 6.6 mmol / l.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa o taunuuga o le hyperglycemia masani e masani ona taʻitaʻia ai le le atoatoa ma e oo lava i le olaga faitino, e tusa lava poo le a le ituaiga maʻi. Ae o a faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe ma pe aisea ua aliali mai ai?

Faʻailoga o le maʻisuka: atinaʻe atinaʻe

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le kulukose e tatau ona ulu i gaʻo ma maso maso, e maua ai le malosi, ae o le maʻisuka e tumau pea i le toto. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka, o se mea o le hyperosmolar, o paʻu vascular ma totoga e tafe toto ua faaleagaina.

Ae o nei ua leva ona iai ni faʻafitauli o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le ogaoga o le inisalini, e foliga mai o ni aʻafiaga ogaoga e manaʻomia ai togafitiga vave, aua e mafai ona oʻo atu i le oti.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le tino e le lava le inisalini. Afai e le totogiina e le insulin le togafitiga o le hormone, o lona uiga o le a amata ona vave tupu vave taunuuga o le maʻisuka, lea o le a faaitiitia ai le ola o se tagata.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae o sel o le tino mo le tasi mafuaaga poʻo le isi e le iloa. I lenei tulaga, o fualaau e maualalo ai le suka o loʻo faʻamatalaina, ma fualaau e faʻateleina ai le faʻamalosia o le inisalini, lea o le a faʻasalalau ai faiga faʻasolosolo mo le umi o le fualaau faasaina.

E masani lava, o aʻafiaga matuia o le maʻisuka ituaiga 2 e le o foliga mai pe sili atu ona faigofie. Ae i le tele lava o tulaga, e naʻo le tagata lava e iloa ai le i ai o le maʻisuka pe a tupu le faʻamaʻi, ma o taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

O le mea lea, o faʻafitauli o le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega se lua:

Puipuiga ma togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka

O faʻamuamua ma le tuai o faʻafitauli e togafitia i auala eseese. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka e tulaʻi i le taimi muamua, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le glycemia, ma i le tulaga o le atinaʻeina o se hypoglycemic poʻo le hyperglycemic, ia faia togafitiga talafeagai ile taimi.

Togafitiga e faʻavae i luga o ni togafitiga e tolu. Muamua, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose, lea e tatau ona aofia ai le 4.4 i le 7 mmol / l. O le mea lea, latou te faʻaaogaina fualaau o le suka poo le faʻaaogaina o le inisalini mo le maʻisuka.

E taua foi le toe totogi mo faiga faʻasolosolo e faʻalavelave ona o le le lava o le inisalini. O le mea lea, o faʻamaʻi ua faʻamaonia mai ai fualaau o le alpha-lipoic ma vailaʻau vailaʻau. Ma i le tulaga maualuga o le atherogenicity, e faatonuina e le fomaʻi fualaau e maualalo ai le cholesterol (fibrates, statins).

Tuua Lau Faamatalaga