Kuki mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau. O tagata o loʻo mafatia i le le mafai ona faʻataʻatia pe le atoatoa le faʻatinoga oa latou galuega, ua faʻavauvau ona o le mea moni e faamalosia i latou e faʻaauau pea ona latou 'ai. Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o nisi oloa faʻamaonia mai i le tele o tagata faatau masani.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O i ai se kuki faapitoa mo le maʻisuka? E faʻapefea ona faʻatatau le mea e 'ai? E mafai ona faamalieina oe lava ma oe pele i se falaoamata falaoamata i le fale?

Filifiliga saʻo

Ona o eseesega o loʻo i ai nei i ituaiga o maʻi o le maʻisuka, o auala e faʻaoga ai le togafitiga o meaʻai e ese foi; o le maʻisuka mea taumafa e manatu faapitoa. I se tulaga e iai le tui o le insulin-o le maʻi, o le faamamafa ile iloiloga o oloa ile iunite falaoa (XE).

O lenei ituaiga o maʻisuka e aafia ai le tele o tamaiti ma tagata talavou. O la latou sini autu o le puipuia lea oi latou lava mai i taimi faigata ma ia mafai ai e lo latou tuputupu ae ma le atinaʻe ona maua ni meaʻai lelei. O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka e mafai ona maualuga i kalori. E faatagaina i latou e 'ai e toetoe o mea uma sei vagana ai suauu gaʻo (gaʻo ma oloa o loʻo aofia ai). Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o-insulin-dependent, o le sini e eseese - faʻapitoa. O le tele o taimi, mo tagata gasegase matutua, o le aveesea o le mamafa o se tulaga taua tele.

E taua tele mo maʻi uma poʻo ona tagata vavalalata le iloa e uiga i le oloa: pe o meaai latou te 'ai o le a totoina ai le suka toto, lelei pe vave. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suesue i le tuufaatasiga ma meatotino o le ipu. O le mea autu mo tagata o loʻo i ai suʻesuʻega masani e le o le lagona le tuua ma tuʻuina atu se lelei lelei o le olaga. Mo tagata gasegase, o le setete o le lagona faʻalagona e afaina. O maʻi suka e tatau ona taʻitaʻia e le o faʻasaina, ae o tulafono, mulimuli pe o le a le meaʻai e mafai ona avea o se vaega manaia ma le soifua maloloina o le olaga.

Ae a pe a le o le suka?

Nai lo le masani ai o le suka gaosi mo le faia o kuki, e mafai ona e faʻaaoga mea e sui ai. O nei vailaʻau faʻamalosi e maua ai le suamalie. I totonu o le tino, latou te lemu pe toetoe lava a le liliu uma i le kulukose.

E tele ituaiga mea suamalie e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • suka o le suka (sorbitol, xylitol) - aogā malosi 3.4-3.7 Kcal / g,
  • mea suamalie (aspartame, afa) - mea e maua ai kalori zero,
  • fructose - 4.0 Kcal / g.

Fructose ei ai se fuainumera maualalo o le 32, pe a faatusatusa i le suka - 87. O le maualuga o le GI, o le itiiti ifo lea e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. O le mea lea, o le a atili ai ona faateleina le kulukose toto. Ua matauina e le aufailaʻau taumafa o le malamalama i lenei mea moni ua faavaivaia ai le "mataala" o nisi o gasegase ma mafai ai ona latou taumafaina se oloa faatagaina nai lo le masani.

O le suamalie e tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, 1 papafa e fetaui ma le 1 tsp. oneone. Ona o le le lava o kalori, e lelei mo le kukaina o kuki mo le maʻisuka. A e ui i lea, o nei mea e afaina ai le gaʻo, ate ma e iai le tapulaa i le faaaogaina o: Aspartame - e le sili atu ma le 6 maa i le aso, saccharin - 3. O le isi mea aoga o mea suamalie, pe a faatusatusa i mea mai isi vaega e lua o mea suamalie - o le tau maualalo.

Filifili toe: faʻatau pe tao?

O le faʻaaogaina o mea suamalie e faʻavae i luga o le galuega a se lala faapitoa o le alalafaga taumafa lea e maua mai ai sasala mo le maʻisuka.

Faailoga ole kuki (faʻataʻitaʻiga):

  • tuufaatasiga (falaoamata o le saito, sorbitol, fuamoa, margarine, susu susu, suauu, masima, fasimoli),
  • initaneti i le 100 g o le oloa: gaʻo - 14 g, sorbitol - 20 g, tau aogā - 420 Kcal.

O maʻi suka e tatau ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faaliliu le fuainumera faatagaina i le numera o kuki e mafai ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, o le afifiina o loʻo taʻu mai ai le tele o le suamalie o loʻo i ai i le 100 g o le oloa. O le masani masani o fesuiaiga i fuainumera: 20-60 g. O le aso e tasi e tusa ma le 150-200 g.

O le tele o "togafiti" e mafai ai e le maʻisuka ona fiafia i:

  • 'aua le' ai kuki i le vevela, kofe (e mafai i le susu, kefir i le potu vevela),
  • faʻaopopo vailaʻau o le ballast i le taumafataga (salati kukaroti kuka kukaina i le sua o le tipolo),
  • ma faʻaopopoina ai se faʻasologa ole inisalini puupuu.

O le fati o le tino o le tagata e suia i le aso atoa. E tusa ai ma tulaga masani ua taliaina, ina ia toe totogi le gaioiga o gaʻo, 2 vaega ole inisalini i le taeao, 1.5 i le aoauli ma le 1 i le afiafi e faia mo 1 XE uma. O le aofaiga o le tagata lava ia o se fualaau faaopoopo o le hormone ua fuafuaina faʻapitoa e faʻaaoga ai se glucometer.

E le faigata le taoina o kuki e fai i le fale, ae o le maʻisuka o le a mautinoa lelei pe fia ma pe o le a le mea o loʻo i ai i lana meaʻai.

Faʻasalaga le faʻamaonia

Kuki e mafai ona tautua i le faaiuga o le aoauli, mo le 'aiga o le taeao po o se isi meaʻai i le taeao. E faʻalagolago lava i le taumafa a le tagata gasegase ma ona faailoga taʻitasi o le kulukose o le toto. Kuki e aunoa ma le suka e le o se mea e sili ona lelei ona o le le lava o le suamalie o le carbohydrate, pe a fai mo le maʻisuka, aemaise lava mo se tamaititi, e faigata ona foia le faʻafitauli o le mafaufau, ona sui ai lea e mafai ona faaopoopo i fualaau.

O fualaʻau faʻasolosolo ua saunia vave televave, e faʻaaogaina e le gata mo le taoina, ae faʻapea foi mo salakeke, i se tulaga masani. O suʻe kesi e lauiloa i le kuka (ata). Oatmeal e tele i le protein, potassium, phosphorus, iron, iodine, magnesium.

O le tekonolosi mo le faia o kuki mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona suia: ia saunia se paluga o le keke ma le falaoamata o le saito, faaaoga le margarine, nai lo le pata, na o le 1 fuamoa, kulimi suamalie o mea maualalo maualalo.

Cookie Recipes for Diabetics

Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri. Salu le pata i totonu o se ipu. Liligi le oatmeal i totonu o se pesini ma sasaa le gaʻo i totonu. I le falaoamata, faaopoopo le pateta masima ma le suasusu, faʻamaina i le sua o le tipolo. Faamama le paluga e tofo ai, e faʻaleleia ai le lelei o le falaoamata oloa, o le a e manaʻomia le kinamoni ma le 1 tbsp. l lemoni zest. Vaevae fuamoa i se paluga ma faaopoopo le kulimi.

Faafefiloi le oatmeal ma le paluga seia oʻo ina maua mai se kirimi mumu. Tuu faʻamalosi i nai komi laiti i luga o se fagu taofi e ufiufi i le tao tao pepa poʻo le pepa. Pipi i totonu o le ogaumu seia oʻo ina susulu le lanu, 12-15 minute.

  • Oatmeal - 260 g, 923 Kcal,
  • 1a falaoamata 1 - 130 g, 428 Kcal,
  • pata - 130 g, 972 kcal,
  • pateta pateta - 100 g, 307 kcal,
  • fuamoa (2 pcs.) - 86 g, 135 Kcal,
  • Teʻo 10% gaʻo - 60 g, 71 Kcal.
  • E liua 45 fasi pepa, 1 cookie 0.6 XE poo 63 Kcal.

Faafefiloi le oatmeal ma falaoamata ma sisi kuka. Faaopopo le ½ tsp. suauu ma faamamā le pata. Faʻagasolo, sasaa le susu, tapena le paluga. Faʻamau i luga o le maʻalaupapa maneta. Faʻaaogaina o foliga o le vavao poʻo le faʻaaogaina o se ipu malamalama, tipi ese mai le paluga. Fagogo se pepa tao tao ma gaʻo ma tuʻu atu i luga ole kuki i luga ole luga. Faʻamuʻu vaʻavaʻai ma sekone. Pipi i totonu o se oveni muaʻi vevela mo le 25 minute.

  • Oatmeal - 100 g, 355 Kcal,
  • falaoamata - 50 g, 163 kcal,
  • kulimi malosi - 30 g, 11 Kcal,
  • yolk - 20 g, 15 Kcal,
  • susu 3.2% gaʻo - 50 g, 29 Kcal,
  • pata - 50 g, 374 kcal.

O oloa uma e taoina e 8.8 XE poo le 1046 Kcal. O numera e tatau ona vaeluaina e le numera o kuki na maua e ala i le tipiina o le paluga.

Endocrinologists ua tuʻuina atu se faʻatagaina malosi i le faʻaaogaina o le paluga i le vaitaimi o le faʻasalaga o le faʻamaʻi, pe a leai ni faʻafitauli o le kulukose o le toto. E mafai ona tupu lenei mea i taimi o fiva, tulaga faʻalavelave. E leai se fomaʻi o le a fautuaina oe e faʻaaogaina kuki i ni aofaiga tetele i aso uma. O le auala sao o le iloa lea o kuki, pe fia, e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka taui lelei. I lenei tulaga, faʻaaoga mea uma e faʻagesegese ai le faʻavaveina o meaʻai gaʻo i le toto. Faʻaopoopoina o mea tāua e mafai ai e oe ona e fiafia i lau mea e sili ona e fiafia i ai ma tausia le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga