Popcorn: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

I aso nei, soʻo se nofoaga e fesoʻotaʻi ma faafiafiaga lautele e fesoʻotaʻi ma popukoni. O le manogi o le karamulu o popukoni manaia e tosina atu ai e le gata o tamaiti, ae o tagata matutua foi, o le mea lea e leai se mea e gaogao ai faleoloa ma mea faapitoa. E mafai e fanau ona latou 'ai i le tele o tufaga i le taimi, o lea e fesili ai matua ia i latou lava le fesili: "Pe popcorn healthy?" O aoga ma mea leaga o lenei oloa ua mafua ai le fefinauai e aunoa ma se finauga e uiga i le saogalemu o lenei meaai, o lea e tatau ai ona e suʻeina le fesili i auiliiliga ma maua ai le tali.

O le a le popcorn?

Popcorn o se ipu ua saunia e le vevela o togafitiga o kernel o sana ituaiga eseese. O fatu taitasi e iai le masini vai, lea, pe a vevela i le 200 tikeri, e faʻaleagaina le atigi. O le foamy mass o loʻo faʻamalosi vave lava, o le mafuaʻaga lea e sili atu ai le tele o popukoni i le tele o mea faʻaaoga.

Fafao Faoa

Afai e saunia fatuga e aunoa ma ni mea faʻaopopo, ona aofia ai lea o le kalori i le 100 kalama e tusa ma le 300 kcal. Initia fried popcorn i mea manogi, ma i le taimi nei o le tele o mea e le aoga e faaopoopo i le ipu: masima, meaʻai, lanu ma mea e faʻaleleia atili. O le tele o le masima poo le suka atonu e aofia ai le tasi saito, e le manaomia le 'ai e tusa lava pe matua, e le o taʻua se tamaititi. O se meaʻai ma le kalama e mafai ona afaina ai le tino o se tamaititi. A faʻatau e matua le popcorn, o aofaʻiga ma faʻasalaga o popukoni e tatau ona iloiloina ei latou e uiga i mea autu o meaʻai talafeagai.

O le a le ituaiga popukone e tatau ona ou 'ai?

O fatu o fatu, saunia e aunoa ma ni mea e ono afaina ai ma le tele o mea manogi, suka ma masima, o se mea maloloina lelei. E aofia ai vitamini B ma polyphenols, lea e fesoasoani i le tino o le tino e faatumauina le talavou. O le tele o fiva e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, ma faʻamamaina foi le manava.

O le afaina o popukoni e tofo tele pe suamalie e le mafai ona faafitia. O lea ituaiga oloa e tatau ona faʻaaogaina i ni nai tootoo ma seasea lava. E le gata i lea, pe a uma ona inu, e te matuai fia inu lava. O le tele o le vai e mafai ona mafua ai le fufula, aemaise lava pe a fai o se suamalie suamalie. O lenei taumafataga o le laasaga muamua i le oona ma le maʻisuka.

O a aoga o popukoni?

O le tele o kuka kuka e fiafia i mea popcorn e faia. O falaoamata tao saito o se 'oloa tutoʻatasi lea e aofia uma ai elemene talafeagai ma se aofaiga o calories. O le mea lea, ina ia le toe maua ni gaʻo faaopoopo o gaʻo, e tatau ona 'ai le popukoni i ni vaega laiti.

O lenei meaai, faafetai i le vitamini B1, e aoga mo le tulaga o fao ma lauulu. E faʻamaonia ai foi le metabolism ma le gaioiga o le fatu ma toto toto. O lenei oloa e sili ona aoga mo tagata o le litaea, tagata afeleti ma i latou e maua le gaioiga faaletino.

Vitamin B2, o loʻo i totonu o popukoni, e taua mo le atuatuvale ma le atuatuvale. E fesoasoani i le foia o nei tulaga ma e iai sona aoga aoga i le tino atoa. Afai e te faʻaaogaina ni fatu falala i la latou mamanu mamā, o le a latou aoga.

O le a le afaina o popukoni?

E tatau i tagata ona manatua o le aafiaga o lenei oloa i luga o le tino e faʻalagolago lava i le auala ua saunia ai. I vaega o le faʻatau, e ofoina atu i ai mea e faʻaleleia ai meaʻai, mea faʻafefiloi ma caramel, ma e mafai foi ona e taumafai i le popcorn salty.

E maua e le tagata faʻatau le avanoa e filifili ai se meaʻai mo mea uma lava, ae e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i se tasi o loʻo i ai se aofaiga itiiti o mea faʻaopopo. A leai, o le popcorn o le a liua i se mea matautia.

Mo i latou o loʻo mafaufau pe faʻatau le popcorn, o aogā ma faʻalavelave e taua tele mo le faia o se faʻaiuga. Ua faamaonia e saienitisi Amerika o le faʻaaogaina o le oloa i fua tele e mafua ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi.

O le popcorn sili ona ola maloloina o se fale e fai!

O le aso, o le faatauina o popcorn o le a le faigata. O fafo e ofoina atu i tagata faʻatau ituaiga ituaiga popukoni. Ae o le manuia o sea oloa e matua masalomia. E sili atu le sao o le faia o popukoni i le fale. E foliga mai i nisi tagata o lenei mea e faigata tele, ae o le mea moni e le o lea. Ua lava lea e faʻatau ai fatu gaʻo faapitoa e faʻaaogaina e fai ai popukoni. Tuu le afifi i totonu o se microwave pe falai le oloa i totonu o se apa mago. O le mea moni, e sili le tuʻuina atu o le masima, suka ma le vaitau atoatoa, ae afai e manaʻo ai, e mafai ona e masima pe suamalie sina mea itiiti ina ia leai se faʻalavelave i le tino.

I le faʻaalia o mafaufauga, e mafai ona e tuʻuina atu i le ipu se mea fou ma le le masani ai e ala i le fufuluina i se mea i luga, mo se faʻataʻitaʻiga, suka o le suka poo le kulimi kuka. O tagata Italia faaopoopo le pasene tomati ma le basil i fatu falala ua maeʻa.

O nisi tagata tomai faapitoa e talitonu popcorn e mafai ona afaina ai se tagata, talu ai ona o mea faapitoa e maua pe a vevela le diacetyl. O mea manogi nei i le suauu, e faʻaaogaina i le kuka.

E faʻafefea ona kuka le popcorn?

Ina ia faʻafiafia le aiga, e mafai ona e kukaina se togafitiga maloloina i le fale. O le a le popcorn e faia ma o a mea aoga e manaʻomia? O le kuliga e manaʻomia le faʻatau masani, ma aʻo leʻi kuka, tuʻu le saito i totonu o le pusaaisa mo le tele o itula. Faʻaafola i luga o le apa pe a vevela tele. E taua tele le i ai o se eseesega vevela o le vevela, o le a matua malosi lava le osofaʻi o le saito, o le a toetoe lava a latou liliu i totonu.

O le faia o popukū e aofia ai sina mea itiiti faʻaʻoleʻole. A tuʻuina atu fatu, e sili atu le aveese o le apa mai le afi, ona vave sasaʻa lea i soʻo se suauʻu, na o le tasi le sipuni e lava. O lea ua ufitia i latou uma i se ata tifaga, e tatau ona fesuiaʻi le pesini.

Ona tatau loa lea ona e toe faafoi i le afi ma ufiufi. E le aveeseina seia oʻo ina taofi le togiina o fatugogo. Ina ia mafai ona manuia le meaʻai, e tatau ona e faʻapipiʻiina i se vaega itiiti o masima poo suka, e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau.

O se isi mea aoga aoga

E toatele e popole pe o saogalemu popukoni. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga e faigofie ona iloiloina pe afai e te faia sau lava meaʻai. E sili atu ona lelei le kukaina saʻo o fatu o le ea i le taimi lava lena. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le masima lelei ma le pata tioisa. E manaomia pe tusa o le 40 g mo le 100 g o sana. E tatau ona faʻamafanafana ipu ma ia sasaa le oloa ma masima. A uma ona faʻamaʻaina uma fatu, e manaʻomia ona aveeseina mai le afi ma fufuluina i le suauu pe a vevela. E taua le manatuaina e oo lava i popcorn fale e tatau ona aina i ni vaega laiti.

Tuua Lau Faamatalaga