E mafai ona ou inu susu i le maʻisuka faʻamaʻi?

Lefir mo le maʻisuka e mafai ona aumaia uma faʻamanuiaga ma le afaina. Faatasi ai ma lona aafiaga aoga i le gaogaina, e mafai ona faaleagaina ai le pancreas. O le mea lea, e mafai ona onā, ae i le noatia ma fai fuafua i tapulaa. E faʻapefea ona faʻaleagaina lenei oloa, ma le mea e le mafai ona tuʻufaʻatasia, tusa lava pe aoga le kefir mo le maʻisuka i le taimi e momoe ai, faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

Faitau lenei tusiga

E mafai ona ou inu lefir mo le maʻisuka?

Kefir, e pei o isi oloa gaosi, e leai se masalosalo. E fesoasoani i le gasegase ma toe faʻafouina le microflora o le intestinal. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o carbohydrates, gaʻo ma proteins i le tino e faʻatatau i le maualuga o le gaosia o meaai. O le masaniga o le gaioiga e faʻamautinoa ai le vave aveeseina o meaʻai gasegase, faʻapea foʻi ma le kulukose ma le cholesterol. E tusa ai ma nei faailoga, o le kefir e mafua mai i le togafiti ma mea faʻasolosolo o le taumafataga.

Ina ia iloa ai pe mafai ona maua le kefir mo se tagata maʻi i le maʻisuka, e tatau ona e iloiloina i nisi o vaega:

  • le gafatia e faʻavave atili ai le kulukose toto (glycemia index) - e tutusa ma le 15,
  • o le aofaʻi o mea o loʻo i ai meaʻai o le gaʻo (i lenei tulaga, susu susu) e 2-3 g mo le 100 g,
  • le numera o iunite falaoa - 200 ml e fetaui i le 1 XE,
  • calorie content 37-59 faʻalagolago i mea oona.

I fua uma, ua faatagaina lefirfir mo le taumafa o le maʻisuka. E pei ona i ai i le taimi o suʻesuʻega loloto o meatotino o lenei oloa, o loʻo i ai se mea taua tele - o le inisalini lea o le tali, poʻo le inisalini faʻateleina le faasino igoa. Mo inu inu susu, e tutusa ma le falaoamata, e le masalomia o oloa faasaina. O lona uiga, a maeʻa ona faʻaaogaina le faʻafefeteina, o le a sili atu le maualuga o le faaosofia o le pancreas.

Faʻatasi ma le faʻafitauli 1, o le mafuaʻaga lea e matua televave ai le faʻaitiitia o lona tulaga faʻaagaga, lea ua itiiti lava. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o loʻo i ai le tele (poo le sili atu nai lo le tatau) ole inisalini ile toto. O le maualuga atu o lona maualuga, o le malosi o le tetee o sela i lana gaioiga - le malosi o le inisalini. O le inisalini na mafua ai ona i ai se aafiaga leaga i le gaosiga o gaʻo, faateleina le fua faatatau o le faaputuputu o gaʻo i totonu o le tino.

Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le gaioiga

O le lelei o le malulu mo tina maitaga e aofia ai:

  • faʻamaʻi atoa (tolu taimi vave nai lo le susu),
  • le fua faatatau lelei o le calcium, fuamoa ma isi elemene e tatau ai mo le tuputupu aʻe o le tama ma le faasaoina o le ponaivi o mea a le tina o loʻo faʻamoemoe,
  • o mea o loʻo i le siama o le lactic acid e taofi ai le faiga o le faʻamalosi ma le pala i totonu o le manava,
  • kefir sili atu nai lo isi susu susu, e pei foi ona maua ai le ava malosi (fefete), lea e faateleina ai le tau o le vitamini,
  • O loʻo i ai le antibacterial ma le anti-inflammatory, aʻafiaga e aʻafia ai,
  • Faʻasalaina le gaioiga o le intestinal locomotor,
  • o se punavai o enzymes, proteins, amino acids ma meaola eletise,
  • faafetai i le tryptophan ma le magnesium e faʻafilemuina ai le faʻalavelave, faʻafefe,
  • mafai ona puipuia DNA mai le faaleagaina,
  • faʻaosofia puipuiga puipuia.

O se tasi o mea tāua o le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma le faʻamalosia o aʻafiaga (puipuiga o le vevela), faʻapea foʻi ma le malosi e faʻafetaia ai le faʻaumatia o le tino e ala i le leai o se faʻamau. O latou faʻasagaga e faʻaleleia atili i le maʻisuka ona o suiga i faiga faʻapitoa.

Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga, o le suasusu suasusu suamalie ua i ai foi le faʻailoga:

  • gastritis ma le maualuga o le eleʻele, reflux o le gastric juice into the esophagus (reflux disease),
  • le faapalepale i le lactose (susu suka), ma na o le tasi le aso kefir e leaga, ona gaosia lea o lactose e siama,
  • gasegase gastric i le tulaga o le le faʻamagaloina (e i ai le tiga pe a uma ona 'ai, fiaai),
  • chronic pancreatitis
  • ulcerative colitis,
  • enteritis i totonu o se laasaga laititi.

E mafai ona ou inu i le po ile maʻi

O faʻamanuiaga o le ava e mafai ona maua pe afai e faʻamautu uma tapulaa i lona faaaogaina. O le faʻasaina o le ulufale i le po o se tasi o le autu. E mafua lenei mea i le tutusa o le faasinoupu o le inisalini. E leai se meaʻai e faʻailoaina i le po, ma o gasegase ile togafitiga o le inisalini e masani ona faʻataʻitaʻiina se fualaau oona ao lei moe.

I lenei itu, o le faʻaaoga masani o kefir, yogurt, yogurt e mafai ona osofaia ai le hypoglycemia. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e le o taimi uma e iloa ai o ia. I le taimi o le moe, o le pa'ū o le suka e mafai ona faʻaaliina i le foliga o le vevela, moe, fiaaai, moe lemu ma fafagu i taimi uma, tagi.

O le a le tuʻuina atu o le kefir i le maʻisuka

O meatotino o le kefir e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma nisi faʻaopoopoga. E le o latou uma e aoga i le maʻisuka.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, o loʻo faʻaogaina se faʻasalaga o buckwheat ma kefir. I le taimi lava e tasi, mo le aso e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona e ave se ipu tioata ma se lita o le susu susu. I ia tulaga, o le a maua e le tino le maualuga o le maualuga o meaʻai gaʻo, le faʻatagaina le tuʻuina atu o le inisalini o le a faaosofia.

Talu ai o le gaʻo o le uiga lea o tagata mamaʻi i le faʻamaʻi 2, o le a mafua ai ona sili atu le mamafa o le mamafa o le tino. I le faʻaopoopoga, o le pancreas e oʻo i se faʻalauteleina o le mamafa, lea e oʻo atu ai i faʻateleina o pancreatitis. I faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi, o lenei paluga e faʻaosofia ai le osofaʻiga o le tiga.

O lea la, buckwheat ma kefir mo le maʻisuka e le fautuaina mo se aso anapogi.

O lenei mea manogi ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le suka i le faateleina o le lagona lelei i le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le a faʻavaveina ai faiga faʻavae, faʻamaonia le cholesterol, faʻaleleia le toto e ala i le faʻalauteleina o le vaʻa lautele. O se tapulaa i lona faʻaaogaina o le le faʻaaloalo.

Faatasi ai ma se tali masani, e fautuaina e faaopoopo le 1/5 teaspoon i yogurt. Ma o lenei aofaiga e mafai ona siʻitia faʻaititia. A maeʻa le 2 masina o le faʻatagaina, e te manaʻomia se malologa e 10-aso.

Vaavaai i le vitio e uiga i le fua mo le yogurt ma le kinamona:

Faʻasusu

O le i ai o le turmeric e maua ai se fiafia ile motu ma le lanu samasama. O loʻo i ai mea e tutusa ma le kinnamon, ae faʻaleleia foʻi le sooga faʻatasi, faaleleia le puipuiga.

E tatau ona e amata ave i se kuata o le sipuniti i tioata taʻitasi, ma le faapalepale lelei, o le tele lava o le manogi e mafai ona aumai i se sipuni kofe e aunoa ma le pito i luga (afa-sipuni). O le faʻaaogaina o le turmeric ma lefirfir e 1 le masina.

Faatasi ai ma le upega

Ina ia faʻaleleia le metabolism o le carbohydrate i vailaʻau (faʻavaivaia le glucose tolerance), e fautuaina e faʻaopoopo le palafesa e faʻafefe. Mo lenei mea, o le 200 g inu o le a manaʻomia ai se sipuni sipuni pito i luga o laʻau tipi. E vave ona faʻamagoina ma faʻasaina i totonu o se faila.

O le taimi ole fautuaina ole gasegase ma le kefir e ono vaiaso. Ona e manaʻomia lea o le 2-vaiaso malolo.

Faatasi ai ma le hawthorn

Kefir o loʻo i ai le malosi e faʻafaigofieina ai le toto maualuga ma se uiga o le toto maualuga. Ina ia faʻaleleia lona malosi, e mafai ona e saunia se paluga mai se susu susu susu ma se faʻafefeteina o fugalaau. Ina ia faia lenei mea, sasaa se sipuniti i le afa o ipu vai inu ma tumau mo le tasi itula. I le 150 ml o kefir faʻaopopo le 50 ml o le afuafuga o le afu ma taia seia oʻo ina aliali mai le afu. O lenei paluga e tatau ona onā mo le 2.5 masina.

Togafitiga o le maʻisuka ma le kefir

O le maʻi suka e faasino atu i se faʻamaʻi pipisi, lea e amataina le alualu i luma o le ala i le amataga. E ala i togafitiga e naʻo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e ala i le inisalini poʻo fualaau i laasaga fautuaina. O lenei mea e aloese ai mai ogaoga ogaoga ma nisi o faʻalavelave matautia. Afai e tusa ai ma le fesoasoani o atinaʻe faʻasaienisi lata mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka, o le faʻaaogaina o mea taumafa mo lenei mea e sili atu ona maualalo.

I le taimi lava lea e tasi, e le finauina le matafaioi o meaai paleni ma e manatu o se tasi lea o tulaga taua mo le pulea o le maʻisuka. O vaega uma lava e tatau ai mo metabolic process should be present in the diet. E le mafai e le Kefir ona togafitia le maʻisuka, ma o le maualuga o le aso e le sili atu i le 1 ipu. I lenei fuataga, o le vai inu e na o se mea e leai se maʻoti, o le faʻamaloloina o le tino i luga o le fualaau oona, puipuiga.

E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o loʻo i ai se tagata le faʻaaloalo i meaʻai. O le mea lea, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, faʻaopoopoga i fautuaga lautele o meaʻai, e tatau lava i taimi uma ona fuaina faailoilo patino o suiga ole kulukose. Faatasi ai ma se mea e le masani ai faʻafoʻi, e tatau ona e vavaeeseina se vaega mai le meaai.

Ma o iinei e sili atu e uiga i le taumafa mo le maʻisuka ituaiga.

Lefir mo le maʻisuka ituaiga uma ua faatagaina mo le taumafa. E le gata i lea, e le tatau ona i ai ni mea faʻaopopo ma i se aofaiga e le sili atu nai lo le tioata i le aso. E le fautuaina e inu i luga o se manava gaogao po o le po, faʻaaoga mo se meaai tutoʻatasi. E ui lava i mea aoga aoga, o loʻo i ai faʻamaoniga mo le inuina o le ava. Afai o meaʻai, mea manogi po o isi oloa e faaopoopo i le kefir, e mafai ona e faʻateleina ma faaitiitia lona taua mo le maʻisuka.

Faatasi ai ma nisi ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le kofe. E na o le taua lava le malamalama po o le fea e mafai ona solugi poo le siaki, pe i ai pe leai foi, susu. E fia ipu oi ai i le aso? O a faʻamanuiaga ma mea leaga o le inu? E faʻafefea ona afaina ai le faʻagasologa, le lona lua?

O le tele lava o taimi, e tupu mai le manuʻa i le maʻisuka. A uma mea uma, o le mafutaga i le va oi latou e matua vavalalata lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o faʻafitauli o le gaʻo ma le lipid metabolism e taʻitaʻia, faatasi ai ma isi mea, i le tele o le ate ma totoga uma. O le lamatiaga o le mamafa tele o le fatu, osofaʻi faʻatasi. Mo togafitiga, laulau, meaʻai, ma taʻaloga e faʻaaogaina. E naʻo le faʻalavelave e mafai ona e le maua le mamafa.

O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

A aunoa ma le toilalo, o tina faʻamoemoe o loʻo faʻatatauina se taumafa mo le maʻisuka faʻamaʻi. O meaai filifilia lelei, o se laulau faʻamaonia fuafua lelei o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga o taunuuga. E mafai ona 'ai le tilo, meloni? O le fea itu e fetaui mo le maʻisuka faʻamaʻi?

E tatau ona suʻe suʻega mo hormones fafine pe afai ei ai se masalosaloga o le toilalo, pe a fuafua le maʻitaga. E taua le iloa tonu po o a aso e tatau ai ma pe faʻapefea ona saunia lelei ina ia mafai ai ona maua saʻo taunuʻuga. E fia ni auiliiliga o loʻo sauniuni? O loʻo manatu i ai e masani, faʻapupulaina taunuuga mo hormones sex sex.

O a meaai ma togafitiga faʻavae e mafai ona faʻaititia ai le toto suka?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le atugaluga autu o tagata o loʻo mafatia i le faʻaumatiaga o le gaosiga o le gaʻo gaʻo, o le puleaina o le toto suka.

Taumafa paleni paleni ma le faʻaaogaina o meaʻai e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i le tino e mafai ona fesoasoani i lenei mea.

E faapefea ona aʻafia le suka i le toto?

Mo le soifuaga masani ma le ola lelei, e manaomia e le tino o le tagata se malosi faifai pea o le malosi. O le malosiaga o punaoa o meaʻai e gaosia i le gaosiolosi i aso taitasi.

A maeʻa taumafataga taʻitasi, ona ulu atu ai lea o gaʻo i totonu o le tino, lea e liua ai i le kulukose. I le isi itu, o le glucose e faʻafefiloi i totonu o sela, ma talepeina, faʻasaʻo le malosi. O le inisalini o le hormone, lea e gaosia i totonu o le pancreas, e maua ai le saʻolotoga o le kulukose i totonu o sela.

E tupu lenei mea i tagata soifua maloloina. I faʻamaʻi o le endocrine, o le fegalegaleaiga o le inisalini ma le faʻaaogāina o le masini eletise e faʻalavelaveina ma faʻafefeina ai le kulukose i totonu o sela. E mafai ona tupu lenei mea ona o le tui o le inisalini, pe a le maua e le tagata le gasegase lo latou gafatia i le homone ma o le tagata e atiina ae le maʻisuka ituaiga 2. Po o le pancreas ua faʻaumatia ma ua le toe lava le insulin, e pei ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1.

I soo se tulaga, e aunoa ma le ulu atu i sela, o le kulukose e amata ona faaputuputu i le toto, lea e mafua ai le ogaoga o faafitauli ma osofaiga o le hyperglycemia. O le mea lea, faʻatasi ai ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, e matua taua tele le 'ai lelei ma' ai i meaʻai e mafai ona faʻaititia le faʻaopoopoga o le suka i le toto.

Glycemic norms

Ina ia mafai ona fetuʻunaʻi lau mea taumafa ma fuafua po o le a le tele o mea taumafa e maua ai gaʻo pe mafai ona e 'ai, ia siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i le toto. Mo fuataga i aso taitasi o le maualuga o le glycemia, e faigofie tele glucometers - mea faʻatautaia e mafai ai e oe vave ona maua le aofaʻi o suka i totonu o le toto i le fale.

I falemaʻi, o suʻega kullukose e faia e ala i le suʻe toto mai le vein i le tulilima poʻo le tamatamailima. O sea suʻesuʻega e tatau ona faia i luga o se manava gaogao, ae mo faamoemoega faʻamalositino, e lua suʻesuʻega e masani ona faia, pe a uma le 8 itula o le anapogi ma le itula talu ona 'ai.

Ole fua faʻatagaina o fuainumera e eseese e faalagolago ile tausaga:

  • tamaiti ei lalo o le 15 tausaga - mai le 2.3 i le 5.7 mmol / l,
  • tagata matutua mai le 15 i le 60 tausaga - mai le 5.7 i le 6 mmol / l,
  • ina ua mavae le 60 tausaga, mai le 4.5 i le 6.7 mmol / l.

Afai e maualuga le kulukose, e faaopoopo i fautuaga faafomaʻi, e manaʻomia ona sui lau meaʻai ma faʻaleleia le taumafa o meaʻai e maualalo ai le suka.

Faanatinatiina oloa

O gaʻo gaʻo e ulu atu i le tino e ala i meaʻai e eseese i la latou vaeluaga. O nisi o gaʻo, o le mea e taʻua o le anapogi, tuʻimusu ma liliu atu i le suka sili atu vave.

O mea taumafa o loʻo i ai ia ituaiga o vailaʻau faʻataʻitaʻi ua manatu e maualuga le GI (glycemic index). Afai e te 'aina sea ituaiga ipu, o le kulukose i totonu o le toto e faʻateleina.

O mea faʻapitoa e aofia ai i latou o loʻo i ai le GI e sili atu ma le 50: pasta, suti, falaoamata, ava malosi, meaai gaʻo, sukalati, fua suamalie. O na mea lelei e tatau ona lafoai atoa.

Citrus fualaau aina suamalie, falaoa suamalie, falala mama, kiwi ma apu e mafai ona faatagaina mai lea taimi i lea taimi ma laiti. I nei oloa, o le averesi GI e le sili atu ma le 50, o lea e le tatau ai ona lafoaia atoa ia ipu.

Faamamafa o meaʻai e sili ona lelei ona faia i meaʻai e mauoa i gaʻo vailaʻau faʻamalosi e faʻamalolo ma faʻamalolo le kulūkose mo se taimi umi. O nei mea e maualalo ile GI, e le silia ma le 40. E aofia ai strawberries, kapisi, pi, kukama, pi, zucini, meaʻai susu, iʻa ma aano o manufasi, falala ma le laisa enaena. O nei oloa, lea e mafai ai ona vave faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le lisi autū o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaopoopo.

Lisi o oloa faʻatasi ma GI eseese:

Cereals, oloa susu, falaoamata

Meainu ma isi oloa

pineapple65falaoamata falaoamata falaoamata70peanesi25 apricot25fuamoa paʻepaʻe50eggplant caviar45 se moli40feta—siamu75 sima70Bagel105vai mamago mama45 faʻi65pata pata90susu mūmū mū45 lingonberry27paluga faʻatasi ma le siʻi kuka63suauu75 broccoli15paluga ma pateta65pepa20 pupu vine20hamburger105faga mūmū fafusi55 siaki25fagu85sinapi38 vine45fusi falai95moa masima15 vine25falala tao i luga o le vai53gin ma tonic— rimoni30fuamoa fuamoa55sua mama35 pi35fualaau suamalie55vine70 meloni55yogurt natura 1.5%30squash caviar70 blackberry20fuluʻi zucchini70sugar free koko45 vao vao20e maualalo-gaʻo kefir28caramel85 lanu meamata45fuga saito80pateta pateta90 mati30pasta top grade83kvass35 kapisi fou15malosi pasta55ketchup20 tafe le kapeti20suauu atoa40fiber35 sauerkraut20semolina porridge i le susu68salu ua kuka35 kuka pateta60susu masani35fualaau aina65 palu falai98susu susu30pulu— palu pateta90soya susu35puaa puaa55 Kiwi55susu susu85iʻa55 strawberries35margarine53fuga laau45 vine43aisa kulimi73kofe masani50 popo40muesli85meaʻai lauti40 gogoberry45oatmeal i luga o le vai60mago apricots35 sana sana75oatmeal i le susu65ava malosi35 aniani15oatmeal45mayonnaise65 lelo20lala50marmalade35 lemoni25Omelet50uliuli olive20 tangerines45faʻaupuga65alimoni27 fugalaau35Barley patridge i luga o le vai25meli95 mango50pipi85sami kale25 kāloti35keke, keke, kuki105lanumeamata lanumeamata20 sea ​​buckthorn35fried pie ma jam90olive suauu— kukama23palu falaoa ma fuamoa ma le sipisi90pia115 pepa suamalie15sisi pisa65popukoni83 peach35millet porridge i luga o le vai75fuālaʻau manogi— pasili7alaisa arala i luga o le vai70vela vela7 tamato15laisa arala i le susu80puaa gaʻo— radis17le araisa e leʻi faʻasalaina60suka73 fualaau faisua60kulimi 10%35pikiapu fatu23 letusisi laulaʻau12pata55sunflower fatu10 pipi tao65kirimigi tioata 20%55moli moli43 paʻu25soʻo falaoamata17fualaau suamalie48 lanu uliuli20suauu75vine vine50 mūmū mū33sisi kulimi55suamati20 uʻu tao tao80tofu cheese17apu opu43 meaʻai17feta55soya soya pi pipi45kusi falaoa75saisi30 le malamalama52malosi kulimi—pistachios20 pele faapelepele30kusi cheese 9%32palatini20 fulafula falai40gaʻo gaʻo e leai sona gaʻo32lau vine mamago43 kuka kuka kuka20curd mass50susu sukalati75 lanu45halva75o sukalati pouliuli25 kaluka32Borodino falaoa43sukalati75 paʻu23falaoa saito135fautuaga i falaoa pita75 suauu kuka28falaoa o le falaoa-keke70 meaʻai13falaoa atoa o le falaoa43 apu32vevela vevela95

Taiala o taumafataga

O mataupu faavae o taumafa talafeagai, e mafai ai ona e faʻaititia le faʻaʻailoga ma puipuia ai le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau ona mataituina e tagata maʻisuka o soo se ituaiga i le olaga atoa:

  1. Fafaga soo, ae itiiti. Vaevae meaʻai uma i le kalori i ni nai taumafataga, e manaʻomia ia latou le itiiti ifo i le 5. O taimi malolo i le va o taumafataga, faapea foi ma le tautua ia i latou lava, e tatau ona laiti.
  2. Lagolago i le tulafono - sili atu mea taumafa e maualalo le GI ma faʻaaogaina ni ipu e iai se faasinoala maualuga. O oloa e iai se faailo o le 40 i le 50 e mafai ona faʻau faalua i le vaiaso.
  3. Tuʻu i ai mea e manaʻo i ai, sola poʻo meaʻai mata (fualaau faisua, otaota ma fua). O nisi taimi e mafai ona e tao, ae faʻasaina le suauʻu.
  4. Mo le taoina, faʻaaoga le rai poʻo le falaoamata o falaoamata ma mea suamalie.
  5. Aloese mai le matelaina, ae aua foʻi nei e teu. O le meaai mulimuli e tatau ona 2-3 itula aʻo lei momoe.
  6. I aso uma, inu le 1.5-2 lita o vai mama.
  7. Fua le kulukose toto aʻo leʻi 'ai ma tasi le itula talu ona' ai. Faamaumauga o faamaumauga i se api.

Taʻitaʻi se olaga malosi, tusa lava po o le a le matua. O faamalositino, savali, yoga poʻo le aau e tatau ona faia i aso uma.

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1?

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamalosia e faʻamautu lelei le iniseti o le inisalini. I le maʻisuka ituaiga 1, e paʻu le pancreas ma taofi le gaosia o le hormone.

O le tui o le injection e faalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le tele o meaʻai gaʻo faʻataʻavaleina. Ina ia saʻo le fuafuaina, e tatau ona e tausia se faamaumauga o meaʻai gaʻo ma 'ai ma kulukose i luma ma pe a maeʻa taumafa. O le itiiti ifo o le gaʻo gaʻo e ulu atu i le tino, o le faʻaitiitia o le fua o le homone.

Lisi o oloa faasaina:

  • ulaula, kukaina ma sili atu le suamalie ipu,
  • pasta ma sausage,
  • mufui, falaoa o le saito, suka ma suamalie suamalie,
  • gaʻo gaʻo ma aano o manufasi,
  • fualaau faisua ma fua suamalie,
  • gaʻo gaʻo, kofe ma suauu.

O mea nei e tatau ona i luga o le laulau:

  • susu susu ma susu susu gaosiga,
  • falaoa atoa o le falaoa, e le silia ma le lua fasi pepa i le aso,
  • fou, kuka ma fufuluina fuālaʻau mata, o afu ma peʻa le faʻasalaina, apu,
  • faiʻai e maualalo le gaʻo, susu o le susu ma le aano o manu,
  • buckwheat, oatmeal ma lanu enaena,
  • fualaau aina ma fualaau suamalie e aunoa ma se suamalie faaopoopo.

O le tausisia o se taumafataga o le a fesoasoani e pulea le faamaʻi ma tausia le soifua maloloina lelei.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le o faʻamaonia mai le inisalini. O le hormone e tupuga mai i le tino, ae le mafai ona aʻafia ai siama, ma faigofie atili ai ona faʻaogaina le kulūkose. O ia ituaiga o gasegase ua fautuaina e faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le suka ma faateleina ai le lagona o sela i le inisalini.

Tuuina atu o le afaina o le endocrine e masani lava ona tupu ona o le tele o meaʻai, e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia leiloa le mamafa ma tausisia o latou kulūkose e ala i taumafa. I lenei tulaga, o mea taumafa meaai e tatau ona faapaleni ae le maualuga le kalori, ae o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona i ai i se meaʻai fiaai.

Latou te manaʻomia le vavaeeseina o meaʻai ma le maualuga o le faʻasologa o igoa, o lona uiga o le lafoaia o ipu suamalie suamalie ma saula, sugar and butter baking, ma tuʻuina atu le fiafia i fualaau faisua fou ma fufulu suamalie, mauoa i fila, meaʻai susu, gaʻo ma iʻa. O se mea taua i le togafitiga e masani ona fai i le tino ma le teenaina o masaniga leaga.

Totogi Glucose Faaitiitia

O fafine maʻitaga e masani ona suʻeina le toto mo le kulukose i le taimi atoa. O lenei suʻesuʻega o se mea e puipuia ai le maʻisuka i fafine maʻitaga.

I le taimi lea, o suiga o le hormonal e tupu i le tino o le tina i le lumanaʻi ma le faʻatupulaia o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga, o se taunuuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le faʻatagaina o le sao o le suka i tina maʻitaga e le silia le 5.7 mmol / l. Sugar maualuga i luga atu o le 7 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le ono mafai ona maua i le maʻisuka.

E masani ona tuʻuina atu i ai faʻamaoniga nei:

  • susu ma le fia inu tele,
  • faafitauli faʻaaliga
  • vaivaiga ma le moe,
  • faʻapitoa ma masani ai urination,
  • vevela paʻu.

O ia faailoga, faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le suka, e manaomia ai le tofiaina o togafitiga talafeagai e puipuia ai faafitauli.

O le togafitiga autu mo le maʻisuka faʻamamaina o le mulimuli i se meaai.

O ia fautuaga e masani lava ona tuuina mai:

  • le vavaeese mai le taumafataga o laʻau suamalie, suka mama ma fua suamalie,
  • faatapulaaina pateta ma le maso o fualaau faisua,
  • 'aloʻese muffins ma ipu o loʻo aofia ai le tele o gaʻo, masima ma mea manogi,
  • e le faʻatagaina se faʻaitiitiga tele i totonu o le kalori mea o loʻo iai i ipu, ae le o le faʻafefe,
  • inu vai sili atu mama ma teasal teas,
  • popole ma le toʻa atili
  • faateleina le gaioiga faaletino - vaevae taimi mo savali, aau, faʻalavelave i le taeao,
  • siaki i taimi uma le toto i se glucometer.

O le tele o taimi, o mea taumafa ma faamalositino e mafai ai ona e tumau le suka i se tulaga talafeagai, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau ma inisua. A maeʻa le fanau mai, o le kulūkose e masani lava ona toe foi i le masani, ae tupu ai o le maʻisuka faʻamaʻi e avea ma maʻisuka masani ma manaʻomia ai togafitiga o le olaga atoa.

Ata vitio e uiga i le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga:

Fofo faʻapitoa

E mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka e faʻaaoga ai decoctions o vailaʻau faʻamaʻi ma isi vailaʻau faʻaleaganuʻu.

E mafai ona aoga lenei mea i le vave amataina o le faʻamaʻi poʻo le faʻatasi ai ma faʻamaʻiga ua fautuaina e lau fomaʻi:

  1. O se auala sili e faʻaitiitia ai le mamafa ma le puleaina o le sugar sugar o se faʻafefiloi o le teu ma lefir. I le po, e sasaa i totonu o se ipu tioata le sipuni o le anufe mataʻu ma i le taeao ua inu le tino atoa. E tatau ona saunia sea ituaiga o paluga mo le itiiti ifo i le 5 aso.
  2. E mafai ona e faʻaaoga le lemon zest. O le a manaʻomia ona aveese mai le 6 lapopoa lapisi ma faaopoopo i le pulupulu mai le 350 g o cloves ma le tutusa o le pakasa paisa. O nei paluga uma e tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le 14 aso, ona 'ai lea i le afa itula ao leʻi faia le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi mo le 1pp.
  3. Lauiloa mo ona mea e maua ai le suka, masani masani. O laʻau na aoina i le tautotogo e sasaa mai i le vai mo le 30 minute, ona faaopoopo lea i le salati o greens ma le kuka. E mafai ona e faʻatumu le paluga o le vailaʻau ma le kulimi kulimi e maualalo le manogi poo le suauu olive.
  4. O laʻau o fualaau 'aina e talafeagai lelei mo nei faʻamoemoega. E mafai ona faʻamago pe faʻaaogaina fou, kuka i le vai inu ma pe a maeʻa le 15 minute o le faʻafefete, inu i le aso atoa i le lauti. O lea ituaiga vaiinu o le a le gata ina faʻaititia ai se maualuga maualuga, ae e fesoasoani foʻi e faʻaumatia ai le edema ma le oneone i fatugaʻo.
  5. O togavao vao e tutusa o latou meatotino. O ona laʻau e vaelua pei o strawberries ma o le meainu e faʻamafanafanaina i le aso atoa.
  6. O se faaputuga e faia i le tutusa vaega o launi pi, laʻau laʻau, laʻau o le sana ma le atetail. O mea uma e nutimomoia ma fefiloi. Uʻu le paluga i se ipu vai inu ma tuʻu mo le itiiti ifo ma le 3 itula. Inu le tasi vaetolu o se tioata o le afu i le taeao, aoauli ma le afiafi.

O nei suʻega uma e aoga tele ma e mafai ona faʻatonutonuina le maualuga o le glycemia, ae o togafitiga i fale e tatau ona faʻafetaui togafitiga ma fualaau oona, ae le o le suia atoa. E taua tele lenei mea mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, pe a le misia ia injections inisalini.

Ni nai auala e faʻaititia ai lau kulūkose:

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faamamafa autu i togafitiga e faatatau lea i mea taumafa paleni ma fualaʻau o le suka, ma togafitiga faafomaʻi ma mea faʻafefiloi e mafai ona avea ma se fesoasoani lagolago ma lagolagosua.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Taumamafa mo le maʻisuka faʻamaʻi

Talu ai e le fautuaina e tuʻuina atu gaʻo gaʻo ma puluvalaʻau, o le taumafa mo le maʻisuka ao maitaga e amata i le vavaeese o oloa i ni vaega se lua:

O le maʻitaga e mafai ona e 'ai uma ituaiga o vine.

  • K1st aofia ai punaoa gaʻo:
    • o pata uma, vagana ai semolina ma araisa,
    • fualaau aina: aemaise lava apples, pears, citrus fruits and peaches,
    • fualaau faisua nai lo pateta,
    • e mafai ona e 'aina ni fua, ae ao leʻi faia le aoauli,
    • falaoa atoa o le falaoa.
  • O le 2 auala o le protein e aofia ai:
    • aano (aano)
    • iʻa (e le faʻavalea),
    • sea ​​sea
    • fuamoa
    • susu ma oloa gaosi susu ma se vaega maualalo ole gaʻo susu,
    • pi ma pi
    • leki.

O le meaai e tatau ona aofia ai punaoa faatagaina o le suauʻu popo, e fesoasoani i le faʻaaogaina o meaʻai:

Lisi o ipu ma mea taumafa e le o aofia ai mai le lisi mo le maʻisuka ituaiga:

E faasaina le aofia ai le meli, suamalie, fualaau suamalie, meainu suamalie i le lisi.

I vaiaso muamua o se taumafataga, atonu o le a manao le fafine e 'ai le gaʻo ma le maso, ae o lenei manaʻoga manaʻoga e tatau ona totogi mo se lisi lelei ua filifilia. O se faʻataʻitaʻiga faʻasologa mo GDM o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

O le a le maʻisuka maʻisuka

E pei o isi ituaiga o suka suka, GDM o se maʻi endocrine. E aofia ai le le lava i le va o le inisalini e gaosia i le tino ma le kulukose mai fafo. O mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi e le o iloa, ae o le masini o le faʻamaʻi e masani ona malamalama i ai. A amata le maitaga, ma amata ona atiaʻe le pepe i totonu o le matua, o le placenta e maua ai hormones counter-hormone. O le pancreas foi e faateleina ai le gaosiga o le inisalini - e masani lava ona 3 taimi. I le aluga o taimi, o le manaoga mo le inisalini e tupu tele pea.

I le taimi nei, o loʻo i ai le malosi o le malosi o le tino i le inisalini. E mafua lenei mafuaʻaga ona o mea faʻapitoa e pei o le faʻaitiitia o le gaioiga faʻaletino ma le faateleina o le mamafa o le tino o se fafine, e masani ona mafua mai i le le paleni o meaai. I le isi itu, o le pancreas e le lava le insulin. O le iʻuga, o loʻo i ai se mea e leai se faʻafitauli.

O se taunuuga, o le kulukose e amata ona faaputuputu i le tino o fafine maʻitaga. GDM o loʻo maua pe afai o le faasinusisi o le faasinomaga e maualuga atu nai lo faʻataʻitaʻiga nei:

  • i luga o se manava gaogao - 5.1 mmol / l.,
  • tasi le itula talu ona 'ai - 10 mmol / l,
  • 2 itula talu ona 'ai - 8.6 mmol / l,
  • 3 itula talu ona 'ai - 7.8 mmol / l,
  • suʻesuʻega faʻafuaseʻi - 11 mmol / l.

Mo le faʻatuatuaina, lua suʻega e masani ona faia.

I le tulaga lautele, o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka e le afaina. Mo le maʻisuka, o faʻamaoniga e pei o le vave faʻasolosolo, faateleina o le fia inu, ma vaivaiga e masani lava ona masani ai. O tamaitai ei ai le GDM e seasea ona faia ni faitioga, pe taʻu atu ia i latou i faʻamaoniga e fesootaʻi ma le gaioiga lava ia.

O maʻi gaʻo e atiaʻe i le ogatotonu o le maitaga - i le 16-30 vaiaso, e masani lava i le 24-28 vaiaso.

O ai e maʻi ile GDM?

GDM e le o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi, e aʻafia ai le 14% o fafine uma ua maitaga.

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o maʻisuka faʻamaʻi:

  • silia le 40 tausaga
  • GDM i le taimi o le maʻitaga talu ai,
  • maualuga (sili atu i le 4 kilokalama) mamafa o le pepe i le taimi o se maʻitaga talu ai,
  • faʻanoanoa po o le maliu o fetal i totonu o le manava aʻo faia se maitaga muamua,
  • mamafa tele
  • faʻasologa o togafitiga (o le i ai o aiga ma le maʻisuka ituaiga 2).

I le faaopoopo atu i le maʻisuka ituaiga, e mafai ona maua se tina i le lumanai i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

Le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga

Ona o lona le gafatia, GDM toetoe lava e le lamatia ai le tina i aʻafiaga le lelei. Le itiiti ifo, o na aafiaga matautia mo le tino o loʻo faʻaalia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae o le faʻaleagaina o le tamaititi ma faʻalavelaveina le ala o le maitaga, GDM e matua gafatia.

Muamua lava, o le toto i le va o le tina ma le fomaʻi ua faʻalavelaveina. I le maʻisuka faʻamama, o le atinaʻeina o faʻalavelave eseese i le fausiaina o le fomaʻi e mafai. O nei mea e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatu poʻo le faaletonu o le faiʻai.

Ae sili ona taatele o le faateleina o le tamaititi. O le pepe i le manava e tupu ae o se "toa" moni. Ae o le mea moni, e le lava iinei, ona o le tele o le mamafa o le fetus e masani lava ona taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le tina ona fananau mai na o ia, ma o le a ia manaʻomia se vaega o le faʻailoga. A maeʻa le fanau mai, o se pepe e masani ona atiina ae le hypoglycemia, o lona uiga, o le maualuga o le kulukose i le toto e pa'ū ifo i lalo ifo o se tulaga lamatia matautia.

O le fanau mai muamua, o le asphyxiation fetal, poʻo le maliu o le fetal i totonu o le manava, e mafai foi. O le maʻitaga e mafai foʻi ona faʻalavelave e ala i le matua ma le malala.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le maʻisuka ituaiga

O le mea lea, e tatau ona togafitia le GDM, o le maitaga i se isi taimi e mafua ai ni faafitauli ogaoga. E faʻamaonia le suʻesuʻega i le taimi lava e uma ai ona faamauina le tina, i vaiaso muamua o le maitaga. O le suʻi suʻe e faia foʻi i le ogatotonu o le maʻitaga ma i le iʻuga, aʻo le i fanau.

Le taumafataga sili ona masani ona faʻaaoga mo togafitiga o le GDM. O meaʻai talafeagai o le togafitiga aupito sili lea ona agamalu mo le tina ma le tamaititi, talu ai o fualaau uma o loʻo iai nei i le suka e le saogalemu mo le fomaʻi. Seʻi vagana lava o le faʻamaʻi e teteʻe i se suiga i le taumafataga, e fautuaina tina i inisopa injections. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le taumafataga o le a avea pea ma auala fesoasoani mo togafitiga.

Faiga Manua mo le Gestation Diabetes

Ae peitai, o le filifilia o se meaai mo fafine maʻitaga ma GDM e le faigofie. O metotia faʻamalosi e pei o le le atoatoa o le gaʻo mai le faʻailoga poʻo le matelaina e le talafeagai iinei. E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le maitaga o se vaitau pe a faʻanatinatiina uma gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino o se fafine.O fualaau uma ma minerale taua uma e tatau ona tumau i le taumafataga, ao tuputupu aʻe le tamaititi e tatau ona maua uma meaʻai talafeagai. E le gata i lea, o meaʻai laiti-carbeni e mafua mai i le atinaʻe o le ketoacidosis - o le faʻaalia i le toto o tino o le ketone e lamatia ai le fetus. Pe a filifilia se polokalama o meaʻai, e tatau foʻi ona e mafaufau i le numera o le tino o le fafine.

Aiaiga masani o taumafa

E tatau ona e taumafa i taimi uma e mafai ai. I le aso e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 3 meaai autu ma 3 meaai mama. O le malologa lelei i le va o taumafataga e 2.5 itula. O le va i le va o le muamua ma le taumafataga mulimuli e le tatau ona sili atu nai lo le 10 itula. O se taumafataga lea e aloese ai mai mea faafuasei i le suka o le toto. E tatau ona aloese mai meaʻai. E le tatau ona sili atu le tasi i le 150 g.

O le kalori i le va o taumafataga eseese e fautuaina e tufatufa atu faapenei:

  • taeao - 25%
  • lona lua o taeao - 5%,
  • 'aiga o le aoauli - 35%
  • aoauli o le aoauli - 10%
  • taumafataga - 20%
  • meaʻai ao lei momoe - 5%.

O le taumafa mo le maʻisuka faʻamaʻi i le tele o mataupu e faʻavae i le laulau o le maʻisuka Numera 9, na faia e le Sostiet gastroenterologist M.I. Pevzner. O lenei taumafa paleni i vaega autu o le taumafa - proteins, gaʻo ma gaʻo.

Muamua lava, i lenei taumafa, o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaititia pe a faʻatusatusa i le masani, ae le tele, e tusa ma le 10%. Ole aofaʻi o meaʻai e tatau ile 200-300 g i le aso. O le aofaʻi o le protein i le taumafataga e tutusa ma le masani faʻale-tino. E le itiiti ifo i le 2 aʻai i le aso e tatau ona i ai ni meaʻai o le protein-tamaoaiga. O mea taumafa e tusa ai ma le auala Numera 9 o loʻo faʻaalia ai foi le faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo. O gaʻo mamago ua matua aveesea mai le meaai.

Le fuainumera i le va o vaega autu o le taumafataga:

O le aofaʻi o le kalori o le taumafataga o le 2000-2500 kcal i le aso. Pe mafai foi ona e fuafua le aofaʻi o le kalori i aso taʻitasi ina ia 35-40 kcal i le kilokalama o le mamafa.

O a meaai e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga mo le maʻisuka faʻamaʻi?

Aua e te popole - o le lisi faasaina e le tele, ma o le a le afaina ai le lelei o meaʻai a se fafine.

Muamua lava, e taua le tuʻuesea o suka ma ipu o loʻo i ai vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi mai le lisi autu:

  • meli
  • mea faʻafiafia (suamalie, keke, pusa),
  • faʻasao, lapisi ma jams,
  • fale gaosi meaʻai ma le suka,
  • suamalie suamalie
  • suamalie suamalie
  • sukalati
  • aisa kulimi
  • pastry ma le falaoa paʻepaʻe.

O le 'ai foi e aofia ai le faʻasaina o pasta, pateta, ma leki. E sili le vavae ese mai latou mai le taumafataga. Ole tele o masima e tatau ona faʻaitiitia.

E le gata i lea, e tatau ona vavae ese meaʻai ma le gaʻo, talu ai ona latou faia se avega i luga o le paʻu.

Mea faʻatauvaʻa, meaʻai gaosia, sausage, margarine, pailani, o meaʻai vave e faʻasaina foi. Mayonnaise, sauga, pata ma fuālaʻau manogi e gata. O isi suauu suamalie o loʻo faʻaaogaina foi.

Faʻatau oloa

E ono aofia ai i le tagata taumafa meaai le na o se faʻatapulaʻaina numera o oloa gaosi. Faʻatagaina le falaoa uliuli, fala fala, ae le silia 200 g i le aso. O falaoa paʻepaʻe na faia mai le falaoamata o le saito ma le falaoamata e le faatagaina.

O le tele o vaiinu e tatau ona faʻaopopo i le 1.5 lita i le aso. O meainu, suamalie fou ua suamalie poo sua suamalie e aunoa ma le suka, tea e leai ni meaʻai, vai oona ma le maualalo o le faʻataunuʻuina, faʻatagaina le kofe. Teu e sili atu le inu vai vaivai ma faʻamapulaʻa. O sua suamalie, colas, lemonades, kvass e le faatagaina. Alu malosi ua faasaina.

Mea gaosi susu

O oloa gaosi susu e aofia ai le tele o le calcium ma le protein, o lea e aoga ai i le tina o loʻo faʻamoemoe. E na o meaai e iai le lactose (susu atoa), kulimi suamalie ma le launiisi, kulimi suamalie gaʻo, suamalie suamalie, fusi fualaʻau e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. O meaʻai suamalie o loʻo fautuaina - ole-gaʻo-fat-kefir, bifidok. E tatau ona faʻaumatia i aso uma. O le kulimi kulimi laʻitiiti e 'aina e fai ma faʻaopoopoga i ipu.

Fualaau faisua ma fua

O meaai e tatau ona i ai fualaʻau fou. E tatau ona sili atu mea e tatau ona fai i meaai faasinoupu faasinomaga. Fua ma fualaʻau ma le GI i luga atu o le 50 (aso, faʻi, vine, sima, pateta, beets), fualaau mamago (vine, apricots mago, mati) e faasaina. Fualaau faisua e pei o kāloti ma pikiaka e gata, aemaise lava pe a kuka.

O le mea lautele, o fualaau 'aina aemaise lava fualaau faisua e aoga tele, ao latou faʻasaʻo le ogaumu, e aofia ai le tele o fiber ma vitamini, aemaise vitamini C ma gaʻo. O fualaau faisua ua aina i se aofaiga o le 200-250 g i le aso. O fualaau maualuga o le carbohydrate e sili ona lelei e faʻaaogaina i le taeao.

E faʻafeiloaʻi foi musika ona e maualalo i latou i gaʻo. Ae peitaʻi, afai e 'ai e le tagata maʻi puʻupuʻu, ona manaʻomia lea ona ia tausia le faʻaleleia, talu ai o lenei mea taumafa e faigata ona eli ma fatuina se avega i luga o le paʻu.

Meat ma iʻa

O meaʻai ma iʻa e maua mai ai le vai vitamini, faʻamalosi maualuga ma le uʻamea. O le mea lea, e tatau ona latou i ai i le taumafataga. Ae peitai, afai o se fafine maʻitaga e 'ai mea taumafa i meaola manu, ona mafai lea ona afaina ai lona tino. O le mea lea, e tatau ona e filifilia ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo-aano o manufasi ma moa - vela, toso, moa. O le puaa, letele ma le kusi ua faasaina. E mafai ona e 'ai e toetoe lava o soo se iʻa, e pei o gaʻo o lo oi totonu o iʻa e aoga omega-3 acid. E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le auala o le vevela o togafitiga o aano o manufasi poo iʻa. O mea e tunu pe gaosi meaʻai e sili ona lelei; e le fautuaina le kuka. O le tele o ipu aano o manu e 'ai i le taeao.

Isi oloa

O faʻalavelave mamafa i le faʻaaogaina o pasta ua faʻalauiloaina. Afai e te manaʻo moni i ai, ona mafai lea ona e 'ai e 2-3 taimi i le vaiaso. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o falaoa i le taumafataga.

Mai i vasega muamua, soupeti e leai ni gaʻo i luga o fualaau faisua ma moa moa, borscht, soupeti soup, mashroom soup faatagaina.

O fualaau, toetoe lava o mea uma lava e faatagaina, sei vagana ai le araisa ma le semolina.

E faʻatagaina fuamoa vela (e le sili atu i le 3-4 vaega i le vaiaso).

E tatau ona faʻaaogaina suauu o fualaʻau i fua faʻatatau (na o se laei).

8 tulafono faavae o taumafa mo le maʻisuka ituaiga i fafine maʻitaga

Gesational diabetes - togafitiga e aʻafia ma le faʻaleagaina o le gaosiga o gaʻo. O le faʻamaʻi e tupu i tamaitai i le taimi o gaioiga. O le maʻi o se ituaiga o maʻisuka. O faʻafitauli e aliali mai i le 20 vaiaso o le maitaga.

Gesational diabetes o nisi o faʻamaʻi matautia. Ona o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i totonu o le pepe, e mafai ona tupu ai maʻi faʻaleagaina o le fatu ma le faiʻai. O le faʻamaʻi o le soymptomatic. O le mea sili lea e lamatia ai lenei ituaiga o maʻisuka. O faʻamaʻi e mafai ona iloa pe a fai se suʻega toto.

O le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi i se taimi vave e mautinoa ai le lelei o le togafitiga. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e asiasi soo i se fomaʻi ma suʻe suʻega talafeagai.

Afai e maua i le maʻisuka ituaiga, o le togafitiga e faia i le fale. O le mea autu e tatau ona faia i le mea muamua o le suia lea o le meaai. O meaai e avea ma faavae mo se togafitiga manuia o le maʻi.

Ua fautuaina foi tamaitai ina ia aua nei taitaia se olaga "le taua". O le gaioiga faaletino e gaoioi ai le faʻasiga o le inisalini, lea e sili ona taua mo soo se ituaiga o suka suka, ma o le a fesoasoani foi e aloese mai le mauaina o le mamafa o le mamafa.

E fautuaina e alu e aau pe fai taʻaloga taeao. E tatau foi ona e savali atili. O faʻatinoga faapitoa o le a filifilia e le fomaʻi.

O le mea autu e le o le soona galue, ae le o le faia vave o gaioiga ma gaioiga e faia ai se avega i maso o le manava.
Afai o loʻo maua se fafine i le maʻisuka faʻamaʻi ao maʻitaga, e tatau ona fua i taimi uma le maualuga ole kulukose toto. O le togafitiga e faia i aso taʻitasi ma a maeʻa taumafa.

O le isi auala e togafitia ai togafitiga e mafua mai ile inisalini. O le faʻatulagaga ua faʻatulagaina i le leai o se aoga o se taumafataga ma faamalositino. O le fua ma le vaitaimi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Totoina o le maʻisuka togafiti e faʻavae i luga o le faʻaititia o le taumafaina o meaʻai laiti-carb. O le lisi e tatau ona aofia ai fualaau faisua fou ma fua.

E talafeagai le fesuiaiga i meaʻai paleni. E fautuaina e 'ai le tele o taimi i le aso (5-7), o vaega e tatau ona laʻititi i le tele.

O le isi tulafono o mea taumafa mo lenei togafitiga o le faʻaaogaina o proteins ese mai gaʻo gaʻo faatagaina. I le taimi lava e tasi, o fualaau aina e mafai ona 'aina faʻatasi ma gaʻo. O lenei tapulaʻa e le faʻaaoga i fualaau faisua, e mafai ona 'aina i soo se taimi.

E taua le mafaufau i le fua o gaʻo, proteins ma gaʻo. E i ai se tulaga masani mo nei meaʻai uma. Faʻailoga le aso 120 g fulatini. E tusa ai gaʻo, ona o la latou fua faatatau o aso uma 300 gr, ae e mafai ona e faʻaaogaina na o le mea e taʻua o carbohydrates soifua maloloina. Taimi o le gaʻo o le aso - 180 gr. E naʻo gaʻo susu e leʻo faʻamaonia.

O le toʻatele o fafine maʻitaga e mafaufau: e mafai ona 'ai le rimoni ma le lapisi i HD? Mafaufau io latou aoga aoga:

E fautuaina e aveese ia oloa mai le lisi autu:

  • honey, jam, jam,
  • araisa ma le semolina porridge
  • suka ma soo se laʻau
  • aisa kulimi
  • falaoamata falaoamata
  • suamalie apu, faʻi, melon, fig, dates, persimmons ma vine,
  • sua suamalie suamalie ma faleoloa ma vai inu vai.

O nisi o oloa mo le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina, ae i totonu o fua faʻatatau. O le a le mea e mafai ona e 'ai, ae i se tapulaa faʻapulaaina (laulau):

Le mea e 'ai ma le maʻisuka faʻamaʻi:

  • leki
  • buckwheat, oat, pele tile, millet ma le karite karite,
  • musika
  • fualaau fou o le vaitau e le faasaina,
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • Fua fou fualaau faisua
  • moa - moa, tolotolo,
  • vela
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • falaoa mai le falaoamata atoatoameal.

    Faʻatasi ai ma le HD, e taua le mafai ona lelei ona tuʻuina lau meaai i aso taitasi. O lenei mea o le a maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    Mo maʻi maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi se paleni paleni. O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai e mauʻoa i palatini, gaʻo ma "ola maloloina" gaʻo. E na o se ituaiga o meaai e puipuia ai oso i totonu o le kulukose toto. Mo lenei mafuaʻaga, ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi, e faʻasaina le taumafaina ole maualalo o meaʻai.
    E le gata i lea, o tamaitai i le maitaga e manaʻomia ai le tele o le malosi. Tuuina atu ana meaola.

    I le maʻisuka faʻamama, e tatau ona mulimulitaia le ava. E fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai i le aso. E faʻaaoga lenei mea i vai masani, lanu meamata, suamato, mea inu suamalie, susu ma meaʻai susu.
    O vailaʻau nei o loʻo faʻasaina:

    • suamalie suamalie
    • afifi ma vailaau mo togafitiga,
    • vai faʻamaʻalele
    • sipuni
    • kvass
    • oloa gaosia susu o le susu ma se vaega tele o vaega o gaʻo ma mea faʻapipiʻi i le tuufaatasiga,
    • soʻo se meainu malosi, e aofia ai pia e le ova.

    Lisi o ipu 1

    Breakfast: se vaega itiiti o le kuka tao, e faʻafefiloi ma le pata, lauti.
    Taumafa: uʻu, sina sisiisi sina sisi.
    Taʻaloga: moli moa moa, se tamai fasi vela vela, se salati o beets e faʻaaogaina i le suauʻu manogi.
    Taumafa: 2 pcs kuki ma se vaega itiiti o le siʻi suamalie ma le kulimi suamalie.
    Taumafa: paluga pateta ma pulu lanumeamata, sina fasi falaoa, se ipu vai suamati.
    Taumafa: o se ipu o le kefir, sina sanuisi siisi sina.

    Lisi o ipu 2

    Breakfast: oatmeal ma le pata, lauti.
    Taumafa: kalu falaoisi paluga ma le kulimi suamalie.
    Taʻaloga: lean borsch, se fasi falaoa moa po o le moa vavalaʻau e aunoa ma le paʻu, se fasi falaoa.
    Taumafa: soʻo se fualaau fou faʻatagaina.
    Taumafa: buckwheat, salati fuamoa na faʻaaogaina i le suauʻu manogi, se fasi iʻa laititi-gaʻo, se fasi falaoa.
    Taumafa: falaoamata pi, se fasi sisi, se ipu vai suamati.

    Lisi o ipu 3

    Breakfast: karite i le pata, lauti.
    Taumafa: se vaega itiiti o le siisi kulimi ma kulimi kirimoli, o se apu lanumeamata.
    Taʻaloga: pulu leki kuliki, o se vaega o le falaoamata saito ma se fasi keke o iʻa gaʻo susu, se fasi falaoa.
    Taumafa: fuamoa fuamoa ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi.
    Taumafa: salu le kapeti, se fasi iʻa laititi-gaʻo, se fasi falaoa.
    Taumafa: ugotama faanatura masani, se fasi fasi falaoa.

    Lisi o ipu 4

    Breakfast: millet ma sina fasi pata, lauti.
    Taumafa: soo se fualaau fou mai le lisi faatagaina, sina sisiisi sisi siʻi.
    Taʻaloga: pi pi, salati fuamoa, palu paʻu pula, se fasi falaoa.
    Taumafa: kusi falaoa ma kulimi suamalie.
    Taumafa: paluga pateta, o se fasi meaʻai po o le tao tao o ituaiga e maualalo le gaʻo, o se fasi falaoa.
    Taumafa: susu susu tunu, sina fasi falaoa ma le sisi.

    Na matou mauaina mo oe se ata vitio fiafia o se teine ​​mai Kanata na tuʻuina atu i ai lenei faʻamaumauga. O le vitio o loʻo faʻamatala auiliiliina le ituaiga o meaʻai e manaʻomia mo se tina i le lumanaʻi, i lenei vaitaimi faigata mo ia.

    O meaai mo le maʻisuka faʻamalosi o le ki lea i togafitiga manuia o togafitiga. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga o meaʻai, o le a le afaina ai le pepe.

    Lefir mo le maʻisuka e mafai ona aumaia uma faʻamanuiaga ma le afaina. Faatasi ai ma lona aafiaga aoga i le gaogaina, e mafai ona faaleagaina ai le pancreas. O le mea lea, e mafai ona onā, ae i le noatia ma fai fuafua i tapulaa. E faʻapefea ona faʻaleagaina lenei oloa, ma le mea e le mafai ona tuʻufaʻatasia, tusa lava pe aoga le kefir mo le maʻisuka i le taimi e momoe ai, faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

    Faitau lenei tusiga

    Kefir, e pei o isi oloa gaosi, e leai se masalosalo. E fesoasoani i le gasegase ma toe faʻafouina le microflora o le intestinal. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o carbohydrates, gaʻo ma proteins i le tino e faʻatatau i le maualuga o le gaosia o meaai. O le masaniga o le gaioiga e faʻamautinoa ai le vave aveeseina o meaʻai gasegase, faʻapea foʻi ma le kulukose ma le cholesterol. E tusa ai ma nei faailoga, o le kefir e mafua mai i le togafiti ma mea faʻasolosolo o le taumafataga.

    Ina ia iloa ai pe mafai ona maua le kefir mo se tagata maʻi i le maʻisuka, e tatau ona e iloiloina i nisi o vaega:

    • le gafatia e faʻavave atili ai le kulukose toto (glycemia index) - e tutusa ma le 15,
    • o le aofaʻi o mea o loʻo i ai meaʻai o le gaʻo (i lenei tulaga, susu susu) e 2-3 g mo le 100 g,
    • le numera o iunite falaoa - 200 ml e fetaui i le 1 XE,
    • calorie content 37-59 faʻalagolago i mea oona.

    I fua uma, ua faatagaina lefirfir mo le taumafa o le maʻisuka. E pei ona i ai i le taimi o suʻesuʻega loloto o meatotino o lenei oloa, o loʻo i ai se mea taua tele - o le inisalini lea o le tali, poʻo le inisalini faʻateleina le faasino igoa. Mo inu inu susu, e tutusa ma le falaoamata, e le masalomia o oloa faasaina. O lona uiga, a maeʻa ona faʻaaogaina le faʻafefeteina, o le a sili atu le maualuga o le faaosofia o le pancreas.

    Faʻatasi ma le faʻafitauli 1, o le mafuaʻaga lea e matua televave ai le faʻaitiitia o lona tulaga faʻaagaga, lea ua itiiti lava. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o loʻo i ai le tele (poo le sili atu nai lo le tatau) ole inisalini ile toto. O le maualuga atu o lona maualuga, o le malosi o le tetee o sela i lana gaioiga - le malosi o le inisalini. O le inisalini na mafua ai ona i ai se aafiaga leaga i le gaosiga o gaʻo, faateleina le fua faatatau o le faaputuputu o gaʻo i totonu o le tino.

    Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

    O le lelei o le malulu mo tina maitaga e aofia ai:

    • faʻamaʻi atoa (tolu taimi vave nai lo le susu),
    • le fua faatatau lelei o le calcium, fuamoa ma isi elemene e tatau ai mo le tuputupu aʻe o le tama ma le faasaoina o le ponaivi o mea a le tina o loʻo faʻamoemoe,
    • o mea o loʻo i le siama o le lactic acid e taofi ai le faiga o le faʻamalosi ma le pala i totonu o le manava,
    • kefir sili atu nai lo isi susu susu, e pei foi ona maua ai le ava malosi (fefete), lea e faateleina ai le tau o le vitamini,
    • O loʻo i ai le antibacterial ma le anti-inflammatory, aʻafiaga e aʻafia ai,
    • Faʻasalaina le gaioiga o le intestinal locomotor,
    • o se punavai o enzymes, proteins, amino acids ma meaola eletise,
    • faafetai i le tryptophan ma le magnesium e faʻafilemuina ai le faʻalavelave, faʻafefe,
    • mafai ona puipuia DNA mai le faaleagaina,
    • faʻaosofia puipuiga puipuia.

    O se tasi o mea tāua o le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma le faʻamalosia o aʻafiaga (puipuiga o le vevela), faʻapea foʻi ma le malosi e faʻafetaia ai le faʻaumatia o le tino e ala i le leai o se faʻamau. O latou faʻasagaga e faʻaleleia atili i le maʻisuka ona o suiga i faiga faʻapitoa.

    Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga, o le suasusu suasusu suamalie ua i ai foi le faʻailoga:

    • gastritis ma le maualuga o le eleʻele, reflux o le gastric juice into the esophagus (reflux disease),
    • le faapalepale i le lactose (susu suka), ma na o le tasi le aso kefir e leaga, ona gaosia lea o lactose e siama,
    • gasegase gastric i le tulaga o le le faʻamagaloina (e i ai le tiga pe a uma ona 'ai, fiaai),
    • chronic pancreatitis
    • ulcerative colitis,
    • enteritis i totonu o se laasaga laititi.

    O faʻamanuiaga o le ava e mafai ona maua pe afai e faʻamautu uma tapulaa i lona faaaogaina. O le faʻasaina o le ulufale i le po o se tasi o le autu. E mafua lenei mea i le tutusa o le faasinoupu o le inisalini. E leai se meaʻai e faʻailoaina i le po, ma o gasegase ile togafitiga o le inisalini e masani ona faʻataʻitaʻiina se fualaau oona ao lei moe.

    I lenei itu, o le faʻaaoga masani o kefir, yogurt, yogurt e mafai ona osofaia ai le hypoglycemia. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e le o taimi uma e iloa ai o ia. I le taimi o le moe, o le pa'ū o le suka e mafai ona faʻaaliina i le foliga o le vevela, moe, fiaaai, moe lemu ma fafagu i taimi uma, tagi.

    O meatotino o le kefir e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma nisi faʻaopoopoga. E le o latou uma e aoga i le maʻisuka.

    Ina ia faʻaitiitia le mamafa, o loʻo faʻaogaina se faʻasalaga o buckwheat ma kefir. I le taimi lava e tasi, mo le aso e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona e ave se ipu tioata ma se lita o le susu susu. I ia tulaga, o le a maua e le tino le maualuga o le maualuga o meaʻai gaʻo, le faʻatagaina le tuʻuina atu o le inisalini o le a faaosofia.

    Talu ai o le gaʻo o le uiga lea o tagata mamaʻi i le faʻamaʻi 2, o le a mafua ai ona sili atu le mamafa o le mamafa o le tino. I le faʻaopoopoga, o le pancreas e oʻo i se faʻalauteleina o le mamafa, lea e oʻo atu ai i faʻateleina o pancreatitis. I faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi, o lenei paluga e faʻaosofia ai le osofaʻiga o le tiga.

    O lea la, buckwheat ma kefir mo le maʻisuka e le fautuaina mo se aso anapogi.

    O lenei mea manogi ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le suka i le faateleina o le lagona lelei i le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le a faʻavaveina ai faiga faʻavae, faʻamaonia le cholesterol, faʻaleleia le toto e ala i le faʻalauteleina o le vaʻa lautele. O se tapulaa i lona faʻaaogaina o le le faʻaaloalo.

    Faatasi ai ma se tali masani, e fautuaina e faaopoopo le 1/5 teaspoon i yogurt. Ma o lenei aofaiga e mafai ona siʻitia faʻaititia. A maeʻa le 2 masina o le faʻatagaina, e te manaʻomia se malologa e 10-aso.

    Vaavaai i le vitio e uiga i le fua mo le yogurt ma le kinamona:

    O le i ai o le turmeric e maua ai se fiafia ile motu ma le lanu samasama. O loʻo i ai mea e tutusa ma le kinnamon, ae faʻaleleia foʻi le sooga faʻatasi, faaleleia le puipuiga.

    E tatau ona e amata ave i se kuata o le sipuniti i tioata taʻitasi, ma le faapalepale lelei, o le tele lava o le manogi e mafai ona aumai i se sipuni kofe e aunoa ma le pito i luga (afa-sipuni). O le faʻaaogaina o le turmeric ma lefirfir e 1 le masina.

    Ina ia faʻaleleia le metabolism o le carbohydrate i vailaʻau (faʻavaivaia le glucose tolerance), e fautuaina e faʻaopoopo le palafesa e faʻafefe. Mo lenei mea, o le 200 g inu o le a manaʻomia ai se sipuni sipuni pito i luga o laʻau tipi. E vave ona faʻamagoina ma faʻasaina i totonu o se faila.

    O le taimi ole fautuaina ole gasegase ma le kefir e ono vaiaso. Ona e manaʻomia lea o le 2-vaiaso malolo.

    Kefir o loʻo i ai le malosi e faʻafaigofieina ai le toto maualuga ma se uiga o le toto maualuga. Ina ia faʻaleleia lona malosi, e mafai ona e saunia se paluga mai se susu susu susu ma se faʻafefeteina o fugalaau. Ina ia faia lenei mea, sasaa se sipuniti i le afa o ipu vai inu ma tumau mo le tasi itula. I le 150 ml o kefir faʻaopopo le 50 ml o le afuafuga o le afu ma taia seia oʻo ina aliali mai le afu. O lenei paluga e tatau ona onā mo le 2.5 masina.

    O le maʻi suka e faasino atu i se faʻamaʻi pipisi, lea e amataina le alualu i luma o le ala i le amataga. E ala i togafitiga e naʻo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e ala i le inisalini poʻo fualaau i laasaga fautuaina. O lenei mea e aloese ai mai ogaoga ogaoga ma nisi o faʻalavelave matautia. Afai e tusa ai ma le fesoasoani o atinaʻe faʻasaienisi lata mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka, o le faʻaaogaina o mea taumafa mo lenei mea e sili atu ona maualalo.

    I le taimi lava lea e tasi, e le finauina le matafaioi o meaai paleni ma e manatu o se tasi lea o tulaga taua mo le pulea o le maʻisuka. O vaega uma lava e tatau ai mo metabolic process should be present in the diet. E le mafai e le Kefir ona togafitia le maʻisuka, ma o le maualuga o le aso e le sili atu i le 1 ipu. I lenei fuataga, o le vai inu e na o se mea e leai se maʻoti, o le faʻamaloloina o le tino i luga o le fualaau oona, puipuiga.

    E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o loʻo i ai se tagata le faʻaaloalo i meaʻai. O le mea lea, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, faʻaopoopoga i fautuaga lautele o meaʻai, e tatau lava i taimi uma ona fuaina faailoilo patino o suiga ole kulukose. Faatasi ai ma se mea e le masani ai faʻafoʻi, e tatau ona e vavaeeseina se vaega mai le meaai.

    Ma o iinei e sili atu e uiga i le taumafa mo le maʻisuka ituaiga.

    Lefir mo le maʻisuka ituaiga uma ua faatagaina mo le taumafa. E le gata i lea, e le tatau ona i ai ni mea faʻaopopo ma i se aofaiga e le sili atu nai lo le tioata i le aso. E le fautuaina e inu i luga o se manava gaogao po o le po, faʻaaoga mo se meaai tutoʻatasi. E ui lava i mea aoga aoga, o loʻo i ai faʻamaoniga mo le inuina o le ava. Afai o meaʻai, mea manogi po o isi oloa e faaopoopo i le kefir, e mafai ona e faʻateleina ma faaitiitia lona taua mo le maʻisuka.

    Faatasi ai ma nisi ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le kofe. E na o le taua lava le malamalama po o le fea e mafai ona solugi poo le siaki, pe i ai pe leai foi, susu. E fia ipu oi ai i le aso? O a faʻamanuiaga ma mea leaga o le inu? E faʻafefea ona afaina ai le faʻagasologa, le lona lua?

    O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

    A aunoa ma le toilalo, o tina faʻamoemoe o loʻo faʻatatauina se taumafa mo le maʻisuka faʻamaʻi. O meaai filifilia lelei, o se laulau faʻamaonia fuafua lelei o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga o taunuuga. E mafai ona 'ai le tilo, meloni? O le fea itu e fetaui mo le maʻisuka faʻamaʻi?

    O le tele lava o taimi, e tupu mai le manuʻa i le maʻisuka. A uma mea uma, o le mafutaga i le va oi latou e matua vavalalata lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o faʻafitauli o le gaʻo ma le lipid metabolism e taʻitaʻia, faatasi ai ma isi mea, i le tele o le ate ma totoga uma. O le lamatiaga o le mamafa tele o le fatu, osofaʻi faʻatasi. Mo togafitiga, laulau, meaʻai, ma taʻaloga e faʻaaogaina. E naʻo le faʻalavelave e mafai ona e le maua le mamafa.

    E tatau ona suʻe suʻega mo hormones fafine pe afai ei ai se masalosaloga o le toilalo, pe a fuafua le maʻitaga. E taua le iloa tonu po o a aso e tatau ai ma pe faʻapefea ona saunia lelei ina ia mafai ai ona maua saʻo taunuʻuga. E fia ni auiliiliga o loʻo sauniuni? O loʻo manatu i ai e masani, faʻapupulaina taunuuga mo hormones sex sex.

    Taumafa mo maʻisuka faʻamaʻi maʻitaga: maʻoti

    O le maʻitaga o se taimi manaia i olaga o tamaitai uma. Peitai, o le taimi foi lea e tofotofoina ai lona tino ma le ola maloloina mo le malosi, ma o le tamaitai lava ia na te manaomia le faateleina o le tiute ma le gauai atu ia te ia lava ma lana tama e leʻi fanau mai. Faatasi ai ma faʻamaʻi uma e aʻafia ai le tino o le tina o loʻo faʻamoemoe, o le maʻisuka maʻi poʻo le maʻisuka maʻitaga o se tasi lea o mea e sili ona le maualalo. Ae o lenei maʻi e mafai ona faʻalavelaveina ai le ala o le maʻitaga. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai auala mautinoa e taulimaina ai lenei maʻi le lelei. Ma o le mea sili ona taua o metotia togafitiga o meaai ia - meaʻai talafeagai mo fafine maʻitaga.

    E pei o isi ituaiga o suka suka, GDM o se maʻi endocrine. E aofia ai le le lava i le va o le inisalini e gaosia i le tino ma le kulukose mai fafo. O mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi e le o iloa, ae o le masini o le faʻamaʻi e masani ona malamalama i ai. A amata le maitaga, ma amata ona atiaʻe le pepe i totonu o le matua, o le placenta e maua ai hormones counter-hormone. O le pancreas foi e faateleina ai le gaosiga o le inisalini - e masani lava ona 3 taimi. I le aluga o taimi, o le manaoga mo le inisalini e tupu tele pea.

    I le taimi nei, o loʻo i ai le malosi o le malosi o le tino i le inisalini. E mafua lenei mafuaʻaga ona o mea faʻapitoa e pei o le faʻaitiitia o le gaioiga faʻaletino ma le faateleina o le mamafa o le tino o se fafine, e masani ona mafua mai i le le paleni o meaai. I le isi itu, o le pancreas e le lava le insulin. O le iʻuga, o loʻo i ai se mea e leai se faʻafitauli.

    O se taunuuga, o le kulukose e amata ona faaputuputu i le tino o fafine maʻitaga. GDM o loʻo maua pe afai o le faasinusisi o le faasinomaga e maualuga atu nai lo faʻataʻitaʻiga nei:

    • i luga o se manava gaogao - 5.1 mmol / l.,
    • tasi le itula talu ona 'ai - 10 mmol / l,
    • 2 itula talu ona 'ai - 8.6 mmol / l,
    • 3 itula talu ona 'ai - 7.8 mmol / l,
    • suʻesuʻega faʻafuaseʻi - 11 mmol / l.

    Mo le faʻatuatuaina, lua suʻega e masani ona faia.

    I le tulaga lautele, o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka e le afaina. Mo le maʻisuka, o faʻamaoniga e pei o le vave faʻasolosolo, faateleina o le fia inu, ma vaivaiga e masani lava ona masani ai. O tamaitai ei ai le GDM e seasea ona faia ni faitioga, pe taʻu atu ia i latou i faʻamaoniga e fesootaʻi ma le gaioiga lava ia.

    O maʻi gaʻo e atiaʻe i le ogatotonu o le maitaga - i le 16-30 vaiaso, e masani lava i le 24-28 vaiaso.

    GDM e le o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi, e aʻafia ai le 14% o fafine uma ua maitaga.

    Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o maʻisuka faʻamaʻi:

    • silia le 40 tausaga
    • GDM i le taimi o le maʻitaga talu ai,
    • maualuga (sili atu i le 4 kilokalama) mamafa o le pepe i le taimi o se maʻitaga talu ai,
    • faʻanoanoa po o le maliu o fetal i totonu o le manava aʻo faia se maitaga muamua,
    • mamafa tele
    • faʻasologa o togafitiga (o le i ai o aiga ma le maʻisuka ituaiga 2).

    I le faaopoopo atu i le maʻisuka ituaiga, e mafai ona maua se tina i le lumanai i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

    Ona o lona le gafatia, GDM toetoe lava e le lamatia ai le tina i aʻafiaga le lelei. Le itiiti ifo, o na aafiaga matautia mo le tino o loʻo faʻaalia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae o le faʻaleagaina o le tamaititi ma faʻalavelaveina le ala o le maitaga, GDM e matua gafatia.

    Muamua lava, o le toto i le va o le tina ma le fomaʻi ua faʻalavelaveina. I le maʻisuka faʻamama, o le atinaʻeina o faʻalavelave eseese i le fausiaina o le fomaʻi e mafai. O nei mea e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatu poʻo le faaletonu o le faiʻai.

    Ae sili ona taatele o le faateleina o le tamaititi. O le pepe i le manava e tupu ae o se "toa" moni. Ae o le mea moni, e le lava iinei, ona o le tele o le mamafa o le fetus e masani lava ona taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le tina ona fananau mai na o ia, ma o le a ia manaʻomia se vaega o le faʻailoga. A maeʻa le fanau mai, o se pepe e masani ona atiina ae le hypoglycemia, o lona uiga, o le maualuga o le kulukose i le toto e pa'ū ifo i lalo ifo o se tulaga lamatia matautia.

    O le fanau mai muamua, o le asphyxiation fetal, poʻo le maliu o le fetal i totonu o le manava, e mafai foi. O le maʻitaga e mafai foʻi ona faʻalavelave e ala i le matua ma le malala.

    E tatau ona ou mulimuli i se meaʻai pe a uma ona ou fanau?

    I le tele o tulaga, o le maʻisuka faʻateʻa e pasia pe a maeʻa le maʻitaga. Ae peitai, i le tulaga tonu lava, ina ia aloese mai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2-atoa, o meaʻai e fautuaina e pipii atu i le isi 2-3 masina pe a maeʻa le fanau.


    1. M. Akhmanov "O le maʻi suka e le o se faasalaga. E uiga i le soifuaga, faʻalavelave ma faʻamoemoe o le maʻisuka. " St. Petersburg, lomia le fale "Nevsky Prospekt", 2003

    2. Kalits, I. Tagata e maua i le maʻisuka / I. Kalits, J. Kelk. - M.: Valgus, 1983 .-- 120 p.

    3. Dietetic cookbook, Universal Scientific Publishing House UNIZDAT - M., 2014. - 366 c.
    4. Faʻataʻitaʻia e Charles Charles G. Brook D. Brook, Rosalind S. Brown Taʻiala i le Endocrinology Pediatric: Monograph. , GEOTAR-Media - M., 2014 .-- 352 itu.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

  • Tuua Lau Faamatalaga