Loto o le fatu i le maʻisuka

Faʻaleagaina o le maʻisuka i le maʻisuka o se faʻalavelave ogaoga lea e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o se maʻi. O nei maʻi faʻamaʻi faʻaluaina e manaʻomia ai togafitiga ogaoga, tausisia ma le faʻamausali i faʻasologa uma o fomaʻi ma le puipuiga i le olaga atoa.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le vaetamaina o se polokalama faapitoa o le a faaitiitia ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

E faʻafefea ona tupu se fatu fatu?

O le a le faʻaʻau o le fatu? E leai se mea vagana ai le maliu o le myocardium pe a maeʻa le faʻavaeina o le toto i se vaega faapitoa o le toto. Atherosclerotic suiga i vaʻa eseese, e aofia ai le myocardial, muamua i se faʻalavelave umi o le osofaʻi o le fatu. O le tino mai le afaina o le fatu i lo tatou taimi e tumau pea le maualuga ma e tusa ma le 15-20%.

Atherosclerosis o le lafoina o gaʻo i totonu o le puipui lapoa, lea e oʻo atu ai i le maeʻa maeʻa o le lumena o le faga, e le mafai ona faʻaauau le toto. E i ai foi le avanoa e fufulu ese ai se fasi mea gaʻo ua faia i luga o le vaa ma le tupu mulimuli ane o le thrombosis. O nei masini e mafua ai ona oso i le fatu. I lenei tulaga, e le tupu se fatu fatu i le fatu. E mafai ona avea o se fatu osofaia o le faiʻai, tootoo, togi. Afai o le faagasologa o le faamutaina o le tafe toto e tupu i totonu o le loto, o lona uiga o loo tatou talanoa e uiga i le afaina o le myocardial.

O nisi mea e mafua ai le atinaʻe vave o le atherosclerosis. O le:

  • mamafa tele
  • tama tane
  • ogaoga maualuga
  • ulaula
  • solia o le lipid metabolism,
  • maʻisuka malosi
  • gaʻo fatugao
  • faʻasologa o togafitiga.

Mate o le maʻi suka

Afai o le maʻisuka o loʻo i ai le faʻaleagaina o le myocardial, ona tatau lea ona faʻamoemoeina se tulaga ogaoga, o le a oʻo foi i le ogaoga o taunuuga. O se taunuuga o le suʻesuʻeina o ia tulaga, na maua ai o le fatu fatuga ma le maʻisuka e atiaʻe i se tausaga muamua atu nai lo le maʻi fatu fatu e aunoa ma le maʻisuka. E faʻamalosia lenei mea e nisi o vaega o le maʻisuka.

  • O le ogaoga o le faamai ua mafua ona o le tele o le kulukose i totonu o le toto, o lona aafiaga oona e atiina ae, e mafua ai ona faaleagaina le puipui i totonu o vaa. Ma o lenei mea e mafua ai le faateleina o le teu i totonu o nofoaga ua faaleagaina o le cholesterol.
  • Mafuaaga O meaʻai le lelei mo se taimi umi e oʻo atu ai i se gasegase tuga.
  • O le maualuga o le toto maualuga o se soa tumau o le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo. O lenei vaega e aʻafia ai le faʻailoga o vaa tele-caliber.
  • I le maʻisuka, o le tuufaatasiga o le toto e sui i le itu o le faateleina o le viscosity. O lenei vaega e vave faʻavaveina ai le amataina o le faʻaleagaina o le myocardial.
  • O le faʻaleagaina o le myocardial na maitauina i aiga vavalalata e leʻi mamaʻi i le maʻisuka.
  • Leai le lipid ma le cholesterol metabolism. O mea taumafa taumafa e taua tele.

O le maʻisuka masani e masani lava ona atiina ae se fatu e taʻua o le maʻisuka. O lona uiga o ona puipui e avea ma mea e le o iai, o le fatu vaivai e amata ona atiaʻe.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le tino mai le fatu fatu ma le maʻisuka ua matua faateleina ona o le gasegase ma le toe faaleleia o faagasologa i le tino.

Faailoga ma uiga

I tagata e leai se gasegase o le metabolism o le carbohydrate ma i le maʻisuka, e mafai ona fesuisuiai le tele o faailoga o le faʻaleagaina o le myocardial. E masani lava, o mea uma lava e faalagolago i le umi o le faʻamaʻi: o le umi o le maʻisuka, o le itiiti ifo o le faʻalauiloaina o faʻamaʻi o le fatu, lea e masani ona faigata ai siama.

O le faailoga autu o le uiga o le faʻalavelave faʻavasegaina o le maʻisuka - o le tiga o le pusa - i le maʻisuka ua maeʻa pe mafai foi ona toesea atoa. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino popole o le tino e afaina i maualuga maualuga o suka, ma o lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia le lagona tiga. Talu ai ona o lenei tulaga, ua matua faateleina le ola faaletino.

E matuā lamatia tele, aua e ono le gauai le tagata maʻi i sina mea itiiti i le itu tauagavale, ma o le leaga e mafai ona avea o se oso i luga o le suka.

O a ni faʻamaoniga e mafai ona popole ai le maʻisuka pe afai e atiina ae se fatu fatu? E mafai e le tagata gasegase ona tusia tulaga nei:

Tuua Lau Faamatalaga