Glucose i totonu o fualaau - faatonuga mo le faʻaaogaina ma faʻamaoniga, mea tutusa ma tau

E tasi le laulau e aofia ai le tasi gram o glucose monohydrate ma nisi vaega faaopoopo:

  1. O le maso.
  2. Talc.
  3. Failaʻau vaʻa.
  4. Calumaum stearate.

O pepa maʻaleʻale ei ai se laufanua mafolafola ma se foliga lapotopoto. E mafai ona vaʻaia i latou i le vaeluaga o le vaega ma le pito i luga. I le gaosiga o le vailaau faʻasaina faʻatasi ma le acid ascorbic, e faʻaaogaina ai se ufiufi ma se chamfer (o le atuatuvale i le va o le vaalele ma le pito i luga).

E sefulu otaota o loʻo tuʻuina i pusa tioata. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai le afifiina o pepa pepa faʻatasi ma le tasi pe lua paʻu, faapea foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina. E mafai ona ese le pusa i luga o le kamupanī.

  • fofo mo le afu 5%: suavai manino le lanu o le 100, 250, 500 poo le 1000 ml i totonu o pusa palasiti, 50 pe 60 pi. (100 ml), 30 po o le 36 pi. (250 ml), 20 po o le 24 pcs. (500 ml), 10 po o le 12 pi. (1000 ml) i taga eseese puipuia, lea o loo teuina i pusa pepa ma le numera tutusa o faatonuga mo le faaaogaina,
  • fofo fofo 10%: vai manino manino (500 ml i totonu o pusa palasitika, 20 po o le 24 pcs.

Mea gaosi: dextrose monohydrate - 5.5 g (e tutusa ma le 5 g o le dextrose anhydrous) poʻo le 11 g (e tutusa ma le 10 g o le dextrose anhydrous).

Faʻaaloalo: vai mo le tui - e oo atu i le 100 ml.

Glucose e faia i le paʻu o foliga, i le ituaiga o laulau i totonu o pusa e 20 fasipepa, faapea foi ma se vaifofo o le 5% mo le tui i le 400 ml fagu, 40% fofo i ampoules o le 10 poo le 20ml.

O le vaega malosi o le vailaʻau o le dextrose monohydrate.

Dextrose e le na o ni pepa. O loʻo i ai le kulukose i foliga o paʻu ma tui fofo. O papa maa e papaʻe i le lanu ma maua ai le suamalie. O le tuufaatasiga e aofia ai le dextrose monohydrate, aka glucose.

O le vailaʻau mo le faʻaaogāina tautala e avanoa i le paʻu o le 10 pcs. O fofo fofo e maua i ampoules tioata poʻo pusa palasitika.

Glucose e faatatau i se vaega o vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o metabolic (metabolism) i le lautele.

E tasi le laulau e aofia ai le tasi le kalama o le glucose monohydrate, faapea foi mea e fesoasoani i ai: talc, masini pateta, stearate o le calcium ma le suka. O pepa maʻaleʻale o loʻo i ai se taamilosaga lapotopoto faʻatasi ma se laufanua laugatasi, o le pito i luga ole laupepa ma se vaevaega.

O fualaau kullukose e maua ai le acid ascorbic e paʻepaʻe foi, faʻatasi ai ma se uʻamea ma le paʻu. O loʻo afifiina i ni fasi pepa se sefulu. I totonu o se atigipusa pepa atonu e tasi pe lua fusi, o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua tuʻuina foi iina.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga o laulau ma se vaifofo mo le puleaina o le tino. O le elemene autu o Glucose o le dextrose monohydrate, o lona anotusi o loʻo i totonu:

  • 500 mg i papa maa
  • 100 ml o fofo - 40, 20, 10 ma le 5 g.

O le tuufaatasiga o vaega o ausilali o le vaifofo e aofia ai le vai mo le iniseti ma le elekone.

O le fualaau faasaina e ulufale atu i le faafesootaiga o fale talavai:

  • Pusa - i pusa tioata o fasipepa e 10,
  • O le fofo mo le afaina - i pusa palasitika o le 50, 100, 150, 250, 500, 1000 ml poo totonu o fagu tioata o le 100, 200, 400, 500 ml,
  • O le fofo mo le puleaina i totonu o le 5 ml ma 10 ml ampoules tioata.

Paʻepaʻe paepae, laupapa faʻalanuʻumi, ma se notch, ma se pa.

15 fualaau mo pusa polymer.

Tusa lava pe o le a le ituaiga o fualaau faasaina, o le eletise autu autu o le dextrose monohydrate. I se isi faaupuga, o le kulūkose māgo o se vaega fesoasoani.

Faʻaaoga ma le faʻaaogaina

Glucose o se vailaau e matua tatau lava ona solia le tele o metabolic processes i le tino o le tagata. O se paʻu paʻepaʻe, e aofia ai ni tioata tioata ma e leai lava se manogi, ae o lenei meafaigaluega o loʻo i ai se tofo lelei.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i togafitiga o nisi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le solia o le gaioiga o le tele o totoga ma tino. I le metabolism, o le adenosine triphosphoric acid e maua, o le mea sili lea ona taua o le gaosiga o le eletise.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e leai se glucose, ona faʻasaʻoina lea o le inisalini i totonu o laupepa poʻo foliga o inisiua. A aunoa ma lea, e le mafai ona tupu saʻo auala e faʻafefete ai oxidation, i se faaopoopoga, o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o fualaau poʻo le vaifofo e mafai ona faʻaleleia atili ai le gaioiga o le ate.

E taua tele le pulea o le fesoʻotaʻiga o le kulukose ma isi vailaʻau, mo le mafuaʻaga lenei e tatau ai ona faia faʻatasi e le fomaʻi le tuufaatasiga o fualaau faasaina. Glucose i le ituaiga pepa e mafai ona faʻatulagaina mo ia faʻamaʻi ma tulaga o le tino e pei o:

  • suauu popo,
  • hypoglycemia,
  • inupia o le tino na mafua ona o le solia o le ate,
  • toxicoinfection
  • maʻi faʻamaʻi - manava, vomiting, taimi faʻasolosolo.

Aua e te faia e aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka insulin-dependent form. O le toʻatele oi latou e faʻaaogaina le injections o lenei vailaʻau, ae a maeʻa foliga o inisalini o loʻo aofia ai, ona sili atu lea ona faigofie le ave o vailaʻau i le pepa.

O le faʻaaogaina o le kulukose i fualaau mo le maʻisuka, o se vaega o fualaau oona, e mafai ai e tagata gasegase ona faʻamalo atoa pe o le itu foi le teena o le iniseti o lenei vailaʻau. O lenei avanoa e mafai ai e tagata ona faʻaleleia o latou olaga, e ui lava i le iai o se maʻi ogaoga o le endocrine e pei o le maʻisuka.

Aʻo le i ai le kulukose i fualaau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina. O se faatonuga o se mea e le mafai ona le amanaiaina i lenei tulaga. O le tele o faʻamatalaga aoga o loʻo natia i totonu, lea o le a fesoasoani e aloese ai mai tulaga le lelei ma oʻo i le falemaʻi. Ae o fautuaga lautele e mafai ona maua i le Initaneti.

O le tele o fomaʻi e fautua e ave le kulukose i papa maʻalaʻau e tusa ai ma faatonuga.

O le tele o taimi, o le itula ma le afa lenei ao lei faia taumafataga. E le tatau ona sili atu i le 300 mg le 1 kilokalama o le tagata. E fia taimi i le aso ma pe o le a le laʻau e ave e taʻu atu i le fomaʻi o loʻo faʻatonuina.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga Glucose i le tautala ma le afa itula ao leʻi 'ai. E le tatau ona sili atu i le 300 mg le fualaau e tasi ile 1 kilokalama o le mamafa ole maʻi.

Afai e tatau ona faʻatonuina se vaifofo o le glucose i se tulaga vavalalata, o le a faia e le fomaʻi aoga le fuainumera o le vailaʻau mo le gaʻo poʻo le inkjet metotia.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le fua maualuga o aso taitasi (faatasi ai ma le afu) mo se tagata maʻi matua o le:

  • 5 pasene le fofo solution - 200 ml i le fuaina o le 150 pata i le minute poʻo le 400 ml i le 1 itula,
  • 0 pasene le fofo - 1000 ml i le fua faatatau o le 60 pa'ū i le minute,
  • 20 pasene le fofo - 300 ml i le saoasaoa e oo atu i le 40 paʻula,
  • 40 pasene vaifofo - 250 ml ma le maualuga o le faʻaaogaina o le oʻo atu i le 30 matū ile 1 minute.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻafoe Glucose i tagata maʻi pediatric, ona faʻamautuina lea o lona fua faʻatatau i luga o le mamafa o le tamaititi, ma e le mafai ona sili atu i na faʻamaoniga:

  1. mamafa e oo atu i le 10 kilokalama - 100 ml i le kilokalama o le mamafa i le 24 itula,
  2. mamafa mai le 10 i le 20 kilokalama - i le maualuga o le 1000 ml e tatau ona faaopoopo 50 ml i le kilokalama i luga o le 10 kilokalama o le mamafa i le 24 itula,
  3. mamafa sili atu i le 20 kilokalama - i le 1500 ml e tatau ona faaopoopo 20 ml mo kilo kilokalama o le mamafa i luga o le 20 kilokalama.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le jet i le 5 po o le 10 pasene o fofo, o le a faʻasoasoaina se tasi o le 10 i le 50ml. O le tau o papa ma vaifofo e eseese, e pei o se tulafono, o le tau o papaa e maualalo.

I le mauaina o le kulukose e avea o se mea autu ma le tausiga o matua o isi fualaau faasaina, e tatau ona ave le lapisi o le vaifofo mai le 50 i le 250 ml mo le 1 fualaau o le fualaau faasaina.

O le fua faatatau o le pulega o le a fuafuaina e uiga o le vailaʻau faʻamaʻi i le kulukose.

  • 5 pasene le fofo solution - 200 ml i le fuaina o le 150 pata i le minute poʻo le 400 ml i le 1 itula,
  • 0 pasene le fofo - 1000 ml i le fua faatatau o le 60 pa'ū i le minute,
  • 20 pasene le fofo - 300 ml i le saoasaoa e oo atu i le 40 paʻula,
  • 40 pasene vaifofo - 250 ml ma le maualuga o le faʻaaogaina o le oʻo atu i le 30 matū ile 1 minute.
  1. mamafa e oo atu i le 10 kilokalama - 100 ml i le kilokalama o le mamafa i le 24 itula,
  2. mamafa mai le 10 i le 20 kilokalama - i le maualuga o le 1000 ml e tatau ona faaopoopo 50 ml i le kilokalama i luga o le 10 kilokalama o le mamafa i le 24 itula,
  3. mamafa sili atu i le 20 kilokalama - i le 1500 ml e tatau ona faaopoopo 20 ml mo kilo kilokalama o le mamafa i luga o le 20 kilokalama.

Glucose pepa

Carbohydrate o se lanu paʻu, e le mafaʻasamala, paʻu o le crystalline soluble vai ma se suamalie suamalie. Glucose ua faʻatau atu i se fale talavai i foliga o laumei, paʻu mo le faʻafofoga tautala. Mo le faʻaaogaina o matua, o vaifofo e iai le gaosiga gaosi o le 5, 10, 20, 40% i totonu o se ipu tioata 200, 250, 400, 500, 1000 ml, lea e faʻaaogaina mo le faʻaogaina (faʻaaogaina o le pata), poo le ampoules o le 5. 10, 20 ml - mo le puleaina o le tino.

Faʻataʻitaʻiga

Glucose (dextrose) e faatatau i monosaccharides. E maua i le sua o vine ma isi vine, o lea na maua ai se igoa faaopoopo - sua vine. O le kulūkose e le faʻafefete (maltose, lactose, sucrose) ma oligosaccharides (cellulose, starch, glycogen). I totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo faʻalavelave solo i le glucose ma le fructose. I le avea ai o se monosaccharide, o se mea o iai i totonu o le toto, lymph, faiʻai, musika skeletal, ma le myocardium.

Glycogen e teuina i totonu o le tino e avea foi o se punavai o le malosi - afai e tatau ai, ua vaevaeina i le dextrose. O le faatonutonuina o le paleni o le monosaccharide ma le oligosaccharide e faia i le faaaogaina o enzymes. O le inisalini e maualalo ai le maualuga o le kulukose o le toto, ma o le a faʻateleina le maualuga o le suka: glucagon, adrenaline, thyroxine, triiodothyronine. Afai o le gaioiga o le endocrine poʻo le ogatotonu o le tino e faʻalavelaveina, o le tele o le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona tupu ma o le hyperglycemia e mafai ona tupu pe paʻu mataʻutia i lona maualuga-hypoglycemia.

Dextrose e aʻafia i le gaosiga o le gaʻolaʻau ma afaina ai metabolic processes:

  1. O le kulukose i totonu o le tino e tatau mo le faʻamaeʻa atoa o gaʻo, ma le le atoatoa o le vailaʻau, faʻapipiʻiina o gaʻo eletise (acidosis, kososis).
  2. I le faagasologa o le metabolism, o le adenosine triphosphoric acid e fausia, o le malosiaga lea o le tino.
  3. O se vaifofo vaifofo e mafai ona: "tui" i totonu o le toto mai totoga ma fusi, ma ia toxins, ma aveese mai le tino, faateleina le tele o le urine, faamalosia le gaioiga o le fatu maso, ma faalautele ai vaʻa toto.
  4. Ole fofo ole afaina e mafai ona fai mo le gau o le ola.
  5. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le gaʻoina o meaʻai o le faiʻai ma maso - o le kulukosese o le vave faʻaleleia, faʻaleleia le mafaufau ma le tino.

O le a le aoga o le kulukose

O meatotino o le vailaau e maua ai se aafiaga lelei i metabolic processes i le togafitiga o maʻi. O fafine maʻitaga ua faʻamaonia le faʻasolosolo pe a iai se masalosaloga o le tamaʻi tamaʻi laiti, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaipoipo ma le fanau mai vave. E fesoasoani o ia i lenei vaitau e faʻavaivaia ai le vaivai ma faʻaleleia le soifua manuia pe a paʻu le suka ma faʻafefe ona lima. I le taimi o le maʻitaga ma le lactation ao faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka. E tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina le fualaau faasaina:

  • faatasi ai ma le le lava o mea -ona, ma le hypoglycemia,
  • ma le inu ona o maʻi o le ate (faʻatasi ma le hepatitis),
  • mo togafitiga o mea oona,
  • faatasi ai ma le taufaasese o gaoioiga fatu,
  • ia faʻaleleia le suavai pe a uma le taotoga, ma le manava pe faʻaleagaina,
  • ma le faateia, faʻaitiitia (o se paʻu mataʻutia).

Glucose i totonu o fualaau - faatonuga mo le faʻaaogaina ma faʻamaoniga, mea tutusa ma tau

Mo le toe faʻaleleia o le malosi e le tino, meaʻai o meaola ma okeni, e tatau ona tuʻuina atu gaʻo, meaola gaʻo, pulu, elemene, vitamini ma meaʻai. Ole vaega autu o le eletise o gaʻo, e aofia ai le kulukose masani, galactose, raffinose, maʻau. E masani lava, faatasi ai ma avega mamafa, o le kulukose o loʻo faʻamaonia i totonu o fualaau, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se sui o le faʻamalolo, ae o loʻo i ai faʻamaoniga i le vailaʻau - cerebral edema, maʻi o le maʻisuka.

Carbohydrate o se lanu paʻu, e le mafaʻasamala, paʻu o le crystalline soluble vai ma se suamalie suamalie. Glucose ua faʻatau atu i se fale talavai i foliga o laumei, paʻu mo le faʻafofoga tautala. Mo le faʻaaogaina o matua, o vaifofo e iai le gaosiga gaosi o le 5, 10, 20, 40% i totonu o se ipu tioata 200, 250, 400, 500, 1000 ml, lea e faʻaaogaina mo le faʻaogaina (faʻaaogaina o le pata), poo le ampoules o le 5. 10, 20 ml - mo le puleaina o le tino.

O fualaau e maua ai le suamalie lelei, lanu paʻepaʻe, foliga lanu, laulau faʻasalalau ma pito i tua ma se vaevaega. O le mea galue malosi o le dextrose monohydrate. O le tuufaatasiga o le kulukose ma isi vaega i totonu o le tasi laulau e tuʻuina atu i le laulau:

Glucose (dextrose) e faatatau i monosaccharides. E maua i le sua o vine ma isi vine, o lea na maua ai se igoa faaopoopo - sua vine. O le kulūkose e le faʻafefete (maltose, lactose, sucrose) ma oligosaccharides (cellulose, starch, glycogen). I totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo faʻalavelave solo i le glucose ma le fructose. I le avea ai o se monosaccharide, o se mea o iai i totonu o le toto, lymph, faiʻai, musika skeletal, ma le myocardium.

Glycogen e teuina i totonu o le tino e avea foi o se punavai o le malosi - afai e tatau ai, ua vaevaeina i le dextrose. O le faatonutonuina o le paleni o le monosaccharide ma le oligosaccharide e faia i le faaaogaina o enzymes. O le inisalini e maualalo ai le maualuga o le kulukose o le toto, ma o le a faʻateleina le maualuga o le suka: glucagon, adrenaline, thyroxine, triiodothyronine. Afai o le gaioiga o le endocrine poʻo le ogatotonu o le tino e faʻalavelaveina, o le tele o le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona tupu ma o le hyperglycemia e mafai ona tupu pe paʻu mataʻutia i lona maualuga-hypoglycemia.

Dextrose e aʻafia i le gaosiga o le gaʻolaʻau ma afaina ai metabolic processes:

  1. O le kulukose i totonu o le tino e tatau mo le faʻamaeʻa atoa o gaʻo, ma le le atoatoa o le vailaʻau, faʻapipiʻiina o gaʻo eletise (acidosis, kososis).
  2. I le faagasologa o le metabolism, o le adenosine triphosphoric acid e fausia, o le malosiaga lea o le tino.
  3. O se vaifofo vaifofo e mafai ona: "tui" i totonu o le toto mai totoga ma fusi, ma ia toxins, ma aveese mai le tino, faateleina le tele o le urine, faamalosia le gaioiga o le fatu maso, ma faalautele ai vaʻa toto.
  4. Ole fofo ole afaina e mafai ona fai mo le gau o le ola.
  5. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le gaʻoina o meaʻai o le faiʻai ma maso - o le kulukosese o le vave faʻaleleia, faʻaleleia le mafaufau ma le tino.

O meatotino o le vailaau e maua ai se aafiaga lelei i metabolic processes i le togafitiga o maʻi. O fafine maʻitaga ua faʻamaonia le faʻasolosolo pe a iai se masalosaloga o le tamaʻi tamaʻi laiti, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaipoipo ma le fanau mai vave. E fesoasoani o ia i lenei vaitau e faʻavaivaia ai le vaivai ma faʻaleleia le soifua manuia pe a paʻu le suka ma faʻafefe ona lima. I le taimi o le maʻitaga ma le lactation ao faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka. E tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina le fualaau faasaina:

  • faatasi ai ma le le lava o mea -ona, ma le hypoglycemia,
  • ma le inu ona o maʻi o le ate (faʻatasi ma le hepatitis),
  • mo togafitiga o mea oona,
  • faatasi ai ma le taufaasese o gaoioiga fatu,
  • ia faʻaleleia le suavai pe a uma le taotoga, ma le manava pe faʻaleagaina,
  • ma le faateia, faʻaitiitia (o se paʻu mataʻutia).

O le le lava o le suka o le toto e tutusa lava le matautia e pei o le televave. O meaai e avea ma punavai o le kulukose, ae afai e maualalo le maualuga o le suka, ona faʻaaogaina lea o le kulukose i totonu o fualaau. E faʻaleleia le malosi o le malosi ma e fesoasoani i le faʻavaveina o le tino pe a uma le faʻamalositino. Glucose e aofia ai i faiga faʻafesoʻotaʻi ma tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga o fuainumera. O le le lava le taimi, le mafai ona tu atu i le mafaufau ma le faaletino e taʻu mai ai le le atoatoa o lenei mea i le tino.

Dextrose e le na o ni pepa. O loʻo i ai le kulukose i foliga o paʻu ma tui fofo. O papa maa e papaʻe i le lanu ma maua ai le suamalie. O le tuufaatasiga e aofia ai le dextrose monohydrate, aka glucose. E 50 mg o kulukose i le 1 papalama. E masani lava ona leai se mea e maua ai e tagata e masani ai i le tuufaatasiga o pepa.

O le vailaʻau mo le faʻaaogāina tautala e avanoa i le paʻu o le 10 pcs. O fofo fofo e maua i ampoules tioata poʻo pusa palasitika.

E maua e se tagata mea e tatau ai mai meaai. Afai e eseese ma paleni le taumafataga, ona le talafeagai lea o le faʻaaogaina o mea fesoasoani. O a ni tulaga e le mafai ona faia e aunoa ma se glucose faaopoopo? O faatonuga o loʻo taʻua ai mea nei:

  • tulaga o le faateia, paʻu, o le paʻu tele i le toto,
  • faʻamaʻi
  • faaumiumi le soona inu,
  • afaina o le ate - faʻifaʻivaʻa, dystrophy, atrophy, toilalo o le ate,
  • fomai diamorrhagic,
  • hypoglycemia,
  • le lava le mamafa o le fetal i le taimi o le maitaga,
  • taimi faʻatopetope
  • vaivai o le tino.

E aoga le kulukose i le taimi o le faateleina o le mafaufau ma le faaletino. Ua faatonuina o ia mo se taimi puupuu mo tamaitai ua maitaga, tamaiti aoga, tagata taaalo. O se faailoilo o le kulukose pe a mavae se maʻi o le manogi o le acetone mai le gutu. Faatasi ai ma le acetone i tamaiti, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se tulaga masani, ae i se poto puupuu. O le kulutose papalama o le a manuia ai tagata ulaula. O loʻo faʻamatalaina i le taimi lava e tasi ma le acid ascorbic, lea e fufulu mama mai le tino i lalo o le aafiaga o le nicotine.

Dextrose e tatau ona ave faʻatasi ma le solia o le fatu cardiac ma faafitauli mai le fatugalemu o le tino. O le meafaigaluega e vaʻavaʻaia ai le gaioiga o le fatu, faʻaitiitia le tetete o le tino, ma faʻatautaia faiga faʻavae. O sauniuniga ole kulukosese e mafai ona telefoni. O vitaminized complexes e fesoasoani i le faʻamalosia o le tino, faʻatupulaia le maualuga o le malosi, faaeega paia ma le lelei. Vitamini e faʻatau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ae e le manaʻomia le faʻaaogaina e aunoa ma le maliega a se fomaʻi. O le a eseese le fua, e fuafua i le maualuga o le glucose. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e maua se suʻega toto.

Dextrose laulau e ave ma le faʻaogalua, o lona uiga, faʻafefe.

  1. Mo le inisua ma faʻafitauli o le ate, ia ave 2-3 papatini i le aso ma le vaeluaga 2 itula.
  2. E le manaʻomia e le maʻisuka ni masini carbohydrate faaopoopo, ae i le tulaga o le hypoglycemia e aʻafia i le maʻisuka, ave le 2 pusa i le taimi e tasi. E le tuʻuina atu le fiafia ile resorption products, ae o mea e mafai ona faʻaaoga. I le tulaga o se tulaga ogaoga, o isi 2-3 laulau e ave pe a maeʻa le 20-30 minute poʻo le kulukose o loʻo faʻaaogaina i se auala vavalalata. O le faaiuga i luga o le faufautua o ia togafitiga e faia e le fomaʻi.
  3. Tagata taʻavale e faʻaaogaina le kulukose aʻo leʻi aʻoga, faʻamalo papa i le vai i le fua o le 7 g o le vailaau faʻasaina i le 1 lita o le vai. O le inuina o le luluina o le carbohydrate e fautuaina 20 minute aʻo lumanaʻi le vasega. Aua e te fefe mo le kalori mea o le inu. Glucose i pepa e le afaina ai le fuainumera, ae o le a faateleina ai le malosiaga.

O isi glucose faaopoopo e solia i le tulaga o le toto maualuga, lea e tupu i le maʻisuka.E le manaomia le inu o meaʻai ma le faateleina o le lactic acid i le tino. Faatasi ai ma isi faʻasalaga:

  • tasi le le faapalepale,
  • pulupuna edema,
  • faʻafitauli i le kulūkose,
  • o le gasegase o le heartricric heart i le agavale,
  • afaina.

Faʻasolosolo, o faʻamaoniga e pei o manava, pulupulu, taoto, ma le masani ona tupu. I le faaaogaina saʻo o le fualaau faasaina, e leai ni aʻafiaga itu. Faʻatasi ma le tausiga faʻapitoa i le kulukose i le tulaga o le maʻisuka, vave aʻoga, maʻitaga. O le tuinanau mo fualaau o le kulukose e tau atu i faalavelave faʻafuaseʻi.

Glucose o se vailaʻau taugofie mo le vave faʻafouina o le tino. O le fualaau oona e le afaina pe afai e te le faʻaleagaina fualaau ma pulea le maualuga o suka i totonu o le toto.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o se vaifofo ma fualaau kullucose i na tulaga pe afai o le tagata maʻi o loʻo iai se talafaasolopito o faʻafitauli faʻaletonu:

  1. hyperosmola coma,
  2. maʻisuka faʻateleina le maʻisuka,
  3. hyperlactacidemia,
  4. le faʻaaogaina o le kulukose pe a uma le taotoga.

Ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o le vailaau faʻatau e tatau ona faʻatonuina i se tulaga vavalalata i le tulaga o:

  • gasegase masani,
  • faʻavalea o le fatu (i le tusi tala),
  • hyponatremia.

E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le maualuga o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le maʻi faʻamaʻi pipisi ma se maualuga maualuga o le atinaʻe o le edema pulmonary. O le tau o le fualaau faasaina e le afaina ai ona faʻailoga.

  • e avea o se punavai o gaʻo,
  • e avea o se vaega o le vailaau ma le toto e suitulaga i vai vai (faatasi ai ma le teʻi, pa'ū),
  • e avea o se vaifofo autu mo le soloia ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina,
  • ma le hypoglycemia faʻaleagaina (faatasi ai ma se faʻamatalaga puipuia ma mo togafitiga),
  • ma le faʻamalalaina (ona o le manava manava / viliina, faʻapea foʻi ma le taimi o le faʻasologa).
  • hyperlactatemia,
  • hyperglycemia
  • hypersensitivity i se mea galue malosi,
  • Dextrose Intolerance
  • hyperosmola coma,
  • afaina i meaʻai e aofia ai sana.

Faʻaopoopoga mo le 5% o le fofo: ole maʻisuka e leai se aʻafiaga.

Faʻaopoopoga mo le 10% o le tali kulukose:

  • o le maʻisuka faʻateleina o le maʻisuka ma le maʻisuka insipidus,
  • extracellular hyperhydration poʻo le hypervolemia ma le hemodilution,
  • ogaoga o le le atoatoa (faatasi ai ma le malosi po o le agavaʻa),
  • le mautonu le fatu,
  • cirrhosis o le ate ma ascits, edema lautele (e aofia ai le pulmonary ma le cerebral edema).

O le faʻaaogaina o le 5% ma le 10% faʻasolosolo faʻasolosolo e solia i le aso pe a uma le manua o le ulu. E le gata i lea, o le faʻamaoniaina o fualaau faʻasaina i le vailaʻau dextrose e tatau ona iloiloina.

E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation e tusa ai ma faʻamatalaga.

E pei ona uma ona taʻua, e le o tagata uma e faʻaaogaina le kulukose. I le tepa muamua, e foliga mai o se vailaau e le afaina, ae o nisi foi taimi e aumaia ai taunuuga e leʻi faamoemoeina. O le mea lea, o se lisi o faʻamaʻiloga i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau ua tuufaatasia. E taatele.

O lea la, afai o iai sau tasi o faamai mai le lisi o loʻo i lalo, ona faasaina loa lea ole vailaʻau mo oe:

  • maʻisuka malosi
  • hyperglycemia
  • hyperlactacidemia,
  • gau gasegase i le agavale.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga faapitoa i le faʻatulagaina mo tamaiti. O le tino o se tamaititi e matua ese lava mai le tino o se tagata matua, o le mea lea, na o le tamaititi o le a taʻuina atu ia te oe le tele o le kulukose e manaʻomia ma pe mafai ona faʻaaogaina uma.

Glucose ua gaosia i laumei ua faʻamaonia mo:

  • suauʻu masolosi
  • hypoglycemia (maualalo toto toto),
  • mea oona i meaʻai o le hepatotropic (paracetamol, aniline, carbon tetrachloride) o le agavaʻa i le agavaʻa faʻamalosi,
  • faamaʻi (manava, vomia).

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le i ai o le hyperglycemia (maualuga maualuga o le toto) i le tagata maʻi, maʻi o le maʻisuka, hyperlactacidemia, hyperhydrate ma le gau gasegase gau. Aua nei faʻaaoga le dextrose ma le pipili o le hypersmolar, ma le fula o le mafaufau ma / poʻo le mama.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypokalemia (i totonu o le toto, o le faʻaititia o le konatela moli e faʻaitiitia), hypervolemia (le maualuga o le salalau o plasma ma le toto) ma le hyperglycemia.

Mo le toe faʻaleleia o le malosi e le tino, meaʻai o meaola ma okeni, e tatau ona tuʻuina atu gaʻo, meaola gaʻo, pulu, elemene, vitamini ma meaʻai. Ole vaega autu o le eletise o gaʻo, e aofia ai le kulukose masani, galactose, raffinose, maʻau.

  • o le le faapalepale tagata taitoatasi o loʻo iai vaega,
  • hyperglycemia,
  • maʻisuka
  • maualuga maualuga o le lactic acid,
  • fulafula o le mafaufau po o le mama,
  • le faʻaaogaina o le kulukose pe a uma le taotoga,
  • le gasegase o le heartricric fatugavale agavale.

E maua e se tagata mea e tatau ai mai meaai. Afai e eseese ma paleni le taumafataga, ona le talafeagai lea o le faʻaaogaina o mea fesoasoani. O a ni tulaga e le mafai ona faia e aunoa ma se glucose faaopoopo?

  • tulaga o le faateia, paʻu, o le paʻu tele i le toto,
  • faʻamaʻi
  • faaumiumi le soona inu,
  • afaina o le ate - faʻifaʻivaʻa, dystrophy, atrophy, toilalo o le ate,
  • fomai diamorrhagic,
  • hypoglycemia,
  • le lava le mamafa o le fetal i le taimi o le maitaga,
  • taimi faʻatopetope
  • vaivai o le tino.

E aoga le kulukose i le taimi o le faateleina o le mafaufau ma le faaletino. Ua faatonuina o ia mo se taimi puupuu mo tamaitai ua maitaga, tamaiti aoga, tagata taaalo. O se faailoilo o le kulukose pe a mavae se maʻi o le manogi o le acetone mai le gutu.

Faatasi ai ma le acetone i tamaiti, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se tulaga masani, ae i se poto puupuu. O le kulutose papalama o le a manuia ai tagata ulaula. O loʻo faʻamatalaina i le taimi lava e tasi ma le acid ascorbic, lea e fufulu mama mai le tino i lalo o le aafiaga o le nicotine.

Dextrose e tatau ona ave faʻatasi ma le solia o le fatu cardiac ma faafitauli mai le fatugalemu o le tino. O le meafaigaluega e vaʻavaʻaia ai le gaioiga o le fatu, faʻaitiitia le tetete o le tino, ma faʻatautaia faiga faʻavae.

O sauniuniga ole kulukosese e mafai ona telefoni. O vitaminized complexes e fesoasoani i le faʻamalosia o le tino, faʻatupulaia le maualuga o le malosi, faaeega paia ma le lelei. Vitamini e faʻatau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ae e le manaʻomia le faʻaaogaina e aunoa ma le maliega a se fomaʻi.

O isi glucose faaopoopo e solia i le tulaga o le toto maualuga, lea e tupu i le maʻisuka. E le manaomia le inu o meaʻai ma le faateleina o le lactic acid i le tino. Faatasi ai ma isi faʻasalaga:

  • tasi le le faapalepale,
  • pulupuna edema,
  • faʻafitauli i le kulūkose,
  • o le gasegase o le heartricric heart i le agavale,
  • afaina.

vaivaiga ma le hypovitaminosis,

o le i ai o se manaoga faateleina mo le kulukose ma le acid ascorbic,

ao faagasolo se vaitaimi o le tuputupu ae malosi,

ao faagasolo taimi faigata,

faateleina le malosi faaletino.

I se tulaga sili atu, o le ascorbine na o le aoga i le tino, o le mea lea o le lisi o le faʻasaina i ai e puupuu lava. E mafai ona na ona afaina ai tagata taitoatasi:

  • ma le gaʻo
  • faʻatasi ai ma faʻamalosivale,
  • i lalo o le 6 tausaga.

Talu ai ona o lenei vailaʻau o le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i maualuga maualuga o le kulukose, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata taitoatasi o loʻo i ai:

  • maʻisuka malosi
  • oxalate fatu fatu,
  • nephrourolithiasis.
O foliga vaaia o le pusa e faalagolago i le gaosi oloa, faapea foi ma le faʻaaogaina o isi vaega.

Glucose masani i totonu o fualaau, faʻapea foʻi ma faʻatasi ma le acid ascorbic, o loʻo faʻamaonia i le tele o mataupu:

  1. Faʻatasi ai ma le hypovitaminosis ma le vaitamini.
  2. I le lactation period ma ao faagasolo le gaioiga.
  3. E le gata i lea, o le fualaau oona o le a manaʻomia mo tagata gasegase ma se manaoga tele mo le ascorbic acid ma le kulukose.
  4. E tatau ona ave e le fanau le fualaau faasaina i taimi o le tuputupu ae matuia.
  5. O le fualaau oona e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi i taimi o faʻamalositino malosi, faʻapea foi ma le vaitaimi o le faʻamalosi (toe faʻaleleia o le tino pe a mavae se gasegase tuga).

O le laupepa o le fualaau faasaina e le tatau ona ave e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faapea foi ma tagata gasegase e iai se talaaga o le glucosuria ma le hyperglycemia le tumau. Faʻasalaga matuia e aofia ai le hypersensitivity i se tasi o vailaʻau, o le faʻasolosolo o le gaʻo ma le thrombophlebitis. E le gata i lea, o le "Glucose" faʻatasi ma le acid ascorbic e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo o le ono tausaga.

E tusa ai ma faatonuga, o le Glucose i se ituaiga o tali e faʻaaoga i mataupu nei:

  • O le faʻamalolo o le tino,
  • I le avea ai o se punavai o gaʻo,
  • Mo le faʻamoemoega o le faʻamalosi ma le felauaiga o vailaʻau faʻaaogaina matua.

Glucose i totonu o fualaau ua faatonuina mo:

  • Hypoglycemia,
  • Le lava le meaʻai paleni,
  • Inofi, e aofia ai mea e mafua mai i faʻamaʻi o le ate (faʻifaʻivaʻa, dystrophy, atrophy),
  • Toxicity infections
  • Teteʻe ma faʻaitiitia,
  • Faʻavalalaina (taimi faʻasolosolo, vili, manava manava).

E tusa ai ma faatonuga, e faasaina le Glucose mo le faʻaaogaina i:

  • Hyperglycemia,
  • O le hyperosmolar coma,
  • Tisuka faʻamaʻi,
  • Hyperlactacidemia,
  • Le puipuiga o le tino i le kulukose (faatasi ai ma le faʻafitauli o le tino).

Glucose ua faʻamaonia ma le lapataiga ile:

  • Hyponatremia,
  • Faʻasologa o le lafoaʻi taimi (anuria, oliguria),
  • Le mautonu o le fatu o se natura masani.

E tusa ai ma faatonuga mo Glucose, o le vailaʻau e faʻaaogaina e totogi ai le le lava o gaʻo i totonu o le tino lea e aʻafia ai le talaaga o faʻafitauli eseese.

Glucose e aʻafia foi i togafitiga faigata mo:

  • Faʻamālōlōina o le faʻalalauina lea e tupu i le taimi o faʻasalaga poʻo le avea ma se taunuuga o le vomiting ma le manava,
  • Tino oona,
  • Fofo o le gaʻo, le hepatitis, dystrophy ma le atrophy o le ate,
  • Hemorrhagic diathesis,
  • Hypoglycemia,
  • Teteʻe ma faʻaitiitia.

O le faʻaaogaina o le kulukose i le tulaga o se vaifofo o le a solia i tagata mamai ma le talafaasolopito o faaletonu o galuega nei ma faʻamaʻi:

  • O loʻo maua i le maʻisuka faʻatele,
  • Hyperglycemia,
  • Hyperlactacidemia,
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le faʻaaogaina o kulukose,
  • O le hyperosamola coma.

Ma le faʻaeteete, o le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase:

  • Faʻateleina le vaivai o le fatu,
  • Hyponatremia,
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi.

E le gata i lea, o fualaau kullukose e le tatau ona ave i ai:

  • O maʻi faʻamaʻi pipisi, lea ei ai le maualuga o le lamatiaga o le pulmonary poo le cerebral edema,
  • Faʻailoga faʻavae ile faʻagavale gau,
  • Cerebral or pulmonary edema,
  • Faʻaleagaina.

Glucose mo le hypoglycemia

E maua le hypoglycemia pe a pa'ū le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o nei faailoga e pei o le 2, 8 - 3, 3 mmol / L. O lea ituaiga o faagasologa e masani lava ona o faatasi ma uiga taua e mafai e tagata gasegase ona faigofie ona iloa, ae o nisi taimi e le lagonaina ai le auala o le hypoglycemia.

E vave lava ona atiaʻe le hypoglycemia ma mafai ona tupu i soo se taimi, o lea e taua ai le tuʻuina muamua o fesoasoani i se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka i se taimi tatau. O le mafuaʻaga o lenei gaioiga, o le maualuga o le kulukose o loʻo gaosia i le toto e le fetaui ma le aoga o le taumafa o taumafa i aso uma ma le faʻamalositino i le tino.

Faʻaaogāina o se vailaau faʻamalosi e aofia ai le kulukose, e mafai ona e faʻasalaina le tulaga glycemic o le tino o le tagata ma le maʻisuka.

Contraindications

O aʻafiaga e aʻafia ai e aofia ai mea nei:

  • gasegase
  • faaitiitia le fiaai
  • phlebitis ma le thrombosis,
  • afaina o le paʻu i le nofoaga o tui,
  • faʻalavelave o le ate.

Afai e maua se tasi pe sili atu foi o faailoga o lenei lisi, ia e talanoa i se fomaʻi. E masani lava, e tatau i tagata gasegase ona tuʻuina atu vailaau faʻasaina e aofia ai le kulukose.

Togafiti

E masani lava, faatasi ai ma le hypoglycemic coma e ogatasi ma le maʻisuka, o le kulukose e mafai ona faʻasaina e ala i le inuina o insulin i totonu o papa. E mafai ona e foia le tulaga o le hypoglycemic e ala i le ave o le dextrose.

O lenei gaioiga galue o se isomer silasila kulukose tioata, lea e gaosia i le tulaga o ni meaʻai e mafai ona faʻaaogaina ma eseese mea tofo. O lenei ituaiga kulukose e tatau mo le taumafa o le faiʻai ma maso o le tagata.

E faavae i luga o le mea moni o le dextrose e naʻo le tasi le mole, e le o faʻafefeteina i totonu o le manava, ae amata ona vave faʻaleleia vave e le tino, saʻo i le vavagana o le tautala. O le filifiliga o le fualaau faasaina lava ma lona fua mo le maʻisuka ua faʻamatalaina faapitoa e le endocrinologist mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi.

e leai se mea e manaʻomia e mataʻituina ai se tulaga vevela vevela, e pei o le teuina o inisalini. O pusa o inisalini umi taimi e maua ai le meatotino o le faʻamalosia o le tino i le tino mo le 12 itula mai le taimi na faʻaaogaina ai.

I le tele o taimi, o le kulukose e faʻaaogaina foi mo le faʻaʻonaina o vailaʻau faʻasaina, ava malosi, aniline, carbon monoxide ma isi mea e mafua ai le inupia o le tino. E ui lava i le tele o aoga o le kulukose ma lona taua, ae ui i lea, e le mafai ona e aveina i taimi uma, talu ai o loʻo i ai faʻamaʻiloga nei:

  • hyperglycemia
  • hypersensitivity
  • gasegase
  • faafitauli i le faʻaaogaina o le kulukose,
  • afaina toto i mama ma le faiʻai,
  • hyperosmola coma,
  • fula o le tino.

A oʻo mai le inisalini i totonu o le tino pe a uma ona faʻaaogaina laupepa, e mafai ona atiaʻe le faʻaaogaina o le ventricular poʻo le vaʻalele.

O le tele o taimi, ma le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o maʻa, o aʻafiaga ogaoga, e pei o le hyperglycemia ma le leai o se manaʻo, e mafai ona tupu. I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga o aʻafiaga e tutupu pe a uma ona faʻafoeina se soliga o le inisalini, ma o laulau e pei o se mea e seasea lava.

Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga o togafitiga mo le maʻisuka poo le tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona mulimulitaia ma le manino le faasologa o fualaau oona e faailoa mai e le fomaʻi. E le mafai ona foloina ia pusa, e tatau ona inu pe ulaula, ia faia lenei itula e tasi ae lei faia se taumafataga, talu ai o le kulukose e faʻaitiitia ai le manava. O lenei vailaʻau e alu ese mai le tino e fatugaʻo, e sili atu nai lo le aso mulimuli ane.

E faʻapefea ona faʻaoga ma fualaau?

Glucose e faia i se tulaga le mautonu. O le faʻamaʻi ma fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina e faalagolago i tausaga, tulaga ma le mamafa o le maʻi. O le faʻatonuina o le dextrose i le toto e tatau ona pulea lelei.

O le masani lava, o le vailaau oona e tui i le veto poʻo le vaeluagalemu, ona o le osmolarity o le vaifofo o loʻo tui. O le faʻaofiina o vaifofo o le hyperosmolar e mafai ona afaina ai veins ma phlebitis. Afai e mafai, pe a faʻaaoga uma fofo faamatua, e fautuaina le faʻaaogaina o filiga i le laina tuʻuina atu o le fofo o le faʻaogaina o masini.

Fautuaga fautuaina mo tagata matutua:

  • e avea o se punavai o mea inu gaʻo ma faʻatasi ai ma le faʻamalolo o le extracellular isotopic: faatasi ai ma le mamafa o le tino pe a ma le 70 kilokalama - mai le 500 i le 3000 ml i le aso,
  • mo le faʻavasegaina o sauniuniga a matua (o se vaifofo autu): mai le 50 i le 250 ml i le fualaau o le fualaau oona e faʻatonutonuina.

Fautuaga fautuaina mo tamaiti (e aofia ai pepe faatoa fananau mai):

  • e pei o se punavai o gaʻo ma faʻamaʻi faʻamalasea extracellular: faatasi ai ma le mamafa o le tino mai le 0 i le 10 kilokalama - 100 ml / kilokalama i le aso, faatasi ai ma le mamafa o le tino i le 10 i le 20 kilokalama - 1000 ml o le 50ml i le kilokalama i luga ifo o le 10 kg i le aso, ma le mamafa tino mai 20 kilokalama - 1500 ml 20 ml i le kilokalama i luga o le 20 kilokalama i le aso,
  • mo le faʻamalosagaina o sauniuniga a matua (e avea o se vaifofo autu): mai le 50 i le 100ml i le fualaau o le fualaau faasaina.

E le gata i lea, o le 10% o le kulukose e faʻaaogaina e togafitia ai ma puipuia le hypoglycemia ma le taimi e toe faʻaleleia ai i le tulaga o le gau.

O le maualuga o fua o aso taʻitasi e fuafua faʻalagolago i tausaga ma le mamafa o le tino ma le lautele mai le 5 mg / kg / minute (mo tagata matutua) i le 10-18 mg / kg / minute (mo tamaiti, e aofia ai pepe fou).

O le fua faatatau o le pulega o le fofo ua filifilia e fuafua i le tulaga o le maʻi o le maʻi. Ina ia aloese mai le hyperglycemia, o le laasaga mo le faʻaaogaina o le dextrose i le tino e le tatau ona sili atu, o le mea lea, o le fua maualuga o le puleaina o fualaau faasaina i tagata matutua e le sili atu i le 5 mg / kg / minute.

Fautuaina muamua le inumaga mo tamaiti, e faalagolago ile tausaga:

  • vave ma pepe fou faatoa fananau mai - 10-18 mg / kg / min,
  • mai le 1 i le 23 masina - 9-18 mg / kg / min,
  • mai le 2 i le 11 tausaga - 7-14 mg / kg / min,
  • mai le 12 i le 18 tausaga - 7-8.5 mg / kg / min.

Glucose solution 5% (isotonic) o loʻo faʻatonutonuina le palau (i totonu o se vein). O le maualuga o le pulega o le 7.5 ml / min (150 drole) poʻo le 400 ml / itula. O le tui mo tagata matutua e 500-3000 ml i le aso.

Mo pepe faatoa fananau mai e le mamafa le mamafa o le tino i le 10 kilokalama, o le fua aupito sili ona lelei o le kulukose o le 100 ml i le kilokalama o le mamafa i le aso. Tamaiti, o le mamafa o le tino e 10-20 kg, ave 150 ml i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso, e silia ma le 20 kilokalama - 170 ml i kilo kilokalama o le mamafa o le tino i le aso.

O le maualuga maualuga o le 5-18 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i minute taitasi, e fuafua i le matua ma le mamafa o le tino.

Glucose hypertonic solution (40%) e faʻatonuina le pa'ū i le fua faatatau e oʻo atu i le 60 gogo i le minute (3 ml i le minute). Ole maualuga ile dose ole matutua e 1000 ml i le aso.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le jet, o vaifofo kullucose o le 5 ma le 10% i se vailaʻau o le 10-50 ml o loʻo faʻaaogaina. Ina ia aloese mai le hyperglycemia, o le togafitiga fautuaina e le tatau ona sili atu.

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le kulukose e tatau ona faia i lalo o le mataʻituina masani o lona faʻasoa i le urine ma le toto. Ina ia mafai ona faʻafefe ma feaveaʻi fualaau faʻaaogaina matua, o le fua fautuaina o Glucose o le 50-250 ml i le fualaau o fualaau faasaina. O le fua ma le fua faatatau o le pulega o le fofo e faalagolago lea i uiga o le vailaʻau faasaina i le kulukose.

O fualaau kullukose e ave faʻafofoga, 1-2 laulau i le aso.

O tagata matutua matutua, faapea foi ma tamaiti e sili atu i le tolu tausaga, e tatau ona ave le fualaau faasaina tasi poo le afa papafa i le tolu aso i le aso. Afai na faatonuina e le fomai se fomu tuufaatasia (faatasi ai ma le acid ascorbic), o le metotia e fuafua e faavae i luga o le anotusi o le vaega mulimuli.

I le avea ai o se puipuiga, e mafai e tagata matutua ona ave mai le 50 i le 100 mg o le vailaʻau i le gasologa o le aso. O le aso masani mo tamaiti mai le 6 i le 14 tausaga e le sili atu ma le limasefulu mita. Afai o Glucose faʻatasi ma le acid ascorbic ua faʻataʻitaʻiina mo togafitiga, ua faatonuina e tagata matutua matutua se fua o le 50 i le 100 milligrams tolu i le lima taimi i le aso.

Mo tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matutua, e fautuaina e fomaʻi le 50 poo le 100 mg ma le acid ascorbic. Ina ia ausia le iuga, e tatau ona e tago i le vailaau faasaina pe lua pe faatolu i le aso. E mafai e le fomai ona fuafua le metotia, faapea foi le umi o togafitiga, taitoatasi, e fuafua i le faigata o le maʻi poo le manaomia mo le puipuia.

Aʻo leʻi aveina le vailaʻau tuʻufaʻatasi faʻatasi ma le acid ascorbic, e tatau ona e faʻatusatusa saʻo le metotia.

Mo le fofo, o loʻo faʻaaogaina le faʻafefe o le puleaina, mo fualaau, faʻafofoga tautala (faʻaogaina ole sublingual). O fuataga e fuafuaina e le matua o le maʻi, gasegase o le kulukose ma le mafuaaga mo le tagofia o fualaau faasaina.

Faʻaavanoaina o lenei fomu - i totonu, mo le puipuia poʻo togafitiga, o le umi o le vasega ua fuafuaina e le fomaʻi, e mafai foi ona fetuunai le metotia. O le taimi faʻaalu e tutoatasi mai meaʻai. E tusa ai ma taʻiala aloaia, o le talosaga e:

  • Mo le puipuiga, e maua i tamaiti le 50 mg i le aso, mo togafitiga (ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le uʻamea) - 100 mg i le 3 taimi i le aso.
  • E tuʻuina atu i tagata matutua le 100 mg i le aso mo le gaselase ma le aofaʻi tutusa, ae oʻo atu i le 5 taimi i le aso, pe afai e manaʻomia le faʻaleleia o le uʻamea uʻamea poʻo le togafitiga.

O lenei ituaiga o fualaau faasaina e faʻaaogaina e ala i le faʻaleleia o meaola i falemaʻi. O le paʻu e faʻafefeteina i le vai (i le ampoule e oʻo atu i le 2 ml), faʻatonuina lemu i totonu poʻo le intramuscularly. O loʻo faʻaalia mea nei:

  • Tamaiti e oʻo i le 2 ml o le faʻamaʻi (5%) fofo i le aso, poʻo le 4 ml o le 2.5%.
  • O tagata matutua ua faʻamaonia le kulukose ma le acid ascorbic i le 3 ml o se faʻamautu masani i se tasi poʻo le 6 ml o se mea vaivai (2.5%).

O le tele o mea le lelei o le tino o se tali i se sili atu o le acid ascorbic, aemaise lava pe afai e le i muaʻi matauina se faaletonu. E mafai ona maua i luga ole laasaga se tasi o fualaau e 10, lea o le a faʻaalia e le ulu o le ulu, faʻalavelave moe, gasea matautia (mafai ona alu i le vomiting), ma le faʻafefe o le intestinal.

O le tali i le sili atu o le kulukose o le:

  • le faʻamaina o le galuega a le mea faʻapitoa (pancreas),
  • faʻalavelaveina o mea faʻapipiʻi (fatuga).

Afai e sili atu le masani o tulafono ua fautuaina, o le itu e masani ona matauina. A o faia le tele o doses o le dextrose ma le acid ascorbic, o le ulu, o le faateleina o le le fiafia, faaleagaina le mucosa gastrointestinal, bloating, ma e seasea lava ona le mafai ona moe.

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, e mafai: o se faaitiitia o le inisalini synthesis, le amataina o le hyperglycemia, o se faaitiitia o le manao. I ia tulaga, e tatau ona taofi le ave o le dextrose ma fesiligia se fomaʻi mo le faatonuina o togafitiga symptomatic.

Dextrose laulau e ave ma le faʻaogalua, o lona uiga, faʻafefe.

  1. Mo le inisua ma faʻafitauli o le ate, ia ave 2-3 papatini i le aso ma le vaeluaga 2 itula.
  2. E le manaʻomia e le maʻisuka ni masini carbohydrate faaopoopo, ae i le tulaga o le hypoglycemia e aʻafia i le maʻisuka, ave le 2 pusa i le taimi e tasi. E le tuʻuina atu le fiafia ile resorption products, ae o mea e mafai ona faʻaaoga. I le tulaga o se tulaga ogaoga, ave le isi 2-3 laulau i le minute poʻo le faʻaaogaina o le kulukose. O le faaiuga i luga o le faufautua o ia togafitiga e faia e le fomaʻi.
  3. Tagata taʻavale e faʻaaogaina le kulukose aʻo leʻi aʻoga, faʻamalo papa i le vai i le fua o le 7 g o le vailaau faʻasaina i le 1 lita o le vai. O le inuina o le luluina o le carbohydrate e fautuaina 20 minute aʻo lumanaʻi le vasega. Aua e te fefe mo le kalori mea o le inu. Glucose i pepa e le afaina ai le fuainumera, ae o le a faateleina ai le malosiaga.

Tamaiti pe a uma le tolu ma le matutua e tatau ona ave le afa poʻo se laulau atoa tolu taimi i le aso. Pe a ave le kulukose ma le acid ascorbic, o le fuainumera e liua i le acid ascorbic. Mo tagata matutua, mai le limasefulu i le selau piliona o le fualaau faʻasaina ua faʻamaonia mo togafitiga i aso taitasi, ma mo tamaiti mai le ono i le sefulufa tausaga le matutua, e le sili atu ma le limasefulu pilikoma.

O le fualaau o le kulukose ma le acid ascorbic mo tagata matutua e mai le limasefulu i le selau piligrams. E tatau ona ave fualaau mai le tolu i le lima taimi i le aso. Tamaiti mai le ono tausaga o loʻo faʻamatalaina le limasefulu pe tasi le selau miligrams o le kulukose ma le acid ascorbic i laulau.

  • Moscou, Moscow, Smolenskaya pl., 3, TDK Smolensky Passage (ulufale mai le 1 Smolensky lane) O le pito i fafo o le Fagaga Faatoaga
  • Mon-Fri - mai le 09:00 i le 20:00, Sat-Sun - mai le 10:00 i le 19:00
  • , Moscow.vision.rf

Ophthalmologist, Sui o Fomai Faʻafomai.

O fualaau kullukose e fai ma le tautala 1.5 itula ao leʻi 'aʻai. E le tatau ona sili atu i le 300 mg le fualaau mo le 1 kilokalama o le mamafa o le maʻi, e ave i totonu ole itula.

O le fofo o le kulukose o loʻo faʻaaogaina i se auala vavalalata e le uila po o le metotia o le jet, o le tofiga e faʻatu taʻitasi e le fomaʻi.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le maualuga o fua faatatau i aso taitasi mo tagata matutua ma le afaina e mo:

  • 5% le solution o le dextrose isotonic - 2000 ml, le fua faatatau o le pulega o le 150 pata i le minute pe 400 ml i le itula,
  • 0% vaifofo o le hyperton - 1000 ml, faatasi ai ma le saoasaoa o le 60 o le pa'ū ile minute,
  • 20% fofo - 300 ml, saoasaoa - e oo atu ile 40 fula i le minute,
  • 40% fofo - 250 ml, o le maualuga o le fuaina o le tui e oʻo i le 30 matū ile minute.

Pe a faatonuina le kulukose i tamaiti, o le a tuʻuina le metotia e faʻavae i luga o le mamafa o le tino o le tamaititi, ma e le tatau ona sili atu i faʻamaoniga nei:

  • Faatasi ai ma le mamafa o le pepe mai le 0 i le 10 kilokalama - 100 ml i le 1 kg o le mamafa i le aso,
  • Tamaiti mai le 10 i le 20 kilokalama - 50 ml mo kilokalama taitasi e silia ma le 10 kilokalama i le aso e faaopoopo i le 1000 ml,
  • Mo tagata mamaʻi e sili atu ma le 20 kilokalama - i le 1500 ml ua faaopoopo 20 ml i le kilokalama nai lo le 20 kilokalama i le aso.

O le faʻaaogaina o le jet o le 5% ma le 10% o fofo o loʻo faʻamautuina i se tasi o fualaau o le ml.

I le tulaga pe a galue Glucose o se fualaau faasaina mo le tausiga faamatua o isi fualaau faasaina, o le aofaiga o le fofo o loo faia i se voluma e 50 i le 250 ml mo le fualaau o le fualaau faasaina. O le fua faatatau o le pulega i lenei tulaga ua fuafuaina e uiga o le vailaʻau faʻasaina.

Taunuʻuga tifaga

  • Hemorrhoid Treatment Taua!
  • Faʻasagaina o Faʻafitauli Faʻasalaga, Faʻamaʻi, ma le Faʻatauga Taua!
  • Tetele togafitiga mo malulu taua!
  • Togafitiga o tua, muso, sooga Taua!
  • Suʻesuʻega maʻoti mo faʻamaʻi fatugao Manua!

E tusa ai ma faatonuga, o Glucose e le afaina ai le tino i le saʻo ma le usitaia o tulafono faʻaaoga.

O aʻafiaga o fualaau faasaina e mafai ona aofia ai:

  • Faʻailoga faʻavae ile faʻagavale gau,
  • Hyperglycemia,
  • Hypervolemia
  • Polyuria
  • Fefe.

Masalo o le faʻaalia o le tiga i le vaega o le puleaina, faʻaalia i le lotoifale i le tino o le faamanualia, gasegase, le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faatonu o le Inisetiute mo Maʻisuka: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

Glucose (igoa faavaomalo - dextrose) e faatatau i le faamamaina ma le gasegase metabolic. E mafai ona toe totogi le mea e le lava o meaʻai gaʻo i totonu o le ate ma le toto, faʻateleina le excretion o toxins i le urine ma faʻaleleia le gaioiga o le ate.

Sauniuniga mo meaai. Carbohydrates.

A faʻaaogaina i fualaau o loʻo fautuaina, e leai ni faʻafitauli leaga e matauina.

E leʻi i ai ni tulaga e le ogatasi ma fualaau faasaina.

Glucose o se auala aoga o meaʻai taumafa. O le faʻaaogaina o vailaau faʻataʻitaʻi e faʻamoemoe i le faʻaleleia o le metabolism i totonu o le tino, le faʻamalosia o faiga faʻalelei.

Glucose i laumei ei ai lona faʻaleagaina o aʻafiaga faʻaleagaina. I le telefoni feaveaʻi, e maua ai se faʻaopoopoga o le malosi o le malosi o se tagata, faʻateleina ai lona atamai ma le gaosia o le tino.

Glucose 5% i le ituaiga o tali e faʻaaogaina i le tele o taimi. O le afaina o aafiaga o le vailaʻau e fesoasoani e faaitiitia ai le le atoatoa o le vai i totonu o le tino, e faafou ai le toto.

O faʻafitauli o le 10-40% e taʻua o le hypertonic. Latou te faʻateleina le mamafa o le osmotic ma le urination, faʻaauau le gaioiga o gasegase i le ate ma maua ai se aoga aoga i le faagaioiga o le muscle autu o le tino.

  • (iva le 300 ml o le vai, maualuga 2 l),
  • i lalo ifo (i le taimi e oo i le 500 ml),
  • i foliga o enemas (ml).

Faatonuga faapitoa

O loʻo i ai ni faʻamatalaga o aʻafiaga o aʻafiaga, e aofia ai anaphylactoid / anaphylactic reactions, faʻasolosolo o le elepersisitivity pe a faʻaaoga vailaʻau dextrose. Afai o faʻamaoniga poʻo faailoilo o se faʻafitauli o le hypersensitivity, e tatau ona taofi vave.

E le mafai ona faʻaaogaina le kulukose pe afai o le tagata maʻi e afaina i sana ma gaosia o sana.

hypomagnesemia, hypokalemia, hypophosphatemia, hyponatremia, hyperhydrates / hypervolemia ma, mo se faataitaiga, tulaga vaʻaia, e aofia ai le edema pulmonary ma le hyperemia), hypoosmolarity, hyperosmolarity, dehydration ma osmotic diuresis.

O le Hyponosmotic hyponatremia e mafai ona mafua ai le maʻi tigaina, gasegase, gaogao, vevela, coma, cerebral edema, ma le oti.

Faʻamataʻu tele o le hyponatremic encephalopathy, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

O se faʻafitauli maualuga o hypoosmotic hyponatremia o loʻo matauina i tamaiti, fafine, tagata matutua, tagata gasegase pe a uma le taotoga ma tagata e maua i le psychipsia.

O le lamatiaga o le atinaʻe o le encephalopathy, e pei o faʻafitauli o le hyponosmotic hyponatremia, e sili atu i tamaiti ma tupulaga talavou i lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, o fafine e vaʻavaʻavaʻaʻi, o gasegase e maua ai le maʻi o le tino ma tagata mamaʻi e iai le hypoxemia.

O suʻesuʻega faʻaletausaga i suʻesuʻega e manaʻomia e mataituina ai suiga o le paleni o le suavai, paleni o le acid-base, ma le eletise eletise i le taimi o le faʻasolosolo o togafitiga o le parenteral ma, pe a talafeagai ai, iloilo le fualaau poʻo le maʻi o le maʻi.

Glucose ua faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete tele i tagata gasegase e tele le aʻafiaga o le vai ma le le atoatoa o le electrolyte, ua faʻateleina i le faateleina o le mamafa o le vai e leai se vai, hyperglycemia, le manaʻomia ona faʻaaogaina le inisalini.

O faʻamatalaga ile falemaʻi ole maʻi ole tulaga o le maʻi o le faavae lea mo le puipuia ma le faasaʻoina o auala.

I lalo o le vaavaaiga vavalalata, o se lapisi lapopoʻa tele o loʻo faia i tagata mamaʻi i le pulmonary, fatu fatu poʻo le toilalo ma le maualuga.

Pe a faʻaaogaina se fua tele o le dextrose poʻo le faaumiumi faʻaaogaina, e tatau ona pulea le faʻamaʻi o le paluka i le toto plasma ma, pe a tatau ai, ia fautuaina sauniuniga o le palukalo ina ia aloese mai le hypokalemia.

O le puipuia o le hyperglycemia ma le maʻi o le hyperosmolar e mafua mai i le televave o le pulega o fofo o le dextrose, e tatau ona pulea le fua faatatau o le afu (e tatau ona i lalo ifo o le paepae mo le faʻaaogaina o le dextrose i le tino o le tagata maʻi).

Faʻasalaga, faʻaaogaina o le fofo o le Glucose i le gasegase o le gasegase o le gasegase (o le togafitiga o vaifofo Glucose e faʻailogaina i le aso muamua ina ua maua le manua), le faaletonu (e aofia ai tagata mamaʻi e iai le ava malosi), ma faʻaitiitia le faapalepale (to mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga pei o le maʻisuka, sepsis, faʻavauvau ma le vevela, le faʻaaogaina o le maʻisuka), vai ma le eletise eletise, faʻasolosolo o le ischemic, ma i pepe faatoa fananau mai.

I tagata gasegase e le lelei le ola maloloina, o le toe faʻaleleia o meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le faʻamalosia o le fafagaina o le maʻi, lea e mafua mai i le faateleina o le intracellular concentration o magnesium, potassium ma le phosphorus ona o le faateleina o le anabolism.

E mafai foi ona tumau le tumau o le vai ma le valea. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o nei faʻalavelave, e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faʻaauau le mataituina ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o meaʻai, aloese mai le tele o meaʻai.

I tamaiti aoga, o le saoasaoa ma le tele o infusions ua fuafuaina e le fomaʻi, e masani i le togafiti o togafitiga e afaina i tamaiti, ma faalagolago i le mamafa o le tino, tausaga, metabolism ma le maʻi o le tamaitiiti, faapea foi togafitiga faafomaʻi.

O pepe faatoa fananau mai, ae maise lava o le taimi o le pepe po o le maualalo o le pepe fanau, e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, o lea latou te manaomia ai le mataituina ma le totoa o le maualuga o le dextrose i le toto.

O le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le manava umi i pepe faatoa fananau mai, faaleagaina ma faiʻai le faiʻai. O le Hyperglycemia e fesoʻotaʻi ma tuai faʻaleagaina ma faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le interoventricular, le retinopathy, le dysplasia bronchopmonmonia, o le faateleina o le umi o le falemaʻi, ma le oti.

Tamaiti, o pepe faatoa fananau mai ma matutua atu, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o le hyponatrics ma le hyposmotic hyponatremia. I le tulaga o vaifofo o le glucose, latou te manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete o le faʻaogaina o le eletise i le plasma toto.

Aʻo faʻaaogaina se vaifofo i luga o tagata matutua, e tatau i se tasi ona amanaia le i ai o faʻamaʻi cardiological, faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, faʻapea foʻi togafitiga faʻasolosolo.

O vaifofo o le glucose e faʻamaʻiina i luma, i le taimi lava e tasi, pe pe a maeʻa le faʻafefete toto e ala i le mea e tasi e faʻaaogaina, ona o le pseudoagglutination ma le vailaau oona e mafai ona tupu.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave.

Faatasi ai ma le faʻavaveina o le faʻatonuina ma le faʻaaogaina umi o le kulukose, o mea nei e mafai:

  • O le vaeluaga,
  • Hyperglycemia,
  • Osurotis diuresis (o se taunuuga o le hyperglycemia),
  • Hyperglucosuria,
  • Hypervolemia.

Afai e tulai mai ni faailoga, o le a fautuaina ia faia ni fuafuaga ina ia aveesea ai ma lagolagoina le togafitiga, e aofia ai le faaaogaina o togafitiga.

O faailoga o le maualuga e mafua mai i vailaau faʻasaina ua faʻaaogaina i le 5% o le kulukose o loʻo faʻamoemoeina muamua e meatotino a nei vailaʻau. I le tulaga o le maualuga, e fautuaina le tuua o le folasia o le fofo ma le faatinoina o symptomatic ma togafitiga lagolago.

Faʻamatalaga o feusuaiga faʻamaʻi Glucose ma isi vailaʻau e le o faʻamatalaina.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, ua faamaonia le kulukose mo le faʻaaogaina.

Ina ia mafai ona faʻafefiloi le kulūkose, e faʻasolosolo ona faʻasolosolo faʻataʻitaʻiina le inisalini i le fua faatatau o le 1 le unite i le 4-5 g glucose.

E le fautuaina e faʻatonu le Glucose i le taimi lava e uma ai le faʻafeiloaʻiga o le toto i le faiga lava e tasi, talu ai o loʻo i ai le avanoa e maua ai le gaʻo ma le siama.

Glucose solution e talafeagai mo le faʻaaogaina i lalo ifo o le tulaga o le manino, faʻapipiʻiina o le amio saʻo ma le leai o ni mea leaga faʻapitoa. Faʻaaogā le vaifofo i le taimi lava e tuʻuina ai le voli i le faʻaogaina o le faʻaoga.

E faʻasaina le faʻaaogaina o koneteina o vaifofo o le kulukose e fesoʻotaʻi i le faasologa, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le ea i luga o le ea ona o le faʻaleleia o le ea o totoe i le pepa muamua.

O isi vailaau e tatau ona faaopoopo i le fofo i luma atu poo le taimi o le afaina e ala i le tuiina i totonu o se vaega ua fuafuaina faapitoa o le koneteina. Pe a faʻaopopoina le vailaʻau e tatau ona siaki le vavaevaʻa o le vaifofo e maua ai. O le vaifofo e mafua mai i le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina vave pe'ā maeʻa sauni.

E tatau ona lafoai le pusa i le taimi lava e uma ai le faʻaaogaina o le fofo, e tusa lava pe o iai le vailaau i totonu pe leai foi.

O le faʻaaogaina o le kulukose e faʻaalia i le taimi o le maitaga ma le susu.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le puleaina o le kulukose i totonu o le toto ma le urine.

Faʻaaogaina faʻamalosi i totonu o le falemaʻi, i le usitaia o tulafono tulafonopsisis.

Pe a faʻapipiʻiina ma isi vailaʻau, o le faʻatusatusaina o vailaau faʻasaina e faʻatonutonuina mata, o le mea e tupu mai ai e tatau ona i ai foliga manino e aunoa ma ni faʻaaliga manino. E talafeagai le faʻafefiloi o sauniuniga ma Glucose i le taimi lava lea aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o le paluga e tusa lava pe a maeʻa le teuina.

Pe o le acid ascorbic faatasi ma le kulukose e aoga i le taimi o le maitaga o se mea e popole ai i le tele o tina faʻamoemoe, talu mai le taimi o loʻo faʻamoemoe se fafine, o loʻo feagai le tino o le fafine ma le faʻavaveina o le ola o vitamini.

Ae ui i lea, e le pei o le kulukose, o le acid ascorbic e mafai ona afaina ai le fetus pe afai e umi se taimi i le maualuga o gasegase, lea o le a mafua ai le tolopoina mulimuli ane. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e fomaʻi e amata ona ave le fualaau mo fafine maʻitaga na o le leai o se fua o le vitamini C ma le maeʻa o le maʻitaga (aemaise lava le 3rd trimmas). Norm - 100 mg. I le lactation, 120 mg.

O nai faʻaaliga mai faʻasalaga aloaia:

  • O le Ascorbic acid ei ai sona aafiaga faʻaosofia i le fua o le fausia o hormones corticosteroid, ma o le umi faʻaaogaina, e manaʻomia ona e pulea le toto ma le gaioiga galue.
  • Afai o le suʻega o le toto o le tagata maʻi e faʻaalia i se faʻateleina o mea uʻamea, e tatau ona faaititia le fualaau o le acid ascorbic.
  • Afai e togafitia togafitiga faʻatasi ma le acid ascorbic ma le kulukose aʻo faia ni tui faʻamataʻu, o le a le faateleina le estrogen.
  • O le faʻaaogaina o le acid ascorbic e faʻaitiitia i le tulaga o togafitiga tutusa ma le salicylates (faʻaopopo faʻatasi ma le aʻafiaga o faʻasagaga leaga ia i latou) ma pe a fai e ave i ai mea inu vai.
  • O le vailaʻau C e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le penicillin.

O se tasi o faatonuga aloaia e taua ai o le vitamini C ma le glucose e faateleina ai le excretion o le mexiletine, faia ai le faaaogaina o mea e le o tuusaʻoina e le aoga, ma atonu e aafia ai le excretion o le acetylsalicylic acid ma fualaau faasaina ma se tali alkaline.

E faʻapefea ona ave le kulukose i papa?

Ae paga lea, e mafai ona e tago i le kulukose, pe lelei foi, ae le o tagata uma. E i ai le tele o faʻamatalaga faafomaʻi, e tusa ai ma lona faʻatagaina i totonu o le tino e talafeagai. E na o se fomaʻi e faʻamatalaina pe fia ni kulukose pepa e mafai e se matua poʻo se tamaititi ona ave i le aso.

O le tau atoa o le maʻi e faʻalagolago i lenei mea, talu ai o le tau mo le faʻatauina o le vailaʻau e le tele, ae o le inu i se kosi (e sili atu ma le tasi le fagu) e mafai ona taugofie se penny. O lea, o loʻo i ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina:

  • tino inu
  • hypoglycemia,
  • fomai diamorrhagic,
  • vili
  • faateia
  • atrophy o le ate
  • taimi faʻatopetope
  • manava manava
  • foia le ate
  • vailaʻau
  • Hepatitis.

E tatau ona manatua e naʻo se fomaʻi e faʻamatalaina se fualaau faasaina. E faavae i luga o au faʻamatalaga, auiliiliga o faʻamatalaga, e mafai ona ia taʻu manino atu pe faapefea ona fai se sauniuni kulūkose i laulau, pe fia ni laulau i le aso e mafai ona faʻaumatia ma i le a le mea e fai. O le togafitiga o le tagata lava ia e matautia tele, o lea e le tatau ai ona lamatia lou ola maloloina.

O le le lava o le suka o le toto e tutusa lava le matautia e pei o le televave. O meaai e avea ma punavai o le kulukose, ae afai e maualalo le maualuga o le suka, ona faʻaaogaina lea o le kulukose i totonu o fualaau. E faʻaleleia le malosi o le malosi ma e fesoasoani i le faʻavaveina o le tino pe a uma le faʻamalositino.

Glucose e aofia ai i faiga faʻafesoʻotaʻi ma tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga o fuainumera. O le le lava le taimi, le mafai ona tu atu i le mafaufau ma le faaletino e taʻu mai ai le le atoatoa o lenei mea i le tino.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le fualaau faasaina e fesoasoani i le vave ona tagofia o uʻamea uʻamea e le intestine. O le vevela malosi o le uʻamea mai le tino e tupu pe afai o le kulukose ma le Deferoxamine o loʻo faʻatulagaina i le taimi e tasi.

E tatau ona ave le faʻaeteete i le kulukose "faʻatasi ma le acid ascorbic faatasi ai ma le sulfanilamide ma le salicylic acid i tagata mamaʻi ua maua i le tele o suauu urate ma le mimi.

O vailaʻau nei o faʻatulagaga faʻavae o Glucose:

  • Glucosteril
  • Glucose-E
  • Glucose Brown,
  • Glucose Bufus,
  • Dextrose
  • Eskom Glucose,
  • Dextrose Vial
  • Peritoneal glucose low solution solution.

E tusa ai ma le filifiliga a le fomaʻi, o le kulukose i pepa e mafai ona suia i se tasi o vailaʻau:

O analogues ole glucose o: fofo - Glucosteryl, Glucose Bufus, Glucose-Eskom.

I falemaʻi, e mafai ona e faʻatau analogs o glucose papa. O la latou vaega taua o le dextrose monohydrate, o lona uiga, o fualaau oona e iai foi mea tutusa. O ia tupe e aofia ai:

  • Glucose Biefe,
  • Glucose Brown,
  • Glucose Vial,
  • Glucose-E
  • Glucosteril
  • Dextrose
  • Dextrose Monohydrate,
  • Dextrose Vial
  • Likadex PF Dextrose Monohydrate.

Sauniuniga ma le mea e tasi o le gaioiga: Glucosteril, Glucose-Eskom, Dextrose-Vial ma isi.

Goacose analogs, fualaau faʻatau tutusa i le masini o gaioiga: Aminoven, Hepasol, Hydramine, Fibrinosol ma isi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tusa ai ma faatonuga, o Glucose i soo se ituaiga o fualaau e tatau ona teuina i se malulu vevela, e le mafai e tamaiti ona maua. O le ola o le fualaau faasaina e faalagolago i le gaosiga ma nofoaga mai le 1,5 i le 3 tausaga.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma kiliki Ctrl Enter.

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C, e le mafai e tamaiti ona maua.

  • fofo mo le afu 5%: 100, 250, 500 ml - 2 tausaga, 1000 ml - 3 tausaga,
  • fofo mo le afaina 10% - 2 tausaga.

O pusa e afifiina i totonu o se paʻu po o se siama e leai se ola e 10-fasi. E mafai ona tuu paʻu pepa i pusa pepa o le 1, 2, 5 papatusi i le pusa. I le tagata faʻatau i falemaʻi, o faʻamalama e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻamaumauga.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Teu i le ° C.

O le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le afifi.

Aua le faʻaaoga pe a uma le aso atofaina.

Glucose 500mg Numera 20 pepa

Glucose solution 5% 250 ml

Glucose fofo mo le afaina 10% 200 ml fagu

Glucose fofo mo le afu 5% 200 ml fagu

Glucose solution 5% 100 ml

Glucose Brown solution 5% 500 ml

Faʻafouina le Antistress o se meaʻai faʻalaʻau (meaʻai faʻasolosolo meaʻai), o se faʻaopoopoga faʻaopoopo o meaʻai.

Faʻasologa o Seleniuma o se faʻaopoopoga meaʻai (BAA), o se punaoa faaopoopo o vitamini, miner.

Complivit Ophthalmo - o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga o loʻo aofia ai vitamini, siama elemene ma ola.

O le faʻamalosia-gaioiga o se vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma macro-ma microelements. Faʻasalaga pepa ma comp.

Faʻafiafia le "Tina" mo le maʻitaga ma le lactating.

Faʻafiafia le "Tina" - o se vailaau faʻasaina, lea e aofia ai le Faletini.

Faʻafiafia le D3 Calcium mo pepe.

Faʻamalosia le Calcium D3 mo pepe o le faʻalauteleina lea o le konisini ma le vailaʻau D3.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

I le nofoaga e puipuia mai le susu i se vevela e le sili atu ile 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

3 tausaga Aua le faʻaaogaina mulimuli ane nai lo le taimi na faʻamatalaina i luga o le afifi.

E fia le kulukose? O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo. Tau o glucose e mafai ona gaosia e tusa ma le 20 ru. Mo se fofo e 5% mo le afu (400 ml) e tatau ona e totogiina 50 rubles, ma mo se afifi o sefulu ampoules - 90 rupu.

E eseese foi le olaga o le tausi mamoe e ala i le faʻamalolo. Mo le paʻu, e 5 tausaga, mo se vaifofo i ampoules - 6 tausaga, ma le kulukose i laulau ua teuina mo na o le 4 tausaga.

O vailaau faafomai e talafeagai mo le faaaogaina pe afai o le faamaoni o le afifi, o le manino o le vai ma le leai o ni mea leaga vaaia. E tusa ai ma faatonuga, e fautuaina le teuina o le kulukose i soo se ituaiga fua i le vevela o le 15 i le 25 tikeri, i se nofoaga puipuia mai tamaiti.

Faʻatasi ai ma aʻafiaga uma e mafai ona afaina mai i le maualuga o le fualaau faasaina, e mafai ona e faatauina fua faʻatau pepa ascorbic ma glucose - e le manaʻomia se faʻasologa ole fomaʻi. O le ola ola mo fualaau aina e 1 le tausaga, o fofo (mama vitamin C) o loʻo teuina mo le tausaga pe afai o le faʻaoʻoina o le mea galue malosi o le 50 mg, ma le 1.5 tausaga mo le faʻatonuina o le 100 mg.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o le kulukose i laulau

Glucose i pepa e faʻasoa i le tagata gasegase ma le faʻaeteete. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai lau gaʻo, e tatau i lau fomaʻi ona mataʻituina lou tulaga pe a maeʻa. E manaʻomia le faʻataʻitaʻiga mo faʻamaoniga o le lotoifale o le lotoifale.

O fafine maʻitaga ma faʻamalosi fafine e masani ona faʻatatauina fualaau kulukose. Latou te aʻafia ai le atinaʻeina o le tamaititi ma le susu o le tina. Mo fafine maʻitaga, e leai se sauniuniga faapitoa mo le kulukose, o lea o le tau e tutusa lava.

O nisi tagata e talitonu o lenei fualaau faasaina e mafai ona aafia ai lou mafai gaoi taavale. Ae, o le mea e lelei ai, o lenei manatu e sese. Ua faamaonia e fomaʻi o le kulukose e le afaina ai le amio a se tagata o loʻo aveina. I le auala, o le tau o le kulukose i totonu o laulau e le suia e fuafua i le taumalaga.

Glucose i pepa e masani ona faʻasino mo tagata taʻaalo. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai ona tuʻuina atu maso ma le ate ma se aofaʻiga o gaʻo. E maua ai le malosi i le tino.Na te puipuia foi le foliga mai o vaivaiga ma le vevela pe a uma se taʻaloga malosi.

E fautuaina ia laʻau Dextrose ia faʻaali lemu i lalo o le laulaufaiva. Ole fua patino o le fualaau faasaina ma le umi o togafitiga e tuusaʻo tonu lava ile maʻi ole maʻi. O le mea lea, o lenei faʻamatalaga e tuʻuina atu faapitoa e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega o le maʻi.

Afai o le maualuga o le kulukose e ulufale i totonu o le tino o le tagata, e mafai ona atiaʻe ai le hyperglycemia, o lona uiga autu o le galala e le mafaamatalaina (polydipsia) ma le vave vave urination (polyuria). I tulaga ogaoga, o le gau gasegase agavale (suffocation, tale, le manava, manava o le edema) e tupu.

Glucose i totonu o laupepa o se meafaigaluega taua mo le tele o tagata. Muamua lava, e avea o se punavai o le malosi lea e fafagaina ai siama ma gaʻo. O le gaioiga o sulu o le a faʻalagolago i le tele o le tino e mafai ona faʻaaogaina le kulupu.

Glucose e faʻamalosia i meaai. E gagau i lalo i le vaega o meaʻai i meaola faigofie, ona oʻo lea i le toto ma salalau i le tino atoa. O le faʻaogaina o le tino o le a fesoasoani i le aveesea o mea uma e le tatau ai mai le tino, o lea aua le popole e uiga i suʻa. E faʻapefea ona ave le kulukose i papa? O a mea e tatau ona iloa e le tagata maʻi?

  • Uiga o le vailaʻau
  • O afea e mafai ona ou ave

Faʻamataʻuga itu

  1. O se faʻafitauli i le lotoifale poʻo le faʻaogaina o le faʻaalia o le a tupu.
  2. O le vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina le membrane mucous o le faʻaogaina o meaʻai.
  3. O le gaosia o le inisalini pancreatic o loʻo taofia.
  4. Nephrocalcinosis (oxalate), faapea foi le hyperoxaluria.

Igoa o le fualaau faasaina, aofaiga o mea galue, afifiina

Numera o fasipepa i le pusa

Glucose, otaota 0.5 g, uila

Glucose, fualaau, 0.5 g, siakiina e aunoa ma se cell

- O le manava le manava e sau mai meaʻai! Saili pe faapefea ona faʻaumatia >>>

- E le toe faʻalavelaveina oe e le namu fasipolo! Elena Malysheva o loʻo talanoa e uiga i auala e faʻaleagaina ai le malie.

- Faʻavave ona aveesea le mamafa o loʻo avanoa nei i teine ​​uma, fai mai Polina Gagarina >>>

Elena Malysheva: Faʻamatalaina pe faapefea ona leiloa le mamafa e aunoa ma le faia o se mea! Saili le auala >>>

O le faʻamalosiina o le faʻasalalauga o hormones corticosteroid, faʻaleleia atili le faʻafefe o le uʻamea (lea e fesoasoani i le faʻamaʻaloina o le anemia), faʻamalosia lautele o le faʻamaʻi - o le mea lea e mafua ai ona ave le tumorbicum, lea e le o mafai ona iloa e se fomaʻi atoa.

Ae peitai, o le vailaʻau C, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le kulukose, e mafai ona i ai se aafiaga matuia i le tino ona o le saoasaoa o le ulu atu i totonu o sela o le toto ma mea e gaosia i le tino o le dehydroascorbic acid. O aoga o lenei vailaau faasaina e mafai ona iloiloina e tusa lava pe masani ona tagiau ma mafua ona o le toto.

E tusa ai ma vailaau mo togafitiga o le acid ascorbic:

  • O le gasegase e tupu i totonu o fatugaʻo, o le tele o loʻo faʻaaogaina e pei o le oxalate.
  • O le fua o le faʻamalositino e fatugaʻo e faalagolago i le fua - o maualuga e alu vave.
  • O le tupu mai o le manava, gaogao o le iniseti.
  • Hypokalemia ma le thrombocytosis i fua o suʻega.
  • Vaeluaina o faailoga i luga o le gaioiga o le gasegase, bilirubin.
  • I le i ai o ni fomaʻi e avea ma masima, o le faʻaaogaina o le acid ascorbic ma le glucose e le manaomia, talu ai e le o faʻamavaeina le faʻavaveina o lenei faiga.

Glucose i laulau: auala e faʻaaogaina ai vailaʻau mo tamaiti ma tagata matutua (faatonuga)

E masani lava, o fualaʻau e faʻataʻitaʻiina mo tamaiti faʻatasi ma le acid ascorbic. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina, o le faaogaina o corticosteroids ua faaleleia, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le galuega o le fatu, toto toto, maualuga o le insulin.

O le masani i aso uma mo se tamaititi e sili atu i le 6 tausaga e le silia le 500 mg o le dextrose. Ole fua lea e mafai ona vaevaeina i le 3-5 inumaga. I tamaiti, ma le malosi o le taumafa o le tino, o le pa'ū laititi o le maualuga o le suka, o le mea lea, ia maua ai le malosi, gaʻo e amata ona talepe i lalo, ma foliga o acetone.

O ia tulaga e mafai ona o faatasi ma le vomiting. Pe a aliali mai le acetone, e tuʻuina atu i le tamaitiiti nisi o laʻau i le taimi e tasi ma se mea mamafa.Tamaiti laiti ifo i lalo ifo o le 3 tausaga e le o faʻamalamalamaina le kulukose - e tatau ona saunia ma faia 5% ni fofo poʻo le faʻamavae faʻatasi ai le fualaau faasaina ile vai.

Mo tamaiti, o faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o laulau e tatau ai, talu ai o loʻo iloa e le tino o le tama soʻo se fualaau faasaina i se isi auala. Ua faatonuina o ia i se lapataiga tele. Tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua e le manaomia e ave fualaau, aua o le a le mafai ona latou tagofia le fualaau faasaina. I se faaupuga faigofie, o le a le mafai e le tamaititi ona tuʻu vailaau i lalo o le laulaufaiva ma faʻamavae.

O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo aʻoaʻoga faʻaaloalogia, e le o se faʻamatalaga ma faʻamaonia saʻo, e le o se taʻiala i le gaioiga. Aua e te mafaufau ia te oe lava.

Glucose faapitoa

O le maʻisuka, e tusa ai ma faʻatonuga, o se tasi lea o le faʻamaʻiina mo le ave o le dextrose i laulau. Ae o nisi taimi e faatonuina ai e le fomaʻi lenei fualaau faasaina i tagata gasegase pe afai ei ai le maʻisuka ituaiga 1. E mafua mai i le mea moni e faapea o nei tagata gasegase o loʻo faʻaalia le inisalini i totonu o fualaau poʻo isi inisalini o loʻo aofia ai.

Ma le faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulūkose (o le umi o le taimi i meaʻai, o le inisalini tele, lagona faʻalagona poʻo le tino, ma isi mea), e le mafai ona ulu atu le hormone thyroid i totonu o siama. O le Hypoglycemia e atiina ae, faʻaalia i le vevela tele, vaivaiga, tachycardia, faʻavevesi. O nisi taimi e oso faafuaseʻi se osofaiga.

E taua le manatuaina, i le leai o se fesoasoani talafeagai, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona paʻu i se paʻu. Faʻafeiloaʻi o le kulukose e vave faʻavasegaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, aʻo amata ona tuʻuina muamua le papa i le taimi o le toe faʻaleleia.

Faʻatasi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka ma le tulaga ogaoga o le maʻi, e fautuaina le glucose e ave i le 5 minute i le aofaiga na faʻamatalaina e se fomaʻi. Malamalama i luga o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le 20 minute seia oʻo ina sili atu le lelei o le maʻi. O faatonuga tonu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua tuuina mai e le fomaʻi.

Faʻamatala le kulukose ma tagata taʻaalo. Dextrose laulau e manaʻomia pe a taʻalo i taʻaloga e faatumauina se tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, tuʻuina atu gaʻo meaʻai i maso ma le ate.

Aʻo leʻi faia se aʻoga malosi umi, e ave e tagata taʻavale le aofaʻi o fualaau faasaina ua fautuaina e se fomaʻi. E faigofie lava lenei mea pe afai e le mafai ona e 'ai atoatoa i le itula poʻo le lua ao lei amataina le vasega.

Pe a afaina i le ava malosi ma vailaʻau, o loʻo iai mafatiaga o le faiʻai. O le mauaina o le kulukose e mafai ai ona e faia mo le leaga na faia ia i latou, e toe faʻafoʻi ai le tuʻuina atu o meaʻai i sulu. O le mea lea, o le dextrose i laulau e aoga tele i le togafitiga o le ava malosi, vailaau oona, faʻamaʻi mai le tui.

E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaleleia ai galuega o le ate, e fesoasoani e faʻateʻa vave ai le tino o togani faatupulaia. Ole fua ole togafitiga e fautuaina e se fomaʻi ile tulaga ole 2-3 itula.

O laʻu tama e masani ona i ai sana mea i lana urine. I le taimi lava e uma ai ona foliga mai, ina ia taofia le amataina o le vomiting, ou te faʻaaogaina le kulukose. Ou te tuʻuina atu i laʻu tama tamaʻi papa e lua ma faʻafeinu ai le tele o vai - e oʻo atu i le 1 lita.

O nisi taimi ou te iai na tulaga pe a ou lagona le le lava, o oʻu lima e amata ona gatete. I le tali, na fai mai le fomaʻi o le hypoglycemia - o le maualuga o le suka e paʻu malie, ma fautuaina le tago i le kulukose.

Sa tonu ia te au e faaleleia loʻu foliga ma amata ona ou alu i le faletaalo, ae na maitauina e mafai ona ou galue mo se itula. Na fautuaina e se uo le faia o se vaifofo vai i le kulukose 2 itula ao leʻi aʻoga. O lea ou te faʻaaogaina pea lana fua.

O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga e mo naʻo le taʻiala. O mea o le tusiga e le valaau mo togafitiga tutoʻatasi. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia se faʻamautinoaga ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

O le a le mea e fai e tagata maʻi pe a uma ona faʻaaogaina le kulukose? O le tele o iloiloga e lelei. O le vailaʻau e faʻaaogaina ma ona "tiute" ua tofia i ai: faʻaleleia le faagasologa o metabolic processes i le tino, tuʻuina atu le malosi faʻapitoa, ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o le fatu ma isi faiga o totoga i totonu.

O le glucose, o lona tau e le sili atu ma le 30 ruble, e masani ona faʻaaoga mo togafitiga i le fale. E mafai ona faʻatauina i toetoe o falemaʻi uma, o le tau e maualalo, ma o le taunuuga o le togafitiga e fesoasoani i le vave faʻaleleia.

Faʻalogo! O faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusiga e mo naʻo le taʻiala. O mea o le tusiga e le valaau mo togafitiga tutoʻatasi. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia se faʻamautinoaga ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Glucose i totonu o fualaau: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, fualaau tutusa, tau

Glucose e maua ai le faʻamamaina ma le faʻamalosia o aʻafiaga i le tino. Vaega o vailaau faʻatauina e maua ai ituaiga o vailaau faʻamalosi - i totonu o fualaau, faʻapea foʻi ma se faʻafofo mo le tui. O faʻamatalaga mo le faʻaaoga ma le tau o le a eseese. I le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona e faʻaleagaina faʻafitauli o le tino i le tino. O le elemene autu autu o loʻo i ai i le foliga o se paʻu paʻepaʻe tioata tioata e aunoa ma se manogi faʻaleleia. Mafaufau i faʻamaoniga autu mo le faʻaogaina o le pepa laulaʻau o le vailaau faʻasaina, faʻapea foʻi aʻafiaga o aʻafiaga.

Glucose masani i totonu o fualaau, faʻapea foʻi ma faʻatasi ma le acid ascorbic, o loʻo faʻamaonia i le tele o mataupu:

  1. Faʻatasi ai ma le hypovitaminosis ma le vaitamini.
  2. I le lactation period ma ao faagasolo le gaioiga.
  3. E le gata i lea, o le fualaau oona o le a manaʻomia mo tagata gasegase ma se manaoga tele mo le ascorbic acid ma le kulukose.
  4. E tatau ona ave e le fanau le fualaau faasaina i taimi o le tuputupu ae matuia.
  5. O le fualaau oona e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi i taimi o faʻamalositino malosi, faʻapea foi ma le vaitaimi o le faʻamalosi (toe faʻaleleia o le tino pe a mavae se gasegase tuga).

E tasi le laulau e aofia ai le tasi gram o glucose monohydrate ma nisi vaega faaopoopo:

  1. O le maso.
  2. Talc.
  3. Failaʻau vaʻa.
  4. Calumaum stearate.

O pepa maʻaleʻale ei ai se laufanua mafolafola ma se foliga lapotopoto. E mafai ona vaʻaia i latou i le vaeluaga o le vaega ma le pito i luga. I le gaosiga o le vailaau faʻasaina faʻatasi ma le acid ascorbic, e faʻaaogaina ai se ufiufi ma se chamfer (o le atuatuvale i le va o le vaalele ma le pito i luga). E sefulu otaota o loʻo tuʻuina i pusa tioata. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai le afifiina o pepa pepa faʻatasi ma le tasi pe lua paʻu, faapea foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina. E mafai ona ese le pusa i luga o le kamupanī.

Glucose e aofia ai le gaʻo ma le malosi ole gaʻo. A maeʻa ona faʻaaogaina, o le a maua le malosi o le malosi, o le a faʻaleleia le konekarate o le muscle middle layer o le fatu (myocardium).

O sauniuniga tuʻufaʻatasiga faʻatasi ma le acid ascorbic e faʻatonutonuina ai le metabolic process, faʻateleina le faʻafouina o le tino, ma e aʻafia ai foi le totoina o le toto. O le vaega e aʻafia i le tuʻufaʻatasiga o hormones o le cortex adrenal.

Faateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi. O le vaivai o capillaries ua faaitiitia, ma ua manaomia foi le manaoga o le tino mo vitamini o vaega A, E ma B, folic, pantothenic acid.

O le laupepa o le fualaau faasaina e le tatau ona ave e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faapea foi ma tagata gasegase e iai se talaaga o le glucosuria ma le hyperglycemia le tumau. Faʻasalaga matuia e aofia ai le hypersensitivity i se tasi o vailaʻau, o le faʻasolosolo o le gaʻo ma le thrombophlebitis. E le gata i lea, o le "Glucose" faʻatasi ma le acid ascorbic e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo o le ono tausaga.

O tagata matutua matutua, faapea foi ma tamaiti e sili atu i le tolu tausaga, e tatau ona ave le fualaau faasaina tasi poo le afa papafa i le tolu aso i le aso.Afai na faatonuina e le fomai se fomu tuufaatasia (faatasi ai ma le acid ascorbic), o le metotia e fuafua e faavae i luga o le anotusi o le vaega mulimuli.

I le avea ai o se puipuiga, e mafai e tagata matutua ona ave mai le 50 i le 100 mg o le vailaʻau i le gasologa o le aso. O le aso masani mo tamaiti mai le 6 i le 14 tausaga e le sili atu ma le limasefulu mita. Afai o Glucose faʻatasi ma le acid ascorbic ua faʻataʻitaʻiina mo togafitiga, ua faatonuina e tagata matutua matutua se fua o le 50 i le 100 milligrams tolu i le lima taimi i le aso.

Mo tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matutua, e fautuaina e fomaʻi le 50 poo le 100 mg ma le acid ascorbic. Ina ia ausia le iuga, e tatau ona e tago i le vailaau faasaina pe lua pe faatolu i le aso. E mafai e le fomai ona fuafua le metotia, faapea foi le umi o togafitiga, taitoatasi, e fuafua i le faigata o le maʻi poo le manaomia mo le puipuia.

Aʻo leʻi aveina le vailaʻau tuʻufaʻatasi faʻatasi ma le acid ascorbic, e tatau ona e faʻatusatusa saʻo le metotia.

O se taunuuga o le mauaina, e mafai ona tulai mai le tele o taunuuga:

  1. O se faʻafitauli i le lotoifale poʻo le faʻaogaina o le faʻaalia o le a tupu.
  2. O le vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina le membrane mucous o le faʻaogaina o meaʻai.
  3. O le gaosia o le inisalini pancreatic o loʻo taofia.
  4. Nephrocalcinosis (oxalate), faapea foi le hyperoxaluria.

Pe a faʻaaogaina faʻatasi i vailaau faʻamaʻi, e tatau ona amanaʻia e mafai e le acid ascorbic ona faʻateleina le maualuga o le benzylpenicillin ", faʻapea foi le tetracycline i le toto. Glucose ma le acid ascorbic i se fua o le sili atu ma le tasi le gramu i le aso e mafai ona faʻaleleia ai le bioavailability o le fualaau faʻasaina Ethinyl Estradiol.

O le fualaau faasaina e fesoasoani i le vave ona tagofia o uʻamea uʻamea e le intestine. O le vevela malosi o le uʻamea mai le tino e tupu pe afai o le kulukose ma le Deferoxamine o loʻo faʻatulagaina i le taimi e tasi.

E tatau ona ave le faʻaeteete i le kulukose "faʻatasi ma le acid ascorbic faatasi ai ma le sulfanilamide ma le salicylic acid i tagata mamaʻi ua maua i le tele o suauu urate ma le mimi. A leai, o le a mafai ona faateleina le crystalluria. O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le aoga o togafitiga antipsychotic.

I falemaʻi o le Russian Federation o le kulukose ma le acid ascorbic e mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. O le tau masani o se meaʻai e 10 papaa e luasefulu lima rubles.

E tusa ai ma le filifiliga a le fomaʻi, o le kulukose i pepa e mafai ona suia i se tasi o vailaʻau:

Glucose i pepa o fualaau o se vailaau faʻasaina lea e faʻamoemoe mo meaʻai a le tagata maʻi. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se faʻaleleia ma le faʻamalosia o le tino i le tino.

O kamupani vailaau e gaosia ai le kulukose i le tino o ni meaʻai po o se vaifofo mo tui tui, ma o faatonuga mo le faʻaogaina i nei mataupu e ese lava.

O le elemene autu autu i le vailaʻau o le dextrose monohydrate, o lona uiga e mafai ona:

1 papalama - 50 mg, 100 ml o le tali - 5, 10, 20 poʻo le 40 g.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o le fofo o le kulukose e aofia ai foʻi vailaau faʻasili. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le eleʻele chlorhydrate ma le vai mo le faʻafefeteina, o nei mea uma e amanaʻia ai faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Ona o le mea moni e faapea, o le tau o kulūkose pepa ma vaifofo e itiiti, e mafai ona ave e vaega uma o le faitau aofaʻi.

Dextrose monohydrate e mafai ona faʻatau i le falemaʻi fesoʻotaʻiga i le tulaga o:

(i le paʻu o le 10 fasi pepa), inisi: i totonu o pusa palasisi (i volumes o le 50, 100, 150, 250, 500 poʻo le 1000 ml), o se fagu tioata (numera i le 100, 200, 400 poʻo le 500 ml), fofo mo le pule i totonu o ampoules tioata (5 ml pe 10 ml taʻitasi).

Faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai o le tagofia o fualaau poʻo se vaifofo e talafeagai e toe faʻaleleia ai le le lava o meaʻai gaʻo i totonu o le tino, lea e mafai ona tupu i le talaaga o tulaga faʻaleagaina eseese.

O le mea autu e le o le inuina o fualaau pe afai e maua le maʻisuka.

E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona faʻaaoga mo:

inumaga o le tino, faasaʻoina o le vailasea lea e tupu pe a maeʻa le taotoga poʻo le maeʻa o le manava faʻamaʻa, diathesis hemorrhagic, faʻaitiitia, faateia, hypoglycemia, hepatitis, toilalo o le ate, degeneration or atrophy of the liver.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o se vaifofo ma fualaau kullucose i na tulaga pe afai o le tagata maʻi o loʻo iai se talafaasolopito o faʻafitauli faʻaletonu:

hyperosmolar coma, faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, hyperlactacidemia, faʻaaoga tatau o le kulukose pe a uma le taotoga.

Ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o le vailaau faʻatau e tatau ona faʻatonuina i se tulaga vavalalata i le tulaga o:

o le gasegase masani, le faʻalavelave o le fatu (i totonu o le tusi), hyponatremia.

E taua le iloa o le kulukose o loʻo faʻaseseina i le maʻi suka, gasegase o le maʻisuka i le agavale, o le fulafula o le mafaufau po o le mama. Lapatai atu i tamaiti.

E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le maualuga o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le maʻi faʻamaʻi pipisi ma se maualuga maualuga o le atinaʻe o le edema pulmonary. O le tau o le fualaau faasaina e le afaina ai ona faʻailoga.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga Glucose i le tautala ma le afa itula ao leʻi 'ai. E le tatau ona sili atu i le 300 mg le fualaau e tasi ile 1 kilokalama o le mamafa ole maʻi.

Afai e tatau ona faʻatonuina se vaifofo o le glucose i se tulaga vavalalata, o le a faia e le fomaʻi aoga le fuainumera o le vailaʻau mo le gaʻo poʻo le inkjet metotia.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le fua maualuga o aso taitasi (faatasi ai ma le afu) mo se tagata maʻi matua o le:

5 pasene le fofo o le solution - 200 ml i le fuaina o le 150 pata i le minute poʻo le 400 ml i le 1 itula, 0 le fofo o le solution - 1000 ml i le fua faatatau o le 60 silu i le minute, 20% o le fofo - 300 ml i le saoasaoa e oo i le 40 pata, 40 pasene vaifofo - 250 ml ma le maualuga o le faʻaaogaina o le oʻo atu i le 30 matū ile 1 minute.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻafoe Glucose i tagata maʻi pediatric, ona faʻamautuina lea o lona fua faʻatatau i luga o le mamafa o le tamaititi, ma e le mafai ona sili atu i na faʻamaoniga:

mamafa e oo atu i le 10 kilokalama - 100 ml i le kilokalama o le mamafa i le 24 itula, mamafa mai le 10 i le 20 kilokalama - i le 1000 ml e tatau ona faaopoopo 50 ml i le kilokalama i luga o le 10 kilokalama o le mamafa i le 24 itula, mamafa e sili atu i le 20 kilokalama - i le 1500 ml 20 ml e tatau ona faaopoopo i le kilokalama o le mamafa i luga o le 20 kilokalama.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le jet i le 5 po o le 10 pasene o fofo, o le a faʻasoasoaina se tasi o le 10 i le 50ml. O le tau o papa ma vaifofo e eseese, e pei o se tulafono, o le tau o papaa e maualalo.

I le mauaina o le kulukose e avea o se mea autu ma le tausiga o matua o isi fualaau faasaina, e tatau ona ave le lapisi o le vaifofo mai le 50 i le 250 ml mo le 1 fualaau o le fualaau faasaina.

O le fua faatatau o le pulega o le a fuafuaina e uiga o le vailaʻau faʻamaʻi i le kulukose.

E tusa ai ma faʻatonuga, o Glucose o le a leai sona aʻafiaga i le tino o le maʻi. O lenei mea o le a moni lava pe a faʻamaonia lelei ma tuʻuina atu tulafono faʻavae o le talosaga.

Faʻafitauli aʻafiaga e aʻafia ai:

fiva, vevela, hyperglycemia, gau gau ile gasegase i le itu tauagavale, gasegase.

O loʻo i ai se maualuga maualuga o le tiga i le nofoaga o inisiua, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le lotoifale, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi, tuʻimomomo, thrombophlebitis.

E mafai ona faʻaaogaina le kulukose i le vaitau o le gaioiga ma le lactation. Le tau o le fualaau faasaina e le suia e fuafua lava i lona faaaogaina.

Afai e manaʻomia se tuʻufaʻatasiga ma isi vailaʻau, ona tatau loa lea ona faʻamautuina le vaʻavaʻai.

E taua tele le faʻafefiloi o fualaau faʻasaina ao le i oʻo i le taimi e faʻasusu ai Teuina o le vaifofo ua maeʻa ma lona faaaogaina e matua faasaina!

Glucose i totonu o fualaau aina o se vailaau faapitoa e faʻatatau mo le faʻafofoga tautala. O lenei vailaau e iai sona aafiaga faʻaleagaina.O kamupani vailaʻau faʻapitoa e maua ai le kulukose i le tulaga o laumei ma o se vaifofo. O faatonuga mo le faʻaaoga o le a eseese, e pei o le tau lava ia. O le asō o le a tatou mafaufau i le kulukose i foliga o laupepa.

Glucose o se vailaʻau e faigofie ona ulu atu i totonu o gaʻo uma ma totoga o le tino o le tagata. E tupu lenei mea i le puipui o le histohematological. O felauaiga e faʻatonutonuina e insulin, o se punavai o meaʻai. E faigofie lava ona ufiufi e le tino. O le metabolism e faʻatasi ma le tuʻuina atu o le malosi, lea e talafeagai mo le soifuaga masani o tagata soifua.

Afai e te tago i le kulukose i totonu o fualaʻau i luga o se faʻaauau pea, ona suia lea o suiga nei i le tino:

O le mamafa o le gasegase ua suia mo le sili atu, o le metabolism ua faaleleia, ua maitauina le vasodilation, o le ate, galuega e aofia ai antitoxic, ua faaleleia, o loo i ai le faateleina o le tafe mai o vai mai le masini i le toto, ma ua faateleina le diuresis.

Ae paga lea, e mafai ona e tago i le kulukose, pe lelei foi, ae le o tagata uma. E i ai le tele o faʻamatalaga faafomaʻi, e tusa ai ma lona faʻatagaina i totonu o le tino e talafeagai. E na o se fomaʻi e faʻamatalaina pe fia ni kulukose pepa e mafai e se matua poʻo se tamaititi ona ave i le aso. O le tau atoa o le maʻi e faʻalagolago i lenei mea, talu ai o le tau mo le faʻatauina o le vailaʻau e le tele, ae o le inu i se kosi (e sili atu ma le tasi le fagu) e mafai ona taugofie se penny. O lea, o loʻo i ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina:

gasegase o le tino, o le hypoglycemia, diathesis hemorrhagic, vomiting, faateʻa, atrophy o le ate, taimi mulimuli ane, manava, gase ate, dystrophy, hepatitis.

E tatau ona manatua e naʻo se fomaʻi e faʻamatalaina se fualaau faasaina. E faavae i luga o au faʻamatalaga, auiliiliga o faʻamatalaga, e mafai ona ia taʻu manino atu pe faapefea ona fai se sauniuni kulūkose i laulau, pe fia ni laulau i le aso e mafai ona faʻaumatia ma i le a le mea e fai. O le togafitiga o le tagata lava ia e matautia tele, o lea e le tatau ai ona lamatia lou ola maloloina.

E pei ona uma ona taʻua, e le o tagata uma e faʻaaogaina le kulukose. I le tepa muamua, e foliga mai o se vailaau e le afaina, ae o nisi foi taimi e aumaia ai taunuuga e leʻi faamoemoeina. O le mea lea, o se lisi o faʻamaʻiloga i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau ua tuufaatasia. E taatele. E masani lava, o fomaʻi e tilotilo i uiga patino o le tagata maʻi ma filifili pe o maua le kulukose pe leai.

O lea la, afai o iai sau tasi o faamai mai le lisi o loʻo i lalo, ona faasaina loa lea ole vailaʻau mo oe:

maʻi o le maʻisuka, hyperglycemia, hyperlactacidemia, gau gasegase i le agavale.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga faapitoa i le faʻatulagaina mo tamaiti. O le tino o se tamaititi e matua ese lava mai le tino o se tagata matua, o le mea lea, na o le tamaititi o le a taʻuina atu ia te oe le tele o le kulukose e manaʻomia ma pe mafai ona faʻaaogaina uma.

E talitonuina o le kulukose e le mafua ai ona aʻafia itu. Ae, e moni lenei faʻamatalaga pe a saʻo le faʻamaonia o le vailaʻau, faʻapea foʻi ma lona faʻaoga e tusa ai ma faatonuga ma fautuaga a le fomaʻi. A leai, o vailaʻau e mafua ai:

vevela, fiva, vaʻalele, fia inu, gau gasegase gauvale.

O faʻatonuga ma fomaʻi na faia mo le mafuaʻaga. E mafai e se tagata ona aloese mai le tele o faafitauli o le soifua maloloina, faʻapea foi ma le tausia o ana tupe pe afai na te faataunuuina lelei mea uma na taʻuina atu e le fomaʻi ia te ia.

Aʻo le i ai le kulukose i fualaau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina. O se faatonuga o se mea e le mafai ona le amanaiaina i lenei tulaga. O le tele o faʻamatalaga aoga o loʻo natia i totonu, lea o le a fesoasoani e aloese ai mai tulaga le lelei ma oʻo i le falemaʻi. Ae o fautuaga lautele e mafai ona maua i le Initaneti.

O le tele o fomaʻi e fautua e ave le kulukose i papa maʻalaʻau e tusa ai ma faatonuga.

O le tele o taimi, o le itula ma le afa lenei ao lei faia taumafataga. E le tatau ona sili atu i le 300 mg le 1 kilokalama o le tagata.E fia taimi i le aso ma pe o le a le laʻau e ave e taʻu atu i le fomaʻi o loʻo faʻatonuina. E leai se tulaga e mafai ona e fetuunai ai le auala togafitiga, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le maualuga. Ma o lenei, e pei ona e iloa, e le mafai ona taitai atu i se mea lelei.

Glucose i pepa e faʻasoa i le tagata gasegase ma le faʻaeteete. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai lau gaʻo, e tatau i lau fomaʻi ona mataʻituina lou tulaga pe a maeʻa. E manaʻomia le faʻataʻitaʻiga mo faʻamaoniga o le lotoifale o le lotoifale.

O fafine maʻitaga ma faʻamalosi fafine e masani ona faʻatatauina fualaau kulukose. Latou te aʻafia ai le atinaʻeina o le tamaititi ma le susu o le tina. Mo fafine maʻitaga, e leai se sauniuniga faapitoa mo le kulukose, o lea o le tau e tutusa lava.

O nisi tagata e talitonu o lenei fualaau faasaina e mafai ona aafia ai lou mafai gaoi taavale. Ae, o le mea e lelei ai, o lenei manatu e sese. Ua faamaonia e fomaʻi o le kulukose e le afaina ai le amio a se tagata o loʻo aveina. I le auala, o le tau o le kulukose i totonu o laulau e le suia e fuafua i le taumalaga.

Glucose i pepa e masani ona faʻasino mo tagata taʻaalo. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai ona tuʻuina atu maso ma le ate ma se aofaʻiga o gaʻo. E maua ai le malosi i le tino. Na te puipuia foi le foliga mai o vaivaiga ma le vevela pe a uma se taʻaloga malosi. Ae, e tatau i le fomaʻi ona taofiofia le fualaau mo tagata taʻaalo, talu ai e taua le faʻamaonia le saʻo sao.

Mo tamaiti, o faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o laulau e tatau ai, talu ai o loʻo iloa e le tino o le tama soʻo se fualaau faasaina i se isi auala. Ua faatonuina o ia i se lapataiga tele. Tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua e le manaomia e ave fualaau, aua o le a le mafai ona latou tagofia le fualaau faasaina. I se faaupuga faigofie, o le a le mafai e le tamaititi ona tuʻu vailaau i lalo o le laulaufaiva ma faʻamavae.

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

Tau o falemaʻi i le initaneti:

Glucose - o se meafaigaluega mo mea taumafa o le gaʻo, o loʻo i ai se faʻamamafa ma le faʻamamaina o aʻafiaga.

  • fofo mo le afu 5%: suavai manino le lanu o le 100, 250, 500 poo le 1000 ml i totonu o pusa palasiti, 50 pe 60 pi. (100 ml), 30 po o le 36 pi. (250 ml), 20 po o le 24 pcs. (500 ml), 10 po o le 12 pi. (1000 ml) i taga eseese puipuia, lea o loo teuina i pusa pepa ma le numera tutusa o faatonuga mo le faaaogaina,
  • fofo fofo 10%: vai manino manino (500 ml i totonu o pusa palasitika, 20 po o le 24 pcs.

Mea gaosi: dextrose monohydrate - 5.5 g (e tutusa ma le 5 g o le dextrose anhydrous) poʻo le 11 g (e tutusa ma le 10 g o le dextrose anhydrous).

Faʻaaloalo: vai mo le tui - e oo atu i le 100 ml.

  • e avea o se punavai o gaʻo,
  • e avea o se vaega o le vailaau ma le toto e suitulaga i vai vai (faatasi ai ma le teʻi, pa'ū),
  • e avea o se vaifofo autu mo le soloia ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina,
  • ma le hypoglycemia faʻaleagaina (faatasi ai ma se faʻamatalaga puipuia ma mo togafitiga),
  • ma le faʻamalalaina (ona o le manava manava / viliina, faʻapea foʻi ma le taimi o le faʻasologa).
  • hyperlactatemia,
  • hyperglycemia
  • hypersensitivity i se mea galue malosi,
  • Dextrose Intolerance
  • hyperosmola coma,
  • afaina i meaʻai e aofia ai sana.

Faʻaopoopoga mo le 5% o le fofo: ole maʻisuka e leai se aʻafiaga.

Faʻaopoopoga mo le 10% o le tali kulukose:

  • o le maʻisuka faʻateleina o le maʻisuka ma le maʻisuka insipidus,
  • extracellular hyperhydration poʻo le hypervolemia ma le hemodilution,
  • ogaoga o le le atoatoa (faatasi ai ma le malosi po o le agavaʻa),
  • le mautonu le fatu,
  • cirrhosis o le ate ma ascits, edema lautele (e aofia ai le pulmonary ma le cerebral edema).

O le faʻaaogaina o le 5% ma le 10% faʻasolosolo faʻasolosolo e solia i le aso pe a uma le manua o le ulu.E le gata i lea, o le faʻamaoniaina o fualaau faʻasaina i le vailaʻau dextrose e tatau ona iloiloina.

E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation e tusa ai ma faʻamatalaga.

Glucose e faia i se tulaga le mautonu. O le faʻamaʻi ma fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina e faalagolago i tausaga, tulaga ma le mamafa o le maʻi. O le faʻatonuina o le dextrose i le toto e tatau ona pulea lelei.

O le masani lava, o le vailaau oona e tui i le veto poʻo le vaeluagalemu, ona o le osmolarity o le vaifofo o loʻo tui. O le faʻaofiina o vaifofo o le hyperosmolar e mafai ona afaina ai veins ma phlebitis. Afai e mafai, pe a faʻaaoga uma fofo faamatua, e fautuaina le faʻaaogaina o filiga i le laina tuʻuina atu o le fofo o le faʻaogaina o masini.

Fautuaga fautuaina mo tagata matutua:

  • e avea o se punavai o mea inu gaʻo ma faʻatasi ai ma le faʻamalolo o le extracellular isotopic: faatasi ai ma le mamafa o le tino pe a ma le 70 kilokalama - mai le 500 i le 3000 ml i le aso,
  • mo le faʻavasegaina o sauniuniga a matua (o se vaifofo autu): mai le 50 i le 250 ml i le fualaau o le fualaau oona e faʻatonutonuina.

Fautuaga fautuaina mo tamaiti (e aofia ai pepe faatoa fananau mai):

  • e pei o se punavai o gaʻo ma faʻatasi ai ma le faʻamalaina o le extracellular isotopic: faatasi ai ma le mamafa o le tino mai le 0 i le 10 kilokalama - 100 ml / kg i le aso, faatasi ai ma le mamafa o le tino i le 10 i le 20 kilokalama - 1000 ml + 50 ml i le kilokalama i luga ifo o le 10 kilokalama i le aso, mamafa o le tino mai le 20 kilokalama - 1500 ml + 20 ml i le kilokalama i luga atu o le 20 kilokalama i le aso,
  • mo le faʻamalosagaina o sauniuniga a matua (e avea o se vaifofo autu): mai le 50 i le 100ml i le fualaau o le fualaau faasaina.

E le gata i lea, o le 10% o le kulukose e faʻaaogaina e togafitia ai ma puipuia le hypoglycemia ma le taimi e toe faʻaleleia ai i le tulaga o le gau.

O le maualuga o fua o aso taʻitasi e fuafua faʻalagolago i tausaga ma le mamafa o le tino ma le lautele mai le 5 mg / kg / minute (mo tagata matutua) i le 10-18 mg / kg / minute (mo tamaiti, e aofia ai pepe fou).

O le fua faatatau o le pulega o le fofo ua filifilia e fuafua i le tulaga o le maʻi o le maʻi. Ina ia aloese mai le hyperglycemia, o le laasaga mo le faʻaaogaina o le dextrose i le tino e le tatau ona sili atu, o le mea lea, o le fua maualuga o le puleaina o fualaau faasaina i tagata matutua e le sili atu i le 5 mg / kg / minute.

Fautuaina muamua le inumaga mo tamaiti, e faalagolago ile tausaga:

  • vave ma pepe fou faatoa fananau mai - 10-18 mg / kg / min,
  • mai le 1 i le 23 masina - 9-18 mg / kg / min,
  • mai le 2 i le 11 tausaga - 7-14 mg / kg / min,
  • mai le 12 i le 18 tausaga - 7-8.5 mg / kg / min.

Faʻavae i luga o faʻamatalaga avanoa, o le aʻafiaga o aʻafiaga itu e le mafai ona fuafuaina.

  • faiga puipuia: hypersensitivity *, reactions anaphylactic *,
  • metabolism ma mea taumafa: hypervolemia, hypokalemia, hypomagnesemia, faamalolo, hyperglycemia, hypophosphatemia, le mautonu ole eletise, hemodilution,
  • paʻu ma mea faʻapipiʻi: vevela, faʻateleina le pala,
  • vaʻa: phlebitis, faʻamaʻi vavave,
  • gaʻo ma le urinary tract: polyuria,
  • tulaga o le iniseti site ma faʻafitauli lautele: faʻamaʻi i le nofoaga o iniseti, masini *, phlebitis, fiva *, tigaina i le lotoifale, ita i le nofoaga o tui, tosoina i le nofoaga o inisiua, fiva, vevela, gafale reactions, thrombophlebitis,
  • fale suʻesuʻe ma meafaigaluega: glucosuria.

* O nei aʻafiaga e mafai ona mafai i tagata gasegase o loʻo faʻamaʻi i sana. E mafai foi ona latou faʻaalia i latou lava i foliga o se isi ituaiga, e pei o le cyanosis, vaʻavaʻaveʻa, bronchospasm, angioedema, sosogi.

O loʻo i ai ni faʻamatalaga o aʻafiaga o aʻafiaga, e aofia ai anaphylactoid / anaphylactic reactions, faʻasolosolo o le elepersisitivity pe a faʻaaoga vailaʻau dextrose. Afai o faʻamaoniga poʻo faailoilo o se faʻafitauli o le hypersensitivity, e tatau ona taofi vave. Faʻalagolago i tulaga o le falemaʻi, e tatau ona faia togafitiga talafeagai.

E le mafai ona faʻaaogaina le kulukose pe afai o le tagata maʻi e afaina i sana ma gaosia o sana.

E faʻalagolago i le maʻi o le tagata maʻi, o le metabolism (dextrose utilization threshold), o le volume ma le fua o le faʻasolo, o le inumaga o le dextrose e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le electrolyte (e pei o le hypomagnesemia, hypokalemia, hypophosphatemia, hyponatremia, hyperhydration / hypervolemia ma, mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le edema pulmonary ma le hyperemia), o le hypoosmolarity, hyperosmolarity, dehydration ma osmotic diuresis.

O le Hyponosmotic hyponatremia e mafai ona mafua ai le maʻi tigaina, gasegase, gaogao, vevela, coma, cerebral edema, ma le oti.

Faʻamataʻu tele o le hyponatremic encephalopathy, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

O se faʻafitauli maualuga o hypoosmotic hyponatremia o loʻo matauina i tamaiti, fafine, tagata matutua, tagata gasegase pe a uma le taotoga ma tagata e maua i le psychipsia.

O le lamatiaga o le atinaʻe o le encephalopathy, e pei o faʻafitauli o le hyponosmotic hyponatremia, e sili atu i tamaiti ma tupulaga talavou i lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, o fafine e vaʻavaʻavaʻaʻi, o gasegase e maua ai le maʻi o le tino ma tagata mamaʻi e iai le hypoxemia.

O suʻesuʻega faʻaletausaga i suʻesuʻega e manaʻomia e mataituina ai suiga o le paleni o le suavai, paleni o le acid-base, ma le eletise eletise i le taimi o le faʻasolosolo o togafitiga o le parenteral ma, pe a talafeagai ai, iloilo le fualaau poʻo le maʻi o le maʻi.

Glucose ua faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete tele i tagata gasegase e tele le aʻafiaga o le vai ma le le atoatoa o le electrolyte, ua faʻateleina i le faateleina o le mamafa o le vai e leai se vai, hyperglycemia, le manaʻomia ona faʻaaogaina le inisalini.

O faʻamatalaga ile falemaʻi ole maʻi ole tulaga o le maʻi o le faavae lea mo le puipuia ma le faasaʻoina o auala.

I lalo o le vaavaaiga vavalalata, o se lapisi lapopoʻa tele o loʻo faia i tagata mamaʻi i le pulmonary, fatu fatu poʻo le toilalo ma le maualuga.

Pe a faʻaaogaina se fua tele o le dextrose poʻo le faaumiumi faʻaaogaina, e tatau ona pulea le faʻamaʻi o le paluka i le toto plasma ma, pe a tatau ai, ia fautuaina sauniuniga o le palukalo ina ia aloese mai le hypokalemia.

O le puipuia o le hyperglycemia ma le maʻi o le hyperosmolar e mafua mai i le televave o le pulega o fofo o le dextrose, e tatau ona pulea le fua faatatau o le afu (e tatau ona i lalo ifo o le paepae mo le faʻaaogaina o le dextrose i le tino o le tagata maʻi). Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le dextrose i totonu o le toto, e tatau ona faaitiitia le fua faatatau o le fuaina poo le inisalini.

Faʻasalaga, faʻaaogaina o le fofo o le Glucose i le gasegase o le gasegase o le gasegase (o le togafitiga o vaifofo Glucose e faʻailogaina i le aso muamua ina ua maua le manua), le faaletonu (e aofia ai tagata mamaʻi e iai le ava malosi), ma faʻaitiitia le faapalepale (to mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga pei o le maʻisuka, sepsis, faʻavauvau ma le vevela, le faʻaaogaina o le maʻisuka), vai ma le eletise eletise, faʻasolosolo o le ischemic, ma i pepe faatoa fananau mai.

I tagata gasegase e le lelei le ola maloloina, o le toe faʻaleleia o meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le faʻamalosia o le fafagaina o le maʻi, lea e mafua mai i le faateleina o le intracellular concentration o magnesium, potassium ma le phosphorus ona o le faateleina o le anabolism. E mafai foi ona tumau le tumau o le vai ma le valea. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o nei faʻalavelave, e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faʻaauau le mataituina ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o meaʻai, aloese mai le tele o meaʻai.

I tamaiti aoga, o le saoasaoa ma le tele o infusions ua fuafuaina e le fomaʻi, e masani i le togafiti o togafitiga e afaina i tamaiti, ma faalagolago i le mamafa o le tino, tausaga, metabolism ma le maʻi o le tamaitiiti, faapea foi togafitiga faafomaʻi.

O pepe faatoa fananau mai, ae maise lava o le taimi o le pepe po o le maualalo o le pepe fanau, e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, o lea latou te manaomia ai le mataituina ma le totoa o le maualuga o le dextrose i le toto. O le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le manava umi i pepe faatoa fananau mai, faaleagaina ma faiʻai le faiʻai. O le Hyperglycemia e fesoʻotaʻi ma tuai faʻaleagaina ma faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le interoventricular, le retinopathy, le dysplasia bronchopmonmonia, o le faateleina o le umi o le falemaʻi, ma le oti. E tatau lava ona taulaʻi le taulaʻi i le mataʻituina o masini faʻafefete ma isi meafaigaluega mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e aloese ai mai le faʻaleagaina o pepe i pepe faatoa fananau mai.

Tamaiti, o pepe faatoa fananau mai ma matutua atu, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o le hyponatrics ma le hyposmotic hyponatremia. I le tulaga o vaifofo o le glucose, latou te manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete o le faʻaogaina o le eletise i le plasma toto. O le vave faʻasaʻoina o le hyponosmot hyponatremia e ono lamatia ona o le lamatiaga o ni aʻafiaga o le neurological.

Aʻo faʻaaogaina se vaifofo i luga o tagata matutua, e tatau i se tasi ona amanaia le i ai o faʻamaʻi cardiological, faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, faʻapea foʻi togafitiga faʻasolosolo.

O vaifofo o le glucose e faʻamaʻiina i luma, i le taimi lava e tasi, pe pe a maeʻa le faʻafefete toto e ala i le mea e tasi e faʻaaogaina, ona o le pseudoagglutination ma le vailaau oona e mafai ona tupu.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave.

O le faʻaaoga faʻaogaina o catechomines ma steroids e faʻaititia ai le faʻaaogaina o le kulukose.

E le faʻateʻaina le aʻafiaga o le paleni vai-electrolyte o fofo o le dextrose ma le faʻaalia o se faʻamalosi pe a faʻaaoga faatasi ma vailaʻau e aʻafia ai le paleni vai-electrolyte ma maua ai le faʻaoga o le hypoglycemic.

O analogues ole glucose o: fofo - Glucosteryl, Glucose Bufus, Glucose-Eskom.

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C, e le mafai e tamaiti ona maua.

  • fofo mo le afu 5%: 100, 250, 500 ml - 2 tausaga, 1000 ml - 3 tausaga,
  • fofo mo le afaina 10% - 2 tausaga.


  1. Kogan-Yasny V.M. Sugama, Tusitusia a le Setete o Fomaʻi - M., 2011. - 302 p.

  2. Kogan-Yasny, V.M. Maʻi maʻi / V.M. Kogan Yasny. - M.: Malo lolomiina fale o tusi faafomaʻi, 2006. - 302 c.

  3. Kartelishev A. V., Rumyantsev A. G., Smirnova N. S. Soliga masani o le gaʻo i tamaiti ma le tupulaga talavou, Medpraktika-M - M., 2014. - 280 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faʻafefea ona inu le kulukose

Glucose i totonu o laupepa e tatau ona faʻaogaina i se auala faʻale-aganuʻu - o se auala e toe faʻaola ai i lalo o le laulaufaiva. E tatau ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina i le itula poʻo le afa aʻo leʻi 'ai, aua o le faʻaaogaina o le dextrose e faʻaitiitia ai le manaʻo. Faʻalagolago i le tausaga, le mamafa ma le tulaga o le maʻi. E le mafai ona faʻamaonia le fualaau mo ia lava, talu ai o loʻo i ai le tele o faʻailoga e ave ai.

I le tulaga o mea oona

O le fualaau faasaina ua faʻaaogaina e avea o se sui o le faʻamamafa. I le taimi o togafitiga o mea oona i le hydrocyanic acid, arsenic, carbon monoxide, aniline, paracetamol, faatasi ai ma isi vailaʻau, o le kulukose i totonu o fualaau ua faatonuina e faaleleia ai le tulaga o le maʻi.O le fualaau faasaina e aoga mo le inupia o le tino ona o le gase o le galuega. Ua fautuaina tagata maʻi e ave 2-3 papatini i le vaeluaga o le 2 itula aʻo lumanaʻi le faʻaleleia.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Ona o le ogaoga o le lagona faalelagona poo le tele o le inisalini, afai e le o matauina le vavalalata talafeagai i le va o le maʻisuka, e mafai ona tupu se pa'ū toso i le suka. Ina ia faʻamaoniaina, e tatau ona e aveina ni maʻa maʻa. I le hypoglycemia matautia e tatau ona faia i le 1-2 fasi vaega pe a maeʻa le 5 minute e faʻaitiitia ai vaivaiga, vevela, gatete.

I tulaga leaga, e 3-4 laulau e faʻaaoga pe a uma le 30 minute. Faʻasalaga o le dextrose e taofi pe a mavae le leiloloa o faailoga iloga. E taua le aua nei fenumiai ia uiga o le hypoglycemia ma faailoga o le hyperglycemia ma le pulea o le maualuga o le suka ma le fesoasoani a masini. A le o lena, o le ai ai le maualuga tele o lona tulaga, o le a maʻi le tulaga o le maʻi ma e ono tupu le faateʻia.

Glucose mo tagata taaalo

O le aveina o fualaau mo tagata taʻaalo e faʻataʻitaʻiina i le taimi o le faʻatupulaia o le malosi faaletino - faʻamalosia ai aʻoaʻoga. Dextrose e talafeagai mo musele o tagata taʻalo e vave faʻafouina le malosi o le tino. E le aoga le ave o le vailaʻau aʻo leʻi aʻoga, aua o le a faateleina le maualuga o le inisalini, ona paʻu ai lea i le gaosiga o suka. E sili atu le faʻaaogaina o le fualaau mo le 1, -2 itula aʻo leʻi faia le faamalositino. Mo le faʻatagaina, e tatau ona e faʻalauiloa 7 kulimi o le 1 kalama i totonu o le lita o le vai ma inu 4 ipu ipu vai i se minute.

Glucose mo tamaiti

E masani lava, o fualaʻau e faʻataʻitaʻiina mo tamaiti faʻatasi ma le acid ascorbic. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina, o le faaogaina o corticosteroids ua faaleleia, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le galuega o le fatu, toto toto, maualuga o le insulin. O le masani i aso uma mo se tamaititi e sili atu i le 6 tausaga e le silia le 500 mg o le dextrose. Ole fua lea e mafai ona vaevaeina i le 3-5 inumaga. I tamaiti, ma le malosi o le taumafa o le tino, o le pa'ū laititi o le maualuga o le suka, o le mea lea, ia maua ai le malosi, gaʻo e amata ona talepe i lalo, ma foliga o acetone.

O ia tulaga e mafai ona o faatasi ma le vomiting. Pe a aliali mai le acetone, e tuʻuina atu i le tamaitiiti nisi o laʻau i le taimi e tasi ma se mea mamafa. Tamaiti laiti ifo i lalo ifo o le 3 tausaga e le o faʻamalamalamaina le kulukose - e tatau ona saunia ma faia 5% ni fofo poʻo le faʻamavae faʻatasi ai le fualaau faasaina ile vai. E le tatau ona e tuʻuina atu i lau pepe se suavai suamalie ao lei fafagaina, aua atonu latou te teena le susu.

Faʻaiʻuga

O le faʻatonuga e aofia ai lapataiga e uiga i le ono mafai ona i ai ni aʻafiaga o le itu pe a maeʻa ona faia se dextone. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua ai le faateleina o le cholesterol, lea e ono mafua ai le pipisi o le toto ma le afaina o veins - thrombophlebitis. E seasea ona maeʻa ona tago i le laumei:

  • faaitiitia le fiaai
  • vaalele
  • agavale faʻavalevale o le ventricular,
  • afu, fiainu, dyspepsia, flatulence.

Faʻasalaga

Afai e sili atu le masani o tulafono ua fautuaina, o le itu e masani ona matauina. A o faia le tele o doses o le dextrose ma le acid ascorbic, o le ulu, o le faateleina o le le fiafia, faaleagaina le mucosa gastrointestinal, bloating, ma e seasea lava ona le mafai ona moe. Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, e mafai: o se faaitiitia o le inisalini synthesis, le amataina o le hyperglycemia, o se faaitiitia o le manao. I ia tulaga, e tatau ona taofi le ave o le dextrose ma fesiligia se fomaʻi mo le faatonuina o togafitiga symptomatic.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O pusa e afifiina i totonu o se paʻu po o se siama e leai se ola e 10-fasi. E mafai ona tuu paʻu pepa i pusa pepa o le 1, 2, 5 papatusi i le pusa. I le tagata faʻatau i falemaʻi, o faʻamalama e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻamaumauga. E mafai ona e teuina le vailaau e aunoa ma le mauaina o le la i le vevela i lalo ifo o le 25 tikeri mo le sili atu ma le 4 tausaga mai le aso na tuuina atu ai.

I falemaʻi, e mafai ona e faʻatau analogs o glucose papa. O la latou vaega taua o le dextrose monohydrate, o lona uiga, o fualaau oona e iai foi mea tutusa. O ia tupe e aofia ai:

  • Glucose Biefe,
  • Glucose Brown,
  • Glucose Vial,
  • Glucose-E
  • Glucosteril
  • Dextrose
  • Dextrose Monohydrate,
  • Dextrose Vial
  • Likadex PF Dextrose Monohydrate.

Ole tau ole kulukose

E mafai ona e faatauina fualaau i le fale talavai. E faigofie mo le tagata faʻatau ona faʻatonuina le tuʻuina atu o fualaau faasaina i le Initaneti. O le tau o vailaau e faalagolago i le tau o le tau o le filifili fefaatauaiga ma le afifi. O tau o pepa i falemaʻi i Moscow o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Igoa o le fualaau faasaina, aofaiga o mea galue, afifiina

Numera o fasipepa i le pusa

Glucose, otaota 0.5 g, uila

Glucose, otaota 0.5 g, uila

Glucose, otaota 0.5 g, uila

Glucose, fualaau, 0.5 g, siakiina e aunoa ma se cell

Olga, e 35 tausaga le matua. E masani lava ona maua e laʻu tama lana uila. I le taimi lava e uma ai ona foliga mai, ina ia taofia le amataina o le vomiting, ou te faʻaaogaina le kulukose. Ou te tuʻuina atu i laʻu tama tamaʻi papa e lua ma faʻafeinu ai le tele o vai - e oʻo atu i le 1 lita. O nisi taimi e tatau ona toe faia lenei faiga. E masani lava ona fesoasoani, ae ao le i tatau ona faia se mea faʻafefe.

Galina 38 tausaga. O nisi taimi ou te iloa ai na tulaga pe a ou lagona le le lava, o oʻu lima e amata ona gatete. I le tali, na fai mai le fomaʻi o le hypoglycemia - o le maualuga o le suka e paʻu malie, ma fautuaina le tago i le kulukose. O le taimi nei ou te avatua fualaau fualaau suamalie po o mea suamalie faatasi ma aʻu ma faʻaaogaina i se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le soifua maloloina.

Andrei, 33 tausaga le matua na ou filifili ai e faaleleia lau fomu ma amata ona ou alu i le faletaalo, ae na maitauina e na o le tasi le itula e mafai ai ona ou faia. Na fautuaina e se uo le faia o se vaifofo vai i le kulukose 2 itula ao leʻi aʻoga. O lea ou te faʻaaogaina pea lana fua. Ou te faataapeina 14 paʻu i totonu o le lita o le vai ma inu malie i se ipu malamalama ao le i tuua le fale mo aoaoga.

Faamatalaga lautele

Glucose pharmacy - o se vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ai ma se kulupu o kulukose. E masani ona faatonuina mo le maualuga o le mafaufau ma le faaletino ina ia mafai ai ona toe gaosia mea inu. O se punavai o meaʻai, ae le avea o se sui atoatoa mo oloa e maua ai le suka.

O le a le aoga o le kulukose e aoga ma aisea e manaʻomia ai? E aʻafia i le le lava o le malosi, o le tulaga o le hypoglycemic, ma faʻaleleia ai le le lava o mea inu gaʻo. E masani ona faʻamatalaina faʻatasi ma vitamini. E faʻaaogaina le acid ascorbic mo le vaitamini / hypovitaminosis, i le taimi o le maitaga / lactation, e faʻalautele ai le faʻatinoga.

Avanoa i totonu o fualaau, i le faiga o se fofo mo le faʻafefeteina, i ampoules. O faʻafitauli e faʻaaogaina faʻapitoa i tuʻutuʻuga faʻapitoa i se tulaga vavalalata.

O le elemene galue o le glucose monohydrate. Tasi le iunite e aofia ai le 1 le kalama o le gaioiga galue. I le avea ai ma vaega fesoasoani, o le suka, calcium stearate, talc, o le vailaʻau vaʻaia e faʻaaogaina.

Faailoga ma le faʻailoga

Faʻaaliga mo le ulufale atu o:

  • hypoglycemia,
  • togafitiga faaopoopo mo le maualuluga o le mafaufau,
  • togafitiga faaopoopo mo galuega faaletino,
  • le lelei.

E mafai ona faʻamaonia le fualaau mo le tele o inisua, oona, vulu ma umi le manava.

Contraindications e aofia ai:

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • maʻi suka (sei vagana ai tulaga o le hypoglycemic),
  • tulaga lē maʻisuka hyperglycemic tulaga,
  • faʻaleagaina le kulūkose toleni (prediabetes),
  • tausaga e oo atu i le 3 tausaga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le averesi i aso taitasi e 1-2 papa. Afai e talafeagai, e mafai ona faateleina.

O le vailaʻau ma le umi o togafitiga e fuafuaina e faʻavae i luga o le natura ma le ala o le faʻamaʻi, o le togafiti o togafitiga.

O le laulau e tatau ona 'ai pe faʻasala. O le fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia ai le fiaai, o lea ua faatonuina ai le 1 itula ao leʻi faia se taumafataga.

E togafitia le vailaʻau.I le taimi o le taumafa, i nisi o tulaga, e mataʻituina faʻaaliga o le maʻi, aemaise lava, urticaria, tigāina, peʻe. O le masani ona tali atu o se faaitiitia o le fia ai.

Faatasi ai ma se fualaau e tasi o le vailaʻau i le tele o mea, o le a tupu ai faʻafitauli o le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma ia faaaliga, e manaomia le faalēaogāina o le vailaʻau.

I le taimi o le maʻitaga, e mafai ona e ave le kulukose i totonu o laulau. I le lactation periota, e mafai foi ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina. E tatau i le fafine ona tausisia le fuafuaga (fua ma le umi) lea na faatonuina e le fomai.

E oʻo atu i le 3 tausaga e le o faʻamaonia i le pepa.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi, e fautuaina ai le mataʻituina o faailoga o le suka. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le maʻisuka aʻo faʻamafanafanaina le hypoglycemia. I se tulaga agamalū, e faʻaaogaina ai laʻau, i mataupu ogaoga, o loʻo faʻatautaia e se tausi soifua maloloina i se auala vavalalata poʻo se mea faʻapitoa.

Vitio e uiga i galuega o le kulukose i le tino:

Glucose mo tamaiti i papa

E tele taimi e masani ona faʻasoloina ai se vailaʻau ma vailaʻau C. O lenei tuufaatasiga, o le toe faʻaleleia o tau o le malosi ma le faʻamalosia o faʻafitauli o le immunobiological i totonu o le tino. Mo tamaiti mai le 6 tausaga le matutua, e le tatau ona silia ma le 500 mg le fua o aso taitasi. I nisi tulaga, o le fualaau e faʻatonutonu e le tamaititi.

Latou te tuʻuina atu se papa maʻauni faatasi ma eleʻele maualuga, faʻatasi ai ma le inu malosi. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matua, o loʻo faia ni fofo ua saunia. E mafai foi ona e vavae ese fualaau i totonu ole vai.

O nisi taimi e fesili ai matua - pe mafai ea e se tamaititi ona inu le kulukose i ampoules? E leai ni tapulaa i lenei tulaga, ae e tatau ona faʻaitiitia le faʻapitoa ile vai - 1: 1. O le va o le fafaga ma le tagofia o fualaau faasaina e 1.5 itula.

Tuua Lau Faamatalaga

FaʻatauTau mo le 10 pcs.