Togafitiga o le faʻavavevave o le pancreas

O le pancreatitis ma taimi laititi e matua leaga ai lava le tino i le tino atoa, ma e masani lava ona taʻitaʻia ai isi totoga taua, o lea e taua ai le iloa pe faapefea ona togafitia le pancreas i le taimi o le veveve ma i le vaega o le faʻamalologa ina ia aloese mai faʻalavelave matuiā ma le faʻafitia i le lumanaʻi.

p, blockquote 1,0,0,0,0 ->

Faailoga o le faʻavavega o le pancreas

O le faaupuga "pancreatitis" e faatatau i faʻamaʻi o le pancreas o se natura fulafula, e mafua ai ona suia suiga i lenei totoga. O le pancreatitis o loʻo i ai se faʻatulagaga faʻatulagaina:

p, blockquote 2.0,0,0,0 ->

  1. Laasaga o le toe faafoi - o le asymptomatic poʻo malo-symptomatic course of the disease, faʻaalia i le tiga faʻaletino i le itu tauagavale, e masani lava pe'ā uma ona 'ave le' mamafa '(mea manogi) ma i taimi o le fiaai.
  2. Vaega o le faʻavavega o le pancreatitis. O faʻamaoniga e faʻaalia ma faʻaalia i le felagolagomaʻi.

O le tele o taimi o faʻalavelave faʻalavelave e faʻalagolago i le malosi o le maʻi, faʻaalia mai le 2 taimi i le tausaga i se faʻaauau faifai pea.

I le pancreatic pancreatitis exacerbation, o faailoga nei e aliali mai:

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

  • tiga: tiga e maua i le itu tauagavale o le hypochondrium, e oʻo atu i le itumalo pito i luga, poʻo le faʻataʻamilo, faʻateleina i le tulaga maualuga. O nisi taimi o gasegase na o le faitioina o tiga i tua,
  • faaitiitia ma leai se manaʻo,
  • umi le gasea
  • e le o le faamamaina o le vomiting
  • manava manava e oo atu i le 6 taimi i le aso,
  • suamalie, maso volumetric stool,
  • sosolo i totonu o le manava, faʻalauteleina o le kesi,
  • paleni mamafa
  • anaemia
  • tiga o le endocrine: faʻamago le paʻu, stomatitis.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

p, blockquote 6.0,1,0,0 ->

O le tiga o le faailoga autu lea o le mumu o le pancreatic. E faʻaauau pea, faʻapupula 30 minute pe a uma ona 'ai.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

E mafai ona tupu i le paroxysmally, tumau mai le tele o itula i le 3 aso, pe tumau.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Afai o faʻamaoniga uma e faʻaalia ai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, o togafitiga i le fale e le aoga ma mafai ona lamatia ai le ola. O le tagata maʻi e manaʻomia se fesoasoani faafomaʻi faapitoa i le tagata o le gastroenterologist, o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona togafitia le pancreas i le taimi o le faigata.

Taiala mo le togafitia o le mumu o le pancreatic

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

Afai e faʻateleina le pancreas, e tatau loa ona e valaʻau i se fomaʻi e aunoa ma le taumafai e taofi le osofaʻiga ia oe lava ia i luga o tala. I le tele o tulaga, o togafitiga e faia ile falemai.

O le autu o togafitiga mo le faʻamalosia o pancreatitis e aofia ai:

p, poloka poloka 12,1,0,0,0 ->

  1. Faʻailoga e oʻo atu i le 3 aso faatasi ai ma le tuʻuina atu mulimuli ane o le maʻi i meaʻai. Afai e tatau ai, o le puleaina o le kulūkose ma le saline ua faatonuina.
  2. Faʻamālōlōina o le tiga ma faʻamalolo ai le taʻavale.
  3. Fomaʻi o le fesuiaiga o le Enzyme - ave vailaʻau o loʻo i ai le enzymes pancreatic.

I le iai o faʻalavelave faʻapitoa i togafitiga o togafitiga.

Pancreatic drug togafitiga i le taimi o faigata

Pharmacotherapy mo le faʻamalosia o le pancreatitis e foia ai galuega nei:

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

  1. E faʻafefea ona faatoafilemuina le tiga?
  2. E faʻapefea ona aveese le faʻaogaina o le faʻaogaina?

Ina ia foia nei sini, o togafitiga tuʻufaʻatasi ua faʻaaogaina:

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

  • analgesics: paracetamol, faʻamalosi,
  • antispasmodics: faʻailoga, leai-sas, papaverine,
  • visecretory fualaau faasaina: omeprazole, ma taʻavale: gefal, maalox, phosphalugel,
  • hormone syntate somatostatin - okoa,
  • teuteu polishzyme: pancreatin, creon,
  • prokinetics: domperidone, trimebutin.

Faʻalogo: e mafai ona e inuina fualaau e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi. O le tele o fualaau oona e manaʻomia ai le pule i totonu o le falemaʻi.

Pānreatic diet therapy i le taimi o le faʻavavega

O se sini taua o le togafitiga o pancreatitis i le vaega gasegase o le le faʻamautuina o le pule faasela o le vai inu. Mo lenei, o le maʻi ua faʻaalia le fiaai mo le 1 i le 3 aso mai le amataga o le maʻi. E mafai ona inu i le 2 lita o le vai i le aso.

O le fesuiaiga i taumafa masani e faʻatupulaʻia lemu - o le faʻalauteleina o le taumafa ma faʻalauteleina lona voluma.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Polokalame ole malosiaga

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

Vasega o le maʻiMea ua faatagainaFaatonuga faapitoa
Vaʻaia, ogaoga tigaO le fiaai, minerale poʻo le vai inu, o le rosehip decoction up to 2 litaO le umi e faʻatulafonoina e se fomaʻi (e oʻo atu i le 5 aso, i mataupu faapitoa e oʻo i le 2 vaiaso).
Tigā faʻavalevaleaMeaʻai Carbohydrate: meaʻai e leai ni falaoa, paluga o le cereal taumafa e aunoa ma ni aano o manufasi, fuālaʻau fualaau, sukalani, masi, masi, ae le o le falaoaTaumafa i mea taumafa i ni vaega laiti 4-6 taimi i le aso.
Taʻaloga o le faʻamaʻiE faʻaopopo vailaʻau: fuamoa e vevela poʻo gaʻo paluga, iʻa mumū, moli mai moa, lapiti, fasi povi, meaʻai gaʻo, kusiTaumafa i na o mea mama, vaega e le tatau ona sili atu i le 300 g.
Toe faʻatagaina o le faʻavavevaveina o le pancreatitis masaniUa faaopoopo meaʻai: e mafai ona e kuka faatasi ma le faʻaopopo ole pata ma fuālaʻau manogi, paluga tao, fualaau aina ma pipi. O le tagata gasegase e alu i luga ole numera ole fua ole 5p (filifiliga vavalalata)O le tagata gasegase e faasolosolo malie ona alu i le laulau o meaai Numera 5p (faʻalauiloa tele)

I le vaitau o le faʻamagaloga, e tatau i le tagata gasegase ona tausisia se taumafataga mo le 2 masina. O le aofaʻi o le kalori e tatau ona fetaui i le 2500-2800 i le aso, vaevaeina i 5-6 taumafataga. Mo lenei faamoemoe, o le laasaga Numera 5 e tusa ai ma le Pevzner ua tofia.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Mea ua faatagainaMea faasaina
O fualaau aina suamalie i luga o le vai, pata, fuālaʻau mata ma fuālaʻau, pasta, fulufulu, fasi meaʻai aano, fusi fomaʻi, falaoa paʻepa, sugar, kuki kuki, iʻa, sua, kulimi kulimi ma kulimi.O meaʻai, meaʻai vevela, meaʻai vevela, meaai kuka, aisa kulimi, lekilo, musigil, radishes, spinach, lemon, currants, cherries, cranberries, mea inu carbon, cafe, koko kvass, ava, buns, aano o manu ma iʻa.
e aofia i le ↑

Puipuiga o faʻasalaga o pancreatiti

O le taofia o se osofaʻiga o le mumū o le pancreas e le o lona uiga o le toe faʻaleleia atoatoa. O se tagata gasegase i le pancreatitis e masani ona mafatia i se tulaga faigata e manaʻomia le tulituliloa e le fomaʻi poʻo le gastroenterologist mo le tausaga.

O le faʻalavelave o togafitiga puipuia e aofia ai:

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

  • meaai meaai
  • toe faʻaleleia i togafitiga faʻasaina mo vai e tolu mo le 4 i le 4 vaiaso,
  • physiotherapy
  • togafitiga
  • faia faʻataʻitaʻiga multienzyme (pancreatin, creon) vasega mo le 4 i le 6 vaiaso,
  • e tusa ai ma faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolo ma vailaʻau faʻasaina,
  • lafoaia atoa o le ava ma le ulaula tapaa.
p, blockquote 25,0,0,0,1 ->

I le taimi e mafai ai ona maua se fomaʻi ma le faʻamalosia o le pancreatitis ma le isi faʻataʻitaʻiga o fautuaga faʻafomaʻi ma puipuiga, o le faʻataʻitaʻiga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i le tele o mataupu e lelei.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma le auala e foia ai le tiga i le taimi o le vevesi

O le pancreatitis o se vaega o faʻamaʻi e faʻaalia i le mumū o le pancreas i tagata matutua ma tamaiti. E le mafai ona tuʻuina atu i totonu o le duodenum ia enzymes pancreatic, ae tumau pea ma le ola a le tagata lava ia. A maeʻa ona faʻapalapalaina, ona tuʻuina atu lea o toxins: o le ulu atu i totonu o le toto, e tuʻuina atu i isi totoga, faʻamaʻatia ai. E faʻapefea ona alu le faʻavavevave o le pancreatitis e masani ai, o faʻamaoniga ma togafitiga, faʻapea ma le mea e fai, o loʻo faamatalaina i lalo.

O le inflammation e mafai ona tupu i:

  • foliga lapopoa
  • gasegase ogaoga
  • foliga masani
  • o se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis o le taimi masani.

Faʻafouina ma le faʻavavevave o loʻo i ai faʻaalia tutusa, ae ese mai le tasi i le isi. O le amataina o faʻamaoniga i le ono masina muamua o se toe faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a maeʻa - faʻalauteleina foliga masani. I lenei tulaga, o se suiga mai se mea e le masani ai e mafai i le leai o se togafitiga talafeagai, le i ai o se siama, siama, poo soʻo se parasite.

O faʻamaoniga o le faʻavavega o pancreatitis o loʻo faʻaalia i le tulaga o:

  1. Paʻu, tiga matuitui i lalo ifo o le iʻuʻai, ma pasi atu i le vaega sikuea, atoa atoa.
  2. Paʻu i le gutu, mago, paʻu paepae i luga o le laulaufaiva.
  3. Naʻo, le lava le fiaʻai, paʻu o le mamafa, o nisi taimi o le vomiting. O le a oʻo mai i le taimi nei e tusa lava pe leai se meaʻai: o le tagata maʻi e vili i le talo.
  4. O le vavao, o fecesi i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se vevela suamalie, vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. O nisi taimi ei ai le fesuiaiga o le manava o le tino ma le malosi.
  5. Faiva i totonu o le fatu, fiva e oʻo atu i le 38 tikeri, faʻafefete, o faailoga o le toesea o le vailaʻau e mafai.
  6. O le vaivai, le lelei o le soifua maloloina, moe malolo, le lava le manava, maualalo le toto, ma le paʻu paʻepaʻe e lauiloa.
  7. I le tulaga vaʻaia, o le faʻaleleia atili o faʻamaoniga e mafai - e faigofie tele pe ae nofo i lalo, faʻapipiʻi i luma.

O le osofaʻiga e mafai ona oʻo i le vaiaso, ae o le a faʻailoa faailoga, ma o le tiga, nausea - faʻaauau pea. Afai o le mea e sili atu ona faigata o le pancreas e agamalu, o le osofaʻiga e mafai ona umi se taimi - e oo i le 1-2 masina.

Ma le isi, o le tiga atonu e leai se nofoaga manino (faʻataʻitaʻiga, salalau i tua atoa poʻo le lumbar area) ma faʻamalosia pe a uma ona 'ai, i le po.

Pancreas position

Talu ai ona o le faafitauli ua i ai, e le mafai ona e tolopo le asiasiga i le fomaʻi: talu ai o faʻalavelave e afaina tele ai le faagasologa o le otaota, ma toxins oona uma le tino.

Soʻo se togafitiga mo le faʻavavega o le pancreatitis e masani ona amata i le faʻamaonia o le siama, talu ai e iai faʻamaʻi tutusa ma isi faʻamaʻi.

E tatau ona pasi le tagata maʻi:

  • suʻega o le toto: meaola oona, mo mea e maua ai le suka,
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • faʻataʻitaʻiga
  • X-ray, ultrasound o le peritoneum,
  • gastroscopy
  • faʻasologa o suʻesuʻega.

Ua faia se suʻesuʻega faaopoopo. Faatasi ai ma lana fesoasoani, filifili pe o le a le umi e mafai ai ona oso le osofaiga, mafuaʻaga o maʻi.

Faitau atili e uiga i suʻega mo pancreatitis ma isi pathoces pancreatic i lenei tusiga ...

Togafitiga o le pancreas ma le televave o le pancreatitis:

  • ave togafitiga faafomai
  • le faamoemoega o le taumafataga
  • le faʻaaogaina o vailaau faʻaleaganuʻu,
  • puipuiga.

O mea muamua e lua e tatau ona faaaoga e le fomaʻi.

Togafitiga mo pancreatic pancreatitis faʻatasi ai ma le faʻamalosia e mafai ona faʻaopoopoga e:

  1. Puipuiga i nofoaga faasao: Mineralnye Vody, Kislovodsk ma Zheleznovodsk, Truskavets (Ukraine), Karlovy Vary (Czech Republic).
  2. Le togafitiga o faʻamaʻi e aafia faʻafuasei le setete o le pancreas.

E filifilia taitoatasi e le fomaʻi. E pei ona faʻamaonia, e tatau ona ave le antispasmodics (No-Shpa, Papaverine), vailaʻau faʻasaina (Omeprazole), sauniuniga pancreatin mo le le atoatoa (Mezim, Laisene). E le mafai ona e suia le fualaau faasaina e aunoa ma le faʻatagaina a le fomaʻi, sui le suʻega oe lava ia.

  1. 2-3-aso anapogi: faʻaitiitia le gaioiga o le gaosiga o le enzyme, faʻafefete le gland. E na o le inu e tatau ona ulu i totonu o le manava: mafanafana le vai, vaivai le lauti, teuteu o le rosehip, ma o meaʻai e faʻaopoopoina i le vavalalata pe auala mai foi i totonu o le manava. Faʻatagaina le 1.5-2 lita o le vai i le aso - 50 ml i le itula poʻo le 200 ml 6 taimi i le aso. Vaʻaia le vai alkaline (Narzan, Essentuki-17, Borjomi) - faʻafefe i le tele o taimi i le aso. E leai se vai i osofaʻiga o le vomiting, taʻavale.
  2. Faʻasoʻotoga o taumafa paleni - i ni vaega laiti e oo i le 7 taimi faʻasalalau, meainu vai e maua i le gaʻo, o mea vaivai e faʻaosofia ai le paʻu. Faʻaalia o susu susu o le oat ma cereals e aunoa ma le pata, suka, sisi araisa, kālati, palu pateta, suamalie apu aisa, oloa gaosi susu susu. O le tautua o le lapoa e tatau ona 2-3 le punetini.
  3. I le isi 14 aso na sosoo ai, o le a faasolosolo malie atu le alualu i luma i le 200-300 g o meaai. Meaʻai e saunia e aunoa ma le masima, sugar, i totonu o se vai, masini fausaga.
  4. O le tagata maʻi e tuʻuina atu i se taumafataga Nu 5p. E aofia ai le kuka, uʻu, tao tao.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai i totonu o le laasaga laititi e tatau ona o faatasi ma le faʻaaogaina o oloa e mafua ai le kopiina o le pulelaʻau o le gastric juice: pipi, marinades, mea manogi, vevela, falai ma suauu, faʻapea foʻi ma ni susu malolosi. Pork, tamai mamoe, kusi ma le pato, gaʻo uma lava, sei vagana ai fuālaʻau fuālaʻau manogi - o le sana ma le olive e le faʻatagaina.

E mafai ona avea ma teuteuga o laau ma totogifuapauina, mea inu ava malosi, e aofia ai le togafiti, vao oona, ola faʻanatura, tuatusi, oona, wort St. John ma isi laau.

E taua le manatuaina o vailaʻau faʻapitoa e le o se panacea: e mafai ona fesoasoani e faaleleia le tulaga, ae le fofo. Soʻo se faʻaaogaina o laau afaina e tatau ona malilie i le fomaʻi ma faʻaaoga naʻo fualaau ma mea taumafa.

  • taumafa ma le faatumauina o le mamafa o le soifua maloloina,
  • tuʻuina atu masani leaga: ulaula ma ava malosi,
  • vailaʻau faʻapitoa na faʻamatala mai e lau fomaʻi
  • asiasiga i vaʻa ma vai faʻamalolo i luga o fautuaga a se fomaʻi.

O nei gaioiga o le a fesoasoani e aloese mai se isi faigata.

Afai e mamafa le pancreatitis, lelei le fesoasoani muamua o le a faʻagesegese le faʻaleleia ma faʻaitiitia le tulaga.

Fesoasoani e:

  1. Teʻena soo se meaʻai. I le afa itula uma, e manaʻomia lou inu 50 ml o le vai e taofi le gaosia o enzymes.
  2. Faamautinoa o le malologa atoa, e sili atu i se tulaga vavalalata pe nofo, punou agai i luma. E tatau foi ona aveʻesea lavalava, aemaise lava pe a tuʻuina le mamafa i le manava.
  3. Faamautinoa le manava manaia: manava manava ma le manava le tumau.
  4. Afai e te manaʻo e vili, faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa e ala i le faʻamalosi i le laulaufaiva.
  5. O le ave 0.8 mita o le No-Shpa, Drotaverin poʻo Papaverine, e mafai foi ona e faʻamaepe se papa o le nitroglycerin i lalo o le laulaufaiva. Afai e mafai, e aoga le sui o le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le inisiua o le intramuscular: 2 ml o le No-Shpa, o le solution e 2% o le Papaverine hydrochloride, poo le 0.2% fofo o le platifillin hydrotartrate. E le gata i lea, e mafai ona e ulufale atu i le 2 ml o se vaifofo 1% o le Diphenhydramine poo le 1 ml o se 0.1% fofo o le Atropine Sulfate. Inisictions e sili atu ona aoga: latou te le afaina ai le manava, ae vave ona ulu atu i le toto.

O le a le mea e faasaina ona faia i le fale:

  • Faʻaaoga le malulu, aua o le a oʻo atu ai i le vasoconstriction ma le gaogao.
  • O le tuʻuina atu o faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, "Analgin", "Spazmalgon"), talu ai ona o le a aʻafia ai le faʻamaonia o latou aafiaga.
  • Tuuina atu o enzymes (mo se faʻataʻitaʻiga, Mezim, Feso), aua o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga.
  • Faʻalulu lou manava oe lava. E naʻo le faʻatagaina e faʻaleagaina le vomiting pe a maʻi le maʻi.

O le vevebation o le pancreatitis o se tulaga sili ona matautia e iloa ai le tiga ma le oona o le tino e toxins. I lenei tulaga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave lava e mafai ai ma amata togafitiga, ma aʻo lumanaʻi e faʻaaoga muamua le fesoasoani.

O faʻamaʻi, lea e masani ona taʻua e tagata - "faʻavavega o le pancreas," i le mea moni, atonu e tele. O le tele lava o taimi, o se tino o le pancreatitis, e ui lava o isi faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le okeni e le o aofia ai. O le faʻaleagaina o le pancreatic e mafua mai i soo se maʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le lelei o le ola o le tagata. O le pancreas e faia se gaioiga sili ona taua - e maua mai ai le inisalini ma maua ai enzymes oona. O le mea lea, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le gland, o le a maua e se tagata ni faʻafitauli le lelei, ma o maʻi faʻapitoa e oʻo atu ai i le tulaga o le maʻi, o lona uiga, le setete i le va o le ola ma le oti.

I le anotusi o aso nei, o le a tatou mafaufau pe o a ni faailoga muamua o le faigata tele o faafitauli i le pancreas, le auala e iloa ai faʻamaʻi i le amataga ma po o le a le mea e puipuia ai ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻafeiloai ma faʻamaʻi o lenei totoga taua.

Pancreatic Exacerbation: Faʻailoga

Soʻo se faʻamaʻi o le pancreas e matautia aua talu ona le afaina ona leai se isi okeni e mafai ona faia le galuega o loʻo faia e le gland.

E tusa ai ma lea, o le maliu o le tino maliu o se mea e le mafai ona faʻaaogaina mo le tino, e matua afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

O tiute tuusao o le pancreas e mafai ona vaevaeina i ni poloka tetele se lua. Muamua o le gaosiga o le inisalini, lea e talafeagai e pulea ai le toto suka. O le tele o siaki pancreatic e aofia i le gaosiga, o le maualuga atu lea o le lamatiaga o se tagata e maua ai le maʻisuka. I tagata gasegase e pei o le pancreatitis, o le maʻisuka e masani lava o lana soa.

O le vaega lona lua o galuega a le okeni o le gaosiga o enzymes mo le gaogao. E masani lava, o le pancreas e faʻamavaeina ai gaʻo, gaʻo gaʻo, ma puipuiga e maua e se tagata mai fafo ma meaai pe a latou ulu atu i le duodenum. Afai e afaina le au mo nisi mafuaaga, e le mafai ona "alu" le enzymes i totonu o le manava ma tumau ai i totonu o le gland, e le o se meaʻai, ae o sela o le okeni. E aliali mai o le pancreas e amata ona galue i se faʻaogaina faʻaleagaina o ia lava.

Pancreatic state in chronic pancreatitis

Faʻasalaga o le faʻaleagaina o le tagata lava ia, o le uʻamea ua faʻaumatia, o le tino ola ua liua i le mea faʻapipiʻi, faʻalauteleina le mumū. O le tulaga lea e taʻua e tagata o le "faʻavavevaveina o le pancreas," i le mea moni, o le tino poʻo le masani o pancreatitis ua maua. I le taimi laititi, e vave ona tupu se oso i le faʻaumatiaga - i totonu o se taimi pupuu, e mate ai se fale mea. I le gasologa masani o le maʻi, o le pancreas ua faʻaumatia vave, ae mo se taimi umi, ma o le liona e mafai ona salalau atu i le vaega o le totoga atoa.

O le tele o taimi, o le mea muamua o le faʻavavega o pancreatitis o loʻo tusia i tagata matutua, e fa i le limasefulu tausaga. O loʻo i ai se faʻafitauli i le talaaga o le faʻaleagaina o le ava malosi, meaʻai ma meaʻai vevela, ma faʻafitauli o meaai i le lautele. Fomaʻi fomai tipitipi iloagofie uiga autu e fa o le pancreatitis:

  1. Purulent form.
  2. Edematous (interstitial).
  3. Hemorrhagic form.
  4. Vaʻaia poʻo le aofaiga atoa o le necrosis (maliu o le tino).

O le faafitauli ogaoga i le mauaina o le tino pancreatitis o le multispectivity o faailoga. O lona uiga, i tagata eseese, o le faʻamaʻi lava lea e tasi e mafai ona faʻaalia i ona faailoga eseese. Ae ui i lea, o le tulaga masani o le faamai o loo i ai pea uiga taua e fesoasoani i fomai e iloa ai le faamaʻi.

E le mafai ona matauina le tele o le pancreatitis. E iloa e se tagata le tiga, ma o lona totonugalemu o loʻo i totonu o le faʻasolosolo (i le va o nusipepa ma le pute). I le amataga o le vevela, e ono tupu le vomiting, mulimuli ane e leai se toomaga, e vave ona tupu le fatu. Afai e mafai e se tagata ona le amanaia nei faailoga, pe a maeʻa le lua pe tolu aso e alu aʻe lona vevela.

Mo maʻi ma le pancreatitis, o se ufiufi paʻu i luga o le laulaufaiva, o se tofo oona i totonu o le paʻu tautala, leaga le manava

I totonu o le pancreatitis, o le tiga e masani ona i ai, e le fetaui ma meaai poʻo vai. Ae ui i lea, o se tali i le taumafataga o loʻo faia pea - pe a uma ona 'ai, e lagona e se tagata le gaoia pe faʻaalia se tasi o le vomiting, e masani lava i elemene o meaai e leʻi faʻaaogaina. Pe a ave ni meaʻai, o le tiga e alu i lalo, ma a maeʻa le aʻafiaga o le paluga, ona faasolosolo malie lea.

I le faaopoopo atu i faʻamaoniga masani, o ituaiga taʻitasi o pancreatitis maoaʻe ei ai ana lava faailoga faʻapitoa. Mafaufau i le uiga vaaia i le tulaga o se laulau.

Laulau 1. Faʻailoga o le mumu o le pancreatic inflammation

O le a le mea ua fautuaina e togafitia le pancreas i le taimi o le faigata?

O le pancreas o se tasi lea o tino sili ona taua. O loʻo tu i tua o le manava ma faʻalatalata i le duodenum. O lenei tino e nafa ma le gaosia o enzymes faapitoa lea e aofia ai i le galoina o meaai. E le gata i lea, e maua mai ai hormones e nafa ma le faʻaaogaina o suka. O faʻalavelave mai faʻamaʻi o lenei elemene o le faʻaogaina o meaʻai e oʻo atu ai i faʻafitauli ogaoga i le tino. O le mea lea, o le fesili i le auala e togafitia ai le pancreas i le taimi o le faʻalavelave faigata e matua taua.

O le mumusu o lenei okeni ua taʻua o le pancreatitis. Ina ia tali le fesili i auala e togafitia ai lenei tulaga, e tatau ona e iloa lona ata o le falemaʻi. Ina ia faʻamalosia lenei maʻi, o uiga nei e taua:

  1. Tigā tiga i le pito i luga. E matua malosi lava e le maua ai e le antispasmodics ma le mea e faʻaaogaina le mea e manaʻomia. O le tiga o le tiga e faateleina pe afai o loʻo taoto se tagata i lona tua. O le mea lea, o gasegase e iai se faʻamaʻi masani e masani ona taumafai e aloese mai lenei tulaga.
  2. Faailoga faʻapitoa. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le vomiting, vevela, ma le ogaoga o le fale.
  3. Faʻaleagaina o foliga o le gland, le faʻavaeina o kume. O nei mamanu e mafai ona iloa e le ultrasound.
  4. Paʻu pe a uma ona 'ai. O le masani lava, faʻasusu, meaʻai vela ma le gaʻo e faʻaosofia ai le faʻavauvau. E le gata i lea, o se itu e faʻaosofia ai e mafai ona avea ma ava malosi.
  5. Faʻaleagaina o le nofoa. E mafai ona maua se maliega tumau, lanu uliuli ma se manogi le lelei.
  6. Laʻau, fusi, leu.
  7. Paʻu mamafa. E afua ona o se faʻaitiitia o le manaʻo.

O le toe faʻaleagaina o le pancreatitis ua manatu o se tulaga ogaoga, ae o le taotoga masani e le manaʻomia. Ae ui i lea, o le tuua o le faʻamaʻi e aunoa ma togafitiga e matua faʻasaina, talu ai o loʻo i ai se lamatiaga o se maʻi tuga.

E faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi, o le a taʻu mai e le fomaʻi. O le mea masani, o le togafitiga e faʻaaogaina i le faʻaitiitia o le manava o le pancreatic, faʻaitiitia o tiga, puipuia o faʻalavelave, ma le faʻaaogaina o enzymes.

Ina ia faʻaitiitia le faʻanofoina o le pancreatic, o loʻo faʻaalia se taumafa faapitoa. O lona uiga o se faʻaititia o le faʻaaogaina o gaʻo, meaʻai vevela, meainu malosi ma meaʻai susu. Ua fautuaina foi e fomaʻi ni vailaau faapitoa:

  • o lona uiga o le faʻaitiitia o le pulelasi a le manava,
  • vailaau e taofiofi ai le gaosiga o le elekone o le pancreas,
  • vispasmodic fualaau e faʻaitiitia ai le mamafa i le va.

Faʻasolosolo o pancreatitis, o le galuega autu o le faʻaitiitia o le matuia o le gaioiga ma le malosi i totonu o le ala. Mo lenei, o loʻo faaalia ai le malologa faalilolilo. E maua i meaʻai. I le 2 aso muamua, e faʻaaoga ai le anapogi, pe a maeʻa ona sui le tagata maʻi i le meaai Numera 5 e tusa ai ma le Pevzner.

Le faʻamamaina o le tiga, analgesics, antispasmodics, enzymes, faʻaaogaina o prokinetics. Faʻatasi ai ma le steatorrhea, lea o loʻo i ai le gaʻo lololo o le sili atu i le 15 g i le aso, manava ma le paʻu o le mamafa, ua suia ai le galuega o le organoc exocrine.

O le pancreatitis faʻateleina e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga H2 histamine poloka, e pei o le famotidine ma le ranitidine, faʻapea foʻi ma le initaneti o le pump pump - rabeprazole, omeprazole.

O le faʻafoʻiina o le toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi, o le faʻaaoga soo ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o loʻo aofia i togafitiga faʻapitoa mo pancreatic pancreatitis faʻatasi ai ma le faʻateleina. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina maalox poʻo alfogel. I nisi tulaga, o le taofiofia o le faaselaina o se okeni poʻo le gaioiga o ona enzymes e manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia ni sui faʻamaʻi - mo se faʻataʻitaʻiga, gordoks poʻo se vailaʻau.

Ina ia feagai ma tiga, faʻaoga vaega nei o tupe:

  • suauu fou - metacin, atropine,
  • faʻamalositino e leai ni nakoti - analgia, ketorolac,
  • antispasmodics - leai-sas, papaverine,
  • vailaʻau tuʻufaʻatasia - faʻasologa,
  • opioid analgesics - meperidine, tramadol.

Ina ia faʻaitiitia faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamalosi faʻalilolilo, e faʻaaoga sauniuniga o le enzyme - faʻavave pe faʻamalolo. Ina ia faʻafetauia motilusili le lelei, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa - cisapride poʻo motilium.

I le aso muamua ma le faʻavavevaveina o le faiga o le le fiafia, o meaai paleni e tatau ona faʻamaʻo ese pe faatapulaaina. A maeʻa le faʻagasologa o le gaioiga, ona faʻaalia lea o ipu sili ona fufulu. O le lisi e ono aofia ai oloa nei:

  • vailaʻau vao mai fualaau 'aina suamalie,
  • oloa gaosiga maualalo maualalo,
  • fufuluina fualaau faisua
  • falaoa falai
  • fualaau e le o ni fualaau
  • mumu, tilo, tilo,
  • vai vaivai
  • pulupulu pulupa.

Mulimuli ane, e mafai ona faasolosolo malie le faʻalauteleina o le taumafataga, e ui i lea, o piko, falai ma meaʻai vevela, marinades, ulaula meaʻai e faʻasaina. O meaai uma e tatau ona faʻalelei pe a mafai ina ia aloese mai le ita o le okeni na aʻafia.

O le pancreatitis e ono aʻafia i lalo ole aʻafiaga o le tele o itu. O le mea lea, e matua taua tele le gauai faapitoa i togafitiga puipuia. Latou te aofia ai mea nei:

  • auala masani ma le malolo,
  • faʻamālōlōina ma faʻaleleia atili le soifua maloloina,
  • fua saʻo ma paleni paleni,
  • suʻesuʻega puipuia o le fomaʻi ma le gastroenterologist.

I le taimi o le faʻataʻitaʻiga, o se taʻaloga e toe faʻafoʻi, e aofia ai le taumafataga Numera 5, le physiotherapy, ma le faʻaletino vaivai. Afai e manaʻomia, e faatonuina e le fomaʻi fualaau.

Afai ei ai se tagata ogaoga o le pancreatitis, lea e masani ona tupu, e tatau ona faʻaauau le togafitiga o le toe faʻafoʻi mo le tausaga. O ia tagata e masani lava ona feagai ma le tiga o le manava o le manava, ma le le mautonu.

O le faʻavavevaveina o le pancreas o se tulaga faigata tele lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. Ina ia faʻaleleia lou tulaga ma puipuia le toe faʻaleleia o le maʻi, e taua tele le faʻamalieina lelei o tofiga uma a le tagata gastroenterologist ma ia taulimaina le puipuia o le mumū.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le taimi o le vevela

O le pancreas o le ki i le tino. O le pancreatitis (mumū i totonu o ona masini) e manatu o le masani masani masani ole pathological lea e faʻaalia ai le okeni.

Togafitiga o le pancreas ma le faʻavavevave o le faagasologa o le le fiafia e tupu i auala eseese. E ui lava i le maualuga o vailaau faʻasoifua nei, o nisi o tagata gasegase e maua togafitiga faʻatoʻaga.

Ina ia iloa pe faapefea ona togafitia le pancreas i le taimi o le faigata, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

O le tele o mea e faʻaosofia ai le faʻamalosia o le pancreas ua lauiloa. Ae e masani ona mataʻituina suiga faʻaleagaina ona o:

  • taumafa tele ava malosi,
  • lē tausisia o mea taumafa
  • le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
  • inupia
  • faʻateleina o faʻamaʻi pipisi,
  • tulaga popole ma tulaga atuatuvale,
  • gaioiga gasegase.

E tusa lava pe tasi le taumafaina o le ava poo ava malosi e inu ai le ava e mafai ona mafua ai le tigaina o le pancreatitis masani.

I lenei laasaga, o le faateleina o le gaoioiga o le enzymes e tupu, i lalo o le aafiaga o le a gaosia ai le tino ma puipui o le afaina ua afaina, edema ma le ogaoga o tiga i totonu o le paʻu.

O nisi taimi o le faʻaaogaina o mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafua ai le saoasaoa vave o le osofaʻiga o le faʻamaʻi, ae o le malosi malosi o suiga o le inflammatory i le pancreas e na o tulaga tumau lava e togafitia.

O faʻaaliga o se faʻavavevave o le gland e mafai ona fenumiai ma faʻamaoniga o isi togafiti faʻaleagaina i le gastrointestinal tract, ae e le mafai ona lagona.

O le tagata gasegase e masani ona popole i le ogaoga o le tiga i totonu o le manava. O faʻaaliga sili ona faʻaalia o le faʻamaʻi o le:

  • ogaoga tiga i le itu tauagavale, susulu i le pito i tua poʻo le tauau o le tauau,
  • manava manava
  • taoto ma gag reflex e faigata ona taofi
  • tiga i le vavalo o le tautala,
  • faateleina le vevela, puupuu le manava ma le malulu,
  • paleni mamafa.

O faʻamaʻi sili ona leaga o le a avea ma faʻalauteleina o le vevela o le tino i le maualuga o le tino, faatasi ai ma le maasiasi.

O lea faʻaaliga e masani ona faʻaalia ai se tulaga lua o gaioiga o mea leaga, e masani ona faaiʻu i le toto toto.

Mo le pancreatitis masani, o se vaitaimi faaumiumi o le faʻavavevaveina o le uiga. Muamua, e tumau i le 5-7 aso, ae i se tulaga na i ai se faʻafitauli matuia, o le umi e 10-15 aso.

O le umi o le vevela e mafua ona o le le mafai o le okeni ua afaina e vave ona toe faʻafoʻisia mea e faaleagaina ma faʻaleagaina le gaioiga o le gland.

O le mea lea, e oʻo lava i faʻamatalaga muamua o togafitiga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona feutagai ma se fomaʻi faapitoa.

Afai e le faʻamalolo se faʻavavega o le pancreas i se taimi talafeagai, o le pancreatite e le masani ai e toe faʻaauau pea, o le mea lea, o taimi o le faʻavavevave o le a faʻaalia soo ma o le a faʻaitiitia.

O le tulaga o le pancreas, o le mamafa o le faaleagaina o ona masini ma le gaioiga e fuafuaina e auala eseese o suʻesuʻega. O le tele lava o le tagata maʻi ua faatonuina:

  • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
  • Faʻaipoipoina o le manava
  • gastroscopy
  • MRI

I le iai o le malosi ma le faʻafouina o le faʻaleagaina o le tino, e oʻo mai ai lagona tiga, o loʻo faʻalauteleina le natura.

O le iʻuga o lenei faʻafitauli o le a avea ma se tulaga le mautonu ma se tulaga faateʻia, o lea o le a manaʻomia ai loa e le tagata gasegase le falemaʻi vave.

A o leʻi oʻo mai fomaʻi ma le faʻavavevaveina o le paʻu, e tatau ai:

  • Faʻafetai le filemu i le maʻi. O le tagata maʻi e manaʻomia ona fai se laʻasaga o le tolopoina poʻo le tolopoina. O lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia le toto i le okeni e aʻafia ma taofi ai le atinaʻe o le mumū.
  • Aua nei 'ai ni meaai. Mo le 3 aso, o le tagata gasegase e sili lona musu e ave se meaʻai. O le a mafai ai ona faʻaititia le gaosia o enzymes.
  • Faaaoga le malulu i le okeni na aʻafia. O se mafanafana mafanafana poʻo se aisa e fesoasoani e faʻaitiitia le fulafula ma le tiga.
  • Faʻaaoga antispasmodics.

E faasaina i totonu o aiga:

  • Faʻaaoga mea faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Analgin, Spazmalgon), talu ai o latou aʻafiaga e faigata ai le siakiina.
  • Faʻaaoga enzymes (mo se faʻataʻitaʻiga, Mezim, Feso), ao latou faʻateleina le tulaga.
  • O le manava e mulumulu lava. E talia le faʻaosoina o se gag pe a maʻi le maʻi.

O le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia o se tulaga faigata tele, lea e faʻaalia i le tiga ma le inupia.

I se tulaga faapena, e manaʻomia le faʻatalanoa faʻapitoa i se fomaʻi ma vave amata togafitiga, ma aʻo leʻi faia lena mea faʻafuaseʻi.

I le tulaga o le solia o le tulafono, ole togafitiga ole togafitiga ole togafitiga ole togafitiga ole togafitiga ile togafitiga.

Afai e te aʻafia i faʻafitauli le lelei ma le le toʻa, e tatau ona e faia se gaioiga. O sini autu o le a:

  • aveeseina o le tiga
  • lokaina o le okeni ua afaina,
  • faaosofiaina o le toe faaleleia o le gland.

O le faaiuga i le faʻaaogaina o fualaau o loʻo faia e le tagata tomai faapitoa e auai. I tulaga taʻitasi, o togafitiga e mafai ona fesuiaʻi tele, ona o le lavelave o faʻamaoniga ma le tulaga o le togafitiga.

Mo le togafitiga o le faʻamaʻi, o fualaau o vaega nei o loʻo faʻatulagaina:

O tupe uma ua taua i luga o loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi, o le suʻega ua filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi.

Ina ua le mafai e le togafitiga o le faʻavavevaveina o le pancreas e ala i metotia faasao le tulaga faʻamoemoeina ma o le lamatiaga o faʻataunuʻuga matautia e faʻaleleia, e faia e fomai se fua faʻatatau.

O meaai paleni taumafa o se elemene taua o togafitiga i le taimi o le faigata o le maʻi.

O se meaai lelei saunia ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi o le a mafai ai ona suʻeina apa toto ma tuʻuina atu ia i latou le filemu.

O le faʻasaina o le faʻaaogaina o soʻo se oloa gaosi oloa e aoga mo le 3 aso. Faʻatagaina naʻo le ave o le vai omea mama i le 2 lita i le aso.

A maeʻa le faʻaaogaina o le vai ma le vai-suavai ipu - soup, tila. Latou te manaʻomia ona 'aina i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso. Ava malosi o soʻo se malosi, gaʻo, meaʻai vevela ma falai e faʻasaina.

I le avea ai o se faavae, ole taumafa paleni Numera 5 ua faia, lea ua mamanuina ina ia faʻaogaina le gaʻo o meaʻai.

E aofia ai vaega talafeagai mo le tino, ma faʻaaogaina foi mea leaga.

Faʻamanatuina le fafagaina o mea taumafa paleni mo le 3-5 masina, e mafai ona maua le faʻamagaloga ma faʻaititia le numera o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

E taua tele le faamalieina o le manaʻoga mo le polotini, o le mea lea, toetoe lava a maeʻa ona matelaina, e fautuaina e faʻalauiloa meaʻai i totonu o le lisi. E sili ona saturate le taumafataga faatasi ai ma meaʻai suamalie.

Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona fufulu mai veins ma nutimomoia. I le faagasologa o le toe faʻafoʻisia, e mafai ona faʻaaogaina i se tasi fasi pepa i se mea e tunu pe kuka.

Talu ai o le inisalini e gaosia i totonu o le pancreas, e faʻasaina le 'aina o suka mo le masina talu ona maeʻa. Pe a tumau le tulaga, e mafai ona faʻatagaina le faia o fualaʻau ma fualaau aina.

A maeʻa le 7 aso muamua o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻatagaina le aofia ai o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo e asu mai i le meaʻai.

O meaai e aofia ai le cod, pollock, perch ma le saffron code. O iʻa fagota ma aano o manufasi, susu, mago magogogo iʻa o oloa faasaina mo le umi o togafitiga.

A maeʻa le anapogi, e fautuaina e 'ai le falaoa mai le araisa ma' ai i totonu o le vai ua maeʻa ona kuka. Suauu, suauu ma masima e le faʻaopoopoina.

Porridge mai sana, e le fautuaina foi le suauʻu, ona e matua faigata lava ona eli.

E i ai le manatu e mafai ona faʻaaogaina le tino o pancreatitis i aso uma e ala i togafitiga fou.

Ae o le gastroenterologists o aso nei ua finau faapea o le faʻaaogaina o totogifuapauina eseese mai laau afu ma fualaau faʻamaʻi e mafai ona maua ai se lelei lelei ma faʻaleleia le galuega a le tino i na o taimi masani o le faʻamaʻi i le taimi o le faʻamalologa.

O le faʻaaogaina o nei vailaau i le taimi o se faʻalavelave faigata ua afaina i taunuuga matautia.

E tusa ai ma tagata atamamai, o isi togafitiga e mafai ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai ni faʻaaliga leaga.

Ina ia faʻaleleia le tafe o le talo ma faʻamaonia le ate, e faʻatagaina e faʻaogaina le suauu, le maile, ola faʻatasi.

Ina ia faaleleia le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi, chamomile, linden ma mint decoctions e faʻaaogaina.

Ina ia taofia le tele o le vevela o le masaniga o le faamai, e fautuaina e gastroenterologists:

  • taumafa Nu. 5,
  • le teena atoa o le ava malosi,
  • suʻesuʻega faifaipea ma se asiasiga i se fomaʻi,
  • olaga ola malosi
  • pulea o le cholesterol ma le suka i totonu o le toto,
  • le faaaogaina o sauniuniga o le enzyme ua faatonuina e se fomaʻi,
  • soloiesea o aʻafiaga i luga o le tino o le faʻaaogaina o vailaʻau eseese,
  • le faʻaaogaina o togafitiga i togafitiga faʻapitoa.

O le faʻavavevaveina o le pancreas o se tulaga faigata tele, e manaʻomia ai fesoasoani vave mai tagata tomai faapitoa.

Ina ia faʻaleleia atili le soifua manuia o le tagata maʻi ma puipuia le toe faʻafouina o le faʻamaʻi, e matua taua tele le mulimuli i faʻamaʻi uma faafomaʻi ma faia ni puipuiga o le faʻaogaina o le maʻi.

Afai i le taimi e vaʻai ai i se fomaʻi, o le faʻataʻitaʻiina o togafitiga i le tele o tulaga e lelei.


  1. Bliss Michael The Discovery of Insulin. 1982, 304 itu. (Michael Bliss Discovery o le inisalini, o le tusi e lei faaliliuina i le gagana Rusia).

  2. Evsyukova I.I., Kosheleva N.G. O le maʻi suka. Tina ma pepe fou, Miklosh - M., 2013 .-- 272 itu.

  3. Peters-Harmel E., Matur R. Maʻi suka. Faʻamatalaga ma togafitiga, Practice - M., 2012. - 500 c.
  4. A.A. Lodewick, D. Biermann, B. Tuchey "Tagata ma le maʻisuka." M. - St. Petersburg, "Binom", "Nevsky Dialect", 2001

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga