Hypoglycemia i le maʻisuka: faʻamaoniga ma togafitiga

O lenei vailaʻau, lea o loʻo maua i le toto, o se tasi o le tele o mea e taʻua o hormones anti-regulating e tumau ai le maualuga o le suka ma le insulin i totonu o le toto. O se tasi o ia hormone o le epinephrine, lea e lauiloa foi o le adrenaline. Glucagon e faʻalilolilo e le pancreas, ma o lana matafaioi o le totoina o le suka toto pe a pa'ū maualalo.

Sa maua talu ai nei e saienitisi o le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o le a leai se malosi e mafai ai ona gaosia le glucagon i le tali atu i le maualuga o le suka o le toto. O lenei faafitauli ua faia i le lima tausaga muamua o le maʻi.

A aunoa ma lenei "tali atu i le glucagon" i le maualuga o le suka, o le maʻisuka e sili atu le lamatiaga o faafitauli ogaoga o le hypoglycemic, aemaise lava pe afai latou te tausisia le pulea o le insulin control system. O nei tagata e masani lava ona faʻaalia le faʻamalolo o le le iloa ona ua latou le toe lagona lagona o le atuatuvale, latou te le o gatete poʻo isi faailoilo lapatai.

O le hypoglycemia o se faaitiitia o le toto toto e itiiti ifo ma le 3.5 mmol / L.

Ae ui i lea, e fia iloa pe afai e te tausia maualuga suga maualuga mo se taimi umi (sili atu nai lo le 7.5-8.0 mmol / L), e iloa e lou tino le suka maualalo (4.0-4.9 mmol / L) o le hypoglycemia. E taʻua lea mea o le hypoglycemia. Ma ia taofi, o lona uiga, ia e taulimaina, e te manaʻomia se auala faapitoa, e le tutusa ma le hypoglycemia masani.

Mafuaaga o le hypoglycemia

O le faʻaaogaina o lenei maʻi o le tasi: e tele atu insulin nai lo le kulukose. O le tino ua amata ona leai ni mea gaʻo, lea e maua ai le malosi. O musika ma totoga i totonu e lagona ai le "matelaina," ma afai e le faia ni fua i le taimi, o taunuuga e mafai ona ogaoga ma oʻo lava i le oti.

  • Le fua saʻo ole fuaina o le insulin i meaʻai
  • Ole fua tele o le suka-lowering drugs from group sulfonylurea (Diabeton, Glimepiride / Amaryl / Diameride, Maninil, Glibomet / Gluconorm, Glukovans / Bagomet Plus)
  • Skip le isi meaai
  • Lulu umi i le va o taumafataga
  • E le lava gaʻo meaʻai i meaai
  • Gaioiga faʻavavevave pe le masani ai maualuga
  • Faʻasologa umi o le tino
  • Ava malosi malosi

Le atinaʻe o le hypoglycemia e solia ai le taumafa

O le faʻaosoina o le faʻasaina o le tino i le tino, o meaʻai ma meaʻai e maua ai le tino. O ia solitulafono e mafai ona aofia ai mea nei:

  1. Laasaga le atoatoa o enzymes digestive. O sea solitulafono e mafai ona mafua ai le le lava o le suka i totonu o le toto ona o le le lava o le kulukose mai le gastrointestinal tract.
  2. Meaʻai le masani ai ma faʻailoga meaai.
  3. Se meaai e le paleni e aofia ai le suka le lava.
  4. O se avega mamafa faaletino i luga o le tino, lea e mafai ona mafua ai se osofaʻiga o le le atoatoa o le suka i tagata, pe afai e le mafai ona faʻaaogaina se fua o le kulukose.
  5. E masani lava, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le hypoglycemia e mafua ona o le inu ava.
  6. O le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i fualaau faasaina mo le mamafa o le mamafa ma se taumafa malosi, aʻo pipii i le fua fautuaina ole inisalini.
  7. O le neuropathy o le maʻisuka, lea na mafua ai le gasolo malie o le gaogao o le vaega o meaʻai.
  8. Le faʻaaogaina o le inisalini vave aʻo leʻi 'ai ma le faʻatuai o le taumafa i meaʻai.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona oʻo i se lagona malosi o le fiaai mo le soifua maloloina masani. O foliga vaaia o le fiaai o le faailoga muamua lea o le le lava o le suka i le toto o se maʻi o loʻo iai lona ituaiga lona lua o le maʻisuka. O lenei mea e manaʻomia ai le fetuunaiga faifaipea o meaʻai a le tagata maʻi i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina i le maualuga o le suka, e tatau ona e manatuaina le tulaga masani o le glycemia, lea e patino mo tagata taitoatasi. O faʻamatalaga sili ona lelei, o mea ia e ogatusa ma le tulaga faʻale-tino i se tagata soifua maloloina poʻo le latalata i ai.

Afai o le aofaiga o le suka e alu ese i le itu pito i lalo, ua amata ona solo le tagata maʻi - ua amata ona ia faaalia faailoga o le hypoglycemia, lea e mafua ai le leai o suga i le plasma toto.

O faailoga muamua o le le lava o meaʻai gaʻo e amata ona aliali mai i ni foliga malu o le malaise ma e sili atu ona faʻaleleia i le taimi.

O le faailoga muamua o le leai o ni meaʻai gaʻo o se lagona o le fiaaai tele. I le isi atinaʻeina o le hypoglycemia, o mea nei e matauina i se tagata:

  • pallo o le paʻu,
  • faateleina le sosolo,
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • faateleina le sao o le fatu
  • musele maso
  • faaitiitia le mafaufau ma le gauai,
  • o foliga mai o le faʻamalosi.

I le faʻaopopo atu i nei faʻaʻailoga, o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai se tagata maʻi e lagona le popole ma le gaoi.

O nei faʻaʻailoga e tupu i le hypoglycemia, e tusa lava pe o le a le ituaiga maʻisuka e maua i le tagata maʻi.

I mataupu pe a faʻaitiitia le maualalo o le suka i totonu o le tino o se maʻi o loʻo mafatia i le maʻi suka, e faʻalauteleina le maʻi:

  1. vaivaiga
  2. vavao
  3. ogaoga o le maʻisuka
  4. le lelei le galueaina o le ogatotonu o tautala i totonu o le faiʻai,
  5. lagona o le fefe
  6. le faʻamalosia o le faʻatasia o gaioiga
  7. gaogao
  8. leai se mafaufau.

O faʻamaʻi atonu e le tupu i le taimi e tasi. I le laasaga muamua o le atinaʻeina o le hypoglycemia, e ono oʻo mai se tasi pe lua faʻamaoniga, lea e mulimuli mai i le isi.

I le tulaga e le mafai e se tagata maʻi maʻi ona pulea le tulaga ma e le mafai ona ia puipuia ni mea e puipuia ai le alualu i luma o le tulaga o le hypoglycemic, o le a manaʻomia le fesoasoani a ē o loʻo siomia ai o ia.

E masani lava, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave, e faʻavaivaia le tino o le maʻi ma faʻasaʻoina i le taimi o le hypoglycemia. O se tagata i lenei vaitaimi e toetoe lava a le iloa.

I se taimi faapena, e le mafai e le tagata maʻi ona faʻamalo le pulu pe 'ai se mea suamalie, ona o loʻo i ai se lamatiaga ogaoga o le sosolo. I se tulaga faapea, e sili ona lelei le faʻaaoga o gel faapitoa e aofia ai le tele o kulukose e taofi le osofaʻiga.

I lea tulaga, afai e mafai e le tagata gasegase ona foloina le gaioiga, ona mafai lea ona tuuina atu ia te ia se sua suamalie po o se sua o fualaau suamalie, e lelei tele le lauti mafanafana i lenei tulaga. I le taimi o se osofaʻiga o le hypoglycemia, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le tagata maʻi.

A maeʻa faʻamautu le tulaga o le maʻi, e tatau ona fuaina le aofaʻi o suka i le tino ma pe fia le kullukose e tatau ona faʻaofi i totonu o le tino ina ia faʻamaopoopoina le tulaga o le tino.

I le mea e tupu ai se maʻi o le maʻisuka, e tatau ona:

  1. Faʻaofi se laau i le va o auvae i le gutu o le tagata maʻi ina ia le pala le laulaufaiva.
  2. O le ulu o le tagata maʻi e tatau ona liliu i le isi itu ina ia le mafai e le tagata gasegase ona paʻu i mea faalilolilo.
  3. Faʻaiʻu se vaifofo o le kulukose.
  4. Valaau faanatinati i se falemaʻi.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le faiʻai e mafatia i le leai o se malosi. E le mafai ona faʻalavelaveina faʻafitauli, o le setete o le kulūkose o le matelaina leaga e afaina ai le tulaga o le fatu ma le vascular system.

O le alu ese mai le tulaga o le hypoglycemic e oʻo atu ai i le oso malosi i le suka o le toto, o lenei tulaga e ono faʻaosoina ai le atinaʻeina o le maualuga o le toto ma le fatu oso. Faʻateleina le maualuga o le suka i le toto, o le atinaʻeina o le le aoga tele e mafai. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le hypoglycemia.

Faailoga o le hypoglycemia

O faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ma le maualuga maualuga o suka, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le tagata maʻi ona maua i le maʻi suka. O le togafitiga vave, togafitiga insulin, o le a aloese mai ai. O le fesuiaiga o togafitiga, peitaʻi, ei ai ona tulaga le lelei: e le mafai ona fetuunaʻi fetuunaiga i le gaosiga o hormones ma le suka i totonu o le toto. I nisi o tulaga, o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu malie, ma aʻafiaga ogaoga.

O le taimi e iloa ai faailoga o le hypoglycemia o le a mafai ai e oe ona faia auala talafeagai ma taofi ai le osofaiga. O le maʻi e vave ona tupu, e tolu vaega o le hypoglycemia:

E faigofie lava ona iloa faailoga muamua o le hypoglycemia ma faia ni fua faʻatatau.

O faʻamaoniga uma o le hypoglycemia ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Faailoga e fesootaʻi ma le tuʻuina atu o hormones (adrenaline) i totonu o le toto.
  2. O aʻafiaga e aʻafia ma le le lava o le kulukose e ulu atu i le faiʻai.

O le au faʻataʻitaʻiga o le amataga o le osofaʻiga (laʻititi laʻitiiti) o:

  • Vaivai
  • Loto gatete
  • Talofa
  • Fiaai
  • Tachycardia
  • Pallor o le paʻu
  • Tutu le afu
  • Numera o laugutu ma tamailima.

Aua o le tulaga lelei o le faamai e taua:

  • Le lava le faamaopoopo
  • Faʻafefeina o lagona o le faʻalogo (osofaʻiga, loimata, faʻavevesi),
  • Faʻaleagaina
  • Tautalaga leo
  • Tesea, ulu tiga,
  • Faʻafitauli leaga.

Afai e le faia ni metotia e taofi ai le osofaiga, o loʻo i ai faʻamaoniga o le hypoglycemia e tutusa ma le mea mulimuli, ogaoga o le faʻamaʻi:

  • Le amio le talafeagai
  • O se foliga pupula
  • Tauvalea.

Ona pa'ū lea o le maʻi i totonu o se paʻu, o loʻo ia te ia le faʻavevesi. Afai i lenei tulaga e leai se tagata e sosoo ma ia o loʻo iloa le auala e faʻaleleia vave ai le toto suka, o se mea oti e le maalofia.

Nocturnal hypoglycemia (i se miti)

Fluctuations i le suka i le taimi o le moe, o lona faaitiitia i lalo ifo o le masani, e masani ona le iloa e le tagata maʻi. O le maʻisuka e tatau ona matala pe a maeʻa pe afai:

  • Faʻatau le moe,
  • Sa i ai ni moe malulu
  • Tulaga i le maea ai o se taupulepulega.

O osofaʻiga e le masani ai i le po o le hypoglycemia e sili ona matautia. O le faʻamaonia o le solia o le toto i totonu o le faiʻai, e mafai ona faʻaititia ai le poto ma le mafaufau. Malosiaga faʻamaonia cardiac ma le arrhythmia. O mataupu o le atinaʻeina o epilepsy ma le osofaʻi fatu.

Ina ia maua le maualuga o le toto i le po, e fautuaina e faʻaaoga se glucometer mo se vaitaimi e 3 i le 4 itula - o le taimi sili lea ona talafeagai mo le faʻaaliga o le hypoglycemia. Afai e pa'ū le maualuga o suka i le po, e tatau ona fautuaina auala nei:

  • Aʻo leʻi alu i le moega, inu se ipu susu, 'ai le kuki po o le sanuisi.
  • Siaki sugar ao lei moe. Afai e pa'ū le maualuga i lalo o le 5.7 mmol / L, ei ai se maualuga maualuga o se osofaʻiga i le po.
  • Aua nei faia tui inisalini pe a ma le 11 i le afiafi.

Afai o le maʻisuka e le na o le moe, e tatau lava i le paaga ona fafagu ia te ia i faailoga muamua o le taufaʻatau o le hypoglycemia ma tuʻuina atu le fesoasoani.

Inisinia ua atiae se masini faapitoa e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi i se tulaga faigata. O le masini, e faia i mea vaivai, e ofuina i le lima poʻo le tapuvae. E tali i le vevela o le paʻu ma lona susu. Pe a paʻu le vevela ma / poʻo le vevela tele, e faʻavave le masini ma fai ni leo e fafagu le tagata maʻi. Aua nei galo o le tali a se tagata soifua maloloina i mea leaga i totonu o le potumoe e faʻaalia i le auala lava e tasi - e afu ai. O le mea lea, ao le i alu i le moega, e fautuaina e faʻamalosi le potu.

Afai o ni faailoga o le hypoglycemia e le mautonu

O le hypoglycemia asymptomatic e matautia i le le mafai ai ona e taofia le osofaʻiga i le amataga o le maʻi ma e mafai ona taʻitaʻia ai se tino. O sea ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe afai:

  • O le umi o le maʻi e silia ma le 5 tausaga.
  • O le kulūkose o le tagata maʻi e teuina i totonu o se faʻavae faʻavae.

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka mo se taimi umi ma e masani ona i ai le hypoglycemia, adrenaline, lea e maua ai uluaʻi foliga manino o le faamai, e faasolosolo ina le toe gaosia. O loʻo i ai se faʻaaogaina o le faʻaopoopoga o le faʻaopoopoga.

Ina ia mafai ona aliali mai ni faʻagaloga o le hypoglycemia, o le fesuiaʻiga o le toto toto e tatau ona taua. E faʻaitiitia le mafaufau i le hypoglycemia pe afai e te faatumauina le maualuga o le suka i totonu o tapulaa masani. E tele taimi e matauina ai lenei tulaga i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

O maʻi e faʻaalia i le leai o ni faʻamaoniga o le hypoglycemia e masani ona fautuaina:

  • Fua le suka i le tele o taimi i le aso i taimi eseese.
  • A o lei aveina, ia mautinoa e fua le suka o le toto. E tatau ona sili atu nai lo le 5 mmol / L.
  • Atiaʻe se togafitiga e faia ma lau fomaʻi e puipuia ai se osofaʻiga.
  • Ia mautinoa ia ofuina se taulima ma le tusiga talafeagai.
  • Faʻatau i luga o laʻau suamalie / candies / glucose tablets.
  • Lapatai "lou liʻo totonu" e uiga i le ono tulai mai o se osofaiga. Ia faamasani i latou i metotia masani o le fesoasoani muamua: ia fefaasoaai ma i latou faamatalaga pe faapefea ona faateleina le suka i le taimi o le atinaʻeina o se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia.

O le a se mea e mafai ona amata ai le hypoglycemia

E mafai ona tupu se osofaʻiga mataʻutia pe afai:

  • Tatalo se taumafataga.
  • E le lava le gaʻo meaʻai.
  • O le maualuga o le inisalini e faatagaina.
  • E mafai ona faʻatagaina le tele o meaʻai e maua ai le suka.
  • Nofoaga o tui tui.
  • O le tino na oo i le malosi tele o le tino.
  • Alu oona i luga o se manava gaogao.

  • E tatau ona sui vave se meaʻai faʻaseʻe ma se meaʻai.
  • Afai e te manaʻo e faʻagata lau mea taumafa mo le paʻu o le mamafa, ia filifili le faʻasologa o tui inisalini talafeagai ma lau fomaʻi.
  • Aua e te tuiina le inisalini i totonu o le ogavae ae leʻi faʻatasi - o le faateleina o le toto o le a faatelevave le tafe o le inisalini i totonu o le toto.
  • Aʻo leʻi taʻalo taʻaloga, faʻamamā fale, faʻatau, togalaau, e tatau ona e 'ai faʻamaʻai.
  • O meainu malolosi i totonu o le kulini laʻitiiti e mafai ona faʻaumatia na o meaai.

Togafitiga (taofi) o le hypoglycemia

Mai lea taimi i lea taimi, o osofaiga o le hypoglycemia e taatele i tagata e maua i le maʻisuka. O le iloa pe faapefea ona faateleina le suka o le toto i le taimi o se osofaiga o le a faasaoina ai o latou ola. O fautuaga nei o le a fesoasoani e faaitiitia le taimi o le faoa faamalosi:

  • Injections injections e tatau ona faia e tusa ai ma le polokalame na malilie i ai le fomaʻi.
  • Fua le suka i le aso.

Afai o le suka o loʻo i lalo ifo o le fuafuaga fuafuaina, e tatau ona e 'ai i meaʻai gaʻo (e sili ile kulumako) ma fua le sugar pe a uma le 45 minute. O le taumafa o gaʻo ma le siakiina o le suka o le toto e tatau ona toe faʻaluaina seia oʻo ina e maua le suʻega o le suka manao.

Afai e le mafai ona gaosia le suka, mo soʻo se masalosaloga o le hypoglycemia, e tatau loa ona ave faʻataʻavaʻavalea. E tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka i luga ae o le masani, e le o se mea matautia e pei o se coma.

E faʻafefea ona togafitia le hypoglycemia ma taofi le suka masani

O le togafitiga masani mo togafitiga mo le hypoglycemia ma meaai maualuga-carb ei ai mea leaga nei:

  • Carbohydrates o loʻo i totonu o meaʻai e ulu i le toto e avea ma se taunuuga o se faagasologa umi o le otaota.
  • O le sogasolo le pulea o meaai suga e mafai ona faateleina le maualuga o le suka.

O le faʻaaogaina o kulūkose e taofi ai le faʻamaʻi o le hypoglycemia o le a fesoasoani e aloese mai le faateleina o le faateleina o le maualuga o le suka.

Glucose pepa

O pusa o loʻo i ai le kulūkose mama. Afai e te ulaina se laupapa ma inu i le vai, o le kulukose e vave ona ulufale atu i le toto e ala i le mucous membranes. O le fua saʻo o le kulukose i totonu o le laulau e mafai ai ona e faʻatusatusa saʻo le aofaʻiga o le fualaau oona.

Afai ua e mauaina ni faʻamaoniga o le hypoglycemia, faʻalogo i lenei fofo taugofie. O fualaau kullukose e faʻatau atu i le fale talavai. I supermarkets e mafai ona e faatauina le acid ascorbic ma le glucose.

Ina ia aua le faʻasese le faitau o le glucometer, fufulu lima o lou lima pe a maeʻa le tuʻuina o le kulukose.O fualaau kullukose e le fautuaina ina ia teuina faʻatasi ma fasi siaki.

Faʻafefea ona aua neʻi paʻu ma le popo

Le lava o le kulukose e mafua ai le matelaina taufaasese i le tino. Ina ia faʻaaogaina le malosi, e tatau lava ona e 'ai se mea. O meaʻai gaosi vave, na faʻaaogaina ina ia taofia ai se osofaʻiga o le hypoglycemia, i lenei tulaga e maua ai se auaunaga leaga - e vave ona faʻaaogaina i le malosi, ma le lagona o le fiaaai e le pasi.

O le tulaga o le atuatuvale e faigofie ona "puʻe." Afai ua toe foʻi le suka i le masani, aua nei faʻaauau pea ona 'ai le sipuni. O lou soifua maloloina e pulea. O lenei e mafai ona e 'ai ma le saogalemu i se fasi aano o manu ma faamalieina lou fiaʻai mo se taimi umi.

E masani ona masani le suka, ae o faʻamaoniga o le hypoglycemia e le o ese

O le tino e tali atu i le pa'ū o le suka i totonu o le toto e ala i se malosi malosi o le adrenaline, e faʻavevesiina ai le mafanafana o le tino, pallor o le paʻu, ma le vave o le fatu. O le hormonone adrenaline e faʻaumatia mo se taimi umi (pe tusa ma le itula), o faʻamaoniga le lelei e mafai ona ita mo sina taimi e tusa lava pe faʻamautuina le maualuga o le suka.

E iloa o le malepelepe o le adrenaline e faʻateleina le malologa. Fautuaina mo se tagata maʻi maʻi suka ia togafitia togafitiga faʻavavevave ina ia mafai ai ona vave taofia ia faailoga o le hypoglycemia.

Tesaʻi maʻisuka faʻamaʻi ma le hypoglycemia

O le le atoatoa o amioga o le maʻisuka e mafua mai i le le lava o le kulukose i totonu o le toto. Faʻamamaga o paʻu, faʻalavelave le mafaufau. O se tagata o loʻo i ai i se tulaga fiafia, faʻanoanoa, ma le maumau lona pulea o ia lava. E masani ona latou aveina o ia mo se mea e onā ai le uaua po o le mafaufau.

E iai mafuaʻaga faʻapitoa mo le amio: o le suka maualalo e mafua ai le atuatuvale, o le tele o le adrenaline e ulufale i totonu o le toto. I lenei tulaga, o se maʻi maʻi suka o nisi taimi e amio faʻasauā ia i latou o loʻo taumafai e fesoasoani ia te ia.

Gangrene o pito i lalo o le maʻisuka

O lona mafaufau le mautonu ua talitonuina o le suka e matua vaivai lava. A taumafai isi e fesoasoani ia te ia ma ofoina atu e 'ai le "sitilo faasaina", o le maʻi maʻi o le maʻisuka i se tulaga o le hypoglycemia e osofaia malosi.

E tatau ona faʻamautinoa se tagata ma ofoina atu ia te ia e faia se faʻamatalaga manino o le kulukose. Faamoemoega faamatalaga e uiga i le maualuga o le suka i lona toto o le a fesoasoani i le tagata maʻi e iloilo ma le totoʻa le tulaga.

O le maʻi suka ua i luga o le mamao o le leiloa o le mafaufau: o le a le mea e fai

E masani lava ona atiae malie le hypoglycemia. I faʻamuamua, e tatau ona e inu pe 'ai se mea suamalie i le lautele o le 10 - 20 kalama:

  • Oona (tioata).
  • Meainu suamalie / Pepsi-cola, Coca-Cola (tioata).
  • Lolota / caramel (o ni vaega).
  • Meli (1 - 2 tsp).
  • Glucose / dextrose papa (3-5 vaega).

Taofimau lau sisi mo ni nai sekone i lou gutu. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le toto. Togafitiga e tatau ona sau i le 15 minute. E fautuaina le fuaina o le suka pe a maeʻa le 20 minute ma afai e laʻititi lona maualuga i le 4 mMol./l, toe faʻaaoga lauti ma fai le suʻega.

A oʻo mai le suka i le masani, ia 'ai se mea mai se faasologa o "mea umi gaʻo" - o se sanuisi, kuki. O lenei fuataga o le a mafai ai e oe ona aloese mai se osofaiga mulimuli ane o le glycemia.

O se vailaʻau fou mo le taofia o se osofaʻiga o le hypoglycemia o se moli e aofia ai le dextrose. E i ai ni nai zilchs e lava i totonu o le pitonuʻu taʻavale, ma e masani lava ona oʻo atu i le faiʻai i le faiʻai.

E le tatau ona faʻaaogaina meaʻai suamalie suamalie, ice cream ma sukalati e taofi ai osofaʻiga o le hypoglycemia. O le tino e faʻagesegese ai le inu o le kulukose, ma oʻo ai i totonu o le toto pe a uma le afa itula. E tusa ai ma le fomaʻi o le mafaufau, o se "togafiti" togafitiga e mafai ona iloiloina e tagata gasegase o se taui mo mafatiaga ma o le a latou le faia ni auala e taofia ai le atinaʻeina o se osofaiga.

Maʻimau le maʻi maʻi - tausiga faʻafuaseʻi

Afai e leiloa le tagata maʻi, e matua faasaina lava ona taumafai e avatu se meainu poo le avatu ia te ia se mea manaia e ai. I se tulaga le iloa, e mafai e se tagata ona tataʻi / pisa.

I lenei tulaga, o le tui o le glucagon o le a fesoasoani i le tagata maʻi. O le injection na aliali mai i le intramuscular after 10 minute. O le taimi lava e faʻamalo ai le mafaufau, e tatau ona fafagaina le tagata maʻi: tuʻu le lauti ma kuki poʻo se mea sili atu.

E vave lava ona faʻaleleia le suka o le toto i le hormone glucagon, ma faʻamalosia ai le ate e liliu ai faleoloa i le glucose. Mo le iniseti, o se analog o le kullucagon tagata e faʻapipiʻiina mai le paʻu o povi po o puaa e faʻaaogaina. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi e aofia ai le glucagon i le paʻu pepa, se suauʻu ma se solvent, ma faʻamatalaga auiliili.

Talosaga faanatinati se falemaʻi pe ave le tagata maʻi i le falemai pe afai:

  • O le le iloa o le a leai se afifi faʻafuaseʻi.
  • E te le fefe e tui oe lava ia.
  • 10 minute talu le tui, e leai se faʻaleleia atili o le maʻi.

O le le mafai ona fesoasoani i se maʻi maʻi suka i se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia o le a taitai atu ai i lona maliu.

Faʻatau i luga o le hypoglycemia ao leʻi oʻo i le taimi muamua

O se maʻi maʻi suka mafai ona maua le hypoglycemia i soo se taimi. E lelei i taimi uma le i ai o se '' saoasaoa faʻatasi ma oe faʻatasi ma oe:

  • Glucose pepa.
  • Ni nai caramels.
  • Meainu manaia - sua / cola / tea.

Ina ia taofia se osofaʻiga leaga o le hypoglycemia, ua lava lava le 'ai o mea uma o loʻo i luga.

Ave faʻataʻitaʻi se atigipusa kosi. Afai e te le iloa, o tagata pasese-oe latalata ane o le a mafai ona tuʻuina atu ia oe fesoasoani faʻafuaseʻi.

Bracelets mo le faʻamaonia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka

Afai o se tagata ua misi i luga o le auala, e oʻo lava i taʻavale a le falemaʻi atonu e faigata ona faia vave se faʻamaʻi. O le faʻamaonia saʻo o mafuaʻaga o le setete o le a faʻatagaina ai taimi tatau e tatau ona ave e laveai ai le tagata.

E taua tele mo se tagata ua maua i le maʻisuka ia i ai se igoa i luga oi latou e lapatai ai isi e uiga i ona maʻi. E mafai ona e aveina se kata o loʻo i ai faʻamatalaga talafeagai i lau taga pe tautau se filifili autu i se filifili. O le filifiliga sili ona talafeagai o se taulima i lou lima.

O le taulima e faia i le tele o mea eseese - silicone, paʻu, palasitika, uamea. E taua tele le manino mai i totonu o au mea teuteu, ma o faʻamatalaga talafeagai e faʻaaoga i ai. Filifiliga talafeagai: & lt, o aʻu o le maʻisuka. Ou te manaomia sugar & gt,. Afai ei ai i se tagata faailoga o le hypoglycemia, ma o ia i se setete e mafua ai le fenumiai i isi, o le faamatalaga i le taulima o le a fesoasoani ia i latou e tali lelei ai i le tulaga ma fesoasoani i le tagata maʻi.

O bracelets e sili ona fautuaina mo tamaiti. Afai oe malaga i fafo o Rusia, o faʻamatalaga i le taulima e tatau ona tuʻuina i le Igilisi. O le faiga o le taulima o taulima i fafo o mea masani.

Na fatuina talu ai nei e le au faipisinisi mai Taiuani se gaioiga sili ona aoga i foliga o se taulima. Latou te faʻapipiʻiina i se masini se tasi se masini e fua ai le suka (e le o osofia), ma se tui inisalini ma microneedles. O le masini e fesoʻotaʻi atu i se telefoni faʻatasi ai ma faʻapipiʻi faapitoa. I le tulaga o le faateleina o le maualuga o le suka, o le fua saʻo o le inisalini e otometi lava ona tui. Afai o le meafaigaluega e iloa ai le suka maualalo, e faʻaaogaina faailoilo lapataiga.

E matautia mo le maʻisuka e ave ai se taavale

Faʻateleina le atiaʻeina o le hypoglycemia e sili ona matautia mo le 'au taʻavale. E mafai ona mafua ai se faʻalavelave matautia tau taavale ona o le tiga o le tulaga o le avetaavale. E tatau i le avetaavale ona tausisia tulafono nei:

  • Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le suka toto e oʻo atu i le 5mol / L, e le tatau ona e alu.
  • Aʻo leʻi oʻo i le auala e 'ai.
  • Siaki lau suka i le 2 itula.
  • Ave se "maʻi suka" faatasi ma oe.

Afai e te lagona le le fiafia i luga o le ala, taofi, 'ai se gaʻo vave, maua se meaʻai ile paluga auala, sikuea glucose. Ave ese na o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, ma malolo pe a ma le itula pe a uma le osofaiga.

Faailoga ma faailoga

O le tagofia o le suka, o le mea lea e tatau ona manatuaina e faapea o tagata maʻi taʻitasi e iai lona lava tulaga masani ole glycemia. O le leai o se suka e manatu o se faaitiitia o le 0.6 mmol / L mai le masani masani.

O le mea sili, o faʻataʻitaʻiga e tatau ona ogatasi ma mea na matauina i se tagata soifua maloloina. Ae i nisi tulaga, o le maʻisuka e tatau ona mafua ai ona maua mai le hyperglycemia mo se taimi.

Faailoga o le le lava o meaʻai gaʻo e amata ona faʻaalia i se foliga malie ma iu ai ina sili atu ona logoina.

O le faailoga muamua o se lagona o le fiaaai. Faʻatasi foi ma le hypoglycemia ua mataituina:

  • pallor
  • sosolo malie
  • fiaʻai tele
  • paʻu ma gaogao
  • faaitiitia le gauai ma le gauai
  • osofaʻiga, popole
  • taʻavale

Pe a oʻo atu le glycemia i se tulaga matautia, e mafai ona matauina mea nei:

  • vaivaiga
  • vevela ma le tiga tiga
  • faʻafitauli le tautala, faʻafitauli faʻaaliga
  • lagona o le fefe
  • feusuaʻiga
  • vaivai, leai se malamalama

O faʻamaʻi atonu e le tupu i le taimi e tasi ae le o mea uma. I nisi tulaga, oi latou e masani ona oso i le glycemia, ua leva ona mafatia mai le maʻisuka, tagata matutua, atonu latou te le lagonaina pe o le lagona foi o sina maʻi.

O nisi o maʻisuka e mafai ona fuafua i le taimi o le glycemia e maualalo ifo nai lo le mea masani, fua le maualuga o le suka ma ave le kulukose. Ma o isi ua matua le iloa ma mafai ona maua ni manuʻa faaopoopo.

O tagata e maua i le maʻisuka e le faigofie i le hypoglycemia e le faatagaina e ave se taavale pe auai i galuega e faalagolago i ai isi tagata. Ole suʻeina o vailaʻau atonu e faʻalavelave ai ile faafitauli.

I nisi o tulaga, o tagata maʻi ei ai ni faʻaʻailoga atonu e amio le talafeagai, ia mautinoa o loʻo soifua lelei lo latou soifua maloloina seia oʻo i le taimi e leiloa ai le mafaufau. O se tali malosi e mafai i luga o fautuaga e ave fualaau, pe i se isi itu, o se osofaiga o vaivaiga, moe i le mafaufau, le mautonu.

E tatau ona totogia faapitoa le gasegase o tagata mamaʻi, oeo loʻo maua i luga o le mipoglycemia i se miti. I ia tulaga, o le moe e leai se manava, o le manava e vavalalata ma fenumiai, o le paʻu e malulu, aemaise lava i le ua, o le tino e afu tele.

I tamaiti i na tulaga, e manaʻomia le fuaina o le glycemia i le po ma faʻaitiitia le faʻalavelave o le inisalini poo le toe iloiloina o le taumafataga. I pepe fou faatoa fananau mai, pe a uma le faʻaipoipo, e tatau ona vave faʻaleleia se masaniga o se taumafataga maualalo.

O faʻamaoniga muamua o le hypoglycemia:

  • vaivaiga
  • gatete
  • fiaʻai tele
  • uila ma le paʻu o le paʻu,
  • malosi malosi
  • fatu fatu
  • tiga o le ulu
  • lagona o le popole ma le le fiafia.

Faatasi ai ma isi faʻamatalaga, o autu autu o le ulu tiga, o se lagona o le le mautonu ma le vevela. I tulaga ogaoga, e mafai e le tagata ona leiloa pe maua se faoa faʻatasi ma ia. togafitiga ogaoga o le inisalini e manaʻomia ai fesoasoani i fafo, talu ai e le mafai e le tagata lava ia ona fesoasoani ia te ia lava.

Atonu e foliga mai e manino lelei ia faailoga ma o le tele o tagata latou te mafai ona avea o se lapataiga talafeagai. Ae paga lea, e toatele tagata latou te maua i latou i se tulaga ua taʻua o le tali o le faafitia.

O le inisalini e masani lava ona tupu i tagata e faʻaaogaina le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic, o le mea sili ona taua mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 o ē o loʻo tausisia le tumau o le toto o le suka.

O le mauaina o le suka masani o le toto o lona uiga o le faatumauina o le paleni faʻaleniina i le va o le suka ma le insulin. Afai o le inisalini e fai si laʻititi, e le mafai ona faʻalavelave.

O le manatu o lenei mea e mafai e se tagata ona ave le tele o inisalini poo se fua tele o vailaau oona o le hypoglycemic, e mafua ai ona paʻu le paʻu toto.

O se tagata e inuina le inisalini poo fualaau faasaina, o le mea moni, ei ai isi avanoa e ala i le faatamala e faʻaitiitia faʻaitiitia ai le toto suka.

  • tele le inisalini
  • i le tuai ma se taumafataga pe faaseʻe,
  • le lava meaʻai gaʻo i meaai,
  • sili atu le malosi faaletino, e lei fuafuaina pe i se taimi le manuia o le aso.

O nisi taimi o le paleni suka e ono faʻalavelave pe a uma ona tago i le tele o le ava malosi.

Togafitiga ma le puipuia o faafitauli

Pau lava le auala e aloese ai mai faʻafitauli o le siakiina pea o lau maualuga o suka. Afai e te lagona le fiaai, fua le suka ma fai ni mea e taofi ai le osofaʻiga.

Afai e leai ni faʻaʻailoga, ae manino lava e leai se taimi e 'ai ai le taimi poʻo le gaioiga faaletino, ave le kulutose pepa e puipuia ai faafitauli. E vave ona ia galue vave ma vave.

O le fuaina o le fualaau e faigofie tele, e ulu atu i le toto i ni nai minute. A maeʻa le 40-45 minute, e tatau ona e fua le maualuga o le suka, ma afai e tatau, toe fai, 'ai sina nai kulukose.

O nisi o maʻisuka i ia tulaga e sili ona fiafia e ai falaoamata, suamalie, fualaau suamalie, inu fualaau suamalie po o suauu sugary. O lenei mea e ono mafua ai le osofaia o le hyperglycemia, talu ai o nei oloa e le gata o le "anapogi," ae o le "faagesegese" gaʻo.

E sili atu le sologa lelei, aua e tatau ona faʻaalu le taimi e faʻaogaina ai le taimi. O le tele o le "fagese" gaʻo i totonu o nai itula talu ona 'ai o le a mafua ai le osooso malosi i le suka.

Glucose e faʻapipiʻiina i le vai e vave faʻavaveina mai le vevela o le tautala. E le o se mea talafeagai le foloina.

E mafai ona faigofie ona e fuafuaina le aofaʻi o fualaʻau kulukose e faʻalautele ai le glycemia. E sili atu ona faigata lenei mea i oloa. Faatasi ai ma se fefefe po o se tulaga le atoatoa, ei ai le tulaga lamatia o le taumafa ma e sili atu foi le afaina i le soifua maloloina.

Afai e le mafai ona faʻatau le kulukose, e mafai ona e ave faʻasalaga o le suka mama ma ave 2-3 vavao e puipuia ai le hypoglycemia.

Fesoasoani Muamua mo le atinaʻe o le glycemia ma taunuuga o faʻalavelave

Afai e le o toe pulea le maʻisuka ma ua le mafai ona faia se gaioiga, o le a manaʻomia le fesoasoani a isi.

E masani lava o le tagata gasegase e vaivai, vaivai ma toetoe lava a le iloa. O le a le mafai ona ia ulaina se mea suamalie pe 'ai se meaʻai; o loʻo i ai se tulaga lamatia o le sosolo.

E sili atu le tuʻuina atu o se vaiinu suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauti mafanafana ma le suka, poʻo le kulukose. E i ai ni gels faapitoa e mafai ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le vavau o tautala ma le laulaufaiva.

E mafai ona suia i le meli po o le siama. E tatau ona mataituina maʻi i le taimi o se osofaiga.

Aʻo galue au fua, ma e mafai ona ia taliina fesili, o le ae manaʻomia vave se glucometer ma saili pe fia le kulukose e manaʻomia ile masani ma mea na mafua ai le malaise.

O le mafuaaga o lenei tulaga e le gata o le hypoglycemia, ae o se fatu fatu poʻo se tiga o fatugao, o se oso i le toto maualuga, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete.

Afai o se maʻi o le maʻisuka, ua fautuaina:

  • ia faʻapipiʻi le laau i ou nifo ma i le taimi o le gasegase e le afaina ai lona laulaufaiva
  • liliu lou ulu i le isi itu ina ia aua nei minoi i luga o le veveva po o le vomit
  • faia se tui o le kulukose, e leai se mea e taumafai e inu poʻo fafaga
  • valaau se falemaʻi

Togafitiga ma le puipuia o faafitauli

O taunuuga e le tele, ae e le afaina foi. O le mea sili ona leaga e mafai ona avea o se maʻi tiga, o le a alu lava ia, e aunoa ma fualaau faʻamaʻi. Ae o le maualalo o le suka, o le sili atu lea o le tiga. Afai e leai se auala e tumau ai, ona ave lea o au vailaʻau faʻamaʻi.

O faʻi fatulaʻau e fafaga, ma latou fafaga i le kulukose. Afai e le maua meaʻai, ona mate ai lea o le faiʻai, e tupu ai le maʻi. Aua e te le amanaiaina masani le hypoglycemia. Fai fua talafeagai.

O le mea sili ona leaga e mafai ona tupu o se vailaʻau hypoglycemic. E le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi oe lava ia.

Valaau faanatinati i se falemaʻi. O le falemaʻi e manaʻomia e aunoa ma le faatuai.

O le umi o le coma e faalagolago i punaoa a le tino. E mafai ona tumau mai ni nai minute i ni nai aso.

Afai o le coma o le muamua i se laina, ona oʻo loa lea i le maʻisuka, o le tele lava o ia tulaga, o le umi o le a toe faʻaleleia ai ma toe faʻaleleia le tino mai ia i latou.

O se taunuuga o nei osofaiga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaleagaina o le tulaga o le soifua maloloina. I le hypoglycemia, o le mafaufau ma le cardiovascular system e mafai ona faʻafitia ona o le leai o se malosi.

Le lelei le alu ese mai le tulaga e mafua ai le oso i le suka ma se leaga fou i le soifua maloloina, oso i luga o le maualuga, afaina fatu, ma fatuga fatuga.

O le leiloa o le mafaufau e mafai ona mafua ai se manuʻa matuia. Soo se tulaga le atoatoa i le suka o le toto o le a afaina ai le soifua maloloina lautele.

Tuua Lau Faamatalaga