O le a le mea e le maua ai le faʻamaʻi o le tino: o le falemaʻi ma metotia o togafitiga o le maʻi

O le faʻasologa o le faʻamaʻi faʻamaʻi o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le toto ma o se faagasologa masani o le faaleagaina o le faiʻai i totonu o se tagata e atiina ae. I aso nei, o se faʻamaʻi faapena e masani lava ona iloa ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ma isi faʻafitauli o le maʻisuka.

I lenei tulaga, ua matua faateleina le tulaga faaletonu i tupulaga talavou. Afai e te le o gauai atu i suiga le lelei i se taimi talafeagai ma e le amataina togafitiga talafeagai, o le a faʻaitiitia le faʻatinoga o le maʻi, o loʻo lelei le lelei o le olaga, ma le le atoatoa ma le taʻavale.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ma taofi le faʻamaʻi i le taimi muamua, e tatau ona e asiasi atu i lau fomaʻi i taimi uma ma faʻafofo uma suega faʻamalositino.

Aisea e atiina ae ai togafitiga?

Pe a faʻalavelave le galuega o toto toto i totonu o le faiʻai, o le toto e tafe i totonu o le tino e faʻaitiitia, o se taunuuga, i nisi o eria, o loʻo i ai le le lava o meaʻai ma le okesene. Muamua, o siama e amata ona oti, ona salalau ai lea o le liona i vaega tetele. I le taimi muamua, o vaega tuaoi e fai ma sui sui. Afai e le faia le togafitiga manaʻomia, o le a leiloloa lenei sootaga.

O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le mafai ona togafitia i le atherosclerosis, pe a faʻapipiʻi pepa o le cholesterol i totonu o toto toto ma vaapiapi le mūmū o laʻau. Ona o le faiʻai hypoxia, e le mafai e le iniseti i totonu ona mafai ona faatino atoatoa lana galuega. O lenei tulaga e masani lava ona fesootaʻi ma mea e le lelei ma e le lelei le soifua maloloina.

Afai e tuiina veins e aveesea ai le toto ma fualaau mai i le faiʻai, oona oona oona ma le atinaʻeina o le gaioiga o le faʻaogaina. O le maualuga o le lamatiaga o lea ituaiga o togafitiga o loʻo i ai i tagata o loʻo i ai le faʻamautinoaina o le fatu ma le toilalo o le pulmonary, faʻapea foʻi le maualuga o le maualuga.

  • Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, o toto toto e tumau pea le faamaoni, e mafua ai se vasospasm. A maeʻa sina taimi, e mataʻituina le vavalalata o alavai ma vavalalata ai le lumenia o laʻau. O le mea lea, glomerulonephritis, le mafaia o le ate, o le maʻi o Cushing e mafai ona avea ma mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻi.
  • E i ai se maualuga maualuga o le manuʻa pe afai o se tagata ulaula ma faʻaleagaina le ava malosi. Faʻatasi ai ma se toto faʻavaivaia, oona i mea oona, osteochondrosis o le cervical, o le setete o toto toto foi e sui.
  • I tagata matutua, o le atherosclerotic encephalopathy o se ituaiga fefiloi e masani lava ona iloa, pe a avea le atherosclerosis ma le maualuga o le toto ma mafuaaga o maʻi. O se foliga talitutusa e faʻaalia i le alualu i luma vave.

E i ai ni vaega o le faʻamaʻi, faʻalagolago i le mea e filifilia ai le togafitiga.

  1. I le taimi muamua, o se suiga laʻititi i le tulaga o le faiʻai o loʻo matauina, ae o faʻamaoniga e mafai ona iloa. E masani lava, o faʻamaoniga eo mai faatasi ma le vaivai, faʻaitiitia le mafaufau ma le manatuaina, o foliga mai o le susu, tiga o le ulu, le lava le moe, leai se afaina, ma se uiga leaga.
  2. O le atherosclerotic encephalopathy o le tikeri lona lua o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, o le alualu i luma o maʻi ma le faʻaitiitia o le gaioiga galue. O le tagata gasegase e mafai ona auauna ia te ia lava ma fesoasoani mai fafo e le manaʻomia. Afai e tumau pea lenei tulaga mo le ono masina, ua faia e le fomaʻi se faʻamaonia saʻo.
  3. Afai e le mafai ona suia ma suia le suiga o le gasegase o le tino, e maitauina le palsy o le cerebral, o le vaega lona tolu o le faamai e maua. I lenei setete, e le mafai e se tagata ona tausia lelei o ia lava, aʻo avea o ia ma tagata e afaina ona o le masani ona le talafeagai le amio. Togafitiga i lenei mataupu e le aumaia ai le toomaga, e na o le fesoasoani e faalautele ai le olaga.

O lea la, o le a le laasaga o le faʻamaʻi ma pe faapefea ona aoga togafitiga fualaau, o le a le umi e ola ai le tagata.

Afai o tupulaga talavou e oʻo lava i le vave faʻaleleia o togafitiga faʻapitoa ona togafitia vave togafitiga, ona oʻo loa lea i le matua ua matua faigata lava ona puipuia le le atoatoa.

Mafuaaga ma le masini o le atinae

O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o faʻafitauli pipisi. E i ai le solia o le tafe o le toto i totonu o le faiʻai ma ona matagaluega eseese, faʻapea foʻi ma lona tafe mai le vavalaʻau. O faʻamaʻi e pei o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, vascularitis, thrombosis, thrombophlebitis, ma le maʻisuka na mafua ai ona togafitia.

E mafai ona tupu le gasegase o le Dyscirculatory ona o togafitiga o le gasegase, ona o le afaina o le fanau mai, faaumiumi le hypoxia intrauterine. O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai manuaga ogaoga o le faiʻai, osteochondrosis, ava malosi, gaʻo, ma le leai o se faʻalositino. Le mautonu o le mafaufau ma le mafaufau, le lava le moe, o le tele foi o galuega e fesoasoani i le atinaʻeina o le faamai.

O le taofiofia o le toto i le faiʻai, o le afaina i tamai ma vaʻa tetele e oʻo atu ai i le oti o neurons ma 'aulaʻau (faʻamalo), faʻapea foʻi ma le faʻavaeina o nofoaga vaivai ma le faʻaitiitia o le mamafa. Paʻepaʻe muamua o le muamua lea e mafatia - e sili atu ona faʻaletonu. O le mulimuli lea o le toilalo o le mea enaena.

O le le lava o le okesene e mafua ai le faʻalavelave ma le faʻaleagaina o sootaga i le va o elemene laiti ma le cortex, faʻafanoga o siama namu. O le iʻuga, o faʻalogona lagona, mafaufauga ma le motusia. E foliga mai, i vaega muamua o le faʻamaʻi, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e naʻo le galue ma mafai ona totogi. O galuega a sela e mafai ona ave e tagata tuaoi.

O le alualu i luma o le faamai e mafua atu ai i faagasologa o le neurodegenerative, liona oona e le mafai ona totogiina.

E le masani ona tupu le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e pei o maʻi maua, ae peitaʻi, o mataupu o togafitiga faʻapitoa e mafai. O mea leaga e tutupu faatasi ma le maitaga ma le fananau mai e tau atu i le mulimuli.

O le fuataga o le amataina o faʻamaoniga e taʻu mai ai le alualu i luma o le alualu i luma, toe tuʻuina atu ma vave faʻagasolo manuia. O le umi o le muamua e fuaina i le tele o tausaga. 15 tausaga e mafai ona faʻaleleia i le va o le amataga o uluaʻi faailoga ma le le atoatoa.

O le tuʻuina atu o le inishalopathy e le faʻaleagaina e mafua ai ona vave faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O lona uiga o le fesuiaʻiina o vaitaimi o le faʻamalosia ma le faʻamautuina o le setete. E masani lava ona tupu pea le faaletonu o le faaletonu i totonu o le 10 tausaga.

Galloping (faʻavavevaveina) e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa poʻo le oti i le 2-3 tausaga.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga autu, o ituaiga o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i lalo ifo o loʻo faʻamaonia:

  1. Atherosclerotic. E atiina ae ona o foliga vaaia o le polotini ma le lipid i luga o puipui o toto toto. Latou te faʻaitiitia le lumenia o toto toto, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le toto ua tafe. E i ai le toilalo o alatele autu, e maua ai le toto i le mafaufau ma faatonutonuina lona voluma.
  2. Faʻailoga O le mafuaaga autu o le faamai o le solia lea o le tafe o le toto ita. Ua tupu le maʻi, inu i le faiʻai ma toxins ma mafua ai le mumū.
  3. Hypertonic. E fesoʻotaʻi ma vaʻaia, mafiafia ma vaeluaina o puipui o toto toto. O le alualu i luma vave o le faamai o le uiga lea. E mafai ona atinaʻe i tupulaga talavou. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e tupu vave lava pe a oʻo i le faateleina o le mamafa ma atonu e mafai ona o mai faatasi ma le faʻataunuʻuina ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi. I se aʻoga masani, o loʻo i ai se leaga faʻaleagaina i vaʻa laiti.
  4. Faʻafefiloi. I lenei pepa, o loʻo i ai faailoga o le hypertonic ma le atherosclerotic fomu. Faʻaitiitia le faʻafefe o toto i totonu o le autu o loʻo iai faatasi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I nisi tulaga, o le encephalopathy o le tuufaatasiga o genesis ua vavae ese. E amata ona tupu le maʻi pe a iai se soliga o le toto, mea vevela poʻo le faʻalavelave.

O le dyscirculatory encephalopathy i le amataga o le faamai e foliga mai o se tulaga e tupu i masani masani ma le le lava. O lagona, mafaufauga ma le faaletonu o le tino e manino lava ona iloa.

O se uiga leaga e suitulaga i le fiafia, tele le olioli, ona le fiafia ai lea, leai se popole i mea uma, fiafia, ita malosi. O le uiga autu o le lagona lagona o se tagata o le atuatuvale ma le le fiafia. I le taimi muamua, o nei uiga e lua e faamanatu mai ai ia i latou lava, ae i le aluga o taimi o le a sili atu ona latou malolosi ma faatumuina le olaga o se tagata i le tele o taimi, ma le tuua ai se avanoa mo lagona lelei, naunautaiga, faamoemoe.

O le maʻi Cerebrovascular o loʻo faʻaalia e le faʻaletonu le atamai. O le tagata gasegase e amata ona galo upu faigata, igoa, faasolosolo malie le leai o se tomai e iloilo ai se aofaiga tele o mea e maua mai i le faitau, aoaoina mea fou, fesootai. Ua le toe malamalama o ia ia te ia lava, ua galo le mafai ona pulea o ia lava ma le suʻesuʻeina. E le mafai ona fuafua lau aso, galuega. I le aluga o taimi, ua faamuta le iloaina o isi, o lona auala, fale, e le malamalama i le taimi. I le loto o le tele o taga o le malosi, ae le o ni fesoʻotaʻiga talafeagai.

O le le mautonu e aofia ai vaega uma o galuega - galuega, mea fiafia. O le vaʻaiga e tosina atu i mataupu le taua e foliga faigofie, mafai, e le manaʻomia ai le gauaʻi ma le mafaufau.

E tiga foi le gaosiga o taavale. I le taimi muamua e lelei tele tomai tau tomai - e le mafai e le tagata maʻi ona tuʻu se filo i totonu o se nila, tusi se mea. Mulimuli ane o le tetete o lima ma vae ua aliali mai. O suiga le mautonu e tupu. O se tagata ua le toe aoga, o nisi taimi e pa'ū. Tautala upu - e faʻafefeteina, le manino.

O le tagata maʻi e faitio i se ulu tiga, lagona o le atoatoa, lele i luma o mata, leo i taliga. A e savali e foliga mai o le vomiting. E moe le moe i le ao, ma o le le mautonu e avea o se tagata asiasi mai i taimi uma. Vaʻaia le vaʻai, aʻo iloa e le tasi le masani, ma aʻo lumanaʻi lona lua, o mea uma e foliga mai ua paʻu i le puao.

I le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e tolu tikeri e iloga, faʻaalia i le mamafa o le faʻaalia o faʻamaoniga, o foliga o le latou aafiaga i le tagata maʻi.

O le a lenei mea

Vasega 2 o le circulatory encephalopathy o se togafitiga, faatasi ai ma le alualu i luma lea ua mataʻituina ai le faaleagaina o tisi uma o faiʻai. E mafua ona o se faʻaitiitia o le faʻatinoga o toto toto. O le mea lea, i nisi vaega o le faiʻai, e amata ona matauina ai le oti faifaipea o le tino, lea e maua uma ai vaega tele.

O vaega lata ane o le faiʻai e amata ona faia nisi galuega faaopoopo. Afai e te le faia ni togafitiga, o le a le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia fesoʻotaʻiga. E faasolosolo lava, o se faʻaitiitia o le lelei o le olaga e tupu, o le tagata maʻi e lagona le leaga i taimi uma, e le mafai ona galue ma malolo masani. E masani ona tuʻuina atu i tagata gasegase mea e le atoatoa. E tolu vaega o le faʻamaʻi:

O suiga i le faiʻai e le taua, ae o loʻo i ai se faʻaaliga o uiga taua. I lenei taimi, o le faʻamaʻi faʻalavelave faʻalavelaveina i isi faʻamaʻi CNS. O tagata gasegase e faitio i le faʻaitiitia o le faʻatinoga, o le vaivai faifai pea ma le moe.

O le ulu o le ulu, e mafai ona mataʻituina pea. E le faigofie mo tagata gasegase ona momoe, leai se popolega le mautonu ma se lagona le lelei, ma o loʻo i ai faʻalavelave tupuga.

I nisi tulaga, e le o iloa mai le tulaga muamua. E tupu lenei mea i mataupu ia o loʻo iai pea faʻamaoniga masani mo le ono masina. I lenei laasaga, ua matauina le alualu i luma o faaaliga le lelei o le faamaʻi.

O maʻi faiʻai o le faiʻai e manino lelei le iloa, ae mafai e le tagata gasegase ona tausia lelei o ia lava ma e le manaʻomia le mataʻituina e le aunoa.

  • Tolu

I lenei laasaga, o suiga i le vasega 2 DEP e le mafai ona faʻasalalau ma ua faʻauʻuina. O le tagata maʻi e manaʻomia le tausiga ma le pulea, talu ai e le mafai ona ia tausia lelei o ia lava, ma o ana amioga e avea ma se mea lamatia i isi.

I lenei la taimi, o le le atoatoa e masani ona tofia, ma togafitiga togafitiga e faʻamoemoe i le faʻalauteleina o le olaga, ae le lelei lona lelei.

Soifuaga i le ola faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le inishalopathy 2 tbsp. e le gata ina faalagolago i le saoasaoa ma le lelei o togafitiga, ae faapea foi i le setete o le soifua maloloina ma uiga taitasi o le tagata maʻi.

Mafuaaga

E mafai ona tupu i le vasega 2 le inisabilitary encephalopathy mo mafuaaga eseese. Faʻalagolago i le ituaiga o mea le lelei, e tolu ituaiga o le faʻamaʻi, e tofu lava ma ona mafuaʻaga:

Hypertonic. E masani lava ona aliali mai i tagata mamaʻi ma le maualuga o le toto maualuga, le toilalo o le ate, ma faʻamaʻi faʻamaʻi masimmune. O loʻo faʻaalia i se mataʻutia mataʻutia i se talaaga o le maualuga o le toto maualuga, lea e tau atu i se sosolo faifai pea o vaʻa ma vavalalata o latou lumena.

Faʻailoga. E aʻafia ai tagata o loʻo mafatia mai le fatu poʻo le faaletonu o le tino, tagata maʻi kanesa ma le maualuga o le toto. Faʻatasi ma lenei ituaiga o encephalopathy 2 tbsp. o loʻo i ai se faʻalavelaveina o vaa e siama faʻapipiʻi, o se taunuuga lea e le gata o le tafe o le toto e faʻalavelaveina, ae faʻapea foi ma faiga faʻavae. E le toe faʻateleina le toxins, ma e oʻo atu ai i le atinaʻe o le mumū.

Atherosclerotic encephalopathy 2 tikeri. O le mafuaaga autu o le le paleni o meaai ma le tele o cholesterol i totonu o le toto. O loʻo i ai se vavalalata o le lumenia o vaʻa o le faiʻai, o se taunuuga o le mamafa o mea taumafa meaʻai, o le matelaina o le okesene ua matauina.

Faʻaopoopo foi le 2 tbsp. e mafai ona i ai se gasegase fefiloi, lea e tupu aʻe ai maʻi e tetee atu i le talaaga o le tele o tulaga le lelei o uiga o ituaiga eseese o le maʻi.

I le faaopoopo atu i mafuaaga uma o loʻo i luga, o aʻafiaga nei e aafia ai le amataina o le faʻamaʻi:

  • ulaula ma ava malosi,
  • vailaau faʻaalia i suʻesuʻega toto ma le tuufaatasiga,
  • faʻamaʻi masani i mea oona i le fale ma i le galuega,
  • Osteochondrosis o le tui vavalo.

Pe a faʻalavelave le faʻalavelave i le toto i le faiʻai e tupu i se maʻi, o uiga taua e amata ona faasolosolo malie ma faateleina. Afai e te amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai, ona e lecephalopathy 2 tbsp. e mafai ona faʻamaonia, ma o le tagata maʻi o le a le afaina i se tulaga ogaoga o le soifua lelei ma se faʻaitiitia o le lelei o le olaga.

Afai e leai se fuataga e fai, ona faasolosolo malie lava lea o le faʻaalia o le faʻamaʻi e amata ai le taua tele o suiga i le mafaufau. O faʻamatalaga masani o le vasega 2 DEP e aofia ai:

  • ulu o loʻo tupu i taimi uma ma e leai se mafuaʻaga e faʻaaoga,
  • vavao, le lelei le faʻamaopoopoina, le mautonu. O le faia o taga e fesoʻotaʻi ma tomai lelei tau afi o lima e iai ni faʻafitauli,

  • o le maʻi e mafatia i le masani ai o le vomiting ma le gaioiga, e tusa lava pe leai se mea e manaʻomia muamua mo le tupu,
  • gasegase ua faitioina le le lava o moe, osofaia o le tino, faateleina le popole popole. O le fefe ma le leai o se ita e masani ona matauina,

  • pe a suʻesuʻeina e se tagata fomaʻi, e faʻamaonia le faʻafefe o vaʻavaʻa,
  • faʻafitauli i mafaufauga ma tautalaga o loʻo matauina, faʻalogo le faalogo. O nisi taimi e faigofie ai ona vaʻavaʻai lima ma vae,
  • i tagata mamaʻi, suiga o le foliga, e avea ma pale, e faigata mo se tagata ona faʻaalia ona lagona ona o le leaga o le gaioiga o musele o foliga.

O nei faailoga e mafai ona matauina i taimi uma ma taimi uma.Ua maitauina o le sili atu ona faigata o le tulaga e tupu i le afiafi. O se mea manaia e faapea i tagata eseese o nei faʻaaliga e eseese le malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafatia se tasi i le le mautonu, o se tasi mai le le mautonu.

Faʻailoga

Afai ei ai se masalosaloga o se tikeri 2 DEP, faʻafesoʻotaʻi le neurologist i se taimi vave e mafai ai. O le fomaʻi o le a aoina se fagu, faʻalogo i faitioga a le tagata maʻi. E i ai foi i tagata tomai faapitoa suʻega e fesoasoani e faʻamaonia ai le le atoatoa o le mafaufau ma faafitauli i le faʻamaopoopoina ma le tomai tau afi. O le tagata gasegase ua faʻamaonia se suʻega o le toto, toto maualuga o le cholesterol ma le toto.

Ina ia faʻamalamalama le faʻamautinoaga, o suʻega nei e mafai ona faaopoopo atu i ai:

  • MRI poʻo le CT o le faiʻai o le a fesoasoani e fuafua le maualuga o le faaleagaina o le tino o le okeni.
  • I le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, o le a mafai ona iloilo le tulaga o le vateatea.
  • O suʻesuʻega e tofotofoina ma suʻesuʻeina neuropsychology e iloa ai le matuia o le faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino.

Faʻafetai i nei suʻesuʻega, o le tagata maʻi e le gata ina togafitia, ae o le maualuga foi o le faaleagaina o le faiʻai ua faaalia. O lenei mea e aofia ai le tofiaina o togafitiga talafeagai, lea o le a fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

Ole togafitiga e filifilia faʻapitoa, ma i togafitiga, faʻaaogaina e fomaʻi se faiga tuʻufaʻatasia, tuʻufaʻatasiga o fualaau faasaina ma fualaau faasaina:

Fomaʻi. Ina ia togafitia ituaiga uma o togafitiga, e filifili e le fomaʻi lana lava vailaʻau. O nei vailaʻau e taulai i le faʻamautuina o le toto toto, faʻamaloʻoina o le cholesterol, suauu ma le toʻafilemu. E faʻaalia foʻi le taumafa o le suka.

Le togafitiga ole togafitiga e aofia ai taualumaga o le physiotherapeutic, aloese mai tulaga faigata, tumau i le ea fou, faamalositino togafitiga, tetee i le lapisi ma le lafoaia o masaniga leaga, feutagai ma se fomaʻi mafaufau.

Meaai taumafa. Mai le taumafataga e le aofia ai ni ipu e afaina tele ai le setete toto. O nei mea faʻafefete, ulaula, gaʻo, mea e leʻi maeʻa, meaʻai ma meaʻai, suamalie suamalie. Ae, o le taumafa ua faʻamaoaigaina i iʻa, meaola, fualaau faisua, fualaau 'aina, ma laau afu.

Totogiina o Togafitiga

I le laasaga lona lua o le faamai, e toatele tagata atonu ua uma ona le atoatoa le malosi.

O le kulupu o le a faʻalagolago i le ogaoga o faʻamaoniga.

Vaega o le mafaufauMafuaaga mo lona mauaina
3 vaegaLe suʻesuʻega o le DEP o le tikeri lona lua. O faʻamaoniga e faʻaalia i se tulaga e faalavelaveina ai le malosi e galue ai. Ae ui i lea, o se tagata e leʻi galo le malosi i le auaunaga a le tagata lava ia, ma e seasea lava ona manaʻomia fesoasoani i fafo atu i aso uma.
2 vaegaLe suʻesuʻega o le DEP 2 poʻo le 3 vaega. O faʻamaʻi e matua faʻatapulaʻa ai le ola o le maʻi. Ua uma ona mafatia o ia i se microstroke i tua o le DEP.

Faʻaaliga mo le laasaga 2 DEP

I le laasaga 2 DEP, o le togafitiga e le sili atu ona lelei nai lo le maʻi 1.

Afai o le faalavelave mai le cerebrovascular e mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi, e matua le mafai lava ona fofo. E mafai ona e taofia le alualu i luma o le togafitiga o le maʻi ma le tuputupu ae o faailoga.

Afai e te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi e uiga i togafitiga faʻapitoa ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻatuai le fesuiaiga o le maʻi i le laasaga 3 mo le 7-10 tausaga.

Afai o le faʻamaʻi na mafua ai le solia o le gaioiga o le cerebral e mafai ona faʻamalolo atoatoa (sili ona faʻapitoa), ona mafai lea ona faʻaumatia atoa le DEP. Ae ui i lea, o gaioiga e aveese ai hematoma ma le oʻoi luga o le faiʻai (e afaina lava) o le totoina o vaʻa toto e fesoʻotaʻi i taimi uma ma le maualuga o faʻafitauli ma le maliu o le tagata maʻi.

O le mea lea, o le fomaʻi mo le vasega 2 DEP e le lelei.

Puipuiga o mea tutupu

Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai le lamatiaga o soʻo se tikeri o le encephalopathy, e tatau ona mulimulitaia nisi auala puipuia:

  • Taimi e togafitiga ai faʻamaʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma suʻesuʻega masani i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Auai i mataupu faavae o se soifua maloloina lelei. Faʻesea gaʻo, ulaula ma le manogi meaʻai mai le taumafataga, faʻateleina le fua o greens, fualaau 'aina, fualaau faisua ma iʻa.
  • Taʻitaʻi se soifua maloloina. Aloese i masani leaga, masani ona e savali i totonu o le ea fou ma taalo i taaloga.
  • Faʻaititia le numera o faʻalavelave faʻafuaseʻi, aʻoaʻo pe faʻafefea ona taulimaina faʻafitauli.

Fautuaga i luga e faigofie ona mulimuli pe a manaʻomia. O le a latou fesoasoani e le gata ina taofia le atiina ae o se faʻamaʻi faʻapitoa, ae o le a fesoasoani foi e faʻaleleia le lelei o le olaga.

Le togafitiga e le o togafitiga

O togafitiga faʻaletolosi e fesoasoani e faʻaleleia le toto i le ulu ma le ua. Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, faʻaaoga:

  • eletise eletise,
  • le aafiaga o galu malo,
  • toso galulolo
  • faʻamatalaga laser.

O fomaʻi fautuaina latou te toe iloiloina o latou olaga. O le toe faʻaleleia o le maʻi o le a faʻateleina e auala nei:

  • aveeseina o tulaga faigata ma feteenaiga,
  • malaga masani i le ea fou,
  • Folasaga i le faʻamalositino (e filifilia e se neurologist se seti o faʻatinoga e manaʻomia ona faia i aso uma),
  • tuu le ulaula ma inupia le ava malosi,
  • Faʻasalalauga o le mamafa o le tino.

Faʻatau togafitiga

Ina ia faʻaaoga mafuaʻaga ma faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  • Nootropics (Nootropil, Piracetam). O faʻavae o lenei kulupu e faʻamaonia ai le toto, toe faʻaleleia le fesoʻotaiga i le va o neurons, faʻateleina le malosi o le faiʻai ile hypoxia.
  • Metabolism stimulants (cerebrolysin). Latou te toe faʻaleleia le faagasologa o le felauaiga o meaʻai i le tino.
  • Neuroprotectors (Gliatilin). Puipuia le faʻafanoga o siama nasu, faʻaitiitia le faʻapupulaina o le encephalopathy.
  • Tulafono (Lovastatin). Ua faatonuina i latou mo le cerebral arteriosclerosis. O fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins, e taofiofia ai le fausiaina o pepa cholesterol.
  • Faʻailoga ACE (Fosinopril). O loʻo faʻaaogaina mo le faʻamaʻi o le fatu o le toto. O le faaaogaina masani o fualaau oona e fesoasoani e faatumauina ai le toto i totonu o tapulaa masani.
  • Antiplatelet agents (Dipyridamole). Tofia i le i ai o pupuʻu o le toto i totonu o le faiʻai ma gaʻo.
  • Sugar-lowering agents (Metformin). Faʻaaogaina i le maʻisuka faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Glucocorticoids (prednisone). Faʻailoaina mo tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi.

Fofo faʻapitoa

O fua o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina e togafitiga ai le faʻamaʻi:

  • Faʻasalaga o le hawthorn. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻaumatia le ulu ma le vevela. Mo le sauniuniga o le faʻafefete 2 tbsp. l vine suamalie 0.5 lita o vai inu ma alu ese loa i le po. O le oloa maeʻa ua faʻaaogaina 50 ml 3 taimi i le aso.
  • Faʻasoʻotoga o clover. E fesoasoani i le manava, e masani ona tulaʻi mai i le gasegase. 50 g o fugalaau ua tuu i totonu o se vevela ma ua tumu i le 300 ml o le vai vevela. O le meafaigaluega na faʻaosoosoga mo le 2 itula, faʻamaʻaina ma faʻaaogaina le 100 ml ao leʻi faia le taumafataga.
  • Rosehip. O togalaau e faʻaaogaina e fai ai se teuteuga. 100 g o fualaau aina ua sasaaina i le 1 lita o vai, ua kuka mo le 15 minute. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻafefeteina le susu i le vai.
  • O le aoina mai o siama, valerian root ma lemon zest. O mea e faʻaaogaina e fefiloi i tutusa tutusa. 1 tbsp. l faaputuga faguina i se ipu vai inu. A maeʻa le afa itula, ona faʻauʻu lea o le faʻafefete. O le vailaʻau e ave 200 ml i le taeao ma le afiafi.

O se meaai faapitoa e faateleina ai le aoga o fualaau faasaina ma taofia ai le faifai pea o le maʻi. E talafeagai le teena o meaʻai e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis. O le lisi o oloa faasaina e aofia ai:

  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • agaga
  • malosi lauti ma kofe,
  • suamalie suamalie
  • oloa faʻapipiʻi
  • gaʻo gaʻo ma meaʻai susu.

Fugalaau fualaau faisua ma fualaau, aniani ma le anika, o aano o manufasi, meaʻai, iʻa o le sami ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga