E mafai e cardiomagnyl ona maualalo le cholesterol

O le faʻaaogaina o Cardiomagnyl faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol e puipuia ai le faia o ni paʻu toto, lea e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e mafua mai i le atherosclerosis.

Cardiomagnyl ma le maualuga o le cholesterol ua fautuaina mo tagata mamaʻi oe na aafia i le paʻu poʻo le fatu o le fatu lea na tulai mai i le tala o le thrombosis ona o le alualu i luma o le atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o Cardiomagnyl e faʻaitiitia ai le cholesterol i le plasma toto o le tagata maʻi, ma puipuia ai le alualu i luma o le atherosclerosis ma le fausiaina o foo fou o le kapilifala.

O le vailaʻau e aʻafia i le kulupu o vailaʻau faʻatasi ai ma le natura e le o ni faʻamalologa, ia e le o ni nakoti ma ua faʻailoa mai ai ni mea e tetee atu ai i mea leaga.

E fautuaina e faʻaaoga lenei fualaau e avea o se vailaau faʻasaina ma togafitia i le faʻamautuina o faʻamaʻi eseese o le cardiovascular system.

Fesootai ma Fesili Fautuaina

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu.

E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Contraindications, tau ma analogues

Cardiologists, e pei o se tulafono, aua le faatonuina le faaaogaina o fualaau faasaina e faaitiitia ai le cholesterol leaga i le tino mo tamaitai ei lalo o le 50 tausaga ma alii e le itiiti ifo ma le 40 tausaga. E mafua lenei mea i le mea moni o le faʻaaogaina umi o lenei vailaau i le talavou e mafai ona faʻaalia ai foliga o le toto i totonu o se tagata.

Ole togafitiga le pulea ma Cardiomagnyl e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave ogaoga i le gaioiga o le tino, lea e mafai ona iu i le oti.

E le fautuaina e faʻaaoga se vailaau i le taimi o le gaioiga, faʻapea foi i le taimi o le susu. O le faʻaaogaina o Cardiomagnyl i le taimi o le maʻitaga e mafai ona faʻaalia ai le faʻalavelave i le atinaʻe o le tamaititi.

Afai ei ai se faʻasalaga a le tagata i le faʻaaogaina o fualaau, e mafai ona suia i ana faʻatusatusaga.

I le taimi nei, ua faia e le au vailaau mo togafitiga nei analogues Cardiomagnyl:

O le faatauina atu o fualaau faasaina i falemaʻi ua faia e aunoa ma se taotoga. O le ola o le fualaau faasaina e 5 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona lafoaʻi laulau.

O le tau o pepa i le Russian Federation e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le tele o le afifiina, atunuʻu ma le itulagi o le faʻatau atu ma mai le 125 i le 260 rupu.

O le faʻamasinoina o suʻega o tagata gasegase ma fomaʻi na faʻaaogaina fualaau faasaina, Cardiomagnyl e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le tino, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le atherosclerosis.

O se otootoga o Cardiomagnyl o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Faʻavae ma fale faʻamalositino o le fualaau faasaina

O le fiafia i iʻa o loʻo ola pea. O latou o se vaega o le tele o meaʻai, o o latou uiga lelei na maua ai le tele o tagata fiafia. I totonu o fualaau 'aina, e toʻatele e sili ona fiafia i le galo - e pei o se meaʻai poʻo se vaega o salakeke.

E mafai ona faʻavasegaina le gaogao o se vaega o meaʻai maloloina? O se mea manaia le mafaufau pe o loʻo i ai i totonu o le cholesterol le galo, ma o le a faʻamaonia pe afaina ai tagata ei ai le toto maualuga o le cholesterol.

E lei leva talu ai, i le faaiuga o le seneturi talu ai, na aofia ai le gaogao i totonu o le lisi o oloa e matautia ma e oo lava i le faasaina ona o le mea moni o le cholesterol o loʻo i ai i le gaogao sa maualuga. E i ai le manatu o le cholesterol e afaina i le soifua maloloina, faʻaosofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamalosi le ala mo le osofaʻi fatu ma le taʻavale.

O le mea moni, o le galo e tele le cholesterol. Faatasi ai ma isi meaʻai o le sami i lenei faailoga, o le mea e gaogao lea e nofo i se tulaga maualuga, sosoo ai ma squids. O le a le tele o le cholesterol o loʻo i ai i le gaogao e tusa ma le 100 kalama o le oloa o loʻo faʻaalia i le laulau.

Lisi o le cholesterol i iʻa ma iʻa

Gaʻo, 100 kalamaCholesterol, mg
Faʻu suauu485
Chum214
Sulu150÷160
Sockeye salmon141
Squid85÷95
Fusi87
Musuka64
Scallops53

E pei ona mafai ona vaaia mai le laulau, meaai maualuga o le cholesterol "agasala" e iloa e aoga ma e tatau foi mo faʻamaʻi o le fatu, faʻamalosi totoga, faʻamalosia vaʻa toto ma faʻaleleia atili le galasticity.

E fautuaina le vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo pe afai ei ai i le tagata le cholesterol maualuga, faʻaaogaina o tapaa, ma pe afai o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻi suka.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e puipuia ai le tupu mai o faʻalavelave e fesoʻotai ma se maualuga maualuga o le cholesterol leaga i le plasma toto.

O vaega taua o Cardiomagnyl o acetylsalicylic acid - aspirin ma magnesium hydroxide.

I le faaopoopo atu i nei vaega, o mea nei o loʻo i ai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e pei o se faʻapotopotoga faʻapitoa:

  • suauu maso
  • cellulose
  • magnesium stearate,
  • pateta pateta
  • propylene glycol
  • talisa paʻu.

O le fualaau faasaina ua gaosia e Nycomed o loo i Denmark. O se vailaau e gaosia i foliga o laumei i foliga o loto ma ovals.

O pepa o le fatu e aofia ai le 150 mg o aspirin ma le 30.39 mg o le magnesium hydroxide, ma oval - afa o lenei vailaau.

O pepa o loʻo afifiina i totonu o pusa lanu enaena lanu enaena o loʻo tuʻuina i pusa pepa. O pusa taʻitasi e tuʻuina atu i ai faatonuga e aofia ai fautuaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e puipuia ai le faaputuga o le plalet i le tino e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o le thromboxane.

O aʻafiaga faaopoopo mai le faʻaaogaina o vailaʻau e:

  1. Faʻaitiitia le tiga i totonu o le loto.
  2. Faʻaitiitia le malosi o faiga faʻaleagaina.
  3. Se faaitiitia o le vevela o le tino pe afai e tulaʻi mai ona o le afaina.

O le magnesium hydroxide o loʻo aofia i totonu o laʻau e puipuia ai aʻafiaga leaga o le acetylsalicylic acid i luga o le mucosa gastric. O le aafiaga lelei o le vaega e faʻaalia i le ufiufi o le mucosa gastric ma se ata faʻataʻitaʻiga ma le fegalegaleaiga o lenei vaega ma le suka gaosia ma le gaʻo eleʻele.

O le aʻafiaga o vaega taua uma o le vailaau faʻasaina e tupu tutusa ma e le afaina ai le tasi i le isi.

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, e tusa ma le 70% o le aspirin e faʻaaogaina e le tino.

Leʻo maualalo le cholesterol e aunoa ma le totoina: vailaʻau ma meaʻai faʻavae

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O gasegase cardiovascular e fesoʻotai vavalalata ma le cholesterol toto maualuga i tagata mamaʻi. O le mea lea, i le falemaʻi, o fualaau oona e masani ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol leaga poʻo lipoproteins maualalo. Mo le mafuaʻaga lenei, o fuainumera (Atorvastatin, Rosuvastatin, ma isi) e faʻaaoga - fualaau faʻasaina e poloka ai le faʻavae o le cholesterol i totonu o le ate. Ae ui i lea, e toatele tagata o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona maualalo le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera.

  • Le faʻaaogaina o fualaau
  • Filifili o le initaneti o le Cholesterol
  • Fiti
  • Sequestrants of acid acids
  • Isi vailaʻau
  • Auala e le o togafitiga e faʻafefe ai le maualuga o le cholesterol
  • Phytosterols ma o fea oi ai?
  • Polyphenols
  • Oona gaʻo faʻamalolo
  • Laʻau fualaʻau

E tele auala mo lenei mea - o le faʻaaogaina o sauniuniga mo togafitiga faʻatasi ai ma le eseesega o le gaioiga o gaioiga, poʻo le suiga i meaʻai ma le faʻaopoopoga o meaʻai faʻatoʻaga ma le maualuga o mea o le tino ma le polyphenols. O auala uma e lua e sili mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. E tatau i le fomaʻi ona filifili se meaʻai ma vailaʻau, talu ai e na o ia lava e mafai ona ia iloiloina lelei le tulaga o le maʻi ma ana suʻesuʻega, ma filifilia le fualaau talafeagai ma togafitiga o fualaau.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Filifili o le initaneti o le Cholesterol

O se tasi o vaega sili ona lata mai o fualaau oona e mafai ai ona faʻaititia le pasene o le cholesterol e maua mai i le inumaga. O le sui masani o nei vailaau o Esetima.

O le faʻaaogaina o Ezetimibe ma ona analogues e pei o le monotherapy e mafai ona faʻaitiitia ai le mea e maualalo le lipoproteins (LDL) i le 20-25%, lea e faʻaleleia lelei ai le faʻamaoniga o mea lamatia.

O le fuaselase togafitiga o le 10 mg i le aso, o le ave o le piliki e tutoatasi mai le taumafa o meaai. Ae ui i lea, ona o le mea moni o le cholesterol e tele lava ina faʻapipiʻiina i totonu o le tino ma e le o iai meaʻai, o le monotherapy faʻatasi ai ma le iniseti o le absorption o le cholesterol e seasea ona faʻaaogaina. O le tele lava o taimi, o loʻo faʻatulagaina ai Ezetimibe faatasi ma fuainumera. O loʻo i ai foʻi ni pepa tuʻufaʻatasia.

O vaega autu mo fuainumera o fibrates, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e se isi masini. Fibrates e mafai ona faʻalavelaveina le faʻavaeina o faʻamaʻi i totonu o le ate - mea sili ona taua i le tino gaʻo gaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaoga fualaau faasaina e pei o Lipantil, Besalip, ma isi mea faapena. O fibrates faʻalauteleina le saoasaoa o le lipid metabolism i totonu o le ate. O le masani ai o le faʻaaogaina o fibrates e taʻitaʻia ai le tulaga moni o le LDL e amata ona faʻaitiitia, ma le numera o lipoproteins maualuga, i le isi itu, e faʻatupulaia. O lenei mea e oʻo atu ai i le gasegase o le faʻaaogaina o nei vailaʻau.

O le masani lava, o fualaau oona e faʻaaogaina 1-2 taimi i le aso i se taimi e le o toe taumafa, mo se faataitaiga, gemfibrozil. O isi vailaʻau atonu ei ai o latou lava uiga faʻaaoga, lea e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina ma lau fomaʻi.

Sequestrants of acid acids

O le isi vaega o fualaau faasaina e mafai ona maualalo ai le cholesterol ma le LDL i totonu o le toto, o se vaega o meaola o le talo - Colestipol ma Cholestyramine. O nei fualaau oona e maua i luga o le moli toto ma e le faatagaina ai i latou e aafia ai gaʻo na maua i meaai. O le iʻuga, oi latou e le o aʻafiaina, e faʻateleina, lea e mafua ai ona maualalo le cholesterol i le toto.

O sauniuniga e maua i foliga o pulu, lea e tatau ona faʻamaua muamua i le vai. O fualaau e le o aʻafia i totonu o le manava, ma o le mea lea e leai lava ni aʻafiaga. E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, o le bile acid sequestrants e sili ona lelei e faʻaaogaina i tagata e maualalo le hypercholesterolemia ma faʻatasi ai ma ona mataʻitusi muamua.

Isi vailaʻau

O isi fualaau, e pei o Benzaflavin (o se vaega o vitamini B2), Essentiale ma isi hepatoprotectors, Lipostabil, e mafai ona faʻaaogaina e faʻafetaui ai cholesterol maualuga. Omega-3 lipids (Omacor, etc.), ma isi mea e sili ona lauiloa.

Ae ui i lea, i soo se tulaga, na o le fomaʻi e tatau ona faʻatau togafitiga ma mataʻituina le aoga, ona o le mafai ona atiaʻe aʻafiaga o le itu ma le alualu i luma o le maʻi.

Auala e le o togafitiga e faʻafefe ai le maualuga o le cholesterol

E faʻapefea ona faʻaititia le cholesterol ina ia mafai ai ona taofia le atherosclerosis pe faʻaitiitia ai le aofaʻi o fualaau o loʻo faʻaaogaina? Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e 'ai i nisi o meaʻai e aofia ai meaola faanatura e maualalo ai le cholesterol ma le LDL.

O le faʻaaogaina o vaega o lauʻau mo le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa ile tino e aunoa ma le faʻasalaga o vailaau faʻasaina e le fautuaina.

Phytosterols ma o fea oi ai?

O vailaau oona o fualaʻau ia o le cholesterol e mafai ona gauaiina e o tatou tino, ae i le taimi lava e tasi e ese mai ia latou gaioiga o meaola. O fetoetorols e tauva ma le cholesterol mo le niniina mai le manava, mo le galue i enzymes, lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol ma le LDL i le toto, ma le faateleina o le HDL.

O le punavai autu o penefetelo aoga o fuālaʻau manogi, nati ma leki. E sili atu ona faigofie - o loʻo i ai i totonu o soʻo se meaʻai, ae o la latou mataupu mulimuli e faʻalagolago i le metotia o le gaosia o le oloa - e sili pe a le aafia le oloa i le maualuga o le vevela.

Polyphenols

O le Polyphenols o loʻo maua i le toetoe lava o oloa uma o le gaosi ma e lua faʻanofoina o gaioiga: Muamua, latou te puipuia aʻafiaga o le okesene, lea e taua tele i le atiaʻe o le atherosclerosis, ma lona lua, latou te faʻaititia le maualuga o le cholesterol ma le LDL i le toto, faʻateleina le HDL. O lenei mea e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le fua masani o le lipids ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o atisopa o le atherosclerotic.

I fuainumera tele, o polyphenols e maua i vine, ituaiga eseese o araisa, fualaau faisua ma fualaʻau, faapea foi i lemu.

O le faʻaaogaina masani o nei oloa e faʻamaonia ai le gasegase o le metabolism ma mea uma e maua i le lipid metabolism. E taua le manatuaina e na o fua faʻatau laau e le mafai ona faʻaitiitia le cholesterol ma le LDL i faʻamaʻi pipisi, e pei o le fatu fatu fatu. E manaʻomia i taimi uma le fetuunaiga o togafitiga ma le auai o le lōia.

Oona gaʻo faʻamalolo

O le masini faatonutonu sili ona taua i totonu o le gaosiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma le maualuga o polyethsaturated fatty acids - omega-3 ma omega-6, e le mafai ona gaosia i le tino o le tagata, ma na o fafo lava e maua ai meaai. O vailaʻau gaʻo faʻamamaina e aʻafia ai le lipid metabolism, e mafua ai ona faʻaitiitia le LDL, cholesterol ma le faateleina o le HDL. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le tulaga o atherosclerotic processes i le tino, ma e iai foi se puipuiga lelei i le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular.

O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo o loʻo maua i le tele o iʻa, o fuālaʻau fuālaʻau ma fua gaʻo, e pei o almonds. Ae ui i lea, e masani lava o nei oloa e aofia ai foi le tele o meaʻai gaʻo, lea ei ai le aafiaga leaga i le metabolism o le cholesterol ma le LDL. I lenei itu, o le taumafaina o iʻa, nati ma suauu e tatau ona faatulagaina lelei.

Laʻau fualaʻau

O se tasi o mea aupito sili ona taua e maua ai le cholesterol o meaʻai masani, o le fiber masani, e maua i le tele o fualaau faisua, fualaau, ma vine. E faʻatagaina ai oe e faʻaititia le pasene o gaʻo gaʻo ma gaʻo, ma maua ai foi le gaosiga masani o le meaola.

E le gata i lea, i le tele o meaʻai e maua ai le pectin polysaccharide, lea e puipuia ai le faʻafefe o le cholesterol e ala i le puipui o le intestinal.

Faʻatauga o le cholesterol i totonu o le toto e mafai e aunoa ma ni fuainumera, ae na o le faʻaaogaina o vailaʻau o isi vaega ma le faia o meaai saʻo.E taua le manatuaina e le taliaina le faatonuina o vailaau ia oe pe teena foi. O le filifiliga o se vailaʻau maʻoti ma lona vailaʻau e oʻo atu i le fomaʻi aoga. Ma o le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, e pei o le infarction myocardial, stroke, ma isi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O vaega o loʻo iai i le tuufaatasiga o fualaau e faʻaogaina e puipuia ai faʻamaʻi, o le atinaʻe lea e mafua ona o le fesuiaiga o vaʻa toto.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O ia maʻi e tupu ona o le alualu i luma i le tino o le atherosclerosis mafua mai i le faateleina o le plasma cholesterol content.

O le tele lava o taimi, o le fomaʻi faatonuina e faatonuina le fualaau faasaina pe a iloa e se maʻi se taufaʻataʻu o se osofaiga o le fatu. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le viscosity toto. E mafua ai ona faʻaitiitia le ono mafai ona maua ai le toto.

I le faaopoopo atu, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ua fautuaina le Cardiomagnyl mo le faʻaaogaina i mataupu nei:

  • i le taimi e iloa ai le mausali o le fatu ma le faʻaaliga muamua o angina pectoris,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o se fatu fatu i le maʻisuka,
  • mo le puipuia o fusi toto,
  • i le i ai o le maualuga o le cholesterol ma le matuia matautia,
  • ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi i le i ai o le maʻisuka i le tino,
  • ina ua maeʻa le auala e puipuia ai le tupu mai o le thromboembolism,
  • pe afai o le tagata gasegase o loʻo i ai se gaioiga masani e atiina ae afaina o le cardiovascular,
  • i le tulaga o le faasaunoa i tapaa.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau e mafai ona faia i mataupu e le maua ai e le tagata maʻi ni faʻasagaga.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o mataupu o loʻo mulimuli mai o faʻasolega i lona faʻaaogaina:

  1. Le i ai o se maʻi o le manava ile maʻi.
  2. Le atinaʻeina o le stroke o le hemorrhoidal.
  3. O le faaitiitia o le numera atoa o platelet i totonu o le tino, ua faaalia i se tulaga e tafe ai le toto.
  4. Le i ai o le toilalo i se maʻi.
  5. Le i ai o se tagata maʻi e maua i le maʻi fula. A oʻo ina faʻaosofia le mea na tupu e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina-inflammatory.

E faʻasa ona faʻaaoga Cardiomagnyl i tagata e maua i le lactose o le le faapalepale ma le le lava o le vitamini K.

E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻagata i le faʻaaogaina o vailaʻau e gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga.

O le faʻaaogaina o laupepa e faʻataunuʻuina uma lava, ma e aunoa ma le faimamago. A maeʻa ona faʻaaogaina le oloa, e tatau ona fufulu i lalo ile vai na lava.

Ina ia taofia le faagasologa o le thrombosis, e faaaoga le vailaʻau i se fualaau 75 mg. E fautuaina e ave le tasi laulau i le aso.

Ina ia taofia le toe foʻi mai o se fatu fatu, e tatau ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina i se vailaʻau e filifilia taitoatasi e le fomaʻi. O le vailaʻau e faʻaalu i le aso.

I le solia o le fua fautuaina, e mafai ona tulaʻi mai i luga.

Faailoga o se faʻalavelave maualuga:

  • pipiʻi i taliga
  • vili
  • faalogo le faʻaletonu
  • le malamalama lelei ma le faʻamaopoopoina.

Faatasi ai ma se malosi malosi, e mafai ona tupu se coma.

Cardiomagnyl /

Aafiaga Itū ma Faʻasalaga: O le tele o mea leaga na faia i lalo ua fuafuaina e tusa ai ma mea nei: masani lava - ≥1 / 10, tele -> 1/100, 1/1000, 1/10 000, FaamatalagaFaʻamata

NSAIDs, sui o le antiplatelet agent. O le gaioiga o le gaioiga o le acetylsalicylic acid e faavae i luga o le le mafaaseseina o le enzyme COX-1, ona o le taunuuga o le tapunia o le thromboxane A2 ma o le tuufaatasiga o le platelet ua taofia. E talitonuina o le acetylsalicylic acid ei ai isi auala mo le taofiofia o le faaputuga platelet, lea e faʻalauteleina ai lona lautele i faʻalavelave vascular eseese. Acetylsalicylic acid foi ei ai ona aafiaga anti-inflammatory, analgesic ma antipyretic.

Magnesium hydroxide, o se vaega o Cardiomagnyl, puipuia le mucosa gastrointestinal mai le faʻaalia i le acetylsalicylic acid.

A maeʻa ona tago i le vailaau faʻasaina, o le acetylsalicylic acid e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai e toetoe lava atoa.

O le bioavailability of acetylsalicylic acids e tusa ma le 70%, ae o lenei taua e faʻaalia i le tele o suiga o le tagata ona o le hydrolysis i le mucous membranes o le gastrointestinal tract ma i le ate ma le faʻaaogaina o le salicylic acid i lalo o le gaioiga o enzymes. O le bioavailability o le salicylic acid e 80-100%.

Metabolism ma le faʻamalosi

T1 / 2 acetylsalicylic acid e tusa ma le 15 minute, aua faatasi ai ma le auai o le enzymes, ua vave faʻaleleia le suavai i le salicylic acid i totonu o le iniseti, folasia ma le plasma toto. T1 / 2 salicylic acid - pe a ma le 3 itula, ae a oʻo i le ave o le acetylsalicylic acid i luga o le maualuga (> 3 g), e mafai ona faʻaititia tele lenei faʻaaliga ona o le faʻamamaina o faiga o le enzyme.

O le magnesium hydroxide (i totonu o pusa talafeagai) e le aafia ai le bioavailability o acetylsalicylic acid.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau CARDIOMAGNIL i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻaaogaina o le salicyoa i maualuga tulaga i le uluaʻi masina muamua o le maitaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga faʻaopoopoga o faaletonu o tamaiti. I le lona lua o masina o le maitaga, e mafai ona faʻatalanoaina salicylates ae naʻo le faʻamaonia o le tulaga lamatia ma le manuia. I le tolu tolu masina o le maitaga, o le salicylates i le maualuga (> 300 mg /) mafua ai le puipuia o le faigaluega, tapunia vave o le ductus arteriosus i le fetus, le faateleina o le toto i le tina ma le tama, ma le pulega ao le i fananau mai e mafai ona mafua ai le gasegase o le tino, aemaise lava i pepe faatoa fananau. O le tofiaina o salicylate i totonu o le I ma le III o faʻataʻitaʻiga o le maitaga ua faʻaseseina.

O faʻamaumauga ole falemaʻi e le lava e faʻavaeina ai le mafai poʻo le le mafai ona faʻaaogaina le fualaau oona i le taimi o le susu. A o leʻi faatonuina le acetylsalicylic acid i le taimi o le susu, o le a mafai ona iloiloina le aoga o togafitiga faafomaʻi e tusa ai ma le lamatiaga o tamaiti laiti.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega
O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina i le gau tele (CC itiiti ifo i le 10 ml / min), faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaʻau e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga.
Faatonuga faapitoa

Ave le fualaau faasaina Cardiomagnyl E mulimuli mai i le tofiaina o se fomaʻi.

O le acetylsalicylic acid e mafai ona faatupuina ai le bronchospasm, ma mafua ai osofaʻiga o le maʻisuka faʻamalosi ma isi mea e faʻaleleia ai le hypersensitivity. O aʻafiaga o aʻafiaga o se talaʻaga o le maʻamaʻi, vavalavavavave, pala o le tino, maʻi faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le tino (faʻataʻitaʻiga, vevela paʻu, itching, urticaria) i isi fualaau.

O le acetylsalicylic acid e mafai ona mafua ai le faamaligi o le fesuisuiai o le mamafa i le taimi ma pe a maeʻa taotoga.

I ni nai aso ao le i faia togafitiga togafitiga, o le lamatiaga o le tafe toto pe a faatusatusa i le lamatiaga o le atiaeina o faafitauli o le maketi i tagata mamaʻi e maualalo pene o le acetylsalicylic acid e tatau ona iloiloina. Afai o le lamatiaga o le tafe toto e taua tele, o le acetylsalicylic acid e tatau ona faamutaina le tumau.

O le tuufaatasiga o le acetylsalicylic acid faatasi ai ma mea e puipuia mai ai, o le thrombolytics and antiplatelet drugs e fesootai ma le faateleina o le lamatia o le toto.

O le taliaina o le acetylsalicylic acid i mea maualalo maualalo e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o gout i tagata taʻitoʻatasi (e faʻaitiitia le faʻamalosi o le uric acid).

O le tuufaatasiga o le acetylsalicylic acid ma le methotrexate e o faatasi ma le faateleina o aafiaga o aafiaga i le toto mai le toto.

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid i mea maualuga o loʻo i ai se aafiaga o le hypoglycemic, lea e tatau ona manatua i le taimi e faʻasino atu ai i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka e maua mai ai le hypoglycemic agents mo le faʻafofoga tautala ma le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le corticosteroids ma le salicylates, e tatau ona manatuaina ao faagasolo le togafitiga, o le faʻateleina o le salicylates i le toto ua faʻaitiitia, ma pe a uma le faalēaogāina o corticosteroids, e mafai ona maua le tele o salicyoa.

O le tuufaatasiga o le acetylsalicylic acid ma le ibuprofen e le fautuaina i tagata gasegase ma le faateleina o le lamatiaga o le maʻi cardiovascular: faatasi ai ma le faaaogaina o le ibuprofen, o le faaitiitia o le malosi o le acetylsalicylic acid i doses e oo atu i le 300 mg, e mafua ai ona faaitiitia le aafiaga o le acetylsalicylic acid.

E sili atu le mamafa o le acetylsalicylic acid nai lo le togafitiga togafitiga fautuaina e fesootaʻi ma se lamatiaga o le gasegase gastrointestinal.

I le faʻaaogaina umi o le acetylsalicylic acid i mea maualalo e pei o le antiplatelet therapy, e tatau ona lapatai i tagata matutua ona o le lamatia o gasegase gastrointestinal.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le acetylsalicylic acid ma le ava malosi, o le tulaga lamatia e faaleagaina ai le mucosa gastrointestinal ma le gasegase faaumiumi taimi ua faateleina.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻasaina o le acetylsalicylic acid, e tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Faailoga o se faʻalavelave o le ogaoga faʻatusa: taotoga, vomiting, gasegase, faʻalogo le faʻalogo, vavao, fenumiai.

Togafitiga: e tatau ona faʻamama le manava, faʻatonu le malala ua gaoioi, faʻataʻitaʻi togafitiga symptomatic.

Faailoga o se faʻalavelave ogaoga: fiva, gasegase maualuga, ketoacidosis, pallosis respiratory, coma, cardiovascular and respiratory failure, ogaoga o le hypoglycemia.

Togafitiga: vave falemaʻi ile ofisa faapitoa mo togafitiga faʻafuaseʻi - faamamaina o le gastric, faʻamautuina o le paleni-o le faavae, alkaline ma le faamalosi o le alcalin diuresis, le totogia o le toto, le folasaga o vaifofo salima, gaioiga ua faʻaaoga, togafitiga faʻamaʻi. I le faia o diures alkaline, e tatau ona ausia ia paleni o le pH i le va o le 7.5 ma le 8. E tatau ona faatino le diuresis alkaline pe a sili atu i le 500 mg / L (3.6 mmol / L) le sili atu i le matutua ma le 300 mg / L (2.2 mmol / L) i le tamaiti.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e faʻaleleia ai le gaioiga o fualaau oona nei:

- faʻataʻitaʻiga (ona o se faʻaitiitia o le faʻamalologa o le tino ma ona faʻaoga mai fesoʻotaiga ma faʻamalosi),

- heparin ma mea e le faʻaogaina faʻapitoa (ona o galuega le lelei o le platelet ma le faʻaaogaina o mea e le faʻaogaina mai fafo mai fesoʻotaʻiga ma palatini),

- faʻasolosolo faʻamalosi ma faʻamaʻi ma fualaau faʻamaʻi (ticlopidine),

- digoxin (ona o le faʻaitiitia o lona faʻasolosolo),

- vailaʻau o le hypoglycemic for administration oral (sulfonylurea derivatives) ma le inisalini (ona o mea tau hypoglycemic acid o le acetylsalicylic acid lava ia i mea maualalo ma le faʻaleagaina o le sulfonylurea o mea e mafua mai ona o palatini plasma),

- vai valproic (ona o lona vavae ese mai fesootaiga ma palatini).

O le faʻaaogaina faʻatasi o le acetylsalicylic acid ma le ibuprofen e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o aafiaga faʻaleagaina o acetylsalicylic acid.

E iai se mea faʻapitoa e matauina aʻo ave le acetylsalicylic acid ma le ethanol (ava).

Acetylsalicylic acid e faʻavaivaia ai le aafiaga o le 'uricosuric agents (benzbromarone) ona o le faʻamaʻalogaina o le uric acid.

I le faʻaleleia o le faʻaumatia o le salicylates, faʻaogaina o le corticosteroids faʻavaivaia ai o latou aʻafiaga.

Antacids ma colestyramine ma le faʻaoga tutusa e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasainaCardiomagnyl.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Ua faʻatagaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻasaina.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le vailaʻau e tatau ona teuina i se mea matutu, pouliuli ma le mamao o le aapa atu o tamaiti i le vevela e le sili atu i le 25 ° C. O le soifua maloloina o le 5 tausaga.

Tapulaa mo le ulufale atu

Cardiologists aloese mai le faatonuina o Cardiomagnyl i le maualalo o le cholesterol o le toto i fafine e laiti ifo nai lo le 50 tausaga ma alii i lalo o le 40 tausaga. O le faʻaaogaina umi o le vailaau faʻasaina ina ia faʻaitiitia ai le cholesterol toto i le talavou e fesoʻotaʻi ma se tulaga lamatia maualuga e tatalaina ai le toto i totonu. O togafitiga le pulea e Cardiomagnyl e ono mafua ai tulaga ogaoga ma le oti.

O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina faasaina mo le faʻaaogaina pe afai o le tagata maʻi e:

  • pepatic ulcer
  • maualalo maualalo o le toto platelet count,
  • afaina o le tino,
  • toe le manuia
  • bronchial asthma mafua ona o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid poʻo fualaau faʻasaina-inflammatory,
  • igoa mo le taotoga i le isi lua vaiaso.

Cardiomagnyl, ua faatonuina mo le maualuga o le cholesterol, e mafai ona faateteleina le tulaga o se tagata maʻi o mafatia mai le le gasegase o le le gasegase poo le vaivaiga K.

O le vave aveeseina o le fualaau faasaina e manaomia ai le foliga mai o ni mea e sili atu ona maualuga. E aofia ai:

  • faʻalogo ma le mafaufau faʻaletonu,
  • fenumiai,
  • faafitauli faʻaopoopo
  • tinisitus
  • vave le manava
  • tagi.

I le oona malosi, e manaʻomia ai le taele, ma mulimuli mai i le sailia o fesoasoani faafomaʻi.

Acetylsalicylic acid, o se vaega o Cardiomagnyl, e mafai ona fegalegaleai ma le tele o vailaʻau. A o leʻi faatonuina le vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona faʻamalamalama le lisi atoa o fualaau oona na ave e le tagata gasegase e faʻafefe ai faʻamaʻi eseese, e puipuia ai le atinaʻeina o tulaga ogaoga. Faʻatasi ai ma mea faʻalaʻau taumafa poʻo mea faʻalaʻau e faʻamoemoe i le faʻamalosiina o le cardiovascular system, Cardiognyl e mafai ona faʻafefe ai le oona, faʻamaʻi. O auala mo le faʻaitiitia o le toto ma le togafitiga o le suka i le faʻatasi ma le acetylsalicylic acid e itiiti le aoga. I lalo o lana faatosinaga, fualaau faasaina e faatonutonu ai le faateleina o le gaioiga o le suka.

Tina ma le lactation

I le uluaʻi masina, o le aveina o Cardiomagnyl mai cholesterol e matua faasaina. Acetylsalicylic acid ei ai sona aafiaga leaga i le fausiaina o totoga o le fetal. I le tolu tausaga lona tolu, o le tagofia o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol ma le gaioiga o le galue, faʻapupulaina ai le lamatiaga o le toto ile fafine ua maitaga ma le fomaʻi. I le tulaga o le faʻanatinati vave, ua faatagaina Cardiomagnyl e ave i le lona lua o masina o le maitaga ma le tausisia o aiaiga, e aofia ai:

  • siaki faifai pea e le supavaisa
  • e le silia le 100 mg i le aso,
  • mo se taimi puupuu.

Faʻaauau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le taimi o le lactation. O le faʻamalosi i le susu, o le vailaau faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le gaʻo o le tamaititi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Cardiomagnyl ina ia faʻaitiitia ai le cholesterol i le taimi o le lactation, e tumau uma le cardiologists ma le fediatricians i le teena o le susu. O se tuusaunoaga o se fualaau e tasi o le fualaau faasaina, e le sili atu i le aso faatagaina i le aso. I lenei tulaga, e le mafai ona e musu e fafagaina se pepe.

E faigofie ma malupuipuia le aveesea o le cholesterol ma le fesoasoani a Cardiomagnyl pe afai e te mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi ma faʻamatala vave ia te ia suiga masalosalo i le tino.

Togafitiga o le cerebral arteriosclerosis ma fualaau faasaina

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le atherosclerotic vascular vasions o le tino o le tagata e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le toto le mama i tino i totonu. I lenei tulaga, e manaʻomia e tagata gasegase e le gata ina faʻamautinoaina le faʻamaʻi i le taimi, ae ia faʻamaonia ai foi togafitiga talafeagai. E faʻapefea ona togafitia togafitiga o le cerebral arteriosclerosis? Mo lenei mea, e tele vaega o fualaau faasaina e ese mai le tasi i le isi i le faiga oa latou taga ma uiga o le taliaina.

  • Togi togafitiga ma filifiliga
  • Tulafono: faʻaoga ma fuataga
  • Le faaaogaina o fibrates
  • Nootropics ma antioxidants
  • Fualaau o Nicotinic
  • Le faʻaogaina o vailaʻau e sui ai

O le filifiliga sao o togafitiga fualaau o le galuega sili lea ona taua mo le fomaʻi aoga ma le tagata maʻi. O fualaau mo le atherosclerosis e mafai ona mafua ai aʻafiaga. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafeiloaʻi, pe a tofia i latou, i faʻamatalaga o loʻo iai ma faʻasalaga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Togi togafitiga ma filifiliga

O le atherosclerosis o vaʻa o le faiʻai ma le ua o se faʻamaʻi tuga, e mafua ai ona faʻatupulaʻia malie le malosi o le maʻi ma lona le atoatoa e fesootaʻi ma le ono mafai ona tutupu ni faʻalavelave ogaoga, e pei o osofaʻiga faʻafefete ma faʻafefete.

I lenei itu, e tele ni galuega autu o le togafitiga atoa:

  1. Faʻaleleia le toto i le faiʻai ma faʻaititia le hypoxia.
  2. Faʻafoʻisia le tafe toto i vaʻa vaʻavaʻai e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o la latou kiliaina.
  3. Tulaga masani o le gaʻo gaʻo i le tino.
  4. Mataitu le toto maualuga e taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faia naʻo le faʻasolosolo ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O sini faapena e mafai ona ausia e ala i le faʻaaoga tatau o fualaau mo le atherosclerosis. O vaega autu o vailaʻau mo le atherosclerosis o vaʻavaʻai gaosi e aofia ai:

  • Tulafono o augatupulaga eseese.
  • Fiprates ma le faʻamaoniaina o meaola suamalie.
  • Nicotinic acid
  • Nootropics ma antioxidants.
  • O sui sooupu o le antihypertensive.

O le faʻaaoga lelei o nei vailaʻau e mafai ona faʻaleleia atili ai le fomaʻi mo togafitiga o le faʻamaʻi i le tele o tagata gasegase, e aunoa ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

Tulafono: faʻaoga ma fuataga

O togafitiga o fualaau o le cholesterol maualuga i totonu o le toto e faavae i luga o le faʻaogaina o statins o augatupulaga eseese. Ua latou faʻaalia lelei i latou i togafitiga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiina i se lautele o tagata taitoatasi. O tulafono e poloka le enzyme autu i le tuufaatasiga o le cholesterol i le ate, lea e mafua ai ona faaitiitia lona maualuga i le toto, ma faaitiitia ai foi le numera o le lipoproteins maualalo (LDL), lea e taua tele i le atinae ma le alualu i luma o le atherosclerosis.

E taua le maitauina o le faʻaaogaina o fuainumera mo togafitiga mo le atherosclerosis e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o itu eseese. O le mea lea, e taua le feutagai ma lau fomaʻi ma aua le faʻaaogaina fualaau.

E taua le taofi i sui autu o lenei vaega o vailaʻau.

  • Liprimar o se tasi lea o fualaau o le cholesterol e sili ona masani ai. O le mea autu autu i lona tuufaatasiga o le atorvastatin. Liprimar e faʻaaoga i le fualaau e 80 mg i le aso i le afiafi. I lenei tulaga, o le umi o le umi o ia togafitiga e 4 vaiaso. Aʻo faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona pulea le fusi o le toto o le lipid, faʻataʻitaʻi suesuega o suʻesuʻega falesuesue. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloilo le aoga o togafitiga ma faʻaaoga lelei le metotia na faʻaaogaina.
  • Atoris o loʻo i ai foi le atorvastatin e avea o se elemene aoga. Ae ui i lea, o le vailaau o lenei vailaau o loʻo maualuga atu. O togafitiga faʻavae i lenei itu e iai foi ni eseesega eseese. O le fua amata o le 10 mg, mulimuli ane, e faalagolago i le aoga o togafitiga, e mafai ona suia i luga o le fautuaga a le fomaʻi. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg. O le faateleina o le tele o le fualaau faasaina e mafua mai i le manaomia ona iloilo le tali a le tino ma vave iloa ai le atiaʻeina o fualaau faasaina le manaomia.
  • O le mea autu o loʻo galue i Mertinil o Rosuvastatin, lea e pei o isi fuainumera, o loʻo galue i le enzyme o le hepatic HMG-CoA reductase, e faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol na faia. O le fua amata i le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa o le ulu ma le faiʻai e 5 pe 10 mg. A maeʻa lena mea, e mafai ona suia le fualaau i luga.

O tulafono o kulupu sili ona aoga o vailaau e pulea ai le cholesterol toto.

O fuainumera e fesoasoani mai i le cerebral arteriosclerosis, talu ai latou te fesoasoani e faʻaititia le cholesterol ma le lipoproteins maualalo i le toto, ma faʻagesegese ai ma taofia le tupu aʻe o atherosclerotic plate.

Le faaaogaina o fibrates

O auala mo le togafitia o le atherosclerosis e aofia ai fibrates, o se vaega o vailaʻau na faʻaalia e sili ona lelei i le faʻaitiitia o triglycerides ma le cholesterol i le toto. E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e manaʻomia ai le mausali pea o le suʻesuʻeina o fausaga o suʻesuʻega o le fusi o le lipid toto.

Clofibrate o le fualaau autu lea mai fibrates. O loʻo i ai se aafiaga lelei tele i le tino o le tagata, ma o lea ua faʻaaogaina lautele o se fualaau mo le togafitiga o cerebral arteriosclerosis. Ole fua ole aso ole faʻatulagaga e faʻatatau i le tausaga o le maʻi ma le mamafa o le maʻi, ma e mafai ona ese mai le 1.5 i le 2.3 kalama. vailaʻau i aso taitasi. O lenei vailaʻau e faʻaogaina faʻolu i le aso, ma o le umi o togafitiga e amata mai i le 3 i le 5 vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina vasega masani.

O le isi sui o le vasega o fibrates o Bezafibrat, lea e tutusa lava le faiga o gaoioiga. O le tasi fuataga e 0.3 g. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le metotia sili ona lelei mo le amataina o togafitiga e tatau ona na o le tasi le papa. I le leai o ni aʻafiaga, e faʻapupulaina ai le fua.

Nootropics ma antioxidants

O sauniuniga mo le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis e aofia ai foi vaega e lua o vailaau e eseese i le vailaʻau: nootropics ma antioxidants. Ae ui i lea, e tofu i latou uma ma aafiaga lelei i le faiʻai:

  1. Latou te faia ni neu e sili atu ona faʻasaʻo i mea e faaleagaina ai le oona ma puipuia lo latou oti.
  2. Faʻaleleia le faʻatinoina o le ola ola.
  3. Latou te faʻateleina le maualuga o galuega felagolagomaʻi i tagata (vave o mafaufauga, manatuaga, ma isi).
  4. Faʻaleleia le faʻasolosolo umi o le maʻi mo le lelei o lona ola.

Nootropics ma antioxidants o togafitiga faʻapitoa ma e le mafai ona faʻamatalaina e pei o le monotherapy.

O nei fualaau e pei o Nootropil, Piracetam, Phenotropil, ma isi mea e taua i le leai o ni mea e tatau ona maua. Antioxidants (Tocopherol, Dihydroquercetin, ma isi) puipuia puipui mai le hypoxia ma faaitiitia le maualuga o le faaleagaina o le faiʻai. I lenei tulaga, o le atinaʻeina o faʻasolosolo fualaau e le manaʻomia.

Fualaau o Nicotinic

O le faʻaaogaina o le vailaʻau nicotinic i le atherosclerosis e mafua mai i le tele o aʻafiaga i le tino o le tagata:

  1. Faʻaitiitia le cholesterol toto ma LDL maualuga, faʻateleina le numera o le lipoproteins maualuga.
  2. Faaleleia le toto i le faiʻai ona o le faalauteleina o toto toto.
  3. E fesoasoani le Niacin e faʻagasolo ni nai paʻu toto.
  4. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le maualuga o le toto maualuga ua faʻaitiitia.

Ona o le tele o aafiaga lelei, o le vailaau o le nicotinic e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le atherosclerosis o soʻo se nofoaga, e aofia ai le faaleagaina o vaʻa vaʻaia. Ole maualuga pito ile aofaʻi ile 6 g. Ae ui i lea, o loʻo tumau pea le faʻaauau pea o se taunuuga lelei i le fua o le 2-4 g. i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o lenei fualaau faʻataʻitaʻi e amata i se fua maualalo, ma faasolosolo malie ona faʻatupulaia Niacin o loʻo maua i ituaiga eseese: paʻu, papa mo le atherosclerosis, ma isi.

Le faʻaogaina o vailaʻau e sui ai

O le faʻaaogaina o vailaau antiplatelet i le faiga o le atherosclerotic e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o le thrombosis ma aʻafiaga e aʻafia ai.

  • Cardiomagnyl o le sui masani o lenei vaega o vailaʻau. E aofia ai le aspirin masani ma le magnesium hydroxide, lea e mafai ona faʻaititia ai le malosi o aʻafiaga o laulau i luga o le mucosa gastric. O le fualaau o le vailaʻau i le aso e 150 mg, o lona uiga tasi papa. O le umi o le aʻoga ma le manaʻomia mo le toe faia o mea ua fuafuaina e le fomaʻi.
  • O le Thrombo ACC o se isi sui o le vaega o le antiplatelet. O loʻo aofia ai le acetylsalicylic acid ma puipuia ai lelati mai le pipii faʻatasi ma fai ai ni fusi toto. O le fualaau o le fualaau faasaina i le taimi o le aso e mai le 50 i le 100 mg. O le aveina o vailaau e mafai ona tumau mo le tele o tausaga, talu ai o le lamatiaga o le thrombosis i ia ituaiga o maʻi e masani lava ona matauina.

I le faaopoopo atu i nei fualaau oona, o le inhibitors o le intestinal cholesterol absorption (Ezetimibe, etc.), faapea foi ma le bile acids (Colestipol and Quantantan), e nofo ai i se nofoaga faapitoa i le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e seasea lava. Pe a filifilia i latou e avea ma auala autu o togafitiga, e tatau ona maua fautuaga mai le fomaʻi aoga e uiga i vailaau ma taimi ole pulega.

Ole togafitiga o le atherosclerotic faagasologa i totonu o vaʻa o le faiʻai e manaʻomia ai se auala faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma nisi o fualaau e leai ni vailaʻau (faʻamaʻoina o meaʻai, faʻamalositino ma suiga o olaga). I lenei itu, afai o iai ni faʻaaliga o lenei maʻi, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e iloa ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

E faʻafefea ona togafitia pusa cholesterol

O le ola i se siosiomaga faʻaonapo nei o taulaga e faʻamalosia ai se olaga le lelei e afaina i le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi ua avea ma mala moni o le 20 seneturi. O nei mea e aofia ai le atherosclerosis, o faʻamaʻi pipisi e ogatasi ma pamu cholesterol i totonu o vaa. I le taimi nei, o le atherosclerosis o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o le le atoatoa o le tino ma le faʻaitiitia o le olaga.

O a pusa cholesterol?

O le atinaʻe o le atherosclerosis e faʻaalia ai le foliga mai i maʻa o cholesterol. O "tuputupu aʻe" ia o lo o faia i totonu o toto toto ma faʻalavelave i le toto masani. O nei pusa o loʻo i ai se faʻafefiloi o gaʻo, ae o la latou vaega autū o le cholesterol. E mafai ona oʻo mai i le tele o meaʻai, ae o nisi vaega o le tino e faʻapitoa i le tino, e pei o se mea e tatau ai muamua mo le faʻapipiʻi o hormones ma se vailaau o le steroid, ole kulimi, ma o se vaega foi o siama.

O le Cholesterol o latou lava pele ua taʻua foi ua fuafuaina. O lona uiga o loʻo ufiufiina i latou i se atigi malulu, e aofia ai le calcium. Afai e afaina lenei membrane, ona tupu ai lea o le siama, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se toto i luga ma le faʻapipiʻi atoatoa o le vaʻa poʻo le thromboembolism.

E faʻapefea ona fai pepa?

Ona o le tele o itu, o le faʻavaeina o sela o le endothelial i totonu o vaʻa toto e ono faʻalavelaveina. O le taofiofi e ala i le tafe o le toto, o siama ola e tuua i le mea e leai se mea e gaogao ai, o le mea lea o le a paʻu ai ia platelets. O le faʻatafunaga faifaipea o le puipui o le fagu ma le lipoproteins maualalo (o le cholesterol e pa'ū i totonu o le peletini palatini) e faʻapipiʻiina i platelets.

O le mea lea, o le plaque ua faateleina i le lapoa, ua lilofia i le paʻu o le paʻu o le tino ma le calcium, ma ua faaauau pea ona faaleagaina le puipui o le faga. O faʻalautele tetele e mafai ona sau ma felafoaʻi solo i totonu o le toto seia oʻo ina latou ulu i totonu o se ipu o le paleni (capillary). O le taofiofia atoa o le tafe o le toto i lenei nofoaga, e mafai ai e le papa ona faaosofia ai le matelaina o le okesene i soo se okeni. E tupu lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le myocardial poʻo le stroke.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O le faʻavaeina o palasisolapalala e muamua atu i le faʻaleagaina o le puipui o le vaa (faʻataʻitaʻiga, ona o le le lelei o le gaioiga o le puipui lapisi poʻo le faʻaleagaina e le microorganisms), le le i ai i le paleni o le hormonal i le tino (faʻateleina le syntherol synthesis). Sa matauina foi e saienitisi le tulaga o le autoimmune ma le matua.

O le mafuaʻaga o le atiaʻe o le atherosclerosis atonu o se faʻaopoopoga o le maualuga o lipoproteins (LDL), lea e taua foi o le "atherogenic". Ua pueina i latou e macrophages ma teuina i luga o pa puipui.

I le tautala e uiga i mafuaʻaga o le atherosclerosis, o le tele o itu e faʻatatau i ai e tatau ona iloga:

  • Soifuaga masani
  • Faʻaaogaina tele o meaʻai gaʻo
  • Fuʻa
  • Ava malosi
  • Faʻalavelave masani
  • O le maʻi suka
  • Maualuga maualuga
  • Hyperlipoproteinemia
  • Mafuaaga

I le lamatiaga, o fafine ma alii pe a mavae le 45 tausaga.

Faailoga o le Palama

O le mea e leaga ai, o le atherosclerosis e faasino i na faʻamaʻi e tutupu lemu ma e le o latou lagona mo se taimi umi. O le toʻatele o tagata e le o nofouta e iai a latou cholesterol. O aʻafiaga o lo latou fesuiaiga o toto toto e tele lava ina faalagolago i le faʻavasegaina o togafitiga.

O le mea lea, o le solia o le toto i le faiʻai e mafua ai le le mafaufau, le mautonu, ma le tiga. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, ona mafai lea ona mafua le dementia, lea e leiloa ai le maʻi i le taimi ma le avanoa, ua matua popole lava, e le mafai ona ia auauna ia te ia lava.

O le faapipiiina o vaa e fafagaina ai le fatu ua afaina i le atinaʻeina o vailaau oona, faʻaleagaina o le myocardial, faʻaletonu o le fatu, ma oʻo lava i le maliu faʻafuaseʻi o le maʻi.

O le tele o vaʻa o vae e oʻo atu ai i le tiga i le taimi o le savali, gaogao, faʻalavelave o tamatamailima. I mataupu sili ona ogaoga, o loʻo tupu mai ai maʻi papa.

O ia togafitiga ogaoga e pei o le anerysm o le aorta (o le sili ona tele o le tino) atonu o se taunuuga o le atiaʻe o le atherosclerosis. Afai na afaina le aorima i le itu o le manava, ona pulapula lea o le maʻi, tiga, le mama le motumotu. Afai o le papala na aliali mai i le faga o le uaea - pito malulu, faʻapipiʻi lemu, o le foliga mai o le mai i luga o tamatamaivae e le o faʻamaloloina.

O faʻaleagaina o faʻailoga e masani ona o gatasi ma se suiga i le tuufaatasiga o le urine, o le faʻateleina o le maualuga o le toto.

E mafai foʻi ona faʻaalia i luga o foliga foliga taʻitasi o le cholesterol nofofua poʻo le tele (tele lava i le pito i totonu o le laumata). O lenei mea e faailoa ai le teuina o le cholesterol i totonu o vaa ma le manaomia mo togafitiga faapitoa.

Puipuiga

Ina ia aloese mai le atiina ae o le atherosclerosis, e tatau ona le aofia ai le faatosinaga o mea e tatau ona faia muamua. O le taua tele o le mataituina o le tulaga lelei o meaai: aua le faʻaaogaina meaʻai gaʻo, faʻapea foi ma mea faʻafefete ma ulaula. E le gata i lea, afai o iai se tagata lamatia, e manaʻomia ona siakiina e le aunoa le maualuga o lipids ma le cholesterol i le toto. Mo le siama, o le Cardiomagnyl poʻo Aspirin Cardio e masani lava ona faʻamatalaina.O nei sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid, lea e fesoasoani i nisi o mea e faʻaleleia atili ai mea o le toto.

Cholesterol Pulu

E sili lava le puipuia o le vevela vascular, ae afai ua uma ona faaali mai plaques, ona talafeagai lea ole togafitiga. I le leai o faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa ma le le atoatoa o le lipoproteins, e tatau ona amata togafitiga i meaʻai ma le physiotherapy.

O le faʻamavaeina o pusa o le cholesterol e fesoasoani i le faʻaaogaina o meaai e pei o lemoni, kalani, keleni, suauu olive. E fautuaina foi e mulimuli i se mea e gaosi ai le gaʻo poʻo le taumafa maualalo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai, a maeʻa le suʻega, ona filifili lea e le fomai le manaʻoga mo le inuina o fualaau, ona tumau ai lea i le togafitiga o le tiute paia o le tagata maʻi. O le tele lava o taimi e masani ona fuaina ai fualaau oona, o le gaioiga lea e taulai i le faʻamautuina o le paleni o lipoproteins ma le faʻamalosiina o le puipui vascular. E aofia ai:

  • Fiti
  • Sequestrants of acid acids
  • Tulafono
  • Nicotinic acid

E tatau ona manatuaina e matua le mafai lava ona faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol. I le mulimulitaia o le faʻasologa o togafitiga, e mafai ona e taofia le atinaʻe o le atherosclerosis. A ausia le tau aofaʻi o faʻamaoniga o le aofaʻi o le cholesterol i le toto ma lipoproteins, e mataʻituina i tausaga taʻitasi.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tele, pe afai o le aveeseina o pusa e fesoʻotaʻi tuusao i le faasaoina o le soifua o le tagata maʻi, o le togafitiga faʻapitoa e mafai. Totoina o le cholesterol plaque - carotid sidearterectomy - e aofia ai le aveeseina o le puipui i totonu o le faga ma le "tuputupu ae".

Ina ia mafai ona taofia le faʻaleagaina o le myocardial, faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le gaʻo, e mafua ai le gaioiga o le gaʻo e faʻasolosolo ai. Afai e tatau ona taofia le fausiaina o gangrene i luga o pito i lalo, e faia le talitane o vaʻa tetele.

O le faʻaogaina o mea faʻaletonu e le o le faʻaaogaina o le tetee i le mafuaaga o le atherosclerosis, naʻo le faʻaitiitia ai le atinaʻe o faʻalavelave. O le mea lea, a maeʻa le taotoga, faʻaauau pea togafitiga fualaau.

O togafitiga faʻaonapo nei e mafai ona faʻaitiitia ai le soifuaga o tagata mamaʻi i pusa cholesterol ma faʻalautele ai le tulaga o le ola, ae peitai, latou te le mafai ona faʻamalolo atoatoa le tagata maʻi. I le tele o tulaga, o le faatonuina o fualaau e se fomaʻi o lona uiga o le tagofia o fualaau mo le ola. Faatasi ai ma lenei mea i lou mafaufau, e tatau ona e faaeteete i lou ituaiga olaga, puipuia au toto toto ma puipuia le atinaʻeina o papa.

Tuua Lau Faamatalaga