Suesuega o le Urine mo le suka: faaputuga algorithm, masani ma le filifili

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga i luga o le autu: "sailiiliga o le urine mo le suka kullucose masani i le suesuega" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Suga i le urine - o le masani o le auiliiliga, maualuga maualuga - o le a le uiga?

E manaʻomia e le tino le glucose (suka) - o se punavai o le malosi. O le faateleina o le suka i le urine e iloa ai le atinaʻeina o le faamai - tele lava, maʻi suka. E tusa ai ma le masani o le kulukose i le urine, pe faapefea ona faia se auiliiliga ma pe aisea e ala ai lenei faailoga, faitau i luga.

Urinalysis mo le suka

E lua ituaiga o suʻesuʻega urine mo le suka - i aso uma ma taeao. Muamua o le sili ona faʻamaonia, ua faʻamaonia pe afai o se suʻesuʻega o le taeao o le urine ua faʻaalia ai se vavaeese mai le masani.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le aso faimalaga i aso uma e aoina i totonu ole fagu lita e tolu. O le vaega muamua o le taeao e le o aofia ai i le auʻiliʻiliga - latou te amata amataina le amina mai le faʻataʻitaʻiga lona lua. E tatau ona teuina le pusa i aso uma i totonu o le pusaaisa poʻo se isi nofoaga malulu ma le pogisa. A oʻo ina aoina le urine, e matua luluina, ma o se tamaʻi laʻitiiti (150-200 ml) e ave mo le suʻega.

Ina ia faʻamalamalamaina le muimui o le taeao, o le vaega muamua o le urine e aoina i totonu o se tamai ipu mama, masini vaigogo poʻo se pusa faʻapitoa.

Faʻasalaga itulau tele

E taua le sauniuni mo le suʻega mo le fuafuaina o le suka i le mimi, lea e te manaʻomia ai le aso na muamua atu:

  • Aua le inu tele vai, aua le 'ai fualaʻau, ma fuamū mūmū ma fualaʻau, suamalie, fualaʻau suamalie, tamato, beets ma isi mea e maua ai le gasegase po o le paʻu o le urine.
  • Ia lava le moe, pe faʻapefea ona e malolo, tuʻu le malosi faaletino.
  • Afai e mafai, ia aloese mai tulaga faigata, feteenaiga, soʻo se popole.
  • Aua le tagofia se vailaʻau, ma afai e le mafai, ia mautinoa e logo le fomaʻi e uiga i fualaau o loʻo faʻaaogaina.

I se tagata soifua maloloina, glucose, pasi i fatugaʻo, faʻaaoga atoatoa ai a latou siaki ma toe faʻafoʻi i totonu o le toto. E le oʻo i le urine, o le mea lea, e le masani ona fuafua i ai.

Ae afai ei ai le suka i le mimi, o le a le uiga o lena mea? A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le masani (luga aʻe o le 9.9 mmol / l), e le o gaʻo atoatoa i totonu o le toto i le renal tubules, o le mea lea, e ulu atu i le mimi.

O lenei faʻamatalaga faʻapitoa e taʻua o le glucosuria - e faʻaalia i taimi uma le i ai o le malfunctions i le tino, ma e le mafai ona tuʻuina le maualuga o le suka i le urini e aunoa ma le gauai.

O le masani o le suka i le urine o lona toesea atoatoa pe le taua foi, e le maua foi i le taimi o le auiliiliga (e oʻo i le 0.08 mmol / l). O le maualuga o le kulukose o aso taʻitasi i le urine e 2.8 mmol.

O le tele o nei faailoilo o se taunuuga o le faateleina o le maualuga o kulukose o le toto. Suga i le urine e mafai foi ona tulai mai mo nisi o mafuaaga, talanoaina i lalo.

O le tele o taimi, o le suka e aliali i le urine ma le maʻisuka. O lea glucosuria ua taʻua o le pancreatic. I le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, o le foliga mai o le kulukose i le urine e masani ona fesootaʻi ma lona faʻaitiitia o le toto. O le gase o le pancreatitis e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga o le maualuga o le suka.

E iai isi ituaiga o glucosuria:

Hepatic glucosuria e tupu i le hepatitis, manua o le ate, togavao o Girke, mea oona. Faʻalautele Renal i faʻafitauli faʻaleagaga, faʻamaʻi o le renal tubules (glomerulonephritis), néphritis, e masani ona maua i tamaiti.

Symptomatic Glucosuria mafua mai i isi faʻamaʻi, ma mafuaʻaga talafeagai o le suka i le urine e faapenei:

  • maniteitis
  • vavalalata, afaina,
  • afaina o le tino,
  • acromitaly (faamai o le pituitary gland tua),
  • encephalitis
  • tumo o le gland (pheochromocytoma),
  • O le maʻi o Herenko-Cushing (maualuga maualuga o hormones i le toto),
  • taʻavale
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • faiʻai o le faiʻai.

O suʻega e mafai ona maua ai le suka ma le acetone i le urine i le taimi e tasi - o se faailoga manino lea o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le vavalalata ole inisalini, lea e malepe ai le kulukose - ma le maʻisuka ituaiga I poʻo le maʻisuka ituaiga 2 ma le tino vaivai o le pancreas. O le acetone i le urine e mafai foi ona aliali mai e aunoa ma se faateleina o le suka.

O se tasi foliga vaaia o le kulukose i le urine e mafua ona o le ogaoga o mafatiaga, le mautonu o le mafaufau.

Faailoga o le maualuga o le sukari:

  • matuai galala
  • vaivai, vaivaiga,
  • le mautonu pea
  • malogo ma le paʻu o le paʻu,
  • tigaina ma le ita i le tino ma le urethra,
  • paleni mamafa
  • faʻaauau faifaipea.

Ia mautinoa ia tofotofoina pe afai o iai nisi o nei faʻaʻailoga i lau tama. O le vaivai, le mautonu, loimata, fiainu atonu o ni faʻaaliga o le maʻisuka.

I fafine maʻitaga, e le tatau i le glucose masani ona i totonu o le uila. O se tasi o mataupu e foliga mai e le taua tele, o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻavasegaina o le tino. I totonu o le tino o se fafine o loʻo faʻamoemoe se pepe, o faʻafitauli uma o meaola oona e tupu atili, ma o fatugaʻo e le masani ona feagai ma le tele o le kulukose na gaosia, e pasi ai sina vaega itiiti i totonu o le urine.

Suga i le urine aʻo maʻitaga e aliali mai i nisi taimi ona o le mea moni e amata ona galue se masini e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini i le paʻu. E tatau ona i ai i taimi uma le tele o le kulukose i totonu o le toto, lea e lava mo le tina faʻamoemoe ma le tamaititi.

Afai e galue malosi se masini anti-inisalini, e aliali mai le glucose maualuga i le toto - e le mafai e fatuga ona gaosia, ma o se vaega e ulufale atu i le urine. O se tulaga tutusa e masani ona iloa i masina mulimuli o le maitaga.

Afai o le taimi o le suʻeina o se tamaititi i le urine e tele lava ina iloa, e tatau ona masalomia le atinaʻe o le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi. I lenei tulaga, ia mautinoa ia faia se suʻega maeʻaeʻa e suʻe ai le mafuaaga o le glucosuria ma ia amata le taua faasaga i ai i se taimi talafeagai.

O le maualuga maualuga o le suka i le urine o se faʻavevesi. A maeʻa ona faʻamaonia, ia faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. E taua le mataituina o lenei faailo ao maitaga, talu ai o le glucosuria ma maʻi o loʻo aʻafia ai e mafai ona afaina ai e le gata o se fafine, ae o se tamaititi foi.

O le lamatiaga autu o le faateleina o le kulukose i le urine o le maʻisuka. O tagata uma lava, ae maise lava tagata e sili atu ma le 30, o loʻo i ai aiga e maua i le maʻisuka, e tatau ona pipii atu i se soifua maloloina ma faʻaauau ona suʻe suʻega toto ma suʻesuʻega.

Urinalysis mo le suka: fuaina o aofaʻiga algorithm i aso taitasi

O se suʻega faʻamatalaga mo le suka e mafai ona faʻatulagaina e le fomaʻi maʻi pe a ia masalomia o le tagata maʻi ua maʻi maʻi maʻi poʻo le faʻaaogaina o le tino. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le kulukose e na o le toto lava e maua, o lona i ai i isi meaola olaola e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o soʻo se faʻafitauli.

Auai i metabolic processes, o se faʻapogai lautele o le malosi. E masani lava, o le kullukose e tatau ona foia le renal glomeruli ma ia gauai i totonu o tubules.

O lenei tusiga o le a fesoasoani i tagata fiafia e aoao atili e uiga i suʻega o suʻega mo le maʻisuka: o afea, aisea, ma pe faapefea ona foai?

O le i ai o lenei vailaʻau i le urine e taʻua o le glucosuria. I le 45% o mataupu, e mafai ona masani pe a fai o le maualuga o le suka i le urine e maualalo. O se faʻaopoopoga o lenei faailoilo e mafai ona avea ma tali i le faʻaaoga sese o fualaau faasaina ma le faʻavevesi o lagona.

E ui i lea, o suiga i le tuufaatasiga o le urine e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi ogaoga faʻapitoa e pei o le glucosaria tele (faʻaaogaina o le gaʻo i gaʻo), Fanconi syndrome (i le taimi o le maʻitaga ma le fatu fatu), ma le maʻisuka.

O a ni tino autu o le maʻisuka lea e te manaʻomia e suʻe ai se suʻega urine? A maeʻa mea uma, e aofia ai lenei suʻesuʻega e mafai ona taʻu mai ai se faʻalauteleina o le kulukose.

E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi pe a lagona e se tagata:

  • o le fia inu ma le susu
  • faʻaosooso atu i le falemaʻi "sina mea itiiti",
  • tingling ma numera o vae,
  • vevela ma le ulu
  • vaivai ma le le fiafia
  • faʻanoanoa vaaia
  • maualuga le toto maualuga
  • fiaai le talafeagai.

E le gata i lea, o le isi faʻailoga o le maʻisuka o le faʻavave o le mamafa. O lenei faamai e aafia ai alii ma tamaitai i auala eseese. O sui o le tane e i ai le faaletonu i le galuega a le faiga o mea faitino (faafitauli i le gafatia, ma isi). O sui o le vaeluaga matagofie o le soifuaga faaletagata soifua ua i ai ni mea sese. I tulaga uma e lua, o le alualu i luma o le faamaʻi e iʻu ai i le leai o se fanau.

O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia maʻi ile taimi ina ia mafai ai ona aloese mai taunuuga mataʻutia.

Ina ia fuafuaina le siama, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga, o se fomaʻi e taʻu mai tulafono mo le aoina o mea.

Ina ia mautinoa le sili ona sao i totonu o le suʻesuʻega, e tatau ona saunia lelei mo le aoina o meaola-meaola - urine. E masani lava, o fuafuaga sauniuni e faia i se aso ao lumanai le auiliiliga.

O le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e aʻafia ai mea taumafa e aofia ai le valivali o pigments. O nei mea e aofia ai beets, tamato, fualaʻau, keke, oran, kofe, lauti ma isi.

E le gata i lea, e tatau i se tagata ona tuu le sukalati, aisa kulimi, suti, pusa ma isi falaoamata mo sina taimi. O le tagata maʻi e tatau ona puipuia o ia mai mafatiaga faaletino ma faalelagona. E le tatau foi ona galo ia i tatou le tumama, aua o le le amanaiaina o lenei tulafono e mafai ona afaina ai taunuuga o le auiliiliga. O siama e fesoasoani i le gau o le suka e mafai ona faigofie ona ulu atu i le urine.

Pe a filifilia se suʻega o le urine i le taeao, e tatau i le tagata maʻi ona taofi le 'aiga o le taeao. Faatasi ai ma se suʻesuʻega i aso uma, e le mafai ona e faʻaaogaina togafitiga.

O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e aloese ai mai iʻuga sese o le suʻega o le maʻi.

O le mea lea, o le tagata tomai faapitoa o loʻo auai o le a mafai ona faʻamaonia lelei ma, faʻavae i luga o lenei mea, atiaʻe ai se togafitiga taʻitasi.

E tatau ona maitauina o le suega o urine i aso taitasi mo le suka e sili atu le malamalama nai lo le taeao. E faia i totonu o le 24 itula. E masani lava, o le amataga o le pa e tupu mai i le 6-00 ma e oʻo i le 6-00.

E le mafai ona sui le algorithm urine collection algorithm. O meaola faʻapitoa e aoina mai i ipu mama ma mamago. Mo le faigofie, e mafai ona faʻatau se pusa faapitoa i le fale talavai. I lenei tulaga, o le vaega muamua e le faʻaaogaina, ae o mea mulimuli uma e tatau ona aoina i totonu o le aso.

O se tulaga e le manaʻomia mo le teuina o meafaitino o le maualalo o le vevela pe a ma le 4-8 tikeri Celsius i totonu o le pusaaisa. Afai o le urine e na o totonu lava, o le maualuga o le suka o le a faʻaitiitia.

O fautuaga autu mo le aoina o le biomaterial:

  1. A maeʻa ona gaogao le vevela mo le taimi muamua, e tatau ona aveese lenei vaega o le urini.
  2. I totonu o le 24 itula, o le urine e aoina i totonu o se pusa mama.
  3. O taimi uma e te faʻaopopo ai se vaega fou, lulu le fagu.
  4. Mai le aofaiga atoa o le urine, e tatau ona ave mai le 100 i le 200 ml ma sasaa atu i totonu o se isi ipu mo suʻesuʻega.
  5. Aʻo leʻi pasia le suʻega, o le tagata maʻi e faʻaalia le kenera, tausaga, mamafa ma le maualuga.

Afai na amata le ao, ona le mama ai lea o le pusa poʻo le mea e fesoʻotaʻi ma le ea, lea e le tatau ona faatagaina. O le mea lea, e tatau ona e mautinoa o le mama o ipu ma tapuni le tapuni.

E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa mo le aoina o le urine taeao.

O le tagata maʻi e tatau ona aoina le meaola i totonu o se pusa faapitoa, tapuni vaʻaia ma tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 5 itula talu ona maeʻa.

Afai e tausisia e le gasegase tulafono uma mo le sauniuni ma le aoina o le urine, i le leai o ni faamai, e tatau ona i ai iuga o le suesuega.

O le urine i aso uma mo le suka e tatau ona i totonu o se voluma mai le 1200 i le 1500 ml. O le sili atu i nei faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le tupuga o le vevela poʻo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.

Le lanu o le urine i se tagata maloloina e tatau ona lanu samasama. Ma o le lanu o le urine i le maʻisuka e lanu lanu, o loʻo faʻaalia ai se maualuga o le urochrome. O lenei vaega e aliali mai ma le le lava o le vai poʻo lona faʻamaʻi i totonu o masini mūmū.

I le leai o ni faʻamaʻi eseese, o le urine e manino. Afai o se puaoa, o loʻo taʻu mai ai o loʻo i ai i totonu phosphates ma urates. O lenei faiga e faʻamaonia ai le atinaʻe o urolithiasis. I le faʻaopoopoga, o mea totoe o le pulusala lea e faʻamalolo i le taimi o le mumū tele i fatuga ma okeni o le urethra e mafai ona i ai i le palamalie palapala.

O le maualuga o le maualuga o le suka e tatau ona i ai i le tulaga 0 i le 0.02%. O le sili atu i lenei laʻau e faʻaalia ai le maʻisuka malosi poʻo le toilalo.

O le masani o le eleʻele hydrogen (pH) e mai i le 5 i le 7 iunite.

O le masani o le protein i le leai o faʻamaʻi e mai le 0 i le 0.002 g / l. O le tele o mea e faailoa mai ai se faʻaleagaina o le gaioiga i fatugaʻo.

Le manogi o le urine i totonu o se tagata soifua maloloina e le tatau ona faʻamaonia pe patino. Ae ui i lea, faatasi ai ma le atinaʻe o faʻamaʻi, e sui.

Ma, faatasi ai ma le maʻisuka, o le manogi o le urine e mafai ona pei o se elemene le lelei.

O tamaitai i se "tulaga" e manaʻomia ona faia lenei suʻesuʻega mo le 9 masina ina ia mafai ai ona pulea uma taualumaga i le tino.

Talu ai o le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga, ua faia le faʻataʻitaʻiga e puipuia ai maʻi ma aloese ai mai le ogaoga o taunuuga mo le tina faʻamoemoe ma le pepe.

I le tulaga pe a malosi le fafine, o lona uiga o le masani o le suka i le urine e 0-0.02%. Ae afai e sili atu le taua i lenei tulaga, e le tatau ona e ita i le taimi lava lena. O ia suiga e faʻaalia ai le toe faʻaleleia o le tino o le tina i le lumanaʻi. O fomaʻi e fautuaina le faia o se suʻesuʻega i ni nai taimi, ma afai e le o matauina le maualuga o le suka a le fafine, ona tatau lea ona e ilia le faʻamalo.

E pei o isi tagata gasegase, o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ina ia faʻamaonia saʻo, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega e uiga i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le uila.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka ituaiga i le tele o tulaga e alu ese pe a mavae le fanau mai o le pepe. Ae o nisi taimi e mafai ona liua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mea lea e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi i taimi uma i totonu o falemaʻi faʻalavelave. E le gata i lea, e manaʻomia e le tina faʻamoemoe le lava o le moe, 'ai saʻo, e mafai ona e mulimuli i mataupu faavae o meaʻai mo le maʻisuka ma pulea le mamafa o meaʻai, lafoaʻi amioga le lelei ma faia suʻega i le taimi.

O se suʻega o le urine mo le suka e fesoasoani e iloa ai e le gata o le maʻisuka, ae o isi foi maʻi. Ina ia aloese mai se tulaga e faʻasese ai le glucose norm in urine, e tatau ona mulimuli i tulafono uma mo le faʻaaogaina o le biomaterial.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i fua masani masani pe a suʻe se suʻega faʻamaʻi mo le suka.

Suga i le urine - o le masani i alii ma tamaitai, o mafuaʻaga mo le faʻatupulaia o tulaga faatauaina ma pe faapefea ona faia se auiliiliga

Afai, e tusa ai ma iuga o se suʻega o suʻega o le urine, ua e mauaina le suka maualuga, o le taunuuga e mafua ai se suʻesuʻega sili atu ona maeʻa ina ia le faʻamaonia pe faʻamaonia ogaoga ogaoga. O aʻafiaga e tupu e le gata i le faateleina o le suka o le toto, ae faʻapea foi ma le faʻaitiitia i le "pito i tua" - o le gafatia o fatugaʻo e reabsorb glucose.Afai o suʻega o le urine e sola ese mai tulaga faʻamaonia mo se setete maloloina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se urologist ma le endocrinologist e faʻamaonia le tulaga.

O le mea moni o le i ai o le kulukose i le urine e taua o le glucosuria. O le tulaga masani e manatu o se tulaga pe a le aofia ai le suka poo le itiiti o le siama o le tagata e le suʻesuʻeina e suʻega suʻesuʻe. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le suka e faʻasalaina, pe, i se isi faaupuga, toe foʻi uma lava i le toto toto e ala i le taʻavale. E le gata i lea, o le faagasologa o le faʻasaʻoina e aofia ai le faʻamamaina o le kulukose i totonu o se aofaiga faatapulaaina.

Afai o le glycemia (maualuga o le toto sugar) e sili atu i se tulaga taua, o le lapopoʻa tupalesite ua televave, o le glucose surpluses e ulufale mai i le urine ma le setete o suiga o meaʻai. O le mea lea e taʻua o le "mimiti pipii" e aliali mai. O se faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo faʻaalia ai le gasegase o le fatu, maʻi o le maʻisuka, o le i ai o isi faʻamaʻi mafai. I tulaga masani ma isi tulaga o le tino, o le kulukose i le urine e maua i ni aofaiga tele:

Tulaga masani mo se tino maloloina

Fesuiaiga masani e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi

I se tagata matua

O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le tele o mea, e ala i le gaioiga o loʻo faʻaalia ai ituaiga o glucosuria nei:

  • Meaʻai. O lenei meaola e atiina ae ona o le taumafaina o meaai maualuga-carbohydrate, lea o le toto toto e tasi ma e puupuu lava e maualuga i luga aʻe o lona pito i luga.
  • Uiga O lenei mataupu o le siakiina o le kulukose e fesootaʻi ma le ogaoga o le atuatuvale, popolega o le mafaufau, mataʻu, faateʻia poʻo le faʻalavelave. O lenei ituaiga e tupu foi i fafine maʻitaga.
  • Faʻafitauli. O le fomu e fesoʻotai ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi tiga.faʻatasi ai ma se faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. Vaeluaina i:
    • afua (laitaga) - e tupu ona o faʻamaʻi fatugaʻo,
    • extrarenal - faʻatasi ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

Fluctuations i le faailo e tupu i faʻamaʻi o ituaiga eseese. Renal glucosuria o loʻo tuʻuina atu i faʻamaʻi fatu faʻatoʻa: pyelonephritis, nephrosis, faʻalavelave faʻaleagaina, afaina glycogen. O mafuaʻaga o pepa faʻaopoopo o:

  • maʻisuka malosi
  • laasaga o le vevela o pancreatitis,
  • manitisitis
  • faiʻai o le faiʻai
  • afaina o le tino,
  • epilepsy.

O le vavao (tele) mai le masani o le kulukose i le urine ua matauina ma le faateleina o le gaosiga o le hormone tuputupu aʻe, hormones glucocorticoid, adrenaline (ituaiga endocrin), ma le inuina o fualaau faasaina e faavae i le chloroform, morphine, strychnine (ituaiga o glucosuria). Faʻateleina le suka i le faʻamaʻi ma le maʻi o le ate. E le gata i lea, o loʻo i ai se ituaiga o glucosuria, lea e atiina ae i faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva ma fiva.

I mataupu pe a tofotofoina e le urine i tamaiti le aoga o le suka o le 2.8 mmol / L, o le tau e manatu e masani. O le faaleleia o le taunuuga atonu e sese, mo se faataitaiga, ona o le ave o vailaau oona, o le faaaogaina o le tele o le suamalie poo le vaitamini C. I le taimi lava e tasi, o le kulukose i totonu o le urine e mafai ona avea o se faailoilo mo togafitiga o le endocrin system, o le atinaʻeina o maningitis po o le encephalitis, e manaomia se endocrinologist.

I soʻo se tulaga, o se mea faʻalavelave e manaʻomia ai le toe iloiloga, o le faʻaaogaina o oloa ma faʻamatalaga ma mea inu e tatau ona faʻaaogaina muamua. Afai o le toe faia o le a le faaalia ai uiga o le kulukose i le urine, o lona uiga o meaʻai paleni le lelei o le tamaititi, faʻaleagaina o mea suamalie. E manaʻomia e matua ona fetuutuunai le taumafataga e ala i le faʻamalamalamaina o meaʻai e aʻafia ai le faʻatinoga ma faʻaesea ai mai le lisi.

O tapenapenaga tatau mo le auʻiliʻili o le a maua ai le sao sili ona saʻo. E masani ona faatonuina e le fomaʻi se aoina i aso taʻitasi mo le suʻega o suʻega. O le mauaina o le ata faʻamaonia saʻo e manaʻomia ai le usitaia o tulafono faʻapitoa:

  1. 2-3 aso ao leʻi oʻo i le aoina, 'aua le faʻaaogaina togafitiga, inu le tele o suavai, faʻaaoga fualaau suamalie, ava malosi i soʻo se malosi, meaai gaʻo.
  2. Saunia se pusa tele tioata (fagu).
  3. Liligi i le taeao mimi.
  4. I le gasologa o le aso, ia aoina uma le urini i se pusa e tasi.
  5. Faʻafefiloi le urine ua aoina.
  6. Liligi 150-200 ml mai le koneteina.
  7. Ave lenei vaega mo suʻesuʻega.

Afai e iloa le glucose i le urine, e le mafai ona le amanaiaina lenei faailoga, aua, muamua, o lenei faailoga o le soliga o maʻi o le pancreas ma fatu fatu. Afai o le suka i totonu o le urine na iloa muamua, e pei o se tulafono, o le tulaga e le lamatia ai le ola maloloina. Afai o le auʻiliʻiliga o le aoina o aso taitasi o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga faifaipea, e tatau ona faia nisi suʻesuʻega faʻapitoa e iloagofie ai le punavai o togafitiga ma faʻatonu le togafitiga talafeagai.

O le lamatiaga autu o le suka i le urine o le atiina ae o le maʻisuka. Aʻo faʻamaonia lenei faʻamaoniga - glucosuria i le maʻi suka - o le endocrinologist e faia togafitiga ma isi faʻafitauli. Puleaina o le tulaga e talafeagai foi e puipuia ai le le atoatoa. O le i ai o le kulukose i le urine e mafai ona faʻatasi ma le kanesa, faʻamaʻi pipisi. I fafine maʻitaga, o le mafuaaga o le glucosuria o le avega lea i luga o le tino (e aʻafia ai le aʻafiaga o fatugaʻo) mafua mai i le tuputupu aʻe i le intrauterine ole fetus.

Urine mo le suka: auala e pasi ai, masani, suʻesuʻega

I vailaau faʻaonapōnei, o se suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe suʻesuʻega o le suʻesuʻeina lea o le urine, o faʻamaumauga e mafai ai e oe ona iloilo le faʻatinoina o le puipuiga, vascular, cardiac ma urinary system.

O le aofaiga tonu o le kulukose e mafai ona faʻamoemoeina e mafai ona faʻamoemoe e faʻaaoga ai se suʻega i aso taʻitasi mo le suka. O lenei suʻesuʻega e sili atu le malamalama ma e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le urolithiasis poʻo le maʻisuka.

O se vaega tāua o metotia uma o le kulukose, lea e ulufale mai i aso uma i le tino ma meaai. O lona autu autu o le malosi. E aofia ai le tuʻuina atu o mamanu uma ma okeni i le malosi, faʻapea foʻi ma le faʻafiafiaina o fesoʻotaʻiga intracellular. Isi mea lelei o le kulukose e aofia ai:

  • auai i faiga faʻapitoa,
  • faatulagaga masani o le loto,
  • faiʻai paleni ma le faʻamalosia o ana galuega,
  • faateleina le malosi o le faʻamalosia o le ate i le tulaga o mea oona.

O le le lava po o le sili atu o le kulukose e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia i le gaioiga o le endocrine ma isi tino.

O le kulukose e tatau ona aofia ai na o le toto, ma o lona ulu atu i isi vai mama e le taliaina. E fesoasoani gafa a le tagata e taofi lenei gaʻo i totonu o le toto. Ae afai o le gaioiga o latou galuega e faʻaleagaina, e mafai e le suka ona ulu i le urine.

E mafai ai ona faʻamautinoaina ia soliga o le auiliiliga lautele o le urine. O foliga vaaia o le kulukose poʻo le tino o le ketone (faʻaleagaina o le tino) o se faailo o le faʻaaogaina o le tino. A maeʻa ona pasia lenei auʻiliʻiliga e mafai e le fomaʻi ona faia le faʻamaonia saʻo.

E lua ituaiga o auiliiliga e iloagofie ai le suʻesuʻeina o le mimilo mo le suka: o le taeao ma le aoina o aso. O ituaiga taʻitasi o suʻesuʻega o loʻo i ai lana lava metotia faʻavae ma algorithm mo le toe iloiloina o iuga.

Ina ia aloese mai i le le saʻo o taunuuga ona o faailoga suiga, e tatau ona e iloa le ala e tatau ai ona pasi lelei le suʻega mo le auiliiliga. Aʻo leʻi aoina mai meafaitino, e manaʻomia e le maʻi maʻi sauniuniga.

O loʻo i ai se tasi algorithm o gaioiga e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga saʻo:

  • i le afiafi ao leʻi faia le suʻesuʻega, e le mafai ona e 'ai fualaau faisua po o fualaau suamalie, talu ai e mafai ona aʻafia le lanu o le urine,
  • ua fautuaina e aloese mai meaʻai suamalie ma meainu mo ni nai aso,
  • Mo le auʻiliʻiliga, faʻaaogaina se pusa faapitoa, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai,
  • e le mafai ona e 'aina le taeao ao leʻi suʻeina
  • i le afiafi o le suʻesuʻega, faʻatapulaʻa gaoioiga faʻaletino, ae le o le taʻalo i taaloga, ma ia puipuia oe lava mai le tele o lagona,
  • A o lei gaogao, e tatau ona faia ni togafitiga mama e ala i le fufuluina o le perineum i le fasimoli ina ia le aofia ai le avanoa e ulu ai siama.

O sauniuniga talafeagai ao lei aoina mea o le a maua ai le faʻamoemoe sili ona faʻatuatuaina.

Mo le aoina i aso taʻitasi mo le suʻesuʻega, e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa. Aʻo leʻi aoina mai mea mo suʻesuʻega i aso taʻitasi, e tatau lava:

  • le aso ao le i faasaina le ave o togafitiga,
  • saunia se vaʻa faʻamalosi i se voluma e 3 lita, e mafai ona e faʻatau se mea faʻapitoa pe faʻaaoga se tamaoaiga e mafai ona faʻamaonia muamua,
  • i le taeao ao lumanaʻi le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faia ni togafitiga o le tumama,
  • E tatau ona amata i le taeao le aoina o urine e tatau ona amata i le taeao, ia tusia le taimi saʻo, talu ai o le vaega mulimuli e tatau ona aoina i le aso tonu mulimuli ane,
  • o le vaega muamua e tatau ona faaseʻe, talu ai o mea na tutupu i le po e le manaʻomia mo suʻesuʻega,
  • aofaʻiga amata i le faʻataʻitaʻiga lona lua,
  • urinate tuusaʻo i totonu o le fagu e faʻaesea ai le avanoa o siama e ulufale ai i meafaitino,
  • o le pusa faʻatasi ma le meafaitino ua tapunia e se tapuni ma teuina i totonu o le pusaaisa,
  • inu ava i le taimi o le aoina o meafaitino e le manaʻomia ona suia,
  • i le taeao e sosoo ai, lulu le fagu ma le talotalo lelei, sasaa le 200ml i totonu o se apa mama, ma sasaa le malologa.

I le faaopoopo atu i mea mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, e tatau ona tuʻuina atu faʻamatalaga i le taimi o le amataga o le aoina o urine, o le aofaʻi o aofaʻi e aoina, faʻapea foʻi lou lava maualuga ma le mamafa.

O le iunite o le igoa ma le fuaina o le kulukose e taua o le mmol / L. Faailoga o faʻamatalaga e faʻataga ai oe e iloa pe o le taunuʻuga o loʻo i totonu o taʻaloga masani poʻo lona maualuga e sili atu i le tau maualuga.

Afai e leiloa e gaʻo lo latou gafatia e gauai ai le kulukose, o le glucosuria (faateleina le suka) e mafai ona tupu. O lenei togafitiga e faʻaalia i le faateleina o le suka o le urine faatasi ai ma fua masani e maua mai i le suʻeina o le toto.

O foliga vaaia o le kulukose i le auiliiliga o le urine o se taunuuga o le faateleina o lona maualuga i le toto. O faailoga o se tagata soifua maloloina e le tatau ona sili atu i le 8.8-9.9 mmol / L. O se faʻaopoopoga i le tau o loʻo taʻu mai ai e le o taulimaina e fatuga ma o latou gaioiga gaioiga ma ua tufatufaina atu le kulukose i isi mea ola o le tino. O le mea lea, o le masani o le suka e leai se sili atu i le 1.7-2.8 mmol / L.

O le maualuga o fua faʻatatau o loʻo fuafuaina ai le maualuga ole vaʻa e eseese e le gata mo alii ma tamaitai, ae mo tausaga. O le mea lea, o faailoga o le kulukose i tagata matutua e ese mai masani masani mo tamaiti.

Afai e maua le kulukose i le urine, e mafai ona taʻu mai le foliga mai o le maʻisuka, o le gaioiga o le gaioiga o le pancreas poʻo fatugaʻo. O le maualuga o le maualuga o le suka i le suʻesuʻeina o le faʻamalosi o tagata matutua, o loʻo faʻaalia ai foi le i ai o le kanesa, faʻamaʻi pipisi poo faʻamaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tulaga o fatugaʻo e naʻo le mamafa, lea e ono mafua ai le hydronephrosis. O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o le pelvane, le faaputuputu o le urine i lona fausaga. O le alualu i luma o le maʻi e mafua ai le le atoatoa o le malosi.

O le sailia o le suka i totonu o se tamaititi i le taimi o le suʻesuʻeina o urine o se faailo o se faafitauli ile tino. O tamaiti maloloina e le tatau ona i ai ni kulukose. Ona galue lelei ai lea o le endocrine ma gaʻo.

Ole tau maualalo i tamaiti e le tatau ona sili atu na i lo le 0.08 mmol / L. O faʻamaoniga tele e faʻaalia ai faʻalavelave faʻaleagaina, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Aʻo leʻi faia se suʻesuʻega, e taua tele le vavaeeseina o le avanoa o mea sese e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le suamalie poʻo le ascorbic acid. I le taimi lava e tasi, o se toe iloiloga ua faatulagaina.

Mai le taimi o le maʻitaga i le fanau mai, e tatau ona tuʻuina atu le urine e faʻaauau ai le pulea o le suka ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka. I le soifua maloloina o fafine maʻitaga, e le tatau ona i ai le kulukose i suʻega o le urine. Ae ona o suiga o le tino i le tino, o le suka e mafai ona aliali mai. Ona fautuaina ai lea e fomai se toe iloiloga.

Afai e toe faia le aofaʻi, ona tatau loa lea ona amata togafitiga, aua o le faailoga muamua lenei o le maʻisuka faʻaoga. O lenei faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le ola maloloina o le tina ma le pepe fou.

Afai e maua se maualuga maualuga o le suka i le taimi o le suʻeina o le toto, e taua le faia o se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma faʻaoga ni mea faʻapitoa e tausia ai i se tulaga talafeagai. O le a fesoasoani lea e le gata ina faʻamaonia ai o latou lava tulaga, ae faʻasaina foi le atinaʻe o le maʻisuka.

Le faʻaitiitia ma le pulea o le suka, o fualaau oona e faʻaaogaina, ma o se taumafataga faapitoa e faʻatulagaina. I le faaopoopo atu i togafitiga o fualaau faasaina o togafitiga faafomaʻi faaleaganuu.

O meaai mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai naʻo meaai maloloina. E tatau ona i ai ni vaega laiti. Suga, soʻo se gaʻo tumu, o le ava e vavae ese mai le lisi. O le faʻapitoa e totogi i le aofaiga o le 'ava malosi - ia le itiiti ifo ma le 2 lita o vai mama i aso uma.

Faatasi ai ma oloa faatagaina e:

  • fala fala
  • popo atoa ma le pata,
  • citrus fualaau aina (lemon, fualaau),
  • vine (vine, black currants, cherries),
  • fualaau faisua, mata mata pe kuka i soo se auala,
  • ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo,
  • moa poo lapiti o lapiti,
  • soʻo se fatu (sei vagana ai ni pipi).

O oloa e tatau ona fufulu, tao i totonu o ogaumu poʻo le kuka. E taua le faʻamaopoopoina o se meaʻai meaai ma lau fomaʻi, aua o le faʻasaina o le suka e mafai ona amata ai le hypoglycemia.

Afai e sili atu le glucose, e fautuaina e fomaʻi se vasega o togafitiga fualaau faasaina. Le faʻatonutonuina o faʻataʻitaʻiga, e tolu ituaiga eseese o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • le vaega muamua - e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini o loʻo talia,
  • o le lona lua e fesoasoani i le galuega o le pancreas ina ia lava le insulin e gaosia e talepe ai le kulukose,
  • o le gaioiga a le vaega lona tolu e faʻamoemoe e faʻagesegese le faagasologa o le absorption i totonu o le iniseti o gaʻo.

O ituaiga uma o vailaʻau e tolu o loʻo faʻamatalaina i le taimi lava e tasi, talu ai ona o la latou faʻaogaina faʻatasi o le a fesoasoani i le lelei ma le faʻaitiitia o le kulūkose. E naʻo le fomai tipitipi e mafai ona filifilia vailaʻau, ma mafaufau i le tulaga o le maʻi ma faʻasologa o loʻo iai. O le filifilia e le tagata lava ia e mafai ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i le tulaga o le maʻi.

E taua le malamalama o le faaitiitia o le suka i se taimi puupuu e le mafai. E masani lava, e tele ni vasega e manaʻomia, ma o nisi tagata gasegase ua faʻamalosia e suʻe vailaau i le taimi atoa o latou olaga.

E mafai ona faʻaititia le faʻaoga o le kulukose i auala faigofie ma taugofie mo isi vailaʻau. Faatasi ai ma faʻamatalaga faʻamaʻi antipyretic faʻamaonia ua aliali mai:

  • fualaau fualaau suamalie (paukini, pateta, tomati poo squash) - e fautuaina e inu vai faanatura faalua i le aso, ma sauniuni loa i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaoga,
  • laʻau faisua - e saunia ai le faʻafe, faʻapipiʻi le laʻau faʻaiʻu mo le 5 minute ma faʻasolo i se vevela mo le 3 itula, inu le suka i ni vaega laiti i le aso atoa,
  • kāpeti - o se ipu tioata e kuka ai le sukalatini paluga o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka toto i se taimi puupuu, e le tatau ona inupia le vai i le gastritis poʻo le maʻi oona,
  • vailaʻau togafitiga - o nei mea e aofia ai laumei po o laʻau paʻuʻamuʻe, clover, lilac, uʻamea ma le paʻu.

O fuataga talafeagai e manaʻomia mo le maualuga o le suka. Faatasi ai ma togafitiga saʻo ma le fetuutuunaiga tutusa o masaniga taumafa, e mafai ona e vave aumaia ia faailo i mea masani.


  1. Davydov Vaʻavaʻai i le gaosiga-gaʻo ma le faʻafouina fou i Rusia / Davydov. - M.: Tusi i le Manaoga, 1833. - 122 c.

  2. Katkova M.S. E faʻapefea ona avea ma meaai ma le maʻisuka.Brochure, St. Petersburg, St. Petersburg Sisuka Society, 1994, 53 p., Circulation e le o faamaoti mai.

  3. Davidenkova E.F., Liberman I.S. Genetics o le maʻisuka, Medicine - M., 2012. - 160 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Aisea ou te manaʻomia ai se suʻega urine mo le suka

O le suʻega suʻega e faasino i le fuafuaina o le maualuga glucose monosaccharidenai lo le faʻasolosolo o le faʻasalaga poʻo le aofaʻi o mea o loʻo maua i gaʻo vailaʻau.

Aʻo leʻo iai ni auala maʻoti faʻapitoa mo le fuafuaina o le kulukose, na faʻaalia ai e le fale suʻesuʻe le aofaʻi o meaʻai gaʻo, o le mea lea na taʻua ai le suʻesuʻega o le "suega o le sugar".

O le igoa tuai ua aʻa ma e masani ona faʻaaogaina seia oʻo nei i le taimi nei, e ui lava i le mea moni e naʻo le glukose o le glucosuria e faʻamoemoe i le urine. O le auala polarimetric, photometry, suʻelaʻau ma suʻega maʻaleʻale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaoga i le fale e faʻaaogaina.

O auala faʻaonapo nei e eseese tikeri o le saʻo ma le maualuga maualuga, o lea e na o le kulukose e maua, ae le o le tali atu i isi mea gaʻo, mo se faataitaiga, suauu, lea e faaopoopo i meainu ma meaai.

Glucosuria e masani lava ona fuafuaina muamua i le taimi o se faʻataʻitaʻiga lautele poʻo le faʻaeseese foi e faʻaaoga ai metotia o le fuafuaina o le semi-quantitative, ma afai e tatau ai, o le suʻesuʻega saʻo o le kulukose i aso faimalaga taʻitasi e faia.

Glucose ua faamamaina mai le toto i le glomeruli o fatugaʻo e ala i se membrane semipermeable, ua pasi i le urine muamua ma lona maualuga e tutusa ma le glycemia (toto).

A oʻo ina faʻaauau le faʻamalosia o le urine muamua i totonu o tubules o le fatugao, toeitiiti lava atoatoa le faʻaaogaina o le kulūkose, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o 5-10 taimi. Faatasi ai ma le aofaʻiga masani, e vave ona gauai, ma o le tele o molelaʻau e toe foʻi i le toto e aunoa ma le aveese mai le tino.

Faʻateleina le maualuga i le maualuga o le glycemia, o le glucose foi e faʻapupulaina le tele i le suavai na faʻamaʻaina e fatugaʻo, lea e le maua ai se taimi e faʻaleleia aʻo lei faʻasolo mai fatugaʻo.

O le foliga mai o le suka i le urine ua matauina ma le tele o le glycemia 10 millimole / lita. E masani ona matauina lenei mea ona o le faʻaleagaina o le inisalini gaosia i le maʻisuka ma e seasea lava ona o se taunuuga o faʻamaʻi fatuga, pe a oʻo i le tulaga o le glycemia i totonu o taʻaloga masani. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le renal glucosuria.

E le gata i lea, o le faateleina o le kulukose o le toto, e mafua ai le faateleina o lona manava e ala i fatugaʻo, e mafai i le atuatuvale, pe a uma ona 'ai le tele o suka, pe a uma ona faʻauluina nisi o vailaau faʻasaina: fualaau mo le faʻamaʻi, morphine, ma nisi mea faʻasao.

Faailoga mo le toe faafoi

O le naunautaiga o le kulukose i le urine e faia:

  • Mo le faʻamoemoega o le suʻega mo le vave iloa o le gasegase o le gataifale i le taimi o faʻataʻitaʻiga lautele, o se vaega o le suʻega suʻega suʻesuʻe mo tagata mamai uma pe a ulufale atu i falemaʻi ma suʻega masani.
  • Afai e te masalomia le maʻisuka.
  • I le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka (maitaga, mumu o le pancreas, togafitiga ma hormones glucocorticosteroid)
  • Le pulea o le maʻi o le maʻisuka, o le filifilia o se fualaau o fualaau faasaina ma pulea le aoga o togafitiga ma le inisalini ma gasegase hypoglycemic.

Suesuega sauniuni

E leai se mea faʻapitoa e manaʻomia, e naʻo le tatau ona tausisia tulafono a le tagata lava ia ma le vaʻaia le aso aʻo leʻi suʻesuʻeina mea e aʻafia ai le glucosuria: aloese mai le atuatuvale, gasegase faaletino, faʻaaogaina le tele o mea suamalie ma le tagofia o fualaau e faʻateleina ai le glycemia.

O se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega e le manaʻomia se sauniuniga.

Urine collection algorithm mo suka

O le faʻatasiga o taualumaga e faigofie lava:

  • O le falemaʻi o le tino i fafo e faia.
  • I totonu o se pusa mama ma mamago, o le tasi (taeao) vaega ole urine e aoina,
  • 20-50 ml ua sasaa atu i totonu o se fale suesue tioata poo se fagu.
  • O le faʻataʻitaʻiga ua sainia ma tuʻuina atu i le fale suesue.

Faʻafefea ona aoina mea mai tamaiti

Mo se suʻesuʻega fuafuaina, o le taeao o le avega, lea e aoina i se mea mama, faʻamaʻi. O le toʻatele o tagata e faigofie ona feagai ma lenei galuega, ae o tamaiti laiti e faigata ona aoina.

Mo le auʻiliʻili, e lava nai mililiters o le vai ua lava, ma pe'ā faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga - o ni nai mataua, e le manaʻomia le faʻamaonia mo se fuafuaga e tasi.

O le galuega autū o le aoina mai le pito maualalo o mea e manaʻomia.

Mo teineiti ua mafai ona faʻaaogaina le ipu, o loʻo faʻaaogaina se fagu masani e aoina ai le urine. Ina ia faia lenei mea, e fufulu ma fufulu le ulo i le vai vevela. E sili atu ona faigata le aoina o urini i tamaiti laiti. I lenei tulaga, lua filifiliga e mafai, e fuafua i le auala o le auʻiliʻiliga ma le mamao o le fale suesue.

Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o mea i le fale suesue, e mafai ona e aoina i luga o se uila mama poʻo se palasitikiti pe a faʻapipiʻi le pepe ma tuʻuina atu ma le faʻaeteete i totonu o le pusa. Afai ei ai ni au suega, o le galuega e faafaigofieina - e mafai ona e afifiina le fasi pepa i se fasi kesi ma tuu i totonu o le pepeti. Pe a fanau mai le tama, o le gau o le a faʻamaluluina i totonu o le vai ma o se aofaʻi lava e pau i totonu o le vaega o tali o le fasi pepa.

Faʻavae o le aoina ma le suʻesuʻeina o le faʻasolosolo i aso taitasi

O aso uma i le aso e tofotofoina ai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le faʻamoemoega o le auʻiliʻiliga o le faʻavaeina lea o le aofai atoa o le kulukose e faʻamaonia e ala i fatuga o le aso.

Ina ia faia lenei mea, e aoina le urine i totonu o le 24 itula, ona fuaina lea o lona maualuga ma le kulukose, e tusa ai ma le aoina o glucosuria i aso taitasi. E manaʻomia ona iloa lelei le filifilia o se inisalini poʻo isi vailaʻau faʻasaina.

Sauniuniga i le afiafi o le auala e tuʻuina atu ai se suʻesuʻega tasi. E le tatau ona e faʻagataina faʻamalosi meaʻai i mea taumafa; o meaai e tatau ona masani. O fualaau faasaina, e manaʻomia le faaitiitia o le faʻaaogaina o togafitiga i le afiafi ma le aso o le suʻesuʻega, faʻamaopoopoina lenei ma le fomaʻi.

Talu ai o lenei suʻesuʻega e tatau mo le saʻo saʻo filifilia o vailaau taua, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i sauniuniga ma vaega uma o le aoina.

Mo le aoina saʻo o mea e te manaʻomia:

  • Malosiaga e aoina ai auaunaga taʻitasi.
  • Fuaina o ipu mo le fuaina o fua.
  • O se atigipusa e iai se tapuni mo le teuina o le aofaʻi o meafaitino, e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le mea e masani ai i le aso, e masani lava 2 lita le lava, ae o le maʻisuka e mafai ona oʻo i le 3 lita pe sili atu.
  • Itula.

O lapisi e tatau ona mama ma faʻamaʻi i soo se auala lava. E le mafai ona faʻamautinoaina le le mautonu ao faagasolo le aso, ae ia faʻaitiitia le faʻaogaina o le microbial o le meafaitino, e tatau ona tapunia le malosi i aso uma ma se tapuni. O fuālaʻau e aoina ai mea e aoina i le taimi o le faamamaina, e tatau ona fufuluina ma faʻamaʻi pe a maeʻaeʻa taʻitasi.

Totoga Faʻatasi:

O mea na maua i le 24 itula o loʻo suʻesuʻeina.

O le taualumaga e faapenei:

  • O le vaega muamua o le taeao e le o amanaia ma e le aoina, na o le taimi e matauina pe a fai le autu urinated.
  • Mai le taimi nei, o faʻamalosi uma ua faʻatagaina i le aso e aoina ma sasaa atu i totonu o se tane e teu ai. Pe a faʻaopopo vaega taitasi, e tatau ona faʻafefiloi le vai e ala i le luluina o le koneteina.
  • O le vaega mulimuli o mea e masani ona aoina pe a maeʻa le moe i luma o le taimi atofaina. Afai o le taeao muamua o le taeao na tupu muamua muamua, ona fautuaina lea o le autu e toe fai soo i le taimi atofaina.
  • A maeʻa ona aoina le aofaʻi atoa o le aso, e faʻafefiloi le vai, 20-50 milliliters e tuʻuina i totonu o se atigipusa mo le lafoina i le fale suesue, o le aofaʻi o le volume e fuaina ma faamaumauina i luga o le fagu po o le itu o le suʻesuʻega, faʻamatalaga o le mataupu ma le aso o le aoina o loʻo faʻaalia ai iina.
  • O mea na auina atu e suʻeina.

A o faagasolo le aso, e tatau ona tuʻu se pusa lapoa i se mea malulu, o le vevela sili ona lelei e oo i le 8 tikeri. E talafeagai lenei mea e faʻagesegese ai le tuputupu ae o microbes e mafai ona faʻaaogaina le kulukose mo meaʻai, talu mai le taimi e faʻateleina ai, o le tau aogā e ono itiiti ifo nai lo le moni. Afai o le malosi mo le aoina o le urine e mafai ai ona e fuaina le voluma, e sili atu le faamaumauina i taimi uma, ma i le taeao e fuafua le aofaiga.

Gaoioiga masani

E talitonuina lena mea o le kulukose masani i totonu o le uila e le tatau ona i ai. Ae o le mea moni, o ona aofaiga itiiti e mafai ona i ai; o ona mea e aofia ai e oʻo atu i le 0.02% poʻo le 0.2 kalama / lita.

O fuainumera masani e faʻalagolago i le saʻo o le suʻega, o mea e mafai ona faatagaina i le physiological o lenei gaʻo e mafai ona iloa e ala i le fua faʻatatau o photometric e faʻaaoga ai se enzyme faapitoa - glucose oxidase, e le tali atu i isi mea poʻo i luga o se suʻega o meaola.

O le maualuga o le 0.6-0.9 mmol / lita e masani lava, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le tino e mafai ona faʻaalia ai togafitiga.

Ole tele o suʻesuʻega e seasea. Mo le faʻamoemoega o le siakiina ma le mataituina o le malosi o le glycosuria, o auala agavaa ma semi-quantitative (pepa faataitai) e faʻaaogaina. Latou te le maaleale ma e le faʻaalia ai le suka i mea e masani ona aofia ai, i ia tulaga o se taunuuga le lelei e manatu e masani.

Faamatalaina o taunuuga o suesuega

O le iloa o le kulukose i totonu o le mimi e tele lava ina faʻaalia maʻisuka, e ui lava e le fesoʻotaʻi tonu i ai. O loʻo faʻamatalaina i se faasiliga manino o le aoga faatagaina o glucosuria - 2-5 g / l pe sili atu. O le maualuga o le 10-20 g / l e faʻaalia ai se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi.

O le mea lea, faatasi ai ma le glucosuria maualuga, e masani lava e tatau ona faaopoopo i le suesuega ma se auiliiliga mo tino o le ketone (acetone) e faailoa ai se tulaga faigata o le maʻisuka - ketoacidosis.

O le maualalo o le kulukose ma le faʻamalositino saʻo ole auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai se siama siama. E tatau ona faia se suʻesuʻega faʻamalositino ma suʻesuʻega faʻasalalau e iloa ai ona mafuaaga.

Afai e maua le suka i le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa i le lumanaʻi, e faʻamalamalama ai le siama, e tatau ona e suʻesuʻeina le maualuga o le kulukose toto ma toe siakiina le maualuga o le totoga ma se fua faʻatatau o glucosuria i aso taitasi.

O nei suʻega e faʻamatalaina ma iloiloina e se fomaʻi, ma faʻaalia le ata o le falemaʻi ma faʻamaumauga mai isi suʻesuʻega. Afai e maua le suka o le urine, e fautuaina e fefesoʻotai se fomai i se taimi lata mai.

Aisea e tulai mai ai le suka a le tamaitiiti?

O le i ai o lenei vailaʻau i le urine e taʻua o le glucosuria. I le 45% o mataupu, e mafai ona masani pe a fai o le maualuga o le suka i le urine e maualalo. O se faʻaopoopoga o lenei faailoilo e mafai ona avea ma tali i le faʻaaoga sese o fualaau faasaina ma le faʻavevesi o lagona.

E ui i lea, o suiga i le tuufaatasiga o le urine e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi ogaoga faʻapitoa e pei o le glucosaria tele (faʻaaogaina o le gaʻo i gaʻo), Fanconi syndrome (i le taimi o le maʻitaga ma le fatu fatu), ma le maʻisuka.

O a ni tino autu o le maʻisuka lea e te manaʻomia e suʻe ai se suʻega urine? A maeʻa mea uma, e aofia ai lenei suʻesuʻega e mafai ona taʻu mai ai se faʻalauteleina o le kulukose.

E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi pe a lagona e se tagata:

  • o le fia inu ma le susu
  • faʻaosooso atu i le falemaʻi "sina mea itiiti",
  • tingling ma numera o vae,
  • vevela ma le ulu
  • vaivai ma le le fiafia
  • faʻanoanoa vaaia
  • maualuga le toto maualuga
  • fiaai le talafeagai.

E le gata i lea, o le isi faʻailoga o le maʻisuka o le faʻavave o le mamafa. O lenei faamai e aafia ai alii ma tamaitai i auala eseese.

O sui o le tane e i ai le faaletonu i le galuega a le faiga o mea faitino (faafitauli i le gafatia, ma isi). O sui o le vaeluaga matagofie o le soifuaga faaletagata soifua ua i ai ni mea sese.

I tulaga uma e lua, o le alualu i luma o le faamaʻi e iʻu ai i le leai o se fanau.

O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia maʻi ile taimi ina ia mafai ai ona aloese mai taunuuga mataʻutia.

Ina ia fuafuaina le siama, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga, o se fomaʻi e taʻu mai tulafono mo le aoina o mea.

Mafuaaga mo le faateleina o le masani

O le i ai o le suka i totonu o le uumi e le o se mea masani mo le tino o le tagata. E ono foliga mai ona o se tali atu i le physiological i: faʻalavelave masani poʻo le faʻamauaina o fualaau faasaina.

Ae o nisi taimi, o mafuaaga o le suka i le urine o ni faʻamaʻi tuga:

  • Igoa Glucosaria, e taua o le le maua o le suka i gaʻo. Faatasi ai ma lenei siama, e le suia le taua o le kulukose toto, ae o le suka e totoina i le mimi,
  • maʻitaga maʻitaga o loʻo mafatia mai faʻamaʻi fatu fatu - Fanconi syndrome,
  • maʻisuka malosi.

Ina ia faia se suʻesuʻega, e tatau ona e pasia se suʻega o le urine mo le suka. E faʻapefea ona aoina i aso uma poʻo taeao mea mo le suʻega, e masani ona faʻamatalaina le fomaʻi. O le aoina o meafaitino e faʻatinoina e tusa ai ma se faʻamaumauga patino.

Glucosuria

O le i ai o le suka i totonu o le uumi e le o se mea masani mo le tino o le tagata. E ono foliga mai, o se taunuuga o le tali atu i le physiological i: faʻalavelave masani poʻo le faʻamauaina o fualaau faasaina.

  • Igoa Glucosaria, e taua o le le maua o le suka i gaʻo. Faatasi ai ma lenei siama, e le suia le taua o le kulukose toto, ae o le suka e totoina i le mimi,
  • maʻitaga maʻitaga o loʻo mafatia mai faʻamaʻi fatu fatu - Fanconi syndrome,
  • maʻisuka malosi.

Ina ia faia se suʻesuʻega, e tatau ona e suʻeina se suʻega faʻamaʻi mo le suka, pe faʻapefea ona aoina i aso uma poʻo taeao mea mo le suʻega, e masani ona faʻamatala e le fomai. O le aoina o mea e faia e tusa ai ma se algorithm faapitoa.

Glucosuria o se tulaga faʻaleagaina lea e iloa ai le suka i le faʻasolosolo o le maʻi. E tupu foi pe afai o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le 8.88-9.99 mmol i le lita.

O lenei tau aogā e taua o le pito i luga. I tamaiti, e maualuga atu le maualuga: 10.45-12.64 mmol i le lita. I tagata matutua, o tulaga masani e maualuga atu: e oʻo i le 14 mmol i le lita.

Matou te lisi mea taua e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o glucosuria:

  1. maʻisuka malosi. O le tele o taimi, o le kulukose i le urine e aliali mai i latou na mafatia mai lenei maʻi ogaoga o le endocrine,
  2. le lelei o le vevela,
  3. vailaʻau e iai aʻafiaga e aʻafia ai aʻa,
  4. taotoga muamua, manua, mu,
  5. inupia o le tino na mafua mai i le faʻaaogaina o le ava, vailaʻau poʻo isi vailaau oona,
  6. faʻasologa masani o le faʻailoga
  7. ogaoga ogaoga na mafua ai se faaletonu i totonu o totoga,
  8. o taunuuga o le faʻamaʻi,
  9. maʻitaga
  10. afaina toto
  11. isi mea.

Glucosuria atonu e le tumau. O lenei tulaga e afua mai i le mamafa o le auala o femalagaaiga a le tino.

I le avea ai o se tulafono, o le foliga mai o le suka i le urine e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o lona maualuga i le toto, lea e matauina i le maʻisuka. I tagata gasegase matutua, e le mafai ona matauina lenei aafiaga. Faʻatasi ma le matua, o fulafula o loʻo tupu i fatugaʻo, ma o le a mafua ai le glycemia, ae o le a leai se kulukose i mea faalilolilo.

Mafuaʻaga o le glucosuria e mafai ona:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻi o le maʻisuka
  • Ituaiga - Cushing faʻamaʻi ma le maʻi faʻasolosolo
  • hyperthyroidism
  • pheochromocytoma
  • acromegaly
  • toe le manuia
  • maʻitaga, ae maise lava le tolu tausaga mulimuli, pe a tuʻuina se avega telē i luga o fatugaʻo.

O le faateleina o le malosi o le suka i le urine e mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese:

  • afaina o le fatu fatu poʻo le faʻaleagaina o le tino o nei totoga pe a faʻaitiitia le tapunia pito i lalo
  • malulu poʻo faʻamaʻi pipisi (nephrosis, maʻi o le nephrotic, gasegase le atoatoa, ma isi)
  • maʻisuka, ae maise lava le ituaiga muamua, pe a vave ona atagia i totonu o le suʻega le itiiti o le glycemia.
  • acupalitis gasegase, maʻi o le faiʻai, maniteitis, vevesi ma manua
  • pancreatitis, pe a le mafai e le gland ona fua mai le aofaiga manaomia o le inisalini ona o le afaina poʻo le faaleagaina. A maeʻa le toto o le okeni, e mou atu le glucosuria.
  • mea oona e vailaau vailaʻau: carbon monoxide, morphine, chloroform, phosphorus, strychnine, ma isi.
  • i le endocrine, pe a faʻalavelaveina le tala o le hormonal lautele
  • masani ona faaaoga fualaau o fualaau
  • febrile conditions, faʻamaʻi viral

I le mataupu mulimuli, o le i ai o se faafitauli e mafai ona faʻamasinoina i ni numera o faʻamaoniga:

  • faʻaauau faifaipea
  • maualuga le toto maualuga
  • faateleina le 'ai
  • le iai o faʻamaʻi pipisi

Ole vaega o aʻafiaga e aofia ai tina maitaga o loʻo maʻoti i le maʻisuka, e silia ma le 30 tausaga le matutua, o loʻo mamafa tele, fafine ua iai ni faaletonu o gasegase, o fafine ua fananau mai tamaiti e sili atu i le 4.5 kilokalama.

Suga i se suega o le urine i le taimi o le maitaga

I le taimi masani o le fafine maʻitaga, e le tatau ona matauina lenei ituaiga o gaʻo i le urine.

Mai le vaiaso lona 27 o le maʻitaga, e masani lava ona i ai i fafine le i ai o pine i le faateleina o le suka o le urine. E mafua ona o le fetal manaomia mo le kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, amata ona gaosia le tino o le suka o le tina, faʻaitiitia le gaosia o le inisalini mo sina taimi.

O le i ai o le kulukose i le faanatinati o fafine maʻitaga e fesootaʻi ma se avega mamafa i fatugaʻo. Latou te le mafai i taimi uma ona faʻamalosi ona sili atu, ma pasia se vaega i le faanatinati. O le taimi puupuu ma le tasi o le matauina o le maualuga o le urinary sugar i fafine ua maitaga, ua manatu o se mea e tupu masani ai le physiological.

Faatasi ai ma se faʻalauiloa faʻapipiʻi o lenei mea uiga ese, o le fafine e maʻitaga o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka.

E faʻaalia lenei mea e ala i faʻamaoniga:

  • malosi malosi
  • o le fia inu pea, gutu malulu,
  • faʻaauau faifaipea
  • maualuga le toto maualuga
  • le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le va.

O le vaega aʻafia o tamaitai:

  • maʻitaga ina ua mavae le 30 tausaga,
  • o loʻo i ai le maualuga o le toto ma le urine aʻo leʻi maʻitaga,
  • mamafa tele
  • talu ona fanauina se tamaititi muamua e sili atu i le 4.5 kilokalama.

O fautuaga nei o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o le kulukose i le urine i fafine maʻitaga:

  • malolo
  • mataʻituina le malosi o le mamafa,
  • i lalo o le vaavaaiga masani a se fomaʻi,
  • tuu le ulaula ma le ava i le taimi o maitaga,
  • suʻesuʻega faifai pea
  • meaai meaai.

O tamaitai i se "tulaga" e manaʻomia ona faia lenei suʻesuʻega mo le 9 masina ina ia mafai ai ona pulea uma taualumaga i le tino.

Talu ai o le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga, ua faia le faʻataʻitaʻiga e puipuia ai maʻi ma aloese ai mai le ogaoga o taunuuga mo le tina faʻamoemoe ma le pepe.

I le tulaga pe a malosi le fafine, o lona uiga o le masani o le suka i le urine e 0-0.02%. Ae afai e sili atu le taua i lenei tulaga, e le tatau ona e ita i le taimi lava lena. O ia suiga e faʻaalia ai le toe faʻaleleia o le tino o le tina i le lumanaʻi. O fomaʻi e fautuaina le faia o se suʻesuʻega i ni nai taimi, ma afai e le o matauina le maualuga o le suka a le fafine, ona tatau lea ona e ilia le faʻamalo.

E pei o isi tagata gasegase, o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ina ia faʻamaonia saʻo, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega e uiga i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le uila.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka ituaiga i le tele o tulaga e alu ese pe a mavae le fanau mai o le pepe. Ae o nisi taimi e mafai ona liua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mea lea e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi i taimi uma i totonu o falemaʻi faʻalavelave.

E le gata i lea, e manaʻomia e le tina faʻamoemoe le lava o le moe, 'ai saʻo, e mafai ona e mulimuli i mataupu faavae o meaʻai mo le maʻisuka ma pulea le mamafa o meaʻai, lafoaʻi amioga le lelei ma faia suʻega i le taimi.

O se suʻega o le urine mo le suka e fesoasoani e iloa ai e le gata o le maʻisuka, ae o isi foi maʻi. Ina ia aloese mai se tulaga e faʻasese ai le glucose norm in urine, e tatau ona mulimuli i tulafono uma mo le faʻaaogaina o le biomaterial.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i fua masani masani pe a suʻe se suʻega faʻamaʻi mo le suka.

Symptomatology

Faatasi ai ma le faateleina o lenei faailoga, e amata ai ona lagona e se tagata ni faailoga patino. I le tele o auala, e tutusa i latou ma le ata na matauina i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

  • E lagona e le tagata maʻi le gasegase faifai pea, o le gutu malolo (o se lagona o le "oneone" i le gutu, o le agavaʻa o le laulaufaiva o le uiga lea),
  • Paʻu paʻu i totonu o le itutino, vevela, vevela ma fue i le vaʻai vavalalata.
  • Vaivaiga ma le tiga o le loto, le mautonu.
  • Tigā toto maualuga.
  • Faateleina le vevesi.
  • Uiga masani.
  • Pau le gau pe, i se isi itu, o le faʻamaualuga o le fiaai.

O nei faʻaʻailoga uma o se faailo e tofotofoina mo le kulukose i le urine.

Manatu o le tagata lava ia

I falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga faapitoa (glucose tests) e faʻatau, faʻaaogaina lea e mafai ona e faia ai se suʻega o le urine mo le kulūkose.

O ia suʻega e saʻo lelei, o le mea lea e faʻaaogaina ai e le gata i le fale, ae i totonu foi o faʻasalalauga, falemaʻi, ma potu suʻesuʻe falemaʻi. O le mataupu faavae o lo latou faaaogaina e faapenei:

  • e aoina le mea. O le faʻasolosolo i aso uma mo le faʻamaʻi o le tagata lava ia e le fetaui - e te manaʻomia le urine, o le "olaga" lea e 30-40 minute. O le biomaterial mo le auiliiliga e aoina i totonu o se pusa mama,
  • fasipepa mo le fuafuaina o le kulukose o loʻo teuina i totonu o se fagu. Matou te tatalaina, ave se mea se tasi ma vave ona tapunia le atigi pusa, talu ai o siaki o vailaʻau faʻasaina o suʻega o le kulukose e matua maʻaleʻale i le susu,
  • o le suʻega o le suʻega ua tuʻuina i totonu o le pusa faʻamaʻi mo le 2-3 sekone, ona tuʻuina lea i luga o se laufanua mafolafola ma le faʻailoga i luga. A maeʻa ni nai minute, o le a faʻaalia le lanu. O le lanu lanu e faʻaaogaina i luga o le pusa (fagu) o le glucotest, lea e faʻaalia ai le suiga i le pasene o le suka i le maualuga o le maualuga 0.1-2%. I le faʻatusatusaina o le lanu na maua i le mau, e mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose i le urine ma se tikeri talafeagai o le saʻo.

O le taimi nei i luga o le faʻatauga o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e iloa ai i le urine le i ai o le suka, ae faʻapea foi le tino o le ketone (acetone).

E faapefea ona e filifilia le suka? Mo lenei mea, e tatau ona faʻatau mai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa o le suʻega urinary. Fua o le suka i le urini e tupu pe a faʻapipiʻi le tagata suʻesuʻe i totonu o se atigipusa e iai mea.

E mafai foi ona e auina atu se vaitafe mo le fua. A mavae ni nai minute, o le faailo o le a maua ai se lanu e fetaui ma lou maualuga o mea le mama.

O le glucotest o loʻo i ai uma lava se filifiliga - o se lanu lanu lea e fuafua ai le faailoilo.

O aʻa mo le filifilia o le suka o loʻo faʻaalia ai le sili ona saʻo lelei pe afai o le urine ua faʻaputu i luga o se vaitaimi maualalo. Tolu vaega poʻo le faʻasolosolo i aso uma e itiiti ifo le faʻamaonia pe afai e tupu faʻapitoa le fuafuaina o le suka i totonu o le urine. O suʻega mo le suka e fuafua mo le afa itula o vaega.

E faapefea ona fuafua le suka i le fale? E vave lava ona e iloa o ia ituaiga suʻega e le faʻaalia ai le tulaga oi ai nei. Nai lo lea, e tatau ona e vaʻaia le mea sa i totonu o le tino i ni nai itula talu ai. O le mea lea, e mautinoa e le mafai ona fetuunai le fualaau o fualaau e faʻaitiitia ai le kulūkose e tusa ai ma iuga o le a faʻaalia e le pyocotest.

E itiiti pe faʻapefea ona siaki kulūkose ma faʻaosoosoina i se fasi siaki mo suʻesuʻega i fale. A maeʻa le gaogao, e tatau ona e faatali 30-40 minute ma aoina mai le urini i se fagu. Afai e leai ni eleelea e mafai ona iloa i lenei mea, ona aofia ai lea i totonu o le faitofaʻi lautele le 9 mmol / l. Ma i le 3% o mea e le mama, o le lanu i le fuataga e tusa ma le 15 mmol / L.

O ia suʻega e tatau ona faia mo se ata suʻesuʻe ile atoa pe tusa ma le faatolu i le aso:

E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e le mafai ona tuʻuina atu i se tasi o faailo o le suka i le urine; o le falemaʻi o le faʻamaʻi e taua foi.

O le maʻisuka, o le tagata maʻi e malosi malosi ma fiaai, pa'ū o le paʻu ma le faʻalauteleina o mea taumafa (i le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le mamafa o meaʻai (faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2), leu ma le vomiting, o le sosolo masani o fualaau aina po o apu manogi mai le paʻu, paʻu mucous mea faalilolilo, tiga o le manava, vaivai ma le le lava o le mānava.

E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e masani lava ona faʻaalia i le taimi o le maitaga, o lea e taua ai le faamauina o tina i le falemai i le taimi ma ave suʻega talafeagai, aemaise lava o suʻega o toto ma urine.

Ole vaega o aʻafiaga mo le atinaʻe o le maʻisuka o le fetal e aofia ai tamaitai pe a latou:

  • avega mamafa talafaasolopito o aiga o faamai pipisi,
  • faateleina le toto i le va o le maʻitaga muamua,
  • acetoneemic poʻo ketoacidotic tulaga na matauina,
  • fetus e tusa ma le ultrasound e silia ma le 4 kilokalama.

A maeʻa ona faʻamaonia le faʻamautinoaina o le maʻisuka, o le togafitiga faʻapitoa o togafitiga e faʻataʻitaʻiina, lea e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, o lona ala, o le i ai o faʻafitauli ma faʻamaʻi pipisi, e pei o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis vascular, oona ma isi faʻamaʻi endocrine.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiga autu o le inisalini, lea e tuʻuina atu o se inisiua subcutaneous. O lona fua faatatau e faalagolago i le matua ma le mamafa o le maʻi, le ala o le maʻi, le i ai o faʻafitauli.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau o le suka e maua ai le suka e pei ole Metformin, Glibenclamide e faʻaaoga. E faʻataʻitaʻiina i le aso i le po, o le fua muamua ole 500 mg.

Mo togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka, e taua le mulimuli i se taumafataga masani ma le maualalo o mea e gaʻo ai le carbohydrate, faʻaoga lelei.

Tala o le taeao

I le afiafi o le aso na faʻatulagaina ai le suʻesuʻeina o le urine mo le suka, e tatau ona vavae ese uma le mafaufau ma le faʻafitauli faaletino mo le tino. E taua lenei mea ina ia mafai ai e le auiliiliga ona faʻamaonia le moni, o le mea lea, muamua, faitau tulafono mo le aoina o urine mo le suka.

E tatau foi ona vavae ese se numera o oloa mai lau meaai, lea e mafai ona suia ai le lanu o le suʻega:

E le gata i lea, o le taumafaina o meainu suamalie ma meaʻai e le fautuaina, ina ia aloese mai le sola ese o le auiliiliga. E masani ona maua le suka i le suʻega faʻatasi ma isi faʻamaoniga:

  • fia inu pea
  • moe
  • vave le mamafa o le mamafa
  • faʻaauau faifaipea
  • ogaoga ma le mu i totonu o le vaega,
  • vevela tele o le paʻu,
  • lagona lelava ma le vaivai,
  • tulaga lautele o le atuatuvale, le fiafia, lagona le fiafia.

Afai e maua se tasi pe sili atu faʻamaoniga faʻamaoni, talanoa i se fomaʻi. O le a faia e le fomaʻi se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino ma faʻamaonia se tele o suʻega talafeagai ma suʻega.

E i ai faʻamaumauga o fua o le urine:

  • fua masani o le urine i aso taitasi - mai le 1200 i le 1500 ml,
  • lanu samasama samasama
  • urine structure ua manino,
  • maualuga le suka - e le sili atu i le 0.02%,
  • maualuga o le pH - e le itiiti ifo i le 5, e le silia le 7,
  • leai se manogi manogi,
  • o le aofaiga o le porotini e oʻo atu i le 0.002 g / l.

Afai e sili atu le aofaʻi o tulaga faatauaina, o le tagata tomai faapitoa e puleaina le aoina mai o le ata atoa ma faʻamatalaina faʻamaumauga o suʻesuʻega e pei ona taua i lalo:

  • sili atu urine gaosiga i le aso - o le atinaʻeina o le polyuria i le talaaga o le tele o le suavai i luga o le tino e avea o se uiga manino o le maʻisuka po o le maʻisuka insipidus,
  • lanu uliuli - leai se vai i totonu o le tino po o lona taofi i totonu o masini,
  • siama faʻamatalaga - o le atinaʻeina o urolithiasis poʻo maʻi faʻamaʻi o gaʻo, mea e mafua ai ona o le pisa,
  • maualuga maualuga o le suka - o le maʻisuka, renal glucosuria,
  • maualuga pH - le lelei o gaʻo,
  • manogi manogi - maʻisuka, tele tino o le konetone,
  • sili atu fuatini - pyelonephritis, cystitis, maualuga maualuga, maʻi o le fatu, fatu fatu fatu, prostatitis (i alii).

Sugar (glucose) o se meaʻai e masani ona maua i le toto. E le tatau i fatuga ona tuʻuina atu le kulūkose i totonu o isi tino o le tino. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le kullukose foi e aliali mai i le mimi. E mafai ona tupu lenei mea ona o le atinaʻe o le maʻisuka poʻo faʻamaʻi fatu. Ina ia mafai ona maua se faʻamaoniga saʻo, o le suʻega o le urine mo le suka o loʻo faʻatulagaina.

E lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga mo le kulukose - taeao ma aso uma. O se suʻega faʻasolosolo i aso taitasi mo le suka e sili atu le malamalama nai lo se suega o le urine taeao. Faʻaaogāina o se faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi, e mafai ona e fuafuaina le aofaʻi o glucose na faʻatuina i totonu o le 24 itula, lea e mafai ai ona e fuafuaina le matuia o le glycosuria.

E faʻapefea ona aoina se suʻega urine mo le suka?

I le aoina mai o meaola faʻapitoa mo lenei suʻesuʻega, e tatau ona tausisi i nisi o tulafono. Ina ia amata, ia saunia se atigi ipu mama e 3-5 lita, faapea foi se tamai 200 ml pusa e faʻaoo atu ai mea i le fale suesue.

Ina ia mautinoa le sili ona sao i totonu o le suʻesuʻega, e tatau ona saunia lelei mo le aoina o meaola-meaola - urine. E masani lava, o fuafuaga sauniuni e faia i se aso ao lumanai le auiliiliga.

O le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e aʻafia ai mea taumafa e aofia ai le valivali o pigments. O nei mea e aofia ai beets, tamato, fualaʻau, keke, oran, kofe, lauti ma isi.

E le gata i lea, e tatau i se tagata ona tuu le sukalati, aisa kulimi, suti, pusa ma isi falaoamata mo sina taimi. O le tagata maʻi e tatau ona puipuia o ia mai mafatiaga faaletino ma faalelagona. E le tatau foi ona galo ia i tatou le tumama, aua o le le amanaiaina o lenei tulafono e mafai ona afaina ai taunuuga o le auiliiliga. O siama e fesoasoani i le gau o le suka e mafai ona faigofie ona ulu atu i le urine.

Pe a filifilia se suʻega o le urine i le taeao, e tatau i le tagata maʻi ona taofi le 'aiga o le taeao. Faatasi ai ma se suʻesuʻega i aso uma, e le mafai ona e faʻaaogaina togafitiga.

O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e aloese ai mai iʻuga sese o le suʻega o le maʻi.

O le mea lea, o le tagata tomai faapitoa o loʻo auai o le a mafai ona faʻamaonia lelei ma, faʻavae i luga o lenei mea, atiaʻe ai se togafitiga taʻitasi.

O se tasi (taeao) faʻamatalaga o le urine mo le suka e le o lava se faʻamatalaga e faia ai se siama. Talu ai ona o le tele o le mimilo na aluese ma le pasene o le kulukose ua leiloloa ma e mafai ona suia i le aso, o le fomaʻi, o se tulafono, e faatonuina ai se suʻega i aso taitasi mo le suka.

Ina ia aoina le mimi mo le auiliiliga, e tatau ona e saunia muamua. O le saʻo o faʻamaumauga na tuʻuina mai e le fale suesue e faʻamoemoe i le saʻo o le aoina ma le teuina e le tagata maʻi i aso uma.

  1. I le afiafi o le aoina, o oloa (kāloti, beets, oranges) e suia ai le lanu o le urine e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga. Faatasi ai ma le filifiliga o fualaau faasaina, e tatau foi ona e faaeteete. O le antipyrine analysics ma le amidopyrine e maua ai le mumu se lanu mumu, o le malala ua gaoioi, o le teuteu o taliga taliga ma le brown brown.
  2. I le afiafi, ao le i pasia le biomaterial, e sili atu le le alu i totonu mo taʻaloga ma vave moe. Aua e te faia ni togafitiga - o le aofaʻiga atoa o le urine e tatau ona tutusa ma aso masani. E le tatau ona ese le aoga o le suavai mai masani.
  3. E le fautuaina tamaitai e aoina mai le urine aʻo faia le taotoga ona o le gaʻoina o lela mumu.
  4. O le tele o le faʻaaogaina o oloa e maua ai le suka e le taliaina. E le tatau ona "nofo i lalo" i luga o se meaʻai i lalo ifo o le kalapu i ni nai aso ao leʻi faia le auʻiliʻili (faʻavave vave ona paʻu le kulūkose). Ua lava le naʻo le faʻatapulaaina oe lava i le suamalie i le afiafi o le aso o le a e alu ai i le biomaterial.

Mo faʻamasinoga sili ona saʻo, e tatau ona e iloa le algorithm o le auala e aoina ai le urine mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega. E lua ituaiga o suʻesuʻega e faʻaaogaina, lea e faʻamautuina ai le maualuga o le suka i le aso ma le taeao.

O le faʻatonuina o le faʻasalaga lava ia e le mafua ai i se tagata ni faʻafitauli. O le mea autu e le o le misia lea o le gaogao ma mulimuli i se faʻamautu algorithm. O le mea lea, o se suʻega o urine i aso taitasi mo le suka o loʻo faʻatinoina i luga o mea e aoina i totonu o le 24 itula.

O a tulafono mo le aoina o urine mo le suka? I le 6 i le taeao, ua leai se aoga o le vevela, ma o lenei vaega ua sasaa atoa. E leai se mea e tuʻuina atu i ai: o le a le maua ai se faʻamatalaga mautinoa. Ma le isi, e tatau ona e aoina mai i aso taʻitasi le urine i totonu o le pusa e tasi. O le pa e faia seia aulia le 6 i le aso e sosoo ai.

A maeʻa le aoina o urine i aso taʻitasi, ona tusia lea o ana voluma i le itu. O le mea autu e luluina, ma o aso uma e ave i le suesuega i se voluma e 100 i le 200ml i se fagu ua saunia faapitoa.

Ua leva le aso ao leʻi siakiina le maualuga o le kulukose o loʻo faʻamalosi i le urine, e fautuaina e taofi le taofi o meaʻai ma lanu paʻu (beets, oranges, tomatoes).

O le aoina o le toto mo le suka e tatau ona faia ma le tausisia lelei o le tumama. E taua tele e le oi ai ni meaola ninii e faʻafefe ai sugars.

Mai le falaoamata ma suamalie mo se taimi ua matua tuulafoaia, e pei ona saʻo le pasi sao mo le auiliiliga e le aoga. O le a manino lelei le iʻuga.

O gaioiga faaletino ma tulaga atuatuvale e tatau foi ona puipuia. E ao ona faʻataunuʻu le aoina o le suka mo le malologa ma se moe lelei i le po.

Sauniuniga mo suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga

O le urine e aoina i le aso e suʻeina. O sauniuniga faapitoa e le manaʻomia, ae 24 itula ao le i amataina le aoina ma i le faagasologa, e tatau ona e le inuina le ava malosi ma ave fualaau oona, aua le soona tino faaletino, ma aloese mai le faʻalagona lagona. E taua le faʻaaogaina o se vaiinu (1.5-2 lita i le aso), talu ai o le faʻamalaina e mafua ai le faateleina o le kulukose i le toto ma le urine. Aua le faia ni suiga i lau masani masani, e tatau ona e 'ai e pei ona masani ai, e aunoa ma le faateleina pe faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo. I le tasi vaiaso ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi le tuʻuina atu o suʻesuʻega e uiga i vailaʻau na faʻaaogaina.

Ina ia suʻesuʻeina le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, o le a aoina le mea i totonu o se atigipusa faapitoa o le 2-3 lita; o nisi o fale suesue e faʻatagaina le faʻaaogaina o fagu vailaau faʻamalama ma faʻavaa. O le koneteina e tatau ona saunia muamua, i le taimi e faʻaaogā ai e tatau ona mama ma māgo. O le taeao muamua e fai ai le urination i le faletaele, o lona taimi ua faʻamautu. O vaega mulimuli ane o le faʻamalosi - aso, po ma le taeao muamua i le aso e sosoo ai - e aoina i se pusa. E tāua tele le faʻatinoina o le aoina mulimuli i le aso mulimuli ane, i le taimi ua leva ona faatulaga muamua (le vaega na lafoina i le faletaele). Po o le atoa o le urine (seasea) pe o se vaega masani o le 30-50 ml ma se faailoga o meaʻai o aso taitasi e tuʻuina atu i le fale suesue. Fafaga le urine i le aso i totonu o le pusaaisa, aloese mai le maalili.

I totonu o fale suʻesuʻe, e masani ona faʻaaogaina le suʻega o le ultraviolet ma le hexokinase e suʻesuʻe ai le maualuga o kulukose. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le kulukose ma le auai o le ATP ma i lalo o le aafiaga o se reagent hexokinase, o le phosphorylated to glucose-6-phosphate. O lenei tuufaatasiga e faʻaitiitia ai le NADP (nicotinamide adenine dinucleotide phosphate), o le aofaʻiga o loʻo fuafuaina e le faʻalauteleina o le malamalama i totonu o le eletise ultraviolet ma i le faʻatusatusa i le maualuga o le kulukose i le faʻataʻitaʻiga. O taunuuga o le suʻega e masani lava ona saunia le aso talu ona tuʻuina atu le meafaitino.

Tulaga masani masani

I le suʻesuʻega o le kulukose i urine i aso uma, o tulaga masani e le sili atu i le 2.8 mmol / aso. O le mafuaʻaga o le glucosuria o le physiological - o le siitia le tumau o le suka i le urini - atonu o le taumafaina o le tele o mea taumafa e maua mai i le gaʻo: suamalie, sukalati, mea faʻafiafia, ma mufini. Ae peitaʻi, e taua le manatuaina o le umi o le faʻaaogaina o meaai ua lisiina, o le lamatiaga o le oona ma le maʻisuka ua faateleina, lea e mafua ai ona faateleina le faʻaleagaina o le maʻi o le glucose. O isi mea e faʻaosofia ai mea le tumau mai le masani i le auiliiliga o aʻafiaga, o le faʻalavelave mamafa, faʻatupulaia le malosi faaletino, ma le maitaga.

Faʻasa i luga

O le mafuaaga autu mo le faateleina o le kulukose i le urine o le maʻisuka. Glucosuria e sili atu ona faʻailoaina i tagata mamaʻi i se ituaiga o le insulin i le faʻamaʻi, talu ai ona o le gau o le hormone e mafua ai le soliina o le suka i le renal tubules ma le faʻaitiitia i le laasaga o le kulukose i totonu o le toto. O hormones faʻamalosi e faʻaosofia ai le malepelepe o le glycogen ma le inisalini, faʻaleleia le faʻaopoopoga o mea inu gaʻo, ma o la latou gaioiga malosi o le isi lea mafuaʻaga mo le faateleina o le kulukose i le urine. Glycosuria e atiina ae i le thyrotoxicosis, maʻi Cushing, maʻi o le hypercorticism, tumutumu o le hormone-stimulating tumors, acromegaly. O nisi taimi o foliga o le suka i totonu o le urine e le fesootaʻi ma le faateleina o lona totoga i totonu o le toto, ae i ai le le taliaina o le gaʻo i totonu o fatugaʻo ma le le atoatoa, glomerulonephritis, faʻatoʻateleina o meaʻai, oona. O fualaau faasaina, corticosteroids, ACTH, suauu ma mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai foliga o le kulukose i le urine.

Tulaga maualalo

Le toesea o le kulukose i totonu o le urine ua manatu o se fesuiaiga o le masani. I le falemaʻi, na o le faʻaitiitia o lona tulaga, ua faailoaina i le malosi muamua i le maualuga o le fua faatatau, ei ai le taua o le iloa. I lenei itu, o le auʻiliʻiliga e faia ina ia mataituina le lelei o togafitiga o le maʻisuka. Afai o le kulūkose masani e masani, ona leʻo ai lea, ona mafai ai lea ona mafua mai se siama siama o le polokalama urinary. Ae i le faagasologa o le suʻesuʻega, e le o faʻaaoga lenei mea moni.

Togafitiga Le Masani

O le suʻega sili ona taua mo le kulukose i le urine e maua i le maʻisuka. O taunuʻuga e faʻaaogaina i laʻasaga uma ole lagolago faafomaʻi - mai suʻesuʻega ile siakiina o le maʻi. I se faaopoopoga, o le faateleina o le maualuga o le suka i le mimi e masani ona faailoa mai ai isi faaletonu endocrin, faapea foi togafitiga o fatugaʻo, o le mea lea o le tele o le faaaogaina o le suesuega e lautele. I le tulaga o le vavaeeseina o faʻamaumauga mai le masani, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist poʻo se nephrologist. E mafai ona aloese mai le glucosuria o le Physiology e ala i le tausisia o se meaai e maua ai le gaosiga o le carbohydrate (e tusa ma le 50% o calories i aso taitasi), aloese mai le atuatuvalega lagona ma le malosi faaletino.

Tuua Lau Faamatalaga