Suauu toto mai le 14 i le 14

O le kulukose e mafai ona avea ma faailoga o le i ai o pathoces i tagata matutua ma tamaiti. Ina ia mafai ona faia lana siaki siaki, e tatau ona faia le toto sampling mai le vein poʻo le tamatamailima i luga o se manava gaogao.

Faamaonia tulaga faataatitia i le lalolagi atoa:

  1. I tamaiti i lalo o le 1 masina - mai le 2.8 i le 4.4,
  2. I lalo o le 14 tausaga - mai le 3.3 i le 5.5,
  3. I tagata matutua, mai le 3.5 i le 5.5.

O se faailoga i lalo ifo o le tulafono masani ua faailoa ai le tupu o le hypoglycemia, i luga - hyperglycemia. O ia mea sese e mafai ona taʻu mai ai le foliga mai o mea faʻavevesi ma le faʻafefeteina i totonu o le tino, lea e taua le faʻaaogaina i se taimi talafeagai.

O le maualuga o le hyperglycemia o se mea mataʻutia, lea e taʻu mai ai o le inisalini e faia e le pancreas e le mafai ona taulimaina le suka e ulu atu i le toto. E tele mafuaʻaga e ono tupu ai.

Faaletino

O le tuʻuina atu o le tele o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona tupu i mataupu nei:

  • I le taimi o toleniga faaletino ma le galue malosi,
  • Pe a 'ai mea taumafa e mauʻoa i vailaʻau faʻamalosi faigofie,
  • I le taimi umi o le mafaufau,
  • Ona o le le paleni,
  • Faʻasagaga mamafa, fefe, fefe tele.


I lenei tulaga, o le mea e le tupu e le o se lamatiaga tele i se tagata, ma pe a faʻamavaeina le mafuaʻaga, o le aofaʻi o le suka e faʻapitoa e aunoa ma ni aʻafiaga.

Mafuaʻaga faʻapitoa (e le aofia ai le maʻisuka)

O le faateleina o le kulukose atonu e mafua mai i le faaletonu o le tino lea e manaʻomia ai togafitiga. Faatasi ai ma le tele o taimi:

    Faʻanoanoa tiga, ogaoga tiga, prediabetes

O le atinaʻeina o le maʻisuka e amata i taimi uma i le so-called state preditebetic, e mafua mai i le hyperglycemia ma le faʻaleagaina o le metabolism carbohydrate.

Preditebetes can take two forms:

  1. Toa maualuga i luga o se manava gaogao
  2. Suiga i le faʻapalepale suka.

O lenei faafitauli e mafai ona iloa i suega kulukose i le taeao ao lei faia le taeao. I le tulaga e iloagofie ai, e tatau ona faʻaumatia loa ina ia le tupu aʻe i se faʻamaʻi atoa.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka e leʻo siaki kulūkose, e le mulimuli i se meaʻai, ma e le lava le insulin, atonu e ono maua i le hyperglycemia.

Peitai, e tusa lava pe faʻaaloalogia atoatoa le pulega, e ono tulai mai se tulaga le lelei mo le tele o isi mafuaaga:

  • Le lava gaioiga faaletino,
  • O le tupuga o isi maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi,
  • Pancreatic maʻi
  • Paʻu ma le atuatuvale
  • Anapogi ma le taumafa,
  • Aga masani leaga
  • Aveina o fualaau
  • Faʻafitauli o le ate.

Fesoasoani Muamua

Ae a pe afai o le suka toto e 14 pe sili atu? Faʻateleina le faʻatupulaia o le soifua maloloina o le tagata maʻi: o loʻo i ai se galala malosi, vaivai ma le vaivai, faʻalauteleina o le 'ai, ma le gaioiga.

Afai i le taimi lava e tasi o le mita e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose o le 14 iunite poʻo le maualuga, e tatau ona faia laasaga nei:

  1. Valaau i se falemaʻi
  2. Tatala ofu e faʻamalosi ai manava o le maʻi,
  3. I le i ai o le taoto ma le vomia, e tatau ona tuʻuina i lona itu le tagata maʻi,
  4. Suʻe le tulaga o le maʻi (manava, pulus) seia oʻo ina oʻo mai le falemaʻi.

Mo le faʻaumatia faʻafuaseʻi o le maʻi, o le faʻaofiina o le inisalini e tatau. E mafai ona faʻatino le faʻatinoga e le fomaʻi a le falemaʻi, o le a ia fuafuaina le fua talafeagai o vailaʻau.

Faaleaogaina o le hyperglycemia tumau

E tele taimi e maua ai i le maʻisuka o le anapogi o le toto suka maualuga e mafai 14. O le a se mea e tatau ona ou faia pe a tulai mai lenei tulaga?

E talafeagai le togafitia o le maʻisuka mai le taimi e iloa ai, i lenei tulaga o le maualuga o le hyperglycemia e seasea. Ae peitai, afai o se mea sili ona tupu, muamua lava, e tatau ona liliu i inisalini ma vailaʻau. Ma puipuia le toe faʻafouina o le solitulafono o le a fesoasoani i le puipuia o mea.

Fomaʻi

O le vailaau autu i se mea e tasi poʻo le hyperglycemia faʻapipiʻiina i le maʻisuka e inosia le inisalini. O le mea lea, muamua, pe a iloa se togafitiga, e tatau ona tui. E le taliaina le taʻaloga o fualaau faʻapitoa.

O fualaau nei o le a fesoasoani i le faasaʻoina o le kulukose:

  1. Tusa o le sulfonylureas. O vailaʻau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le hyperglycemia ma faʻamalosia ai se togafitiga faʻasoifua mo se taimi umi.
  2. Biguanides (Siofor, Meto, Glucofage). O sauniuniga o lenei ituaiga e le afaina ai le gaioiga o le pancreas ma maua se faaumiumi aafiaga.


E mafai ona vaevaeina ni vailaʻau faʻamalosia i ni vaega se tolu e ala i le ituaiga o faʻaaliga:

  • Faʻaolaina o le inisalini (Diabeton, Maninil, Amaryl),
  • Faʻaleleia le lagona o le hormone (Actos, Glucophage),
  • Faʻalavelaveina o le suimui (sugar glucobai).


E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona filifilia vailaʻau, talu ai ona tuʻuina faʻatasi ma le solia o tui, e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. E le gata i lea, ei ai a latou lava aafiaga i itu.

Afai o le hyperglycemia o se taunuuga o le atinaʻeina o isi maʻi faʻatasi i le tino, latou te manaʻomia foi togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le gasegase ma tausi lelei se taunuuga lelei mo se taimi umi, e taua le toe faʻafoʻoina o le meaai sao.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i tulafono faavae mo le tuufaatasia o se lisi i aso taitasi:

  • Filifili naʻo aano o manu fasi ma iʻa,
  • Taumafa ai fatu ma gaʻo vailaʻau faʻasaina i aso uma. E taua tele le le saito o le saito,
  • Aua nei faʻaleagaina meaʻai susu i ituaiga uma,
  • Faaitiitia le aofaiga o le falaoamata,
  • Filifili ni fua e le o nifo.

O mea e faʻafiafia ai, tao falaoa, mea leaga, ava malosi e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻai mai le meaai.

Faʻatau auala

O se togafiti togafitiga lelei e mafai ona maua ai fua o vailaʻau faʻapitoa. Ae ui i lea, e tatau ona filifilia i latou ma le tausiga faapitoa. E taua foi lo latou faʻaaogaina ua faʻamaonia e le fomaʻi.

O auala pito sili ona aoga ma saogalemu e iloa ai:

  1. Fagavai lau. Mo pepa uma e sefulu, ia saunia le 250 mililiters o vai inu, tapuni le paluga ma se tapuni mo se aso. Ave 50 milliliters of infusion fa fa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Laʻau fefiloi. Faʻamuʻu se moa mata, faʻapipiʻi uma le sua o le lemoni atoa. Ave faʻamalosi se tolu i le aso mo se sipuni siva.
  3. Turmeric Faafefiloi se sipuni o le faʻavasegaina ma se ipu malamalama vai. Fainu lenei paluga faalua i le aso: taeao ma afiafi.


Faaleaogaina o le hyperglycemia i le leai o le maʻisuka

I le avea ai o se tulafono, afai e maua le suka i le leai o le maʻisuka, e faʻamaonia e ia lava. Afai e le tupu lenei mea, e tatau ona e fetuutuunai le meaai, e le aofia ai meaai maualuga-carb mai le meaai.

Afai e tumau pea le hyperglycemia, e mafai ona taʻu mai ai le tupuga o vailaau muamua poʻo isi faʻamaʻi o le tino. O le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona asiasi lata mai i le fomaʻi.

Faaiuga

O le faʻaleleia o le kulukose o le toto i tulaga ogaoga e mafai ona avea o se mea lamatia matautia mo se tagata, lea e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia. E le gata i lea, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le totoga o le okeni, faʻapea foʻi ma le le tausisia o le maʻisuka.

Ina ia mafai ona taofia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi lelei se taumafataga ma faʻaʻai ai faʻasolosolo.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 14 iunite: fesoasoani muamua, auala masani o le faʻaumatia

E masani lava, o le maualuga o le kulukose o le toto e le tatau ona sili atu i le 5.5 iunite. O lona taua tele e mafai ona taʻu mai ai le i ai o soʻo se gaioiga masani ile tino. E le gata i lea, o le maualuga o lenei faailoga, o le sili atu foi lea o le lamatia o le tulaga.

O le mea lea, pe a oʻo i luga e faailoga le 14, e faanatinati le faia o ni auala e faʻaitiitia ai lenei faʻalavelave, faʻapea foi ma le faia o puipuiga mo le toe faʻaleagaina o le solitulafono.

Tulu toto 14 - o le a le mea e fai ma lona uiga

Suauu toto 14 o se faailo maualuga lea e faʻaalia ai le atinaʻeina o faiga le lelei i le tino. I le tulaga pe a matauina le osofaʻi o le glycemia, o loʻo i ai i le tagata ituaiga eseese o faʻafitauli, o se faʻafitauli i le manuia.

I tulaga ogaoga, e mafai ona tupu se coma. O le tele lava o taimi, o le faateleina o le maualuga o le suka e tupu pe a uma ona 'ai meaai mama, lea e aofia ai se tele o mea inu.

O nei meaai e matua matautia lava mo tagata e maua i le maʻisuka.

Mafuaaga mo suka maualuga

E mafai ona talanoa e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka pe a maua le toto maualuga i le toto e tusa ai ma taunuuga o le suʻesuʻega? E masani lava, o tagata e leʻi maua i le maʻisuka aʻo leʻi oʻo i ai le gasegase.

E tupu mo le tele o mafuaaga:

  • togafitiga faʻaleagaina i le pancreas: faʻaleagaina o neoplasms poʻo le mumū,
  • i totonu o se vaitaimi faaumiumi o le atuatuvale,
  • faafitauli o le ate: neoplasms leaga, cirrhosis, hepatitis,
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • le atinaʻe o le maʻisuka ile lua poʻo le muamua ituaiga.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, e masani lava ona faatonuina e le fomai se suʻesuʻega lona lua. E tatau ona i ai se manava leai. I lenei tulaga, o le i ai o le hemoglobin C-peptide glycated e toe suʻesuʻeina. O le toleniuga o le suka ma le postprandial glycemia e iloa.

Faʻafetai i le auʻiliʻiliga, o le a mafai e le fomai ona faʻamautinoa lelei pe faapefea ona tulaʻi le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai, pe faapefea ona galue le pancreas, pe o le inisalini e faʻafefe.

E le gata i lea, o loʻo faia se suʻesuʻega ultrasound, e pasia e le tagata le suʻesuʻega o le urine, e suʻesuʻeina e se fomaʻi, fomaʻi ma le endocrinologist. E na o le mauaina o faʻamatalaga atoa e uiga i le setete o le tino, e faia ai e se fomaʻi se faaiuga e uiga i le i ai poʻo le leai o le maʻisuka.

I se tulaga faapea, o le vave ona liliu atu o se tagata i se fomaʻi agavaa ma o le vave lava ona ia togafitiga, o le maualalo ifo lea o le mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli faigata.

I tagata e maua i le maʻisuka, o le hyperglycemia e tupu mo mafuaaga nei:

  • tulaga maualalo o gaoioiga faaletino,
  • umi le nofo i tulaga faigata,
  • le faʻaaoga lelei o vailaʻau o loʻo iai insulin,
  • 'ai mea taumafa maualuga i gaʻo,
  • togafitiga faʻaleagaina i le ate,
  • mala o le pancreatic
  • leaga masani
  • le faʻaaogaina o vailaau faʻasoifua: faʻatoʻa fanau mai, togafitiga, hormones,
  • faʻamaʻi faʻatasi, faʻamaʻi pipisi,
  • faaletonu o mea tau lemoni,
  • sese meaai.

O le a le mea e fai pe afai e 14 pe sili atu le suka o le suka? Muamua e tatau ona e faʻamaʻese uma mea uma na mafua ai le faateleina o le suka. Afai e galo i se tagata ona tuʻuina atu se iniseti pe ave se vailaʻau, e tatau ona faia loa loa.

Afai o le maʻisuka e le o le insulin-e faalagolago, ona tatau ai lea i se tagata ona taalo i taʻaloga. O gaoioiga faaletino e mafai ona faateleina ai le fua o le kulukose i gaʻo maso.

I le fetuunaiga o le meaai, e mafai ona e aumaia le maualuga o le suka i ni nai aso.

O le mafuaaga e mafua ai ona le toe galue le insulin

I nisi tulaga, o tagata e maua i le maʻisuka latou te feagai ma le faʻafitauli o le leai o fualaau faasaina.

O le faʻamalosia o insulin e mafai ona le aoga i le tele o mataupu:

  • A maeʻa le tui, e vave ona aveeseina le nila mai le paʻu.
  • Fufulu le paʻu aʻo le i tuiina le ava malosi.
  • O se tui e tuʻuina i faʻamaufaʻailoga.
  • Auala le saʻo o le pulega o fualaau.
  • Faʻafefiloi ituaiga ituaiga inisalini i totonu o se tasi o tui.
  • Le lelei le teuina o vailaʻau o loʻo iai inisalini.
  • Le lava o meaai ma fualaau.
  • Toto le saʻo filifilia.

E masani lava ona faʻamatalaina e le fomaʻi i tagata uma o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 le maʻisuka, pe faapefea ona tuʻuina atu injections, o le fea vaega o le tino e sili ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe. I le faʻaopoopoga, o faʻataʻitaʻiga uma o le taualumaga e faʻamatalaina i se tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ava malosi, lea e fufulu ai le nofoaga o inisiua, e mafai ona faʻaitiitia le aoga o fualaau faasaina. E tatau foi ona manatuaina ina ua uma le puleaina o fualaau faasaina, e le mafai ona vave maua le nila. E tatau ona faʻatali pe a ma le sefulu sekone.

A le o lena, o vailaau e mafai ona na o le lemu lava.

Afai o le injections e masani lava ona faia i le itu e tasi i luga o le tino, ona faʻaalu lea o le taimi, faʻamaufaʻailoga pepa i lenei nofoaga. I lenei tulaga, o le inisalini, i le taimi nei i lenei vaega, e sili atu ona leaga.

E tatau ona iloa e se tagata e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa se moli vevela o vailaau. O le fomaʻi e masani ona faʻamatala auiliili le auala e faʻafefiloi ai ituaiga insulin.

I le sese sese, e tatau lava ona e faia le faasaʻo i se taimi vave e mafai ai. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faia lenei mea. E matua faasaina ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia le fualaau, talu ai o le hypoglycemia e tupu mai ona o le le saʻo le filifilia o le inisalini.

Ona o le maualuga o le suka, o faiga leaga e amata ona tupu i totonu o le tino. Afai o le faailoilo mo se vaitaimi uumi e tumau i se tulaga maualuga, ona mafai lea ona tupu le ketoacidosis.

  • moe
  • o le tupu mai o faafitauli tau vaʻai,
  • tino o le ketone e maua i le urine ma le toto,
  • glucose maualuga e oʻo atu i le 29 mmol / l,
  • amata ona mafatia i ulu tiga
  • sili atu le le fiafia
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • suiga o le sulu, timonitoneum,
  • i le taimi o le faʻamalolo, e lagona le manogi o le acetone,
  • faateleina le vaivai.

O togafitiga o le ketoacidosis e na o totonu o le falemaʻi e faia ai. I lenei tulaga, o le togafitiga o le inisalini ua faatonuina. Latou te toe faʻafoisia foi le paleni-faavae, faʻamautu le tulaga o le vai, o le aofaʻi o elemene talafeagai.

Faailoga o se tulaga faʻaleagaina:

  • ketonu tino e matauina i totonu o le toto, maualuga le maualuga o le suka i le 27,
  • mafaufauga ua afaina
  • muamua muamua muamua le afaina, ona sosoo ai lea ma le malosi,
  • ua paʻu le vevela
  • arrhythmia e tupu
  • ua faaitiitia le mamafa
  • ei ai le tiga i totonu o le manava, o le vomiting e tupu,
  • ua faʻaititia le leo o musika
  • mucous membranes e matutu,
  • o foliga e susulu
  • o loʻo i ai le manogi o le acetone mai le gutu.

I le uluaʻi faʻamaoniga o le fomaʻi, e tatau ona e saili faʻanatinati mo se fesoasoani. Togafitiga e na o totonu o le potu maʻi tigaina e faia.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia lea e mafua ai le tele o faʻafitauli: faʻasolosolo ma le nephropathy, toto maualuga ma le gangrenia, maʻi o le gaʻo ma le angiopathy, polyneuropathy o vae, maʻi o le maʻisuka. O faʻafitauli talitutusa o taimi uma e alualu i luma E le mafai ona faʻaumatia.

I le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le aofaʻi o meaʻai gaʻo e maua mai i meaʻai, o le vailaau o vailaʻau. O tausaga taʻitasi e te manaʻomia e faʻamalolo ai le tino i falemaʻi. E na o le usitai mausali i faʻasologa uma a fomaʻi e mafai ona totogi ai le faʻamaʻi ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Taʻu i loʻu tina ua maua le maʻisuka. maualuga le suka 14 mea o lona uiga.

Tatyana Faʻamalamalama (48532) 7 tausaga talu ai

Faatapulaaina oe lava i meaai i le 1500-1800 kcal i le aso (fuafua i le muamua o le mamafa ma le natura o le meaai), taofi le tao, suamalie, keke, suauu, kuka, tao, ma le le faaaogaina o le suauu.

E mafai ona e aveesea le mamafa e ala i le suia o sausago ma se aofaiga tutusa o aano o aano o aano po o moa, mayonnaise ma gaʻo kulimi kirimigi i totonu o se salati-susu-susu yogurt poʻo se kulimi kulimi e maualalo-ma, nai lo le pata, tuʻu le kukama po o le tamato i luga o falaoa. Taumamafa 5-6 taimi i le aso.

E aoga tele le faʻatalanoa o se tagata paleni meaʻai ma se faʻauʻuga. Faʻafesoʻotaʻi aso uma: aau, vai papa, Pilates ...

O tagata e iai aʻafiaga, toto maualuga ma cholesterol, e tusa lava pe i le tulaga o prediabet, ua faʻataʻitaʻiina fualaau o antipyretic.

Natalya Pros (902) 7 tausaga talu ai

O lona uiga e tele taimi e maualuga atu nai lo le masani. Tulaga masani 5.8 e pei ona ou iloa. Ole inisalini e le lava saunia e le pancreas. Manaʻomia se meaai malosi. Ma matua faanatinati lava.

tamara Sage (12513) 7 tausaga talu ai

o lona uiga e leʻi mulimuli loʻu tina i se mea taumafa i lona olaga atoa, ua mamafa ma popole mo soo se mafuaʻaga - e manaʻomia lona suʻesuʻeina atoatoa! e faʻamalamalama ai le setete o le soifua maloloina, aua e le o iloa le tele o lona maʻi.

O le faʻasalaga o suʻega o le ate, o le tulaga o vaʻa o vae, aemaise lava (o le pese) e tatau ona e inu sjor arfazetin, o laulau e tatau ona faia e le fomaʻi, ma saili lou tina i luga o le initaneti pe faapefea ona mafaufau vaega ole falaoa ma aʻoaʻo ia i le auala e faitau ai ...

e sili atu le faigofie ona pulea le suka - o loʻo aoga pea e faʻatau se glucometer

Anna Bykova Tagata Aperenitisi (124) 7 tausaga talu ai

O le taufaasese lea o le maʻisuka. Togafitiga e se endocrinologist, faanatinati. Taumafa ma vailaʻau. O le pito i luga o le toto toto mai le tamatamai lima e 5.5. I le matua, o le maʻisuka ituaiga 2 o le taimi lea e maua ai le inisalini ma e tele foi, ae e le taliaina e sela (faʻasaina insulin). Afai o le a le togafitia, o le inisiua ua maeʻa, o le a tatau ona tui.

virchik Le Mafaufau (8794) 7 tausaga talu ai

E pei o lenei mea ma loʻu toalua, e oo lava foi i manuʻa e le malolo, ma na ou le toe tuu atu ia te ia se vaega o le tulu (root) ma le fusi o burdock (aʻa), ma ua 2 nei tausaga ua mavae seia ou faitio ma lagona lelei, faafetai i le Atua!

vladimir ogarkov Pupil (140) 7 tausaga talu ai, o fea oi ai le maualuga o le suka? (toto, urine ??) pe afai o le toto, ona 2.5 taimi sili atu nai lo le masani !! ! Afai o le urine o se faʻalavelave !! ! i itu uma e lua, o togafitiga ogaoga o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Valentina Tsutsaeva Guru (4357) 7 tausaga talu ai

O lona uiga e manaʻomia e ia se tagata e finau. Latou te fuafuaina le tele o le maʻisuka. Afai muamua, o le a nofo o ia i luga o le inisalini seia oʻo i le faaiuga o lona olaga. Afai o le lona lua, i loʻu olaga atoa o le a ou mulimuli i se meaʻai faapitoa ma inu pusa. E ogaoga le faʻamaʻi, ae afai e te mulimuli i tulafono e mafai ona e ola i se olaga masani.

Anna Tagata Aperenitisi (238) 7 tausaga talu ai

O aʻu o le maʻisuka ma le poto masani. O lea la o le kulukose o le 3.5 - 7.8. O le tele o mea ua tusia iinei e moni, ae le maeʻa. Muamua e tatau ona e maua se glucometer - o se masini feaveaʻi mo le fuaina o suka. E te faʻatau ma fai se talaaga - oe fuaina le suka i le tele o taimi i le aso - i luga o se manava gaogao i le taeao, tasi le itula talu ona 'ai, lua itula pe a uma ona' ai.

Ma, i luga o se manava gaogao i le aoauli, i le itula, i le 2, ona i luga o se manava gaogao ao lei faia le aiga o le afiafi, i se itula, i le lua. Ma i le taimi e momoe ai ma le po i le ta o le tolu. I luga o se manava gaogao, o le kulūkose e tatau ona 3.5 - 5.5, pe a ma le itula - e oo i le 7.8, pe a uma le 2 - 6 i le 6.8. Faʻalagolago i faitauga, vaʻavaʻai i faʻalautelega, e tatau ona e faia se talaaga mo aso e tolu i se laina. Faatasi ai ma nei taunuuga i le endocrinologist, o le a ia filifilia le togafitiga.

E le gata i lea, ina ia malamalama pe ua maʻi se tina mo se taimi umi, fai se auiliiliga mo le hemoglobin glycosurized. O le masani e 4.0-6.5. Afai e maualuga atu, ona maʻi lea mo le silia ma le tolu masina ua uma.
Ia o le mea nei, afai e le leaga le tulaga, aua e te faanatinati e tui inisalini, taumafai e togafitia togafiti mo sina taimi. Naʻo lalo o le puleaina o le suka ma se glucometer.

I le tulaga o le togafitiga e le faʻaitiitia ai le suka i le tino pe a mavae ni nai masina, ma o le suka e tumau pea i le maualuga ma e le pa'ū foi i le 8, ona faʻagasolo ai lea i inisalini injections i le fua na faatonuina e le fomaʻi. Ae ui i lea, E LE MAFAI ONA FAIA I TOTONU O TAGATA I INSULIN !! ! Latou te faʻaleagaina mea e le maua i totonu o le tino.

Talu ai o le inisalini o se hormone e maua e tagata uma. Tatou te le o ni vaisu, fai atu i tagata uma. Afai ei ai se mea, tusi, o le a ou taʻuina atu ia te oe mea uma e uiga i meaʻai ma pusa o taugofie ma le inisalini lelei.

Le matautia o le faateleina o le toto toto i le 7 mmol: auala e togafitia ai

O le faateleina o numera o tagata i le lalolagi e lamatia i le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o le kulukose o le toto e oʻo i le 6-7 mmol. Faʻatasi ai ma ia faailoilo, ua vave tele ona talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, ae o lenei faʻamaoniga ua fai mai o loʻo i ai i lou tino se maʻi gasegase, e aofia ai le suka. Maʻeu le matautia o lenei tulaga ma pe tatau ona togafitia togafitiga, o le a tatou toe suʻesuʻe atili.

O ai o loʻo lamatia

Na fuafuaina e fomaʻi le liʻo o tagata e masani ona maua iʻuga o se suʻega toto toto 7 mmol i le koluma o le kulukose. O le faʻasologa o mea e masani ona tupu i tagata:

  1. O le mamafa ma le faʻavalea. E tele mafuaaga e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. E mafai ona mafua pe mafua ai ni faʻalavelave faʻasoesa. O le tele o le mamafa e masani lava ona faaosofia ai se tulaga o le suka i le suʻega toto e oʻo atu i le 7 mmol. O le mea pito sili ona matautia o le mea taua i le matua.
  2. Faʻatasi ai ma le genetic predisposition i le maʻisuka. O le faʻafitauli lamatia e aofia ai tagata uma o latou aiga e iai ni faafitauli ma le le atoatoa o le pancreatic.
  3. I le taimi o le maitaga i tamaitai. E masani lava i le tolu tausaga e maua ai le suka, i luga ae o le maualuga o le 7 mmol, pe a suʻeina le toto poʻo le mimi. A maeʻa le maitaga, e tatau ona faʻaauau pea le mataʻituina o le kulukose i le tino.
  4. Tausaga matua. I tagata matutua, o le maualuga maualuga o le suka e sili atu ona maua. E mafua lenei mea ona o faʻalavelave faʻaleaga faʻafuaseʻi ma suiga o le hormonal i le tino.
  5. Mafatiaga mai le maualuga o le toto. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le tulaga pe a faʻaalia pea le tonometa i luga aʻe o le 140/90 e ono lamatia. Faʻafitauli i vaʻa eo faatasi ma le maualuga o le toto maualuga e masani lava ona aafia ai le tuufaatasiga o le toto.

I fafine, o le tele o sugar e oʻo i le 6-7 mmol ma le amataga o le moa. O lenei tulaga e le mafai ona taʻua o le maʻisuka, ae e muamua atu i ai. E taua tele pe a mavae le 45 tausaga e asiasi i taimi uma i le fomaʻi ma foaʻiina le toto ina ia mafai ai ona siaki i le taimi le siʻitia i luga o le 7 mmol.

O se tasi o tulaga lamatia i totonu o alii o le fausiaina o feusuaiga. I le avea ai o se tulafono, e o gatasi ma le faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻalapotopotoga atoa. Suga i lenei tulaga e le gata i le toto, ae faapena foi i le faanatinati. Ae ui i lea, i le faʻamaumauga faʻasolosolo mulimuli e seasea ausia le 7 mmol (pe afai o loʻo gasegase le maʻi ma le maʻisuka).

O se tulaga lamatia o le faateleina lea o le triglyceride toto, lea e masani ona nofo i puipui o toto toto. Afai ei ai se tagata i nisi vaega o aʻafiaga i le taimi e tasi, ona fautuaina lea e le fomaʻi ia te ia e toe iloilo lona ituaiga olaga. I lenei tulaga, afai e te le suia lou olaga, o le kulūkose o le a vave ona maualuga atu nai lo le 7 mmol.

I tausaga talu ai nei, o se tulaga latalata i le maʻisuka ituaiga 2 e maua i tamaiti na fananau mai i le mamafa o le tino (mai le 3700 kalama). O ia pepe e faigofie tele i le meaʻai. O se faʻafitauli faʻapitoa mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le pancreatic atonu o le faʻaaogaina o vailaʻau e le tusa ai ma faatonuga.

Faailoga ma Suesuega

E toetoe lava a le mafai ona iloa e le tagata lava ia le amataga o se setete predebetic (o le mea lea latou te taʻua o le kulukose e sili atu i le tulaga o le 7 mmol pe a suʻeina le toto). E i ai le tele o faʻamaoniga e le o gauai atu tagata i:

  • matuai galala
  • sili atu ona fai soo
  • matelaina o le fiaai mo le leai o se mafuaʻaga (mo se faataitaiga, afa itula talu ona 'ai),
  • faaitiitia le tino vaaia.

E oʻo lava i se tagata tomai faapitoa e le mafai ona faia i taimi uma se faʻamaoniga saʻo e aunoa ma se suʻega toto. Ina ia faia se suʻesuʻega saʻo, e manaʻomia foi ona ia faia suʻesuʻega faaopoopo - suʻesuʻega o le OGTT. Mo le mea e tatau ona e matauina nisi o tulaga:

  • 'aua le' ai ao leʻi totoina le toto mo le 12 itula,
  • i aso e tolu e faalēaogāina ai vailaʻau faʻamalosi ma vailaʻau faʻamaʻi,
  • 72 itula e teu ai taumafa faapitoa i luga o vailaʻau maso
  • aʻo leʻi oʻo i le faʻataʻitaʻiga lona lua o le toto, inu le vai na lafoina ma 'ai se mea ae naʻo,
  • i nisi tulaga, e mafai e le au tekinolosi a le faletaʻi poʻo le fomaʻi ona fautuaina oe e faia ni nai faʻaoga faigofie.

Suʻu toto maualalo: mafuaʻaga, faʻamaoniga:

I aso nei, e aunoa ma se faʻasesega, ua iloa uma e tagata o le toto o le autu o le vai i totonu o le tino, o lona tulaga e tatau ona mataʻitu i taimi uma. E oo lava i suiga laiti i lona tuufaatasiga e ono faailoa ai ni faafitauli matuia. O se tasi o faailo autu o le masaniga masani o le tino o le suka.

E aofia ai le tele o vailaau eseese ua faʻapipiʻiina i se tasi se tasi.

E tusa ai ma tagata atamamai, o se ituaiga faʻaauau pea mai se vaaiga o meaola, faʻamalamalamaina le tulaga o ituaiga uma o totoga o totonu.

O lenei faailoga e atagia ai le fesuiaiga o le hydrogen ma i le taimi lava e tasi o le suauʻu mo le tino atoa. O le suga e sau i meaai, ona togafitia lea i se auala faapitoa, ma e naʻo le taimi lava e ulufale ai i le toto.

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i mea e lamatia ai lona maualalo o le faatinoga ma pe faapefea ona taulimaina.

Faamatalaga lautele

O le suka maualalo ole toto e le na o sina mea itiiti, ae o se maʻi moni lava, lea e taʻua i le vailaau o le hypoglycemia. O se maʻi ogaoga lenei e le tatau ona tuʻuina e aunoa ma togafitiga. E mafai e le hypoglycemia ona atiae mo mafuaaga eseese. E tuʻufaʻatasia ma le agavaʻavaʻa, lima gatete, faʻaitiitia le faʻatinoga, faʻaleagaina.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le maualuga o le suka o le toto e faʻalagolago lava i meaai i aso taitasi. Afai e 'ai e se tagata se mea, ona tupu lea o lenei faailoga. E iloa le pancreas e maua ai le insulin. E suia le suka i le malosi pe fesoasoani foi e liua i le gaʻo mo le faʻaaoga mulimuli.

I le taimi lava e maeʻa ai e lenei hormone lana "galuega", o faailoga o le suka e tatau ona faʻamaonia, ae e le tupu i taimi uma. O le hypoglycemia e masani ona tupu i le maʻisuka, pe afai o se tagata maʻi o le aofaiga o mea taumafa e le talafeagai ma le maualuga o le inisalini e gaosia.

Ole faafitauli ogaoga lenei, lea e mafai ona sosoʻo pe afai e 'ai e se tagata se mea suamalie.

E oo lava i tagata soifua maloloina atoatoa, e mafai ona tupu mai i lea taimi ma lea taimi le hypoglycemia. O sea faʻamaoniga o le faʻamaʻi i tulaga taʻitasi taʻitasi, e faʻatatau i meaʻai a le tagata, lona olaga ma nisi mea e aʻafia ai.

Faailoga masani

E tusa ai ma tagata atamamai, o le masani o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e 3.3 - 5.5 mmol / l. O eseesega mai nei faailoilo i totonu o le 5.6 - 6.6 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le le atoatoa o le kulukose. O se laina tuaoi lenei i le va o le masani ma togafitiga, ma sili atu i le 6.7 mmol / l le maʻisuka.

Mafuaʻaga autū

O le toto maualalo e le mafai ona tupu na o ia lava. O le tele o taimi, o lenei faafitauli e aliali mai ona o mafuaʻaga lelei, lea e fautuaina e suʻe i se taimi vave e mafai ai. Matou te lisi na o ni nai vaega oi lalo.

  • Meaʻai le lelei ma umi malologa i le va o meaai autu. O le tele o taimi, o le mafuaaga lea e maua ai le maualalo o le toto suka i teine ​​talavou o loʻo tumau pea i taumafa mama.
  • Taʻafiaga le fiafia i meaai maualalo maualalo.
  • 'Ai meaai, falaoamata ma meaʻai suamalie, pusa ma meaʻai vave.
  • Aga masani leaga. O le inuina o le ava malosi ma le ulaula e afaina ai lou toto toto. E oʻo lava i le faʻaaogaina o vailaau e leʻo iai i tulaga uma le faʻatagaina o le faʻamaonia o faʻamaoniga.
  • Malifa neoplasms. E tusa ai ma le au atamamai, o le tino i le pancreas e masani lava ona o faatasi ma le faateleina o masini, e aofia ai peta beta (latou te maua ai le inisalini).

Muamua lava, e tatau ona maitau o faailoga o le maualalo o le toto suka e le faʻafuaseʻi ona aliali mai. O le mea o lenei mea o se faagasologa uumi. E na o le tele lava o le maualuga o le suka o le tino e faʻaalia ai e le tino se faafitauli.

I le avea ai o se tulafono, ua amata ona faitio le tagata i se tulaga masani ma le fia inu pea. O le faʻavauvau ma faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faʻaalia ai o le kulukose o loʻo faʻafefe i totonu o le toto.

E maitauina e tele faailoga e mafai ona tutupu i le aso atoa. I le isi itu, o le tele o tagata gasegase e le faitio lava i le maualalo o le toto suka, ma iloa le leaga ona o le vaivai i le maeʻa ai o galuega.

Afai i le faaiuga o le vaiaso na e malolo ma momoe lelei, ae i le va o le 11 ma le 15 itula o le aso o loʻo e lagona ai le galo ma le malaise, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I lalo ole lisiina o faailoga taua o le le atoatoa o le kulukose.

  • Le lagona le lava o le vaivai ma vaivaiga.
  • O le ulu masani o le ulu, faʻalautele le faʻaleagaina.
  • Sulu lemu ma lima le fefe.
  • O se lagona tumau o le fiaaai ma se manao e ai se mea suamalie.
  • Faʻasalaga le lelei o le vaai ma vave faʻavave le fatu.

O le laʻititi lea o le maualalo o le toto suka e faʻaalia. O faʻaʻailoga e ono fesuisuiaʻi i tulaga taʻitasi. Afai o oe uma o faʻamaoniga o loʻo i luga e faʻatasi ma oe i lea aso ma lea aso, e taua tele le sailia o fesoasoani faʻafuaseʻi.

O le a faatonuina e le fomaʻi suʻega, e tusa ai ma taunuuga na e mafai ona e talanoa ai e uiga i le i ai o lenei faafitauli. Afai e le o ave fuaina taimi, o le a na o le alualu i luma o le hypoglycemia. I lenei tulaga, o taunuuga e ono le sili ona manaia.

Faʻailoga

I le taimi nei, o le toto maualuga o le toto, o lona uiga o loʻo faʻamatalaina i luga, e mafai ona faʻamaonia i ni auala se lua (suega taeao mo se manava gaogao pe a uma ona faʻapipiʻi le tino i le kulukose).

Ole suʻesuʻega pito lata mai o le suʻega ole toleni ole kulukose. I lenei tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻapala 75 g o le kulukose, lea e faʻamaʻi muamua i le 300 ml o vai masani. Pe tusa ma le lua itula, o se tagata poto faapitoa e faia se toto faataitai.

E talitonuina e toetoe 100% tonu faʻamaumauga e mafai ona maua e ala i le tuufaatasia o suʻega e lua i le taimi lava e tasi. I totonu o le tolu aso, e fautuaina le tagata maʻi e mulimuli i se taumafataga faigofie.

O lona uiga o le aloese mai le taumafataga o meaʻai falai ma le gaʻo, faʻapea foʻi ma meainu malosi. I le taimi lea, e sili atu le lelei ona 'ai le aano o manu / iʻa ma fualaʻau. Ma, i le taeao, e aveesea le toto mai le maʻi i luga o se manava gaogao.

E lima minute mulimuli ane na ofoina atu o ia e inu vai i le kulukose. A mavae le lua itula, toe ave e le fomaʻi le toto e fua ai le kulukose.

E mafai ona faia se suega i le fale?

E mafai ona e siaki pe maualalo le suka o le toto pe leai i le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se masini faapitoa e taʻua o le glucometer. I aso nei, o ia ituaiga masini e faʻatau atu i le toetoe o falemaʻi uma.

O le glucometer o se masini ma se seti o vili e leai se aoga ma ni faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le tagata maʻi i le fale e ala i le uila e faia ai sina puʻupuʻu itiiti i luga o le tamatamailima, ona oʻo ai lea o le pa'ū o le toto e foliga mai o le a tuʻuina atu ma le faʻaeteete i le laasaga o le suʻega. O le vaega mulimuli ua tuʻu i le masini lava ia e fuafua ai le iuga.

Tomai talafeagai

Muamua lava, e tatau ona maitauina o le toto maualalo e le tatau ona le amanaiaina. A maeʻa se suʻesuʻega auʻiliʻili auiliili, e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi togafitiga talafeagai ma fautua atu se meaʻai faapitoa. A aunoa ma ni meaʻai talafeagai, e toetoe lava a le mafai ona foia se ituaiga faafitauli e pei o le toto maualuga.

Togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o le kulukose. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, e taua tele le folasia o le fualaau faasaina Glucagon i se taimi tatau, ma a uma lena e tatau ona e sailia se fesoasoani talafeagai. O maʻi e maua ai lenei faʻamaoniga e masani ona faʻamatalaina "Acarbose". E taofia ai le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini.

Afai e maualalo le suka o le toto i se paʻu o le pancreatic, e fautuaina le taotoga. I le tulaga o le penenoma mama, o le taotoga e maua ai se aafiaga lelei.

Manatua o soʻo se vailaʻau e mafai ona faʻatagaina pe a maeʻa feutagaʻi ma se tagata poto faapitoa. O le fomaʻi, i le isi itu, o le a aʻafia ai e le gata i le tulaga o le faʻamaʻi, ae faʻapea foi le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafitauli faigata.O le togafitiga a le tagata lava ia e matua le manaomia lava.

O le a le mea e tatau ona fai?

Afai e maualalo le suka i le toto, e tatau ona e gauai faapitoa i au meaai i aso taitasi. E pei ona taua i luga, o meaʻai lelei o se tasi o vaega o togafitiga. I lalo ifo, tatou te lisiina ni fautuaga faigofie i lenei mataupu.

  • E tatau ona e 'ai e le aunoa. O lona uiga e le tatau ona e lafoaʻia meaai autu (taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi) 'ia fai ni faʻalavelave se lua.
  • E sili atu le faʻapipiʻiina o le taumafataga ma oloa faʻasolosolo ile igoa e taʻua o le maualalo o le faasinomaga. O le mea o lea latou te faʻagesegese lemu, ona o le inisalini e gaosia faasolosolo ma faia i ni tulaga tatau. O fua masani o le suka e tausia i le gasologa o le aso, e aloese ai mai le amataga o faailoga autu o le hypoglycemia.
  • E sili atu ona aloese mai le caffeine i ni aofaiga tele, aua e fesoasoani i le gaosia o le tele o le inisalini.
  • Alu ma le ulaula e tatau ona lafoai.
  • O le meaai e fautuaina ina ia faʻalauteleina ma meaʻai e maualuga i le chromium. O lenei vailaau e le faatagaina ai le suka e faʻaitiitia. Chromium o loʻo maua i le shellfish, broccoli, nati, fuluʻi, ma le sana totogo.
  • E tatau ona e 'ai e le aunoa ia iʻa, mea oona ma isi meaʻai e maua i gaʻo omega-3. E tusa ai ma faʻamatalaga avanoa, o mea nei e faʻapupulaina ai le insulin ma mafai ai ona faʻamautuina vaega autu o le toto.

Fautuaga o loʻo i luga e mafai ai ona e faʻagaloina se faʻafitauli e pei o le toto maualalo maualalo. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi, e pei ona e iloa, e masani lava ona taʻoto saʻo i se mea le lelei ma le le lelei. E tusa ai ma le au atamamai, o suiga i mea taumafa e na o le 14 aso e mafai ona suia tele ai le ata o le tulaga o le toto.

O faʻafitauli faigata

Aisea e leaga ai le suka toto? O lenei fesili ua fesiligia e le tele o tagata mamaʻi i aso nei. O le mea moni, o lenei faafitauli e sili ona faalavelave i le masani ai o le tino atoa. O le tagata e vave lava ona vaivai, ma ita, lea e afaina ai lana sootaga i le au faigaluega ma le fale.

E le gata i lea, o le kulukose o le toto maualalo e mafai ona faʻaleagaina ai le faiʻai o le faiʻai.

O se tulaga maualuga o le hypoglycemia e tuusaʻo tuusaʻo lava le pūga tutotonu lava ia, lea e soli ai le faʻalautelega a se tagata i le lalolagi o loʻo siomia ai o ia, o lana amioga e le talafeagai. O nei mea uma e mafai ona tupu i ni ogaoga ogaoga (faalavelave faʻafuaseʻi, manua o le fale, ma isi).

Faamatalaga Faʻamatalaga

Glucose toto e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / L.

O le faʻateleina o le suka i totonu o le toto o se tasi o faʻamatalaga autu o meaola oona. O loʻo matou talanoa e uiga i se taua faapitoa o le kulūkose, talu ai o se suiga taua i le faailo o loʻo faʻaalia ai se tulaga faʻaleagaina.

O le mea masani, o le maualuga o le kulukose i le toto e eseese mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l. A maeʻa ona 'aʻai, e ono maualuga le maualuga, ae faasolosolo malie lava le toe maua o le toto i le masani. O le faʻaauau pea o se numera faifai pea o kulukose molekone i totonu o le toto e taua mo le ola o le tino atoa.

Le leai o le suka e fesoʻotai ma le le lava o mea malosi i totonu o masini, ae o le sili atu o le kulukose e mafua ai le faaleagaina o okeni.

Glucose o se malosiaga malosi i le lalolagi atoa i le tino o le tagata. O le mea lautele, o vailaʻau vailaʻau faigofie ma faʻalavelave e mafai ona ulu i totonu o le meaʻai i meaʻai, ae i le pito naʻo glucose molekone e faʻaaogaina e gaosia ai le malosi ma faia isi galuega.

I totonu o le togafiti laiti, e faʻamavae ai meaʻai e fai ai suga faigofie e faʻamafu i totonu o le toto mo le tuʻuina atu i siama uma. I totonu o le ate, o le glucose o loʻo teuina i foliga o glycogen ma isi vailaʻau ua liua i totonu o lenei gaʻo.

O hormones pancreatic e faia ai se vaega autu i le metabolism o le kulukose i le tino. O lenei okeni, o loʻo i totonu o le manava o le manava, e masani lava ona fesootaʻi ma le gasegase o meaʻai, ae ui i lea, o vaega laiti o le tino e faʻamalosi ai faʻamalosia tulafono faatonutonu i totonu o le toto e mafai ona aafia ai le metabolism.

Inisalini, lea e faʻamalolo pe a uma ona 'ai meaʻai, mafua ai sela e faʻafefe ai le kulukose mai le toto, ma faʻaitiitia ai le suka o le toto. O isi hormones e paʻu i lalo le glycogen o le ate e faʻasaʻo ai le suka pe afai o le le lava o le gaʻo mai meaʻai.

O le faʻaleagaina o tulafono faatonutonu o le pancreas e mafai ona oʻo atu ai i tulaga faʻaleagaina faʻaleagaina.

O maualuga maualuga o suka (luga aʻe o le 6 mmol / L) e taʻua o le hyperglycemia. O lenei tulaga e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, ma nisi vailaʻau.

O aʻafiaga le lelei o togafitiga o le toilalo o ituaiga eseese o le tino. O le paʻu o le fatu o le muamua lea e mafatia, ae e afaina foi i le tino o le tino, fatu ma toto toto. I le maualuga maualuga o le suka, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi, pe a maʻi le tagata maʻi ma le oti.

Mafuaaga Mafuaaga o le Sugar Suauu Maualuluga

O le kulukose maualuga e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka

O le faatulagaga o le hormonal o le tino ua faatulagaina i luga o le mataupu faavae o manatu faaalia faatasi ai ma faailoga eseese. O le mea lea, o le endocrine o le pancreas e faʻaalia i le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le mea lea, o le faateleina o le kulukose pe a uma le 'ai e tatau lava ona faaosofia ai le gaosiga o le inisalini.

O le hormone vave e mafua ai sulu e gaosia ai le suka ma o lenei auala e aumaia ai le glucose faitau i tulaga masani. Ole faʻaleagaina o lenei masini faʻalavelave atonu e fesoʻotai ma maʻi faʻapitoa, faʻaleagaina le pancreas, ma isi tulaga.

O le mafuaʻaga autu mo le tele o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto o le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi gasegase e aʻafia ai le inisalini le atoatoa i le tino. Ole aʻafiaga autu o le maʻisuka o le le lava lea o tulafono faatonutonu faʻasaina ma le aʻafiaga o aʻafiaga maualuga o kulukose i totoga o totonu.

O se umi faaumiumi o le maʻi e mafai ona oo atu ai i taunuuga e le mafai ona suia, e pei o le tauaso, faatamaia o toto toto ma e oo foi i le faaleagaina i pito i lalo.

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 ua faia ona o le le lava o le insulin e maua mai i le pancreas. Ole vaega mulimuli o le okeni e mafai ona aʻafia ona o faʻamaʻi autoimmune (faʻamaoniga e aʻafia ai le tino), gaioiga o le oncology poʻo mea faʻavae. O lenei ituaiga faʻamaʻi e masani lava ona maua i le taimi o le matua.
  2. Tusa 2 le maʻisuka faʻatasi ma le faʻaaogaina o le siakiina o le siama. O le inisalini e gaosia i le tele o aofaiga, ae e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi siama ma le hormone ma e le aʻafia ai le kulukose. O le iʻuga, o le maualuga maualuga o le suka i le toto o loʻo tumau pea i le leai o ni faʻamaʻi pipisi. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e tele lava ina iloa i maʻi o le matua, e mafatia mai le gaʻo.

O le maʻisuka na mafua ona mafua mai i mafuaʻaga, ma o le i ai o se faʻamaʻi i aiga vavalalata e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gasegase o le kulukose. Ae o isi mea lamatia e tatau ona mafaufauina, e pei o le le paleni ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Isi mafuaaga o le hyperglycemia:

  1. Aveina o vailaau, e pei o corticosteroids, beta-blockers, adrenaline, diuretics, statins, niacin, inhibitors protease ma antipsychotics. O le faʻaaogaina o mea e faʻamalosi ai e mafai ona mafua ai le hyperglycemia, peitaʻi, o le faʻaaoga faifai pea o ia fualaau e mafua ai ona maualalo le maualuga o kulukose.
  2. Tulaga le mautonu faʻaleaga, e pei o le infarction myocardial. O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻaleagaina o le tino i le faaleagaina o okeni e mafai foi ona oʻo atu ai i le hyperglycemia tusa lava pe leai se maʻi suka i le tagata maʻi.
  3. Tumama o sela e faʻamautu ai vailaau oona. O nei mea o ni somatostatinomas ma aldosterone. O le aveeseina o le paʻu e fesoasoani e faʻaitiitia ai se tulaga matautia.
  4. Thyroid, pituitary, ma le faʻaleagaina o le gland.
  5. Malifa neoplasms, manua ma isi maʻi o le pancreas.
  6. Tigā faʻamaʻi ma sepsis.
  7. Encephalitis, maningitis, maʻi o le faiai.
  8. Taʻiala vavave faʻamaʻi.

O mea faigaluega ma suʻesuʻega suʻesuʻe e fesoasoani e faamanino le natura o le maualuga o le suka.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Ina ia mafai ona faia se faʻamaonia saʻo, e tatau ona tuʻuina atu le toto mo le sugar sugar

O tagata gasegase e seasea lava ona faaalia se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, o le mea lea, muamua lava, e tatau ona gauai atu i faailo o faailoga o togafitiga. O le maualuga o le kulūkose o le toto, o le tele o faʻamatalaga o le maʻi e mafai ona tupu.

  1. Uiga masani.
  2. Tele le galala.
  3. O le vaivai ma le ulu.
  4. Faʻafitauli leaga.
  5. Manava manaia.
  6. Naua ma vili.
  7. Faʻafitauli o le respiratory.
  8. Gutu gutu.
  9. Paʻu o le tino.
  10. Coma.

Afai o iai na uiga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se endocrinologist. O le a fesili le fomaʻi e uiga i faitioga, suʻeina faʻamatalaga faʻamaumauga mo le siakiina o tulaga lamatia ma faia se suʻega faaletino. Mo se suʻesuʻega mulimuli, o le a manaʻomia le faʻamatalaga o faʻamatalaga suʻesuʻe i fale suʻesuʻe.

  1. O se suega o le kulukose anapogi mo se tulaga lautele o le maualuga o le suka.
  2. O le suʻega o le toto mo le hemoglobin glycated e fuafua ai le faʻatupulaia o le kulukose mo le masina.
  3. Iloiloga o okeni e tusa ai ma faitioga, e aofia ai le vaʻai, faiʻai, fatugaʻo.
  4. Faʻamaumauga faʻapitoa o le pancreas.

E mafai ona e foai atu le toto mo le suka i soo se falemaʻi. O le mea masani, o le sampling e faia mai pulou o le tamatamailima e faʻaaoga ai se tagata faʻapitoa ma se pipili, ae mafai foi ona maua mai le toto veʻa mai le tulilima.

Faʻaiʻuga o le Sugar Sugar

A maualuga le maualuga o le suka mo se taimi umi, e afaina ai toto toto ma fatu maso

O faʻafitauli o le maʻisuka e vaevaeina vave ma tuai. O le umi o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto o totoe, o le tele o aʻafiaga leaga e mafai ona tutupu. E sili atu le talafeagai o le faʻavasegaga o faʻafitauli faʻafitauli ma faʻafitauli faʻaleagaina e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi.

  1. O le maʻi faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai ma le faaleagaina o puipui o toto toto i maualuga maualuga o suka i totonu o le toto.
  2. Faaleagaina o le tino o le nerve (neuropathy).
  3. Faʻaleagaina le tino o le fatu fatu ma le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka poʻo le toilalo.
  4. Faʻaleagaina o toto toto o le retina (faʻasolosolo o le maʻisuka), e oʻo atu ai i tauaso.
  5. Faʻapupulaina o le malamalama manino (tioata) o le mata (cataract).
  6. Faʻaleagaina o vevela ma vascular tissues o pito i lalo, lea e mafua ai ona atiaʻe le faʻamaʻi pipisi. I tulaga ogaoga, o le maʻi e manaomia ai le toesea o le vaega na aʻafia.
  7. Mala o ponaivi ma sooga.
  8. Faʻaleagaina o le paʻu: siama siama ma fungalfections, faʻamaʻi faʻamalolo.
  9. Iniseti o nifo ma pulu.

Tulaga e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi:

  1. O le ketoacidosis o le maʻisukacidosis o le sili atu lea o le faʻavaeina o ketones i le tino ona o le gasegase o le kulukose. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o le fatugalemu o le tino ma isi fausaga taua. O tagata maʻi e pauu atu i se paʻu.
  2. Faʻaleagaina o le hyperosmolar faʻaleagaina - o se faʻasalaga ogaoga o le kulukose i totonu o le toto, e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

O togafitiga faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Glucose faʻaitiitia auala

Glucose administration e fesoasoani e faʻamaonia le kulukose toto

O le maualuga maualuga o le suka e manaʻomia ai le togafitiga faʻasoifua maloloina i le tagata maʻi. E manaʻomia e le fomaʻi le faʻafaigofieina o le toto ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli. Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, o vailaʻau nei e mafai ona faʻatulagaina:

  1. Faʻafitauli faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa e faʻamaonia ai le toto ma puipuia ai le faʻamalolo. O lea fesoasoani e foia ai le faafitauli e fesootaʻi ma le tele o urination e faasaga i le talaaga o le hyperglycemia.
  2. Le faʻaofiina o le inisalini. Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona faatonu se vailaau faʻataʻitaʻi pe faʻagesegese.
  3. Faʻasaoina o vailaʻau e faʻaleleia le fegalegaleaiga o le inisalini i sela.

O le vave ona tuʻuina atu le maʻi i le fomaʻi, o le sili atu lea i le fomaʻi. E taua le malamalama o maualuga o le kulukose i luga aʻe o le 10-12 mmol / L e maua ai le maualuga o le hyperglycemia, lea e manaʻomia ai le fesoasoani vave.

Aoao atili e uiga i le maualuga maualuga o le toto i le vitio.

Ua e matauina se mea sese? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufaleia faailoa mai ia i matou.

Faʻafitauli mo le maʻisuka ituaiga 1

E i ai le tele o ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi tumau, ae o patho masani sili ona taatele o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻi. O se maʻi o le ituaiga lona lua e tupu i le 90% o mataupu o ata o falemaʻi, i le itu, o le ituaiga 1 e maua i le tusa ma le 5-10% o tagata gasegase.

O togafitiga mo se suka suka e aofia ai le faʻaofiina o se hormone i totonu o le tino o le tagata, meaai lelei ma le gaioiga faaletino. Afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni pauna faaopoopo, ona mafai lea e le fomaʻi ona fautuaina talatini. Mo se faataitaiga, Siofor.

Ae ui i lea, o le tautala lautele, o vailaau faafomai e faaalia ai o le papa e le taua tele, i le tele o mataupu, i le faagasologa togafitiga, e mafai ona e faia e aunoa ma le latou tofiga.

O lea la, o vaega autu o togafitiga e:

O tagata gasegase e fiafia tele i auala fou ma faʻafofo na faʻaolaina ai i latou mai le inisalini i aso uma. O suʻesuʻega e moni lava o loʻo faʻatinoina, ae leai se mea na tupu.

O le mea lea, na o le filifiliga lava e mafai ai ona e ola atoatoa ma galue e masani lava o inisiua o le "pai old" hormone.

Afai e maualuga le suka i le 14-15 iunite, o le a le mea e tatau ona fai? O le mea e leaga ai, naʻo le inisalini o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o faailoilo, ae o mea nei o le a fesoasoani e puipuia le faʻafaifai faʻafaifaʻatasi o le kulūkose i le tino:

  1. E tatau ona tatou tauaveina atoa le tiutetauave mo lo tatou ola maloloina ma lo tatou ola umi, aua o le maʻisuka e faavavau. E talafeagai le suʻesuʻeina o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi pipisi, tausisia fautuaga uma a se fomaʻi.
  2. E tui tui malosi i le po ma le taeao. E taua tele le faia o se hormone vave ae leʻi faia se taumafataga. O le vailaʻau e faʻatapulaʻaina e le fomaʻi aoga.
  3. Mataitu le suka i le tele o taimi i le aso. Faitau le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai.
  4. E manaʻomia lou fatuina o au meaʻai ina ia le sili atu le maualuga o le kulukose pe a uma ona 'ai. E manaʻomia le tuʻuina atu o meaʻai uma e faʻateleina ai le suka.
  5. O le ki i le tausisia o lou ola maloloina o se gaoioiga faaletino masani, lea e fesoasoani e faateleina ai le lagona o sela i le hormone. E le gata i lea, o taaloga e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua mai faʻamaʻi o le tino cardiovascular, o se aafiaga lelei i le soifua maloloina lautele.
  6. Teʻena le ava, ulaula.

E tatau ona maitauina, mo le togafitiga o le maʻisuka, e tele gasegase e sailia le fesoasoani o isi vailaʻau. O le mea e leaga ai, o le faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o lenei ituaiga o togafitiga, o vailaau mo togafitiga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka e le aoga tele.

O le sini autu o le maʻisuka o le ausia o le maualuga o le suka i totonu o le 5.5 iunite, i luga o se manava gaogao ma pe a uma se taumafataga.

O nei fuainumera e foliga mai o se tulaga masani mo se tagata soifua maloloina, ma puipuia ai faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga.

Puipuiga

E pei ona e iloa, e sili atu le faigofie ona puipuia se faafitauli, nai lo togafitiga mulimuli ane.I lenei tulaga, e fautuaina malosi e le au atamamai e te siaki lau soifua maloloina, 'ai lelei, faʻamalositino lelei.

E taua tele le togafitiga o maʻi eseese i se taimi talafeagai, e aofia ai le maualalo o le toto suka. O faʻamaoniga o lenei faafitauli e le fautuaina e le amanaiaina.

E taua tele le vave sailia o fesoasoani mai se fomaʻi talafeagai, ma e leai se mea e tatau ona e tolopoina se asiasiga i se pusa meli mamao.

Suauu Suauu 14 - O Le A Le Uiga

I se tagata e leʻi feagai muamua ma le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose e sili atu nai lo le faʻatagaina masani ma nofo i le maualuga o le 14.1-14.9 iunite, pe afai oi ai:

  • inflammatory poo maʻi o le kanesa e aafia ai le pancreas,
  • faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le tino o le endocrine,
  • maʻi o le ate: gasegase, hepatitis, kanesa,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

E le gata i lea, o maualuga maualuga o le suka e fesootaʻi ma le atuatuvale, o le taumafaina o le tele o meaʻai i luga o le afiafi o le toto, foai malosi malosi faaletino.

I le maʻisuka oe manaʻomia le siakiina e le aunoa o latou suka i le glucometer, e mafai ona amata le hyperglycemia ona o:

  • le tausisia o se meaʻai taumafa faʻasaina,
  • lafoaia o le suka-o lalo ifo o fualaau faasaina po o injections,
  • mafaufau loloto-lagona,
  • leai se gaioiga faʻaletino, faʻaletino le tino,
  • leaga masani
  • ave ni vailaʻau faʻapitoa, e pei o hormones, diuretics, faʻamaʻi pepe,
  • viral or catarrhal maʻi,
  • faamaʻi pipisi,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

O le tagata gasegase, i le siakiina o le suka toto mai le 14 iunite, e tatau ona iloa le mea e fai ma pe faʻafefea ona feagai ma se tulaga talitutusa. E tatau ona iloa pe o le a le mea e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o faailoilo ma, pe a mafai, faʻaaoga mea e le lelei. O le mafuaaga taatele o le hyperglycemia o le solia lea o mea taumafa, o le gasegase, le lava o le gaioiga faaletino, lē usitaia le malologa ma le moe. I le fetuunaiga o lau meaʻai, e mafai ona e toe faʻafoi le taua o le suka i tulaga masani.

E taua le fefe

O le hyperperklycemia ma faʻamaʻi e oʻo atu i le 14.2-14.8 iunite ua manatu o se tulaga ogaoga, aemaise lava pe a fai o se mea masani. O le tino o loʻo taumafai malosi e aveese le sili atu o le kulukose e ala i le talepe lipids. O le iʻuga, o le konetone tuufaatasia e faʻapipiʻi, e oʻo atu ai i le lautele o le soona inu ma le ketoacidosis.

E faitio le tagata maʻi i:

  • lagona o vaivaiga, masalosalo, leai se malosi,
  • faʻaauau faifaipea
  • manogi o le acetone i luga o le faʻamalolo,
  • vomiting, taʻavale, maʻi o le fale,
  • vevela ma le ulu
  • popolevale tulaga
  • faʻanoanoa vaaia,
  • faigata le manava.

Faʻateleina le faateleina o le glycemia ma faʻamaoniga o le 14.3-14.7 mmol / l pe sili atu, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

O le tagata maʻi e:

  • lanu mumu
  • toto maualuga
  • lagona ao le i vili ma tiga i totonu o le manava,
  • faamamaina o le mucous membranes ma le paʻu,
  • mafaufau le lelei.

O nei maʻi e togafitia i tulaga tumau, aua o se tulaga sili ona matautia.

O le maualuga o le hyperglycemia ma le maualuga o le suka e oo atu i le 14.4 iunite e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le tino o le maʻisuka, gangrene, maualuga o le toto maualuga, gasegase, gaʻo pipisi, ma isi - faʻalavelave alualu i luma o le maʻisuka.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga o le 14

I le maualuga o le hyperglycemia o le 14.5-14.6 mmol / l, e tatau i se tagata ona matua suia lona olaga ma meaʻai. Ua fautuaina tagata maʻi e faʻatapulaʻa lo latou faʻaaogaina o gaʻo ma meaʻai gaʻo, lea e tatau ona faʻatalanoa ma se tagata tausi meaʻai poʻo le endocrinologist. Faʻatasi ma le maʻisuka fuainumera taumafa numera 9o le mea e sili ona manaʻomia o le taofi lea o le taumafa i mea taumafa e faigofie ona faʻaogaina gaʻo.

  • sweets ma le suka
  • pastry ma falaoa paʻepaʻe,
  • pasta
  • sukalati sukalati
  • sua suamalie suamalie ma lapisi,
  • pateta
  • fua suamalie
  • ava malosi.

O le meaai e tatau ona aofia ai:

  • aano o meaʻai ma meaʻai e maualalo le gaʻo, tunu i le kuka poʻo le taoina,
  • palu (sei vagana ai le araisa paepae ma le semolina) o loʻo i ai fualaʻau, minerale complexes, proteins. E i ai a latou aʻafiaga lelei i le soifua maloloina ma faʻamaonia le toto toto,
  • fualaau aina e iai sina suka. E fautuaina i latou ina ia 'aʻai pe a uma le taumafataga autu,
  • oloa gaʻo susu e aoga mo le faʻaogaina o meaʻai,
  • fou, kuka, fuʻu, fuālaʻau kuka taofi e tatau ona avea ma faavae o le maʻisuka menu. E matua faasaina ona fafasi.

Faʻatau togafitiga

Afai e ausia e le glycemia tulaga faatauaina taua o le 14 iunite, o le a le mea e fai e mautinoa e fai mai e se fomaʻi e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi vave. O le a ia faatonuina fualaau e fesoasoani i le saʻo o le kulukose:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • o aʻafiaga o le sulfonylureas ma le faʻaogaina o le hypoglycemic effect,
  • biguanides - fualaau o gaioiga faaumiumi.

Filifilia o le fualaau sili ona lelei, o le tagata tomai faapitoa e amanaʻia lona aafiaga i le tino. E tolu ituaiga o vailaʻau e maualalo ai suka:

  • tagata faʻamalosi i le aveesea o le inisalini mai le gland, mo se faʻataʻitaʻiga, Amaryl, Maninyl O loʻo faʻaogaina ma le faʻaeteete ma e le ogatasi ma antimicrobial, antipyretic fualaau, inisua, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atiaʻe o le hypoglycemia,
  • faateleina le lagona lelei o sela i le inisalini, mo se faataitaiga, Actos, Siofor. Latou te le faʻateleina le gaosiga o le hormone pancreatic, ae fesoasoani i sela e gaosia ai le kulukose. O fualaau nei e le faateleina ai le manaʻo, e tuʻuina atu i isi vailaau, e le taʻitaʻia ai le hypoglycemia,
  • e faʻalavelave ai le faʻaaogāina o gaʻo i le puipui o le inumaga, mo se faʻataʻitaʻiga, Glucobay.

O le faʻailogaina mo le tagofia o vailaʻau, e mafai e se tasi ona iloa faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o gaʻo, stroke, maʻitaga ma le susu.

Fofo faʻapitoa

O isi suʻega e mafai ona fesoasoani i le toe aumaia o kulukose i le masani. Ae faʻaaogaina i naʻo togafitiga faʻapitoa ma pe a maeʻa feutagaiga ma le fomaʻi. O le faʻamoemoe o le faia o ni mea teuteu ma mea e faʻaleagaina, e le aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma le le mulimuli i se taumafataga, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka - e le mafai. O lenei mea e sili ona matautia, ma e mafai ona faʻateleina ai le taua ile 14, 15, 20 iunite.

O le sili ona saogalemu ma sili ona lelei o:

  1. Fagavai lau. 5-10 tuʻu faʻamalosi i se ipu vai inu vai mo le aso. Ave le 50 ml o le faʻatoʻaga e fa fa / aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Fuamoa ma lemoni. O se fuamoa moa ua sasaina e tuufaatasia ma le sua o le lemoni e tasi. Ave le manava gaogao faatolu i le aso mo se sipuni tele.
  3. Turmeric. O se paluga o le taumafataga faamasani ua faʻamaʻapeʻa i totonu o se ipu vai inu ma inu faalua i le aso.
  4. Bean Pods. 4 lapisi launiu lapoa o pipi nifo e fefiloi ma le 1 sipuni tele o fatu o le flax ma sasaa atu ile lita o vai. Suauʻu mo le 20 minute i luga o le mumū mumū. A maeʻa le mafanafana ma le vevela, ave le afa afa 4-5 taimi / aso afa afa itula aʻo lei 'ai - togafiti togafitiga o le maʻisuka ma fatu pi.
  5. Yogot po o le lefir. O se sipuni tele o teu uamea e faʻapipiʻi i se ipu vai inu susu, fefiloi ma tuu i le pō. Taumamafa i le taeao, i luga o se manava gaogao. O lenei fua e mafai ona faʻaaogaina se taimi e le faʻatapulaaina. E fesoasoani i le tele o tagata gasegase e taofi le suka i totonu o taʻaloga masani mo le tele o tausaga.

O le Hyperglycemia e manaʻomia ai le puleaina lelei o taumafa, o le vailaau o fualaau faasaina, o le soifuaga o le tagata gasegase o loʻo manaʻo e faʻaleleia lo latou manuia. E tatau ona mataʻituina le pulega o le aso, lafoaʻi mausa, taumafai e aloese mai tulaga faigata. E na o le pau lenei o le auala e totogi ai le maʻisuka ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga