Suga Suauu 16-16

O le maʻi suka o se faʻasologa lea o loʻo i ai se faʻaopoopoga taua o le suka o le toto. O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le hyperglycemia - o faʻafitauli i le maʻisuka o loʻo valoia i le auala e totogi ai.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulukose, faʻaleagaina o le vascular wall ma faʻamaʻi fatuga, o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino, retina, ma isi pathoces e atiaʻe. Faatasi ai ma le le talafeagai poʻo le le atoatoa o togafitiga o le maʻisuka, e tupu aʻe ai le maʻisuka ona o le fesuiaiga o le suka - i lenei tulaga, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

Ma o le maʻi o le maʻi e le oona, e tatau ona fuafua lelei le aofaʻi o le inisalini e ave. O le tino i le vaitau o togafitiga e manaomia ai le gaioiga faaletino. I le tulaga o le taumafaina ma le le talafeagai o le inulin, o le suka e mafai ona oso i le 16 ma luga atu.

Aisea e tupu aʻe ai le maʻisuka i le maʻisuka

Afai e tulai mai le toto toto, o le mafuaʻaga e le maua ai le inisalini. O nei faʻafitauli e mafai ona tupu ona o togafitiga faʻamaʻi ma le faʻaitiitia o le malosi o le tino, popolega, ma siama. E masani lava ona tupu le faamai o le ituaiga muamua pe afai o le tagata maʻi e i ai le fatuga o le fatu.

Afai e maua le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e mafai ona i ai i totonu o tapulaa masani, ae o le inisalini e le tali atu i le hormone.

O le faʻamaʻi i le ituaiga lona lua e tupu mai ma sina leai o le insulin.

Glucose ma le le lava o le inisalini e le mafai ona ulu i totonu o sela mo le gaioiga, lea e le mafai ai ona maua mai le malosi mai le inisalini. E tumau i totonu o vaʻa, aʻo iai le malosi o le vai mai le vaʻa. O le taunuʻuga o le atinaʻeina o le faʻamalalaina, talu ai o le tele o le suavai ua alu ese ma le kulukose e fatugaʻo.

Afai o le suka toto e 16, o le a le mea e tatau ona fai ma le ala e faʻaitiitia ai le tulaga? O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi. Faʻateleina le maualuga o le toto toto, ua afaina ai le tino o le tino, totoina le toto, faʻafiafia le fatu. I lenei setete, o faʻalavelave i mafaufauga, ketoacidosis, ma coma e masani ona fai.

O le atinaʻeina o le maʻisuka e masani lava ona iloiloina e le tikeri o le hyperglycemia:

  1. O se tikeri maualalo e iloa ai ia lava i le ituaiga o glycemia "i luga o se manava gaogao" e le sili atu ma le 8 mmol / l, e leai se glucosuria, o nisi taimi ei ai uiga o le kulukose i le urine. I le avea ai o se taui, o se meaʻai e ofo atu, isi metotia - e tusa ai ma tulaga.
  2. Taumafai - pe afai e fuafua le suka i le 14 mmol / l, e le sili atu i le 40 g le glucosuria i aso taitasi.E mafai ona tupu le Ketoacidosis. O togafitiga e faʻamatalaina i fualaau, insulin.
  3. I tulaga ogaoga, o le glycemia e sili atu i le 14 mmol / L. O se maualuga maualuga o le glucosuria ua matauina, o le puleaina o le inisalini e faatonuina i ni gasegase tele, e le o se mea e le masani ai i ni ituaiga o faafitauli.

Afai o le suka toto e 16 pe sili atu foi - mo le maʻisuka o se tulaga lamatia lea. E i ai se tulaga lamatia o le a avea le faʻamaʻi ma se foliga faigata ma tafe atu i le ketoacidosis.

O le sili atu ona lamatia le tulaga o le suka i luga aʻe o le 16

O le a le uiga o le suka toto mai le 16 uiga ma o le a le mea e mafai ona faʻamoemoeina mai lenei tulaga? I totonu o le tino, o le kulūkose e faʻaauau pea ona faʻaauau - faatasi ai ma le toto, e maua ai mea taumafa ma fesoasoani ai e faʻamalosia le tino o gaʻo uma ma mea e tatau ai. O le auala lena latou te maua ai le malosi e manaʻomia mo le faʻatinoga.

Ina ia aua le misia le faateleina o le suka i le 16, e tatau ona e gauai atu i faailoga e pei o le faateleina o le urination, fia inu, lagona o le mataʻu, moe ma le le mautonu, gasea ma le vomia. E tatau ona faʻaalia le paʻu o le paʻu, lanu samasama ile foliga.


E fia le suka e tatau ona masani

Talu ai e le ulu le kulūkose i le tino o le tagata lava ia, e tatau ona mautinoa le mauaina mai fafo. O ona sapalai o loʻo faʻaleleia i le taimi o taumafataga. E sau mai fua, suamalie, o le tele o le kulukose e maua ai meaai a le tino i luga o gaʻo. Afai e maualuga le maualuga o le suka, o le mea lea e taʻua o le hyperglycemia. I se tulaga maualalo, latou te talanoa i le hypoglycemia. I le toto, o le aofaiga o suka e le tatau ona i fafo atu o le laina 3, 9-5 mmol / L. O ia faailoilo i se tagata soifua maloloina e tusa ma le 4.6 mmol / L pe o lea.

A maeʻa le 'aiga o le taeao, o le kulukose e foliga mai e tulaʻi maualuga. Ona toe foi lea i lona tulaga masani. Ina ia iloa le maualuga o le kulukose, e faia ai suʻega faapitoa. E mafai ona:

  • O se suesuega i le lua itula talu ona uma se taumafataga,
  • Iloiloina o le suka "i luga o se manava gaogao"
  • Glucose toleni
  • Hemoglobin glycated.

O le faia o suʻesuʻega e fesoasoani i le fuafuaina o kulūkose ma siaki le amataina o le maʻi i se taimi tatau. I le faagasologa o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le suka e le vave tele ona tupu tele - o faʻafitauli o le soifua maloloina e faʻapupulaina lemu seia oʻo ina amata faʻaititia. I le taimi muamua, e tumau pea faailo, ae o suiga i le setete ua uma ona amataina. Faʻataʻitaʻiga o fesoasoani suʻesuʻe e faʻamautinoa tonu le mea tonu e le o lelei le galue lelei i le tino.

E mafai ona e foai atu le toto i le hemoglobin i soʻo se fale suesue, ma o se glucometer e talafeagai mo le mauaina o le mea e manaʻomia i le fale. O suʻega e tatau ona faia i le lua itula pe a uma le taumafataga.

O a faailoga o le faateleina o le suka i le 16

Faʻaaliga mai fafo o le mea moni e faapea, o le tele o le kulukose i totonu o le tino e sili atu i le masani, e mafai ona tatou lisi mea nei:

  • Faʻavaʻa vave
  • E masani lava o loʻo i ai se galala malosi
  • E maua le mamafa o le tupe maua poʻo le mamafa o le mamafa,
  • Arrhythmias, gasegase tumau, maualalo le malosi o le tino,
  • Tulu mucous mumu, paʻu o le paʻu,
  • O le le lava o le mānava, gasegase faʻaleagaina
  • Afai o le hyperglycemia o loʻo maua i se foliga lapopoa, o le a le toe inu le maʻi, o le mafaufau e faʻavaivaia, o nisi taimi e oʻo atu i se paʻu.

E tatau ona maitauina o faʻamaoniga autu uma lava e mafai ona faʻaalia ai isi faʻamaʻi, e le itiiti ifo le ogaoga. Afai e te maua ni faʻaaliga leaga, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a tuʻuina atu oe i suʻega, o taunuuga o le a faʻamautuina ai le faʻamaonia sili atu.

Mafuaaga o le Hyperglycemia

O mafuaaga mo le faateleina o le suka o le tele lava o mea nei:

  • Maʻisuka - i le tele o tulaga, o le hyperglycemia masani e taliaina e avea o se mea autu o le faʻamaʻi.
  • Le lelei o meaʻai. Faʻafitauli i mea taumafa ma meaʻai maualuga-kalori e oʻo atu ai i le gasegase o le hypoglycemia ma o nisi taimi e le faalagolago i luga o le maʻisuka.
  • Manatua - Mo tagata mamaʻi ma le faʻavaivaia o teteʻe i faʻamaʻi, o le hyperglycemia o se mea taatele. E masani lava e amata i se talaaga o le mumū o le lotoifale.
  • Eseese ituaiga o faʻamaʻi pipisi.
  • Vailaʻau, faia o se ala.
  • Le lava le vitamini B i le tino.

Aisea e mafai ai e le suka ona oʻo i le 16 i tagata matutua

E tusa ai ma le poto masani a fomaʻi, o le maualuga o le hyperglycemia i tagata matutua o se faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 2. O mafuaʻaga e mafua ai le faʻaleagaina o le tulaga o le maualalo o le malologa, faʻalavelave faʻalavelave, le gaoioi, ma le gaʻo.

E aoga le vavae ese o le maualuga o le suka toto i fafine maʻitaga. O a latou hyperglycemia e mafai ona le tumau - o lenei mea e mafua mai i le toe fetuunaiga o le tino ma suiga o le hormonal. Ae i nisi tulaga, o le maʻisuka e mafai ona avea o se ituaiga faʻapitoa - maʻisuka maʻitaga, lea e masani ona tupu i le taimi o le gestation ma e mou atu pe a uma le fanau.

I le tulaga muamua, o le a lava le mataʻituina o le tulaga o le maʻi e ala i siaki masani. Ae pe a togafitia se ituaiga faapitoa o faamaʻi, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona afaina ai le tina ma fatu ai faafitauli mo le atinaʻeina o le tamaititi. O le fomaʻi i lenei mataupu e faatonuina ai togafitiga faʻapitoa, lea e filifilia e amanaia ai le tulaga o le maʻi.

Faʻaitiitia o le suka toto

I le togafitiga o le hyperglycemia, o taumafaiga autu o le faʻamoemoe e faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalo mea na mafua ai le maʻi. O vailaʻau nei e faʻaaogaina:

  • Inisalini i le tulaga o se tui tuusaʻo ma se fua faʻatusatusa eseese,
  • O sauniuniga tautala e fesoasoani i le maualalo o le suka,
  • I ni faiga ogaoga - o se vaifofo o le gaosi paluga i se vaivai, tele le inu,
  • Faʻaaogaga faʻapitoa
  • Filifiliga filifilia faapitoa.

Meaai, meaai mo le maʻisuka

I vailaau faʻaonapo nei, o taumafa ua manatu o se tasi o vaega autu, o le atoaga o mea e mafua ai le faʻamautuina o le soifua maloloina o tulaga o tagata mamaʻi i le hyperglycemia. Mea taumafa e taua tele i le togafitiga ma mafai ai ona e maua se metabolism lelei. Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona i ai se meaai. Ma le ituaiga lona lua, o meaʻai talafeagai e tatau ai ina ia mafai ai ona faʻamaua le mamafa i le tulaga saʻo.

A maeʻa, o le taumafataga e faʻatatau e tusa ai ma areto falaoa, o le tasi o ia mea e tutusa ma le 10 g o gaʻo. Aemaise lava mo le soifua maloloina o tagata e maua i le hyperglycemia, ua faia ai laulau e faʻaalia ai iunite o loʻo faʻaalia ai le tele o mea taumafa o loʻo aofia ai i le masani masani.

Pe a fuafuaina le seti o oloa e tatau ona 'ai i le aso, e tatau ona le aofia ai meaai mama ma le suka. I le tele e mafai ai ona 'ai le pasta, semolina ma le araisa. Faamamafa e tatau ona tuu i luga o mea inu gaʻo, meaʻai maualuga i fiber. O meaai e tatau ona avea ma vaega, o le meaʻai i aso uma e vaevaeina i ni taumafa autu se tolu ma ni isi mea faaopoopo.

I lalo o le faʻalavelave, o le gaosiga o le inisalini o loʻo taofia, ma o le glycogen ua faʻasaʻo mai le ate. Faʻatasi, o lenei mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Afai ua maualuga le maualuga o le sugar i le 16, e sili atu le valaau i se faalavelave faʻafuaseʻi. O le tulaga e manatu mamafa, o le faʻamaʻi i se tulaga leaga e matautia le aumaia. I le mulimuli ai i fautuaga a le fomaʻi, i le tele o tulaga e mafai ona puipuia le tele o faafitauli.

O le puipuia o le maualuga o le suka o le toto, e puipuia ai le faateleina i le 16, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le tino. Ia mautinoa e mataʻituina le maualuga o le glycemia, ia mautinoa ia mulimuli i se taumafataga lea e tuʻuina atu ai le faamamafa faapitoa ile tapulaa o gaʻo vailaʻau faigofie, ma faʻatuina se faiga malosi. Atonu e talafeagai le fetuunaʻi o le inisalini poʻo isi vailaʻau pe'āfai o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi, ogaoga ogaoga, atuatuvale lagona ma lagona.

Suga Suauu 16 - O Le A Le Uiga

I nisi o gasegase e muamua feiloai i le hyperglycemia, lea e mafai ai e le suka ona oso i le 16.1-16.8 mmol / l ma le maualuga, o loo i ai se manao e vave foia le faafitauli ma aumai i lalo ona faailoga. Ae o se paʻu mataʻutia i le kulukose i totonu o le toto e mafai ona amata ai le hypoglycemia.

O le atinaʻeina o le hyperglycemia e mafai ona fautuaina i faʻamaoniga nei:

  • faateleina le galala
  • taugofie le maua o le mamafa po o le mamafa o le mamafa o le mamafa,
  • faʻaoga faifaipea,
  • malogo, paʻu o le paʻu,
  • faʻaaliga vavalalata
  • arrhythmia,
  • le faʻamalololoina o manuʻa, manuʻa, manua,
  • faʻaleagaina o le puipuiga ma le gasegase i faʻamaʻi pipisi, viral,
  • manava malosi
  • numera o vae
  • sasaa

O le maualuga o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le fia inu, ketoacidosis, le mautonu le mafaufau, ma i tulaga ogaoga, i se maʻi o le maʻisuka. I tagata gasegase e le i maua muamua i le maʻisuka, o mafuaʻaga o se maualuga maualuga o le suka i le 16.2 iunite o:

  • le amataga o le maʻisuka. O se faʻasolosolo maualuga o le totoga o ona uiga,
  • meaai paleni e faavae i luga o mea taumafa e maualuga i le gaʻo,
  • tulaga faigata. O le tupuga o le hyperglycemia post-stress e tele lava ina matauina i tagata e faʻavaivaia le puipuia,
  • ava malosi, ulaula,
  • afaina fatu poʻo le taʻavale,
  • afaina poʻo le kanesa o le pancreas.

Sugar e mafai ona oʻo i le 16.3 i fafine maʻitaga. Ae o iinei o lenei mea matautia e le tumau. E fesoʻotaʻi ma suiga o le hormonal i le tino poʻo le maʻisuka faʻamaʻi. Ae, e mou ese atu pe a uma ona fanau. I soo se tulaga, e tatau i le tamaitai ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea a tagata tomai faapitoa, talu ai o sea tulaga e le o se tulaga masani ma e mafai ona afaina ai le tina o loo faatalitali ma le tamaititi. Tino - o le maʻi o le maʻisuka o le fomaʻi.

Sugar e tusa ma le 16.4 iunite e mafai ona iloa i pepe faatoa fananau mai. O le mafuaʻaga mo lenei mea e tele mafuaaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e le lava le faʻamalolo o nisi o hormones poʻo le puleaina o le kulukose i se tamaititi e mamafatu. O le hyperglycemia e le afaina e mafua ai le faʻaofiina o kulūkocorticosteroids, o le matelaina o le okesene, faʻasalalauga lautele, ma isi.

I le maʻisuka, o le maualuga o le suka i totonu o le toto, oʻo atu i tuaoi o le 16.9 ma le maualuga, e matauina ona:

  • faamai pipisi ma vailaau,
  • ma faʻamautinoaina fualaau faasaina - corticosteroids, diuretics, beta-blockers,
  • siama gasegase tumau,
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • solia o le taumafataga o le maualalo o le gaosiolo ua faatonuina e le endocrinologist,
  • lafoaʻi le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka,
  • faʻamaʻi e afaina ai le ate
  • o le leai o se tulaga,
  • mafaufauga-mafaufau loloto.

Ina ia mafai ona feagai ma le tulaga i taimi talafeagai ma puipuia ai se faʻalavelave, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa. O le a ia taʻuina le mea e fai i le tagata maʻi, ma le a le togafitiga togafitiga e filifili ai. I le tele o auala, o le togafitiga e faalagolago i le mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga. Ina ia iloa, e tatau ona e faia se faasologa o suʻega ma toe suʻe suʻega.

O le a le mea matautia?

Afai e le togafitia le glycemia ma o le a le amanaiaina ia faailoga le mautonu, o le a alualu i luma le faamaʻi, faʻamamatia uma totoga taua ma faiga. Coma e sili atu le matautia. O ana faailoga e tupu malie. I le maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le ketoacidosis coma e tupu, i se ituaiga e le o le inisalini e faʻalagolago i le togafiti, o le hyperosmola coma o se tulaga ogaoga.

O le lamatiaga o le ketoacidosis e faʻapupulaina i le maualuga o le suka toto i le 16.5 mmol / L. Muamua, e taumafai le tino e feagai ma le sili atu o le kulukose, ae o le taimi muamua o faailoga muamua o le maʻi:

  • dyspepsia
  • tiga o le tino
  • manogi o le acetone mai le gutu - tagaʻii le article acetone syndrome,
  • vevela paʻu
  • vaivai o mata.

O le mafaufau o le tagata gasegase ua le afaina, ma ua paʻu o ia i se paʻu. O togafitiga autu o le faʻaogaina lea o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose ma toe faʻafoisia le tino.

O le hyperosmola coma e faʻailoaina i le faʻalauteleina o le atinaʻe. O le maualuga o le suka, lea e faʻaauau pea ona faʻaleleia e le urine, e mafai ona oʻo i le 40-50 iunite.

O uiga iloga e aofia ai:

  • moe
  • vaivai
  • mūmū mucous mata ma le paʻu,
  • toilalo o mata mata,
  • e masani ona manava le manava
  • leai se manogi o le acetone.

Afai e te le tuʻuina atu le fesoasoani i le ua afaina, e mafai ona tupu le atinaʻeina o le le aoga. I se faaopoopoga, o le maualuga umi o le kulukosese mea e mafai ona oʻo atu ai i isi, e leai ni faʻafitauli matuia: gangrene, maʻi o le maʻisuka, tauaso, toto maualuga, polyneuropathy, nephropathy. O le tele oi latou e iʻu i le le atoatoa.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i le 16

A maeʻa ona maua le faʻamaʻi, o le maʻi e faʻamatalaina togafitiga talafeagai. E mafai ona e totogiina le maʻisuka i le suia o lau meaʻai ma le olaga. I le taimi muamua, o le maʻi o le inisalini e faʻalagolago i le insulin, o loʻo faʻamautuina le togafitiga o le inisalini. O le fualaau faasaina e masani ona faia i le tele o taimi i le aso ao le i taumafa. Ua taʻu mai e le fomai le auala e fuafua ai le metotia, ma o a tulafono mo le faafoeina o vailaau e tatau ona mulimulitaʻia.

I le lona lua, e le o insulin-dependent, o le inisalini e mafai foi ona faatonuina pe afai o le suka toto e 16.Latou te faʻaaogaina lenei mea i mataupu sili ona maualuga pe a le masani ona togafitia togafitiga faʻapitoa. O le a le mea e fai i le hyperglycemia lea ua oʻo i se tulaga taua tele 16.7 ma le maualuga?

O togafitiga e faapenei:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Le faʻaofiina o le inisalini. O le faʻatulagaga ua fuafuaina taitoatasi. E masani lava ona i ai faʻamaoniga e iloa ai se tulaga muamua, latou te faʻaaogaina le ituaiga o vailaau faʻatasi ma le vave vave faʻaalia.
  2. O le faʻaaogaina o fualaʻau faʻaitiitia o le suka-gaʻo, biguanides poʻo le sulfonylurea.
  3. Faʻaaloalo i le pulega o le inu.
  4. Faʻaaoga lelei ile ituaiga o maʻisuka.
  5. Meaʻai maloloina.
  6. Le faʻaaogaina o togafitiga a tagata. O isi vailaʻau e mafai ona faʻamatalaina o se togafitiga o le adjuvant. E tatau ona e talanoaina ia togafitiga ma lau fomaʻi ina ia e le faʻaleagaina ai le tulaga - suʻega masani a tagata mo le maʻisuka.

Mai mea uma o loʻo i ai nei, o tagata gasegase e maua ai le toto toto o le 16.6 mmol / l ua maeʻa, e tatau ona e filifilia se taumafataga maualalo maualalo:

  • buckwheat
  • musika
  • nati
  • kapisi, e aofia ai le broccoli,
  • Ierusalemaichokei
  • fualaau suamalie
  • meaʻai
  • paka
  • sunflower fatu
  • pasili
  • lanumeamata lanumeamata
  • kukama
  • zucchini
  • liliina pe suauʻu popo,
  • pi
  • fatu atoa.

Filifiliga: O iinei e mafai ona e maua ai le laulau atoa o faʻamatalaga o oloa gaosi - diabeti@produkty/glikemicheskij-indeks-produktov.html

O le faʻataga e aofia ai:

  • meaʻai vave
  • mea inu gaʻo, meainu vevela,
  • Faʻamanatuga o suamalie
  • sukalati sukalati
  • Pulu tao
  • falaoa paʻepaʻe
  • Caramel
  • fua suamalie
  • gaʻo gaʻo ma iʻa.

O le tausisia o le taumafataga o se vaega taua i le togafitiga o le maʻisuka ma i le taua faasaga i le hyperglycemia. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso. E taua tele le inuina o le tele o vai, aua ona o le sili atu o le kulukose, e taumafai le tino e aveese le mea moni, e ala i le faiga o meaʻai. O le iʻuga, e mafai ona tupu le maʻisaga.

Puipuiga

E mafai ona e aloese mai le faateleina o le glucose e ala i le faia o se numera o fua nei:

  • ia i ai pea le inisalini ma oe
  • Aua neʻi 'ai meaʻai e tele naua ai meaʻai, e tusa lava pe lelei le soifua maloloina,
  • mataʻituina le fua o le insulin o loʻo faʻatonutonuina,
  • fua le fua o le suka. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona e alu i le falemai, ma alapo i le taeao. Ua lava le maua o se glucometer - o se mita o le kulukose toto,
  • tuuese vaisu leaga,
  • faamalositino e le aunoa.
  • afai e mafai, aloese mai le atuatuvale ma popolega le talafeagai.

Faatasi ai ma le maualuga o le suka i le toto toto o le 16 iunite, e faanatinati le faia uma o auala talafeagai e faamautu ai le tulaga o le maʻi. O le mea masani, i le maʻisuka, o le maualuga o le maualuga o le tau e toe foʻi atu i le masani i totonu o ni nai aso talu ona faʻauluina le inisalini.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faʻaiʻuga o le ketoacidosis i le maʻisuka

O le atinaʻeina o le ketoacidosis e tupu i se maualuga maualuga o le glycemia ma le faateleina o le numera o tino ketone i totonu o le toto. O lona mafuaʻaga o le le lava o le inisalini. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafai ona amata i le ketoacidosis i le leva o le siama, ma i le maʻisuka ituaiga 2 o le a tupu i taimi faaiu o le faamai, pe a ua le lava le tausiga o le tino.

Faʻasalaga pe le faʻaaogaina le inisalini, faʻamaʻi faʻamaʻi ma manua, gaioiga, aveina o hormones ma diuretics, ma le aveeseina o le pancreas e oʻo atu ai i le maualuga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis.

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le faateleina o le maualuga o le glucagon, hormone tuputupu aʻe, cortisol ma le adrenaline i le toto, lea e faaosofia ai le gau o le glycogen i le ate ma le fausia o le kulukose i totonu. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le glycemia. E le gata i lea, i le leai o le inisalini, o le vaevaeina o puipuiga ma gaʻo e amata i le faateleina o le toto o amino acids ma gaʻo gaʻo.

Talu ai e leai se kulūkose i totonu o sela, e amata ona maua e le tino le malosi mai gaʻo. i le faagasologa o ia gaioiga o tino o le ketone ua faia - acetone ma meaola oona. A maualuga maualuga o latou maualuga nai lo fatugaʻo e mafai ona taʻitaʻia, o le ketoacidosis e tupu i totonu o le toto. Oona mai mea taumafa e le auai i le ketogenesis.

O lenei tulaga eo faatasi ma le faʻalalalaina tele. Afai e le mafai e le tagata maʻi ona inu vai e tele, ona mafai loa lea ona oʻo i le 10% o le mamafa o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻavaveina o le tino.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka faʻatasi ai ma le taufaasese e masani lava ona o mai faatasi ma se tulaga o le hyperosmolar. Talu ai o le inisalini avanoa e taofia ai le faia o tino o le ketone, ae talu ai ona e leai se tali i ai, ua faateleina le hyperglycemia. Faailoga o le vaeluaga o le hyperosmolar:

  • Gaoioiga faʻavavega faʻatele.
  • Le fia inu.
  • Nausea
  • Paʻu o le mamafa o le tino.
  • Tigā toto maualuga.
  • Laasaga maualuga o le sodium i totonu o le toto.

O mafuaʻaga o le tulaga o le hyperosmolar e mafai ona faʻamaʻaina i le tele o fualaau oona, vomiting, poʻo le manava.

E iai foʻi faʻapotopotoga o le ketoacidosis ma le faʻasalaga o le hyperosmolar.

Faailoga o le ketoacidosis

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i le faʻatupulaʻia malie o uiga o le hyperglycemia. O le Ketoacidosis e atiina ae i totonu o le aso poʻo le sili atu, aʻo faʻalauteleina le gutu o le gutu, e tusa lava pe inu le tagata maʻi i le tele o vai. I le taimi lava e tasi, malaise, maʻi tigaina, maʻi o le intestinal i le ituaiga o le manava o le maʻisuka poʻo le malosi o le maʻi, tiga o le manava ma le faʻaleagaina o le maʻi.

O le fausia o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le mafaufau, le foliga mai o le pisapisao ma le manava faifaipea, o le paʻu e lagona le vevela ma le vevela, o le manogi o le acetone mai le gutu, ma pe a paʻu i luga o mata, e faʻaalia ai lo latou vaivai.

O suʻesuʻega faʻamaonia e faʻamaonia ai le ketoacidosis e tatau ona faia i uluai faʻaaliga o le hyperglycemia. O le suʻega o le toto e fuafua i le faateleina o le suka o le sili atu i le 16-17 mmol / l, o tino o le ketone o loʻo i totonu o le toto ma le urine. I le falemaʻi, o suʻega nei e faia:

  1. Glycemia - itula.
  2. Ketone tino i totonu o le toto ma urine - i le 4 itula.
  3. Totoina o le toto.
  4. Suʻega o le toto.
  5. Le toto creatinine.
  6. Fuafuaina o le toto pH.

Togafitiga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis

O le tagata gasegase e iai ni faailo o le ketoacidosis e vave tuʻuina atu i ai le kululu ma le saline physiological ma 20 vaega ole inisalini pupuu e faia i totonu o le toto.

Ma, o le inisalini e faʻaauau pea ona tui faʻamalosi poʻo totonu foi o le muso i le fua ole 4-10 iunite i le itula, lea e faʻalavelave ai le malepelepe o le glycogen e le ate ma faʻalavelave ai le ketogenesis. Mo le puipuia o le inisalini, o le albumin o loʻo faʻatinoina i totonu o le fagu e tasi.

O le Hyperglycemia e tatau ona faʻaitiitia lemu, talu ai o le vave faʻaitiitia o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le osmotic edema, aemaise lava i le faila o le faiʻai. Mo se aso e tatau ona e ausia le maualuga o le 13-14 mmol / l. afai e le mafai e le tagata gasegase ona 'ai na o ia lava meaai, ona fuafua lea o le 5% kulukose e avea o se punaoa malosi.

A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, ma faʻamautu le glycemia i le maualuga o le 11-12 mmol / l, e fautuaina o ia: inuina le tele o vai, e mafai ona e 'ai faʻamaina vai, pateta paluga, fualaau faisua po o masini palu. Faatasi ai ma le glycemia, o le inisalini e faʻasolosolo faʻatatau i le vaega muamua, ona tusa ai lea ma le masani masani.

Pe a aveese se tagata maʻi mai se setete o le ketoacidosis o le maʻisuka, ona faʻaaogaina lea o vailaʻau nei:

  • Sodium chloride 0.9% i le aofaiga o le 7-10% o le mamafa o le tino i le 12 itula muamua.
  • Vailaʻau paʻu i lalo ifo o le 80 mm Hg. Art.
  • O le chloride o le potassium e pulea e toto. Muamua, e maua e le tagata gasegase le faʻamaʻi o le pasela, ona faʻapalapalaina lea o mea faʻasaina i totonu o pusa mo le vaiaso.
  • E seasea lava ona faʻaaogaina le suālaʻau e faʻamaʻo ai le acidosis.

O le 0.45% sodium solution e faʻaaogaina e togafitia ai le tulaga o le hyperosmola, ma le inisalini e le faʻaaogaina pe o loʻo faʻataʻitaʻiina i ni gaʻo laʻititi. Fautuaga i tagata gasegase o loʻo mama: inu vai tele, taumafa taumafa, faʻamaʻavaʻavalea faigofie. Mo le puipuia o le tuifaʻavaʻa, o loʻo faʻatulagaina ai tagata matutua i le heparin.

I le puipuia o le faateleina o le suka o le toto ma le atinaʻeina o le ketoacidosis i le maʻisuka, e mafai lava ona naʻo le mataʻituina pea o le maualuga o le glycemia, mulimuli i se taumafataga ma le faʻasaina o gaʻo kulū faigofie, ma le lava o vai, fetuunai le fua o le insulin poʻo fualaau mo maʻi faʻamaʻi,

O faamatalaga e uiga i le hyperglycemia o loo tuuina mai i le vitio i lenei tusiga.

Faailoga o le maʻisuka i alii ma tamaitai

O faʻapogai autu i fafine e maualuga le suka:

  • Suafa e le faʻavaivaia
  • Uiga masani
  • Emaciation
  • Vaivai. Maualuga vaivai,
  • Vaʻai matala
  • E manaia le manogi mai loʻu gutu
  • Le mamafa o le mamafa
  • Telefoni masani
  • Tesea

Faʻailoga lema o le maʻi:

  • Faʻaleagaina le puipuiga. O togafitiga uumi mo faʻamaʻi pipisi,
  • Paʻu o le vevela o le tino
  • Paʻu o le paʻu e le faʻamalolo mo se taimi umi,
  • Manua le mama
  • O le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le ogatotonu o le faasologa o taimi,
  • Matagofie o foliga ma lima,
  • Tue le paʻu
  • Fao fao. O lauulu e avea ma mea e pala
  • E i ai vaʻaia o muso o le tamai povi.
O faʻapogai autu o le maʻisuka

O faʻamaʻi o le maʻisuka i tagata e le o matua ese mai tamaitai. O le sili atu le malosi o feusuaiga e le gauai atu i le le lelei o le soifua maloloina ma e seasea lava ona feutagai ma fomai

O faailoga autu o le suka maualuga e tatau ona mafaufauina:

  • Nocturnal urethra,
  • Manava
  • Flammation o le prepuce,
  • Gutu gutu
  • Lelava vaivai
  • Lulu
  • Mafuaaga
  • Vaʻaia ata
  • Tuʻuina i totonu o le anus, gutu, i luga o le paʻu,
  • Faʻalavelave mamafa,
  • Faʻaletonu.

O mafuaaga taatele o le toto o le kulukose toto o le ituaiga I ma le maʻisuka II. I le faaopoopoga ia i latou o loo i ai:

  • Manatua
  • O le i ai o vailaʻau faʻamalolilo māmā i meaai,
  • Faʻafitauli matuia o faʻamaʻi pipisi.

Afai ei ai se maualuga o le kulukose maualuga o le tagata, o le a le mea e tatau ona ia faia? O le maʻisuka ituaiga 1 e iloa e le mafai ona togafitia. O le le mafai ona maua o le pancreatic gland e maua mai ai le siama o le hormone o le suka i le suka e fusia ai le tagata maʻi i le inisalini injected. Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga II e tatau ona taofia le faʻasaʻoina o le tele o le kulukose i le toto. E leai se fofo mo le maʻisuka.

Ole tele o vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻasaʻoina ai se taimi le tumau ia uiga o le hyperglycemia. O isi vailaau faʻasoifua ma meaʻai talafeagai e mafai ona tuʻuina mai le tutusa o le aʻafiaga.

O se taumafa maualuga o le kulukose e fuafua ai mataupu faavae nei o le soifua maloloina:

  • E lima taimi e masani ona faʻaaogaina i ni vaega laiti i se taimi patino o le aso,
  • Mea inu masani - e oo atu i le lua lita i aso uma,
  • Faʻapaleniina o le taumafa e ala i meaʻai ma calories,
  • Faʻafeiloaʻi le manaʻoga mo filo meaʻai
  • Faʻasala i luga o le alo
  • Teenaina o le ava malosi.

O meaʻai nei e manaʻomia ile taumafa:

O fua o le sami e afaina ai le toto toto

  • Leanu manu
  • O iʻa e maualalo le gaʻo,
  • Laʻu gaʻo maualalo
  • Rice, buckwheat, palalafola pala,
  • Paʻu falaoa
  • Legumes,
  • Fualaau faisua
  • Fua.

O le teena atoatoa o gaʻo e lamatia ai le ola maloloina, o le mea lea, o meaʻai fualaʻau i fua talafeagai e talafeagai. O le maʻisuka e tatau ona galo e uiga i meaʻai falai ma 'ai le kuka, kuka ma tao tao. O selu e tatau ona tumu i mea suamalie.

Mea faasaina:

  • Pastry, pastry, pasta, sugar,
  • Sausage, paluga, ulaula meaʻai, meaai kuka, puaa, nutria, ova iʻa,
  • Paʻu kulimi. Faʻamaʻi susu ma meaʻai susu,
  • Mayonnaise, ketchup vela, vaitau,
  • Fua suamalie
  • Fualaau suamalie suamalie.

Vailaau faʻapitoa

O le tele o vailaʻau faʻamaʻi e maua ai gaioiga gaʻo e foliga tutusa i le inisalini. O vailaʻau faʻale-aganuʻu o loʻo i ai i lona faʻaupuga o lona uiga e le tatau ona faʻamagaloina, ae e le saogalemu foi e aʻafia ai. I soo se tulaga, o isi togafitiga e tatau ona vaavaaia e se fomaʻi fomai.

O nisi nei o laau totő e mafai ona faʻamaloloina faailoga o le hyperglycemia:

  • Mistletoe. O se laau toto i luga o lala laau. O lea mai laulaau ma lala o mistletoe, e aoina i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le autumn, ua i ai se aafiaga faamalolo. O fua o le mea oona
  • Rhizome o chicory,
  • Kukama sua
  • Asparagus
  • Luga lanu
  • Ata.

O le maʻi suka e le mafai ona faʻaleleia, ae e le tatau ona manatu o se faasalaga. O le suʻesuʻeina muamua o le hyperglycemia e mafai ai ona e ola mo le tele o tausaga ma e leai ni faafitauli i le vaʻaia, fatugaʻo, ma le gangrenous necrosis o pito i tua e ala i le suia o le auala oe ola ai.

Tuua Lau Faamatalaga