Maʻisuka i tamaiti - faʻamaoniga, mafuaʻaga, togafitiga

O le maʻisuka i pepe e seasea lava. E le gata i lea, e maua i le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le atinaʻe o ketoacidosis poʻo le maʻisuka.

O se tasi o faailo ua faaigoaina, lea e taua tele e gauai i ai, o le maualalo o le mamafa o le pepe faatoa fanau mai, o le na fanau muamua nai lo le aso atofaina.

O le maʻisuka i nei pepe e faigata tele, ona o le acidosis (o le faateleina o le acidity o le paleni-faavae o le tino) e aliali mai i le ate ona o le leai o le glycogen i le ate. O isi faʻamaoniga e aofia ai le le lava o le susu i le tino o le tamaititi.

Aua nei galo o lenei faamaʻi i se pepe e mafai ona fesoasoani i le tupu o le malulu masani, faapea foi le faaleagaina o le paʻu, e pei o le mago, afaina o le diaper, dermatitis, furunculosis, eczema ma isi hemangiomas. E masani lava, o pepe e maua i le maualuga o le ate ma le cataract. O le a le lamatiaga o le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai?

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le atiaʻe o le faʻamaʻi

I le taimi nei, e tele mafuaʻaga autu e ono mafua ai le maʻisuka i tamaiti na fananau mai i le taimi muamua:

  1. ave ni togafitiga faapitoa i le taimi o le gaioiga. O nei vailaʻau e aofia ai vailaʻau faʻasaina ma antiicancer eseese, e eseese i aʻafiaga oona,
  2. o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi i tamaiti laiti e mafua ona o le i ai o faʻafitauli o le pancreatic poʻo le faʻaleagaina matuia o siama beta-cell,
  3. I se faʻaopoopoga, o le maʻisuka mai le fanau mai e mafai ona tupu ona o le tino vaivai. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaoga lea i tamaiti na ua manatu ua le atoatoa.


O faʻamaoniga e iloa ai le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai:

  • amioga le lava o le pepe,
  • o le tupuga o faʻamaoniga e faʻaalia ai le faʻalalauina (lagona fia inu),
  • i le i ai o se manaoga masani, e le maua e le tamaititi le mamafa,
  • o le faanatinati o le pepe faatoa fanau mai e pipii ma lalagaina i luga o lavalava po o sepekini (le mea e taʻua o "sarch stains"),
  • o le i ai o le faʻavave o le diaper and all kinds of inflammatory processes on the skin,
  • o le atinaʻeina o le mumū i totonu o le itutino (i tama i luga o le vaʻaiga, ma teineiti - faʻavalea).

I le leai o togafitiga talafeagai i le masina lona lua o le olaga, ua i ai i le pepe ni faailoilo ogaoga o le inupia, lea e ono taitai atu ai i se pa. Ina ia iloa ai le maʻisuka, e tatau i se tagata tomai faapitoa ona faia se suʻesuʻega suʻesuʻega talafeagai.

Tusa o le maʻisuka


O lenei ituaiga faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1. E taʻua foi o le insulin-faalagolago.

E le gata i lea, e mafua mai i le sogasoga o le genetposition genetic. Faatasi ai ma lenei maʻi, e le mafai ona maua le insulin i le pancreas a le pepe.

E mafua tonu ona o lenei mea o le faateleina o le suka i le toto plasma e faateleina, lea ei ai se aafiaga faataumaoi i totoga o le tino o le pepe faatoa fananau mai, namu gata, toto toto, ma isi totoga taua.

O pepe na maua i le maʻisuka e manaʻomia le injections o le pancreas i aso uma. E le gata i lea, o le mea e taua o le puleaina o le suka toto e taua tele. E tatau i matua ona mataituina lenei mea ina ia le maua e le tamaititi ni faafitauli matuia ma faigata.


O mafuaʻaga o le maʻisuka faʻaleagaina:

  • genis predisposition
  • manuʻa
  • vailaʻau faʻamaʻi na faʻafeiloaia e le tina faʻamoemoe.

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka maʻi e maua i le tamaitiiti.

E le gata i lea, e le mafai ona mafai ona togafitia togafitiga, ae e mafai lava ona faʻataʻitaʻiina i ni tui talafeagai o le inisalini i aso uma. O lenei faʻamaʻi mataʻutia ma ogaoga e afaina ai aʻa uma.

E i ai ni faailoilo o le maʻisuka i se pepe e pei o le fia inu, vave vave le paʻu, vave vave, vaivai, vaivaiga, faʻaleagaina, faʻapea foi le vomiting.

O le maʻisuka o le tino e mafai ona oʻo atu ai i nei faʻamoemoega e leʻi faʻamoemoeina:


  1. talu ai ona o le maualuga o le toto maualuga o le suka o loʻo maualuga pea, e mafai ona faaleagaina ai mata o pepe mata o pepe. O veins ma capillaries o fatuga e masani lava ona faaleagaina. O pepe e mafatia i le ituaiga o maʻisuka ei ai le tulaga lamatia tele o le atiaʻe o fatu fatu ma e oʻo lava i le tauaso uma. O suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai o le aʻafiaga o le maʻisuka i luga o okeni o le tino e le mafai ona puipuia e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taʻua o Captopril. E taua o se fualaau faasaina lea e masani ona faatonuina mo le maualuga o le toto. O loo i ai pea le avanoa e maua ai i le maʻisuka se aʻafiaga le lelei i le toto i le pito i lalo, lea e oʻo atu i se taimi mulimuli ane i le tataina,
  2. i le taimi o se lino tele o le tino, o se lagona faifaipea o le le mautonu ma tiga i vae,
  3. o le lamatiaga o le faateleina o le toto maualuga e matua faateleina foi, ma o le taunuuga o le faaputuputuina o le cholesterol ua faatelevaveina, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaega o le infarction myocardial and stroke.

Afai e le togafitia le maʻisuka maʻi, o lona uiga o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia. E taua tele pe'ā e mauaina uluaʻi faʻamaoniga i totonu o se pepe e taʻu mai ai o loʻo iai lenei faʻamaʻi, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi e faʻamalamalama ia tulaga.

Togafitiga ma le puipuiga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


Afai e iloa faʻailoga muamua o le maʻisuka i pepe, e tatau ona e asiasi vave atu i se fomaʻi.

O togafitiga o le faamai e aofia ai le puleaina o le hormonone - insulin. O lenei metotia e taua o le togafitiga o le inisalini.

E taua le maitauina o le susu pepe e manatu i ai o se mea e ave i ai le faamuamua, ae afai e le mafai ona susu, o le pepe e faʻafeiloaʻi i ni vailaʻau faʻapitoa e leai ni kulukose. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona e iloa le faʻamaʻi ma suʻesuʻe ma le totoa ia uiga.

O faailoga muamua o le maʻisuka i tamaiti laiti o loʻo faʻaalia e le polyuria, lea e vaaia i pepe faatoa fananau mai e pei o le moe ma le polydipsia. E taua foi le maitauina o le maualuga o le suka i totonu o le toto i luga o se manava gaogao ma i urine i aso taitasi i tamaiti e maualuga. O le mafuaʻaga lea ina ia mafai ai ona fua le kulupu o le kulukose, e tatau ona faʻamalamalama le uluaʻi fua o le suka.


Togafitiga o le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai e tatau lava ona atoatoa i le faʻaaogaina o le inisalini ma le togafitiga o meaʻai, lea e faʻamoemoe e le gata i le togafitia o se maʻi tele, ae faʻapea foi i le faamautinoaina o le faʻaleleia lelei o le tino.

Ae mo meaʻai, e tatau ona faapaleniina ma ia ogatusa ma tulaga faʻapitoa o le physiological.

Aua neʻi galo e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaia uma ia mea e taʻua o ipu 'eseʻese. Ae mo le manaʻoga mo le suka, i le vaitau o togafitiga e tatau ona ufiufi e le faʻaaogaina o mea inu gaʻo i le tele o mea. O le autu o lenei meaʻai o le susu susu. O le isi tamaitiiti e tatau ona maua fualaʻau ma fua. E taua le maitauina o le suka faigofie, ma mea suamalie ma gaʻo, e tatau ona faʻaitiitia i taimi uma.

I le i ai o le kososis ma le acetonuria, e tatau ona faʻaitiitia vave le faʻaaogaina o le gaʻo, aʻo taofi pea le tele o mea inu. E manaʻomia e tamaiti ona 'aina sina kosi falaoamata faapitoa, gaʻo ma ituaiga uma o meaʻai gaʻo.Ae peitaʻi, e tusa ai ma le inisiua o le homone pancreatic, e manaʻomia ona faia i vaitau o le valu itula.

I lenei tulaga, e le tatau ona galo i se tasi le amanaia o le maualuga o le lagona ile inisalini. E leai se faʻasalaga e fautuaina i le pepe e tuʻuina atu i tamaiti se vailaʻau faapitoa faʻapitoa.

E tusa ai ma le puipuia o le puipuia o le maʻisuka, e tatau ona amata loa ona mataituina le vaavaaia o se tamaititi mai na aiga lea ei ai aiga e mafatia i le maʻi suka.

Siaki le siakiina o le kulukose i taimi uma i le toto ma le urine. I le faaopoopo atu i ai, e matua tatau lava ona vavaeeseina atoa le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai le suka (sili ona lauusiusi). E taua tele le matauina o tamaiti na fananau mai ma le mamafa o le tino (sili atu ma le fa kilokalama).

I tamaiti laiti ma uiga uma o tagata vaʻaia, e tatau ona suʻe suʻe faʻapitoa faʻamalosi e lua ma uta. O le togafitiga o togafitiga faʻatasi ai ma le suʻesuʻeina muamua o se mea lelei tele. Afai e mataʻituina lelei e matua le tulaga o le tamaititi, faʻapea foʻi ma le tausisia lelei o mea taumafa, meaʻai ma togafitiga talafeagai, o le tino o le a faasolo lelei, ma o le a faʻaaogaina uma lava faʻamaʻi.

I nisi tulaga, e mafai e le pepe ona atiina ae le maʻisuka leʻo. I faʻamaʻi muamua o lenei faʻamaʻi, e taua le faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i lau fomaʻi mo le fesoasoani.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mea autu o le maʻisuka i tamaiti i le vitio:

E pei ona mafai ona malamalama mai lenei tusiga, o le maʻisuka i pepe laiti o se mea matautia tele i lona tino. Ma o le tele lava o taimi e toetoe lava a leai se mea, e mafai ai ona e aʻoaʻo e uiga i lona i ai i se mea faʻafuaseʻi. E faʻalagolago lava i le tausiga a matua: afai latou te mulimuli i foliga vaaia o fou fou ma uiga ese, o le a mafai ona latou vave iloa le maʻi ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Ae e masani lava ona tupu e latou te le matauina se suiga seʻi oʻo i le taimi e sili atu ona leaga le pepe fou. A maeʻa ona faʻaalia foliga manino o le maʻisuka, latou te liliu atu i tamaiti, ae atonu ua tuai tele, ma e ono faigata ona laveai se tamaititi.

Faʻavasegaga

O le maʻi suka e mafai ona muamua (togafitiga tutoʻatasi) ma lona lua (o se faʻafitauli o se isi faʻamaʻi faʻamaʻi - o le endocrine, pancreas, faasaga i le talaaga o le faʻaaogaina o le autoimmune, faʻamautinoaina o vailaau, o se vaega o le gasegase o le genetic). I le togafitiga o togafitiga faʻavae poʻo lona taui, o le faʻagasolo foi o le maʻisuka maualuga e alu ese foi. E mafai ona togafitia le maʻisuka muamua ile tamaititi?

O togafitiga autu i tamaiti o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1), e maualalo i le gaosiga o le inisalini e tamaʻitaʻi o le pancreas. O le tamaititi ua na o le togafitiga e sui ai: o le hormone e faia mai fafo. O suauu pancreatic o le a le amata ona faia le tele o inisalini. Nai lo lena, o suauu e gaosia ai le hormone o loʻo totoe i tua o le faʻamalosia o le inisalini e faasolosolo malie lava i le togi.

O le maʻisuka e le o le insulin-toto (ituaiga 2) e seasea lava i le taimi o le tamaitiiti. E fesoʻotaʻi ma le teteʻeina o le toto i le inisalini, o le gaosiga e ono lava. Ae faʻafefea ona faʻafeiloaʻi siama o le tino i le hormoni pe afai o le senitini o loʻo talia muamua o loʻo faʻaleagaina pe oa latou lava auupega e gaosia?

Etiology o le maʻisuka muamua

  • E tusa lava pe leai ni maʻi e maua i le maʻisuka i totonu o le aiga, e mafai ona maua e se tamaititi lenei maʻi. O le mea moni, o le predisposition e faʻatoʻateleina e le gata i le puleʻaga, ae faʻapea foi i le malologa.
  • O le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti e mafai ona afaina i se viral, e seasea ona maua i siama, faʻamaʻi: chickenpox, measula, fiva vevela, epiparotitis, faʻamaʻi, tonsillitis. E afua ona o le tuusaʻo o aʻafiaga o sui soʻo i luga o siama e gaosia ai le hormone poʻo le tui puipuia (o faʻamaʻi pipisi e tutusa ma palacreatic cell proteins, latou te maua mai ai nei faʻamalosi).
  • Manatu o le mafaufau poo le tino, o le tele o gaʻo i le taumafataga, ma le mamafa o se pepe faatoa fananau mai (sili atu ma le 4.0 kilokalama) e mafai ona faʻaosofia ai tulaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona tupu le faʻamaʻi pe a maeʻa ona faʻamaʻapeʻa pe soona inu, gasegase volumetric, ma le malosi o le siosiomaga.
  • O se faʻamaʻi o ituaiga uma e lua i se tamaititi e mafai ona tupu ona o le iʻuga o le maʻisuka ituaiga o se maʻitaga maʻitaga (muamua na maua i le vaitaimi o le matua).

O vaitaimi taua e faatatau i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o laʻasaga ia o le olaga ma le faʻatupulaia o le tuputupu ae ma le faateleina o le metabolism. E tofu le tamaitiiti ma ona taimi tuputupu aʻe, ae i le averesi, e 3-5 tausaga ma 9-12 tausaga.

O le mea e tupu i totonu o le tino

A maeʻa se faʻaosoosoga e le diabetogens, faʻaleagaina le mea faʻapipiʻi ma le oti faʻapitoa. O faailoga muamua o le maʻisuka i tamaiti e aliali mai ina ua mavae le oti o le 90% o nei siama. Ae atonu ei ai se kosi natia, tumau e oo i le 4 tausaga. I lenei tulaga, e mafai ona iloa le maʻi i le faʻaaogaina o le kulukose. Talu ai e le maua le maʻisuka, e le maua e se tama maʻi se togafitiga talafeagai.

O se taunuuga o le maliu o se numera tele o siama e gaosia ai le inisalini, o le pasene o totoe o pancreatocytes o le gataifale ua faateleina, faia o hormones ma le faafeagai, o lona uiga o le faateleina o le maualuga o le kulukose toto. O loʻo iai i le Hyperglycemia se masini lua atinaʻe.

O le a le mea e mafua ai faʻaaliga o le maʻisuka i tamaiti?

O le le lava o le suka-o le faʻaitiitia o le hormone e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻapipiʻi o le kulukose i totonu o nofoaga autu: i le ate, muso ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le glycogen ua faʻaputuina ua paʻu i totonu o nei siama ma ua tuʻuina atu le kulukose i totonu o le toto. I lalo o le faatosina a le hormonone, o le malepelepe o polotini ma gaʻo e faʻaleleia i le tuʻuina atu o ketones. I le fesoʻotaʻiga ma masini o loʻo i luga, glucoseemia, glucosuria, ketoneemia ma le ketonuria e atiina ae - o faailoga autu o le maʻisuka i tamaiti ma tagata matutua.

  • O le maualuga o le kulūkose o le plalasma e maualuga tele ma e amata ona faʻamalosi e fatugaʻo. O le maualuga o le urine e faateleina ma e toso ai le vai. O le Polyuria (masani ona tupu), e mafua ai le taofiofi o le sodium i totonu o le tino, ma le vai inu. E fia inu le tamaitiiti, e amata ona inu tele, ae e le aumaia ai se toomaga.
  • O le le atoatoa o le Hormonal e le gata ina aʻafia ai le palatini, ae faʻapea foi i le faʻasaina o lona faʻasologa. Tamaiti e matauina le mamafa o le mamafa, e ui lava i le tele o meaʻai.
  • O le faʻafitauli ole gasegase e taʻitaʻia ai le toto o mea e faʻaputuina i totonu o le puipui lapisi ma suia lona tulaga. Muamua, e afaina ai ipu o le microvasculat (aemaise o gaʻo, retina, nerve fibers) ma le atinaʻeina o le nephropathy, le retinopathy, le neuropathy. I le lumanaʻi, o le macroangiopathy e atiina ae, faʻaalia i le atherosclerosis o vaʻa tetele.
  • O se mea manogi lelei e afaina mo ituaiga meaola eseese, ma o le taunuuga lea o gaioiga pipisi o le paʻu, o tino i fafo ma totonu o le mucous membranes e atiaʻe.

Faʻaaliga faʻapitoa o ituaiga uma o le maʻisuka

Talu ai ona o le pathogenesis, e mafai ona e faʻamalamalamaina manino ia uiga o le a oʻo mai ma le manatu o le maʻisuka i tamaiti.

  • Le fiafia tele i le tele o le ava malosi.
  • Uiga masani.
  • Faʻailoa i totonu o le perineum e fesootaʻi ma se suiga i le tuufaatasiga o le urine.
  • Tulu mucous mumu ma le paʻu.
  • Faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le faateleina o le 'ai. E mafai e se tamaititi ona atiina ae "le fia aai".
  • Laʻau ma le pustular liana o mucous membranes ma le paʻu.

Faʻaiʻuga

O le gasegase o le faamai i le tamaitiiti o le labile, ma e faalagolago i le tele o tulaga.E masani lava o mafatiaga mai le malulu, o tamaiti e maualalo le puipuiga, e ono afaina ai ma aafia ai i aʻafiaga o le siosiomaga e lamatia ai le vave amataina o faʻafitauli o le maʻisuka i tamaiti.

I le maʻisuka, o le afi ma musele uma o le tino e aafia ai. Mai le faʻalavelave popole o loʻo i ai le tiga o maso, o lo latou atony, cramps, incontinence o le sphincter o le veveder. Paresthesia paʻu e atiina ae (faʻalavelave, "soosebumps", lagona o lagona tiga). O le afaina o le musika malie e mafua ai le le mautonu o le maʻi (manava, manava).

O le mea pito sili ona matautia o le cerebral edema e mafua mai i le hypo- poo le hyperglycemic, faʻapea foi le ketoacidotic coma, lea e ono oʻo atu ai i le oti.

Faʻailoga

O le amataga o le siama o le maʻisuka i tamaiti e faaitiitia ai le ono tulai mai o ni faafitauli matuia. Faʻamaʻi saʻo le suka i le falemaʻi, e mafai e le tamaititi ona ola maloloina. O le mea lea, o le ogaoga o le gasegase o le faamai e faalagolago i mafaufau o matua. O foliga vaaia o uluaʻi faailoga e tatau ona avea ma faailoga i le amataga o le suʻega.

  • O le matafaioi autū o le faʻamautuina o le kulukose i le plasma i luga o se manava gaogao, i le aso, faapea foi ma le mamafa o le kulukose. O le masani e faalagolago i le matua: seia oʻo i le 2 tausaga i luga o se manava gaogao, e le tatau ona maualuga le maualuga i luga o le 4.4, seia oʻo i le 6 tausaga - luga aʻe 5.0, i le matua - luga aʻe o le 5.5 mmol / l.
  • E le gata i lea, ua fuafuaina le tuufaatasiga o le electrolyte, ua faia ai se suʻega toto toto.
  • Afai e masalomia le maʻisuka, o le suʻega o le urine mo le suka ma ketones (masani e le tatau ona faia) e faia.
  • Mo suʻesuʻega loloto e iloa ai le maualuga o le inisalini, faʻamalosi i siama gaosiga o le inisalini.
  • I se suʻesuʻega faʻamaʻi, o faʻamaʻi faʻatasi ma le hyperglycemia e le aofia.

Taʻiala mo togafitiga

O le auala e togafitia ai le maʻisuka i tamaiti o le ituaiga muamua e faavae i le fesuiaiga o togafitiga. Faatasi ai ma lenei ituaiga o suka, e le o gaosia le inisalini, e faia i fafo, tausia i le tulaga talafeagai.

O le isi mataupu faavae autu o togafitiga o meaai, ma i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mataupu autu lenei mo le faasaʻoina o le suka. O tamaiti maʻi ua faatonuina se taumafa maualalo-kalori faatasi ai ma se tapulaa o meaʻai gaʻo ma gaʻo manu. O le tamaititi meaʻai e tatau ona vaevaega, ma le vaeluaga o taumafataga e le sili atu ma le 4 itula.

O le faʻatagaina o le pulega masani o le aso, gaioiga gaioiga. Afai e iai ni faʻafitauli, e togafitia i latou.

Taofiaga

O a taiala mo togafitiga pe afai ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o le maʻisuka i tamaiti? Talu ai e le oi ai faʻasolosolo faapitoa, ma e le mafai ona faʻamavaeina le vaega faʻatasi, o tamaiti mai le faʻalavelave lamatia e tatau ona faʻatonutonu tulafono masani i aso taʻitasi, tausia le puipuiga, faʻatuina meaʻai, ma taitaia se olaga faʻavavevave. A maeʻa le 10 tausaga le matua, o ia tamaiti e fautuaina e fuafua le maualuga o le glycemia i le 2 tausaga.

Lauga vitio i le maʻisuka talavou

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka tamaititi i le vitio. Faʻalogo i le tali i le fesili pe mafai ona tui se tamaititi maʻi. Saili pe o se faʻamaoniga o le maʻisuka o le tamaitiiti o se faasalaga mo le aiga atoa.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tutusa masani i tagata matutua. Ae o mataupu o le maʻi e tupu i le tamaitiiti. O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka i tamaiti o se mea na tupu mai.

O le maʻisuka maʻi ile tamaititi: mafuaʻaga o le maʻi

O le maʻisuka faʻaleagaina o se maʻi e le masani ai, ae matautia e afaina ai pepe faatoa fananau mai. O faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi e amata ona faʻaalia i pepe mai aso muamua talu ona fanau mai, lea e manaʻomia ai le faʻapitoa faapitoa ma tausiga faʻapitoa faʻapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E tusa ai ma le pathogenesis ma faʻamaoniga, o le maʻisuka maʻi o le tamaititi e faatatau i le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga, o le faʻamavaega atoa o le pule a le inisalini i totonu o le tino. E masani lava, o tamaiti o loʻo iai lenei maʻi ua fanau mai i aiga o loʻo nofo ai se tasi poʻo le toʻalua uma i le maʻisuka.

E taua le malamalama o le maʻisuka faʻaleagaina o se faʻamaʻi ese, o lea e le tatau ona fenumiai ma maua ai le maʻisuka, lea e mafai ona tupu i tamaiti e tusa lava pe laiti tele.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻamaʻi o se faʻamaʻi lea e masani ona atiae e avea o se taunuuga o le faʻafouina o le metotia o le autoimmune i le tino, o le mafuaʻaga lea ua amata ai ona osofaʻia siama gasegase e maua ai le inisalini.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka faʻaleagaina o le togafitiga o le fomaʻi, pe a le saʻo le faʻatulagaina o le pancreas, lea e faʻafefe ai i lona masaniga galue. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻaleagaga faʻaleagaina i le tamaititi, lea e manaʻomia ai togafitiga faʻatagaina.

E pei ona taua i luga, o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻatasi i totonu o se tamaititi e oʻo atu ai i le fausiaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e oʻo lava i le taimi o le maʻitaga o le tina. O se taunuuga o lenei mea, ua fanau mai se pepe ma aʻafiaga pipili matuia e puipuia ai ona sela mai le faʻamaloloina o le inisalini.

O le gasegase o le tamaititi maʻi e mafai ona atiaʻe mo mafuaaga nei:

  1. Le lava le atinaʻe (hypoplasia) poʻo le toesea (aplasia) i le tino o le tamaititi o le pancreas. O ia soliga e fesootaʻi atu i faʻamaʻi o le fausiaina o le fetal o le tamaititi ma e le mafai ona faʻamaonia.
  2. Faʻafeiloaʻiga a le fafine i le taimi o le maʻitaga o vailaʻau faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, antitumor poʻo sui antiviral. O vaega o loʻo i ai e iai se aʻafiaga leaga i le fausiaina o meaola palacreatic, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o le hypoplasia (le leai o ni siama e maua ai le inisalini).
  3. I fanau na fananau mai, o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le matua o le tino o fusi o le gland ma le suauu B, ona e le i ai se taimi e faia ai ao le i masani ona mafua mai le fanau mai.

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga ua taua i luga, e iai foi tulaga lamatia e matua faateleina ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka o loʻo iai i le pepe. E naʻo le lua ia mea taua, ae o la latou matafaioi i le fausiaina o le maʻi e matua sili ona lelei.

Isi mea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai:

  • Aiga. Afai e iai se tasi o matua e maua i le maʻisuka, i le tulaga lea, o le aʻafiaga o le atiaʻeina o lenei maʻi i se tamaitiiti i le fanau mai e siʻitia i le 15%. Afai ei ai i le tama ma le tina le siama o le maʻisuka, ona i ai lea i le tulaga ua maua ai e le tamaititi lenei faamai i le 40 mataupu mai le 100, o lona uiga, o nei maʻi e maua ai le maʻisuka.
  • Aafiaga o toxins afaina i le pepe i le taimi o le maitaga.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o le pepe ei ai se maualuga maualuga o le suka o le toto, lea mai aso muamua o le olaga ei ai sona aafiaga leaga i ona totoga ma tino.

O le maʻisuka o le tino, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga, lea e mafua mai ile tausaga o le maʻi, e mafai ona avea ma se tulaga lamatia tele i lona olaga.

E lua ituaiga o maʻisuka faʻapitoa, e eseese i le mamafa ma le umi o le atinaʻeina o le maʻi, e aofia ai:

  1. Tetee. O lenei ituaiga o maʻisuka e faʻaalia i se ala puupuu, e le sili atu ma le 1-2 masina, pe a maeʻa ona alu ese atu lea e aunoa ma le togafitia i fualaau faasaina. O faʻamaumauga e le masani ai mo le tusa ma le 60% o mataupu uma e maua i le maʻisuka i pepe. O le mafuaʻaga tonu o lona tupuga e leʻi oʻo i luga, ae ui i lea, e talitonu e tupu mai ona o se faaletonu i le gafa o le chromosome 6, lea e nafa ma le atinaʻeina o p-pancreatic b.
  2. Tumau. E le taatele ma e maua i le pe tusa ma le 40% o tamaiti e maua i le maʻisuka. O le ituaiga tumau o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia e pei o le maʻisuka ituaiga 1, ma e manaʻomia ai le iniseti o le inisalini i aso uma. O le maʻisuka tumau e faigofie lava i le alualu i luma vave ma le vave amataina o faʻafitauli. E mafua ona e faigata tele ona filifili le togafitiga saʻo ole inisalini mo se tamaititi faatoa fanau, ona o le pepe e le mafai ona maua ni togafitiga talafeagai mo se taimi umi.

E tusa lava po o le a le ituaiga o maʻisuka maʻi, o lenei faʻamaʻi e faʻaalia i faailoga nei:

  • O se tamaititi fou faatoa fanau mai e matua leai lava se lelava, e masani ona tagi, moe lemu, tulei i luga o meaai e leai ni meaʻai, e mafatia i le colic i lona manava,
  • I le fanau mai, o le pepe e laʻititi,
  • Tele le fiaai. O le tamaititi e masani lava ona ia manaʻo e ai ma matapeʻapeʻa e susu i lona fatafata,
  • O le fiainu lava. E masani ona fesili se tamaitiiti e inu,
  • E ui lava i se manaʻoga lelei ma le lelei o taumafataga, o loʻo maua e le tamaititi le mamafa mamafa,
  • O faʻalavelave eseese, e pei o le faʻasolosolo o le diaper ma le maceration, e aliali i luga o le paʻu o se pepe ao laʻititi. O le tele o taimi latou te maua ai i le ogaoga ma ogavae o le tamaititi,
  • O le pepe e atiina ae siama o le urinary. I tama, e mafai ona mataʻituina le paʻu o le paʻu, ma i teineiti o le augavale (itupa i fafo),
  • Ona o le maualuga o le suka, o le urine o le pepe e avea ma mea totino, ma o le urination e tele. E le gata i lea, o loʻo iai pea se faʻapupii papaʻe paʻepaʻe i lavalava o le tamaititi,
  • Afai o le maʻisuka e faigata ile finocrine pancreatic maʻi, i le tulaga lea, e mafai foi e le pepe ona faʻaalia faailoga o le steatorrhea (o le i ai o le tele o gaʻo i feces).

I le i ai o le itiiti ifo ma le tele o faailoga o loʻo i luga, e tatau ona e maua se faʻamaʻi o le maʻisuka ma lau pepe.

E mafai ona faia se faʻamaonia saʻo mo se tamaititi ma fuafua ai pe maua lona maʻisuka maʻi aʻo lei fanau mai le pepe. O le taimi mulimuli o le ultrasound o le fetus ma se suʻega auʻiliʻili o le pancreas e fesoasoani e faia lenei mea.

I le tulaga o se tulaga lamatia maualuga o le faʻamaʻi i le taimi o lenei suʻesuʻega, o le a mafai ona iloa ai i le tamaititi ni faaletonu i le atinaʻeina o le okeni. O lenei suʻesuʻega e taua tele i tulaga e maua ai e se tasi poʻo matua uma o le maʻisuka.

Metotia mo le togafitia o le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai:

  1. Suʻe toto toto,
  2. Faʻamatalaga o asiasiga i aso taitasi mo le kulukose,
  3. Suesuega o le faʻasolosolo na aoina i le taimi e tasi mo le faʻamasinoga o le acetone,
  4. Analysis mo hemoglobin glycosylated.

E tatau ona tuʻuina atu uma taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga i le endocrinologist, o ia, i luga o latou tulaga, o le a mafai ona tuʻuina atu i le tamaitiiti le faʻamaonia saʻo.

Togafitiga o le maʻisuka i tamaiti e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. I lenei tulaga, e tatau i matua o se pepe maʻi ona faʻatauina se glucometiga maualuga ma le numera manaomia o fasi siaki.

O le faavae mo togafitiga o le maʻisuka, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini i aso uma.

Mo le pulea lelei o le suka o le toto i le togafitiga o se tamaititi, e tatau ona faʻaaoga le inisalini, faʻataunuʻu ma le uumi.

E le gata i lea, e taua le malamalama o le faʻamalositino o le inisalini o le hormone e le na o le pau lea o le galuega a le pancreas. E faʻamaloloina ai foʻi enzymes e manaʻomia mo le masani ai o le faʻaogaina o le tino. O le mea lea, ina ia faʻaleleia galuega o le gastrointestinal tract ma faʻasalalau le faʻasiliina o meaai, ua fautuaina le tamaititi e ave fualaau faʻatau e pei o Mezim, Festal, Pancreatin.

O le maualuga o le kulukose o le toto e faʻaumatia ai puipui o le toto, lea e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le tino, aemaise lava i pito pito i lalo. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e avatu i lau tama vailaʻau e faʻamalosia ai vaʻa toto. E aofia uma ai fualaau faʻamaʻi, e taʻua o Troxevasin, Detralex ma Lyoton 1000.

O le tausisia o se taumafa e le aofia ai meaʻai uma ma le maualuga o le suka mai le meaai o se maʻi maʻi e taua i le togafitia o le maʻisuka i tamaiti.

Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻaumatia uma lau laʻau, aua e mafai ona latou maua le fesoasoani e fesoasoani ai i le tamaititi i lalo o le suka ona o le tele o le inisalini. O lenei tulaga e taua o le hypoglycemia, ma e ono lamatia ai le ola.

I le vitio i lenei tusiga, o Dr. Komarovsky e talanoa e uiga i le maʻisuka o le tamaitiiti.

O le maʻisuka faʻaleagaina i tamaiti i le taimi nei ua faateleina le masani. I tausaga talu ai, o le numera o pepe na fananau mai ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ua matua faateleina. I le aso muamua o le olaga o se tamaitiiti i le falemaʻi o tina, o le kulukose o le toto capillary ua fuafuaina ina ia mafai ai ona vave iloa vave le maʻi. O le mea lea e taʻua o le siakiina o le glycemia. O le faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻi e aofia ai faʻalavelave matuia e le mafai ona faʻafitia.

O le gasegase o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le gasegase o le carbohydrate, lea o loʻo i ai le faʻaauau pea o le maualuga o kulukose toto.

O le faʻamaʻi e naʻo le ituaiga muamua o le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e le mafai e le pancreas ona lava le insulin e talepe ai meaʻai i le gaʻo.

  • ituaiga le tumau
  • ituaiga tumau.

O le faagasologa faifaipea e fesoʻotaʻi ma le atinaʻe ma le matuitui o fulu o le gland. E tusa ma le 60% o mataupu uma e iloa ai togafitiga. E masani ona mou ese atu i le mavae ai o le 5 tausaga. O le taimi lenei o le toe faʻaleleia o okeni, le taimi o suiga o galuega. O le isi tulaga taua o le matua o le 20 tausaga, pe a maeʻa le fausiaina o le tino. E mafai ona toe faʻaalia le maʻi.

O le 40% totoe o le maʻi pipisi e tupu i se ala tumau. O lenei filifiliga e fesoʻotaʻi ma le solia o le fausaga ma le galuega a le pancreas. E le mou atu pe a mavae se tausaga taua. E manaʻomia ai le suʻesuʻeina ma le togafitiga o le ola e se endocrinologist.

O le mea autu i le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻaleagaina ai le tino o se mea e tupuga mai ai. E iloa lelei afai e naʻo le tama o le tamaititi e maʻi, o le aʻafiaga o le tofi e 15%. Afai e maʻi le tina - 40%. Pe a mafatia matua uma, o le aʻafiaga o le fananau mai o tamaiti mamaʻi i totonu o sea aiga e faʻapupula i le 60%. Afai e te mulimuli i meaʻai lelei ma le soifuaga, o le faʻamaʻi e aliali mai i le na o le naʻo le 40% o mataupu.

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai le faʻaalia o togafitiga i se pepe faatoa fananau mai o le aʻafiaga lea o faʻamaʻi ma le faʻaleagaga na mafatia ai se fafine i le taimi o le maitaga. O mea faʻamalosi e aofia ai le puipuiga o le lumanaʻi o le lumanai. I lenei tulaga, ua afaina le tamaititi i ona lava puipuiga.

O faʻataʻitaʻiga e tuʻuina mai faatasi ma le solia o le tusiga igoa o le gland. O le tulaga e faatatau i le faaletonu o le tino. O le faʻasologa o le fetus e faʻaalia ai se faʻaitiitia, o nisi taimi o le pala, o le gland.

O le aveina o se fafine maʻitaga e iai vailaʻau faʻamalosi e ono aʻafia ai le matua o le paʻu o le tamaititi. O nei vailaʻau e aofia ai vailaau faʻamaʻi, antiviral, antitumor drugs.

Muamua lava, o le maualalo o le mamafa o le fanau mai o se tamaititi maʻi e taua. Faatasi ai ma le lelei o mea taumafa ma inu ava malosi, e le malolo le pepe, e manaʻomia le inu ma meaai. E ui lava i taumafa taumafa, e maitauina le leiloa o le mamafa. E sili atu le leaga o faʻamaʻi pe a fai o le pepe e fafagaina le susu.

A maeʻa ona faʻatuina le pepe fou, o le a le tumau le tino o le nofoa gaʻo ma mea e le faʻaaogaina i luga o lepekini. E faʻalavelave le faʻafefeteina. E popole le pepe e uiga i le colic. Na te totoina meaai e le i ai.

Mulimuli ane o le fiainu e mulimulitaʻia e le faʻamaʻavale, aemaise lava i le gataifale. O faʻamaʻi pipisi o le tino e sili atu. Faʻamaʻi le vaʻaiga o tama ma faʻamalosi teine. Urination e tele. O le urine e pisi.

O se taunuuga o le maualuga o le faateleina o le suka o le toto, e mafai ona tupu ai le mumu. O se faailoga lea o se tulaga maualuga o le hyperglycemic.

O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e saʻo. Mo le vave iloa o le maʻi, o faʻamaoniga ma suʻesuʻega a le falemaʻi ma suesuega suʻesuʻe.

Mo suʻesuʻega faʻamaʻi:

  • suʻe toto toto,
  • glucose siama i aso taitasi, suʻega,
  • auiliiliga o se vaega se tasi o le urine mo le acetone,
  • fuafuaga o le hemoglobin glycosylated o le toto.

O le faauigaina o taunuuga o le suʻega na faia e se fomaʻi.

O le maʻi e manaomia ai le matauina e se endocrinologist ma togafitiga faifai pea. Mo le puleaina o le toto suka, e tatau ona i ai se kulupu ma le fua faʻasosoʻo i le fale.

O se togafitiga patino o le faʻaofiina lea o le inisalini gaosiga o le gaosiga o gaioiga pupuu ma faaumiumi e tusa ai ma le polokalame.

O le pancreas e maua ai e le gata o le faʻaititia o le inisalini, ae aofia ai foʻi le enzymes e aofia ai le malepelepe ma le nutimomoia o meaai. Ina ia faasaʻo le eletise, o fualaau e pei o Mezim, Festal, Pancreatin e faʻaaogaina.

O le faateleina o le toto suka e suia ai le fausaga o toto toto. O le a avea ma mea e faʻafefete ma faʻafefe i vai. Angioprotectors (Troxevasin, Detralex, Lyoton 1000) e faʻaaoga e faʻamalosi ai le puipui vascular.

O se vaega tāua i le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo faia e ala i meaʻai ma le olaga. O le fualaau ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ua faʻamatalaina e le fomaʻi taʻitasi. O le togafitiga o le tagata ia te ia lava e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli i le hypoglycemic coma.

I totonu o se fale ei ai se pepe maʻi i se mea e iloagofie ai e tatau ona avea ma meaai e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo (suka, sukalati) e faʻasaʻo ai suga toto maualalo i le sese o le inisalini.

E le atoatoa le faʻamaʻiina o le maʻi. O le faʻaofiina o le inisalini e mafai ai e oe ona faʻamautu le maualuga o le glycemia i le masani mo le malepe o meaʻai. O suʻesuʻega o loʻo faʻagasolo i le vaʻaia o se paʻu mai siama faʻamaʻi i se tagata maʻi maʻi. E ui e le faʻaaogaina lenei metotia.

O aʻafiaga umi o le maʻi suka

I tagata e leai se faʻapalepale glucose, e tali muamua mai toto toto. O nai tamai capillaries, o le toe o le mata ua faaleagaina. Ua afaina ipu o fatugaʻo. O se taunuuga o ia suiga, o le a faʻalavelaveina a latou galuega. Le atinaʻeina o Renal.

Faʻaleagaina o vaʻa pito i lalo e aofia ai le le lava o le toto i totonu o masini. Numera ma tingling i vae. O nisi taimi e taʻitaʻia atu ai le gasegase o masini mumu ma le gau o vae.

I tausaga o le gafa, ua i ai i fafine ni faafitauli i le fausiaina o se tamaititi. Ua atiaʻe e tagata le le atoatoa. O le faʻaleagaina o aafiaga o sugars i luga o toto e faʻapogai ai le faateleina o le mamafa.

E leai ni auala e puipuia ai puipuiga mai faʻamaʻi pipisi. E mafai ona e iloa se vaega o aʻafiaga mo le atinaʻeina o togafitiga aʻo lei fanau mai se tamaititi. O se fafine maʻitaga, o le uʻamea o le gutu, e tatau ona vaʻavaʻai i mea tau siosiomaga, tagofia o fualaau faasaina, ma meaʻai lelei. A maeʻa le fanau mai, fafaga pepe, massage, faʻamalositino faʻamalosi.

I aso nei, o le maʻisuka maʻi e le mafai ona faʻaleleia. E manaʻomia ai le mataʻituina pea ma le faasaʻoina o le suka i le toto e ala i le puleaina o le insulin. Faʻatasi ma togafitiga lelei, e le suia le lelei o le olaga. E tatau ona manatuaina o se matafaioi taua e faia i le olaga: o se paleni paleni o meaʻai, tuʻuina atu o le ava malosi, ulaula, gaioiga faaletino. O le togafitiga a le tagata ia te ia lava e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

O se tasi o faafitauli ogaoga o vailaau faʻaonapōnei o loʻo tumau pea le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e faʻafuaseʻi lava ona tupu, ae lamatia ai faʻafitauli matuia mo le tamaititi i le lumanaʻi. O se faʻafitauli o le ituaiga o le atoatoa o le insulin e tupu ma e manaʻomia ai le faʻaaoga masani o le hormone gaosia mo togafitiga.

O le tele lava o taimi, o fanau maʻi e fananau mai i matua ei ai se faʻamaoniga o "maʻi mama." E taua tele le vaʻavaʻai i le va o le manatu o le "vavalalata" ma le "mauaina i le amataga."

Faatasi ai ma le faafitauli muamua, ua fanau le pepe. E masani lava, e oʻo lava i le manava, o loʻo suia le suiga o le pancreas, lea e ono faʻaalia ai le i ai o togafitiga. O le lona lua o lona uiga o le atinaʻeina o se maʻi i le aʻoga pe a uma ona faʻaalia i nisi o mea faʻapitoa poʻo le faʻalauiloaina o se metotia o le autoimmune.

O lenei togafitiga o se fesuiaiga o le maʻi masani masani 1. E seasea. O le mea autu mo togafitiga o le faʻamaʻi o le faʻaogaina poʻo le faʻaogaina o le tino o le tino pancreatic, lea e le mafai ona faʻamalosi le aofaiga tatau o lana lava homone.

O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻateleina o le maualuga o le kulūkose i le maʻi o le tamaititi.

O mafuaʻaga o le maʻisuka faʻaleagaina e faapenei:

  1. Underdevelopment (hypoplasia) poʻo le toesea atoa (aplasia) o le pancreas i le tino pepe. Faʻafeiloaʻi i le leaga o totoga o totonu.
  2. Faʻafeiloaʻiga a le tina i le taimi e faʻaaogaina ai vailaau faʻamalosi ma vailaʻau faʻasolosolo (antitumor, antiviral ma isi). O nei mea e afaina ai le faagasologa o le faataatiaina o le tino o totoga, lea e oo atu ai i le gland hypoplasia.
  3. Ulumatua pepe e atiina ae le maʻisuka ona o le matua o le gasegase o gaʻo ma gaʻo B ona o le leai o se taimi e faamaea ai le atinae o le tino.

O isi mea e faʻaosofia ai le maʻisuka o le maʻisuka o:

  • Vaʻaiga faʻapitoa. Afai e 1 le matua, o le avanoa e fausia ai se maʻi gaʻo i totonu o se tamaititi e tusa ma le 10-15% (faʻalagolago i faʻamatalaga mai tusitusiga eseese). Pe a mafatia le tina ma le tama i le hyperglycemia tumau, e faateleina i le 20-40%.
  • Le aʻafiaga o toxins i le pepe i le taimi o maitaga.

Faʻalagolago i le auala e maua ai le maʻi ma lona umi, e lua ituaiga o fomaʻi e iloga:

  1. Auala faʻaogaina. O loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea, a mavae le 1-2 masina o le soifuaga o le pepe fou, e mou ese atu lava ia e aunoa ma le togafitiga o fualaau. E tusa ma le 50-60% o mataupu uma o le gaosiga o le gaʻo gaʻo. Masalo ona o le togafitia i le gaʻo o le chromosome lona ono, lea e nafa ma le faagasologa o le matua matua o vaega B o le pancreas.
  2. Tisuka tumau. E afaina ai le isi afa o tagata gasegase. Nofo faʻatasi ma le tamaititi mo le ola ma e manaʻomia le toe fesuiaiga o togafitiga faʻatasi ma se mea faʻafefiloi o le homone. Faʻaauau le alualu i luma vave, tumau. Me faʻatasi ma faʻafitauli vave ona o le faigata i le togafitia o se tamaitiiti.

E mafai ona e masalomia se faafitauli e oʻo lava i le fanau mai o se tagata fou i le lalolagi. O le mea e sili ona mataʻutia e tumau pea le i ai o le faʻamaʻi i matua ma suia i le pancreatic tissues i le ultrasound o le fetus.

O le maʻisuka maʻi ile fanau e faʻaalia ile ata lea:

  1. Le popole faifai pea o le pepe.
  2. Laititi le mamafa o le fanau.
  3. Le faailoga o le fia inu. O se tamaititi e manaʻo e 'ai ma inu.
  4. Taumafai le maualalo o meaʻai, e ui lava i se meaai lelei.
  5. Tuai o le paʻu i le tino o le faʻamaʻi, diagnosis. O le tino o le tino e masani lava ona pagatia i le ogaoga ma luga o vae.
  6. Faʻaavanoaina o le urogenital faʻamaʻi. Faʻafumuina o le vaʻetaʻe o tama poʻo le itutino tino i fafo (faʻaleagaina) i teineiti.
  7. Laʻau o le faanatinati. E tuʻuina ai ni faʻamaʻi faʻapitoa i luga o lepekini ma lavalava o le pepe fou.
  8. Afai e faʻafesoʻotaʻi le maʻi o le exocrine, e faʻapipiʻi aʻe ai le steatorrhea (o le i ai o le gaʻo e leʻi faʻaaogaina i feces).

I le faʻaopopo atu i nei faʻaʻailoga, o le maʻisuka ma maua ai le maʻisuka na manaʻomia le faʻamaoniga o le falesuesue. O nisi taimi o fuainumera o le mita e maualuga ma faailoa mai 70-90 mmol / L. I le le lava o togafitiga faafomaʻi talafeagai, ua "uta" le tamaititi i totonu o se fomaʻi ma ua i ai se tulaga lamatia o le oti.

O le taʻiala sili i le togafitiga o se faʻafitauli o loʻo tumau pea le faʻatulagaina o le inisalini gaosia mo le ola. Ona o le le mafaia o le pancreas e maua mai ai se hormone, e masani ona faʻaaoga i aso uma.

O le fua fautuaina ole fua ole aso ole 1-2 aso ile kilokalama o le mamafa o le tino. O le umi ole togafitiga e 1-18 masina. A maeʻa lenei vaitau, e masani ona tupu le toe faʻaleleia o le taimi.

Faʻafouina o le faʻafitauli e tupu i le vaitaimi mai le 5 i le 20 tausaga. I le matua, o le maʻisuka maʻi e tumau. O nisi taimi e le manaʻomia ai e le tagata gasegase masani o le homone. Ua lava le mulimuli i se taumafataga ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O ia maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga