O fea fomaʻi e tatau ona togafitia le pancreas

Afai e lagona e se tagata le le mautonu i lona manava, ona tatau lea ona ia feutagai ma se fomaʻi. O le fomaʻi muamua lea e tatau ona faʻatalanoaina mo faafitauli i le gastrointestinal tract. Ae peitai, afai o le pancreas lea, o le a le fomai e mataʻituina, togafitia, togafitia?

Seʻio tatou tilotilo i totonu o le tusiga pe o le a le mea e togafitia e le fomaʻi mo faafitauli o le pancreatic, ma le mea na te faia muamua.

  1. O le fomaʻi o le a aoina uma faʻamatalaga e uiga i le mafuaaga talafeagai o le maʻi.
  2. O le a ia suʻeina le tagata maʻi, suʻesuʻe ma le totoa lona manava i le palpation.
  3. O le a fuafua ai le faʻaleagaina ma le natura o le tiga.

Uluai asiasiga

O le suʻesuʻe muamua e mafai ona faʻaalia pe o fesoʻotaʻi le tiga ma le pancreas, pe o loʻo faʻavae i luga o isi faiga. Ole suʻesuʻeina ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega o le a fesoasoani i suʻega falesuesue, lea o le a faʻatonuina ai le tagata maʻi.

Ma o iina o le a faʻaalia ai o lenei pancreatitis poʻo se isi faʻamaʻi e togafitia e se fomaʻi faapitoa.

O le taua tele mo le fuafuaina o togafitiga faʻamalosi i totonu o le gland o se faʻataʻitaʻiga ultrasound, aemaise lava pe afai e leʻi leva talu ai nei se osofaʻiga o pancreatitis, lea e mafai ai e le fomaʻi ona maitau:

  • o le pancreas ua faʻateleina,
  • le eseesega o le faʻalogo, lea o le a avea ma se faailoga o le faʻaogaina o le inflammatory, o le pancreatitis e atiina ae,
  • I se faʻaopoopoga, e mafai ona e vaʻai i ni neoplasms eseese (kiona poʻo susu),
  • fuafua le nofoaga ma le tikeri o le faaleagaina i le gland.

Afai ole suʻega o le ultrasound e faʻaalia ai le i ai o faiga o le tuma i le pancreas, ona sosoo ai lea ma nisi togafitiga e alu atu le tagata maʻi i se fomaʻi. O ia lea e filifili pe fautuaina e faia se taotoga pe tatau ona faʻamaonia le togafitiga ma togafitiga i luga o le oncology.

O le pancreatic inflammation (pancreatitis) i le taimi lava e tasi e manaʻomia togafitiga mai nisi o tagata tomai faapitoa.

I se osofaiga mataga, o le tagata gasegase e auina atu faanatinati i le ofisa o taʻavale, lea e suʻesuʻeina ma le totoʻa e le fomai tipitipi poʻo le fomai tipitipi toe faʻafomaʻi (e faalagolago i le tulaga o le ai ai le tagata ile falemaʻi).

Togafitiga ma tulitatao

A maeʻa ona faʻaitiitia faʻamaoniga autu o le pancreatitis, o le tagata gasegase e alu i le togafitiga o se gastroenterologist. Talu ai ona o le pancreas o loo i ai se matafaioi taua i le galalaina o meaai, o le agavaa o le gastroenterologist ma le timeliness o togafitiga e pei ona faatonuina e ia e taua mo le isi galuega a le tino ma le faatinoga o ana galuega.

I le faʻaopoopoga, o le a tuʻuina atu e le fomai i le tagata maʻi le fautuaga talafeagai i le faʻavaeina o le soifua maloloina, talu ai o le usitai i se taumafataga faapitoa ua i ai se faatosinaga tele i le togafitiga o pancreatitis, ma e mafai ona avea ma se meaʻai faigofie mo le tiga i le pancreas poʻo se taumafa taʻitasi filifilia.

Afai o le gastroenterologist e saʻo le faatonuina o togafitiga, o le a mafai ai e le maʻi ona galo e uiga i se faʻamaʻi e pei o pancreatitis, mo se faʻataʻitaʻiga. Afai o mea tutupu e le lelei le tupu, ona faʻasalalauina ai lea o se tagata e ala i le tele o faʻatelega.

O afea e manaʻomia ai le endocrinologist?

E masani lava, o le pancreas e ono manaʻomia ni feutagaiga ma se tagata poto faapitoa e pei o le endocrinologist. I le tele o tulaga, e faʻalagolago i ana tuusaʻo tuusaʻo, pe faapefea ona amata le pancreatitis i le lumanaʻi, ma pe o le faʻamaʻi o le a mafua ai le faʻalavelave i le tino o le maʻisuka.

Afai o le soliga o le inisalini o loʻo maua i le tino o le tagata, e tatau i le fomaʻi ona filifili le fua saʻo o le hormone ua faatonuina. O tiute o le endocrinologist e aofia ai le resitalaina o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ma le mataʻituina o lona soifua maloloina, i lona uiga na ia togafitia le maʻi ma toe vaavaaia o ia.

A maeʻa ona gasegase le tagata gasegase togafitiga ma le lafoaia, e tatau ona ia lesitala i le nofoaga e nofo ai ma le fomaʻi. O lenei fomaʻi o le a faʻaauau pea ona iloilo le pancreas o le maʻi ma faʻaaoga pea o ia i tamaʻi tomai faapitoa mo suʻesuʻega.

E le tele naua ana mea, i lenei tulaga, ao ia taitaia le mataituina ma fesoasoani i le puipuiga. Ae peitai, o lenei mea e lava e puipuia ai le pancreatitis, poʻo isi faʻamaʻi.

E tatau i le fomai togafitiga ona faatalitonuina lona tagata maʻi e tausisia fautuaga uma a fomaʻi, ona e naʻo lo latou faʻatinoina ma le suʻesuʻeina taimi tatau o le a mafai ai ona puipuia faʻamaʻi le manaʻomia o le maʻi.

O le mea moni, o se vaega tele i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le pancreas e faia ile iloiloga saʻo ole tulaga mo maʻi. O le tagata gasegase e tatau ona nofouta o lona tulaga o le soifua maloloina e taua tele ma matauina uma le leaga o ona tino ile taimi.

Fomaʻi Pancreatic

O le mumu o le pancreatic e matautia ma e manaʻomia ai togafitiga faigata. Mo lenei mafuaaga, e sili atu le faigata ona tuʻuina atu se tali i le fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi ai. I tulaga taʻitasi, o se taʻiala taʻitasi.

I le faʻavaeina o le maʻi, pancreatitis e manaʻomia le faʻatalanoaina o le tele o fomaʻi. O ai e togafitia togafitiga:

  1. Fomaʻi.
  2. Tomai tipitipi
  3. Gastroenterologist.
  4. Oncologist.
  5. Endocrinologist.

E na o se fomaʻi e galue i lenei eria e mafai ona maua se saogalemu ma vave togafitiga. O se fomaʻi i le taimi o le suʻesuʻega muamua o se maʻi o le a faʻaalia pe oi ai se fesoʻotaʻiga i le va o lagona tiga ma le faʻamaʻi pipisi, pe o isi faʻamaʻi o se vaega o lo latou atinaʻe.

Ina ia faʻamaonia saʻo le ala o le tiga i le pancreas, ua faʻamatalaina le ultrasound, o le a fesoasoani e fuafua ai le setete o le pancreas.

  1. Mamalu.
  2. Faʻalogologo.
  3. O le i ai o tau, tumutumu.
  4. Vaega, loloto ma le vaega o le faaleagaina.

Faʻavae i luga o le mamafa o togafitiga, o togafitiga e faia i matagaluega o taotoga, gastroenterology poʻo togafitiga. Afai e maua se sulu ona o se suʻesuʻega ultrasound, e tatau i le ua afaina ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se mea faʻaleagaina i le pancreas, lea e togafitia e le fomai le maʻi.

I faʻamatalaga muamua o faʻamaʻi pipisi, e fesoasoani se fomaʻi. O le a ia tuʻuina atu se suʻesuʻega muamua, tusi se faaiuga ma faailoa mai le itu.

E maua mai e le fomaʻi se faʻaogaina o togafitiga, saili i taimi ma i lalo ifo o tulaga na tutupu mai ai uluai faʻailoga, pe i ai suiga i le taimi o le otaota, tiga i lalo o le afaina.

O se mea tāua taua o le i ai o faʻatasi ma faʻamaʻi (faʻamaʻi o le ate, manava, gala).

Ona faatonuina lea e le fomaʻi se faasologa o suʻega o le a iloilo ai le tulaga o le maʻi o le pancreatic.

  1. Fuaina o le toto ma le mimi.
  2. ECG - e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le va o fatu fatu ma faʻamaʻi pipisi.
  3. Faailoga o meaola.
  4. Coprogram - faʻaalia le i ai pea o laʻau faifai pea poʻo le gaʻo susu i le feces.

O se metotia faʻapitoa e aofia ai le faʻasalaga o okeni o le peritoneal, le siakiina o le manava. Faʻavae i luga o iuga o suʻega, e faia ai e le fomaʻi se suʻesuʻega ma faʻamatalaina le togafitiga, lea o le a faia i le iunite o togafitiga poʻo le gastroenterology. O se gastroenterologist o le a fesoasoani i se foliga masani o le maʻi, o se mea e le lelei le ola maloloina ma e maua ai suʻesuʻega e fesootaʻi ma le manava ma le manava.

Afai e le mafai togafitiga e aunoa ma le taotoga, ia e alu i le fomai tipitipi.

Togafitiga o le gland e aofia ai le faʻaaogaina o metotia faʻaleleia, ae ui i lea, faatasi ai ma faʻafitauli faigata, e maua e le tagata gasegase se avanoa i le mauaina o se taotoga faʻapitoa faʻapitoa.

Ae maise lava, o lenei mea taua i le tulaga ogaoga o togafitiga. I totonu o le gland, o tumutumu o le manogi ma le pala e faia lea e mafai ona palasi i totonu o le mai.

O fomaʻi tipitipi fomaʻi e taumafai e aloese mai taotoga tatala pe afai ei ai se faʻavavega o le togafitiga. Ona faʻaaogaina ai lea o ni auala faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalavelave ma se fofo o le alavai i lalo o le puleaina o le ultrasound. Togafitiga pe a uma ona faʻatuina e le fomai tipitipi e faia e le fomaʻi pe a fai o faʻafitauli o le tino e tupu i taimi o gasegase ma suiga faifai pea i le pancreas o loʻo i ai.

I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi ma le necrosis e le mafuatiaina, ua ave le tagata manua i le potu maʻi tigaina. O le fofo e faia e le toe faʻaleleia, fomai tipitipi. A maeʻa ona faʻavae le soifua maloloina, e faʻafeiloaʻi le tagata manua i se uarota faigofie.

Endocrinologist

A oʻo atu le faʻamaʻi i motu o Langerhans, e le mafai e le gland ona maua le inisalini i le numera manaʻomia, ma oʻo mai ai faafitauli o le endocrine. E le gata i lea, o le maʻi e faʻaititia ai le faʻaogaina o le glucagon, somatostatin. Latou te nafa ma le digestibility o gaʻo ma faʻamalosi. O lenei mea e iloa ai i le faaopoopo i le pancreatitis, o le a maua e le tagata maʻi le maʻisuka ma isi maʻi.

Ina ia puipuia lenei tulaga, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata e finau. E siakiina e le fomai le soifua maloloina o le ua afaina, ma faatonuina ai le fua o le kulukose. Ma faʻapena foi ona faia ni fetuunaiga o meaʻai mo le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau oona.

E mafai foʻi e le fomaʻi ona tuʻuina atu se endocrinologist pe afai o se suʻega toto e faʻaalia ai le solia o le suka.

Gastroenterologist

O le masaniga masani o le inflammatory i le pancreas e aumaia ai le tele o faafitauli. E masani lava e le mafai e le fomaʻi ona fetuutuunai togafitiga i le ala saʻo, o lea o le a manaʻomia ai le fesoasoani a se gastroenterologist.

O le fomai o le a fesoasoani i le atinaʻeina o le meaai paleni lelei, faʻamatala e uiga i taimi o taumafataga ma faʻamaʻi. E le gata i lea, o le fomaʻi e taua i le filifilia o fua o enzymes. O le faagasologa o fualaau masani e faalagolago ile fua saʻo pe a pasia le osofaʻiga.

O se togafitiga faʻaopoopo, e aofia ai le aveina o vailaau faʻasolosolo, vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, e faia foi e se gastroenterologist.

I le tulaga o le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le faʻamaʻi e aunoa ma togafitiga, e lua uma faʻamaʻi o le pancreatic ma isi meaola gaʻo.
Na maua ai e leai se vaifofo mo pancreatitis e tutupu mai ai le tuputupu aʻe o le pancreas, manava ma le ate.
O le suʻeina o le masini e pei ona taua i lalo:

  • Faatulagaga
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • faʻataʻitaʻi faʻamaʻi magnetic.

Afai e le o tausisia e le tagata afaina le talaiga a le fomaʻi, o tumutumu ma tumutumu o le tino e maua i totonu o masini o le pancreas. Afai e iai se tulaga talitutusa e faamoemoeina, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe oncologist. Faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻesuʻega, o le a maua ai e le fomaʻi le avanoa e maua ai le kanesa i luga o le gaʻo, i totonu o le manava, i le ate, talu ai ona o fesoʻotaʻiga.

Faailoga o faʻamaʻi pipisi

Amata i le sailiga mo faʻamatalaga e uiga i le fomaʻi o le a liliu i le taimi e tiga ai le pancreas, e aoga le faʻalogo i uiga o togafitiga. E i ai tulaga e mafatia ai le tagata gasegase i fatugaʻo, ma e alu o ia i le fomai o le gastroenterologist.
Faʻaalia o le faʻamaʻi i le faʻalauteleina o le atinaʻe o pancreatitis:

  1. Faʻalavelave mataʻutia i totonu o le manava, i lalo o le pili o le itu tauagavale, lea e faʻapeteina i le faʻaaogaina o meaai.
  2. Nausea
  3. Tuai, le mautonu.
  4. Vaivai.
  5. Le faʻavaeina o kasa, paʻu.
  6. Le fiaai.

Afai e oso le palacreas, e tupu uma le tiga i lalo ifo o le tauagavale tauagavale ma tua ile itu tauagavale. O nei faʻaaliga e tele lava ina fenumiai, talu ai o le osteochondrosis ua faʻatumauina, ma faatasi ai, e seasea ona alu atu i latou i le fomaʻi.

Afai e oso mai osofaʻiga o se ala maualuga, o le tigaina o le manava o le tino e faia i le pito i luga, lea e taʻu mai ai se faʻamaʻi o le gland. Ina ia mafai ona fesoasoani i le taimi i se osofaiga, e tatau ona valaau le togafitiga faafomaʻi, talu ai o se osofaiga tiga e matua le mafai ona gafatia ma mafua ai ni faigata ogaoga e ono mafai ona afaina. O fomaʻi o le a faʻaalia muamua togafitiga faafomaʻi ma ave le tagata manua i le falemaʻi.

O le fea fomaʻi o le a auai i togafitiga mulimuli ane ona o le atoaga o le suʻega manaʻomia. I totonu o se fomaʻi, o le pancreas e togafitiga i taotoga, gastroenterology poʻo togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaalia mai le pancreatite ma le mea e fai

O le pancreatitis o se tasi o pathologies sili ona taatele o le totoga o meaʻai. E mafua mai ona o le le lelei o taumafa taumafa, e aunoa ma le inuina o le ava malosi, ave ni ituaiga vailaʻau.

O le auala mumusu i totonu o le gland e faʻasalalauina e ala i faʻamaoniga e aofia ai ma faʻaaliga o le oona malosi. Enzymes i le faʻamaʻi o loʻo i totonu o laina o le gland po oi totonu lava ia, e faʻaleagaina le galue i ai mai totonu.

E le gata i lea, o enzymes e mafai ona gauai i totonu o le toto, lea e mafua ai le inupia.

I le gasegase o le pancreatitis, o le tagata maʻi e faʻaleagaina i taimi uma i tiga e le mafai ona faʻalavelaveina i le vailaau oona. O lo oi ai se latou faʻalavelave poʻo se vaʻaia. O tiga e matuia tele o le a mafua ai le atinaʻeina o le tiga. O le syndrome e faʻailoaina i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale i lalo o le pili, pe i lalo ifo o le ogatotonu o le fata. O le vaega o le tiga o le tiga e faalagolago i le vaega o le okeni na i ai le mea e tupu ai le leaga. I le faaleagaina o le pancreas atoa, o le tiga o le tiga ua i ai se mea e latalata ane.
O le auala pito sili ona faigofie e fesoasoani ai ia te oe lava i le tiga i le pancreas o le siʻi atu i luma.

O isi falemaʻi e manaʻomia e faʻamaonia ai faʻamaʻi ma togafitiga. Faʻaaoga togafitiga o le:

  • i le aveesea o le mumū,
  • aveeseina o toxins mai le tino,
  • faʻataʻitaʻiga o togafitiga o togafitiga.

I aso muamua e 3, e manaʻomia le anapogi atoa. O lenei mea e mafai ai e le tino ona toe faʻaleleia ma amata galuega masani. Ona mafai ai lea ona e faʻamalamalamaina meaai, ina ia sili atu ona malepe. Afai e te mulimuli i se taumafataga, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atiina ae o osofaʻiga fou ma faʻalauteleina le gafatia e toe faʻaleleia atoatoa.

Pancreatitis togafitiga togafitiga

O se fomaʻi e maua i faʻamaʻi e fesootaʻi ma pathoces o le pancreatic o le a faapea mai o le maʻi e togafitia vave pe a oʻo mai faailoga muamua. O togafitiga o le faamai o le a faalagolago i mea e mafua ai le faoa faamalosi, faapea foi ma ituaiga o mea e tupu. O togafitiga e faia e le fomaʻi poʻo le gastroenterologist.

O le taimi muamua mo togafitiga o se taumafa malosi. Muamua, e tatau i le tagata maʻi ona inu vai e toe faʻafoʻi ai le galuega a le okeni. Ona taʻu atu lea e le fomai ia te oe pe a amata ona e 'ai. E faasaina le 'ai o ipu i le falai, gaʻo, mea manogi ma suamalie.

Ma o le a faatonuina foi e le fomai ni vailaau e tatau ona faia i le enzyme. O le a latou fesoasoani i le tino i le tutoatasi.
E mafai ona faʻaaoga isi metotia mo le togafitia o se okeni, aʻo muamua lava e manaʻomia le fefaʻatauaʻiga i se fomaʻi.
A i ai faafitauli i le totoga o meaʻai, o le mea muamua e manaʻomia ona alu faʻatasi ma le paluga i le fomaʻi. E tusa ai ma le uluai suʻesuʻega ma suʻesuʻega na faia, o le a alu faʻatasi le fomaʻi ma togafitiga poʻo le tusitusi foi o se isi fomaʻi e foia ai le faafitauli.

E tatau ona ou valaau i se falemaʻi?

O se tasi o faamaʻi eo mai faatasi ma tiga ogaoga o le manava o le pancreatitis. O se faʻalavelave faʻaleagaina lea i le pancreas, faʻaauau i le taimi masani ma i totonu o le laʻasaga tetele. Afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se tiga mu e afua ai le vaega atoa o le epigastric, o loʻo iai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis. I le tele o tulaga, o na lagona e le mafai ona gafatia, ma le mumū e aunoa ma se togafitiga talafeagai e oʻo atu ai i taunuuga ogaoga mo le tino.

O le filifiliga sao i le tulaga o le faʻateleina o le faʻamaʻi o le valaau lea i tausiga faʻafuaseʻi i le fale.O le au taʻavale a le falemaʻi o le a suʻeina le tagata maʻi, tuʻuina atu le fesoasoani muamua ma avatu le tagata maʻi i le falemaʻi, lea o le a suʻeina ai e tagata tomai faapitoa i se talaaga vaapiapi.

Faailoga e fautuaina ai fomaʻi faʻapitoa e:

  • toe faʻafefeteina vomiting e le aumaia le toomaga,
  • tiga matuitui tiga
  • faateleina i le vevela o le tino
  • le foliga mai o le tachycardia,
  • pa'ū i le toto toto
  • mimita i le manava.


O le umi o le taimi o le uluaʻi taimi o le atinaʻe o pancreatitis o le 10 tausaga

O le matafaioi a le fomaʻi

O faʻamaʻi o le pancreas e iai faʻamaoniga eseese ma mamao mai taimi uma e lagona e se tagata lagona osofaʻiga. Faʻatasi ai ma le mumū tumau i le pancreas, o le tagata gasegase o loʻo i ai le hychochorium tauagavale ma isi faʻamaoniga lelei o le togafitia o le le fiafia e matauina:

Faʻamatalaga o le pancreas, suʻega talafeagai

  • mamafa le mamafa o le tino
  • o le faifai pea o le nofoa e suia mai le masani i le suavai ma se suauu faʻalelei,
  • feces are very sticking,
  • televave, faʻaauau ona taʻavale i totonu o le manava ma lona poloka toto.

I le tulaga pe a le faʻaalia le tiga o le manava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi. A maeʻa le uluai suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona vave faʻafesoʻotaʻi i se tagata poto faapitoa, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le gastroenterologist, peitaʻi, o le palpation o le manava ma le faitioga ole maʻi e leʻo taimi uma mo se faʻamaonia saʻo. E mafai e le fomaʻi i le lotoifale ona tusi se tiketi mo se suesuega lautele o le toto, suʻesuʻega o le urine, gastroscopy, ma isi suʻesuʻega. E le gata i lea, e auina atu e le fomaʻi i se tagata poto faapitoa i le ultrasound o loo siakiina le i ai o suiga faataumaoi i le totoga taua, maa, kesi, mama ma le pala.

Taua: afai e faitio le tagata maʻi i le tiga uma i le itu agavale ma le itu taumatau o le manava, e mafai ona manaʻomia ni feutagaiga ma le hepatologist ma se tagata poto faapitoa i faʻamaʻi ate.

Faʻaaliga i le gastroenterologist

O le gastroenterologist lea e masani ona aafia i togafitiga o le gland o loʻo i lalo o le manava. O se fomaʻi o loʻo faʻapitoa i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e le gata ina iloa ai pe o le a le faaletonu ua tupu i totonu o le okeni, ae filifilia foi se meaai lelei mo le tagata maʻi. Faʻamanatuina, e mafai ona puipuia le atinaʻeina o se ituaiga o pancreatitis, faʻapea foʻi ma le faʻateʻaina o le tele o faailo o le mumusu o le mumū.


I faʻamaʻi o le gland o loʻo i lalo o le manava, e lelei tele le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i meaʻai paleni

O le pancreas o se tasi lea o elemene autu o le digestive system, o le mea lea o lona soifua maloloina e matua taua lava mo le fafagaina lelei. Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata gastroenterologist o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻamalosia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract poʻo le faʻamaloloina o maʻi faʻapipiʻi.

Tomai tipitipi

Faʻafitauli i le pancreas e le faʻapogai i taimi uma ona o le faʻaogaina o le faʻaogaina. I le taimi o le suʻega o ultrasound, e mafai e le fomaʻi ona maua se siaki i le tino, lea e mafai ona aveeseina taʻavale.

E manaʻomia foʻi le fesoasoani a le fomaʻi tipitipi pe afai o le tagata maʻi na ave e le falemaʻi i le falemaʻi ma se osofaʻiga mataʻutia. Faʻalagolago i le tulaga o loʻo i ai le tagata maʻi, ua faia se filifiliga e fai ma fomai tipitipi faʻamalolo.

E manaʻomia foʻi le faʻaaogāina o meaʻai mo tagata ua maua i le tino o le tino i totonu o le okeni, faʻapea foʻi i latou o loʻo i ai le tino ectomy o le pancreas.

Taua: taumafai e aloese mai taotoga, e toatele tagata e fesoasoani i fesoasoani o mea toto. Ina ia aloese mai aafiaga le lelei o togafitiga o fualaau, e le mafai ona e togafitia i le tagata lava ia le pancreas ma laʻau ma teuteuga.

O afea e manaʻomia ai se fomai suʻesuʻe?

E tupu mai o le taunuuga o se suesuega ultrasound o le pancreas o le siapo lea o se maʻi mumusu. I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi. E le gata ina faatonuina e le fomaʻi le tagata maʻi i le fomai tipitipi e aveese le vaega ua afaina o le gland, ae o loo faatonuina ai foi le togafitiga o le chemotherapy.

Ina ia mafai ona feagai ma faafitauli o le taua taua, e masani lava ona talafeagai le feutagai ma nisi o tagata faapitoa o se talaaga vaapiapi. O se vaega taua i le togafitiga e faia foi e le gasegase o le loto ma le tausisia o togafitiga faafomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga