Lipoic acid mo mea e manaʻomia e fafine

E tele igoa o le Lipoic acid, ae o le lauiloa e pei o Vitamin N. O le mea moni, o le pau lea o loʻo i ai se tofo malosi ma se lanu samasama lanu.

Lipoic acid e mafai ona avea lelei ma vaitamini, ae e leai, ae na o le afa-vitamini. E faʻamaoni atoa e le gata i le vai, ae faʻapea foi i le gaʻo.

Vaega o le lipoic acid

E i ai ni uiga uigaese e taua mai se vaaiga faʻapitoa:

  • malosi e aafia ai gaʻo, vaevaeina, fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa,
  • fafaga le tino o le tagata ma le malosi,
  • o se puipuiga mautinoa mo le faiʻai o le tagata,
  • fesoasoani i le tino e le toe matua mo se taimi umi.

O aoga o le lipoic acid mo le tino atoa ua manino

Molecules o se vailaau e mafai ona toe faʻaaogaina na mea o loʻo totoe pe'ā maeʻa galuega a le amino. E oʻo lava mai otaota, faʻaauau le malosi e oʻo i le iuga, o le lipoic acid e tuʻuina atu ai i le tino, ma se lotofuatiaifo manino, aveese uma mea le talafeagai.

Ua faamaonia e le au suʻesuʻe, e ala i le tele o suʻega, suʻega e o se mea taua o le vitamini N e mafai ona mafaufauina o le mafai ona faia se pa puipui e faaleagaina ai le DNA tagata. Faʻaleagaina o le teuina autu o chromosomes tagata, o le alalaupapa lea e faʻaalia ai le faavae o le pepelo, e mafai ona oʻo atu ai i le matua matua.

Lipoic acid e nafa ma lenei i totonu o le tino. O le mea e malie ai, o le lelei ma le afaina o lenei mea ua leva ona le amanaiaina e saienitisi ma fomai.

E faapefea ona aafia ai le tino

O le tino o le tagata e manaʻomia se antioxidant e pei o le lipoic acid, o le aofaʻiga ma faʻamaʻi na suʻesuʻeina, mulimuli ane, i auiliiliga. O lenei vaitamini e puipuia ai le tino mai le mauaina o pauna faaopoopo.

Le lelei o le aafiaga o le lipoic acid i fatugaʻo: o le aveeseina o maa, sima o metala mamafa

I le taimi lava e tasi, na te faʻafesoʻotaʻi lana faatosinaga i vaega eseese o le tino:

  1. Na te auina atu faailoilo i le faila o le faiʻai o le ulu o le tagata, i le vaega lea e nafa ma le i ai po o le leai foi o le manao - o le a mafai e le acid ona faaitiitia le lagona o le fiaai.
  2. E nafa ma le taumafaina o le taua tele i le tino.
  3. O loʻo faʻatinoina se galuega taua, e puipuia ai le amataina o le maʻisuka (o tino sili atu e maua ai le kulūkose, e mafua ai ona itiiti ifo i le toto).
  4. E le mafai ai ona gaʻo le gaʻo e faʻatoʻilaloina ai le ate, lea e mafai ai ona faʻaogaina lenei okeni.

E le masalomia, o le a sili atu ona lelei taunuuga pe afai e te mulimuli i se taumafataga faʻatasi ma aʻoaʻoga faʻale-tino ma taaloga. O gaoioiga faaletino e mafua ai suiga laiti o maso, e oo lava i ni manua laiti (pulumu, televave) e mafai.

O le acid o se antioxidant malosi e mafai ona tuʻufaʻatasia i vitamini C ma E, ma le glutin.

I lenei auala, ua fausia ai ni fou fou, ma i lenei faagasologa ua na o le tele o faamanuiaga e mafai ona maua mai i le lipoic acid, ma e leai se afaina.

Se mea manaia! Mo le taimi muamua, na mafai e saienitisi ona maua le lipoic acid i le ate o le ate, o lea e le o se mea e faateia ai se tasi pe afai tatou te fai atu o le vaega autu o lenei "magic" acid o loo maua i gaʻo, ate, ma fatu o manu.

Fualaau faisua lona lua ile fua ole vitamini N

E tele i totonu:

Fualaau faisua o loʻo i ai le Lipoic Acid

O le fefete a le keke ma le araisa e leai se mea e sili atu nai lo oloa ua taua i luga. Afai e masani ona e faʻaaogaina nei meaʻai, o le tino o loʻo aofia i le faiga tutoatasi o le gaosiga o le lipoic acid.

Faailoga mo le ave o le lipoic acid

Muamua, o le acids o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata e maua le gaʻo galuega.

Vitamin N deficiency o se faʻamaoniga o le ate e le o lelei le lelei.

O se maʻi maʻi e mafua ai le tele o faafitauli mo le tino, ona o lenei afifi totonu e siakiina mea uma e ulufale mai i totonu oo tatou tino mai fafo. O mea leaga uma e teuina i le ate, o lea e tatau ona puipuia ma faʻamamaina. O le galuega faʻamamaina e faia e le alpha lipoic acid.

Afai o se alii poʻo se tamaitai e sili atu lona lagona ma le le faʻamaoni i nisi o vailaau faʻasaina, o se tagata e faigofie i le atinaʻeina o fualaau oona, ona faʻasaina lea o le tino i le tagofia o fualaau faasaina e iai le lipoic acid. E le mafai e lenei mea ona maua se manuia, ae naʻo le afaina, i lenei tulaga.

Lipoic acid e solia mo tamaiti laiti ma tina tausi maʻi

Lapataiga O lona faaaogaina e le fautuaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua, mo tina maitaga ma fafine tausi fafaga. Faʻaeteete ma le faʻaaogaina o le vitamini N o le a le faʻalavelave ai i latou e maualuga maualuga le eletise ma le manava o le manava, faatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi.

Laasaga i aso uma ma tulafono o le pulega

E masani lava o le a manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se fua eseese o le vaitamini N i le ao. E faʻalagolago i le soifua maloloina o le tino o le tagata. Afai e leai se vaʻavaʻaia o loʻo mataituina, ma faʻaaogaina polokalama uma e aunoa ma le toilalo, ona 10 i le 50 mg ua lava le lipoic acid.

Afai e faʻalavelave le ate, o le gaosiga o le suka e le tino lava ia e le lava. Ina ia taulimaina le faʻamaʻi, e manaʻomia tele vitamini - 75 mg. O tagata e maua i le maʻisuka o le a manaomia e oʻo atu i le 600 mg.

Mea aoga o le lipoic acid

Atonu o le sili ona taua o le maualuga o le vailaʻau o lona le tele o mea e le mafai ona tupu, e le faʻaputuina i totonu o le tino, e atiina ae natura. Afai e tusa lava pe faʻaaoga, e ala i meaai, faʻalautele, e leai ni aʻafiaga leaga.

Lipoic Acid Faʻapenaina Cells Faʻatau Meaʻai

O lenei vailaʻau malosi e tele mea aoga:

  • na te faia se vaega i fefaʻatauaiga,
  • ulufale atu i totonu o se afioʻaga ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleleia ai o latou aʻafiaga i le tino,
  • faatasi ai ma se aofaiga ua lava e maua uma ai sela, e aunoa ma se faʻasesega, faʻatasi ai ma meaʻai ma le malosi faaopoopo,
  • e faʻatatau i le faʻaumatiaina o faʻamaumauga saoloto, ma faʻaitiitia ai le faʻagasologa o le soifuaga,
  • aveese le salts o mamafa mamafa mai le tino,
  • lagolagoina le masaniga masani o le ate,
  • toe faʻafoʻisia le puipuia o le puipuiga,
  • faʻaleleia le manatua ma e iai sona aoga aoga i le faʻaaliga,
  • faamāmā le vaivai
  • aafia ai le faʻaitiitia o le fiaaai,
  • fesoasoani e sili atu le gauai i le kulukose,
  • faʻaaogaina i le togafitiga o le ava malosi ma le maʻisuka.

Sport ma le lipoic acid

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e tagata taʻavale le tele o vailaʻau o le vailaʻau e faʻatele ai le maso maso ma le masani ai o le faʻaaogaina o tino uma. I lenei itu, o le vailaʻau ua sili atu ona lauiloa nai lo vitamini uma ma fualaau faasaina.

O aʻafiaga e leai se totogi, faʻateleina ona o le malosi o aʻoaʻoga, ua mou atu ona o le lipoic acid. E le gata i lea, na te puleaina le faʻatonutonuina o le tele o gaʻo, proteins ma gaʻo i le tino o tagata taʻaleti.

Lipoic acid o se auala sili lea e tumau ai.

O se taunuuga, o le tino e vave ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino i taimi o toleniga, ma o kulukose uma na maua mai i fafo na liua lelei i le aoga. Apalai e faʻapupula ai le vevela i le tino, e mafua ai ona susunuina uma gaʻo. E ave e le au taʻavale le vitamini N i totonu o fualaau, capsules, ma mai meaʻai.

O le Lipoic acid e le o se vailaau, e le faʻasaina e le Faalapotopotoga o Taʻaloga ona faʻaaogaina. Mo tagata tino, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le suka e mafai ona aofia ai le 150 i le 600 mg.

Vaega o le mauaina mo le mamafa o le mamafa

O le tele o tamaitai e moemiti o le leiloloa o le mamafa, o se ata matagofie o la latou miti lanumoana. O falemaʻi faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o fualaau oona lea e ofoina atu e faatea ese ai le mamafa ma le gaʻo.

O se tasi o ia tagata aoga lelei o le lipoic acid. E mafai ona liua faʻamalosi gaʻo i le malosi, ma na o le mumu o mea e sili atu, e aunoa ma le fesuiaʻi o latou gaʻo.

O faʻatalanoaga a fomaʻi o le a faʻatagaina ai oe e faʻaaoga le lipoic acid i le maualuga o le aoga

O le mea lea, o se faaitiitia o le mamafa o le tino e tupu. O le auala e ave ai le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e le fomaʻi, fomaʻi i le lotoifale. O le metotia e faʻatulagaina taʻitasi, e faʻalagolago lava i le maualuga o le oona ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O nisi taimi o le lipoic acid o loʻo avea o se faʻamalositisi i aso taʻitasi, i ni vaega laiti.

O lenei vailaʻau e le o ave i le ava malosi ma vailaʻau i le uʻamea i le tuufaatasiga.

E masani lava, o le fomaʻi o loo taumafai e aveese ona tagata mai nisi pauna faaopoopo e ala i le faatonuina o tapenaga ma le vitamini N. E tatau ona manatuaina o le lukic acid capsules e le o sili atu ona lelei i le tino. Ina ia taunuʻu le taunuʻuga e manaʻomia, o le masani i aso taʻitasi mo le mamafa tele e mafai ona maua mai i le 25 i le 50 mg. E faalua ona maua le acid, taeao ma le afiafi, sili ona lelei i meaʻai gaʻo.

O se mea e mafai ona maua

O tagata e fiafia e ave le vitamini N e masani ona le mafai ona iloa po o le a le lipoic acid - o se mea lelei atoatoa pe afaina ai le tino, aua o vailaau uma lava o loo i ai pea lona manuia ma le lelei.

Heartburn e faatatau i na aafiaga le lelei o le maualuga o le lipoic acid.

E tatau ona manatuaina, e tusa ai ma le lauiloa Paracelsus, i se fualaau faʻapitoa uma togafitiga, o soʻo se mea e sili ona leaga. O lenei faʻamatalaga e moni foi mo le lipoic acid. A oʻo ina maualuga le tui o le antioxidant, o le a mafai ona faaleagaina sela o le tino o le tagata.

O le Lipoic acid e le o se faʻasalaga, o se mea e sili ona maualuga e faigofie ona iloa i faʻamaʻi nei:

  • afaina ai le fatu
  • o le manava e lagona le tiga
  • e foliga mai o se mea leaga
  • otaota masini vai.

O se faʻafitauli faapena e tupu ona o le fualaau oona e amata ona avea ma sili atu i le tulaga o laupepa. E sili ona lelei le amata ona 'aʻai o manu, fualaau faisua, ma isi meaʻai e maua i le vitamini N. Natural lipoic acid, e le pei o lona fomaʻi, e le mafua ai se mea e sili atu.

Lipoic acid: faʻaleagaina pe manuia

O le tino o le tagata e manaʻomia le vitamini atoa ina ia mafai ai e polokalama uma ona faia a latou galuega masani. Ae ua leva nei i le 60s, na maua ai o le lipoic acid o le vitamini autu lea e mafai ona aoga tele.

E leai se tagata muamua na ia maitauina se mea leaga i lena taimi. Ma na o le tele lava mulimuli ane, ina ua avea le waikawa ma mea taua o le vaʻaia o fomai, ina ua sau i le tino, na iloa ai sili atu le eletise e afaina ma talepe ai le masimmune tagata.

Lipoic acid e faʻavaivaia ai le vaivai ma tuʻuina atu i le tino se malosi fou

Le lagona lelei, ma le malosi o le puipuiga, e tatau ona e 'ai saʻo. Ma faatasi ai ma le paleni o le faʻaaogaina o le lipoic acid i totonu o le tino, o potu taʻitasi e maua ai le aofaiga talafeagai o meaʻai. Afai e lava le vitamini N, e tuʻufaʻatasia ma gaoioiga faʻale-tino masani ma se soifua maloloina lelei, ona oʻo ai lea o le vaivai ma le leaga o lagona e mafai ona faigofie ona aveeseina.

Manatua o soʻo se vailaʻau, o le faʻapipiʻiina o fualaʻau e naʻo le aoga, e manaʻomia lou suʻeina o lana metotia e ala i feutagaiga ma lau fomaʻi. O le fomai o le a faatonuina le togafitiga saʻo, fautuaina se meaai ma oloa e aofia ai vitamini uma, e aofia ai le lipoic acid, lea o le a fesoasoani i le tino e tau ai le faamaʻi.

E faapefea ona fesoasoani le acid alpha lipoic i le neuropathy o le maʻisuka ma o le a fesoasoani? Matamata i se vitio manaia:

Lipoic acid mo i latou e pamu paso. Matamata i le vitio aoga:

Alpha lipoic acid ma le bodybuilding: o le a ma pe aisea. Matamata i le iloiloga vitio:

E tele vailaʻau o loʻo i ai mea e manaʻomia mo le tausia o le soifua maloloina o le tino ma faʻaaogaina e fomaʻi e avea ma vailaau i faʻamaʻi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o le vailaʻau o le lipoic acid, o le afaina ma ona manuia o le a talanoaina i lalo.

Faʻataʻitaʻiga

O le taua tele o le tino o le tagata, o se faʻatautaia tele o le tele o auala e amata mai i le taimi o le mafaufau ma e le taofia mo se vaeluaga lona lua i le olaga atoa. O nisi taimi e foliga mai e le moni. Mo se faʻataʻitaʻiga, elemene faʻapitoa - faʻamalosi - e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o le polotini, o mea e taʻua o cofactors, ia lelei le galue. O nei elemene o le lipoic acid, pe, e pei ona taʻua ai, o le gaioiola, o le. O se vaega tāua o le tele o faʻamalosene o loʻo galue i le tino o le tagata. O le mea lea, pe a gau le kulūkose, o le mea mulimuli o le a avea ma pyruvic soda - pyruvates. O le lipoic acids e aofia ai i lenei metabolic process. I lona aafiaga i le tino o le tagata, e talitutusa lava ma vitamin B - e auai foi i le lipid ma le carbohydrate metabolism, faateleina ai le glycogen mea i totonu o le ate ma le fesoasoani e faaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto.

Ona o lona gafatia e faʻaleleia ai le metabolism o le cholesterol ma le ate, o le lipoic acid e faʻaitiitia ai le malosi faʻaleagaina o toxins o mea uma e lua ma le tupuga mai fafo. I le auala, o lenei vailaau o se vailaʻau malosi, lea e faʻavae i luga o lona gafatia e fusifusia ai faʻamalolo saoloto.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le thioctic acid e maua i le hepatoprotective, hypolipidemic, hypocholesterolemic and hypoglycemic effects.

O faʻamatalaga o lenei vailaʻau o le vailaʻau e faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi e tuʻuina atu ai fualaau faasaina, e aofia ai vaega, nisi tikeri o mea ola. Ma o le aofia ai o le lipoic acid i vailaau tui e faʻaititia ai le ono mafai ona atinaʻe aʻafiaga o fualaau faasaina.

O le a le mea e fai i le fua?

Mo le fualaau faasaina "Lipoic acid", o le fualaau o le fualaau faasaina e amanaia ai le togafitiga faafomaʻi, faapea foi ma le auala o le faaooina atu i le tino. O le mea lea, e mafai ona faatauina le fualaau faasaina i falemaʻi i ni pepa se lua - i le ituaiga o laumei ma i se ituaiga o vaifofo i ampoules injection. Faʻalagolago i luga o fea kamupani e gaosia ai vailaau faʻamalosi, laumei poʻo capsules e mafai ona faʻatau ma se mea e aofia i le 12.5 i le 600 mg o mea galue i le 1 unite. O pusa e maua i totonu o se faʻapitoa faʻapitoa, lea e masani ona i ai se lanu samasama. O fualaau faasaina i totonu o lenei pepa o loʻo faʻapipiʻiina i paʻu ma paʻu pepa pepa e aofia ai le 10, 50 poʻo le 100 ipu. Ae i ampoules, o le vailaʻau e na o le 3% lava e mafai ona maua. O le gaioio o le thioctic o se mea masani o le tele o fualaau faʻatele ma meaʻai faʻalaʻau taumafa.

O a tulaga e faʻaalia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina?

O se tasi o vailaau e pei o vitamini e taua mo le tino o le tino o le lipoic acid. O faʻamatalaga mo le faʻaaoga e amanaʻia ai lana avega mamafa o se vaega intracellular, e taua mo le tele o gaioiga. O le mea lea, o le lipoic acid, o le faʻaleagaina ma le aoga o nisi taimi e mafua ai feeseeseaiga i fonotaga faʻalesoifua maloloina, ei ai faʻamaoniga faʻapitoa mo le faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi poʻo tulaga e pei o:

  • coronary atherosclerosis,
  • vailaʻau vailaʻau vailaʻau (ma le jaundice),
  • o le hepatitis tumau i le vaega galue,
  • dyslipidemia - o le solia o le gaʻo gaʻo, lea e aofia ai se suiga i le fua o le lipids ma le toto lipoproteins,
  • fomaʻi o le hepatic (fatty),
  • inupia ma vailaau, masini mamafa, carbon, carbon tetrachloride, hamu (e aofia ai le kalapu kala),
  • gasegase o le ate
  • chronic pancreatitis i tua o le ava malosi,
  • diabetic polyneuritis,
  • ava malosi polyneuropathy,
  • chronic cholecystopancreatitis,
  • lepatic cirrhosis.

O le vaega autu o le galuega o le Lipoic Acid o fualaau faasaina o togafitiga mo le ava malosi, oona ma le inupia, i le togafitiga o patipati o le hepatic, o le tino o le tino, ma le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le kanesa ma le faʻamoemoe o le faafaigofieina o le gasegase.

E i ai ni faʻailoga mo le faʻaaogaina?

Pe a faatonuina togafitiga, e masani ona fesili atu fomai i fomaʻi - o le a le lipoic acid? O le tali i lenei fesili e mafai ona umi, aua o le thioctic acid o se tagata galue malosi i faiga faʻapipiʻi e faʻatatau i le metabolism o mea eseese - lipids, cholesterol, glycogen. O loʻo aʻafia o ia i togafitiga puipuia e aunoa ma le faʻamalolo ma le faʻamaʻiina o sela o meaola. Mo le fualaau faasaina "Lipoic acid", o faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai e le gata o faafitauli e fesoasoani e foia ai, ae faʻapea foi faʻasaʻoga mo le faʻaaogaina. Ma oi latou nei:

  • hypersensitivity
  • se tala faasolopito o gasegase afaina i vailaau,
  • maʻitaga
  • le taimi o le fafagaina o le pepe ma susu susu.

O lenei vailaʻau e le o faʻamaonia i le togafitiga o tamaiti ei lalo ifo o le 16 tausaga le matua ona o le le lava o faʻamalositino i lenei vein.

E iai aʻafiaga itu?

O se tasi o mea e sili ona taua i le biologically i le telefoni feaveaʻi o le lipoic acid. Aisea e manaomia ai i sela? Le faia o se numera o gasegase ma le eletise o le metabolic process, faapea foi ma le faʻaitiitia o aʻafiaga o le faʻamaʻiina. Peitai, e ui lava i aoga o lenei vailaau, ae le o mafaufauina le faaaogaina o fualaau faasaina ma le thioctic acid, ae le mo le faamoemoe o se tagata tomai faapitoa, e le mafai. E le gata i lea, o nei vailaʻau e mafai ona afaina ai itu nei:

  • afaina o le tino
  • tiga matuia
  • hypoglycemia,
  • manava manava
  • diplopia (faalua vaaiga),
  • faigata le manava
  • paʻu o le paʻu (faʻamaʻi ma le suamalie, urticaria),
  • gasegase (ona o le faaletonu ole gaioiga ole thrombocytos),
  • migraine
  • petechiae (vailaʻau faʻamaʻi),
  • faateleina le mamafa o tui,
  • vili
  • gaogao
  • taʻavale

E faʻapefea ona ave fualaau faasaina ma le gaioiopi?

Mo le fualaau faasaina "Lipoic acid", o faatonuga mo le faaaogaina e faamatalaina ai faavae o togafitiga, e fuafua i le uluai masini o se vaega o le fualaau faasaina. E le o ulaina pe nutimomoia laumei, ave i totonu o le afa itula ao leʻi 'aʻai. O le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina i le 3-4 taimi i le aso, o le aofaʻi sao o atumaga ma le vailaʻau patino o vailaau faʻasaʻo ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma le manaʻoga mo togafitiga. O le maualuga o aso e mafai ona faʻatagaina o le vailaʻau e 600 mg o le vaega galue.

Mo togafitiga o faʻamaʻi ate, e tatau ona faʻaalu 4 sauniuniga o le lipoic i le aso i le 50 mg o le mea galue i le taimi. O le faagasologa o le togafitiga e tatau ona tasi le masina. E mafai ona toe faia pe a uma le taimi na faʻamatalaina e le fomaʻi.

O le puleaina lelei o fualaau faasaina ua faatonuina i vaiaso muamua o togafitiga o faamaʻi i ituaiga ogaoga ma ogaoga. A maeʻa lenei taimi, e mafai ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i se laupepa o le lipoic acid therapy. O le metotia e tatau ona tutusa mo ituaiga uma o fualaau oona - o injections ogaoga e aofia ai le 300 i le 600 mg o mea gaosia i le aso.

Faʻafefea ona faʻatau se vailaʻau ma pe faʻapefea ona teuina?

E pei ona faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le lipoic acid i totonu o se fale talavai o loʻo faʻatau atu e ala i le faʻauluina. O lona faaaogaina e aunoa ma feutagaiga ma le fomaʻi ua le fautuaina, talu ai o le vailaau faasaina e maualuga lona ola, o lona faaaogaina i togafitiga faigata e tatau ona amanaia le fetaui lelei ma isi fualaau faasaina e ave e le tagata maʻi.

O le faʻatau togafitiga i le laulau ma le vaifofo mo le inisiua o loʻo teu i le vevela o le potu e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la.

Faʻatoʻa togafitiga

I togafiti togafitiga ma fualaau faasaina ma le lipoic acid, e aofia ai, e tatau ona matua matauina le fua o loʻo fautua mai e se fomaʻi. O le maualuga o le thioctic acid ua faaalia i lalo:

  • afaina o le tino
  • osofaʻi anaphylactic,
  • tiga matuia
  • hypoglycemia,
  • tiga o le ulu
  • manava manava
  • taʻavale

Talu ai e leai se vaifofo faapitoa i lenei vailaʻau, o le soona inu poʻo le inuina o le lipoic acid e manaʻomia ai le faʻamalologa o togafitiga e le o aʻafiaga o le tosoina o lenei vailaʻau.

Lelei pe sili atu le leaga?

O se faʻatelega faʻaosofia mo fualaau faʻapitoa e mo fualaau eseese, e aofia ai fualaau faasaina "Lipoic acid", tau ma iloiloga. O le manatu e na o faamanuiaga masani lava e mafai ona maua mai se vailaʻau masani e pei o le vaitamini, e tele gasegase e galo o loo i ai pea le mea e taʻua o le pharmacological compatibility, lea e tatau ona amanaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o glucocorticosteroids ma vailaau faʻasaina ma le gaioiopi malosi e mafua mai i le faʻaopoopoga o gaioiga o hormones, lea o le a mafua ai le tele o aʻafiaga leaga.

Talu ai o le lipoic acid e fusifusia ai le tele o mea i totonu o le tino, e le tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai vaega e pei o le magnesium, calcium, potassium, ma le uʻamea. Togafitiga ma nei vailaʻau e tatau ona vaevaeina i le taimi - o se malologa o le itiiti ifo i le 2-4 itula ole a sili ona lelei mo le suʻeina o fualaau.

O togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau oona e sili ona lelei ona vaʻaia ese mai le lipoic acid, talu ai o le ethanol e faʻavaivaia ai lana gaioiga.

E mafai ona galo le mamafa e ala i le faʻaaogaina o le gaioiola?

O le toʻatele o tagata e talitonu o se tasi o auala aoga ma le saogalemu e tatau ai ona fetuʻunaʻi le mamafa ma foliga o le lipoic acid mo le gau o le mamafa. E faʻapefea ona ave lenei fualaau e aveese ai le gaʻo tino? E le o se mataupu faigata lea, ona e aunoa ma se faamalositino faaletino ma le fetuunaiga o meaʻai, e leai ni fualaau e mafai ona ausia ai soʻo se gau. Afai e te toe mafaufau i ou uiga faaalia i le aʻoga faaletino ma le lelei o meaʻai, ona fesoasoani lea i le lipoic acid i le leiloa o le mamafa. E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i auala eseese:

  • afa itula ao leʻi faia le taeao po o le afa itula pe a maeʻa,
  • afa itula ao lei faia le taumafataga o le afiafi,
  • pe a maeʻa aʻoaʻoga faʻaauau.

O lenei uiga i le mamafa o le paʻu e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuni o le lipoic i se aofaiga e 25-50 mg i le aso. O le a fesoasoani i le gasegase o gaʻo ma suga, faʻapea foʻi ma le aveesea o le cholesterol le tatau mai le tino.

Ata ma le thioctic acid

O le tele o fafine e faʻaaogaina le fualaau oona "Lipoic acid" mo foliga, lea e fesoasoani e faʻamamaina atili ai le paʻu. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le gaioiopi e mafai ona faʻaleleia ai le lelei o se suāuʻu masani poʻo le fafagaina o le kulimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nai mataua o le vai fofo o loʻo faʻaopopo i se kulimi poʻo se kulimi e faʻaaogaina e se fafine i aso uma o le a sili atu ona aoga i le tetee atu i faʻamalosi, gaioiga, ma le paʻu o le paʻu.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O se tasi o mea taua i totonu o le eleele o le metabolism ma le metabolism o le kulukose, ma, o le mea lea, inisalini, o le lipoic acid. I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o lenei vailaʻau e fesoasoani e aloese ai mai faigata ogaoga e fesootaʻi ma le faʻamaʻiina o le tino, o lona uiga o le faʻaleagaina o sela o meaola. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o loʻo faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga o meaola faʻasaina i le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, ma e le afaina pe o le a le mafuaʻaga e tupu ai sea suiga faʻaleaga. Lipoic acid e galue o se antioxidant malosi, lea e mafai ona faaitiitia ai aafiaga o le aafiaga faataumaoia o le suka toto i luga o masini. Suesuega i lenei itu o loʻo faʻaauauina, ma o le mea lea o fualaau faʻasaina ma le thioctic acid mo le maʻisuka e tatau ona naʻo luga o le fautuaga a le fomaʻi o loʻo i ai le siakiina e le aunoa o le toto ma le maʻi o le maʻi.

O a latou tala e uiga i le fualaau faasaina?

O se vaega o le tele o fualaau faasaina ma le taua o le olaola o le lipoic acid. O aʻafiaga ma faʻamanuiaga o lenei vailaau o se mafuaʻaga o fefinauaiga faifaipea i le va o tagata tomai faapitoa, i le va o maʻi. E toatele e manatu o fualaau oona e avea ma lumanai o vailaau faafomai, o lana fesoasoani i le togafitiga o faamaʻi eseese o le a faamaonia i le faiga. Ae o le toʻatele o tagata e manatu o nei fualaau oona ua na o le mea na taʻua o placebo ma e le tauaveina se avega mamafa. Ae ui i lea, o le tele o iloiloga i luga o le fualaau faasaina "Lipoic acid" ei ai se faʻamatalaga lelei ma faʻamaonia. O tagata maʻi na latou faʻaaogaina lenei vailaʻau faʻatasi ma se vasega e taʻu atu ai ina ua maeʻa togafitiga latou te lagona le sili atu ona lelei, o le manaʻoga na foliga mai e taitaia se olaga sili atu ona malosi. E toatele e matauina se faʻaleleia atili o foliga vaaia - o le faʻalavelave ua sili atu ona mama, ua mou atu le tino. E le gata i lea, o gasegase e matauina se faʻaleleia atili i le toto - o se faʻaitiitia o le suka ma le cholesterol pe a uma ona faia se vailaʻau. E toʻatele e fai mai o le lipoic acid e masani ona faʻaaoga mo le mamafa o le mamafa. O le faʻaaogaina o se meafaigaluega ina ia mafai ai ona le toe maua ni pauna faaopoopo o se lomiga autu mo le tele o tagata. Ae o tagata uma na latou tagofia le fualaau faasaina ina ia le maua le mamafa e faapea o le a leai se taunuuga e aunoa ma le suia o le meaai ma le olaga.

Vaʻaiga tutusa

O vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai i le tino o le tino e fesoasoani i le tau faasaga i le tele o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma tulaga faʻaleagaina e aʻafia ai le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, lipoic acid. Le afaina ma le aoga o le fualaau faasaina, e ui ina mafua ai finauga, ae o loo i ai pea i le togafitiga o le tele o faamai, o lenei mea e matua taua tele. O le vailaʻau faʻatasi ma le igoa tutusa e tele analogues, e aofia ai le lipoic acid. Mo se faʻataʻitaʻiga, Oktolipen, Espa-Lipon, Tieolepta, Berlition 300. E mafai foi ona maua i vaifofo eseese - Faʻasologa - Diabetes, Complivit Radiance.

O tagata gasegase uma e manaʻo e faʻaleleia o latou tulaga ma vailaʻau poʻo mea faʻaaogā faʻasolosolo meaʻai, e aofia ai tapenaga o lipoic acid, e tatau muamua ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa e uiga i le mafuaaga o ia togafitiga, faʻapea foʻi ma soʻo se faʻamaʻi.

O gasegase, po o le alpha-lipoic acid, e taua foi o le vitamin N, o se vioxidal lautele. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o faʻamalositino, e maua ai le paleni o gaioiga toe faʻafoʻi i le tino, faʻafeiloaʻi ma maʻi eseese ma e faʻagesegese foi i le faasologa o le soifua matua. Ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o se mea faigaluega atoatoa e foia ai le faafitauli o le mamafa o le mamafa. Mafaufau pe faapefea ona "galue" le lipoic ma pe aisea e manaomia ai e tamaitai.

Faatinoga o le lipoic acid

O le vailaʻau o le thioctic i nisi o mea e faʻapipiʻiina e le tino, e sau mai fafo ma meaai. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o le ate, faʻaleleia le aoga o aʻafiaga o le vitamini E ma le acid ascorbic, ma faʻasaʻo ai le kulūkose toto ma le cholesterol levels. Na ia faia se vaega malosi i faiga faʻapitoa mo le soifua maloloina ma le faʻavaeina o enzymes i le tino. E taua le puipuia o siama mai le faʻamaʻiina ma faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga saoloto ma toxins i luga o siama.

Lipoic acid e manaomia mo le soifua maloloina:

  • fatu ma toto - faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis,
  • faiga o le endocrine - faʻaitiitia le suka o le toto, fesoasoani e tausia lou soifua maloloina,
  • fualaau oona - fesoasoani i le toe faʻaleleia o le ate, puipuia mai mea leaga, faʻamaonia le manaʻoga,
  • faʻataʻitaʻiga - faʻasalalau le taʻamilosaga, faʻalagolago i ana galuega masani,
  • le polokalame puipuia - Fesoasoani i le tino e faʻaleagaina aʻafiaga o toxins, radiation, metals mamafa.

E tusa ai ma nisi o manatu, o le vitamini N fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi leaga i tagata.

O afea e manaʻomia ai le lipoic acid?

E le gata i lea, e mafai ona fautuaina lenei vailaʻau mo le faʻaaogaina i le togafitiga o tulaga faʻaleagaina nei:

  • maualuga le cholesterol,
  • oona o soʻo se natura,
  • afaina o le ate o vailaʻau faʻamaʻi ma mea oona.

E le gata i lea, o le vailaau faasaina e mafai ona faatonuina mo faamoemoega puipuia e faatumauina ai le ola maloloina, o le vevela ma le gaioiga o le faiʻai, faaleleia atili le faagaoioia o le tino, ma faaosofia ai le mafaufau.

Faʻasalaga, faʻavae

O le Lipoic acid e le mafai ona avea o ni meaʻai faʻaleoleo, lea e le faʻasalaina le faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa. O se vailaʻau faʻasaina faʻatasi ma se faʻamalosiaga lautele.

Ae ui i lea, o le tele o meaʻai e faʻavae i le lipoic acid e maua, e aofia ai mea e faaulufale mai. O tau mo latou e fesuisuiai e fuafua i luga o le fuainumera o mea i totonu o mg mai le 500 i le 3000 rubles.

I falemaʻi, o le lipoic acid e faʻatau atu i laupepa (12, 25 mg), i le 300 mg capsules, poʻo vai fofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e 50 pauna o le 25 mg e mafai ona faʻatauina mo le 48 rupu, e aunoa ma le tolopoina o vailaʻau tatau i se pusa matagofie ma le faʻapipiʻi taugata.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Ou te fautuaina le lipoic acid i tamaitai i mataupu nei:

  1. I le avea ai o se tasi o vaega o le togafitiga faʻapitoa o le atherosclerosis.
  2. Maʻisuka
  3. Oona malosi e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le ate: oona i le vaomatua, musika mamafa, faʻafefe o fualaau faasaina.
  4. Faʻaleagaina le ate: o le siama siama ma le viral, cirrhosis.
  5. Faʻasoga taimi o le pancreas.
  6. Loto o le fatu.

O tamaʻitaʻi matutua i lalo o le 35 tausaga e faʻaaogaina le 25-50 mg o le suka i le aso, ao maitaga, susu susu, o le faʻateleina e oʻo atu i le 75 mg. Mo teine ​​ei lalo ifo o le 15 tausaga, mai le 12 i le 25 mg ua lava. O se tino maloloina e maua ai lenei aofaiga na o ia lava, ma e le manaʻomia nisi faʻaopoopoga.

Metotia o le taliaina: o se laulau po o se kapula e ave i luga o se manava gaogao i luga o se manava gaogao ma fufulu i le tele o vai mama. Tea, sua, suamalie susu, e faʻaleagaina lona aafiaga. E mafai ona e 'ai se itula pe a uma le ulufale.

Lipoic acid mo tamaitai pe a uma le 50 tausaga

O le manaomia o le malosi o le eletise e faʻatupulaia tele i le matua. Mai le 40 i le 50 tausaga le matua, o le faʻamaʻiina o le faʻaaogaina o le antioxidant e tupu ma e iai se manaʻoga e teteʻe ai faʻasalalau saoloto, e taʻitaʻia ai le matua ma le lautele o laei ma loimata o le tino. Le fua ole aso mo le puipuia o le 60-100 mg i le aso.

I le matua, o le numera o faʻamaʻi o totoga i totonu, o fatugaʻo, o le cardiovascular system ma isi faiga taua e sosolo. I lalo o nei aiaiga, o le lipoic acid e faʻaaogaina i se maualuga televave, lea e oʻo atu ai i le manaʻomia mo se faʻaopoopoga faʻaopoopoga.

O le faʻalavelave faʻalavelave, nofo i 'aʻai tele, o meaʻai le lelei, ma o le manaʻoga i meaʻai vave ma vai inu e manaʻomia ai se faʻaopoopoga ole lipoic acid. O le masani i aso taitasi e mafai ona 200-300 mg.

I se tulaga o le faʻamalositino faaletino, mai le 100 i le 600 mg i le aso ua faʻaofiina i totonu o le lisi.

Taʻiala i aso uma o le 300-600 mg o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le Alzheimer's disease, diabetes, neuropathy, maʻi o le ate.

O le apalai o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le faʻalavelave, faʻafaigofie le gaioiga o le menopause. A o faagasolo lenei vaitau, e amata le gau o le ponaivi, o le faaopoopo e faʻaleleia ai le tele o minerale. E tusa ai ma tagata atamamai, tagata matutua uma lava e talia lelei, e tatau ona e faʻaopopo i le taumafataga e faʻafefe ai faʻasalaga saoloto ma avea ma se puipuiga.

Ua fautuaina e le neurologists i Sisifo le inu e oo i le 600 mg i le aso i le matua mo le puipuia o faafitauli i le senila ma le faasaʻoina o suiga i le matua i le matua.

Contraindications mo le faʻaaoga

O meatotino o le lipoic acid, o aoga ma mea leaga o se vailaʻau e lelei ona suʻesuʻeina e saienisi. O le vailaʻau A e taua mo le tausisia o galuega taua a le tino.Ae, e ui lava i lenei, o se faʻaopoopoga faʻaopopo o lea mea e tele faʻasolega.

Muamua lava, e le o faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻaalia o le gasegase o le tino i ona vaega, o le atinaʻeina o faʻamaʻi. Aua le ave le faaopoopo mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

Lipoic acid i le taimi o le maitaga ua faʻamaonia i mataupu e le masani ai. I suʻesuʻega suʻesuʻega, na maua ai e le afaina ai le ola maloloina o tamaitai. Ae peitai, o lona saogalemu mo le fetus e le faʻamaonia. O le mea lea, pe a faatonuina le vitamini N, e tatau i le fomaʻi ona faʻatusatusa le ono lamatiaga mo le tamaititi ma faamanuiaga mo le soifua maloloina o le tina. O le vailaʻau e alu i le susu susu, o le mea lea e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le lactation.

O le fualaau faasaina e mafai ona i ai sona itu i le tino ma mafua ai faʻamatalaga e le manaʻomia:

  • afaina fualaau (vomiting, afu, mamafa ma tiga i totonu o le manava),
  • paʻu o le paʻusasaina o le eczema
  • anaphylactic shock,
  • tiga o le ulu ma le leai o se malamalama
  • gaogao,
  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia i le kulukose toto,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo.

O nisi tulaga e le o se faʻamavaega faʻamaoni, ae manaʻomia se paleni paleni ma le faʻamaoni e uiga i le tofiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lipoic acid e fesoasoani e maualalo ai le suka toto ma faʻamalosia ai aʻafiaga o fualaau oona e ave mo le maʻisuka. O lona faaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka e mafai ona faaosofia ai le hypoglycemia.

Vitamin N e mafai ona taʻitaʻia ai le aoga o le chemotherapy, o le mea lea, e le o faʻamatalaina i tagata gasegase i le togafitiga o oncopathologies. O nisi lapataiga i le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga e manaʻomia ai le maʻi ina ia i ai se maʻi o le manava, gastritis ma le maualuga o le eletise, faʻaititia le gaioiga o le galuega. O le umi o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e faʻatele ai le ono aʻafiaga i aʻafiaga.

Vaega o le lipoic acid

O se mea aoga e taua foi o le gaioiolosi poo le lipoic acid. E le pei o le lipoic, o le linoleic acid e faatatau lea i le omega fatty acids ma ei ai isi meatotino. Lipoic acid e toe gaosia i le mitochondria, lea, i le itu, e maua ai le malosi talafeagai i sela. E ui lava o sel lava e maua mai ai mea e tatau ai, o nisi o meaola ma vailaau e ulufale mai i le tino ma meaai.

O loʻo i ai i le Acid le tele o tulaga tulagaese e taua mai se vaaiga faʻapitoa i le mafaufau:

  • malosi e aafia ai gaʻo, vaevaeina, fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa,
  • fafaga le tino o le tagata ma le malosi,
  • o se puipuiga mautinoa mo le faiʻai o le tagata,
  • fesoasoani i le tino e le toe matua mo se taimi umi.
O aoga o le lipoic acid mo le tino atoa ua manino

Molecules o se vailaau e mafai ona toe faʻaaogaina na mea o loʻo totoe pe'ā maeʻa galuega a le amino. E oʻo lava mai otaota, faʻaauau le malosi e oʻo i le iuga, o le lipoic acid e tuʻuina atu ai i le tino, ma se lotofuatiaifo manino, aveese uma mea le talafeagai.

Ua faʻamaonia suesuega: e ala i le faia o le tele o suʻega, suʻega e o se mea taua o le vitamini N e mafai ona mafaufauina o le mafai ona faia se pa puipui e faaleagaina ai le DNA tagata. Faʻaleagaina o le teuina autu o chromosomes tagata, o le alalaupapa lea e faʻaalia ai le faavae o le pepelo, e mafai ona oʻo atu ai i le matua matua.

Lipoic acid e nafa ma lenei i totonu o le tino. O le mea e malie ai, o le lelei ma le afaina o lenei mea ua leva ona le amanaiaina e saienitisi ma fomai.

Metotia o pulega ma fualaau o fualaau faasaina

O se faasologa tatau lelei o tagata, o le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaina o le ava o tulaga ia e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o le vitamini N. I lenei tulaga, o le tino ua lava lea mo le aofaiga o loʻo faʻapipiʻi i ai pe sau mai meaai.

O se faʻaopoopoga o fualaau o loʻo i ai le lipoic acid e manaʻomia ai le faʻataga muamua a se fomaʻi. Le faʻaaogaina le faʻaaogaina e mafai ona afaina!

O fuaitau o aso taitasi o le faʻaopoopoga e faalagolago i le mafuaʻaga e faʻamaonia ai (prophylactic or therapeutic), o le matua ma le itupa o le maʻi. Mo tamaitai, e oo atu i le 25 mg i le aso ua faatonuina mo le puipuia o maʻi, ma mai le 300 i le 600 mg mo togafitiga.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa lapopoa, i le tulaga o se vaifofo mo le afaina o mea inu. I laumei, e faalua ona fafagaina le faaopoopo i luma o le taumafataga, faʻamago i lalo i le vai. Mo togafitiga togafitiga, ia faʻaaoga muamua se vailaʻau o le vailaʻau oona, ona fesuiaʻi lea i laulaʻau. O le umi o le togafitiga, faapea foi ma le vailaau o vailaʻau, ua fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai, ma mafaufau i uiga o le tino maʻi.

O le tele o le faʻatagaina o le faʻaopoopoga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaalia o gaioiga le manaʻomia mai le tino, e pei o le manava, le manava o le manava, o le vevela i luga o le paʻu, vaovao ma vaivaiga, tiga o le muscle ma le faʻalauteleina o le lagona o le paʻu. O faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o le lipoic acid e mafai ona maua iinei →

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Suauu N Punavai

O le vitamin N o loʻo faʻavaeina i totonu o le tino ma faʻapupula i le ate ma fatuga. Afai o se tamaʻitaʻi e taʻitaʻia se soifua maloloina, e ai lelei, ona lava lea o le lipoic acid.

E maua le vitamini i meaola manu ma fualaʻau.

Tele o mea i:

  • povi ma puaa,
  • faʻasalagae aofia ai moa
  • soya,
  • suauu lili,
  • nati,
  • vela,
  • fualaau faisua ma pulou (garlic, seleni, hamu, pateta),
  • lanu uliuli,
  • lanu meamata ma le letus,
  • palatini e totogo ma kapisi paʻepaʻe.

Ina ia mautinoa le malosi atoatoa o le lipoic acid, e tatau ona e vavaeeseina le faʻaaogaina o meaʻai ma luga o meaʻai susu. O le malologa i le va o faʻatauga e tatau ona le itiiti ifo i le 2 itula.

Lipoic acid o se auala mo le aveesea o le mamafa

I tausaga talu ai, o le vitamini N ua avea ma tagata sili ona lauiloa i tamaʻitaʻi lelei. E faʻaaogaina e pei o se gaʻo gaʻo. Ae faʻapefea ona fesoasoani le lipoic acid i lenei gaioiga, aisea e manaomia ai e tamaitai pe a le maua le mamafa? E tasi lava i le tino, e faʻaleleia le vaeluaina o proteins ma aminoxylot. Ma afai o le faʻaaogaina o lenei vaitamini o loʻo faʻapipiʻiina ma se olaga ola malosi ma le gaioiga faʻaletino, o le faagasologa o le tetee atu i le sili atu mamafa o le a sili atu le lelei.

A o leʻi faʻaaogaina e tamaitai le lipoic acid mo le paʻu o le mamafa, e fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi e uiga i le tui ma le saogalemu o le vailaʻau. O pusa e onā i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, pe a maeʻa aʻoaʻoga, i le 'aiga o le afiafi. O lenei metotia o le leiloa o le mamafa e aofia ai se lisi sili ona lelei. Afai e le lelei le taumafataga, o le lagona faifaipea o le fiaai e ono mafua ai ona malepelepe ma se taunuuga e ese mai faʻamoemoega.

I le faʻasalaga o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, e le tatau i tamaitai ona mafaufau i le lipoic acid e avea o se moli vavega ma se panacea. O lenei meafaigaluega, muamua, e na o lalo lava o le tulaga o se taumafataga maloloina ma aʻoaʻoga faaletino. Lona lua, o le faʻaopoopoga e le afaina. E i ai le faʻasalaga, e mafai ona i ai sona itu, ma o le maualuga o le a mafua ai le le fiafia. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa ona o se fuataga atoatoa ma i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Lipoic acid mo le paʻu o le tino

Lipoic acid e aofia ai i le metabolism, fesoasoani i le malepe o gaʻo, toe faʻafouina o le tino, faʻagesegese ai le soifua matua o fafine. I le talavou, o le tino o loʻo faʻapotopotoina lenei tuufaatasiga, ae i le matua, o lenei gasolosolo e faasolosolo malie le faaitiitia. Afai o se faaletonu e tupu, o le fafine ua matua le matua. Ina ia tumau i le ola maloloina i le tagata matua, ia i ai se ata tusi, e taua le folasia o tapenaga o loʻo i ai vitamin N.

O le lelei o lenei tuufaatasiga o le faʻasaoina o meatotino aoga i totonu o se siosiomaga lanu. O lenei mea e taua ai le gaosiga o vali mo le tausiga o paʻu. O se kulimi faʻatasi ma le lipoic acid e alu saʻoloto e ala i le membrane, fesoasoani e faʻafefe maunuʻumi, faʻailoga na faia i lalo o aafiaga leaga o le la ma toxins.

O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ona saunia tutoatasi. I le faia o lenei mea, e tatau ona e ave le 30 kalama o lau kulimi foliga fiafia ma faaopoopo mai le 300 i le 900 mg o le lipoic acid i le faʻatonuina o le 3%. O le faʻaaoga masani o sea ituaiga oloa e mafai ona faʻaititia ai le numera ma le loloto o mimigi, faʻaleleia atili, faʻafefeteina le mumu ma fulu i luga o le paʻu.

O le vitamin N o loʻo i ai se aoga aoga i luga o suauʻu paʻu mai totonu ona o lona malosi e faʻaitiitia ai le suka toto. O le mea moni, o le suka e pipii i le collagen, lea o le mafuaʻaga lea ua vave ona leiloa ai lona malosi. E taʻitaʻia ai le paʻu ma maunu. O le mea lea, faatasi ai ma le matua, o le aveina o le faaopoopo e sili ona talafeagai mo le faatumauina o le matagofie o se tamaitai ma galuega taua uma a lona tino.

I le soifuaga faʻaonaponei, e manaomia e le tino o le tagata le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o vailaau ma vailaʻau faʻapitoa.

Aisea e taua ai le lipoic acid? O lona faaaogaina e faʻaaogaina e le gata ina togafitia ai faʻafitauli faʻapitoa, ae ia faʻamalosi ai foi le puipuiga, tausia le tino.

O le Lipoic acid foi ei ai le tele o isi igoa. I faaupuga faafomaʻi, o faaupuga e pei ole vailaʻau o le liliic acid, o le vitamini N o loʻo faʻaaogaina.

Lipoic acid o se antioxidant o le natura moni lava.

O le tuufaatasiga e gaosia i ni vaega laiti e le tino o le tagata, ma e mafai foi ona o mai ma nisi meaai.

Aisea e manaomia ai le acid lipoic, ma o a aoga o le vailaʻau?

O mea autu o le antioxidant e faapenei:

  • faʻatoaagaina ma le faʻamautinoaina o metabolic processes in the body,
  • O le vitamin N e gaosia e le tino, ae i le taimi e tasi i ni mea laiti.

E le o vailaau faʻaonaponei, ae o le natura.

O le mafuaʻaga lena e ave ai e sela o le tino "naunau" se faʻaopoopoga e sau mai le siosiomaga i fafo

  1. Faʻafetai i le faʻaaogaina o meaola o le vailaʻau, o le faasolosolo matua i le tino ua faʻagesegese.
  2. E i ai se tulaga maualalo o le faʻaalia o aʻafiaga o le itu ma faʻasalaga, aemaise lava i le faʻaaoga tatau ma le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi.
  3. Lipoic acid treatment e faʻaaoga lelei i le siama o le maʻisuka.
  4. O le vailaʻau e aoga tele i le tino vaaia, faʻaleleia le gaioiga o le tino o le cardiovascular system, faʻaititia le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma faʻamaonia ai foi le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O le gaioiga malosi i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le gaioiga o le tino, lea e sili ona taua mo tamaitai oe popole i lo latou ola maloloina:

  • lipoic acids e fai o se ituaiga o mea e gaosia, lea e talafeagai e faʻaleleia ai le faagasologa o le faʻamalolo o le suka i totonu o le toto,
  • galue e avea o se sui antitoxic ma aveesea ai toxins, metala mamafa, radionuclides, ava malosi mai le tino,
  • fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o toto laiti ma faʻamamaga,
  • faʻaitiitia le tele o le 'ai, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le oloa i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa,
  • aoga aoga i le gaioiga o le ate, fesoasoani i le tino e taulimaina mea mamafa,
  • ona o le talafeagai o le faʻaaogaina o le lipoic acid i vailaʻau e manaʻomia, o faʻatinoga faʻava-o-tino o le tino ua faʻaaogaina,
  • malosi e ulufale atu i le tino i lalo o le aafiaga o le lipoic acid vave ona mu.

E mafai ona e faʻateleina le aʻafiaga o le faʻaaogaina o se antioxidant e ala i faamalositino masani ma taʻaloga. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai le lipoic acid i le fausiaina o tino.

O a tulaga e faʻaaoga ai fualaau faasaina?

Faʻaaogā le mea tuʻufaʻatasia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le Lipoic acid i ona meatotino e tutusa ma vitamini B, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e tagata e iai faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, polyneuritis, ma maʻi o le ate.

E le gata i lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o lenei tino i isi faʻamaʻi ma faʻafitauli.

I le taimi nei, o le fualaau faasaina ua faʻaaoga lelei i mataupu nei:

  1. Mo le faʻamamāina o le tino pe a maeʻa fua oona.
  2. Le faʻafaigofieina o le cholesterol.
  3. Aveese toxins mai le tino.
  4. Le faʻaleleia ma faʻatonutonu faiga faʻava-o-tino.

O faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina o se vailaau faʻamalositino e faʻamaonia ai faʻamatalaga autu nei mo le ave o le lipoic acid:

  • faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua, faapea foi i le tulaga o le polyneuropathy o le maʻisuka,
  • tagata ei ai le polyneuropathy ava malosi,
  • i togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o maʻi o le ate. O nei mea e aofia ai le cirrhosis, o le degeneration gaʻo o le okeni, o le hepatitis, faʻapea foʻi ma ituaiga eseese o mea oona,
  • faʻamaʻi o le tino
  • i togafitiga faʻapitoa mo le atinaʻeina o maʻi o le kanesa,
  • mo togafitiga o hyperlipidemia.

Lolaic acid ua maua lona talosaga i le tino. E ave e tagata taʻaalo e faʻaitiitia faʻamalolo saoloto ma faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi pe a uma le faamalositino. O le mea galue malosi e fesoasoani e faʻagesegese ai le malepelepe o puipuiga ma fesoasoani i le vave faʻafouina o sela. O faʻamatalaga e faʻaalia ai le aoga o lenei vailaʻau, i lalo o tulafono uma ma fautuaga.

E masani lava, o le lipoic acids o se tasi lea o vaega o fualaau faasaina e fuafua e faʻaitiitia ai le mamafa. E tatau ona manatuaina e le mafai e lenei mea ona susunuina ona gaʻo.

O se aafiaga lelei e mafai ona vaaia i le na o le tuufaatasia, pe afai e faʻaopoopoina le tagofia o fualaau faʻamalosi ma gaioiga malosi ma le lelei o taumafa.

Lipoic acid amata le faagasologa o le susunuina o gaʻo i le tino i lalo o le malosi o le faamalositino.

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona faʻaaoga e le fafine le lipoic acid:

  1. E aofia ai le coenzyme, lea e mafai ai e oe ona faʻagasolo faiga faʻava-o-tino i le tino
  2. Faʻaauau le faʻamaʻi o le gaʻo o le gaʻo
  3. Le aoga aoga i le faamaloloina ma le toe faafouina o le tino.

Lipoic acid e avea o se tasi o mea aoga autu o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le vailaʻau mo le mamafa o le mamafa o Turboslim. O lenei fualaau faasaina ua faatuina e avea o se auala sili ona aoga mo le faatulagaina lelei o le mamafa.

O le tele o tagata faufautua e na o le faʻamaonia le maualuga o le aoga o sea meafaigaluega. I le taimi lava e tasi, e ui lava i lea lauiloa, pe a filifili e aveesea le mamafa ma le fesoasoani o lenei vailaʻau, e tatau ona e faʻasalalau muamua i se tagata fai meaʻai ma le endocrinologist.

Afai e te ave le lipoic acid faatasi ai ma levocarnitine, e mafai ona e faʻaleleia le aafiaga o ona aafiaga. O le mea lea, ua i ai le faateleina o le faʻafouina o le gaʻo gaʻo i le tino.

O le sao saʻo o le fualaau faasaina, faapea foi ma le filifilia o fualaau, e faalagolago i mea e pei o le mamafa ma le matua o le tagata. I le averesi, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le lima sefulu piliki mita o le vailaʻau. O se meafaigaluega faafomai mo le leiloa o le mamafa e tatau ona faia faapenei:

  • i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • faatasi ai ma le meaai mulimuli i le afiafi,
  • pe a māeʻa le gaioiga faʻapitoa poʻo le aʻoga

E sili atu le amata ona ave le fualaau faasaina ma se fua faatatau itiiti ole luasefululima miligrams.

O vailaʻau e faʻavae i le lipoic acid e faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo po o togafitiga.

O le tofiaina o se fomaʻi e tatau ona faia na o le fomaʻi.

O le fomaʻi faapitoa o le a filifilia saʻo le fomu ma le fua o le vailaʻau.

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei o loʻo ofoina atu fualaau faʻatau fua o loʻo faʻavae i le lipoic acid i pepa nei:

  1. Faʻavasega le vailaau.
  2. Fofo mo le tuiina o le intramuscular.
  3. Fofo mo tui tui.

Faʻalagolago i le ituaiga o vailaau faʻasaina, faʻagasolo tasi ma aso taitasi, faʻapea foi le umi o le togafitiga o togafitiga, o le a faʻalagolago.

I le tulaga o le faʻaogaina o capsules poʻo papa o le lipoic acid, e tatau ona mataʻitu tulafono nei, ia o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • ave le vailaau i lea aso ma lea aso, i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • afa itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, e tatau ona e 'aina le taeao,
  • otaota e tatau ona foloina e aunoa ma le mumu, ae mulumulu i lalo i se aofaiga o vai oona,
  • o le maualuga pito i mafai o aso taitasi e le sili atu i le ono selau piligrams o le mea galue,
  • O le togafitiga o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu masina. E le gata i lea, afai e tulai mai le manaʻoga, e mafai ona faʻalautele le umi ole togafitiga.

I le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka, o le fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina o se iniseti matautia. I lenei tulaga, o le fualaau o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le ono selau piligrams o le mea, lea e tatau ona ulu lemu (e oo i le limasefulu mita i le minute). O sea fofo e tatau ona faʻaitiitia i le sodium chloride.

I mataupu sili ona ogaoga, e mafai e le fomaʻi tipitipi ona filifili e faʻatele le fualaau i le tasi gram o le fualaau faasaina i le aso. O le umi ole togafitiga e tusa ma le fa vaiaso.

Pe a taitaia ni injections i totonu o le intramuscular, e le tatau ona sili atu i le limasefulu piliona mita o fualaau faasaina.

E ui lava i le tele o mea lelei o le lipoic acid, o lona faʻaaogaina e naʻo le maea ai o feutagaiga ma se fomaʻi faapitoa.

O le fomai tipitipi o le a filifili saʻo le vailaau ma lona fua.

Filifiliga le saʻo o fua poo le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o taunuuga le lelei poʻo aʻafiaga.

E tatau ona faʻaaoga lelei le vailaʻau i mataupu nei:

  1. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka, talu ai o le lipoic acid e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau o le suka, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia.
  2. Aʻo tuʻuina atu le chemotherapy i tagata gasegase e maua i le kanesa, e mafai e le lipoic acid ona faʻaititia le aoga o ia taualumaga.
  3. I le iai o faʻamaʻi pipisi, talu ai e mafai e le vailaau ona faʻaitiitia le aofaʻi o hormones.
  4. I le i ai o le manava o le manava, gastroparesis o le maʻisuka poʻo le gastritis ma le maualuga maualuga.
  5. Afai ei ai faʻamaʻi eseese i se faiga masani.
  6. O le ono iai ni aʻafiaga i luga e mafai ona faʻateleina aemaise lava le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O aʻafiaga autu e mafai ona tutupu pe a ave le fualaau faasaina e faapenei:

  • mai totoga o le gastrointestinal tract ma le meaʻai fualaʻau - gasegase ma le vomiting, ogaoga o le manava, manava manava, tiga i totonu o le manava,
  • mai totoga o le tino, suiga i lagona o le tofo e mafai ona tutupu,
  • mai le gasegase o gaioiga e tutupu i totonu o le tino - o se faʻaitiitia o le maualuga o le toto i lalo ifo o le masani, vaovao, faʻateleina o le pala, le lava o mea vaaia vaaia,
  • o le atinaʻeina o faʻamaʻi i le tino o le urticaria, vevela i luga o le paʻu, faʻavalea.

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i mataupu nei:

  1. Tamaiti ei lalo ifo o le sefuluvalu tausaga.
  2. Faatasi ai ma le le faapalepale tasi i le tasi poo le sili atu vaega o le fualaau faasaina.
  3. I le taimi o le maʻitaga ma le susu.
  4. Afai ei ai le gasegase o le le gasegase poo le lactase.
  5. Faʻatasi ma le glucose-galactose malabsorption.

E le gata i lea, o se faʻaopoopoga taua o laasaga faatagaina e mafai ona oo atu ai i faʻamatalaga leaga nei:

  • taʻavale
  • vili
  • ogaoga tiga
  • fualaau faasaina,
  • i le fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka toto, o se setete o coma hypoglycemic e mafai ona tupu,
  • o le faʻaitiitia o le tui toto.

Afai o nei faʻaaliga e le lelei ona faʻaalia, e mafai ona faia togafitiga e ala i le fufuluina o le manava i se isi taimi mulimuli ane o le gaʻo ua faʻaaogaina.

I tulaga sili atu ona ogaoga o le 'ona oona, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi ile tausiga ole tausiga ole soifua maloloina.

E tusa ai ma iloiloga, e tusa ai ma tulaga uma ma faʻasologa, e faigofie lava ona faʻatagaina le vailaʻau, e aunoa ma le faʻaalia o aʻafiaga.

O le Lipoic acid o se tasi lea o vaega e aofia i le metabolism. O se tasi o ona lelei o le mafai lea ona toe faʻatumu ona sapalai i se mea e tatau ai ma paleni. O nei oloa e aofia uma ai meaola ma mea toto.

O meaai autu e tatau ona i ai i aso uma i le taumafataga o mea nei:

  1. Meaʻai mumu, aemaise lava i le lipoic acid, o le pipi.
  2. E le gata i lea, o se vaega faapena o loʻo i ai i le faʻamaʻi - ate, fatuga ma le fatu.
  3. O fuamoa.
  4. Meaʻai leaga ma nisi ituaiga o legumes (pi, pi).
  5. Fugalaau
  6. Pupu vine ma pulupulu paʻepaʻe.

O le taumafaina o oloa o loʻo i luga, e tatau ona e aloese mai le fafagaina o susu ma susu susu i le taimi e tasi (o le eseesega i le va o faʻataʻitaʻiga e tatau ona le itiiti ifo ma le lua itula). E le gata i lea, o le lipoic acid e matua le ogatasi ma le ava malosi, lea e ono afaina ai le soifua manuia lautele.

Filifiliga tatau lelei, faatasi ai ma se olaga ola malosi, o le a fesoasoani i tagata taitoatasi e tausia lo latou tulaga o le soifua maloloina i le tulaga tatau.

O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le matafaioi a le lipoic acid i le maʻisuka.

E faapefea ona aafia ai le tino

O le tino o le tagata e manaʻomia se antioxidant e pei o le lipoic acid, o le aofaʻi ma faʻamaʻi na suʻesuʻeina mo se taimi umi.

O le lelei o le lipoic acid i fatugaʻo, e pei o le excretion o maʻa ma masima o metale mamafa, ua faamaonia.

O le vailaʻau e aʻafia ai ituaiga tino eseese:

  • Na te auina atu faailoilo i le faila o le faiʻai o le ulu o le tagata, i le vaega lea e nafa ma le i ai po o le leai foi o le manao - o le a mafai e le acid ona faaitiitia le lagona o le fiaai.
  • E nafa ma le taumafaina o le taua tele i le tino.
  • O loʻo faʻatinoina se galuega taua, e puipuia ai le amataina o le maʻisuka (o tino sili atu e maua ai le kulūkose, e mafua ai ona itiiti ifo i le toto).
  • E le mafai ai ona gaʻo le gaʻo e faʻatoʻilaloina ai le ate, lea e mafai ai ona faʻaogaina lenei okeni.

E le masalomia, o le a sili atu ona lelei taunuuga pe afai e te mulimuli i se taumafataga faʻatasi ma aʻoaʻoga faʻale-tino ma taaloga. O gaoioiga faaletino e mafua ai suiga laiti o maso, e oo lava i ni manua laiti (pulumu, televave) e mafai.

O le acid o se antioxidant malosi e mafai ona tuʻufaʻatasia i vitamini C ma E, ma le glutin.

I lenei auala, ua fausia ai ni fou fou, ma i lenei faagasologa ua na o le tele o faamanuiaga e mafai ona maua mai i le lipoic acid, ma e leai se afaina.

O fea oi ai

O le tuufaatasiga o oloa masani e aofia ai mea gaosi e mafai ona taofia ai le faasologa o le matua. Mo le taimi muamua, na mafai e saienitisi ona maua le lipoic acid i le ate o le ate, o lea e le o se mea e faateia ai se tasi pe afai tatou te fai atu o le vaega autu o lenei "magic" acid o loo maua i gaʻo, ate, ma fatu o manu.

O le mea masani, o le lipoic acid e ulu atu i le tino o le tagata mai meaai. O le maualuga o le faʻaogaina o mea faʻapitoa o loʻo i totonu o meaola a manu, aemaise i le tuufaatasiga o fatuga, fatu ma le ate. O mea taua e tatau ona maua i totonu o le suauʻu, tamato, pala, broccoli, ma le meaʻai.

O fualaau faisua ua i le nofoaga lona lua i totonu o le anotusi o vitamin N.

Lipoic acid e maua i le tele o:

  • kapisi
  • meaʻai
  • pi
Fualaau faisua o loʻo i ai le Lipoic Acid
  • tamato
  • susu
  • uʻamea
  • kāloti.

O le fefete a le keke ma le araisa e leai se mea e sili atu nai lo oloa ua taua i luga. Afai e masani ona e faʻaaogaina nei meaʻai, o le tino o loʻo aofia i le faiga tutoatasi o le gaosiga o le lipoic acid.

Faailoga mo le ave o le lipoic acid

  • Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi. Muamua, o le acids o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata e maua le gaʻo galuega. Vitamin N deficiency o se faʻamaoniga o le ate e le o lelei le lelei. O se maʻi maʻi e mafua ai le tele o faafitauli mo le tino, ona o lenei afifi totonu e siakiina mea uma e ulufale mai i totonu oo tatou tino mai fafo. O mea leaga uma e teuina i le ate, o lea e tatau ona puipuia ma faʻamamaina. O le galuega faʻamamaina e faia e le alpha lipoic acid.
  • Tagata matutua. Faatasi ai ma le matua, o le gafatia o sela e gaosia ai gaioiga malosi e vaivai. E amata ona faʻavaivaia le faʻamaʻi ma e le mafai e le tino ona faʻafeiloaʻi ma gaioiga o le oxidative ma faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina o le lipoic acid e gaoioi ai le tali faʻafesoʻotaʻi ma fesoasoani e faʻamamā le toto o mea faʻaleagaina. O le taumafaina o mea mama ma meaʻai faapitoa ua gaosia, e le maua ai le aofaiga talafeagai o mea taua. A aunoa ma le mauaina o elemene e manaʻomia, e le mafai e le tino ona vave aveese ia toxini ma faafitia le faʻamaʻiina. O loʻo i ai faʻaopoopoga masani e mamanuina e faʻapipiʻi ai le suka i le meaʻai. E talitonuina o le tino e sili atu ona aʻafia ai gaioiga omega i luga o se manava gaogao. O le gaioio o le thioctic e maua ai le malosi o le antioxidants. O le oloa e faʻateleina ai le faʻaaogaina o le vaitamini C ma faʻamalosia ai le tali atu i le puipuiga. O le acid e fusifusia ai iona o mea matautia, e pei o le kopa, uʻamea ma le mercury, mo le faʻateleina o le tino mai le tino.
  • Faatasi ai ma vaivaiga ma le leai o se malosi. O mea aoga aoga e aafia i le gaosia o le malosi o le cellular, galue e avea ma antioxidants, lagolago le soifua maloloina o le ate, faʻamalosia le atamai, faʻaleleia le mafaufau, faʻasaʻo le suka, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻamalosia ai maso ma puipuia ai faʻamaʻi fatu.
  • O vailaʻau faʻasolosolo o loʻo iai fualaʻau mautu. Latou te poloka le gaioiga o mamanu e le maluelue - faʻamalolo saoloto. O faʻamalosi aoga e puipuia ai le faaleagaina o le tino mai le faʻalavelave faʻamaʻi. O vailaʻau faʻamalosia lelei e aofia ai foi ma le vitamini E.
  • O le thioctic acid e lagolagoina ai le gaosia o le hormone ma le thyroid function. O le gland o loʻo i luma o le faai e maua ai hormones e faʻafoʻi ai le metabolism, tuputupu ae o le cell ma le pala. Le faʻafoeina o le gaosiga o hormones thyroid, o fatuga ma le faaopoopo o le quercetin, resveratrol ma le lipoic acids e faʻaaogaina.
  • Ogatotonu tutotonu ma le lautele amata ona le lelei le tausaga. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le nerve cell activity e mafua ai le faʻalavelave ma tingling i lima ma vae. Le faʻamalosia o le faʻamaopoopoina o gaioiga ma gafatia e faʻatino ai faʻalavelave faʻalavelave. O le alualu i luma o le malaise e mafua ai taunuuga. E mafai e le acicic acid ona faʻasalalau le tulaga o le faʻalavelave o le tino ma aveesea ai aʻafiaga o le faʻalavelave faʻamaʻi.
  • E lagolagoina e le antioxidants le setete o le methotylum - o loʻo faʻapipiʻiina puipui i totonu o vaʻa toto. Lipoic acid e faʻaleleia ai siama ma faʻaleleia ai le toto i le gaʻo. O vailaʻau faʻamalosi e mafai ona gasegase faʻamalosi, faʻamalosi vaʻa toto ma taofia le osofaʻi o le fatu. O le tino galue malosi e faʻamalosia ai le soifua maloloina, ae i le taimi lava e tasi e faʻagaoioi ai auala faʻasolosolo i totonu o masini. O le faʻalavelave faʻalavelave eo mai faatasi ma le tiga o le muso ma le faʻalauteleina o le toe faʻaleleia. Vitamin N e faʻaosofia ai le gaioiga o le antioxidant, faʻavaivaia lipid oxidation ma puipuia ai le faaleagaina o le tino.
  • Faʻasalaga i le galuega a le faiai. E faʻaaogaina e le antioxidants le atamai ma faaleleia le mafaufau. E taua tele lenei tulaga i le matua, pe a faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino ma e le mafai ona taofia le metabolism. O le faʻaaogaina o le lipoic acid e faʻateleina le mataala ma faʻamalosia ai le mafaufau lelei aoga.
  • Manatua, faʻaleagaina oona, le lelei o meaai, genetics ma faʻafitauli o le tino e mafai ona faʻaalia ai le foliga o le paʻu ma le mumu o le paʻu. Lipoic acid, faatasi ai ma vailaʻau o le probiotic, e fesoasoani e faʻasaʻo ai le ita, faʻamalolo ai le vevela, mimiti mūmū, faʻamalamalama le tausaga ma toe faʻafouina le paʻu. Faʻaaogaina o meaʻai faʻasao e puipuia ai le matua matua.
  • Faʻatasi ma le maʻisuka. O le acid e faʻamaonia ai le kulukose toto ma tausia le lagona o le inisalini. O gasegase e tatau ona pulea a latou toto suka.
  • Mo faafitauli o le manava. O le oloa e faʻamalosia ai le faʻalaumalieina, faʻaleleia le galuega o le ate, faʻamalosia ai le vaevaeina o gaʻo ma fesoasoani e faatumauina le mamafa masani.

Laasaga i aso uma ma tulafono o le pulega

E masani lava o le a manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se fua eseese o le vaitamini N i le ao. E faʻalagolago i le soifua maloloina o le tino o le tagata. Afai e leai se vaʻavaʻaia o loʻo mataituina, ma faʻaaogaina polokalama uma e aunoa ma le toilalo, ona 10 i le 50 mg ua lava le lipoic acid.

Afai e faʻalavelave le ate, o le gaosiga o le suka e le tino lava ia e le lava. Ina ia taulimaina le faʻamaʻi, e manaʻomia tele vitamini - 75 mg. O tagata e maua i le maʻisuka o le a manaomia e oʻo atu i le 600 mg.

Mea aoga o le lipoic acid

O le sili ona taua o le maualuga o le vailaʻau o lona le mafai ona tupu, e le faʻapipiʻiina i totonu o le tino, ona o lona atinaʻe. Afai e tusa lava pe faʻaaoga, e ala i meaai, faʻalautele, e leai ni aʻafiaga leaga.

Alpha lipoic acids e faaosofia ai le metabolism, faʻaleleia le soifua maloloina ma faaleleia le soifua manuia. O mea faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le faʻaleagaina na mafua mai i fualaʻau saoloto, faʻatulagaina le metabolism, faʻamalosia le puipuiga, faʻamalosia le faʻaumatia o toxins ma lagolagoina le toe faʻafouina o le tino. O loʻo i ai i totonu o le Tibetan radiol ma astragalus aʻafiaga.

O le oloa e faʻaaogaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ma fesoasoani e toe faʻafoʻi puipui o toto toto.

O le vailaʻau o le thioctic e faʻamalosia ai neura, lagolagoina le fatu, faʻafoeina le maualuga o le toto o le thyroid, faʻaleleia le gaioiga o le tino, toe faʻafoʻi ai maso, toe faʻaleleia le paʻu, faʻasaʻo le kulukose, lagolago le soifua maloloina o le tino ma inhibits matua.

Lipoic Acid Faʻapenaina Cells Faʻatau Meaʻai

O lenei vailaʻau malosi e tele mea aoga:

  • na te faia se vaega i fefaʻatauaiga,
  • ulufale atu i totonu o se afioʻaga ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleleia ai o latou aʻafiaga i le tino,
  • faatasi ai ma se aofaiga ua lava e maua uma ai sela, e aunoa ma se faʻasesega, faʻatasi ai ma meaʻai ma le malosi faaopoopo,
  • e faʻatatau i le faʻaumatiaina o faʻamaumauga saoloto, ma faʻaitiitia ai le faʻagasologa o le soifuaga,
  • aveese le salts o mamafa mamafa mai le tino,
  • lagolagoina le masaniga masani o le ate,
  • toe faʻafoʻisia le puipuia o le puipuiga,
  • faʻaleleia le manatua ma e iai sona aoga aoga i le faʻaaliga,
  • faamāmā le vaivai
  • aafia ai le faʻaitiitia o le fiaaai,
  • fesoasoani e sili atu le gauai i le kulukose,
  • faʻaaogaina i le togafitiga o le ava malosi ma le maʻisuka.

Sport ma le lipoic acid

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e tagata taʻavale le tele o vailaʻau o le vailaʻau e faʻatele ai le maso maso ma le masani ai o le faʻaaogaina o tino uma. I lenei itu, o le vailaʻau ua sili atu ona lauiloa nai lo vitamini uma ma fualaau faasaina.

O aʻafiaga e leai se totogi, faʻateleina ona o le malosi o aʻoaʻoga, ua mou atu ona o le lipoic acid. E le gata i lea, na te puleaina le faʻatonutonuina o le tele o gaʻo, proteins ma gaʻo i le tino o tagata taʻaleti.

Lipoic acid o se auala sili lea e tumau ai.

O se taunuuga, o le tino e vave ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino i taimi o toleniga, ma o kulukose uma na maua mai i fafo na liua lelei i le aoga. Apalai e faʻapupula ai le vevela i le tino, e mafua ai ona susunuina uma gaʻo.E ave e le au taʻavale le vitamini N i totonu o fualaau, capsules, ma mai meaʻai.

O le Lipoic acid e le o se vailaau, e le faʻasaina e le Faalapotopotoga o Taʻaloga ona faʻaaogaina. Mo tagata tino, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le suka e mafai ona aofia ai le 150 i le 600 mg.

Vaega o le mauaina mo le mamafa o le mamafa

Alpha Lipoic Acid (Vitamin N) o loo i ai i totonu o kulimi faʻamaunuʻu ma faʻasologa mo tui. O se tasi o auala lelei o le faʻasaʻoina o le tino o le lipoic acid. E mafai ona liua faʻamalosi gaʻo i le malosi, ma na o le mumu o mea e sili atu, e aunoa ma le fesuiaʻi o latou gaʻo.

O faʻatalanoaga a fomaʻi o le a faʻatagaina ai oe e faʻaaoga le lipoic acid i le maualuga o le aoga

O le mea lea, o se faaitiitia o le mamafa o le tino e tupu. O le auala e ave ai le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e le fomaʻi, fomaʻi i le lotoifale. O le metotia e faʻatulagaina taʻitasi, e faʻalagolago lava i le maualuga o le oona ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O nisi taimi o le lipoic acid o loʻo avea o se faʻamalositisi i aso taʻitasi, i ni vaega laiti.

O lenei vailaʻau e le o ave i le ava malosi ma vailaʻau i le uʻamea i le tuufaatasiga.

E masani lava, o le fomaʻi o loo taumafai e aveese ona tagata mai nisi pauna faaopoopo e ala i le faatonuina o tapenaga ma le vitamini N. E tatau ona manatuaina o le lukic acid capsules e le o sili atu ona lelei i le tino. Ina ia taunuʻu le taunuʻuga e manaʻomia, o le masani i aso taʻitasi mo le mamafa tele e mafai ona maua mai i le 25 i le 50 mg. E faalua ona maua le acid, taeao ma le afiafi, sili ona lelei i meaʻai gaʻo.

O se mea e mafai ona maua

O tagata e fiafia e ave le vitamini N e masani ona le mafai ona iloa po o le a le lipoic acid - o se mea lelei atoatoa pe afaina ai le tino, aua o vailaau uma lava o loo i ai pea lona manuia ma le lelei.

Heartburn e faatatau i na aafiaga le lelei o le maualuga o le lipoic acid.

E tatau ona manatuaina, e tusa ai ma le lauiloa Paracelsus, i se fualaau faʻapitoa uma togafitiga, o soʻo se mea e sili ona leaga. O lenei faʻamatalaga e moni foi mo le lipoic acid. A oʻo ina maualuga le tui o le antioxidant, o le a mafai ona faaleagaina sela o le tino o le tagata.

O le Lipoic acid e le o se faʻasalaga, o se mea e sili ona maualuga e faigofie ona iloa i faʻamaʻi nei:

  • afaina ai le fatu
  • o le manava e lagona le tiga
  • e foliga mai o se mea leaga
  • otaota masini vai.

O se faʻafitauli faapena e tupu ona o le fualaau oona e amata ona avea ma sili atu i le tulaga o laupepa. E sili ona lelei le amata ona 'aʻai o manu, fualaau faisua, ma isi meaʻai e maua i le vitamini N. Natural lipoic acid, e le pei o lona fomaʻi, e le mafua ai se mea e sili atu.

Lipoic acid: faʻaleagaina pe manuia

O le tino o le tagata e manaʻomia le vitamini atoa ina ia mafai ai e polokalama uma ona faia a latou galuega masani. Ae ua leva nei i le 60s, na maua ai o le lipoic acid o le vitamini autu lea e mafai ona aoga tele.

E leai se tagata muamua na ia maitauina se mea leaga i lena taimi. Ma na o le tele lava mulimuli ane, ina ua avea le waikawa ma mea taua o le vaʻaia o fomai, ina ua sau i le tino, na iloa ai sili atu le eletise e afaina ma talepe ai le masimmune tagata.

Lipoic acid e faʻavaivaia ai le vaivai ma tuʻuina atu i le tino se malosi fou

Le lagona lelei, ma le malosi o le puipuiga, e tatau ona e 'ai saʻo. Ma faatasi ai ma le paleni o le faʻaaogaina o le lipoic acid i totonu o le tino, o potu taʻitasi e maua ai le aofaiga talafeagai o meaʻai. Afai e lava le vitamini N, e tuʻufaʻatasia ma gaoioiga faʻale-tino masani ma se soifua maloloina lelei, ona oʻo ai lea o le vaivai ma le leaga o lagona e mafai ona faigofie ona aveeseina.

Manatua o soʻo se vailaʻau, o le faʻapipiʻiina o fualaʻau e naʻo le aoga, e manaʻomia lou suʻeina o lana metotia e ala i feutagaiga ma lau fomaʻi. O le fomai o le a faatonuina le togafitiga saʻo, fautuaina se meaai ma oloa e aofia ai vitamini uma, e aofia ai le lipoic acid, lea o le a fesoasoani i le tino e tau ai le faamaʻi.

E faapefea ona fesoasoani le acid alpha lipoic i le neuropathy o le maʻisuka ma o le a fesoasoani? Matamata i se vitio manaia:

Lipoic acid mo i latou e pamu paso. Matamata i le vitio aoga:

Alpha lipoic acid ma le bodybuilding: o le a ma pe aisea. Matamata i le iloiloga vitio:

Tuua Lau Faamatalaga