Faʻasa i le maʻisuka i tagata matutua o ata i luga o vae ma luga o le paʻu

O le paʻu o le maʻisuka ua afaina ona o se faʻalavelave faʻavaomalo lautele lea e tupu pe'ā le lava le inisalini o le gaosiga, pe afai foi ua leiloa le lagona o le tagata o loʻo maua i totonu o le masini.

Suiga o fale i le paʻu epithelium, fulufulu lauulu ma totonu o le paʻu lava ia e fesootaʻi ma le faaputuputuina o oloa gaosi, gasegase toto, ma faʻaitiitia le puipuiga. O nei mea uma e tupu mai i tua o le faaleagaina o puipui o toto toto ma fiva namu.

I le avea ai o se ata o le faʻaleagaina o metabolic processes, o faʻavevesi, uluaʻi ma faʻamaʻi mumusu e aliali i luga o le paʻu. O foliga vaaia o mumu mumu i luga o vae i le maʻisuka o se faʻaaliga masani o lenei faʻamaʻi.

Laʻau mumu i le diamatic dermatopathy

O suiga i le paʻu o le maʻisuka e fesootaʻi ma le faʻamalaloina lautele ma le le paleni o fualaʻau. Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻapupulaina pea lava pea, ona pulapula lea o le paʻu, o lona leo e faʻaitiitia, faʻalauteleina le ulu, aemaise i luga o le maʻila. O le lauulu e amata ona vaivai, pau ese.

I luga o le paʻu o vae, o faʻaaliga o le paʻu paʻu e oʻo atu ai i le faʻateleina o le galalaina, o foliga mai o sana ma vaʻa. Lanu o le paʻu e suia foi, e liua lanu samasama pe fai se lanu enaena. O le sasaina ma le mago o le paʻu o loʻo i ai i faʻamatalaga muamua ma, faʻatasi ai ma se faʻagasolo i le le mautonu ma le au faʻasalalau, e mafai ona avea ma faailoilo o le le lava o le inisalini.

I tamaiti e maua i le maʻisuka labile, e foliga mai o se mea e masani ai, o le diabetic rubeosis. O foliga vaaia o le mumu o le paʻu e fesoʻotai ma capillaries faʻasolosolo, lea e mafua ai le manatu sese o le tamaititi o loʻo soifua lelei atoatoa.

O faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻatasi ma le maʻisuka poʻo le avea ma ona sui muamua e mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  1. Faʻaalia o faʻafitauli o le gasegase ma faʻamaʻi: lipoid necrobiosis, diamatic dermatopathy, xanthomatosis, paʻu o le maʻisuka.
  2. Dermatoses mai le faʻaaogaina o le inisalini poʻo fualaau antidiabetic: lipodystrophy post-injection, urticaria, eczema, allergic dermatosis.
  3. Maualuga faʻamaʻi poʻo siama siama.

O le maʻisuka e aʻafia ai togafitiga o faʻamaʻi paʻu, latou te maua se auala maaa ma faaumiumi, e masani ona toe fai.

O foliga vaaia o mumu mumu i luga o vae ma le maʻisuka o ona ata o loʻo tuʻuina i totonu o le tusiga o se faailoga masani o le diamatic dermatopathy. O le tele o taimi, o elemene o loʻo i luga o le pito i luma o le vae vae i le taimi e tasi i vae uma e lua. I le taimi muamua, e mafai ona foliga mai ai ni paʻu mumu, lea e faasolosolo malie lava ona liua i ni mea vavalalata.

O le tele o taimi, o le diamatic dermatopathy e aʻafia ai tagata ma se umi umi o le maʻisuka ma o se faʻaaliga o le microangiopathy. E pipii i luga o le paʻu e le mafua ai le tiga, e le o iai foʻi le paʻu o le paʻu. E mafai ona tumau i luga o latou vae mo le lua tausaga, ona mou atu ai lea ia i latou lava. E le manaʻomia togafitiga faʻamataʻu.

I luga o le tino, o maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona aliali mai mo le 2-3 aso, o le leai o se togafitiga. O lanu mumu lanu mumu ma afuaifia o loo i luga o vaega o le tino, e masani lava i alii pe a uma le 40 ma le puupuu o le maʻi. O le le lava ma lagona loloto i le maʻisuka erythema atonu o le a toesea pe atonu foi o le ai ai se lagona manaia laitiiti.

Brown i totonu o laʻau o le ua ma i totonu o le pito i luga o le uaea e mafai ona avea o se faʻaaliga o le acanthosis uliuli. E faʻamalosia le pala, ma paʻu le paʻu - enaena, e foliga mai eleelea. O le mamanu o laina paʻu ua manino lava ona faʻaalia, o le paʻu e paʻu i le paʻi.

O ia lava pogisa pogisa e mafai ona maua i luga o vaega o loʻo sosoʻo i luga o sooga o tamatamailima. Faʻasaga i tua o le pogisa, o palekeke o loʻo i ai iina. I le fatu o le faʻamaʻi ua faʻapupulaina ai le ate o le inisalini e pei o le tuputupu ae o aʻafiaga.

O ia faʻaaliga o uiga ia o tagata ma le tele o meaʻai ma atonu e ono oʻo mai aʻo leʻi iloa le maʻisuka.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka: o se ata o le urticaria ma le pemphigus

O foliga vaaia o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, o ona ata e mafai ona iloa i luga o le Initaneti, o se faʻataʻitaʻiga tutusa. Ae peitai, pe a foliga mai o se mea leaga i totonu o se tagata, e le mafai e le tasi ona talanoa e uiga i le atinaʻeina o se maʻi, talu ai o faailoga iloga o le faamai e tatau lava ona i ai pea - o le masani ona fai ma le lagona fiainu.

E taua tele le mataʻituina o le tulaga o lou paʻu, pe afai e te iloa ai ni mea masalosalo poo ni faʻafefe, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le uma, o le maʻisuka o se faʻamaʻi tele, lea e tele ona faʻaʻailoga.

O le paʻu o le paʻu e mafai ona faʻaalia i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, ma lona alualu i luma. E faʻalagolago i uiga patino o le tagata.

I le maʻisuka, o le paʻu o le tagata e mamago ma vevela, o nisi taimi e faʻamalosi ai. I nisi o tagata gasegase, e lilo i le lanu mumu, ona aliali mai ai lea o le paʻu. O teine ​​ma tamaitai e afaina i le lauulu, aʻo avea i latou ma mea e palasi ma palasi. O lenei gaioiga e mafua ona o le faateleina o le lagona o le lauulu i totonu o maʻi faʻafitauli.

Afai o le tagata maʻi ua faʻasalalauina le alopecia, o lona uiga o le maʻisuka togafitiga e le aoga poʻo faʻafitauli e amata ona tupu. O le uluai laasaga o le faamai e le gata ina afaina ai le paʻu, ae e ala i le sasaina, susunuina, faamalolo umi o manua, fungal ma siama siama.

Paʻu o loʻo afaina i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese. O mea taua autu e aofia ai:

  1. Macro ma microangiopathy. Faatasi ai ma le atiina ae o togafitiga ma le faateleina o le faateleina o le toto toto, e le maua e capillaries le malosi talafeagai, o le mafuaʻaga o le kulukose. O le mea lea, o le paʻu e mamago ma amata ai ona sola. Ona aliali mai ai lea o pine ma aliali.
  2. Faʻaleagaina e le kulūkose molekone. O se mafuaaga e seasea tupu mai lenei faailoga. O loʻo i ai se avanoa e mafai ai e le suka ona ulu i totonu o ni paʻu paʻu, e mafua ai le faʻaleagaina o le loto ma microdamage.
  3. Maʻi faʻamaʻi pipisi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻavaivaia puipui o le tino, o lona uiga o le maʻi e masani ona maʻi i le malulu. E le gata i lea, talu ai ona o le faʻafefiloi o le vevela i luga o le paʻu, o manua e aliali mai i le tele o faʻamaʻi pipisi, tuʻuina atu oloa gaosi o la latou gaioiga taua iina.

E le gata i lea, o le mafuaaga o le vevela e mafai ona avea ma togi o le okeni. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le ate e masani ona pagatia.

O le iʻuga, e mafai ona aliali mai i luga o le tino le tele o fulufulu, lea e faʻaalia ai le televave o le toto toto.

A maeʻa ona faʻamautinoaina mafuaʻaga o le paʻu o le paʻu, e tatau ona fuafua a latou ituaiga, lea e mafai foi ona talanoa e uiga i le tulaga o le faʻamaʻi ma soʻo se faʻafitauli. Ma o lea la, o nei ituaiga o le paʻu o le paʻu ua iloga:

  1. Peraimeri E tupu ona o se faʻalautele faaumiumi o le kulūkose. O le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le tele o le faʻalogoina o le vevela.
  2. Maualuga O se taunuuga o le paʻuina o le fulufulu, manua e aliali mai i totonu o siama siama. Ae ui i lea, latou te le faʻamalolo mo se taimi umi. O le mea lea, e taua le ave o vailaʻau e faʻamalo ai le siama, ma e na o le maeʻa lava ona mafai ona foia le faafitauli o le paʻu o le paʻu.
  3. Aoga Maualuga. E mafua ona o le faʻaaogaina o fualaau.

I le faʻaopoopoga, o isi faʻamaoniga e tuʻuina mai e rashes i le tino e mafai ona:

  • Susunuina ma sasaina i le vaega o le vevela.
  • Paʻu o lanu o le paʻu, fulufulu mumu, mumu, lemu.
  • O le vevela atonu o le tino atoa, muamua lava, e aliali i pito pito i lalo. E mafua lenei mea i le mea moni o vae e mamao mai le fatu ma le tele o mea uma e leai ni meaʻai ma malosi.

Afai o nei suiga e maua i luga o le paʻu, e tatau ona faia se malaga i le fomaʻi, o ia o le a mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi mo suʻesuʻega mulimuli ane.

Faʻasa i le faʻamalosia o le inisalini ma le faʻamaʻi totoʻa

I le tulaga o le solia o le lagona o le tino o sela i le inisalini, e mafai ona tupu se maʻi - acantokeratoderma. O le iʻuga, o le paʻu o le paʻu, i nisi nofoaga, aemaise lava i laupepa, o faʻamaufaʻailoga e aliali. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le paʻu paʻu i le vaega na afaina e avea ma enaena, o nisi taimi e maualuga ai le maualuga. E masani lava, o lenei tulaga e tutusa lava ma fusi e tutupu i totonu o le pusa, i totonu o le pusa, ma lalo o le pusa. O nisi taimi o ia ituaiga o faailoga e mafai ona iloa i luga o tamatamailima o le maʻisuka.

Acanthekeratoderma e mafai ona avea ma faailoga mo le atinaʻeina o le maʻisuka, o lea afai e te vaʻaia faailoga faʻapitoa, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E le gata i lea, o le acromitaly ma Itsenko-Cushing syndrome e mafai ona mafua ai.

O isi faʻamaʻi tuga o le lipodystrophy o le maʻisuka, faatasi ai ma le atinaʻega o le tino ma le tino gaʻo i luga o le tino, o lima ma vae ua suia. O le pito i luga o le paʻu e matua manifinifi ma mumu. A faʻamaʻi le faʻavaa, o le manua e faʻamalolo lemu ona o le maualuga o le tele o faʻamaʻi pipisi e ulu atu i ai.

O le maʻisuka dermopathy o le isi faʻamaʻi lea e atiina ae ona o se suiga o le toto toto. O mea autu e mumu mumu, paʻu mimiti, faʻamalosi pea.

E tele gasegase e mafai ona mafatia i le faʻamalosi. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le paʻu o le paʻu i luga o tamatamai vae o lima. E le gata i lea, e fai konekarate ma avea ai ma sui. O le togafitiga o lenei togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, ma e mafai foi e le fomaʻi ona faatonu mea teuteu e faʻafefe ai le paʻu.

O le isi soa o le faamaʻi e mafai ona faʻavevesi le xanthomatosis. Faatasi ai ma le maualuga o le insulin, o le gaʻo atonu e leʻo atoatoa mai le toto. O le faʻamaʻi e faʻaalia i pito i tua o lima, paʻu o vae, foliga, vae, papa.

O nisi taimi e mafai ai ona maua le maʻi suka, o ona uiga e paʻu i tamatamailima ma tamatamai vae, vae ma lima. O lenei faʻamaʻi o loʻo i totonu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ogaoga pe sili atu.

E le o faʻamaʻi uma e tupu mai i se "faʻamaʻi maʻi" na tuʻuina atu i luga. O lenei lisi o loʻo talanoa e uiga i patho masani taatele o le tele o maʻisuka e maua mai.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o isi faʻamaʻi e mafai ona aliali mai. O le mea lea, o le paʻu paʻu e le faʻaalia i taimi uma le alualu i luma o se "maʻi suamalie."

O se fomaʻi atamai o le a mafai ona faʻaeseese le faʻavevesi i luma o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e pei o le:

  1. Fua, vailaau mumu, afu, erysipelas. I le fuafuaina o le faʻamaʻi, o le i ai poʻo le leai o se maualuga o le suka e maua ai se vaega taua.
  2. Vaʻaia o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le purpura thrombocytopenic, o se mea vevela mumu, e tele taimi e itiiti ifo nai lo na o le maʻisuka.
  3. Le i ai o vasculitis. A aʻafia le ulu, e aliali mai se mumu lanumumu i luga o le paʻu. Ina ia iloa togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona suʻe ma le totoʻa le tagata maʻi.
  4. Fungal maʻi. Ina ia faʻamaonia saʻo, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga mo auʻiliʻiliga. E le faigata i se fomaʻi ona fuafua le malie, talu ai o se otootoga manino o le osofaiga e aliali i luga o le paʻu.
  5. Dermatitis i le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le urticaria e faʻaalia i se mumu mumu, pei o le maʻisuka.

Afai e masalomia e le fomaʻi le mafuaʻaga o le maʻi, pe o le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi, na te faatonuina faʻataʻitaʻiga faaopoopo e faʻamautu ai le faʻamaonia saʻo.

O le vaega muamua o le foliga mai o le paʻu o le paʻu o le hyperglycemia - o le faʻapupulaina mausali o le suka o le toto. O le mea e tatau ona e tau ai, ma aumaia le kulukose i le masani.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se olaga malosi ma le malologa, 'ai le mea saʻo, siaki le siaki le maualuga o le suka ma ave vailaʻau e fuafua i le ituaiga o togafitiga.

I le faʻaopopo i le faʻasaʻoina o le maualuga o le suka, pe a oʻo mai ni faʻafitauli eseese, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga nei:

  • anti-inflammatory drugs
  • vailaʻau faʻasaina,
  • anti-allergic ma antihistamines,
  • tiga gels.

I le taimi lava na maitauina ai e le tagata maʻi ua amata ona faʻavevelaina lona tino, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Atonu o se faailoga lenei o le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo ona faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foi ma isi faʻamaʻi tutusa tutusa ma faʻamaʻi e tatau ona faʻafefiloi. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai le matautia o le paʻu i le maʻisuka.

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi o le maʻisuka, suesue i faailoga o le maʻisuka, saili pe o le a le mea o loʻo i totonu o le maʻi suka ma maʻi i luga o vae e pei o le maʻisuka, ma vaʻavaʻai foi i se mea vevela i le ata o le maʻisuka.

O faʻamaʻi o le maʻisuka e eseese, tasi e luasefulu e mafatia mai ai. O se numera tele o tagata e maua i le maʻisuka leʻo poʻo se gasegase o le gasegase. O le mea lea, e taua le iloa lelei o faailoga o le maʻisuka ina ia mafai ona e vaʻai i lau fomaʻi mo se fesoasoani i le taimi.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻavaeina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le vaetamaina o se polokalama faapitoa o le a faaitiitia ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

O se faailoga muamua o le faamai e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le faʻamalologa o gaioiga sili ona leaga. Laʻau ma siama mo le maʻisuka (ata 2) e aofia ai foi i uluai faailoilo o faʻalavelave ma le pancreas.

O le paʻu o le paʻu o le maʻisuka (photo i lalo) o loʻo matauina i le 80% o mataupu.
O le maʻisuka e faʻaalia i le faateleina o le pigmentation o paʻu o le paʻu ma le foliga mai o nai paʻu vavalalata latalata ane ia i latou (acanthosis).

Ma o le paʻu o le paʻu e maua i le maʻisuka (foto i le gal), e pei o le mimiti o le maʻisuka, e faʻaalia ai se paʻu paʻu paʻu ma manaʻomia ai le faʻalavelave faʻapope.

Dermatoses - avanoa i luga o vae ma le maʻisuka (photo 3) - e masani ona i luga o le vae pito i lalo, ae o loʻo i ai isi nofoaga e fiafia i ai le localization. Paʻepaʻe paepae i le maʻisuka - vitiligo - avea ma faailoga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Faʻailoga samasama - xanthomatosis - faʻaalia le faateleina o le toto suka.

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O fulu e maua i le maʻisuka (photo i totonu o le avanoa) e mafai foi ona i ai i foliga o ni lanu mumu-lanu mumu o foliga le lelei, e faigofie ona faateleina. E faapena faailoga o le maʻisuka i fafine e sili atu ona taatele nai lo alii.O le mea lea e taʻua o le lipoid necrobiosis.

E faasolosolo lava, i vae maualalo, o le paʻu e sili ona manaia, vevela ma mago. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i faiga o le gasegase, o maʻi vae o loʻo tupu i le maʻisuka malosi (ata 4). O lenei gaioiga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le lagona lelei - laiti abrasions ma maʻi ile vae ole maʻi suka (photo i gal) e le faʻavevesi ai se tagata.

O mafuaʻaga autū maʻi suka - O vaʻaia nei, masini ma microtrauma. Ae o mea moni e mafua ai le maʻi o le vae i le maʻisuka, ioe, e sili atu le loloto o le solia o le toto ma le innervation o pito i lalo. Uluai maʻi e pipisi ma salalau i luga o le vae.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Paʻu o loʻo afaina i le maʻi suka (photo 5) faia se fesuiaiga eseese. Ona o faaletonu o le gasegase, lapotopoto, leai se ila, mumu-lanu nodules o le 5-12 mm le lautele o loʻo i luga o le paʻu o le vae pito i lalo.

Ame maʻi suka (i le ata o loʻo i lalo) e mafua ona o le manaʻoga o le tino e aveese le glucose i le afu o le paʻu. Faʻaitiitia le faʻamalosi puipuia e faʻaleleia ai le faʻapipiʻiina o fualaau oona - pustules form. O le gasegase o le maʻi e tupu i le 30-35% o tagata gasegase.

E masani lava o le maʻisuka e maua ai faʻafitauli i vae. O le taamilosaga o le toto e afaina ai i latou, o lenei mea e oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga. Laʻau mo le maʻisuka (i luga o se ata 5) e faasolosolo malie ona le iloa le vevela, tiga ma le le fiafia.

Laasaga i le maʻisuka malosi (ata i lalo) e afaina ona o le malulu i totonu o le tino leaga, e masani ona auina atu faailoga o le tiga pe a savali, ma o nisi taimi e malolo ai. Ae o se isi tulaga e sili atu ona leaga - pe a le toe lagona e le tino le lagona e mafua mai i le faʻaumatiaga o namu ma o loʻo tupu aʻe i luga i luga ole maʻi papa. O le mumu o vae i le maʻisuka i le ituaiga o laupepa o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi suka. O se taimi tuai lenei o le maʻi.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi lava le mea latou te fai mai ai: "Ave insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

O faʻaʻailoga o le maʻisuka e aliali mai i le tulaga o le faʻaleagaina o tamatamailima ma fao. Toes o loʻo maua i le maʻisuka (ata i lalo) o loʻo i luga o laumei, pala, mumu po o cyanotic.

Ia i ai foliga vaaia fao mo le maʻisuka (i luga o le ata 6): o le a avea i latou o ni mea e pala, e televave, e masani ona tupu aʻe i tulimanu o le paʻu. E masani ona mafua lenei mea ona o le pipiiina o maʻi pipisi. O le le mautonu o capillaries, aemaise lava ma seevae mausali, e tau atu ai i le afaina i lalo o le faofolafolafola, ma o le fao ua liu uliuli.

Suesueina o le fesili le a le maʻisuka, e le mafai ona e le amanaiaina ana mea sili ona faigata - gangrene i le maʻisuka malosi (ata 7), lea e mafua ai se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi. O manua o le tino e le faʻamalolo i le maʻisuka e mafai ona iai mo ni nai tausaga. O latou taunuuga e susu pe malogo. gangrene o pito pito i lalo (ata i lalo). Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tupu lenei mea, ala, e tele lava i le umi o le taimi o le maʻi. Gangrene i le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

I le faamasani auiliiliga ma mea o foliga mai o le maʻisuka (ata i gal) i vaega uma lava, e sili atu ona faigofie le iloiloina o le matautia o ona faailoga taitasi. Faʻaalia faailoga o le maʻisuka, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi se fomai faapitoa mo se fesoasoani. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia aʻafiaga ogaoga. O le maʻi suka i le togafitiga e le faʻamagalo.

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe toe faafoi (e aofia ai tau o femalagaiga) pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.


  1. Okorokov A.N. Togafitiga o faamai o totoga i totonu. Volume 2. Togafitiga o faʻamaʻi rūmati. Togafitiga o faamai pipisi. Togafitiga o faʻamaʻi fatugao, Fomaʻi - M., 2015. - 608 c.

  2. Shishova, Tatyana Lvovna Sugar pomu. Technology of deception / Shishova Tatyana Lvovna. - M.: Zerna, 2013 .-- 223 itu.

  3. Tusi taʻavale, Elena Diabetes. Matou te tau ma manumalo: monograph. / Elena Svitko. - M .: Strelbitsky Multimedia Publishing House, 2013. - 971 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Maʻi Suka

O aʻafiaga o loʻo faʻaalia i luga o vae i le maʻisuka ua le gata o se mea e sili ona manaia, ae o se mea mataʻutia, aua e mafai ona avea o se faailoga muamua o le atiaʻe o le hyperglycemia. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le suʻesuʻega taimi ma le filifilia o togafitiga, e le gata e mafai ona faʻaitiitia faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le tele e mafai ai, ae puipuia foi le tele o faʻalavelave ogaoga.

Mafuaaga ma ituaiga

O lanu mumu mumu i luga o vae ma le maʻisuka e mafai ona aliali mai ona o le faatosinaga o itu eseese ma e ese le natura, lanu, lapoa ma le ituaiga. O se tasi o mafuaʻaga taatele o le faʻaalia o vaega sili ona pogisa i luga o le paʻu o se faʻafitauli ole gasegase.

O le le lava o le metabolism i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o vaʻa toto sili ona paʻu o le paʻu, o le mafuaʻaga lea e le lava ai meaʻai e maua ai le epithelial sel ma e faʻaleleia angiopathy - o se suiga i le pigmentation masani. Fungal formations ma eseese dermatitis e mafua mai i siama ma microbes e mafai ona avea o se puna o le vevela i le tino.

I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o se faʻafitauli faʻavaivaia o le maʻisuka o lē ua le mafai ona tetee atu i faʻafitauli.

Fungal maʻi

Candida albicans e mafua ai faʻamaʻi pipisi ma mafua ai le pogisa i le maʻisuka. O le faʻaogaina, o le microorganism i le taimi muamua o le faʻamaʻi e faʻaalia e ala i le vevela ma le mumu i le vaega na afaina, ona faʻapogisa lea o le nofoaga ma mafai ona avea ma mea faigata. O fofo fale e faia i le susu, nofoaga mafanafana o le tino, faapea foi ma paʻu ma paʻu. Le tele o nofoaga masani:

  • i le va o tamatamai vae ma le lima,
  • faʻailoga
  • tamatamailima i tafatafa o le fao fagu,
  • totoga vaʻai
  • mataʻitusi i alii,
  • tulimanu o le gutu ma le auvae,
  • i lalo o le susu o tamaitai.

Dermatitis ma Dermatoses

E mafai ona foliga mai ni mea e pei o ni paʻu i luga o vae.

Faʻapipiʻi i luga o le paʻu ma le maʻisuka e le o taimi uma e aliali mai ai. O le faamai e faalagolago i le tulaga o le faaleagaina o lapisi, toto toto, ma le gasegase o le gasegase.

O faʻafitauli o le paʻu e mafai ona faʻaalia i auala eseese: e pei o manua, paʻu, afaina o le gaʻo po o na o le pogisa ma le pigmentation fesuisuiai.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga ma faʻamaoniga, o loʻo taʻua i lalo i le laulau ia ituaiga o dermatitis o le maʻisuka:

UlutalaMafuaʻagaFaʻaaliga
DermatopathySuiga i toto totoE faʻamau i luga o vae i foliga o vaega o le paʻu o le paʻu
Leai se tiga
Tumau tumau e tuʻuina mai
AcanthkeratodermaSuiga i le toto sukaFaʻailoga ma le faʻapouliuligia o vaega o paʻu ma le isi faʻavaeina o lanu enaena e maualuga aʻe i luga o le paʻu
O le epidermis i nofoaga ua afaina e sili atu ona mamafa ma ua le mautonu
Lipodystrophy o le sukaFaʻaleagaina o le palalagen ma togafitiga gaʻoE i ai avanoa i vae
o le paʻu o le mimiti
faʻaleagaina masini e mafua ai le maʻi suka
Leai se tiga
E masani lava ona tupu le vevela
Atherosclerotic skin lionsFaateleina le cholesterolAtrophy ma tino maliu
Faʻamaeʻaina o le paʻu
Lulu o lauulu
Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vevela

Isi mafuaʻaga o le pogisa i le maʻisuka

Xanthomatosis e faʻamafanafanaina ai le maʻi i le faʻaaogaina pea o le tino.

Rash xanthomosis o se isi maʻi lē lelei e fesootai ma le maʻisuka.

O le mafuaʻaga o le faamai o le maualuga maualuga o le suka ma le tele o cholesterol, lea e mafua ai ona le lelei le gaʻo gaʻo ma lipid concentration i luga o le paʻu.

O le iʻuga, o le mumu o vaega taʻitasi e aliali i luga o lima ma vae, ona oʻo mai ai lea o le pogisa o foliga, o loʻo oso aʻe i luga ae o le epithelium ma siosiomia e le lanu piniki. Latou te faʻaauau pea ma mafua ai le le faʻavaivai.

E mafai ona mafua ona o ni mea e le masani ai i totonu o siama na mafua ai le faʻaiuga paʻu.

I le maʻisuka ituaiga 1, o lanu o le paʻepaʻe poʻo le paʻu o le paʻu, o le mea e taʻua o "vitiligo spots," o loʻo matauina. Latou te aliali i luga o foliga, pusi, lima, alofilima ma vae.

O nofoaga afaina e tatau ona puipuia ma le faaeteete mai le la susulu ma togafitia i ni kulimi dermatological faapitoa.

O faʻafitauli faigata

O le lanu pogisa i luga o vae ma o latou lava lima e le matautia, ae o le maʻisuka faasolosolo e mafai ona latou atiina ae i le gangrene i le leai o togafitiga ma faʻaleagaina ai le paʻu. A oʻo mai le maʻisuka i se talaaga o le faʻamaloloina o le puipuiga, e mafai ona tupu erysipelas i manua matuia. Afai e tupu se faʻalavelave, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le mafuaʻaga o foliga vaaia o le maʻisuka e mafai ona iloa faʻapitoa e le suʻesuʻega suʻesuʻe - iloiloga ma suʻega. Muamua, ia gauai i le maualuga o le suka ma le cholesterol i totonu o le toto. A maeʻa se suʻesuʻega i fafo, ona tusia lea e le fomaʻi se faʻamatalaga mo faʻataʻitaʻiga. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli faʻafeteʻenaʻi, o aganuu o le bacteriological ua avea o se fetuunaiga e iloa ai le i ai o meaola ninii.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Ole togafitiga ole maʻi o le paʻu e tatau ona faia ile falemaʻi ile vaavaaiga ole soifua maloloina.

O ituaiga uma o patho o le paʻu i le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi ma talafeagai lelei ma fualaau. E mafai ona faʻaleagaina e le tagata ia te ia lava, e tatau ona faia togafitiga ile falemaʻi ile vaavaaiga a se fomaʻi. Le togafitiga o togafitiga a tagata e le aoga.

Latou te le faʻamalolo le maʻi, ae o le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi, e ui i le taimi muamua o le a ono tupu se lagona sese o se toe manuia manuia. Nofoaga afaina e togafitia ma sui soʻo - mea manogi, kulimi, lotions.

Ina ia faʻamalosia taunuʻuga na maua, ole faʻaaogaina o togafitiga e faʻaaogaina, lea e faia taʻitasi e le fomaʻi.

I tulaga uma o stains i luga o vae, o le togafitiga muamua o le toe aumaia lea o le suka i le masani.

Fautuaga mo le puipuiga

O le umi o le togafitiga i le togafitiga o vaega ua aafia o vae i le maʻisuka e faalagolago i le saoasaoa o le faʻaitiitia o faʻafitauli faʻaleaga. O le mea lea, o le puipuiga autu o le faʻaogaina lea o le faatumauina o le paleni i le metabolism ma le fesoasoani o se filifiliga lelei ma le puleaina o suka. O le vave o suʻesuʻega o le a fesoasoani i le siaki o le kulukose ma le cholesterol.

O nisi o togitogi mumu i luga o vae e aliali mai pe a uma ona faʻaoga mea teuteu ma mea manogi, kulimi, lotions.

Afai e maua se faʻalavelave faʻafuaseʻi i se mea e tausi ai le paʻu, e tatau ona vave faʻaaogaina lona faʻaaogaina ma fufulu mama le epithelium i luga o le nofoaga o le talosaga.

Mo le tausia o vitiligo, e te manaʻomia ni kulimi ma ata vali ma kulimi kululu. Aua le faʻafefete i luga o ou vae ma faʻasusu i vailaau faʻamaʻi pipisi.

O maʻi suka e tatau ona faʻaalia i le taimi e tasi, e tatau ona sui i lavalava e faia mai laʻei faʻanatura ma le aofia ai mea gaosia. E fautuaina ia laei ia suia i aso uma.

O faʻamalama o le maʻisuka e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa, o le mea lea e sili ai le sui o tini faʻamalosi ma tuli tulivae ma le laumei.

Soo se lavalava e maua mai i vaega faʻamaʻi o le tino e tatau ona ofuina i se tasi ona fufulu lea ile paluga eletise.

E faʻapefea ona togafiti i lanu mumu i luga o vae i le maʻisuka?

O le maʻisuka taitasi e toetoe lava a feagai ma faafitauli faʻapitoa aʻo faʻalautele le maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaliga o le paʻu.

E mafai ona mumu mumu i luga o vae, lea e faasolosolo malie ona puʻeina le vaega atoa o le vae. E taua tele le amata togafitiga i le taimi ma ia le faʻalale i le lumanaʻi.

O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le mumu mumu i luga o vae i le maʻisuka, o ona ata e mafai ona maua i le Initaneti, o le a le fesootaʻi ma faʻafitauli.

Mafuaʻaga o lanu mumu

O mafuaʻaga o le faia o lanu mumu i luga o vae ma le maʻisuka e tele. Faatasi ai ma mea autu e faaosofia ai, e iloagofie e tagata atamamai:

  • o le le mautonu o gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism, o se taunuuga lea o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le gata o le paʻu, ae faʻapea foi totoga i totonu,
  • ogaoga faʻalavelave faʻafuaseʻi e taʻitaʻia ai foliga o ituaiga uma o mumū i totonu o le folasicles ma pores. Latou te faʻavevesi ai le tiga o le maʻi i le maʻisuka,
  • vaivai o malosiaga puipui o le tino, e mafua ai le vave ma le umi o le faʻamaʻi o le epidermis i microbes ma pathogenic siama.

O mea e maua i le maʻisuka i luga o le tino e vave ona alualu i luma, lea e mulimuli ane faaalia ai e le gata i le mumu o vae poʻo le faʻavaeina o mea. E mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu, paʻu atoa ma isi faʻalavelave ogaoga. O le mea pito sili ona ogaoga o nei tulaga o le vae o le maʻisuka, lea e masani ona mafua ai le le atoatoa o le maʻisuka.

Ituaiga o faʻamaʻi Paʻa Paʻu

O le igoa taatele mo maʻi, e mafua mai ona o le mumu mumu i luga o vae i le maʻisuka, o le dermatosis.

Tagata faʻapitoa e gauai atu i le lisi atoa o faʻamaʻi o loʻo aofia i lenei vaega: dermopathy o le maʻisuka, lipoid necrobiosis, atherosclerosis o le maʻisuka, paʻu, ma le xanthomatosis ma le dystrophis papilisi-pigmented.

Talu ai ona o le ogaoga o se mea uiga ese e pei o sikuea i luga o vae i le maʻisuka, e tatau ona talanoa eseese faʻamaʻi taitasi.

O le muamua o tulaga ua tuʻuina atu, e taʻua o le dermopathy, ua faia ona o suiga i tamai vaa. I luga o le paʻu o le pito i lalo pito i lalo o le lanu enaena, o loʻo ufiufi i nai fua laititi. O ia mea e masani ona faʻaalia e se foliga lapotopoto. O le tele o taimi, o le maʻisuka e leai ni faitioga patino e fesootaʻi atu i lenei faʻamaʻi.

O le lanu pogisa i luga o vae e mafai foi ona tupu i le lipoid necrobiosis, ae o se tulaga e seasea tupu. I le tautalagia o lenei mea, faʻalogo i le mea moni e faʻapea:

  • o le mafuaaga mo lona atinaʻe o se soliga o le gaosiga o gaʻo,
  • o le tele lava o taimi, o le fomaʻi ua faia i sui o tamaitai, oe muamua feiloai i le mumu, ona lanu moana pe lanu enaena,
  • i nisi o tulaga, e mafai ona iai ni nofoaga pogisa i le eria o le la,
  • aʻo faʻalauteleina le faʻamaʻi, o ia vaega o le ulcerate ma mafua ai le ogaoga o tiga i le maʻisuka.

E taua tele le aua le tuua le necrobiosis lipoid e aunoa ma se togafitiga talafeagai ma ia aua foʻi neʻi faia ni togafitiga. O isi togafitiga e tatau ona e gauai i ai o le maʻisuka atherosclerosis.

O loʻo faʻaalia i le faʻaalia i luga o le paʻu o vaega eleelea. A o faagasolo le maʻi, o nei vaega e liua i manuʻa, e matua tiga lava ma e le o faʻamalolo.

E masani lava, o le maʻisuka e le gata o le mumu lalo ifo o tulivae, ae o tiga foi i maso.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

O faʻamaʻi pipisi e avea ma faafitauli mo le maʻisuka, lea e tele ai lanu mumu e maua i luga o le paʻu. O se taunuuga, o le tino e foliga mai e mu. E tusa ai ma tagata atamamai, e taua le auai i le togafitiga faʻapitoa, ona e na o le pau lava le mea e seasea lava. E na o le mafai ona maua ai le maʻisuka sili ona lelei.

E mafai ona tupu ni meaola i le maʻisuka ma le xanthomatosis. I lenei tulaga, o vaega o se lavelave samasama e aliali mai i pito pito i lalo ma isi vaega o le tino. O le tele o taimi, e tupu ai le xanthomatosis i tagata mamaʻi i le toto maualuga o le cholesterol.

Ma le mea mulimuli, o se isi tulaga lea e tatau foi ona gauai atu i ai o le papillary-pigmentary dystrophy o le paʻu. I lenei tulaga, e aliali mai i luga o vae vaevaega lanu enaena.

O le tele lava o taimi, o le uiga lea o le maʻisuka o loʻo gasegase, ma o le a faʻapupulaina ai le lanu enaena ma le faateleina o le mamafa ma isi faafitauli.

O le mea moni, ina ia faʻaumatia lenei mea, e taua tele le auai atu i se togafitiga atoatoa ma faʻapitoa.

Togafitiga ole maʻi pipisi i le vae ma le maʻisuka

Mataupu faavae autu mo le togafitiga o manua o le paʻu

O le auala mo togafitiga o se ituaiga faapitoa o le dermatitis e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le vaega o loʻo aʻafia ai le maʻi. I le tautala e uiga i auala e togafitia ai lanu mumu i luga o vae i le maʻisuka, faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • e tatau i le fomaʻi ona filifili se togafitiga e faʻamoemoe i le maualuga o le toe faʻaleleia o gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism,
  • Muamua lava, e le o togafitia e le tagata suʻesuʻe le taunuuga, ae o mafuaaga na mafua ai ona salalau le paʻu paʻu,
  • diamatic dermatitis, faʻavasegaina e avea o se vaega muamua, e le manaʻomia le faʻasolosolo ma le faʻapitoa faʻatasi togafitiga,
  • faʻatasi ai ma se faʻaleleia atili o le tulaga masani o le maʻi ma le faʻamautinoaina o le maualuga o le suka o le toto, o le numera o le paʻu o le paʻu i luga o le pito i lalo o le a faʻaitiitia faʻaititia. Ae peitai, e le o lona uiga o le a le maua i le lumanaʻi faailoga ma lanu o le paʻu.

Mo le togafitiga lelei o le vevela o se natura faatosina, o ituaiga togafitiga faʻaaoga e aofia ai faʻamatalaga faapitoa o fualaau faʻasaina.

Ina ia mafai ai ona vave faʻasolosolo vave i totonu o le itulagi o pito i lalo ifo, o ia sooupu e tatau ona faʻamalamalamaina e ala i fomaʻi ma mea faʻapitoa.

I lenei tulaga, o le togafitiga o le maʻisuka ma le mumu i luga o vae o le a maeʻa.

Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, o le a manaʻomia e le maʻisuka ona mulimuli i ni fautuaga i le lumanaʻi.

O le mea muamua e uiga i le mataʻituina faifai pea o le suka toto ma lona tau maualuga, pe a tatau ai. E taua tele le vavae ese o soʻo i le kulukose, aua e mafai ona faʻaosooso ai isi faʻalavelave.

E le gata i lea, o tagata atamamai e faʻamalosi i le mateina, 'ai i le "saʻo" meaai.

O lea la, e tatau ona i ai i le taumafa mea e masani ai, protein, fiber. O le tele o fualaau 'aina, fualaʻau, cereals ma cereals o le a faʻaumatia le maʻisuka, o le lelei. O meaʻai e le tatau ona maualuga le kalori, ia faʻaesea le ono mafai ona faateleina le mamafa o le tino. Faʻatasi ai ma se auala faʻapitoa e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le lanu mumu i luga o vae i le lumanaʻi.

Urine Acetone - O le a le Uiga?

O le a se mea e foliga i ai foliga taufaʻailoga?

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le faʻamaʻi i luga o vae ma lima o laulau mumu poʻo le lanu enaena. Ua ufiufiina i latou i se vaega o le epidermis. Ae peitaʻi, e le na o lanu enaena e mafua mai i le diamatic dermatopathy e tupu i se tagata maʻi e mafatia i le maʻi suka. O fesuiaiga nei o suiga i le paʻu ua iloga foi:

  • Lipoid necrobiosis.
  • Maʻi mai le maʻisuka
  • Vitiligo.

I le lipoid necrobiosis, e pei ona faaalia i le ata, o le pito i luga o le epidermis e maliu. O se taunuuga o lenei mea, o le mumu mumu e tulaʻi i vae i le itu o le pito i luma o le vae pito i lalo. E mafai ona latou tuputupu ae i ni lapopoa tetele.

O le lanu pogisa ma se lagomalie e ono oʻo mai i ni vaega o le paʻu, lea, e le pei o mea ola, e leai se lanu violū paʻu.

O lenei gaioiga e le mafua ai ona maua e tagata maʻi maua le maʻisuka soʻo se faitioga e ese mai i se foliga le fiafia. E fautuaina togafitiga pe a fai o le mumu o le siama. O lenei mea ua fuafuaina e le suʻesuʻega o suʻesuʻega. O lea mumū e taʻitaʻia ai le foliga mai o le paʻu o le paʻu mai le piniki piniki, ma mafua ai le tiga tele.

O le maʻi o le maʻisuka e masani lava ona faia i luga o vae i vae ma lalo vae. E tatau ona faia le togafitiga talafeagai i le taimi, a leai e mafai ona tupu i ni vaega tele o le paʻu. E faigata ona taofia le amataina o le maʻi maʻisuka i le taimi, talu ai e leai ni suiga faʻapitoa i lima ma vae.

O le tele lava o taimi, e faʻapipiʻi ai foliga i luga o lima ma vae, i la latou vaega pito i lalo.

O Vitiligo e faʻaalia i le faʻapipiʻi o lanu pogisa i lima ma vae. O lenei pigmentation e leai se afaina. E tupu ona o le mea moni e leai se paʻu o le paʻu ma e pouliuli ma paepae papaʻe e aliali mai. E manino lava lenei mea i le ata.

I le maualuga o le inisalini, o foliga o le pigmentation i luga o vae ma lima. E mafai ona latou faʻamaʻaʻa ma tiga. O le ituaiga muamua e laʻititi i le tele ma e alu lava ia. O le pigmentation leaga e afaina i le vevela mamafa, o le paʻu ma le manogi le lelei. E leaga tele lenei mea ona e mafai ona pipii se siama siama.

Auala e taulima ai faailoga le lelei

O le auala sili e pulea ai oe e faʻatagaina ai oe e faʻamalosolo ni pogisa i luga o vae ma lima mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o vailaau e pulea ma faʻamaonia le maualuga o le hyperglycemia. Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka o le toto, o nisi o fuga e pasi na oi latou lava. O aʻafiaga mataga e mafua ai se faaletonu i totonu o le paʻu e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa ma togafitiga lautele.

Faʻalagolago i le ituaiga o vevela i lima ma vae, o togafitiga nei e fautuaina:

  • Afai o le mea e maua i le maʻisuka o le toto, o lona uiga o togafitiga o vailaau faʻasaina ma togafitiga o le afaina o le maʻisuka e manaʻomia ai vailaau.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le manaʻomia ni togafitiga faapitoa, ae ui i lea, o le lautele o le faaletonu, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi.
  • I le tulaga o maʻi pipisi, o togafitiga faʻapitoa e tatau ona faia i ni laei mulimuli ane ma faʻamaʻi faʻamalolo e pei o Solcoseryl ma Actovegin.

Afai e maua ni paʻu i luga o le paʻu ona o le faʻafitauli o le neuro, ona tatau lea ona togafitia togafitiga faapitoa, lea e aofia ai le tofia o vitamini B, alpha lipoic acid, Actovegin, anticonvulsants. Ole aʻafiaga o togafitiga e le masani ona faʻaalia, talu ai o faʻaaliga o le neuropathy e maitauina e se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, ua leva ona oʻo i le taimi o le maʻi.

O le tele o taimi, e le faʻalavelave le tagata maʻi, ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o soʻo se uiga e mafai ona avea ma se faʻalavelave faʻafitauli!

Afai e iai ni lanu pogisa i luga o vae ma lima, e fautuaina e faʻaaoga na o suauu e leai ni manogi. Ina ia faʻamalo ese le paʻu o le paʻu i luga o vae, e mafai ona e faʻaaogaina se maʻa, ae aua le taumafai e aveese na o oe lava. E taua tele le ofuina na o lavalava lelei e faia i laʻau mama, maualuga-lelei, faʻapea foi ma suiga masani o totini, tights ma totini.

O laei e tatau ona fetaui i le lapoa, e le o le paʻu poʻo le mimilo. I le tulaga o le manuʻa, e le tatau ona faʻamaufaʻailogaina i se fesoasoani, ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona faia ai sina paʻu paʻu o se manuʻa tuga faʻamaʻi pipisi.

O le mea lea, o le puaʻa pogisa i luga o lima ma vae, lea e tupu i le maʻisuka, e masani lava e le manaomia ai togafitiga faapitoa ma e le afaina. Ae peitaʻi, afai o faʻavaega i luga o le paʻu e mafua ai le solia o le paʻu, e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, o lea e taua ai le le mafaufau, ae talanoa i se fomaʻi. Mo le puipuia o le atinaʻeina o pigmentation ma maʻi o gaʻo, e tatau ona tausia lelei le paʻu ma pulea le maualuga o le suka o le toto.

Taofiaga

O tagata maʻi na faʻaleagaina le paʻu i pito i lalo e matua fautuaina le atoatoa o togafitiga ma togafitiga faʻale-tino. I le tautalagia o tulafono faavae, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • e talafeagai le faʻaaogaina o se fasimoli faapitoa e le aofia ai se vaega itiiti o mea manogi faaopoopo,
  • pe a maeʻa soʻo se togafitiga o le tumama, e taua le fufuluina ma le faʻaeteete o lālā pito i lalo ma puipuia ai mai le susu,
  • E fautuaina e faʻagasolo le paʻu o vae i le va o tamatamai vae. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai faʻaoga eletise ma le faʻaaogaina, o lona faʻaaogaina e tatau ona talanoaina muamua ma se tagata tomai faapitoa.

E fautuaina e leʻi faʻagogo le paʻu. O lenei mea e puipuia ai le faʻavaeina o vavave i luga o le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le ono mafai ona maua i faʻamaʻi i le lumanaʻi, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli ma taunuʻuga ogaoga.

E taua tele le faʻalogo i soo se mea, e aofia ai lanu mumu, faʻapea foi le vaega o le paʻu ma isi suiga.

Pe a maua ni suiga masalomia i le paʻu, e fautuaina e te alu i se tagata faʻataʻitaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O le mea lea, o lanu mumu i luga o vae o le maʻisuka o se faafitauli taatele, lea e mafai ona tele mafuaaga. Ona o lenei mea, o tagata gasegase ma faʻamaʻi faʻamaʻi e le tatau ona auai i le faʻamaʻi o le tagata lava ia ma le mea lava lea e tasi. O se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi o le a faʻasalalau ai le tulaga o le paʻu o vae ma faʻaitiitia ai faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga i le lumanaʻi.

Paʻu faʻamaʻi i le maʻisuka

I totonu o le tino o le tagata, o se "suamalie" e tupu ona o le le lava o le inisalini.

O ona faailoga e faʻalauteleina i tagata uma.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, o le paʻu e oʻo i suiga.

E le maua ai le susu, elasticity, suamalie, mea e afaina ai ma fulufulu. O togafitiga le lelei o maʻi e faʻafefe ai maʻi paʻu. O le mea lea, o le a tatou taumafai e iloa po o le a le ituaiga ma le tulaga o le maʻisuka e amata ona paʻu le paʻu, o le a le mea e tatau ona fai.

Faʻaiʻuga o manua o le paʻu

Ona o le faʻafitauli o le tino i totonu o sela, ua faʻaputu ai oloa o la latou mea leaga le pala. I le taimi lava e tasi, o le galuega puipuia o le tino ua vaivai, ma o le epidermis ua afaina i faamai.

I le taimi masani o le tino, o le paʻu e lamolemole, e mafai ona maua, ma le maʻisuka e avea ma mea e gaogao, faʻagogo, o loʻo i ai le fogisi o le paʻu.

E le mafai ona taofia suiga o le paʻu i se faʻamaʻi o ituaiga 1 ma le 2. E mafai ona e faʻaitiitia le tulaga, mulimuli i fautuaga a fomaʻi.

O faʻamaʻi o le paʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma le oona tele. E masani lava o siama, o sigi e pipiʻi ma lagona le lelei i gaʻo gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, e manaʻomia e tagata uma ona gauai faapitoa atu i nei nofoaga, ma faʻafeiloaʻi ma talc.

Maʻisuka Dermopathy

O faʻasalaga e tupu i tamai laʻau ma veins. I luga o le tino, o lanu mumu lanu enaena ua faia. E masani ona latou lavea vae.

O nei faʻamaoniga o le paʻu e le mafua ai soʻo se faʻafitauli, e na o sina mea e mafai ona latou faia. O le mafuaaga lena e le taua tele ai e tagata matutua le matutua ia i latou, pe a manatu o se faaaliga o le matua.

Lipoid necrobiosis

I tagata e maualuga le suka, o lenei laʻau epidermal e le masani. O lona faʻalavelave e mafua ai le le manuia i le metabolism o gaʻo. E faʻaalia o ia lava o ni mea tetele i lalo ifo o tulivae. E lanu lanu. A mavae sina taimi, e aliali mai i totonu o se nofoaga se mea lapoʻa lapoa e iai se laumei lanu enaena. Mai i lea taimi i lea taimi, o loo i luga o le maʻi fatulala.

Aʻoga Atherosclerosis

Papatusi i totonu o vaʻa afaina o vae e tapunia ai le lumen ma faʻalavelave i le toto.

Mo lenei mafuaaga, o suiga i le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka e le maalofia. O manua i luga o lona faʻamaloloina. E oʻo lava i ni manuaga laiti e mafai ona liua i le maʻi o le purulenti. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai tiga i tamaʻi povi pe a savali.

Ole faʻamaʻi pipisi o le maʻi Vitiligo ma le ituaiga 1 faʻamaʻi e latalata i le 20-30 tausaga. I le tutusa ma ia, o le gastritis e foliga mai, o le ania mama.

Paʻu o le suka

I luga o le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka, e le gata o le mimiti, ae o le maʻisuka foi.

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

Latou te le mafua ai ni lagona le lelei ma e mou atu pe a mavae le 20 aso e aunoa ma togafitiga.

Iniseti e matautia i lenei tulaga. E mafai ona latou ulu atu i le manua ma faʻaosooso ai.

O le tele o le afaina e oʻo atu i le 5 cm. O nei paʻu o le paʻu e aliali mai ona o le maualuga o le mamafa e maua i le maʻisuka.

Maʻisuka o le maʻisuka

O le igoa lea mo se taimi umi e le faʻamalolo ai manuʻa. E masani lava, e tupu i luga o le vae latalata i le lima matua.

O mafuaʻaga o maʻi mama i luga o le paʻu o ni vae laugatasi, faʻaleagaina fiva nasu ma le atherosclerosis o laʻau o le gaʻo.

Uluai luga o le paʻu o vae i le maʻisuka e mafai ona aliali mai mai le ofuina o seevae ma seevae.Talu ai e mafai ona vave faʻaleleia le ulugalii pe a iloa, e tatau ona vave alu atu i le fomaʻi.

Maualuga faʻamaʻi

O nei faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina e foliga mai ona o le faʻaitiitia o le tali mai le immune. E faʻamaʻaina i latou i le vevela tele i le laʻau.

E mafai foi ona e vaʻai i faʻamatalaga nei o le maʻisuka i luga o le paʻu: paʻepaʻe paʻepaʻe, pa'ū, fusi, maʻi papa. O siama faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i latou lava i faʻala, erysipelas.

Tolu vaega

O nei paʻu e faʻaalia pe a uma ona faʻaaogaina fualaau. Ae o le maʻisuka e le mafai ona faia e aunoa ma latou. E mafai ona e vaʻaia i le ata se mea faʻafefe e aafia ai le paʻu ma le maʻisuka.

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o le paʻu e aafia i auala eseese. Ma o le ituaiga 1, o le maʻi o le maʻisuka, vitiligo, lichen planus o loʻo matauina. O le maʻisuka ituaiga 2, o le paʻu e aʻafia i suiga mataʻutia, siama o le maʻisuka, o le acanthosis uliuli ma le xanthomas.

Tino stains

Mai i le maualuga o le suka, gaʻo ma vaʻa toto. E mafua ai ona suia le lanu paʻu ma lona fausaga.

I nisi nofoaga, e faigata tele, i isi, pe a le o lea, e matua vaivai. E mafai ona iloa lenei mea i auiliiliga i le ata o le paʻu ma le maʻisuka.

O le tele o taimi, o aʻa i luga o le paʻu e aʻafia ai tagata mamaʻi i le ituaiga 2. O a latou togafitiga o le faʻavasegaina o maualuga o suka. I tulaga ogaoga ma i le i ai o maʻi pipili i luga o le paʻu, o loʻo faʻaaogaina ai steroids ma uu.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka e togafitia i meaʻai. E tatau ona ave faʻamalosi faʻataʻavaʻavalea mai le taumafataga, ia pulea le faʻaaogaina o gaʻo, meaai falai.

Talu ai o le paʻu o le maʻisuka e mago ma faʻaauau ona taʻe, e mafai ona tupu i le siama. Ina ia aloese mai faʻafitauli e fesootaʻi atu i lenei mea, o fomaʻi o loʻo fautuaina mai le faʻamalolo o oga.

E tatau ona maitauina o soʻo se togafitiga o faʻamaʻi paʻu e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Afai o le faʻamaʻi e aʻafia ai le loloto o le paʻu, e mafai ona taʻitaʻia ai le necrosis poʻo le gangrene. I lenei tulaga, e manaomia le togafitiga o taotoga.

Fualaau faʻapitoa

I le laasaga muamua o le togafitiga, ma nai paʻu o le paʻu, e faʻaaogaina ai togafitiga faʻaleaganuʻu. Ae faʻatasi ai ma faʻamaʻi pea, e tatau ona togafitia lelei e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

Tomai faʻavae vailaʻau faʻapitoa e aofia ai:

  • Ata teuteu o se manoa ma le paʻu o le oak. O le a fesoasoani i le aveesea o le mago ma le paʻu o le epidermis.
  • Aloe O le faʻaitiitia o manua i luga o le paʻu o le a fesoasoani i le paʻu o le laau. Ua tuʻuina atu i luga o nofoaga faʻasao.
  • O se teuteuga o le birch buds. Latou te fufulu ni stains ma fulu i luga o le paʻu.
  • O se teuteuga o le mint, oak oak ma le St. John's wort. Mo lenei mea, ua sasaa atu laau i tutusa tutusa ma se ipu vai ma kuka mo le 5 minute. E fesoasoani le suka e aveese ai i luga ole tino.

O vailaʻau faʻaleagaina e le mafai ona mafaufauina o le auala autu o togafitiga. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga masani.

Tausiga o le paʻu

O le mea muamua e tatau ona e faia pe a oʻo mai le maʻisuka i luga o lou paʻu o le faʻamaonia lea o lau kulūkose. Ma le isi, e tatau ona e lafoaia le vevela vevela, aʻo latou faʻamago le paʻu. Paʻu ma le maʻisuka e le tatau ona lūlūina pe a uma le taʻele ma oloa e aofia ai vailaʻau ma mea manogi.

O sauniuniga faʻamalosi mo le tausiga o paʻu mo le maʻisuka e talafeagai lelei. E aoga foi le lafoai o le faʻaaogaina o fasimoli masani. E faaitiitia ai le tetee o le epidermis. O le mea lea, e tatau ona e faʻaogaina se fasimoli ma le pH neutral.

Ma o le mea pito sili ona taua, aua nei galo e inu le tele o vai pe a mafai ai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamamaina ai le paʻu ma sili atu.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Lyudmila Antonova ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Pe aoga le tusiga?

Mafuaʻaga o lanu mumu i luga o vae ma le maʻisuka

I le lalolagi faʻaonaponei, o le maʻisuka o se faʻamaʻi masani lea e tupu i totonu o tagata. I aso nei, o tagata e 30 i le 60 tausaga ua aafia. Afai e te vaʻaia, o le maʻisuka o se soliga o le metabolism o le carbohydrate i le tino.

O le mafuaʻaga o le toto o le tagata ma le urine e aofia ai le tele o suka, lea e faʻafefeina ai le coagulation.

E tatau ona e nofouta o fua maualuga maualuga o le suka e mafua ai le tino e faʻagesegese le faiga o metabolic, gasegase matuia ma, o le iʻuga, o loʻo iai faʻamaoniga o le maʻi.

Paʻu o le paʻu

O le maʻisuka eo faatasi ma faafitauli o le faaleagaina o le paʻu. O le mea sili ona taatele ma le le fiafia o se mea e sili ona manaia. Le tino atoa, ma luga o le paʻu ma le ita tele. O le mafuaaga o na lagona le lelei o se maualuga maualuga o suka.

E faʻafefe ai vaʻa laiti ma faʻataʻi ai. Toxins ma le faʻamavaeina o oloa o mea e le o ese mai le tino e aoina i le paʻu. E masani ona popole le tagata ma faʻaleagaina le paʻu. Mai iinei e aliali mai ai ni fasi lanu ma le mumu.

O aʻa e maua i le maʻisuka e sau i ituaiga eseese ma lanu, e pei ona mafai ona vaaia i le ata.

O tagata tomai faapitoa e maitauina le masani masani o paʻu o le paʻu i le maʻisuka:

  • O le maʻisuka dermatopathy - masani ona taatele i le vae pito i lalo. Ioe, e le afaina le faamaʻi. Dermatopathy e foliga lanu samasama - lanu enaena.
  • Lipoid necrobiosis e aafia ai le pito i luma o le vae pito i lalo. O fomaʻi endocrinologists e taʻua o le maʻisuka enaena, lea e faʻaalia i luga o le paʻu. O le maʻi e mafua ai le oti o le pito i luga o le epithelium, ae o le tagata maʻi e le lagona le tiga. O faʻaaliga o necrobiosis ua taʻua o faʻamau e mafai ona tupu i ni mea lapopoa. O le maʻi e aumaia ai le maʻi i le tele o faafitauli, ona o le foliga le fiafia. O suʻesuʻega faʻasolopito o nei tagata gasegase o loʻo faʻataunuʻuina foi ina ia iloa pe o loʻo i ai le mumū o siama. Afai e lelei le iʻuga, e tatau ona faʻatonu togafitiga talafeagai.
  • O le sasaina i luga o le paʻu e mafua ai le faʻavauvau i le maʻi ma faʻateleina le faʻalavelave faʻalagona, o se auala lelei e faʻafetaui ai le uiga o le pulea lea o le maualuga o le suka.
  • O le maʻi suka - e aliali mai i le vaega o vae ma lalo vae. E faigata ona matauina le taimi o le amataina o le maʻi, talu ai e leʻo iai ni faʻafitauli faʻapitoa. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, e mafai ona tupu i ni vaega tele o le paʻu.
  • Vitiligo o se faʻamaʻi masani pe a faatusatusa i isi. O lona uiga iloga o le pogisa lea i vae e aliali mai i le maʻisuka ituaiga 1, e pei ona vaaia i le ata. E tupu lenei mea ona o le paʻu o le paʻu ua galo ai lona pigmenti, o loʻo iai ni mea e le mafaamatalaina.

Loto i luga o vae

Endocrinologists ua faʻafeiloaia le fuaitau e faʻamalamalamaina ai avanoa i luga o vae i le maʻisuka. O le faailoga e taua o le dermopathy. E eseese lanu ma lanu.

O loʻo i ai se tasi o algorithm ma faiga mo liona o pito pito i lalo:

  • O loʻo faʻalavelaveina le taamilosaga faʻapitoa ona o se faafitauli i vaʻa. O le maualuga o le suka e mafua ai ona vaivai, ma o ona tioata e saofagā i le leai o se toto.
  • I puipui o paʻu laiti, o le fibrinoid ua faʻapaʻiaina, lea e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o laulaʻau e maua i le maʻisuka i luga o vae e mumu e pei ona faʻaalia i le ata.
  • Polyneuropathy o se faʻamaʻi lea e afaina ai le tino, ma o le mumu laititi e aliali i luga o vae.

E tatau ona e nofouta o maʻi o le maʻisuka e eseese lava tikeri e masani ona tuʻuina atu faʻafitauli i pito maualalo. Afai e ave i le pasene, ona tusa lea ma le 40% o tagata gasegase e maua i le maʻi suka, e pei ona faʻaalia i le ata. E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi e mafua ai faʻafitauli e le gata i tagata mamaʻi, ae faʻapea foi i tagata tomai faapitoa ile togafitiga.

O le faʻamoemoeina o se faʻamaʻi faʻamaʻi i le paʻu o se tagata maʻi i le maʻisuka maʻi e le faigofie tele. O le mumu e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese, o lea e tatau ai ona e suʻeina ma faia se faʻamautinoaga atoatoa o le tino. E naʻo iuga o le auiliiliga o le a mafua ai le mafuaʻaga o le maʻi.

Afai e te le faia ni suʻega, ona e maua ai lea o siaki i luga o le paʻu ma suʻesuʻega i fafo, e mafai ona e filifilia nisi o faʻamaʻi:

  • Laʻau mumu i luga o vae ma o latou foliga mai i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai se faʻafitauli o le hypoglycemic. E maua i le pito i lalo i le tulaga maualuga o le suka. E le gata i lea, o lanu mumu ua faailoa mai ai e le o faʻamalosia le tui o le inisalini.
  • O le mumu ma le suamalie i luga o le vae ma le maʻisuka e masani lava ona faʻaalia ai ia lava i se pa'ū malosi o le toto maualuga poʻo le inu ava malosi. O le faagasologa o le amataga e tutusa ma le taimi e mumu mumu.
  • O tamai togitogi mumu o loʻo i luga o vae ma le maʻisuka e taʻu mai ai se faʻamaʻi e pei o le diamatic dermatopathy. Mulimuli ane, ona liliu atu lea o togitogi i ni nai vaʻaiga laiti e tupu i luga o le faʻailoga i luga o le paʻu.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aliali mai lanu enaena i luga o vae, o loʻo manino lava ona iloa i le ata. O le mea e masani ai, o lo latou localization o loʻo i luma o le vae pito i lalo. I le taimi muamua, o ia faʻaaliga i luga o le paʻu e le mafaamatalaina. A maeʻa ona mumu le lanu mumu, e mafai ona latou faia se lanu lanu enaena ma avea ai ma nifo.

I tagata, e masani lava ona i ai le lanu mumu tele i le vae, e tupu lenei mea i le maʻisuka, o loʻo manino lava i le ata. O lona maʻi o lona igoa - diabetic erythema. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le 40 o ona tausaga, ua vaivai ai le tino, e le mafai ona faʻataʻatia se tele o faʻamaʻi.

Fesoasoani muamua mo selu vae

O tagata e maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina se taumafa malosi. O le le tausisia e mafua ai faafitauli paʻu. E i ai foʻi mea e aʻafia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka.

O mea sili ona taatele o:

  • Mea inu ava malosi
  • Fuʻa
  • Taumamafa i le tele o suamalie
  • Soifua maloloina a le tagata lava ia
  • Paʻu tino mamafa
  • Faʻaleagaina le paʻu
  • Le lelei togafitiga

Mo le alofia o faʻafitauli paʻu i le maʻisuka, e fautuaina e mulimuli i tulafono faʻavae:

  • E tatau ona faamalūlūina mea o le tausiga o le tino, ma le le mautonu. A maeʻa ona faʻaaogā vai, e tatau ona faʻamago atoa le paʻu.
  • E manaʻomia lou faʻaogaina o suāvai ma meaʻai, o le a puipuia ai le tino mai le faʻamamago ma le manua.
  • Faʻailoaina o le tino i le vai mamā ma le inu o meaʻai.
  • O le ofuina o laʻei e fautuaina mai na o mea masani lava.
  • I le tulaga o ni mea eseese, e tatau loa ona vaʻaia e le fomaʻi se fomai.
  • Faʻaaogā ofuvae faapitoa mo vae, e mafai ona e puipuia le faaleagaina o le paʻu.

O le maʻi suka o se maʻi faʻalavelave matautia. O tagata e mamaʻi e tatau ona matua faʻaeteete io latou tino. O le mulimuli i se taumafataga ma tulafono faʻavae, ao feagai ma togafitiga, e mafai ona alofia le tele o faʻafitauli. E aofia ai ia faʻafitauli e aofia ai lanu mumu i luga o le paʻu.

Faʻaaliga o le paʻu i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani, e faʻaalia i le le mautonu o le gaʻo, gaʻo, gaʻo ma le palatini. O le atinaʻe o le maʻisuka e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini.

O le taunuʻuga o le le atoatoa o le inisalini o se faʻaopoopoga o le kulūkose i totonu o vai uma.

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, talu ai o lenei faʻamaʻi e afaina ai le tele o faʻalavelave i totonu o le tino.

Taua! I le toetoe lava o tagata gasegase uma, o loʻo faʻamauina maʻi pipisi o le paʻu. O nisi taimi o le vevela o le paʻu, o le sosoʻoina o se tala e le manino, e masani ona faifaipea ma e le mafai ona togafitia faʻamaʻi pipisi ma siama, o faailoga muamua ia o le maʻisuka.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O le faʻafitauli o le maʻi o le maʻisuka e oʻo atu i le faʻaalia o suiga faʻaleagaina i le tele o totoga ma tino, e aofia ai le paʻu.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻe o faʻamaʻi paʻu i le maʻisuka e manino lava. O nei faʻafitauli ogaoga o le gataifale ma le faʻapipiʻiina i totonu o masini o mea e maua mai i le le talafeagai o le metabolism. E mafua ai le faʻaalia o faʻalavelave i totonu o le siama, afaina i vaʻavaʻa, afu afu ma le uila. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻaititia o le puipuiga o le lotoifale, lea e mafua ai ona afaina le paʻu e ala i meaola ninii.

I tulaga ogaoga o le faamai, o le paʻu o tagata gasegase e iai suiga lautele. E faʻaleagaina, e foliga mai e pei o se keratoderm spiky, o le elasticity ua leiloa.

Faʻavasegaga o faʻaaliga o le paʻu

I le taimi nei, e tusa ma le tolusefulu lua vailaʻau eseese o loʻo faʻamatala auʻiliʻili - faʻamaʻi pipisi o le paʻu e faʻapupula e avea ma vailaau o le maʻisuka poʻo le aʻafiaga o le gasegase o le maʻi.

  1. Paʻu o le paʻu Peraimeri. O lenei vaega o faʻamatalaga e aofia ai faʻamaʻi uma o le paʻu lea e faʻavevesi ona o maʻi faʻafitauli.
  2. Maʻi faʻamaʻi O lenei kulupu e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le paʻu (fungal, bacterial) lea e atiaʻe i tagata mamaʻi i le maʻisuka ona o le paʻu o tali lautele ma le le tali atu i le lotoifale.
  3. O le vaega lona tolu e tatau ona aofia ai faʻamaʻi paʻu, o le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻatatau i le togafitia o le maʻi maualalo.

Vaega o le Peraimeri

Pepa o le Peraimeri - diamic dermopathy, o loʻo faamatalaina i suiga o toto laiti toto.

Dermopathy o le maʻisuka.

O le Dermatosis o loʻo faʻaalia i suiga o toto laiti toto, lea e faʻavevesi ona o faʻafitauli faʻaleaga.

O le faʻamaʻi e aliali mai i le foliga mai o lanu o lanu enaena lanu enaena, o loʻo ufiufi i laʻau paʻu paʻu. O laua o loʻo i ai foliga lapopoa ma o loʻo faʻatuina, o se tulafono, i luga o le paʻu o vae.

O le Dermopathy e le mafua ai soʻo se lagona loloto, ma o ona faʻaaliga e masani lava ona faia e tagata gasegase mo le faʻaalia o tausaga o le matua i luga o le paʻu. O togafitiga faapitoa mo lenei dermatosis e le manaʻomia.

Necrobiosis o le lipoid. O lenei paʻu o le paʻu e seasea ona i ai faatasi ma le gasegase o le maʻisuka, ae peitai, o le solia o le gasegase o le gaʻofale e mafua ai le atinaʻeina o lenei dermatosis.

Lipoid necrobiosis atonu mo se taimi umi na o le pau lea o le faailoga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Necrobiosis e masani ona atiina ae i fafine; o le dermatosis e faʻaalia i le foliga mai o lapoʻa lapoa i luga o le paʻu o vae. O laʻau e mumu mumu.

O nisi taimi faatasi ai ma lanu i luga o le paʻu o loʻo aliali mai i luga o le paʻu o ni foliga le lelei.

Faatasi ai ma le atinaʻe o dermatosis, ua liua ai rashes i ni paʻu lapoa faatasi ai ma se vaega tutotonu faʻataʻatia. O le ogatotonu o papa e mauaina se lanu samasama-lanu enaena, e tumau pea le mumu-o le itu.

E faasolosolo lava i le ogatotonu o le pusa, o se nofoaga o atrophy e atiina ae, e ufiufi i telangiectasias. O nisi taimi o le paʻu i le vaega o ulcrates.

Aʻo lei oʻo mai le maʻi pipili, necrobiosis e le mafua ai mafatiaga, o tiga e aliali mai i le taimi o le faʻaaliga.

O le atherosclerosis o le pisipisi o se ituaiga o dermatosis muamua, o lona uiga o le faaleagaina o vaʻa i vae.

Faʻasalalauga atherosclerosis. O se mea taua i luga o vae ma le fatuina o ni atherosclerotic plate e poloka ai le tafe toto. E mafua ai ona solia le masani lelei o le paʻu.

I tagata maʻi, o le paʻu o vae ua vevela, o le paʻu e sili atu le manifinifi. Faʻatasi ai ma lenei dermatosis, o le faʻamaloloina lelei o manuʻa i luga o le paʻu o loʻo mataituina, e oʻo lava i mea laiti e mafai ona liua e avea ma manua e le faʻamalolo.

E popole tagata maʻi e uiga i le tiga i maso o le tamai povi, lea e tupu i le taimi o le faamalositino (savavali) ma pasi i le malologa.

O paʻu o le maʻisuka. Faʻafeiloaʻi foliga i luga o le paʻu o tua, luga o tamatamailima, i luga o tamatamaivae ma tapuvae, o le paʻu e pei o le mu. O le tele lava o taimi, e paʻu le paʻu o le paʻu o tagata o loʻo mafatia i le neuropathy o le maʻisuka. E le afaina ai le tiga ma pasia pe a mavae le 3 vaiaso e aunoa ma togafitiga faapitoa.

Xanthomatosis eruptive faʻaalia e ala i le fausiaina o se sasama samasama i luga o le paʻu, o ona elemene o loʻo siomia e corollas mumu. Xanthomas i luga o le paʻu o le pito i tua, papa, vae vaevaeina. O lenei ituaiga o dermatosis, o le tele o taimi, e atiina ae i tagata mamaʻi, e faaopoopo i le maʻisuka, ei ai le maualuga o le cholesterol.

Faʻamau faʻapitoa. Faatasi ai ma lenei tala o le dermatosis, faʻapipii foliga pe faʻafefete i luga o le paʻu. E masani ona tupu le vevela i luga o le paʻu o lima, tamatamailima ma vae.

Paʻu paʻu o le paʻu Papillary-pigmented. I lenei dermatosis, o lanu enaena e fai i luga o le paʻu o le pito i luga o le ua, i totonu o le pito i lalo o le gutu. O lenei dermatosis e masani lava ona maua i tagata e maua ai le gaʻo ma le cellulitis.

O faʻasologa o meaʻai e masani lava o se taʻavale o le maʻisuka. Ae ui i lea, e leai se sootaga tuusaʻo i le va o le matuia o le vevela ma le mamafa o faʻafitauli o le tino. I se isi itu, o le tele o tagata gasegase e maua mai i le maʻisuka i se tulaga o loʻo i lalo poʻo le agamalu o le a sili atu ona pagatia mai le tigāina pea.

Lua vaega

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e masani ona atiaʻe faʻamatalaga o meaʻai, aemaise lava o le faʻasalalauga o se faʻaaliga iloga o le maʻisuka. O le maʻi e amata i le faʻaalia o le vevela o le paʻu i le paʻu. Ona oʻo mai ai lea o faʻamaoniga o faʻataʻitaʻiga - o foliga mai o se ufiufi paʻepaʻe i luga o le paʻu oti, ma mulimuli ane faʻavaeina le paʻu ma le faʻaalia.

O siama pipisi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e matauina e le itiiti ifo i taimi uma. E mafai ona avea ma pyoderma, erysipelas, sikiki, suauu, felon, phlegmon.
O le tele o taimi, o siama siama o le dermatoses e mafua mai i le streptococcal poo le staphylococcal flora.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaalia mai le paʻu i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga fua o fualaau faʻapitoa:

  1. E tatau ona e ave le 100 kalama o seleni ma se tasi lemoni ma se pele. Toto i se pender (aveese fatu mai lemoni), faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le 1 itula. Ona tuu lea i se fagu tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. Ave i le taeao ao le i ai ma vai i luga o se sipuni o le paluga. O le togafitiga e tatau ona umi - a itiiti ifo ma le 2 tausaga.
  2. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le paʻu, o le taele ma le faʻaopoopoga o teuteu o le ufiufi poʻo se manoa e mafai ona faʻaaogaina.
  3. Saunia se teuteuga o le birch buds ma solo le paʻu muʻa ma dermatoses e mafua mai i le maʻisuka.
  4. E fesoasoani i le togafitia o le aloe dermatosis. E tatau ona e tipi ese laulaʻau, ma aveese ia vao tuitui ma pela, faʻaaoga i nofoaga o le vevela poʻo nofoaga o le mumu i luga o le paʻu.
  5. Ina ia faʻamalolo le faʻamamaina o le paʻu, e fautuaina e faʻaogaina ni manogi mai se mea teuteu na faia mai laulaau mint, St. John's wort ma oak. O se teuteuga ua saunia mai le 3 sipuni tele o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai. O le pulumu mafanafana ua saunia ma le solo ma faʻaaogaina i paʻu ua afaina.

Forecast and Prevention

O le fomaʻi mo faʻamatalaga e mafua ai le maʻisuka e faʻalagolago i le auala atoatoa e mafai ai ona fetuunai le tulaga o le maʻi ma toe faʻafouina le gasegase.

Puipuiga o le atinaʻeina o le paʻu o le paʻu o le dermatoses o le faʻaaogaina o le tausiga faapitoa o paʻu.

E tatau ona faʻaaogā na o mea e sili ona mālūlū, e aunoa ma le manogi, faʻaaogā suauu susu. Mo le paʻu o le paʻu o vae, ia faʻaaoga pumice poʻo faila faʻapitoa.

E le tatau ona e tipiina fatu sa e faia e oe lava pe faʻaaoga togafitiga faʻatoʻa e faamumu ai.

E tatau ona filifili ni lavalava mai lavalava masani, suia lalaga, totini poʻo totini i aso uma. O lavalava e tatau ona filifilia i le lapoa ina ia leai se mea e afaina ma faʻaiʻu ai le paʻu.

I le faʻavaeina o manuʻa laʻitiiti, e tatau ona faʻamaʻapeʻa le paʻu i le taimi lava lena, ae aua le pipii manua i se fesoasoani. Afai e maua mai ni paʻu paʻu, talanoa i se tagata faʻatau.

O ata e i luga o le paʻu ma le maʻisuka ma pe faapefea ona faʻaumatia

O se tasi o faʻaaliga o le maualuga maualuga o le suka o le toto o le mumu mumu i luga o vae i le maʻisuka. Latou te tulaʻi mai e fesootaʻi ma le faʻalavelave faʻalavelave o vaʻa faaleagaina ma le faʻaleagaina o le tino.

E mafai ona tupu ni laulaau e le gata i luga o vae, ae faʻapea foʻi i luga o lima, i totonu o le pito i lalo, i le itu o le vai.

E le masani ona latou faia ni faitioga, ae i faailoga muamua o latou foliga vaaia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma filifili le auala sili ona aoga e aveese ai le pigmentation.

Tuua Lau Faamatalaga