Maualuga suʻesuʻega o vailaʻau cholesterol

Na tupu i le isi suesuega faaletino i se suʻega o le toto, na ou maua ai le maualuga o le cholesterol, ae le o le tele 73.

O le cholesterol maualuga o se lamatiaga lea o osofaiga o le fatu ma le sasa, aua o le cholesterol e taulai atu i puipui o toto toto ma vavalalata o latou moli, i se faaopoopoga, o le toto e maua ai le maualuga o le cholesterol o le a avea ma mea matala. O nei tulaga e lua e mafai ona taʻitaʻia ai le vaʻa po o lona vaeluaina. Faʻanoanoa ...

O le fomaʻi, e tusa ai ma iuga o suʻega, na faʻataʻitaʻi mai ia te au se togafitiga - o le tagofia o fualaau faasaina i lalo ifo o le cholesterol Atoris, i se vailaau e 10 mg, faʻatasi i le aso ma toe suʻesuʻeina le cholesterol i le lua vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina.

  • Atoris (Atorvastatin) o se fualaau faasaina mai le vaega o statins.
  • Foafoa - Krka, Slovenia
  • Numera o laupepa i le pa - 30 pcs.
  • Tau - 358 rubles

O maʻa e laiti, papaʻe

Atoris ua faatonuina mo le maualuga o le cholesterol maualuga ina ia mafai ai ona maualalo le cholesterol i tulaga masani, ona tausisia ai lea i totonu o tapulaa masani.

Faailoga

  • uluaʻi suʻesuʻega IIa ma IIb ituaiga e tusa ai ma le faʻavasegaina o Frederickson, e aofia ai polygenic hypercholesterolemia, afaina hyperlipidemia, heterozygous familial hypercholesterolemia, e faʻaititia ai le maualuga o le lautele cholesterol, apolipoprotein B, LDL cholesterol, faʻailoa i totonu o le toto
  • aiga faʻamaʻi ma le hypercholesterolemia, e faʻaititia ai le maualuga o le lautele cholesterol, apolipoprotein B, LDL cholesterol,

Contraindications

  • skeletal muscle pathology,
  • hypersensitivity i atorvastatin, isi mea Ator mea, poʻo se tuufaatasiga o ia mea,
  • foia le ate,
  • togafitiga o le ate i le gaioiga laititi (e aofia ai ava malosipoʻo malosi masanihepatitis,
  • lactase lē lava, lapatose inlerance ma le glucose-galactose malabsorption syndrome,
  • Cirrhosis ituaiga eseese
  • maualuga maualuga gasegase e faʻaleagaina o le amataga e leʻi iloa, lea e silia ma le 3 taimi maualuga nai lo le masani,
  • tausaga e 18 tausaga
  • vaitaimisusuma o maitaga.

E pei ona faatonuina e le fomaʻi, sa ou aveina Atoris 10 mg i le aso. E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i soo se taimi o le aso, ae e tatau ona e faia i le taimi lava e tasi.

Lua vaiaso mulimuli ane na ou pasia ai se suʻega o le toto, na ia faʻaalia ai le maualuga o le cholesterol i loʻu toto na faʻaitiitia ma avea ma masani - 5.7.

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

Ina ia faatumauina le taunuʻuga o le taunuʻuga, na tofia aʻu e faʻaauau pea le aveina o Atoris i le mea lava e tasi mo le isi lua vaiaso, ona faʻaititia lea o le dose i le 5 mg i le aso.

Ioe, e faigofie, ave pills ma voila, o suʻega e masani lava. Ae matou te malamalama afai e siitia le cholesterol, ona tatau lea ona e fetuunai muamua lau meaʻai. O saua saito, pusa, uila, sa ou lelei ma oe!

O le fualaau faasaina Atoris na faia mea uma sa ou faamoemoe mai ia te ia. Na ia vave faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto ma e leʻi mafua ai ona ou faʻavaivai poʻo aʻafiaga, ae tasi lava le pusa na lava mo aʻu mo le masina o le ave.

Faʻaaogaina laupepa, e mafai ona vave faʻaitiitia le cholesterol, ae ia tausia i se tulaga malulu e sili atu i meaʻai talafeagai, aua o le inu fualaau mo le ola e le lelei tele.

Faafetai i tagata uma oe faitau i laʻu iloiloga, ia i ai se aso manaia!

Tulafono: pe faapefea ona latou faia, faʻamaoniga ma le faʻailoga, se toe iloiloga o vailaʻau, mea e suia

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Cholesterol, poʻo le cholesterol, o se mea e faatino ai galuega taua i le tino o le tagata. E aofia ai:

  • Auai e avea o se mea e fausia ai le fale i le olaga o le toetoe lava o siama uma o le tino, talu ai o loʻo aofia i totonu o le paʻu o le cellular cholesterol ma tuʻuina atu i ai le malosi, fetuutuunai ma le "fluidity"
  • Auai i le faagasologa o le faʻapalapalaina ma le faʻavaeina o meainu kulimi e tatau ai mo le malepe ma le faʻafefe o gaʻo i le gastrointestinal tract,
  • Auai i le fausiaina o hormones i le tino - hormones steroids o slanders and hormones sex.

O le cholesterol sili atu i le toto e tau atu ai i le mea moni e mafai ona teuina ana molelaʻau i luga o puipui o toto toto (e masani lava o laʻau). O le atherosclerotic plate e fausia e faʻalavelave ai le tafe toto e ala i le aluga ma o nisi taimi, faatasi ai ma fusi toto e pipii atu ia i latou, poloka atoa le moli o le vaa, e mafua ai le atiaʻe o le fatu ma le taʻavale.

O le masani o le aofaiga o le cholesterol i le toto o se tagata matua e le sili atu nai lo le 5.0 mmol / l, i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu e leai se sili atu nai lo le 4.5 mmol / l, ma i tagata mamaʻi e le sili atu i le 4.0 mmol / l.

O a fuainumera ma pe faapefea ona latou galulue?

I mataupu pe a oʻo i le tagata gasegase le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le myocardial e mafua mai i le atherosclerosis ma le cholesterol metabolism disorders, ua faʻaalia ai lona umi faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering.

O tulafono e faʻaaogaina ai fualaau oona (lipid-lowering), o le faiga o le gaioiga o le taofiofi lea o le enzyme lea e faʻamalosia ai le fausia o le cholesterol. Latou te galulue i le mataupu faavae o le "leai se enzyme - leai se cholesterol." I le faʻaopoopoga, ona o faiga e le tuusao, latou te fesoasoani i le faʻaleleia atili o le paʻu o le toto i totonu o le laasaga pe a le mafai ona iloa le atherosclerosis, ae o le totoina o le cholesterol i luga o puipui ua amata - i le amataga o le atherosclerosis. E i ai foi se aoga aoga i luga o le itu o le toto, e faaitiitia ai le viscosity, o se mea taua lea e taofia ai le fausia o pupuni toto ma o latou mea e faapipii i pusa.

O fuainumera sili ona aoga o le augatupulaga mulimuli ua aloaia nei, o loʻo i ai le atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin ma pitavastatin e avea ma mea galue. O fualaau o le augatupulaga aupito lata mai e le gata ina faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol, ae faateleina foi le anotusi o le "lelei" i le toto. O fuainumera aupito sili ia i le taimi nei, ma o le aafiaga o lo latou faʻaaogaina ua atinaʻe i le masina muamua o le faʻaaogaina pea. O tulafono e faʻataʻitaʻiina i le aso i le po, e mafai ona tuʻuina i le tasi laulau ma isi fualaau faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina tutoʻatasi o fuainumera e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi e le taliaina, talu ai aʻo leʻi ave le vailaʻau e tatau ona fuafua le maualuga o le cholesterol i le toto. E le gata i lea, afai o le maualuga o le cholesterol e itiiti ifo i le 6.5 mmol / l, i totonu o le ono masina e tatau ona e taumafai e tuu i lalo i se meaai, se soifua maloloina lelei, ma pe afai e le aoga nei fua, e filifili le fomai i le tofiaina o statins.

Mai faatonuga mo le faʻaaogaina o statins, e mafai ona e faʻamalamalamaina manatu autu:

Faailoga mo fuainumera

O le faʻamaoniga autu o le hypercholesterolemia (maualuga o le cholesterol) ma le le aoga o fualaau faasaina ma le aiga (fatufatu) hypercholesterolemia ma le le atoatoa o le meaai.

O le faʻasinoina o statine e faʻatagaina mo tagata e maua i le hypercholesterolemia e aʻafia ai faʻamaʻi nei, talu ai ona o le faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina ua faatonuina e se fomaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti faʻafuaseʻi o le oti:

  • Tagata e sili atu ma le 40 e maualuga le lamatiaga o le maʻi cardiovascular,
  • Maʻi maʻi fatu lilo, angina pectoris,
  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Aorto-coronary faʻasolosolo taotoga poʻo le tuʻuina o le sima mo le siaki o le myocardial,
  • Tigāina
  • Mafuaaga
  • O le maʻi suka
  • Faʻasalaga o maliu faʻafuaseʻi maliu i aiga vavalalata i lalo ifo o le 50 tausaga.

Contraindications

O faʻamaoniga e aofia ai le gase o le tino (hepatitis, cirrhosis) i le gaioiga galue, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le togafiti muamua o fualaau. O tulafono e le tatau ona faia e ala i le maʻitaga ma le lactating o fafine, faapea foi ma tamaitai o le tausaga fanau e le faʻaaogaina metotia faatuatuaina o le faʻasaina. O tulafono e le afaina ai isi ituaiga o metabolism (protein, carbohydrate, metabolism mama), o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i latou e maua i le maʻisuka, gout ma isi faʻamaʻi pipisi.

Faʻaiʻuga

E le itiiti ifo ma le 1% o tagata gasegase e umi se taimi ma faʻaauau ona atiaʻe le malaise, faʻalavelave moe, vaivaiga o le muso, faʻalogo leiloloa, toesea le tofo, fatu faʻamaʻaloga, paʻu mataʻutia ma faateleina le toto toto, faʻaitiitia o le maualuga o le toto platelet, nosebleeds, sunburn , tiga o le manava, taotoga, nofoa vaivai, faʻaitiitia pea o le gasegase, faʻaitiitia le malosi, tiga i maso ma sooga, rhabdomyolysis (faʻaleagaina o le muscle tissue), faʻateleina le sosolo, afaina o le tino.

E sili atu ma le 1% o tagata mamaʻi e iai le vevela, gasegase, tiga i totonu o le fatu, maso malogo, faʻaogaina o le nasal, edema lautele, faʻalauteleina le lagona lelei o le paʻu i le susulu o le la, gaioiga o le paʻu - vevela, mumu, eczema.

E mafai ona tuʻuina ia statins ma isi vailaʻau?

E tusa ai ma fautuaga a le WHO ma le Amerika Heart Association, o fuainumera o fualaau taua i le togafitiga o maʻi fatu fatu fatu ma le maualuga o le faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻaleagaina o le myocardial. O le faʻamaoniaina o vailaʻau faʻatasi i lalo ifo o le kululalalalalalo e le lava, o le mea lea o fualaau taua e tatau ona aofia ai i tulaga o togafitiga - o nei mea o le beta - blockers (bisoprolol, atenolol, metoprolol, etc.), antiplatelet agents (Aspirin, Aspirin Cardio, sopicor, thrombo Ass, etc.), inhibitors ACE ( enalapril, perindopril, quadripril, ma isi) ma statins. E tele suʻesuʻega na faʻataʻitaʻiina e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o nei fualaau oona e saogalemu. E le gata i lea, faatasi ai ma se tuufaatasiga o, mo se faataitaiga, pravastatin ma aspirin i le tasi papa, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le myocardial infarction (7.6%) e faaitiitia le faatusatusa i le faaaogaina o fualaau faasaina (toetoe 9% ma le 11% pe a fai le pravastatin ma aspirin, i le faasologa).

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le mea lea, afai na faatonuina le tulafono i le po i luma atu, o lona uiga, i se taimi ese mai le tagofia o isi vailaʻau, ua faaiʻuina nei e le nuu o le soifua maloloina i le lalolagi e faapea, o le tuufaatasia o fualaau faasaina i totonu o le tasi laulau e sili atu ona lelei. O nei tuufaatasiga, o fualaau ua taʻua o le polypill o loo tofotofoina nei, ae o lo latou faaaogaina lautele o loo faatapulaa lava. Ua uma ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina faatasi ai ma le tuufaatasiga o atorvastatin ma le amlodipine - caduet, duplexor.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le cholesterol (sili atu i le 7.4 mmol / l), o le faʻaaogaina o fuainumera ma fualaau e mafai ona faʻaitiitia mai se isi vaega - fibrates. O lenei tofiga e tatau ona faia e se fomaʻi, iloilo ma le faaeteete ia aʻafiaga o aʻafiaga i itu.

E le mafai ona tuʻu faʻatasi le fuaina o fuainini ma le sua o le vine, aua o loʻo i ai mea e faʻagesegese ai le metabolism o statins i le tino ma faʻalauteleina ai lo latou faʻamaualuga i le toto, lea e mafua mai i le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga.

E le gata i lea, e le tatau ona e faʻaaogaina nei vailaau i le ava, vailaau faʻamaʻi, aemaise lava le clarithromycin ma le erythromycin, aua e mafai ona i ai se aafiaga oona i le ate. O isi vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau e maualalo ai le cholesterol e saogalemu. Ina ia iloilo galuega ole ate, e tatau ona suʻeina se suʻega o le toto ile tolu masina ma fuafua le maualuga ole enzymes ole ate (Alat, ASAT).

Faʻaleagaina ma le manuia - Pros ma le Cons

Pe a ave ni vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi, soo se tagata maʻi e mafaufau e uiga i le saʻo o faʻamaumauga.O le aveina o fuainumera e le o se faʻasalaga, aemaise lava ona o le mea moni e masani ona e faʻalogo e uiga i le lamatiaga o nei vailaʻau. O lenei manatu e mafai ona faʻaaogaina, talu mai tausaga lata mai nei, ua faʻatautaia ai fualaau faasaina fou e maua ai le tele o faʻamanuiaga nai lo le leaga.

Faamanuiaga o le aveina o fuainumera

  1. 40% faʻaitiitiga i le tino faitino i le lima tausaga muamua,
  2. 30% faʻaititia i le lamatiaga o le paʻu ma le fatu fatu,
  3. Gafatia - faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaaoga pea e le 45 - 55% o le maualuga muamua. Ina ia iloilo le aoga, e tatau i le tagata maʻi ona suʻeina le toto i masina uma mo le cholesterol,
  4. Saogalēmū - o le faia o le gaosiga aupito lata mai o fuainumera i vailaau togafitiga e leai se aʻafiaga ogaoga i le tino o le tagata maʻi, ma o le aʻafiaga o aʻafiaga e matua maualalo. O le tele o suʻesuʻega na faia i le umi o le siakiina o tagata gasegase ua leva ona faʻaaogaina ni fuainumera, ua faʻaalia ai o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le kanesa o le ate, o faʻamaʻi, ma le faaletonu o le mafaufau. Ae ui i lea, o lenei mea ua faamaonia ma faamaonia ai o nei faʻamaʻi e tupu ona o isi mea. E le gata i lea, o faʻamatalaga i Tenimaka o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua leva ona iai talu mai le 1996, ua faʻaalia ai o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le polyneuropathy o le maʻisuka, ua faaitiitia le retinopathy e 34% ma le 40%, i le faasologa.
  5. O se numera tele o analogues ma se mea galue malosi i vaega eseese o tau, lea e fesoasoani e filifili ai fualaau fualaau e amanaʻia ai le gafatia tau tupe a le tagata maʻi.

Le lelei o le aveina o fuainumera

  • Le tau maualuga o nisi o sauniuniga muamua (cross, rosucard, lakol forte). O le mea e lelei ai, e faigofie lava ona faʻaitiitia lenei toe foʻi mai pe a sui se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava e tasi o le gaioiga faʻatasi ma se faʻalautele taugofie.

O le mea moni, o ia tulaga lelei ma faʻamanuiaga e le mafaatusalia e tatau ona amanaia e se tagata maʻi o loʻo i ai faʻamaumauga mo le taliaina, pe afai e masalosalo pe saogalemu le ave o fuainumera ma vaʻaia ma le faaeteete mea lelei ma le lelei.

Vailaʻau Vaaiga Aoao

O le lisi o fualaau faʻatele e masani ona faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Igoa o le fualaau faasaina, o le anotusi o le mea galue malosi (mg)

Tau fuafuaina, tau

Ou tupulaga SimvastatinVasilip (10, 20 poʻo le 40)Slovenia355 — 533 Simgal (10, 20 poʻo le 40)Czech Republic, Isaraelu311 — 611 Simvakard (10, 20, 40)Czech Republic262 — 402 Simlo (10, 20, 40)Initia256 — 348 Simvastatin (10, 20 poʻo le 40)Serbia, Rusia72 — 177 TataloLipostat (10, 20)Lusia, ISA, Italia143 — 198 LovastatinHolletar (20)Slovenia323 Cardiostatin (20, 40)Rusia244 — 368 II tupulaga FluvastatinLeskol Forte (80)Suitiselani, Sepania2315 III tupulaga AtorvastatinLiptonorm (20)Initia, Rusia344 Liprimar (10, 20, 40, 80)Siamani, ISA, Aialani727 — 1160 Torvacard (10, 40)Czech Republic316 — 536 Atoris (10, 20, 30, 40)Slovenia, Rusia318 — 541 Tulip (10, 20, 40)Slovenia, Suetena223 — 549 IV tupulaga RosuvastatinCrestor (5, 10, 20, 40)Rusia, Peretania Tele, Siamani1134 – 1600 Rosucard (10, 20, 40)Czech Republic1200 — 1600 Rosulip (10, 20)Hungary629 – 913 Tevastor (5, 10, 20)Isaraelu383 – 679 PetervastatinLivazo (1, 2, 4 mg)Italia2350

E ui lava i le lautele o le salalau o le tau o fuainumera, o mea taugofie e le sili atu nai lo fualaau taugata. O le mea lea, afai e le mafai e le tagata gasegase ona faʻatau le uluai vailaʻau, e mafai lava ona sui e pei ona faatonuina e le fomaʻi e tutusa ma sili atu le taugofie.

Pe mafai ona ou faaitiitia laʻu cholesterol e aunoa ma ni fualaau?

I le togafitiga o le atherosclerosis e fai ma faʻamaoniga o le sili atu o le "leaga" cholesterol i le tino, o le uluai taotoga e tatau ona avea ma fautuaga mo le faasaʻoina o le ola, aua afai e le maualuga le maualuga o le cholesterol (5.0 - 6.5 mmol / l), ma e ono faigata le faʻalavelave o le loto. faʻamaonia faʻatasi ma le fesoasoani o ia faiga:

  • Meaʻai talafeagai, o le faʻatulagaga o se taumafataga o le taumafataga sei vagana ai mea manogi, meaai falai.O le fiafiaga e tuʻuina atu i ipu i totonu o le vaʻa, kuka, sisi. O le faʻaaogaina o fuamoa (yolks), aano o ituaiga gaʻo, faʻatoʻa (ate ma gaʻo), e faʻatapulaʻa ai oloa gaosiga. E taua tele le le vavaeeseina o nei oloa, ae faʻaaogaina i le faʻamautuina e tusa ai ma mataupu faavae o meaʻai talafeagai, talu ai e manaʻomia e le tino le cholesterol e avea o se mea fau fale o le faiʻai, ate, toto toto ma isi totoga ma fusi. O le mea lea, 'aua le' ai meaʻai faatasi ai ma ana mea uma.
  • Gaioiga faaletino e talafeagai i le setete o le cardiovascular system (savali, taʻaloga, gaoioiga i le ea fou, ma isi).
  • Faʻalēaogāina masani leaga, e pei ona faʻamaonia e saienitisi o le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ulaula tapaa faateleina le cholesterol toto.

O nisi o meaʻai e aofia ai mea ua taʻua o le natura masani. Faatasi ai ma nei oloa, o laʻau ma turmeric e sili ona suʻesuʻeina. Faiga o suāuu e aofia ai omega 3 gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani e faʻafaigofieina le metabolism o le cholesterol i le tino. E mafai ona e suʻeina se suauu iʻa i totonu o se fale talavai, pe e mafai ona kuka kuka (iʻa, samasoni, samasami, ma isi mea) i ni taimi i le vaiaso. O le tele o fualaʻau fualaʻau, o loʻo maua i apu, kokoloti, pata (oatmeal, karite) ma legumes, e faʻafeiloaia.

I le leai o se aʻafiaga o togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faasaina, ua faatonuina e le fomai se tasi o fualaau o le lipid-lowering drugs.

I le faaiuga, ou te fia iloa, tusa lava pe fefefe tagata mamai ma le manatu o le lamatiaga o fuainumera, o lo latou faamoemoega e matua talafeagai lava mo le oʻo i le atherosclerosis ma le faʻaleagaina o mea e mafua ai le matelaina, ona o nei vailaau e faʻaʻateleina le ola. Afai ei ai lou cholesterol maualuga maualuga e aunoa ma uluai faailoga o le faaleagaina tele, ona tatau lea ona e 'ai lelei, ia gaoioi malosi, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, ma i le lumanaʻi o le a le tatau ona e mafaufau pe tatau ona ave fuainumera.

Pills e faʻaitiitia ai le cholesterol toto ma faamama ai toto

O le toʻatele o tagata e iai faʻafitauli o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma vailaʻau vaʻaia. O le mea lea, e tatau ona e iloa po o le a le mea e maua ai pulu cholesterol ma le auala e galue ai.

Pe a maua e tagata le cholesterol maualuga i lo latou toto, e fesili le tele o tagata: "O fualaau o le cholesterol e aoga pe leai?" O le tagofia o vailaʻau e faatonuina e se fomaʻi e fesoasoani e toe faʻaleleia le tulaga o le veins, capillaries, ma arteries, ma faʻaumatia faʻamaʻi cholesterol. Faatasi ai ma otaota, o meaʻai ma gaoioiga faaletino e taua. O le mea lea, e taua le iloa po o le fea o vailaau cholesterol-lowering drugs o iai? E faapefea ona tatau ona ave?

Cholesterol leaga

O se mea taua i le toto o le tagata o le cholesterol, lea e maua i le toetoe lava o siama uma. Vitamin D ma enzymes o le hormonal e maua mai ai, ma e iai foi le puipuiga. Cholesterol e fesoasoani i le lelei o le galueaina o le faiʻai, ate, muso ma fiva nerve. Ae ui i lea, mai i le maualuga o le cholesterol, o aʻafiaga faʻavavelasi matautia e tulaʻi mai.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • e puipuia ai le faaputuputuina o masini afi,
  • auai i le fausiaina o masini vascular,
  • fesoasoani i le fausiaina o talo ma hormones e gaosia mai e le eleele,
  • aofia ai i le metabolism,
  • faʻamaʻoʻese ai filo nerve
  • fesoasoani e maua le vailaʻau D.

O se enzyme e maua mai i nila o le ate, ma o palatini e faʻafeiloaʻi atu i plasma. O se taunuuga o lenei mea, o filifili, ma mulimuli ane liliu atu i ni lipoprotein particles o mea eseese.

O le aafiaga i le tino e faalagolago i le fausaga o lenei mea. Afai o loʻo i ai le lipoproteins le maualalo (LDL), ona fai lea o plaques i totonu o vaa, pe a maeʻa le atherosclerosis.Faʻataunuʻu le maualuga (HDL), o le fesuiaiga saʻo o le cholesterol ma gaioiolo, e mafua ai le faʻaititia o le lamatia o le atherosclerosis.

Mo le fuafuaina o le maualuga o lenei vailaau, ua uma ona faia se suʻega toto toto. O tulaga masani o faʻamaoniga e eseese i le va o alii ma tamaitai, o tausaga o se tagata e afaina ai foi le tau. I le afa malosi, e masani ona matauina maualuga le cholesterol maualuga.

O le faateleina i le maualuga o le lipoproteins maualalo i le limasefulu tausaga ua matauina. I fafine, o lenei tulaga faʻalogona e lagona i le taimi o le misa.

O le iʻuga, e mafai ona tulaʻi mai ni faʻalavelave faʻaleagaina faʻapitoa e pei o le gasegase o le toto i le faiʻai, lea e masani ona oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻapitoa. O le mea lea, e faatonuina e fomaʻi fualaau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.

Faʻatasi ai ma fatu fatuga poʻo afaina, e le mafai ona e faʻatagaina le tulai mai o le cholesterol. Talu ai ona o le toe faʻafouina o le atinaʻega o faʻamaʻi masani faʻapitoa e mafai ona faateleina.

E ui lava o le maualuga o le cholesterol maualuga e matautia. O lona tiute i le faʻatusatusaina o tupe e tele, e auai i faiga uma o meaola oona ma e manaʻomia mo le ola o le tino. O le mea lea, o le tausisia o mea masani e taua, mo lenei mea latou te faʻaaoga vailaau ma taʻitaʻia se olaga sao.

Faailo le faailo

O mea taumafa e filifilia e le fomaʻi, ae faʻavae i:

  • tuu le ava, ulaula,
  • masima masima ma meaʻai gaʻo,

  • faʻatapulaaina o meaola manu, e sili atu le faʻaaogaina o meaʻai
  • fila o fualaau faisua, gaʻo vailaʻau faʻamalosi ma polyunsaturated oona e tatau ona i ai i le taumafataga.

E tatau ona lafoaia sausa ma sausa, ma kuki, keke, roll roll ma muffins. O meaʻai paleni o le a le gata ina fesoasoani i le aveesea o se maualuga, ae o le faʻaleleia atili o le soifua manuia o se tagata.

E taua le maitauina o le 80% o le cholesterol e fausiaina i le ate, ma o le totoe 20% e faia mo meaai taumafa. O le mea lea, o meaʻai paleni lelei ma paleni o le a fesoasoani e faʻavasegaina.

  • paleni mamafa
  • faamalositino i aso taitasi
  • siaki calories

  • tuʻuina atu masani leaga: ava malosi, ulaula,
  • Aloese mai popolega ma popolega popole.

Ina ia maualalo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina oloa e faʻavae i luga o fatugaʻau ma mea faʻalaʻau faʻapitoa. O Omega-3 faʻamalosia o le gaʻo eletise e puipuia ai faʻamau mai le tuputupu ae ma le toto e faʻapipiʻi.

E i ai taimi e mulimuli ai i se taumafataga, tuʻuina atu o le ava malosi ma faamalositino mo se taimi umi e le fesoasoani e faʻaititia le cholesterol. Ona fautuaina lea e le fomaʻi e inu vailaʻau faapitoa i lalo ifo o le cholesterol.

Atinaʻeina o talafaasolopito

p, blockquote 3,0,0,0,0,0 ->

O vailaau faafomai ua saili mo fualaau oona e maualalo ai le cholesterol mo sina taimi (talu mai le 1962). E oo lava i le taimi na iloa ai o ia o le na nafa ma le atherosclerosis, ae o le heart coronary heart disease and attack heart. O se numera tele o suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻega, o le tele o tausaga o le galuega, o le tele o tupe - mo le tele o tausaga, e leʻi aumaia ai soʻo se iuga. E lua faafitauli. Muamua, na fefefe i latou o nei fualaau oona o le ai ai le tele o aʻafiaga o le itu, talu ai o lipoproteins o mea ia e fausia ai mo siama ma o loʻo auai malosi i le gaosiga o meaola kulimi ma hormones. Afai e te vaʻaia a latou faʻasinomaga, o nei mea uma o le a faʻalavelaveina. Lona lua, o suʻega i tamaʻoti e leʻi maua ai ni faʻauʻuga, e tusa lava pe o le ā le atinaʻe na latou suʻeina.

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

E ui i nei faigata, ae sa faaauau pea ona sailia e le saienitisi Iapani Endo Akira se vailaau e puipuia ai tagata mai i le cholesterol, plasite, ma isi maʻi o le cardiovascular. O ana suesuega na amata mai le 1971 i le 1976. 6,000 suʻesuʻega ma le 5 tausaga - o le tele o le taimi na faʻaaogaina ai e lana 'au le uluaʻi fuainumera.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

O le fomaʻi taleni sa vave ona tagofia le faasea lona lua: na foliga mai o le cholesterol e taatele ma leaga.Na faʻamaonia e le au sooga le faʻauiga o le lona lua, ae o le tino o le manu na totogi ona o lona le lava e ala i le faateleina o le muamua, o lona uiga sa mataituina i le taimi o galuega suʻesuʻe. Ina ua suia lenei mea, na foliga mai o le fualaau faasaina e aoga ma e aoga tele.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

O le fuainumera muamua o fuainumera o Kompaktin, lea e tatau ona tatalia le tele o osofaiga. E ui lava i lona aoga, ae na amanaʻia o tino o le tino ma tapunia le gaosiga. Ae ui i lea, o le taimi o statino ua uma ona tatalaina, ma e le mafai e tagata soifua ona lafoaia. Talu mai le vaitau o le 80 o le seneturi lona XX, latou te maua tupe maua lelei i kamupani vailaʻau.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, o le faafitauli muamua na tulai mai i le amataga o le atinaʻeina o fualaʻau o le cholesterol e tumau pea lona taua seia oo nei. O tulafono e i ai le tele o aʻafiaga. O le mea lea, i le sefulu tausaga talu ai, o loʻo faʻaauau pea le atinaʻeina o isi fualaau oona.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Faamatalaga lautele

Afai na maua se maualuga o le cholesterol maualuga i le taimi o le suʻega ma le suʻeina o le toto, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau e faaitiitia ai. Ma o le tele lava o nei fuainumera. O fualaau o loʻo totoe o le lipid-lowering ei ai sina aafiaga faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa, ua atiae i tausaga talu ai, e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga. Ae o la latou faatinoga e le taofia ai le vai. Ina ua maeʻa le togafitiga, sa latou matauina na o sina faaleleiga atili i le tulaga o tagata gasegase. O le mea lea, o fomaʻi e fia vaʻai i faʻalautelega ma le agaʻigaʻi i luma o loʻo tumau pea le faamaoni i le tri-hydroxy-tri-methylglutaryl-CoA reductase inhibitors (igoa faasaienisi mo statins).

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

Pe a faʻamaonia togafitiga e maualalo ai le cholesterol io latou maʻi, e tatau i fomaʻi ona lapatai muamua i latou e uiga i vaega nei:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  • ina ia faʻaitiitia ai le cholesterol leaga, o nisi o taimi e tatau ai ona onunu i luga o fuainumera, o lona uiga, o ola uma,
  • leai se vavaeesega i tuutuuga o faatonuga mo lo latou faaaogaina e faatagaina,
  • aʻafiaga aʻafia e le naʻo le tele - oi latou o loʻo i ai na e aʻafia ai le soifua lelei ma faʻaitiitia ai le lelei o le ola.

O le mea lea, e ui lava i le fomaʻi a le fomaʻi, a uma ona faitau le lisi o aʻafiaga, e na o le tagata maʻi e filifili pe inu vai. I ni nai tausaga talu ai sa leai se filifiliga, talu ai na pau lava le fualaau oona e maua ai le lipid-lowering effect. Ae o le tulaga o loʻo i ai nei o vailaau tuʻufaʻatasiga o loʻo tuʻuina atu ai isi mea: fibrates, lipid modifiers combinations, sequestrants, lipid metabolism correctors, etc. O nei mea uma o fualaau ia e maualalo ai le cholesterol ma faamama ai ipu mai atherosclerotic plate ma lipids leaga. Ae ui i lea, i le tulaga o lo latou aoga, e matua sili atu ona leaga i fuainumera, lea e oʻo mai lava i le aso, e ui lava i le tele o faitioga, o le a avea pea ma taitai i le tau faasaga i le lipoproteins maualalo (LDL).

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

ATS faʻavasegaina

Ae mo le faʻavasegaina e uiga i le tuufaatasiga o fualaau faasaina lea e mafai ona maualalo ai le cholesterol, toetoe lava oi latou uma o mea gaosia. O togalaau e aofia ai Lovastatin, Polyconazole (alcohol cane alcohols), Guarem (hyacinth beans) ma meaʻai, o nisi taimi e faʻatulagaina mo le faʻamamaina o pusa atherosclerotic, ae latou te le faʻaaogaina i fualaau o le lipid-lowering.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Faiga faʻapolopolo

E tusa ai ma le tuʻuina atu, o le tele o vailaau faʻasaina e gaosia e pei o ni papa poʻo ni kapupeni. O nisi e pei o le eletise suauu suavai. I le ituaiga o injections, o le acidic nicotinic ma fualaau fualaau fou o fualaau faasaina o Repatha (Repat) ma Praluent (Pralent) o loʻo faʻatulagaina, lea e le mafai ona manumalo i le maketi.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

Igoa aloaia: tri-hydroxy-tri-methylglutaryl-CoA reductase inhibitors.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

PBX code: C10AA.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

O le laulau o loʻo tuʻuina mai ai se lisi o mea taua autu o fuainumera ma fualaau faʻataʻitaʻi na faʻavaeina i luga o latou faavae, e faʻaalia ai le aoga (pe faʻafefea pasene e mafai ai ona faʻaitiitia le cholesterol toto):

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

  • O aʻu: Lovastatin, Simvastatin, Pravastatin,
  • II: vaʻaia,
  • III: Atorvastatin, Cerivastatin,
  • IV: Petervastatin, rosuvastatin.

O le galuega a soo se faʻavaeina o fualaau oona, o le faʻateleina lea o le aoga ma faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma le faʻasaʻo. E pei ona i ai i le taimi o faamasinoga, e leʻi aoga lenei mea mo le tele o fuainumera. O kamupani atinaʻe e leʻi ausia soʻo se tasi o nei sini. Ma e oʻo lava i auala o le lona fa, tupulaga mulimuli o loʻo lamatia pea i tulaga o le soifua maloloina.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

  • vave vave ma faʻaitiitia faʻaititia le cholesterol toto e 60%, talu ai ona latou poloka le gaoioiga o enzymes (HMG-CoA reductase), lea e fesoasoani i le gaosia o lipoproteins leaga,
  • faateleina le maualuga o le sao o le cholesterol,
  • faaleleia le fausaga o le fatu muso, puipuia o ona vaivaiga,
  • faatagaina o ia e galue sili atu,
  • faamama avega
  • faaitiitia le lamatiaga o le atchemia e 15%, angina pectoris ma le fatu fatu - e 25%,
  • faateleina le ola o le olaga.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

  • ogaoga maualuga
  • atherosclerosis
  • hypercholesterolemia,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • Ischemic fatu fatu,
  • ACS
  • puipuiga mai le paʻu, fatu fatu,
  • vascular and heart intervention.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, e fautuaina le atofaina o statins e faasaga i le atherosclerosis ma isi CVD ae na o tagata matutua. Mo tagata matutua (pe a mavae le 60-70 tausaga), e leai se aoga ma sili atu le leaga nai lo le fesoasoani.

p, blockquote 24,0,1,0,0 ->

Sequestrants of acid acids

PBX code: C10AC.

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

  • Colextran (Questran),
  • I le tagata o le uila (Colesevelam),
  • Cholestipol, Colestipol (Colestipol),
  • Cholestyramine, Colestyramin (Colestyramin).

E i ai le malosi o le falemaʻi. Faʻatulaga ni vailaʻau malolosi faʻamalosi ma meaʻai kulimi ma aveese. O le tino o loʻo feagai ma se gasegase vaivai o mea e aoga tele mo ana galuega taua. O se faailo tutusa e lafoina i le ate, lea e amata ai a latou gaioiga malosi. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia e ia se reserves tele o le cholesterol, lea e faʻaaluina. O le mea lea e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto.

p, blockquote 45,0,0,0,0 -> Sequestrants of acid acids

O le tele o taimi e maua ai i le ituaiga o paluga e mafai ona sosolo i totonu o le vai poʻo le sua.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

Latou te le aʻafia i le toto, o le mea lea latou te saogalemu mo le soifua maloloina. Ae ui i lea, o le tele foi o fomaʻi e tetee atu ia i latou ona o le mea moni o le a faaitiitia ai le maualuga o meaola o le talo, lea e taua mo le faagaoioia o le tele o totoga ma tino. E le maua e le ate i taimi uma le taimi e faʻasoa ai a latou tupe manaʻomia. E faʻaitiitia ai foʻi le faʻaleleia o le folic acid i totonu o le inumaga.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

E tatau ona manatua i le mafaufau o le maualuga o faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o suauu eleʻele acid e le faʻaitiitia. Aemaise lava mo lenei mea, e tatau ona e inuina nisi vailaʻau faʻatasi.

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

Niacin-faʻavae sauniuniga

PBX code: C10AD.

p, blockquote 49,1,0,0,0 ->

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

  • Acipimox (Acipimox),
  • Nicotinate aluminium (Nicotinate alumini),
  • Niacin (Ac>Niacin

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

  • faaitiitia le leaga o le cholesterol ma faateleina le lelei
  • faʻaauau fibrinolysis,
  • faaitiitia le thrombosis.

O le togafitiga e umi, ma se siʻosiʻomaga faʻatupulaʻia. O tulafono ma fibrates ua faʻaseseina e faʻatasi i le taimi lava e tasi ma fualaau o le nicotine (oa latou faʻasagaga e faʻaosofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga).

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

  • maʻisuka malosi
  • gout
  • gastritis
  • manava o le manava.

I le tasi le itula muamua ma le itula e tasi talu ona maeʻa sauniuniga a le acidic, e le mafai ona e inuina mea inu vevela. O aʻafiaga, o loʻo i ai le faʻavauvau i le manava, ae o le tele lava o lenei mea e tupu i le i ai o gastritis poʻo maʻi mamate. I le taimi lava e uma ai ona faʻaaogaina, e mafai ona amataina le vaʻaia o foliga mataga. Ina ia le amanaia lenei taunuuga, e ave le aspirin i le afa itula ao lei aveina. O nisi e matauina faafitauli o le dermatological: paʻu o le paʻu, o foliga mai o gasegase ma erythema.

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

O isi fualaau o le lipid-lowering

PBX code: C10AX.

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

Esetimibum (Ezetimibum)

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

O igoa tau fefaatauaiga: Esetola, Esetima, Lipobon, Otrio. O le fualaau faasaina o se tupulaga fou. O lona gaioiga faʻasolosolo e ese mai le mataupu faavae o le galuega o isi lipid-lowering drugs.E faʻapipiʻi i totonu o le tootoo laitiiti ma faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le cholesterol. O lenei mea e mafua ai ona paʻu i lona meaʻai i le ate. O le mea lea ua faʻaitiitia ai faʻamaumauga o le lipoproteins, ma o le faʻamaʻiina mai le toto e faʻaititia.

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

Contraindications: hypersensitivity, faʻamaʻi ogaoga o le ate, lactation, maitaga.

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

Faʻaiʻuga: manava manava, gasegase, fulu, sinusitis, afaina o le tino respiratory upper, arthralgia, tiga o musika. E le fautuaina e faʻafefiloi ma le cyclosporine ma isi fualaau o le lipid-lowering.

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

Policosanol (Policosanol)

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 62,0,0,0,0 ->

O le augatupulaga mulimuli o le cholesterol e tuʻuina atu fualaau faasaina. A maeʻa faʻamasinoga faʻapitoa, na faʻaalia le maualuga o le faʻatinoga tusa lava pe faʻatusatusa i fuainumera. I le taimi lava e tasi, o loʻo aʻafia le tele o aʻafiaga i le itu, ma e le sili atu ona lamatia i le ola maloloina. I le auala, e faaitiitia ai le maualuga o le alanine aminotransferase ma gamma glutamyl transpeptidase. Ua faia i luga o le faavae o aliphatic alcohol from sugarcanane.

p, blockquote 63,0,0,0,0 ->

Contraindications: o le matua e oo atu i le 18, maitaga, vaalele, gaioiga.

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

Faʻaiʻuga: afu, manava.

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

Probucol

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

Fefaatauaiga: Bifenabid, Fenbutol, Lesterol, Lipomal, Superlipid. E lua ona aafiaga: e faaitiitia ai le suauu o le cholesterol i le ate ma lona niniina i totonu o le toto mai le manava. E le afaina ai le faʻasalaga o triglycerides. Faʻailoa atu i le hypercholesterolemia, faʻaleagaina i vaʻa-gataifale. Contraindications: afaina o le ventricular, pregnancy, lactation. O aʻafiaga o le itu, o le dyspepsia e sili ona lauiloa. O le itiiti o Probucol o le faʻaitiitia ai o le cholesterol leaga ma aoga. E toatele foi e le fiafia i le manaomia mo se togafitiga umi. O le aafiaga muamua e naʻo le 2 masina talu ona amataina. E tatau ona manatuaina e mafai e lenei meafaigaluega ona faʻasese taunuuga o se electrocardiogram.

p, poloka poloka 68,0,0,0,0 ->

Omega 3 Polyunsaturated Acids Acids

p, blockquote 69,0,0,0,0 -> Faʻaopoopoga i le omega-3 polyunsaturated fatty acids

Fefaatauaiga o igoa o meaʻai: Doppelgerz Omega, Omacor, Oceanol. E masani ona aofia ai le suauʻu iʻa. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o le CVD, faʻaitiitia ai le cholesterol, laveaʻi oe mai le atuatuvale, ma faʻaumatia ai le gaʻo. I le le talafeagai po o le umi foi ona faʻaaogaina, e ono faʻaosofia ai le atinaʻe o pancreatitis.

p, blockquote 70,0,0,0,0 ->

Dextrotyroxine (Dextrothyroxine)

p, poloka poloka 71,0,0,0,0 ->

E maua lelei le manava i totonu o le manava. O loʻo faʻamatalaina pe a manaʻomia e faʻaitiitia le faʻasolosolo maualuga o le cholesterol. I luga o le ala, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto o le vevela. E faʻamalosia ana meatotino tau faʻamalolo e faʻatasi ma le nicotine ma le faapipii. Togafitiga e faʻataʻitaʻiina i nai laasaga e sosoo ai ma lo latou faateleina. O aʻafiaga: faʻaitiitia le faapalepale i meaʻai gaʻo, siitia le bilirubin, maua le leukopenia.

p, blockquote 72,0,0,0,0 ->

Contraindications: o le fatu o le fatu, angina pectoris ogaoga, maʻi o le maʻisuka.

p, blockquote 73,0,0,1,0 -> Vailaʻau faʻasaina a Amerika faʻatau Resatha (Repat) ma Praluent (Praulent)

O fualaau o le lipid-lowering i lalo o le code C10AX i ATS e aofia ai foi:

p, blockquote 74,0,0,0,0 ->

  • Benfluorex (Benfluorex) - faʻasaina i totonu o le tele o atunuu ona o le maualuga o ona aʻafiaga,
  • Magnesium pyridoxal, coenzyme B6 (magnesium pyridoxal 5-phosphate glutamate),
  • Meglutol (Miglutol),
  • Thiadenol (Tiadenol).

O fualaau faasaina a Amerika ua faʻaaogaina Reatha (Repat) ma le Praluent (Praulent) folafola e faʻavasega le maualuga o le cholesterol i le 2 injections i le vaiaso. Ae ui i lea, e le o faanatinati le nuu o le soifua maloloina e fautuaina i latou i ona gasegase, aua o loo i ai pea le tele o tofotofoga faafomai e faamaonia ai lo latou aoga.

p, blockquote 75,0,0,0,0 ->

Faʻatusatusaga o Lipid Modifiers

p, blockquote 76,0,0,0,0 ->

Lisi o tuufaatasiga ma sili ona lauiloa:

p, blockquote 77,0,0,0,0 ->

  • Atorvastatin + Amlodipine,
  • Lovastatin + Nicotine,
  • Pravastatin + Aspirin,
  • Simvastatin + aspirin,
  • O Simasata + le Esetima.

O faʻamalositino faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le lipid-lowering effect.

p, poloka poloka 78,0,0,0,0 ->

E le o tagata uma e fiafia e uiga i le manaomia o le faʻaitiitia o le cholesterol ma fualaau malosi malolosi. O le mea lea, afai e le maualuga le maualuga o ona anotusi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina mea faʻapitoa o meaola e maua ai lipid-lowering properties. Latou te gaoioi sili atu lemu ma maua ai se fatu masani masani. Ae ui i lea, o le filifili i lo latou faʻaaoga, e tatau ona e nofouta e le o ni vailaʻau ma e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi tuga e aʻafia ma le lipoproteins. E mafai ona faʻaleleia atili le tulaga.

p, blockquote 79,0,0,0,0 ->

Taua Faʻapitoa N

p, poloka poloka 80,0,0,0,0 ->

p, blockquote 81,0,0,0,0 ->

Faʻatasia o fualaau faasaina, o loʻo aofia ai "mea taua" phospholipids (cholinophosphoric, linoleic ma linolenic acid), pyridoxine, cyanocobalamin, nicotine, pantothene, riboflavin, tocopherol. Faʻaauau le faʻamaʻi ma le faʻamaʻapeina o le "leaga" cholesterol, faʻaleleia mea lelei o le "lelei".

p, blockquote 82,0,0,0,0 ->

Tykveol

p, blockquote 83,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 84,0,0,0,0 ->

E aofia ai le suauʻu popo. O loʻo faʻaalia i le togafitiga o le cholecystitis, atherosclerosis, hepatitis. E i ai le faʻasalaga, faʻasalaga, mea faʻamaoni ma mea faʻatau.

p, blockquote 85,0,0,0,0 ->

Guarem

p, blockquote 86,0,0,0,0 ->

p, blockquote 87,0,0,0,0 ->

Laʻau sauniuni. Faʻaitiitia le cholesterol aʻo iai i totonu o le manava, faʻaitiʻitia ai lona faʻafefe i le toto. I le taimi lava e tasi, o le a faatelevaveina ai le excretion o meaola eleʻele, ma mafua ai ona maua ma le malosi le ate. Fafaga le fiaai, fesoasoani i le paʻu mamafa. E maua i foliga o granules e faʻalūlūina i le vai, suamalie poʻo le susu. Ua faʻamaopoopo lelei ma isi fualaau o le lipid-lowering. O aʻafiaga: faʻalauteleina o le faʻailoga, gasegase, le mautonu le manava, manava.

p, poloka poloka 88,0,0,0,0 ->

Lipoic acid

p, blockquote 89,0,0,0,0 ->

p, blockquote 90,0,0,0,0 ->

O se vailaau faʻamaʻi. O loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le atherosclerosis.

p, blockquote 91,0,0,0,0 ->

SievePren

p, poloka poloka 92,0,0,0,0 ->

p, blockquote 93,0,0,0,0 ->

E faia i luga o le faʻavae o le paʻu. O se fesoasoani i le togafitiga ole toto maualuga, atherosclerosis. E maualalo le faʻasolosolo ma le cholesterol leaga.

p, blockquote 94,0,0,0,0 ->

Vitamini

p, blockquote 95,0,0,0,0 ->

Vitamini o le kulupu B e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol: riboflavin (B2), pyridoxine (B6), gaʻo (B9) ma cobalamin (B12). O le lipid-lowering properties of nicotine (B3) na faamatalaina i luga. O nei fualaau faasaina e mafai ona faatulaga pe ese pe tuu faatasi foi ma isi. O se fesoasoani tele lava e mafai ona avea ma fesoasoani o le vitamini Benzaflavin (faʻavae i riboflavin).

p, blockquote 96,0,0,0,0 ->

Cholesterol-faʻaitiitia o fualaau faasaina e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele ona o le tele o aʻafiaga o aʻafiaga e mafai ona latou faia. O le tele o taimi, o lo latou aoga mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis ma isi CVDs e sili atu ona taua nai lo taunuuga o le faʻaaogaina. Ina ia faʻaitiitia faʻafitauli, e le mafai ona e faʻaaogaina oe lava, e aunoa ma se fomaʻi, ma solia ia faatonuga.

p, blockquote 97,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 98,0,0,0,0 ->

Ituaiga o vailaau

I aso nei, e tele fualaau oona e faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol. O loʻo maua i foliga o laupepa ma capsules. O le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi, filifili le auala sili ona aoga ma le itiiti ifo o le tele o aʻafiaga.

O vailaʻau faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol i le toto e vaevaeina i ni ituaiga.

  1. Tulafono
  2. Fiti.
  3. O vailaʻau e faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o lipoproteins maualalo.
  4. Nicotinic acid

E leai ni fualaau lelei mo le cholesterol, i ituaiga uma o fualaau faasaina e tele mea lelei ma le le lelei.

O ogaoga e manatu e sili ona taatele; latou te vave faʻaititia le cholesterol. Latou te le afaina ai le ate, e oʻo lava i le aoga aoga i luga o le ate.Ae peitaʻi, afai o loʻo iai se maʻi ogaoga o le ate, o nei fualaau faasaina e faʻasaina mo le faʻaaogaina, ona o le ogaoga o faʻalavelave (faaletonu o le ate) e mafai ona tupu.

Lisi o fuainumera lauiloa:

  1. Simvastatin - Zokor, Vasiliip.
  2. Atorvastatin - Liprimar, Atoris.
  3. Rosuvastatin - Crestor, Acorta.

O le sili ona mamana o tupe a Atorvastatin ma Rosuvatin, e fautuaina e inu i se tasi i le po. E toetoe lava leai ni aʻafiaga o le itu, o lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina e oo lava i tamaiti.

Ole togafitiga ole togafitiga e le aoga. Latou te aʻafia ai le lipidroetene maualuga, aemaise lava lipoproteins maualuga. O nei fualaau oona ua faatonuina i vasega. Fitirate e le faatagaina e faʻafefiloi ma statins. Latou, e pei o vailaʻau uma, ei ai aʻafiaga, pe afai e faʻamautuina, o tagata taʻitoʻatasi e amanaʻiaina.

O tagata faʻatagaina o le cholesterol absorption (IAH) e le lauiloa, i le fale talavai e mafai ona e faʻatau se ituaiga o fualaau (Ezetrol). O le maualalo o le cholesterol e maua i le taofiina o le faʻafefe o le lipids mai le manava. O vailaʻau e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga, ma e mafai ona faʻatasi ma statins.

O le Nicotinic acid poo le niacin e maua ai se taunuuga lelei. E taofia ai le gaosia o lipids. Ae peitai, o le acidic nicotinic only affects fatty acids, o lea la pe a uma le faaiuga o le kosi, e matauina le microcirculation. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faifaipea o nei tupe, o le faʻaitiitia o le aafiaga e tupu.

E le gata i lea, ina ia faʻafoʻoina le faʻamalaina, e tatau ona ave le siakiina o aseta. O le sili ona aoga o cholestyramine ma colestipol. E foliga mai e faʻafeusuaʻi solo ma faʻafefe i latou i le ala saʻo. Faatasi ai ma le le lava oi latou i le tino, ua faateleina le cholesterol. Ae ui i lea, e itiiti lava taimi e faatonuina ai, talu ai e tele a latou aʻafiaga.

O le eletise polisaturated fatty acids e maualuga ai le faʻamaʻiina o le toto, ma faʻaitiitia ai le maualuga o lipid. Latou te leai ni aʻafiaga i le itu, ae o le aafiaga o ia mea e le tupu vave, ae i se taimi umi.

Faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai triglycerides i le ate ma lalo ifo LDL. O le taunuuga o togafitiga e umi atu, o lea ua latou faʻamatalaina i le faʻaopoopoga i fualaau autu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e itiiti mea taumafa i totonu o taumafa a le tagata, ona avea lea o meaʻai faʻalaʻau ma meaʻai mo le faʻalavelave.

O le sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto o le:

  1. Omega Forte.
  2. Tykveol.
  3. Lipoic acid.
  4. Suauu manogi.

Pe a faatonuina ia fualaau mo le cholesterol, ia matua amanaia:

  • itupa ma tausaga
  • o le i ai o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi pipisi,
  • leaga ma masaniga masani.

O le mea lea, o loʻo i ai se lisi tele o fualaau mo le cholesterol. E taua tele le filifilia o le vaifofo sao, i le amanaia o uiga uma o le tagata maʻi, naʻo le tulaga lea, o le faaitiitia o le a aoga.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia vailaau talafeagai ma isi fautuaga e faʻamalosia.

Mo le puipuiga, e fautuaina e fomai pe a mavae le 20 tausaga (faalua i le sefulu tausaga) e fai se auiliiliga e fuafua ai le aofai o le cholesterol. Talu ai ona o le matutua i tagata e taʻitaʻia le olaga sese, e mafai ona faateleina. Afai e ono lamatia le tagata maʻi, ona tatau lea ona mataʻituina le faʻailoga, e le itiiti ifo ma le 1-2 taimi i le tausaga.

O fualaau sili ona lelei e maualalo ai le cholesterol toto

E tele auala e tau ai le cholesterol maualuga. Muamua lava, e ala i le mulimuli i se taumafataga ma isi metotia, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maua ai le faʻaleagaina o le tino.

Ua fautuaina e fomaʻi e te aloese mai le faʻamaʻi ma tuʻuina atu le aia tatau i le filifiliga o le fua saʻo i vailaau faʻapitoa. O le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga faʻapolokalame e mafai ona i ai le tele o aʻafiaga e le manaʻomia, o le mea lea e tatau ai ona faʻamaonia le ola o le tagata lava ia i lenei mataupu.

Vaega o vailaʻau

Faatasi ai ma se fesoʻotaʻiga faʻatasi e faʻamaonia le cholesterol, o le fomaʻi muamua, o le a ofoina atu le togafitiga o le tagata maʻi. O le laasaga lona lua o le faʻatonuina lea o fualaau. Cholesterol-faʻaitiitia o fualaau faasaina e mafai ona faʻavasegaina e pei ona taʻua i lalo:

  • statins
  • fibroic acid
  • fualaau faasaina lea e uunaia ai le aafiaga o le choleretic,
  • herbal cholesterol tuuitiitia fualaau faasaina.

E le fautuaina tagata maʻi e taumafai e faʻapipiʻi nei vailaʻau ia i latou lava ma aloese mai le faʻatonuina e le tagata lava ia. Pe a faʻapipiʻiina fualaau faʻasolosolo ma mea e masani ona taʻua e tagata, o loʻo manaʻomia foi se fautuaga a se fomaʻi faaopoopo. O aʻafiaga mai le inuina o vailaʻau e mafai ona faʻaosooso malie, o lea e tatau ona faia uma vailaau i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi. I le tulaga e iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e fautuaina foi e logo le fomaʻi e uiga i lenei mea. O nei mea uma o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave faʻalavelave ma taʻitaʻia ai i se lelei togafitiga lelei.

Taliaina o vailaʻau o soʻo se vaega o vailaʻau faʻapitoa e tatau ona o gatasi ma se soifua maloloina soifuaga, teenaina o amio leaga ma le tausisia o gaioiga faaletino. O se isi vaega o le meaʻai. Mai le taumafataga e tatau ona aveeseina le faʻaaogaina o falai, faʻafefe, solo. Mea inu: inu vai inu. E tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o sua suamalie susulu.

O le vaega muamua ma autu o fualaau faasaina: fuainumera. O nei vailaʻau e fesoasoani e taofia ai le faʻavaeina o lipoproteins maualalo ma faʻaitiitia le maualuga o faʻamaʻi i le plasma toto. O aʻafiaga e aʻafia ai atonu e mafua mai i le faʻateleina o le fua o loʻo faʻatulagaina ma le tuʻufaʻatasia o fuainumera ma nisi vaega o fualaau faasaina. O lenei vaega o vailaau e matua lautele ma e aofia ai le silia ma le 70 igoa tau fefaatauaiga. O mea gaosi i sauniuniga e mafai ona fesuisuiai ma e faʻavasegaina e augatupulaga. O le vaega autū o mea nei: atorvastatin, rosurvastatin, simvastatin, lovastatin.

Faatasi ai ma aafiaga e ono tutupu mai le faaaogaina o fualaau faasaina o le vaega o le statin, o tulaga nei e iloga: o le faaletonu o le vaega o meaʻai, lea e mafai ona faamatalaina i le tulaga o le afaina, le mautu, leisa, ma le faaopoopoina, e mafai e tagata gasegase ona faitio i faalavelave o le moe, o le vevela, ma le tiga. O le faʻaalia o soʻo se itu o se mafuaaga e saili ai le fautuaga a lau fomaʻi. I le lumanaʻi, o le fetuunaiga o fualaau poʻo le sui o le vailaau faʻasaina ma se mea e sili atu ona talafeagai atonu e manaʻomia.

I le faʻaaogaina umi o fualaau o lenei vaega, o le mataʻituina pea o le gaioiga o gaʻo e manaʻomia. E tusa ai ma suʻesuʻega eseese, o le faʻaaoga pea o fuainumera e faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O le Cholesterol o le faʻaititia o vailaau faʻasaina ei ai foʻi le tele o faʻasolega. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le fautuaina mo tagata o loʻo i ai le faʻalavelave matuia o le masani ai o le gaioiga o fatugaʻo ma le le faʻamaoni i vaega o le vailaʻau.

E mafai e tagata maʻi ona talanoa ma a latou fomaʻi oloa fou lea e leʻi leva ona oʻo mai i luga o le maketi. O lenei mea e mafai ai e oe ona filifili le fualaau sili ona aoga ma saogalemu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻasaina e maua i le fluvastatin o loʻo i ai i le augatupulaga lata mai o fuainumera. O vailaʻau faʻaonapo nei o loʻo i ai se vaega itiiti o aʻafiaga o le itu ma o se aafiaga faʻafesoʻotaʻi vave. O se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga i le fale talavai e mafai foi ona fautuaina le tagata gasegase i fualaau fou ma lelei. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le tofiaina o vailaʻau e maualalo ai le cholesterol e naʻo le faʻatagaina e le fomaʻi aoga, i le amanaʻiaina o uiga patino o le tagata maʻi.

O tulafono e faʻamatalaina ma le faʻaeteete tele i tagata matutua.E mafua lenei mea ona o le faʻaaogaina o lea lava atorvastatin e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le tiga i totonu o le maso. E le gata i lea, o se numera tele o tagata gasegase o le matutua o le au matutua na latou taʻua le atuatuvale o le moe, o le atuatuvale o setete, ma le le atoatoa o le manaʻo.

Fibroic acid

O le vaega tele lona lua e aofia ai fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol toto mai le vaega o mea fibrotic. O lenei vaega o vailaʻau e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i fualaau o fuainumera. O se vaega o fualaau o le vaega o le fibroic acid o lo latou gafatia e vave faʻaitiitia le maualuga o triglycerides ma le lipoproteins o le maualalo, faapea foi le faateleina o le numera o le lipoproteins maualuga o loʻo tauivi lelei ma le cholesterol leaga. O mea e maua mai i le fibroic acid e mafai ona fusifusia i le talo ma poloka le faʻasologa o le cholesterol e le tino o le tagata.

Ua tuʻuina atu e le au atinaʻe fuainumera e faʻaalia ai o le 30-aso o le faʻaaogaina o vailaau o le kulimi gaʻolalalo e maualalo ai le cholesterol atoa e 35-40%, triglycerides e 20%.

O le tele o fualaau faasaina e mafua mai i fatuga, o le mea lea, i le tulaga o le faalavelaveina o le masani ai o nei gaioiga, e le fautuaina le faaaogaina o mea fibrotic. O aʻafiaga e ono aʻafia ai pe a faʻaaogaina vailaʻau mai le vaega o le fibroic acid e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le solia o le masani masani o le gastrointestinal tract.

  • E pei lava o statino, lagona, faʻafiafiaga, ma le manaʻo manava e mafai. O nei mea uma e ono manaʻomia ai nisi faʻaopopo, togafitiga faʻapitoa e faʻaaoga ai isi vaega o fualaau (faʻataʻitaʻiga, omeprazole, lea e puipuia ai le puipui o le intestinal).
  • E le gata i lea, o se aafiaga le lelei i le cardiovascular system ua maitauina - e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le thromboembolism.
  • Faʻaauau le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino: mumu o le paʻu, faʻaleleia, vevela.
  • I nisi tulaga, o faitioga na faitioina ai ulu o le ulu ma faʻaitiitia ai le libido.

Afai o loʻo tupu aʻe nisi o nei aʻafiaga, e fautuaina e tuʻuina atu e le tagata gasegase se taimi le tumau e ave le fualaau faasaina ma saili se fautuaga faafomaʻi.

Cholagogue ma vailaʻau

O le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ma fualaau oona ei ai le mea e fai ai le choleretic o loʻo i ai se faʻaopoopoga lelei, i le faʻamautuina o triglycerides ma le lipoproteins maualalo. O le taʻiala o le faʻataʻitaʻiga o choleretic fualaau faasaina e faigofie: latou te fusia le cholesterol ma sili atu ona aveesea mai le tino. O sauniuniga o lenei vaega e lelei le faʻafefe. O aʻafiaga o aʻafiaga i nisi tulaga, ei ai faʻafitauli o le maʻi ma tiga i le manava.

E i ai vailaau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le cholesterol saʻo i le gastrointestinal tract. E aofia ai: Xenical, Orlistat, Ezetrol. O nei fualaau oona o le a avea ma fesoasoani taua i le tulaga o le tele o le cholesterol e ulu atu i le tino e ala i meaai. O aʻafiaga pe a faʻaaogaina nei vailaau e matua le fiafia: faʻaauau pea le uunaiga e faʻatoʻilaloina, lea eo mai faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le tele o gaʻo, tiga i totonu o le manava, faʻafitauli o le maʻi. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega, o se taumafa lelei e manaʻomia ma le faʻamavaega atoa o le taumafaina o meaʻai gaʻo.

Metotia faaopoopo

O le faʻaaogaina o le lipoic acid ma capsules, e aofia ai omega-3, omega-6 ma omega-9, ma vailaʻau nei, o fualaau ia mo le tuʻuina atu o le cholesterol:

  • O loʻo faʻaaogaina foʻi capsules mataʻetaʻe mafiafia e avea o se togafitiga faaopoopo mo le hypercholesterolemia.
  • E taua tele foi fualaau faasaina e aofia ai le vaega o popo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o Tykveol e fesoasoani e faʻasaʻo le metabolism lipid ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi.
  • O tapenapenaga o togalaau, e aofia ai faʻasalaga o le paʻu, hawthorn, linden ma isi meaʻai, e mafai foi ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maualuga o le cholesterol.
  • O le faʻaaogaina o le lipoic acid e fesoasoani e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le cardiovascular system ma, ioe, faʻatautaia le maualuga o le cholesterol.

O sauniuniga e faʻavae i luga o lauʻau e itiiti lava aʻafiaga o aʻafiaga e ono tutupu, ma e sili atu ona faʻasaʻoina nai lo o fuainumera poʻo le fibroic acid. Ae ui i lea, o le lelei o elemene ma elemene o latou aafiaga i le maualuga o le cholesterol maualuga e sili atu ona itiiti ifo i le vailaau kemini o fibrates poo statins. O le mea lea, i le tulaga e manaʻomia le faʻaitiitia vave o le cholesterol, o le faʻaaogaina o capsules elekene poʻo le suāuʻu iʻa e mafai ona avea o se faʻaopoopoga i togafitiga autu.

O le faʻaopopoina o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, lea e aofia ai vitamini B ma le acidic nicotinic, o loʻo faʻaaogaina lautele foi i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. O le faʻaaogāina o vailaʻau faʻapalapalaina e faʻaititia ai le cholesterol i le toto e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le metabolism lipid, ma o le kulimi ma le siama gaosia e faʻamaonia le maualuga o triglycerides.

O tapenapenaga mo le faʻaitiitia o le cholesterol vave vave ma lelei. I le noatia ma le fai fuafua i togafitiga faafomaʻi ma fautuaga uma a le kamupanī, o le a faʻamalosia togafitiga fualaau faʻamalositino ma le itiiti ifo o aʻafiaga e mafai. Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol pe leai, o se filifiliga patino mo tagata maʻi taʻitasi. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni o maualuga maualuga o le cholesterol e lamatia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular system, lea e mafai ona taʻitaʻia ai i le stroke, fatu fatu ma atherosclerosis. Faʻaaloalo uiga i lou tino o le ki i se ola umi ma le manuia.

Le faʻavasegaga autu o fualaau

Muamua lava, e tatau ona matauina fualaau o le lipid-lowering. E aofia ai:

  1. fibrates
  2. statins
  3. fesuiaiga o fualaau faasaina ma resins e faaitiitia le absorption o le cholesterol i totonu o le manava,
  4. nicotinic acid
  5. tamaoaiga.

E tusa ai ma le faiga o le gaioiga, e mafai ona vaevae nei vailaau i ni vaega laiti:

  • fualaau faasaina e puipuia ai le gaosiga o le cholesterol maualalo (e taua foi o le leaga): fuainumera, fibrates, acidic nicotinic, probucol, benzaflavin,
  • sooupu e mafai ona faʻagesegese ai le aveʻesea o le cholesterol: guar, faʻasalaga o meaola eleʻele,
  • gaʻo gaʻo gaʻo e faʻateleina le cholesterol maualuga: lipostabil, mea taua.

Sequestrants of acid acids

O vailaʻau faʻafeiloaʻi e fesoasoani i vailaʻau o le bile e masani lava ona taʻua o resins faafesuiaiga. O le taimi lava e oʻo atu ai nei vailaʻau i totonu o le iniseti, e maua ai faʻamaʻi ma mulimuli ane faʻaumatia mai le tino.

O le tali mulimuli e tali atu i lenei gaioiga e ala i le faʻavaeina o le faʻasologa o mea fou o le pati mai faleoloa o le cholesterol. O le Cholesterol e aveesea mai le toto, lea e fesoasoani e faaitiitia ai.

O le falemaʻi falemaʻi e tuʻuina atu ai le malosi o vailaʻau cholestyramine, faʻapea foʻi ma le colestipol, e faʻaitiitia ai le cholesterol toto. E mafai ona faʻaaogaina i le 2-4 doses, faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻataʻitaʻiina i le vai.

O suauu fesuiaiga o le anion e le mafai ona gauai i totonu o le toto ma "galue" i totonu o le moli o le intestinal. Ona o lenei tulaga faapitoa, o le vailaʻau e le mafai ona i ai sona aafiaga le lelei i le tino.

O aʻafiaga e aofia ai:

Afai ua tele se taimi umi ua uma ona faʻaaogaina ai meaʻai ole talo, o lona uiga i lenei tulaga atonu e ono solia le inu o nisi o vitamini, faapea foi le bile acid.

O fualaau i totonu o lenei vaega e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol leaga, ma o le i ai o triglycerides i le toto e tumau pea i le tulaga e tasi.

Cholesterol Absorption Suppressants

Ona o le telegese o le faʻaaogaina o le cholesterol mai meaʻai, o lenei kulupu o fualaau faasaina e mafai ona faʻaititia ai lona faʻasalaga. O le sili ona mataalia o le a avea ma guar. O lenei faʻaopoopoga o meaʻai e saogalemu atoatoa ma maua mai fatu o fatu pi. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le polysaccharide, lea, i le faafesootai ma le vai, e liua i le iila.

E mafai e Guarem ona faʻaaogaina masini fualaʻau o le cholesterol mai puipui o le inumaga. E le gata i lea, o le fualaau faasaina:

  • faatelevave le faaui i tua o meaola suamalie,
  • faʻanoanoa le fia 'ai
  • fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o mea taumafa e 'ai.

O lenei mea e taofiofia ai le suamalie o loʻo i le ituaiga o palulaʻau e faʻaopopo i le vai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faigofie ona faʻafesootai ma isi auala.

I le taimi o le faʻaaogaina, o aʻafiaga itu e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, vevelaina o le nofoa, tiga i totonu o le iniseti, siʻosiʻu ma poloka. O nei faailoga e laʻititi ma seasea tupu. E oʻo lava i le leai o se togafitiga, latou te vave pasi, ae o loʻo i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le cholesterol toto.

Nicotinic Acid

O le Nicotinic acid ma ona fua uma, mo se faataitaiga:

i le mea moni, o vitamin B ia. O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol maualalo maualalo ma faʻamalosia ai foi le fibrinolysis, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono gasegase o le thrombosis. E sili atu le lelei o auala nai lo isi fualaau o le lipid-lowering le fua o le cholesterol lelei i le toto o le maʻi.

O le togafitiga faʻatasi ma le kulimi nicotinic e umi se taimi e faʻateleina ai le faʻateleina o fuataga. A uma ona e faia sauniuniga, aʻo leʻi faia lena mea e le tatau ona e inuina mea vevela, aemaise lava le kafe natura.

Niacin e mafai ona afaina ai puipui o le manava, lea e le aofia ai lona faʻaaogaina i mataupu o maʻi mama ma gastritis. I le tele o tagata mamaʻi, o le mumu o foliga e mafai ona matauina i le amataga lava o togafitiga, peitaʻi, o lenei faailoga e mou atu i le taimi. Ina ia puipuia le mumu, e tatau ona e inu 325 mg o aspirin afa afa itula aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina.

O le maitauina autu i le nicotinic acid e aofia ai:

  • o le hepatitis tumau
  • gout
  • fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O loʻo i ai se fualaau faasaina e mafai ona mafua ai se vaega itiiti o aʻafiaga o le itu ma e umi le umi - o le mea e gata ai.

Probucol e le afaina ai triglycerides, ae faasaʻo foi le paleni o pai ma le leaga cholesterol i le toto. O pusa e faʻalavelave ai le faʻamalosia o gaʻo ma faʻaalia ai le faʻaaogaina o le anti-atherosclerotic, e aʻafia ai le faʻaitiitia o le cholesterol toto.

O le taunuuga o togafitiga faʻatasi ma Probucol e mafai ona maua pe a uma le 2 masina ma e mafai ona oʻo atu i le 6 masina pe a maeʻa ona faʻaaoga. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi le meafaigaluega ma isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol.

I le taimi o le togafitiga, o se faʻaopoopoga o le taimi o le fatu ma le atinaʻeina o le fatu o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona maitauina. Ina ia puipuia lenei tulaga, e tatau ona faia se electrocardiogram ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 6 masina.

E le mafai ona faʻamatalaina le Probucol i le taimi tutusa e pei o le cordarone.

O aʻafiaga i luga o le tino e aofia ai le tiga i totonu o le manava o le manava, gaioiga ma le manava.

E le tatau ona ave le vailaʻau i:

  • afaina o le ventricular,
  • faʻasologa masani o suʻesuʻega o le myocardial,
  • laʻititi maualuga o le HDL.

Fibrates e mafai ona feagai lelei ma le maualuga o triglycerides, faʻapea foʻi ma le faʻamaualuga o le LDL ma le VLDL. E mafai ona faʻaaogaina i le hypertriglyceridemia tele. O le sili ona lauiloa e mafai ona taʻua o fualaau oona:

  • gemfibrozil (paʻuvale, gevilon),
  • fenofibrate (Tipantil 200 M, Tricor, Exlip),
  • cyprofibrate (lipanor),
  • filifili filifili (trilipix).

O aʻafiaga le lelei o le taumafaina e mafai ona mafua ai le tiga i maso, afu ma tiga i totonu o le manava. Fibrates e mafai ona faʻalauteleina le tupuga o maʻa fatufaʻi ma gaʻo. E le lava, o le puipuia o le hematopoiesis e mafai ona matauina.

O nei vailaʻau e le mafai ona faʻamatalaina mo faʻamaʻi o fatugaʻo, gaʻo ma le toto.

O tulafono e sili atu ona lelei le fualaʻau o le cholesterol. E mafai ona latou poloka se enzyme faapitoa e tali atu i le gaosiga o se mea gaʻo-pei o le ate, aʻo faʻaitiitia lona faʻamaualuga ile toto. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o le faʻaleleia o le LDL o loʻo faʻatupulaia, lea e maua ai le malosi i le faʻavaveina o le faʻaitiitia o le cholesterol maualalo.

I le avea ai o se tulafono, o fualaau nei ua faatonuina:

  • simvastatin (vasilip, zokor, aries, simpareksal, simvakard, simvakor, simvastatin, simvastol, simvor, simlo, cardcard, holvasim),
  • lovastatin (cardiostatin, choletar),
  • pravastatin
  • Atorvastatin (anvistat, atocor, atomax, ator, atorvox, ator, vazator, lipoford, lypimar, liptonorm, novostat, torvazin, torvakard, tuliip),
  • rosuvastatin (akorta, cross, mertenil, rosart, rosistark, rosucard, rosulip, roxera, rustor, tevastor),
  • pitavastatin (livazo),
  • fluvastatin (lakol).

Simvastatin, faapea foi ma le televave, e faia mai le malie. O fualaau faʻasaina faʻapea mo fualaʻau maualuga o le cholesterol e oʻo atu i le gaosiga o metabolites. O le Pravastatin o se mea faʻaleagaina lea o ia lava o se mea galue malosi.

E mafai ona fautuaina tulafono i taimi uma i po uma. O lenei togafitiga e faʻamatalaina e le mea moni e faapea, o le maualuga o le toto o le cholesterol e maua i le po. I le aluga o taimi, e mafai ona faʻaleleia le fua o fuainumera, ma o lona aoga o le a ausia pe a mavae aso muamua o le pulega, ausia le maualuga i totonu o le masina.

O tulafono e saogalemu tele mo tagata, ae e taua tele le le faʻaaogaina o lapopoa tetele, aemaise ile fibrates, lea e tumu i faafitauli o le ate.

O nisi tagata gasegase atonu e iai vaivaiga vaivai ma tiga i le tino. I nisi o tulaga, o le tiga o le manava, o le malosi, le naʻo, ma le le atoatoa o le fia ai, o le tigā ma le ulu tiga ua lauiloa.

O fualaau nei e faʻaitiitia ai le cholesterol e le mafai ona aʻafia ai le gaʻo ma le purine metabolism, lea e mafai ai ona faʻaogaina mo tikeri eseese o le oona, gout ma le maʻisuka. Manatua pe afai e matauina le maualuga o le cholesterol i le taimi o le maitaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma le vailaʻau.

Afai tatou te mafaufau i togafitiga masani, ona mafai lea ona fesoʻotaʻi ia fuainumera i le togafitiga o le atherosclerosis e pei o le monotherapy poʻo isi faʻamaʻi.

Pharmacology e ofoina atu faʻavae tuʻufaʻatasiga e faavae ile:

  1. lovastatin ma le nicotinic acid,
  2. ezetimibe ma simvastatin,
  3. pravastatin ma le faʻamaoni,
  4. rosuvastatin ma ezetimibe.

O suiga o statins ma acetylsalicylic acid, atorvastatin ma le amlodipine e ono mafai ona faasaʻolotoina.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua saunia e le gata ina sili atu ona aoga i le tulaga o le teuina o tupe, ae e mafua ai foi le itiiti o le itu o aʻafiaga.

O fea e lelei ma taugofie?

I mataupu o le tausia o soifua maloloina poʻo le laveaʻiina o ola, o le tau o se vailaʻau e le tatau ona na o le pau lea o le filifiliga filifilia, e ui lava e mafai ona lelei tele fuamini fualaʻau taumafa. E faʻalagolago lava i le gasegase o le tino i mea aoga o papa maʻa ma le maualuga o le faaleagaina o totoga e le hypercholesterolemia (maualuga cholesterol). I aso nei, i le togafitiga o lenei tulaga, e lua ituaiga ituaiga o vailaʻau faʻatauina e faʻaaogaina:

  • statins (HMG-CoA rehibitase inhibitors),
  • fibrates (faʻavae o le fibroic acid).

I totonu o le vasega o fuainumera, o fualaʻau cholesterol ma mea gaosi e faʻaaogaina:

  • atorvastatin,
  • lovastatin
  • pitavastatin
  • pravastatin
  • rosuvastatin,
  • simvastatin
  • fesuisuiai.

O le kulupu fibrate o loʻo faʻatusalia e mea gaosi:

  • ia,
  • faʻamaoni
  • filifili filifili,
  • ciprofibrate.

Faatasi ai ma vailaau o nei vaega, e mafai ona e filifilia ni fualaau e le taugata mo le cholesterol. O igoa o vailaau e mafai ona ese mai le faavae (mea gaʻo), o le mea lea e lelei ai le tuʻuina atu o vailaau faʻataʻitaʻi i le fomaʻi.

O fualaau sili ona lauiloa

Lisi o igoa o fualaau sili ona lelei

A taumafai le tagata e sue se lisi o igoa o fualaau lelei lelei, e le tatau ona alu i le fale talavai, ae i le falemaʻi ma muamua ia mautinoa o loʻo ia manaʻomia moni fualaau mo le cholesterol.

O mea e sili ona lelei e masani ona aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻiina e fuafua i mea uma e le atoatoa o vailaau na muamua na faʻaalia i togafitiga faafomaʻi. O lo o matou talanoa e uiga i togafitiga lata mai nei o le augatupulaga ua taʻua o augatupulaga mulimuli, o loo i ai i totonu o fuainumera, ma i le vaega o fibrates, ma isi fualaau faasaina. O le mea moni, o le tau o nei fualaau faasaina e sili atu le maualuga nai lo le tau o le "masani" cholesterol tablets. Matou te tuʻuina atu se lisi o fualaau aupito sili ona lelei (lipid-lowering) i le laulau.

Faʻailoa igoaGaioiga galuePharmacological groupFaʻatau
TricorfaʻamaonifibratesAbota
Lipantil 200 M
AkortarosuvastatinstatinsFale faʻatau
CrestorAstra Zeneka
RosucardSanofi aventis
RoxerKrka
TevastorTeva
AtomaxatorvastatinTaʻaloga
AtorisKrka
ThorvacardSanofi aventis
LiprimarPfizer
EsetolEsetimacholesterol absorption inhibitorsSchering-Plow Products
Inegisimvastatin + ezetimibestatin + cholesterol absorption inhibitorMerck Sharp

Tulafono mo le tuʻuina atu o le LDL i le toto

E pei ona mafai ona vaaia mai le laulau, o statins o loʻo faʻatusalia ai le tele o kulupu o fualaau oona e faʻaitiitia ai le cholesterol toto. E ui lava o lenei vasega o vailaʻau e le o mafua ai le talitonuina atoatoa o maʻi poʻo fomaʻi ona o faʻaaliga faifaipea o teteega mataga i le togafitiga. O faatonuga mo nei fualaau o loʻo i ai le "kilomita" lisi o faʻasalaga, lapataiga ma ono lamatiaga pe a ave. O le mafuaaga lena e aoga ai ona e masani ia oe lava i nei lipid-lowering drugs e sili atu auiliiliga.

Ina ia mafai e le au faitau ona malamalama i le fua o mea tau falemaʻi i lenei itu, tatou te taʻua ai fuainumera nei:

  • i le vaega o fuainumera o loʻo i ai le 7 mea gaosia autu (o latou igoa o loʻo tuʻuina atu i luga),
  • e 88 faʻailoga taufaʻailoga o fualaau oona,
  • o le faʻalapotopotoga o vailaʻau uma o lenei vaega o tufuga eseese e silia ma le 3,500 igoa.

E manino lava e le mafai ona lisi igoa uma, o lea o le a tatou taulai atu ai i tagata sili ona taʻutaʻua.

Atorvastatin

O vailaʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol Atorvasatin e maua mai le tele o gaosi oloa i atunuu eseese. O le mea o loʻo galue malosi o le calcium atorvastatin, lea e aʻafia i le vaega o le pharmacotherapeutic o lipid-lowering drugs, o inhibitors filifilia o HMG-CoA reductase. O lona aafiaga o le faaitiitia o le maualuga o le lipoproteins (LDL ma VLDL), triglycerides ma apolipoprotein B e ala i le taofiofia o le synthesis o le cholesterol i le ate. E le gata i lea, i lalo o le aafiaga o le atorvastatin, o le maualuga o le HDL - maualuga lipoproteins maualuga e faapuupuu.

O le vaega o kamupani vailaau KRKA ma o latou lālā e maua ai ni meaʻai mo le Cholesterol Atoris ma le mea o loʻo galue malosi i le atorvastatin. E pei o le tele o fuainumera, o loʻo i ai se malosi faʻamaonia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli e pei o le angina pectoris ma le fatu fatu fatu (26 ma le 16%, i le faasologa). Latou te poloka le faʻamalosia o macrophages, e puipuia ai le malepe o atherosclerotic plate.

Faʻailoaina i tulaga faʻapitoa mo taʻavale:

  • ma faʻamaʻi o le ate ma le faateleina o le gasegase sili atu ma le 3 taimi mai le pito i luga luga o le masani,
  • lactase le atoatoa ma isi tuutuuga e fesootaʻi ma le tui ole lactose,
  • ma faʻamaʻi maso o le maso,
  • maʻitaga ma lactation,
  • lalo o le 18 tausaga.

O pusa e maua i fua o 30, 60 ma le 80 mg. Vaʻaia - paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe o se taamilosaga lapotopoto pe faʻalelei.

Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le cholesterol ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le fualaau faasaina (Novostat) ua fuafuaina foi (faʻamolemole - leai Novostatin). O nisi taimi o tagata asiasi i falemaʻi (aemaise lava i latou e suʻe fualaau e tuuitiitia le cholesterol e tusa ai ma iloiloga o uo) faʻafememeaʻi le igoa o le vailaʻau faʻatasi ma se isi vailaʻau ma fai atu ia i latou e tuʻuina atu ia i latou le tala mai Novostatin. E le tatau ona faateia tagata gasegase maʻi pe a fai e ofoina atu ia Nystatin se fomaʻi ae le o se lipid-lowering agent.

Novostat e faʻavae i luga o le atorvastatin ma o loʻo i ai uma mea tau vailaau mo togafitiga o lenei vailaʻau galue.

O le kamupani Czech o Zentiva o loʻo faʻaogaina i luga o le afi Torvacard cholesterol atorvastatin. E pei o fualaau uma faʻatasi ai ma lenei eletise malosi, o faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le tele o le manaia, lea e taʻu mai ai le manaʻomia ona faʻaaoga ma le faʻaeteete le Torvacard. O aʻafiaga sili ona taatele - hyperglycemia, dyspepsia, afaina, vili, papupuni, fusipaʻu, maʻi o le ate, maʻi o le maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi - o mea masani ia o le tele o fualaau oona.

Rosuvastatin

O pusa o loʻo i ai le mea taua e tasi o vailaau piniki i se taamilosaga lapotopoto. O le faiga o le gaioiga o le rosuvastatin e talitutusa lava ma vailaau mo togafitiga o fuainumera uma, o le vailaau e faatatau i le subtype o le tauvaga, o le au filifilia o le HMG-CoA reductase. Ua tofia i latou:

  • faatasi ai ma le muamua, o le hypercholesterolemia, o mea fefiloi ma gasegase,
  • hypertriglyceridemia,
  • ia maualalo le cholesterol i le atherosclerosis ina ia mafai ai ona taofia lona alualu i luma.

O Rosuvastatin e aoga i le puipuia o le CVD ma faʻafitauli i tagata gasegase e iai aʻafiaga o aʻafiaga - maualuga maualuga, o se aiga e maua i le maʻi o le siʻomaga o maliu, o le vaisu o le nicotine.

O le Calukum Rosuvastatin o se vaega malosi o Roxer pepa na faia e Krka. O fualaau paʻepaʻe paʻepaʻe ua faailogaina "5" i le tasi itu. I le tuufaatasiga o meaʻai, e pei o pepa ua taua i luga mo le cholesterol, o loʻo i ai le lactose, e pei o le gasegase o le susu poʻo le lactase e tatau ona iloa.

Rosart hypolipidemic agent e aofia ai i le ituaiga o fualaʻau o le cholesterol e le taugata e faʻavae i luga o rosuvastatin. E maua i avanoa e fa:

  • 5 mg - paʻu paʻepaʻe lalaga paʻepaʻe atoa ma le "ST1" i le isi itu,
  • 10 mg - lanu piniki, lapotopoto, faailoga "ST2",
  • 20 mg - fualaau lanu piniki mumu, ua faaigoaina "ST3",
  • 40 mg - papa maʻalaʻau foliga ma le togitogiga "ST4".

O pepa Krestor e maua mai e paranesi eseese o le kamupani Peretania Astra Zeneca ma o le statin sili ona suʻesuʻeina e faavae i luga o le rosuvastatin. Mo lenei mafuaʻaga, ua latou manatu foi o se tasi o fualaau sili ona lelei (ae le taugofie) i le ituaiga o fualaau o le lipid-lowering drugs. O papa muamua e faigofie ona iloa e se ata lanu samasama lanu samasama ma ua atofaina le "ZD45225" i le tasi itu.

Vasega Czech-made statin Rosucard (o le gaioiga galue ua mateina i le igoa) e avanoa i ni filifiliga se tolu:

  • 10 mg - fualaau pipi mūmū sesega faʻafefiloi i totonu o se atigi polymer,
  • 20 mg - foliga tutusa i foliga na muamua, ae eseese i le lanu o le atigi, o lenei ua piniki,
  • 40 mg o fualaau piniki piniki.

Rosucard e faatatau foi i fualaau taugata, e ui lava o le lisi o mea le lelei ma lapataiga mo le faaaogaina e le puupuu nai lo isi fuainumera. Afai e te tago i lenei fualaau faasaina e pei ona faatonuina ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o le aʻafiaga o faʻafitauli e itiiti lava.

Isi fualaau mo le maualuga o le cholesterol

Afai, pe a uma ona feiloaʻi ma statins, o le manaʻoga e togafitia ma i latou e faʻaitiitia (ma e toʻatele tagata gasegase e fefefe e ave i latou), e aoga le gauai atu i isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol. O fualaau nei o le fibrate group - o aʻafiaga o le fibroic acid, lea e faʻaleleia le lipolysis ma faʻaitiitia le lipoproteins atherogenic (LDL ma le VLDL) mai le toto, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le triglycerides. O nei fualaau mo le cholesterol e le taugofie, ae e mafai ona e maua ni tala tutusa o le turuma (mo se faataitaiga, Lipofen), e 2 taimi sili atu ona taugofie nai lo fualaau Farani.

E faaopoopo atu i fibrates ma statins, o le lipid-lowering therapy e faʻaaoga ai inhibitors o le absorption o le cholesterol ma le vailaʻau galue (Ezetrol), lea e taofia ai le poloka o le cholesterol ma gaʻo i totonu o le pulupulu.

O fea e sili atu ona inu?

O le a le mea e filifilia mai le lisi o nei vailaau faʻafefete, o fea o sili atu ona inu? O tulafono ma fibrates e faʻafefe ma o latou aʻafiaga i luga o le ate ma musele skeletal, o fualaau aupito lata mai e taugata tele. Ua fautuaina e fomaʻi e tatau ona e amataina ma le faʻaeteete ma pulea le faʻaaogaina o fuainumera, ma, afai e foliga mai e lelei ma lelei le toleniina, e mafai ona e faia se taotoga atoa o togafitiga.

Afai e le fetaui ia eletene poʻo fibrates, o loʻo i ai isi laupepa mai kulupu o le iniseti o le absorption o le cholesterol poʻo soʻo faʻatasi e tuʻufaʻatasia i latou.

O nisi taimi e mafai ona e faʻalogo o se faʻaopoopoga o meaola (BAA) Malosiaga e mafai ona faʻaaogaina o fualaʻau cholesterol. Ae tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o oloa ma le igoa tau fefaʻatauaʻiga O le Energia o vailaʻau ma vailaau oona e faʻamoemoe mo tagata e le o maualalo i nisi o elemene ma vitamini. O le mea moni o le Energy o le cholesterol tablets e le o taʻua i le faʻamatalaga. O le vailaʻau e masani lava e le o se vailaʻau, e oʻo lava i se fofo o le metabolism, o le mea lea, e le fautuaina e tuʻuina atu i le mata o le lipid-lowering agent.

O tagata gasegase atonu e fenumiaʻi le Malosiaga i se lipid-lowering agent o Italian or made Singaporean madeji based on simvastatin and ezetimibe (statin and cholesterol absorption inhibitor). O se togafitiga lelei mo le hypercholesterolemia.

E tatau ona e fai atu e uiga i fualaau Alisat (pe na o le "Garlic"), lea e manatu le toatele e avea ma pulu cholesterol. O lenei faʻaopoopoga meaʻai ua faʻamoemoe e faʻatumu ai i le tino se vaivaiga o allicin, o se vailaau faʻasaina e iai mea faʻaleagafiti ma mea faʻamaʻi.

Afai e te manao moni ia togafitia oe e le o fualaau mo le cholesterol, ae faʻaopoopo i meaʻai, e mafai ona e gauai i capsules Aterolex e fesoasoani e faʻaleleia le metabolism lipid, faʻamaopoopoina lo latou faʻaaogaina ma se fomaʻi.

O fea e taugofie?

Afai e te filifilia vailaau i lalo ifo o le cholesterol o le toto mai le taugofie, ona tatau lea ona e sailia mo i latou i fualaau o le statin group:

  • Atorvastatin (faatasi ai ma le mea e tasi)
  • Cardiostatin (lovastatin),
  • Reddistatin (rosuvastatin),
  • Vasilip (simvastatin).

I aso nei, o fualaau sili ona taugofie mo le maualuga o le cholesterol maualuga.

Faʻatasi ma le itiiti ifo o aʻafiaga i itu

O le sini autu o le tuufaatasia o fualaau fou o le faaitiitia o le numera o aʻafiaga o le itu ae tumau pea le lelei o le fualaau faasaina. O le mea lea, o laupega mai le tupulaga fou o le cholesterol - o le inhibitors o le cholesterol absorption i totonu o le fatu (Ezetrol) - ua manatu o fualaau e sili ona saogalemu le lipid-lowering. E le o le faapea atu o nei vailaʻau e leai ni aʻafiaga i itu - oi latou ma o la latou lisi e tele tele. Ae tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o nei faʻaaliga e le manaʻomia e tatau ona matauina i vaega "e le masani" ma "seasea", lea e tautala mai mo le puipuiga.

E mafai ona faʻaitiitia faʻavave vave ma lelei?

E faigata mo se tagata e le faʻaaogaina le usitaia o tulaga e talia ai le manaʻomia ona inuina vailaau mo se taimi umi ma mulimuli i se meaʻai. O nei tagata maʻi e le faʻavaivai ma o loʻo vaʻavaʻai mo fualaau o le maualalo o le cholesterol vave ma lelei. Ma o iina e le mafai ona avea ma papa maʻalaʻau, talu ai o le toe faʻaleleia o le gaʻo gaʻo e manaʻomia mo le faʻamautinoa o le maualuga o le cholesterol i le toto, o se faagasologa umi, faifai malie. E le mafai ona togafitia se togafitiga faʻatasi ma ni nai papa, o nisi taimi na atiina ae i luga o le tele o tausaga. O le mea lea, e tatau i tagata maʻi ma le hypercholesterolemia ona saunia mo le umi o togafitiga ma suiga ogaoga i le olaga.

Iloiloga Aotelega

O iloiloga a tagata maʻi i mea eseese o le lipid-lowering drugs are interesting, faʻatagaina oe ia malamalama po o fea oi latou e sili atu ona faʻafefe, lea e sili atu ona aoga.

E tusa ai ma iloiloga o maʻi, o le tele o ia mea e togafitia i fuainumera na tuʻuina atu ia i latou i le falemaʻi. Mai lenei vaega o fualaau faasaina, fualaau o le cholesterol ma le rosuvastatin ua maua ai ni iloiloga lelei. I le auala, o le rosuvastatin e taua o le mea aupito sili ona lelei, talu mai le pulega o le tele o tagata gasegase e leʻi oʻo i ni faʻafitauli matuia.

Faatasi ai ma fibrates, na maua ai e Tricor ni iloiloga lelei.

E taʻua Ezetrol o le sili ona lelei o le cholesterol, ae o fomaʻi ma gasegase e matauina o se "togafitiga le taugata."

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol e aunoa ma fualaau?

Ona o aʻafiaga ma le tau o togafitiga, e tele gasegase ua saili e saili se vailaau e le o fualaau fualaau ile lipid-lowering therapy. Ma o ia auala e i ai, e ui lava latou te manaomia le maelega faapitoa, amio pulea ma le onosai, aua o nei metotia o le a le maua ai se vave vave. O se fesili o le faʻamavaeina o mafuaʻaga mataʻutia o le lipid metabolism faalavelave e pei o le le atoatoa o le tino, amio leaga ma le le lelei.

O le lavelave o fualaau faasaina e tatau ona aofia ai le faʻatulagaga o tulafono faatonutonu o le aso ma le mālōlōga lelei ma le faʻaitiitia o le atuatuvale.

I le faʻamamaina o le taumafataga o oloa gaosi, e mafai ona e lafoaia lau masini fualaau mai le manaʻoga e gauaʻi atu i gaʻo susu ma siaki, lea o le a aʻafia ai le lipid profile. Ma ia faamautu le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e tatau ona matauina se mea faapitoa e maualalo le lipid-lowering diet lea e fesoasoani e faapaleniina le metabolism.

Soifuaga ola malosi

O le le atoatoa o gaoioiga faaletino e taʻitaʻi atu ai i le faʻamaʻalogaina o le toto ma le faʻamalosi (teuina) o le malosi o le faʻaagaga o le malosi i le tino o le tele o gaʻo i le tino. O loʻo teuina i toetoe lava o totoga taua uma, faʻalavelave i a latou gaioiga masani ma faʻafefe ai le gataifale masani. O le suia o le olaga i le faateleina o le tino faaletino e fesoasoani e faʻaleleia ai le tafe toto ma faʻamaonia ai faiga uma, e aofia ai gaʻo gaʻo. O le mafuaaga lena e matua taua ai le auai soo i aoaoga faaletino - o tafaoga tafaoga i aso uma, tamoe, savali, aau i taimi e tasi i le vaiaso, faia masani i le faagasologa o le galuega (aemaise lava pe a fai e nofo toatasi).

Fufulu ipu ma vaifofo faʻaleaganuʻu

O togafitiga faʻapitoa na maua ai foi se nofoaga i lipid-lowering therapy. O le natura e mauʻoa i laau e fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes ma le malepe o gaʻo. O nei meatotino o le faavae lea o fualaau mo fualaau faasaina lea e faamama ai le toto ma le cholesterol maualalo. Pe a amata togafitiga i togafitiga faʻatoʻaga, e tatau ona manatua o togafitiga o togafiti o se faagasologa uumi, ma e mafai foʻi ona i ai aʻafiaga o le togafiti ma faʻasalaga.

Tuua Lau Faamatalaga