E talia le ava mo le toto maualuga o le cholesterol?

O le faateleina o le maualuga o le cholesterol e matua leaga lava lona aafiaga i le setete o toto toto, aua e amata ona fausia pa o le cholesterol i luga oo latou puipui, ma faigata ai le toto.

E iloa uma e tagata le aʻafiaga o aʻafiaga o le ava, lea e matua vevela ma faigata mo le tino.

Ae i le taimi lava e tasi, ei ai le manatu o le ava malosi ei ai sona aafiaga lelei i luga o vaa, faʻalauteleina, faʻamalosia atili ma sili atu ona ola. I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina auiliiliga pe o fetaui lelei le ava ma le cholesterol, pe faʻafefea ona aʻafia ai le tino, ma pe o le a le mea o loʻo talanoa ai faʻamasinoga faʻapitoa.

Le aʻafiaga o le ava i le tino o le tagata

Le aʻafiaga o le ava i luga o faiga masani a tagata.

Muamua lava, e taua le malamalama pe o le a le aafiaga o le ava i le tino atoa. Muamua, pe a oʻo i totonu le ava malosi, e pagatia le manava ma le paʻu.

O le ava malosi e faaleagaina ai pe oʻo lava foi ina faʻaumatia ia siama e ala ile latou pito i totonu, e mafua ai le mu ma le siama o mea vavalalata. E le masalomia, o le taunuuga o ia faiga o le solia lea o le afaina e le manava o vaega taua mai meaai, ma lemu lemu.

Afai o le taumafa ava malosi e tupu i luga o se manava gaogao, o lenei mea e mafua ai le sili atu o le faitioga o le sua oona. E lagona lenei mea i le tulaga o le faʻaleleia atili o le manaʻo. Ae ui i lea, o le tele o le vai gao e aunoa ma le tele o meaai e afaina ai le fua o meaʻai ma mulimuli ane i le atinaʻeina o gastritis, catarrh poʻo le maʻi oona.

O le ate e oʻo lava ina sili atu ona afaina, talu ai ona o le fesoasoani o lea mea ua faʻaumatia ai le ava mai le tino. Ae ui i lea, aʻo leʻi faia lenei mea, ua faʻamaʻoina, ua liliu le ethanol i le acetaldehyde - o se vailaʻau matautia mo le tino o le tagata lea e mafua ai le tele o faʻamaʻi ogaoga o totoga o totonu.

O le maʻi sili ona taatele ma le matautia o le ate lea e feoai ona o le tele o le ava malosi o le cirrhosis. O le ate ua faʻaitiitia tele i le lapoa, ua maanuminumi, o le tele o ona siama e mate, lea e aafia ai le metabolism. O le faaitiitia o le lapoa e mafua ai le faavauvau o vaa, o le solia o le totoga i totonu ia i latou, po o le thrombosis, o lona uiga, i le tapunia atoatoa o le ala.

E le gata i lea, e mafai e le vaa ona tafe, mafua ai le gasegase ogaoga lea e mafai ai ona oʻo atu i se tulaga lamatia.

O le ava malosi e afaina ai le masini cardiovascular. E afaina ai le fatu, e faaleagaina ai sela o le fatu muso. Ma afai e toe foʻi mai le fatu i le taimi masani, o aʻafiaga e aʻafia ai lona galue i luga o le fatu o le muso, i nofoaga o mea ua faaleagaina. Erythrocytes, toto taua o le toto, e faʻaumatia foi, ma o le fesuiaiga o le kesi ua faʻalavelaveina. O le iʻuga, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o arrhythmias, maualuga o le toto, atherosclerosis, ma e oʻo lava i le fatu fatu faʻamaʻi pipisi.

Ua matou saunia lenei faʻamatalaga ina ia e mafaufau muamua i le aoga o le tele o le ava malosi i luga o le tino atoa, ma e le gata ile maualuga o le cholesterol. A uma mea uma, masani, taumafai e fofo se tasi o togafitiga, o tagata e faʻaosoosoina le atinaʻeina o le tele o isi.

Le mafutaga o le ava malosi ma le cholesterol

I le tepa muamua, o le ava malosi e ono foliga mai o se mea inu le lelei. Ae o le a le manatu o le ava malosi ma le maualuga o le cholesterol e matua aoga tele ma e faʻamamaina ai foi toto toto ua uma ona faʻaputuina o le cholesterol? O le mea moni, e le o se tala faʻasolopito, o le mea moni lava. E mafai e fomaʻi ona faʻatagaina ma fautuaina foi le inuina o meainu malolosi i ni nai atopa, e aofia ai:

  1. E tusa ma le 100-150 ml o le uaina i le vaiaso.
  2. E tusa ma le 300 ml o pia i le vaiaso.
  3. E tusa o le 30 ml, vodka, cognac, whiskey poʻo le pine.

O suʻesuʻega faʻapitoa i suʻesuʻega faʻapitoa ua faʻamaonia e faapea, pe a inu i sina pusa ole inu ole ava malosi ile sili atu ma le 1 taimi i le vaiaso, ole soifua maloloina o le tagata e le gata ina faʻaitiitia, ae faʻalelei foi. Ae ui i lea, e taua le malamalama o lenei mea e le o se panacea, ma sili atu ina ia le faatagaina tagata uma e inupia le ava malosi.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili pe mafai e se tagata ona inu ava malosi i le maualuga o le cholesterol, ma o le mea lena.

A oʻo i totonu o le toto, o le ava malosi e faʻaitiitia ai toto, ona o le tele o le toto ua faateleina le faateleina, ua faʻavaveina le metabolism, ma ua uma ona faʻataʻapeʻapeina alalaʻau o le cholesterol e ala i le faateleina o le tafe toto.

E le gata i lea, e tusa lava pe a maeʻa le aʻafiaga o le ava malosi ma le vasoconstriction, e faʻaleleia pea le toto i totonu o le tino pe a faʻatusatusa atu i le setete talu ai ao le i inu le ava, talu ai o pa puipui i luga o puipui ua faʻaitiitia. E le masalomia, o nei suiga e matua laiti lava e mafai ai ona lagona se eseesega taua pe a mavae se taimi umi, ae o loʻo i ai lava.

Sa faʻatautaia e suʻesuʻe saienitisi ma fomaʻi suʻesuʻega e tali ai fesili e uiga i le maualuga ole maualuga o le cholesterol ma le taumafa ava malosi, pe atonu, vice versa - faʻaititia. I le gasologa o le tele o masina, o nisi o gasegase na tuʻuina atu i ai le fualaau fautuaina o le ava, e pei o le uaina mūmū mūmū (lea e sili ona aoga mo le toto o le tagata).

O le suʻega o suʻesuʻega o le toto o tagata mamaʻi, o tagata atamamai ua latou iloa o tagata gasegase na tuʻuina atu le ava e avea o se togafitiga faaopoopo e sili atu le maualuga o le HDL, pe a faatusatusa i tagata gasegase o loʻo feagai ma togafitiga.

I le averesi, HDL - o le vaega itiiti o atherogenic o le cholesterol, o le maualuga maualuga lea e faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, e faʻatupulaʻia e 0.22 mmol / L, e matua taua tele, talu ai ona o le 10% i le 20% o le masani. O ia suiga e mafua ai se faasologa o le filifili, lea e mafua ai foi ona faaitiitia i le maualuga o le LDL ma le VLDL - o vaega sili ona atherogenic o le cholesterol.

Ae! E mafai ona ausia sea tulaga lelei pe afai:

  1. Manatua o le fua fautuaina. E tatau ona inu le tele o le vaiaso e pei ona fautuaina mai e le fomai ma leai. A le o lea, e le mafai ona e matauina le aoga tatau, ae sili foi le afaina ai o le tino. E sili atu le ave o le fua fautuaina ole tasi, mo se faataitaiga, Aso Faraile uma ao le i momoe.
  2. Le faʻaaogaina o se mea lelei ma se mea masani. E le o se mea faalilolilo o mea inu ava malosi (ma nisi taugata), o se tulafono, e le masani ma e le o saunia e tusa ai ma fua masani masani. Latou te faʻaopopo ni mea faʻaopopo faaopoopo e faʻaleleia ai le tofo, pulu, mea sui ma isi mea faʻaopopo. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona faʻapolopolo mea e gaosia ma gaosia. O le mea lea, e taua tele le faʻatauina o faʻataʻitaʻiga poʻo oloa faʻasili mai fafo, e pei ona e iloa, i Falani, Sepania ma isi atunuu Europa, o loʻo i ai tulaga maualuga ma tulaga manaomia mo mea inu ava malosi, o le uaina po o le lanu ua faia i nei atunuu i le sili atu i le 95% o mataupu o se tulaga sili ona maualuga ma tulaga masani. Ia, o le mea moni, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻu mai le mafai ona fai le uaina ua fausiaina.

I le taimi nei, e uiga i le faʻailogaina o le inuina o le ava, lea e tele. O lea la, afai e fautuaina e le fomaʻi e faapea, o le tagata gasegase o le a le faʻagataina ia lava i le tele o le inupia, na muamua faʻasaina le faʻaaogaina o le ava malosi e tusa lava pe maua i ni atopaʻu laiti. E le gata i lea, o le ava malosi ua faasaina mo tagata o loʻo i ai ituaiga faʻamaʻi e pei o:

  • manava o le manava
  • chronic pancreatitis
  • erosive colitis
  • fatu fatu
  • mala o le eleele
  • maʻisuka malosi
  • faamai pipisi-faʻamaʻi.

I feutagaiga patino, e masani ona fesiligia fomaʻi e uiga i fualaau na ave e le tagata maʻi. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatu cardiovascular e masani ona faʻaaogaina le vitamini B3, fualaau momoe poʻo vispasmodic fualaau e matua le ogatusa ma le ava malosi.

E oʻo lava i sina fua o le ava malosi e aofia ai vaega o ia vailaau o le a mafua ai ona maʻi le tino, faʻavavevave, faʻafuaseʻi ona faʻavaivaia, ma o le ai ai se aafiaga le lelei i luga o le ate ma fatuga.

Isi faʻaopoopoga o nisi o meainu malosi

I le faʻaopoopoga i le ethanol lava ia, o loʻo aofia ai i le tele o meaʻai i le ava malosi, o isi vaega o loʻo i ai i mea masani e mafai ona matua aʻafia ai le tulaga o le gata i le cardiovascular system, ae faʻapea foʻi isi faiga a le tino. O aoga o le ava malosi ei ai ma o se mea moni, ae e mamao ese mai le puipuiga. E tatau ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei, ma avea o se vailaʻau lelei - faʻapitoa i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Ua leva ona iloa o le uaina mumu e toe faʻafoʻiina le toto, poʻo le faateleina o le aofaʻi o totola mūmū, faateleina le hemoglobin, faʻaitiitia le maualuga o le toto, faaleleia le metabolism. Magnesium ma le potassium, lea e lava le tele i le uaina mumu, e faamalosia ai puipui o le toto ma le muso o le fatu. E le gata i lea, o le lelei o le inu o lona malosi ma le malosi o le aʻafiaga, talu mai le mea e ulu atu i le tino, faʻaleleia le metabolism, o le moe e masani lelei ma faʻateleina le puipuiga.

O le sili ona maualuga o le paluga o le tamaoaiga o le tannins lea e siitia ai le ave o le vitamini C, faaleleia le tulaga o le paʻu ma le toto, ma sili atu le tetee atu i faʻamaʻi pipisi. Pe a faʻaaoga le fua fautuaina, e masani lava 20-30 ml, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto.

O vailaau o loʻo i totonu o lenei vai e faʻafefe toto, faʻaleleia atili le gataifale, ma puipuia ai foi le toto. O le antioxidants o loʻo aofia ai i cereals mai le mea inu ua saunia e faʻagesegese le matua o le tino atoa, e aofia ai le cardiovascular system. I le faaopoopo atu i ai, o le galuega o nerve sela i totonu o le faiʻai e faʻaleleia, ma le manava i le faʻaitiitia, lea e sili ona aoga mo tagata ua mamafa tele, faʻapea foi ma tagata e mulimuli i le taumafa o le hypocholesterol.

Tuua Lau Faamatalaga