Tusa 1 poʻo le 2 maʻisuka: o fea e amata ai togafitiga

O le maʻisuka - O se faʻamaʻi o le endocrine e mafua mai i le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le kulukose toto ona o le le atoatoa o le insulin

O le tusiga o loʻo tuʻuina atu ai se toe iloiloga o tusitusiga i luga o suʻesuʻega o le aafiaga o le vai alkaline i luga o le tino o le tagata, ma tuʻuina atu foi fautuaga mo le faʻaoga e faʻatele ai lona aafiaga. E maitauina o le faʻaaogaina o le vai alkaline e mafai ona avea ma faʻaopoopoga faaopoopo

O le Lipoti a le World Health Organization's Global Diabetes Lipoti o loo faamamafaina ai le maʻisuka o se faamuamua e le mafai ona faasalalauina. O mafuaaga tonu o le maʻisuka ituaiga 1 e le o iloa, ae e masani ona taliaina

Ina ia mafai ai ona fuafua ma faʻamalosia le faʻaleagaina o fanau e tusa ai ma le manatu o maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, 125 masini o le 4-18 tausaga ma le maʻisuka ituaiga 1 mai le 4 i le 18 tausaga le matua na suesueina. O faʻavae autu o loʻo faʻamatalaina: albuminuria ma

Faatasi ai ma le lelei o suʻesuʻega o le gasegase ma le maʻi gasegase, i le taimi nei, o le tele o le taulaʻi ua totogiina i le atinaʻeina o gaioiga ma taunuuga o le gasegase sarcopenic ma le gaioiga o le gaioiga o masini ma le paleni. E faasaʻo i latou

O le maʻisuka nephropathy (DN) o le mafuaaga autu lea mo le leaga o le faʻataʻitaʻiga mo le soifua o tagata mamaʻi ma maua ai le maʻisuka ma e masani ona atiina ae i ituaiga maʻisuka eseese. O le taua ma le taua o lenei faafitauli na mafua ai ona faia se suʻesuʻega malosi e saienitisi a

O le tusiga o loʻo iloiloina ia tusitusiga i luga o le filifiliga o le myocardial revascularization methodology i tagata gasegase e maua ai le faʻamaʻi pipisi, ma tuʻuina atu foi faʻamatalaga i luga o le matafaioi o faʻataʻitaʻiga faʻavasegaina i fautuaga faʻapitoa i lenei faafitauli.

O le maʻisuka nephropathy (DN) o le mafuaaga autu lea mo le leaga o le faʻataʻitaʻiga mo le soifua o tagata mamaʻi ma maua ai le maʻisuka ma e masani ona atiina ae i ituaiga maʻisuka eseese. O le taua ma le taua o lenei faafitauli na mafua ai ona faia se suʻesuʻega malosi e saienitisi a

O faʻafitauli mo le togafitiga o polyneuropathy faʻamalosi (DPN) i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafaufauina. O le auai o le pathogenetically significant pathology na faʻaalia - o le le lava o vitamini D ma B12. Faʻasaga i tua o le oʻo atu i tulaga maualuga o vitamini D ma le B12,

O loʻo tuʻuina mai i le tusiga se suʻesuʻega faʻatusatusa o vaega eseese o vailaau faʻatau e faʻaaoga mo faʻamaʻi o le talaaga o le cardiological, ma mafaufau i fuafuaga talafeagai mo le faʻaaogaina mo le puipuia o faʻafitauli faʻafitauli cardiovascular.

O le faʻapulaʻaina o le faʻatupeina o le polokalama o le inisiua mo le soifua maloloina, e manaʻomia ai le faʻaofiina o metotia faʻapitoa i togafitiga faʻatino e faʻatatau i le faʻatinoina o togafitiga togafitiga. O suʻesuʻega sa faʻaalia ai le tamaoaiga

O le tusiga e tuuto atu i le puleaina o le maʻitaga ma le fananau i le maʻisuka (GDM), le filifiliga o metotia ma le taimi o le faʻatagaina o fafine maʻitaga ma le GDM ina ia faʻaleleia le taunuʻuga o le gaioiga o tagata faigaluega i na tagata.

O le sili atu ona taufaamatau ma le numera tele o faʻafitauli, e oʻo i le faʻalavelave faʻaleagaina ma le oti, ARVI ma le fulu e mo tagata mamaʻi ma le maʻi suka ma le fatu cardiovascular.

Ina ia mafai ona tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o tamaiti ma faʻamaʻi fatugao i faʻamaʻi o le endocrine, o le auʻiliʻili o faʻamaumauga muamua o le soifua maloloina ma le suʻesuʻega o tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le gaʻo, mai

Alfacalcidol o se gaosiga gaosiga gaosi o le vailaʻau D, e maua i le maualuga o le bioavailability ma le lautele o falemaʻi. O le tusitusiga e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le alfacalcidol i tamaiti ma tama talavou ma le osteoporosis

O loʻo faʻatalanoaina e le tusiga tusitusiga i luga o le faʻalogoina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i le togafitiga o le antihypertensive. O le tele o le solia o tulafono faatonutonu o vailaʻau faʻasaina ma faʻateleina o faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia. E tusa

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega talu ai nei, o le toilalo o le fatu (HF) o le itu taua tele lea i le maliu vave o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2. E i ai se sootaga faʻapitoa o pathogenetic i le va o le maʻisuka ma le fatu o le fatu

O avanoa e faʻaaogaina ai mimetics faʻamaʻi i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2 ina ia puipuia ai faʻafitauli. Ua faaalia ai o le togafitiga mimetic fou e tau atu ai i le faʻamautuina o metabolism ma le glycemia faʻatasi ma le faʻaitiitia

Manatu faʻaonapo nei e uiga i le neuropathy o le maʻisuka (DN) o se faʻalavelave o le falemaʻi ma le faʻasolosolo, o ia mea uma e faʻaalia i le faʻasalalau poʻo le faʻalauteleina o le tino ma (poʻo le) nifo tauto tutoatasi ona o se taunuuga o

O loʻo faʻamatalaina i le tusiga faʻamatalaga fou i luga ole physiology o le malosi ole metabolism ma le matafaioi a tino o le keton. O mafuaʻaga autu mo le tele o le faʻavaeina o ketones, metotia faʻataʻitaʻi, ma auala e togafiti ai togafitiga.

O loʻo faʻamatalaina i le tusiga faʻamatalaga fou i luga ole physiology o le malosi ole metabolism ma le matafaioi a tino o le keton. O mafuaʻaga autu mo le tele o le faʻavaeina o ketones, metotia faʻataʻitaʻi, ma auala e togafiti ai togafitiga.

E ui lava e mamao tele le faʻaaogaina o le falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga muamua e iloa ai: o se pati poto o siama monoclonal e mafai ona faʻagesegese ai le atinaʻeina o le maʻi. O lenei mea e matua moni lava mo tamaiti ma talavou, aua o le vave amataina o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se faʻataʻitaʻiga leaga.

I le taimi o le fesoʻotaʻiga, o polokalame faʻaleaʻoaʻoga o le a faʻalauteleina lea o le a faʻalauteleina ai le silafia o fomaʻi tausi maʻi muamua e uiga i le taua o togavao ma metotia mo le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2.

Ashot Musaelovich Mkrtumyan, MD, ma le ulu o le Department of Endocrinology and Diabetology i le A. I. Evdokimov Medical and Dental University, na taʻu mai ia i matou pe aisea na le ausia ai le tele o sini i le tele o taimi matou te mananao ai.

Ole sauniuniga tuʻufaʻatasiga fou o le insulin glargine ma le lixisenatide e mafai ai ona e pulea le glycemia ma na o le tasi le tui i le aso.

O le faʻamaʻi faʻatasi o le inflammatory e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino. E le gata i lea, o le atinaʻeina o le gasegase masani e mafua ona o le tele o meaʻai, lea e iai foi se tulaga tutoatasi mo le maʻisuka.

Talu ai nei, na talimalo ai Moscow i le tuʻuina atu o le Punaoa Diabet Plus mai Nestle. E mafai ona latou faamalieina le fiaaai e aunoa ma le popole e uiga i aʻafiaga i suka, ma e talafeagai mo meaʻai uma ma toe faʻaleleia lelei mai maʻi.

E tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga e tolu-suʻesuʻega, o le lamatiaga o tagata gasegase i le amataga o le moa e 15% sili atu. Ole faʻalavelave faʻaogaina o le Ovarian depletion na mafua ai ona faʻalavelave le lamatiaga.

E tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga tele, o lenei vasega o vailaʻau e amanaʻia o le sili ona lelei ma saogalemu mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le Resource® Diabet Plus laina o oloa e ulufale atu i le maketi a Rusia, lea ua leva ona maua le lauiloa i Europa. Le maualuga i le protein ma le malosi, vitamini, elemene ma le filo o mea taumafa ma se fuainumera maulalo, Resource® Diabet Plus e le na o se meaai maloloina, ae o se sui atoatoa mo meaai i aso uma.

O le tuufaatasiga o le eletise ma le masini e faaosofia ai le gaioiga e sili atu ona lelei le galue i luga o masini ma fesoasoani ai e taulimaina le faʻalavelave masani o le maʻisuka.

O le tele o le fua o le fructose e mafua ai suiga ole metabolic e tau atu i le atinaʻeina o le gase o le ate i le leʻo.

E pei o se faʻataʻitaʻiga tele, o tamaiti e lamatia mo tina ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e lamatia. E ese mai i faʻamoemoega, o le maʻisuka ituaiga e leʻi suia ai le lamatiaga o le maʻi.

E tusa ai ma se suʻesuʻega e suʻesuʻeina e saienitisi Amerika, o le faʻaaoga masani o le tele o vai ma meainu suamalie e faʻaateleina ai le faʻaolaina o le tino. E le pei o meaai suamalie, latou te le mafua ai se lagona o le atoatoa, ma faateleina le faʻaogaina o kalori.

Faatasi ai ma le 1,500 o suʻega faʻataʻitaʻi, o le methyldopa na sili ona lelei lona aafiaga i le malosi o le maʻisuka.

O le faiga o tusitala Suetena e amanaʻia le ogaoga ma le pathogenesis o le faʻamaʻi ma mafai ai e oe ona sili atu ona saʻo le vaʻai i le vasega ma fuafua le togafitiga.

O le vavalalata o le liʻo o fesoʻotaʻiga e na o le toʻatasi le tagata na faʻateleina le lamatiaga o le siama i le 5-12%. Ma i tagata na nonofo na oi latou, o le maʻisuka ituaiga 2 na maua faalua faalua.

Saienitisi mai le Iunaite Setete ua faaalia pe faapefea ona fesootai le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto ma le atiina ae o se faamaʻi neurodegenerative, ma o le a le matafaioi e faia e tagata faapitoa o tauaveina le kulukose i totonu o ie faiva.

O se suesuega a saienitisi a Ausetalia na auiliiliina faamatalaga o le silia ma le valu afe tagata. O le aʻafiaga o le faʻamaʻi na faʻalagolago saʻo i le fua o le fualaau oona ua faʻaaogaina.

O lenei faaiuga na faia i se suʻesuʻega lea e tusa ma le 200,000 tagata na auai. O se mafuaʻaga e mafua ai le le lava o le fiber intake.

Sa iloa e saienitisi mai Stanford le mafuaaga e faateleina ai ponaivi gasegase i gasegase e maua i le maʻisuka, o le a le polotini e nafa ma lenei, ma le auala e tetee ai.

Paʻu pasene ma le insulin

Ina ia lelei le pulea o le maʻisuka, e tatau ona e iloa pe faapefea ona galue le pancreas ma malamalama pe faapefea ona aoga. O le pancreas e tusa ma le tele ma le mamafa o le alofilima o se tagata matua. O loʻo i totonu o le manava o le manava i tua o le manava, vavalalata ma le duodenum. O lenei gland e gaosia ai, teuina, ma faʻasaʻo le insulin i totonu o le toto. E maua ai foʻi isi hormones ma enzymes digestive e faʻataʻi ai gaʻo, aemaise lava gaʻo ma pulu. O le inisalini e taua mo le gaosiga o le kulukose. Afai o le gaosia o lenei hormone e le pancreas ua maeʻa ona taofia, ma e leʻo totogiina e le iniseti o le inisalini, ona vave maliu lea o le tagata.

Inisalini o se hormone faalilolilo e vela beta o le pancreas. O lona gaioiga autu o le faʻatonutonuina o le maualuga o kulukose o le toto. Inisalini e faʻatino lenei galuega e ala i le faʻamalosia o le ulu atu o le kulukose i piliona o siama i le tino o le tagata. E tupu lenei mea i le taimi o le faʻaaogaina o le insulin i le tali atu i se taumafataga. O le i ai o le inisalini e faʻaolaina ai le "glucose transporters" e tulaʻi mai totonu o le cell i lona membrane, e puʻeina le kulukose mai le toto ma tuʻuina atu i le cell mo le faʻaaogaina. Glucose transporters o puipuiga faapitoa ia e ave ai le kulukose i totonu o nila.

E faapefea ona puleaina e le inisalini le suka o le toto

O le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto e matua vaapiapi lava. Ae ui i lea, e masani lava o le inisalini e masani lava ona taofia ai le toto toto i totonu. E mafua ona e galue i luga o sela o musele ma le ate, lea e sili ona maaleale i le insulin. O maso siaki aemaise lava o le ate i lalo o le gaioiga o le inisalini e ave ai le kulukose mai le toto ma liliu i le glycogen. O lenei vailaau e foliga tutusa i le foliga mai o le maso, lea e teuina i totonu o suauu o le ate ona liua lea i le kulukose pe afai o le toto maualuga o le suka e pa'ū i lalo ifo o le masani.

Glycogen e faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o faamalositino poʻo anapogi anapogi. I ia tulaga, o le pancreas e faʻatuʻu atu ai se isi hormone faapitoa i totonu o le toto - glucagon. O lenei hormone e tuʻuina atu se faailo i le maso ma le ate o le ate ua oʻo i le taimi e liliu ai glycogen i le kulūkose ma faʻaleleia ai le toto (o le gaioiga e taʻua o le glycogenolysis). O le mea moni, o le glucagon o loʻo iai le faʻafeagai o le inisalini. Aʻo faʻaumatia falemaʻi glucose ma glycogen i totonu o le tino, faʻavave o le ate (ma, i se mea maualalo, fatugaʻo ma gaʻo) e amata ona maua mai le kulukose taua mai le polotini. Ina ia ola i le taimi o le fiaai, o le tino e momotu i lalo maso uaua, ma pe a maeʻa, ona aʻafia ai lea o totoga i totonu, e amata i le mea sili ona taua.

O le inisalini ei ai se isi galuega taua, e faaopoopo atu i le faaosofia o sela e tusi i le kulukose. Na ia tuʻuina atu le poloaiga e liliu le kulukose ma gaʻo gaʻo mai le toto toto i le tino, o loʻo teuina ina ia mautinoa ai le ola o le tino i le taimi o le fiaai. I lalo o le aafiaga o le inisalini, o le kulukose o le a avea ma gaʻo, lea e teuina. O le inisalini e faʻalavelave ai foi le malepelepe o le tino.

O le maualuga o le gaʻo gaʻo e mafua ai le tele o inisalini i totonu o le toto. O le mafuaʻaga lea e matua faigata ai le leiloa o le mamafa i luga o taumafa maualalo-calori. O le inisalini o se hormones anabolic. O lona uiga e talafeagai mo le tuputupu ae o le tele o gaʻo ma totoga. Afai e televave le toto, o le a faʻaosofia ai le tuputupu aʻe tele o sela e ufiufi ai toto toto mai totonu. Ona o lenei mea, o le lumanaʻi o vaʻa ua faʻamaʻapeʻa, atiaʻe le atherosclerosis.

Faatulagaina o sini o le maʻisuka

O le a le sini o le togafitia o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? O le a le maualuga o le suka o le toto tatou te manatu e masani ai ma taumafai ai? Tali: ole suka e pei ona matauina i tagata soifua maloloina e aunoa ma le maʻisuka. O suʻesuʻega tetele na faʻaalia mai i tagata soifua maloloina, o le toto toto e masani lava ona fesuisuiai i se vaiti e 4.2 - 5.0 mmol / L. E maualuga le maualuga pe a fai e te 'aina le tele o meaʻai e maua i le' 'anapogi'. Afai ei ai sasala, pateta, mea e gaosi ai meaʻai, ona oʻo lea o le toto toto e oʻo lava i tagata soifua maloloina, ma i maʻi e maua i le maʻisuka masani ona "taamilomilo".

I le avea ai o se tulafono, pe a amata ona togafitia se maʻi suka, ona maualuga tele lea o lona suka. O le mea lea, e tatau ona e faʻaititia muamua le suka o le toto mai le maualuga o le "cosmic" i le sili atu pe itiiti ifo le lelei. A maeʻa lenei, ona matou fautuaina lea o le setiina o le sini o togafitiga ina ia maua ai le sugar toto i le 4.6 ± 0.6 mmol / l i le 24 itula i le aso. E toe tasi, ona e taua. Matou te taumafai e faatumauina le suka toto i le tusa ma le 4.6 mmol / L. faaauau pea. O lona uiga - ia faʻamautinoa o laʻasaga mai lenei fuainumera e laʻititi pe a mafai.

Faitau foi le tusitusiga auiliili, "Sini mo le togafitia o le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E fia le suka o le toto e te manaʻomia e ausia. " Aemaise lava, o loʻo faamatalaina ai vaega o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona faʻamautinoa lelei le maualuga o le toto suka nai lo tagata soifua maloloina. O le ae iloa ai foi suiga i le tulaga o le soifua maloloina e mafai ona faʻamoemoeina pe a maeʻa ona e toe aumaia lou toto suka i le masani.

O se vaega faapitoa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 oi latou ia na atiae se gastroparesis matuia - tolopoina le gaoia o le manava pe a uma ona 'ai. O le vaega lea o le manava o le manava - o se faʻalavelave o le maʻisuka e tupu ona o le faʻaleagaina o le nerve conduction. I ia ituaiga o gasegase, ua faateleina le tulaga lamatia o le hypoglycemia. O le mea lea, mo le saogalemu, ua siitia e Dr. Bernstein a latou toto toto maualuga i le 5.0 ± 0.6 mmol / L. O le maʻisuka gastroparesis o le faafitauli lea e sili ona afaina ai le puleaina o le maʻisuka. Ae ui i lea, ma e mafai ona foia. O le a le pine ae maua se isi auiliiliga auiliili e uiga i lenei mataupu.

Auala e pulea ai le aoga o togafitiga

I le vaiaso muamua o le polokalame o le maʻisuka, o le maualuga o le puleaina o le suka suka ua fautuaina. A oʻo ina faʻapipiʻi faʻamaumauga, e mafai ona suʻe ma fuafua pe faapefea ona amio lau suka i lalo o le malosi o meaʻai eseese, insulin ma isi tulaga. Afai na e amata togafitiga le maʻisuka i le inisalini, ona mautinoa lea e leʻi pa'ū le suka i lalo ifo o le 3.8 mmol / l mo le vaiaso atoa. Afai e tupu lenei mea - o le fua o le inisalini e tatau ona vave faʻaitiitia.

Aisea e lamatia ai le fesuiaiga o le suka toto?

Seʻi manatu o le tagata maʻi e faʻamautinoa le faatumauina o lona toto toto "i le averesi" i le tusa ma le 4.6 mmol / L, ma e talitonu o ia e lelei lona puleaina o lona maʻisuka. Ae o se mea matautia matautia.Afai e "osooso" le suka mai le 3.3 mmol / l i le 8 mmol / l, o le a tele naua le fesuisuiai o le lelei. Latou te mafua ai ona vaivai le vaivai, e masani ona fetaui ma le ita ma le tele o isi faafitauli. Ma o le mea pito sili ona taua, i na taimi pe a maualuga le suka, o faʻafitauli o le maʻisuka e atiaʻe, ma o le a le pine ae latou lagona.

O le sini saʻo mo le maʻisuka o le tausia pea lea o lau suka. O lona uiga - faʻamavae atoa le oso i le toto kulukose. O le autu o le upega tafaʻilagi o le DiabetMed.Com o le ofoina atu lea o taʻiala ma metotia mo le togafitia o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ai ona tatou ausia lenei sini mataʻutia. O le auala e faia ai lenei mea o loʻo faʻamatala auiliili i mataupu nei:

O a tatou togafiti togafiti "togafiti" e mafai ona faʻamaonia ai fesuiaiga i le suka i le toto 1 i le maʻisuka ituaiga 2. O le eseesega tele lea mai le "masani" metotia o togafitiga, lea e eseese ai le suka o le toto i tagata mamaʻi ma le maʻisuka i se lautele lautele, ma e manatu lenei e masani.

Tomai talafeagai mo le maʻisuka maualuga

Faapea la e maualuga lou toto suka i le tele o tausaga. I lenei tulaga, o le suka e le mafai ona vave faʻaitiitia i le masani, aua o le a oʻo ia te oe ni faʻaʻailoga o le maualuga o le hypoglycemia. Mafaufau i se faataitaiga patino. Mo le tele o tausaga, o le maʻisuka na togafitia i lima o lima, ma o lona tino na masani i le suka toto 16-17 mmol / l. I lenei tulaga, o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona amata pe a tuu ifo le suka i le 7 mmol / L. E ui lava i le mea moni o le masani mo tagata soifua maloloina e le sili atu ma le 5.3 mmol / L. I ia tulaga, e fautuaina le seti muamua o le tulaga i le itulagi o le 8-9 mmol / L mo nai vaiaso muamua. Ma e oʻo lava i le taimi lena o le a tatau ai ona faʻaitiitia le suka i le faasolosolo malie, i le isi 1-2 masina.

E seasea ona tupu o se togafitiga o le maʻisuka vave lava e mafai ai ona tuʻuina lou toto suka ia lelei atoatoa. E masani lava, o tagata ua vavaeeseina, ma e tatau ona e faia i taimi uma ni suiga laiti i le tulafono. O nei suiga e faalagolago i luga o taunuuga o le puleaina atoa o le suka i le amataga o aso, faapea foi ma manaoga patino o le tagata maʻi. O le tala lelei o la tatou polokalame o togafitiga o le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le vave oʻo mai. E amata ona paʻu le suka i le aso muamua. O lenei mea e faʻateleina ai tagata ina ia tausisia le tulafono, ae le o le faatagaina oi latou lava e "malepe i totonu o se vaega".

Aisea e togafitia lelei ai le maʻisuka ia tatou metotia

O le mea moni o le a faʻaitiitia le suka o le toto ma o le a faʻaleleia le soifua maloloina e mafai ona vave matauina, pe a mavae ni nai aso. O le faʻamautinoaga aupito sili lea o le a tumau pea lou tuuto i lau polokalame ole tausiga o le maʻisuka. I tusi faafomaʻi, e tele mea e tusia e uiga i le manaʻomia mo le "tuuto" o tagata gasegase mo togafitiga manuia o le maʻisuka. Latou te fiafia e taʻu atu taunuʻuga le manuia o togafitiga i le mea moni e le o lava le gauai o tagata gasegase, o lona uiga, latou valea e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Ae aiseā e tatau ai i tagata gasegase ona tuuto pea i auala masani o le togafitia o le maʻisuka pe afai e le aoga? Latou te le mafai ona faʻateʻaina le tafe i le toto suka ma o latou taunuuga tiga. Injections o inumaga tele o le inisalini e mafua ai ona masani ona maua le hypoglycemia. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te le mananao e alu i luga o meaai "fiaaai," e tusa lava pe lamatia ai le oti. Suesue i le ituaiga 1 maʻisuka togafitiga ma metotia mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 - ma ia mautinoa o loʻo maua a matou fautuaga, e mafai ona mulimulitaʻia e tusa lava pe e faʻaopoopoina togafitiga ma le galue malosi, faʻapea foi ma le aiga ma / poʻo le āiga o le nuʻu.

Auala e amata ai togafitiga o le maʻisuka

I aso nei, e ono le maua oe i le gagana Rusia o le finocrinologist o le a togafitia le maʻisuka ma le maualalo o meaʻai gaʻo. O le mea lea, e tatau ona e faia se fuafuaga faʻatinoina oe lava, e faʻaaoga ai faʻamatalaga i la matou 'upega tafaʻilagi. E mafai foi ona e fesili i fesili, o le pulega o le nofoaga e tali vave ma auiliiliga.

E faʻapefea ona amata togafitiga o le maʻisuka:

  1. Tuʻu atu suʻega o suʻesuʻega o loʻo lisiina i lenei tusiga.
  2. Taua! Faitau pe faʻapefea ona e mautinoa o loʻo iai sau mita kulukose toto ma fai.
  3. Amata le toto atoa o le suka.
  4. Alu i se meaʻai maualalo-carbohydrate, sili atu ma lou aiga atoa.
  5. Faʻaauau pea le puleaina o le suka toto. Iloilo pe faapefea ona aafia lau maʻisuka i meaʻai.
  6. Lolomi se lisi o meaai faatagaina mo se taumafa maualalo-carbohydrate. Tautau se tasi i totonu o le umukuka ma teu le tasi i le umukuka.
  7. Suesue le tusiga "O mea e te manaomia e maua ai le maʻisuka i le fale ma oe" ma faatau mea uma e te manaʻomia.
  8. Afai ei ai ni faʻafitauli i lau fomaʻi, faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist. I le taimi lava e tasi, aua le amanaia lana fautuaga i le tausia o se "paleni" meaai mo le maʻisuka.
  9. Taua! Aoao e ave faʻamalosi le inisalini, tusa lava pe e te le togafitia lou maʻisuka ile inisalini. Afai ei ai lou suka maualuga i le taimi o se faʻamaʻi pipisi pe o se taunuuga o le tagofia o fualaau, e tatau ona e tuiina insulin mo sina taimi. Ia sauniuni mo lenei mea muamua.
  10. Aoao ma mulimuli i tulafono mo le tausiga o le maʻisuka.
  11. Mo maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka - ia iloa pe faapefea e le 1 le inisalini ona faʻaitiitia lou suka toto, ma le maualuga o le 1 gram o le carbohydrate e faʻaleleia ai.

O taimi uma lava ou te tusi ai e uiga i le suka o le toto, o lona uiga o le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto capillary e ave mai i se limatusi. O lona uiga, o le mea tonu e fuaina ai lau mita. O fua masani o le suka o le toto o tulaga taua ia e matauina i le soifua maloloina, tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka, i se taimi vave, e tusa lava po o le a le meaʻai. Afai e saʻo le mita, o lona faatinoga o le a le tele se eseesega mai iʻuga o se suʻega suʻe toto mo le suka.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

O le a le toto e mafai ona ausia

Na faʻaalu e Dr. Bernstein le tele o le taimi ma le taumafaiga e saili ai pe o le a le gaʻo o loʻo matauina i tagata soifua maloloina, tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, na ia tauanauina le fuaina o le suka toto o taitoalua ma aiga o le maʻisuka na o mai i lona tofiga. E le gata i lea, e masani lava ona asiasi atu le aufaatau femalagaaʻi ia te ia, e taumafai e faʻamalosi i latou e faʻaoga glucometers o se tasi poʻo le isi faʻailoga. I ia tulaga, e masani ona ia fai mai ia latou fuaina a latou suka e faaaoga ai se glucometer latou te faasalalauina, ma vave ave le toto mai o latou veins ina ia mafai ai ona suʻeina se suʻega suʻesuʻe ma iloilo le saʻo o le glucometer.

I nei tulaga uma, o le suka e 4.6 mmol / L ± 0.17 mmol / L. O le mea lea, o le sini o le togafiti o le maʻisuka o le faatumauina lea o le toto toto o le 4.6 ± 0.6 mmol / l, i soo se tausaga, muamua ma le maeʻa o taumafataga, taofi ona "oso". Saili i le polokalame 1 togafitiga o le maʻisuka ma le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka. Afai e te faʻatinoina, ona ausia lea o lenei sini, ma vave. Tomai masani ole maʻisuka - o se "paleni" taumafa ma mea maualuga o le inisalini - e le mafai ona mitamita i na taunuuga. O le mea lea, o tulaga maualuga o le sugar sugar standards e sili atu. Latou te faʻatagaina faʻafitauli o le maʻisuka e atiaʻe.

Ae mo le hemoglobin glyc, i le soifua maloloina, tagata faʻanoanoa e masani ona foliga mai o le 4.2-4.6%. O le mea lea, e tatau ona tatou taumafai mo lena mea. Faatusatusa i le tulafono masani o hemoglobin glycated - e oʻo i le 6.5%. E tusa ma le 1.5 taimi le maualuga nai lo tagata ola maloloina! E le gata i lea, o le maʻisuka e amata ona togafitia pe afai o lenei faailoga e oʻo atu i le 7.0% poʻo le maualuga.

O le taʻiala a le American Diabetes Association e faapea "o le maʻisuka o le maʻisuka" o lona uiga:

  • toto sugar ao lei 'ai - mai le 5.0 i le 7.2 mmol / l,
  • suauu toto i le mavae ai o le 2 itula ina ua uma ona 'ai - e sili atu i le 10.0 mmol / l,
  • hemoglobin glyc - 7.0% ma lalo ifo.

Matou te agavaa nei iʻuga o le "le atoatoa o le puleaina o le maʻisuka." O fea e maua mai ai lenei feeseeseaiga i manatu o tagata tomai faapitoa? O le mea moni o le maualuga o tui o le insulin e mafua ai le faateleina o le aʻafiaga o le hypoglycemia. O le mea lea, o le American Diabetes Association e aʻafia ai le maualuga o le toto i le taumafai e faʻaitiitia le lamatiaga. Ae afai o le maʻisuka e togafitia i se taumafataga e maualalo i le carbohydrate, ona manaʻomia lea o le tui insulin i le tele o taimi e itiiti ifo. O le lamatiaga o le hypoglycemia ua faaitiitia e aunoa ma le manaomia e faatumauina le maualuga o le toto suka ma aafia i faafitauli o le maʻisuka.

Faamauina o Manulauti e Pulea ai Maʻisuka Taimi Umi

Faapea ua e suʻesuʻeina se polokalama o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se polokalame ole togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma ua sauniuni e amataina. I lenei itu, e aoga tele le tusia o se lisi o sini o le maʻisuka.

O le a le mea tatou te mananaʻo e ausia, i le a le taimi faʻatulagaga ma pe faʻapefea ona tatou fuafua e fai lenei mea? O se lisi masani o sini o le maʻisuka:

  1. Tulaga masani o le toto suka. Aemaise lava, o le faʻamautuina o taunuʻuga o le puleaina o le suka atoa.
  2. Faʻaleleia poʻo le faʻatulagaina atoatoa o suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻe. O le mea pito sili ona taua oi latou o le hemoglobin, o le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, triglycerides, o le C-reactive protein, fibrinogen, ma suʻesuʻega o gaioiga. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le tusiga "Suʻega o le Maʻisuka".
  3. Ausia le mamafa mamafa - leiloa le mamafa po o le maua o le mamafa, po o fea lava e manaʻomia. Mo nisi faʻamatalaga i luga o lenei tusi, O le Obesity in Diabetes. E faʻapefea ona aveesea le mamafa i le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2. "
  4. Faʻaauau le faʻamaina o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.
  5. Faʻamama pe maeʻa le faʻamagaloina o faʻafitauli o le maʻisuka ua uma ona atiaʻe. O aʻafiaga nei i luga o vae, fatugaʻo, vaai, faʻafitauli ma le malosi, faʻamaʻi vavalalata i fafine, faafitauli i nifo, faʻapea foʻi ma eseesega o le neuropathy o le maʻisuka. Matou te gauai faapitoa atu i le togafitiga o gastroparesis o le maʻisuka.
  6. Faʻaitiitia le faʻateleina ma le matuia o faʻasologa o le hypoglycemia (pe a fai na muamua).
  7. O le mutaaga o le vaivai i taimi uma, faapea foi ma mafaufauga mo taimi pupuu ona o le toto maualuga.
  8. Tulaga masani o le toto maualuga, pe a maualuga pe maualalo. Faʻaaofiofia le mamafa masani e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau "kemisi" mo le maualuga o le toto.
  9. Afai o loʻo tumau pea ia peta i le pancreas, ona faʻaola lea. E siakiina e faʻaaoga ai se suʻega toto mo C-peptide. O lenei sini e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2 pe afai e manaʻo le tagata maʻi e aloese mai le iniseti o le inisalini ma ola i se olaga masani.
  10. Faateleina le malosi, malosi, tumau, faatinoga.
  11. Tulaga masani o le maualuga o hormones thyroid i totonu o le toto, pe afai o auiliiliga ua faʻaalia e le lava. A ausia lenei sini, e tatau ona tatou faʻamoemoe o le faʻavaivaia o faʻamalologa le lelei: o le vaivai o le tino, o le malulu, faʻaleleia le tala o le cholesterol.

Afai ei ai ni au sini faaletagata lava ia, faaopoopo iai i lenei lisi.

Le lelei o le usitai ma le faʻaeteete

I le DiabetMM.Com, o loʻo matou taumafai e tuʻuina atu se togafitiga togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina. O oe o le a le maua ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga ma taumafa maualalo i le maualalo o calorie. Talu ai o tagata gasegase uma lava e le o toe mamao pe mulimuli ane "malepe", ma o lo latou tulaga ua sili atu ona leaga. Faitau pe faʻapefea ona tui le inisalini, pe faʻapefea ona fua le suka o le toto ma pe faʻapefea ona faʻaitiitia i se mea e masani ai ma se taumafataga e maualalo le carbohydrate.

Po o le a lava le faʻavaivaia o le faigamalo, e tatau lava ona faʻaaloalogia, ma matuā faʻamaoni lava. Faʻataga le itiiti ifo o le manaʻoga - ma o le suka toto o le a lele. Sei o tatou lisi mea e te maua pe afai e te faʻatinoina ma le faʻaeteete se polokalame lelei togafitiga o le maʻisuka:

  • o le a toe foʻi le toto i le masani, o numera i le mita o le a faʻamalieina,
  • o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka o le a taofia
  • o le tele o faʻalavelave ua uma ona faʻataunuʻuina o le a aluese, aemaise i ni nai tausaga,
  • soifua maloloina ma le mafaufau o le a faaleleia, o le a faateleina le malosi,
  • afai o loʻo e mamafa tele, ona e maualuga lea o le ae leiloa le mamafa.

Faitau foi le vaega "O le a le mea e faʻamoemoe pe a toe foʻi mai lou suka suka i le masani" i le tusiga "Sini mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2." I le faʻamatalaga, e mafai ona e faia ni fesili e vave vave ona tali tali a le pulega.

Tuua Lau Faamatalaga