Suʻega toe suia o le homone mo le menopause: tamaoaiga ma le pala

Menopause o se autu e masani ona fatuina ai le tele o manatu i le va o tamaitai - oi latou e taliaina ma i latou o loʻo fefefe i ai. E iai foi le tele o talanoaga pe o se mea lea e tatau ona "togafitia" pe afai e tupu uma mea uma, e aunoa ma le faaaogaina o soo se vailaʻau.

Mo nisi o fafine, o le misaopaʻa e sili atu nai lo na o le faaiuga o le tausaga o la la fananau mai. E mafai ona i ai se aafiaga loloto i faʻamaʻi tumau e pei o le suka ituaiga 2 maʻisuka. O fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona sili atu ona malamalama i suiga nai lo le tele o isi fafine.

Afai o le a le mafai e se fafine ona sola i aso uma e 28, pe a oʻo i le faiga o le misaopao, e mafai ona mataituina le tele o fesuiaiga. E mafai ona e faia ni taamilosaga e alu 40 aso pe umi i va o vaitau, ma i nisi tulaga, o aso taua e mafai ona oʻo mai i ni nai vaiaso. Pe a tupu lenei mea, o le maualuga o au hormones, estrogene ma progesterone, e suia laitiiti lava. O nei suiga o le hormonal e mafai ona aʻafia ai lou kulukose toto, lea e mafua ai i ni fafine e iai le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2, e taua tele le tausisia o lou maualuga o le kulukose o le toto e tusa lava pe mafai - o se mea e ono faigata i le taimi o le misa.

Iloaina o uiga o le misa

O nisi o faʻamaoniga o le faia o se masiofo atonu e sese ona o faailoga o le maualuga o le kulukose o le toto, e aofia ai le vevela, afu, ma le le fiafia. Faatasi ai ma ia lava faailoga tutusa, e mafai ona faigata mo se tamaitai ona fuafua po o le a le mea. Nai lo le taumatemate, e tatau siaki lou maualuga o le kulukose totope ae iloa nei faailoga. Afai e faʻaauau pea ona faʻaalia pe faʻaalia le le toʻa, talanoa i lau fomaʻi e uiga i togafitiga togafitiga.

O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua i le misaopaʻu nai lo a latou uo ma le maʻisuka ituaiga 1. Ua faʻamautuina o le maualuga o le estrogen i fafine ua mamafa tele ua paʻu lemu nai lo i latou o loʻo mamafa pe masani.

Soifua maloloina

O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na aafia i le moaopa e le o toe iai ni fesuiaiga o hormonal vao e aʻafia ai le maualuga o le kulukose o le toto, ae o loʻo i ai isi faafitauli o le soifua maloloina, ia manatua. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamalosi ma le mafiafia o puipui o arteries, lea e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu poʻo le fatu oso. O le mamafa o le tupe maua pe a maeʻa le moapo e le masani ai, ae e foliga mai e sili atu ona taatele i le va o fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le fatu fatu.

Faatasi ai ma le misaopao ma se olaga e sili atu ona leaga, o le isi tulaga lamatia e oo mai: osteoporosisponaivi ponaivi. E ui o fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e le o se tulaga lamatia tele o le osteoporosis o ni tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae maualuga atu le ono aʻafia o ponaivi ponaivi i le taimi o le misa, nai lo fafine e le maua i le maʻisuka.

Suʻega faafomaʻi

O le toe suia o le tino (HRT) o se mataupu e feteenai, ae mafai ona avea ma se filifiliga mo fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 oe latou te feagai ma faailoga faigata o le moaopao ma iai ni faafitauli e tausisia ai le maualuga o le maualuga o le suka i le toto. Suesuega i le saogalemu o le HRT i le maea ai o feteenaʻiga a le misaopaʻa, ae o nisi fomaʻi ua toe faʻamalosi i le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le faʻamalo, tusa lava pe sili atu ona mataala.

Ae peitai, e le o fomai uma o malilie faatasi ma lenei. E masani ona malilie e tatau ona amata le HRT pe afai o ona uiga, e pei o le vevela, e ogaoga ma e le mafai ona pulea i isi auala. Afai e filifili se fafine e aua neʻi faʻaaogaina le HRT, e tatau ona ia talanoa i lona maʻisuka togafitiga ma lana fomaʻi, aua atonu e manaʻomia ai ona maualalo ifo ia doses nai lo le taimi na faia muamua i le misa.

Menopause e aofia ai suiga mo tamaitai uma, o loʻo galulue ma fomaʻi i lenei vaitau taua o le olaga o le a fesoasoani ia te oe e faia le suiga sili ona lelei.

O le mea lea o le amio lelei: o fualaau aina uma lava ei ai lona lava taimi

Afa - e ui lava o le natura, ae leai se mea e sili ona fiafia i le olaga o tagata uma. Na te aumaia ni suiga e le o taimi uma e faʻatulagaina ai le fafine i se auala lelei ma masani lava o le faʻafeagai. O le mea lea, faʻatasi ai ma le misaopaʻa, vailaʻau ma vailaʻau e tele lava ina manaʻomia e ave.

O le isi fesili o le saogalemu ma le lelei o le ai ai. O le taofiofia lelei o le paleni i le va o nei vaega e lua o le faʻalavelave pito sili ona tele i le falemaʻi faʻafomaʻi faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa: e le o le taina o se manu mai se fana, poʻo le tuliloaina o se elefane ma se slipper e le afaina, ma o nisi foi taimi e sili ona leaga.

Faʻatonu faʻatasi

I le togafitiga o le hormone i le moaopause, faʻatasi ai ma faʻatoʻaga o le hormonal ma le estrogens mama e mafai ona faʻatulagaina. Ole fualaau o le a fautuaina e lau fomaʻi e faalagolago i le tele o mea. E aofia ai:

  • onosai tausaga
  • faʻailoga
  • mamafa o le tino
  • le mamafa o moli manuause
  • faʻatasi ma togafitiga extragenital.

E tasi le afifi e 21 papa. O papa muamua e 9 o lanu lanu samasama o loʻo i ai le estrogen - le estradiol valerate i se fua o le 2 mg. O papa totoe e 12 e lanu enaena ma e aofia ai le estradiol valerate i le aofaiga o le 2 mg ma le levonorgestrel i se fua o le 150 mcg.

O le sui o le hormonal e tatau ona ave 1 le laulau i aso taitasi mo le 3 vaiaso, pe a maeʻa le pusa, e tatau ona faia le 7-aso i le taimi e amata ai le faʻafefe o le masstual-like. I le tulaga o se faʻataʻitaʻiga o le taimi, o fualaau e ave mai le 5 aso, faʻatasi ai ma amioga le lelei - soo se aso sei vagana ai le maitaga.

O le estrogenic vaega e faʻaaogaina ai lagona le lelei o le mafaufau ma autasi. E tele taimi e tutupu e aofia ai: faʻafitauli o le moe, hyperhidrosis, faʻavevela vevela, vaʻa mamago, gaogao lagona, ma isi. O le vaega o le progestogen e puipuia ai le tupuga mai o gaioiga e sili atu ona maualuga ma le kanesa o endometrial.

Faʻamatalaga:Cons:
  • tau talafeagai 730-800 solo
  • faʻamaʻalogaina o faʻataʻitaʻiga moaopausal,
  • leai se aafiaga i le mamafa,
  • le faʻamautuina o tulaga faʻalagona.
  • o le gasegase o le gasegase o le vavalo,
  • le manaomia mo le faaaogaina i aso taitasi o fualaau faasaina,
  • o foliga vaaia o le tiga i le mammary glands,
  • o foliga vaaia o le tino (i nisi o gasegase).

Cycle-Proginova

O le paʻu o loʻo iai 21 papa. O papaʻe papaʻe muamua e 11 e naʻo le vaega o le estrogen - o le estradiol valerate i se fua o le 2 mg. O fua nei e 10 o lanu enaena enaena e aofia ai estrogen ma vaega o le progestogen: estradiol i le 2 mg ma le norgestrel i se fua faatatau 0.15 mg. O afa-Proginov e tatau ona faia i aso taitasi mo le 3 vaiaso. Ona manaʻomia lea ona e vaʻavaʻai i se vaiaso malolo, lea e amata ai le toto toto toto.

Faʻamatalaga:Cons:
  • aoga i le aveesea o uiga o le misa,
  • anapogi masani o le taamilosaga,
  • tau talafeagai 830-950 solo
  • toe faʻafouina le libido
  • o le leiloloa o le ulu o le ulu.
  • le manaʻoga mo le faʻaaogaina i aso taitasi (o se mea aoga lelei ao na o le tagofia o vailaʻau),
  • afaina
  • fulafula
  • agavaivai ma le faʻamalosia o le paʻu mammary,
  • faʻatau faʻatau.

Faʻaaliga Hormonal

Mo se fafine, estrogene, progesins ma, faʻamaonia, tosolosolo e mafai ona manatu o lemoni masani.

I le latalata ane, o nei vaega uma e mafai ona faamatalaina e pei ona taʻua i lalo:

  • estrogens - hormones o le feusuaʻiga,
  • faʻasolosolo - o le hormone o le maʻitaga,
  • androgens - feusuaiga.

estradiol, estriol, estrone e aofia i hormones steroid na gaosia e ovaries. E mafai foi ona avea ma a latou faʻasinomaga i fafo atu o le mea e gaosia ai le tino: mea faʻapipiʻi, mea faʻapipiʻi, ponaivi. O latou muaʻi vaʻaia o asrogens (mo le estradiol - testosterone, ma le estrone - androstione). I le tulaga o le aoga, o le estrone e maualalo ifo i le estradiol ma suia pe a maeʻa le minuopa. O nei hormones o ni mea e faʻaleleia atili ai mea nei:

  • o le tuputupu aʻe o le matua, o le vaʻa, o le fallopian tube, o le mammary, o le tuputupu aʻe ma le faʻaleleia o ponaivi umi o pito, o le atinaʻeina o uiga tau feusuaʻiga lua (faʻapupulaina o lauulu fafine, faʻataʻiina o nifo ma genital), faʻalauteleina o le epithelium o le vacina ma le mucosa uterine, totoga.
  • Omoni faʻateleina e mafua ai le faʻamalosiina o le galalaina ma le faʻasalaga o le vevela vavalalata, le tupu aʻe o le atometrium.
  • E le afaina le Estrogens i le toe faʻavaeina o le ponaivi, faʻaleleia le gaosia o elemene o le toto ma elemene femalagaaʻi, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol saoloto ma le lipoproteins maualalo, faʻaitiitia mea lamatia o le atherosclerosis, faateleina le maualuga o le horroone thyroid, thyroxine i le toto,
  • fetuutuunai ia tali i le maualuga o tagata faufautua,
  • faʻaosoina le edema ona o le alu o le vai mai le vaa i totonu o le intercellular spaces against the background of sodium retention in tissues.

Progestins

e masani ona maua ai le maitaga ma lona atinaʻe. O loʻo faʻalilolilo e le paga o le tino, o le luteum o le ovaries, ma le taimi o le gaioiga, e le placenta. O nei fomaʻi e taʻua foi o le gasetogens.

  • I fafine e le o maʻitaga, o loʻo i ai paleni o le estrogens, e puipuia ai le suia o gasegase ma cystic i le mucosa uterine.
  • I teineiti, o le matuitama o le susu ua fesoasoani, ma i tamaitai matutua, o le supplasia breast ma mastopathy ua taofia.
  • I lalo o la latou faatosinaga, o le faʻamalositino o le ogatotonu ma le fallopian tubes ua faʻaitiitia, o lo latou gasegase i mea e faʻateleina ai le gasegase o le musika (faʻamaʻi, vasopressin, serotonin, histamine) faʻaititia. Talu ai ona o lenei mea, o poloketi e faʻaitiitia ai le tiga o le faʻaleagaina o le tino ma maua ai se aʻafiaga e faʻaleagaina.
  • Faʻaititia le lagona o le tino i androgens ma o inrogene, ma faʻasaina le faʻasologa o le testosterone malosi.
  • O le faʻaitiitia o tulaga faʻataʻitaʻiga e fuafua ai le i ai ma le malosi o le maʻi o le muaʻi maʻi.

Androgens, testosterone, i le mea muamua, na iʻu lava i le sefululima tausaga talu ai na molia i agasala uma a le tagata ma na manatu na o ni tagata muamua i le tino:

  • afaina
  • lanu uliuli
  • maualuga le ulu o le tino
  • o le hyperandrogenism e faʻamaonia lava e tutusa ma le ovary polycystic, ma na faatonuina e taulimaina i auala uma avanoa.

Ae peitai, faatasi ai ma le faaputuputuina o le poto masani, na iʻu ina faapea:

  • o le faʻaitiitia o inrogens faʻaitiitia faʻaitiitia ai le maualuga o le paʻu i totonu o masini, e aofia ai le fola o le mafiafia
  • e faʻaleagaina ai le muso leo ma taʻitaʻia e le gata i le leai o se foliga vaaia o se fafine, ae faapena foi
  • i faʻafitauli i le mimiti e aunoa ma le faʻasolosolo ma
  • tupe mama.

E le gata i lea, o fafine ei ai le toso o le estrogen e manino lava le paʻu o le manaʻoga feusuaʻiga ma o fesoʻotaʻiga e sili ona faigata ma vaʻavaʻa ua tusia. Androgens o loʻo faʻapipiʻiina i le gaʻo ma le ovaries ma o loʻo faʻatusalia e testosterone (e aunoa ma se totogi), androstenedione, DHEA, DHEA-C.

  • O la latou laasaga e amata ona paʻu malie i tamaitai pe a mavae le 30 tausaga.
  • Faatasi ai ma le matua o le soifuaga, latou te le tuʻuina atu le faʻavalea o le toto.
  • O le toso malosi o le testosterone o loʻo mataituina i tamaitai e le o le tala o le moa (aruafa) (pe a uma ona aveeseina le ovaries).

Estrogen ma le fatu

I le suʻesuʻega, o Philip ma ana uo na tosina mai le estrogen i totonu o musele postmenopausal. O aafiaga muamua na taulai atu i le auala e galue ai estrogen i inisalini e gaosia ai siama pancreatic. O le taimi nei, ua taulai le au saienitisi i le auala e fegalegaleai ai le estrogen ma sela e maua mai ai le glucagon, o le hormone e siitia ai le maualuga o kulukose toto.

E tusa ai ma se suʻesuʻega fou, o suauu o le fatu pisipariki e maua ai le glucagon e matua nofouta i le estrogen. E mafua ai ona maua nei sene e faʻamalolo ai le glucagon, ae sili atu le hormone e igoa o Glucagon-e pei o le Peptide 1 (GLP1).

GLP1 e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini, poloka ai le faʻamalositino o le glucagon, e faʻaalia ai se lagona o le nofo malie, ma maua i totonu o le inumaga.

"O le mea moni, o loo i ai ni saki i totonu o le iniseti e foliga tutusa lava ma suauu paka alphacase, ma o la latou galuega autu o le tuuina atu o le GP1," o le faamalamalamaga a Sandra Handgraaf, o se tasi o tusitala o le suesuega. "O le mea moni na matou matauina le taua tele o le gaosiga o le GLP1 i le inumaga e faaalia ai le tāua o lenei okeni i le puleaina o le paleni o le carbohydrate ma le maualuga o le aafiaga o le estrogen i le metabolism atoa," o le a faaopoopo ai Sandra.

I luga o masini tagata, ua faʻamaonia iuga o lenei suʻesuʻega.

Aotelega o se tusitusiga faasaienisi i vailaau ma togafitiga faafomai, o le tusitala o se tusi faasaienisi o Akker L. V., Stefanovskaya O. V., Leonova N. V., Khamadyanova S. U.

O se suʻesuʻega na faia, o le mafuaʻaga o le fuafuaina o le aʻafiaga o le maʻilenisone, o se vaega o le sauniuniga maualalo o le Angelic, i luga o le gaosiga o gaʻo ma le hemostasis i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2 i fafine failele. Na matou suʻesuʻeina le 50 o gasegase i le manopausal syndrome, o loʻo i ai i le natura masani, o loʻo i ai i le 2 tausaga, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. 30 fafine e leai ni faʻalavelave faʻamaʻi na faʻamatalaina se faʻasolosolo o fualaau faasaina Angelik. Na matou iloiloina le metabolism o le carbohydrate e ala i le anapogi glucose, C-peptide, insulin, o le insulin resistance na fuafuaina e le Nomo index, hemostasis i le countlet counts, coagulation, D-dimer muamua, ina ua mavae le 3 ma le 6 masina o togafitiga. I le taimi o le togafitiga ma Angelik, na taua ai le taua o le kulukose ma le insulin resistance, i le 6 masina o togafitiga, ma e leai se aafiaga i le tulaga o le hemostasis system. O faʻamaumauga na maua e faʻataga ai matou e fautuaina le fualaau o le Angelik mo togafitiga o le sui o le homone i le postmenopausal maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, e lelei tele, malupuipuia ma faʻatasi ai ma le tele o isi meatotino lelei.

DIABETES AND CLIMAX: VAEGA O ASO O LE MANAGALUEGA HORMONAL THERAPY

Suesuega e mafua ai le faʻamoemoe o le faʻamatalaina le malosi o le dropspirenon lea o se vaega o le sauniuniga a le Angeliq, i luga o le metabolism o carbohydrates ma se tulaga o se hemostasis i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o se misipaopao. 50 tagata gasegase ma le maʻi pipima, o le i ai i le moa masani, umi e silia ma le 2 tausaga, 2 ituaiga o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo suesueina. I le 30 tamaitai e le o faʻasaga-faʻamaoniga ua tofia le Angeliq se sauniuniga. Taimi o le fesuiaiga o le carbohydrate i luga o le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao, O le-peptide, insulin, o se faasinoupu o le insulin-tetee na fuafuaina. Faʻamau o le hemostasis i luga o le maualuga o le tuma, le toto, factor D-Dimer muamua, i le 3 ma le 6 masina o togafitiga. I le taimi o togafitiga e ala i se sauniuniga a le Angeliq tatou te maitauina ai le faaitiitia moni i le maualuga o le kulukose ma le insulinresistance i le 6 masina o le taliaina O le leai o se aʻafiaga i se tulaga o le tulaga o le hemostasis. Mauaina o faʻamaumauga e mafai ai ona fautuaina se sauniuniga a le Angeliq mo togafitiga o le hormonal suia i maʻi o se tagata meli, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e lelei, saogalemu ma maua se numera o isi meatotino lelei.

O le tala o le galuega faasaienisi i le autu "O le maʻisuka ma le menopause: o mea faʻaonaponei nei o le togafitiga faafomaʻi o le homone"

L.V. Akker, O.V. Stefanovskaya, N.V. Leonova, S.U. Khamadyanova SUGAR DIABETES MA LE CLIMAX: VAEGA O ASO O LE SUBSTITUTE HORMONAL THERAPY

Department of Obstetrics and Gynecology No. 2 Altai State Medical University Barnaul, Rusia

O se suʻesuʻega na faia, o le mafuaʻaga o le fuafuaina o le aʻafiaga o le maʻilenisone, o se vaega o le sauniuniga o le Angelic acid i lalo ifo o le tino, i luga o le gaosiga o le gaʻo ma le hemostasis i tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 i fafine mulimuli ane.

Na matou suʻesuʻeina le 50 gasegase i le manopausal syndrome oeo loʻo i ai i le natura masani, o loʻo iai i le sili atu i le 2 tausaga, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. 30 fafine e leai ni faʻasagaga na faʻamatalaina se faʻasologa o fualaau faasaina Angelik.Na matou iloiloina le metabolism o le carbohydrate e ala i le anapogi glucose, C-peptide, insulin, le insulin resistance, na fuafuaina e le noto index, hemostasis i le countlet Count, coagulogram, D-dimer muamua, i le maea ai o le 3 ma le 6 masina o togafitiga.

I le taimi o le togafitiga ma Angelik, na maitauina le taua o le kulukose ma le insulin i le 6 masina o le pulega, ma e leai se aoga i le setete o le hemostatic system.

O faʻamaumauga na maua e faataga ai i matou e fautuaina le fualaau o le Angelik mo togafitiga o le sui o le homone i le postmenopausal tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le lelei, saogalemu ma le tele o isi meatotino lelei.

Upu autu: manopause syndrome, ituaiga 2 o le maʻisuka malosi, togafitiga o le homone, fesuiaiga o gaʻo, hemostasis.

L.V. Akker, O. V. Stefanovskaja, N. V. Leonova, S. U. Hamadyanova DIABETES MA LE CLIMAX: VAEGA O LE LALOLAGI O LE MANAGALUEGA HORMONAL THERAPY

Suesuega e mafua ai le faʻamoemoe o le faʻamatalaina le malosi o le dropspirenon lea o se vaega o le sauniuniga a le Angeliq, i luga o le metabolism o carbohydrates ma se tulaga o se hemostasis i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o se misipaopao.

50 tagata gasegase ma le maʻi pipima, o le i ai i le moa masani, umi e silia ma le 2 tausaga, 2 ituaiga o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo suesueina. I le 30 tamaitai e le o faʻasaga-faʻamaoniga ua tofia le Angeliq se sauniuniga. Taimi o le fesuiaiga o le carbohydrate i luga o le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao, O le-nenTHga, insulin, o se faasinoupu o se insulin-tetee na fuafuaina. Faʻamau o le hemostasis i luga o le maualuga o le tuma, le toto, factor D-Dimery i le amataga, i le 3 ma le 6 masina o togafitiga.

I le taimi o togafitiga e ala i se sauniuniga a le Angeliq tatou te maitauina ai le faaitiitia moni i le maualuga o le kulukose ma le faʻafitauli o le iniseti i le 6 masina o le taliaina

Le maua o se aafiaga i se tulaga o le tulaga o le hemostasis.

Mauaina o faʻamaumauga e mafai ai ona fautuaina se sauniuniga a le Angeliq mo togafitiga o le hormonal suia i maʻi o se tagata meli, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e lelei, saogalemu ma maua se numera o isi meatotino lelei.

Moli: faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o le maʻisuka 2, togafitiga o le hormonal replaceable, fesuiaiga o le carbohydrate, o le hemostasis.

O le maʻi suka (DM) o se vaega o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le hyperglycemia. O le tele o siama o le maʻisuka e aofia ai vaega e lua o le etiopathogenetic: o le maʻisuka ituaiga 1 (DM1) ma le le atoatoa o le inisalini ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua ai le hyperglycemia masani ona o le tuufaatasiga o le inisalini ma le le talafeagai o le tali atu ile insulin-tali 3 , 4. I le fesoʻotaiga i le misa, o le taua pito i sili ona taua

O loʻo iai le maʻisuka 2. E 90-95% o tagata uma e maua i le maʻisuka.

O le tele o maʻi o le maʻisuka e faʻapupulaina i fafine e sili atu ma le 50 tausaga ma, atonu, o le moaopaʻa e iai sona aafiaga i le faʻateleina o lona tulaga masani i tamaitai i le matutua. E tusa ai ma le tusi resitala o le maʻisuka i le Itumalo o Altai, o le taatele o le maʻisuka 2 i le va o tamaitai e 3.9%. I le 40-49 tausaga, 1.1% o fafine e maua i le maʻisuka 2, i le 50-59 tausaga, 2.2%, i le 60-69 tausaga, 8.7% o fafine

o le faitau aofai e sili atu i le 70 tausaga o le 11.3% o fafine.

Ua faʻamaonia ai e iai le tele o aʻafiaga o hormones i feusuaiga i luga o okeni eseese ma fusi. E sili atu ona taua taunuuga ma faʻamaoniga o le estrogen, lea e aʻafia ai le lelei o le ola o tamaitai i le peri - ma le tausaga mulimuli mai, e aofia ai le maualuga o le ono atiaʻe o le atherosclerosis, o le maualuga o le toto, maʻi faʻamaʻi o le fatu (3 taimi), faʻalavelave lolomi (7 taimi) . O nei faamaʻi o loʻo nofoia se tasi o nofoaga taʻitaʻia i mafuaʻaga o le olaga nei i fafine mulimuli ane, ma o le osooso malosi i le atinaʻeina o faʻamaʻi e tupu pe'ā uma le amataga o le misa. Ae o le maʻisuka o se faʻataʻitaʻiga masani o micro - ma faʻalavelave macrovascular. Ole lapoʻa telē o le moega lapopoʻa atoa e le tupu i nisi faʻamaʻi. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi o vaʻa tetele. O gasegase cardiovascular ma gasegase lautele e afua ai le maualuga o le maʻi ma le tino i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le tolu tausaga: nephropathy, neuropathy, retinopathy, e ui o le aʻafiaga o nei faʻamaʻi e maualuga tele. O le tuufaatasiga o le manopausal syndrome ma le maʻisuka e fausia ai tulaga mo le mafai ona fai faatasi. O le mafuaʻaga lea e taua ai i le menopause e iloa ai le maʻisuka ituaiga 2 ma ia lelei ona togafitia ma i le taimi lava e tasi e totogi ma sui taui mo suiga o le hormonal o uiga o le moa.

Mo le tele o tausaga, na talitonuina o fafine e maua i le maʻisuka ua faʻaseseina i le tofiaina o le togafitiga o le homone (HRT) mo le togafitiga ma le puipuia o maʻi moa. O le finauga autu o lenei faʻamatalaga, o le mea moni o le tele o vailaʻau faʻaaoga i le HRT na i ai se aafiaga le lelei i le hemostasis, carbohydrate ma le lipid metabolism, faʻaitiitia ai le lelei o le estrogen 1.2

O faigata ma faafitauli e tulaʻi mai i le faʻaaogaina o le HRT i fafine e iai le gasegase o le tino e mautinoa le saofaga i le atinaʻe ma le faʻaleleia o lenei metotia togafitiga, o le fatuina o vaega fou o le hormonal ma, i luga o latou faavae, fualaau lelei fou ma saogalemu. O lenei vailaʻau e tatau ona aofia ai Angers

foliga (Schering, Siamani), o se auala faʻaonapo nei o le faʻaauauina pea o togafitiga: o papa taʻitasi e aofia ai le 1 mg o le estradiol hemihydrate ma le 2 mg o le pata. O le faʻaaogaina o le caelelenone, lea ei ai lona aʻafiaga thiandrogenic, i nisi itu e faʻaumatia ai le leaga o aafiaga o androgens i metabolic processes. O le faʻamaeʻaina o le tele o le sodium i lalo o le aʻafiaga o lelenesone e fesoasoani tele i le faatonutonuina o le toto. E le gata i lea, o le lelei o le aʻafia i le tulaga ma le gaioiga o le mumu, o le faateleina o le gaoioiga o le oxid nitric, o le puipuia o le liua o le angiotensin 1 i le angiotensin 2, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le toto, faaleleia le galuega o le myocardial, o loo faaalia. O le Dros-pyrenone e i ai se aafiaga lelei i le setete o le talafatu lipid. O le fesili e tulaʻi mai e uiga i le aʻafiaga o lelenesone i luga o le gasegase o le gasegase i tagata o le meli o le maʻisukaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, o se vaega tāua o le malosi o le inisalini, ma pe o lona aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le inisalini ma faʻateleina le glycemia.

O le isi faafitauli o le aʻafiaga o le maʻilenis i luga o le hemostasis, talu ai o le HRT o se tasi lea o mafuaʻaga i le atinaʻeina o le gaʻo vevela.

O nei fesili o le autu lea o lenei suʻesuʻega.

Mea ma metotia suʻesuʻe

O le suʻesuʻega na aofia ai le 50 tagata gasegase i le manopause syndrome (TT) e 45 - 57 tausaga (o le matua o tausaga o tagata suʻesuʻe na 52 ± 0.5 tausaga), o loʻo i ai i le natura masani mo le sili atu ma le 2 tausaga, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 ma maua ai le tino afaina. O faʻamatalaga mo le HRT i mataupu uma lava na mafua ai le faaletonu o le manopausal, ia na aʻafia ai aʻafiaga e leai ni aʻafiaga. O se tikeri ogaoga o le faaletonu o le tino na maua i le 3 gasegase, o le tikeri maualuga i le 20, o le agamalu i le 27. O le fua faatatau o le fua o le iloiloga o le menopausal modified index (MMI) ao le i togafitiga o le 41 ± 2 points.

Ina ia mafai ona faʻasaʻo le faaletonu o le moa, 30 fafine e leai ni faʻasagaga na faʻataunuʻuina se sauniuniga maualalo ole Angelik). O le suesueina o le 20 tamaitai na faaalia ai le hypertriglyceridemia, o le mea lea, o lenei vaega o tagata gasegase na tuuina atu i ai se isi togafitiga togafitiga - Clima-dinone (phytoestrogen "Binorica") i le tuufaatasiga

Inisitituti suʻesuʻega faʻatasi ma lipid-lowering therapy. I le tulaga o le faʻamautuina o triglycerides i le mavae ai o le 3 masina o togafitiga, o nei tamaitai na faʻauuina Angelik. O le HRT na faʻatulagaina mo taui ma le faʻasologa o le maʻisuka. O tagata gasegase uma lava e iai le tomai e pulea ai le tagata lava ia, na faia faʻatalanoaga talanoaga ma i latou e uiga i foliga o le pulega o meaʻai, ma na faʻatinoina le gaioiga faaletino.

Aʻo leʻi amataina le HRT, o se suʻesuʻega faʻatulafonoina na faʻamalamalamaina: o le ultrasound of the mammary glands and organs pelvic, test cytological of smears cervical, assessment of factors coagulation, measurement of blood pressure, consultations with ophthalmologist, neurologist, nephrologist, cardiologist. Iloiloga o le CS na faia i le faaaogaina o se suiga i le taneopausal (E.V. Uvarova, 1983). Ina ia iloiloina le tikeri o le mamafa poʻo le tele o le manua, na fuafuaina ai se numera o le tino (BMI). O le mamafa o le lapisi o le abdomina na fuafuaina e le tele o le puʻu (OT). I le RT o le P80 cm, na faʻatūina le gaʻo o le abdominal (e tusa ai ma le Faʻamaumauga IDF, 2005).

Na suʻesuʻeina le metabolism o le Carbohydrate e faʻaaoga ai le maualuga o le glycemia, inisalini e le faʻamalosia, C-peptide. Ina ia fuafuaina le faʻamalosia o le inisalini, matou te fuaina le faasino igoa o Homa.

O le Hemostasis indicators na iloiloina e ala i le faaaogaina o se coagulogram, le maualuga o le D-dimer.

O le polokalame atoa o le faʻataʻitaʻiga sa faia i le togafitiga muamua o fafine mo le faʻasologa o le misaopaʻu ina ua mavae le tolu ma le ono masina o togafitiga.

Suʻesuʻega ma Suʻega

I le taimi o le uluai suʻesuʻega, na maua le mamafa (BMI 25.0-29 / 9 kg / cm2) i le 15, o le maualuga o le maualuga I le tikeri (BMI 30.0-34.9 kg / m2) i le 16, o le maualuga II tikeri (BMI 35.039.9 kg / m2) i le 15 , III tikeri o le gaʻo (BMI -40 kg / m2) i le 4 gasegase. E tofu uma ma le OT o le 80 cm, lea na faʻaalia ai ei ai le manava o le manava. O le BMI tolu ma le ono masina talu mai le amataga o le tagofia o fualaau faasaina e leʻi suia tele, e ui lava sa i ai se uiga manino o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino (BMI faʻaitiitia mai le 32 kg / m2 i le 30.67 kg / m2). O le faʻamautuina o le faailoga e iloa ai le maualuga ole gase abdominal (OT) , e le gata i le leai o se aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina e faʻaaoga i luga o le mamafa o le gasegase abdomina, ae faʻapea foʻi ma a latou aʻafiaga i luga o le mamafa o le ava (OT na faʻaitiitia mai le 99.24 cm ± 1.9 i le 95.10 cm ± 1.8)

O le tagofia o fualaau faasaina na mafua ai ona iai ni suiga lelei i le gaosiga o le gaʻo. O se uiga o le faaitiitia o le anapogi i le glucose na maua i le masina lona tolu o le HRT ma na faaitiitia i le ono o masina, ma o se faaitiitia tele o le inisalini i le ono masina o HRT. (laupepa 1,2)

O le faʻamasinoga o le kulukose, insulin, C-peptide i le toto toto o tagata gasegase na maua le fualaau faasaina Angelik ____________

Faailoga Amata I le maea ai o le 3 masina A maeʻa le 6 masina

Tausiga P1 P 2 P3

Glucose, mmol / L 7.83 ± 0.37 7.61 ± 0.31 6.78 ± 0.23

C-peptide, ng / ml 3.73 ± 0.67 3.35 ± 0.52 2.97 ± 0.4

Inisalini, mIU / ml 15.94 ± 1.67 13.59 ± 1.31 13.05 ± 1.49

ao tago i le fualaau faasaina Angelique ________________

Faailoga Muamua Ina ua mavae le 3 masina A maeʻa le 6 masina

Tausiga P1 P 2 P3

Homo Index 5.19 ± 0.44 4.3 ± 0.37 3.72 ± 0.45 *

Manatua: 0.02 i E le mafai ona e maua le mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

Fibrinogen, mg / L 3701 ± 48.59 3666.67 ± 24.95 3616.67 ± 23.16

APTT, sec 23.23 ± 0.99 24 ± 0.87 23.35 ± 0.8

RFMC, mg% 4.07 ± 0.17 3.91 ± 0.15 3.86 ± 0.16

Platelets, mano 284.31 ± 4.02 284.31 ± 3.36 285.83 ± 3.66

D-Dimer, ng / ml 100 ± 0 100 ± 0 100 ± 0

Manatua: P i E le mafai ona e maua le mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

5. Jellinger P. Postprandial hyperglycemia ma le cardiovascular risk // Oʻo suka. - 2004.-№2.- C.2-4.

6. Farquharson CA, Struthers AD. O le Spironolactone e faʻapupulaina ai le bioticactive nitric oxide, faʻaleleia ai le vailaʻau o le endothelial, ma taofia ai le liua angiotensin vascular I / angiotensin II i tagata mamaʻi e le mautonu le fatu. Circulacion 2000, 101: 594-597

7. Godsland IF. Aafiaga o le meli postemopausal e sui ai le lipid, lipoprotein, ma le apolipoprotein (a) faʻasalaga: analisis of study published from 1974-2000 Fertil Steril 2001, 75: 898-915

8. Hoibraaten E, Qvigstad E, Arnesen H, et al. Faateleina le lamatiaga o le thromboembolism oona i le taimi o togafitiga faafomaʻi. Thromb Haemost 2000, 84: 961-967

9. Rosendaal FR, Vessey M, Rumley A, et al. Hormonal toe suia togafitiga, fesuiaiga o le gaosiga ma le lamatiaga o le thrombosis vevela. Br J Haematol 2002,1168: 851- 854

Tofa

O le manatu o le misaopaʻu e masani lava o tagata uma. Toeitiiti lava o taimi uma i aso uma o le olaga, o le upu ei ai se mea faʻalavelave faʻafefe poʻo se leo palauvale foi. Ae ui i lea, e taua le malamalama o le faagasologa o le toe fetuutuunaiga o tausaga o ni mea masani lava na tutupu, lea e masani lava e le tatau ona avea ma se faasalaga pe faailogaina ai le faaleagaina o se olaga. O le mea lea, o le upu moa e sili atu ona sao pe afai, e ese mai i tua atu o suiga o tausaga, o le faagasologa o le osofaʻiga ua amata ona puleaina. I se tulaga lautele, e mafai ona vaevaeina i le va o vaitau o loʻo mulimuli ane:

  • Suiga o tagataopausal (i le fua, pe a uma le 40-45 tausaga) - pe a le o ni taamilosaga uma eo mai faatasi ma le matua o le fuamoa, o le umi o suiga o le tau, ua taʻua i latou o le "le mautonu". E i ai le faaitiitia o le gaosia o le follic-stimulating hormone, leradio, antimuller hormone ma le inhib B. E tusa ai ma le tala o le tuai, popolega o le mafaufau, le fesuisuiai o le paʻu, o le urogenega o faailoga o le estrogen e ono amata ona aliali mai.
  • O se aganuʻu le talanoa e uiga i le moapo o le mulimuli mulimuli ane. Talu ai ona o le ovaries, e le o toe faʻataʻitaʻiina. O lenei gaioiga e faʻatuina vave, pe a mavae le tausaga talu ona leai se faʻapapa toto. O le taimi o le amataga o le moapo o le tagata lava ia, ae o loo i ai le "vevela vevela i totonu o le falemaʻi": mo tamaitai ei lalo ifo o le 40 tausaga, ua manatu le menopause e le o vave, vave - e oo i le 45, taimi mai 46 i le 54, i le leva - i le 55.
  • O le perimenopause ua taʻua o le misa ma 12 masina talu mai.
  • Meli meli - vaitaimi mulimuli ane. O faʻaaliga eseese uma o le faia o taʻavale e tele lava ina fesootaʻi ma le vave tuai, lea e 5-8 tausaga. I le pito i tua o le meli moaopao, na faʻaalia ai le soifua maloloina faaletino o totoga ma gasegase o loʻo mataituina, faʻateleina i luga o mea e tutupu i le vegetative poʻo le popolega o le mafaufau.

Perimenopause

e mafai ona tali atu i le tino o se fafine o ni vaega o le maualuga o le estrogene ma le leai o se fuamoa o fuamoa (toto o le uterine, fausiaina o le susu, migraine), ma faʻaaliga o le estrogen le atoatoa. O le vaega mulimuli e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • faʻafitauli o le mafaufau: faʻaleagaina, faʻaleagaina, faʻavaivai, faʻalavelave moe, faʻaititia le faʻatinoga,
  • vasomotor phenomena: soona vevela, vevela vevela,
  • Faʻasologa o meaʻai a le Genitourinary: vevela vavalalata, suamalie, susunuina, faateleina le urination.

Meli meli

e tutusa lava faailoga ona o le le lava o le estrogen. Mulimuli ane ua faaopoopoina ma suia e:

  • afaina o le gasegase o le tino: o le faaputuputu o le gaʻo o le manava, o le faaitiitia o le gasegase o le tino i lona lava inisalini, lea e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2.
  • cardiovascular: o se faʻaopoopoga i le maualuga o le atherosclerosis mafuaʻaga (aofaiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo), faʻaleagaina o le endothelial vascular,
  • musukalokeletale: faʻateleina le resitara o ponaivi e mafua ai le osteoporosis,
  • faiga faʻasolosolo i totonu o le faʻalavelave ma le vaʻaia, le faʻasolosolo o le urinary, le faʻasologa o le urination, afaina o le vevela.

Suʻesuʻega o le hormone Menopausal

Togafitiga ma fualaau oona i fafine ei ai le menopause o loʻo i ai le galuega o le sui o fualaʻau oona, faapaleniina i latou ma poloketi e aloese ai mai le gasegase ma le gaioiolosi i totonu o le timometrium ma mammary gland. Pe a filifilia ni toso, latou te faʻagasolo mai le mataupu faavae o le maualalo o le malosi, lea e galue ai hormones, ae leai ni aʻafiaga.

O le faʻamoemoe o le tofiga o le faʻaleleia lea o le tulaga lelei o le olaga o se fafine ma puipuia ai le tuai o le gasegase o le gataifale.

O nei itu taua tele, talu ai o le finauga a le au lagolago ma le au tetee o sui mo hormones o le natura masani e faavae i le iloiloga o faamanuiaga ma le afaina o hormones synthetic, faapea foi le ausiaina pe le ausiaina o sini o le togafitiga.

O mataupu faavae o togafitiga o le tofiaina lea o tamaitai i lalo o le 60 tausaga, e ui lava o le mea mulimuli e le masani ai le tamaʻitaʻi na i ai i le tamaitai i le taimi muamua nai lo le sefulu tausaga talu ai. E tuʻuina atu i le tuʻufaʻatasiga o estrogens ma faʻataʻitaʻiga, ae o le estrogen e maualalo, e fetaui ma i latou o tamaitai talavou i le taimi o le faateleina o le endometrial. O le togafitiga e tatau ona faatoa amata ina ua maeʻa ona maua mai se faʻatagaga faʻamaonia mai le tagata maʻi, ma faʻamaonia e masani o ia i foliga uma o le togafitiga ua fuafuaina ma o loʻo nofouta i ona lelei ma mea lelei.

Le taimi e amata ai

O fualaau e sui ai fualaau oona ua faailoaina mo:

  • vasomotor faʻalavelave faʻaleaga suiga,
  • moe le moe
  • faailoga o atrophy o le faiga o meaʻai,
  • feusuaiga
  • vave ma vave moa,
  • pe a uma ona fai,
  • ma le maualalo o le lelei o le ola e faasaga i le talaaga o le misa, e aofia ai le tiga i musele ma sooga,
  • puipuiga ma togafitiga o le osteoporosis.

Faʻaavanoa ona faia se faʻasalalauga e faʻapea o le auala lea e tilotilo ai fomaʻi Rusia i le faʻafitauli. Aiseā o lenei faʻasagaga, mafaufau i sina laʻititi.

O fautuaga a le atunuu, faatasi ai ma le faatuai, e faavae i luga o manatu o le International Menopause Society, o ana fautuaga i le lomiga 2016 e toetoe lava a tutusa, ae o mea ua faaopoopo i ai, o ia mea e lagolagoina e le tulaga o faamatalaga molimau, faapea fautuaga a le American Association of Clinical Endocrinologists in 2017. i luga o le saogalemu faʻamaonia o nisi o variva o gestagens, faʻapotopotoga ma vailaau faʻasaina.

  • E tusa ai ma i latou, o auala mo tamaitai i le taimi o le suiga i le taamilosaga ma i le matutua o le vasega o le a eseese.
  • O tofiga e tatau ona matuā faʻamaoni lava i le tagata lava ia ma mafaufau i faʻaaliga uma, o le manaʻoga mo le puipuiga, le i ai o faʻamaʻi faʻasalaga ma talafaasolopito o aiga, sailiiliga o suʻesuʻega, faʻapea foʻi faʻamoemoega o maʻi.
  • O le lagolago a Hormonal ua na o se vaega o le fuafuaga atoa e faʻasalalau ai le olaga o se fafine, e aofia ai meaʻai, faʻamalositino, ma le tuʻuina atu o masaniga leaga.
  • E le tatau ona faʻatulagaina togafitiga e aunoa ma ni faʻamaoniga manino o le estrogene le atoatoa poʻo aʻafiaga faaletino o lenei faaletonu.
  • O le tagata gasegase e togafitia togafitiga mo se suʻega masani e valaʻaulia i le fomaʻi e le itiiti ifo ile tasi i le tausaga.
  • Faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le misa po o le mulimuli ane i luma o le 45 tausaga e sili atu ona lamatia o le osteoporosis, maʻi fatu cardiovascular ma le faʻaleagaina. O le mea lea, mo i latou, o togafitiga e tatau ona faʻatinoina seia oʻo i le ogatotonu o le moaopa.
  • O le fesili o le faʻaauau pea o le togafitiga e filifilia faʻapitoa, mafaufau i le lelei ma le lamatiaga o se tagata maʻi faapitoa, e le taua tele ona faʻasaina.
  • Togafitiga e tatau ona faʻatinoina i le sili ona maualalo o metotia.

Contraindications

I le iai o le itiiti ifo ma le tasi o tulaga nei, e tusa lava pe iai ni faʻamatalaga mo togafitiga e toe sui ai, e leai se tasi na te faatonuina ia hormones:

  • gasegase toto, o le mafuaʻaga e le manino,
  • fatufatu o le susu,
  • tiga o le endometrial
  • ogaoga o le thrombosis poʻo le thromboembolism,
  • gasegase ogaoga
  • afaina i fualaau faasaina.

Estrogen pills

  • Tau lava o le ave.
  • O se aafiaga maoae i le talosaga.
  • O fualaau faasaina e le taugata.
  • E tele naua.
  • Me faʻatasi ma le proctorin i le tasi papa.
  • Talu ai ona o le eseese o le malosi, ua manaʻomia ai le tele o le vailaau oona.
  • Faʻaititia le faʻamagaloina ona o faʻamaʻi o le manava po o le gaʻo.
  • E leʻi faʻaalia mo le lactase.
  • E afaina ai le protein i le ate.
  • E sili atu le aoga o le estrone nai lo le estradiol.

Paʻu paʻu

  • E faigofie ona faʻaaoga.
  • O le fua o le estradiol e sili ona maualalo.
  • O le fua o le estradiol i le estrone o le tino.
  • E le o le metabolised i le ate.
  • E tatau ona faʻaaoga i aso uma.
  • E sili atu le taugata nai lo pulu.
  • Suiga atonu e eseese.
  • E le mafai ona faaopoopo i le gel le gaseterone.
  • Faʻaletonu le aoga ile fusi o le lipid.

Paʻu paʻu

  • Low content ileradiol.
  • E le afaina ai le ate.
  • Estrogen e mafai ona faʻatasi ma le gaseterone.
  • E i ai pepa e eseese a latou suʻega.
  • E mafai ona vave taofia togafitiga.
  • Ua fesuisuiai le sosolo.
  • Nofoaga papaʻu pe'ā susu pe vevela.
  • Estradiol i le toto amata ona faʻaitiitia le taimi.
  • E mafai ona faʻatulagaina mo le le aoga o papa.
  • Masalo o le tofiaina o tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga, o le gasegase gasegase gaʻo, le maʻi o le gastrointestinal tract, migraines.
  • Latou te tuʻuina atu vave se mea le aoga o le mea galue i le tino.
E ono iai ni faʻafitauli mai gaʻo manu vaivai i taimi o tui.

Tasi fualaau faasaina e aofia ai le estrogene poʻo le faʻataʻitaʻiga.

  • O le Estrogen monotherapy e faʻaalia pe a uma ona aveese le uaua. I le gasologa o le estradiol, estradiolavalerate, estriol faavavevave pe faaauau pea. Pills, patches, gels, suppositories suppositories or tablets, o injections e mafai.
  • I le tuueseesea, o le gestagen o loʻo faʻamatalaina i le suiga o le masopausal po o le perimenopause i le tulaga o le gasegane poʻo le dydrogesterone i totonu o laulau mo le faʻamoemoe o le taʻamilosaga o le taamilosaga ma le faʻaleleia o gaioiga e sili atu i luga o le toto.

Le tuufaatasiga o le estrogen ma le progestin

  • I le vaʻaia faʻafuaseʻi poʻo le faʻaauau pea (pe a leai e leai ni pathopatomates) - e masani ona faʻatinoina i le taimi o le suiga i le taamilosaga ma le suimeni.
  • Mo tamaitai failele, o se tuufaatasiga o le estrogen ma le progestin e masani lava ona filifilia mo le faʻaaoga faifaipea.

I le faaiuga o Tesema 2017, na faia ai se fonotaga a fomaʻi i Lipetsk, lea na avea ai se tasi o nofoaga tutotonu i le fesili o le togafitiga o le homone i le taimi o le misa. V.E.Balan, MD, polofesa, peresetene o le Faalapotopotoga Rusia mo Menopause na faʻailoa mai vaega e sili ona fiafia i ai le fomaʻi togafitiga.

E tatau ona tuʻuina atu i le asrogens transdermal faʻatasi ma le progestin, lea e manaʻomia ai le gasegase micronized. O le tausisia o nei tuutuuga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faafitauli i le thrombotic. E le gata i lea, o le gasegase e le gata o le puipuia o le afaina, ae e iai foi sona aafiaga e tetee ai, e fesoasoani e faʻaleleia ai le moe. O suʻe sili ona lelei o le 0.75 mg o le perradioane estradiol i le 100 mg o le gasegase. Mo tamaitai o le perimenopausal, o fualaau tutusa e fautuaina i le fua faatatau o le 1.5 mg i le 200.

Faʻaipoipo ma le vave gasegase o le tino (gauai i le taimi muamua)

O le i ai o le maualuga o aʻafiaga mo afaina, fatu fatu, teteʻe, osteoporosis ma feusuaʻiga, e tatau ona maua ai le maualuga o estrogen.

  • E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi mo latou seia oʻo i le taimi o le amataga o le misa, ae o le tuufaatasiga o le estradio ma le progestero.
  • Mo fafine e maualalo le naunau i feusuaiga (aemaise lava i le talaaga o ovaries mamao) e mafai ona faʻaaoga le testosterone i foliga o gels poʻo patches. Talu ai e le o atinaʻe sauniuniga faapitoa a tamaitai, latou te faʻaaoga tutusa lava auala e pei o tane, ae i lalo ifo o laasaga.
  • Faʻasaga i tua o le togafitiga, o loʻo i ai mataupu o le amataina o le fua, o lona uiga, o le maitaga e le o vaʻaia, o le mea lea, o vailaau mo togafitiga faʻafouina e le mafai ona avea o ni faʻamaʻi.

Le taua o le faʻaaogaina o le togafitiga o le homone i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 i le moaopa

I le taimi nei, o le tele o fomaʻi ua i ai se uiga le lelei i le faʻamaʻi faʻamaʻi, o lenei uiga e otometi lava ona faʻafeiloaʻi i le togafitiga o le sui o le homone (HRT) i le taimi muamua ma le meli. O togafitiga faʻamaʻi faʻamataʻu ma le togafitiga o hormoni e aofia ai le faʻatulagaina o estrogen, e masani lava ona tuʻufaʻatasia ma faʻasolosolo. O le eseesega taua e faapea, faatasi ai ma le togafitia o togafiti, o estrogens synthese e faia i tui e sili atu le malosi o le physiological e taofia ai le siama, ae o le togafitiga o le homone, o le hormonal o loo i ai nei e faasaʻoina na o le estrogens natura, e le o malosi tele nai lo gasegase se tulaga e matua ese lava. E le gata i lea, o le estrogens natura i le faagasologa o le metabolism i le ate e le afaina ai le enzymes microsomal lea e aafia i faiga o fibrinolysis, hemocoagulation ma le system renin-angiotensin-aldosterone.

O le taimi o le moaopao e faigofie lava ona mafaufauina o se tulaga ona o le le lava o hormones ovarian, ma le fesuiaiga o togafitiga o se togafitiga e fuafua i le toe faʻaleleia o le homeostasal hormonal homeostasis. Estrogen monotherapy e sili ona suʻesuʻe ma sili ona faʻaaogaina. O le faʻaopoopoga o vailaʻau i le estrogen monotherapy o se faʻaaogaina o le HRT, o le a mafai ona faʻaitiitia le aoga aoga o estrogens, aemaise lava i le cardiovascular system.

Faatasi ai ma le taofiofia o le fanau, o le aafiaga o le sili atu o le estrogen e mafua ai le le atoatoa o le gaʻo. La latou sootaga sili ona taua o se faʻaopoopoga i le gaioiga o corticosteroids, e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini. O nei suiga e le o maitauina pe a faatonuina ia togafitiga physiology o le togafitiga o le sui o le homone. O le mea moni, o le togafitiga o le homone o le homone i le estrogen e mafua ai le faʻaleleia atili o le gaosiga o gaʻo.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, ua manatu e talafeagai le faʻaaogaina o le faaupuga "togafitiga o le toe suia o le hormone", ae e manaʻomia le taimi mo fomaʻi ma fafine e fausia ai se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le mea o le a aafia ai le tagata i le togafitiga o le homone.

O loʻo lauiloa e faapea o tusi taʻutaʻua ma le manatu o se fomaʻi o loʻo faʻamalosia ai aʻafiaga le lelei o le HRT o loʻo i ai se aafiaga malosi i maʻi. E foliga mai, e ui lava i le malosi o le faasalalauina o le HRT, o le toatele o a tatou fomaʻi ma fafine ua oʻo mai i tulaga le mautonu o le faaletonu o le menopausal. O le fefe i le kanesa e faigata ai ona foia le faʻataʻitaʻiga: o le manopausal syndrome o se mea e le mautonu e tatau ona tumau. O lenei mea e matuā manino lava i le tulaga o fafine e maua i le maʻisuka. O le aʻafiaga o le HRT i luga o le gaosiga o le gaʻo ma le leai o se faʻamatalaga i luga o lenei faafitauli, o le mafuaaga lea e teena ai e tagata mamaʻi mai le HRT, o se tulafono.

O mafuaʻaga autu mo le le lelei o uiga o fomaʻi ma tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II i le fesuiaiga o togafitiga, o le, muamua, o le galuega vavalalata a le fomaʻi-gynecologists ma le endocrinologists, ma le lona lua, o le talitonuga o le suia o le hormone ua salalau solo i maʻi ma fomaʻi togafitiga ma le maʻisuka e le fetaui. E le gata i lea, o le uiga le lelei i le togafitiga o le homone o le aiga ma uo e tele sona taua i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II. O le matua, maualuga o aʻoga ma le olaga o le tagata maʻi o ia lava e taua tele.

O aʻoaʻoga o fafine ei ai maʻi faʻasalasopa i tua atu o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i totonu o aʻoga moapo e mafai ai ona fetuunai le mafaufau i le togafitiga faafomaʻi.

Faʻavae o le gaioiga o le faʻamaʻi o le menopausal i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2

O le aʻafia o le maʻisuka ua matua faateleina i tamaitai e silia ma le 50 tausaga. O le maʻisuka ua sili atu ona taatele i tamaitai nai lo alii e tutusa tausaga, o le tulaga masani o le maʻisuka i fafine e 55-64 tausaga e 62% le maualuga nai lo alii. E mafai ona maua e le manopause se aafiaga mautinoa i le faateleina o le maʻisuka i lenei vaitausaga o tamaitai (Dedov I.I., Suntsov Yu, I.).

I fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o le amataga o le misaopaʻi na tupu i le 48-49 tausaga, o le moapo e tupu i le 49-50 tausaga, o lona uiga, lua i le tolu tausaga muamua atu nai lo tamaitai soifua maloloina. O le umi o le umi o le mamafa o le mamafa o le 38-39 tausaga, ma o le umi o le moaopao e 3.5-4 tausaga. O le toʻatele o tagata gasegase ei ai le malosi faʻaleagaina o le manopausal syndrome. I lenei tulaga, o faitioga o le vegetovalcular nature e manumalo. O le umi o le manopausal syndrome e aunoa ma se togafitiga faʻatasi ma HRT ave faʻatapulaʻaina ile lua i le fa tausaga. I le taimi lava e tasi, i le 62% o tagata gasegase, o le amataina o le misaopaʻaga e tupu i le tautoulu o le tautotogo e oʻo mai i le talaaga o le faʻasalaga o le faʻamaʻi, o loʻo faʻaleagaina ai lona ala.

I fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o faitioga o le vasomotor ma le lagona-psychological natura e oʻo mai i luma, lea e foliga mai, e mafua mai i le neuropathy o le visceral ua leva ona iai ma le gafatia o le autonomous system. O faitioga e masani ona faʻailoaina e sili atu le vevela, vevela, vevela, atuatuvale, le fiafia. I le taimi lava e tasi, e 99% o tagata gasegase ua faitio i le faaitiitia o le libido ma 29% - o le paʻu vevela ma le gau o lauulu. I le nofoaga lona lua o le urogenital disorders, lea e faavae i glucosuria faaumiumi, o le atiina ae o le neuropathy visceral ma le faaleagaina o le vevela. E tusa ma le 69% o fafine, osteopenia i fafine i le vaega muamua o le vaomalo i le 33.3% o mataupu, i tamaitai i le vaega mulimuli i le 50 minute o mataupu. I le vaega o totoe, o le gaioiga o le maleopausal syndrome i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 ma tamaitai soifua maloloina e le eseese.

Faʻafitauli o le urogenital i le menopause i le maʻisuka ituaiga 2

E tusa ai ma a tatou suʻesuʻega, e 87% o fafine e maua i le maʻisuka ituaiga II e faitio i le mago, sasaina, ma susunuina i le vavao, 51% mo dyspareunia, 45.7% mo le gasegase, ma e tusa ma le 30% mo le maʻi le tumau. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le faʻaitiitia o le estrogen i le maeʻa ai o le moaopa e taʻitaʻi atu ai i le alualu i luma o le tino i totonu o le mucous membrane o le urethra, vagin, vevela, mea faʻapipiʻi o le fola o le pelvic, ma muso periurethral. Ae peitai, i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e le tusa ai ma le tala o le estrogen i le matutua, o se mea taua i le atinaʻeina o maʻi urinary e faia e: faʻaitiitia le puipuiga, glucosuria faaumiumi, atinaʻe o le neuropathy visceral ma le leaga o mea leaga. I lenei tulaga, ua fausia ai se vevela vevela, uila o le urodynamics, ma o le maualuga o le mimi o totoe o le a faasolo ina faateleina, lea e maua ai tulaga lelei mo se maʻi maualuga.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e taʻitaʻia ai i le alualu i luma o mea e tutupu i le mucous membrane o le urethra, vagin, vevela, i le mea faʻafefiloi o le fola o le pelvic ma i totonu o maso periurethral. O nei laasaga e mafua ai le fausia o se vevela vevela. E masani lava, o mea uma e faʻamatalaina faʻatasi ma se lagona faʻalagona faʻafitauli e mafua ai le faʻaitiitia o manaoga tau feusuaiga i le 90% o fafine. Faʻatasi ai ma lenei mea, o le urogenital disorders e muamua taʻitaʻia ai i le dyspareunia, ona oʻo ai lea i le le mafai ona faia ni feusuaiga, lea e faʻaauau atili ai le tulaga faʻavaivai na mafua ona o le matua o tausaga.

O aiaiga autu i le faʻaaogaina o le togafitiga o le hormone i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 i le moaopa

I le taimi nei, o aiaiga nei i luga o le faʻaaogaina o le HRT ua manatu e taliaina lautele.

1. Faʻaaogaina o estrogens natura ma a latou analogues.

2. O le tofiaina o le dose o le estrogen, e fetaui ma le maualuga o le estradiol i le taimi muamua o le tuputupu ae i tamaitai talavou.

3. O le tuufaatasiga o estrogens ma le progestogens (poo le seasea) ma androgens, lea e aveesea ai gaioiga faasolitulafono i le pito i lalo.

4. O le tofiaina o tamaitai ua uma ona faia se hysterectomy, estrogen monotherapy (estradiol) faʻatasi ai ma aʻoaʻoga le tumau.

5. O le umi ole gasegase o le hormone ma le togafitiga o le hormone e 5-7 tausaga, o le vaitaimi lea e manaʻomia e faʻamautinoa ai le puipuia o le osteoporosis, faʻalavelave o le myocardial ma le faʻalavelave cerebrovascular.

I le togafitiga faafomaʻi, o le auala sili ona taatele o le faʻataʻitaʻiina o le togafitiga o le homone i tamaʻitaʻi mulimuli ane, lea e sili atu ona malamalama i ai tagata ma fomaʻi. E mafua mai foi i le faigofie ma le taugofie o le auala.

E oʻo mai i le taimi nei, na o ni nai suʻesuʻega na tuʻuina atu i luga o le aʻafiaga o le estrogens ua faʻasaʻoina i se fua masani o loʻo faʻatulagaina ole 0.625 mg / aso i luga o le metabolism o gaʻo i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le afa o latou latou te faʻaalia se faʻaleleia atili o le gaosiga o le gaʻo, o le isi - o le leai o soʻo se aafiaga ile metabolism gaʻo. Ae ui i lea, o le maualuga o le hyperglycemic effects o estrogens e le tumau, e faalagolago i le fua ma le umi o le latou faʻaaogaina ma e le o se faʻalavelave i le tofiga ile faʻamaonia talafeagai ole metabolism. E talitonuina o le fua o le estrogen e sili atu i le 1.25 mg / aso e oʻo atu ai i se tulaga ogaoga o le faʻapalepale kulukose ma le faʻamalosia o le inisalini. Peitai, e tusa ai ma a tatou sailiga, o le puleaina o le b-estradiol i le 2 mg i le aso e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate ma e le aafia ai le malosi o le insulin.

E lua auala autu o le faʻaaogaina o estrogens: natural ma matua. O nei metotia e lua ni eseesega taua.

1. O le estrogens natura e liua i le isrone i le gastrointestinal tract. O le gasegase o le estrogens e faia i le mea muamua i le gaʻo i le ate ma le faʻaaogaina o fomu o le sulfate.O le mea lea, ina ia mafai ai ona ausia le maualuga o le estrogens i gaioiga o le tino, o la latou pulega i supraphysiological doses e talafeagai.

2. O le estrogens e tausia faʻamalosi e mafai ona ausia le totoga o le tino i lalo ifo o doses, ma o le a faʻaitiitia ai le malosi o le togafitiga, talu ai e le o aofia ai le latou metabolism i le ate.

O le estrogens faʻatasi (Premin) e maua mai le urine o mares. O i latou o se faʻafefiloi o le tele o mea estrogenic: estrone ma equillin. I le Iunaite Setete, ua sili atu i le 30 tausaga le faaaogaina o estrogens. I Europa, o le estradiol ma le estradiol valerate e masani ona faʻaaoga.

Estiol ma o le isiol succinate e maua ai se faʻamatalaga faʻasolosolo faʻalauiloaina ma e masani ona faʻaaogaina mo le urogenital disorders. Ae peitai, o le estriol e maua ai se malosi vaivai.

Ethinyl estradiol, o se vaega o faʻamatalaga tautala, e le fautuaina mo le HRT ona o ni gaioiga mataga.

Faatasi ai ma le tausiga o matua o estrog, e tele auala o le pulega e faʻaaogaina. O le faʻaogaina lelei o le taunuʻuga e maua i le intramuscular, vaginal, faʻanoanoa (i foliga o vailaʻau) ma faʻapipiʻi (i le faiga o le suauʻu). E maua le aafiaga i le lotoifale ma le puleaina lelei o sauniuniga o estrogen i foliga o mea manogi, suppositories, mama, pessaries mo le togafitiga o le urogenital disorders.

Progestogens (faʻataʻitaʻiga ma faufautua)

O le faʻaauau pea ona faʻaauau pea o estrogens, o le faʻalauteleina o taimi o ituaiga eseese o hyperplasia ma e oʻo lava i le kanesa o endometrial ua matauina. O le mea lea, i le taimi nei, pe a faatonuina le togafitiga i tamaʻitaʻi ma fafine meli, e tatau ona faʻataʻitaʻi faʻasolosolo i vailaʻau o loʻo i totonu o le 10-12-14 aso. O le tofiaina o estrogens natura faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o vailaʻau e faʻaumatia ai le hyperplasia endometrial. Faʻafetai i faʻafefe, o se suiga faʻalilolilo o le faʻasologa o le endometrium e tupu ma, o le mea lea, o lona teenaina ua mautinoa. Mo tamaitai o le postmenopausal, o le HRT sili ona lelei o le faʻaauauina pea o pulega o fualaau oona, lea e oʻo atu ai i le atomose endometrial ma le leai o le manava e le toe manaʻomia.

Na maua ai o le faʻaitiitia o le taimi o le hyperplasia endometrial, o le umi ole taimi o le faʻamalositinoina sili atu le taua nai lo le fua ole aso. O le mea lea, o se faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o le gestagens i totonu o le 7 aso e faʻaititia ai le aʻafia o le hyperplasia endometrial i le 4%, ma i totonu o le 10-12 aso na toetoe lava a faʻaumatia ai. Ole laʻititi o tui o le gasetogene ma a latou pulega o cyclic e faʻaitiitia ai le leaga o latou aafiaga ile lipoproteins.

E toʻafā faʻamalosi e masani ona faʻaaogaina i Europa: norethisterone acetate, levonorgestrel, medroxyprogesterone acetate ma dydrogesterone. O se taunuuga o le auiliiliga o aafiaga o nei fualaau oona i luga o le metabolism o le kulukose ma le inisalini, o le dydrogesterone ma le norethisterone acetate ua lauiloa e toetoe lava a le faaituau, ae na maua ai le fesoasoani a levonorgestrel ma medroxyprogesterone acetate i le atinaʻeina o le insulin resistance. Pe a tuʻufaʻatasia ma estrogens, e mafai ona maua e le progestogens le malosi lava e tasi e pei o le monotherapy, ae i lenei tulaga o le tele o foliga fou e faʻaalia. O le tuufaatasiga o acetate norethistro ma estrogens e le faaituau e tusa ai ma le metabolism gaʻo. I le eseesega, o le tuufaatasiga o levonorgestrel ma medroxyprogesterone acetate ma estrogens e mafai ona oo atu ai i le vaivai o le gaosiga o le carbohydrate. Ae peitai, e tusa ai ma nisi tusitala, i le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, e leai se aafiaga leaga o le HRT i luga o le gaosiga o le gaʻo i le taimi e faaaoga ai fualaau o le estrogen-progestogen, lea e aofia ai le medroxyprogesterone acetate, mo le tolu masina. O le mafuaaga lea ua talitonuina ai o le filifilia o le fualaau faasaina lea e matua taua tele mo le faʻaaogaina o HRT i tagata mamaʻi ma le manopause syndrome e faʻaleagaina ai le maʻisuka.

I tausaga talu ai nei, o le tele o vailaʻau faʻamalo nei ua faʻaalia i la tatou maketi, ma mo le saʻo saʻoga o le HRT, i le amanaʻia o faʻamaoniga ma le faʻailogaina, o le malamalama masani e manaʻomia mai fomaʻi.

Mo fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i le vaitau o le pomaʻi muamua, o vailaʻau o filifiliga e faʻataʻitaʻiina ma matai.

Trisequens o se vailaʻau e tolu-vaega lea e faʻaaogaina ai le faasolosolo malie o se tamaitai i le vaega muamua ole 12 masina o le 17-b-estradiol, ona 10 aso o le 17-b-estradiol 2 mg + norethistero acetate 1 mg, ona 6 aso o le 17-b-estradiol 1 mg.

O Femoston o se sauniuniga tuʻufaʻatasi faʻapope e aofia ai le 17-b-estradiol e pei o le estrogen ma le dydrogesterone e avea o se vaega gestagen. O vaega uma e lua e tutusa lelei ma le faʻalauiloaina o meaola e pei o hormones o le fafine.

I le laasaga mulimuli ane, ua faʻaaogaina le drug cliogest mo le faʻaauau pea o togafitiga.

Kliogest o se fualaau faasaina ma e faʻaaogaina i tina meli mulimuli. O loʻo aofia ai le 2 mg o le 17-b-estradiol ma le 1 mg o le acetate norethisterone.

I fafine ua uma ona faia se hysterectomy, e pei foi o le tuufaatasiga ma soʻo se vaega o le progestogen i le tagata lava ia o le HRT, o le fualaau faasaina o le estrofem, o se estrogen fualaau e aofia ai le 17-b-estradiol.

E maua le Duphaston i se vailaau e 10 mg ma o se tui. O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina o le toto, afaina o le supmenstrual, le elemene lona lua, le toto o le uterine, o lona pulega e le sili atu ona mamafa le malosi o le inisalini. E mafai ona faʻaaogaina o se vaega o le progestogen o le HRT faʻatasi ai ma soʻo se estrogen (faatasi ai ma filifiliga a le tagata lava ia i le tulaga o le le faapalepale i se fafine ua maeʻa ona faia ni fua).

HRT o loʻo faʻatulagaina ni metotia e lisiina i lalo.

1. Estrogen monotherapy - faʻaaogaina i fafine ua faia se hysterectomy. Estrogens o loʻo faʻatulagaina i vasega le tumau o le 3-4 vaiaso ma le 5-7-aso malologa. Mo fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau nei e sili ona lelei: estrofem (17-b-estradiol 2 mg) mo le 28 aso, ma le auala vaʻaia o le pulega - dermestril ma le aʻe.

2. Estrogens faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasa. I tamaitai i le taimi muamua o le taimi muamua, o le togafitiga o le cyclic or hormonone e faʻaaogaina.

O le falemaʻi a le ESC RAMS ua maua le poto masani i le faʻaaogaina o Trisquens ma Cliogest vailaʻau i fafine e 42-56 tausaga le matutua, o loʻo mafatia mai le CS i le talaaga o le maʻisuka ituaiga II. E sili atu ma le 92% o tagata gasegase i le faaiuga o le masina lona tolu talu mai le amataga o togafitiga e iloa ai le leiloloa o le vasomotor ma le faʻalagona o le mafaufau, faateleina le libido. E oʻo mai i le taimi nei, o le maualuga o le hemoglobin glycini (HbA1c) e faʻaitiitia ai le 8.1 ± 1.4% i le 7.6 ± 1.4%, ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i HRT o le 2.2 kilokalama i le faaiuga o le masina lona tolu togafitiga.

E tatau ona maitauina o fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 ma hypertriglyceridemia o se vaega aʻafia mo le CHD. O le faʻaaogaina o foliga o le estrog ia faʻasolosolo pe faʻafefiloi e mafai ona faateleina ai le maualuga o le triglyceride, aʻo le 17-b-estradiol e leai sona aafiaga. O le aʻafiaga o estrogens e fesoʻotaʻi ma le auala o le latou pulega: faʻatasi ai ma pulega faʻapitoa, pe a leai se vailaau o fualaau faʻataʻi i le ate, o le maualuga o triglycerides e suia i se tulaga maualalo nai lo le taimi e faʻafoe tautala ai.

I le togafitia o maʻi ole urogenital i le lotoifale ma mo le puipuia o siama mai le gasegase o totoga o le genitourinary i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i le vaega o le meli mulimuli, e fautuaina e faaaoga sauniuniga e aofia ai le estriol i le ituaiga o pulu (1 mg / g) ma suppositories (0.5 mg )

Ovestin o loʻo avanoa i ituaiga eseese (papa, suauʻu, mea e faʻaaoga ai vavae). O le gaioiga malosi o le mea taua. E leai se faʻaogaina lelei ma sili atu le manuia i le togafitiga o urogenital manifestations of maleopausal syndrome.

O le mausali o le glycemia ma le hemoglobin glycini (HbA1c), le numera o le tino (BMI) i le HRT i fafine e maua i le maʻisuka e aʻafia foi i mea e pei o, muamua, taitaia faatalanoaga faaleaoaoga ma tamaitai e uiga i uiga o le tausami o amioga i le maʻisuka ituaiga II , o le manaʻoga e faʻaititia le tele o meaola manu ma le faʻatagaina o le faia o gaioiga faaletino i le taumafataga, ma le lona lua, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ona o le matauina o mea taumafa ma le gaioiga afi e iai sona aoga aoga.

E tusa ai ma tusitusiga a le fale, o se auiliiliga o aʻafiaga e fesootai ma HRT i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga II o loʻo faailoa mai ai le maualalo o pasene o aʻafiaga itu pe a faʻatusatusa i le faitau aofaʻi lautele, o loʻo faʻamatalaina e se suʻega maeʻa i luma o le HRT i lenei vaega o maʻi.

E tusa ai ma mea ua taua i luga, e taua le maitauina o faʻamatalaga e uiga i le atinaʻeina o le misaopaʻi e tatau ona aofia ai i le polokalame aʻoaʻoga mo fafine ei ai le maʻisuka ituaiga II. Menopause e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le fua faʻasolo o le tino, lea e manaʻomia ai le itiiti ifo o kalori e faatumauina le mamafa o le tino. Afai o le numera o kalori i lenei vaega o fafine e le faʻaititia e le itiiti ifo ma le 20%, ona oʻo mai lea o se faʻalauteleina o le mamafa o le tino e le maalofia. I le leai o ni gaioiga faaletino ma le faaitiitia o le taumafa a se tagata maʻi i le ituaiga o maʻisuka o le gaʻo manu, e masani lava, e le o toe mamao, o le faateleina o le mamafa o le tino o le a taitai atu ai i le alualu i luma o le insulin resistance, o le faateleina o le suka toto ma le faateleina o le fua o le suka.

I le avea ai o se fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le HRT e mafai ona puipuia ai le tele o aʻafiaga o le osteoporosis, faamai o le fatu fatu, taofi le faʻaalia o le manopausal syndrome ma le urogenital disorders.

O le mea lea, o tagata mamaʻi e maua mai i le manopausal syndrome ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona fautuaina ina ia maua le togafitiga o le homone ma togafitiga o estrogen-progestogen, lea e aofia ai le vaega o le progestogen i le ituaiga o dydrogesterone, acetate norethisterone. Afai o se fafine ua i ai le tala o le gynnecology (uterine fibroids, hyperplasia endometrial, endometriosis), e sili atu ona fautuaina le faʻaaoga o sauniuniga o le vaega o le protesational o le noreteistrone acetate, talu ai ona o le mea sili lea e sili atu ona malosi e faasaga i le failautusi secretory o le utometrium.

O le filifiliga o togafitiga o le sui o le homone (short-term or long-term) e tatau ona fuafuaina taitoatasi i tulaga taitasi, ma o le togafitiga o le suiga o le hormone i le taimi umi o loʻo faʻaalia mo tamaitai ei ai tomai faʻapitoa, o le tino o le mamafa o le tino, i le tulaga o le taui poʻo le faʻaogaina o le maʻi.

O suʻesuʻega taua i luma o HRT pulega i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2

  • O le suʻesuʻega o le talafaʻasolopito e mafua ai ona faʻamaonia
  • Suʻega faʻa-Genital - pelvic ultrasound
  • Suʻega o le tino, mammography
  • Oncocytology
  • Fuataga o le toto maualuga, maualuga, mamafa o le tino, mea o le coagulation, cholesterol toto
  • Fuataga o le hemoglobin glycated (HbA1c)
  • Glycemia level measurement i le aso
  • Fefaʻatalanoaga ma se fomaʻi maʻi, neurologist, nephrologist

Mo tamaitai o loʻo aʻafia i le siama i masina taʻitasi uma, o le siakiina o le toto, e tasi i le tausaga le suʻeina o genital mammograms, le mautinoaga o le maualuga o le hemoglobin glyc, le siakiina e le aunoa le maualuga o le glycemia, BMI, feutagaʻiga ma le endocrinologist ma le fomai o le fomai, faapea foi ma le televise ma talanoaga faavaega i le saogalemu o HRT

Tue kanesa o le susu ma le fesuiaiga o togafitiga: faʻasolosolo poʻo le moni?

  • Talu ai nei lava, na faia ai e le Nusipepa a le British Medical Journal le tele o le pisa, na ia iloa muamua i taua faamasinoga taua ma tagata Amelika e uiga i le saogalemu ma le faia o tulafono faatonutonu ma ua tulaʻi mai i nei tauvaga e matua taua lava. I le amataga o Tesema 2017, na lomia ai e le mekasini faamatalaga mai le toeitiiti atoa le sefulu tausaga suʻesuʻega i Tenimaka, lea na auiliili ai tala e tusa ma le 1.8 miliona fafine mai le 15 i le 49 o ē na faaaogaina ituaiga eseese o fomaʻi faʻamalosi faʻaonapo nei (o le tuufaatasiga o estrogene ma progesin). O mea na maua na le mautonu: o le lamatiaga o le kanesa o le susu i fafine o loʻo maua faʻatasi faʻamaʻi faʻamaʻi, o loʻo maualuga atu nai lo i latou oe aloese mai togafitiga faapena. O le lamatiaga e faateleina i le umi o le faalavelaveina. Faatasi ai ma i latou o loʻo faʻaogaina lenei metotia o puipuiga i le gasologa o le tausaga, o fualaau e tuʻuina atu ai le isi mataupu e tasi o le kanesa mo le 7690 fafine, o lona uiga, o le matua faateleina o le lamatiaga e laiti.
  • O fuainumera o tagata tomai faapitoa na tuuina mai e le peresitene o le Rusia Menopause Association e na o tamaitai uma 25 o le lalolagi e maliliu mai le kanesa o le susu, ma o le mafuaʻaga masani o le oti o ni cardiovascular episodes, o se faʻamafanafanaga.
  • O le WHI suʻesuʻe e musuia ai le faamoemoe, ona o le tuufaatasiga o le estrogen - progestin e amata ai ona faateleina le lamatia o le kanesa o le susu nai lo le mavae o le lima tausaga o le faaaogaina, e faaosofia ai le tuputupu ae o tumutumu o loʻo i ai nei (e aofia ai le leai o se maʻi maualalo ma muamua vaega).
  • Ae ui i lea, o le vavalalata faavaomalo a le sosaiete o loʻo faʻamaonia foi le le mautonu o aafiaga o hormones o loʻo suia i le kanesa o le susu. O aʻafiaga e sili atu le maualuga, o le sili atu lea o le numera o le tino o se tamaitai, ma o le tele foi o lona ola i lona olaga.
  • E tusa ai ma le sosaiete lava e tasi, o aʻafiaga e itiiti ifo i le faʻaaogaina o le transradiomal or oral forms o leradiol e faʻatasi ma le faʻavaveina o le gaseterone (faʻaopopo i ona vailaʻau gaosia).
  • O le mea lea, o le togafitiga o le homone pe a uma le 50 ona faateleina ai le lamatiaga o le faaopoopoina o le progestin i le estrogen. O se faʻalauiloa tele o le saogalemu e faʻaalia ai le gasegase o le toto. I le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga o le toe foʻi i fafine ua leva ona gasegase le kanesa o le susu latou te le faatagaina i latou e tofia se fomaʻi sui.
  • Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga, e tatau ona filifili tamaitai e iai le tulaga lamatia muamua o le kanesa o le susu mo le fesuiaiga o togafitiga, ma mammograms taʻitasi e tatau ona faia e faasaga i tua o le togafitiga.

Thrombotic episodes ma coagulopathies

  • O le mea muamua lava lea, o le aʻafiaga o strokes, infarction myocardial, thrombosis loloto ma le pulmonary embolism. E tusa ai ma iuga o WHI.
  • I le taimi muamua o fafine meli, o le masani lea o le faʻaaogaina o le estrogen, ma e faʻaleleia pe a faʻatupulaia le matutua o maʻi. Ae ui i lea, o laʻititi laʻititi laʻititi i tupulaga talavou, e le maualuga.
  • O gasegase Transdermal ua faʻatasi ma le gaseterone e saogalemu tele (faʻamatalaga mai le itiiti ifo i le sefulu suʻesuʻega).
  • O le aʻafia o le verombosis loloto ma le pulmonary embolism e tusa ma le 2 mataupu mo 1000 fafine i le tausaga.
  • E tusa ai ma le WHI, o le lamatiaga o le pulmonary embolism e maualalo ifo nai lo le maʻitaga masani: +6 mataupu mo le 10,000 ma togafitiga faʻatasi ma +4 mataupu i le 10,000 ma le estrogen monotherapy i fafine e 50-59 tausaga.
  • O le faʻasolosolo e sili atu ona leaga mo i latou o loʻo fiasili ma o loʻo i ai taimi muamua o le thrombosis.
  • O nei faʻafitauli e masani ona tupu i le tausaga muamua o togafitiga.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina le tele o suʻesuʻega a le WHI i le faʻamautuina o aafiaga umi o le fesuiaiga o togafitiga mo fafine ua sili atu ma le 10 tausaga talu ona maeʻa. O le suʻesuʻega na faʻaaogaina naʻo le tasi le ituaiga o faʻataʻitaʻiga ma le tasi ituaiga o estrogen. E sili atu ona talafeagai mo le suʻeina o faʻataʻitaʻiga, ma e le mafai ona manatu e le atoatoa i se maualuga maualuga o faʻamaoniga.

O le aʻafiaga o le taʻavale e sili atu ona maualuga i fafine oe na amataina le togafitiga pe a uma le 60 o ona tausaga, ma o se faʻalavelave faʻaanamua o le gaioiga o le cerebral. I lenei tulaga, o loʻo i ai le faʻalagolago i le puleaina o le estrogen i taimi uumi (faʻamatalaga mai le WHI ma Cochrane).

O le oncogynecology e fai ma sui o le kanesa o le atometrium, cervix ma ovaries

  • O le hyperplasia endometrial e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le vaʻaia o estrogens. I lenei tulaga, o le faaopoopoga o le poloketi e faaitiitia ai tulaga lamatia o le uterine neoplasms. (Suesuega a le PEPI). Ae ui i lea, o le suʻesuʻega a le EPIC, i se isi itu, na maitauina le faateleina o lino endometrial ao faagasolo togafitiga, e ui lava o le auiliiliina o nei faamatalaga na mafua ai taunuuga i le ono maualalo o le usitai o tamaitai suʻesuʻe i le togafitiga. I le taimi nei, ua fautuaina e le International Menopause Society mo se taimi le tumau e faapea, o le gasegase o le gasegase e mafaufauina e saogalemu mo le inumaga i se fualaau o le 200 mg i le aso mo le 2 vaiaso i le mataupu o le faasologa o togafitiga ma le 100 mg i le aso pe a tuufaatasi ma le estrogen mo le faʻaaoga pea.
  • O se suʻesuʻega o suʻesuʻega e 52 na faʻamaonia ai o le togafitiga o le hormone e faʻateleina ai le lamatiaga o le kanesa o le ovarian e tusa ma le 1.4 taimi, tusa lava pe faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga. Mo i latou o loʻo i ai ni ata mananaia i lenei eria - o ni mea lamatia ogaoga ia. O se mea manaia e faapea, o uluai faailoga o le leʻi faʻamaonia o le kanesa o le ovarian e mafai ona faʻavasegaina o le moapo, ma o le mea saʻo lava mo i latou e mafai ona faʻataʻitaʻiina le togafitiga o le hormone, lea o le a mautinoa ai le taʻitaʻia o latou alualu i luma ma faʻavaveina le tuputupu aʻe o le toto. Ae o aso nei e leai se faʻataʻitaʻiga faʻamatalaga i lenei itu. I le taimi nei, ua malilie iai e leai ni faʻamaumauga faʻamaonia i luga o le sootaga i le va o le faʻaaogaina o hormones o loʻo suia ma le kanesa o le susu, talu ai o suʻesuʻega uma e 52 na ese mai i se ituaiga o mea sese.
  • O le kanesa cervical i aso nei e fesootaʻi atu i papillomavirus tagata. O le matafaioi o le estrogen i lona atinaʻe e le malamalama lelei i ai. E leʻi maua e le 'au suʻesuʻega umi se fesoʻotaʻiga i le va oi latou. Ae i le taimi lava e tasi, na iai suʻesuʻega o le kanesa na suʻesuʻeina i totonu o atunuu lea e mafai ai e suʻesuʻega faʻavaomalo masani ona maua le taimi e iloa ai le kanesa o lenei localization i fafine ao leʻi oʻo i le misa. O faʻamatalaga mai suʻesuʻega WHI ma HERS na iloiloina.
  • O le kanesa ma le kanesa o le pulumu e le o fesoʻotai ma le meaʻai o le hormone, e itiiti lava le faʻamatalaga i le kanesa o le manava, ma o loʻo i ai masalosaloga o loʻo faʻaitiitia ma le kanesa o le colorectal i taimi o togafitiga ma hormones.

Faʻailoga o le fatu ma toto toto

Ole mafuaʻaga autu lea o le le atoʻatoa ma le tino i fafine ua maeʻa le maeʻa. Ua maitauina o le faʻaaogaina o fuainumera ma aspirin e le tutusa le tutusa ma alii. I le mea muamua e tatau ona i ai le gau o le mamafa, o le tau faasaga i le maʻisuka, toto maualuga. E mafai ona i ai le puipuiga o le Estrogen i le cardiovascular system pe a oʻo atu i le taimi o le misaopaʻaga ma aʻafia ai le fatu ma toto toto pe afai o lona amataga e tuai ona silia ma le 10 tausaga talu mai le tafaoga mulimuli. E tusa ai ma le WHI, i fafine e 50-59 tausaga, e seasea lava ona le mafai ona maua le fatu o le fatu i le taimi o le togafitiga, ma sa i ai se aoga i le atiaʻe o le maʻi fatu fatu pe afai na amata le togafitiga aʻo le i oʻo i le 60 tausaga. O se suʻesuʻega suʻesuʻeina i Finelani na faʻamaonia ai o sauniuniga o le estradio (faatasi ai ma le leai o se faʻataʻitaʻiga) faʻaitiitia ai le maliu faaletino.

O suʻesuʻega pito i tele i lenei vaega o DOPS, ELITE, ma KEEPS. O le mea muamua, o se suesuega Danimaka, na tuuto i le osteoporosis, na mafua ai ona faʻailoa mai se faʻaitiitia o maliu maliu ma falemai mo le faʻaleagaina o le myocardial i le va o tamaitai e leʻi leva ona maua le misaopao na maua le estradiol ma le noreteistene poʻo le leai o togafitiga mo le 10 tausaga, ona mulimuli ai lea mo le isi 16 tausaga .

O le iloiloga lona lua i le taimi muamua ma mulimuli ane le tofiaina o le talatala (tala i le fafine i lalo ifo o le 6 tausaga talu ona maeʻa le misa ma le silia ma le 10 tausaga). Na faʻamaonia e le suʻesuʻega o le vave amataina o le fomaʻi togafitiga e taua tele mo le tulaga o vaʻa gataifale.

O le tolu o loʻo faʻatusatusa i le estrogens e faʻatasi ma le placebo ma le estradiol, e le maua ai ni eseesega taua i le setete o tamaʻi soifua maloloina laiti mo le 4 tausaga.

Urogenicology - o le itu lona lua, o le faʻasologa o le a faʻamoemoeina mai le tofiaina o estrogen

  • O le mea e leaga ai, e tusa ma le tolu o suʻesuʻega tetele ua faʻamaonia ai o le faʻaogaina o le estrog e le gata ina faʻateleina ai le gasegase o le gasegase o loʻo i ai nei, ae o loʻo aʻafia ai foi i vaega fou o le faʻalavelave faʻaletonu. / O lena tulaga e mafai ona matua faʻaleagaina ai le lelei o le olaga. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi lata mai nei, na faia e le Cochrane group, na maitauina e na o fualaau oona e iai sona aafiaga, ma e foliga mai o le a faʻaitiitia ai nei faʻaaliga. I le avea ai o se faʻaopoopoga faaopoopo, ua faʻaalia ai suʻesuʻega o estrogens e faʻaititia ai le lamatiaga o siama faifai pea o le urinary tract.
  • Aʻo suia suiga o le mucosa ma le urinary tract, o le estrogens e sili ona lelei, faʻaitiitia le faʻamago ma le le mautonu. I le taimi lava e tasi, o le avanoa e tumau pea i sauniuniga faʻapitonuʻu.

Bone suction (postmenopausal osteoporosis)

O se vaega tele lea, o le tauiviga lea e tuuto atu le tele o taimi ma taumafaiga i fomai o mea eseese. O ona taunuuga pito sili ona leaga, o fusi, e aofia ai le mama o le fafine, lea e vave ona faʻaleagaina ai se fafine, faʻaitiitia ai le lelei o lona olaga. Ae e tusa lava pe leai ni gau, o le ponaivi o le ponaivi e ogatasi ma tiga tumau i le vaʻa, sooga, maso ma liga, lea ou te manaʻo e aloese ai.

Po o le a lava le aoauli na maua ai e le gynnecologists le aoga o le estrogen mo le faasaoina o le ponaivi ma le puipuia o le osteoporosis ua lolovaia, e oo lava i le Faalapotopotoga Faavaomalo mo Menopause i le 2016, o ana fautuaga ua matua soloia e ala i le suia o togafitiga o togafitiga, ua manino ai o le estrogens o le filifiliga talafeagai lea mo le puipuia o le gau. ae peitai, o le filifiliga o togafitiga mo le osteoporosis e tatau ona faavae i le paleni o le lelei ma le tau.

Rheumatologists i lenei tulaga e sili atu ona faʻaogaina. O le au filifilia o estrogène (receipto) (raloxifene) e le i faaalia le aoga i le puipuia o fusi ma e le mafai ona mafaufauina o fualaau o filifiliga mo le puleaina o le osteoporosis, e maua ai le auala i bisphosphonates. E le gata i lea, o le puipuiga o suiga o le osteoporetic e maua i le tuufaatasiga o le calcium ma le vaitamini D3.

  • O le mea lea, o le estrogen e mafai ona taofia ai le gau o le ponaivi, ae o latou laugutu e masani lava ona suesueina i lenei itu, o le saogalemu lea e matua le talafeagai lava e faatatau i le oncology.
  • E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaitiitia o le numera o gau ona o le fesuiaiga o togafitiga ua maua, o lona uiga, o le estrog i le taimi nei e sili atu ona maualalo i fualaau saogalemu ma sili atu ona lelei i le puipuia ma le faʻaitiitia o aʻafiaga ogaoga o le osteoporosis.

Tuua Lau Faamatalaga