E mafai ona 'ai le suka ma le maʻisuka

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O le mea muamua e faʻamatalaina e se fomaʻi pe a maua i le maʻisuka o se meaʻai. E le gata i lea, o suiga i mea taumafa e tatau ona avea ma mea taua, ma o se tagata maʻi e tatau ona le mautonu i le tele o meaai masani. Ae e le o mea uma e matua faigofie lava: o le tele o ipu ma oloa e mafua ai le tele o feeseeseaiga i le va o tagata tomai faapitoa. O le mea lea, o nisi oi latou e finau faapea o le sukaisa ma le maʻisuka e le afaina ma e oo lava i le soifua maloloina, ae o isi e fai mai e tatau ona lafoaʻi ipu araisa. O fea oi latou e saʻo, ma o le a le mea e tatau ona faia e se tagata o loʻo maua i le maʻisuka i sea tulaga?

O a meaʻai e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka, o le mea e leaga ai, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. Ae peitai, e le o lona uiga e tatau ona le amanaia le faafitauli: afai e le o ave ni fua, o lona uiga o le maʻi o le a oo atu ai i faafitauli fou ma fou, e oo lava i le le atoatoa ma le oti. O le mea autu o le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona taofia le faʻamaʻi, puipuia le faateleina o le suka i totonu o le toto.

O le maʻisuka e eseese:

  • Ituaiga 1 - togafitiga o le insulin-faʻalagolago,
  • Ituaiga 2 - togafitiga tutoatasi tutoatasi, lea e sili ona taatele.

O ituaiga uma e manaʻomia ai se taumafataga faapitoa faatasi ai ma le faʻamautuina o meaʻai. O le faaupuga "taumafa paleni" a le tele o tagata e taufaasese: mo se faataitaiga, o nisi tagata latou te manatu o le a latou faatapulaaina i latou lava i le toetoe lava o mea uma, e na o fualaau faisua ma le gaʻo e maualalo le gaʻo. Ma o soʻo se mea gaʻo - e aofia ai pama ma cereals - e tatau ona tuʻuina mai le lisi. E faʻamalosia tagata e taumafa taumafa taumafa e iloa e le mamao lenei mea mai le mataupu. Ma o nisi o ituaiga o meaʻai ua le gata ina le aofia, ae ua fautuaina foi mo le maʻisuka.

O gaioiga o se punavai o mea gaʻo gaʻo. O ia meaola e leai se mea e fai i laʻau suamalie, ua faʻamalo mo se taimi uumi ma ua tumu lelei. I le faʻaopoopoga, o cereals e fesoasoani e pulea le mamafa o le tino, faʻagesegese le faʻaleleia o meaʻai gaʻo. Ma, i le avea ai o se faʻafeiloaʻiga matagofie, o gaosiga o loʻo i ai le tele o vaega aoga i foliga o elemene, vitamini.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ua faatagaina ma talafeagai. Ioe, i lalo o nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e amanaʻia le faʻamaoniga o le igoa o le cereals: mo le taumafaina, e tatau ona e filifilia meaai ma se mea maualalo maualalo. O le mea e sili ona fautuaina mo le maʻisuka o le faʻailoga (index index 50), oatmeal (index 49) ma le karite (faʻamaufaʻailoga 22). Leai se aoga e sili atu le aoga o vine ma ituaiga o araisa - mo se faataitaiga, lanu enaena. O le faʻaaogaina o le semolina, millet, leisa paepae ma le maʻisuka e le manaomia.

E tatau ona manatuaina: o meaʻai e taʻua o vave cereals i mea uma lava ei ai se faasinomaga maualuga, aua o le 'ai e sili atu ona lelei le filifilia o fua o fatu atoa. Faaopoopo le "afaina" i le maʻisuka ma isi mea faaopoopo i meaʻai o le cereal - mo se faataitaiga, suamalie, susu, pata. O ia mea e le manaomia e sili ona suia i le tele o fuālaʻau matalaina, nati, fualaau aina, poo fualaau mamago.

Ma le isi mea e tasi: ia taumafa i taimi o le cereal ma e le tatau ona tele. O le auaunaga sili ona lelei mo le tagata o loʻo maua i le maʻisuka e 150 g (mamafa e aunoa ma ni mea faʻaopopo).

E mafai ona 'ai le suka ma le ituaiga 1, 2 le maʻisuka?

Rice o se cereal maloloina, ma e leai se masalosalo e uiga i ai. Ae ui i lea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ei ai a latou lava faʻavae aoga: e taua tele mo i latou o le oloa maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga ma e le faʻaosofia ai le oso i luga o le suka.

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei a saienitisi, o le sukaisa paepae e mafai ona lamatia ai le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi ituaiga 2. O le laisa paepae ei ai se faasinomaga maualuga (mai le 70 i le 85), o lea e ono afaina ai le paleni o le suka i totonu o le toto.

E faʻapefea? Teʻena le suka ma faʻamalo atoa mai le meaʻai? Leai. Mo ituaiga uma o le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina e 'ai faʻamalo poʻo vaʻavaʻai faʻatoʻa alalaisa. Ma le maʻisuka ituaiga 2, e oʻo lava i araisa paepae masani e masani ona faatagaina, ae i se aofaiga e le sili atu i le 100 g ae le silia ma le tasi i le vaiaso. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 1, e sili ona aloese ai le araisa paepae.

E tele ituaiga o araisa e eseese uma i le ala latou te ola ai ma i le gaosiga ma le faʻamamaina. O ituaiga eseese e eseese lanu, lanu, ma o se faasinomaga matala, lea e taua tele mo le maʻisuka.

O a ituaiga araisa e mafai ona maua i le maʻisuka?

Fomaʻi fautuaina tagata maʻi ma faʻamaonia le maʻisuka e aloese mai le aina o le araisa paepae. O nei araisa, aʻo leʻi oʻo i totonu o faleoloa, o loʻo iai ni togafitiga, ma o le mea na mafua ai le tele o mea aoga na te leiloa, e sili atu ona mafiafia ma faʻafefe.

O le tele o fatu araisa e mafai ona eseese, laiti ma lapoa. E mafai foi ona ese le foliga - mo se faataitaiga, o fatuga e lautele pe liʻo.

O le laisa paepae ua i ai se faasinomaga maualuga, o lona avegofie e faigofie, talu ai e leai lava se fiva. O le ipu kalama o le araisa e aofia ai:

  • e tusa ma le 7 g porotini,
  • 0.6 g gaʻo
  • sili atu i le 77 g o le vaega o le carbohydrate,
  • e tusa ma le 340 kilokalo.

E taua tele le leai o araisa e aofia ai le kuluteni, o se mea porotini e mafua ai le faʻafefe i nisi tagata.

Ma le isi, o le a tatou talanoa puupuu e uiga i na ituaiga vine araisa e mafai ma e tatau ona faaopoopo i le taumafa a se tagata ua maua i le maʻisuka.

I soo se ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻafefiloi ipu e faʻavae i luga o araisa lanu - e taʻua foi o le enaena, ona o le lanu tutusa. O nei laisa e fai ma sui o se numera o le tele o mea taua o le minerale, vitamini - pe a faʻatusatusaina lauusiusi enaena ma isi ituaiga o lenei cereal.

O le mea lenei e mafai ona e maua i laulaʻau lanu enaena-enaena:

  • magnesium e lagolagoina ai le masani ai o le gaioiga o le fatu ma le tino o le tino,
  • manganese e faʻaleleia ai le gaosia o le gaʻo ma le calcium metabolism,
  • fibone, faʻamautuina o le mea e gaosi ai meaʻai, faʻaleleia o le gataifale,
  • Vailaʻau B-vaega, tocopherol, vitamini PP,
  • iodine, seleni, sima, ma isi.

Ona o le i ai o filo o meaʻai, o le laisi enaena e fautuaina faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e aʻafia ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto mai le meaʻai. E fesoasoani foʻi le fiber e faʻateʻa ese ai le "leaga" cholesterol, ma e oʻo lava i le taofia o le atinaʻeina o tino.

Laʻau mamago

I luga o faleoloa faleoloa, o le toatele oi matou na faʻafeiloaʻi ia araisa masani ma se faʻamalama sili ona manino. O lo o matou talanoa e uiga i araisa uila, lea, e faaopoopo atu i le maualuga o mea o loʻo aoga, e faʻamalosia ai foi le faigofie o le kuka, talu ai e faigata tele ona eli.

O tagata tausi meaʻai e tutusa lelei le lelei o le suka araisa ma lona tagata lanu enaena po o le enaena. Aisea e sili atu ai le maloloina o fatu fatu nai lo tagata masani? E faʻamatalaina lenei mea e ala i foliga o le faagasologa, aua o le araisa masani e leiloloa uma vaega taua i le taimi o gaioiga, poʻo le faʻafefe. Ma faʻapefea ona gaosia le araisa?

O fatu e fafaga puupuu ma togafiti i le va o le vai e faʻaaogaina ai le maualuga. E tatau ona maitauina o nei mea uma e faia aʻo lei faia le lanu, o lea o le a faʻaaogaina uma vaega aoga i totonu o le saito, ma le toe faʻamagoina ma le oloina o le a le toe mafai ona aʻafia tele ai meatotino o le oloa. E le mafai ona fai lenei mea e uiga i araisa paepae masani, lea e maua ai le 85% o le faamanuiaga pe a faʻamaina le atigi fatu fatu.

Sisi vaovao ma le maʻisuka e aoga, ma e mafai ona aofia i le lisi 2-3 taimi i le vaiaso.

Red rice

I tausaga talu ai nei, o le suka lanu mumu sa faapitoa lava le fiafia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I lona soifua maloloina, o nei cereals e le itiiti ifo i isi ituaiga o fatu. Ma o le aofaiga o le uʻamea i le tuufaatasiga e sili atu nai lo isi ituaiga araisa.

O le maualuga o le aoga o le araisa ulaula e le tutusa i taimi uma, e faalagolago i le lelei o le faamamaina o fatu. O le fatugaina o fatu gaosi e aofia ai le sili atu o vitamin B, ma isi vaega aoga, e aofia ai minerale. Ae o nisi taimi o fatu fatu e togafitia ma le faaeteete: i le taimi lava e tasi, o le a leiloloa le tele o vaega e taua mo le tino. O le mea lea, mo le kukaina, e sili atu le filifilia o se mea mūmū mūmū.

O a faʻamanuiaga ole laisa mumu?

  • O lenei cereal o se vailaau mamana malosi lea e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o faʻamalolo saoloto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa.
  • Faʻamatalaga, o le faʻamatalaina o loʻo faʻamatalaina ai le uiga o le lanu mumu, faʻaleleia le gaʻo o le tino, faʻaitiitia le faʻamalosia o le paʻu.
  • Ole numera tele o filo o mea taumafa e faaosofia ai togafitiga, faʻamamaina le tino o mea oona, faʻalavelave ai le ave o suga ma le cholesterol.
  • Laisi ulaula o se puipuiga lelei lea o le mamafa.

Black rice

O leisaisa e le masani ai mo matou e le gata o se foliga e le masani ai, ae o se manaia manaia e tutusa lelei ma le suka. I togafitiga Saina, na faʻaaogaina ai le araisa e avea o se fofo mo faʻamaʻi o gaʻo, ate ma le meaʻai.

Anthocyanins, antioxidants mamana o loʻo maua i le pito i luga o fatu, o loʻo i ai i le araisa uliuli. Anthocyanins puipuia malu mai siama mai le faʻaleagaina ma faʻaleagaina aʻafiaga leaga o faʻamalolo saoloto. O le a le mea e tuʻuina atu? Muamua, latou te puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular ma auala leaga. Lona lua, latou te faʻamautinoa le galue o le faiʻai, faʻavave le faʻaumatiaina o mea oona. Lona tolu, latou te faʻagesegeseina le faʻafefe o gaʻo, ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli i le maʻisuka.

Lisi lanu uliuli mo le maʻisuka ua manatu o se filifiliga sili ona lelei mo se falaoa o le itu - i se faaopoopoga, o lenei cereal e tele lona palatini - e tusa ma le 8.5 g mo le 100 g o oloa.

Alaisa Initia

Sea poʻo Indian araisa (aka tibikos, poʻo le araisa Iapani) e le afaina uma i fua o le cereal: e naʻo foliga lava o le araisa e foliga mai. O le vaega lenei o siama o siama o le ituaiga o Zoogley.

O le araisa Initia e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa e avea o vailaau ma faʻasolosolo: latou te faia se fusi o se lanu paʻepaʻe, ma se manogi suamalie.

O le gasegase o araisa Initia i le maʻisuka e matua faʻalavelave lava. O nisi tagata tomai faapitoa e tetee i lenei ituaiga togafitiga. Ae ui i lea, o loʻo i ai se polokalame atoa mo le togafitia o le maʻisuka i le tipi, lea e lava ai tagata fiafia. E talitonuina o lea ituaiga araisa, e aofia ai ma le faʻaopoopoga o fualaau mamago, na o le fesoasoani i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  • tuuina atu le malosi, aveesea le vaivai vaivai,
  • faʻatonutonu ai le gataifale,
  • faamaopoopo gaoioiga a tino
  • faʻaitiitia le toto suka
  • faaleleia atili galuega vaaia.

O le togafitiga araisa mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai vaega taua e tolu, e pei o le faʻamamaina muamua o le tino, faʻafefeteina luga o araisa Initia ma se meaʻai e toe faʻafoʻisia. O le faʻaaogaina o se faasologa o laasaga e mafai ona faʻaleleia atili ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le le amanaiaina o soʻo se laʻasaga o le a faʻalavelaveina ai le faʻamalologa atoa, ma o le taunuuga e ono leaga.

Basmati Rice

E toatele tagata e manatu o le rice faila Basmati e leai lava se eseesega mai le laisa papaʻe. Ua sese i latou - o nei mea e matua eseese lava. O Basmati ei ai se manogi ma se tofo faapitoa, e aofia ai vaega sili atu ona aoga.

O le mea e malie ai, o le rice rice Basmati ua matua mo le itiiti ifo i le tausaga, e pei o le uaina lelei. O lenei mea e oʻo atu i le mea moni o le ituaiga o fatu e sili atu ona eleelea, ma o le faasinomaga o le glycemic ua faaitiitia tele, lea e mafua ai ona fautuaina le oloa mo le maʻisuka.

I Basmati, fiber ma le masini, amino acids ma le gaʻo siama, potassium, iron, phosphorus, niacin, thiamine, riboflavin o loʻo i ai ma se masini e maualalo le sodium. O nei laisa e maua ai le puipuiga mausali mo le mucosa o meaola oona, e le mafua ai le faʻamalosi totoga, e lelei ona aʻafia ma e le aofia ai le cholesterol.

O le suka arai Basmati sili atu nai lo isi ituaiga o araisa araisa i le tuufaatasiga o le amino acid ma i le i ai o meaʻai talafeagai ma mafai ona aofia ai i le taumafataga mo le maʻisuka.

O fatu o araisa ua i ai le tele o meaʻai aoga, ma le tele o porotini - e tusa ma le 15 g i le 100 g. E mafai ona e maua se tagata matua i aso taitasi o le gaʻo mai le tasi le ipu o le araisa. E le gata i lea, o fatulaisa araisa e aofia ai le magnesium, phosphorus, zinc ma le manganese, iodine ma le calcium, apamemea, ma le uʻamea.

O leisi araisa ua na o le tasi le toe iloga taua - o lona tau. O le mea moni o lenei cereal e seasea lava ona tupu, ma e aveeseina ma le lima, lea e aafia ai foi le tau o le oloa.

O leisi araisa ei ai se faasinomaga glycemic maualalo. O ona fatuga e matua faigata lava, e manaʻomia foi ona faʻamaluluina mo ni nai itula aʻo leʻi kuka. Talu ai ona o lenei mea, ma ona o lona taua tele o mea taumafa, o lenei ituaiga o suka araisa ua fautuaina faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

Risi Lisi

O le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka e tumu i tapulaa ma faʻasa. O le tagata gasegase e tatau ona tausisi i tulafono mausali o meaʻai, ma o le a ia faʻagaloina mea suamalie ma isi mea masani e faʻavavau. Ae ui i lea, e le o le uiga o meaai e tatau ona manaia ma e leʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i le araisa e mafai ona e kukaina le tele o mea manaia ma suamalie.

I le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le 'ai o soulati laiti e faʻavae i luga o le sua o fualaau aina, ma na o nisi taimi e mafai ona e gaʻo ai le' ai i luga o le suamalie o le aano o manu, kuka i le mea e taʻua o le "lua" vai (o le susu muamua e maua vave pe a uma le kuka e tatau ona tafe).

Taumafai e kuka ni sukalati suamalie ma fualaau suamalie e faavae i luga o araisa.

Mo le kukaina, o le a e manaʻomia ni meaʻai: se luʻu lima araisa, zucini, kāloti ma aniani alalaʻau, kalapulaʻau, o laʻau, sina siva televave, masima. Lisi ma le sipisi vavalalata ia falai i totonu o le suauu manogi, gaosia fualaau faisua, sasaa vai ma faapuna seia kuka. Tunu le sua i se mea mama, faaopoopo greens greens ma masima, aumai i se vevela ma aveese mai le vevela.

I le avea ai o se vasega lona lua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, kuka pe tao tao ma le araisa e teuteu ai, e pei foi o le araisa e kuka ai meaʻai e maualalo le gaʻo, po o sisi ulaisa e talafeagai.

Matou te ofoina atu se fua mo le broccoli ma le kalaka ma le basmati. Ina ia saunia le ipu o le a e manaʻomia se tasi o le broccoli, se tasi o taloni talomole, 2 cloves garlic, sina tamaʻi fualaʻau manogi, 1 tbsp. l fried sasame fatu, masima ma laau. E faʻapipiʻi Broccoli i totonu o meaʻai, faʻafeiloaʻi i le vai inu mo le lua minute, faʻaliliu i totonu o se paluga, ona togi lea i totonu o se apa falai faatasi ai ma vaega o loʻo totoe mo le 10 minute. A o le i ai, ia sasaa le ipu i laau.

Risi mo le maʻisuka e mafai ona faʻaopoopoina e le gata i vasega muamua ma le lua, ae faapea foi salala.

,

E mafai ona 'ai le pilaf ma le maʻisuka?

Pilaf faʻatasi ai ma le maʻisuka e faʻatagaina e kuka ai ni aano o le aano (e fai ma faʻataʻitaʻiga, moa chicken), pe na o fualaau faisua. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopopoina sina fualaau mamago - mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei le alalaʻau i apricots mago, pulu, vine.

O faʻamanuiaga o le pilaf i le maʻisuka e mafai ona talanoaina pe a fai e lanu enaena poʻo isi ituaiga o araisa, lea e faʻatagaina mo tagata mamaʻi i lenei mea na maua, na faʻaaogaina i le taimi o kuka. Laʻau vavalaisa poʻo Basmati e lelei foi, ae leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai keke keke masani masani.

Ma o le isi faʻatapulaʻaga: e oʻo lava i faʻatagaga o meaʻai e le tatau ona faʻaumatiaina nai lo le 250 g i le tautua. O lea tulaga masani e sili ona lelei ina ia faamalieina ai le manaʻo o le tagata maʻi, ma i le taimi lava e tasi e le afaina ai lona soifua maloloina. I le uma, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e matua faʻasaina le gaosia - e aofia ai ipu araisa.

E le gata i lea, e tatau ona aofia ai fualaau faisua i le lisi. E lelei tele pe afai o le kuka, salati, o le eggplant egg, pepa, tamato o loʻo faʻaaoga mo pilaf.

E faʻapefea ona kuka le suka i le manava?

Afai o le maʻisuka ua faʻaseseina i luga o araisa paepae, o lona uiga o le manava (manava) o le a avea ma oloa numera 1. E faʻamamafa lelei ai le manaʻoga ma toe faʻafoʻisia ai lona gaioiga. O le mea autu o le faʻapipiʻi lea i se seti "kuka" ma 'ai sina mea itiiti - 1-2 tbsp. l i le tai lua itula.

, ,

Faʻafefea ona suia le suka i le maʻisuka?

I le olaga i aso faisoo, e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina e manao e faʻapipiʻi le taumafa i le tele e mafai ai. O le a se mea e mafai ona matou fai atu e uiga i tagata maʻi na maua i le maʻisuka - i le mea uma, mo i latou ua uma ona tele tapulaa.

Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi se ituaiga keke araisa, ae e leai sou lanu mumu pe lanu enaena, e masani ona tulaʻi le fesili: e mafai ona suia le suka ma nisi oloa e aoga ma taugofie?

O le mea moni, i le tele o tulaga e mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le afaina i le tofo ma lelei.

  • Potato: e feteenai ma le manatu o le toatele, o lenei aʻa o le aʻa e le faʻasaina mo le maʻisuka. Ioe, pe afai e ausia ni tulaga faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ao leʻi amataina le kuka, e tatau ona faʻafefete lelei pateta i le vai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le maualuga o le polysaccharides i totonu o fatu. E le gata i lea, o pateta e le tatau ona falai. Aulelei - tao pe faʻamala i totonu o se peel. Ma le tulaga lona tolu: pateta e tatau ona tuʻufaʻatasia ma isi mea maualalo-carb - mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faisua. Ma o le a mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le avega, ma o le soifua maloloina o le tagata o le a le aafia.
  • Pasta: O lenei oloa ua faʻatagaina foi mo le maʻisuka pe afai e faia mai le saito kuluma. E lelei tele mo le maʻisuka le faʻaaogaina o le pasta atoa-fatu pasi ma le paʻu. E faʻatagaina e 'ai e 2-3 taimi i le vaiaso, talu ai ona o latou o mea taumafa, o lo o faʻagesegese lemu ma maualalo le faʻasologa o igoa.
  • Buckwheat: mo le maʻisuka, e faʻatagaina uma ia pupuu falai ma lanumeamata. O le protein Buckwheat e aofia ai le arginine, o le amino acid faapitoa e faaosofia ai le gaosia o le inisalini. Ma o le fiber, lea o loʻo i ai i cereals, i le isi itu, faʻagesegese le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le inumaga. O nei mea uma e mafua ai le maualuga o le suka i tua o le taumafataga o le buckwheat e alu lemu, e aunoa ma se paʻu mataʻutia, lea e taua tele mo le maʻisuka. O Buckwheat e mafai ona kuka i le auala masani, ae e sili atu le manava, ma ia totogo foi fatu lanu meamata.

A filifilia le sukaisi mo le maʻisuka po o se isi cereal, e tatau ona e gauai i taimi uma i le faasino igoa: o le faaitiitia o lenei faailo, o le lelei. E tatau foi ona manatua e aoga mea uma pe a fai e mulimulitaia le fuataga: leai se mea e tatau ona vevela, ae 6-7 tbsp. l o se mea teuteu o le a mafai ona satufa se tagata matua pe afai o loʻo maua pea meaʻai masani.

Maʻisuka ma araisa

Rice o se tasi lea o mea sili ona taatele, ma i nisi setete, o le meaʻai masani masani o meaai. E faigofie le digestible, ae toetoe lava leai se fiber. Rice groats o loʻo faʻaaoga i se tele o ipu e fautuaina e fomaʻi.

E selau kalama o araisa e aofia ai:

  • Protein - 7 g
  • Fat - 0.6 g
  • Carbohydrate tuufaatasia - 77.3 g
  • Calories - 340 kcal.

E leai ni vailaʻau faʻamalosi i le suka araisa, ae o loʻo lava mea faigata. E leai se aʻafiaga o le maʻisuka i le maʻisuka, o lona uiga, latou te le aʻafia i le maualuga o kulukose o le toto.

O Rice foi ei ai le tele o vitamini B, e taua o le thiamine, riboflavin, B6 ma le niacin. O nei mea e fesoasoani i le masaniga o le faʻaogaina o le tino ma e aafia tuusao i le gaosia o le malosi e le tino. O rice groats foi ei ai le tele o amino acids, faatasi ai ma le fesoasoani o nei pu fou fou.

E leai ni palatini o le rice e maua ai le kulūlū - o se porotini e mafai ona mafua ai faʻamaʻi maʻi.

E toetoe lava a leai se masima, o le mafuaaga lea e fautuaina ai e fomaʻi tagata o loʻo i ai faafitauli ma le faʻamautuina o vai i totonu oo latou tino e faʻatau ai meaʻai. Cereals e aofia ai le potassium, lea e faʻaitiitia ai aafiaga o le masima e ulufale atu i le tino. Risi ei ai mea taua e pei o le calcium, iodine, uʻamea, zinc ma le maika.

O le risi e maua ai le 4.5% fiber dietary. O le tele o fiber o loʻo i le laisa enaena, ma sili atu i le paʻepaʻe. Brown laisisi e sili ona aoga mo faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e pei ona i ai i le vaega o le araisa se mea e teu ai, e fesoasoani ai e faʻamafiesea le faʻaogaina o le togafiti.

E tele ituaiga o keke araisa e ese mai le auala e maua ai. O ituaiga uma o araisa e eseese ona tofo, lanu ma tofo. E 3 ituaiga autu:

  1. White rice
  2. Brown rice
  3. Laʻau mamago

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia aloese mai le 'ai faʻamaina paranisa paepae.

I le faagasologa o le galueaina o araisa ulaula, e le aveeseina se vaega o le paʻu, o lona uiga, o loʻo tumau pea le atigi fagu. O le atigi lea e maua ai le araisa i lanu enaena.

O aʻafiaga Brown o loʻo i ai le tone o vitamini, minerale, filo o meaʻai, ma gaʻo palapala gaʻo. Ole laʻau e sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le 'ai o laisi enaisi e le fautuaina mo tagata mamai e mamafa tele.

Paʻu laisa paepae, ao le i oʻo i le laulau, e faʻatautaia le tele o laasaga, o se taunuuga o loʻo faʻaitiitia ai a latou meatotino aoga, ma maua mai ai se lanu paʻepaʻe ma le lanu lanu. O nei araisa e maua i soo se faleoloa. E mafai e le kopa ona avea ma fatugala, fualaʻau po o le umi. O le laisa paepae e tele mea aoga, ae e maualalo ifo i lenei lanu enaena ma le uila.

O laisi araisa ua faia e ala i le faʻaaogaina o le uila. I le faagasologa o le gaosiga o le gaosiga, ua faʻaleleia e le sukaisa ana meatotino. A maeʻa le faʻatonuga, faʻagogo ma faʻamaina le araisa. O se taunuuga, o fatu e avea ma sulu ma maua ai se lanu samasama.

A uma ona fufulu le araisa, e 4/5 o mea aoga o le atigi pua e alu i fatu. O le mea lea, e ui lava i le taʻalo, o le tele o meatotino aoga e tumau pea.

Brown rice

O se mea agavaa mo le laisa paʻepaʻe o le lanu enaena po o le saito atoa. E le maua ni vailaʻau faʻamalosi faigofie, o lona uiga o lona taumafaina e le afaina ai le maualuga o le suka o le maʻisuka. Brown laisi e tele mea lelei. I lona tuufaatasiga:

  • Malosiaga o gaʻo
  • Seleniuma
  • Suavai faʻasaina vai
  • Ava oona
  • Se fuainumera tele o vitamini.

Aʻo faagasolo le gasologa, e leʻo aveeseina le vaega lona lua o le paʻu i luga o fatu, o loʻo i ai mea taua uma o le saisaisa atoa. O le mea lea, o laisi enaisa e talafeagai mo le maʻisuka.

Brown rice mo le maʻisuka

Brown laisa o se araisa masani lea e le o atoatoa ona vaʻaia. A maeʻa le gaosiga, e tumau pea le paʻuisa ma le pala. O lona uiga o mea aoga e tumau pea i le nofoaga ma o lenei ituaiga araisa e mafai ona faʻaumatia e le maʻisuka.

O le Cereal e tele le vitamini B1, lea e taua mo le atoatoaga o le gaioioiga o le popolega ma le cardiovascular systems. E le gata i lea, o le araisa ei ai se faʻalavelave o vitamini, micro-, ma macrocells, faʻapea foi ma fiber, ma i totonu o le faʻalavelave, o vitamini mo le maʻisuka e alu lelei foi i meaʻai.

O fomaʻi e masani ona fautuaina le lanu enaena mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona o lona fiva o meaʻai e maualalo ai le suka toto, aʻo mea faigofie e maua ai le gaʻo i gaʻo meaai. E i ai le gaʻo aloʻamea i le araisa, e fesoasoani tele i le maualuga o le suka.

Rice Faiva mo le maʻi suka

O le araisa laisa po o le kulimi citric suamalie ua lauiloa e tagata uma e avea ma taitai e le o taʻua i totonu o cereals e tusa ai ma mea aoga aoga, aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2. I le araisaisa e iai:

  • Puipuia
  • 18 amino acids
  • O le fiva masani
  • Vitamin B
  • Zinc
  • Magnesium
  • Manganese
  • Sodium

E leai ni gaʻo tumu ma le cholesterol i totonu o le oloa. I le araisa araisa, o le gaʻo siaki e 5 taimi sili atu nai lo le laisa enaena. I le maʻisuka, o lenei ituaiga araisa e mafai ona faʻaumatia e tagata o loʻo i ai le gaʻo.

O le kalori o le laisisi araisa o le 101 Kcal / 100 g. O le maualuga o le fiber content provides a clean cleansing of the body of toxins and elements of toxicity.

O nai suʻeisi araisa

E pei ona e iloa, e mafai ona tatou fai atu o mea taumafa o le faavae lea o le puipuiga ma togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o lea e taua tele soupisi fualaʻau taumafa, o fualaau mo nei ipu e masani ona maua ai araisa. E masani ona talia e le tatau i le maʻisuka ona 'ai se mea lelei, ae e le o lea. E tele mea manogi e maua i tagata e maua i le maʻisuka, e aofia ai le araisa.

Palu falaoamata Brown

Mo le susu o le a e manaʻomia:

  • Palufela - 250 g
  • Brown grits - 50 g
  • Aluga - lua vaega
  • Salu kulimi - o se sipuni sipuni
  • Pulu
  • Greens.

Pelu ma tipi aniani e lua, faaopoopo le suka i le apa ma falai. Tuu le faʻafefiloi i totonu o se ulo e fufulu vai ma aumai le cereal i le 50% le saunia.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e faaopoopo le falalaʻau ma kuka ai le sua mo le isi 15 minute. A maeʻa lenei vaitau, faaopoopo ni laulaʻau ma se sipuni o kirimi kirimoli i le sou.

Milu soup

Mo le kuka e te manaʻomia:

  • Brown grits - 50 g
  • Kāreti - 2 fasi vaega
  • Milu - 2 ipu
  • susu - 2 tioata,
  • Pulu.

Fufulu, paʻu, tipi lua kāloti ma tuʻu i totonu o le apa i le vai. E mafai ona e faʻapipiʻi le pata, ona faʻapipiʻi lea ile vevela vevela pe a ma le 10-15 minute.

Faʻaopopo sina vai pe a faʻamaʻe, ona faaopoopo lea o le susu ma le laisa enaena. Fufulu le sua mo le afa itula.

Aisea e manaomia ai?

I le amataina, e tatau ona malamalama e le o faʻamalosia le meaʻai o le maʻisuka i le lautele - i se isi itu, i le tele o tulaga, e tatau ona faia pe a ma le afa o meaʻai uma e 'ai. O le isi mea, mo le tagata lautele, o mea inu e masani lava ona fesootaʻi ma le suka, ma le suka mama, ma o sea faʻaopoopoga meaʻai o le a faʻaosofia ai le osooso malosi o le suka. I se isi faaupuga, o le i ai o gaʻo i le meaʻai o se taimi sili ona taua, ma o ia oloa e mafai ona 'ai, ae e le mafai ona e' ai na o mea e mafua ai le hyperglycemia. Mo lenei mafuaʻaga, araisa, poʻo le, o nisi o ona ituaiga, e talafeagai lelei i le taumafa o le maʻisuka.

Rice e oo lava i lo tatou atunuu o se tasi lea o oloa sili ona lauiloa, ma i nisi o atunuu Asia o se mea e matua manaomia lava. O le mea moni, o lona le fesoʻotaʻi ma se maʻi masani e mafai ona faʻavaivaia lona tulaga, o le mea lea e mafai ai ona tatou faʻapea o le araisa e afaina ai le maʻisuka, ae le o taimi uma ae le o tagata uma. Na iloa e saienitisi o le gaʻo faigofie o meaʻai gaʻo e mafai ona vave paʻu vave, e tele lava ina le o iai i le araisa, ma e tele mea faigata, ae latou te le faʻaleleia le maualuga o suka. Ona lūlūina e le oi ai i totonu o le oloa, o se mea e masani ai ona o le mea e faʻaleagaina e mafua ai le faitau miliona o tagata e lafoaia oloa o le falaoamata o le saito.

Rice, e pei o soʻo se meaai tele na tofotofoina mo le tele o tausaga, o loʻo i ai le tele o uiga taua, e aunoa ma se mea o le ai ai se faigata i se tagata. O lenei cereal e taua tele i le anotusi o vitamini B, oe nafa ma le soifua maloloina o le tino, ma e avea foi ma vaega malosi i le gaosiga o le malosi e tatau ai mo le femalagaaiga ma le olaga lautele. O loʻo i ai se fuainumera tele o vailaʻau eseese amino, e aunoa ma se mea e le mafai ona mafaufau i se tuufaatasiga atoatoa o sela fou.

I se upu, e sili atu mo se tagata soifua maloloina e aua le teena le suka. E tumau pea ina ia iloa pe tatau ona faia tutusa e le maʻisuka.

Vaega o le maʻisuka

E le o se taimi umi, o le suka na manatu e le talafeagai le fautuaina o le maʻisuka, ae o suʻesuʻega lata mai na taʻitaʻia ai saienitisi e faapea o le laisa paepae i le maʻisuka ua faʻaseseina - e tele le suka i totonu, ma i nisi tulaga o lona faʻaaoga masani e oo lava i se tagata soifua maloloina e mafai ona faaosofia puapuaga. Mo lenei mafuaʻaga i le aso e mafai ona e faʻalogo mai se fomaʻi agavaa o le faʻasaina o le faʻaaogaina o lenei cereal, peitaʻi, e na o le lanu paepae lauiloa. O i latou e masani ona fiafia i le avanoa e faʻatalanoaina ai a latou meaʻai iloa o se oloa faapena e mafai ona tele ni lanu, ma o eseesega i le paolo e le faʻapulaʻaina i le mea faitino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i Sasae, o laisisi enaena e sili ona lauiloa, e ese mai le lanu paepae masani e le gata i le lanu, ae faapena foi i le vailaʻau. E uiga i lenei oloa latou te fai mai ai e saogalemu ona o le taua tele o suga faigata nai lo mea faigofie. O le faʻaaogaina o sea cereal o loʻo faʻaalia ai o loʻo tumau pea le faʻapipiʻiina o le palapala i le oloa maeʻa, lea e aofia ai le tele o mea aoga faʻapitoa, i totonu ia i latou, mo se faʻataʻitaʻiga, fiber soluble vai, seleni ma se faʻalauteleina o vitamini. E le faʻafefeteina e le meaʻai taumafa le mea lanu enaena - e mautinoa lava e faatagaina.

O isi ituaiga o araisa mo le maʻisuka e sili atu ona aoga - tele ina ia fautuaina saʻo ai e nisi o meaʻai fualaau meaai mo le faʻaaogaina masani. O le faleteuoloa moni o vitamini ma minerale o le vailaau mūmū o cereal, lea o le paleni o le BZHU (paleni o polotini, gaʻo ma gaʻo). E i ai le tele o le calcium ma le uʻamea, faʻapea foi ma le fiber, o lea o lenei oloa e mafai ona faʻatamaoaigaina ai le tino o le tagata.

O le laisa uliuli i ona uiga e tele lava ina manatuaina le ituaiga mūmū muamua, ae o loʻo i ai foʻi mea e faʻatau ai le tau e le taugata mo le maʻisuka. O le tuufaatasiga o ia ituaiga o cereals e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻamalosi, lea e taua tele mo tagata e tutusa ma le faʻamautinoaga, oe masani ona mamafa tele. O loʻo iai foi le maualuga ole aofaʻi ole antioxidants lea e mafai ai e oe vave ona toe faʻafoʻisia uma faʻaʻau tino, tausi ma laiti, ma fesoasoani i le faʻamaloloina o le toxins ma gasegase mafai.

E ese lava le taua, e tatau ona faia i le araisa uila, lea e foliga tutusa ma le paʻepaʻe. Ae e masani lava ona faateleina le maualuga o meaʻai i le faaitiitia o le sugars faigofie.

Tulaga lamatia ono

O le maʻi suka e le o se faʻamaoniga lea e mafai ai ona le amanaiaina masani masani, o le mea lea, e tusa lava pe faʻaaogaina faasāina faʻatagaina, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono. Aemaise lava, o meaʻai o le maʻisuka i soʻo se mataupu e tatau ona faapaleniina, ma le tuʻuina atu i se alalaisa e le taliaina - o se faaiuga o le a vave ona oʻo atu i se faʻamaʻi tele o le maʻi.

E le gata i lea, o le faʻamatalaga e faapea o nisi ituaiga o suka araisa ua fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka e faʻasalalau, ma o uiga o tagata taʻitasi e mafai ona faia a latou lava faasaʻoga, o le mea lea, e aunoa ma se uluai feiloaiga ma le fomaʻi, e le tatau ona e faʻalauiloaina ni mea fou i au meaʻai.

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai nisi o uiga o lenei oloa ma o le maʻisuka ua toetoe lava a mautinoa le faia o nisi faʻafitauli.

  • E tusa lava po o le a le tele o le taloina o le cereal e mafai ona faatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka, ia manatua pea e le o le tulaga lea i le palani paepae masani. E tele naua suga i totonu o sea oloa, ma o nisi oi latou o loʻo i ai se faasinoala maualuga, ae le o se fomaʻi maʻoti e tasi o le a fautuaina lenei mea.
  • E mafai ona e fiafia i laʻau araisa ma fiafia faʻamaoni na latou faʻatagaina o ia e 'ai, ae ui i lea, o le naunau mo lenei mea o le a le maua ai le sili ona fiafiaga i aso o lumanaʻi. E le o se mea faalilolilo o le alalaupapa alalaupapa ei ai lona faʻamalosiaga, aua o lona faʻaaoga faifai pea o le a mautinoa lava e taʻitaʻia ai le mautinoa. O se tagata e leʻi maua ni faʻasalaga mai se tulaga faʻapea e ono lamatia ai le feagai ma ni aʻafiaga ogaoga.
  • Brown, o lanu enaena, e, e ui lava i le tele o itu aoga, ae tasi le toe faafoi matuia - o loo aofia ai le vai malosi. O lenei vailaau ua maua e iai se aafiaga leaga i le tino o le tagata - aemaise lava, e faalavelave i le masani ai o le ave o le uʻamea ma le calcium. O le mea lea, i le lanu enaena, o nei microelements e taua mo le soifua maloloina e le o iai, o le maʻi ua lamatia lona taliaina o se mea taua i ana meaʻai.

Toto o le maʻisuka

O fualaau suamalie e le o se mea aupito sili ona manaia, aua o se maʻi maʻi suka e matua faatapulaa i filifiliga o meaai e manao i avanoa uma e avanoa e fesoasoani ai e sili atu le suamalie o meaai. Ae ui i lea, o fualaʻau lauiloa e faʻavae i luga o pateta araisa e mafai ona lelei ma e le maua i le tele o suka, lea e maua ai se tulaga matautia.

Tuʻuina atu e le tatau ona faʻaleagaina le araisa, o le tele o taimi latou te faia ai le moli mama. O le cereal mafaufau ua faaopoopoina iina i sina mea itiiti, ona e mafai i se auala filemu o le faamai, o le a faatagaina ai e le fomaʻi togafitiga le faaaogaina o le laisa paepae masani i ni aofaiga tele. Talu ai o le ipu ua aofia ai le tele o le vai, ma o meaʻai e le faʻaopopo tele i ai, e faʻaaogaina ai le sua o le fualaʻau suamalie e pei o le susu e faʻaleleia ai le tofo ma le faʻavasegaina. Ina ia mafai ona aloese mai le tele o le kalori, lea e faʻasaina foi mo le maʻisuka, o sea ituaiga e masani lava ona leai ni aano o meaʻai ma e matua leai lava se meaʻai.

I le nofoaga lona lua i le lauiloa i le lisi o le maʻisuka o ituaiga eseese ia o araisa alalaupapa, lea e mafai ona i ai i le nofoaga muamua, ae le mafai ona o le fautuaga e aua le faʻaleagaina le oloa. Talu ai o le falalati o le cereal e aofia ai le tusa ma le selau pasene, e tatau ona kukaina e le masani ai. Faʻaaogā mo le kukaina o meaʻai masani lava ia, o le lafoaia vave o paluga vave - e masani lava ona i ai ni nai fatuga masani, ae e maualuga atu i le suka. O le mafuaaga mulimuli e le faatagaina ai le liua o le ipu i se mea suamalie ua uma ona sosola ma faʻaaoga fualaau - o se faʻaopoopoga e talia, ae peitaʻi pe afai e le suamalie.

E mafai foi ona faʻaaogaina ituaiga laisi lanu mo le kukaina o le pilaf, ae o sea ipu o se uiga o le aso malolo mo maʻi nai lo meaai i aso faisoo. E tatau ona filifilia ma le faaeteete aano o manu mo se ituaiga o meaʻai i le gaosiga, e tuʻuina atu ai le fiafia i na ituaiga pe a iai le gaʻo i se vaega itiiti. O le fofo sili ona lelei, o le mea moni, o le susu o le susu, ae o le mea lea i totonu o le pilaf e le tatau ona tele. Tuuina atu e faapea o sea ituaiga i soo se tulaga o le a faia ai se avega mamafa i luga o le tino, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi muamua - masalo o le a ia taʻuina atu ia te oe le aofaiga talafeagai o mea e gaosia ai, poʻo le lafoina i luga o se fua faatatau i le auala e fuafua ai le tele o oloa taʻitasi oe lava.

Tuutuuga o le faaaogaina

Lanu paepae lamolemole e le manaomia mo le maʻisuka ituaiga 2. Ae o mea uma e suia pe afai, nai lo se mea faʻamamaluina lelei, e faʻaaogaina le uila paʻepaʻe. O lona faasinomaga igoa e sili atu ona maualalo, ma e tele atu vitamini, minerale ma fiber i le tuufaatasiga. Lanu mumu, lanu enaena, ma le araisa lanu uliuli e fautuaina foi mo tagata e maua i le maʻisuka.

I le maʻisuka, e mafai ona 'aina le araisa i le ituaiga o falaoʻo suamalie poʻo le suamalie, kuka i totonu o le susu, susu, ma ni fatu, fualaau faisua, fua e le o faʻasalaina.

Rice Soup faatasi ma Kapuisi

Ina ia saunia le kuka, ona tipi lea o aniani e lua ma falai i totonu o se pani ma le 50 g lanu enaena ma sina pata laitiiti. Ona tuu lea o le faʻafefiloi i totonu o se ulo e fufulu ai le vai ma aumai le fatu o le cereal i le afa-kuka. Ona mafai lea ona e faaopoopo le 250 g o le fafailaʻau po o le broccoli ma kuka mo le 15 minute. Ona faʻafeiloaina lea o greens ma se sipuni o kirimi kirimulu i totonu o le susu.

O a mea e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le tele o meaai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina ile vaega. O lona uiga e tatau ona e 'ai meaai i le aso 5-6 taimi. O auaunaga uma e tatau ona laiti ina ia mafai e le manava ona eli meaai.

O ia mataupu faavae o mea taumafa e talafeagai ina ia:

  1. Glucose na tumau pea i le nofoaga.
  2. O tagata maʻi e leʻi tuiina i latou lava i le inisalini i le tele o taimi, e faʻaitiitia ai le tui.
  3. Faʻatonutonu le mamafa ao aloese mai le gaʻo.

E le mafai ona e misia le uluai taumafataga i le taeao, aua e tele mea e faalagolago i ai:

  1. Mai le amataga o le aso, ua tumu le tino i le malosi tatau mo le aso atoa.
  2. Faʻataunuʻu masani o kulūkose, e mafai ona tulaʻi pe a uma le po.

O le tausiga masani mo le maʻisuka e manaʻomia ina ia mafai ai ona mataʻituina le fuainumera e taʻua o le glycemic Index - o se iunite lenei o fuataga e mafua mai i aʻafiaga o oloa i luga o le suka. O le tasi o iunite o faʻamatalaga faʻapitoa o le aofaʻi o carbohydrates, lea e aofia i le 100 g falaoa paʻepaʻe. O le faʻamalolo o le kulukose e tupu pe a mavae le malepelepe o le suka.

O loʻo i luga o lenei faʻamaoniga e taʻitaʻia fomaʻi, fesoasoani i le faia o se meaʻai mo tagata maʻi taʻitasi. Mo tagata maʻi ei ai le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le taumafaina o meaʻai faatasi ma se numera o le sili atu i le 70 iunite e le fautuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻasaina le 'aina o mea e pei o:

  • faʻatupulaia, ona o lo oi ai i totonu 70 iunite faʻamau,
  • meli masani - 85,
  • suka - 75,
  • falala falai ma fuga - 95 ma sili atu,
  • donuts - 70,
  • falaoamata araisa - 95,
  • araisa - 85.

E matua faʻasaina le 'aina o kāloti kuka, paluga pateta, sima, ituaiga sima, sukalati, pa. Muamua i meaʻai o meaai e saunia mai mea taumafa ma le maualalo o faʻamaumauga. Ae o la latou aofaiga ma le tuufaatasiga e tatau ona fofo ma fuafua.

Aisea e taua tele ai araisa i le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka o lenei ituaiga, o le kulukose e tolopo i le tino o le tino, e aofia ai le toto, lea e mafua ai le faateleina o le mamafa o osmotic. Ma le aveeseina o le vai mai isi masini, e tau atu i le atinaʻeina o diureis osmotic. O fatugaʻo e amata ona galue malosi ma aveesea le vai - faʻalautele le maʻi. Faatasi ai ma le faanatinati, o le tele o minerale, o mea aoga aoga e tatau ai mo le tausia o le homeostasis o salts ma vitamini. Ina ia toe faʻaleleia a latou mea masani, e fautuaina ai tagata e 'ai meaʻai e mauʻoa i ia elemene. O le sui autu o le araisa.

O suesuega talu ai nei a saienitisi Amerika i le Iunivesite o Harvard ua faamaonia ai le lamatiaga o le aina o laisa mama mo le maʻisuka. O loʻo aofia ai le tele o le kulukose i ituaiga uma araisa. Ma o le araisa foi e le o aofia ai le kulutini o le amino acid, o lona toesea o se vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o lenei ituaiga o maʻisuka.

Brown laisa

Aʻo leʻi amata ona e faʻalaʻau le suka, e tatau ona e sauniuni le va o le fualaʻau. Ina ia faia lenei mea, ave se pateta, lua kāloti, aniani, e mafai ona e faaopoopo ni beets poo paluka. O nei mea uma ua tipiina i ni vaega laiti ma ua vevela ile vevela vevela. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le fuga o aniani ma lanu enaena i totonu o le apa, o loʻo faia i le pata, i luga o le vevela.

I le faaiuga o le kuka, e mafai ona e faʻaopopo i ai ni faʻalaʻolaʻau faʻamalo lelei. O mea uma o loʻo i totonu o le apa e sasaa i totonu o le apa, faʻapipiʻi le kukalaʻau kuka ma faʻaauau ona kuka mo isi luasefulu minute, i luga o le vevela vevela. O lenei meaʻai e aofia ai le tele o minerale, vitamini ma minerale, aʻo tumau pea le maualuga o le tau o le malosi.

Pilaf faatasi ai ma aano o meaai

Mo le sauniuniga e fagogota ai e talafeagai mo le fuafuaina o aano o manu. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o meaʻai vela e fautuaina. Mo lenei mea, lapiti, moa, tolotolo, nutria aano o manu e atoatoa, e mafai ona e ave sina sipuni laiti. Faatasi ai ma nisi mea faaopoopo faaopoopo:

  • Ata - 2 cloves,
  • Onion - 1 le vaega,
  • Pepa pepa - 2,
  • Pasili - 3-4 lala,
  • Uma - 3-4 lala
  • Basil
  • Peas.



Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona fufulu le araisa, ona sasaa lea i totonu o se fagu (i le fale e sili ona lelei le faʻaogaina o se kuka taofi), faaopoopo le suauʻu manogi, ona faʻafefiloi lelei lea. O le aano o manu e tipi i ni vaega laiti. O eleni ma le garlic e matua lelei lava, o isi mea uma e faʻaaogaina e tofo ai. Faamasima ma le pepa, toe faʻafefiloi mea uma ma tuʻu i le kuka. A maeʻa le itula, e tatau ona sauni le pilaf.

I le laasaga muamua, o le togafitiga o le mea sili lea e faatumauina ai le maualuga o le suka o le toto. E le fautuaina e amata sau lava meaai, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga