Le lava o kulukose i le tino o faailoga

Glucose e aʻafia i le vaega o monosaccharides, o lona uiga, o se suka faigofie. O le meaola, e pei o le fusi, o le fua faʻatatau C6H12O6. O elemene uma e lua o isomers ma e ese mai le tasi i le isi na o le faatulagaina o le fanua.

Glucose ua faaliliuina mai le faa-Eleni o lona uiga o le "vine vine", ae e mafai ona maua e le gata i vine, ae faapena foi i isi fua suamalie ma e oo lava i le meli. Glucose ua fausia e avea o se taunuuga o le photosynthesis. I totonu o le tino o le tagata, o le vailaau o loʻo iai i se sili atu nai lo isi suga faigofie.

E le gata i lea, o isi monosaccharides o loʻo faʻaumatia e meaʻai ua liua i le ate i le kulukose, o le vaega sili ona taua o le toto.

Taua! E tusa lava pe itiiti le laititi o le kulukose e mafai ona mafua ai le faʻavevesiina o le tagata, le mafiafia o le malamalama, e oo lava i le oti.

Glucose e avea o se vaega faʻavae e aofia i le faʻavaeina o polysaccharides, sili atu le saʻo:

A ulu atu i totonu o le tino o le tagata, glucose ma le fructose e vave lava ona gaogao mai le vaega o meaʻai i totonu o le toto, lea e moliooina ai i totoga ma gaʻo uma.

Splitting, glucose secretes adenosine triphosphoric acid, lea e maua ai se tagata e 50% o le malosi atoa e manaʻomia mo le olaga.

I le vaivai tele o le tino, o le kulukose e faʻaaogaina e fai ma vailaau e fesoasoani ai:

  1. faatoilaloina faailoga o le maluluina poo soʻo se ituaiga o inupia,
  2. faateleina le diuresis,
  3. lagolago le gaioiga o le ate, fatu,
  4. toe faʻafouina le malosi
  5. faʻaitiitia faʻamalologa o mea e le mautonu: o le aisa, vomiting, manava.

Le taua o le kulukose mo le gaosiga o gaʻo

O meaola uma i totonu o le tino ua faʻapalapalaina i le kulukose. O le tasi vaega o le toto o loʻo aʻafia i totonu o le toto, o le isi ua liua e avea ma se vaega faapitoa o le malosi - glycogen, lea, pe afai e tatau ai, toe faʻapalapalaina i le kulukose.

I totonu o le vailaʻau o le lalolagi, o le sima e avea ma vaega o lenei fanua. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau i le maʻisuka ona 'ai fualaau faisua ma fualaau aina e tele ai le paʻu. E ui lava e le 'ai le tagata maʻi i laʻau suamalie, ae na o lona' ai i luga o pateta falai - o le maualuga o le suka i lona toto na tupu maualuga. E mafua ona o le masini masini ua liua i le kulukose.

Glycogen polysaccharide e maua i suauu uma ma totoga o le tino o le tagata. Ae o ona vaega autu o loʻo i totonu o le ate. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaititia le tau o le malosi, glycogen, mo le malosi, malepe i le kulukose.

E le gata i lea, afai o le leai o se okesene, o le malepe o le glycogen e tupu i luga o le auala anaeropi (e aunoa ma le auai o le okesene). O lenei faʻalavelave faʻalavelave e tupu i lalo ole aʻafiaga a le 11 tagata na maua i le cytoplasm o sela. O se taunuuga o lenei mea, i le faaopoopo i le kulukose, ua gaosia le lactic acid ma ua faʻamalolo le malosi.

O le inisalini o le hormone, lea e nafa ma le puleaina o le kulūkose o le toto, e gaosia mai i pene paneta. Ae ui i lea, o le fua o le pala o le tino e le inisalini e faʻaitiitia.

O le a le mea e lamatia ai le le lava o le kulukose i totonu o le tino

I le aso i soo se fale talimalo e mafai ona e faʻatau se glucometer. Faatasi ai ma lenei mea matagofie, ua maua ai e tagata le avanoa e fuaina ai le maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le tuua o le fale.

O se faailo o le itiiti ifo i le 3.3 mmol / L i luga o se manava gaogao ua manatu ua faʻaitiitia ma o se tulaga faʻaleagaina e taʻua o le hypoglycemia. O le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo, gaʻo oona, ate, pancreas, vaʻaia, poʻo le le lava o le paleni.

  1. Lagonaina o le fiaaai.
  2. Tiga ma vaivaiga i vae.
  3. Tachycardia.
  4. Manatu o mafaufauga.
  5. Maualuga le fefe tele.
  6. Fefe i le oti.
  7. Le iloa le mafaufau (hypoglycemic coma).

O tagata mamai e maua i le hypoglycemia e tatau ona momoli i taimi uma lole poʻo se fasi suka.

Afai o foliga muamua o le hypoglycemia e aliali mai, o lenei suamalie e tatau ona 'ai vave.

Hyperglycemia

O le sili atu o le kulukose i totonu o le toto e le itiiti ifo le lamatia. Ioe, e iloa e tagata uma faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, ae le malamalama tagata uma i le lamatiaga atoa o lenei maʻi.

E tatau ona fai ni fua pe afai o le maualuga o le sugar sugar e 6 mmol / l ma le maualuga.

Isi faailoga o le atinaʻeina o le maʻisuka:

  • O le le fia taumafa.
  • Suafa e le faʻavaivaia.
  • Uiga masani.
  • Numera o vae.
  • Lethargy.
  • Paʻu faafuasei le paʻu.

O se faʻafitauli, ae o le maʻisuka faʻamaonia le mea e tupu: e tele naua le kulukose i totonu o le toto, ma ua le maua e sela ma masini.

E mafua ona o faafitauli i le inisalini. O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka sili ona lamatia mo tagata ona o ona faafitauli, e masani ona oʻo atu i le oti.

O le mea lea, a aunoa ma se tuusaunoaga, e tatau i tagata ona 'ai lelei ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. A leai, e mafai ona e maua le tauaso, nephropathy, faʻaleagaina o vaʻa o le faiʻai ma pito i lalo, e oʻo atu i le gangrene ma le isi toesea.

Faʻasologa o le tino o tagata soifua maloloina

O tatou tino e maua ai le kulukose. Glucose o se ituaiga o suka lea e fai i totonu oo tatou tino pe a uma ona 'ai. Glucose ua faia ona o le faʻaaogaina o gaʻo, gaʻo ma gaʻo.

Ona oʻo lea i le toto. O lo tatou toto e maua ai le kulukose ma fatuina le malosi e tatau ai mo le gaioiga ma le faagasologa o gaioiga i totonu o le tino. Musika musika, okeni ma siama o le tino faʻaaogaina lenei malosi.

Glucose e avea ma vaega malosi i le tele o faagasologa o le tino o le tagata:

  • auai i le taua o metabolic processes,
  • manatu o le autu autu o le malosi,
  • faʻaosofia le galuega o le cardiovascular system,
  • E faʻaaogaina faʻamaʻi mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi: faʻamaʻi o le ate, faʻamaʻi o le tino tutotonu, eseese faʻamaʻi pipisi, inu o le tino ma isi faʻamaʻi. Glucose e maua i le tele o vailaʻau faʻasaina, toto,
  • tuʻuina atu meaʻai i potu faiʻai,
  • aveese le lagona o le fiaaai,
  • faʻaitiitia le atuatuvale, faʻamaonia le faʻalavelave popole.

I le faaopoopo atu i faʻamanuiaga o loʻo i luga o le kulukose i totonu o le tino o le tagata, faʻaleleia ai le mafaufau ma le faaletino, faʻatulagaina le gaioiga o totoga i totonu ma faaleleia atili le soifua maloloina.

Mo le faiʻai, o le kulukose e naʻo le "fafie". Mo le manuia o le galue, o neu faiʻai e manaomia ai le faʻaauau pea o le sili atu ma le gram o le kulukose i le aso.

E maua e le tino le malosi lea e manaʻomia ao maua le suka i le tulaga masani. Le maualuga poʻo le maualalo le maualuga o mafuaʻaga e faʻavae mai le masani masani o le olaga o le tino. O le mea lea e taua ai mo i tatou le iloa po o fea meaai e maua ai le kulukose.

Goocose e ulufale mai i totonu oo tatou tino ma meaʻai e aofia ai meaʻai. O se mea faʻapitoa faʻamaloilo e lagolagoina ai le tulaga talafeagai o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava, a maeʻa ona 'ai, toto maualuga le maualuga o le suka.

O lenei mea e mafua ai le hormone pancreatic, insulin, tu i fafo. O lenei hormone e faʻateleina le faʻaaogaina o le kulukose e sene o le tino ma faʻaititia ai lona faʻasalaga i le toto i numera manaʻomia. E le gata i lea, o le inisalini i totonu oo tatou tino e maua ai se sapalai o le kulukose, lea e aofia ai le glycogen i le ate.

Glucose ua vave ona faʻaaogaina i totonu o la tatou tino. O se monomer lea na faia ai nisi polysaccharides, mo se faataitaiga, glycogen, cellulose ma le malo. O se taunuuga o le faʻamaʻiina o le kulukose i totonu o le tino, ua faʻasaʻoloto ai le malosi, lea e talafeagai mo le tele o faagasologa o le olaga e tupu.

Afai e sili atu le glucose i totonu o le tino, e vave ona liua i faleoloa malosi. Glucose ua liua i le glycogen, lea e teuina i nofoaga eseese ma tisipenesa o le tino, o se punaoa o le malosi.

O tatou maso e le mafai ona faia e aunoa ma le glycogen. A uma mea uma, o ia lea, o loʻo faʻaumatia, faʻasao le malosiaga e tatau mo le galuega ma le toe faʻaleleia o sela. I musele, e faʻaaoga ai pea le glycogen i taimi uma, ae o ona faʻaagaga e le faʻaitiitia.

O mafuaʻaga faʻapitoa o le kulukose o le toto maualalo e mafai ona tupu atoatoa i se tagata soifua maloloina.

Falalalaina ma Meaʻai

O lenei mafuaʻaga e sili ona taatele. Afai e umi se taimi e te aloese ai mai meaʻai talafeagai, mea taumafa, ona faʻaaogaina lea o oloa gaʻo, o le a amata ona vave faʻavave le kulūkose, ae i le taimi lava e vave ona faʻaumatia i se faailoga laʻititi nai lo le masani.

O le toto maualalo e mafai ona faʻaalia ai le leai o se vai i le tino. O lenei mea e mafua ai le faʻaaogaina o le kulukose toto e lagolago ai le masani ai o le tino.

Tulaga faigata

O aʻafiaga aʻafia e afaina ai le tino, faʻamalosia le faiga o le endocrine. E mafua ai ona vave faʻaaogaina le kulukose i totonu o le toto i se taimi puupuu.

O le tele o meaʻai i le meaʻai e mafua ai le faateleina o le toto toto ma i le tali i le gaosiga o le insulin i le pancreas, ma o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻaitiitia le fuatia o le kulukose i totonu o le toto.

Pe a faʻatino galuega faaletino, e manaʻomia e le tino le sili atu o le glycogen, ma e sili atu le suka. E mafua ai le faʻaitiitia o le tino i le toto kulukose.

Taimi o Menstruation

O le suka maualalo o le toto i fafine e tulaʻi mai i le tala o le fesuiaʻiga o fesuiaiga i le maualuga o le gaseterone ma le estrogen. O le uluai hormone e faʻasalalau le maualuga o le kulukose, ma le lona lua - faʻapupula le maualuga o le suka i totonu o le toto.

I le taimi lava talu ona fanau mai, o loʻo manaʻomia e le pepe le kulukose o le pepe, ma o loʻo teuina i se vaega itiiti i le vete umbilical. Ae o lona vave faʻaaogaina e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le glucose concentration.

O tatou tino e maua ai le kulukose. Glucose o se ituaiga o suka lea e fai i totonu oo tatou tino pe a uma ona 'ai. Glucose ua faia ona o le faʻaaogaina o gaʻo, gaʻo ma gaʻo. Ona oʻo lea i le toto.

Mo le faiʻai, o le kulukose e naʻo le "fafie". Mo le manuia o le galue, o neu faiva e manaomia ai le maua pea o le 125-150 kalama o le kulukose i le aso.

Ituaiga o le Hypoglycemia

I le aso i soo se fale talimalo e mafai ona e faʻatau se glucometer. Faatasi ai ma lenei mea matagofie, ua maua ai e tagata le avanoa e fuaina ai le maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le tuua o le fale.

O se faailo o le itiiti ifo i le 3.3 mmol / L i luga o se manava gaogao ua manatu ua faʻaitiitia ma o se tulaga faʻaleagaina e taʻua o le hypoglycemia. O le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo, gaʻo oona, ate, pancreas, vaʻaia, poʻo le le lava o le paleni.

  1. Lagonaina o le fiaaai.
  2. Tiga ma vaivaiga i vae.
  3. Tachycardia.
  4. Manatu o mafaufauga.
  5. Maualuga le fefe tele.
  6. Fefe i le oti.
  7. Le iloa le mafaufau (hypoglycemic coma).

Afai o foliga muamua o le hypoglycemia e aliali mai, o lenei suamalie e tatau ona 'ai vave.

O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia e aofia ai:

  1. Faʻalavelave faʻapitoa - ootia, afaina tele, palloruli o le paʻu, mataʻutia, lagona o le muscle, faʻalavelave ma le popole, atuatuvale ma le osofaʻiga, tachycardia ma le maualuga o le toto.
  2. Faʻamatalaga le mautonu - vaivaiga lautele o le tino, taoto ma le vomiting, lagona le mautonu o le fiaai.
  3. Faʻaaliga Neuroglycopenic - faʻavavevave ma le tiga o le ulu tigaina o le agavaʻa faʻaleagaina, faʻalavelave faʻapitoa ma le manava, faʻaleaogaina ma le faʻanoanoa, le iloa lelei o le amnesia, faʻaleleia o le neurological symptoms, faʻamatalaga o faʻamatalaga muamua, o nisi taimi e le talafeagai ai amio. O le mea e masani ai, paresthesia ma diplopia e matauina.

I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela.

E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina ai o le tino, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

Togafitiga e faavae ile togafitiga ole togafitiga ole maʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi ole hypoglycemia.

  1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.
  2. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  3. Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.
  4. I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  5. Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.

Fofo faʻapitoa

Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

  1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
  2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute. Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
  3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
  4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

O le lisi o auala puipuia mo le taofia o se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto e aofia ai se taumafataga ma meaʻai faʻasolosolo ma aso masani, ma le faʻasaʻoina o togafitiga o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e ave le televavitamins faigata ma le maliliega o le masini i totonu, le teena o le ava malosi ma le ulaula tapaa, galue malosi faaletino, faapea foi le masani i tagata uma o le aiga ma se faafitauli talafeagai ma faatonuina i latou i tulaga talafeagai i le tulaga o se faafuasei o se faailoga o se faailoga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Faailoa le tausaga o le tamaloa

Faailoa le tausaga o le fafine

O le hypoglycemia e mafai ona eseese. I nisi tulaga, o le suka maualalo e mafai ona matauina i le taeao. I lenei tulaga, o uiga taua o:

  • maualalo le leo
  • moe
  • vaivaiga
  • faʻaleagaina.

Afai e te faʻaaoga se glucometer e fua ai le maualuga o le kulukose, ona ono maua lea o le faailo i le 3.3 mmol / L. I lenei tulaga, ua lava lea mo se tagata maloloina e 'ai ai meaai ina ia toe foʻi mai le maualuga o le sukuka i le masani ma o le a le toe iai ni uiga le lelei.

O le tali o le hypoglycemia e lauiloa, lea o le maualuga o le kulukose i le toto pe a uma ona 'ai e paʻu i le taimi o le anapogi. O ia ituaiga o hypoglycemia e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Glucose i le toto e faʻaitiitia lemu, o lea e tatau ai ona e gauai atu i:

  1. vaivaiga
  2. faʻaleagaina
  3. se faʻamaʻi mataʻutia,
  4. lima lulu
  5. tagi
  6. vevela vevela
  7. sosolo
  8. migraines
  9. vavao
  10. vaivaiga maso
  11. vaivai ma le faʻalavelave o vae,
  12. faʻaititia le faʻaaliga
  13. taʻavale
  14. lagona o le fiaaai.

O nei gaioiga e taʻu mai ai e le malosi le faiʻai. I lenei tulaga, o le kulukose e tatau ona fuaina i se glucometer. E ono oʻo mai:

  • mea e le faʻamaonia
  • gaogao
  • faʻanununununuʻi mafaufau
  • le lelei le tautala.

Afai o le taimi tonu e le o maua ai se kulupu o le kulukose i se tagata, o lona uiga o le leiloa o le mafaufau poo le faoa faamalosi e ono foliga mai. O le mea mulimuli e talitutusa lava ma le faoa faamalosi, ma ua toetoe lava a lamatia.

I nisi tulaga, o le tagata e atiina ae se stroke ma ua tupu vave le faaleagaina o le faiʻai. O tagata e mafatia i le maʻisuka faaumiumi e mafai ona paʻu i totonu o se paʻu. E taua le puipuia o tulaga matautia. O le maʻi suka o se faʻamataʻu tuusaʻo i le ola o le tagata.

O le toto toto o le suka i lalo ifo o le 3.5 mmol / L mo tane ma fafine e faailoa ai se faafitauli faapitoa ile tino. Faataitaiga e faaalia ai i le tele o tulaga, o le hypoglycemia e aliali mai i tagata matutua ma togafitiga umi o le maʻisuka.

Aʻo maʻi le tagata maʻi i luga o se meaʻai ma o le tulafono o le aso e le o nafa ma le faʻamaoni, ma o soliga e faʻapitoa i le le faʻatagaina o le malosi faaletino, ona faʻaaogaina lea o togafitiga faʻalauiloa sahara ma le inisalini e mafai ona faʻaititia ai le toto maualuga o le suka i le sili atu.

O le toʻatele o tagata e mafatia i le 'ava malosi latou te matauina le paʻu tele i le suka o le toto ona o aʻafiaga le lelei o le ethanol, lea e faʻaosofia ai le faʻaitiitia vave o le glucagon.

Faʻasolosolo i le maualuga o le suka, e taua le mataʻituina pea le maualuga o le kulukose i le gasologa o le aso.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia (glucose deficiency) e mafai ona: faʻalauteleina le anapogi, le paleni o meaai, meaai le lelei, tele faʻamaʻi, ma isi.

Faailoga o le le atoatoa o le kulukose e mafai ona tupu i le aso atoa. E masani lava, o se tagata e mafatia mai ia i latou atonu e le o nofouta i le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se lagona o le vaivai, vaivai i le va o le 11 i le taeao ma le 3 i le taeao o le faailoga muamua lea o le le lava o le suka.

O le mea lea, o uluai faailoga o le faaletonu o le kulukose:

  • vaivaiga, lagona vaivai
  • gatete
  • sosolo
  • tiga o le ulu
  • fiaaai
  • moe
  • ita
  • ita
  • mafaufauga le mautonu
  • faafitauli faʻaaliga
  • faalua vaaiga
  • faʻanoanoa
  • fatu palpitations.

O oloa e aofia ai le kulukose, e tatau ona taʻua vine, cherries ma cherries, raspberries, strawberries, plums, tilo, faʻi, paukini, kapisi paepae, kāloti, pateta, cereals ma cereals, meli.

O le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi eseese.

Le lava le suka i totonu o le tino, o ona uiga e iloagofie, e tatau ona noatia i togafitiga faʻatulafonoina.

I nisi tulaga, atonu e lava le tausisia o taumafa faapitoa, o nisi taimi e le mafai ona e faia e aunoa ma le tagofia o fualaau.

O le atinaʻe o le glycemia ma le leai o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona amata i le faʻaalia o faailoga ma faailoga eseese.

O le faailoga taua e tatau ona e gauai i ai o le vaivai faifai pea o le tino ma leai se malosi mo le olaga masani. E oo lava i tagata maloloina atoatoa, pe a maeʻa, e i ai le maualuga o le suka i le toto.

O lenei mea e sili ona lelei, ma e faʻaalia lava ia i le foliga o le momoe, faateleina le faʻaleagaina ma le le mautonu. Afai e le maua le kulukose i le aso atoa, o ia faailoga e faʻatasi ma ia i taimi uma.

E le gata i lea, o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia i foliga o faailo nei na tuʻuina atu e le tino:

  • afu mulimuli ona sosoo ai ma vevela
  • lima lulu lulu
  • vaivaiga i le tino atoa
  • faʻateleina le sosoʻo
  • ogaoga ogaoga e o mai faatasi ma le faʻavalea
  • tiga i totonu o maso, afaina o vae, lagona o le mausali i le vae
  • fiaai pea, leai se malosi e lava ai
  • taʻavale, o nisi taimi ma le vomiting
  • pogisa i mata, foliga vaaia o se veli paʻepaʻe po o ni mea lanu.

O se taunuuga o le le amanaiaina o le faagasologa o le hypoglycemia, o le tulaga o se tagata atonu o le a faateteleina. I lenei tulaga, o faailo nei e mafai:

  • ogaoga vae vae
  • E leiloa le leiloa tautala
  • le faʻamaopoopoina o le faʻatulagaga o gaioiga, lea e faʻaalia e le gaitou le mautonu
  • ua vaʻaia le vaʻaia, e le mafai ona mafaufau i ai.

Afai ei ai ou faʻaʻailoga tutusa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, suʻe se suʻega toto e fuafua ai lau kulūkose ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

I le maualalo o le suka toto, e tatau i le fomaʻi aoga, muamua, ona faatonu se meaai faapitoa. O le togafitiga o meaʻai e tatau ona faʻavae i luga o uiga patino o tagata taʻitasi, ma mafaufau i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, le tikeri o le atinaʻe o le hypoglycemia ma le soifua manuia lautele o le maʻi.

E i ai ni vaega patino e tatau ona faʻamalamalamaina pe a tusia le lisi o aso taʻitasi.

E tatau ona faʻaopopo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina. I le avea ai o se tulafono, o ia oloa e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi. O le mea muamua, fualaau faisua fou, pasta mai ituaiga o kulumu ma falaoa atoa o le falaoa. O ia meaai mo le maʻisuka e aoga tele.

  1. Faʻalavelave faʻapitoa - ootia, afaina tele, palloruli o le paʻu, mataʻutia, lagona o le muscle, faʻalavelave ma le popole, atuatuvale ma le osofaʻiga, tachycardia ma le maualuga o le toto.
  2. Faʻamatalaga le mautonu - vaivaiga lautele o le tino, taoto ma le vomiting, lagona le mautonu o le fiaai.
  3. Faʻaaliga Neuroglycopenic - faʻavavevave ma le tiga o le ulu tigaina o le agavaʻa faʻaleagaina, faʻalavelave faʻapitoa ma le manava, faʻaleaogaina ma le faʻanoanoa, le iloa lelei o le amnesia, faʻaleleia o le neurological symptoms, faʻamatalaga o faʻamatalaga muamua, o nisi taimi e le talafeagai ai amio. O le mea e masani ai, paresthesia ma diplopia e matauina.
  • maʻi le faʻaleagaina - faʻateleina le pala, oso i le toto toto, pallor o le paʻu, faʻavevesi, popole, tachycardia,
  • faʻamaʻi pipisi - vaivaiga, faʻalavelave, vomia, fiaai,
  • neuroglycopenic phenomena - faʻanoanoa, vavave, le faʻaleagaina, amio le talafeagai.

  • mulimuli i se taumafataga, aloese mai le malologa i le va o meaʻai ile 4 itula,
  • pulea le suka
  • Vaʻaia lelei le fua o le inisalini (pe afai o loʻo e aveina),
  • ia i ai i taimi uma se fasi suka poʻo ni meaai talitutusa faʻatasi ma oe,
  • faaaluina le tele o taimi e malolo ai
  • aloese mai feteenaiga, tulaga atuatuvale,
  • tuu le ulaula tapaa.

Laititi o le suka (hypoglycemia)

Afai e maualalo le suka o le toto, ma e leai ni fale glycogen, ona tupu ai lea o se tulaga o le hypoglycemia - o le le lava o le kulukose. I le taimi lava e tasi, ua faʻalavelaveina le metabolism, ma o le fatu ma le faiʻai e mafatia tele i lenei mea.

O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete mo tagata e maua i le maʻisuka o loʻo taumafai e faʻaitiitia le toto suka vave - o lona tulaga maualuga e le vave oʻo atu i ni aʻafiaga matautia. Ae o le tulaga o le hypoglycemia e mafai foi ona matauina i tagata soifua maloloina.

  1. Le lelei le aoga o meaai. O le tino e manaʻomia ai le malosi, o lea e amata ai ona faʻaaoga le suka mai le meaola - glycogen poʻo le maso, o lona manogi e maualalo i le maʻisuka ma e le lava le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le kulukose.
  2. Faatoilaloina o le inisalini. E le afaina, o le ate e paʻu i lalo glycogen. O le synthesized sugar e lafoina i le toto e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini. O lea ituaiga masini e mafai ona laveai ai le tino mai le hypoglycemia, ae mo le maʻisuka, o le glycogen e maualalo, o le mea lea o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e faʻaopopoina faʻafuaseʻi.
  1. Faʻamalalaina. E mafua ai le le lava o vitamini, minerale ma le kulukose i totonu o le toto. Latou te tuua le tino i le faanatinati ma le afu ma e le totogiina mai fafo.
  2. Lē vaivai. Afai e afaina, o le glycogen reserve resitala e taua tele, aua o le suka e le ulu mai fafo ma ua faamalosia le tino e toe totogi mo ia ma ona fanua i totonu.
  3. Faʻi maʻi. E mafai ona aofia ai le necrosis, gasegase o le ate poʻo le gaʻo, cirrhosis.
  4. Leai o homoni. O lenei tulaga e mafua ona o le soloia o vailaau oona corticosteroid, o le le atoatoa o le gasegase o le tino.
  5. Faʻaleagaina le gaʻo gaʻo - gasegase gasegase.
  6. Encephalitis, sarcoidosis, ma le maningitis.
  7. Faʻaaogaina tele o le ava malosi. O le metabolism o le ethanol e faia i le ate ona o le enzyme alcohol dehydrogenase. O le tele o le ava malosi e ulufale i totonu o le tino, o le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto.
  8. Faʻaiʻuga mataʻutia o gaioiga o le tino: fatugaʻo, fatu, ate, lea e mafua ai ona faʻavaivaia le glucose metabolism i le tino.
  9. Sepsis. O le tino o le tino e amata ona faʻaaogaina le kulukose i le tele o aofaʻi, faateleina le gaosiga o le inisalini ma faʻaitiitia le faʻasologa o le suka i le ate.
  10. O le inisalini pancreatic o se maʻi faʻapitoa faʻapitoa, e faʻafeagai ma tuaʻaga o loʻo i ai le taumafa tele o le suka.
  11. Faʻafitauli o le atinaʻeina o le uiga faʻapitoa.
  1. Faigofie. Suauu toto e 3.8 mmol / L. Faailoga o le toto maualuga o le toto i se tagata matua e faʻaalia i le popole ma le faʻavevesi, gasegase malulu, le mautonu. E lagona e se tagata lona tamatamailima ma ona laugutu e le mautonu, puupuu le manava e tupu.
  2. Faʻaalia O le kulūkose e 2.2 mmol / L. O le tagata gasegase e faʻafefe i se lagona o le atuatuvale, ita, e le mafai ona mafaufau ma mafaufau mo se taimi umi. E i ai foi le tiga i le ulu ma le vevela, o loo i ai se soliga o le faamaopoopoina o gaoioiga, o se veli e aliali i luma o mata, "e lele malie."
  3. Uma. O le maualuga o le suka i lalo ifo o le 2.2 mmol / L. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faoa faamalosi, faʻanoanoa, faoa faamalosi, ma e oʻo lava i ai. O le vevela o le tino e pa'ū, faʻafitauli faʻaletonu o le tino, o le galuega faiʻai e faʻalavelaveina.

O le isi mea iloga o le hypoglycemia i tamaiti o le manogi o le acetone mai le gutu. O tamaiti laiti e faʻavaivaia, le mautonu, e mafai ona faʻafuaseʻi moe. E mafai ona latou lagona uma le fiaai ma teena meaai.

O mea nei e aʻafia ai le atinaʻe o le hypoglycemia i tamaiti:

  • tulaga faigata
  • tele faamalositino
  • matitiva po o le le paleni meaai paleni,
  • faʻamaʻi o le endocrine ma le tino.

O taunuʻuga o le faʻamaʻi e talitutusa lava ma taunuuga o togafitiga matutua - galuega fai faiʻai ma faʻafitauli le pulea. O le hypoglycemia faʻasolosolo e mafai ona oʻo atu ai i le faʻatonuina o le mafaufau, faʻaleagaina ai le tino tutotonu.

O le a le uiga o lenei mea?

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasologa o faʻasalaga le lelei, ma i nisi tulaga e mafua ai coma.

E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasalaga faʻaleagaina, ma i nisi tulaga e mafua ai le coma (o se tulaga lamatia i le va o le ola ma le oti, e mafua mai i le leiloa o le mafaufau, o le faʻavaivaia tele poʻo le leai o se faʻafoʻi atu i lagona ita).

E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

Toto i lalo le toto - aisea e tupu ai lenei mea ma faʻapefea ona toe faʻafoʻi?

Ua leva ona faamautuina o le toto toto e sili atu nai lo le ogaoga ma le gafa. O le mea lea, o lona faatinoga e tatau ona mataitu taimi.

Sugar e aofia ai se vaega tele o vailaau eseese e tuufaatasia i le tasi ma galue i se auala patino io tatou tino. O se ituaiga o mea ola e masani ona faʻaalia ai le tulaga i totonu.

O lenei faailoga e atagia ai le fesuiaiga o le hydrogen ma o se ituaiga o suauu mo le tino atoa. Sugar, i se tulaga sili atu, e ulu atu i le tino e ala i meaʻai, e faʻapipiʻiina i se auala faapitoa, ona oʻo saʻo ai lea i le toto.

E mafai ona faʻamaonia o mafuaʻaga muamua o le maualuga o le toto suka e mafai ona matauina ona o faafitauli o le gastrointestinal tract. O le tulaga lenei o loʻo i ai le faʻaitiitia o le inu o le kulukose ma ua amata ona le lelei le tino.

O lenei mea e matua taua lava i le faʻaauau pea o le tino, pe a manaomia se vaega faaopoopo o le hemoglobin ma le kulukose. E le gata i lea, o le maualuga o se mea maualalo e mafai ona faʻaalia ai le i ai o nisi o faafitauli i le ate, aua o se "nofoaga" taua tele mo le kulukose.

- oatmeal, aemaise o cereal ma fualaau aina mo le 'aiga o le taeao,

- o ni 'ie e manaʻomia e se tagata i aso uma ma e le gata ia tausia tumutumu o suka,

- i le tele o taimi e mafai ai ona fautuaina le faaopoopo o le kinamoni i ipu,

- o le lemoni e faʻaitiitia ai le faʻasologa o fuainumera o oloa uma e faʻaumatia ai,

- o le falaoa masani e sili atu le sui o fatuga atoa,

- Taumafai e 'ai atili aniani, kata ma lau laʻau lau.

Faailoga ma faailoga autu o le hypoglycemia

O le taimi lava e iloa ai mafuaʻaga autu o le faʻaitiitia o le kulukose, e manaʻomia le togafitiga faʻanatinati. Mo lenei mea, e le fautuaina e ave fualaau faʻamaonia tutoatasi. E sili le suʻesuʻeina i se falemaʻi ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Ia mautinoa e fai se suʻega o le toto i lea taimi ma lea taimi e mataʻituina ai se faʻaitiitia o le faʻaititia poʻo le faateleina i le kulukose. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e faʻamalosia ai le malosi i se tulaga lelei. Mulimuli i se taumafataga patino, lea o le a taulai sao i le faateleina o le suka i totonu o se aofaiga talafeagai.

O le lisi atoa o oloa talafeagai e tatau ona faia e se fomaʻi e faavae i luga o taunuuga o le auiliiliga. Ia faʻaauau foi ona ave uma fualaau faasaina, ma, a maeʻa sina taimi, ia toe ofoina atu le toto ina ia le faʻaleagaina ai lou tulaga ile lumanaʻi.

O le mea o loʻo faʻasalalau naʻo mo faamoemoega faʻaleaʻoaʻoga ma e leai se mea e mafai ona mafaufauina e suitulaga mo se fomaʻi faʻatasi ma se fomaʻi i se fomaʻi. O le faʻafoega o le 'upega tafaʻilagi e le tali atu i taunuuga o le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻamatalaga.

Mo le maʻisuka, e faatonuina e le fomaʻi se meaʻai, faamalositino ma le mataʻituina pea o le suka. Pe a alu i le fale, e tatau i tagata gasegase ona ave faʻatasi ma i latou soʻo se vailaʻau faʻamalosi vave - o lole, o se sukalati. O lenei mea o le a faʻaumatia ai muamua faailoga muamua o le hypoglycemia.

E le tatau i le maʻisuka ona tietie taavale pe femalagaaʻi i luga o vaalele, taavale poʻo nofoaafi e aunoa ma ni selu ina ia vave taofi le amataina o le hypoglycemia. Afai o le tagata maʻi ua i ai osofaʻiga o le hypoglycemia, ona fautuaina lea e 'ai faʻalua, 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti, ae o meaai e tatau ona maualalo-carb, maualuga le gaʻo, polotini ma fipa.

Afai o faʻaaliga o le hypoglycemia e masani ona faʻalavelaveina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi - masalo, e tatau ona e fetuunai le meaai ma le puleaina o le inisalini. O le a puipuia lelei ai le tino mai aafiaga matautia o le hypoglycemia, e aofia ai le coma.

O le manaʻoga o le tino mo le suka e mafai ona faʻatusatusa i le manaʻomia mo se taavale i le uila: afai e le lava, o le a le mamao le taavale.I le faʻatusatusaina ma lenei faʻataʻitaʻiga, o le kullukose e maua ai foi sela o le tino ma le malosi, e aunoa ma se mea latou te le mafai ona tupu ma atiina ae.

O le mea lea, afai o suʻega e maualalo ai le suka toto, e tatau ona faamanino le mafuaaga. Afai e le faia lenei mea, o le a amata ona maua le olala ma le oti, o le a oʻo atu ai i le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino ma mafai ai ona oti.

I aso nei, o le hypoglycemia o se faʻamaʻi lea e masani ona faʻaalia i se foliga masani ma e faigata ona togafitia.

O le le atoatoa o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaalia e ala i faatosinaga o mea nei:

  • i le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau e maualalo le suka e faʻaaogaina i le tele o masese, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le suka i lalo ifo o le tulaga maualuga level
  • faʻamalolo
  • tele faamalositino poo galuega mamafa
  • faʻamauaina o le ava
  • masani masani vaivai po o le vaivai vaivai
  • meaai le lelei, o se taunuuga e le tele ni fualaau ma isi meaʻai e ulu atu i le tino, e masani lava ona tupu le glucose pe afai e mulimulitaʻia taumafataga faʻaonapo nei po o taimi o anapogi.
  • faʻataʻitaʻiina le tele o meaʻai i totonu o se pata
  • eseese faʻamaʻi i se foliga masani. E aofia ai faʻamaʻi o le fatugaʻo, ate, fatu fatu
  • o le atinaʻeina o le le atoatoa o le hormonal i totonu o le tino, lea e iloa ai o ia lava i le tulaga o le le lava o nisi o hormones, lea eo mai faatasi ma le puipuia o le tuufaatasiga o le kulukone, adrenaline, cortisol ma somatropin
  • i le faʻagasologa o tamaʻitaʻi
  • o se taunuuga o le inupia ma le ava po o se vailaʻau o loʻo aofia ai le arsenic
  • ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻavaivaia o le taumafataga o meaʻai e sili atu

O le le lava o le kulukose e mafai ona tupu i totonu o le tino i le i ai o faʻamaʻi pipisi, eseese gaioiga o gaioiga poo neoplasms i totonu, ma le leai o le kulukose e mafua ona o le leai o se okesene.

O vailaʻau eseese e faʻaaogaina e togafitia ai le hypoglycemia, lea e tuʻufaʻatasia ma le togafitiga o meaʻai e maua ai le faʻaleleia o le faʻasologa.

E mafai ona e faʻaaoga faʻamaʻi ma toe aumai le suka i le masani ai faʻaaoga vailaʻau nei:

  1. O le kulūkose talafeagai e faʻaaogaina i se auala vavalalata poʻo vailaʻau faʻaleleia e faʻaaogaina e vave faʻaleleia ai le kulukose, talu ai ona latou pasi atu le mea o loʻo gaosia ai ma ua vave ona aʻafia i totonu o le toto, o le tulafono, dextrose monosaccharide e faʻaaogaina.
  2. Faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le malamalama ma le mamafa o meaʻai gaʻo i le aofaiga faʻatulagaina.
  3. I nisi mataupu ogaoga, o le tuiina o le kalucagongi e ono manaʻomia, o se tasi o fualaau sili ona malolosi.
  4. O tulaga mataʻutia e manaʻomia ai le vave tulaʻi i le toto suka fuafuaina le faʻaaogaina o injections vaega ole vailaʻau corticosteroids. O le tele o taimi, o nei vailaʻau e aofia ai le hydrocortisone poʻo le adrenaline.
  5. I le maliliega ma le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi eseese e maua ai togafitiga masani. O le sili ona aoga i aso nei o metotia nei e faʻasaʻo ai le maualuga o le kulukose.
  6. O se fale talavai e mafai ona faatau mai se siʻosiʻomaga o Leuzea ma ave mo le sefululima i le luasefulu lauʻeleʻele i se foliga faʻafefe i le vai. O le a ave sina vai, o le a lava le tasi sipuni sipuni mo le fuainumera faʻamaonia.
  7. Tipi i luga o le rose (pe tusa ma le tasi le sipuni) ma sasaa lua ipu vai inu. Alu e faʻaaoga mo le luasefulu i le tolusefulu minute, ona aʻafia ai lea. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faia i le afa afa faalua i le aso. O le ala o le faʻatagaina e tatau ona lua vaiaso.

Ina ia faʻavave ona toe foʻi mai le kulūkose i le masani i le fale, e mafai ona e faʻaogaina auala faʻafuaseʻi nei:

  • 'ai se fasi fasi keke o se sukalati masani
  • inu se ipu tiuti ma le meli
  • o nai fualaau mamago e saofaga i le suka. E mafai ona mamago apricots, vine po o pruneshm
  • faʻi po o fualaau aina suamalie o le a fesoasoani foi e faateleina le maualuga o kulukose.

O na auala ua fuafuaina mo na o le siitia le tumau ma e le tatau ona faʻaaoga soo e avea ma "togafitiga" autu. Afai ei ai faafitauli i le faʻaitiitia pea o le kulūkose, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa na faatonuina e lau fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai ma le leai o se suka.

O le mafuaʻaga o togafitiga o le faʻavasegaina lea o le maualuga o le insulin i le toto ma le faʻaaogaina o gaʻo i le gaioiga faaletino ma taumafa. O le faʻaosoosoga autu o le le lelei lea o mea taumafa, pe a le maua e le tino ia vailaau gaʻo talafeagai, ma ia i latou - malosi.

  • o le maualuga o le inisalini, fualaʻau maualalo o le suka mo le maʻisuka,
  • meaʻai e le talafeagai (leai o fiva, suauu meli ma vitamini ma le tele o oloa e maua ai gaʻo vailaau faʻamalosi),
  • faʻamaʻi
  • tele faamalositino
  • ava malosi
  • le lava o gaioiga (pancreas, ate, fatu, fatugaʻo, selu),
  • vaivai
  • le faʻamaonia o le faʻavalea ma le faʻasaina o le gaosiga o glucagon, somatropin, adrenaline, cortisol,
  • veto extracellular, benign neoplasms, faʻaletonu o le autoimmune,
  • sili atu le malosi o le suamalie,
  • maʻi faʻamaʻi
  • umi malologa i le va o taumafataga (tino vaivai),
  • maʻa faʻaleagaina.

- O le manava le manava e sau mai meaʻai! Saili pe faapefea ona faʻaumatia >>>

- E le toe faʻalavelaveina oe e le namu fasipolo! Elena Malysheva o loʻo talanoa e uiga i auala e faʻaleagaina ai le malie.

- Faʻavave ona aveesea le mamafa o loʻo avanoa nei i teine ​​uma, fai mai Polina Gagarina >>>

Elena Malysheva: Faʻamatalaina pe faapefea ona leiloa le mamafa e aunoa ma le faia o se mea! Saili le auala >>>

O le hypoglycemia i pepe faatoa fanau mai, lea e faʻaalia i le maalili o le maalili, faʻalavelave faʻafuaseʻi, cyanosis, ua manatu foi o se mea e masani ona tupu. Ae ui i lea, e mafai foi ona avea o se mea e le afaina, i le tulaga lea e mafai ona iloa i itula muamua o le olaga i le na o le auiliiliga talafeagai.

O le tina lava ia o se tulaga lamatia mo le tamaititi pe afai o loʻo ia te ia le maʻisuka ituaiga 2 ma o loʻo faʻaaogaina fualaau suka. Tusa lava pe o le a le tikeri o faʻamaʻi, e manaʻomia e le pepe se togafitiga faanatinati - o le faʻaofiina o le kulukose poʻo le glucagon ma le hydrocortisone.

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka.

Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o matua matauina, ma o le solia o le rhythms o le tetadian e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le kulukose nai lo le mea e tatau ai.

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

E faapefea ona aloese mai le faʻaitiitia o le suka?

- tuu le ulaula ma inupia le ava malosi, lea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini,

- faʻaitiitia le taumafaina o kofe, mea inu suamalie ma mea suamalie,

- puipuia le umi o le matelaina: 'ai le mea sili i ni vaega laiti, ae 5-6 taimi i le aso,

- 'ai iʻa, iʻa ma mea taumafa e maua i le gaʻo i le tele o taimi,

- Aʻo leʻi amataina aʻoaʻoga mamafa, e tatau ona e 'ai i se mea faigofie, ae maualuga le kalori.

E le gata i lea, o tagata e masani ona maua i le hypoglycemia, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻapulaʻaina le faaaogaina o laau afu ma meaʻai e matua maualalo ai le suka suka. E mafai ona avea le laʻau bay, clover, vao vao, laulaʻau, ma le atisiliko a Ierusalema, meaola, pasili, pineapples, blueberries ma nisi fualaau faisua ma fua.

O le toto toto maualalo e aafia ai le manuia o se tagata. Pe a oʻo mai se mea taua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faatupuina o se faʻalavelave, lea e lamatia ai le ola. E taua tele le taofia o le alualu i luma o le hypoglycemia, o le mea lea, tatou te manatu ai i lenei faafitauli i nisi auiliiliga.

Tulaga lautele

O aso uma lava, e toe faʻamalosia uma ai le malosi i meaai, faatasi ai ma le glucose e ulufale i totonu o le tino. O le maualuga o le 3.5-5.5 mmol / l. Afai e maualalo le suka, o le a le uiga o lena mea? O le tino e le lava le malosi, o le hypoglycemia e atiina ae. O le maualuga maualalo o le toto suka e afaina i taunuuga ogaoga.

Mafuaaga mo le pa'ū

O faamai matuia ma mea laiti o le olaga i aso faisoo e mafai ona faaosofia ai le oso i luga o kulukose. E le mafai ona faʻamaonia mea e fai, ae afai e maualalo le maua o le toto toto, e tatau ona sailia ma faʻaaoga vave ia mafuaʻaga.

Toto toto maualalo, mafuaʻaga:

  • Galue faaletino. A maeʻa ona taʻalo taʻaloga poʻo isi gaoioiga faaumiumi, o le malosi o loʻo faʻaagaga, o loʻo faʻatusalia e le glucose, ua faʻaumatia.
  • Meaʻai. O meaai e le masani ai, o meaai umi, aemaise lava meaai laiti-carb, o meaai e le paleni, o mafuaaga lelei uma ia e maua ai se glucose.
  • Tali o le hypoglycemia. O le tali lenei a le tino i le malosi tele o le suka, mo se faataitaiga, pe a uma se vaega tele o suamalie.
  • Ava malosi ma ulaula. I le taimi muamua na faateleina le faailoilo, ona oʻo ai lea i le vave o le pa'ū.
  • Faatoilaloina o vailaau. O le tele o taimi, o vailaʻau faʻamaʻi e avea ma mea sese.
  • Maʻi O le maʻisuka o loʻo iai nei, faʻafitauli o le thyroid, faafitauli ma le pancreas, gastrointestinal tract, ate, toe faʻalavelave.

Taua: tali atu i le hypoglycemia e fesootaʻi ma le faateleina o le gaosiga o le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina le tele o suka. O se taunuuga, o le glucose ua uma ona faʻaaogaina ma o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaaga e pa'ū ifo ai le maualuga ile 1-2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga.

Sa faigata. Aisea e lamatia ai le faaletonu o le kulukose?

E toatele tagata e iloa le leaga o le "maualuga maualuga" i le toto. Ae le o tagata uma e iloa o le tulaga faʻafeagai - le lava o le kulukose - e ono matautia tele.

O le Neuroglycopenic ma le faʻalauiloa o faʻaaliga e tupu mai i togafitiga talafeagai, ae ui i lea, e faaopoopo atu ia i latou, o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e matautia tele mo le atinaʻe o le hypoglycemic coma, o le gasegase o le cerebral, e oʻo i le tuga.

E le gata i lea, o lenei tulaga e lamatia mo tagata e maua i le cardiovascular diseases, e mafai ona faatupuina ai le taʻavale ma fatuga o le fatu, le afaina o le toto. I fafine maʻitaga, o le hypoglycemia e aʻafia ai le atinaʻeina o le fetus, e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose.

O le a le mea e fai pe a maualalo le suka o le toto

E mafai ona e feagai ma le leai o se suka: ia inu se vaifofo o le kulukose, suamalie suamalie, ai se suka, caramel, se sipuni o le meli. Ae peitai, e le o meaai lelei uma e fautuaina: mo se faataitaiga, e le mafai ona e 'ai pasta, keke, cereals, sukalati, aisa kulimi, fualaau, falaoa papaʻe.

E manaʻomia e le tagata maʻi le folasaga o le glucagon poʻo le kulukose, pe a maeʻa le afa itula, e manaʻomia le suʻeina ole toto. E taua i le taimi o togafitiga e tausisia le fua faatatau o le pulega ina ia tausia le faasinomaga o le suka i le lautele o le 5-10 mmol / L.

Mo maʻi e maua inisalini, ma aiga e nonofo ai ma le maʻisuka, o le faʻaauau pea o vailaʻau o loʻo i ai le dextrose (glucose), glucagon, e tatau ona faʻamaonia, faʻapea foi ma le malamalama i le tatau ona latou faʻaaogaina. Mo le pulea e le tagata lava ia o le hypoglycemia, o loʻo i ai filifiliga o fualaau nei:

  • Glucose pepa. Glucose o le taumafataga o loʻo faʻaalia e ala i le vave faʻaaogāina ma gaioiga galue. Faʻamatalaga: vaʻaia, tau taugofie. Faʻasologa: leai. I le avea ai o se sui sui, o le acid ascorbic ma le kulukose e faʻatau atu e falemaʻi taʻitasi.
  • Dex4 papa. O fualaau faʻamalolo ma le dextrose e le manaʻomia ai le faʻalaumalieina, e vave ona gauai. Faʻataʻitaʻiga: eseese mea manaia. Faʻamaumauga: ole laʻititi e fai ma sui ile maketi.
  • Dextro4. E maua i foliga o se gel, laʻau, o se vaega o le D-glucose. Vave vave e tau i le hypoglycemia. Faʻaopoopo: faʻaogaina o le filifiliga o ituaiga eseese. Faʻasologa: e leʻi faʻamaonia.

I se tulaga o le le lava o le kulukose, e faatonuina e le fomaʻi se taumafataga a le tagata lava ia, ma mafaufau i le ogaoga o le tulaga ma maʻi maualalo. Fautuaga lautele o le faʻalauteleina o gaʻo vailaʻau i le lisi o meaʻai - falaoa o le falaoa atoa, fualaau faisua, pasta na faia mai le saito o le saito.

O le faʻatagaina o le faʻatagaina o le ava malosi, mea inu gaʻo, semolina, soupeti gaʻo, pusa, pastries, caffeine, gaʻo gaʻo maualuga ma le maualuga o faʻamaumauga (honey, sweets, kuki) e gata. E tatau ona 'ai sina vaega, i ni vaega laiti, aloese mai se malologa umi i le va o taumafataga masani. Aua nei galo e uiga i isi punaoa o le protein - fatu, oloa susu, iʻa.

Tuua Lau Faamatalaga